Új privát üzeneted érkezett!

Áldott húsvéti ünepeket kívánunk mindenkinek!!!!


Szeretettel: Angel+Gergő baba
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánunk és sok locsolót :lol: .
Én már 10.30-ra biztos ott leszek a talin és a végéig maradok. Egy olyan teremben leszünk ahol padlószőnyeg van és szivacsokat lehet letenni a földre (cipőt az előtérben hagyjuk). Arra kérek mindenkit, hogy hozzon magával valami harapnivalót és innivalót, amit bedobhatunk a közösbe. Eldobható poharakról és tányérokról már gondoskodtam.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Szép napot, lányok!!

Itt a tavasz, jön a HÚSVÉT, izgalomban ég a nyúlnép!A napsugár rügyet fakaszt, virággal jön a tavasz!!
Piros csörű kiskacsák totyognak az úton át.
A kisnyuszi megijed, sohasem látott még ilyet! kellemes Húsvéti ünnepeket!!
Kíván: Melódia és családja

Gesztenye!! sajnálom, hogy nem tudunk holnap talizni, de a talira megyünk!!

Puszi Mindenkinek!!

Kép
Kép
melódia78
 
 

 
 

Sziasztok!

KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!!

és persze sok locsolót :lol: :lol: :lol:

Boti, Bea, Pepe

Kép
Kép
beuka
 
 


Sue Ma van a keresztelő ugye? gondolk Rátok! Majd mesélj ám!!!!

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!
Gondoltam bejelentkezem én is :lol:
Látszik a topikon, hogy 3napos ünnep van!

Kép

Edit+Kata baba+ Gyugyó :D

Kép
Kép
edi78
 
 


Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk mindenkinek.

Viki+Sue+Apa



Beuka,
köszi,hogy emlékszel rá,holnap már nyugi lesz ,megírom milyen volt

KépKép
suezika
 
 


Szép napot!!

Húúú, de húsvét van!! :lol:
Mindenki kint zsong a szabadban??
Mi már bezsongtunk, és van egy pici időm, a mosogatás gyönyörei elött! :o

Voltunk skanzenben, nagyon buli volt, majd dobok fel később róla képeket!!
Pistike is elég jól viselte a babakocsiban!!
Egyébként van már egy fogunk, bibi!! :!: :wink: Egyik éjszaka 3* fent volt, amit már 3 hónapos kora óta nem tett, nem balhézott. csak evett, meg ivott, de reggelre ott virított az alsó kis fogacskájának a hegye!! :wink:
Ja, és lejjebb kellett tennünk a kiságyat, mert őnagysága előszerettek lógatta ki a lábát, és mivel leszedtem a fejvédőt, mert mindig lebontotta, húzza fel magát a kiságy lécét fogva!!Igaz még nem jutott messze ezzel a manőverrel, de az ördög ugyebár nem alszik! :idea:
Forgást csak néha gyakorolja, viszont a nagy ágyat végikússza háton, fejjel fölfelé nyomja magát!! :!: haláli egy fazon, napról-napra jobban fejlődik!!
Holnap elmegyünk a tanácsadóba is, leméretjük, de bizti, hogy már 10 kiló felett van!!Elég cipelni!! :roll:

Na, egyenlőre ennyi helyzetjelentésre voltam, izgatottan várom mindenkinek a húsvéti beszámolóját! :wink:

A talin remélem sokmindenkivel találkozunk, mi megyünk!!

Puszi, csajok!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Nagyon húsvét van itt is. :lol:

Eddig 5-en voltak locsolkodni nálunk, meg tegnap a dédiéknél. Kismanó kapott egy kiskutyát, aminek a hasát ha megnyomjuk akkor ugat. Meg még egy nagy lány nyuszit is, meg csokinyuszikat. Van közte olyan is amiben nincs cukor hogy ő is ehessen belőle. :shock: Persze nem fogok neki adni belőle, majd én megeszem és ugy a tejcsin keresztül megkapja. :D
Szombaton megkaptam a magamét apostól, hogy kínzom a gyereket, mert szomjaztatom, nem adok neki teát. Azt mondja hogy főzzünk neki olyat amit mi iszunk, tea az tea. Mondtam neki hogy abban van koffein is. Aztán meg kubut akart neki adni. :x Na igy hagyom én ott a gyereket, majd sohanapján. Még a végén megitatnák ki tuda mivel. azt mondja hogy ő már egy évesen zsírszalonnát evett hagymával. Na én ezzel nem kérkednék.
A sógornőm is nagyon jön a teáztatással, hogy ő már a 2 hónapos gyerekének 6 hónapos kortól való teát adott. :shock: Adott is nekem egy doboz hipp teát, de néztem hogy van benne cukor meg narancs is, ugyhogy azt még biztos nem adok neki. HA fogok is akkor olyat, amit a kórházi csomagban adtak, kamilla meg csipke van benne és semmi mű nyavalya meg cukor.


Kinek hogy telt a husvét?

Melódia
Pistike nem semmi, nagyon aranyos lehet. :lol: Gratula a fogacskához!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Beusa
Most látom hogy az utóbbi üzenetet elírtam amit Neked irtam. A postaköltséget nem kell állnod, mert ez csak egy kis doboz. Csak ezzel az üzenettel irtam egy másikat is a worldben egyik ismerősömnek akinek meg több könyvet is küldtem és neki irtam hogy a postázást majd ő fizeti. Bocs az elírásért. :oops: Majd akkor ird meg a címed!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok,

Boldog Húsvéti Ünnepeket, igy utólag.

Gesztenye, ill. többiek,
sajnos nem tudunk menni a találkára, férjem nem itthon dolgozik, nem tud vinni minket :cry:.
Jó mulatást nektek!

