Új privát üzeneted érkezett!

Rita, hát igen a mi kórházunkba is 2-3 másikat vonnak össze, így 4x-e lesz a szülő nők száma mint eddig! :( Olyan hawaii dolgom biztos nem lesz mint anno Esztivel, hogy egész nap egyedül vajúdtam a szülőszobán.Választhattam is az 5 külön szobából, hogy melyikba megyek :wink:
Azért, ha van segítséged is nagy teljesítmény a tanulás bevállalása egy ekkora család mellett!De abban teljesen megértelek, hogy diploma ma már kell!Azért úgy 1 fokkal talán könnyebb lesz valami jobban fizető munkát találni.
Bár az én szakmámban/pedagógus/sem tudom mi lesz mire visszamennék dolgozni.Egyenlőre ott is elkeserítő a helyzet, és leépítések vannak :roll: :( Szóval van még 3 évem, lehet én is átnyergelek valami jobban jövedelmezőre :lol: :lol:
manóci
 
 


Móni, ez az... Nem csak hogy hawaii nem lesz, de tartok tőle, hogy annál komolyabb lesz a helyzet. de csak vészmadárkodok, adja Isten, hogy ne legyen igazam... :(

Diplomám van már (kettő is :) ), csak tanárszakos (nekem is :) ), az meg nagyon nem nekem való. A logopédia azért lesz jó, mert egyrészt nincs belőle sok, vagyis - remélhetőleg - két év múlva is szükség lesz rám, másrészt meg rugalmas időbeosztásban is lehet csinálni... Vagyis eleinte csak egy-két nap, keveset, aztán ha a családom nélkülözni bír majd jobban, akkor belevetem magam... :lol: Szép tervek, ugye??? :D
Te hol dolgoztál? Hááát, igen, pedagógusnak sem jó lenni mostanában... :? És mire szeretnél átnyergelni?

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Először is hatalmas gratuláció a kis Péterhez. Hú mikor lesz még július vége, hogy az én időm is eljöjjön! :lol:

Timi!
Tök jó az új táblázat.

Dóri!
Tényleg jó hír, hogy egyenlőre nem kell műteni a kislányod! :D
A múltkori képedhez képest sokkal lentebb van a pocikád, de nekem nagyságra nem tűnt nagyobbnak. Ez már tényleg a finis.

Manóci!
Örülök, hogy minden rendben van Esztivel. Adrinak a nyakán van egy anyajegye, sokan mondták, hogy vetessük le neki, de a bőrgyógyász nem ajánlotta. Szerintem sem kell mindennek neki esni, de időnként azért megnézetjük.

Rita!
Tanulás, hát minden elismerésem. Visszaemlékezve a vizsgaidőszakokra, nem volt egy egyszerű dolog. Szerintem sincs logopédus túlkínálat, mikor nekünk szükségünk lett volna rá, alig találtunk valakit.

Tegnap voltam dokinál, minden rendben van, zárt méhszáj, szépen növekvő méh, megkérdeztem a dokit a kórház felé való fizetésről.
Azt mondta, hogy nálunk nem kell fizetni, ha behívom amikor elkezdődik a szülés, mert nem fogja beírni ügyeleti időnek és így nem számoltatja el bérnek a bent tartózkodását. Ő azt mondta, hogy azért lehet különbség intézetek között, mert sok minden attól függ, hogy a kórház igazgató miként rendelkezik. Hát lányok nem jutottunk sokkal előrébb, nekem tegnap ezt mondták, de majd meglátjuk mikor élesben benne leszünk.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 

 
 

Rita :)
Nekem is vesedologgal műtötték vizeletvisszafolyás miatt. Ez egyenlőre egy kisebb beavatkozás volt. Ha sikerül, jó, ha nem, akkor még egyszer lehet ismételni.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Éjfél körül értem haza, tökjót dumáltunk a barátnőmmel. :)

Tegnapi CTG-n minden rendben volt. Találkoztam a szülésznőmmel is, ő csinálta a vizsgálatot. :)
Érdekes, mert meglátott és rögtön leesett az álla, hogy te jó ég mekkora gyerek lesz ez (a hasam méretéből vonta le a következtetést).

Móni,
a szülésznő választás-fizetés részéről nem tudni mi lesz. Viszont ami biztos(nak tűnik) az az, hogy aki júli 1 után szül, azzal már valószínű, hogy megfizettetik, ha
a saját dokiját szeretné behivatni a szüléshez.

