Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Nagyon édik a babócák!

Babzsák, Nektek is gratulálok, megnézem majd a szüléssztorit. Szuper, hogy jól vagytok.

Pannica, nagy kár, hogy nem tudtok jönni, de ez már tuti? Köszi a tippeket. Szívesen vesszük a rendezvényszervezői tapasztalatodat.

Vitte, Nika, tényleg már forognak a babáitok? Nagyon kis ügyik!

Betti, a legalsó nyuszis kép tetszik legjobban, ahol mindkét kézben egy-egy nyul van :)

A képek:

Lilo

Kép
Kép
34372
 
 


Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
34372
 
 


Találkozó:
Akkor gondolkozzatok még a helyszínen, és közben szedjük össze, kb. mennyien lennénk.
Vitte, májusban elvileg már szabadtéri idő van, persze rossz időre is fel kell készülni. Nem lenne jó elhalasztani az időjárás miatt.

Most már megyek, eleget virrasztottam.

Lilo

Kép
Kép
34372
 
 

 
 

Fotok, amiket mar megint nem lehet szo nelkul hagyni!!!
Kedvencem Niki a kezeben meghunyaszkodo nyulszikkal, es a noi szivek rabulejtoje, a mosolygos Noah. De a tobbiek is annyira jo pillanatokat kapnak el! Gyonyoru mindegyik kis csoppseg! Sugaroznak, na!

Mi jol vagyunk, varakozo allasponton, most mar johet a kisasszony, ha akar.

Pussz mindenkinek, majd jovunk ide, ha eljott az ideje :D

Kép
Kép
-macsek-
 
 


lilo igen forog söt a hátáról oldalára is fordul már:) De hát ez köszönhetö hogy már 7 kg és elég erös hozzá vagy nem tudom minek köszönhetö:)
Látom már van sikere Gergönek :D :lol: Niki is nagyon helyes kislány ráadásul ahogyan nyuszizik az nagyon édes :):):):)

Blani baba is nagyon helyes:)

nika70
Salgótarján
 
 


Lenne még egy kérdésem:már egy ideje Réka kb 1 órán keresztül is szopizik, de nem mindig van így, régen max. negyed óra alatt végzett, most meg ráérősen nyomja. Sőt van olyan szopi, naponta 1-szer, amikor alig eszik kb 50 ml-t és aztán elalszik, ilyenkor szerintem nem éhes, pedig rendesen 2, 2 és fél órára enne ilyenkor is! Nálatok is volt ilyen???

Kép
gyanixi
 
 


Sziasztok :)

Elég ritkán jut időm bekukkantani hozzátok, sajnálom, de Kyrus meg a hasfájás, meg a házimunka mellett nem sok időm marad...vagy csak rossz háziasszony vagyok, nem osztom be jól az időmet... :oops: :roll:

Gyanixi, nálam Kyra ugyanezt csinálja...van hogy 10 perc alatt megszopizza a 100at, de van hogy ráérősen komfortcumizik is közbe, meg bele-bele alszik, ilyenkor van, hogy 1órát is szopizik!
Szóval nagyon változékonyan szopizik! Előszőr én is kiakadtam, de már nem zavartatom magam, tudom, annyit eszik amennyi kell neki!

A babók mind egytől egyik édesek, a kis nyuszikkal, meg Noah nagy mosolya, meg Blani baba tartsd távól magad kézmozdulata :D
Haláli édesek! Imádom nézegetni őket!

A találkozó nagyon jól hangzik, már persze ha mi is mehetünk, még ha csak ilyen kicsik vagyunk is...remélem nem zavarnánk! A millenáris park egyébként tényleg jó ötletnek tűnik, hisz ott van zárt és szabad tér is!
Én még a városligetre gondoltam, de ott nem igen van zárt tér...de majd még gondolkozom!
Bár én se vagyok már Pesti, de azért gondolkozom, hátha eszembe jut valami jó hely!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Jajjjj,ÉÉÉÉÉÉDESEK ezek a babák!!! Nagyon szeretek itt nézelődni!!

Mamik,a május az nagyon jó,mert akkorra csak osztódunk már mi is... :roll: És NAGYON kíváncsi vagyok rátok élőben is!! :D :D

Gyanixi:
Nekem a lányommal a császár után kb. 8 hétre jött meg,pedig csak szoptattam... :roll: Úgyhogy ez "sajna" normális.. (A 2. baba után meg 8 hónapra..)
Hát,ha csak anyatejcsis,akkor csak kísérletezni tudsz.. Mert az egy dolog,hogy nem eszel tejterméket,akkor ezek szerint nem az a ludas. Talán lehet lisztérzékeny,vagy esetleg valami gyümölcs(eper pl.). De lehet,hogy nem fog kiderülni,mitől van,és egyszercsak elmúlik az egész magától. A kisfiamnak pl. akkor szokott kijönni az ekcéma a könyökén,ha elege van az antibiotikumból..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok! :lol:

Tegnap korán keltünk,6 órási szopi után már mindenki fent volt,mert rendbe kellett tenni a lakást,mert a nagybátyám jött 10-re látogatóba. Ő fogja majd Gabikát megkeresztelni,nálunk az egész családot ő eskette és keresztelte. Nem kis dolog,ha a családban van egy megyéspüspök,igaz már nyugalmazott,de mindent csinálhat még nyugodtan.

