Új privát üzeneted érkezett!

Nándi!
Gyógyulj meg minél hamarabb!!!!

Patrisa!
Igen, mi sem régóta, de használunk kispárnát, nagyon lapos, de mégis van valami a feje alatt! :D

Homeos lányok!
Mit adtok köhögésre? És orrfolyásra?
Köszi

Kép
kajla
 
 


Sziasztok!

Patrisa!
Köszi szépen! Oroszkrém, és csokitorta volt. Igen én csináltam, de jó pár órám ráment. De megérte, mert nagyon tetszett nekik, és töredékéből jött ki, mint az ilyen figurás torták a cukrászatba. :)
Én Bálintnál nem használok párnát, csak ha meg van fázva, akkor is csak kispárnát, de akkor úgyis köztünk alszik.
Csúszda: Nekünk 3fellépője van, és elég vastag. Műanyag ugyan, de hálistennek eddig semmi baleset nem volt. Mi a fűre raktuk, ha pottyan akkor is puhára essen. A végéhez meg egy szék párnáját szoktam rakni, mert a ruhájuk ahogy kinéz egy-egy csúszás után. De nagyon élvezik, főleg Bálint, mert ő még egész hosszan csúszik. Viszont a libikóka, az is műanyag tönkrement két év alatt. :cry: Elrepedezett a műanyag, és most hétvégén még egy nagyobb darab is kiesett belőle. Pedig minden télen felvittük a padlásra.

Andi
andrea27
 
 


Hazajöttünk :D :D :D :D

Csütörtökön még vissza kell menni kontrollra.

Kajla :)
Igen, a hányós virust nyalta be. De az a rossz benne, hogy elkezd hányni a virus miatt, aztán már nem amiatt hány, hanem mert felborul a viz-cukor háztartása és a szervezete az elraktározott cukrot acetonná alakitja. Emiatt lesz megint hányingere és hány újra és újra. :cry: Nagyon vacak egy dolog :evil:
Szegény, mikor bementünk, rögtön vért vettek, de alig akart csöpögni neki, annyira ki volt száradva :( Kapott sok infúziót, aztán már jól volt, tegnap egész nap a folyosón rohangált a szomszéd ágyon lévő kislánnyal (19 hós) meg a liftet kellett figyelni (üveglift és látszik, mikor jön-megy. a kedvesebb növérkék még integettek is neki a liftből :P )
Mondanom sem kell, hogy teltház volt a klinikán. 10 ágy a kórteremben. :shock:
De az a lényeg, hogy túl vagyunk rajta (kopp-kopp-kopp)

Andi :)
Júj, ez eszméletlen jó torta!!! Én is elhatároztam, hogy én csinálom neki a tortát. Tavaly is saját gyártmány volt, de nem ennyire profi.
:) Már keresgéltem képeket, hogy milyen legyen az idei (tavalyin mókus volt, mert itthon Kismókusnak, Mókinak szólitjuk) majd meglátjuk.

Viszont idén nem húsvétolunk nagyot, még erösödünk, meg nem akarom, hogy valahol összeszedjen valamit.

És ami kimaradt a napokban:
Annamari :)
Nemtom, olvasod-e még, de nagyon-nagyon boldog szülinapo kivánunk a fiúknak! Irja majd, hogy milyen volt a szülinap, tegyél fel képeket a srácokról!!!


Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 

 
 

No, egyéb válaszok:

Kajla :)
Köhögésre én Stodalt szoktam adni, ez komplex szer, nálunk eddig bevált!
Orrfolyásra, tüsszögésre, tehát megfázásos tünetekre meg jó a Coryzalia.

Patrisa :)
Nándi még nem párnázik, egyébként is annyit forgolódik éjjel, hogy sztem 10 percig maradna a párnán :lol:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, voltunk hétfőn a böliben beíratkozni és kedvesen közölték velünk, hogy valszeg csak szeptember közepétől vihetjük a kislányt. Persze totál felháborodtam, mert már tavaly novemberben felíratkoztunk a várólistára. Az persze senkit nem érdekel, hogy hogyan oldjuk meg a helyzetet. Közölte a vezetőnő, hogy fogjuk be a nagyszülőket, mire én megkérdeztem tőle, hogy éjszakás műszak előtt vagy után gondolta? Most eléggé frusztrált vagyok emiatt, de igyekszem addig vmi megoldást találni.