Angel, Edi,
Lili nagyon nagyot nőtt, 8 és fél kiló, Liza egy kilóval kevesebb. 70 centi fölött vannak. Bioalmát esznek, ill. üveges almát, barackot, banánt (és ezek keverékét), üveges sütőtököt, finomfőzeléket, krumplit (de csak mással vegyitve), néha zöldborsót, délután pedig instant bio köleskását (Holle márkájú, olyan, mint a tejbegriz, glutén- és cukormentes, és még finom is), gyümölccsel. Húst kiköpték. Lili egyébként nagyon válogat, sütőtök és édes gyümölcsök mennek csak nála (meg a kása), Liza mindent megeszik (mégis ő a kisebb). Próbáltam főzőcskézni nekik, de olyan pocsék lett, hogy kidobtam. Amig nem lesz kiskertünk, vagy idényzöldségek a piacon, addig marad a bébiétel...
Ami a mozgást illeti, másznak, ülnek, kézbe kapaszkodva állnak. És egymástól szedik el a játékokat, megy a sok veszekedés - én meg tehetek igazságot :wink:

Kata

ákata2
 
 


Sziasztok,
Melódia,
jó olvasni, hogy nálatok is lebontásra ítéltetett az ágyvédő. Lányom olyan akkurátusan szedegeti le a csomóval rögzített kötéseket, hogy öröm nézni:)
Háton haladás nálunk is van. Az új szenzáció viszont, hogy felemeli a popsiját és négykézláb rugózik. Pár napja kezdte, de ma már 20at is csinált egyben. Azt mondták, ebből látszik, hogy hamarosan mászni fog.

Hettie,
Tündér vagy, ne haragudj, hogy nem írtam. Emailt akartam, aztán mire leléptem a babanetről már hulla voltam, aztán elfelejtettem, bocsi. Szóval nagyon rendes vagy, de közben már kijött a reménytelennek tűnő sárgabarack is, így ne fáradj vele. Most már minden foltos dolgot azonnal leveszek és beáztatok.

Kata,
a köleskása nagyon biztatóan hangzik, meg tudnád kérlek nézni, hogy tejmentes is? Ha igen, hol vetted? Köszi előre is,

Jó felépülést a húvétolásból,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!



Vége az ünnepeknek :wink: :wink: Igazából mi csak a családnál voltunk ebéden. Semmi programot nem iktattunk be. Szerettünk volna ugyan mi is a Skanzenbe eljutni, de hamar lebeszéltük magunkat, mert attól tartottam, h nagyon sokan lesznek az úton, és Dórival majd nem lehet bírni. Szóval mi nagyon lightosra vettük. De majd jövőre amikor kisasszony már nagyobb lesz :lol:


Hettie!




Látom te sem szereted azt, h megmondja mindenki adjál a gyereknek:vizet, teát, gyümőlcslevet stb............Én is utálom :x Addig amíg van tejem, ha lehet akkor azt adok Neki. Még baby korában próbáltam neki a "MECSEK BABY" teát. Akkor próbáltam a "HERBÁRIA BABAMOSOLY" teát is. Persze egyik sem ízlett neki. Még próbálkozom majd mással is. De én sem szeretném adni Neki az édes mű dolgokat. Az egyik csomagban volt "MILUPA ŐSZIBARACKOS" tea. Még megvan, de úgy gondolom, h mindjárt meg is iszom :wink:



Melódia!


Tudod én is úgy vagyok Vele, h "jobb félni, mint megijedni". Én is most kértem meg anyukámékat, h tegyük le a kiságyat, mert most még lehet, h nem áll fel, de nem szeretném megvárni amíg kibukik. Hihetetlen így is, h miket produkál egyik napról a másikra. Egyik éjszaka mellettem feküdt az ágyon, mert Miklóskám ott hagyta nekünk az ágyat, h jobban elférjünk. Mondanom sem kell, h nem tudtam nyugodtan aludni, mert össze-vissza forgolódott, és bizony attól féltem nehogy leessen. Most már nem merném otthagyni a nagy ágyon amikor elaludt. Egy nagyobb forgás, és zsuppsz :(
Édes lehet a fogacska. Tegyél fel képet.

Edit!


Mennyiket eszik Kata, ha egyáltalán eszik? Mert írtad, h nem evett. Dórinak már adtam: alma, banán, őszi(konzerv),krumpli, sárgarépa. Tudod csak szerdán lesz 1 hete, h elkezdtem. Akkor volt védőnő. Ezt írtam már Neked?


Linda!


Azért durva amit írtál, h 34.hétre jött Laura :( Biztosan nagyon megvoltatok rémülve. De szépen megnőtt :lol: Lauránál meghatározó tényező a cumedli? Igen emlékszem arra a képre amit feltettél. A tortád után volt egy ilyen cumis kép. Ha jól emlékszem ti is MAM pártiak vagytok. Nálunk ez a rózsaszín cumi, már olyan nyúlos, h csak na. De Dórinak ez kell. Szerencsére annyira nem cumis,mert ha az lenne akkor ez a cumi már nagyon gányul nézne ki. Így is elég viharvert. Este 20-tól meddig alszik? Dóri még sokszor kel fel, pedig régen végigaludta az éjszakát. Januártól tréfálkozik Velem. Védőnő azt mondta ha este 20kor adok neki főzeléket+anyatejet akkor nem szabad, h felkeljen. Az az elméletem is megdőlt, hogyha éjszaka többször felkel akkor elég csak a cumit odaadnom Neki. Az sem jön be ha babusgatom. Mit tehetek ilyenkor? Cicire vágom :lol:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!
Végre túlvagyunk a keresztelőn és húsvéton is,kicsit fejetetejére állt minden a négynapos ünnep alatt,pihenés egyeltalán nem is volt.De szerencsére jó volt minden,Viki volt egyedüli gyerek akit kereszteltek ,kicsit meglepődtem,mert pont húsvétkor sok gyereket szokás keresztelni,de így legalább nagyon családias volt.Gyermek igazi angyalka volt ,hatalmas szemekkel figyelte az eseményeket,meglepődött mikor vízet öntöttek fejére,elakarta kezdeni szopogatni a kisinget amit adott a pap,szóval nagyon jó gyerek volt.kétszer mondta azt ,hogy áááá.de azt is csak azért ,mert keresztanyukája nem vette észre,hogy fekvő helyzetbe került,pedig ülni akart.Rakok fel pár képet ha nem baj. Kép
Kép
Kép
Kép
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

ÁKata!
Nagyon édesek a lányok, tegnap nézegettem a képeket. Ez a bio köleskása jól hangzik, engem is érdekel hol lehet kapni, vagy a neten olvasgatni róla. :)

Melódia!

