Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
dorka: a tábla jó, így sokal áttekinthetőbb!
Talira nekünk a május 12 vagy 13 a jó, a következő hétvégén nem leszünk itthon. Helyszínre van valakinek valami ötlete? Mert ugye olyasmi kéne, ahol szoptatni is lehet..

mandula: gyönyörűek a fák!!

snoopy: a gyógyszerem neve: CURAM DUO
Végül nem vettem be. Egész tegnap ezen filóztam,mert elolvastam a tájékoztatót, és az áll benne, hogy a gyógyszer kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejbe, hasmenést vagy sarjadzó gombás fertőzést okozhat, ilyenkor leválasztásra lehet szükség. Nahát folyamatosan a szopival küzdünk, már csak az kéne nekünk, hogy bleessünk abba a kis százalékba! Hiányzik ez nekem? Így inkább kihagyom az antibiotikumot..
Na megyek, leadom a kajarendelést!
Ági

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mágnes!
A gyógyszer olyan mint az augmentin, csak biztos többe kerül, azért kaptad ezt. :cry:
A tüdőgyulladás azért nem halálos betegség, mert van antibiotikum. Ha kicsit is rosszul vagy, akkor TESSÉK BEVENNI!
Sünikének anyára van szüksége!
A könyv szerint a legbiztonságosabb kategóriába tartozik azok között, amiket szopi alatt írhatnak.
A véredben lévő dózis kevesebb, mint 1%-a megy át a tejbe, egy olyan gyógyszernek, amit egyébként is adnak a minimanóknak, ha szükségük van rá.
A bélflóra lepusztítása nagyon ritkán fordulhatna elő (még nem láttak ilyet, csak leírták az elvi lehetőségét) egyébként kivédhető heti egy Normafloreval. Aminek semmi íze nincs, és ha valami is van, amit nem ciciből eszik a ded, akkor nyugodtan belekeverheted. A gomba ellen pedig, ha nincs a szájában (szájpenész), akkor tudsz védekezni. Fertőtlenítesz ezerrel, amit a szájába vesz. A gomba a meleg, nedves, sötét, cukrosat szereti.
Hasmenést elegendő figyelni Sünikénél.
Írj, hogy mi van, hogy vagy!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok! :)

Mi is megjöttünk. Voltunk a barátainknál, meg anyuéknál egy hosszabb időre.

Láttam volt egy kis keserűség :? Hát gondolkoztam írjak-e hozzá vagy ne, de hát nem bírom ki. Szerintem Snoopy abszolut nem az lll stílusát követi. sőt, meglátásom szerint a saját tapasztalatait próbálja átadni. Őszintén, nekem jobban tetszik ez, mint az enytyempentyemcsiribirihabcsókos stílus. Felixanyul megértem a keserűségedet is, hogy próbálod, de nem megy. Ha nem megy a szopi, nem megy a fejés és anyatejből pótlás, akkor ott a táp. Nem leszel rossz anya, a gysereked fel fog nőni. Bár fura volt nekem, hogy alig jössz, és akkor most megmondtad a frankót. Talán ez volt a leghosszabb hozzászólásod ezidáig ezen a fórumon. Tudom bunkó vagyok, meg jön a hattyúhalála meg társai, de ez már kijött. Na kész.

Képzeljétek, Léna utál hason lenni, bár most már tovább bírja, néha még fordul is. De viszont háton jól el van, így megtanult hátról hasra fordulni. :lol:
Nyúl a dolgokért, és próbálja a szájába gyömöszkölni őket, ami néha még nem sikerül. Ekkor nagyon fel bírja magát hergelni, remeg keze-lába.
Aztán imádja az extrém dolgokat, mint pl a levegőbe feldobálás, az erősen csikizés, meg ha úgy csinálok, mintha leejteném... Néha nagyon mókás, mert mikor ordít, akkor ezek közül bevetek egyet, ekkor elkezd az ordításból kacagni, majd rájön, hogy átvertem, és újra elkezd sírni. :lol:

Utazás: hát, kellene egy nagyobb autó, de minimum egy teherautó :wink: :lol: Már a nyáron is cinkes volt Gergővel lemenni vidékre, hátmég visszajönni, mert valahogy dupla annyi cuccunk lesz, mint amit vittünk. Pedig most még olyan praktikákat is bevetettem, mint az a ruhazsák, tudjátok, amiből ki kell szívni a levegőt. :wink: De hát akkor még ott volt a váltócipő Gergőnek, meg vastagruha, meg takaró, miliónyi játék, fürdetőfotel áááá, hisz tudjátok ti is. Szóval városi kisautó már nem elég. :cry:

Valaki kérdezte még a füllyukasztást. Most olvastam a kismamában, hogy van olyan aki házhoz megy. Ha gondoljátok előkeresem szívesen.

Bunny! HOl vagy?

Ildi! Apám! A fiad már miket nem mond! Büszke lehetsz rá!!!!! Olvastam a blogodat :wink: Gergő még nem ilyen profi.

Mágnes, te írtad, hogy erős a tejleadó reflexed? Nem próbálnád meg úgy szopiztatni, mint én? Mert akkor nem ömlik a tej, nem kapkod. (Lefekszek hátamra, lány rámhasal, kezemmel támasztom, azalatt kispárna. Lefotóztatom ha gondolod.)

Tali: Nem lehet gyerek nélkül menni? :lol: 8) 8) Csak viccelek. Szóval nekem attól függ, hogy apa hogy dolgozik. Most fog menni új helyre, ezért még nem tudom, hogy melyik napokon melózik. De ha letisztul, akkor szólok. Helyszín? Liget? Vagy nekem mindegy, innen minden messze van. :?

