Ildikó,
Ha olyan szervi baja lenne, amit orvosolni kell, akkor nem lenne jó kedélyű, magas és energikus. Hiszek abban, hogy ha éhes akkor majd enni fog. 250 ml tápi elég sok kalóriát tartalmaz. Nekem inkább a folyadék tűnik kevésnek. Ha viszont nincs konstans székrekedés, akkor eleget fogyaszt.
Mekkora a tányérja? Natié kb10 cm átmérőjű. Ha abból kap, anyukám mindig megjegyzi, hogy milyen sokat evett. Ha a nagyobbikból, ugyanannyit, sóhajtozik, hogy milyen keveset eszik ez a gyerek. Persze ha turkálni sem hajlandó, akkor mindegy.
Én eléggé "egészségpárti" vagyok. Amíg dolgoztam, menzakaja, gyorsan bekapott falatok stb. A terhesség nagyon megviselt, hánytam majd végig, émelyegtem, állandó gyomorégés. Szoptatás alatt kezdtem neki az olvasgatásnak, ezután férj véleménye szerint kicsit idióta lettem, de nem túlságosan, hiszen jött a második gyerek is.
A második terhesség sokkal egyszerűbb volt, szerintem a kajaváltoztatás miatt. Gondolok ilyenkor az egyéb emésztési problémákra is...
Nati soha nem kapott tápit. Egy év felett nemigazán értem, miért is kell? Nálun megy a bocimenü. Volt időszak, amikor napi fél liter plusz volt a menü, azóta eléggé lecsökkent.
Milyen mennyiséget próbálsz neki adni? Pl ha sajtból Nati eszik egy kb kisujjnyi darabot, úgy könyvelem el, hogy aznap evett sajtot. Jobhurtból sem eszik többet, mint egy-két teáskanál és nem neki adom, hanem én eszem és abba mászik bele.
Tojást főzve szereti, de csak a fehérjét, a sárgát szépen kiválogatja vagy a számba nyomja. Azt én sem szeretem, ezért nem örülök neki túlságosan.
Zöldséget sokat eszik, ahogy én is. Amióta meg tudja fogni marokra a dolgokat, egyben kapja, több félét, azután válogat. Eleinte a párolt cukkini, majd a brokkoli, most a borsó a kedvenc. Ritka fellángolásoktól eltekintve kb egy evőkanálnyi az adagja. A répa nálunk is nagyon menő.
Kalács nálunk az édesség kategóriában van, azt nem veszek.
Kenyeret én sem eszem, nem szeretem, Natinak időnként eszembe jut adni, eddig egyszer volt, hogy egy egész szelet vajaskenyeret megevett. Akkor ő szólt, hogy éhes. Ilyen is csak egyszer volt eddig. Ha pont a megeszi szakaszt éljük és még eszembe is jut adni, akkor egy tenyérnyi vékony szeletnél kisebbet eszik vajasan, mondjuk uborkával.
Virslit nagyon szereti, ritkán kap. Általában Sága (?) virslit veszünk, azt csomagolásban lehet főzni és nem robban szét. Lehet, hogy ez csak annyit jelent, hogy még egy virslit sem vagyok képes rendesen megcsinálni, de ez van
Abból 1-2 megeszik, nagyon pici kenyérrel.
Felvágottat kap, de nem szeretem adni, mert tele van sóval, vizes és sok benne a tartósítószer. Apuci élelmiszertechnológus, elég sok dolgát én is megnézegettem. Az olyan fogalmak, mint pl ipari szalonna, elvették a kedvemet az ilyesmitől.
Gyümölcsöt imádja. Ha Mirtill eszi, ne aggódj a folyadék miatt, elég a gyümi. Meg kalória is sok van benne, a gyümölcscukor könnyen emészthető, remek kalóriaforrás.
A narancs utalhat arra, hogy kicsit kevés a gyomorsav. Nem egy orvoslandó probléma. Megeszi a maga narancs adagját és kész. Az alma is elég savas.
A tészta teljesen helyettesít minden más szénhidrátot, mint pl kenyér.
Ha húst, gyümölcsöt, tésztát eszik, teljesen normális a kajálása. Szerintem.