Új privát üzeneted érkezett!

Szantre, Klmarianak igaza van, nincs szükség szopós babának plusz folyadékra. Én semmit nem adtam Szonjának 6 hónapos koráig. Mondjuk ő most sem iszik, csak pár kortyot egész nap, viszont gyakran cicizik. :D Nekem Szonja 4 hónapos korában kezdett 2-3 óránként enni, addig változó volt, ahogy kérte. :wink:
A 3 óránkénti evés nem törvény csak sokan szeretnék, ha így lenne... És valóban az első időkben sokat vannak cicin, szinte egész nap, és ez így van rendjén..... :lol:
De elmondom, hogy éjjel még most is gyakran cicizik, számolni sem tudom, mert félig alszom, de nem evésre hanem anyázásra kell neki a cici, hogy tudja ott vagyok... :D

thenus

Sziasztok!
Mano!

Zsani is tiszta nyügi vólt tegnap!Valószinű,hogy a szél meg ez a bolond időjárás,na meg a hosszú hétvége bezavarta őket! :? De ezer és ezer ok lehet még!!!!Fog pl! :?

Nircee!
Nagyon szépen köszönöm!(dicséretet is és a köszöntést is!) :D
Tudod nem nagy idő elküldeni a lapot,meghát ithon vólt a férjem is,így könnyebb!!!! :D :wink: De most nekem Zsani jól elvan ,a nagy szőnyegen ide oda mászkál,szórakoztatja magát(fél szemem mindég rajta,bár mit is csinálok)!Gyógyuljatok meg mihamarabb!Az óltást tényleg semmiféleképpen nem kaphatja meg!

Verna!
Igen már én is akartam írni,hogy nagyon aranyosak vagytok a nyuszis képen!! :wink: :)

Klmaria!
Köszönöm szépen! :D

Heni!
Szia,jó hallani felőletek! :D
Köszönöm szépen!!! :P Szívesen a lapot!!!!!!! :D
Várom a képeket!!! :D

Szantre!
Én a Rolinak lés Aninak adtam 2 hetes korától az édeskömény teát!Ők ittak is belőle!Zsani már nem ivott csak cicizett!De igazuk van a csajoknak elég míg ilyen picik az anyatej!Majd késöbb amikor már mást is eszik akkor adhatsz neki teát,vizet!(védőnő csak a vízre esküszik) :shock: :? A cicizés ebben a korban tök normális,hogy sokat van rajta!Nekem most is van,hogy óránként cicizne(ez csak megnyugtatás,hohy tényleg érezze a közelséget)!Biztonság érzetet nyújt nekik a cici!!!! :) De nagyon jól leírta Heni is és Klmaria is!!!! :D

Csasze!
A doki neve,akinél brera is szűlni fog:::DR ERDÉLYI ZSOLT!!!!!!!!! :D :D Kaphatsz rolla képet is ha gondolod!!!!Kéred csak szólj és küldöm!!!! :wink: :D Mind a három gyerkőcöt nálla szűltem!! :wink:
Tündéri orvos!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Mindenkinek szeretném megköszönni a köszöntéseket!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!
Remélem ma nem lesz nagy szél, tegnap Dóri is tiszta zizi volt, egy mosolyt sem tudtam az arcára csalni.

Lányok, normális az ha nekem szoptatás mellett megjött a mensim??? :shock: Vagy szaladjak el egy orvoshoz ?

KépKép
tüccs

Sziasztok,

szantre, két és fél hónapig mi is csak anyatejet ittunk, az első pár hétben kicsit fájdogált néha a pocija, de infacolon kívül nem kapott mást és az jó volt, de ez babafüggő. Aztán elkezdtünk beállni 3 órára ahogy már kapott pótlást, én kicsit szerettem volna, ha a fürdés időn kívül rendszerezzük valahogy a napunkat. Ma már csak négy óránként eszik, igaz a tápival húzza is addig, de még kap cicikét is, csak sajnos már nem olyan szívesen szopizik. Teácskát is iszogat, a herbáriának a babamosoly édeskömény teáját. Nagyon nehezen tanult meg cumisüvegből inni, ma már jól megy neki, jobban mint a cici :-(.
A játszócumit még mindig elutasítja, viszont az ujjacskáját szereti tömködni a szájába, vagyis inkább mindkét kezét egyszerre. De még azt sem szívja. Hátha nem is szokik rá.
Na hát most jól leírtam ezek, nem is kérdezte senki. Szerintem nem kell neki inni anyatejen kívül semmi amíg tudod rendesen szoptatni.

Na én még azt akartam kérdezni, hogy olvastam azt is, hogy nem olyan jó mindíg édesköménnyel itatni, ezért vettem tegnap a hip-nek az alma-citromfű teáját, de az van rajta, hogy négy hónapos kortól, lehet szerintetek azt adni neki hamarabb?
Mert teát megiszik nekem 1,5-2 dl egy nap. Vagy várjam meg a 4 hónapot.

Nircee, köszi szépen a pü-t, de te hamarabb jársz ott, meg megyünk majd jövőhéten oltásra és íratok fel, addig kitart még az ami van. Mégegyszer köszi.

Miskolcon nagyon kafa idő van, szél nem fúj, nap süt ezerrel, most is már 21 fok van. Csak ma megyünk vissza nődokimhoz és ha már ott járok, gyorsan beugrunk az Árkádba is.... aztán vissza Miskolc, még szerencse, hogy anyósom el tud jönni velünk, eddig mindig a férjem jött, de most már nem tud sajna.

Na még egy kérdés, Lelle nekem napközben 2× 3× alszik max fél órát, többet nem. Mit csináljak? Normális ez? Akár kivel beszélek akinek kisbabája van, mindenhol nagy alvások vannak napközben is. Nálunk csak éjszaka, fél 8tól reggelig, egy kajázás hajnalban. Akkor kialussza magát vagy mi?

Szép napot nektek, délben indulunk Pestre, sok mindent kell még intéznem addig.

Üdv:
pimpoka

( a miskolci fórumon kicsit dicsekedtem a FF kórházzal, hogy milyen jó helyen szültünk...:) )

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Tüccs,
én is meg voltam ijedve,amikor szoptatás alatt megjött,de aztán megnyugtattak,hogy ez többeknél előfordúl,szóval ne ijedjek meg!Szerintem ne menj orvoshoz,legfeljebb ha nagyon idegesít,akkor hívd föl,de ő is azt fogja mondani,hogy semmi gond nincs! :roll: :D

Pimpoka,
Valóban,az édesköményt nem szabad sokszor adni,mert nagyobb mennyiségben hasfájást okozhat!
Én kb.3 hónapos korában kezdtem el Levinek adni,szintén HIPP-est és az volt rá írva,hogy 4 hónapos kortól,de a gyerekorvos azt mondta,hogy nyugodtan adhatom neki,csak gyengébbre csináljam,mint ami rá van írva! :roll:
Alvással kapcsolatban:
ahogy nőtt Levi,úgy változott az alvásigénye.
Volt olyan időszak,hogy nekem is csak fél órákat aludt kb. 2-3× egy nap!
De aztán ahogy többet nyüzsgött,úgy lett fáradtabb,így mára már teljesen jól elszik este is és napközben is!
Szóval nyugi,idővel megoldódik ez is!