Szilvi,
Te jó híreket kaptál dok ügyben. Ez rendes húzás, hogy nem írja el ügyeleti időnek, ha behívják. :D

Rita,
részemről is minden elismerésem, nem semmi, hogyan állsz helyt! :)
És ha a dokid nem tud menni a Jánosba mihez kezdesz? Szülsz az ügyeletben a Jánosban? Persze, ha a legrosszabb esetet nézzük és nme változik addig a degenerált álláspontjuk. :(
Nem buta a kérdésed. :) A sebészek plasztikának hívják, de azért nem egészen ez az. :( Vesemedencében van egy tágulat, amit Vikinél az okoz, hogy ahol a vizelet becsatlakozik a veséhez ott van egy szűkület, és a műtét
ezt hivatott megszüntetni, ezáltal egy idő múlva (pár hónap) a vesemedence tágulat is szépen visszahúzódik és nem károsodik a vese. Ha lehet, akkor endoszkóppal csinálja a doki, de ha nem sikerül ígyí megoldani kénytelen vágni egy centiset. :( És lóg vmiféle katéter majd belőle pár napig :shock: , amitől különösen parázok. :roll:
Minnél nagyobb a gyerek, annál inkább van sansza az endoszkópnak, pici babáknál szinte lehetetlen állítólag. Szóval az idő is nekünk dolgozik. :)

Móni,
hát kiváncsi leszek mikor szülök. :) Tegnap míg benn voltam 2 baba is született.

Petra,
persze, hogy lehet szopi a homeósok mellett. :) :)

Nelli,
nagyon örülök, hogy Domcsival kapcsolatban is pozitív híreket kaptál! :):)

Ma 19 fok lesz állítólag, nyomulunk ki a kertbe, meg ma megyünk a dínós kiállításra, az a baj, hogy rohadt messze van, és péntek du.. majd dugulunk a kocsiban, azt se tudom hogy menjek oda.. majd eg kell néznem. :roll:
Vendég
 


Ja, még azt akartam, hogy megkérdeztem a szülésznőmtől hogy mi lehetett ez a jobb oldali hasfájás élesen. Azt mondta eléggé gyakori az utsó időkben, és baba feje okozza valahogyan az illeszkedés során. :) No para, de valam rettenetesen kellemetlen és rossz érzés. :( Tegnap megúsztam a dolgot, remélem a továbbiakban is megkímél. :roll:
Vendég
 


Dóri: azért jó, ha összekészíted a kórházas cuccot :lol: .
Te Vikinek hogyan szoktad adagolni a Chamomillát, és milyet? (nekem régen a gyerekorvos azt mondta, hogy Ch5 v. 9-eset, 1 bogyót oldjak fel kiskanál vízben - igaz, akkor 3 hónapos volt, de most a könyvben azt olvastam, hogy CH15-ből ugyanúgy 5 bogyi...) Csak mert az egyik patikában nem volt 5-ös, és azt mondták, hogy a 15-öst viszik gyerekek fogzására...

Más: ha kell valakinek iwiw-es meghívó, szóljon nekem nyugodtan, mert múltkor véletlenül igényeltem egyet :lol: (akartam valahová kattintani, mikor pont bejött egy kép, és elcsúszott a szöveg, így pont az igénylésre kattintottam :lol: )

Kép
Kép
timóca
 
 


Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi,
Chamomilla C15-öst szoktam adni neki, és 5 golyót oldok fel fél dl vízben. Nekünk kezdetektől ezt mondta a doki. De anno még azt is, hogy lehet egy kiskanálban is, csak ne legyen fém ugyebár.
Cuccost összeraktam, igazad van. :lol:

Megyek felrakom főni a jó kis 3 kilós paraszt sonkánkat. :D Még holnap de. ki kell mennem a piacra zöldségekért, mert ma elment a du. a dínókkal. Nagyon jó, tudom ajánlani kisebbeknek is, mert mindenféll játékok, foglalkozások vannak. Még egy másfél éves gyerek is tökjól ellett volna. Szóval tényleg tuti. :wink:

De édi Livike! :)

Én is jó kis húsvétolást kívánok mindnekinek! :):)
Vendég
 


Dóri: köszönöm :lol: . Igen, azt nekünk is mondta, hogy ne fém kanálban oldjuk.
A fájására végülis jó volt a chamomilla, de elvittük orvoshoz. Mondta, hogy valami vírustól aftás a szája, nyelve, stb... úgyhogy írt fel boraxos ecsetelőt, ez hátha segít. Tehát nem fogzás.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Most értünk haza a Tescoból, de tömve volt, úgy tűnik mindenki mindent most akart beszerezni, de szerintem holnap még rosszabb lesz a helyzet.

Mi holnap főzzük meg a sonkát, sajnos ma nem volt rá idő, pedig már nagyon rá vagyok izgulva.

Dóri!

Ez volt az első CTG-d? Sokat mozgott közben Marcell?

Timi!

Nagyon cuki a kislányod!