Nika! Nekünk is ilyen a játszószőnyegünk!

Pussz, cic
cicmerák
 
 

 
 

Léna pofákat vág:

Kép

Kép

Mostanában ilyen hedonista módon fürdik:

Kép

Gergő alkotása:

Kép

Mesét néznek:

Kép

Kép

Készülünk a nyárra :)

Kép

Ez meg most készült:

Kép
cicmerák
 
 


Cic egyszerüen zabálnivaló a kislányod a pofivágás mámoritó a fürcsis meg mint aki nagyon nagy henyélö szupi képek :):):):):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


sziasztok,

cic,
Neked Léna rengeteget változott, és most még szebb:)


Mágnes,
jobbulást neked, remélem hamar meggyógyulsz.

Dani ma kapta meg a 4 hós oltását és nagyon jól viselte, mondjuk ettől függetlenül nyügi volt.

Ma készítettem videót a megfordulásáról, majd felteszem a freevlog honlapra és belinkelem.

A tali környékény lesz az oszálytalálkozónk is, elvileg azt is a 19-i hétvégére szervezik, csak vidéken lesz.

csernusn
 
 


Sziasztok!

Dorka, tök jó a táblicsku, én is valami ilyesmit képzeltem el, csak nem tudtam, hogy lehet megcsinálni.... :?
de ok, akkor legyen benne hétköznap is, mondjuk a két csütörtök?
A Liget szerintem jó.

Cic, én is megint el vagyok ájulva a képeidtől :) ill persze a kiscsajtól. a nyári rucik :)

Nekünk is van ma új tudományunk, megtanult a kislány fújni / köpni. Most még vicces, kiváncsi vagyok mi lesz, ha majd a főzelékkel teszi. De többször is utánzott, és köpött utánam, tök édi :) meg már tök oskzsor finom koordináció nélkül elsőre betalál az öklével a szájába :)

Nektek mennyit akszanak kb a babák egy nap alatt?
Nálam elvileg tök sokat, de a hasfájás nappalról áttolódott éjszakára mostanság, és szegénykém szinte egész éjszaka tekereg, meg nyom. Ki tudja így magát pihenni?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


szerintem a Liget mellett a Margitsziget nem jöhet szóba? szerintem a sokkal szebb:)

csernusn
 
 


cic:
Panna is utál hason!!! Ma is hasra raktam, és ahhoz képest, hogy nagyon keveset van ebben a pózban, majdnem megfordult!! íGY megnyugodtam kicsit, hogy nem maradunk le talán erről sem..
Léna gyönyörű!!! Az a pofivágás.....:)
A szopihelyzet váltással gondjaink vannak. Múlt héten új pózt akartam, és nem volt hajlandó úgy szopni. Csak a megszokott tetszik neki.De mostmár azt casinálom, amit kata javasolt, előtte kifejek kicsit a termékenyebb jobb mellemből. Bár nem mindig ömlik így a tej sajnos, ez napont 1-2 alkalommal fordul elő..

Köszönöm jól vagyok, a mély levegő vétel nehezen megy még, a nap végére pedig egészen klasszul fáj a hátam, de sokkal jobb, a köhögés is szakadozik. Jó, hogy van Panna, nincs időm magamon keseregni:)
Képzeljétek, belekapaszkodik a kezembe, és húzza fel magát..

A Margitsziget tényleg tök jó lenne, pont tegnap mondtam, milyen rég voltam ott. Viszont nekem ilyen szempontból a hétvége lenne a legjobb, akkor Apa vinni tudna minket. Tényleg Apa is jöhet?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


http://www.freevlog.hu/video/5163.html Itt van ahogyan Dani megfordul, de az utolsó fél percben fordul.:) egyébként 3 és fél perces

csernusn
 
 


Na akkor majd kiegészítgetem a táblát, beveszek mondjuk egy csütörtököt is, meg felveszem az új tagokat is akik mostanában írnak.
Helyszínnek én a Margitszigetnek jobban örülnék, nekem a Városliget éppen a város túlfelén van. A sziget meg talán mindenkinek jobb, az legalább középen van :-)
Bár én egy budai oldali dolognak még jobban örülnék :wink:

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Olvaslak, csak itt a jó idő és nem sokat ülök a gép előtt...

Tali jó ötlet, Margitsziget talán azért kevésbé jó, mert nehéz autóval megközelíteni és a parkolás is 265 ft/óra.... Én a Városligetet javasolnám, jobb parkolási lehetőség, de ahogy a többség szavaz....

Nekünk eddig mindegyik időpont megfelel....

Nálunk Máté imád ülni és nem hajlandó fordulni... Ma voltunk Dévény tornán és a fordulást kell ezerrel gyakorolnunk... Megy a hiszti, ha háton/hason van, mert ülni akar...

Bébikajákból 190 grammot benyom a drága, 2 üveggel/nap... Tegnap voltunk az Auchanban és Haki-Maki látta, hogy teszem be a bevásárlókocsiba a kaját és úgy el kezdett sírni, jelezve, hogy ő abból kér... Na a törpe már 7,5 hónaposan "földhöz" vágja magát a bolt közepén... Mi lesz később???

Máté már közelít a 9 kiló felé, centit ne kérdezzetek, mert nem szoktam mérni...

Winnie, Kataa hát már össze kellene hozni a sétát....

Niki, nem sokára szülinap :-) Dorka Te is 17-én ünnepled, ugye???