Nagyon tetszett neki Gabika,és teljesen meghatódott mikor a kezébe adtuk. A kisfiam nem si zavartatta magát,hogy új arcokat lát,mosolygott,és elvolt. Sokáig sajnos nem volt,csak 1 órán át,mert mennie kellett. Úgy néz ki a keresztelő majd július utolsó hétvégéjén,29én lesz.

Ma már anyukám is hazament,nagyon szomorú volt,mert nem tudja mikor látja majd Gabikát,mindig ő se tud jönni,mi meg még nem tudunk,mert kicsike.

A párom csak 17én megy dolgozni,addig itthon van velem,elintéz mindent amit kell majd.

Hihetetlen,de tegnap betöltöttünk az 1 hónapot,repülnek a hetek és a napok számomra. Sokat eszik,alszik és mosolyog a kis drágám. :lol:

Nagyon édes mindenki babája! :lol:
Akíra már hiányoltalak,örülök,hogy tudtál pár sort írni.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Íme, mai kép:

Kép

Kép

Kép
gyanixi
 
 


jaj csajok én úgy öööörrrrüüüülllööökkk!!!!!!!!!!!!!!!!

most hivott a babakocsis nő hogy kicseréli a kocsinkat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kapunk e chiccot!!!!!!!!!!!igaz használt de a multkor néztük nagyon szépen néz ki.40 eredetikeg de 5 öt elenged és a mienket meg beszámolja 25 ért igy 10 et kell csak füzetnünk.3 kerekű hordozós!!!!!nagyon szép.tényleg nagyon örülök.úgynézki tegnap beszart mert apum bent volt velünk és mondta neki hogy ha nem csináll valamit akkor más uton hajtja be rajta.


hurrrrááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: azóta vigyorgok mint a tejbetök!!!!!!!!!!!
kismama18
 
 


Csajok, egy kérdés

Akinek a cici mellet tápszert is eszik a babája

nektek hány naponta kakilnak a babák? Zita amíg csak tejcsit evett minden nap volt széklete, többször is. Amióta tápot is kap, úgy veszem észre hogy nehezen kakil. Most is már ez a 3.nap, hogy nem kakil, csak nagyokat purcant. Sírni nem sír, úgyhogy nem hiszem hogy fájna a hasa. Csak már kezdek aggódni. Válaszoljatok légyszi!!!!!!!

berzkat
 
 


berzkat: nekem is kap tápit igaz nem sokat és két három naponta kakil ez teljesen normális én azt hallottam hogy 5 nap a max ami még normális föleg ha nem fáj a pocija.Gergö is sokat pukizik de kaksi csak két hátom naponta van ne aggódj

nika70
Salgótarján
 
 


Gyanixi, szerintem borzasztóan hasonlít rád Réka, Boszibaba, rád meg Gábor!
De irigyellek titeket!
Kyrus olyan nagyon az apja, mintha én ott se lettem volna amikor "készült"...mindig mondom, én csak a kihordó szerepét vállaltam... :lol:

A tápszer miatt nem kakilnak a babák? Mert nálunk ugye csak anyatej van, és nekünk minden pelus kakis...vagy legalábbis nagyon ritka, hogy csak pisi lenne benne...szóval gondolom a tápszer miatt lehet...vagy nem?

kismam, tök, jó, hogy akkor végül jól zárult le a kálváriátok evvel a babakocsi üggyel, és akkor már vihetitek végre sétálni :)

Lányok, ti mikor raknátok kenguruba a gyereket? Mármint hány hetes kortol ajánlott? Mert ugye vannak helyek ahhova nem igen lehet eljutni babakocsival, és oda csak a kenguru marad megoldásnak! Ti használtok? Vagy fogtok? Mikortól? :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akira
ne aggódj rám s3em hasonlít Niki, csak orra és az ujjai az enyém.
nem tudom hány hetes kortól ajánlott, de amíg nem tudja megtartani a fejét addig olyanba kell tenned, amiben feléd van arccal és a tarkóját támasztja a kenguru fejtámlája, ha meg már megtartja a buksiját megfordíthatod.
mi rizikós helyekre bébihordozóban vittük.
a párom azt mondta, hogy azért ne használjuk, mert akkor teljesen megszokja, hogy mindig cipelik a fenekét és nem marad meg egyedül pl. a székében.

Kép
Kép
bbeti
 
 


berzkat:

Patrik csak tápis és neki általában minden nap szokott egy kakis pelus lenni.most viszont 3 napja csak pisi van.de nem aggódom mert énis úgytudom hogy 5 nap belefér.

anyósom már tegnap dokihoz akarta vitetni velem hogy kérjek valamit amitől kakil mert hogy ez nem normális :? :? tipikus nagymama :D

ti mekkora pelust használtok (a Patrikkal egyidős babák)mert nekünk a 3 as pampers már kicsi :shock: :shock: :shock: :shock: pedig 9 kilóig van,és a töpi mégcsak max 6150 gramm lehet.most liberot vettem,4 eset.ez 7-14 kilóig van és jó rá :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ti mit adtok rá most hogy ilyen jó idő van sétálni???????????????????????
mi most az utóbbi napokban csak a hordozóban vittük le ide a jáccira leültünk egy padra és ott levegőztettük.de ugye a hordozó nem védi a széltől így én adtam a bodyra polót pulcsit meg egy melegebb farner dzsekit.de a kocsiba nem lessz ez sok????szerintem elég lenne a body póló és rá vagy a pulcsi vagy a dzseki.


na mostmár jólenne ha elaludna!!!!

