Új privát üzeneted érkezett!

Timi:remélem legalább akkor szerencséd lesz!!!!! :wink:
Az széééééééééééééép hogy minden gyerekben volt tetű és akkor még te ne vidd a gyerekeket a lekezelt fejükkel!!!! :evil:

Iza:jó utat és kellemse időtöltést ha lesz egy kis szabadidőtök lazuljatok!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi,
nem akarlak elkeseríteni alvásügyben,de nálam a Rebinél volt ez!Kb. 8 hónapos lehetett amikor elkezdte a nem alvást a kiságyban.Egy darabig ment úgy a dolog,hogy elaltattam magam mellett és áttettem,de egy idő után felkelt rá.És nem maradt el egyáltalán a kiságyban! Már megszületett Zsoltika,de még mindig velünk aludt,mert a saját szobájába és rendes ágyába se tudtam bevinni.Majdnem 3éves volt amikor sikerült.Tudom ez az én hibám is,mert sajnáltam amikor sírt és inkább hagytam magunk mellett.A többieknél nem volt ilyen gond,szerencsére!(most is velem alszik,amikor nincs itthon apa)
timiban
 
 


Timi, hát épp ez az, hogy nappal még csak-csak, de éjjel is bevezette, hogy ha kel, (ami nála ugye átlag 2 óránként előfordul) akkor nem hajlandó semmire visszaaludni, csak ha magam mellé veszem. Viszont akkor, abban a pillanatban ahogy letettem az ágyra már alszik is.
Ma kipróbáltam, hogy erős leszek, összeszorítom a fogam és sírni hagyom. Ha fáradt, elalszik. De ő győzött, nem bírtam addig mint ő is kivettem. Szerintem inkább ordítana 3 napig, mint hogy lefeküdjön.
És ha sír, kiköpi a cumit az ágy mellé, ami nélkül pedig esélye sincs elaludni. Úgyhogy be kell mennem, visszaadni és kezdődik előlről.

Az is lehet, hogy most kezd átállni a napi 1 alvásra. De ezt nem hiszem, mert ha elaltatom simán alszik 1 1/2 órát, napont 2x. Na, most legyen az ember lánya okos.
De NEM AKAROM beszoktatni az ágyunkba, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 

 
 

Barbikám!
Hát igen ez elég nagy dilemma(így kell írni?)Nálam is ez volt a baj!Egyszerűen nagyon sajnálom őket amikor sírnak.Rebinél én is próbálkoztam azért ezzel,hogy hagytam,de ugyan ez a szitu volt,mint amit leírtál!Őt napközben is altatni kellet,vagyis odabújni mellé a nagyágyba.Voltak olyan szituk,hogy vendégek voltak nálunk,és én elvonultam lefeküdni a lányommal,mert másképp nem aludt!
Pedig 8 hónapos koráig nem volt gond.Betettem az ágyba és aludt!
timiban
 
 


Timi, akkor nekem tuti nem lesz jó a COverex, eleve asztmás vagyok :( De majd látjuk.

MOst már csak azt áruld el, hogy milyen tünetei vannak, ha megugrik a vérnyomásom, és akkor már elég okos leszek :)

Köszönöm az eddigi segítségedet is, nagyon rendes vagy.

Muszáj mennem, mert még sütnöm kell kalácsot, meg ki akarok takarítani, mielőtt elmegyünk. Tényleg, holnap, holnapután nem leszünk, megyünk le Szegedre :) VÉgre :):):):)

Annyira vártam már :)

Mennem kell csajok.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Ma megint kiruccantunk, ezúttal édesanyámékhoz látogattunk kettesben. Ma reggel IStván bevitt a vonathoz, és úgy mentünk. Ő még dolgozott, így nem jöhetett, mi meg csak este 7 előtt jöttünk meg, ismét vonattal, és István várt. A kisasszony nagyon élvezte a vonatozást, délelőtt "kikezdett" az ülőpartnerünkkel :wink: :wink: :wink: , egy fiatal sráccal, állandóan integetett neki, és pisolygott, délután pedig a kalauz bácsival "kacérkodott". :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Bemutatta a ma tanult tudományát: ló, állandóan hajtogatta, majd, úúúúúú, mármint így csinál a vonat. :D :D :D :D
Nagyon kellemesen, jókedvben, de azért fársztóan is telt a napunk, mert krumplit vetettünk. Kivittük Krisztát is a mezőre, ahol virágokat tépázott, és földet majszolt, majd anyukám hazament vele. 3x aludt ma a kiscsaj, 1x félórát, 1x 2 órát, majd 1x 5-10 percet, míg az állomásról autóval hazaérkeztünk. 8 után meg már tök fáradt volt. Betett neki az utóbbi napok, de főleg a mai friss levegő. Igaz, még nekem is! :) :oops: :oops: :oops:
Aztán volt ma cicasimogatás, pipisimi, és csikósimi is, de érdekes módon, a csikótól eléggé félt. eddig sosem mutatott félelmet állat iránt. Múltkor még a cserebogarat is megfogta.
Úgyhogy jól telt a napunk, gyönyörű volt az idő annak ellenére, hoyg fúrt a szél! A nap meg leégette a nyakamat, a húgomnak meg a derekát.

Bocs', hogy most nem írok csak magunkról, de tényleg esem le a székről, és már nagyon ideje lenne, hyog a Kriszat naplójába is írjak. Még hétfőnél elmaradtam. :roll: :lol:

Jó éjt mindenkinek, holnap lehet tudok jönni, bár ha szép idő lesz, akkor talán elmegyünk egy focimeccsre, majd meg még meglátjuk, hová! :)
Mindenkinek kellemes hétvégét, és remélem, a péntek 13 senkinek nem volt szerencsétlen. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Én még a gépnél... :roll: :roll: :roll: :P :P :P :oops: :oops: :oops:

Márti, még nem járt le 13-a, így még gyorsan elkapom a fiacskád hónapfordulós frakkját! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Nőjön nagyra a 13-án született 13 hónapos!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Én pedig az Edith-hez csatlakozva
nagyon boldog 13. hónapot kívánok a drága kicsi Zsombinak! :P

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Hali:)

1 kalács kész, egy a sütőben, egy a gépben :)

Sajnos az első eltörött, mert még nagyon meleg volt a tészta, és ahogy szedtem ki, nem bírta, mert leragadt egy kicsit :( De hát kellett a hely a következőnek :)

MÁRTI!!!! HOGY IS FELEJTHETTEM EL? NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT ZSOMBINAK!!!!

Pedig én is 13.-ai vok, meg Katával is 13.-ára van kiírva....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jó éjszakát :)

Kép

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu, nem gondolod, hogy a fogyisoknak nem kellene ilyesmit mutogatnod????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :P :P :P Irtó ínycsiklandóan néz ki ez a kalács. Az jó, ha te sütöd a pékárút. :)

Kriszta 7-kor úgy döntött, hogy na, ő akko most kipihente magát. Igaz, bent van még egyedül a szobájában-ágyában, de hallom a hangicsálását!

Már most hétágra süt a nap, úgyhogy ma remélhetőleg, ismét sokat leszünk kinn.