Na megyek, mert vettünk egy új videót és Apa a gép elé akar ülni....

Mindenkinek szép hetet, 25 fok lesz :-) Máté már kezd hasonlítani egy afrikai kisgyerekhez... (na jó most túloztam, de...)

B.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Na itt jön a tábla :-)

Kérek mindenkit hogy reagáljon, hogy melyik időpont tökéletes, melyik nem jó, és melyik az, ami nem túl szerencsés, de azért az is megoldható. Ha egyik sem jó, akkor is szóljatok, hogy tudjuk hogy mindenki reagált már.

Meg tessék szavazni a helyszínt illetően is, illetve ki is lehet találni valami újat ha ezek nem tetszenek. Én továbbra is örülnék ha nem kellene elmenni a Városligetig :wink:

A táblába felvettem mindenkit aki az utóbbi 1 hónapban írt ide (rózsaszín emberkék). A többiekről tud valaki valamit? Korenaról tudom hogy volt hír, de a többiek?
Ha valaki véletlenül nem lenne a listában, akkor ezer bocs, és nyugodtan szóljon!!! :oops:

Kép

Bunny, nekem szeptemberben van a névnapom, nem most.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Nika!

Így utólag is Boldog Szülinapot kívánok!


Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Én Városligetre szavazok, és hétközbenre. azon belül csüti vagy péntek tök mindegy. Olyan nap egyelőre nincsen, ami egyáltalán nem jó.

Bunny, tök jó, hogy jelentkeztél, és igen, már jó lenne az a séta.
Jövő hét? Mondjuk szerda?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Én Városligetre szavazok, és hétközbenre. azon belül csüti vagy péntek tök mindegy. Olyan nap egyelőre nincsen, ami egyáltalán nem jó.

Bunny, tök jó, hogy jelentkeztél, és igen, már jó lenne az a séta.
Jövő hét? Mondjuk szerda?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok

Talira nekem nem lesz jo sajnos egyik idopont sem :?

Cic
Lenanak nagyon jo allnak a kis sapeszok :lol:

Magnes
Cask igy tovabb,ugyik vagytok.En tok boldog vagyok ha spriccel a tej :P
Remelem meggyogyulsz gyogyszer nelkul is,de azert ha rosszabbodik csak vedd be, mert a szovodmenyei nem tul jok.

Niki
Nagyon edes Dani!!!!!

Bunny
Gondolom lepke forma mar nincs Mate arcan 8) Mi is sokat setalunk es imadom ezt a jo idot :wink:

Winnie
Nekem naponta 14 orat alszik Leon,regebben meg tobbet.Most mar deltol estig vegig fent van,max akkor alszik ha elmegyunk setalni vagy kocsival valahova.ja es persze mar ulni akar hogy lassa a torteneseket.

Lanyok
Eladnam baratnom merleget,mert neki mar nem kell.Tudom, hogy merleg ellenes mindenki de ha esetleg erdekel valakit szoljon ,jo olcson adja :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Jeep,Ante,


Hogy lehet a baba csatornába betenni a videofelvételt?

Nekem is jó a liget, oda még egyszerűbben jutok el:)

csernusn
 
 


winnie,

nekem éjszaka kb 8 és felet alszik, meg nappal attól függ milyen kedve van kb 2 órát.

csernusn
 
 


dorka nekünk nem jó egyik idöpont sem sajnos nem tudunk menni :(:(:(:(

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Hát a városliget tényleg jobb ötletnek tűnik,bár nekem mindegy, mert vidéki vagyok, de Apára gondolva (fuvar) könnyebb neki. Jó a hétköznap is , majd munkába menet kiteszi a szűrünket.
Dorka:
Akkor konkretizálom, hogyjobban el tudj igazodni. :D
Nekünk a május 11, 12, 13, és a 30 (az van utolsó időpontnak? nehezen látom..) :roll: 10-én oltásunk van, 19-én pedig szülinapi "bulim". Helyszín a Városliget (vagy Dunaharaszti? :) )

Alvás:

Úgy történik, hogy reggel én még alszom, ő pedig gagyarászik az ágyában. Öltözés, evés, utána alszik egy jó fél órát. Köv. etetés után megint egy felet. Délutáni séta alkalmával van a nagy szundi, olyankor akár 2 órát is végigdurmol. Hazajövünk 5 körül, játszunk, és esti fürdés előtt, ami nálunk negyed 10-kor van, még alszik jó másfél órát. Ilyenkor felébresztem fürdeni, enni, aztán be az ágyba, és hajnal 2-3-ig alszik, utána is csak enni kel fel. Reggel 7 körül ébred.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nekünk is a Városliget lenne a jobb, viszont a 13.-a nem jó az összes többi jó. De én is a hétköznapokra voksolnék.

Niki, én úgy csináltam, hogy regisztráltam a freevlog oldalra és azt az oldalt bemásoltam ide amelyiken van Lidi. Szóval a babacsatornásat nem ismerem. Nekem ez így könnyebb volt.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Cicmerák, nagyon jó a hedonista kép :-). Lidi is ezt szokta csinálni fürdés közben, meg pelusozás közben. Jó a nyári szerkó is :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


ante,

Pedig a Te kissárkányos videódra kattintva a freevlogon a babacsatorna videói közt van. Na hátha Jeep tudja miért.:)

csernusn
 
 


Beszti,
köszi a megnyugtatást a súly tekintetében! Mi sem vagyunk hurkagyurkák, de ahol lennie kell, ott van, toka is van rendesen, a combikák imádnivalóak, pihepuha kezecskék, gömbölyded pocóka.
Nappal keveset alszik, ébren meg ugye égeti a kalóriákat a rengeteg mozgással, odafigyeléssel, tanulással. Szopinál ki kell zárni a külvilágot, amennyire csak lehetséges, mert különben kibambul az ablakon, lesi a bátyját vagy ide-oda forgatja a fejét látnivaló után kutatva, s ilyenkor forgok én is vele, hogy ne essen ki a cici a szájából.
Az egyébként sem nagy étvágy mellé most a nátha is betesz, hiszen nekünk sincs nagy kedvünk a kajához, ha rossz a közérzetünk, nem?

