Új privát üzeneted érkezett!

Megjöttünk a sétából, elkapott bennünket az eső (nem tartott sokáig, inkább csak zápor volt), de ennek az új babakocsinak tök jó az esővédője, úgyhogy Marci megúszta :) !

Vettem Marcinak két db kertésznadrágot: egy farmert és egy vászonnadrágot :) ! Nagyon aranyosak, majd lefényképezem benne :) !

Juca: mi az a vesebab :shock: ? Mint mondtam, nem értek sokat a főzéshez...

Reni: és a többiek is, csak Reninek is olyan új a sportbabakocsi, mint nekem :roll: . Szóóóval, az a kérdésem, hogy te is olyan nehezen emeled a babakocsit, amikor egy járdaszigethez érsz??? Semmi rugózása nincs a babakocsinak, úgyhogy enyhén szólva is kínszenvedés...

Eni

Eni
marcy
 
 


Csajok, csak szólok, hogy még élünk. :) Ha tudok, este jelentkezem bővebben.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Én se tudom, mi az a vesebab. :oops:

A másik, amit már kérdezni akartam, hogy ez most komoly, hogy húsvétra is ajándékot kapnak a gyerekeke? Ez nekem fura, felénk nem divat, csak a csokinyuszi, max. nem csoki, hanem plüss, mert mániás anyuka útálja, ha csokival tömik a gyerekét... (Egyszer mikuláskor ez fordítva sült el, senki nem hozott csokimikulást, én meg 6-án este bejártam az egész falut, de sehol nem találtam csoki-mikit... tök égő volt... :oops: )

Kopp-kopp-kopp, azóta Mesi nem hányt, remélem, már nem is fog!

Kimike! Értem már! Köszi a felhomályosítást! :D

És mindenkinek köszi a gyógypuszikat, ránk fér! (Én is kezdek letaknyosodni...)[/b]

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Ja! Rita! Oké, persze, hogy jó lesz, ha jövő héten érkeznek a ruhácskák! Csak a számlaszámodat ne felejtsd el megadni!

És még egy: te jó ég! Tizenezer egy fodrászkodás??? Látszik, hogy falusi liba vagyok, de nekem a melír-vágás-szárításért a 2300 is soknak tűnt! Én múltkor (februárban) a mosás-vágás-szárításért fizettem egy ezrest, és így is tuti lett a séróm! Ezek szerint megéri Bp-n fodrásznak lenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Juca, szörnyű lehet ez a popsi-dolog… :-( Szerencsére mi megúsztuk ezt a dolgot, Kírának még sose volt piros a feneke. Amíg ti nem írtátok, addig nem is gondoltam, hogy ez is összefügghet a fogzással.

Gabella, jobbulást nektek!

Katus, nektek is! Gondolom, sokkal könnyebb lesz, ha a férjed is két lábbal helytáll :-) Barátnőm unokatestvére kb. 700 g-os kislányt szült, semmi baja nem lett szerencsére, most már azt hiszem, kb. 4 hónapos és teljesen egészséges. De azt tudom, hogy már majdnem 2 kg volt, akkor engedték csak ki a kórházból.

Anita, nekünk a szombat és a vasárnap nem jó, mert akkor leszünk Szombathelyen. Légyszi a többi közül válassz :-) (péntek, hétfő, kedd) Ha Neked jó lenne, én talán a péntekre, vagy esetleg a keddre szavaznék leginkább. Pénteken talán apával tudnánk menni, kedden apa nélkül... Séta + fagyi jó ötlet!!! Még nem is fagyiztam az idén. Pedig imádom :-)

Gabella, mi sem csinálunk túl nagy felhajtást a húsvétból. Nálunk is többnyire csokinyúl, persze most Kírának még csak plüss. Unokatesó külön kérte, hogy a gyerekeinek légyszi ne csokit, inkább könyvet, így ők azt kapnak.

Marcy, a mi babakocsinknak sincs rugózása, és az elején nagyon nehéz volt emelnem (anyósom pl. egyáltalán nem tudja megemelni a járdaszigetnél, csak ha a lábával rálép a kerekeket összekötő tengelyre és így segít magának), de ne izgulj, pár nap és megszokod. Most már nekem is tök jól megy :-) Ez szerintem ugyanolyan, mint a bolygókerék. Régen mindig olyan kocsit toltam csak, aminek az első kereke volt bolygós. Amikor Kíra kikerült a mélykocsiból, akkor három napig úgy toltam, mint a részeg ember, mert a hátsó kereke volt bolygós. Aztán most, hogy már ül, megpróbáltam átállítani a menetirányt, hogy előre nézzhessen. És akkor ugye az első lesz bolygós. Először el se bírtam indítani, aztán nem bírtam kanyarodni, a járdasziget-problémáról nem is szólva. Ezek után úgy döntöttem, majd néhány nap múlva újra próbálkozom… :-)

tandika
 
 


Ja, elfelejtettem írni: Visegráddal kapcsolatban - Eni, köszi az infót. Nekünk arra a hétvégére ugyan van már programunk, de még napot nem fixáltunk, úgyhogy ha mindeni megerősíti, hogy ez szombaton lesz, akkor a saját programot megpróbálom vasárnapra tenni, és akkor valószínűleg mi is tudnánk menni :P

tandika
 
 


Sziasztok!

Tomi már zenélni van, Ádi pedig jelentem, horpaszt, önmagához képest igen korán. :roll: Remélem az éjszakánk azért jó lesz.

Neked közepesen fárasztó napom volt, este egy nagyot sétáltunk is a környéken. Lekisértük Tomit próbára és az úton bűnöztünk, ettünk egy hambit is. Fél óra kolbászolás után nyűgi lett Ádi úgyhogy hazajöttünk, fürcsizett, szopizott és eltette magát holnapra. Ma 6 órát volt benn a bölcsiben, lehet hogy ez tette taccsra?

