Sziasztok!
Köszönöm a biztatásokat!
Rájöttem hogy akkor látom ilyen borúsan a dolgokat, ha nagyon nem aludtam ki magam, és volt egy-két rossz napunk. Ilyenkor hajlamos vagyok általánosítani... pedig azért nem olyan rossz a helyzet, az elmúlt két nap pl Szilvi mintababa volt, már el is nézelődik szépen és azt hiszem próbál mosolyogni!!! Zsuzsa több mint két hónapos koráig nem ajándékozott meg minket mosolyokkal, úgyhogy 5 hetesen Szilvi nagyon zseni!
És tök aranyos! Sírás az persze van még, de már vigasztalhatatlan sírás egyre ritkább hálistennek. Zsuzsa is kevésbé hisztis, lehet hogy pont azért mert Szilvi kevesebbet sír, vagy mert érzi rajtunk hogy már nem vagyunk annyira feszültek.
Tegnap mentünk az I. kerületi szopis csoportba a két lánnyal, ilyenkor mindig rájövök, hogy valamire nem gondoltam. Nekem a kiruccanások logisztikai megszervezése jelenti a legnagyobb gondot... mert el kell dönteni, melyikük utazzon a babakocsiban (és melyikben! mert az egyiken van a testvérfellépő, viszont a másikra lehet kattintani a bébi autósülést) és akkor aszerint öltöztetni őket. Mert ha Szilvi kenguruban landol, akkor nem adhatom rá a bundazsákját, viszont akkor valamit vinni kell őt betakarni mikor az autósülésben van, szóval eléggé macerás.
És mivel a két lány útjai gyakran elválnak, ezért két külön cókmók kell nekik, hogy Zsuzsával tudjam hagyni a cuccait ha ottmarad anyukámnál.
Egyébként anyukám is meg David is baromi sokat segítenek... igaz Davidnek megvannak a sajátos szokásai is, mint pl a hajnali négykor kelés, ami miatt egy rosszabb éjszaka után kardomba tudnék dőlni. Ellenben ő kel Zsuzsához most már hónapok óta, és ha Szilvit nem tudom visszaaltatni éjjel, akkor felkel vele és ringatja a labdán.
Barbi, Benianyu és más többgyerekes anyuka!
Hogy oldjátok meg a váltás ruhákat, pelenkákat, ilyesmiket! Amellett hogy mindig divatosak vagytok, még sosem láttalak hatszáz szatyorral, táskával, mint ahogy én szoktam nekiindulni. Hogy oldod meg? Illetve hogy oldottad meg?
Ekcéma/fürdés:
Mindkét lánnyal mi még mindig a gyógyszertári fürdetőkrémet használjuk. Olcsó, jó, hidratál, nem allergizál, én szeretem. De csak tégelyben, a tubusosat valamiért nem. Zsuzsának csak a haját szoktam babasamponnal mosni.
Szilvit is most már próbáljuk beállítani egy esti rutinra, beleértve a fürdést is (mert eddig a köldöke miatt nem nagyon fürdettem, de megkérdeztem a sebészt, azt mondta, érheti víz, csak ne áztassam), de úgy tűnik, az ő természetes elalvása kb 9 órára van időzítve, nem úgy mint anno Zsuzsa aki már este 6-7 között kidőlt. Igaz, Szilvi még most is alszik (reggel alussza a legjobbakat
) mikor Zsuzsa már rég fent kukorékol.
Megint többgyerekes anyukák:
Hogyan igazgattátok össze a két gyerek alvásritmusát?
Megann:
Én nem szedem le a függönyöket, bár igaz, még csak 5 hete vagyok kétgyerekes anyuka. De azelőtt se gyakran szedtem le a függönyöket.