Betegeknek jobbulást!!!!!

Csúszda: nekünk műanyag van (Auchanban vettük mi is), két lépcsőfokkal, de nagyon stabil. Anna már profin használja egyedül is. Én annyiból nem szeretem, hogy nagyon feltöltődik, előfordul, hogy picit megcsípi a gyereket, ill. minden hajszál stb tapad rá nagyon.

Párna: Anna kb 3-4 hónapja kezdte el kérni, de csak nagyon lapos van neki (szinte beleolvad a matracba).

Andi
torták szuperek!!

Dundó
köszi az infókat.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Ildiko :)
A bújj, bújj zöldág, amit irtál, azon is gyxerekek énekelnek, mondókáznak?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Párna:
Nati nagyon szereti, arra használja, hogy odarakja maga mellé és közli, az Nati párnája. Ha rá is fekszik, pár másodperc után legurul róla a feje. Éjjel néha vadászni kell rá. Nagy ágya van, 200x140, és reggelre az egészet bejárja, a párna meg valahol mindig elvész.

Csúszda: gondolkodtam, hogy vegyünk-e, szerencsére nem vettünk. Nati kb egy éves kora óta felmászik a nagy csúszdára, itthonra meg valószínűleg nem férne be a három méteres magasságával. :wink: Mi nagy játszira járók vagyunk, itthon csak egy hintánk van, de azt éjjel-nappal nyúzza.

Nálatok vannak elképzelt játékok? Nati kavarja a kishajót egy lapáttal és közli, hogy tésztát főz, amit megpróbál beletömni Szabi szájába. Meg kitalált kavicsokat kell megennem. Szerintem azért, mert tetszik neki a szó hangzása.

Kép KépKép
lorca
 
 


Minyu!
Örülök, hogy jobban van már Nándi! Kórházban hagyták, hogy vele maradj éjszakára?
Más! Nagy sikere volt a képeslapjaidnak! A Dédik, meg a nagyik is teljesen odáig voltak értük. :lol:
szilbee
 
 


Minyu!

Örülök, hogy kikerültetek a kórházból. Remélem gyorsan meggyógyul Nándi!

Képzeljétek most olvastam Sziszike szüléstörténetét a Kismamában. :) Sziszi, azért írhatnál néha, hogy hogy bírsz 3 babóval. :lol:

Köszi a hsz.-okat, szerintem venni fogunk csúszdát. A hinta tegnap lett felszerelve, és nagy kedvenc lett.

Most megyek, mert ebéd van.

Kép
patrisa
 
 


Szilbee :)
Örülök, hogy tetszettek a képek!
A kórházban benn maradhattam, de ágyam nem volt, igy csak széken "aludtam" De nagyon rendesek voltak a növérkék, mert a megengedték az anyukáknak, hogy a "nagy" ágyban fekvő gyerekek mellé odabújjon az anyuka, igy ök valamelyest kényelmeebben tudtak pihenni. Csak reggel 6-kor szóltak, hogy mostmár keljenek fel, nehogy jöjjön a főorvos. (Nándi rácsos ágyban aludt)
Egyébként hogy vagy? Dokihoz mikor mész?


Lorca :)
Nándi nem nagyon beszél, csak a saját nyelvén kommentálja a dolgokat, igy nem értem, hogy elképzelt-e játékot :lol:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Most már egész jól vagyok. A vitamin egy kicsit betett a gyomromnak. :? De most már jobb, hogy este veszem be. :) Majd ápr. 13-án, pénteken megyek vissza a dokihoz. Akkor leszek 8 hét körül.
szilbee
 
 


Sziasztok!

Minyu!
Igen azon is gyerekek énekelnek hasonló mint a Zeneovi.
Örülök,hogy jobban vagytok!

