Új privát üzeneted érkezett!

Timi!
Próbálj meg egy kicsit többször kimozdulni, hogy Dóri szokja az új hangokat, mert később még gond lehet belőle, ha minden ismeretlen lesz neki. Én többször talizok a barátnőimmel, ahol szintén van babóca és igaz, hogy egy-egy kurjantásnál lebiggyedt a szája (ott idősebbek a babók), de amikor újra hallotta a hangot akkor már nem is figyelt rá. Sőt azt vettem észre, hogy egy-egy ilyen találkozás alkalmával Barni is eltanult valami újdonságot az idősebb társaitól :lol: .

Melódia!
Jók lettek a képek. Én is lassan letöltöm a fényképezőről és szelektálok :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok!

Nagggyon jo volt a tali!
Remélem legközelebb többen leszünk.

Beuka:

Hatalmasat nött a kisfiad..Jo nektek hogy van teraszotok.Mi a közeli parkba megyünk ki pihizni lustizni..Ma már kicsit napoztunk is..

Linda:
Milyen jo kis helyet csináltál Laurának..Marvin sem áll még csak kitámasztjuk ugy.Ülni viszont megül bár felülni még ö sem tud..Épp mondtam a lányoknak csaloka a kép ahol áll..
Vendég
 


Sziasztok,
Tényleg nagyon klasszak a képek:-)
Betus,
kedves, hogy megkérdezed: igazából mindkettő, béna is vagyok hozzá - mármint a kicsinyítéshez, meg annyira nem is szeretem reklámozni magam, de sebaj... Tényleg jók a fotók :D

Lányom nagyon jól érezte magát, végig mesélte az estét :lol: Énekelt is közben a dallamos hangocskáján, társasélet közben és után mindig beszédesebb :lol: :lol:
Ti babátok hogy reagált?

halihó,

Beusa
Kép
beusa
 
 

 
 

Sziasztok!

Húú micsoda party volt!!!!!
NAGYON JÓK A KÉPEK!!! LÁtszik, hogy milyen jól érezték magukat a babák! és persze ebből következtetek, hogy az anyukák (+apuka) is!
Örülök, hoyg ennyi képet tettetek fel!

Tina nem is tudom mit tennénk, ha nem lenne kertünk. szerencsére így kinn lehetünk egész nap. Elárulod mi volt a "trükk" az állós képen?

Ma megkóstoltattuk Botival az almalét! tetszett neki. Egyenlőre maradok a lénél, csak a vitamin miatt adjuk + majd facsarok egy kis narancsot is.

Ja és tegnap óta a babakocsiban is ültetem picit, mert nagyon emeli a fejét, hihetetlen mennyire élvezi, de tartok egy kicsit tőle.
Szerintetek nem korai még? Magától még nem tud ülni, ki kell támasztani.

lenne egy kérdésem.
AMikor szopizunk gyakran előfordul, hogy a fiam fogja magát, és elfordul a cicitől, és elkezdi szopni az ujját. Aztán megint visszafordul szopizik, majd újra az ujj, és ez így megy. Annyit tudok csinálni, hogy lefogom a kezét, nem kell erősen, mert akkor nem erőlködik, de így is elfordul, és tudjátok milyen, amikor csőre töltve kiköpik a cicit :?
szóval van valakinek tapasztalata, vagy ötlete, hogy mit tehetnék?

Köszi előre is! jó éjt!
Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Na írnék egy kicsikét :lol: végre beengedett a babanet...
Nagyon szuperek a talin készült fotók, bizti jó volt a hangulat... Szépek a babák és mamák egyaránt, ja és az apukáról sem feledkezem meg :lol:
Sajnálom, hogy nem lehettünk ott :( köszönjük a gyógypuszikat, még nem használtak…

Linda!
Jó kis helye van Laurának, ekkora napernyő alatt. Tök jó ez a puzzle habtapi. Én is megyek anyáékhoz, és a kertbe kifekszünk Katával.
Mennyire öltözteted be ilyenkor kint Laurát?
Ja, nem tudom hol kapta el a betegséget Kata, de múlt héten nekem is fájt a torkom, meg apa is nagyon köhögött, sőt még most is.

Beusa!
Üveges banán-őszit adtam Katának.

Timi!
Ha kikészítem az ebédet és nem eszi meg Kata, akkor később megkínálom újra, nem nyitok neki másik kajcsit, azt sem enné meg…Másnap ugyanazt újra próbálom. Eddig nem volt gond, mert vmennyit megevett. Pár napja nem is próbálkozom, amíg megvan a nyavajája... Pedig a sok finom kajcsi ott sorakozik a szekrényben.

Tina!
Szuperjó rucijai vannak Marvinnak. Nagyon vagány! Hol veszed a cipőket neki? Azon a képen amin áll, az már nem kocsicipő? Hányas a lába?

Melódia!
Fati szemével mi volt?

Beuka!

Nagyon édes Boti abban a sapiban! A járókát akkor már kint tároljátok? És miket csinálsz, amíg Boti kint játszik? Mennyire öltözteted be ilyen időben?

Rólunk annyit, hogy Kata kicsit nyűgösebb az átlagnál, de azért mosolygós és nem lázas. Ha még továbbra is köhögni fog (ilyen csúnya hurutosan) kedden, szerdán vissza kell menni a dokihoz.
Szájpenészünk is van (sosem volt eddig) :( és a feneke Katának piros, úgyhogy Canesten kenőccsel is kell kenni. A dokinő szerint elég ecsetelni a száját és a cumira is cseppenteni a kencéből mert nem vészes, és tényleg most már csak foltokban látszik a gomba.
A gyógyszereket alig bírom beleerőltetni, annyira összeszorítja az állkapcsát szegény és közben sír csukott szájjal :( Gondolom a szájban való piszkálás miatt. És ezért jó pár napja nem eszik semmit, csak szopik. Hozzátáplálás nulla. Napi 4-5 anyatejes kakink van, de legalább szopik, súlya is megvan.
Most teát és gyümilevet adok neki cumisüvegből, csőrős pohárból, hogy szokja…a nagy melegben séta közben jó ha tud ezekből inni…bár csak nyammog velük…a teát jobban bírja, alma ha megérzi illatát ellöki magától, pedig 1,5hónapja már szépen ivott a csőrös pohárból, egyedül fogta.

Na ez van, most megyek pihenni, meg tévét nézni.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


SEGÍTSÉÉÉÉG!!!!!

Ma reggel mire ébred az ember? Hát arra hogy kopognak az ajtón, még 9 se volt. Hát vajon kik azok?? A férjem családja a nagyanyjával egyetemben. Nem is mindta hogy jönnek, pedig azt mondja hogy mondta. hát én nem emlékszem. :x még feküdtünk, meg ő is aludt volna, meg én is!!! manó meg épp szopizott. ma se lesz egy nyugodt napunk. de lehet jobb is hogy nem tudtam, mert akkor már tegnap is idegeltem volna miatta.

jók a tali képek! olyan szivesen én is ott lettem volna, de jo lenne egy sofőr! tud valaki egyet legközelebbre? :lol:

ma 6 hónaposak vagyunk, kismanó vigyorral ébredt, olyan édes!
majd teszek valamikor képet is, lehet csak holnap.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Hettie,
BOLDOG FÉL ÉVET ARTÚRNAK!
Szerencsére Nálunk ilyen elő nem fordul,mert anyósék hiába laknak tőlünk 10 percre ,1hónapban ha egyszer átjönnek 1-2 órára.... :lol:

Nagyon szuperok a tali képek,Mi csak hétvégén tudnánk elmenni egy talira,akkor apa bevinne minket kocsival,már múltkor mondta is,de sajna hétköznap ez nem megy.Ha esetleg legközelebb egy szombati vagy vasárnapi napot csinálnátok akkor ott leszünk.