Mi is mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok,


Dóri,


De jó híreket hoztál :) ennek igazán örülök.Bár jó lenne, ha a szülésznőmet is meg tudnám tartani, de azért az is valami, hogy júli 1.-ig a doki maradhat :) Azért é is rákérdezek majd pénteken, kiváncsi vagyok.Remélem ő is ezt mondja, és akkor valóban letojom a pletykákat és megnyugszom végre.
Jó lehetett a Dió.Meddig tart?És hol lehet megnézzni?Mert, ha tetszeni Eszti korúnak is akkor lehet elvisszük :wink:


Szilvi,

Én is holnap főzöm a sonkát, és de. festünk még tojást is :wink: már megígértem! :lol:
Tökre várom,, nálunk is inkább a kajálásról szól ez az ünnep meg a jó időről, hogy már kint tududnk lenni :wink: családostól.Ugyhogy lesz is jövés-menés!


Timi,

Livi, tüdér bogár, naon szép kiscsajszi :wink:


Nem tudom, hogy tudok majd jönni a 3 napban, ezért most kívánunk mi is mindenkinek Kellemes Húsvétot!!!!!
/és vigyázzatok magatokra :wink: /
manóci
 
 


Tök jó, most írtam és elszállt az egész :twisted:

Kezdem előlről!!

Sziasztok,


Dóri,

Nagyon jó hírekkel jöttél, köszi hogy megkérdezted! :) Akkor már csak a szülésznőmért kell aggódnom.Én is megkérdezem azért jövő pénteken, kiváncsi vagyok egyet tudnak-e?! :wink: Remélem, és akkor megnyugszom.
Jó lehetett a Dinó kiállítás.Gondoltam én is, hogy elviszem Esztit, de azt hittem ő még pici hozzá.De, ha te mondod, hogy el lehetne, akkor elmegyünk.Hol van, és meddig?

Szilvi,

Én is még csak holnap főzök sonkát, és iszonyúra rá vagyok gerjedve szintén :oops: :lol: koleszterinem meg majd............. :roll: de most nem izgat! :P


Timi,


Livi nagyon szép kiscsajszi :) még mindíg!!!


Kellemes Húsvétolást kívánunk mi is, mert nem tudom, hogy betudok-e kukkolni 3 napig!Lesz mászkálás ide-oda :lol: :lol:
/azért vigyázzatok magatokra :wink: /
manóci
 
 


Ez bolond :twisted: most látom, hogy mégis elment!!!Kicsit más szavakkal de ugyanaz a lényege!!!! :lol: :lol: :lol:
manóci
 
 


Sonka nálunk is már fő (az a legjobb az egész húsvétban :wink: ) :lol: . Délelőtt meg Livivel nekiállunk tojást festeni, mert utána már mi se leszünk itthon :lol: . Még én sem festettem soha tojást, de remélem, Livinek tetszeni fog :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri, gyorsba visszaugrottam, ezt elfelejtettem :oops:
Találtam egy ilyet neked, hátha segít a keddi ügyintézésben :wink:
Puszi http://velvet.hu/poronty/2007/01/24/gye ... anyagi_ju/
manóci
 
 


Móni,
:lol: :lol: :lol: tutira mentél. :lol: :lol:
Nagyon remélem, hogy egyformát hallunk majd a két dokitól.

http://www.dinok.hu/ a Természettudományi Múzeumban van, én online foglaltam jegyeket a honlapjukon keresztül, és nem volt tömeg, mindenhez szépen oda lehetett férni, kipróbálni, megnézni stb. Lehet fényképezni is, ezért külön fizetni kell. Persze nme vittem gépet. :? Pedig Gergőkém belebújt a dínó tojásba. :lol:

Kész a sonim, Peti már megvámolná. :twisted: :twisted: Pedig ma nem ehet húst. :twisted: Már csak ki kell hűlnie és holnap a levében szépen megfőzöm a tojásokat.

Tojásfestés nálunk nincs, a fiamnál nem aktuális :lol: , a lányomnál még nem. :lol: de eljön ennek is az ideje majd.

Szilvi,
első CTG volt, ja. Legközelebb pénteken megyek majd. Érdekes, fájásmérőt nem is raktak rám, csak a baba szívhangot néző tappancsot. Mozgott Marci gyerek, akkor felszökött 160 köréa szívhang, de ez normális. Emlékszem az Uzsokiban a CTG-nél még nyomogatni kellett egy gombot, ha mozgott a baba, és volt fájásmérő (vagy mi a szösz a neve :oops: ) is. Úgylátszik gépe válogatja.

(Úristen, betölöttem a 36. hetet.. :shock: :shock: :P )
Vendég
 


sziasztok!