Én is gondolkodom a bölcsin de itt is csak szeptembertől van hely de nem is baj mert ha fog menni úgyis csak ősztől fog.Vszínű pár héten belül előjegyzésbe vetetem.

Mirtill pár napja köhög.Először csak száraz köhögése volt keddtől adom a Stodalt és ma már hallom,hogy szakadozik fel a cucc.A hangja is rekedtes.Holnapra kértem időpontot a dokihoz nézze meg mert jön az ünnep és ne akkor legyen baja.
már 3.NAPJA ESZIK!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Ildikó :)
Le tudnád nekem másolni? :oops: Irok privit.
Örülök, hogy eszik ár Mirtill. Nándi is alig hogy hazajöttünk akórházból, rögtön elkezdett enni. Úgy örültem. Én is aggódok néha, hogy keveset eszik :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Minyu! Örülök, hogy Nándi meggyógyult!

Lorca! Danika is szerepjátszik. A homokozóban, már készit sárgombócot, kistányérra teszi, és kínálja mindenkinek.

A kádban főleg öntöget kis pohárkákba, majd azokat a kád szélére rakja, úgy hogy éppen le ne boruljon. Vizsgálgatja, mikor borul ki, mennyit kell beletölteni.

Nagy kedvenc a lámpa, már egész pici kora óta, első szava is ez volt a mama, apa mellett. Állandóan kapcsolgatja. A másik ami nagyon érdekli a pörgő, forgó dolgok, igazi pasi!

Mi húsvétra Szegedre utazunk a Nagyikhoz.

Ildikó! Nekünk is le tudnád másolni azt a bizonyos mondókás CD-t? :P

Üdv:Orsi.

Danika
KépKép
orsi_juhasz
 
 


Sziasztok!


Elutazunk az ünnepekre úgyhogy mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET kívánunk!


Anna baba és Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!
Ugye nincs a csapatban Szombathelyi?

Minyu!
Megvan még a tábli?

Kép
kajla
 
 


Jaja, megvan a tábli, de ezer éve nem frissitettem. :oops:

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Roberta :)
Elfelejtettem irni a bölcsis sztorira.
Elég szörnyű, hogy ha megigérték és felirtak titeket és mégsem fogadnak. Bp-en akkora a túljelentkezés mindenhova, hogy év közben esélytelen bejutni, sajnos még szeptemberben is nehéz. Én a jövő héten telefonálok, hogy mikor lesz beiratkozás. Pesten 2 helyre is hjelentkeztünk, az egyik helyre nagyon igérték, hogy lesz helyünk, de nem lennék meglepve, ha mégsem vennék fel. Igy tutira mentünk és az itteni magánbölibe is jeletkeztünk, ahol tuti helyünk lesz, dehát az anyagiak ugye....

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Kellemes Húsvétot mindenkinek! Remélem sierül kimozdulni otthonról, olyan szép idő van!!

Orsi,
Nati most váltott teljesen játékstílust, nagyon érdekes. Fog mondjuk egy két centis játékot, és vígasztalja, teljesen másolja, amit én csinálok. Magához szorítja, paskolja a hátát és ringatja. Meg homokozik az előszobában :) A levegőből épített várat még meg is kell csodálnil :D

Minyu,
Ha frissíted a táblit, akkor az adataink: Natasa született 2005.05.24. Bp. SOTE I. 3720g/58cm Bp VIII. Tesó: Szabolcs (2007.02.28.) Én meg Flóra

Bölcsi: Az még ok, hogy nem vesznek fel év közben :evil: , van mire fogni legalább. De elméletben kötelező a gyereket valahol fogadni, nem? Legalábbis a közzetben.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!
Minyu! Ha frissíted a táblit, lakhely: Szeged. Köszi :D

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Kép

Kép
kajla
 
 


Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mi is!!! A csajoknak sok locsolót! :lol:

Kép
patrisa
 
 


Lorca :)
Sajnos nem igy van, csak az oviba kötelesek felvenni, oda is csak 5 éves kortól! Tehát 4 éves korig simán mondhatják azt, hogy teltház van, sajna nem tudunk fogadni! Itt Inárcson olyan sok lett a kisgyerek (sok fiatal települt be, ahogy mi is), hogy akinél anyuka otthon van kistesóval, vagy nagymama együtt lakik a szülőkkel, ott nem veszik be csak 4 évesen a gyerkőcöt... :roll:

Mi is nagyon boldog húsvétot kivánunk mindenkinek!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu,
4 évesen??!? :shock: !?!? De hát még a gyes is csak 3 éves korig jár! Nem gondolnak arra, hogy nálunk igencsak a kétkeresős modell működik? Anyukának igenis kell pénzt keresnie, a gyerek meg csak viszi. Mennyit kell fizetni a magánbölcsiért? Nyújtanak legalább valami extra szolgáltatást is? Már ha feltételezzük, hogy a gyereknek kell valami a szabad játékon kívül, amiben én nem hiszek. Újabb kérdés, amiben kiderült, hogy naív voltam :roll: Pedig szülés előtt azt hittem, hogy abból a korból már kinőttem :D

Kép KépKép
lorca
 
 


lorca :)
Azért azoknak a gyerekeknek igyekszenek helyet találni az oviban, ahol dolgoznak a szülők, és nem tudják megoldani a felügyeletet.
Nagyon változó a magánbölis ár. Itt Inárcson van egy családi napközi, ide jelentkeztünk mi is , ahol ugye családi környezetben jelenleg 10 gyermeket fogadnak. Állitólag nagyon olcsó a maga 30 ezer ft-jával :shock: 3 étkezéssel, sok játékkal, tornázással, jó idő esetén kinn az udvaron vannak a gyerekek, mert játszótér szintű kinti játékaik vannak. 8) Ennél csak drágábbat hallottam. :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Kellemes húsvétot mindenkinek!

Kép



Nálunk nincs is bölcsi... az ovi is csak főként félnapos....
Vendég
 


Sziasztok!

Van egy tökjó gyerekrádió a neten: http://tokmagradio.extra.hu
Hallgassatok bele!
edi2
 
 


Sziasztok!

Először is Kellemes Ünepeket mindenkinek!

Minyu!
Szívesen megcsinálom a cd-ket priviben küldd el a címed!

Orsi!
Milyen mondókás lemezre gondolsz?Nekem nincs mondókás cd-m csak zenés.Az Almára gondoltál?Az megzenésített gyerekversek.

Mirtillt csütörtökön elvittem a dokihoz addigra már nagyon köhögött és be is rekedt.
Azt mondta,hogy légcső és torok gyulladása van kapott antibiotikumot és Fenistil cseppet.
Pénteken felvittem a kórházba egy jó gyerekorvoshoz a nem evés miatt.Csütörtökön és pénteken semmit nem evett ill.reggel-este 100ml tápit.Valószínű most a torka miatt nem evett de amúgy sem egy nagy evő.
Elkezdtem a Vitacolant remélem lesz hatása.A kórházban azt mondta a doki,hogy kaja előtt mindig adjak pár csepp citromlevet.Jó a vérképe,a hasa sem puffadt tehát nincs felszívódási zavara.
Lehet,hogy kevés a sava és emiatt nem éhes.Hát kíváncsi leszek rá!Azt mondta a doki,hogy 2kilót kellene rávarázsolni.
Ma ebédelt egy keveset.Nem mondom,hogy sokat de több mint eddig.
Írnom kell 3napig,hogy mikor mennyit evett és majd megnézi a dokibácsi.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


MInyu!
Nándinak mekkora haja van! És olyan sokat változott a kis arca! Nem mintha eddig nem lett volna helyes kiskrapek! :lol:

Ildikó!
Remélem, meggyógyul Mirtill! Sajna még Regi is mindig beteg, már harmadik hete köhög. Most újabb antibiót kaptunk...majdcsak vége lesz ennek is!

Betsy!
És hogy oldod meg a gyerekelhelyezést? Akkor a 3év alatti gyerkőcök mind otthon vannak anyukájukkal? :shock:

Kép
kajla
 
 


Ildikó :)
Priviben mindjárt megy a cimem. Egyébként szerintem Orsi is a Bujj-bujj zöldágra gondolt.

