Sziasztok csajok, megjöttem! Egyszerűen fantasztikus volt, majd holnap teszek fel képeket!
Krisz! Szerintem a tojásfehérjekor érdemes tesztelni, én is igy szoktam, és elég takarékos megoldás, mert általában akkor már, vagy legkésőbb másnap pozitiv.
Ind! Nagyon jó a görbe, a ciklus első felében cikkcakkos, ez normális, igazán nekem csak a babánál szép egyenes, de nem ez a lényeg, hanem, hogy pontos legyen. Beteszek neked ide erről valamit egy általam nagyrabecsült orvostól:
Kedves Mindannyian!
Azt igértem, hogy ma este leírom a hömérözést.
Én ezt rendszeresen csináltatom a babaváró hölgyekkel. A jó görbéböl sok mindent ki lehet olvasni. Tehát:
1.reggel ébredés után, mozgás nélkül (se pisilés, se szex)
2. 5 percig
3. Végbélben, mint a kisbabáknak (ezt nem szokták Budapesten az utóbbi 10 évben így kérni, pedig az alaphömérséklet mérésnek az a lényege, hogy konstans legyen, ne függjön a környezettől- márpedig a szájban való hömérözés eredménye függ a külsö hömérséklettöl, függ attól, hogy éppen jó reggelt kívánsz-e, attól is, hová teszed a szádban)
4. Japán higanyos lázmérővel mérni a hömérsékletet, a mért értéket úgy ábrázolni a diagrammon, hogy a diagramm 1.napja a menses 1. napja legyen, és a következö menses 1.napján uj diagrammot kezdeni.
Ha így van mérve és ábrázolva, akkor lehet értékelni. De az értékelésben is szokott hiba lenni: sokan azt gondolják, hogy akkor van a peteérés, amikor a hömérséklet eléri a 37 fokot. (Láttam olyan alaphö görbékt, amelyeken bejelölték az inszeminációkat is: mindig a peteérés után 4-5 nppal csinálta az illetö orvos: még ö se tudta, hogy akkor már régen késö- természetesen minden inszemináció sikertelen volt). Valójában akkor van a peteérés, amikor a legmélyebb pont, és ezután folyamatosan emelkedik a 37 fok körüli vagy fölötti értékre. Ha nem éri el a 37 fokot, biztos a sárgatest hormon elégtelenség.
Hát ez a lényeg, hangsúlyozom, szerintem!
Ildi! Rajtad a világ szeme! Minden rendben lesz ám!
Panda! Csodaszép a kislány, és a tesód is nagyon helyes. Kitartás, lassan a Te élményeiddel lesz tele a topik!