Barbi, tudom, könnyű tanácsokat osztogatni, amikor valaki nincs benne egy adott szituban, de tényleg, próbálj meg most erősnek lenni. Talán csupán 2-3 alkalomról lenne szó, és aztán minden helyreállna, míg ha nem, évekig is húzódhat a dolog. Nekem is épp az ugrott be, amikor mondtad, hoyg elalszik a nagyágyon, majd átcsempészed, hogy igenám, de ezután csak nő, és lehet, hogy nem alszik majd mindig olyan mélyen és megébred. Mondom, nehogy okoskodásnak vedd, hisz tudom, hogy mindezeket te is tudod, csak meg akarlak egy picit erősíteni abban, hogy nem megbocsáthatatlan bűn, ha most egy picit bekeményítesz. :) Remélm, nemsokára jó eredményekről zsámolsz be.

Timi, sajnálom, ami még az oviban is ért. Bezzeg a többieknek sem járt aztán a szája! :evil: :evil: :evil: :evil: Ki tudja, lehet a leghangosabbak a ludasok mindenben, hisz kisgyerekeknek bárhol, pláne akik már közösségbe járnak sikerül egymással összebújniuk. Remélem, végérvényesen sikerült kiirtani. És Zsoltika haját ne búsuld! Pikk-pakk visszanő, meglátod! :) A férjed meg biztos megérti. Zsoltinak tetszik az új frizura? :)

Iza, én is irigyellek a sok utazásotok miatt. :P :P :P Szimbolikusan, persze! :) Legyen most is egy jó és szép utazásotok, és ismét élményekkel gazdagon felpakolva gyertek haza! :) Vigyázzatok magatokra. Sok sikert a fellépésekhez is! :)

Ami a másik oldalon volt, már nem emlékszem, ne haragudjatok! :oops: :oops: :oops: Megyek, mert Kriszta nem "boldogul" egyedül. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:örülök, hogy ilyen kimerítő , levegőzös vidám napotok volt!!!!

Köszönjük a köszöntéseket mindenkinek :wink:

Barbi:nálunk is így kezdődött a Szonival, hogy csak a mi ágyunkban aludt el, aztán visszavittük és amikor már járni is tudott akkor 2-3 óra múlva visszajött.De most már nagyon jól elalszik a szobájukban, nekem azt mondta Ildikó, hogy neki ez kellett, hogy feltöltődjön a közelünkben legyen...engem azért zavart a végén, mert én középen aludtam és nem igazán volt kényelmes.
Én is ontanám a bölcsességet azzal, hogy legyél következetes.Amit szeretnél a jövőben azt csináld most is.Gondolom sokat segítettem :roll: :? !

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Merre vagytok??????????? Jó az idő, kirándulás, család, séta? :) Az jó. MI csak délután megyünk valamerre. De már alig várom. :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Mi vagyunk még egyenlőre, nálunk is jó idő van, majd megyünk sétálni és a Szonónak cipőt nézni!!!!
Lemértem magam cm-ben...remélem majd ez is lelkesít!!!! :lol:
Ma víz napot tartok.....szóval ha holnap nem jelentkezem akkor kipurcantam :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Én küzdök az altatással. Most azt találtam ki, hogy nem beviszem és otthagyom, hanem elkezdek bent pakolászni. Akkor lát, hátha lefekszik. Aztán szépen kiosonok.
Na, most vagyunk a kiosonásnál. Kicsit sírt de abbahagyta hamar. Addig kiteregettem, belesek mit csinál, hát áll az ágyban, eszében sincs lefeküdni. Viszont nem ordít, már ez is valami. De már a feje leesik olyan álmos.

Márti, sok erőt a víznaphoz. Le a kalappal, én ideáig el sem jutottam.

Zsu, gyönyörű a kalács. Biztos finom is.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Barbi: nálunk is hasonló volt a januári betegség után.
De azt csináltam amit te, beraktam és ott maradtam, vagy kijöttem és nem csuktam be az ajtót (ha aludnia kell mindig becsukom). Pár nap alatt visszaállt a rend. Kitartást!

Márti: kitartást a víznaphoz!! Ha túléled holnap csatlakozom. :lol:

Edith: nagyon ügyi vagy ezekkel az utazásokkal. Mi még semmin nem ültünk. Tudom ez nem jó, de én nem merek elindulni babakocsival pl. metrózni.

Julcsi. Lányok jobban vannak? És Te?

Nekünk ma nagyon sz@r éjszakánk volt. Tegnap egész délután anyósnál volt, szinte végig kint voltak vele a kertbe, alig aludt. Gondoltuk majd éjjel jól alszik.
De még rosszabb volt, mint szokott. Fél - háromnegyed óránként kelt, 2x olyan üvöltve, hogy nem lehetett megnyugtatni. Enni meg nem akar. Este is csak 30 ml tápszert evett, de éjjel nem kellett neki kiverte a kezemből. Végül valamikor 4 körül adtunk neki kúpot, ezzel aludt 7-ig.
Hulla vagyok. :cry: :cry:
Nagyon remélem, a foga okozza.

Most ennyire van energiám. Alig látok ki a fejemből.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Élünk még mi is, csak minket is meglátogatott a takonykór. Virág tegnap reggelre tiszta takony lett, hőemelkedéssel. Kedve pocsék, esi-kel, minden lépését kísérni kell, ami elég kevés, mert szinte egész nap dajkáltatja magát. Alvás nulla, csak nyügi van.

Julcsi!

Mi újság a lányokkal? Javulás? És te jobban vagy?

Barbi!

Nálunk is ez van kiságyban nappal, mint ami Nálad folyt. Én ölben, a rácsos ágy mellett kisszéken ülve kb. 5 perc alatt elaltatom, beteszem a kiságyba, és alszik kb. 1,5-2 órát. A hátsóját nem cipelem, csak ringatom ülve. Éjjel nem teszem rácsos ágyba, mellettem alszik, mert nem volt erőm egy éjjel 6-7-szer átmenni hozzá. Sírni hagytam, de az eredménye az lett, hogy behányt az ágyba az ordítástól és el sem aludt. Biztos kitartóbbnak kellett volna lennem, én meg gyenge voltam, de ez van.

Annyira fáradt vagyok, hogy semmi más nem jut eszembe. Ja, de egy dolog.

Andi! A fújót kizárólag ajándékba vagyok hajlandó odaadni, ha kell. Írd meg, és viszem majd.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


esi-kel= esik-kel

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:jobbulást Virágnak!!!!

Zsuzsi:remélem sikerült tegnap pihenni!!!! :? És azt is nagyon, hogy tényleg csak a foga bántja a pici lányodat!!!! :?

Zsombi legújabba heppje, hogy bele akar bújni a papucsokba cipőkbe, aztán ha sikerül próbál is menni vele, de ugye csak az egyik lábára tudja felügyeskedni a lábbelit így nem bír sokat menni benne!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja és húzogatja maga után a dolgokat, van egy kiszuperált számítógépegér, meg egy régi mák daráló azokat sétáltatja!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Mártikám,
ezekszerint túlélted a víznapot!!!!!!!!! :wink:
GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!