Tiop,
Én is gondoltam a fogára,hogy amiatt nyűgi,de tényleg csak fáradt volt,mert egész hétvégén kézről kézre járt (persze engem meg majd megevett a fene :wink: ) és a szél is biztos közre játszott!

Itt is szép idő van,nincs nagy szél,így majd ebéd után kimegyünk sétálni! :D

Szép napot Mindenkinek,
Kati és Levi

Kép
mano83

Szép jó reggelt lányok és babák!

Köszönjük szépen a sok dícséretet, jól esik. :D

Tüccs!
Nekem is megjött asszem Lili két hónapos kora körül. Azóta viszont nincs menstruációm. A védőnő szerint ez is teljesen normális. :shock:

Pimpoka!
Lilinek is voltak, vannak ilyen időszakai. Pár napig alig alszik napközben, de utána bepótolja.

Csajok!
Van valakinek olyan "gondja" (már akinek gond, nekem kicsit az), hogy a babája nem hajlandó meginni a tejcsin kívül semmit? Lili elutasítja a vizet, a teákat is. Teák közül eddig kettőt próbáltam ki: hipp gyermektea (ebben van kamilla, édeskömény, citromfű, ánizs, kakukkfű), meg az almás teájukat. Csak fanyalog, és kiköpi. Csak azért akarok vele néhány kortyot itatni, hogy a csuklása elmúljon. Sokszor kaja után jön rá vagy húsz perccel, és a cici már nem kell neki, vagy már én nem tudom vissza kibontani magam. :? :roll:
Szóval semmit nem iszik ez a nőszemély.

A kakidolog már megoldódott nálunk. Lilinek most már minden nap van szép túrós kakija, van hogy többször is. :lol:

Most megyek, mert felébredt.
Szép napot nektek!

Kép
Kép
giga1

Na sziasztok!
Hazaértünk,reggel 8 óta úton vóltunk!(mindjárt mehetünk is az oviba)!Nállunk szép idő van odakint,kicsit fúj a szél de nem úgy mint tegnap!! :wink: :)

Tüccs!
Nyugi!Teljesen normális!!!Lehet,hogy majd 2 hónapig megint nem lessz meg,de az is lehet,hogy állandósúl!De az is lehet,hogy csak akkor tér vissza ha a szopit abbahaggyátok!! :wink: :) Nekem már állandósúlt!!! :?

Pimpoka!
Nyugottan adhatod a teját!Én is adtam már neki 3-om hónaposan!!Csak úgy ahogy már mano leírta,kicsit lágyabra csináltam!!! :wink: Alvással kapcsolatban:Én a helyedben nagyon örülnék ennek az éjszakai alvásnak,hiszen valamikor fent is kell lenniük!!!! :wink:
A napközbeni 2x3x alvása ami nem tart fél óránál többet szerintem normális!(ha az éjszakát végig alussza)De befog majd állni ez is!Mi most napközben alszunk kétszer!Délelőtt 1 órát és délután 2 órát vagy másfelet!De nekem éjszaka 1x2x cicin van pár percre!!!!Mondjuk most jól aludt!Na mindegy!Szerintem semmi gond az alvásotokkal!'10-12 óra kell egy ilyen picinek!

Giga!
Én nagyon sokáig küszköttem avval amivel most te! :(
Zsani nem vólt hajlandó semmit meginni!Kb egy másfél hónapja iszik rendszeresen mindent!Addig mindenn nap próbálkoztam!Vegyél neki Hipp baba italt(őszi lét,almalét,stb.....)Ezek kicsit édesek,így jobban izlik majd neki, és ez álltal megfogja majd szokni a teákat is!! :wink: :D Próbáld meg,hátha bejön!!!! :wink: Sok sikert,és kitartást!! :) Viszont örülök,hogy a kakis dolgotok megoldódott!Ez is megfog csak türelem és kitartás kell hozzá!Na jó nem ismétlem magam!! :oops: :?

Szép napot mindenkinek!Ja akartam még valamit!Tegnap ólvastam(már nem tudom ki írta) :oops: ,hogy "zsúr kocsin" vannak a babók!Ez nagyon tetszett!Tényleg hasonlít a zsurkocsira,de azért nem az!!!!!! :lol: :lol: :lol: :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

A képen a dátum nem jó!!!!!!!!!! :oops: :? :shock: Nem vólt beállítva! :? :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok ,én még uj vagyok itt ,most költöztünk kistarcsára, és tanácstalan vagyok mert 15 hetes terhes vagyok ,az orvosom az István kórházban van, de mivel azt hallani, hogy julius 1.-jétöl nincs szabad orvos választás itt kistarcsán kell orvost keresnem.Kérdezösködtem akitöl tudtam de senki nem tudot olyan nevet mondani az orvosok közül akit szívesen ajánlot volna. Természetesen egy-két rém hírt is hallottam.Egy valaki emlitette dr Kovács Réka nevét , de többet ő sem tudott mondani . Ezért gondoltam ,hogy kérem a ti segítségeteket, hiszen nektek több tapasztalatok van. Ha tud valaki akkor segítsen nekem. Elöre is köszönöm.
nréva

Nréva!
Szia üdv közöttünk!!!!!!!!! :P Kép

Itt mindenki a saját órvosát fogja ajánlani(ami így van rendjén)!Ha leírnád,hogy mégis milyen az elgonolásod(ár,fiatal,középkorú,stb.......)Az én dokimmal három babát szűltünk eggyütt!Nagyon jó órvos,türelmes,lelkiismeretes,minden ami kell egy kismamának!!!!!!! :D :wink: Gondolod kűldök rolla képet is!
Nem lessz könnyű dolgod választani,de sok sikert hozzá!!!!

szép napot:Kriszti!

Kép
Kép
Kép
tiop

nréva!
Üdv! Tényleg könnyebb lenne ajánlani, ha adnál némi támpontot, hogy milyen dokit is szeretnél magadnak.

Tiop!
Köszi a tippet! Majd kipróbálom.
Az előbb elfelejtettem leírni, hogy Lili a kis bébihordozóban sem hajlandó manapság megmaradni. Tolja fel a fenekét az égbe, és csuszik kifelé. A múltkor a lábai már szinte kilógtak belőle.
Hm... :shock: :?
Úgyhogy most csak a vízszintes jöhet szóba.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tyű vissza sem tudok olvasni annyit írtatok!

Utólag is Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Tiop, Ichtus: kicsit megkésve bár: Boldog Szülinapot!

Tiop: sztem tele van a postafiókom azért nem jött át a lap de azért köszönöm, nagyon aranyos vagy. persze még mindig nem néztem meg a mailjeimet.

Mi is odavoltunk húsvétkor a férjem anyukájánál Záhonyban. Lili egész végig nagyon jól viselkedett, hazafele jött ki rajta a fáradtság, és sajna azóta is tart :( szegénynek fölborult a napirendje, nagyon megviselte a sok inger. tegnap nagyon nyűgös volt egész nap és még ma is az. Egyszerűen ha nincs kézben üvölt egyfolytában és aludni se sokat alszik napközben.
úgyhogy megfogadtam, hogy egy darabig hanyagoljuk az ilyen hosszú utazást, meg az idegenek által való sok tutujgatást.

Szantre: hát igen az anyósok mindig okosak :lol: ezt tapasztalom én is.