Ja meg a védőnéni nem vette figyelembe azt a tényt, hogy kajálás előtt, nagy trotyi után volt a mérlegelés, ami ugye 1 óra múlva akár plusz 150 gr-ot is jelenthet, ha evés után mérjük. Na mindegy, ilyen a védőnőnk és kész.

Snoopy, ti is lakásfelújítotok?
A nagyján tavaly túlvoltunk (rohangáltam nagy pocakkal csemperagasztóért meg fugázóért meg minden bizbaszért) , most a teraszhoz fogtunk hozzá. Úgy volt, hogy új burkolólap és kész. Na erre kiderült, hogy nincs alábetonozva, szigetelve, a műkőperem letöredezett magától, a lábazat megsüllyedt, s a hab a tortán az volt, hogy a 3 db 3 méter magas tartóoszlopunk nincs alábetonozva egy-egy terméskő tartota őket. Na nem sorolom tovább, lényeg a lényeg, hogy kompletten újra kellett építeni a teraszt, ami idő, ideg és legfőképpen pénz. De mostmár muszáj, mert szét lett bombázva.
De nem is ezt akartam igazándiból irni, hanem, hogy Snoopy, megértem a gondjaidat. Mostanra nálunk kiderült, hogy az ajtók fölé nem tettek normális áthidalót, csak deszkákat, a burkoló oltári ronda "munkát" végzett, hézagok, lukak, ki- és elálló csemplelapokkal, a laminált padlónk hullámzik, az álmennyezet úgy szar ahogy van, s már a második ajtónk dől ki a helyéről, mert nem lett berögzítve, csak odaállítva és körültaknyolva vakolattal.:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Szóval undorító, hogy mennyire átvágják az embert, lenyúlják a sok manit és pocsék eredményt produkálnak. De nem is heregelem magam meg nem tartom fel a topicot a bosszankodásommal.

Örülök és gratulálok, hogy ilyen gyönyörű babácskákkal büszkélkedhet mindenki! :D :D :D

Találkozóra nem tudok sajnos menni, cirka 220 km-re vagyunk Bp-től. De Nektek kellemes cseverészést kívánunk innen a távolból is! :lol:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Niki én a család kategóriára kattintottam. Lehet, hogy így kerül a babacsatornára?

Kép

Kép
antekirt
 
 


marslakocska:
békés megye??? Én is tőzsgyökeres békés megyei vagyok!! Hol laktok pontosan?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: Békéscsaba

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Oda jártam főiskolára :) én mezőhegyesi vagyok

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hát akkor tényleg nem lakunk messze egymástól! :)
S milyen szakra jártál itt a sulin?

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Sajna tönkre ment a gépünk, azért nem voltak most egy ideig. A netet áttettük a laptopra, bár a férjem nem örül ennek, mert fél a vírusoktól.
Látom, szerveződik a tali. :) Nekünk csak május 18-a nem jó előreláthatólag, de a többi igen. A számokat nem látom rendesen, úgyhogy fogalmam sincs, 18-a egyáltalán pakliban volt-e. Nekünk mindegy a hely, egyformán messze van mindkettő. :wink:

Súly: szerintem is itt minden baba jó súlyban van, és nem vékonka. :D Tünde tegnap lépte át az 5 kilós határt. Tökre örültem.

Alvás: megnyugodtam, hogy ezek szerint mégse az én gyerekem a rossz alvókás. Nappal ő se túl sokat alszik, inkább este. Bár mostanában visszatért a 6-7 órás alvásra. VOlt idő, mikor többet aludt egyben éjjel.

Mági: szuperek a képek! Tündérkének is az a kedvenc pozíciója, úgy szokott jókat trotyizni. :lol:

Ma megkaptuk a sínt a gyerek lábára. Még nem tettem fel rá, de majd lefotózom, hogy megmutassam a kis terminátorlábát. :D Május 15-én kell visszamennünk, addig meg ezt kell viselnie, időnként levenni, megtornáztatni. Remélem, május után már nem kell hordania. Olyan jó lenne.

Kép
Kép
tinu
 
 


Képzeljétek el mióta átléptük a 4 hónapot azóta az egyik mellemben kevesebb a tej és alig akar termelődni. A másik mellem meg nehéz a tejtől. Nem tudom mit csináljak, hogy visszajöjjön a tej mennyisége. Ráteszem többször, bár Lidi nem jelzi, hogy nagyon éhes lenne és úgy néz ki mintha elég lenne neki de nagyon hamar kiszívja az egészet. Kb 3 perc alatt.
MÁr gondolkodtam a homeos bogyeszon de attól meg azért félek egy kicsit, hogy nehogy az egyik mellemben nagyon sok tej legyen és begyulladjon.
Esetleg valakinél volt ilyen?

