Sziasztok!
Újra elmentek a nagyok, most olyan üres a lakás, csak a legkisebb ficánkol itthon.
Írok egy kicsit, aztán következik a szokásos romeltakarítás.
Úgy látom, mindenkinek kellemesen telt a hosszú hétvége!
Képdícséreteket köszönöm, örülök, hogy tetszettek.
A ruhákból 51 volt összesen, de sajna nem tudtuk mindet lefotózni, mai napig sajnálom. Ildi, megnézném a menyecskerucidat, ezek között is volt osztrák népviseleti ihletésű – nagyon csípték a lányok!
Ildi!
Teljesen igazatok volt a tömeggel kapcsolatban. Mi ahogy mentünk vasárnap a Mátrába, Pásztó felé indultunk, és folyamatosan kígyózott a kocsisor velünk szemben, este hallottunk mi is, hogy 10 ezer látogató volt Hollókőn (sejtettük, mert végig kocsiktól csillogott a domboldal).
Galyatetőn, mikor ott jártunk, még szinte alig lézengett pár ember, viszont a Kékes – kilátóba már nem jutottunk fel délután a tömegtől.
Locsolás:
Roller: nálunk négy éve van elrakva – igaz, a miénk nem kifejezetten kisgyereknek való.
Múltkor lemaradt: kukoricasalit hogy csinálod?
Timi!
10 nap!
Még jó, hogy van, aki vigyáz rád!
Nálunk csak 2-3 nap van egy párszor évente, már lassan hozzászokom, de hhosszabb időt, mint mondjuk Ildiéknél is volt biztos nehezen viselnék.
Igen, mi több napot kirándultunk, de este hazajöttünk, mert nem foglaltam időben szállást.
Szopi-hami téma: Gabival írtátok…. Nekem a fiú csak öt hónapig kapott anyatejet (nagy bánatomra a szopi nem jött össze, így mindig fejtem neki), aztán végleg tápis lett. Majd félévesen kezdtem neki is a gyümi bevezetését, semmi gond nem volt. A lányom már szopis baba volt, szépen kivártuk a fél évet, nála kellett kb két hét, hogy elfogadja az új ízeket, de onnantól nagyon szépen megevett bármit. Nekik a mai napig bármit adhatok, megeszik. A picinél is fél évesen kezdtük el a kóstolgatást, kb két hét alatt jutott odáig, hogy almát-sütőtököt evett már 3-4 kiskanállal. Csak közbejött az a lázas betegség, két gyógyszert is kapott,amire pipa lett, és onnantól bármivel közelítettem a szájához, bezárta a kiskaput.
A gyógyit sem tudtam beadni. Pár nap szünet után kezdtünk mindent előről.
De én mondjuk úgy próbáltam, hogy mikor már nagyon éhes volt, akkor adtam neki a pépet, nem szopi után. Mostmár sejti a rendszert, 3-szor kap kanalas hamit, és már fél decit megeszik egy alkalomra.
Ahhoz képest, hogy eddig kb 20-30 millit csak szétmázolt magán – láttátok a képen (ott eredetileg egy csupamaszat konyharuha is volt még rajta védőöltözetként)
Nálunk a védőnéni mondta, hogy a csak szopis babák nehezen tanulnak meg enni, ezért most a legújabb javaslat, hogy 5 hósan szoktassák őket az ízekhez. Nekem is mondta, hogy mindent kóstoltassak vele, gyakorlatilag bármit a mi ételünkből, így szokja a változatosságot, viszont jóllakatni, csak a korának megfelelő pépekkel szabad.
Hááát…..
Gabi, kíváncsi vagyok, nálad mit javasolnak majd. Szuzy, nálatok mit mondtak annakidején?
Én szeretném, hogy jó evő legyen, de nagyon szopi párti vagyok….
Gabi!
Takonykór:
gyógyulj meg mielőbb!! Tavasszal ez a legrosszabb. Mikor kirándultunk, állandóan öltöztünk/vetkőztünk, úgy izgultam, nehogy megfázzon valaki!
Bokor: Zsóka nem tud valamit???
Móni: Szilvásvárad szép lehetett!
Azért csak jutott egy kis locsi , hogy ne hervadj el teljessen!
Cipő: ne is mond! Jó minőségű cipőre(ruhára) nálunk is előre megy a gyűjtés..
Nemrég voltunk tavaszi beszerzőkörúton és az egyik boltban 6 pár cipőt vettünk. Mikor mondták a végösszeget, a férjem viccesen megkérdezte az eladót, hogy ekkora tételnél van-e kedvezmény- a csaj nem vette a lapot.
Szuzy!
Mi újság nálatok? Elfogyott a sok húsvéti finomság?
Szilárd-fogacskák?
Megyek, mert centriz a mosó, mindjárt teregethetek…