Jó reggelt mindenkinek!
Nálunk ide-oda rohangálással telt a húsvét, vasárnap anyukáméknál voltunk, hétfőn délelőtt locsolkodás (5 helyen), majd ebéd anyóséknál. Képzeljétek a kicsi fiam 23 e Ft-ot locsolkodott össze. Tud élni a gyerek!
Őrült édesen fogta a kölnis üveget, és olyan tudálékosan nézett, amíg az apja mondta a locsolóverset, mintha tudná miről szól ez az egész.
Beusa, sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni, pedig tényleg nem nagy távolság (20 km). Talán majd legközelebb. Rokonok vagy barátok laknak Szegeden? Szólj, ha jöttök errefele. Citrusfélét én is úgy tudom, hogy egy éves korig nem ajánlott adni a gyereknek, mert allergizál. Ehhez képest lehet kapni narancsos babateát.
Hettie, az itatással engem is állandóan piszkálnak. Bár én szoktam itatni Manót, mert amióta eszik rendesen főzeléket, husikat, azóta tényleg szomjas néha, meg persze a meleg miatt is. De nem cukros teát, meg üditőt kap, hanem vizet, esetleg cukormentes csecsemőteát. Nem akarok okoskodni, de ennek a beleszólásos dolgoknak most kell véget vetni, különben nagyon elfajul. Nálunk is voltak durva viták, én ráadásul elég szókimondó vagyok, és mindenkivel közöltem, hogy Manó az én gyerekem, mindenkinek van saját, azon lehet/ett/ "kísérletezni", viszont az én gyerekem azt és akkor fog enni, amikor én akarom. Egyébként ezek a szövegek, hogy "bezzeg én már ilyen idős korában ezt és ezt adtam a gyerekemnek" nagyon ki tudnak borítani engem is, merthogy általában fele sem igaz.
Melódia, láblógatás nálunk is megy, illetve Manóm most azt csinálja, hogy kitolja magát a kiságy vagy a járóka szélére és felteszi a sarkát a peremére és nyomja fel a fenekét. Félelmetes!!!
Sue, nagyon édes a kiscsajszid a keresztelőn, remélem szombaton Manó is így bírja majd. Már akartam kérdezni, hogy-hogy lehetett húsvétkor keresztelőt tartani. Nekünk azt mondta a pap, hogy húsvétkor meg pünkösdkor nincs keresztelés. Vagy Ti reformátusok vagytok? Bocsánat, de a pap ruhája alapján ezt nem tudom eldönteni.
Timi, főzelék este? Ezt komolyan gondolja a védőnőd? Szerintem az nagyon megterhelő a babapocinak éjszakára. Azt, hogy mennyit adsz a babónak majd ő eldönti. Hiába akarsz Te 60 gr-ot adni, ha nem elég neki, de fordítva is igaz, nem fog megenni 160-at ha nem kell neki. Manónak most kb. 180-200 gr. az adagja tápszerből, főzelékből meg gyümiből kb. 160. Megmelegítem az egész üveggel és ami már nem kell neki elteszem, vagy ha nagyon kevés marad kidobom. Szerintem a mennyiséget ne a védőnő határozza meg, hanem a gyerek. Az én kicsikém mindig is kevesebbet evett, mint amennyit a papírforma szerint kellene, de a dokinénink azt mondta, hogy neki ennyi az adagja, így is szépen fejlődik. A védőnő meg még erőszakolta volna bele a kaját. Tehát nekem a dokinéni szava a "szentírás"
Edi, a borsót Manó is messzire köpi, jelenleg az egyetlen kaja, amit akárhányszor próbáltam adni nem kell neki. Érdekes viszont, hogy ha valami bébiételben van, akkor megeszi. De magában, vagy krumplival nem kell neki.
Linda, nekem azt mondta a dokinéni, hogy 1 éves korig csak a Szentkirályi szénsavmentes víz adható forralás nélkül. Én abból csinálom a tápit meg a teát is, de megissza szobahőmérsékleten Manó magában is ha szomjas.
No, ez szép hosszú lett, bepótoltam az elmúlt napokat.
Szép napot mindenkinek.
Anita