Mi Húsvétra csülköt főzünk,meg lehet,hogy csülkösbablevest,tehát csülök csülökkel...meg sütni kéne egy kis almáspitét.

Kiállitás:mi a tojáskiállitáson voltunk tegnap Patrikkal.Tök jó volt.Egy 500m2-es labirintusból a helyes válaszokkal lehet kijutni.Ma menni akartam a dinosra,de fiam belustult...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Cintia és Péter jól vannak, lehet, hogy már vasárnap, de lehet, hogy csak hétfőn-kedden mehetnek haza;
és akkor egy pár kép :)

Kép tesók

Kép Péter
Kép
cintia2
 
 


sziasztok.
én,akinek a legjobb az alvókája,kivételesen nem tudok aludni.bezzeg ti...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Kívánok mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Ez a baba egyszerűen gyönyörű :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kriszta,
nagyon szép kisbabátok van! :D Mégegyszer gratulálok Nektek! :D Milyen kis husis lába van. :lol:

Nálunk is "jól" telik a húsvét, Viki éjfélkor riadóztatott, 39.1 volt a láza, levittük prizniccel 38.4-re és kapott egy kúpot, szépen visszaaludt egy óra múlva és reggel fél 9-kor ébredt fel. Most 11-kor megint 38 a láza szegénykémnek, lefektettem. Férj persze a telken, kaput raknak fel apámmal. :roll: :roll:
Beadom neki a Belladonnát meg az Allium cepát, az szokott segíteni, vízszerűen folyik az orra. :(

Remélem nektek jobban telik az ünnep.. :?
Vendég
 


sziasztok!

Dóri sajnálom,hogy beteg a kicsi,az sose jó.Jobbulást.

Mi ma a Skanzenben voltunk Szentendrén,tök jó volt.Fiam rádöbbent,nem is olyan rossz dolgok azok,amiket néha annak mond.Legjobban az állatok tetszettek neki,mert a kezéből ettek,és hát tipikus pesti gyerek lévén nem adatott eddig meg neki.

Mindenkinek további kellemes időtöltést.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Kriszti!

Milyen kis nyugodtnak tűnik a kisfiad, nagyon aranyos. Biztos a tesók is nagyon örülnek neki. Szép bibliai nevet választottatok a kisfiatoknak! :lol:

Dóri!
Adri a hét elején volt ilyen megfázós, náthás állapotban, de ő nem volt lázas, most meg a férjem van benne, mondanom sem kell ő sokkal nyűgösebb. Az éjszaka nem sokat aludtam tőle, mert egész éjjel horkolt! :lol:
Remélem a kislányod mihamarabb rendbe jön.

Csilla!
Nagyon finom lett a csokitortám, elraktam a krémet máskor is csinálok majd.

Milyen csendes a topik, biztos mindenkit kicsalogatott ez a gyönyörű tavasz! :D
További kellemes ünnepeket!
Két napja eszem a sonkát meg a főtt tojást, de még nem untam meg.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Cintia: nekem az a kép tetszik a legjobban, ahol az összes tesó rajta van :lol: Olyan édesek :lol:

Szilvi: a sonkát és tojást nem lehet megunni :lol: .

Mi nem voltunk itthon. Tegnap reggel elmentünk anyukámhoz, onnan este Pilisvörösvárra (ott laknak Livi keresztszülei + a dédiék). Ott is aludtunk, és nemrég értünk haza.
Livikének közben picit rosszabbodott az állapota. Már az egész ínye tiszta vörös lett. (fogat mosni nem is tud, mert rögtön ömlik a vér) De az a boraxos ecsetelő biztos segít, mert mára a nyelve is egész szép lett, és az ínye is javulgat. Tegnap szinte nem is evett, és inni is alig. Ma viszont már egész sokat evett-ivott keresztanyuval :lol: (mindent pépesítve, hogy csak nyelni kelljen neki) . És míg tegnap egész nap elég nyügi volt, ma már egész nap nevetgélt, rohangált a kertben :lol: . Úgyhogy remélem, szépen lassan elmúlik a nyavalyája.

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi,
jobbulst Livinek :!:

Nálunk ma Vikinek "csak" 38.4 volt estére aláza és a kedve is lényegesen jobb, orra nem is, ill. alig folyt.
Asszem elhalasztom a holnapi OEP kirándulsát, megvárom, míg jobban lesz, és úgy hagyom ott anyunak. Csak nehogy kifussak az időből. :roll:

Valami iszonyat mód fáj a derekam, mondjuk reggel végigtakarítottam a lakást. Megyek letusolok és lefekszem, hátha segít. Aztán ki tudja mikor riadóztat a lányom. :? Éjjel nem ébret fel, csak hajnali fél 5-kor megivott kb. másfél deci vizet, aztán aludt 8-ig. Szegénykém, de talán holnapra is javul valamit.