Azt akartam kérdezni én is, hogy aki pótol (Lili csak éjjel nem kap pótlást), az rá szokta rakni cicire két etetés között a babót ha nyűgös? mert én ált. kivárom min. a 3 órát. de ma pl. ráraktam cicire olyan nyügi volt. csak ilyen esetben elcsúszunk az evéssel. szóval tökre nem tudom mit csináljak.
még egy kérdés: ha fáj valamilye, akkor is sír, mikor fölveszitek? mert már arra is gondoltam, hogy fáj valamilye (füle, feje, hasa stb), de mikor fölveszem hüppög egy kicsit aztán csöndben van.

És megint voltak ilyen kis sötét valamik a kakijában. nem tudom mi lehet az. és persze hurutos is :(

nekem is Erdélyi a dokim, jó fej. az Örsön van magánrendelője. viszont úgy tudom nagyon tele van, úgyhogy nem tudom vállal-e újabb kismamákat. de biztos megmondja ha nem.

na ezt most elküldöm, mert kb 3 órája írom.

üdv mindenkinek

murphyke

Kép
murphyke

Mensi ügyben nem aggódom tovább, köszi csajok a megnyugtatást. Bár még igazán kibírtam volna nélküle néhány sok hónapot.. :D

Dórinak csúnyán csipásodik a szeme tegnap este óta. Kamillázom neki, remélem holnapra elmúlik. Nem is értem mitől lehet, hiszen kint se voltunk 2 napja. :(

Üdv az Újaknak !!
Akik még dokikeresésben vannak, azoknak csak annyit, bárkit is választotok, jó kezekben lesztek. Szerencsére a Flórban jó dokik vannak nagyon. Írjatok elképzelést az árról, akartok-e magánrendelésre járni és ha igen az merre legyen. Mert van doki, aki Pesten rendel, van aki Gödöllőn, és azt hiszem mogyoródi is van. Márha ez számít. És minden olyan igényt ami még nem jutott eszembe és nektek fontos. :lol:

KépKép
tüccs

murphyke: Én akkor etetem Lillát amikor éhes... ha 10 percenként akkor 10 percenként... szerintem ennyi idősen még fontosabb, hogy biztonságban érezze magát mint a napirend (ld. hogy tudja, hogy ha sír akkor megy valaki és megeteti / felveszi stb.). Függetlenül attól, hogy kap-e pótlást...

Igaz, ez csak az egyik elmélet mert ott a másik elmélet ami szerint kell a babának a napirend :))))) aztán majd felnőtt korukban kiderül, hogy kinek volt igaza :)

(nálunk csak annyi a napirend, hogy reggel ébredés, tisztábatevés, átöltözés, napközben világos van, nagy a zaj, bömböl a zene/tv stb., este masszázs, fürdés, hálózsák, utána azonnal szopi és alvás a sötét szobában - aztán persze megint szopi vagy még többször szopi amíg le nem fekszünk mi is aludni... aztán... izé... szóval sajna Lilla az esetek 99%-ban az ágyunkban végzi, hogy én is aludhassak... és olyankor sokszor önkiszolgáló tejbár van, sokszor csak arra ébredek, hogy Lilla épp kajál :) ja... és éjjel soha nem rakom tisztába... ez is része a rendszernek... )

Aztán majd 3-4 hónapos kora után megpróbáljuk leszoktatni az éjszakai szopiról ... 6 hónapos korára legalábbis már jó lenne ha átaludná az éjszakát kajálás nélkül ...

Aztán majd kiderül :))))))

(anno határozottan az volt a véleményem, hogy a gyereknek a saját ágyában a helye, az én gyerekem aztán nem fog velünk aludni... ehhez képest ....)
Vendég

sZIASZTOK!

Giga!
Hát igen eljött ez az időszak is,innen már csak egyre nehezebb lessz őt vissza fogni(ha akarod,hogy nyugiban legyen egy kicsit!) :lol: Zsanit már be sem tudom tenni a hordozóba,mert ahogy beteszem,ő avval a mozdulattal kitólja magát!!!! :shock: :?

Murphyke!
Köszi szépen! :P
Sírással kapcsolatban!Vannak nyügis sírások(anyát akarom)Vannak éhes sírások(követelős)Vannak a fájós sírások(Ezek rendszerint olyanok,hogy csinálhatsz vele bármit nem hadja abba a "sikítást"!A füléhez kap,ha fáj neki(állandóan azt markolássza,közben vígasztalhatatlanúl sír)Hasfájós:felfelé huzza a lábait,tekereg,persze közben sikít!Ha elhalgat amikor kézbe veszed akkor valószinű,hogy téged akar,és megnyugszik!! :wink: Etetéssel kapcsolatban!Akkor etetem amikor éhes,ha kell 10 percenként(de ez már ránk nem jellemző)Zsani mostanában elkezd cuppogni amikor éhes!!!!Vagy szomjas!!!Nállunk most a fogakkal vannak gondok,az miadt szokott kézbe kéretszkedni!Rendszer az beáll magától!Csak az esti fűrdés nállunk a rendszeres,na meg azért az ebéd és vacsi!Napközben pedig gyümit mindég kap!Na mindegy nem is ez a lényeg!
A lényeg az,hogy ilyen piciknél még nincsen a szopinál rendszer!Majd késöbb kifog magátol alakulni! :wink: :)

Tüccs!
Remélem semmi komoly nem áll a csipásodás mögött!!!Egyszerű kötöhártyára gondoltam!!!! :? :roll: (szerintem)

Még a rendszerhez annyit,hogy Csakegy már jól leírta,hogy éjszaka nuku tisztába tétel!!!

Csakegy!
Nekem Roli is és Ani is köztünk aludt!Sőt Anett még most is vissza járó vendég éjszaka!!!!! :? :lol: :lol: Zsanit már úgy szoktattam,hogy véletlenűl se kössön ki nállunk!Nem is akar ott aludni,jobban érzi magát a saját helyén! :) (hála az égnek)
Nagyon sok mindent elhatároztam én is annó,de a fele nem jött be!!!!! :oops: :? :lol: :lol:

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés:

Ma mentünk volna az oltásra, de Marcikának hőemelkedése volt, így a dokinéni nem oltotta be (bár tudtam, hogy így lesz). Felírt egy csomó gyógyszert, azokat megvettem, és azokat adom neki. Szerencsére nem igazán gyötri meg a dolog, picit nyűgösebb a kelleténél, de nem vészes. Azóta a hőemelkedése is lement. A tüdeje tiszta, csak a torka piros kissé. Úgyhogy nátha... :?

Napirend:
nálunk sem alakult ki semmi, csak az esti fürdés- etetés-alvás a biztos pont, 7 óra körül, aztán alvás reggelig. Azért napközben igyekszem betartani a 2,5-3 órát etetések között, és ha látom, hogy éhes, próbálok gyümölcslevet adni, illetve vizet, vagy teát, hátha csak szonjas. Ha még ezután is sír, hogy éhes, akkor persze én is cicit adok neki, csak hát nem tudom, mire megy vele mondjuk etetés után 1/2 órával, hiszen akkor még alig van pár korty tejem. :?: :?: :?:

Éjjeli tisztábatevés:
könnyű azt mondani!!!!! Az első 3 hónapban Marcika folyton bepisilt, így nem hagyhattam a nedves ruhájában, nem csak pelenkázni kellett, de át is kellett öltöztetnem. :? Szerencsére aztán a szopi elaltatta.