Gratula a fogacskához!

Hetti!

És megmondtad a rokonságnak, most már álljanak le a hasznos tanácsokkal? Férjed mit szólt a dologhoz? Mi kirándultunk vasárnap Tatán, tegnap Tarján, Zsámbék környékén voltunk. Nem locsolkodtunk. :)

Sue!
Gratulálok a keresztelőhöz, akkor túlvagytok rajta. :) Nagyon édes Viki, a szép szemeivel milyen okosan néz.

Timi!
Kata hogy miket eszik? Evett már alma, őszi, banán, körte, répa, sütőtök, krumplis verziók, 2x husi őszivel, illetve sütőtökkel. Tegnap borsófőzeléket próbáltam nem kellett neki. Tegnap du. 50g banán-őszi lecsúszott, de nagyon nehezen. Igen védőnőt már mondtad.

Na mentem...
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok,
mindenki a húsvétot piheni???
Sue,
Gratula a keresztelőhöz, gyönyörű a babátok:-) Annyira intelligensen nézeget ki a buksijából:-) Örülök, hogy zökkenőmentesen megúsztátok. Dunakeszin volt a nagy esemény?
Lányom is nagyon élvezte pár hete, azt hiszem a víznél azt gondolta, hogy akkor itt a fürdés és a merülés :lol: Sebaj, a többit még ráér megérteni:-)

Timi, Edit,
Akkor TI is jól belehúztatok. Banánnal nem volt semmi gond? Van ahol nem ajánlják 1 éves kor alatt....itt bizonytalankodom miatta.
Azt sem értem, hogy pl. a körtét, citrusféléket szoptatás alatt anyukának sem ajánlják, mert pocigörcsöt okozhat. Akkor hogy lehet, hogy kicsinek viszont lehet adni??? :?:

Talira ki jön végül?
Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!


Beusa!


Boldog hófordulót Nektek :lol: !. Nekem a védőnőm mondta, h lehet adni banánt. Eddig nem volt semmi. Érdekes, h pont olyan ételeket adtam eddig neki amik állítólag fogósak:alma,banán,krumpli. Nézem a székletét, és eddig hála volt mindig.Nekem azt is mondta, h a cédrusféléket is adhatom. Persze csak a levét. Erről, h mit lehet enni, és mit nem. Na hallod inkább hagyjuk :shock: Képzeld el amikor megszültem másnap mi volt az ebéd? Paradicsomos káposzta :x :x Persze megettem, és semmi nem volt tőle. Én is azt hallottam pedig, h K betűseket nem lehet enni szoptatás alatt. Ezért mondtam azt amikor elkezdtem a hozzátáplálást, h védőnőt meghallgatom, és úgymond Ő lesz a SZENT ÍRÁS. Mert látod te is,mindenki mást mond, és kezdő anyukaként fogalmam sincs Nekem sem, h mikor mit lehet neki adni. Mennyit, és mikor. És itt persze sorolhatnám a nyavajáimat :wink:


Edit!


Ma adtam brokkolit. Ilyen fejet vágott hozzá :shock: :shock: Így felbontottam a "sütőtök krumplival című konzervet". Persze ebből sem evett húúúú, de sokat. Kb 4-6 kanálka csúszott le. Volt már olyan, h délben amit szerettél volna adni azt nem ette meg? Ilyenkor te mit csinálsz? Most megyek, mert uzsi van:alma,banán, barack. Kivi leszek, h mit szól hozzá :lol:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Beusa!


Mi Bettussal megyünk a talira.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!
Nálunk is jól telt a húsvét az egyik éjszakát kivéve, amikor ötször riasztott minket ki tudja miért. Fogacska még sehol, így szerintem azzal küszködik.

Melódia!
Mi a Városligetbe mentünk ki szombaton, de valószínűleg többet oda sem megyek (inkább csak az állatkertbe), mert annyira rosszak a járdák és az utak, hogy azon csodálkoztam Barni nem kapott agyrázkódást :shock: . Inkább maradunk a Margit-szigetnél és még tovább keresgélünk a parkok között (ami sajna nem sok van). A foghoz és a fejlődéshez gratula.

Hettie!
Csokinyuszi :shock: . Sajna nálunk is általában ők szoktak beleszólni és nem az anyumék.

Ákata!
Hiányozni fogtok!!!!!!!

Sue!
Örülök, hogy a keresztelő ilyen jól sikerült. Viki előtte hányszor találkozott a keresztanyjával?

Én úgy tudom, hogy még Tina, Edit és Melódia jönnének a talira. A régiek közül sajnos senki sem ért rá (nem tudtam őket megfűzni :cry: ). Tehát 6-7 anyukára + kisbabára lehet számítani.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Halihó,
Timi,
én úgy hallottam, hogy ha vmit nem kér, akkor nem szabad eröltetni, max pár órával később - addig nem éheztetve - újra megpróbálni. Ha akkor sem jön be, akkor pár nap vagy hét múlva érdemes újra próbálni.