Snoopy te mit javasolsz van valami megoldás? Ez vajon mitől lehet?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Na akkor újra írom a dolgokat, mert tegnap elszállt.
Vége az ünnepeknek, volt nagy jövés menés....most meg itt a szép idő, és minden nap megyünk sétálni, van, hogy 3 órát vagyunk kint!
Ma voltunk 2 hós oltáson, meg meretkezni. Nem piskóta a hókuszpók: 6250 gramm és 61,5 cm!!!! :shock: :shock: Kicsit lehidalt a doktornő is, azt moondta, pont a dupláját teljesítette Ákos a meghatározott súlynál!!! és csak anyatejcis baba!!!na aztán még én sopánkodtam az elején, hogy nekem nem úszkálnak zsírplecsnik a lefejt tejen! Hát szerintem az egész zsír! de Ákos nem zsíros, csak húsos baba, na meg baromi nagy! Már mondtam is a férjemnek, hogy meglepődnénk, ha látnánk ilyen korú babákat..hát ma láttam. :shock: :D :shock: :D de ő majd később fog visszaállni a fejlődéssel, amikor a többi baba belehúz!
Ma vezettem először mellette, hát nagyon fura volt, pláne hogy enm láttam az arcát. De azért a dédit elvittem magammal, hgoy ha sír doki után, legyen valaki mellette!
A kicsi fiam a hétem felfedezte hogy van egy ökle, ami nagyon finom, és baromi jókat lehet cuppogni vele. Olyan édes!!!!

Tali: sajnos én valószínű nem tudok menni, mert hát Pécs-Bp 200 km és májusban esküvőszezon van. :cry: :cry: de lehet hogy az uccsó pillanatban mégis sikerül összehozni.

Alvás: van olyan nappal, hogy ákos csak fél órákat szuszog. van hogy az egész napot végigalussza. ha sétálni megyünk akkor viszont mindig elnyomja a levegő. Viszont egész héten reggel 6 után kel, és este 9-kor már alszik! remélem megtartja ezt a aszokását. Ma egyébként 7-kor kelt, és meg se nyikkan éjjel! Alszik mint a bunda! :lol:

gyönyörűek a baba képek. Nagyon aranyos mindenki!

Nika: utólag boldog szülinapot! Jó van, látom Gergő sem egy nádszál legény! :lol:

Ilgya: minden ok, nem haragszok, örülök hogy nem értettük félre egymást!! :wink:

Niki: gratula Dani produkciójához!

Cic, Bunny: jó hogy újra jelentkeztetek ti is, és hogy minden ok, csak elfoglaltak vagytok!

Mági: jobbulást! CSak átfutva olvastam mvissza az utolsó két oldalt, tényleg tüdőgyuszid van??? Ezt hogy sikerült összehozni? Nem pihentél ki valamit és ráhúzódott a tüdődre? Még jó hogy korházba nem kell menned!

Kata: mizújs? tudod mire gondolok! :wink: Srácok meglocsoltak? Remélem három adagot is kaptál!! :lol:

Snoopy: elkezdődtek a munkálatok? Atya ég, hát nem sok szabadidőd lesz. Gondolom kevés neked a nap 24 órája! Mikorra tervezitek a költözést? A régi lakást sikerült eladni? Te egyébként doktornő vagy? Ezzel most nem vagyok képben, hogy mit is csinálsz pontosan...előadást tartasz, javítasz....

Antekirt: jutottatok előrébb keresztelő ügyben?

Tinu: jó hogy van újra net! Elhiszem hogy férjed félti a gépet! én is inkább ezen netezek!

Winnie: bakker, nekünk egyforma kocsink van, csak nekünk is kék, mint most a te új babakocsid. Hát ha előbb tudom, hogy ilyet loptak el, és ilyet is vettetek, akkor eladtam volna én is kedvező áron. Mi kicsit megbántuk, hogy ezt vettük, mert k.nehéz és a 3.-on lakunk, tároló nincs, és a kocsi csomagtartóját is szinte komplett elfoglalja, pedig nincs kis autónk! :( Na most már mind1) de ti nem új házba költöztetek???? és ott lopnak?????? ez durva!!!
Vendég
 


Dorka

én spec a szülinapdra gondoltam, úgy emlékeztem, hogy Te is 17én születtél. De akkor lehet, hogy Szanával tévesztettelek össze??? Niki, valaki még a csapatból és én 17én ünnepelünk....

Amúgy nem lenne jobb, ha priviben küldenénk el az időpontokat???

Nekünk május 19 nem jó, a többi eddig ok :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Gondoltam bekoszonok, regen irtam Nektek :)

Talan nehanyan tudjatok, hogy Aron fiam vegul csaszival megszuletett feb 16-an, 3,6 kiloval es 57 centivel. Nagyon szep hosszu baba lett, csak eppen a feje be volt akadva (valszeg ezert nem tudott megfordulni), igy ferde lett a nyaka (torticollis), ugyhogy 4 hetes kora ota Deveny Annas gyogytornasz jar hozza masszirgazni az izmokat. Nagyon szepen fejlodik es aranyos kis szocialis kolok. Epp ma mondta a vedono, hogy jo fizikumu, eros izmu es kivetelesen ertelmu (!!!??) gyerkoc. Mosolyog es nagyon aktiv, jokedvu baba. Ami a fizikumat illeti, szerintem a gyogytorna nagyon sokat dob rajta, hasrol mar siman kitolja magat, hatrol majdnem megfordul hasra, haton pedig szepen forgolodik (pl keresztbe a kisagyban...) Itt vannak a kedvenc kepeim:

Kép Kép Kép Kép Kép

Ennel joval tobb van font a tavasziaknal, ott en toltom meg a kepeimmel az oldalakat :) Szopi megy rendesen, inkabb tobbszor eszik kevesebbet, ennek ellenere tegnap mar 5,51 kilo volt.