EDIT,
mennek a gyógymanók Virágnak!Remélem hamar rendbe jön!
Mintha magamat olvastam volna az éjjeli alvással kapcsolatban.Rebivel én is így jártam.Amikor még át tudtam rakni az ágyába,akkor én is rengeteget keltem fel hozzá éjjelente.Aztán a vége ez lett,hogy már nem is maradt benn a kiságyban.A többit meg már leírtam!

Szerintem is könnyű leírni,hogy mit csináljon ilyenkor az ember(most a sok "szakkönyvre"gondolok)de amikor keservesen üvölt a gyerek nekem nincs szívem tovább az ágyában hagyni!
Az igazság,nekem se volt könnyű,amikor megszületett a Zsolti,mert az egyik oldalamon aludt a Rebi a másik oldalon etettem a Zsoltkát.(ez 5 hónapon keresztül tartott)Aztán egyik napról a másikra Rebi elfogadta az ágyikóját!

Mindenkinek szép vasárnapot kívánok!Már most gyönyörű idő van!

Timi
timiban
 
 


Barbi:persze könnyű ezt vagy azt mondani...mondjuk mi elfogadtuk anno, hogy velünk alszik, mert tudtuk hogy nem marad így örökre és ha neki erre van szüksége ám legyen, ezt inkább a külvilág fogadja ellenérzéssel!!!!Szerintem mindenki azt csináljon amit szeretne, ami jó neki és a gyerekének,mert én is annak örültem, hogy így tudtunk pihenni ő is és mi is, szerintem ez fontos.

Timi:túléltem :lol: és nem is volt annyira szörnyű, mikor éhes voltam gyorsan ittam egy keveset, és a párom is volt olyan drága és nem az orrom előtt evett!!!!! :wink: Szóval túlélhető!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Gyönyörű az idő, és szerencsére egész héten ilyen volt - most már nagyon örülök, hogy ezt a hetet Baracson töltöttük! Most még innen írok, ma megyünk vissza Bp-re.
Samu ezen a héten szárnyalt - egy csomó új dolgot tanult és látványosan sokat ügyesedett! Nagyon jót tett neki, hogy szinte egész nap a friss levegőn van, nem is tudom, mi lesz otthon... Pl. mondja, hogy vaúúú-vaúúú (kutyának és cicának:), mondja, hogy papa (a nagypapának és a lámPÁnak), cic (a virágoknak), fújja a pitypangot (pontosabban próbálja), és most már rengeteget mászkál kétlábon. nagyon nagyfiús lett... Ja, és ma reggel folyott az orra (sajnos az enyém is, de semmi egyéb tünet nincs) - remélem, hogy ennyiben is marad a dolog.

Barbi, szurkolok, hogy Ádámod ágyutálata csak valami átmeneti dolog legyen. De látom, nagyon keratívan próbálod orvosolni a helyzetet (pakolászás a szobában az altatási idő alatt).

Zsu, gyönyörű az a kalács! Biztos nagyon fincsi lett!

Edith, tök jó, hogy vonatoztatok, és Krisztának tetszett! Milyen hosszú volt az út? Samu is szeret tömegközelkedni (most már), lelkesen nézelődik a HÉVen, villamoson, buszon - bár az tény, hogy én legtöbbször autóval fuvarozom a seggét...

Márti, nem vagy semmi a víznappal - én azt nem bírtam, nálam az végül egy levesnap lett :) És hogyhogy már most víznapozol? Ja, és ma csalok: gyüminap van elvileg, de anyu annyira fincsi dolgokat készetett, hogy kihagytam, és ma fehérjenapot tartok :oops: Holnap pótolom a gyümölcsöket....

Most mennem kell, este igyekszem még bekukkantani!
Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Évi:havonta 1 x kell víznapozni nem????Na én most nekivágtam, gondoltam 2 hét után 1 aztán majd még 30 naponta 1.Ha érthető amit írtam 8) , szerintem az nem baj, ha megvariálod néha a dolgokat...azért az élet megy tovább, és a fincsi dolgoknak nem mindíg tud az ember ellenállni!!!!! :wink:
Én is imádom ezt a jó időt, egész nap kint vagyunk!!!! :lol:
Most behoztam a kávés bögrékez , mert azt is kint ittuk meg a hintán!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:hogy telt a hétvége????
Nézegettük az iwiwet nagyon édesek a képek a gyerkőcökről!!!!!!Ide is rakhatnál, bár látom csak tegnap készültek!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti, köszi a kérdést, jól telt a hétvége, nagyon sokat vagyunk az udvaron mostanság, meg a napközbeni alvás is nagyon rövidke, így nem tudok nagyon jönni. Talán pénteken volt még egy próbálkozásom, hogy akkor most írok, akkor meg nem jött be a babanet. :evil:

Olvasni olvasok, úgyhogy képben vagyok. Remélem senkinél nem lett komolyabb a betegségből, vagy talán már meg is gyógyultak a kismanók.

Edit!
Köszi a fújós felajánlást, ma voltunk anyósomnál, de el is felejtettem kérdezni, hogy mi újság. De májusig még kiderül, majd írok.

Ibolya, Timi!
Én jelöltelek be titeket a Messengeren (azt hiszem, valamelyikőtök kérdezte), remélem nem baj.

Teszek akkor egy-két tegnapi képet, amiket Márti már látott ezek szerint az Iwiwen. :)

Flóra a kerítésnél
Kép

Flóra
Kép

Ketten ruhacsipesz pakolás közben
Kép

Marci
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


A képeket visszanézve jutott még eszembe, hogy Flóra kicsit maszatos, de ez állandó problémám, valahogy mindig összekenik magukat valamivel. :oops: És akkor még a kezük annyira nem is látszik, ami korom fekete volt, mert apa kocsit takarított, és ők is úgy érezték, hogy legalább a kerekeket, de a sárvédőt mindenképp kéne még kicsit sikamikálni.
Marci meg kicsit bibis, mert ő csütörtökön tartotta a péntek 13-át, és sikerült először pofára esnie a beton járdára tőlem 2 cm-re, amikor is felrepedt a szája és ömlött az orrából a vér, aztán lefejelte este a játékos ládát, amitől meg monoklis lett. De szerencsére a szeme a helyén maradt, pedig sikerült látnom az esést, elég csúnya volt. :?

Andi
Kép
zsandi
 
 


No drágáim, mindenki elment csavarogni?????????????????? :shock:

Mi vagyunk, Zsombi most dőlt ki, Szonó mesét néz én meg megyek teregetni!!!! :lol:

Zsandi:nagyon édesek a manók, azt már az iwiwen nézelődéskor is láttam, hogy a Marci megint valamit betyárkodott a sebesülése alapján!!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, én világgá mennék szívem szerint. Mind a négyen taknyosak vagyunk, nyűgösek, szóval tök jól telnek napjaink.