Képzeljétek az éjjel 9től reggel 3/4 7ig 7x szopizott Viki,se hason nem volt jó neki,se ringatva nem aludt vissza,csak dobálta magát és álandóan felsírt.Már megint fog lehet a dologban.De nagyon elkeserítő ez a nem alvás,hulla vagyok.

Körkérdés:Ti nem vettétek észre,hogy a hozzátápitól fájna a pocakja babának?Tegnap kapott sütőtököt,meg almát egyben és szenvedett tőle nagyon, előtte a körtétől is pukkantott csavarta pocakotÉs bármilyen dolgot adok Neki fél órán belül pöttyös lesz,tele csalánkiütéssel.Szopitól is van de nem ennyi.Lassan hívom a dokit,mert nem tudom mit tegyek.Krumplin és répán nem élhet ugye? :oops:


Másik ,amit el akartam nektek mesélni fetrengtem a nevetéstől annyira tetszett ,tegnapelőtt olvastam az iwiwen dunakeszis baba-mama fórumon,szeptemberben,egy anyuka tanácsot kért a többiektől,hogy nem alszik a baba 5 óránál többet,3x eteti és olyan fáradt,mit csináljon,hogy végigaludja gyerek az éjszakát és Ő is pihenhessen.Namármost nem is az a vicc hogy fáradt anyuka sokat eszik gyerek,hanem az utolsó mondata,"ja Csenge 2 hónapos" :P
Volt közüllünk valaki ,akinek 2 hónaposan átaludta a gyerek az éjszakát?????Nemigazán emlékszem,vagy akinek igen akkor hatalmas szerencséje volt.Nekem Viki most se teszi.......
Szóval nagyon jót nevettem ezen a dolgon.Bár elképzelhető,sőt biztos van olyan baba aki 2hósan alszik,de az enyém nemigen teszi.

Ja és ma elkezdtem a 90napos diétát.


Jubi,
Te hogy állsz Vele?Tejcsi van?És még egy kérdés,a nyuszikat a liberóról csak úgy simán elküldhetem,vagy meg kell várnom,hogy küldjenek egy papírt :oops:

Czmeli,
és Neked ,hogy áll a tejcsi ügy???

na megyek a levegőre,
ja


Beuka,
nem, mi nem kertesházban lakunk,de van a társasház körül egy hatalmas kert rész ott vagyok Vele egész nap,na meg sétálunk a sétányon.Tegnap is 5 órát voltunk lent a levegőn ,úgy is érzem magam rég voltam ennyit levegőn.
sue

KépKép
suezika
 
 


Jaj,
elfelejtettem javítani,
ahol hiányzik a vessző vagy valami betűt elütöttem,ezer bocsánat.
:oops:
Ne haragudjatok.
sue

KépKép
suezika
 
 


Jó volt nézni a sok babás-mamás-papás fotót! :D

Sue!

Én ma tartok a 40. napon, és még mindig szoptatom Jazit, aminek nagyon örülök, hiszen tegnap volt 8 hónapos. A fiaimat csak fél éves korukig tudtam, pedig velük nem is fogyóztam. Eddig 5 kg ment le, és már sokkal jobban érzem magam. Igyekszem rendesen betartani az előírásokat, de tegnap előtt nem sikerült, ugyanis elkapott egy hányós-hasmenős vírus bennünket, így semmit nem bírtam enni. Az elmúlt két hétben hanyagoltam a szobabiciklit és a hasprést, ezekre vissza kell szoknom, de már így is azt mondta a Párom, hogy más a fogás rajtam :D
Ja, és válaszolva a kérdésedre: Jázmin két hónapos korában végigaludta az éjszakákat, de azóta nem. Teljesen rapszódikus a dolog, nem tudok rájönni, hogy mitől függ :shock: Van amikor alszik reggel 5-6-ig, van amikor kelünk 2 és 5 körül is, és van amikor csak egyszer 4 óra körül. Őt a foga annyira nem viselte meg. Mióta kibújtak boldogan vigyorogva mutogatja őket :D
Ma először adtam neki olyan bébiételt, ami már 8 hónaposnak való, és kevésbé pépes. Nem tetszett neki, a kicsi darabkákat kiforgatta a szájából a nyelvével, és közben fintorgott meg összerázkódott...Próbálom győzködni, hogy a fogai nem csak arra valók, hogy villogjon velük :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!!

Klasszak a tali képek,köszi hogy mi is megnézhettük őket :wink:

Hetti,család :x miért nem telefonálnak???

Edi,örülök hogy Kata jobban van,most lehet újra mindenhez hozzá kell szoktatnod :roll:

Beuka ,jó hogy írtál :wink:

Sue,nekem a 17.-ik napom a diétában és jól megy,majd a végeredményt írom csak meg,de a szomszéd is megjegyezte hogy fogytam 8) Laura egy nap 5x eszik,abból 3x szopik,este az utolsó etetés is csak szopi és átalussza az egész éjszakát :P nem zavart be ,szerintem.

Jubi,hajrá torna is!Ügyes vagy!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Jubi,
köszi a választ,én ma már bűnöztem ,mert maradt kókusztekercs és ettünk.
:(
Anyukámnak jöv.héten jár le 10kilo ment le Neki.

A liberós kérdésemre válaszoljál kérlek,mert nem írja az oldaluk,vagy Én vagyok béna ,mert nem találom.

Czmeli,
Az jó,hogy már lázstik,de Én nem is a kilokra voltam kíváncsi csak a tejcsi megmaradt e vagy kevesebb lett,akkor ha nem vettél észre semmit remélem Nálunk se lesz változás.

Beuka,
szopira nem válaszoltam,
Viki is elfordítja fejét és nézeget közben,de türelmesen várok ,hogy visszanézzen.Sőt Ő meg is fordul hasra,majd vissza.Most nem harapdál lassan 5 napja.Viszont unokatesóméknál kifeszítették magukat az ikrek ,elfordultak cicitől,ezt csinálták valameddig majd egyeltalán nem fogadták el.7 hósak voltak akkor.

Sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Sue
Köszi a köszöntést. :D

Melinda
Szóltak, csak a férjemnek, ő meg nem közölte velem. De mindegy ma egész tűrhető volt. Egy csomó mindent ültettek, ugyhogy ezért nem is volt idő sokat kommunikálni velük, én meg bent voltam. Az anyósom még mindig itt van most is ültet. Ő aranyos, más mint a laci nagyanyja, vagyis aposom anyja.

Arti most nagyon elvan az előkével, neki mindegy, csak csörögjön, ha meg elveszem akkor ugy elkezd visítani...

Edi78
Még a régebbi kérdésedre: a férjem is szopi párti ugyhogy ebben egyetértünk, ő sem sürgeti azt hogy teáztassam meg ilyenek. Elég neki még csak a tejcsi szomjoltónak, nem kell neki nagyon se a tea se a víz.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Beuka
nem tart olyan sokáig az etetés, mert gyorsan kell neki mivel ugyanúgy várja, mint a tejet. ezt már mástól is hallottam. Mi is a szélen lakunk, ugyhogy itt van a határ mellettünk.

Timi
Én is vettem neki Mecsek teát, abból 10 kanállal ment le, a vízből csak 3 kanál, ugyhogy marad a tejcsi. Amugy a mecsek teát nem ajánlja 2-3 hétnél tovább egyhuzamban fogyasztani. Te is olvastad a dobozon? ez fura, azt hittem az mehet, mert csak kamilla meg kömény van benne.

Na megyek mert fürdés van....

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sue!

Én a figurákat mindig egy kérdőívvel együtt küldöm vissza, amit előzőleg ők küldtek, és tájékoztattak benne az aktuálisan megszerezhető ajándékokról.
Az oldalukon van egy Libero Klub vagy Libero gólyahír klub nevű rész, ahol kérdéseket lehet feltenni. Próbálj meg ott érdeklődni arról, hogy mit tegyél...
Bocsi, hogy először nem válaszoltam, csak egy kicsit kapkodtam :oops:

Diéta: nézegesd a "régi" fotóidat ill. a mostani képedet a tükörben - lehetőleg csupaszon -, akkor hátha elszántabb leszel (nálam bejött :wink: )

Jó éjszakát minden mamának és babának!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!