Remelem ti is jol vagytok, proballak benneteket visszaolvasni es persze tanacsokat, otleteket gyujteni az anyasaghoz... Legyetek jok, mindenkinek klassz babazast!

Puszi,
kami
 
 


marslakocska:
mind a két diplomám ott szereztem, pedagógiai kar ember és társadalom szakon, a másikat meg személyügyi szervező szakon.:)

tinu:
annak idején én kengyelt kaptam. Meddig kell Tündin lennie? Meg fogja szokni hamar. Anyu azt mondta, amikor nekem levették, aznap éjjel nem voltam hajlandó aludni, ordítottam. Kiderült, hogy hiányzik a kengyel, így vissza kellett rakni. Attól fogva aludtam, mint a bunda :D

deszilvi:
volt egy kis megfázásom, és nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, aztán a tüdőmre ment. De nem érzem magam rosszul, úgyhogy jövök megyek ugyanúgy, néha kicsit fáj a hátam..

bunny:
a szülinapod áprilisban van?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Dorka:
Igazán sajnálom, hogy nem tudunk menni :cry: Szegedről egy kicsit problémás is lenne, de drukkolok, hogy jó időtök legyen :!: :D

Cic: Léna gyönyörű, nagy baba és a tesója látszik, hogy nagyon szereti.

Örömteli dolog, hogy Laura is 4200 gr már. Hát a visszaszokás, a tejcsi mennyisége változó volta miatt, ( az előre lefejt és lefagyasztott) pótlással bizony hosszadalmas. :wink:
Naponta most ismét kb 2-3 óránként szopizik, de ma már volt, hogy fejni kellett, mert kezd vissza állni a mennyiség. :)
Sokat van levegőn és napozik és úgy látjuk a szeme fehérje már nem sárga. Sokat mosolyog és nagyon figyeli a mozgásunkat.

Képzeljétek el, hogy amikor a hasi uh. volt a lányom a vizsgálatot végző orvos szinte bántóan mondta, hogy nagyon vékony a baba, miért nem kövérebb? Nem is azt kérdezte, hogy mi a betegsége. A lányom előszőr hallgatott, azután felháborodva közölte, hogy vizsgálatra jött a sárgasággal kapcsolatban és nem az orvos méltatlan és bántó megjegyzéseire kíváncsi. :oops: Amikor látta, hogy a lányom felháborodott és jelezte, hogy tartsa meg a bántó megjegyzésit, hangnemet váltott. Tiszteletet és elismerést elvárják,de semmi nem jogosíthatja fel az ilyen hozzáállásra. A vizsgálat befejezése után elnézést kért. Azt hiszem nem kell mondani, hogy amikor a babánál valami gond, betegség van az Anyuka joggal érzékenyebb. Nyílván Laura lemaradása nem csupán a hamarabb születés miatt van, hanem az icterus miatt is, és nem beszélve arról, hogy a lányom 180cm magas és szülés után is alig 62 kg, pedig szereti a csokit és sokat is eszik ...., szóval Laura is
lehet, hogy ilyen lesz,( ja és az Apukája 194 cm!) minden esélye meg van. Nekünk ez nem furcsa, mert az egész rokonság (mi is)
magasak vagyunk.

Azért én is kíváncsian várom a találkozótokat. Biztosan sok képet csináltok majd és így mi is láthatjuk.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


na kiscsaládomról teszek fel képet engem sajna ne nézzetek még nem jutottam el a kozmetikushoz :):):):):)): Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Agyvérzés a felújítás. Mai hír, hogy a laminált padló szegélyét a parkettára is le lehet fektetni, és odaszögelni. Így ugyan 5 cmre lehet tolni a bútort csak a szekrénytől, de sebaj, nem a parkettás fog itt lakni. :evil: :evil: :evil:
Szedethetjük fel az egészet!!!!! :evil: :evil: :evil: Baby sitter vagyok én a munkások mellett??? Ki fogja a lányomat szórakoztatni, amíg én naphosszat egy olyan lakásban ténfergek okos tanácsokat adni, mint pl vágjuk ki a bútor hátán is a szellőző lukát, hogy szellőzzön, illetve, hogy nem vízszintesen, hanem függőlegesen kell a szegélyt a falra tenni!!!!
De az ajtók nem fognak kiesni! :D Láttam azt a purhab mennyiséget, ami odafogja. Reklamáció nincs a szarul végzett munka után?
Nálunk van, de ettől sajnos nem költözhetünk.

Lakáseladás. Képtelen vagyok ennyi minden mellett még erre is energiát áldozni, de valószínű csak akkor tudom felszívni magam, ha végre átköltöztünk.

Szopi
Egy mellből is el lehet látni egy babát fullra. Csak esztétikailag kérdéses a különbség. Mindig a laposkára tenném előbb a babát, hátha kiegyenlítődika dolog. Ha a másik nagyon feszül, akkor fejni valamennyit.... :?: :!:

Orvos vagyok, de egyrészt megszűnt alattam a kórház, másrészt egy 4 hónapos mellett azért nem dolgozom. Tanítok is, de az csak heti 2x2 óra, az belefér és a cégünk csinálja számlára.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Jó reggelt!

Szilvi, hát nálunk úgy látszik elmarad a keresztelő, pedig annyira bevoltunk indulva. Nem haladunk semerre. :-( Most nagyon sok minden összejött nekünk.