Húsvétról: mi konkrétan nem is készülünk rá sehogyan mert egész hétvégén anyukáméknál leszünk és ők csinálják az ünnepi cuccost.:-)
Egyébként szülinappal egybekötve lesz, mert én épp húsvét hétfőn leszek huszonhárom éves. Szörnyű.
:( Olyan gyorsan telik az idő! Mióta nagykorú lettem, repül. Reggel megkérdeztem a férjemtől: a huszonhárom éves az még fiatal? Erre kiröhögött és közölte: vén szatyor, lecseréllek egy friss pipi tizenkilencesre! :twisted: A kis gonosz. :lol: Egyébként ő már 32, úgyhogy asszem itt nem nekem van félnivalóm! :wink:

Na megyek zuhanyozni, később még bekukkantok!:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


vesebab:
Kép
olyan alakú, mint a vese. Amúgy bab.

Kocsi. Nekem mindig minden bolyog, nekem azt nehéz megszokni, hogy a sportkocsi csak elől bolyog.

Húsvétra Kinga tőlünk spec. semmit sem kap. Azaz megöntözi az apja :-) Még a csokihoz túl kicsi, plüss meg, mint a tenger.

Reggel megint bepróbálkoztam a tejpéppel, most meg foltos. Azt hiszem ezt a bőrt szabadalmaztatni kellene az orvosi ló helyett bőrgyógyászoknak. :roll:
Jó éjt!

tjuca
 
 


Szép estét mindenkinek :) !

Húsvét: amikor gyerekek voltunk, imádtam, mert a nagymamáméknál összegyűlt a család (unokatesók) és együtt kerestük a piros tojásokat a fűben, na meg persze voltak apró ajándékok is. Aztán megnőttünk és igazából már csak azért volt izgalmas, mert hatalmasakat dumcsiztunk (6 lányunoka) és közben jókat kajáltunk :lol: !
A locsolást mindig is utáltam, de manapság már nem is divat :twisted: ! (SZERENCSÉRE!!!)

Nekem az ünnep, az a Karácsony volt mindig!!!

Most, hogy megszületett Marci szeretném, ha ugyanazokat az élményeket átélné, amit én gyerekkoromban, ezért mi anyukáméknál megpróbáljuk visszahozni a régi húsvétok hangulatát.
A jövő évi még izgalmasabb lesz, mert már Marci is nagyobb lesz és ott lesz a kis unokaöcsi is :) !

Mi veszünk játékot Marcinak, de nem esünk túlzásba. Egy kis rendőrségi motort kap, amit én is tudok tolni, amíg kicsi, amikor pedig már tudja hajtani a pedált, akkor egyedül is közlekedhet vele. Ha a kart, amivel tolom visszahajtjuk, akkor úgy működik, mint egy kis hinta.
Ezt anyukáméktól és a nővéreméktől kapja közösen Marci. Tőlünk valami kis készségfejlesztő játékot kap. Ennyi lenne, de ha nem lenne húsvét is megkapná ezeket, szóval ez inkább csak ürügy :) :) :) !

Tandika: jó lenne, ha tényleg összejönne ez a visegrádi kirándulás, de most már a többieknek kell nyilatkozni, hogy mikor és hol!
Egyébként mi is meg szeretnénk pesten látogatni még egy-két ismerőst azon a napon, aztán hogy összejön-e, azt nem tudom.

Ex: várjuk a jelentkezésed :lol: !

Megyek vacsorázni!

Eni

Eni
marcy
 
 


Kitti!

Az eredeti poén: negyvenes feleségem lecserélem két huszasra. Ez Kofa egyik kedvenc poénja. (még egy csajjal is nehezen bír, nemhogy kettővel)

Amúgy a húsvéti nyúllal kapcs. Kinga mostanában mindig beletojik a vízbe :evil:

tjuca
 
 


Juca, már rám fért egy jó poén, picit magam alatt vagyok! :(
De ezen tényleg jót röhögtem! :)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Csajok,

ma reggel Marci igen aktív volt, 6 órakor keltünk és már nem is volt hajlandó visszaaludni... Most persze húzza a lóbőrt :) !

Azt hiszem nálunk is elkezdődött a ragaszkodás. Mindig minden csak akkor jó, ha anya is ott van a közelben, de akkor is inkább csak akkor, ha konkrétan részt vesz a tevékenységben :lol: ! Elég nehéz így bármit is csinálni, mert vagy a kezemben van, vagy játszunk, vagy hagyom játszani, de akkor sírás van és anyaanyaanyaanya :roll: ! Ez már nagyon megy... kb. 2 hét óta gyakorolja Marci :D !

Anita: nagyon édes Kornél :) . Látom neki is van kis közlekedőeszköze, amit én motornak neveztem el :lol: ! Valami hasonlót kap majd Marci is :lol: . Tetszik Kornélnak???

Eni

Eni
marcy
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Wavel,
én még akár el is bírom képzelni róla, hogy kipróbálta a kábszert fiatalabb korában. Szerintem vannak rajta kívül jó páran még. De ettől ő még nem lesz bünőző és ettől még lehet fantasztikus színész és apa.
Engem Arabella kommentjében az idegesített fel, hogy akkor meg is érdemli ami történt vele. Ne erről ítéljünk már meg egy embert könyörgöm!

Kitti,
én tegnap voltam 34. Akkor én most mit mondjak?
Mondjuk ha Juca poénját vesszük alapul, akkor a férjem jól járt. Tavaly volt egy 33 éves felesége, idén van két nő az életében akiknek összesen 35 évesek, átlagéletkoruk 17 és fél :)

Engem egyébként ez a 34 kicsit szíven ütött. Eddig valahogy tök jól bírtam, hogy már 3-al kezdődik a korom, de ezt most kicsit soknak érzem :(
Azért összeszedtem magam estére és rittyentettem vacsit: gesztenyével töltött pulykamellet csináltam petrezselymes-rozmaringos krumplival.