Jóéjt lányok!

(Én kiiszom a Dunát a sonkára :lol: :lol: )
Vendég
 


Livinek és Vikinek jobbulást!

Én szeretem a sonkát, de gyerekkoromban sokkal jobban vártam, hogy egyek.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok,

Nálunk is vendégeskedéssel telt a húsvét.Vasárnap mi mentünk anyuékhoz+tesómék is,hétfőn pedig sógoromék+anyós jöttek ide!Tök jó idő volt, bár kicsit szeles, de jól elvoltak a kertben a gyerekek.Mi meg a sok finom kajával, felnőttek :oops: :lol:
Annyi húst ettünk, hogy már nem is kívánom, ezértmeg is fogadtam, hogy tuti csinálok holnap egy jó kis tojásosnokedlit salátával :lol: húsból egy kicsit elég, bár a sonkát valóban nem lehet megunni, ma még megesszük a maradékokat :!:

Vikinek, és Livinek jobbulást kívánunk! :(Mihamarabbi gyógyulást!

Dórikám, tarts ki még amíg elintézel mindent, és Viki teljesen meggyógyul! :wink:
manóci
 
 


Hát csajok, csak hogy ne legyen egyszerű a pocakosságom: úgy néz ki, a bölcsiben bárányhimlő van. Az egyik kislány, akivel jóban vagyunk, és a múltkor fent voltak nálunk, bárányhimlős Domcsi nagy valószínűséggel elkapja. És én magam miatt, ill. a baba miatt is aggódom, mert még nem voltam. Mikor Domcsit vártam, Dorka lett az. Nem kaptam el, anyósom elvitte, mikor kezdtek kijönni a pöttyök, de a lappangás alatt otthon volt. Nem tudom, hogy esetleg én az öcsémtől elkaptam, csak nem vették észre, vagy erős volt az immunrendszerem. Mindenesetre most aggódhatom megint. És szegény Domi is a szép időben lesz az.

Már előre szeretnék infót gyűjteni. A viszketésre mi jó a Fenisitil cseppen és a kapott hintőporon kívül? Köszi előre. is.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,
huh.. nagyon sajnálom ezt a bárányhimlő dolgot. Még nem biztos, hogy Domcsi elkapja, nem? Vagy van már vmi tünet?
Én anno Gergőtől nem kaptam el, pedig ő bárányhimlús volt olyan 4 évesen kb, pedig én is megúsztam gyerekkoromban. Aztán egyszer angolon kaptam el úgy, hogy a csoporttársam gyereke bárányhimlős volt. :shock: :shock:

Még emlékszem volt vmi patikai kencefice (asszem fehét és mentolos), amit a már viszkető pöttyökre kellett kenni Gergőnek.
De remélem megússzátok mindannyian! Mennyi a lappangási ideje ennek?

Móni,
kitartok! :lol: Képzeld 20 perc alatt végeztem a Teve u-ban, pedig dél körül értem oda (fél 3-ig vannak nyitva reggeltől), és tök kevesen voltak, és semmi papírt nem kértek, ott a csaj a kezembe nyomtott egy nyomtatványt, írjam be az adataimat (szül. időm, hely, név, ilyen banális dolgok) és már holnaptól tgyás-on leszek, mehetek a körzetihez kiiratni magam. Szóval, meglepően görülékenyen ment a dolog. Ritkaság! :D

Viszont, ami elrettentő volt (elsőre azt hittem oda kell mennem) az a TAJ kártyás részleg (újszülötté is :? ), millió ember, babakocsisok, mindenki. Az egy pokol lesz majd sorbaállás ügyileg, de azt már férj intézi. :lol: :roll:

Vikinek megint 38.4 volt REGGEL ébredéskor a láza, viszont egész éjjel szépen aludt 8-ig. Kiváncsi leszek mi lesz, ha felébred majd most 3 körül. :roll: Viszont a taknyossága elmúlt, csak ez a hülye láz. :cry:
Vendég
 


Dóri,

na, ez tök jó hír :lol: tényleg ritka a nagy bürokráciában, hogy így el lehessen intézni valamit!Én május első hetében megyek majd a MÁK-ba is GYES-t lemondani, meg a Tevébe TGYÁS-t igényelni!Egy napot rászánok majd, amikor mindkét helyen sokáig vannak, és már 8-kor ott toporgok :lol: Tök furi, hogy2,5 hét múlva meg újra llományba leszek!Persze csak szabi szinten :wink: :P