Már én is túl vagyok 2 adag mosáson és teregetésen, csak vasalni kellene a tegnap adagot. Ez persze ne egyszerű egy egész nap nyafizó, vasalót és vasalt ruhát rángató gyerek mellett. Dehát neked nem kell mondani.
Te is Zsombi nyomában vagy egész nap az udvaron? Nálunk még a kutyaszart is megkóstolná Virág, ha lenne az udvarban. Meglátogatná a sziklakert tetejét, az összes virágomat letépi, a lakásban visít, kint semmi baja.

Andi!

Te hogy bírod, hogy kétfelé szaladj egyszerre a manók után? Én estére egytől is kipurcanok. Gyönyörűek a gyerekek! A cipők hogy bírják a gyűrődést? Már vennem kellett egy olcsóbbat az udvarra, mert ha hagytam volna az elsőt, már orra nem lenne.

Egyre jobban gondolkodom Virág hajának fazonigazításán. Csak ötletem sincs, hogy kellene levágni, hogy a hossza maradjon. Te nem forgatod még a fejedben Flóra hajvágását?
Hogy álltok a darabos kajával?

Évi! Azért tegyél már képet is légyszi a nagyfiús Samuról? Ügyi a beszéddel.

Jajj, más nem jut eszembe. Dehogynem, 14 foga lett reggelre Virágnak. Már csak az alsó kettő szemfog kell és egy időre vége. Remélem, a nagyörlők még váratnak magukra.

Puszi/Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok! :)

Én is vagyok, csak éppen most kezdek magamhoz térni. reggel 8-kor ébresztett anyós telefonja.

A francba, kikapcsola gépem. Nem tudom, mi baja utóbbi időben. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edit:most hétvégén könnyebb dolgom volt, mert itthon volt mindenki így 4-en voltunk a 2 manóra.De egyedül elég érdekes :lol: , fogom a kezét aztán megy mint a golyó.Nálunk a kertben azért is izgi, mert lejt az egész így ha egyedül indul el, tuti elpottyan egy idő után 8) , de nagyon bátor, Somának rúgdossa a labdát, a csúszdát is imádja...velük is egyszerűbb kint az élet. :lol:
Sajnálom, hogy mindenki elkapta , gyógyuljatok meg hamar, elhiszem, hogy nyűgös vagy!!!! :?
Kitartás nemsokára mentek pihizni!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is. Éééés, nem akarom elkiabálni, de tegnap és ma délelőtt bevittem az Ádámot aludni, és ordítás helyett szépen elaludt. Remélem visszaáll a régi rend, de ezt csak csendben mondom, mert meghallja és nem alszik.

Mi is szinte egész nap kint vagyunk, Virághoz hasonlóan mindent megeszik a kertben. Vagy egy kis füvet, vagy homokot, tök mindegy neki. Ja, a köveket ki ne felejtsem. Úgyhogy egy percre sem tudom levenni róla a szemem.
Tegnap korlátot csinált az István az előszobába. Illetve nem is korlát, hanem kerítés. Mert amikor ilyen jó idő van nyitva a bejárati ajtó és a drágának ez szabad préda, menne ki. Úgyhogy kis kaput kapott az előszoba, így már oda sem tud kimenni.
Ja, és tegnap meglepett Istvánkám egy fűnyítóval. Nem hiszitek el, de annyira örültem neki! Ugyanis mindig anyóséktól kértük kölcsön az övékét, de amikor elhoztuk hirtelen ő is füvet akart vágni. Úgyhogy rohamtempóban lenyírtam a füvet, hogy a drága anyós visszakapja a fűnyíróját.
De most végre nekem is van!!!

Andi, nagyon aranyosak a manók. Ne aggódj, az Ádám dettó ilyen koszos mindig. Naponta többször öltöztetem át, hogy ha lehet, azért a lakásban ne a füves koszos ruhájában játszon. De a keze és az arca (nem tudom hogy csinálja) mindig fekete.

Virágnak gratula a 14. fogacskához. Már nem sok van, Editkém kitartást! Gyógypuszik mennek nektek.
Mi még csak a 9. fogat várjuk, de előbújhatna már, mert ez a nyálazás... (az éjszakákról ne is beszéljünk)

Mindenki azt mondja, hogy ha sokat van a gyerek levegőn majd jól alszik. Hát, ez nem vonatkozik az Ádámra, egész nap kint vagyunk és ugyan olyan szarul alszik éjjel.

Edith, hol tekeregtetek hétvégén?

Márti, ma egyedül vagy?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbikám:FŰNYITÓ!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen ma egyedül vagyok...ez így délelőtt még ugye tök normális dolog, majd este lesz meg a látszatja, ha lefektettem őket leülök és csak bambulok magam elé...hogy ezt is túléltem!!!!! :oops: 8)
Nem mindíg könnyű, főleg Szoni most a 7végén olyan hisztis volt, remélem ez nem folytatódik ma!!!!Igaz azt nagyon jól tudja, hogy a mamánál, meg az apjánál tovább elmehet mint nálam!!!! :roll: Én megmondtam neki, ha hiszti van mehet ki a Somához!!!! :shock:

Timi:mit szólt a párod a Zsoltika frizurájához????

Zsuzsi:szemed jobban van????

Julcsi!!!Drágám élsz még????Én tudom hogy igen, na de akkor is tessék jelentkezni!!!!Csajok meggyógyultak????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na, szóval.

Reggel 8-kor ébresztett a telefon, pár operc után Kriszta is felkelt. István később indult munkába, mert ő is a telefoncsörgésre ébredt, így pedig, amíg magunkhoz tértünk és összekaptam a házat, elg sok idő telt el. Aztán Kriszta tízóraizott, majd kakilt, aztán játszott, amjd ismét kakilt, sőt elég hígat, így valószínű, fogacska van nála is háttérben. Most tart az elcsendesedés fázisnál, amikor még nem alszik, de csendben fekszik a kiságyban. :roll:
Képzeljétek, játszott a házikójában, amikor másodszor bekakilt, és amikor bementem, mert hallottam, mintha erőlködik, "közli" velem, hogy phhhű, ahog y én is szoktam, amikor kakis, és még a kezét is rázni kezdte. majd hirtelen a popsijához kapott. :shock: :shock: :shock: :shock: MIntha jelezte volna, hoyg van ott valami. nem tudom, hoyg véletlen volt-e ez, de kíváncsi vagyok, hoyg ezután ismételgeti-e?
Szóval, ennyi a mai napunkból. Tegnap kirándultunk, és bár szörnyen felemás volt az idő, hol esett, hol sütött a nap, hol fújt a szél, azért sikerült egy nagyon kellemes, fárasztó (a lábaimat alig érzem), feltöltő vasárnapot produkálni.
A rossz csak az volt benne, hoyg este későn felhívott sógornőm, akikkel együtt voltunk, hogy Beni, a nagyobbik fiú tele van piros kiütésekkel, ami a tünetek szerint leginkább bárányhimlő lehet. Nos, ma mentek dokihoz, és ha ez bebizonyosodik, akkor már előre kerülget a frász, hoyg 2-3 hét múlva Kriszta is bepöttyösödik. Mert nincs ami megvédte volna tőle, hisz egész nap együtt játszottak! De honnan tudtuk volna!? :roll: :roll: :roll:

Edit, sajnálom, hogy mindannyian taknyoltok! :( remélem, nagyon hamar elmúlik. :) Én egyszer levágtam krisztának a fru-frujából a hosszabb, szemébe lógó szálakat, de csak úgy simán, egyenesen. Hátulról nem akarok vágni, mert neki most olyan édesen kunkorodik a haja, és nem szeretném, ha vágás után kiegyenesedne! Mert IStvánnal így jártak anyósomék. Azóta csak alig hullámos, márha meghagyja, hoyg nőjön, mert a pár mm-es hajában ez igazán nem látszik! :roll: :P :lol:

Andi, nagyon édik a manóid ezeken a képeken is, látom, nálatok is szörnyen érdekes tev. a ruhacsipeszpakolgatás! :lol: :lol: :lol: Sajnálom MArci jóság-jegyeit :wink: , elmúlnak, hamarosan! :) Kriszta is tegnap olyan koszos lett, mint még soha. Múltkor édesanyáéknál is förtelmesek lettek a ruhái, de a keze, arca nem annyira. De tegnap olyanok lettek a tenyerei, mintha a kertben kapált volna!

Ibolya, elfogadtam a jelölésedet az iwiw-en! :) merre vagy, hoyg telt a hétvége?

Évi, 40 km volt a vonatút, kb. 50 perc. Majd ugyanannyi hazafelé is. Anyósomékhoz busszal meg 15 km, és az kb. 10-15 perc. Mi is szinte mindenhová autóval megyünk, de mivel én még nem vezetek, és ha ilyen alkalmak adódnak, akkor nem hagyiom ki csak azért, mert nem áll autó rendelkezésemre. persze, Kriszta is kb. 9-10 hónapos volt, amikor először ültünk vonaton-buszon vele. Egy pár hetes-hónapos babával nem mernék én sem felülni.
Tényleg, mutass képeket Samuról! :) Kriszta is most már szinte csak kétlábon közlekedik, simán átmegy egyik szobából a másikba anélkül, hoyg elesne. De azért még huppan is nagyokat! :) :roll: :P De már mindenképpen elsődleges a járás, és nekem annyira furcsa, amikor belöki a konyhaajtól és besétál, és nem a fejecskéjével próbálja továbbnyitni, mint eddig! :lol: :lol: :lol:

Na, mégsem alvás lett a csendesség vége, hanem kicsi nyafi, de valszeg a cumi a ludas benne. Most elküldöm....

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, csak egy kicsit (nagyon) zűrös hétvégénk volt a nővérkém miatt. :cry: :cry: :cry:

Andi: nagyon jók a képek. Nagyon szépek a manók! Hihetetlen, hogy már mekkorák.

Edit: sajnálom a betegséget. Úgy látszik ebbe most mindenki beleesett. Gyógypuszik mennek!!
Én pár hete megnyírtam a Szandi frufruját, mert már alig látott ki alóla, de nagyobb fazonigazítást nem tervezek.
Gratula az újabb fogacskához! Drukkolok, hogy most legyen egy kis szünet.

Márti: ügyi vagy, hogy kibírtad a víznapot!!
Sajna nem tudtam tegnap elkezdeni a diétát, remélem ma sikerül. Nagyon szeretnék nyárra legalább egy 10-t leadni.
Köszi kérdésedet, szemem teljesen rendbejött.

Barbi: én is észrevettem, hogy a Szandinál se jön be a jó levegő – jó alvás. Nálunk nagyon változók az éjszakák. Van, hogy ezerszer ébred és van, hogy egyszer(se). Nem tudom mitől, de örülök neki, hogy legalább néha alhatok.

Szandi a hétvégén sógornőmnél és anyósnál rombolta a kertet. Sajnos én nem láttam, de állítólag egy virág (kivétel a rózsa) se élt túl a támadásait.

Újabb dolgokat mond: telefon –tel, tea – te, Bence – be, cipő - pő. Azt hiszem járás helyett, a beszédre koncentrál. Be nem áll a szája. Folyton magyaráz. Ha mondok neki valamit 2-3x egyből leutánozza. Viszont egyáltalán nem áll egyedül. Nagyon ritkán, ha elfelejtkezik magáról 1-2 másodpercig, aztán lehuppan a fenekére. De ez nem gond ugye? Valahol azt olvastam, 12-16 hós korban kell elindulniuk. A bútorok mellett kapaszkodva vagy a járássegítővel gyönyörűen megy, de egyedül még egy kis lépést se tesz meg.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Közben még írtatok...

Igen, Barbi, a fűnyitón én is jót derültem... :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: De értjük mi itt nemcsak az elírt szavakat, de még a szótöredékeket is! :wink: :wink: :wink:
Öörülök, hogy Ádám jól aludt (el) az utóbbi napokban, remélem, nem száll fejébe a dicsőség a dicséret miatt, és tényleg, ezután is megtartja ezen jó szokását! :)
Kriszta is az égvilágon mindent a szájába vesz, de szerencsére, ha kérem, bármi is az, kiköpi. Volt már csavar, papír, neylondarab, föld, homok, kő, virág, fű, szóval elég széles a mi repertoárunk is! :) :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Edit, én is gratulálok Virág 14. fogacskájához! Most a szemfogak jöttwek? Mert mintha Krisztánál is elég duzzadt lenne a helyük. nekünk is már "csak" 8 kell, hoyg kibújjon! :roll:

Márti, kitartást a mai naphoz! Estére tényleg, biztos fáradt leszel! Elhiszem.
Tegnap végül mit csináltatok? Voltatok valamerre? Cipőt sikerült venni Szoninak? Ma milyen napod van? Mert nekem fehérje, és azt sem tudom, miből zabáljak? :oops: :oops: :oops: A tegnapról megmaradt miccsből (csevapcsicsa, bőr nélküli roston sült kolbászkák), a húgom által készített sajtos csirkecombból vagy a vaddisznósültből, amit sógornőm pakolt tegnap? Szerintem mindegyikből eszem majd. mert annyi türelmem nincs, hoyg csak egyfélét egyek, és a követezővel még négy napig várjak! :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Zsuzsi, örülök, hoyg írtál! (Sajnálom a nővéredéket! :( :( :( )

Szerintem ne aggódj Szandi nem járása miatt, egyszercsak el fog indulni. Akkor talán, ha még nem állna fel, és kapaszkodva sem állna-járna, talán lehetne gond, de így, hoyg ilyen ügyes, nem kell félned. Biztos, elindul, ha úgy érzi, itt az ideje. Kriszta is 5 nappal a szülinapja előtt kezdett lépegetni egyedül, azóta meg már rengeteget haladt, fejlődött. Engem viszont nem zavarna, ha még most sem járna teljesen egyedül.
Szombaton láttam egy kislányt, aki 10 nappal nagyobb Krisztánál, és úgy ment, hogy még a kezeit is büszkén lóbálta maga mellett, mint a katonák. :D :D :D Igenám, de azt 5 hónaposan bébikompba tették, amitől én kiakadtam. Ilyen áron, nem akarom, hyog a gyerekem 8 hósan járjon, mert állítólag már hónapok óta egyedül jár. Annak ezután még lehetnek problémái.