Gabella,
azért akad itt is olcsóbb, de én több fodrászt is kipróbáltam és egyszerűen csak a Zsóti jön be. Szóval már 5-6 éve hűséges vagyok hozzá. Tegnap viszont ledöbbentem: lementem itt a sarki fodrászhoz egy mosás-szárításra, gondoltam a szülinapomon csak megérdemlem és ezért fizettem 2800 forintot. Na szerintem ez egy kicsit sok egy sima mosás-szárításért.

A vásárlás kapcsn annyi, hogy az Árkádot kihagyom ma, mert Pancsi elég nyűgös és nem akarok vele 40 percet utazni, viszont mindenképp el kell mennem ma a MOMba és akkor már benézek újra a C&Aba, mert tavaszi kabátkákat mintha láttam volna múltkor is.
Ha ott vagyok hívlak és ha szerencsénk van, akkor kapok valami csudaszépet Mesketének. Ha nem jön össze akkor marad a szombati Árkád.

Na még rendet csinálok, aztán hamarosan indulunk!

meteor
 
 


Marcy,
ragacsodás nálunk is megindult. Ha nem lát akkor ordítozés van. Még akkor is ha apája kezében van. Kimegyek a szobából és kétségbeesetten mered az ajtóra és veszekszik.

Nem egyszerű :(

meteor
 
 


Rita! Isten éltessen! És egy szavad se legyen, mert bár még nem találkoztunk, de az iwiwes fotóid arról tanuskodnak, hogy remekül nézel ki!

Csajok, nagyon ki vagyok kattanva. Ha van egy kis időtök, lessetek be a blogomba, olyan történetet hallottam ma, hogy kinyílt a bicska a zsebemben, de szerintem Ti is hasonlóan éreztek majd.
Az emberi szemétségnek nincsenek határai....


Most mennem kell interjúm lesz....


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ne hari, de az utóbbi napokban úgy alakultak az esti dolgaim, hogy nem jutottam a gép elé… Tegnap előtt a férjem használta a masinát ébrentartó gyanánt, tegnap pedig a kórház-sorozataimat bámultam.
Igyekszem reagálni mindenkinek mindenre, ha Peti hagy, és nem gépel bele az irományomba. :) Aztán kiteregetek, mert elindítottam egy fehér adagot, aztán elmegyünk háromasban (anyu, Peti, én) a Lidl-be.

A fotós dicséreteket mindenkinek köszöni a fiam!

Örömmel jelentem, hogy Petinek van 1, azaz egy darab recéje alul. Szóval hamarosan a fogasak táborába fogunk tartozni. :D

Reni, néha enyim Peti is szokott balhézni a babakocsiban, hogy márpedig az neki nem tetszik, de egy idő után rájön, hogy onnan is lehet nézelődni. Persze a talin más volt, ott nem volt szándékomban 1,5-2 órát egyfolytában a babakocsiban tartani, ezért is vittük el a kompot.

Marcy, nekem pl. sejtelmem sincs, hogy a kúszásból mennyi idő után lett mászás a fiamnál. Szvsz nem kellett sok idő, mert nem emlékszem, hogy sokat „ügyetlenkedett” volna. :o
Nekem még egyszerűbb sportbabakocsim van (vagyis Petinek), de nekem nincs bajom vele, de tényleg. Pedig ez a legalapabb, igaz, csak azoknak jó, akik már stabilan ülnek.

Juca, megsúgom, Peti is elég sokszor koppan, és néha ő is hallgat, mint egy kuka, de néha meg ordít, mint egy oroszlán.
Én holnap viszem Petit méretni, de szerintem már közelebb jár a 10 kg-hoz, mint a 9,5-hez…de majd holnap minden kivilágosodik.
Na igen, ha percre pontosan ébredne Peti, én is gyanakodnék… De mondjuk hiába, mert nálunk hiába is kérne Peti cicit, a férjem meg lerendezi annyival, hogy jó a gyereknek köztünk, és legalább ő is alszik. :o
Fenékügyben tudom miről beszélsz…érdekes, hogy nekünk a kamillás-bóraxos krém nagyon bevált rá, na meg, ahogy Katus írta, a házi disznózsír. Pont előtte vettünk egy ismerőstől zsírszalonnát, amit apukám kisütött, és a „léből” lett hatásos popsikence. :) Számomra leginkább az volt a meglepő, hogy a popsitörlésnél sírdogált, viszont fürdésnél nem csípte a fenekét a víz. :o

Wawel, fentebb írtam, hogy beálltunk a fognövesztők táborába, de Kornél ráér még (legalábbis Petihez képest nincs lemaradva egy cseppet sem).
Peti is kb. 1-1,5 hónapja kel nagyon sokszor, és ahogy írtam, csak tegnap vettem észre a szájában a fogkezdeményt. Szóval készülhetsz! Nálunk az egyetlen megoldás, hogy betesszük közénk, de néha ott is felsír, sőt tegnap reggelre pl. a fejünktől lekúszott álmában a lábunkig, én meg kerestem…
Édesek a képek a fiadról!

Kitti, ne légy annyira mérges a gondozónénikre! Amíg jó a levegő, a szél sem árt annyira. Nekem szerencsém van, mert Petinek anyósom varrt egy baseballsapka-szerűt, és azt Peti nem szedi le a fejéről. Igaz, már beadtam az igényemet, egy vékony, fülvédős, megkötős fejfedőre. :) Ráadásként szombaton kimegyünk a KGST-piacra, ott is van egy bébisapkás, hátha találunk valamit…
23? De rég voltam annyi… :) Nálunk van készülődés, mert jönnek locsolók, de Peti nem lesz itthon, mert ő megy az apjával megy a nagybátyjával, meg ha velük megy, akkor a dédijével öntözőbe.