Viki :( nem lehet, hogy az a pár napos láz betegsége van?Mert Esztinek olyan volt már 2x is.Semmi tünet, a kedve is jó volt "csak" láza volt, de az nagyon magas.Én akkor Nurofent adtam, 3x, meg éjjelekre a kúpot, és el is múlt minden nélkül!
remélem semmi komoly, jobbulást, és gyógypuszkókat neki :)

Nelli,

Fú, hát ez elég gáz :? Reméljük azért nem kapod el.Én is csak annyit tudok, hogy régen a pöttyökre az a fehér rázókeverék vvolt.De azóta,.......biztos van valami új is már!Én úgy tudom, hogy 2-3 hétig lappang, és utána jön ki!
Vigyázz magadra, drukk megy, hátha megússzátok mindnyájan :!:
manóci
 
 


Móni,
hát, én is gondoltam a 3 napos lázra, neki szombat éjfélkor kezdődött, holnap van a 4. nap, persze a gyerekdokink ma szabin van, de mobilon beszéltem vele, és holnap 11-re leviszem megmutatni. Bár felajánlotta, hogy kijön, de délre megyek fogdokihoz, és aztán meg alszik, és tuti akkor jönne. :? Úgyhogy holnap megmutatom a csajszit, de mostmár biztos, hogy a torka, mert mondja is hogy "fá" (=fáj) és bemutat a szájába. :? Úgy sajnálom szegénykémet, remélem alszik éjjel.

Az a Nurofen jó?? Nekünk nincs is itthon.. A Panadol Baby valahogy leginkább a semmit érte neki egyszer, mikor próbáltam. A Normaidezo... leírhatatlan nevű kúpot használjuk, az elég jól leviszi a lázát, meg a priznicelés lábfejre és csuklóra, ha nagyon magas 39 körüli.
Vendég
 


Nelli!

A mai napig a legjobb a gyógyszertárban kapható rázókeverék, Dóri jól emlékszik rá, hogy fehér és mentholos, nagyon jól csillapítja és megnyugtatja a viszkető bőrt. A lappangási idő valóban 7- 21 nap.

Ha valamiben biztos vagyok, akkor az az, hogy én biztos beoltatom a születendő gyermekemet bárányhimlő ellen, mi nagyon megszenvedtük a lányommal, komoly szövődménnyel zajlott le, máj érintettséggel, több, mint egy hetes kórházi bentfekvéssel, ráadásul olyan hegesedéssel gyógyultak a sebei, aminek a nyomát az egész életében hordozni fogja.

Dóri!
Vannak még csodák, jó, hogy ilyen hamar elintézted az ügyedet.

Holnap megyek cukorterhelésre, meg találkozom a szülésznőmmel, remélem minden rendben lesz.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Na itt a lényeg az utsó bekezdés. Júli 1-ig ingyé szülhetsz bárhol.
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/haza ... 0704270452

csak itt van rendelet módosítás, de arról miért nme tájékoztatják a jónépet :?: Értesülünk innen-onnan.. :evil: :evil:
Lényeg a lényeg, igaza van a dokimnak ezzel a júli 1-el kapcsolatban, aztán lehet utána sem eszik olyan forrón a kását. :wink:

Vikici megint 38.8 :cry: :cry:
Vendég
 


Dóri,

Szupi hírekkel jöttél,tök jó! :wink: remélhetőleg nem csinálnak se......et a szájukból!
Hát ha ma este is lázas volt Viki, vidd el dokihoz, persze.Jobb, ha látja, főleg, ha a torka is fáj.Akkor ott más gond is van :( Nurofen nekünk nagyon bejött.Nekem az elejétől fogva ezt ajánlotta a dokink, mert a Panadolban van Paracetamol, ebben nincs, és hatóanyagilag egyforma!De hallottam már olyat akinek nem vált be, azért használ Panadolt.Szerinetm próbáld ki.Azt a kúpot meg amit írtál nem is ismerem :oops: én Eszti 2 éves koráig Germicid C-t adtam!Most meg már az Antipiretikusat kell használni, mert nagyobb!



Szilvi,


Culorra megy a drukk holnap :wink:
Bárányhimlő, érdekes, hogy szegény lánykáddal így mgeszenvedtétek, de akkor érthető ha beoltatod majd a picit!Amúgy azt hallottam, hogy minél többedik gyerek annál rosszabb, és nehezebben gyógyuló lesz.Tehát, ha nálatok első gyereknél ilyen gázos volt, mi lenne a másodiknál?! :roll:
manóci
 
 


Szilvi,
sok sikert a cukros vizsgálathoz. :)

Milyen rohadék egy derékfájás az, amelyik nem múlik el fekvésre ill. semmire :?: :evil: :evil: Szülés előtti? :shock: :lol:
Vendég
 


Dóri :)
Jobbulást Nektek!
Kár, hogy júl. 1-ről írnak :( Remélem, utána sem eszik majd forrón a kását. Mindenesetre pénteken megyek bejelentkezni anyósomékhoz.