Gesztenye,
Privimre elküldenéd kérlek a mobil-számodat, hogy ha nem találnánk oda, stb? Köszi előre is,

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Nálunk is kellemesen telt a húsvét,mentünk ide oda,hétfőn meg mi láttuk vendégűl a nagybátyámékat:szarvaspököltell és a maradék sütikkel :P
Laurának is hozott a nyussz csokikat,amit természetesen majd mi zabbantunk meg:én majd csak szénhidrát napon,még megy a fogyi ezerrel :wink:
A mi nyuszink meghozta neki a habszivacs pázlt 8) 26 darabos,színes,betűs(csak ez volt):2600 ft volt egy kínai boltban,játékboltban is néztem de ott a 9 darabos 2300-ba került :!: A teraszra terítettem egy pokrócot és arra kiraktam , azon játszottunk.Egy bajom van vele hogy kicsit büdi műanyag szaga van... :? Kép is készűlt róla majd mellékelem valamikor.

Sue,nagyon édi Viki a kis kalapban 8) Mi lett a keresztneve?

Timi,igen mikor mondták hogy nincs visszaút és szülni fogok a 34.-ik héten akkor eléggé berezeltünk,de hála Istennek minden rendben lett :D A cumedli gyakran kell neki,inkább estefelé.reggel 7-ig alszik,nem ébred egyszer sem,és a cumi sem kell neki :P

Melódi,fogacska :lol: már én is alig várom!Párja nem jött ki??

Beusa,banán :én adok Laurának a védőnő is engedi ,csak annyi hogy az tovább tart megemészteni.

Hetti,egyszer és mindenkorra mond már meg a rokonoknak hogy a gyereked azt eszik-iszik amit te jónak látsz!!!!!!!!!

Beuka,most már elmúlt húsvét,írj valamit :wink:

Edi,a borsót annyira Laura sem csípi,kevesebbet eszik abból mint a többi kajából.

Kérdés:aki ad forralt vizet a babónak,az hogy kerüli el hogy ne úszkáljanak benne vízkőfoszlányok :?:Nem baj az?Vagy le kellene szűrni?? Vagy babavizet vesztek??

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Beusa!
Privi ment :wink: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Linda!


Már a terhességem alatt is az Óbudai Gyémántot ittam. Ezt lehet adni minden várandós, szoptatós kismamának, csecsemőnek és gyermeknek. Azért jó ,mert nátrium-szegény(11mg). Csecsemőknek fel kell forralni, de Dórinak már nem kell. Azt mondta a védőnő, h nyugodtan adhatom ezt Dórinak. Természetesen azt nem írtam, h szénsavmentes!!!!!Még van ilyen baba-mama víz a "Jana "gyártja.
Csak akkor lesz vízköves a víz, ha vízköves eleve az edény. Csináld azt, h előtte ecetes vízzel kifőzöd az edényt.Gyönyörű szép lesz Tőle az edény.így a forralt víz sem lesz már vízkőfoszlányos.


Beusa!


Szerintem azért nem kellett Neki a brokkoli, mert csak úgy simán adtam. Legközelebb adok neki krumplit hozzá. Ezért gondoltam, h adok neki akkor mást. Persze ez a 4-6 kanál nem volt túl sok, de utána adtam neki cicit. Este is uzsira megevett egy fél üveg gyümi desszertet, és 140 g anyatejet. Én ilyenkor örülök, h még ennyi tejet adhatok Neki. Védőnő azt mondta Nekem, h amíg van 60g tejem is, akkor minden étkezés után kínáljam meg cicivel.

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Beusa!


" Este is uzsira "= ez jó értelmesre sikeredett :lol: Itt azt akartam írni, h UZSIRA.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok, Lányok,

kölespép:

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_866541

tejmentes, és bioboltban kapható (de lehet, hogy máshol is). Nem olcsó, mert 250 g ezer forint körül van, de sokáig elég (Nálunk már harmadik hete eszik a lányok, és ők ugye ketten vannak.) Igaz, elvileg négy hétig lehet felbontás után tárolni, de én lecsipeszelem a tetejét.

Jó bulizást Nektek!

Puszi - Kata

PS: Sue, nagyon aranyos Viki a keresztelőn!

ákata2
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Nálunk ide-oda rohangálással telt a húsvét, vasárnap anyukáméknál voltunk, hétfőn délelőtt locsolkodás (5 helyen), majd ebéd anyóséknál. Képzeljétek a kicsi fiam 23 e Ft-ot locsolkodott össze. Tud élni a gyerek! :D Őrült édesen fogta a kölnis üveget, és olyan tudálékosan nézett, amíg az apja mondta a locsolóverset, mintha tudná miről szól ez az egész.

Beusa, sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni, pedig tényleg nem nagy távolság (20 km). Talán majd legközelebb. Rokonok vagy barátok laknak Szegeden? Szólj, ha jöttök errefele. Citrusfélét én is úgy tudom, hogy egy éves korig nem ajánlott adni a gyereknek, mert allergizál. Ehhez képest lehet kapni narancsos babateát. :roll:

Hettie, az itatással engem is állandóan piszkálnak. Bár én szoktam itatni Manót, mert amióta eszik rendesen főzeléket, husikat, azóta tényleg szomjas néha, meg persze a meleg miatt is. De nem cukros teát, meg üditőt kap, hanem vizet, esetleg cukormentes csecsemőteát. Nem akarok okoskodni, de ennek a beleszólásos dolgoknak most kell véget vetni, különben nagyon elfajul. Nálunk is voltak durva viták, én ráadásul elég szókimondó vagyok, és mindenkivel közöltem, hogy Manó az én gyerekem, mindenkinek van saját, azon lehet/ett/ "kísérletezni", viszont az én gyerekem azt és akkor fog enni, amikor én akarom. Egyébként ezek a szövegek, hogy "bezzeg én már ilyen idős korában ezt és ezt adtam a gyerekemnek" nagyon ki tudnak borítani engem is, merthogy általában fele sem igaz. :evil:

Melódia, láblógatás nálunk is megy, illetve Manóm most azt csinálja, hogy kitolja magát a kiságy vagy a járóka szélére és felteszi a sarkát a peremére és nyomja fel a fenekét. Félelmetes!!! :?