Wkata, amíg nem fogy, addig nincs gáz. Peti a legutóbbi két mérését (most nem tudom, mennyi, ezért nem tippelgetek) figyelembe véve 9 hét alatt 660 grammot gyarapodott, és nyúlt 5 centit. Tehát rajta sem látszódik a hízás. :D
Ezek az ébredések érdekesek, mert rájöttem, hogy Petit mindig a fájdalom kelti ki az ágyból, most a hasa fáj. De ezen nem csodálkozom, hiszen már „felnőtt” kaját eszik, meg kell szokja a pocikája.

Kimike, ezek a szolgáltatók! Én két napja a gázzal jártam ugyanígy, még jó, hogy csak főzésre használjuk. Azóta se tudom, mi volt, csak arra gyanakszom, hogy a felettünk levő a házkezelőnek szólt, hogy zárják el 20 percre, mert csináltak valamit…de azért kitehették volna a liftben, hogy számítsunk rá. Így meg telefonálgattam, hogy mi a szösz van.
A pelusozás nálunk is kész rémálom. Peti nem lekúszna, hanem egyszerűen bele akar fordulni a kiságyába. :o
A kukidologra én is rákérdezek holnap, azt hiszem összeállítok egy listát.

Tandika, én Petit kb. 3-4 hós kora óta nem tettem nappalra az ágyába. Igaz, most az estéket se tölti ott. :o Egyébként az én fiamnak a nappali alvásigénye tegnap kb. 2 óra volt.
Ovis-sztori: épp két-három napja mesélte az egyik ismerősünk, hogy egyszer ő is járt így még régebben (hogy ne a mai óvónéniket szidjuk), hogy a lánya hazaszökött, és ő még úttesten is átment. Tehát ilyen bárhol és bármikor előfordulhat, hiszen ők is emberek, még akkor is, ha adott esetben jól letoljuk őket személyesen vagy magunkban, ha ilyen történik.

Gabella, a lényeg, hogy javul Mesi, ha lassan is.
Tábli van, ha lesz időm, akkor a másik géphez átülök, leszűkítem a most ide járó anyukákra, babáikra. És majd elküldöm, OK?
Nálunk nincs húsvéti ajándékozás. Halvány lila sejtelmem sincs, hogy mit vehetnék Petinek, mivel csoki van épp elég itthon, és ugyanez a helyzet a plüssökkel is. :o

Katus, jobbulást nektek! Ismerősödnek mennek a drukkok, gondolj bele, anno Csandy is 780 grammosan hozta világra Gergőt, és semmi baja a fiúnak!
A szobabicaj jó terápiás eszköz. A majdnemsógornőmnek is vettek a szülei a térdműtéte után.

Főzési tanácsok: nálunk valamelyik nap rakott krumpli, tegnap meg brassói volt. Csupa diétás étek… :D

Gombi, nálunk a 2. hónaptól kb. a 9.-ig tartottak az átaludt éjszakák…nem tudom, mikor térünk rá vissza.

Na ennyi voltam, nem is lett sok. :D Mindjárt kész a mosás is, szóval jó időt futottam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Rita!
Boldog szülinapot! Ne szomorkodj én is 34 leszek novemberben pedig nem is érzem magam annyinak.

Kitti!
A sztorit elolvastam, sajnálom a barátnődet de lehet, hogy inkább őszintének kellett volna lennie gyerek kérdésben.Lehet, hogy az apuka meggondolta volna magát időközben hiszen őt is váratlanul érte akkor a bejelentés.Persze attól még elítélem.

Juca!
Lehet, hogy Kinga azért kakil bele a vízbe mer ott nem fáj a popsija és így jobban el tudja magát engedni.Gondolom már a hideg is kirázza attól a gondolattól, hogy a pelusba kakáljon.

húsvéti ajándék: a mi gyerekeink meg inkább apróbb ajándékot kapnak mint egy rakat csokit.Persze azért kapnak egy jobb minőségű csoki nyulat is.

Amíg néptáncoltam addig 10 éven keresztül jöttek a táncos fiúk lovaskocsival és 12 vödör hideg vízzel locsolkodni.Utáltam de hozzá tartozott a húsvéthoz.Amikor meghallottam a lovas patájának kopogását messziről már gyomoridegem volt.természetesen mind a 12 vödör vizet rámöntötték.
A házunkban lakóknak nagy élmény volt és az RTL híradójában is többször benne voltam.
Most kimegyünk majd a kerbe és eldugjuk az ajándákokat a gyerekek pedig megkeresik.

Ex!
Nagyon szeretem a rakottkrumplit és a brassóit is.A pelusozás nálunk is egyre nehezebb, állandóan fickándozik nagyon aktív gyerek.

Marcy!
Panna is nagyon ragaszkodik amikor itthon vagyunk egy kicsit kimegyek a szobából és már lefele görbül a szája.Érdekes, hogy a bölcsiben nincs ilyen cirkusz sem az elválásnál sem pedig napközben.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok.

Katus, Ádi is csak itthon csinálja a feszkót ha épp mosogatok a konyhában vagy csak egy percre hátat fordítok neki.
Bölcsiben egy angyal jó gyerek azt mondják a gondozónénik.
Csak néha nap közben nekem annyira hiányzik hogy majd belepusztulok még úgy is hogy szinte végig dolgozom kettőig, amig ott van. Gondolom te is így vagy Pannussal... :cry:

Ex, Te kis Vészhelyzetfüggő! A Story TV-n megy a Rosalinda ismétlése reggelente és én a kávémmal a kezemben azt szoktam bambulni! :D (Nem ér kiröhögni! A Vad angyalt is szeretem)

Na megyek dógozni tovább.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Kitti, írtam a blogodba a sztorira. Én inkább Ritával értek egyet, tudod a kor. 30-on túl már így gondolkodunk. :-) Egyébként örülök, hogy 23 leszel, mert megnyugodtam, hogy csak 8 éve van köztünk, nem is 9. :lol: :wink:
Ja, amúgy Rita élőben is jól néz ki. :-)

Meteor: pontosan mikor is mentek Egyiptomba? Lehet, hogy Nektek a jövő szombat nem is jó?