Most tuti a torka miatt nem eszik Mirtill. Ha Nándinak fáj a torka, ö sem szivesen eszik. Hú, a 2 kiló nagyon sok egy ilyen pici gyereknél. Mit is irtál, hány kiló? Vitacolantól Nándinak sztem nem lett jobb étvágya. MInden reggel teszek a teába, de én nem vettem észre javulást. Nagyon drukkolok nektek, de lehet, hogy ő ilyen gizda alkat, nem? Engem is Cérna-Cecilnek hivtak kiskoromban. :)

Pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! Már ami maradt belőle! Ma jöttünk vissza Szegedről! Jó volt ez a kis kikapcsolódás!

Ildikó! Nem igazán ismerem ezeket a lemezeket, nekünk csak Halász Jutkánk van, meg Zenemamónk, meg most már a Zeneovi. De most már emlékszem, a Bujj-bujj zöldágra gondoltam én is :oops:

Bölcsi

Mi már múlt év októberében beíratkoztunk, 2 helyre is a biztonság kedvéért így egy biztos helyünk van.

Kajla :D

Ti Szegeden laktok, ott is szültél?Üdv.:Orsi.

Danika
KépKép
orsi_juhasz
 
 


Orsi!
Kicsit hosszú a sztori rólunk, de dióhéjban:
Regit örökbe fogadtuk, B.pesten született, Szegeden 3hónapja lakunk, előtte Békéscsabaiak voltunk. Eredetileg Gyomaendrődi vagyok, ez Békés megyében van. :D
Nagyjából...
Puszi!

Kép
kajla
 
 


Minyu,
Magánbölcsit kihagyjuk, az már egyszer biztos. Inkább a gyes, még azzal is sokkal jobban járok.

Ildikó,
A doki mondott is arra valamit, hogyan lehet rávarázsolni a két kilót? Milyen magas? Mennyi most a súlya?
Ha egyébként jókedvű, mennyi a "tűréshatár"?
A mostani Kismamában olvastam egy cikket a kicsi súlyú gyerekekről. Az ottani doki szerint elég tág a normális, nem kell aggódni miatta.

Bölcsi: Amikor Angliában dolgoztam, holt büszke voltam arra, hogy nálunk bezzeg milyen jól meg van oldva a rendszer. Három év alatt ott nemigen van intézményesített gyerekfelügyelet, onnantól kezdődik az "iskola", 9-12ig. Jól ki vannak segítve. Az állam pedig hiába gazdagabb, ott is vannak bőven szegényebbek. Rengeteg az egyedülálló és magasan a legtöbb az egyedülálló tinilány. És járulék is csak fél évig van. Kisgyerekest az ág mindenhol húzza :(

Kép KépKép
lorca
 
 


Minyu!
A tábli frissítéséhez:
28 éve lettem és már Szolnokon lakunk.
Köszönöm! :)
szilbee
 
 


Sziasztok!

Minyu!
Megcsinálom a cd-ket amint lesz egy kis időm és küldöm őket és akkor Neked is Orsi persze ha küldesz egy címet.

Lorca!
Azt mondta a doki,hogy a Vitacolannal,a citromlével és a Kreon kapszulával rá lehet dobni azt 2kilót.Szerintem is sok a 2kiló hízás így hirtelen.
Nagyon jókedvű egész nap szalad és nagyon szépen fejlődik szellemileg is.
19 hónapos 10kg és 86cm.
A védőnő szerint a súlya nem olyan rossz a korához csak a magasságához kevés.Ha 5cm-vel kisebb lenne már nem tűnne olyan vékonynak.

Egyébként én is vékony voltam mindig is.14kg voltam amikor elsőbe mentem.Anyu a hátamra tette a táskát és hanyatt estem.

Ma és tegnap elég jól ebédelt és a tápit is megitta rendesen remélem így is marad.

Sziasztok!
Kép

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!

Ildikó :D

Küldtem privit!