Alvás:
nálunk szerencsére az első perctől kialakult az a rend, hogy az alvás a saját ágyacskában történik. Próbáltuk együtt, de se Marci, se én nem aludtunk, zavarjuk egymást az örökös mozgolódással. Azt vettem észre, hogy ő is jobban szeret egyedül, csöndben aludni. Aztán persze ha felébred és sír, azonnal ott termek az ágyánál, és ezt tudja is. :D Ja, és ha csak nyöszörög, akkor hagyom, hátha visszaaltatja magát, és nagyon sokszor ez meg is történik. Mind nappal, mind éjszaka :) Szerintem nincs egyetlen jó módzser, ez baba - és mamafüggő.

Na, megyek, hív a férjem. :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Bocsánat, hogy betolakodom a topikotokba. Már jó ideje olvasgatom a hozzászólásaitokat, mert én is úgy tervezem, hogy augusztusban a kistarcsai kórházban szülöm meg első gyermekem E.Zs. doki közreműködésével.
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, mint tapasztalt anyukáktól, hogy milyen méretű rucikat vegyek majd. A férjem és én is 175 cm magasak vagyunk, így szerintem nem lesz nagyon pici a baba és talán 50-es méretűt nem is veszek.
És azt sem tudom, hogy 4-5 hónapos babák kb. milyen hosszúak, mert télre is szeretnék már előre venni pár melegebb dolgot. Tudom hogy minden gyerek más, nem egyfomán fejlődnek, de kb. mégis.
Ha minden igaz lányom lesz, ha esetleg van jó állapotú használt ruháitok érdekelne.
puzzlegirl

Puzzlegirl!
Üdv köztünk!
Szerintem 56-os méretűeket vegyél és abból se túl sokat. Lehet, hogy nagy lesz az első héten, de garantáltan kinövik 4 hét alatt. Mi kaptunk egy csomó rucit , de volt ami rajta sem volt, mert olyan hamar kinőtte!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Ma voltam uh-on a dokimnál, nagyon szuper volt, minden rendben van velem és a babával is. Már a 15. hét óta tudjuk, hogy kislány, de most mi magunk is láttuk, hogy tényleg az! :D

Jövő héten kell mennem terheléses vércukorra, mert itt az ideje. Mostantól kell szednem Magne B6-ot, mert szokott néha feszülni a hasam. (bár a doki azt mondta nálam ez inkább azért van, mert nagyon kevés folyadékot iszom)

Szülésznő kérdésben rám bízta a döntész, hogy S. Anikó, vagy T. Erzsike legyen

csasze!

Ha van igazolásod, hogy császárral kell szülnöd akkor a doki természtesen megcsinálja. Hogyne csinálná meg!!!
brera

tiop!
Köszönöm a választ! Nem fontos a kép, majd inkább személyesen.

puzzlegirl!
Üdvözöllek! Én is augusztusra várom az első babámat. Ruhaméretben nem tudok tanácsot adni.
Én a vásárlást későbbre hagyom.
Üdv csasze
csasze

Puzzlegirl!

Én úgy hallottam, hogy 56-os méretből kell vennni pár darabot, de ne sokat, mert hamar kinövik, inkább 62-es méretből kell több.

Az engem is érdekelne, hogy 4-6 hónaposan kb. mekkora méretű ruha kell a babáknak, mert a férjemmel jövő hónapban megyünk külföldre, ott akarok bevásárolni ruhákból a kiscsajnak és mivel a szülés után biztos nem fogunk pár hónapig utazni, így szeretnék kb. fél éves koráig betankolni ruhákból.

Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy body-kból csak fehéret vegyek, mert amikor nyakig kakisak akkor megfogja a cucc a body-t és a fehéreket könnyebb hipózni.
brera

Sziasztok!

Pimpoka, Sára is szinte ugyan úgy alszik, mint Lelle. Éjszaka nagyon sokat, akkor kialussza magát, nap közben meg ált. 60-70 percet, kétszerre elosztva. Ez így kevésnek hangzik, de egyszerűen nem alszik többet, én betudtam annak, hogy elég neki az éjszakai 10-11 óra alvás. Egyzer volt olyan, hogy nappal egész nap 20 percet!!! aludt:shock: Még én is többet tudtam volna :lol:

Ivás: Sára 5,5 hónapos koráig csak szopott, akkor nagyon kevés vizet ivott. Teát a mai napig nem iszik. (egysze próbáltam neki adni, egy-két kortyot gyűrt le) A dokinénink mondta, hogy adjak vizet a tejcsi mellé, mert nem elég neki a tej, ezt én furcsának találtam, utána olvastam, meg megkérdeztem itt a fórumon anno, és mindenki azt mondta, hogy az anyatej elég a folyadékbevitelre a csak szopó babáknál. Sárika mai napig csak kevés vizet iszik, ha szomjas, jobban fogadja a cicit.
Giga, szerintem ne aggódj, hogy nem iszik mást. A csuklás meg nem zavarja annyira a pici babákat, mint minket felnőtteket. Majd abbahagyja. Sára is sokat csuklott kisebb korában.

Puzzlegirl, igaza van Tüccsnek, nagyon hamar kinövik az 56-os rucikat, még ha az első héten nagy is rá. Nekünk volt 2 db 50-es rugi, 2 hétig volt jó rá. (56 cm, 3850g-mal született a lányom. ) 4-5 hónaposan ugyan babafüggő, de a 62, inkább 68-as ruhák lesznek jók. Sárának 3 hónaposan már volt 68-as ruhája, de ezek is ruhamárka függőek, mert sokáig hordta együtt pl a 62 és 68-as ruhákat. Ált úgy van, hogy 3 hó: 62, 6 hó: 68, egy év: 74. De ő már 6 hónaposan 74-est hordott :oops: :lol:

Nagyon szép idő volt ma, sétáltunk egy hatalmasat :lol:
Szegény férjem meg enyhe agyrázkódással fekszik itthon, múlt pénteken focizott, és rosszul fejelt bele a labdába, az óta egyfolytában fáj a feje. Most őt is ápolgatom.

Kati, apukád jól van már?

Pocakosok, hogy vagytok?

Szép estét mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Eljött az este,megint itt vagyok,Levi alszik! :D
Először is: Üdv az újaknak!!! :lol:

Brera,
Nekem eddig minden kisruhából,bodyból kijött a kaki,pedig nekünk fehér nem igazán van! :wink:
És bizony Levi sokszor tud ám termelni,hiába teszem azonnal tisztába,kifolyik a pelusból!

Amikor én voltam terhes én is gondban voltam a ruhákkal,végül én sem vettem 50-est,csak 56-62 méretet!
Aztán amikor hazahoztuk a kórházból Levit,hatalmasak voltak rá a ruhák,így a párom és az öcsém elmentek pár 50-es rucit venni (3130 gramm és 54 cm volt Levi amikor megszületett,majd a kórházból 2880 grammal hoztuk haza)
3-4 hónapos korában 62-68 méretet hordott,még csak nemrég tértünk rá a 74-es rucikra,de még van most is sok olyan,ami csak 68-as!
Szerintem ez függ attól is,hogy ki gyártja a ruhát,mert nekünk volt olyan 56-os body,hogy jóval nagyobb volt,mint a 62-es!
[/b]

Kép
mano83

Hello!