Wawel: Kornél nagyon vagány abban a sapiban. :wink:

Később még benézek, mennem kell főzni.
Vendég
 


Móni, nincs harag, ismerem a Noémit nagyon régóta nagyon jól, ő nem az a fajta aki egy gyerekkel akarná csőbe húzni a választottját. Egyszerűen csak hagyta magát bepalizni, ebben viszont hibás volt. :evil: Ezt mondtam is neki.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ma még csak most sikerült lehuppanom ide. Pedig 7 óta fent vagyunk. Főztem, pempőztem és 2 kanyart is megtettem bicajjal a profi és a lakás között. Peti jól bírta az apukájával reggel óta. Fél 12 volt, mire hazaértem és cicin elaltattam. Ezek szerint nálunk még nincs nagyfokú ragacsosodás!
Húsvétra igazából Peti nem kap semmit tőlünk. Csokit még nem eszik, játék annyi, mint a tenger. Majd jövőre. Persze, anyukám 2 naponta hoz neki valamit a nyuszi ürügyén!

Rita!

Boldog szülinapot kívánok!

Reni
Kép
prenata
 
 


Rita, nagyon boldog szülinapot! Mesélj, hogy telt a tegnapi napod? Mivel lepett meg G? :-)
Vendég
 


Kitti, csak olyan szomorú tudok lenni, ha ehhez hasonló történeteket hallok. Van egy barátnőm, majdnem beledöglött (szó szerint), mert kikezdett egy nős pasival. Ismerem elejétől a sztorit, tényleg ő volt a kezdeményező. Aztán pedig alig bírt magához térni, lelkileg. Gyerek ott nem jött. Tanult az esetből. Szerencsére ma már férjnél van és nemrég született kisfia.

Húsvét: mi nem veszünk ajándékot húsvétra, nálunk nem szokás. Én egyébként sem vagyok híve annak, hogy a gyereknek mindeféle játékot összevásároljunk. Már így is rengeteg van. Mondtam is a nagyszülőknek, hogy alkalmakra (szülinap, névnap, karácsony) mindenki csak 1 játékot hozzon. És nem kell drágát, megteszi a gyurma, kifestő is, persze ezek később. Szóval mindíg a korának megfelelő.

Lányok, Juca tegnap felvetett egy érdekes kérdést és csak én írtam le a véleményemet. A blogban található, Törpe angol a címe. Viszont a téma felettébb izgat engem is. Ha van kedvetek, írjátok már le ti is a véleményeteket! Kivi vagyok ki mit gondol erről!
Vendég
 


Sziasztok!

Rita: először is nagyon boldog szülinapot kívánok. Én is csatlakozom az "idén leszek 34" csapathoz. Szeptemberben lesz a nagy nap! De a lényeg: cseppet sem érzem magam annyinak! :lol:

Marcy: Kornélnak nagyon tetszett a járgány. Még énekelt is benne. :D Egyébként valahogy úgy vagyunk mi is, hogy ajándékot nem kap, anyuék persze mindig jönnek valami meglepivel. Bár a szobájába vettünk szőnyeget, de azt amúgy is megkapta volna. Csoki nem lesz, plüss meg pláne nem, mert Kornél mindent megrág, így a meglévőket is száműztük egy időre.

Reni: a férjed mellé beíratom a párom a Hogyan kell pecázni tanfolyamra! :) Kiváncsi leszek hétfőn fognak-e valamit. Már azon is gondolkodom, hogy egyáltalán olyan tóhoz mennek-e, ahol vannak halak! :P

Ex: húh, akkor még egy hónap? Nem növesztik gyorsan a fogukat ezek a fiúk!


Na, megyek. Megnézem Kornélt. Egyszerűen nem akar aludni! Az ölemben elalszik, s amint lerakom a kiságyába felébred és egyből felül, aztán meg feláll! Beszélek vele!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok,

szülinapi köszöntéseket köszönöm.
Mivel telt a tegnapi napom. Először is megleptem azzal magam, hogy nem takarítottam :) Gondoltam egy nap kimaradhat. Helyette inkább lementem a fodrászatba és beszáríttattam a hajam. Ez lelkileg nagyon jót tett, mert amikor hullámos akkor annyira rendezetlennek érzem a fejem. Sőt gondoltam ha már ott vagyok akkor egy manikürőzés is rám fér, úgyhogy most végre a kezem is szép.
Szóval kényeztettem magam.
Aztán sétáltunk egy hatalmasat a gyerekkel és a kutyával és aztán már érkezett is haza az én szerelmetes férjem.

Kaptam tőle egy kis rózsacsokrot, meg a Szívek szállodája második sorozatát dvd-n meg egy Adidas melegítőt.
Tökre örültem mindegyiknek, mert én is sorozatfüggő (kedvencek: Lost, Csillagkapu, Szívek szállodája és most a Heroes) vagyok és a régi melegítőm már annyira kopott volt. Szépeket kaptam nagyon.

Aztán megcsináltam a pulykát, amíg készült addig ettünk sajtot meg koccintottunk egy pohár borral. Szóval jó volt az este!

Kimike,
sajnos a jövő szombat nem jó nekünk. 13-án indulunk és 20-án jövünk, de majd a következő alaklommal mindenképp csatlakozunk, addig meg derítsétek fel a jó helyeket :)

Kitti,
a Guszti is nős volt még amikor találkoztunk, de már 3 éve külön éltek, csak a válást voltak lusták intézni. Aztán amikor kiderült, hogy jön Panni, akkor begyorsultak az események, mert ő mindenképp szeretett volna elvenni, én meg akkor már szerettem volna, ha a baba születése előtt házasodunk össze és nagy bulit csapunk (végül köbö 100an voltunk).
Aztán volt olyan időpillanat a szervezkedés során, amikor a válásuk várható időpontja május lett volna, míg az esküvőt áprilisra terveztük :) Végül megmenekült a bigámiától és minden elrendeződött szerencsésen.

meteor
 
 


Móni!

hová tűnt a blog címed az aláírásod alól?