akinek már végig alussza a gyerkőce az éjszakát:magától tette vagy csinált vele valamit????mert Pati baba még egyszer szigoruan felkel.igaz alszik 5-6 órát huzóba de olyan roszkor.este 9 körül elalszik,2-3 között kel,aztán még olyan 5-6 ig alszik.de ő hiába alszik el ilyenkor ha mi csak 11 körül.merthát valamikor egymással is kell foglalkozni. :oops:
kismama18
 
 


ja igértem esküvős képeket ugye??????akkor mutatok párat.de nem volt ám nagy szám.az igazi lagzi majd 3-4 év mulva lessz. Kép Kép Kép Kép Kép
kismama18
 
 


ja aláirós kép azért nincs mert az nagyon brutálul néz ki.vagyis az amikor én irom irom alá :oops: :oops: :oops: :oops: olyan hátam van rajt mint állat.pároménál kb 30 centivel feljebb van.olyan mintha pupos lennék.ugyhogy azokat jól elrejtettem még a gépen is.
kismama18
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy megint nem irok mindenkinek akinek akarok...
Meg hetfon frissitettem a tablat, de nem volt idom feltenni. Na de most felteszem. Viszont ha valaki nem veszi at tolem lassan, akkor assszem az lesz a sorsa, hogy erdeklodes hianyaban elmarad...

Talalkozo,
En azert ajanlottam a Nyugati kornyeket, mert a Westendben van baba-mama szoba, lehet parkolni is, valamint kozel van a Margitsziget es ahogy Pannica mondta a Millenaris Park is.

Babzsak,
Gratula Nektek! Meg nem olvastam a tortenetedet, de nagyon kivancsi vagyok ra, ugyhogy ha lesz egy kis idom, majd megnezem. Sok boldogsagot, jo egeszseget, sok alvast, keves hasfajast es sok tejcsit kivanok!

Lilo,
Hatalmas gratula, hogy nappal mar nem kell tapszer!

Basszus, megint mennem kell!

Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


heló Anyucik!

Rég voltam... Alig van időm a költözés miatt és ez még egy darabig így lesz... :roll:

OOlyan szépek a babák!!
Betti, haláli édes a lányod a nyuszikkal :lol: :lol:
Nika, Gergő hozza a formát :D Nagyon szép kispasi
ZSana, azok a babaszemek... :D

Akira,
mi megkérdeztük a gyerekdokit kenguru ügyben (mert persze jöttek a "jótaácsok folyamatodan) és egy cikk is volt mostanában vmelyik újságan. Tévhit, hogy rosszat tesz a gerincnek, sőt a terpesztartás még jó is. Amikor már biztonsággal tartja fejét akkor már lehet nyugodtan használni. De vannak kenguruk amik tartják a fejét is.MI kb 1 hónaposan kezdtük asszem.Nem használjuk sokat, de jól jön néha.

kismama
mi is egy bodyt,hosszúpolót meg pulcsit adunk rá. szerintem elég, bár szeles helyen tényleg kevés. Jók a képek :wink: :wink:

Őzi,
hát te se jössz túl sokat :? Remélem jól vagytok!!

Dalmival most nincs semmi különös, egyre jobban nyílik a kis értelme és imádnivaló kiscsaj... Néha eljátsza a 3szor ébredünk éjjel trükköt, de ma pl este 8tól reggel 6ig aludt egyben...Kiérti????

Jó lenne tényleg valaki átvenné a táblát...én mostanában keveset vagyok.. Vaaalaaakiii jelentkezz!!!!!!
Vendég
 


kismama mi is már a 4-es pelust használjuk ami 7kg-tól van mert a 3-as már kicsi

Gege legkésöbb fél tízkor alszik és reggel 5-ig alszik :) teljesen magától alszik ilyen hosszan igaz tudja hogy éjszaka alvás van és napközben nem is alszik hosszabban csak max fél órát vagy kicsit többet egyhuzamban.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok! :lol:

Tápszer:
Nekem is kap Gabika,és napi több pelus is kakis,szóval emiatt nincs gond. :D
Én nem szoktattam,hogy mikor és hogyan aludjon,ő állt be maga. Éjjel pl: 21 után csak 6kor kelt reggel. Olyan jó volt aludni. :lol:
Szépek a babák,Gyanixi kis cukorfalat a kislányod.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Mi a 3-6kg pelust használjuk. Ez még jó nekünk. :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Jo reggelt lanyok!

Kismama: mi meg 2-es Liberot hasznalunk (mini 3-6 kg), Athinanak meg pont jo, de persze mi meg csak 5 kg vagyunk :roll: A fiu babak gondolom erosebbek es kell a nagyobb pelus...

Alvas: altalaban 1x ebred fel 3-4 ora korul attol fuggoen hogy mikor ment lefekudni. En nem aggodnek ha egy egy par honapos baba meg tobbszor felebredne, az is tok normalis, kicsi meg a hasijuk! Inkabb az a fontos (legalabbis en igy gondolom) hogy gyorsan visszaaludjanak ejjel eves utan, hogy Te is tudj pihenni. En csak annyit csinalok, hogy sotetben szoptatok, nem vagy csak suttogva keveset beszelek hozza es nem cserelunk pelust hacsak nem kakis. Athina igy nagyon hamar megtanulta, hogy az ejjel alvasra valo.

Akira: kenguru: asszem en masfel honapos koratol kezdtem el hasznalni, mert itt egy csomo utca meg nincs leaszfaltozva. Egyetertek bacilivivel, az a fontos, hogy a kis fejet tartsa a hattamlaja es akkor ok. Hatranya, hogy szeles es nagyon napos idoben nincs ami vedje az arcat.