Szilvi :)
Nem lehetett semmi ez a bárányhimlő. Dorkának is jöttek a pöttyök, de nem volt vészes, meg nem is viszkedett annyira.

Csajok, olyan kiakasztó tud lenni, hogy folyton azt kérdezik, mi lesz a baba? Fiú vagy lány? Már kezdem unni :evil:
Legközelebb azt fogom válaszolni: gyerek :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,


Átérzem :? ugye nálunk se mutatta még magát,, és akárkivel beszélek, vagy találkozom, legyen az barát vagy családtag örökké ezzel ba.....tat :twisted: ééés, tudni már?Mikor mondom 78x-ra, hogy azóta nem voltam UH-n majd most megyek, jaaa, még csak most??,!!!
Én is már kezdem elveszíteni a türelmem.De talán pénteken nekünk mutatja magát, mert ha nem és megint kérdezgetik elküldöm már őket vhová :lol: :lol:
Van egy ismerősöm aki szintén 2 hete kérdezte, mondom neki, hogy majd 13.-án megyek dokihoz.Erre jó, de küldjek üzit, hogy micsoda.Mondom jó!Na, most szerintem még csak 11.-e van, de nem hiszed el azóta már 2x rámüzentt, hogy naaaa? :twisted: :twisted:

Dóri,

Nem 100%, hogy a szülés miatt fájsz egyfolytában.Nekem ilyen folytonos derékfájás az elején volt, és valószínű nyomott valami ideget!De semmire se múlt el, és hetekig fájt ugyanúgy :( Aztán egyszercsak elmúlt, gondolom arrébb ment :wink:
Viki?Lázas volt reggelre?
manóci
 
 


Sziasztok!

Szylvi, örülök, hogy ízlett a csokitorta! Nekem is a kedvenceim közé tartozik.

Dóri, hogy van Viki?

Rita, nekem is van még 8 vizsgám :( Még javában tart a félév, ilyenkor előre kéne tanulni a könyvből. Borzasztó nehezen megy, most is tanulnom kéne :)

Csilla
Vendég
 


Tőlem is mindig megkérdezik, hogy tudjuk -e már mi lesz a neme. Azt hittem csak engem idegesít :lol: :lol: :lol:
Az első hetekben meg mindenki azt tudakolta, hogy terveztük -e a babát vagy csak becsúszott... :evil: ez kicsit durvább.
Vendég
 


Ja, mégvalami! Kicsit szét vagyok esve, bocsánat érte :)

Ti hogy vagytok a magzatmozgással???
Nekem azt mondta a védőnő, hogy 10x kell megmozdulnia naponta. Ehhez képest, talán ha 10x abbahagyja a fickándozást, egyész nap megállás nélkül ugrál! Reggel erre ébredek, este erre alszom el..., nagyon komoly gyarkorlatokat végez, nem ám pici mocorgást.

Remélhetem, hogy ha kijön kicsit nyugodtabb lesz????

Csilla
Vendég
 


Nálunk meg úgy volt, hogy az esküvő után 2 nappal tudtuk meg, hogy jön Livike. Úgyhogy mindenki azt hitte/hiszi azóta is, hogy azért házasodtunk össze :lol: . (főleg, hogy 3 héttel előbb is született :lol: )
Nekem is vannak vizsgáim, de semmi kedvem tanulni :roll: . Pedig jó lenne minél többet megcsinálni, hogy kevesebbet kelljen áttolni következő félévre. Gondolom, 2 gyerek mellett azért még nehezebb lesz tanulni.
Napok óta szinte folyamatosan fáj a hasam. Már nagyon "terhes" vagyok :roll:
Én 17 évesen voltam bárányhimlős. De nekem sem volt komoly, csak kis pöttyök, alig viszkettek. Ezért nem is gondoltam, hogy beadatom Livinek és Marcinak az oltást. De ha ilyen durva változatok is vannak, akkor lehet, hogy mégiscsak jó lenne...
Livike állapota talán már javulgat. Most pl. nagyon vidám. Reszeltem almát, már a másodikat eszi :lol: . A nyelve egész szép lett, még az ínye vörös mindenhol. De ahhoz képest, hogy eddig max. pépeseket tudott enni (azt is mindig nagy sírás előzte meg), reggel megevett egy fél túrórudit, mire eszébe jutott, hogy nem tud rágni, mert fáj neki :lol: . Szóval talán 1-2 nap múlva már semmi baja nem lesz.

