Riella, Kit-Kat!
Babamutatás minden hétköznap 17:30-tól van, 1 órán át, ez azt jeléenti, hogy egy üvegablak mögül megmutattják a picit, max 1 percig, szóval ismerősöket, szölőket készítesétek fel, ne várjanak csodákat.
Egy ágyas szobába apuka bemehet, minden nap, tul-kép bármikor a délután folyamán, ha beöltözik, a nővérpultnál van a köpeny, alap esetben csak a császár után mehet be az őrzőbe az apuka látogatási időben, mert ilyenkor te nem tudsaz kimenni. Ha többágyasba kéred magad, akkor nem jöhet be.
A látogatás úgy működik, hogy beszólnak a kaputelefonon (a folyosón van) a szobaszámhoz tartozó gomd megnyomásával és te kisétálsz a folyosóra, elvileg a nap bármely szakában jöhetnek, csak nem jó bent egyedül hagyni a babát, ezért kérik , hogy 17:30 és 18:30 között jöjjenek a látogatól, mert ilyenkor beviszik a piciket és nyugodtan tudsz velük beszélgetni.
Hétvégén 14 és 16 között.
A fürdetést nem mutatják meg, mert ők folyó víz alatt mossáka piciket, a pelekázást szoptatást első szülő nőknek megmutatják, van kózházi védőnő is, aki jön a szülést követően és ellát tanácsokkal, meg minden déelőtt jönnek a csecsemős nővérek és végigmennek mindenkinél, hogy van e kérdés/ probléma. Azt jó tudni, ha teltház van, ninc solyan sok idejük egy-egy kismamára, tehát csodára ne számítsatok.
Én szültem így is, úgy is, és minden téren jók a tapasztalataim
Haskötőt nem használtam és az ikrek után már szinte alig van hasam, annyi, hogy a műtét után kaptam homokzsákot! Ez természetes szülés után nem volt és most sokat segített, haskötőt nem használtam, így sem fájt annyira seb, igaz az óriási hasamhoz képest már megváltás volt a szülés, valószínű ezért viseltem jobban a dolgot.
Kitkat!
Kérdezted a pótlást, ha szólsz a csecsemősöknek, hogy szeretnéd, hogy ne adjanak neki, akkor nem fog kapni, max akkor,ha az orvos szerint szüksége van rá, pld sárgaság miaat, és mondjuk még nincs annyi tejed.
Hordozó kontra mózes, autóban csak olyan mózest szabad használni, ami beköthető, ezek úgy 50e Ft-tól indulnak, van hozzájuk a biztonsági övre szerelhető csatt, és a mózesben is van egy pánt ami fogja a gyereket. A sima mózes ütközés esetén nem ér semmit.
Már a közepes kategóriájú horodzókban is van egy kivehtő szivacsrész, ami azt biztosítja, hogy minél vízszintesebben feküdjön a gyerek, amíg pici, ez később kivehető a fejszűkítővel együtt, könnyű felismerni, olyan ék alakú. Alap esetben napi max. 1,5 órát tölthetnek a hordozóban.
Adra!
Köszi a kérdést,megvagyunk, minden ok, csak kicsit sok a dolgom
A kicsik egyre több szorakoztatást igényelnek és Ági is, nehéz osztódni, ha végre le tudnék ülni akkor meg ott a házimunka. Nem semmi a nagycsalád kiszolgálása.
Meg ilyen jó időben sokat sétálunk, ma pld hazatoltamőket a babkocsiban az orthopédiáról, ami itt van a Móricz Zsigmond körtéren, fél óra alatt itthon voltunk, a párom és Ági autóval jöttem, mivel azzal mentünk, csak olyan jó idő volt és az ikrek úgy bealudtak, hogy nem volt szívem átrakni őket a hordozóba.
Tibicsoki!
Ági is lefekszik néha hiszti közben, Finike írta, hogy ciki, ha mások előtt csinálja, de én nem aggasztom magam, így is tök megnéznek minket, látom a szánalmas pillantásokat a három gyerkőc miatt
Valaki már be is szólt, hogy tuti nincs diplomám, ha így halomra szülöm őket....
ezen csak mosolyogtam... ha tudná az előéletemet...
Na kidőltem majd még jövök!
Addig is gratula szülinaposoknak,így utólag is!
Ja és Fricky ne aggódj, hogy Bence később kezdett beszélni, ha jól rémlik akkor Einstein is későn kezdett beszéni, szóval... ki tudja
Üdv: Dóri