Sue, nagyon édes a kiscsajszid a keresztelőn, remélem szombaton Manó is így bírja majd. Már akartam kérdezni, hogy-hogy lehetett húsvétkor keresztelőt tartani. Nekünk azt mondta a pap, hogy húsvétkor meg pünkösdkor nincs keresztelés. Vagy Ti reformátusok vagytok? Bocsánat, de a pap ruhája alapján ezt nem tudom eldönteni. :oops:

Timi, főzelék este? Ezt komolyan gondolja a védőnőd? Szerintem az nagyon megterhelő a babapocinak éjszakára. Azt, hogy mennyit adsz a babónak majd ő eldönti. Hiába akarsz Te 60 gr-ot adni, ha nem elég neki, de fordítva is igaz, nem fog megenni 160-at ha nem kell neki. Manónak most kb. 180-200 gr. az adagja tápszerből, főzelékből meg gyümiből kb. 160. Megmelegítem az egész üveggel és ami már nem kell neki elteszem, vagy ha nagyon kevés marad kidobom. Szerintem a mennyiséget ne a védőnő határozza meg, hanem a gyerek. Az én kicsikém mindig is kevesebbet evett, mint amennyit a papírforma szerint kellene, de a dokinénink azt mondta, hogy neki ennyi az adagja, így is szépen fejlődik. A védőnő meg még erőszakolta volna bele a kaját. Tehát nekem a dokinéni szava a "szentírás"

Edi, a borsót Manó is messzire köpi, jelenleg az egyetlen kaja, amit akárhányszor próbáltam adni nem kell neki. Érdekes viszont, hogy ha valami bébiételben van, akkor megeszi. De magában, vagy krumplival nem kell neki.

Linda, nekem azt mondta a dokinéni, hogy 1 éves korig csak a Szentkirályi szénsavmentes víz adható forralás nélkül. Én abból csinálom a tápit meg a teát is, de megissza szobahőmérsékleten Manó magában is ha szomjas.

No, ez szép hosszú lett, bepótoltam az elmúlt napokat. :) :oops:

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 


Anita!


Valóban tud élni a Manókád :lol: Ez nem semmi összeg amit összekaszírozott :wink: A védőnő nem mondta meg, h menyit egyen. Azért gondolta ezt, h este adjad Neki főzeléket, mert így talán átaludná az éjszakát. Bettussal u.a a védőnőnk, és a dr-nőnk is. Ő csak annyit mondott egyébként, h a hozzátáplálástól számított 2 hét után kb 160g-okat kellene megennie. Ezt a súlyból számította ki. Nyilván ha nem fog ennyit enni, akkor nem tömöm meg, mint a libát. Dórikám tudja mennyi kell Neki. Ő csak annyit mondott, h amíg van egy kicsi kis tejem is, addig minden etetés után tejet adjak Neki. Ő elég tej párti. Dr-nővel nincsenek egy hullámon. Dr-nő már 4 hónaposan mondta, h adjak neki gyümit.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok lányok!

Hazaértünk.Naggyon jol éreztük magunkat..Azért olvastalak benneteket.

Holnapi talira 100% hogy megyünk.Sajnálom hogy a régiek közül nem tud jönni senki.

Ákata:
A lánykáid hatalmasat nöttek.A kölespép engem is érdekel.Köszi Kár hopgy nem tudtok jönni nagyon kiváncsi vagyok a csajokra pedig..

Anita nem semmi a fiad..Nálunk nem divat a locsolkodás de azért apátol és a fiamtol kaptam 1-1 csepp kölnit..persze az én parfümömmel.. :wink:

Linda:
Mi ujszülött korátol kezdve a Humana bébivizet adjuk.De ami még jo az a Jana ásványviz..

Sue:
nagyon szép a kislányod a keresztelön.Kicsit meg van lepödve..Mi lett a keresztneve?


Hettie:
A Csokinyuszit nálunk Merci örömére ö eheti meg..Kubut semmiképp ne adj a gyereknek tele van mindenféle szinezékkel és oda nem illö dologgal..Nagyon allergizálo..

Kajálás:
Marvin mindent megkostolt már ami a korának megfelelö.Persze az édes tejpép csuszik le a legkönnyebben.A fözelék az fintorogva de lemegy..Ma cékla krumplival és csirkemellel lesz ebédre.. :lol:

Beuka:
Merre vagy??mi van veletek??

Nos akihez nem irtam azzal majd holnap szoban ...

Itt a locsolos kisfiam:
Kép
Vendég
 


Beusa,
Boldog hófordulót ,
Dunakeszin a kéttornyú templomban volt a keresztelő,ismerős vagy itt netán ,vagy csak emlékszel hol lakunk?
Viki mindenre ezerrel figyelt tetszett neki a pap hangja,és amikor leakarta locsólni,hatalmasat ugrott,hogy láthassa mit csinál,hogy valami fényes izét tesz a feje mögé :)

Gesztenye,
Keresztanyukájáék osztrákoknál laknak,kb születése óta 6x látták egymást,de mindenkivel barátságos a gyerek idáig.De ezt miért kérded?

Czmeli,Tina,
Viktória maradt a keresztneve.

Anita,
Ez érdekes amit írtál engem 2004-ben keresztelt meg szintén Józsi Atya, és az is húsvét vasárnap volt,csak egy dolgon törtem a fejemet elég hosszasan,most vasárnap volt a körmenet akkor meg szombaton.Katosok vagyunk,én úgy tudom a másik vallásban sima öltönyben szokott lenni a tiszteletes, Náluk nincs ilyen szép díszes ruha,bár ha tévedek, remélem aki refis nem bántottam meg ,hogy ilyen nem tudok.