Klmaria, megbeszélem a férjemmel, hogy mikor tudunk menni a tápiért, és majd jelentkezem!

Ruha,
hát, mi meg pont az 56-osokat hordtuk sokáig, igaz, Marci 52cm-rel született. Aztán a 62-eseket szinte nem is hordta, 2-3 hét után már a 68-asokra kellett váltani, és most párhuzamosan használja a 68-asokat és 74-eseket. :? Ja, és 4 hónapos!!! A méretezésre nem igazán lehet adni, nagyon márkafüggő, és nekem is van olyan francia kardigánom, amire azt írták, hogy 6 hónapos babának van, de Marci már 3 hónaposan kinőtte!!!! :roll:

Lépek, Marci alszik, mi meg elkezdünk egy filmet nézni.

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
nircee

Köszönöm az eddigi tanácsot, de azért még a többiek véleményét is várom.

Csasze! mikorra vagy kiírva és kinél fogsz szülni?
Nekem a dokim azt mondta, hogy nem megy augusztusban nyaralni, mert sok kismama fog szülni. Ha nála sokan lesznek és még a többi doki kismamáit is hozzáadom remélem lesz hely a 2 ágyas szoba valamelyikében.
puzzlegirl

Katica,
Köszönöm,apukám már jól van,használtak neki a gyógyszerek! :D
Ma volt a leletekért,holnap tudjuk meg mi volt a baj,de már annyira jól van,hogy ma kiment a kertbe (pedig én elleneztem nagyon! :? )
Balázsnak jobbulást kívánok,remélem hamar elmúlik a fejfájása! :D

Kép
mano83

Brera, nekünk minden féle body van, nem csak fehér, így tudom variálni, melyik ruhához milyen szín illik :lol: Az igaz, hogy megfogja a kaki, és nem mindig jön ki a ruhából, de én soha nem hipózom, mert érzékeny a bőre Sárának, nem merek fehérítőt használni. Meg csak babamosóporral mosom a ruháit. Bár ez is biztos babafüggő, de én vigyáznék a fehérítő szerekkel. Ha rögtön kézzel kimosod szappannal a nagyját "baleset " után, akkor könnyebben kijön, és nem is lesz mindig foltos.
Gratulálok a kislányotokhoz!! :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Nircee!
Alvással,kapcsolatban én is ugyan így szoktatom Zsanit mint te!!!!Ha csak nyüszög akkor várok egy kicsit,sokszor vissza is alszik magátol!! :D Szerintem is baba és mama függő ez a dolog is!!!!! :wink: :)

Puzzlegirl!
Üdv közöttünk!!!!!!
Kezdj 56-os ruhákkal!Bodyból vehetsz 4-6 db-ot!Rugiból is kb ennyi elég(ujjatlant is és hosszú újjút it vehetsz)Body is lehet rövid ujjú és hosszú!Ezekből ne a leg vastagabbat ,hanem a nyári még jó!!!!!!Könnyű kocsikabátot is vehetsz de azt már egy számmal nagyobbat!4-5hónapos babák már a 62-68-as bodykat és rugikat hordják!Overálbol mindég egy számmal nagyobbat vegyél!!!!Nem jó ha szűk!De az a leg egyszerűbb ha megnézed a jelzéseket !A kisruhák nyakában van cimke!Ott felvan tüntetve,hogy mettől meddig jók!(hónap)Na mindegy majd még ha kérdésed van írjál!!! :wink: :D Kép

Brera!
Örülök,hogy minden rendben van!!!!! :D
Igaza van Zsoltnak,igyál többet!!!!!! :wink:
Én Tasnádiné Erzsikére szavazok!!!!!!!! :wink: :D

Csasze!
Csak azért gondoltam a képre,mert akkor jobban tudsz választani!!Vagy már választottál???????? :roll:

Szép állmokat mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Igazatok van mi is még hordjuk a 68-as bodykat de van ami már 72-78-as!!! :shock: Tényleg a gyártotól függ!! :wink: Én sohasem hippóztam eggy kis ruhát sem!!!!! :shock: A bodykat,ha kaki kifólyt mindég azonnal hideg vízben kimostam(venis szappan nagyon jó)Az a lényeg,hogy nem szabad hagyni állni a kakiban! :wink:

Katica!
Jó búlást a ház urának!!!! :wink: :lol:

Mano!
Örülök,hogy ilyen jól van apukád!!! :wink: :)
Azért vigyázz rá ne vigye túlzásba!!!! :)

Most már tényleg megyek!Ja tettem fel új képeket az IWIW-re!
Akit érdekel! :wink: :)

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi mindenkinek, sokat segítettetek!
puzzlegirl

Tiop!
Vettem neki Hippes alma-ananász-banán lötyit, de ezt se nagyon issza. Sebaj, szerintünk finom, majd megisszuk mi. Hihihi :lol: :wink:
Egyébként a többi babóca rögtön elfogadta a vizet, teát, itókákat, vagy azért többször kellett kínálgatni?
Nem fogok többet kísérletezni, majd ha szüksége lesz valami másra, akkor majd jelzi.
Azt is hallottam, hogy ha egy babócának 4-5 hónapos kora körül már elkezd az anyuka a tejen kívűl mást adni (gyümölcsök, később főzelékek...), akkor nem lesz válogatós a gyerkőc, és mindent, vagy legalábbis sokmindent meg fog enni. Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalatotok?

Ichtus!
Köszi, nem aggódom. Majd elmúlik neki a csuklás, ahogy te is írtad. Tényleg lehet, hogy engem jobban zavar, mint őt.

Alvás: Lili 6 hetes koráig aludt mellettünk egy kis mózeskosárban. Utána áthoztam a saját szobájába, egyrészt azért mert már kinőtte a kosarat, másrészt azért mert én sem tudtam nyugodtan aludni így. Mostanában pedig 1-2szer kel fel esténként. Néha-néha átalussza az éjszakát. Próbálkozom mindenfélével, hogy többet aludjon, de nem minden válik be. Most azt tesztelem, hogy kb.8-kor megetetem, utána 9-kor fürdés, utána kaja ugyanabból a ciciből. Így még a sűrűjét kapja a tejcsinek, hátha jobban tele lesz a pocak, és tovább tud aludni. :roll:

Napirend: Én annak a híve vagyok, hogy egy szinten igenis legyen napirend. Egyrészt, mert szerintem a babának is jobb, ha tudja, hogy kb mire számítson, másrészt azért mert így én is tudok tervezni előre. Sajnos nekünk az óraátállítás óta nem sikerült beállni még mindig. :( Előtte gyönyörűen meg tudtam tervezni a napunkat sacperkábéra.
A fürdetés viszont mindig fix. Attól nem térek el!
Természetesen volt, hogy egyszer kimaradt. Nagyon fájt akkor Lili hasa, kb 3/4 órán keresztül csak sírt, amikor hőmérővel sikerült kipiszkálni belőle. Akkor annyira elfáradt, hogy 8-kor elaludt a cicin, és utána már nem akartam felkelteni fürdeni. Jó sokat is aludt szegénykém egyhuzamban.

Puzzlegirl!
Üdv köztünk. Ahogy már a többiek is írták, csak csatlakozni tudok, hogy 56-os legyen az első garnitúra. Lili most lesz 4 hónapos és 62,68-as rucikat hord. De ez gyártó-függő is.