Kajla :o

Milyen kicsi a világ! Az én családom is Gyomaendrődről származik. Apa gyomai, Anya endrődi volt, én még Gyomán születtem! Hát ennek az ismeretségnek nagyon örülök :D A nyári szüneteket anno sokáig Gyomaendrődön töltöttem a nagyszüleimnél! Lehet, h. még ismerjük is egymást? :P Üdv:Orsi.

Danika
KépKép
orsi_juhasz
 
 


Sziasztok!

Ildikó74 vagyok csak vmit elbarmoltam délután és inaktív lettem.Így újra regisztráltam.

Minyu,Orsi!
Elküldenétek megint a címeteket mert elszálltak azok is!Köszi és bocsi!
Mindkét Bújj,bújj zöld ágat kiírjam?

Sziasztok!

Kép
ildikó-74
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Hát ez szuper! És merrefelé laktatok? Vagy a nagyszüleid? MI a Mátyás király utcában...lehet, hogy valamikor találkoztunk, de én nem emlékszem! Hozzá kell tennem, hogy messze földön híres a rossz memóriám :lol:

MInyu!
Hová lett a nagy hajad???????? :shock:

Kép
kajla
 
 


Kajla :)
Soproni wellnesszezés közben levágattam :lol: Móki mindig húzta-tépte és besokalltam. Nagyon tuti lett, dem ostmár nőtt 1 centit és már nem tudom úgy belőni, mint korábban, igy most tök béna, és pesrze most bánom is, hogy levágattam :oops: De majd megnő. (a fodrász alig akarta elhinni, hogy tavalyelőtt szeptemberben vágattam le ilyen rövidre, és válligérősre nőtt meg :) )

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Tegnap hallottam egy természetgyógyásztól köhögés elleni receptet:
3 evőkanál cukrot karamellizáni kell, aztán felönteni 4 dl vízzel és belerakni 3 babérlevelet. Összeforralni, kivenni e babérleveleket és langyosan megiszogatni, lehet dupla adagot is főzni, a lényeg, hogy legalább 2napig igya a beteg.
Megcsináltam Reginek és ma már alig köhögött. Persze az is lehet, hogy magától is gyógyul a csajszi :D
Csak gondoltam, közzéteszem, hátha valakinek még használ egyszer!
Jók legyetek!
Olyan szép idő van!

Kép
kajla
 
 


Ildikó,
Nekem a felhizlalásról mindig anyukám jut eszembe, aki iggencsak túlsúlyos. A tizen évei elején nagyon sovány volt, hogy nagymamám szégyellte is. Azt mondta, hogy egy özvegyasszonynak nem lehet ilyen sovány gyereke, még azt mondanák a faluban, hogy nem tud neki enni adni. A másik pedig nővérem, aki 8-9 éves korában többször is kórházban volt a soványsága miatt, megállapították, hogy savhiánya van. Emellett iszony aktív gyerek volt, okos is. Most, majd 40 évesen még mindig sovány, még a szülés sem látszik rajta. És nagyon boldog vele! Zabálhatja a tortákat és semmi nem látszik rajta. Utálatos :evil: Én bezzeg az anyukámra ütöttem, de nem a kezdeti soványság területén, nem tudom, mikor fogom leadni a terhességek fent maradt kilóit. Ma olvastam egy cikket, hogy az iskolás korú gyerekek fele elhízott. Natim inkább akkor tartozzon a kifejezetten soványak közé.
Nati kb 87-88 cm és majd 12 kg. Elég dundinak látom, ha kevesebb lenne, nem érezném rosszul magam. Az utolsó 3 kg-t az elmúlt 17 hónapban szedte össze. Ez is eltér az átlagtól, ennyi idő alatt ez viszonlag kevés. Meg is voltam ijedve a 6 hónapos malackámmal, hogy mi lesz, ha így folytatódik. Ezért én inkább a soványkákra szavazok! De a dundikat is szeretem :)

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Kajla
A gyerek 30 hónapos koráig van gyes...
Utána félnapos, kevés helyen egész napos ovi... és főként az, hogy anyukák nagy része legfeljebb félállásban dolgozik...
Vendég
 