Valami fergetegesen jó idő volt ma :lol: Voltunk ma a telkünkön(Diósd), és nagyon nagyokat sétáltunk, fagyiztunk. Annyira jól esett ez a kiruccanás, h csak na. Kitudnék csattani annyira jól éreztük magunkat. A napocska annyira sütött, h le is kapta a karomat. Szó szerint éreztem, h BOLDOGSÁGHORMONOK SZABADULNAK fel bennem. Úgy éreztük mintha nyaralnánk :lol: :lol: Úgyhogy jól telt a mai nap.


Beuka!


Jól teszed, h nem ülteted! Addig amíg nem ül önállóan addig nem is szabad. Én sem ültetem még Dórit a babakocsiban, pedig hihetetlenül emeli Ő is a fejét. Hány fokozatú a babakocsitok állása? Nálunk is van olyan, h szopizik, majd elfordítja a fejét. Megint szopizik, megint elfordítja. És ezzel így elvagyunk. Ennek igazán akkor örülök amikor hajnal 3-kor csinálja. De mi mást tehetnék? TÜRELEM, ÉS TÜRELEM. Különben is megkaptam Mikitől pont a minap amikor hajnali 3-kor nem akart visszaaludni, és csak nyöszörgött, h NELEGYEKTÜRELMETLEN. Milyen jó Nekik!!!!!” Kibicnek semmi sem drága”


Edit!


Milyen teát adsz Katának? Végre valamennyire issza már a vizet. Most szeretnék neki teát adni, de nagyon nem tudom, h milyet adjak. Még régen vettem Baby Mecsek teát, amikor azt hittem fáj a hasa. Az nem izlett neki. Mondjuk már régen volt. Lehet most meginná. Majd kipróbálom.



Hettie!


Boldog hófordulót Nektek!!! Jogosan voltál kiakadva :wink: Igen valóban az van ráírva, h 2-3 hétig fogyasztható megszakítás nélkül a tea. Szerintem azért mert ez nem az az igazi gyerek tea. Ez szélgörcsök, puffadás esetén ajánlott.



Sue!


Ez a nem alvás dolog elhiszem milyen rossz dolog :x Mondjuk most csak 1x kelt Dóri. Azt mondta a telki szomszéd, h próbáljam ki, h Dórinak éjszaka 2dl tejet adok, és akkor garantáltan átkell aludnia az éjszakát. Mert 7 hónaposan már illene. Most valóban úgy tettem le, h szopott kb 80g, és kipótoltam 140g tápszerrel. Igaziból ennyi az Ő adagja. Kiváncsi leszek, h meddig alszik Tőle. Majd beszámolok róla. Mi van Viki arcával? Az már elmúlt? És ez a kaja kiütés hol jelentkezik? Csak az arcon? Vagyaz egész teste is olyan?


Jubi!


Utólag is Boldog Hófordulót Nektek.



Linda!


Kipróbáltad a vízkőtelenítést? Laurának oda varázsoltad a Beach Houset?



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hoppá :roll: :roll: :roll: !


Nem is írtam, h milyen jók lettek a képek :lol: :lol: !



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


sziasztok,
Hettie,
boldog hófordulót!!! :D

Beuka, Edi,
Nálam is a fő kérdés ebben az időben, hogy hogyan oltöztessem Manómat... Én mindig adok rá egy könnyű sapit, nagy itt a szél. Ha épp nincs, akkor pedig UV-szűrős kalapot adok rá, ha kicsit karomban tartva sétálunk. (Forrás: www.bababirodalom.hu)
:idea:
Attól tartok, hogy árnyékban is megkaphatja a nap... Van Vichy gyermek naptejünk, spray. Azt nem tudom, hogyan fujjam le az arcát úgy, hogy ne kerüljön a szemébe... Van tippetek??? :?:

Edi,
gyors gyógyulást Nektek!

Beuka,
Etetés tényleg nem tart sokáig a kezdeti próbálkozások után. Ma már 26 kanál tűnt el gyors ütemben lányompocijában a krumpli-alma-ősziléből lányom pocijában, pedig egy picit darabos is maradt. De bármeddig is tart, nagyon élvezetes.
Elfordulás nálunk is van néha, sőt mostanában amikor tele a pocija, akkor egyértelműen a másik oldalára fordul, mint aki jól végezte dolgát, és bedobja a szunyát :lol:

Sue,
Hozzátápival mi is hasonlókat tapasztalunk. Sokkal többet pukizik (jó embereseket) így már az sem olyan egyértelmű, hogy kaksi van-e a pelusban, vagy "csak" a szelek távoztak.... :lol:

Lányok,
van valakinek felesleges Pampers vonalkódja? 3-as és 4-es méretről jók, még 6 pontom hiányzik, de már nem akarok többet venni, mert betáraztam kb. másfél éves koráig... nagyon köszönném előre is.

Egész nap kertészkedtünk, úgyhogy megyek kipihenni a fáradalmakat, ameddig lehet:-)

Beusa
Kép
beusa
 
 


Bocsi, csak most olvastam át, már nem nagyon láttam ki a fejemből..

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Hettie először is nagyon boldog feledik szülinapot a nagyfiadnak!!! Várjuk a képeket!
Jaj nem lehetett valami jó napod :(

Edi nem kinn tároljuk a járókát, hanem a nappaliból egy nagy erkélyajtón keresztül megközelíthető a terasz, ott kitolom, majd vissza. Én ma meg tegnap már csak rövid ujjú body-t és ujjatlan rugit adtam Botira. Így is volt hogy melege volt. Arra figyelek, hogy nap ne érje, max a lábát.
Sajnálom, hogy Kata nincs jobban :( mielőbbi jobbulást! Szájpenész :( jaj szegény ,de rossz lehet, amikor így összeszorított szájjal sír :(

Sue fúú én mennyire irigyellek, hogy csak havonta 1× mennek!
Akartam kérdezni az éjjeli keléseket is, látom még nem jött rendbe :( elhiszem, hogy kivagy!
Drukk a diétához!
Örülök, hogy már nem harapdál Viki!
Várok én is akkor türelmesen szopi közben, mást nem tehetek. Azt azért nem gondolom, hogy abbahagyja végleg, mert még élvezettel szívja azért, csak a végére az ujja is bejátszik. Édes lehet Viki, hogy közben még forog is :)

Jubi tényleg Jazi már 8 hónapos! Cuki lehetett, ahogy „kiköpte” a darabos kaját! Bár gondolom Te ennek nem annyira örültél.

Timi A babakocsink szinte bármilyen fokozatba dönthető. Szerencsére nálunk az éjjeli szopinál nincs forgolódás. Elhiszem, hogy jó volt kinn lenni. Ma nekem már szinte melegem volt. Főleg, hogy még nem húzhatok rövidnadrágot, mert lusta voltam gyantázni :?

Beusa köszi Neked is a választ! Próbáld meg textil pelenkával letakarni a szemét, amíg fújod az arcát!
Én is várom már az igazi kanalazást! Mit kell pontosan csinálni a pampers vonalkóddal?

Biztos beszéltetek már róla, de aki ad, milyen vizet adtok a babának? Azt tudom, hogy 3 féle ásványvizet lehet adni Óbudai, Szentkirályi, meg még egy, de az nem jut eszembe. Forraljátok előtte?

Na lépek mert álmost vagyok. Holnap Pécsre megyünk piacra, meg lehet, hogy Brendonba.

Jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok lányok!