Gyanixi: szopizas, sztem az egy ora normalis. Nalunk is van egy oras szopi, az esti 7 oras szopizas. Akkor sokaig elmammog rajta, mert persze probal elaludni, ilyenkor legtobbszor a mellemen alszik el es aztan teszem le a kisagyba. A tobbi szopi altalaban rovidebb, nem hosszabb mint 15-20 perc.

Edesek a kepek lanyok :D

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Korkerdes: Ti hasznaltok (vagy terveztek hasznalni) valamilyen naptejet a babak arcara? Itt mar olyan eros a napsutes es Athina az en tejfeher boromet orokolte sajnos...

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Köszi boszibaba, ti is arik vagytok nagyon.
akíra:sztem te vagy az első, aki szerint Réka rám hasonlít!!Mindenki azt mondja, h apja!! :roll: Így most ezzel örömet szereztél!!Köszi!!!
körkérdés:a mustársárga kaki ugye normális?néha picit olyan nyákos is...nálunk szinte minden pelusban van kaki, sőt elég sok néha, mundjuk csak anyatejet kap...
pannica: sztem, ha ott már tényleg olyan erős a napsütés, akkor használjatok naptejet, gyógyszertárban vegyél, meg esetleg megkérdezheted a védőnődet is!!

Kép
gyanixi
 
 


gyanixi
ne aggódj a sárga a normális, de lehet még darabos, habos és zöld is (netes ismereteim szerint). amúgy nekünk is mindig sárga volt és darabos, mostanában zöld, de már kezd újra mustár lenni.

pannica
mi nem nagyon mertük semmivel sem kenni a bőrét, szerintem is érdeklődj gyógyszertárban.

Kép
Kép
bbeti
 
 


Na sziasztok!
Hihetetlen de Kyrus elaludt egy kicsit, ugyhogy van egy pár percem ideülni :)

Köszönöm a kengurus hozzászólásokat, akkor lassan mi is használhatjuk majd :) Persze csak ott ahol szükséges :)

Őzi, én szívesen átveszem a táblát, írok is mindjárt egy privit neked, hátha ezt nem olvasod :)

Kismama, jók a képek :) Mikor is volt az esküvő?
Nekem is vannak olyan esküvői képeink, hogy botrány :D Én is sűllyesztettem el párat a szekrény méllyére :D


Nálunk is mustársárga kaki van, meg néha zöldes, és majdnem minden pelenkába van belőle, hol több hol kevesebb!

Pannicaval egyet értek, én is sötétbe szoptatok éjjel, és tisztába se teszem, így szerintem is megtanulja megkülönböztetni az éjszakát a nappaltól, és nálunk is csak 1-2 körül kel fel és utána meg csak reggel 5-6 körül, és nagyon ritka, hogy eszébe jut nem aludni éjjel...azt hiszem csak egyszer volt nálunk ilyen! Szóval én jónak tartom ezt a módszert!

A nap miatt én is gondolkoztam már, hogy mit kenjek a bőrére, mert nekem is nagyon fehér a bőrőm, és félek, hogy ő is gyorsan leégne, ugyhogy én majd a doktornőnket fogom megkérdezni, hogy mit javasol, hogy a gyerekeknek gyártott magas faktorszámút használhatjuk-e vagy az csecsemőknek nem jó...?
Majd jövőhéten megkérdezem a doktornőnket! Aztán ha jót mond majd beszámolok róla!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Koszi a hozzaszolasokat a naptejjel kapcsolatban! Akira varom, hogy mit mond a doktornod! Itt a gyogyszertarban ma vettem egy kremet, amit gyerekeknek ajanlanak, de arra is ra van irva, hogy 6 honapos kor alatt kerje ki orvosa velemenyet. Gyanitom nem vizsgaltak 6 honapos alatti babakon. Olyat nem tudott a patikus ajanlani amit kifejezettem bebiknek keszitenek :?
Mindenesetre egy kicsit teruleten bekentem Athinat a fule mogott, eddig semmi kiutes vagy ilyesmi, meglatjuk, hogy reagal ra a bore :roll:

KépKép
KépKép
pannica
 
 


gyanixi: anyatejes babaknak mustarsarga a kakijuk (amikor eloszor Athina lekakilt pelenkazas kozben es a polom tiszta olyan lett a parom vidaman megkerdezte: mi az ma festettetek? :D nem gondolta volna, hogy a babak sargat kakilnak, na ja, ferfiak....) amugy ahogy bbetti mondja tenyleg lehet zoldes is, meg kicsit darabos, ez teljesen normalis.

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Nekem is mondta a védönő,hogy az anyatejes babák sárgát,míg a táposok zöldet kakilnak. Nekünk is sárga a kaki. :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Hello Lányok!

Gyanixi: az anyatejesek általában sárgásat kakilnak, de a zöldes is elfogadható. Viszont én azt olvastam, hogy ha habos, vagy nagyon nyálkás, ill. más mint az eddigi széklet, akkor az utalhat egy egy dologra...