Na, most egy időre eldugulok, hoyg tegyem rendbe a konyhát is, és kotyvasszak valami salátát is az ebédhez! :) Majd jövök még! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:ma keményítő napom van, így csinálok kukoricás rizst, azt még nem ettem.Tegnap én is sokfélét ettem, anyós sajtos tejfölös pipimellett sütött, és még sonka is maradt a virslit meg úúúúúúúgy kívántam, mert a drágám pár nappal azelőtt olyan jóízűen ette!!!!! :lol:
De tegnap nagyon vacakul voltam, ment a hasam...de hogy mitől??????????Már minden oké, de így a vacsit kihagytam :lol: .
Tegnap itthon voltunk, szombaton vettünk a Szoninak cipőt, meg pelust a kisbugyrosnak :lol: , meg a Szonó a bicikli tudományát csiszolgatja, tegnap kipróbálta a nagyobbat amit szülinapjára kapott, de azt tekerni kell, nem úgy mint a kicsit, mert az ha elindul akkor mozog a pedál is, szóval közölte a végén, hogy ő elfáradt!!!! :shock: 8)

Zsuzsi:ne stresszeld magad, majd elindul a kiscsaj ha kedve lesz!!!!Nincs lekésve semmiről!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja, tényleg, fűnyitót írtam. :lol: Az a szerencse, hogy értitek mit zagyválok össze.

Edith, egytől egyig finiségeket eszel. Mondjuk a vaddisznót kihagynám, de a többit naaaagyon szeretem.
Édes lehetett Kriszta, ahogy mutatta, hogy valami van a bugyiban. Remélem nem lesztek bárányhimlősek, reméljük csak valami kiütés a másik babán is.

Márti, ne aggódj, az Ádám is olyan hisztis, hogy a hajam hullik. Egyik nap a kapuban állt, a faterom ment volna ki biciklivel és ugye a drága útban volt. Felemeltem, csapkodta a lábát, rugdosott és üvöltött, hogy tegyem le azonnal. Mikor letettem semmi baja sem volt.
Ja, és milyen rossz anya vagyok, lelocsoltam slaggal. Jöttünk haza a boltból és még 5 percig kint voltunk, gyorsan meglocsoltam egy-két virágot. Szépen üldögélt a babakocsiban, majd elvesztette a türelmét, ordított és próbált kiszabadulni. Megfeszíti magát és szinte babakocsistól borul fel. Én meg arra fordítottam a slagot, egy kis permetet kapott az arcára. Hát, meglepődött, de 1 perc múlva már folytatta is a hisztit. Ennyit erről.

Zsuzsi, már megint a nővéredék? Szegénykém, képzelem mennyire ki lehet idegileg. Hány kiló, vasággyal együtt 40?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok ám :) Tegnap hét után értünk haza, és naggggyon jó volt a hétvége :) Olyan nagyon jó volt Szegeden lenni, amikor kiléptem a vonatból, esküszöm bőgtem :( Nagyon hiányzik maga a város, de ez az érzés elmúlt mikor este kiértünk Zsombóra :) Fujjj :)

Azért hazajönni is jó volt nagyon :)

Majd teszek fel egy pár képet is :)

Éjjel a Kata szegény úgy visított, hogy áthozta hozzánk apa, de nem hagyta abba, pedig itatta tejjel, teával, nem volt jó. Mikor teljesen magamhoz tértem, akkor éreztem meg hgoy bekakilt, na szaladtam pelenkázni, hát tűzpiros volt tőle a feneke, pedig a kaki még meleg volt, zaaz friss. Utána még vagy félóráig sírt szegény, de már álmában, mire elaludt. Az uram kérdezte hoy mit evett, ami okozza, de mondtam neki hogy szerintem egy újabb fog lesz a hunyó, mert akkor mindig kicsípi a kaki :( Annyira sajnáltam. De úgy sírt, hgoy a szomszéd is hallotta, pedig eddig sose hallott semmit tőlünk...

Márti, át tudom érezni a helyzeted, az én uram is dolgozik ma, hajnali 2-ig :(

Mennem kell, szalad a lakás, ugye nem voltunk hétvégén.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Hát, lányok, én tiszta ideg vagyok. Felhív IStván, hogy beszélt sógornőmmel, és Beninek HOLYAGOS HIMLŐJE van. :shock: :shock: :shock: Én rögtön utánanéztem a neten, erre meg olvasom, hogy egyéves kornál kisebb gyerekeknél a megbetegedések egyharmada elhalálozással végződik. :shock: :shock: :shock: Felhívom sógornőmet, és kérdezem tőle, milyen román nevet (ami általában megegyezik a latinnal) írtak a papírra, de a papírja már nem volt, ő viszont a "ruzseola" kifejezésre emlékszik. A ruzseola, megnéztem, kanyaró. SZörnyen megnyugodtam tőle, hisz ezzel a betegséggel megfulladhat simán, ha elkapja. Végül ő is ideges lett, és felhívta a doktornőt, aki "megnyugtatta" sógornőmet, hoyg nem ruzseoláról van szó, hanem varicelláról, ami a bárányhimlő. :roll: :roll: :roll: És persze, ez is hólyagokkal jár. Állítólag csak 2 éves kor után jellemzőbb, hoyg elkapják a gyerekek, de azt mondja, ha ennyire közeli - egy autóban játszottak - és huzamos - 5-6 órás - volt az érintkezés valószínű, hogy kiüt rajta, de remélhetőleg egy enyhébb válfaja.
Hát én most nem is tudom, mit higgyek. A bárányhimlőről valóban nem írnak szörnyűségeket, de nekem amúgyis elég szörnyen hangzik. Egyelőre nincs mit tennem, a lappangási idő 10-21 nap. Azért felhívom a saját doktornőmet és megkérdezem, mit tehetnék, vagy egyáltalán lehetséges-e, hoyg ne kapja el.
A francba, mindig kell legyen valami, ami az embernek maradéktalan boldogságot okoz!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x :x :x

Zsu, örülök, hoyg nektek is jól telt a hétvége. Valahoyg nekem is bőghetnékem volt pénteken, amikor jópár órát az otthoni levegőt szippanthattam, és végigpásztáztam az ismerős - most éppen gyönyörű, tavaszi - tájat a szememmel. Pedig én csak 40 km-re lakom a szülőfalumtól. :roll:
Remélem, Katicának hamar elmúlik a pirossága. Én Bepanthent használok, és még eddig csodaszernek minősítem az ilyen esetekre.

Megyek, mert még semmit sem dolgoztam. Mind a netet bújtam az utóbbi órában. :roll: :roll: :roll:

Ja, Barbi, a sógornőm fia jócskán kinőtt már a babakorból, már 11 éves múlt. A kisebbik is már betöltötte a 7-et. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Na, itt ülök a kupi közepén, ugyanis nem merek nekiállni mosogatni, pakolászni, mert akkor tuti felébrednek a törpék. De azért ügyes voltam, délelőtt elvasaltam 3 kosár ruhát, már csak el kéne pakolni.