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni: most látod?

Rita: ha nem túl hosszú, karcold már le légyszi a gesztenyével töltött pulyka receptjét!

Kitti: tegnap este miért is voltál szomorú? A zenekari próba vagy Noémi miatt? Kár, hogy nem tudtunk talizni!

Eni, Marcika kimondja, hogy anya?
Vendég
 


Móni, amikor tudom, hogy éjfélig egyedül leszek a gyerekkel, már alapból rossz a kedvem sajnos. Kedd estékre nekem is ki kéne találnom valami jó kis programot.
Majd írd meg hogy halad a fogászati kezelés aztán holnap vagy holnapután sétáljunk egyet.
Tényleg, milyen volt a dokinál? nagyon gáz?Én rettegek a fogorvostól.
Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Móni!

Már látom. :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti: ezt megértem.
Holnap ok, sétálhatunk, ha nem esik. De holnap nem lesz kocsink, Apa megy vele.
Én már sok fogorvosnál voltam, de ma a világ legjobbjához volt szerencsém. Egyáltalán nem volt gáz, sőt. Jó humorú, fiatal pasas, szuper kezekkel, egész jól éreztem magam. :lol:
Jövő héten kell visszamennem.
Vendég
 


Kimike,
rém egyszerű. A Sparban lehet szelidgesztenyét kapni vákumfóliás csomagolásban.
A pulykamellet két vékony szeletre vágtam, kicsit átklopfoltam, ó-bors mindkét oldalára, aztán egyikre ráraktam a gesztenyét egy csíkban, fogpiszkálóval összefogtam.
tepsiben olajat melegítettem, amikor forró volt az olaj belaraktam, hagytam, hogy pirosra megkapja, majd fordítás. Utána átszedtem egy hőálló tálba az olajjal kicsit meglocsoltam + 2-3 deci fehérbort is öntöttem alá, meg pár almát szeletekre vágva ráhalmoztam.
Aztán köbö 200 fokon sütöttem 30-45 percet Amikor már olyan piros, meg jó illata van, akkor jó.

Fincsi volt így is, de legközelebb kipróbálom, hoigy a gesztenyét előtte átfőzöm szegfűszeges-fahéjas-borsos vörösboros lében, szerintem akkor még jobb lesz.

meteor
 
 


Egyébként meg nem tudom mi van ma, de Panni gyerek annyira nyügi. Egész nap nyekereg. Semmi nem jó neki :( Nekem meg kezd szétmenni tőle a fejem.
Az a két óra volt jó, amikor a MOMban elaludt a babatocsiban. Viszont legalább Mesketének sikerült megvennünk a tavaszi kabátkát + fel is adtam. Éljen éljen!

meteor
 
 


Móni, engem ez a fogorvos nagyon érdekelne! Mármint ahogy dolgozik.:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Rita! Kitti!

Boldog szülinapot! Én meg 29 leszek. Néha 35-nek, néha meg 15-nek érzem magam.

Rita!

Jó a számtan :-) Mondjuk a 17,5 még nagyon ifjú, ugyan a popója még pingponglaszti, de néha az agya is.

Kimi!

Fogorvos: zuglói fogászati centrum Dr. Holló Ádám. 8) És a pasiknak: az asszisztense Zsuzsi, modell volt. Remek. Kofa már akkor elájult, mikor megtudta, hogy fogkőeltávolítása lesz. Holló leeresztette a széket, és átadta Zsuzsinak, aki viszont nem részesítette sürgősségi ellátásban Kofa nagy bánatára.
Kofa egyébként azért fehéredett el, mert egy kicsit "felkészítette" a család, mire számíthat. :twisted: Amúgy hibátlanok az agyarai. :wink:

Ex!

Kinga fenekén már van bőr, és mióta nem váladékozik kb. 6 cm2-en, azóta nem csak lábmosással intézzük el a fürdést. Amúgy kb. 3 nap volt borzasztó egy hete azóta már egész szép, és ha visszaesést látok, már intézkedek is. Disznózsír van a krémben. Boraxos, ahány orvos annyi féle, általában jó volt, de most rontott a helyzeten. Előbb kellett bőrt csinálni, utána jöhetett az egyéb, amire jó a disznózsír. Ez tényleg olyan volt, mint egy felfekvés :-(
Én egyedül a főtt füstölt császárt kedvelem, azt is kevésszer eszem. Zsírt sütni én nem, inkább valamelyik nagymami, ha SOS. Nem tehetek róla, a gyomrom forog a szagától. Másik a körömpöri. Mondjuk azt enni sem.
Brassói, rakott krumpli szerintem annyira nem hízlaló ételek, mint ahogy a töltött káposzta vagy paprika sem. Pl. szerintem egy túrós csusza pláne cukrozva, vagy a mics sült oldalassal krumplival hízlalóbb. :-)

Katus!