Ildikó!
Nekem is az a véleményem, hogy nem szabad direkt hízlalni a gyereket. Szerintem ez a citromléadás és egyéb orvosi módszerek brutálisak. Ahogy nő, úgyis alakul még a kis teste. Aztán mi van, ha átesik a másik oldalra? Ha jókedélyű, akkor én hagynám és nem vinném orvoshoz. De ez csak egy vélemény. :)

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Én is inkább soványpárti vagyok csak amiatt aggódom,hogy nincs-e vmi szervi baja ami miatt nem eszik.
És nagyon tud idegesíteni amikor nem eszik mint pl.tegnap.Reggel migitta a tápit és egész nap nem evett semmit és inni is alig ivott.Ilyenkor annyira rosszul érzem magam,tiszta ideg vagyok.Hallom,hogy korog a gyomra és nem fogad el semmit.Nagyon elkeseredek és fogalmam sincs mit kellene csinálni.
Ma egész jól evett de csak azért mert tésztát főztem.
Ami még nagyon aggaszt,hogy alig eszik meg vmit.Pl.nem eszi meg a sajtot,joghurtot,túrót,tojást semmilyen formában,zöldséget(kivéve a répát),nem eszik kalácsot,nagyon minimális kenyeret,a virslin kívül nem eszik felvágottat.Szóval semmit nem eszik a húslevesen,tésztán kívül.A tésztát hússal eszi.És gyümölcsöt azt eszik főleg almát és narancsot.
Emiatt gondoltam,hogy jó lenne ha látná orvos mert nem tudom mitévő legyek.
Amúgy egész nap szaladgál és nagyon jókedvű ez ami megnyugtat,hogy nagy baja nem lehet.
Remélem,hogy hamarosan változik ez a helyzet mert szép lassan megbolondulok.

Bocs a nyavalygásért de nagyon tele a pohár.

Sziasztok!

Kép
ildikó-74
 
 


Megtennétek, hogy leírjátok, hogy mennyit esznek a gyerekek és mit szeretnek nagyon...stb...

Regina:Amint felkel, megiszik: 250ml tápszert.

Reggel:mostani nagy kedvenc: baracklekváros kenyér ; egyébként májkrémeskenyér ( ezekből 1szeletnek a felét biztos megeszi), virsli (Orsit szoktam venni, egyet mindenképpen, de inkább kettőt), fornettis barackos, sajtkrémes sütikből kb. 3-4 db, felvágottak közül sajtos párizsi, Prágai sonka, kakaós csiga.
Ha nem akar reggelizni, akkor nassolgat délelőtt sajtos tallért, ropit... :oops: és iszik kakaót, kb. 2dl-t.

Ebéd: alvás előtt picit eszik belőle, mikor felébred, akkor többet.
Szereti: tészta+husi. Paprikás krumpli virslivel, rizs+csirkecomb, tökfőzi, levesek( brokkoli, húsleves, borsó, karfiol, krumpli...), nagyon néha: hal (nem szereti a halrudat). Még megeszi a bébiételeket is, pl. mexikói csirke, olasz csirke, húsgombócos krumplifőzi, lazacos, vagy zöldséges rizs.

Uzsi: nem nagyon szokott... :oops: ritkán: Danonino, túrórudi, ropi(töltött), pattogatott kukorica( én imádom és mindig kell neki is), tej vagy kakaó

Vacsi: általában a reggelihez hasonló

Napközben is eszeget, főleg, ha keveset reggelizett: alma, banán( egy egész), körtéből csak picit, gabonatallérokat( amaranttal, fahéjjal a kedvenc), bioköles, pogácsa.
Amikor főzök nyersen eszik répát. Szokott nyersen paradicsomot, retket, hagymát, citromot ( imádja). Paprikának lehámozom a héjját és kis darabokra vágom, nem szereti, de ha az apja azt eszik, neki is kell!
És amit még a játszótéren kapunk az anyukáktól! :lol:

Ha nem beteg, nagyon szépen eszik mostanában, de nő is, mint a gomba.
Ha beteg és fáj a torka, inkább kakaót, tápszert és akkor szoktam bébiételt venni, mert az aprítva van és jobban le tudja nyelni.