Lányok! Nektek mostanában milyenek a nappalok? nem panaszkodok, de mostanában mintha sokkal kevesebbet aludna mint azelőtt, alig pár órát... nem sír, nincs vele gond, de estére már nagyon ki van ütve, így van hogy 1,5 órán keresztül eszünk, és akkor már nagyon nyügi bügi, vagy meg sem eszi a mennyiséget amit szokott. Már azon gondolkoztam, lehet, hogy ez a hirtelen meleg is közrejátszik.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Sziasztok! :lol:

A mai éjszakánk is szuper volt: 21-6ig alvás. Meg is lett díxsérve. Most is alszik. A nappalok is nagyok jók,mert szopi után hamar elalszik,és így én is tudom csinálni a dolgom.
Tegnap lemértük itthon és ruha nélkül: 4,39 kg és 56cm :lol: Szépen gyarapszik: 2970el született és 2760al hoztuk ki a kórházból! :D

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok Lányok!
Tündériek a babók, gratula az újdonsült anyuciknak!!!!


Jó régen jártunk erre, de sajna nem direkt volt, a kis Laura sok melót adott. Folytatódott a hol eszem, hol nem eszem annyit műsor, majd elkezdtük cumisüvegezni, mármint a lefejt adagot megkapta, így jól evett egészen most szerdáig, majd jött egy 10 órás sztrájk, reggel 9től este fél 8ig egy korty sem, ha vizszintesbe fektettem ordított, nagyon kivoltam, bevittem a MÁV-ba, ott azt mosnták makk egészséges... Ezután az én hülyeségem következett, nem fejtem le csak este a tejem, akkor iszonyú sok volt, éjszakára begyulladt a mellem, hiába evett akkor már jól Laura, majd tegnap reggelre nagyon megcsappant a tejcsim, most örülök, ha 2 mellbből 60at eszik, kemény meló, de hála lement a gyulladás, remélem visszajön a tejem, annyi volt... :( Szóval most para vagyok, szeretném még szoptatni... De az utóbbi napok nem állnak másból csak fejésből és szoptatásból, kicsit kivagyok...

Van aki ad cumisüvegből anyatej pótlást? Működik? Illetve volt olyan, akinek majdnem elment a teje és utána visszajött?

Találka:
a Millenáris nagyon jól hangzik, meg a Margitsziget és a Városliget is, mi mindenevők vagyunk. Ha normalizálódik a szopihelyzetünk, én is tudnék segíteni a szervezésben.

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


Sziasztok Anyukák!!

Annyira jóóó ide tartozni! Szinte hihetetlen,pedig már egy hete született Samu!
Kérdezek is gyorsan tőletek! Szerintetek korai a napirend,azaz a 3 óránkénti evés beállítása? Egyelőre van,hogy óránként enne,de van,hogy 4 órát is alszik egyhuzamban. És tegnap végre eljött a doktor néni,aki igazolta,hogy tényleg keres,és szopizik is rendesen,tehát nem csak a konfortérzetét akarja biztosítani cicivel. Tök jó az igény szerinti szopi,de nem sokáig fogom bírni éjjel-nappal...
Egyébként minden ok velünk,azt mondta a doki tegnap,hogy az izomtónusa kb. 2 hónaposnak felel meg,a fejét percekig tartja hason fekve,ha függőlegesben van,meg folyamatosan nézeget.

Majd ha újra telepítem a képkezelő programot,rakok fel képeket! És nem is tudom ki írta,de rám sem hasonlít,azt fogják hinni,hogy csak úgy kölcsönkértem. Igazságtalannak érzem....:DDD

Ja,valaki elárulja,hol tudok csinálni babás vonalzót?
babzsák
 
 


pannica,
2 éves kor alatt a nap a bababőrnek rengeteget árthat...Felnőttkori bőrrákok nagy résza a 2 év alatti napoztatástól és leégéstől van. Gyógyszertárban érdemes venni nagy faktorszámú, jóminőségű naptejet és ha csak kicsit is van napon akkor is kenni.Ez a kreolbőrre is vonatkozik, annak sem árt kevésbé a nap.

bazsák
tyűűű nagyon ügyi a babád!!!
neked kell eldöneni, hogy korai e a napirend, bár szerintem most állítja be magának a tejcsit, lehet nem lenne túl jó nem adni neki. Arról nemis beszélve, ha nem adsz neki és helyette sír, szntem az sem jobb.Rohadt fárasztó az első időszak, de szerintem jobb ilyenkor ha te alkalmazkodsz és nem a baba hozzád egyenlőre.
Vonalzó pl: www.tickerfactory.com www.babafalva.hu Várjuk a vonalzót :wink:

r.zsana
pont a ti korotokban nekünk is volt ilyen.rájöttem, hogy eccerűen azért nem alszik mert nyüzsgésben már nem tud pihenni rendesen(vagyis nem az van mint piciként, hogy ahol esik úgy puffan, bárhol bealszik),ilyenkor fogtam besötétítettem és csöndet "csináltam" körülötte. Így ment is az alvás és nem volt esti nyügi és éjjel is szépen aludt.
Vendég
 


luisa,
nekem a gyulladás után mondhatni nulla tejem volt, de ÁLLANDóan fejtem, tényleg rengeteget és így visszajött napi 2-3dl...tudom ez kevés, de neked azért eleve van szopinkét 60an ami nem rossz. Ne add fel szerintem, bár tudom bazi fárasztó, de csak így van esély, hog ylegyen tejed.Mivel Dalmi nem szopik rendesen ezért mi sokat adtunk cumiból neki, de ez nem jó megoldás.A legjobb mellürítő a baba és ha sokat nincs cicin, egy idő után kevesebb lesz a tej.Ez olvastam is és tapasztaltam is...
Remélem hamarosan túllesztek a nehezén, és jössz gyakran! :D :D
Vendég
 