Köszi. Kinga a vízbe változatosság kedvéért azért tojik, mert ellazítja. Ha a feneke fájt, volt, hogy csak szivaccsal mosogattuk, mert nem ült le. Viszont egészen új korában is, amikor nagyon kínlódott a fürdőkádban néha megkönnyebbült. Most meg vacsi közben olyan a feje, mint a cékla, csak nyom, és akkor a vízben pancsol, és egyszercsak egy blubb, és már bele is tojt. Ezért meg nincs szívünk megfeddni, hiszen tényleg nagyon kínlódik. Mondjuk mikor szobatiszta lesz, akkor úgyis leszokik majd erről is. Amúgy ez csak egy hete van megint, és nem minden nap. Ma pl. szerintem nem fog, mert már volt elég termés.
Na jól kiveséztem szegény popó-kaki témát :roll: :twisted:

Óbégatás hallik...

tjuca
 
 


Meteor: Ja, ahogy dolgozik...öhöm, öhöm, szóval az is kiváló. Meg a látvány se utolsó. :lol: Írtam is róla egy rövidke kis memoárt a blogba. Ha kéred, elküldöm az elérhetőségét priviben.
Vendég
 


Móni, elküldöd nekem priviben a doki számát?
Igenátütő sikert arattam a mai blogbejegyzésemmel...:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti: küldöm, cserébe kérem a fodrászét. :lol:
Igen, a blogbejegyzésed rekordot döntött. Az igazságérzetünk meglehetősen hevesen működött ma, azt hiszem. :)
Vendég
 


Helló!

nyugi van, Kornél mintegy 2 órás huzavona után elaldut! Éljen

Tandika: kedd? Mikor, hol? Nekünk szinte egész nap jó, s ha lehet hinni a meteorológiai intézetnek 21 °C fok lesz Ajkán! :lol:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Móni, hogy én milyen nyomi vagyok! :oops: Még mindig nem kértem el Tomitól a fodrásznéni számát. Mondjuk nem is találkoztunk tegnap óta valami sokat.... :evil:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Tandika: azt elfelejtettem, hogy 13.50-re megyünk tanácsadásra, így a délelőtt lenne e legjobb nekünk kedden. nektek jó?

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a gyógypuszikat, úgy tűnik, ideértek, mert ma már valamennyire tudta használni a lábiját az én kis bicebócám. Borzasztó büntetés ám ez neki, épp elkezdte élvezni a sétálgatás örömeit, erre történik egy ilyen baleset... Most azért már jobb, a gyerekorvos tanácsára adtam/adok neki arnicát, lehet, hogy az is segített, de ma reggel még emelte, mikor felállt, délután meg már kapaszkodva sétálgatott. Azért nem is jöttem most két napig, mert egész nap vagy kézben volt, vagy sétáltunk, hogy ellegyen egy kicsit. A derekam meg a kezem már kész van... De ma már jobb volt, hogy le lehetett rakni.

Kitti!
Nagyon durva a barátnőd esete... :( Persze két ember kell egy kapcsolathoz, nős emberrel soha nem szabad(na) kezdeni... Ettől függetlenül tényleg egy szemétláda a fickó.

Rita!
Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok! Én már a 26-tól is depi leszek... ;)

Juca!
Szegény Kinga, nagyon rosszul hangzik ez a popsi... :( Biztosan azért kakál a vízbe, mert ott nem fáj neki annyira. Az Alsol kenőcs gyulladáscsökkentő, én is használom, de nem tudom, babáknak lehet-e...

Ex!
Gratula a recéhez, mondtam én, hogy nem marad Peti fog nélkül! :D

Húsvét: mi sem veszünk nagy ajándékot Kendének, azért ez az ünnep nem erről szól, de mivel csokit még nem eszik, kénytelenek leszünk pótolni. :)

Kende is szokott szeparációs szorongani, azt bírom legjobban, amikor elfoglalja magát vmivel, aztán én lemegyek mondjuk teregetni, és pár perc múlva hallom, hogy "inyi, inyi" - nála ez anyát jelent (de már anát is mond), kell neki egy kis reakcióidő... :P

Ja, és a legjobb: három nappal ezelőtt cicizni készültünk délelőtt, amikor már nagyon nyügi volt. Kérdezem tőle: Kende, mi kell neked, cici? Kende válasza: szi-szi... :D

Na megyek is, megpróbálok korán ágybakerülni, mostanában felvette azt a szokást, hogy éjjel egy órát fenn van, vagyis inkább félálomban dünnyög, nem fogadja el a cicit, csak dobálja magát... Tegnap éjjel már hátat fordítottam neki, tök gonosznak éreztem magam közben, de nem sírt, ezért nem akartam kivenni... Aztán mikor elfáradt a mocorgásban, fél perc alatt elaludt cicin... :roll:

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok anyukak!!!
En most talaltam ra a babanetre!!Nekem is van egy tunderi kisbabam!!!Es mi is 2006 nyaran szulettunk pontosabban augusztus 24 hat lehet mar a vege de azert meg ide tartozunk ugye?!
Puszillunk benneteket!!!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Sziasztok!

Ági!
Üdv közötünk, gyere bátran, mesélj magatokról egy kicsit bővebben!

Sajnos Pannának ma reggel még mindíg van láza 38,5 (popsiba mérve) ezért ha felkelt elvisszük az orvoshoz mert attól félek valami komolyabb baja van.Tüdőgyulladásra gondolni sem merek.

Húsvétra fekete-erdő tortát szeretnék sütni de még nem döntöttem el melyik receptet választom, esetleg ha valakinek van valami tuti bevált receptje az szivesen fogadom.

Kép

Kép
katus73
 
 


Ági!

Helló! A Jázmin név nagyon tetszik, mesélj kicsit bővebben, ahogy Katus kérte.

Katus!

Sokféle receptem van, fekete-erdő torta nincs. Írd meg mi van Pancsával!

Norwell!

Örülök, hogy azért ha lassan is, de ebcsont beforr.

Visegrádi négyek, vagy sokak, mikor hol, pontosabban, ki a főszervező? (én nagyon jó szervezek: fogjátok és csináljátok :twisted: így inkább most másnak adnám a remek lehetőséget)

tjuca
 
 


Sziasztok!

Juca!
Kinga popsija javul már?

Katus!
Pannának jobbulást, majd írd meg, mit mondott a doki.

Ági!
Üdv itt!