Snoopy, én eddig mindig csak egy mellből szoptattam. Nem is tudnék két mellből szoptatni mert Lidit mire áttenném a másik mellemre addigra bealudna. Fejni sem fejek, mert beállt a kereslet- kínálatra. De nem tudom mitől lehetett, hogy az egyikben több van a másikban meg most alig akart termelődni napközben. Bár most úgy néz ki, hogy kezd visszaállni a rend, mert mára már több lett a tej.

Roni nagyi, igaza volt a lányodnak és nagyon jó, hogy így kiállt és nem hagyta magát. Gratulálok a kis Laurának, hogy kezd helyrejönni a dolog és már gyarapodott is a súllya. Csak így tovább Laura.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!


Vagyok én is, csak volt jónéhány internetmentes nap :evil: ...majd vidéken voltunk a nagyszülőknél 8)
Sokat-sokat írtatok, s látom szerveződik a tali :D Nekem a hétköznap jobb volna, s a Városligetre szavazok, mi amúgyis oda járunk sétizni. A hétvégi programokat még nem tudom ennyire előre, de az mindenképp apás, mert hétköznap nagyon keveset látjuk :(

Bunny,

Az én szülim augusztusban van egy nevezetes napon :lol: :lol: Snoopy,

Nem irigyellek, ismerős a munkások ilyetén hozzáállása, sajnos ez a standard mostanság - vagy mi is szerencsétlenek vagyunk e téren.

Cic,

Léna haláli...nagyon cuki arcokat vág :lol: ; mi is beszereztünk egy halom csini rucit már Jázminnak; bár mi nem öltöztettük/jük rózsaszínbe - talán 2 rózsaszín rucija van, az is véletlenül... :oops:

Volt szó a súlygyarapodásról, nos nekünk volt ezzel gondunk...1. hónapban rengeteget hízott - még mondta is a védőnő/orvos, hogy ne etessem ilyen gyakran :evil: , aztán a kórházasdim után stagnált...s kb. 1 hónapig tartott mire visszaállt az eredeti étkezési szokásokra, de azóta csak minimumot hízunk... Nem tudom most mennyi a súlya, 26-án volt 5600 gr. Eleinte én is aggódtam, de most már megnyugodtam, mert látom, hogy boldog, kiegyensúlyozott baba.
Egyébként szépen fejlődik, múlt héten megfordult hátáról a hasára - s így már szeret hason lenni :shock: , pedig régen annyira utálta, hogy 2 percet nem bírt ki üvöltés nélkül...most meg visongat, amikor hasra kerül...Nagyon édes!
Na, elküldöm mielőtt elszáll

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok,

Magnes,Marslakocska
Apu eredetileg Ujkigyosi :D Imadtam ott nyaranta a dedieknel.

Szilvi
Hat jol,ezert is nem tudok sajnos menni a talikra :?

Kami
Aron nagyon kis aranyos :)

Roni nagyi
Ertheto a lanyod.Sajnos itthon csak igy lehet elerni barmit az egeszsegugyben.Eni anyatigris lettem miota vannak a babak 8)

Ne ennyit engedett a kisfonok :)

Snoopy
Hat meg johogy tobb labon alltok,ha akorhaznak annyis ilesz :evil:

Kép
Kép
kataa
 
 


Roni nagyi,

Nagyon örülök, hog minden rendben Laurával...a lányodnak pedig tökéletesen igaza van, s szomorú, hogy ennek így kell lennie :?


Kataa,

Leon annyira helyes, az imént átlapozgattam az előző oldalakat és ott láttam a képét, látszik, hogy Alex is nagyon szereti...

Minden topicbabó gyönyörű szerintem...elfogult lennék? :roll:

Mágnes,

A tüdőgyuszit nagyon sajnálom, azért vigyázz magadra, s ha nem javul a helyzet szerintem vedd be a bogyót...bagoly mondja verébnek...én is inkább szenvedek.

Niki,

Megnéztem Danika fordulását ...ügyesügyes

Tényleg a babakocsiban ti már ültetitek a babyt? Ezt mikortól szabad? 3hó után?

Kép
Kép
szana80
 
 


Lányok annyira szép az idö hogy Gege kint alszik a gangon teszek fel képeket. :) Kép

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Na írtam egy csomót és elszállt.... :twisted:

roni nagyi:
Nagyon ügyes a lányod, hogy a sarkára állt, és beolvasott a dokinak. Néha nem gondolkoznak az emberek. Barátnőm kisfia másfél hónapos és nagyon hasfájós. Anyós folyton piszálja, hogy direkt szenvedteti a gyereket, mert biztos olyat eszik, amitől fáj a pocak. Meg hogy miért nem csinál már vele valamit ,ha látja, hogy mennyire fáj a hasa! Szegénynek nem elég, hogy aggódik a kisfia miatt, még ez is..

snoopy:
Te hogy tudsz egyszerre ennyi mindent csinálni?? Duracell elem van benned? :D
Holnap készülünk a boltotokba, remélem odaérünk délig. Bár ma megint elbizonytalanodtam, lehet, hogy nem is az a gond, amit írtam. Utolsó etetésnél pl. ez volt. Ment a szopi mohón jó 3 percig (tej volt bőven), aztán egyszer csak kiköpte, és ordított. Jött a vigasztalás, ciciváltás, semmi sem használt. Ahogy szopipózba helyeztem, már sírni kezdett! Próbáltam cumisüvegből lefejt tejet, az sem kellett. Jött a tápszer, amit elfogadott, utána a lefejt tejet is oda tudtam adni. Szóval nem tudom. Ha sok a tej az a baj, ha kevés akkor meg az... Lehet, hogy így a szoptanítnak sincs sok értelme? :?