Megyek levegőre.
Ja egy körkérdés,
Rengeteget vagyok levegőn a gyerekkel és már olyan szépen barnulgat az arca a levegőtől,persze nap nagyon ritkán éri,próbálom arra fordítani ahol nem süt.Használtok vmi krémet előtte vagy nem,Nyáron tudom nem is mehetünk addig ki, míg be nem kentem vmi naptejjel,de most is már lehet?Ti mit tudtok erről?

Ma megevett 43g krumpli-alma őszi pépet.Tegnap semmit nem fogadott el és húsvétkor is alig evett vmit.Körtétől beteg volt,fájt a pocakja nagyon azt hanyagolom,viszont a húslevesből a répát nagyon ette és a krumplipürét is ette volna, ha adom neki,de nem kapott csak pár kisujjal a tej és vaj miatt,pedig azt tényleg ette és nem nyammogott vele.

Sue

KépKép
suezika
 
 


szép napot, lányok!! :lol:

sue!!

Nagyon szép Viki a keresztelős képeken!! :wink: Picit irígy vagyok a keresztelés miatt, mert valószínű Pistike nem lesz megkeresztelvelve, mert felénk elég bonyolult dolog ez!! Templomi esküvő, nagyobb gyerek járjon hittanra, meg ilyenek :!: nálunk viszont egyik se teljesült! viszont a fatit annak idején vidéken úgy megkeresztelte a pap, hogy még össze se voltunk házasodva!! Minden pap más!! :roll:

Nekem a doktornő azt ajánlotta, hogy egyenlőre a fürdetőkrémmel kenjem be az arcát, amíg így fúkdogál a szél!! de nyárra én nézek neki valami babáknak való magas faktorszámú napvédő krémet, mert mi is sokat lezsünk levegőn!!
Hát igen, a tiltott kajcsikat jobban szereteik a bébikék, nálunk a csokira van akkora cuppogás, hogy csak na, persze csak éppen hogy az ujjam hegyén van egy pici, úgy kínálom, de a csokispapírra állandóan beizgul!! :lol:

Tina!!

Már nagyon várom a talit ezzel a szép szál nagylegénnyel!! :lol:

Anita!!

Akkor látom a te manód is örökmozgó!! :lol:
Igazad van, hogy nem tömöd a fiad, oda kell figyelni az igényeikre, nem lehet őket tankönyvből eteni, mint egy-két védőnő ajánlja! Hozzám nem jára védőnő, de nekem attól is égnek áll a hajam, ha valami után utánaolvasok a neten, és százféle véleményt leírnak, persze mind ellentmond a másiknak!! Én ezért hagyatkozom Pistike igényeihezm, soha nem grammozgatok, általában a bébiétel felét kiöntöm neki, ha azt jó étvággyal megeszi, akkor még tovább kínálom, de ha megrázkódik, kiköpi, nem erőltetem!!
Jelenleg naponta 3* eszik gyümit, illetve főzit!!

Most a zabpehely után olvastam, mert elég hamar megéhezik a gyümi után, és gondoltam tartósabb, laktatóbb, ha teszek bele neki, de olvastam, hogy már rízst is lehet!! A tejpépet már nem nagyon komálja, azért gondoltam!! :roll:

Itatás: A hozzátáplált babát már meglehet próbálni itatni egy kis forralt vízzel, csipkebogyó teával, gyümi lével, de szomjoltóként még nagyon jó neki az anyatej is! És akinek van teje, hozzátápi után bátran kínálja a cicit!! Én csak irígykedem ilyenkor, én is szerettem volna sokáig szopiztatni, de sajna nem jött össze!! :roll:

Linda!!

Én vízforralóban melegítem a vizet, és gyakorta kiforraljuk ecetes vízzel, így nem vízköves!!
még nem látom a fogacska párját, de a dokinéni azt mondja, hogy már készülődik! :wink:

Na, ennyi voltam, mert menni kell a nagylányért, visszük a szemészetre, mert sokat fáj a feje!!

Holnap találkozunk!! :wink:

sziasztok!! Melódia :lol:

Kép
Kép
melódia78
 
 


Gesztenye és persze Mindenki!
A fiúk ugyan jobban vannak, de már megint nem tudom Mikit lepasszolni, igy nem tudunk menni. (sajnos anyósék elkapták tőlünk, igy most ők betegek)

Bálint még nem mászik, jövő kedden megkérdezem a dokit, nem-e baj. Mostanában a kajákkal is sztrájkol, szinte almán kivül csak cicizik. Az is hozzátartozik, hogy éppen a 6. fogát növeszti.
Csináljatok képeket és rakjátok fel:
csengo és a fiúk
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsánatot kérek, hogy így eltűntem. nagyon sokat vagyok kinn a fiammal, (kirakom a járókát a teraszra, vaghy sétálunk) estére meg hulla vagyok. még mindig megvannak az éjjeli kajálások.
Nálunk a helyzet változatlan, még csak tejci, nincs forgás, se fog (de már látom, hogy nagyon izgatja néha az íne) csak duma, meg játék.
nagyjából olvastalak csak benneteket, és köszönöm a hiányolást.

Sue nagyon jók a keresztelős képek! milyen érdekes, hogy nálatok ülnek a szülők, és akeresztszülők. mi álltunk!
NAgyon szép Viki!

Tina nagyon édes Marvin!

CSengő micsoda, már 6. fog! az igen!

Melódia nálatok is előbukkant? Gratula!

jaj nagyon irigy vagyok a tali miatt. olyan jó lett volna ott lenni :( komolyan gondolkodtam rajta, hogy elmegyünk, de nem találtam sofőrt :( :(

ÉREZZÉTEK NAGYON JÓL MAGATOKAT! és légyszi csináljatok sok sok képet, és küldjetek nekem!!!
Puszilok mindenkit, a bébiket is!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Bocsánatot kérek, hogy így eltűntem. nagyon sokat vagyok kinn a fiammal, (kirakom a járókát a teraszra, vaghy sétálunk) estére meg hulla vagyok. még mindig megvannak az éjjeli kajálások.
Nálunk a helyzet változatlan, még csak tejci, nincs forgás, se fog (de már látom, hogy nagyon izgatja néha az íne) csak duma, meg játék.
nagyjából olvastalak csak benneteket, és köszönöm a hiányolást.