Bacilivi,
köszi a bíztatást! :) Ti mit adtok neki a 60 szopi után, tápszert? AZt hogy kell? Ma eddig volt 380ml tejem (kb 100-val kevesebb, mint általában), de már a 6. étkezésnél járunk, most utoljára csak 50 ment Laurának, most alszik, 2 óra múlva megint próbálkozunk... A fárasztó az egészben, hogy 2 óránként adok neki és a szopi fejéssel 1 óra, eddig pedig max 10 perc volt :), túlságosan el voltam eddig kényeztetve azt mondjátok? :) Ja és régen fejnem sem kellett, csöpögött, abból van az 5l lefagyasztva:), amíg birom azzal hozzátáplálok, de csak szigorúan reggelire és elalvás előtt, napközben pedig próbálkozunk... Laurának is fura, hogy így kell erölködnie, úgy sajnálom szegényt:(

Szerintetek mennyi idő kell a tej újratermelődéséhez? a kórházban azt mondták, simán a 2 óránkénti étkezéseket bírnia kell, én nem ezt veszem észre, mivel most az 50en felül kb 5ml-t tudtam fejni, az előző étkezésnél pedig 110-et összesen a szopival, ott 3 óra telt el az előző szopi óta.

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


Na sziasztok!

Hát nagyon sajnálom ami veled történet luisa, de én is csak azt tudom mondani, hogy minnél többször tedd mellre és minnél többször fejd le! Nekem rengeteg tejem van hálistennek, egy mellből ki tud szopizni 100at ha éhes, de még marad is benne utána, szóval kettőből simán 200 is menne! Eleinte lefejtem mindig, de rengeteg volt, már a mélyhűtő is tele van vele! Most hogy nem fejem, tényleg kevesebb lett! Neki elég, nem panaszkodik, és néha ha túlalussza magát le kell fejnem így is, mert sok, de jelentősen kevesebb mint volt!
Viszont ha kell akkor 1-2 nap alatt többet termel, ha elkezdem fejni megint! Multkor is fogorvoshoz mentem, és hogy legyen mit adni neki (fájdalomcsillapitó hatása miatt nem akartam szopiztatni) lefejtem sokat előre, és frisset is hagytam itt, szóval akkor ujra több lett!
Ugyhogy biztos lesz az még több is, vissza fog állni normálisan, csak nem szabad feladni!
Viszont van ugy hogy Kyrus "majomkodik" a mellemen, és nem eszik csak dugdossa ki a nyelvét és nyalogatja mint egy nyalókát, ilyenkor ha sokáig csinálja van hogy pótolom neki lefejt tejjel cumisüvegből! És nem szokott le a mellről! Lényeg, hogy többet legyen mellen mint cumisüvegen, mert gyorsan rájönnek, hogy könnyebb az :)
Tejserkentő teával vagy valami hasonlóval próbálkoztál már?

Hát nem tudom nálatok hogy volt ez, de nálunk Kyra elfelejtette, hogy milyen is jókislánynak lenni, nappal sokkal kevesebbet alszik, alig-alig (régen Samuhoz hasonlóan 4-5 órákat simán aludt)... :roll:
Nem tudom miért van ez...már most olyan nagylány lenne, hogy kevesebb alvás is elég neki? Sokat nézelődik, meg pihenget (10-20 perces felszines alvás) de az a régi beájulós alvás már sehol sincs!... :roll: Nálatok volt ilyen?

Ja és nem tudom, hogy nektek is van-e ilyen, de amikor felszinesen alszik akkor van, hogy olyan keserves sírással riad fel, mintha megvertük volna...nem is csak sír, de már visit... :shock: :roll: :cry:
Mintha rémálomból riadna fel...csinál ilyet valaki babója?
Ugy sajnálom ilyenkor, és nagyon nehezen is nyugszik meg egy egy ilyen visítás után!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


luisa,
nekem már 2-3dl sincs naponta sajnos.ez gondolom köszönhető annak, hogy a fejés nem tud olyan hatékony lenni mint a szopi.(tod írtam, Dalmi nem szopik "rendesen"). EGyébként meg veszünk anyatejet és tápszert kap. Tök jó, hogy kitartó vagy!!!! A tápszer csak a legutolsó megoldás..(hogy érted, hogy hogy kell? nem értem a kérdést :oops: ) De szntem nálatok nem lesz gond.Egyébként nálam is úgy volt, hogy a mellgyuszi után 3/4 órát fejtem kb és alig jött...aztán kb 2 hét mulva már negyed óra alatt kiürült a cici.Szoval szntem 1-2 hét és visszaáltok o gyors szopira :wink: :D Addig meg hagyd a háztartást... :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok,még új vagyok itt másik topikban szoktam lenni,de remélem nem baj hogy benézek ide is!

Akira megtaláltalak! :D

Kép

Kép
katlina
 
 


sziasztok,

egesz delelott nem engedett be a babanet :evil:

Babzsak es Samuka: jo, hogy itt vagytok :D Szerintem Babzsak nagyon korai lenne 3 orankenti szopizast beallitani a babanak, de en abszolut az igeny szerinti szoptatas hive vagyok. Es igenis fogod birni, hozza fogsz szokni :) szerintem ez a legjobb a babanak. De ez bersze csak az en velemenyem nem szentiras :D Nalunk Athina van hogy orankent van, hogy 2-3-4 orankent eszik, mikor hogy. Varjuk a kepeket!