Szóval én nem vagyok egy házitündér, bár azt látom, a két gyerek jobban rákényszerít erre, mint fordítva. Magyarul most sokkal háziasabb vagyok, mint gyerek előtt, mert a két gyerek miatt MUSZÁJ főzni, mosni, valamennyit takarítani, stb, stb. Amit azelőtt el tudtam odázni, azt most nem lehet. Sokkal jobban be van szabályozva az időm.
A másik meg az, hogy jó ha az ember felméri mire van kapacitása. Na ez az amiből én állandóan megbukom, mindig csak belevágok dolgokba, és menetközben borulok ki, hogy nem bírom. Az okosabbja erre már előre rájön.
Harmadrészt meg lutri hogy milyen gyereket "nyersz" a lottón. Ha mázlid van, akkor kapsz egy olyat, aki csak eszik, alszik és nézelődik, és behatároltan kizárólag akkor sír mikor éhes vagy tele van a pelenkája. Ha peched van, akkor kapsz egy olyat akit nem lehet letenni különben lilul és ordít. Szóval nem lehet tudni előre hogy milyen gyereked lesz.
Anikó, Göndörzsóf!
Megcsináltam az általatok ajánlott recepteket, nagyon finom lett mindkettő! A rizses tonhalas saláta meg a narancsos muffin.
Bodza, Juci!
Nagyon szépen köszönöm a meghívást is és a felajánlást is, biztos élni fogok vele!!! Amikor nektek jó!
Orvosok akikhez járunk:
Szilvivel hetente egészséges rendelésre mázsálódni, ez idáig még rendben is van. E héten volt 4800 gramm!
Hetente a Madarászba hogy a sebész doktorbácsi ránézzen a köldökcsonkjára, ami még MINDIG megvan...
"Igény szerint" a szemészetre, mert még mindig váladékozik a szeme, és csak a szteroidos gyulladáscsökkentős szemcsepp hatására javul. Ha abbahagyom, akkor újra nagyon csúnyán váladékozik (akkor is ha tisztítgatom, törlöm, sőt, akkor még rondább mert annyit kell törölgetni, hogy tiszta piros és duzzadt lesz) és levonul az orrába a váladék, és akkor levegőt se kap...
Zsuzsával meg azért járunk a doki bácsihoz, mert minden héten valami újat produkál és már rettegek, hogy nehogy ez megint valami komoly betegség előjele legyen. Pár hete megint elkezdett sokat esni. Aztán egy héttel később két este megint kihányta az esti anyatejét. Azóta nem fordult elő, lehet valahol tejeset evett/kapott és nem figyeltem fel rá.
Aztán múlt héten meg hőemelkedése volt és iszonyat nyűgös is volt mellé. Teljesen kikészültem az aggódástól. És anyukám is állandóan piszkál, hogy vigyem orvoshoz, én meg már a hajamat tépem, mert ha telefonon elmondom az orvosnak hogy tegnap este hányt a gyerek, akkor ma reggel nem lesz okosabb attól hogy ránéz mikor már semmi baja nincs! És tényleg hetente többször járunk mindenféle orvoshoz, hol egyikkel hol másikkal...
Szilvinél meg azzal idegesített, hogy azért vigyem orvoshoz, hogy mondja meg, nincs-e valami baja ami miatt sír. De hát hetente látja egészséges rendelésen, a baba majd kicsattan, gyarapodik mint a bolondgomba, meg is jegyezte, hogy "túl" gyorsan. Pffff.
Benianyu!
YGratula az új lakáshoz!!! Mikor költözhettek?
Húsvét:
Megyünk le a Balatonra! Telt ház lesz anyukámnál, minden szobára jut minimum 2 de inkább több ember. Kiváncsi vagyok, hogy sikerül majd együtt aludnunk négyünknek úgy hogy alvás is legyen belőle!!!
Zsuzsának nem tudom mit tudnánk adni Húsvétra, mert a legtöbb csokit nem eheti, és a tojás is tiltólistán van a tejallergia miatt, csak rejtve eheti tésztában meg péksüteményben, önmagában nem.
Remélem szereti a sonkát!!!