Folytatódott a tegnapi szép idő :lol: Látszik, h mindenki kint van a szabadban :lol: Ez nagyon klafa. Mi lesz itt nyáron, ha most ilyen szép időnk van? Jujj de várom már a nyarat. Dórikám biztosan élvezni fogja. Az meg a másik, h mondhatom, h a családommal megyek nyaralni :wink: :wink:


Beuka!


Na ne is mond a gyantázást :x Most nézek végleges szőrtelenítést. Most biztosan a hormon miatt van, de nagyon gyorsan nő. Úgy utálom. Mi Óbudai Gyémántot iszunk ami kimondottan baba víz is. Azt mondta a védőnő, h ezt már nem is kell Dórinak forralni. A fokozatot azért kérdeztem,mert 45fokos szögben már bele lehet tenni. Végülis amikor az ölemben van akkor mindig így van. Az a lényeg, h a dereka ki legyen támasztva.


Angel!

Ugyan már nagyon régen voltatok, de azért remélem olvasol minket. BOLDOG HÓFORDULÓT.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Egy igazi "tavaszi-nyári kép"





[KÉP]

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok,
Beuka,
Még egy dolog jutott eszembe az ujjal kapcsolatban: mikor egész pici volt, lányom is bekapta az ujját, és betuszkolta cici mellett is:-) azt mondták rá, hogy intenzív szopó reflex az oka és ne aggódjak miatta.
A Pampers vonalkódokhoz kaptunk egy gyűjtőt postán - már nem tudom miért - , ott van megadva, hogy melyik kód mennyit ér. Fisher Price játékokra lehet beváltani. De elég béna a dolog, mert már hegyekben áll a pelus, sajnos vettem olyat is, amit nem lehet felhasználni a gyűjtéshez...

Humana bébivíz a harmadik:-) Védőnőm viszont azt mondta, hogy csak akkor nem elég a tejcsi, ha a hőmérséklet tartósan 30 celsius felé megy. Addig max gyakrabban kéredzkedik cicire.

Merre laksz, hogy Pécs esik közel? Az nagyon izgi környék...


Ki hogy töltötte ezt a szép hétvégét?

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Hettie!
Sok boldogságot a féléves korhoz.

Sue!
A hozzátáplálás során én sem tudom eldönteni, hogy fáj-e a pocija vagy sem, mivel kevesebb alkalommal van széklete és állandóan pukizik a kis drágám. Egyébként mosolygós, boldog baba és nem észlelem, hogy szenvedne a pocifájástól (pedig 4 hónapig szenvedtünk :? ), de akkor meg a fogára gyanakodom.
Egyébként mostanában szintén éjszakázunk és eddig a rekord egy éjszaka alatt 6 felsírás (szerencsére néha a párom is felkel hozzá, mert különben nem bírnám sokáig).

Beusa!
Ne az arcára fújd a sprayt, hanem a saját kezedre és úgy kend be neki a pofiját, mert az orrába és a szájába sem kéne, hogy menjen. Szerintem így egyszerűbb, mint mindenét letakarni :wink: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Bocsi, kicsit eltűntem, de egyszerűen nem jutottam el a gépig...
Timi, édes vagy, hogy hiányoltál, köszi a köszöntést Gergő nevében!

Nálunk besűrösödött az etetés, (ezért sem volt időm jönni :oops: ) Gergő már napi 4x kap mást, gyakorlatilag mindent eszik, ami sárga: sütőtök, őszi, répa, krumpli (na jó, ez fehér), alma (ez is :D ), meggy ( :D ), körte, tejpép...viszont a zöld dolgokat utálja, borsó, brokkoli, saláta FUJJJJJJ... :D .
csirekemellet kap a főzelékhez minden nap, és egy mokkáskanál olajat (a zsírban oldódó vitaminok miatt)
A min. adagja főzelékből 100 gramm, de barackból tegnap és ma is 180 grammot lenyomott... :shock: :shock: és utána még szopizott....
A reggeli maradt 100% tej, a többi étkezés után pedig mindig kínálom, így az a szomjoltó. Vizet a déli kaja után adok neki, de nem nagyon issza. Én sima csapvizet forralok neki,a tejpépjéhez is azt rakok.
milupa gyümölcsös pépet kap, megkóstoltam, sokkal, de sokkal finomabb, mint a hipp!

(már egy hete késik megint, kíváncsi vagyok, mikor áll már be végre a ciklusom...mondjuk Gergő is a 21. napon jött össze.. a múltkor 42 napra jött meg. Pedig állítólag a szülés rendbeteszi a hormonháztartást, gondolom én vagyok a kivétel... :D :D :D )

Jubi, Hettie, boldog hófordulót!!! Timi, neked előre is boldog hófordulót!
Edi Katájának gyógymanó különítmény elindítva! :wink:

Tali képek szuperek, örülök, hogy jól sikerült!
Babák, mamák nagyon szépek! :wink:

Puszi mindenkinek, bocsánat, hogy csak magunkról írtam, :oops: :oops: de most beájulok az ágyba..

Puszi, Angel
Vendég
 


Gyors bekukk újra:

Akinek a babája csak keveset eszik mást a tejen kívül, ne
aggódjon, mi is így kezdtük...
Márc. 5-én kezdtük a kóstolást, 2 hétig nyammogás, fintorgás, és egyik napról a másikra hirtelen beindult a nagyüzem, csak néztem...kikövetelte a kaját, szó szerint balhézott, hogy adjak még. Előtte meg voltam győződve, hogy el fogja utasítani az új ízeket.

És van igazság a földön: MI IS KELÜNK ÉJJEL!!!! :D :D 2 napja 1-2 szer felébred éjjel,, és cicizik boldogan. napközben persze semmi alvás, minek az????? :D

Nézegetem az én 7 hónapos nagy fiamat, és nem tudok betelni vele..de gondolom mindenki így van a saját kisbabájával! :D :D
Az ember azt hinné, hogy már nem is szerethetné jobban azt a pici babát, de téved..napról-napra nagyobb a szeretet.

Álommanók által szőtt, bársonyos, puha, nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek!

Puszi, Angel
Vendég
 


Angel!

BOLDOG HÓFORDULÓT!
Írtad,hogy ne aggódjunk hozzátápi miatt :)
Mi a 8. hetet kezdjük el és max 20 mokkáskanál ment le eddig minden kajából.:(
Szerintem, mi kivételesek vagyunk,de 1 hónap és találkozom dokibával megkérdem mit tegyek.Egyébként biztos,hogy éhes ,mert utána 10 perc múlva teleszívja magát.de múltkor már szembeköpött a kis édes, alma-őszi péppel :)Én azt vettem észre nemigazán csípi az édes dolgokat,inkább a krumpli répa variáció.

Timi,
BOLDOG 7.HÓFORDULÓT.
kérdezted pöttyöket,az ami múltkor volt elmúlt,amik most vannak kemény a közepe,mintha pattanás lenne és a feje búbjától a homlokáig terjed,.
Múltkor, jó régen írtad ,a kórházban szülés után a paradicsomos káposztát.képzeld emlékszem rá,mindenki a terhesosztályról küldte vissza,nekem is aznap anyu mást hozott be.Milyen érdekes,hogy Ti egy emelett lejjebb voltatok akkor :)

Képzeljétek,tegnap délelőtt fél órát aludt a csajszi és délután is csak fél óra volt az adagja és csoda történt, este 8kor már aludt.Ami még jobb volt, csak 2kor ébredt legközelebb és 5kor.7ig ki se nyitotta a szemét.Inkább eljátszok Vele egész nap, ne aludjon csak ennyit,de olyan jót aludtunk apával,hogy éjjel már a tej is elöntött.
És tegnap történt egy kisebb baleset ,felrakok képet ,mi a mostani mániája,na orra esett miatta és elharapta a nyelvét.Képzelhetitek milyen ordítás volt.És ma reggel láttuk meg ,még oldalt is lila a kis nyelve,nem tudom ,hogy csinálta.
Na most megyek takarítani.Hétvégén annyit voltam levegőn a gyerekkel,hogy nem értem rá mosogatni meg ilyenek.Most képzelhetitek mi vár rám.
Sue

KépKép
suezika
 
 


Na és akkor a fekvőtámasz :) Kép
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!!