Húsvét:
Apa névnapjára Ikeás fa fiókos dobozokat kapott (szolíd célzás a elérni kívánt rendre :oops: ), amiket én raktam össze, és mikor a csupa fa alkatrész kikerült a dobozból, Maki felcsillant és 25 percig az alkatrészeket nézte, rágcsálta, dobálta, pakolta - ebből arra következtettem, hogy itt az ideje a fa építőkockáknak, így egy doboz építőkockát kap a Húsvétra. Nagyszüleitől meg a PC kocsit, de azt egyrészt már használjuk, másrészt meg inkább mi kaptuk, mivelhogy így nem mi álltuk a pízt.

Fekete-erdő torta:
Az alábbi recept tuti, többször csináltam, mert anyám kedvence.
DE: a tészta elég macerás, és sürgős helyzetben tök jól helyettesíthető a 3 részes Dahli kakaós (azt hiszem 400 g-os) tortalappal.

Hozzávalók:
A tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaópor, 6 dkg vaj. A töltelékhez: 46 dkg meggybefőtt, fél liter meggylé, 4 dkg cukor, fél rúd fahéj, 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő. A díszítéshez: háromnegyed liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.

Elkészítés:
A vajat kis lábasban kis hőfokon megolvasztjuk. A tojássárgáját a cukorral forró vízfürdőben sűrű krémszerűvé verjük, majd kivesszük a vízfürdőből. A lisztet és a kakaót a tojáskrémre szitáljuk, nem szabad elkeverni vele. Hozzáadjuk a langyos folyékony vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egyharmadát a tésztához adjuk, és óvatosan összeforgatjuk vele, majd ugyanígy járunk el a tojáshab másik részével. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A piskótamasszát a tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a középső sínen 30-35 percig sütjük. Egy éjszakán át pihentetjük. A meggyet szitán jól lecsöpögtetjük, a levet felfogjuk, majd a lé negyedét a cukorral és a fahéjrúddal felfőzzük. A fahéjat kivesszük belőle, a folyadékot a kikevert keményítővel megkötjük, majd az egészet néhányszor felforraljuk. A meggyet óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, nehogy a szemeket összenyomjuk. Az egészet mégegyszer felforraljuk, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni. 16 meggyet félreteszünk a díszítéshez. A kihűlt piskótatésztát óvatosan meglazítva kiemeljük a formából, és kétszer vízszintesen elvágjuk. A cukorral elkevert tejszínt kemény habbá verjük, vékonyan megkenjük vele az alsó lapot, majd a kerek nyomófejjel ellátott nyomózsákból négy tejszínhabgyűrűt nyomunk rá. A gyűrűk közeit kirakjuk a kihűlt meggyszemekkel, és vékony habréteget simítunk rá. A töltelékre könnyed nyomással ráhelyezzük a második lapot, és a cseresznyepálinka-szirup keverékkel egyenletesen meglocsoljuk. Tejszínhabréteget simítunk rá, kirakjuk meggyel, ezután letakarjuk a harmadik lappal, ezt is meglocsoljuk. A tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta közepét csokoládéreszelékkel kitöltjük, a szélére habrózsákat nyomunk, s azokat egy-egy szem meggyel díszítjük.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Kata!

Hogy lekopogjam most nagyon szép. Már nem sebes, csak kicsit lila, de megy a pelenkázás, és a fürdés is. És kijött a 7. foga, de az igazán gáz a két felső szemfog, ami majdnem kibújt, de mégsem. Remélem a nehezén túl vagyunk.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Bocsi, csak röviden, tömören!

Rita! Utólagosan boldog szülinapot! Jó kis ajándékokat kaptál!!!!!!!!!

Nagyon várom a rucikat, és légyszi, küld el a számlaszámodat és a pontos végösszeget, hogy tudjam küldeni a tartozásom! Mellesleg örök hála!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most megyek, mert egy óra múlva jelenésünk van Mesivel a doktornéninél, közben a drágám meg még alszik...

Drukkot kérek, egy picit!

Köszi! Puszi!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok Lányok,

Juca: örülök, hogy javulgat Kinga popsija :) !

Katus: Pannának mennek a gyógypuszik, remélem neki is segít, mint Kendének :) !

Norwell: el tudom képzelni, milyen nehezek lehettek az utóbbi napok, azért továbbra is mennek kis bicebócának :) is a gyógypuszik!

Gabella: várjuk a híreket, hogy mi volt a doktornéninél!

Kimi
: Marci tényleg ki tudja mondani azt, hogy anya, ana, de persze ehhez az kell, hogy ne lásson, bár most már ha lát is rángatja a nadrágomat és anyaanyaanyaanya....

Ági: üdv közöttünk, írj magatokról bővebben. Mivel foglalkozol, ha nem babázol, mit tud már Jázmin :) ? Látom jó sok haja van a babókának :) .

Nekem ma nagyon rosszul indult a napom, Marci megint 6-kor kivert az ágyból, szédülök, most már kezdek egy kicsit besokallni az éjszakai felkelések és a korai kelések miatt, ráadásul napközben sem tudok pihenni, sőőőőt......

Megyek is, mert nem akarok negatívkodni...

Eni

Eni
marcy
 
 


Még valami!

Rita: már tegnap is akartam mondani, hogy utólagosan is boldog szülinapot kívánok :) , csak amikor írtam elszállt, legalábbis így emlékszem, hogy nem sikerült elküldnem, bocsi, mondom én, hogy kihagy az agyam....

Visegrádi kirándulás: én nem igazán ismerem Visegrádot, bár már jártam ott, de hogy hol találkozzunk, azt inkább egy környékbelinek kellene megmondani :) ! Na, ki lesz az :) ???

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

KÖszi a kompos véleményeket!
Vasárnap óta mászik a fiam...
napközben nem jutok ide, este meg apa nem enged, mert dolgozik rajta, úgyhogy kicsit morcos vagyok Rá...
Holnap utazunk és mivel húsvét utáni hétvégén meg osztálytalin leszek, már nem jövünk vissza. Szóval elköszönök egy időre!

Minden jót mindenkinek!
Puszi a babóknak. :)

Mári

Kép
mári
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?