Sue nagyon jók a keresztelős képek! milyen érdekes, hogy nálatok ülnek a szülők, és akeresztszülők. mi álltunk!
NAgyon szép Viki!

Tina nagyon édes Marvin!

CSengő micsoda, már 6. fog! az igen!

Melódia nálatok is előbukkant? Gratula!

jaj nagyon irigy vagyok a tali miatt. olyan jó lett volna ott lenni :( komolyan gondolkodtam rajta, hogy elmegyünk, de nem találtam sofőrt :( :(

ÉREZZÉTEK NAGYON JÓL MAGATOKAT! és légyszi csináljatok sok sok képet, és küldjetek nekem!!!
Puszilok mindenkit, a bébiket is!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


BOCSI!

Kép
Kép
beuka
 
 


sziasztok,
Akkor mi holnap ott leszünk a talin, Chestivel és Niki lányával együtt:-) Már nagyon kiváncsi vagyok...

Köszi a gratulációkat. Megdöbbentem: 7 hónap az már olyan nagyos.

Sue,
Elég rossz a memóriám, így be kell hogy valljam: bal oldalt a neved mellett szerepel, hogy Dunakeszin laksz :lol: :D
Reformátusoknál is van ilyen talárszerű, de feketében.

Anita,
Azt hiszem a keresztelés időpont helyi szokások függvénye elsősorban. Esetleg nem sétáltatok vasárnap Szegeden a Városházánál??? Mindig megnézem a Minna-korú babákat és ismerősnek tűnt az anyuka, arrafelé pedig rokonokat leszámítva nincsenek ismerőseim...


Melódia,Sue,
Mi gyógyszertári krémmel kenjük lányomat, főleg szél és a kemény víz miatt. Errefelé mindig olyan nagy szél van, hogy szinte cserepes az arca néha.

Ákata,
köszi a köles-infót.

Beuka,Manóci,
merre jártok???

Akkor holnap...

Beusa
Kép
beusa
 
 


Kép

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Elég jol haladunk a hozzátápival, eszik sütőtököt krumplival, hat ora felé meg őszit almával, utána persze szopi. Ezek persze még üveges hipp kaják. Csináltam neki én is krumplit, de nem izlik annyira , kell bele neki valami édes. :) Az alma sem nagyon izlik csak magában. A sütőtököt délben kapja és megeszik belőle 36 kanállal, az kb fél üveg. De sajnos én nem tudom grammra lemérni, mert nincs mérlegünk. Ti mivel méritek? A babamérleggel?
Nálunk sem okozott a banán gondot, szereti őszivel, de magában is.
Tegnap mi történt velem, le sem merem irni, ez már a vég. Nem tudom hogy lehetek ennyire feledékeny. Betettem manónak a ruhákat hogy kimosom a bébiprogrammal, ami 2 órás. Mire végzett, ki akartam volna szedni a ruhákat, de akkor jutott eszembe hogy nem tettem bele mosóport :!: :oops: Ugyhogy ujra kellett mosnom, de már csak a félórás programmal. És most már tettem bele mosóport is. :lol:

Beusa
OK. Akkor Te leveszed róla rögtön és ki is mosod? Régebben én nem is áztattam be meg semmi, benne is maradtak a foltok. Boldog hófordulót!

Beuka
De aranyos ahogy Boti ül. Látom Ti is jól a település szélén laktok.

Tegnap főztem Artinak egy kis mecsek baby teát, de csak 10 kiskanállal kellett neki. Nem ugy vettem észre hogy szomjas lenne, elég neki még csak a tej. Ha meg meleg van inkább az a baja és nem az hogy szomjas, ugyhogy majd ezt tudatom is a rokonokkal. :!:

Most mennem kell, még majd válszolo is a reagálásaitokra.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok lányok! :(:(:(:(

A várva várt mai napi találkán sajnos nem tudunk részt venni...
(pedig kamera, fotgép bekészítve:(:()

Kis Kata megbetegedett, erős hurutos köhögése van.
Tegnap is jelentkező kis köhécselésből nem gondoltuk volna, hogy még orvoshoz is el kell vinni. :(:(:(
Edit most próbálja adagolni a gyógyszert több-kevesebb sikerrel, ugyanis az egy ideje tartó kanálundora mellett kitart a gyerkőc.
Úgy döntöttünk, hogy a többi baba érdekében itthon maradunk, hogy megóvjuk az egészséges kicsiket az esetleges megfertőzésektől.

Na búcsúzom, megyek segíteni anyának,
puszi mindenkinek
Vendég
 


Sziasztok!

Remélem jól sikerült a tali és mindenki jól érezte magát!
Ebben a jó időben szinte mi is egész nap kinntvagyunk mint Beukáék,majd dobok fel képet is.Nekünk nincs járókánk,a pázl-on hawajozunk 8)
Köszönöm Mindenkinek a vizzel kapcsolatos hozzászólásokat,mérlegelni fogom a dolgot!

Edi,Gyugyó:jobbulást Katának,hol fázhatott meg??

Sue,én most fogok az Oriflame-ből rendelni egy gyereknaptejet Laurának :wink:

Tina,nem semmi hogy Marvin így áll :!: Laura meg már majdnem teljesen egyedül ül :wink: Forog ezerrel de még nem mászik és ülve szeret a legjobban lenni,meg akkor kacarászik leginkább ha macerálva van:dobálva,lógatva,megrázva....