Nálunk ez a gyönyörű vasárnap lázzal járt :cry:
Laurának tegnap reggelre 39,3 volt a láza(persze ha levonjuk az 5 tizedet akkor "csak" 38,8 ,de az is rengeteg :!: )Hamar gyorsan kúpott kapott és tejcit,nem volt probléma azzal ,szépen evett.Aztán felhívtam a védőnőt hogy most akkor mi van?!Azt mondta ha a legközelebbi mérésnél is 39 körül van a láza akkor vigyük az ügyeletre.Egy kis szemtelen vírus lehet a baj forrássa ha más tünet nem kisérte a lázat,a szervezet majd megoldja,ha nem akkor antibiotikummal kezelik.Hála Istennek 11 re volt láz-nincs láz :P Szokásos napi programjához ragaszkodtam,de csak szinte evésnél volt fennt,egész nap aludt,gondolom a kúp miatt is.Délután már jobban ébren volt,nem volt nyügi,lehetett vele játszani is,újra mosolygott,az éjszakát is szépen végigaludta :)
Remélem most ma már minden a régi lesz.

Timi,édi a kis sapiban Dóri :wink: Igen ,kipróbáltam a vizkőtelenítést és bevállt:köszi :lol:

Sue,én igy így vagyok a Liberós figurákkal,gyűjtöm őket aztán majd csak küldenek valami lapot,a honlapjukon azt írák várjam jelentkezésüket :roll: hát várok :roll:
Anyukád szépen leadta akkor a kilókat,végy példát róla :wink:

Beusa,naptejet szerintem is a kezedre fújd és kend be vele az arcát mint valami krémmel :wink:

Beuka,voltatok Pécsen?Mit vettetek?

Angel,tényleg jó hogy írtál :wink: Szépen eszik Gergő!Laura ebédre 190 gramm főzit betol :shock: :lol:

Edi,Laura kinti öltözéke a nagy melegben amik most vannak:pelus :lol: hosszú újjú badi,gatya,egy vastagabb pulcsiszerű,zokni,kis könnyű pamut sapi.Ja és persze úgy fordítva hogy a nap ne süssön a szemébe, mert azt ki nem állhatja :?
Hogy vagytok?

Na elmegyünk sétálni.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sue,jujj de aranyos ez a kis tornász lányka :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok csajok!!

Főznöm kéne, de olyan régen írtam már!! :roll:
Úgyhogy picit várat magára az ebéd, meg a teregetés!! :lol: Nem lehet mindig csak melózni!! :wink: Pistike apát fárasztja, ma még csak kb. 5 percet aludt!! :!: :roll: nem tudom, hogy mi van mostanában, de állandóan enne!! Úgy bevágja a 180-210ml tápszert, van amikor egy ksi gyümire is, hogy csak pupillázok!! régen olvastam, hogy van 3 és 6 hónapos korban ilyen "zabaláz", nálunk most ez lehet!! Sőt, éjszaka is megint felkel 2-kor enni!!! sőt hajnalban többször nyüglődik, felsír!! de többeknél olvastam, hogy ez van!! Most "romlanak" el nagykorukra?? :lol: 8) Habár apa még bírja, legtöbbször ő kell fel etetni éjszaka!! 8)
Amúgy kijött a 2. fogacskánk is, olyan tündéri a mosolya!! :wink:

Mi is levegőn töltöttük az egész hétvégét!! Anyóséknál voltunk Dunavarsányba, akkorákat aludt a fiatalembör a levegőn, gondolom egy hétre kialudta magát, azért nem alszik most :!: :P
kivittük az ottani járókáját a teraszra, és olyan jól ellevegőzött egész nap!! egy farosgatya, hosszú ujjú body, és pulóver volt rajta, vékony sapival, de ő még elállta, nem izzadt egyáltalán!! Viszont a kocsiban mindig izzad, utazáshoz mindig badyra, meg gatyóra vetkőztetem!!

Linda!!

sajnálom a lázt, nálunk is volt már ilyen, ha nem kíséri semmi más tünet, akkor vírus okozta "3 napos lázról" lehet szó!! nálunk pont 3 napig tartott, volt neki 39,3 :!: is, nekem meg infarktusom hozzá!!rögtön kúp, és hűtőborogatás ezerrel, míg nem ment 37-re le!!egyébként az, hogy hány napig tart, az változó!!

Edi!!

Katának is mielöbbi javulást, remélem már jobban van!!
fatival minden oké volt a szemészeten, azért vittük el, mert sokat fájt a feje, de azt mondta a szmész, hogy lehet a túlzott teljesíteni akarástól, elsősöknél gyakran előfordul!! Hát örülök, hogy "csak" erről van szó!!

sue!!

Tündéri a kis tornászbajnoknő!! :P

Angel!!

jelenleg nekem is össze-vissza jön meg, először február 16-án volt meg, márciusban meg 30-án!! Talán lassan beáll!!

na mentem csajok, mert nyüsszögést hallok a háttérből, éhes bizti a kis szumó bajnok!! :lol:

meg főzni is kéne, mert éhenhal a család!! :wink:

pussz Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Linda!
Nem tudom mi lesz a hozzátápival, de a neten kérdeztem egy védőnőt ezzel + betegséggel kapcs, igaz még csak egy anyuka válaszolt, de az ő fia 8hósan kezdte a hozzátápit, addig nem fogadta el, most 13hós és sokat szopik. Sokan vannak ebben a cipőben, sajnos most mi is, emiatt a fránya szájpenész miatt…most várnom kell, amíg teljesen helyre nem jön.
Amúgy köszi az érdeklődést már jobban van Kata, de még mindig néha hurutosan köhög, meg most kezdett taknyos lenni. :?
Viszont neked Laura szépen eszik. És a napi 5x-i étkezés mellett ő iszik valamit?
Mitől lehetett az a magas láz?

Sue!
Nem csak ti vagytok akkor kivételesek, hanem mi is. :( Nem tudom mikor, lehet, hogy hetek múltával elkezdjük újra a hozzátápit, remélem akkor nagyobb iramban haladunk. Mi 1,5hónap alatt 60g gyümi és főziig jutottunk. Mostanában napi 7-8 szopi. Nem fogadja el a teát, gyümilevet sem.
Fekvőtámasz :D :D mikortól csinálja Viki? Nyelvharapás :(

Timi!
Boldog Hófordulót! Dóri nagyon édes abban a sapiban :wink:
Hipp gyermekteát vettem Katának, de anyukám vmi Milupát vett, azt eltettem későbbre. Amúgy nekem nem jön be annyira ez a tea, mert túl ánizsos vagy nem tudom, olyan markáns íze van.
Éjszakai alvás: nálunk össze vissza, min. 1x kelés, de van, hogy 2x. Ma evett éjjel 1-kor, aztán 6.30-kor és most 10.10-kor. Tegnap ilyenkor már 4-5 étkezésnél tartottunk. Változó nagyon.

Beusa!
Mi lenne ha a kezedre fújnád és úgy kennéd be az arcát? :wink:

Angel!
Aztán ti jól belehúztatok a hozzátápiba :wink: :lol: Nem semmi. Mi 1,5hónapot nyammogtunk, most semmi, feljebb olvashattad…

Én is bevallom, hogy csinálom a 90 napos diétát, igaz csak a 15. napon vagyok és szoktam bűnözni mégis lement már 3 kg. Nem is értem miért ilyen gyorsan, de már „csak” 5 kg és vékonyabb leszek, mint terhesség elején :D :D Sőt a centik is mutatják, hogy használ a diéta. A ruhák kezdenek jók lenni, a derék, has résszel van gond, de tornázni is kellene. Ma szénhidrát napom van : tészta + paradicsomos szósszal az ebéd. Keményítő napra vmi jó receptet mondhatnátok, mert eddig zöldségeket ettem rízzsel és kicsit unom…vmi jó kis krumplis étel érdekelne :lol:
Délután fagyizom :lol:

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok lányok!