Kép
Kép
timóca
 
 


Csilla: én meg kb. 1 hete vettem észre, hogy jóval kevesebbet mozog. Eddig Marcika is reggeltől estig ugrált, most gondolom már fogy a helye. De ha megmozdul, akkor viszont fáj is rendesen. És elég látványos is, mindig átrendezi az egész hasformámat :lol:
Mikor mész UH-ra legközelebb? (csak a pozíciója miatt kérdem)
Én jövő szerdán megyek. Remélem, jók a méretei. Attól félek, hogy a cukrom miatt nagy baba lesz, és akkor aztán tuti megint császár lesz :roll:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, jövő hét kedden megyek uh-ra. Most még biztos, hogy faros, érzem fent a fejét amikor kifeszíti magát.
Most azt olvastam, hogy az első baba kicsit később fordul be. Mindegy, ezen nem izgatom magam :)
Vendég
 


Csilla :)
Én meg eddig pont az ellenkezője miatt aggódtam, hogy keveset mozog. Tegnap kivétel volt, mert aktívabb volt. És én érzek időnként olyat, mintha remegne a gyerek. Normális ez?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szia mindenki!

Nelli! Pont tegnap gondoltam én is eképp erre a remegős dologra!Márminthogy normális-e.Ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül, és ez jó jel.

A kiscsajszi kegyébként nekem is rendgeteget mozog, nemtom, hogy milyen tornagyakorlatokat visz véghez, de axtra aktív.emlékeim szerint nagyfiam nem volt ennyire mocorgós.

Tőlem nem a nemét kérdezik, úgylátszik felénk más dívik.itt állandó kérdés, hogy MIKOR?Előre tudom, hogy ezek egyre jobban be fognak sűrűsödni azáltal, ahogy még növök, de már most unom...

Ti mennyit alszotok éjjelente?Én frankón le redukáltam magam cca 5órányi szunyára.Egyszerűen nem megy!Hol az orrom dugul, hol a hátam fáj, hol a gyomorsav hol pedig az éjszakai kajaálás csábítása nem hagy békén.Rendesen kondibe leszek hozva e téren mire meglesz a kicsi!

Tegnap nekifeküdtem a babaruha halomnak.Ma már kimostam egy gépnyi fehéret, ami megszáradt gyorsan a melegben és most pörög a színes.Egy töltet=egy fullos szárító.Csak lenne aki ezt mind kivasalja.....

Ti nem érzitek egyre vészesebben nehézkesnek magatokat?Most már lassan-lassan abba a fázisba kerülök, hogy ha valami leesik inkább arrébb rúgom, mint lehajoljak.Nagggyon kecses egyébként a hajlongásom! :wink: Akár egy matrónáé.....

Megyek, mert túróstészta rendelést kaptam, és még sehol sem vagyok!

Sziasztok!petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Nelli: úgy értettem amit írtam, hogy nekem is sokat-sokat "berezonál" a pici,Nem tudom mit csinálhat ilyenkor...

Kép
Kép
petra78
 
 


Nelli, szerintem csuklik, nem?:)

Csilla, nekem ma volt az első (előrehozott) vizsgám, hármas... :?
Mindegy, legalább egy megvan...
A kérdezgetéseket én is bírom.... :?
Ráadásul minél többedik, annál többen kérdezik, hogy tervezett baba-e?? :shock: :evil:
Nehéz!

Nelli, a bárányhimlő nem jó hír... :(
Nekem a nagyok Adél születése előtt voltak bárányhimlősek, de én voltam, így "csak" kicsit tovább kellett bennmaradnom a kórházban, és amikor hazajöttünk a nagyokat pár napra el kellett távolítani... Nem volt vidám az sem..
De te kérdezz rá mindenképpen, ha még nem voltál...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Nelli, Petra, ilyesmit én is szoktam érezni. Olyan, mintha a gyorsúszás lábtempóját gyakorolná :)

Rita, én 1-2 hét múlva kezdeném... Szóbeliztél, vagy írtál? Ilyenkor engedékenyebbek a tanárok? (Jó lenne :))

Dóri, nem is írtál azóta a balesetedről, vagy csak nem emlékszem???? Kijöttek helyszinelni, és mi lett az eredmény?

Csilla
Vendég
 


sziasztok!

Pont tegnap este gondolkodtunk,mi lehet ez a remegéses mozgás.Nem csuklás,azt ismerem.Olyan gyors,mint mikor egy gumit kifeszitesz,és az beremeg.De olyan gyorsan lehetetlen mozogni,mégis biztos,hogy Ő teszi.

betegség:jajj,annál rosszabb nincs,mikor egy gyerek beteg,mindig azt mondtam,inkább én,mint a fiam.Tehetetlennek érzed magad,pedig nem igy van,de felgyorsitaná az ember az időt.JOBBULÁST!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?