Sziasztok!
Ne hari, de az utóbbi napokban úgy alakultak az esti dolgaim, hogy nem jutottam a gép elé… Tegnap előtt a férjem használta a masinát ébrentartó gyanánt, tegnap pedig a kórház-sorozataimat bámultam.
Igyekszem reagálni mindenkinek mindenre, ha Peti hagy, és nem gépel bele az irományomba.
Aztán kiteregetek, mert elindítottam egy fehér adagot, aztán elmegyünk háromasban (anyu, Peti, én) a Lidl-be.
A fotós dicséreteket mindenkinek köszöni a fiam!
Örömmel jelentem, hogy Petinek van 1, azaz egy darab recéje alul. Szóval hamarosan a fogasak táborába fogunk tartozni.
Reni, néha enyim Peti is szokott balhézni a babakocsiban, hogy márpedig az neki nem tetszik, de egy idő után rájön, hogy onnan is lehet nézelődni. Persze a talin más volt, ott nem volt szándékomban 1,5-2 órát egyfolytában a babakocsiban tartani, ezért is vittük el a kompot.
Marcy, nekem pl. sejtelmem sincs, hogy a kúszásból mennyi idő után lett mászás a fiamnál. Szvsz nem kellett sok idő, mert nem emlékszem, hogy sokat „ügyetlenkedett” volna.
Nekem még egyszerűbb sportbabakocsim van (vagyis Petinek), de nekem nincs bajom vele, de tényleg. Pedig ez a legalapabb, igaz, csak azoknak jó, akik már stabilan ülnek.
Juca, megsúgom, Peti is elég sokszor koppan, és néha ő is hallgat, mint egy kuka, de néha meg ordít, mint egy oroszlán.
Én holnap viszem Petit méretni, de szerintem már közelebb jár a 10 kg-hoz, mint a 9,5-hez…de majd holnap minden kivilágosodik.
Na igen, ha percre pontosan ébredne Peti, én is gyanakodnék… De mondjuk hiába, mert nálunk hiába is kérne Peti cicit, a férjem meg lerendezi annyival, hogy jó a gyereknek köztünk, és legalább ő is alszik.
Fenékügyben tudom miről beszélsz…érdekes, hogy nekünk a kamillás-bóraxos krém nagyon bevált rá, na meg, ahogy Katus írta, a házi disznózsír. Pont előtte vettünk egy ismerőstől zsírszalonnát, amit apukám kisütött, és a „léből” lett hatásos popsikence.
Számomra leginkább az volt a meglepő, hogy a popsitörlésnél sírdogált, viszont fürdésnél nem csípte a fenekét a víz.
Wawel, fentebb írtam, hogy beálltunk a fognövesztők táborába, de Kornél ráér még (legalábbis Petihez képest nincs lemaradva egy cseppet sem).
Peti is kb. 1-1,5 hónapja kel nagyon sokszor, és ahogy írtam, csak tegnap vettem észre a szájában a fogkezdeményt. Szóval készülhetsz! Nálunk az egyetlen megoldás, hogy betesszük közénk, de néha ott is felsír, sőt tegnap reggelre pl. a fejünktől lekúszott álmában a lábunkig, én meg kerestem…
Édesek a képek a fiadról!
Kitti, ne légy annyira mérges a gondozónénikre! Amíg jó a levegő, a szél sem árt annyira. Nekem szerencsém van, mert Petinek anyósom varrt egy baseballsapka-szerűt, és azt Peti nem szedi le a fejéről. Igaz, már beadtam az igényemet, egy vékony, fülvédős, megkötős fejfedőre.
Ráadásként szombaton kimegyünk a KGST-piacra, ott is van egy bébisapkás, hátha találunk valamit…
23? De rég voltam annyi…
Nálunk van készülődés, mert jönnek locsolók, de Peti nem lesz itthon, mert ő megy az apjával megy a nagybátyjával, meg ha velük megy, akkor a dédijével öntözőbe.
Wkata, amíg nem fogy, addig nincs gáz. Peti a legutóbbi két mérését (most nem tudom, mennyi, ezért nem tippelgetek) figyelembe véve 9 hét alatt 660 grammot gyarapodott, és nyúlt 5 centit. Tehát rajta sem látszódik a hízás.
Ezek az ébredések érdekesek, mert rájöttem, hogy Petit mindig a fájdalom kelti ki az ágyból, most a hasa fáj. De ezen nem csodálkozom, hiszen már „felnőtt” kaját eszik, meg kell szokja a pocikája.
Kimike, ezek a szolgáltatók! Én két napja a gázzal jártam ugyanígy, még jó, hogy csak főzésre használjuk. Azóta se tudom, mi volt, csak arra gyanakszom, hogy a felettünk levő a házkezelőnek szólt, hogy zárják el 20 percre, mert csináltak valamit…de azért kitehették volna a liftben, hogy számítsunk rá. Így meg telefonálgattam, hogy mi a szösz van.
A pelusozás nálunk is kész rémálom. Peti nem lekúszna, hanem egyszerűen bele akar fordulni a kiságyába.
A kukidologra én is rákérdezek holnap, azt hiszem összeállítok egy listát.
Tandika, én Petit kb. 3-4 hós kora óta nem tettem nappalra az ágyába. Igaz, most az estéket se tölti ott.
Egyébként az én fiamnak a nappali alvásigénye tegnap kb. 2 óra volt.
Ovis-sztori: épp két-három napja mesélte az egyik ismerősünk, hogy egyszer ő is járt így még régebben (hogy ne a mai óvónéniket szidjuk), hogy a lánya hazaszökött, és ő még úttesten is átment. Tehát ilyen bárhol és bármikor előfordulhat, hiszen ők is emberek, még akkor is, ha adott esetben jól letoljuk őket személyesen vagy magunkban, ha ilyen történik.
Gabella, a lényeg, hogy javul Mesi, ha lassan is.
Tábli van, ha lesz időm, akkor a másik géphez átülök, leszűkítem a most ide járó anyukákra, babáikra. És majd elküldöm, OK?
Nálunk nincs húsvéti ajándékozás. Halvány lila sejtelmem sincs, hogy mit vehetnék Petinek, mivel csoki van épp elég itthon, és ugyanez a helyzet a plüssökkel is.
Katus, jobbulást nektek! Ismerősödnek mennek a drukkok, gondolj bele, anno Csandy is 780 grammosan hozta világra Gergőt, és semmi baja a fiúnak!
A szobabicaj jó terápiás eszköz. A majdnemsógornőmnek is vettek a szülei a térdműtéte után.
Főzési tanácsok: nálunk valamelyik nap rakott krumpli, tegnap meg brassói volt. Csupa diétás étek…
Gombi, nálunk a 2. hónaptól kb. a 9.-ig tartottak az átaludt éjszakák…nem tudom, mikor térünk rá vissza.
Na ennyi voltam, nem is lett sok.
Mindjárt kész a mosás is, szóval jó időt futottam.
Ági