Régen jártam itt, bár olvasgatni szoktalak benneteket!
Csak hát a két lurkótól már szinte semmire nem marad időm.

Hozzátáplálás!
Eleinte nálunk is nehezen indult be, de most már teljessen megszokott minden nap.
Mióta ehetjük a 8 hós kortól ajánlott bébiételeket, azóta meg szinte zabálják.
Tudom ajánlani a kecskeméti bébiételeket, nagyon finomak, a tökfőzelék marhahússal, vadas marhahús rizzsel, hawai pulyka stb. Tényleg nagyon finomak, nekem imádják a gyerekek! a 8 hós kortól ajánlottak már 220 grammosak, nekem másfél üveget esznek meg fejenként.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem sajnos a paradicsomos dolgok nem jöttek be, tehát olyan kaját nem adok a fiúknak, amibe paradicsom van, mert az teljesen kicsípte a popsiukat ha kakiltak és nagyon csúnya lett. most, mióta nem kapnak paradicsomost, azóta ismét rendben.

90 napos diéta!

Én is csinálom már hatodik hete, de már elértem azt a súlyt, amit szerettem volna, de nem hagyom abba, mert a 90 napnak meg kell lenni, hogy a szervezet átálljon és a kilók ne jöjjenek vissza!

Edi78!
Keményítő napra!
borsó pörkölt, zöldbab pörkölt, paprikás krumpli virsli és egyebek nélkül. Steak burgonya, amit a sütőben meg lehet sütni, krumpli főzelék tejföl nélkül én a főtt krumpliból turmixolok egy keveset és azzal sűrítem , vagy étkezési keményítővel, tócsni-burgonyalepény, vagy nem tudom ki hogy ismeri.
Egyébként a mindmegette.hu oldalon van rengeteg recept a 90-naposhoz!

KépKép
napraforgo13
 
 


Sziasztok!


CSODATÖRTÉNT! Ma Dóri egy teljes üveg Kecskeméti őszit bepuszilt :lol: :lol: Ebédre Kecskeméti paradicsomos krumplit szántam, de szegénykémnek nem izlett. Nekem sem :wink: Bűn rossz :x :x



Sue!


Dóri ugyanezt csinálja, mint Viki lányod. Majd ha sikerül lefényképezem. Amúgy drágám nagyon stagnál mozgás területén. Már régóta nem produkált új "művészszámot"


Edit!


Hajrá-hajrá. Csak olvadjanak a kilók :wink: Katának jobbulást!


Linda!


Laura, h van? Azért ez az anyatej biztosan nagyon sokat segített :lol:



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Timi bevallom, ha az időjárás ilyen tendenciát mutat, akkor én egyáltalán nem várom a nyarat, mert nem tudom mit fogunk csinálni éjjel 30 fokban, hogy aludjon Boti. :( emlékszem tavaly alig bírtuk 26 fok alá nyomni éjjelre a benti hőmérsékletet. Pedig kertesházban lakunk. Nappal jól elleszünk pancsi a kertben, meg szunya za árnyékban…
Annyira édes Dóri, ahogy hasal, a kocsiban, és az a sapi!
Jó lenne egy végleges szőrtelenítés nekem is…de gondolom horror áron van. + egy csomó idő, ugye ami nekünk most nincs.
Végül is a babakocsiban ki van támasztva Boti dereka, úgyhogy megnyugodtam.

Beusa köszi az ujjszopis infót. Akkor ezek szerint a ciciszopás nem elégíti ki a szopóreflexét? Vagy már nem akar enni, csak cumizni, viszont zavarja, hogy jön a tej?
Örülök, hogy leírtad a védőnőd véleményét a szomjoltással kapcsolatban. Úgy gondolom egyenlőre nem is próbálkozom a vízzel, majd talán nyáron. Nekem nem gáz midig cicizni, vasárnap pl, egy parkban egy padon szoptattam meg (na jó, igaz, hogy nem nagyon volt ott senki :))
Pécs nem annyira esi közel, 100 km-re van tőlünk (mi attól keletre a Duna-Tisza közén lakunk)

Angel de jó, hogy így belelendültetek a hozzátápiba! Ügyesek vagytok! Érdekes, hogy a zöldekért nincs úgy oda! Te készíted a kaját, vagy veszed?
Bevallom, megkönnyeztem, mait az hsz-ed végén írtál! Tényleg egyre jobban lehet Őket szeretni!

Sue nagyon édes Viki, ahogy négykázlábazik, bár látom hogy balesetveszélyes :( nyelvharapás :(
Hogy érted, hogy lila a nyelve oldalt? Csak azért kérdem, mert Botinak szinte születésétől van egy-egy lila csík a nyelvén mindkét oldalt, nem lehet, hogy nálatok is olyan? Egyébként fogalmam sincs, hogy mi az!

Linda jaj szegény Laura! De a lényeg, hogy délutánra jobban lett! Most mi a helyzet?
Húú akkor Laura is zépen eszik főzelékből!

Melódia BOLDOG FELEDIK SZÜLINAPOT Pistikének!!!
És gratula a 2. Foghoz!

Megyek, mert felébredt a kisfiam.
Még jövök!
Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Végre bejutottam. Amikor tudtam volna jönni nem engedett be a babanet, sőt volt, hogy az oldal sem jött be. Szombaton meg keresztelő volt, nem minden zűr nélkül. Kezdődött azzal, hogy nagyanyám kiverte a patáliát, hogy a keresztségben nem kaphatja a gyerek a Manó nevet. Erre a pap megkérdezte, hogy már miért ne kaphatná. Na ezen volt egy szép fél órás vita, aztán végül mi győztünk. Nagyanyám persze besértődött, leginkább azon, hogy a pap közölte vele finoman, hogy ehhez semmi köze. Aztán belekötött a kajába, merthogy nem volt főzés, hanem egy ismerős étterméből hozattunk kaját, kétszemélyes tálak, mindenféle husival körettel, nagyon fini volt, és annyi, hogy még másnapra is bőven jutott. De maga a szertartás nagyon megható volt, még így is, hogy nem templomban tartottuk. Manóm egész jól bírta, csak kicsit volt nyűgös, mert már jelzett a pocija. Persze, ha nagyanyám nem cirkuszol, akkor semmi gond nem lett volna. Majd teszek fel képeket, bár a szertartásról video készült, de megpróbálok belőle képeket csinálni.

Beuka, Manó is elforog kajcsi közben, meg eltolja a cumisüveget és nézgelődik, aztán nyúl érte. Szerintem egyszerűen mindenre kíváncsiak már, és azért csinálják. Nekem azt mondta a védőnő, hogy büfiztessem meg közben, mert lehet, hogy tele van levegővel és azért csinálja. Próbáltam, néha beválik.

Ja, és forgunk ezerrel, bár még csak hasra, de állandóan, aztán persze üvöltés, mert a visszafordulás technikájára még nem jött rá a fiatalúr. :D

Na megyek, majd jövök.

Szép napot.