Brera!
Gratula a kispuncishoz! :lol:
Neveken gondolkoztatok már?
Lilinek is vannak színes bodyjai, és többnyire sikerül kiszedni a kakifoltokat belőlük. Szerintem is tök jó, hogy lehet variálni a rugikkal. :lol:

Hát akkor be is fejezem a szófosást. :lol:
Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Megint túl vagyunk egy nyugis éjszakán,és ez már 3 hete így megy! :lol: :lol:

Levi megint alszik,tiszta nyűgi már 3.napja! :?

Giga,
Levi egyből elfogadta a teát,pillanatok alatt megitta ami az üvegbe volt!
4 hónapos kórától meg már üdítőket is iszik mára már 4-5 decit is!
Mondjuk már egy ideje nem szopizik sajnos egyáltalán! :(

Tiop,
Mikor leszel msn-en?

Kép
mano83

Sziasztok!

A kiscsaj neve még nincs 100%-ig eldöntve, de vagy Vivien vagy Barbara lesz. :)

Puzzlegirl, melyik napra vagy kiírva augusztusban?
brera

Jó reggelt!
Mi ma is korán keltünk, 7-kor már szopi volt, azóta meg teljesen zizi a csaj. Nem ismerek rá, olyan nyűgös. Nemrég említettétek, hogy mensikor változik a tej, lehet hogy ez a bűnös ?
És akkor most ez lesz mindig? Oh, jaj.
Megyek, mert szabályszerűen ordít.

KépKép
tüccs

Lenne egy kérdésem!

A kezdeti alvást, hogyan oldjátok meg???

Családi házban lakunk és bár egy szinten, de a ház elosztása miatt kicsit messze esik a mi hálószobánk a babaszobától. Nem merem egyedül hagyni éjszakára csak bébiőrrel és légzésfigyelővel.

Szerencsére nagy lesz a baba szobája és veszünk bele egy kanapét. Eddig úgy volt, hogy az első 3 hónapban ott alszom a babával.

De aztán anyukám nyomására - hogy nagyon eltávolodunk a férjemmel egymástól emiatt szerinte - most úgy van, hogy veszünk a hálószobába valami olcsó bölcsőt és ott alszik velünk az első 3 hónapban.

Igenám, de a férjemnek fontos munkája van, egyébként is rossz alvó és ha nyügi lesz a baba akkor nem fogja tudni kipihenni magát.

Most nem tudom hogyan legyen? :?
brera

Sziasztok.Köszönöm a válaszokat.Különleges kívánságom nincs az orvossal kapcsolatban ,csak jó orvos legyen ,oda figyeljen ránk,és természetesen normális összeget (40-50 ezer Ft)-ot kérjen a szülésért.
nréva

pimpoka
Sajnos a postaktg nyomja meg az árát a tápinak, igaz azt sem tudom, hogy mennyibe kerül most. Elég az is, hogy a 180ft-os popsikenőcs most 480ft :evil: Teát pedig nyugodtan adjál neki :wink:

Mi eleinte nem ittuk a teát, most viszont már elég sok gyümölcslevet is elfogyaszt. Megkóstoltattuk vele a granulátumos őszibarack-narancsosat és szerencsére ízlik neki. Már nyújtogatja a kezecskéit a pohara felé ha szomjas.

Alvás: még mindig felébred párszor, de pár korty és visszaalszik.
Már lentebb tettük az ágyát és körbe a teljes ágyra tettünk rácsvédőt, mert elég sokat vándorol éjszaka. Hajnalban pedig mindig mellettem köt ki 8)

Ruha: mi az 56-osokat hordtuk a legtovább és a leggyorsabban a 62- és 68-asakat nőttük ki. Most 74-eseket hordja, de van amelyik 80-as.

Tegnap mérekeztünk: 8,5 kg és 69,5 cm.

nircee!

Beteszem egy boltba és akármikor bemehettek érte. Megírom privibe, hogy melyikbe és mikor tudom bevitetni! 8)

Kép
klmaria

Sziasztok: mi megkaptuk tegnap a 3 hós oltást, meg se nyikkant Flóra, viszont délután iszonyat hisztis volt. Semmi se volt jó neki, csak ha kézben hurcoltam. Cicit kiköpte, cumisüvegből volt csak hajlandó enni is. Másnál nem maradt meg. Fél órákat aludt délután, de elég nyugtalanul és sírva ébredt... Borzalmas volt, nálunk ilyen még nem fordult elő!
Aztán aludt egy hatalmasat este 11-ig, és mintha elfújták volna a bánatát! Akkor egy gyors fürcsi, vacsora (nem evett sokat) és aludt hajnalig szokás szerint. Egyszer ivott teát, aztán fél hatkor evett, és aludt reggelig. Most már jó a kedve!

Folyadék: én teáztatom pár hetes kora óta, kicsit próbálkozni kellett az elején, mire elfogadta, de azóta szereti!
Úgy vettem észre, hogy amióta melegebb van (mi már nem is fűtünk a szobában, mert 22 fok van így is) egyre gyakrabban kér inni. Már többször előfordult, hogy éjszaka gyakran ébredt, még a szokásos etetési idő előtt jóval és nem nagyon tudott visszaaludni. Most már két éjszaka kipróbáltam, hogy ilyenkor teáztatom, és bevált, kibírja etetésig - ami mostanában kb. 6-7 óra lefekvéstől.

Ruhák: 54 centivel született Flóra, így 56-os mérettel kezdtük, most 3 hónapos múlt, és már alig-alig van 62-es ruha, ami jó rá. Egyébként a 68-as méret hivatalosan 3-6 hónapos korig jó, de nagyon változó: egyrészt tényleg össze-vissza van a méretezés, van olyan 74-esünk, ami már jó rá, de van 56-osnak titulált is, amibe most nőtt bele.

Valaki írta, hogy venne lányrucikat, én mindenképp megvárom, hogy ketteske milyen nemű lesz, addig nem adok el semmit, de Nacempilla árul jó minőségű rucikat! Én sajnos nem tudtam tőle venni, mert nagyon gyorsan utolértük Laurát méretben. :(

brera: mi is úgy terveztük, hogy a férjem majd külön szobában alszik, én meg a babával, aztán kb. 3 nap alatt rázódott bele, hogy ő már fel sem kel az éjszakai etetéskor! Jó, Flóra nem sír fel, csak nyöszörög, ha éhes. Szóval meg lehet szokni könnyen, próbáljátok ki, aztán ha mégsem tud aludni a férjed, akkor még mindig változtathattok!

Ja, és azt még nem írtam: úgy néz ki, két hét múlva kezdjük a hozzátápit!!! Mondtam a dokinéninek meg a védőnőnek, hogy küszködünk a tejjel, csak nagyon sok fejéssel tudom őt este is jóllakatni. Azt mondták, hogy ha már eddig kibírtam, bírjam még ki pár hétig, nem adnak tápot (mondtam, hogy én is úgy gondoltam, hogy most már kihúzom).
Viszont két hét múlva néznek súlyt, mert most elég keveset hízott Flóra, még pont jó (heti 15 dekával), de "csak" 5,5 kiló. Én keveslem, a védőnő és az orvos szerint jó. Az látszik, hogy hosszú, vékony...
Szóval két hét múlva mérés, és utána valószínűleg indul a hozzátáplálás! Nekem bevallom, nagy megkönnyebülés lenne, ha csak egy étkezést is ki tudnánk váltani mással!!!
Vendég

sziasztok!

hát akkor mi vagyunk a kivételek :D Lili lassan 3 hónapos és még mindig 56-sat hordunk. Mikor hazajöttünk a kórházból az 50-ek is nagyok voltak rá picit. Elvileg 51 cm-el született, de 1 hónaposan 49,5 volt :) Még mindig van olyan bodyja amire 1 hónap van írva, és most kezdi kinőni :lol: de azt már én is észrevettem, h teljesen gyártófüggő a számozás.