Edit!
Sajnálom a takonykórt, remélem hamar a végére értek, talán segít a szép idő is.
Én is eléggé lefáradok estére, főleg a kinti turnézásunk után. Megmondom őszintén, hogy nem is nagyon szeretek kint lenni velük, mert az udvarunk nagyon messze áll a széptől, lenne még mit alakítani rajta, és a futkosáson kívül nagyon mást nem is lehet egyenlőre csinálni. Elvileg holnap lesz kész a hinta, amit apukám csinál, akkor legalább már hintázni tudnak majd. A homokozót még feleslegesnek tartom, a szomszédban már próbáltuk, nem megy ésszerű keretek között. :roll:
A cipőink siralmas állapotban vannak, főleg Marcié. Most vettem neki újat, a régit kinőtte, meg orra sem volt már. Nos, az újnak se sok van, pedig kb. 2 hetes. Most filózok, hogy milyet nyitottat vegyek, mert anyagilag ezt nem fogjuk bírni.
Hajvágás lassan aktuális lesz, de megint azt fogom csinálni, mint pár hónapja, kicsit megkurtítom az elejét. A fodrász szóba sem jöhet, tuti nem lehetne leültetni pár percre sem, meg nem is szeretném tök egyenesre az elejét, inkább belevagdosok, hogy ne lógjon a szemébe. Marcinál még nem téma, mert neki csak hátul hosszabb, de az meg teljesen göndör, így rövidnek látszik.
A hajcsat sem játszik nálunk, egyszer raktam Flóra hajába, és amikor 3 percig nem néztem rá, eltűnt a fejéről. Enyhe szívinfaktussal forgattam fel a lakást, hogy tuti lenyelte, de meglett. Ettől szeretném megkímélni magam még egy ideig.

Edith!
Jól hangzanak ezek a finomságok, én is végigenném az egészet a helyedben. Mindenből egy kicsit. :wink:
Együttérzek a reggeli telefonos ébresztő miatt, nekem is így sikerült ma kelnem, Zsolti hazatelefonált, hogy véletlenül elvitte a babakocsikat és egy csomó cuccot, ami tegnap bent maradt az autóban. Magamtól is rájöttem volna. :?
Remélem megússzátok a bárányhimlőt, bár, ha tényleg az, akkor nem sok esély van rá. Ha mégis elkaptátok, akkor viszont gyors és problémamentes lefolyásút kívánok nektek, valami hasonlót, mint ami nekünk volt.

Zsuzsi!
Ne aggódj Szandi mozgása miatt, nagyon ügyes, és abszolút nincs lekésve. Nagyon sok kismanó csak 14-15-16 hónaposan dönt úgy, hogy ideje elindulni, bőven van még időtök. És hát aki ilyen ügyesen kezd beszélni, kérem szépen, azzal meg aztán pláne nincs gond. Most fontosabb a duma neki!
Flóra sem megy még, pedig ő már 13 hónapos is elmúlt. Vagyis szombaton megtette első 3-4 lépését, és azóta is sikerül ez neki, de csak akkor, ha hívom magamhoz. Szóval, nem tudom, hogy ki lehet-e jelenteni, hogy elindult, mindenesetre ügyesedik. :wink:
Mi újság nővéredékkel?

Barbi!
Grat az új fűnyíróhoz! Mikor tudsz füvet nyírni? Nekem ez nem fér bele, Zsoltinak meg szintén soha nincs ideje, úgyhogy vagy úgy néz ki az udvarunk, hogy szégyen :oops: , vagy apukám jön, és megcsinálja.
Örülök, hogy Ádám visszatért a sima elalváshoz, én ezt talán sose érem meg. Még soha nem aludtak el egyedül napközben, na, talán egy-két kivétel azért volt.

Zsu!
Örülök, hogy jól telt a hétvégétek! Szegény Katica, akkor tényleg biztos a foga jön, ha eddig is tünet volt a piros popsi.
Tegnap lemaradt, hogy nagyon jól nézett ki a kalácsod! Géppel sütötted? Vagy sütőben?

Márti!
Kitartás a mai estéhez is, bár nagyon ügyesen csinálod, ahogy látom. Már okosan kiszámoltam, hogy csütörtökön sajna nem tudnak tapasztalatot cserélni a fiúk, mert Roland szolgálatban lesz, kár.

Na, biztos megint kimaradt sok minden, de ezt most elküldöm, mert már kb. 1 órája írom (azóta Flóra már felkelt, meg úgy hallom talán vissza is aludt), és amúgy is jó hosszú lettem megint.

:oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jaaaj, tudom mit felejtettem ki már tegnap is!
Zsombinak nagyon-nagyon boldog hófordulót kívánni! Úgyhogy akkor most küldök neki jó nagy puszit ezen okokból!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Mártikám,
Bandi viszonylag jól fogadta Zsoltika új séróját!
:lol: de én még mindig sajnálom,hogy le kellett vágnom!Viszont a párom feje teljesen negatív!
Az oviban még megy a cirkusz!Állítólag nem is ők hívták ki a védőnőt,hanem az egyik szülő,akiknél először fordult elő a tetű!
Nem tudom,hogy mindenki lekezelte e a gyereke fejét,mert csak így szabadulhatunk meg a dögöktől.

Barbi,
örülök Ádám alvásának.Remélem ti megusszátok a "hozzátok szokást".

Zsandi,
nagyon aranyosak a gyerekek.

Most mennem kell,majd jövök!

Timi
timiban
 
 


Zsandi:na igen pont akkor dolgozik a lelkem!!!Pedig tudna sztorizgatni, nagyon lelkesen szokott mesélni, igyekszem ilyenkor koncentrálni, mert néha olyan szlengesen beszél, hogy vsak a tüzet értem a mondandójából!!!! :lol: :lol:

Ja nagyon ügyi vagyok, már sikerült a Szonival összebalhéznom :shock: :oops: , nem igazán fogadott szót és mondtam neki, hogy ha bemegyünk és így folytatja akkor nem megy le a mamáékhoz délután, erre kitört a lázadás, hogy de ő igenis lemegy........................stb. az agyam szétdurrant, hogy a nagy semmiért így bebalhézott, ezzel leszívja az összes energiámat!!!!! :shock:

Edith:vannak homeós bogyók amivel enyhithetőbb a bárányhimlő tünetei Julcsi drága megnéznéd a kisokosodban????Én nem tudom mik azok, csak hallottam!!!!
Addig ne stresszelj míg ki nem jönnek a pöttyök!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok csajszik!

Vagyok én is,csak gondoltam elolvasom,hogy mit irtatok,mielött én is belekezdenék a litániába ami nem lesz most túl hosszú,mert annyira fáj a csuklóm,hogy még a billentyű lenyomása is fájdalmat okoz.