Boszibaba: hihetelne ez a gyarapodas :D De jo neked, hogy ilyen sokat alszik a kicsi fiad! Bar ma en sem panaszkodhatom... De en azert biztos beparaztam volna ha 9 oran keresztul nem kerne enni... vagy ez csak az en hulyesegem :?: Nekem szetrobbannak a melleim mar 4 ora nem eves utan is :roll: (mondjuk nem fejek)

Zsana: nalunk is vannak ilyen napok amikor alig alszik 1-1,5 orat nappal es azt is tobb reszletben. Baromi nehez ez mert az ember nem tud vele mit csinalni. Foleg, hogy Athina nagyon olbe baba es csak keves idot hajlando egyedul jatszani. Szoval faraszto, tudom... de majd kifarad jol es kovetkezo napot majd atalussza :D

luisa: juj sajnalom ami tortent. Nekunk ilyen nem volt, de en bizom benne, hogy visszajon a tejcid! Csak ne add fel!!!

Vitte: koszi a "bokot" :D sajnalom, hogy nem tudunk talalkozni most nyaron. Persze kijohetnetek ide hozzank nyaralni :D

Bacilivi: hogy birod a koltozest? Mar az uj helyen? Meg dobozokban? :D

Ozi: meselj mi van veletek!

Az en kis babamra annyira buszke vagyok (megint) mert tegnap babamasszas kozben atfordult a hasijarol a hatara!!! :D Ketszer megismetelte a dolgot aztan elfaradt. Toltenek fel kepet rolunk de nem engedi a babanet :twisted:

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Kép Na ez egy mai kep (tekintsetek el attol, hogy nagynak latszik a hasam, becsszo csinalom a feluleseket minden nap :)

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Akíra,
vigyázz nagyon a tejcsidre, nekem is anno így volt, simán volt egyben 100ml :(
Ma keztem inni a Lactoherb teát, kiderül...

Bacilivi:
a kérdésemmel azt akartam mondani, hogy hogy adagolod?, milyen tápszert adsz? simán eszi a pici? nem zavarja össze a kétféle kajcsi egyszerre?

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


pannica
nagyon szépek vagytok!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Jaa mi még dobozokban...szerdán lesz a költözés első felvonása anyámékhoz... :roll: :roll: Jajjj nem látom a végét...

luisa,
Dalmi mindenevő...nem zavarja össze, de van pár baba akit igen, sőt olyan is aki táp után elutasítja az anyatejet :? A táp oldalán ott van, hogy hogy kell adagolni és mennyi idősen mennyi kell. Bár Dalmi többet betol mint az "előírt"... :oops: Humana Ha1-et kap.Dokink ezt javasolta.
Kitartást :D és majd mesélj hogy alakulnak a dolgok! Kép???
Vendég
 


Sziasztok!

Luisa
nekem is volt olyan, hogy annyira elment a tej, hogy a kettőből fejtem le 20-t. Niki bömbölt, hogy éhes. tápit nem akartunk adni, lefagyasztott tejet kapott, de útálja az üveget, akkor meg azért ordított.
vettem laktoherb teát azt ittam szedtem a more milk kapszulát. a teát érdemes eleinte úgy inni, hogy 2 dc vízbe teszel 2 db filtert, ezt így ittam vagy két napig, aztán csak reggel és lefekvés előtt ittam ilyen nagy adagot, napközben 1-1 filtereset. a kapszula meg a tea + fejés visszahozta. kitartás és szurkolok neked.

pannica
nagyon helyesek vagytok, nem olyan borzasztó a hasad.

akíra
nekünk is van ilyen sírva ébredés, nagyon nehéz megnyugtatni, ha felveszem akkor sem jó semmi. ma például este volt ilyen gyorsan cicit tettem a szájába és megnyugodott, de még a szemét sem nyitotta ki. olyankor szokta ezt, ha nagyon fáradt.

Kép
Kép
bbeti
 
 


Sziasztok!

babzsák,
GRATULA A KIS SAMUHOZ!!! EGÉSZSÉGET, KITARTÁST A KEZDETI NEHÉZSÉGEKHEZ, SOK TEJCSIT KÍVÁNOK NEKTEK!

Lilo,
Blani olyan jó csaj :wink: Nagyon helyes kislány!

bbetti,
Niki nagyon szép kiscsajszi. Olyan, mintha már féléves lenne.

boszibaba,
Gabika milyen édesen mosolyog!

gyanixi,
De rég láttam Rékát. Azóta megnőt. És szerintem tiszta anyja :wink: Édes pofa a kislányod!! :)

pannica,
Nagyon helyesek vagytok Athinával! A hasad miatt ne aggódj, mivel szoptatsz, szerintem lemegy pár hónap alatt. Nekem nagyobb a hasam, és én sajna nem is szoptatok :cry: egyébként nekem a combom is olyan "asszonyos" lett, és az arcom is tök dagi :oops:

Nálunk az a helyzet, hogy Márk egyre rosszabbul eszik :oops: Van olyan, hogy megeszik 40-et és az elég neki. Általában pedig 60-70-et eszik. Pl tegnap össezségében egész nap alatt 560-at evett (még mindig írom, hogy mennyit eszik egy nap). Egyébént már 90%-ban tápszeres baba :cry:
Valahol azt olvastam, hogy a vérszegénységtől csappan meg a babák étvágya. Ezért kértem beutalót vérvizsgálatra, amin már túl is vagyunk, és kiderült, hogy MÁrknak enyhe vérszegénysége van. 100 egység a hemoglobin alsó határa, neki meg 96, ami nem vészes, de még jó, hogy időben észrevettük. Amúgy nincs semmi baja, csak 1 kicsit sápadtak az ajkai, meg hát mint írtam nagyon rosszevő. Kedden megyünk tanácsadásra, remélem kapni fogunk valamilyen vaspótló cseppeket.
Volt esetleg valakinek ilyen problémája?
Hívtam tegnap a védőnőt, aki azt mondta, hogy a vérszegénysége akár a súlyos sárgaságától is lehet (nem tudom, hogy emlékeztek-e rá, de Márk nagyon sárga volt születése után, még a Heim Pálban is voltunk emiatt).
Na, remélem, hogy ez hamarosan rendeződik.