Kaki: én is úgy csinálom mint Tiop, Vanis szappannal egyből bedörzsölöm azt a részt, utána beáztatom. De amúgy én is babamosóport és öblítőt használok, mivel Lili ekcémás :(

Csakegy: nálunk a férjem volt aki nagyon ellenezte a velünk egy ágyban való alvást, most hétvégén meg tiszta rosszul volt, mert otthon náluk nem tudott velünk aludni :lol: Én egyáltalán nem bánom, h velünk alszik, tökre szeretem, h ott szuszog mellettem.

brera: az elején az én férjem is fölébredt, de mára már észre sem veszi mikor szoptatok éjszaka. van mikor megkérdezi, h ettünk-e már. állítólag a férfiak még sírás mellett is tudnak aludni :lol:

Nálunk a fürdés egy órás intervallumba esik fél8-fél9 között. Próbáljuk a 8 órát tartani, de nem mindig sikerül. Viszont éjszaka most teljesen összevissza kel föl. eddig mindig olyan 3-4 körül kelt, de tegnapelőtt 5-kor alig ébredt föl, tegnap meg már fél3-kor fönt volt. remélem gyorsan vissza fog állni a régi rendszerbe.

Lili megint alig szopizik :( remélem azért mert lehet most menstruálnék (tegnap úgy fájt a hasam). csak rángatja és tiszta hiszti közben. a tápit persze beszippantja utána.

murphyke

Kép
murphyke

puzzlegirl
Aug. 25-ére vagyok kiírva. Jelenleg dokit kell válltanom. Eddig az Istvánba jártam, de csalódtam a dokimban. Jövő héten választok két doki közül. Nem tudom hogy E.Zs. elvállal-e. Nem könnyű, mert császárral kell szülnöm.
Két hét múlva vizsgázom jogból, szociológiából, és még nem tanultam semmit. Most minden összejött. A vizsgák után tudok majd lenyugodni és teljesen a kismamaságra koncentrálni.

tiop
Nem választottam még dokit. Igazad van, küldd a képet!
Köszönöm!
csasze

Sziasztok Lányok! :)
Ismeritek Dallos Katalin szülésznőt? Mintha valaki írt volna már róla régebben, Talán Manó? :)Egyszer találkoztam csak vele, nem tudok róla sok mindent? ha valaki ismeri, írjon már pár sort róla, mire számíthatok!, Köszi előre is, Ildikó:)
lukika

Lukika,
Igen én ismerem,nekem fogadott szülésznőm volt!
De wikyanyu is nála szült és szerintem most is nála fog szülni!
A többit inkább írom priviben!

Kép
mano83

Sziasztok!

Na, futok, csak brerának akartam írni: nekünk is van egy kanapé a gyerekszobában, és én is úgy terveztem, hogy 3 hónapig ott fogok aludni, de 1 hónapig bírtam. :? Mint korábban írtam, Marcika annyira nyöszörög éjjel, hogy nem bírtam tőle aludni, óránként ébredtem, aminek aztán másnap meglett a látható jele. (hiszti) :roll: Úgyhogy visszaköltöztem a hálószobánkba. Bébiőrünk nincs, mert akkor ugyanúgy nem tudnék aludni, hanem van légzésfigyelőnk, ami miatt viszont nyogodtan alszom éjjelente. 8) A kanapé azért van ott, hogy ha éjjel etetni kell (egyre ritkábban), akkor oda lefekszem, és megetetem Marcikát.
Ja, és a férjem AZ ELSŐ PERCTŐL KEDVE NEM ÉBREDT FEL, HA SÍRT MARCI!!!!! Volt, hogy ő is bent aludt a gyerekszobában, és még akkor is nyugodtan horkolt, amikor közvetlenül a feje mellett sírt Marci!!! :roll: :roll: :roll: Férfiak.... Most a hétvégén volt először, hogy felébredt mindkét éjjel, mert most ismét velünk egy szobában volt Marci. Végre ő is kapott egy kis ízelítőt az éjszakából! :P :P :P

No, futok, sok dolgom van.

Verna, Flóra GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!! Nagyon tetszett a férjemnek is! Ahogy nézte Marcit!!! Elaléltam! :D :D :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Na, futok, csak brerának akartam írni: nekünk is van egy kanapé a gyerekszobában, és én is úgy terveztem, hogy 3 hónapig ott fogok aludni, de 1 hónapig bírtam. :? Mint korábban írtam, Marcika annyira nyöszörög éjjel, hogy nem bírtam tőle aludni, óránként ébredtem, aminek aztán másnap meglett a látható jele. (hiszti) :roll: Úgyhogy visszaköltöztem a hálószobánkba. Bébiőrünk nincs, mert akkor ugyanúgy nem tudnék aludni, hanem van légzésfigyelőnk, ami miatt viszont nyogodtan alszom éjjelente. 8) A kanapé azért van ott, hogy ha éjjel etetni kell (egyre ritkábban), akkor oda lefekszem, és megetetem Marcikát.
Ja, és a férjem AZ ELSŐ PERCTŐL KEDVE NEM ÉBREDT FEL, HA SÍRT MARCI!!!!! Volt, hogy ő is bent aludt a gyerekszobában, és még akkor is nyugodtan horkolt, amikor közvetlenül a feje mellett sírt Marci!!! :roll: :roll: :roll: Férfiak.... Most a hétvégén volt először, hogy felébredt mindkét éjjel, mert most ismét velünk egy szobában volt Marci. Végre ő is kapott egy kis ízelítőt az éjszakából! :P :P :P

No, futok, sok dolgom van.

Verna, Flóra GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!! Nagyon tetszett a férjemnek is! Ahogy nézte Marcit!!! Elaléltam! :D :D :D

Kép
Kép
nircee

No, kétszer ment el... :? :oops:

Kép
Kép
nircee

verna,
a blogodat olvastam (végül úgy döntöttem, a sok munka megvár :oops: ):

Marci is imádja a tévét!!! Egyszerűen nem tudom, mit tegyek, persze a legegyszerűbb a kikapcsolás lenne, de hát van egy második gyerekem: a férjem. :roll: Én nem vagyok tévé ellenes, de úgy gondolom, 2-3 éves koráig , míg oviba nem megy, nincs szüksége tévére, ott vannak a könyvek, játékok, fejlessze csak a fantáziáját! Utána sem lenne rá szükség, de úgyis beszélni fognak a többiek a mesékről, így elzárni nem fogom tudni, ő már a 21. század gyereke. Na meg ne romlassza a szemét! Ez a legnagyobb félelmem. Sajnos nekem (és a családomban mindenkinek) eléggé rossz a szemem (4,5-es mindkettő), és sajna van esély, hogy ezt örökölje, így nem akarom, hogy már ilyen korán rongálja. Így mi is úgy döntöttünk, hogy napi 1 mese mehet, ez rendszerint valamelyik rövid "Bolondos dallamok", a limit napi 5 perc. Egyelőre.