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Sue: Szegény Viki, nyelvharapása. :cry: De nagyon ügyi, ha eddig még nem állt fel akkor szerintem lassan meglesz az is. Nálunk is így kezdődött hogy mindenbe belekapaszkodott és felállt. Most már az asztalról huzigálja le a cuccokat :? Múltkor egy zacsi ropi landolt a földön, mondjuk én vagyok a hülye minek hagytam ott?!
És akkorákat borult, most már rájött, hogy előbb le kell ülni, vagy leereszkedik 4kézlábra. Szerintem rájött hogy fáj neki mindig ha a feje koppan :roll:
Ti még használjátok azt a tornázó trapézt :?:

Hozzátápival kapcsban: nálunk a spenót-sóska felejtős mert a gyerkőc tiszta kiütés lett tőle. Azt mondta a dokinő, hogy mielőtt valami új kaját akarok adni neki, kenjem az állára és ha piros lesz akkor azt ne adjam neki. Amúgy mással nem volt eddig baja. Aztán apja mondta, hogy ő is utálja ezt a két zöld cuccot. Neki is volt tőle valami baja anno.

Múltkor csináltam neki valami gyümit és letettem elé az etetőszék tálcájára kanállal együtt. Elfordultam valamiért és a következő pillanatban már a kanalat fogta és beletette a szájába. Tiszta trutyi volt az egész arca, de olyan édes volt ahogy önnálóskodni akart.

Tegnap vagy egy órán át altattam, ilyen még nem volt. Brrrr....Biztos azért mert még délután 5-kor elaludt egy fél órára. Máskor 2-től 8-ig szokott fentlenni.
Na megyek mert rázendített.

SZiasztok: Betti

Kép
bettus79
 
 


Halihóó

Megint alszik :)

Napraforgó örülök, hogy benéztél! az igen, akkor a fiúk már nagy zabások! NÉha tehetnél fel képeket, hisz Ők a legidősebb topik bébik! Meg hát egyébként is, olyan jó nézni Őket!

Edi aakkor most teljesen abbamaradt a kajcsizás Nálatok? A szájpenész miatt?
Akkor továbbra is sok sok gyógyítópuszi Katának!!!!
Róla is régen láttunk már képeket!

Anita akkor az a lényeg, hogy szép emlék marad a keresztelő nagyjából. Nem értem a nagymamádat :?: miért kellett....

Betti tényleg édes lehetett, ahogy önállóan akart enni! nagyon ügyes már Kitti!
Érdekes, amit írtál, hogy először kenjük az állára :idea:

No megkóstoltattam Botival az őszibaracklét is, úgy látom jobban ízlik, mint az alma.

Mivel tisztatottták le a habszivacs puzzle-t? Egyszerű mososzeres vízzel, szivaccsal?

Akinek van már etetőszéke, mit akoz a funkciók, amik feleslegesek, csak az árát növelik, és mit amik nagyon fontosak? Leírnátok nekem?


Kép
Kép
beuka
 
 


Szép napot, lányok!!

beuka!!

Köszönjük a 6 hónapos köszöntést!! Csak pupillázok, hogy most született, és milyen nagy fiú már!! :lol: De Boti is nemsokára tölti!! :lol: Hát az őszit Pistike is jobban nyomatja, mint mondjuk a vegyes zöldségfőzeléket! :lol:
ja, a súlyunk múlt héten 9500gr volt, hosszt nem mértek, de kb, olyan 76 cm. lehet!! Összehasonlító képeket meg majd valamelyik este dobunk fel apával!! :wink:

Alapjában véve a kajcsikkal mostanában hadilábon állunk, úg kell beleerőltetni néha, viszonta tápszer megy ezerrel, dehát nem élhet 2 éves koráis tápon!! :roll: :lol: Úgyhogy azért gyakoroljuk a kajcsizást!!

Bettus!!
Én pont most akarom kipróbálni a sóskát neki, hoztunk anyóséktól friss " hazai "termést!! Talán nem üti ki!! :roll:

Anita!!

Hát sajna a régivágású dédik már ilyenek, nekünk egy mama, és egy papa van, mármint dédibe, de szerncsére nem szólnak bele a dolgainkba!!Jó, hogy nem hagytátok magatokat!! 8)

Timi!!

A kecskemétiben a paradicsomos krumpli tényleg bűn rossz, de a csirkehúsos már fincsibb!! :wink:

olvastam a diétákról, hát engem is utolért a végzetem, péntek óta Rubint Rékára nyomulok!! :oops: Igaz súlyra kevesebb vagyok mint terhesség elött, de valami borzadalom,hogy hogy lóg a hasam, meg a fenekem!! :cry: :twisted: Ezért kezdtem el nyúzni magam, hát gyilkos... :?

Na, mentem, mert rotyog a kajám ezerrel, Pistike meg szirénázik!! :roll:

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Hello!

Napraforgó!
Köszi. Ismerem azt az oldalt, a Bettus már ajánlotta. És anyukám amit odaadott a diétáról, összes recept benne van. :)

Melódia!
Boldog hófordulót! Várjuk a képeket :wink: Pistike is fél éves lett...

Beuka!
Igen szopik 8x Kata egy nap. Teát ma próbáltam a séta közben adni neki, de nem szopta csak nyammogott...Vettem tejpépet pedig ellene voltam (vagyis még nem akartam adni neki), de majd meglátjuk...A kanalat vhogyan meg kell újra kedveltetni vele.

Holnap visszamegyünk már harmadjára a dokihoz, mert Kata még szörcsög, meg néha köhög, jobb ha meghallgatja, meg megnézi őt. Nem akarom, hogy arcüreg vagy tüdő gyulladást kapjon. Bár apa ma telefonban mondta megint elkezdett náthás lenni, meg köhögni :?

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Jó a kedvem, teli a poci répával (még a régi szép időkben...)
Kép
Mizu? :D
Kép
az új etetőszékemben (amit még nem nagyon használtunk)
Kép

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Edi,két mérnőknek hogy micsoda gyönyörű babája lett! :lol:
Nagyon cukik a képek,kis kerek baba :)
Örülök hogy jobban van már Kata és remélem nem nagyon dáthás :?
Lauraát a kezdetek kezdetén megismertettük a kiskanállal,arra cseppentetük(még most is) a d vitamint ,ugyhogy nála semmi irritációt és utálatot nem váltott ki a kanál,mindent megeszik,még az új kajákat is.Hát nektek nem lesz könnyű de drukkolok hogy megint belejöjjön Kata az evésbe :wink:
Laura 5x eszik egy nap,abból 3x CSAK szopik(nálunk nincs köztes idő gyümire meg gyümilére,mert akkor vagy alszik vagy sétálunk),ebéd után vizet iszik,uzsi után meg gyümilét,amit én facsarok neki,szóval megvan neki a folyadék.Sőt :!: 2 napja már egész jól iszik a csőrős pohárból meg a sima kis pohárból is.Ma sétára vittem egy kis vizet neki,mert ugyebár írtó meleg volt,meg is kináltam és szépen kortyolgatott 8)
Láz:gőzőm sincs miért volt....
Hajrá fogyi!!!Én ma nyaltam egy gépfagyit,mert az a legjobb :lol: Holnap meg gyümi....

Melódi,Annó nekem is sokat fájt a fejem,kb 10 éves koromtól,engem is szemészetre küldtek,de semmi.Míg terhes nem lettem addig állandóan fájt....azóta csak nagyon ritkán :roll: remélem Fatinak nem kell addig szenvednie.
2 fog :D
szúmóbajnok :lol:

Napi,a fiaid jól eljátszanak egymással?Kialakult már hogy ki az akaratosabb??Főzni is szoktál azért nekik?Tényleg,tegyél fel majd képeket is :wink:
Tocsni:nálunk az tócsi,és én is imádom fokhagymás tejföllel :wink:

Beuka,az őszilé bizti finibb lesz, mint az almalé Botinak.Ha reszelsz almát,szerintem azt még turmixold össze jó pépesre!Amikor Laurának is reszelek bele valamelyik kajájába ,akkor szinte kiforgatja a szájából,meg ölkendezik mint aki hányni akarna,de azért meg-meg eszi.De szerintem először Botinak adjál pépeset! :wink:

Timi,igen Laura már jól van minden a régi :P Dóri még mindig tolat?Vagy abbahagyta?Előre??