Kata:
Újkígyós igazán közel van hozzánk:)

Szana:
Örülök, hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni kicsit. Megnyugtattál a hasrafordulással. Panna dettó, hiába próbálkozom, nem szeret hason, csak sír és vergődik.

Nika:
Gege nagyon édes! És az a sapi haláli!!

Na megyek, felébred a csajszi, és csavargunk egy nagyot!
Ági

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


na még egy manócskás kép :) lassan velem lesz tele a topic de annyira szeretem ati képeiteket is és felbuzdultam kicsit :D :oops: :oops:

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Nem tudom mi történt, de nem bírtam megnyitni ezt az oldalt :evil: :evil:

Mágnes,

Na igen, én sem gondoltam volna, hogy ennyire megváltozik a véleménye a hasalásról :lol: :lol: Szóval nem kell aggódni emiatt.
Panna szopisztrájkol? Jázmin is ugyanezt művelte, a szopipóztól is üvöltött. Én ülve szoktam szopiztatni, de akkor kizárólag úgy tudtam megetetni, ha fekve szopiztunk. Akkor is csak úgy, hogy amint a kezét kezdte tömködni a szájába, gyorsan lecseréltem cicire :roll: Éjszaka sem szopizik? Mert nálunk a félálomban szopizással nem volt probléma. Szerintem próbálkozz te is szopipóz váltással - ha már megtörtént akkor bocsi, lehet hogy nem olvastam elég figyelmesen. Azt nem is írtam, hogy tök jó, hogy már van elég tejci!!!

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Szana, mi is a Városligetben szoktunk sétálni :) :) :)

MÁgi, jobbulást kívánok, és hogy múljon el a tűdőgyuszid, de én bizti bevenném a bogyókat...

Súly: a 110 g után a múlt héten már 130 g hízás volt, hát ez még mindig nem túl sok, de jobb. Igazlából nem értem, hogy miért nem több, hiszen 700-750-et eszik, a bukások is csökkentek (bár pont ma megint bukott többet)... de annyira nem aggódom, van kis toka, hurkák, párnás kéz, és fejlődik. Csak nem értem... :?

ÉS képzeljétek, a babánk néha elég furcsa, visszafele működik, van olyan, hogy ölben nyüglődik, ha berakjuk a kiságyba, és menek a csörgök, játékok, akkor elhallgat, és nem sír tovább.... máskor meg persze visszaáll a rend...

Nika, tök édi a sapis kép, nekünk is van ilyen :)
és Neked nem volt melege babócnak így felöltözve? én most tök gondban vagyok, hogy öltöztessek...

Kata, lemaradtam, miért is nem tudsz jönni a talira? :oops:

Roni nagyi, tök jó, hogy megint alakul a szopi!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok! Eddig csak olvastalak benneteket, de most nagy bajban vagyok és a segítségeteket kérem. Főleg Snoopyét. Van egy négy és fél hónapos babám. Kezdetben szépen hízott 30dkg-t hetente. Aztán beteg lett. Elkapott a nővérétől valami vírusos nyavaját. Visszaesett a súlya és nem is akart enni. És azóta se változott a helyzet. És nagyon rosszul is szopik. Megszívja kétszer-háromszor, elengedi és sír. Aztán kap cumit, megnyugszik, kezdjük előlről. És ezt akkor is eljátsza, ha folyik a tej és csak nyelnie kellene. Sokszor úgy érzem elrontottam valahol, csak nem tudom hol és hogyan tudnám kijavítani. Még két óránként eszik és éjszaka is sokat fenn van. És ennek ellenére nem nagyon nő a súlya. Pl. múlt hétfőtől tegnapig 6dkg-t bírt hízni. :cry: És itt jön a másik gond. Tápszert írtak neki, mert nem hízik megfelelően. Elvileg szopi után kellene pótolnom. Csakhogy nekem tejem van elég és nem is tudok többet a gyerekbe rakni, mert addig birkózunk a szopival míg bealszik, vagy annyit eszeget, hogy utánna már nem fogad el semmit. Próbáltam lefejt tejet adni és kihányta, mert az már sok volt. Ha tud valaki megoldást kérem mondja el, mert nagyon nekikeseredtem. A lányomat 16 hóig szoptattam és egy percig nem volt ilyen gond, most meg 4 hó után elbukok? Ez borzasztó!
:cry:
Sziasztok!
Andi
ihianya
 
 


winnie nem volt annyira felöltöztetve de a gangon ha nem süt oda a nap babának hüvi van igy nem volt melege:)

Andi szia:
ha hízik azért valamennyit akkor nincs szerintem gond föleg egy négy és fél hónapos baba már sokat mocorog.Snoopy jobban tudja de ha van elég pisis pelus meg van kakis is akkor ne aggódj Nekem mikor Gergö két hét alatt hízott 60dkg-t akkor azt mondták kicsit sok. Szerintem nem egész egy hét alatt 6 dkg-t hízni elég föleg hogy már ilyenkor nem híznak olyan gyorsan mint az elsö három hónapban. Próbáltad esetleg egy olyan cumival is szopiztatni lefejt tejet amiböl kicsit nehezebben folyik a tej? Hátha túl gyorsan megy.
Ezek az én ötleteim de snoopy biztosan jobban tudja ezt. Írj neki privit.

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?