A többieknek van ebben tapasztalatuk?

Ja, és még valami: tudom, hogy szülés után pár hónappal elkezd hullni az ember haja, de ENNYIRE????? :shock: :shock: :shock: Már alig van, és minden nap sűrű csomókban hullik ki. Ez mennyi ideig tart??? A végén még megkopaszodok. :shock: Annyira idegesít, hogy az egész lakás az én hajammal van tele, ettől olyan koszos érzésem van! :?

Kép
Kép
nircee

Nircee: tudom én, hogy kinézted már a lányomat a fiadnak! ;)

Én is odatettem a gulyáslevest főni, addig írtam blogot!

Tévével én is úgy vagyok, hogy nem lehet kizárni az életéből, mert akkor az oviban, iskolában nagyon ki fog lógni a sorból - és szerintem a kirekesztettség sokkal károsabb egy gyerek számára, mint a tévézés!!! Mértékkel szerintem mindent lehet! Viszont én a férjemre szoktam rászólni, hogy ne menjen mindig a tévé meg a számítógép, mert ha ezt látja tőle a gyerek, akkor hiába próbálok nála mértéket tartani! Én általában konkrét műsorra kapcsolom be a tévét, illetve konkrét "tevékenységre" a számítógépet, de olyan, hogy háttértévézés vagy a neten "szörfözgetés" már nem nagyon van nálam - a férjemnél annál inkább! :( Mindegy, úgy látszik, először őt kell megnevelnem! :)

Hajhullás: én szerencsére csak hírből ismerem, de állítólag teljesen normális - merthogy a terhesség alatt "visszatartott" haj ilyenkor hullik ki egyszerre, ezért olyan látványos.
Nekem csak azért fogy a hajam, mert a lányom tépi! :D
Vendég

Sziasztok!

Hú, nem győzök visszaolvasni, annyit ítatok! :D

Képzeljétek, tegnap voltam 6 hetes kontrollon a kórházban. Hát ne tudjátok meg, hogy mi volt ott. Nem tudom, hogy volt-e arra mostanában valaki, de én le voltam döbbenve.

A recepción most már sorszámot kell húzni egy gépből és több monitoron is lehet látni, hogy ki következik és melyik ablakhoz. Mondjuk ez jó, mert nem kell ott állni a sorban, le is lehet ülni míg sorra kerülsz. Viszont mikor megláttam a számot a cetlin majdnem rosszul lettem. 834. voltam és a 701-nél tartottak éppen. Volt egy biztonsági őr aki terelgette a népet és ő azt mondta mindenkinek, hogy 20-30 percet kell várni. Hát mi pont egy óra várakozás után kerültünk sorra. Persze nem értem fel a nőgyógyászatra akkorra amikorra az időpontom szólt, de szerintem mindenki késett.
Ja, és a nőgyógyászaton se név szerint szólítanak. Ott is vannak monitorok amin villognak a sorszámok.

Az viszont jó, hogy a kismamák és akik gyerekkel vannak, azok egy külön ablakhoz mehetnek soron kívül, nem kell kivárni a sort.

Nem tudom, hogy azért volt ennyi a várakozási idő mert még új a rendszer vagy a kórház bezárások miatt, de ha ez így lesz, akkor az embernek oda kell mennie jóval hamarabb mint mikorra az időpontja szól.

Viszont kellemes meglepetés is ért. Nem kellett viziitdíjat fizetnem. Még jó, hogy szóltam (a férjem unszolására), hogy a 6 hetes kontrollra megyek. Én meg voltam róla győződve, hogy biztos, hogy kell majd fizetnem, de azt mondta a recepciós, hogy ez még beletartozik a terhesgondozásba.

Amúgy jól vagyunk. Zsófi már nagyon duci, úgy néz ki mint egy kis hörcsög! :D

Ha jól láttam valaki érdeklődött Kovács Réka doktornőről. (Bocsi nincs most időm visszakeresni) Ha még érdekel szólj és írok privit.

Most megyünk ki egy kicsit napozni. :D
Szép napot!

Sziasztok
Márti
Vendég

Na sziasztok!
Giga!
Ne add fel! :lol: :lol: Egyépként mi is megszoktuk inni amit Zsani meghagy,vagy nem ízlik neki! :lol:

Mano!
Megpróbálok este fent lenni Msn-en!!8-9 között!! :wink: :)

Tüccs!
Igen a tejcsi is lehet az oka!Sőt ilyenkor megcsappan a tej mennyisége is!!!

Brera!
Nekünk mind a három gyerkőc velünk aludt egy szobában!Egy külön kiságyban!! :wink: A férfiak,úgy tudnak aludni,mint akit fejbe vágtak!(legalábbis az enyém igen) :lol: :lol: Úgy megszokják,hogy a végén már hiányozni fog nekik! :lol: :lol: De egyépként meglehet óldani mindent!Majd meglátod,milyen lessz a babód!!!Ha nagyon sírós akkor átmész vele a másik szobába addig amíg elnem csendesedik!!!Pl-ul!Utánna vissza mentek és maradhatsz a férjed mellett!!!! :lol:

Klmaria!
Gratula a súljotokhoz!Igen szép sújban vagytok!! :wink: :D

Murphyke!
Igen valószínű,hogy a mensi a gond!Olyankor szokták ezt csinálni!Na meg lehet,hogy kötödik a fogatok!! :D

Nircee!
A TV-vel kapcsolatban!Háááát nekem sok mesét néznek a nagyobbak,de mindég hadilábon állunk,mert nem szeretem,ha olyan mesét néznek mint pl:verekedős mesék a Cartonon!
Nagyon sok régi mesénk van,azt is szeretik Pl:kisvakond,magyar népmesék,Futrinka utca stb....!Azt szeretem ha a Minimaxot nézik,mert ott nagyon jó és tanulságos mesék vannak!Délelőtt ugye ovi,isi!Délután mikor megvan a lecke,utánna szoktak odaűlni,most is ott vannak a TV előtt!Nem egyhuzamban ,de a mese az állandóan megy a TV -én!Közben szoktak rajzólni(néha odapillantanak)Meg ilyenek!Nem tiltom meg nekik,mert annál rosszabb!Szeretik,ha mesélek nekik!Sokat lehet tanúlni,a jó meséből!! :wink: :P Hajhullás:Valószinű,hogy a vasad a béka s......e allatt van!Na meg most cserélődik a hajunk!Nekem is hullik,ezerrel!!! :?

Tusi!
De jó felőlled is hallani!
Örülök,hogy mindenn jól megy!!!!! :wink: :D

Pocakosok,mi a hejzet?????????? :D :roll:

Na húzok,megnézem Roli háziját,miképpen csinálta meg!!!!
Szép délutánt mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi mindenkinek a válaszokat.

Hát az én férjem egy csodabogár, mert amíg minden férfi mélyen alvó, hétalvó típus az én férjem nem. :( Kettőnk közül én vagyok az alvósabb.

Eleve nem tud lefeküdni és elaludni éjjel 11 előtt. Utána valahányszor én kimegyek éjszaka wc-re, mindig felébred rá, és minden nap 6-kor kel, még szombat-vasárnap is, mert nem tud tovább aludni. (én bezzeg akár 10-ig is)
brera

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?