Szóval mi szombaton elmentünk az Encsivel a lörinci piacra /szab.időruhát akartam venni neki/,jót csavarogtunk,volt vagy dél mire hazaértünk.Drága lányomnak volt egy ari beszolása miszerint ő nagyon szereti a Gergőt,de tök jó most nélküle lenni,mert csönd van és nyugalom.Hát ezzel csak helyeselni tudok :tök jó hogy vannak,és hogy ketten,de akkora a korkülönbség köztük,hogy mi is és az Encsi is megszoktuk a csendet,és néha annyira hiányzik.
Vasárnap meg jóformán be sem jöttünk a kertből,kis fűnyírás,kis sövény nyírás / ez tett be nagyon a csuklómnak/,késő du.meg filmeztünk.
Ma meg nekiálltam takarítani-nálunk ezt csak akkor lehet csinálni rendesen ha nincs itthon senki.Sokkal jobban haladok,ha csak a Gerit kell kerülgetnem,mintha mindenkit kéne.Hát meg már megtettük a mai 1 1/2 - 2 órás sétánkat is/persze ezt is csak akkor lehet,ha nincsenek itthon a többiek/.

Ja,és meg kell hogy jegyezzem,hogy hiába "kérdte"a védőnéni a Gerit,hogy olvassa a "nagykönyvet" a fogzással kapcsolatban,tojik rá.Kijött már 2 rágófoga és vele együtt 2 szemfoga is.Amire azt mondta a védőnéni,hogy ez lehetetlen,mert nem annak kell jönnie,hanem először a rágóknak.Most már nálunk is 13 fog áttört,de már látni a köv.szemfogat is.Viszont érdekes,hogy semmi nyálzás,hig kaki,nem kiséri a fogzást.Aludni is alszik éjjel.Nappal viszont most már egyre többször csak 1x sikerül lefektetni.

Edith-hát nem túl kellemes a bárányhimlő,de inkább ez mint valami ismeretlen eredetű "halálos kor".Jobb lenne,ha nem most kéne átesnie rajta ,csak az oviban,de viszont lehet,hogy tényleg enyhe lefolyású lesz mint ahogy Andi irta.És talán jobban is viseli a gyerek ,nem fog vakarozni.Az a lényeg,hogy most a lappangási idő alatt / ha jól tudom ez 3 hét/,ne vidd olyan helyre,ahol sokan vannak ,mert most fertőző.Sétálni,játszóra attól mehettek,csak ne engedd hogy közel menjenek,fogdossák a gyereket.

Edit,Barbi,mi is beállunk a sorba,Gergő is mindent megeszik vagy a szájába töm ami a kezébe kerül a kertben.Minden lépése mögött ott kell lenni, kezd nagyon fárasztó lenni.Már én is gondoltam rá,hogy nem megyünk ki a kertbe,de ez a szép idő mindig kicsalogat.

bocsi lányok ,de abbahagyom az irást ,annyira fáj a kezem

:oops: :oops:

este megpróbálok még jönni.
bibolya
 
 


Barnusnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!

Ibolya:jobbulást a csuklódnak!!!! :? Nagyon jók a képek a vonalzókban meg az avatar is!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barnusnak én is szeretnék nagyon sok boldog szülinapot kívánni!!!!
bibolya
 
 


Barnus!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk!


Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jó reggelt!

Tegnap du. és este nem jött be a babanet. Igaz, csak elolvasni akartam a termést, mert másra erőm nem jutott volna, de nem tudtam.

Barnusnak én is nagyon boldog 4.születésnapot kívánok!!!!!!!

Ibolya, sajnálom a csuklódat, remélem hamar rendbejön. Én még mindig a vasárnapi labdázásnak iszom a levét, mert nagyon fájnak a combjaim, a karjaim, és a jobb térdem is asszem kissé megrándult, mert egy-egy hirtelenebb mozdulatra nagyon tud fájni. És ez már nem az izomláz, mint a többi helyen! :roll: :roll:
Én úgy olvastam, hoyg akkor fertőz csak a gyerek, mielőtt ténylegesen kijönnének a pöttyei, tehát előtte vagy 5 nappal, majd mindaddig, amíg újabb pöttyök jelennek meg. Hát összebújni nem engedem más babákkal séta közben, addig sem, és különben sem, de remélem, hoyg nem mi leszünk a terjesztők itt a környéken!

tegnap beszéltem a dokinőmmel, és ő is azt mondta, hyog nem kell megijednem, valóban későbbi korban szokták elkapni a gyerkők, de így sem nagy baj, mert ált. tényleg, enyhébb a lefolyása. Azt mondta, addig vitaminozzam jól fel, mást nem tehetek. MAjd, ha láza lesz, akkor csillapítsam, de más kezelés nem kell. Mondtam, van homeós szeri is rá, azt mondta, nyugodtan használhatom. Szóval, várunk. :roll:

Márti, köszi, hoyg említetted a homeós bogyókat, mert valahogy hozzám nem jutott el, hogy erre is látezhet olyasmi. :oops: :oops: :oops: És köszi, hoyg megkérted Julcst, de még a télen én is kaptam egy ilyen kisokost az Évitől, és abban megnéztem én is. Most már csak az a kérdés, hoyg találok-e ilyen Rhus... akármit (már elfelejtettem) a gyógyszertárban, illetve ha nincs, mennyi időn belül tudják beszerezni. És milyen áron, mert ha túl drága lenne, nem venném meg, míg nem tudom ténylegesen, hoyg elkapta-e. Általában mekkora az érvényességük ezeknek a kszítményeknek? Több évig is elállnak, vajon? Mert pl. a húgom még semmiféle himlőt el nem kapott! És már 18 éves!

Timi, remélem, hogy mégiscsak normális időn belül lezárul az óvodai cirkusz! :roll: :roll: :roll:

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Látom nem született tegnap sok hozzászólás, gondolom nálatok sem működött a babanet. :evil:

Timi!
Talán mindenki lekezeli a gyerekét és akkor tényleg a végére tudtok jutni ennek a tetü dolognak. Azért nem semmi szülők vannak. Annyira baromság bárkire is mutogatni ilyen ügyben, senki nem rakja a gyerek hajába a tetüt direkt. Ráadásul közösségben elő is fordul - mindenhol vannak olyan családok, akik nem olyan körülmények között élnek, mint kellene (sajnos), inkább ellene kell tenni, mint egymásnak esni. Örülök, hogy legalább a párod megúszta. És Zsoltid mit szól az új frizurához?

Ibolya!
Tök jó, hogy tudsz olyan programot szervezni, amikor csak a nagylányoddal vagy együtt. A csenden kívül gondolom azért ez neki sokat jelent.
A takarítással én is így vagyok, akkor jobban megy, ha hármasban vagyunk itthon, nem is értem miért.

Márti!
Akkor Szoni is belépett a hisztis korba? Üdv a csapatban - habár nálunk még azért ez nem ugyanaz, mint nálatok, gondolom. De túléljük. :wink:
Sztorizgatás nálunk is megy, minden nap nagy élményekkel jön haza, és lelkesen mesél. Örülök neki, mert úgy látom tetszik neki, persze, ha elkezdődik élesben, akkor lehet másképp lesz. De kezdetnek nem rossz.

Andi
Kép
zsandi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?