Betti,pont akartam kérdezni mizus??Mi lett a szavazással??Nyertetek?édi lehetett Kitti hogy magától lapátolt egy falatot :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Csak beköszönök,mert Viki ma nagyon nyűgi,reggel kapott 1 kúpot ,5 napja no kaki és ma már ordítva nyomott,doki mondta ha kúp se segít este jön beönteni,de szerencsére hatott,igaz nagyon fájt neki mikor trottyolt,mert sírt.Azóta elvan ,de nem az igazi.

Na és jelentem ma befejeztem a 90naposat,mert tegnap óta alig van tejem....nemtom ,hogy csináljátok,de szerencsére Nektek van.Dagadt leszek nyáron,de utána mikor már nem szopik csinálom.
sue

KépKép
suezika
 
 


Linda!
Köszi :wink:
Én is vittem a sétára teát, de csak nyammogott, pici bizti bement a szájába, de most egy másikfajta cumisüveget próbálunk. Kivágtam a cumit, marha nagy lyukat csináltam bele :oops:
A csőrös pohár is nyammogás útjára lépett, pedig olyan szépen ivott már :(
Nagyon szépen eszik Laura, ez már kiszámítható napirendet ad.
Mi holnap főzünk anyával Katának, majd beszámolok mi lett belőle :?
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sue!
Mennyit ettél a diéta első napján? Mert én ugyan nem éhezek, sőt minden este egy pohár tejet is megiszom...Szóval ez már nem 90napos, hanem ki tudja hány napos diéta lesz és kicsit másképpen :oops:
Én délig turmixoltam: banán, alma, narancs ezt ettem. Aztán 40-50dkg husit megsütöttem és csináltam hozzá salátát : saláta, uborka, hagyma, paprika, paradicsom, retek + sajt + olivabogyó. Összekevertem mindent, sőt még egy natúr joghurtot is tettem bele és ezt ettem estig. Nem voltam éhes. Sőt közben ha olyanom van/volt ittam joghurtot vagy danone activiát.

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Edi78!
Egyébként a mindmegettén nagyon sok olyan kaja is szerepel, ami 90 naposnak van írva, de mégsem ehető, ha a szétválasztást nézed!
Keményítő napra még szoktam csinálni paradicsomos káposztát krumplival, chilis babot hús nélkül, vagy éppen hagymás törtkrumplit párolt káposztával.
Én még zöldséges rizst nem is ettem, mert hát nagyon krumplipárti vagyok :lol:

Czmelinda!
Igen a fiúk eljátszanak, de inkább az egymás játékának a megszerzése a jellemző. Ha reggel az egyik korábban ébred és később hozom a másikat, akkor viszont nagyon tudnak örülni egymásnak. Ilyenkor nagyon édesek!

Főzni is szoktam, húslevest, spenótot, karalábé főzeléket, ilyesmiket. a tej helyett tápszert használok.
De eszünk már kenyeret is gyerekszalámival. De ezt csak úgy két étkezés között.


Beuka!
Igen, nálunk megy már nagyüzemben a kajálás és nagyon örülök, hogy jó az étvágyuk és nem válogatósak. Szerintem nincs rosszabb mint mikor egy gyerek nem akar enni és úgy kell belekönyörögni két kanál kaját is! Sajnos én is ilyen voltam állítólag és ezért is féltem, hogy a fiúk is ilyenek lesznek! Kép Kép Kép Kép

KépKép
napraforgo13
 
 


Sziasztok!


DÓRIKÁM MÁSZIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Beuka!


Ez a szőrtelenítés elég borsós áron van. Csak a lábszár 20-30eFt/alkalom. Kb 5-6 alkalom kellene ahhoz, h teljes eredményt elérjen az ember.Mindenesetre én lehet belevágok. Májusban lenne az első, és majd csak szeptemberben a következő alkalmak. Mindenesetre nagyon izgi :wink: :wink: Ma egész nap úgy ült a babakocsiban ahogy említettem. Teljesen happy volt Tőle. Kiteljesedett előtte a világ :lol:


Melinda!

Pistikének Boldog Hófordulót :lol: :lol: A kaja a kukában landolt :cry: Már ehet fincsi husikát is. Pont ma volt a védőnő. Jöhetnek a finom pipi husik.


Edit!


Nagyon nagy csajosak a képek :lol: Ma volt a védőnő, és mondta adhatok már husikát is. Sőt reszelt sajtot is adhatok már. Ma szépen megette a brokkolit krumplival+reszelt sajttal. Uzsira is adtam Neki 1 körtét+1/2 banánkát. Szépen haladunk hála :lol: Ez ma egy ilyen szerencsés nap volt :wink: Az etetőszék dönthető? Nem úgy van, h amíg nem ül nem lehet bele tenni?


Linda!


Szóval mit szólsz hozzá? Mászik a GYÖNGYVIRÁGOM!!!!Csak úgy este apa az ágyon feküdt, és kivolt nyújtva a lába, h Dóri ne essen le. Az orra előtt tologatott valami játékot, és egyre messzebb tolta. Dóri meg beindult rá, és előre elindult. Persze Miklóskám egyből kiáltott. Bementem a szobába, és láttam, h az ÉN PICI LÁNYOM MÁSZIK. Persze hormonok dolgoznak, és elpityeregtem magam. Olyan nagyon jó érzés, h napról-napra produkálnak valamit. Iszonyatosan jó érzés :lol:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


sziasztok,
hulla vagyok, ma is egész nap kertészkedtem,már tiszta vörös a fejem a naptól...szóval csak röviden:

Beuka,
olvastam, hogy van olyan is, hogy a baba a teljes szopi alatt az ujját is a szájában tartja... :lol: nálunk csak néhány percre van így ritkán, nagyon cuki:-) :-) nyári hőségtől én is tartok, már most lehúzzuk a redőnyt...
Almát párold gőzön, ha nyersen nem szereti....úgy jobban megeszik és mégis van benne vitamin.
Etetőszék: sztem a stabilitás, görgők, dönthető háttámla és a lezuhanyozható anyag fontos. Ez úgy 25 000nél indul sajna..

Anita,
gratula a keresztelőhöz, a Manó igenis szép név:-)

Edi,
Kata csopaszép... Baby Luuf-ot próbáltatok kenni?

Melódia,
nagy gratula Nektek:-) Nagy élmény volt "élőben" látni Pistikét, és hogy milyen szépen aludt....

90 naposak,
Hááááát, nem is tudom. Én ehhez képest rengeteget eszem.... viszont sokat is mozgom,abban bízom...

Lányok,
Nálatok napközben mennyit alszik a Pici? Minna eddig 3x aludt, két napja viszont csak kétszer, így 2 vagy 3tól ébren van a 7-es fürdésig akkor viszont nagyon fáradt :(

Beusa
Kép
beusa
 
 


ó, a mai nap eseménye: kb. 15 perc alatt 30x fordult meg lányom hasról hátra és vissza :D imádnivaló volt ahogy küzdött :lol:

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de hétfőn voltunk oltáson (cseppfertőzéssel terjedő agyhártyagyuszi, vérfertőzés ellen) és azóta Barni eléggé lefoglal. Mintha csak azt mondaná, hogy ezzel bűntetlek, amiért engedted, hogy megszúrjanak :roll: . Egyébként nincs semmi baja, csupán anyás a drágám és kihasználja a gyengeségemet :lol: . Már elkezdtem visszaolvasni, de tegnap nem is tudtam fellépni a babanetre, mert nem engedett a rendszer.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Beusa!


Jajj, de ügyes már a lányod :lol: :lol: :lol: ! Dóri 2x alszik. D.e 9 től-kb 11-ig, és d.u 14-től kb 16-ig. Ezért nem nagyon tudunk d.e programot szervezni. Pedig Bettussal tudnánk ide-oda menni, de nem jön össze. Ők mennek szerdánként Ringatóra, de arra sem tudunk menni.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?