Sziasztok: mi megkaptuk tegnap a 3 hós oltást, meg se nyikkant Flóra, viszont délután iszonyat hisztis volt. Semmi se volt jó neki, csak ha kézben hurcoltam. Cicit kiköpte, cumisüvegből volt csak hajlandó enni is. Másnál nem maradt meg. Fél órákat aludt délután, de elég nyugtalanul és sírva ébredt... Borzalmas volt, nálunk ilyen még nem fordult elő!
Aztán aludt egy hatalmasat este 11-ig, és mintha elfújták volna a bánatát! Akkor egy gyors fürcsi, vacsora (nem evett sokat) és aludt hajnalig szokás szerint. Egyszer ivott teát, aztán fél hatkor evett, és aludt reggelig. Most már jó a kedve!
Folyadék: én teáztatom pár hetes kora óta, kicsit próbálkozni kellett az elején, mire elfogadta, de azóta szereti!
Úgy vettem észre, hogy amióta melegebb van (mi már nem is fűtünk a szobában, mert 22 fok van így is) egyre gyakrabban kér inni. Már többször előfordult, hogy éjszaka gyakran ébredt, még a szokásos etetési idő előtt jóval és nem nagyon tudott visszaaludni. Most már két éjszaka kipróbáltam, hogy ilyenkor teáztatom, és bevált, kibírja etetésig - ami mostanában kb. 6-7 óra lefekvéstől.
Ruhák: 54 centivel született Flóra, így 56-os mérettel kezdtük, most 3 hónapos múlt, és már alig-alig van 62-es ruha, ami jó rá. Egyébként a 68-as méret hivatalosan 3-6 hónapos korig jó, de nagyon változó: egyrészt tényleg össze-vissza van a méretezés, van olyan 74-esünk, ami már jó rá, de van 56-osnak titulált is, amibe most nőtt bele.
Valaki írta, hogy venne lányrucikat, én mindenképp megvárom, hogy ketteske milyen nemű lesz, addig nem adok el semmit, de Nacempilla árul jó minőségű rucikat! Én sajnos nem tudtam tőle venni, mert nagyon gyorsan utolértük Laurát méretben.
brera: mi is úgy terveztük, hogy a férjem majd külön szobában alszik, én meg a babával, aztán kb. 3 nap alatt rázódott bele, hogy ő már fel sem kel az éjszakai etetéskor! Jó, Flóra nem sír fel, csak nyöszörög, ha éhes. Szóval meg lehet szokni könnyen, próbáljátok ki, aztán ha mégsem tud aludni a férjed, akkor még mindig változtathattok!
Ja, és azt még nem írtam: úgy néz ki, két hét múlva kezdjük a hozzátápit!!! Mondtam a dokinéninek meg a védőnőnek, hogy küszködünk a tejjel, csak nagyon sok fejéssel tudom őt este is jóllakatni. Azt mondták, hogy ha már eddig kibírtam, bírjam még ki pár hétig, nem adnak tápot (mondtam, hogy én is úgy gondoltam, hogy most már kihúzom).
Viszont két hét múlva néznek súlyt, mert most elég keveset hízott Flóra, még pont jó (heti 15 dekával), de "csak" 5,5 kiló. Én keveslem, a védőnő és az orvos szerint jó. Az látszik, hogy hosszú, vékony...
Szóval két hét múlva mérés, és utána valószínűleg indul a hozzátáplálás! Nekem bevallom, nagy megkönnyebülés lenne, ha csak egy étkezést is ki tudnánk váltani mással!!!