Akinek tápszeres a babája, mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást? Én arra gondoltam, hogy 3-4 hónapos kortól elkezdeném. MÉg nem kérdeztem a dokitól hogyan működik, és hogy mikor kezdhetem.

bacilivi,
MI is 2 hét múlva költözünk. Már apránként visszük át a cuccokat az új lakásra. Most már csak a használatbavételi engedélyt várjuk, aztán a bank folyosít, és költözhetünk. Elég gáz lesz ez így kisgyerekkel.
Akartam kérdezni, hogy senki közületek nem lakik a XVII kerületben? MI oda költözünk, a "Helikopter" lakóparkba. Oly annyira nem ismerem a kerületet, azt se tudom, hol van a gyerekorvosi rendelő, patika stb... Na de majd biztos kiismerem magam.

Szép hétvégét Nektek!

Pusz
Dia

Kép
dijcsi
 
 


Sziasztok,
Hát, én szoptatás ügyben nem adok tanácsot, mert nálunk nem a legjobban működik. Most már egyre valószínűbb, hogy azért, mert Blaninak elég rabszódkus az étvágya. Vannak olyan napok, hogy alig eszik, van, hogy szopi után még 120 ml! tápit is eszik. A tejci sajnos meg nem áll át ilyen gyorsan, így általában pont mire már több tej van, addigra nem kéri.

Őzi, köszi a dícséretet, de azt hiszem, hogy elszóltam magam, mert pár nap múlva ismét pótolni kellett.

Dijcsi, Luisa, lehet, hogy nálatok is magától visszaáll az étvágy. Szerintem ha csak néhány napig tart, és nincs súlyvesztés nem érdemes aggódni.

Találkoztunk Nanettékkal, Domi nagyon kis édes élőben is. Nanett is nagyon jól nézett ki, nem látszott a fáradtság. Sétáltunk egy jót, igaz a babák nem nagyon hagyták... :) Holnap már mennek haza, úgyhogy biztosan hamarosan jelentkezik.

Pannica, tök helyes ez a kép! Irígyellek, hogy ilyen kitartó vagy és már minden nap gyakorlatokat végzel. Egyébként szerintem nagyon ritka, hogy valakin egyáltalán ne látszódjon a szülés pár hónapot követően. Nekem úszógumim van és tokám... :lol:

Boszibaba, Gabika nem csak szép, de úgy tűnik, hogy nagyon jó baba is. Hihetetlen hamar átalussza az éjszakát. Nagyon szépen fejlődik is. Gratula hozzá!

Livi, nem felejtettelek el, csak tényleg el voltam havazva az utóbbi időben. Úgy tűnik most már jobb lesz a helyzet. Dalmiról készült újabb sztárfotó?

Gyanixi, Réka milyen kis csibészesen mosolyog már!

Valaki meg tudná nézni a Millenáris parkot a találkozó szempontjából?

Lilo

Kép
Kép
34372
 
 


Dijcsi: ne aggodj tul sokat a verszegenyseg miatt, en is az vagyok kiskoromtol fogva vastablettakon elek, de tul lehet elni :D Mindenesetre jo, hogy idoben eszrevettetek, okos voltal, hogy gondoltal ra! A hozzataplalast itt az orvosok 4 honapos kortol ajanljak, de van aki csak 6 honapos kor korul kezdi el. Korabban azert nem jo mert a babak ha szolid taplalek kerul a szajukba reflexszeruen visszakohogik. Ez a reflex 4 honapos kor korul kezd megszunni.

A koltozoknek kitartast. Minden elismeresem, biztos nem lehet konnyu babaval :shock:

Ja es koszonom a biztatast "zsirparna ugyben". Ezek szerint nem en vagyok az egyetlen. Egyedul a kishugom olyan szerencses alkat, hogy mar mar a masodik gyerek utan is olyan vekony mint egy manoken. Hat en sajna ugy latszik mas geneket orokoltem...

Lanyok nalatok mar beallt a napirend? Nalunk mar igen, ami gyakorlatilag abbol all, hogy nappal 2 orat fenn van, egy orat alszik, ez megy este 6-ig majd akkor 9-10-ig fenn van es aztan csak ejjel max. 2-szer ebred. A szopizasok teljesen random szeruek.

KépKép
KépKép
pannica
 
 


Zsírpárna az nálam is van még :):):):) ezen én nem aggódnék :):):)

Szopizás nálunk is összevissza van de azért két órát kb kibír.Ja és két napja megint elhagytuk a tápit :):):) Csak el ne szóljam magam :d :lol: :lol: Kép

Kép

Kis családunk :) Nekem nemcsak zsírpárnáim vannak de még a kozmetikushoz sem jutok el :):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?