Beusa,azt hiszem egyszer te érdeklődtél a láblenyomat után!?Nem de?Bocsi :oops: szóval megcsináltuk de nem gipszből(én azt nem is ismerem)hanem egyszerű vízfestékkel(tintapárnát akartam venni de mindig kimenta fejemből és ezért lett a tempera)Nagyon jól sikerült!!!A kis kezét is befestettük de az egy nagy paca lett mert nem akarta utána szétnyítni :roll: nekem kellett kifeszegetni :? :lol: Majd egy évesen is megcsináljuk!

Na pá lányok.
Linda

Ime a kép:

Kép

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok,
Tali nagyon klassz volt ma:-)

Beuka,
édes a fotó :D mi is próbálkozunk a kinti járókázással, de most még csak "szórakoztatással" megy. Nem tudok mellette semmit csinálni kinn, pedig klassz lenne.

Linda,
Igen, én kérdeztem a láblenyomatot:-) köszi. Jó a kép, látom Ti is teraszon tartjátok. Tényleg, szerintetek mikortól lehet simán fűre leterített vmire rakni? Pókoktól, stb. nem tartotok?

Edit, Gyugyó,
Kitartás a betegeskedéshez és persze mielőbbi jobbulást. Rendes Tőletek, hogy nem fertőztetek meg minket (ha tényleg fertőző):-) néha ledöbbenek, hogy simán visznek egyesek beteg babát csoportba....

Hettie,
Nem bírom nézni a pici foltokat sem rajta, úgyhogy mindig átöltöztetem, ha ilyen van. Vagyis napi kétszer kaja után:-) Rögtön beáztatom és reménykedek.

Naptejet én is vettem, speciálisan babának valót. Állítólag az első két évben szerzett leégések, lepirulások később börrákban köszönhetnek vissza.

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!
A tali jól sikerült, legalábbis én jól éreztem magam és remélem a többiek is :lol: . Melódia, Tina, Bettus, Timi, Beusa, Chesti, Gesztenye (azaz én :lol: ) és a babócáink taliztunk. Editéket és Nóziékat hiányoltuk.

Edit!
Jobbulást Kata babának és mihamarabbi gyógyulást. Küldöm a gyógypuszikat :lol: .

Most már én is bedobom a szunyát, mert eléggé elfáradtunk a nagy találkozás alkalmával :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Timi,
mondtad, hogy nem annyira eszik Dóri. Nekem azt tanácsolták az elején, hogy mindig folyékony / híg állagú kaját adjak eleinte, mivel ez áll legközelebb a tejhez. Ezért rakok bele mindig üveges bébiőszilét vagy almalét. Így nem tapad a turmixra, és lelkesen eszi Babóm.
üdv. B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!


A tali valóban ahogyan a többiek is írták, klafa volt. Igaz elég kivagyok merűlve. Amióta Dóri megszületett még soha nem voltunk ketten sehol. Picit én is elfáradtam.



Beusa!


Köszi a tippet, de mindig megpróbálom az ételt olyanra varázsolni, h folyékoly híg legyen. Szerintem idegen környezet volt Neki, és azért nem evett annyit. Cicizni is alig tudott, mert a sok baba hangra oda-oda kapdosta a fejét, és ez kizökkentette a kicsi nyugalmából.


Edi!

Mégegyszer jobbulást Katának. Kár, h nem tudtatok jönni.



Most megyek tentézni, mert úgyis mindjárt kelteni fog a "FŐNÖK"


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Hettie köszi :) igen, a házunk háta mögött már nagyon kevés ház van, de legalább nincs nyüzsi :)
36 kanál! Te jó ég, jó sokáig tarthat egy ilyen etetés! Már épp gondolkodtam én is, hogy milyen picik ezek a bébikanalak! De hát nem csoda, hisz nem zúdíthatunk egyből egy fazéknyit a szájukba!

Edi, Gyurma Katának mielőbbi jobbulást!!!!

Linda macerálás :lol: :wink: igen nálunk is ez a sláger! Repülés, dobálás, hempergés! Olyan jó, hogy már nem annyira törékenyek, lehet játszani már!
Nagyon cuki Laura a plázs-on! :lol: (először annak olvastam a puzzle-t :))

Beusa fúú ez a leégés dolog nagyon rosszul hangzik  bár szerintem szinte elkerülhetetlen, hoyg picit megkapja Őket a nap sajnos :( a kezét pl. nem tudom bekenni, mert lenyalja! De én is beszerzek valami naptejet majd! + napszemcsit!

LÁNYOK! UGYE RAKTOK FEL TALIS KÉPEKET!!!! (vagy ha nem akarjátok nyilvánosan: rbeakukacemitelnetponthu) KÖSZI :D

Boti felébredt, este még jövök!

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok, Lányok!!

Íme egy kis ízelítő fényképek formájában a taliról!! :lol:
Nagyon frankó volt, remélem legközelebb még többen leszünk!! :wink: Kép Kép Kép

Kép
Kép
melódia78
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
melódia78
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
melódia78
 
 


Kép

Kép
Kép
melódia78
 
 


Bocsi, egyik képet sikerült 4* feltennem! :oops:
Picit bénus vagyok hozzá! :oops:

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok

Na eljutottam idáig is. Letöltöttem a képeket.

Igazából nem sikerült sok, azok közt is némelyik elég életlen, de így kicsibe azért nem olyan feltűnő.

Beusáról rólad is tehetek fel képet? Csak azért mert még eddig nem emléxem, hogy tettél volna fel a babanetre. Nem tudom hogy azért-e mert nincs rá lehetőséged, vagy azért mert nem szeretnéd közhírré tenni?

Akkor a képek:

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép
Kép Kép

Az előbb írtam hozzá minenfélét, de annyira szétdobálta, hogy úgy már nem volt jó. De gondolom mindenki tudja ki kicsoda, ha nem akkor kérdezzetek :?:

Pussz: Betti és a bőgő masinám: Kitti

Kép
bettus79
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?