Inni: rengeteget iszik, főleg vizet, de teát, üdítőt is.

Kép
kajla
 
 


Kajla!
Tényleg jóevő Regi! De én se panaszkodhatom.
Lássuk csak egy napját:
reggeli: általába 2-3 szelet kenyér, sonka vagy májas, virsli, felvágott. Szereti a csalamádét, paprikát, csemege uborkát, retket és a házi sajtot.

ebéd: néha bébiétel, de főként én főzök inkább. Szereti a krumplit, rizi-bizit, főzelékeket (sóskát kivéve minden jöhet), húsokat, tésztákat. A panírt nem igazán eszi meg. Leves jöhet minden mennyiségben rengeteg zöldséggel. Az adagja egy nagy tányér főzelék, 2-3 csirkecombbal.

uzsonna: gyümölcs (alma, körte, banán, mandarin, gesztenye, stb.), tönkölyös csíramálé, bio kölesgolyó, buláta, aszalt gyümölcsök, magvak. De előfordul, hogy ezeket egész nap rágcsálja.

vacsi: mivel mi este eszünk főtt ételt, így ő is azt eszik.

Inni: szentkirályi ásványvíz, Hohes C, Natur Fitt-es gyümölcslevek, havonta 1-2 alkalommal tea (csipkebogyós Roibus tea). Vizet sokat iszik, két nap alatt 1,5 liter.

Nálunk még mindig tiltólistán vannak a tejtermékek és az édességek. Még nem kapott tejet, cukrot, sót, és csokikat.
Ha nagybevásárolni vagyunk, akkor kiflit szokott nyamnyogni, vagy magvakat rágcsál.
Szerencsére beteg még alig volt. (kop,kop,kop) :D

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Kajal, Ildikó! Megkaptátok a privit?

Kajla! Danika egy napja étkezést tekintve!

Reggeli: tejbegríz

Tízórai:( mindig a játszótéren vagyunk, ezért ide kell levinnem) Gyümölcs, + kölesgolyó, buláta, vagy valamilyen keksz, műzli,

Ebéd: zöldségleves, húsleves, májgombócleves, vagy főzelék husival.

Uzsonna:túrókrém, joghurt műzlivel, tejszelet, keksz

Vacsora: Főzelék, vagy leves ami ebédről maradt.

Nem eszi a felvágottat, kenyeret, ezért mindig meleg vacsit csinálok neki, többnyire az ebédje.

Inni gyümölcsteát szokott mézzel, vagy gyümölcslevet.

Üdv:Orsi.

Danika
KépKép
orsi_juhasz
 
 


Ildikó,
Ha olyan szervi baja lenne, amit orvosolni kell, akkor nem lenne jó kedélyű, magas és energikus. Hiszek abban, hogy ha éhes akkor majd enni fog. 250 ml tápi elég sok kalóriát tartalmaz. Nekem inkább a folyadék tűnik kevésnek. Ha viszont nincs konstans székrekedés, akkor eleget fogyaszt.
Mekkora a tányérja? Natié kb10 cm átmérőjű. Ha abból kap, anyukám mindig megjegyzi, hogy milyen sokat evett. Ha a nagyobbikból, ugyanannyit, sóhajtozik, hogy milyen keveset eszik ez a gyerek. Persze ha turkálni sem hajlandó, akkor mindegy.
Én eléggé "egészségpárti" vagyok. Amíg dolgoztam, menzakaja, gyorsan bekapott falatok stb. A terhesség nagyon megviselt, hánytam majd végig, émelyegtem, állandó gyomorégés. Szoptatás alatt kezdtem neki az olvasgatásnak, ezután férj véleménye szerint kicsit idióta lettem, de nem túlságosan, hiszen jött a második gyerek is. :wink: A második terhesség sokkal egyszerűbb volt, szerintem a kajaváltoztatás miatt. Gondolok ilyenkor az egyéb emésztési problémákra is...

Nati soha nem kapott tápit. Egy év felett nemigazán értem, miért is kell? Nálun megy a bocimenü. Volt időszak, amikor napi fél liter plusz volt a menü, azóta eléggé lecsökkent.
Milyen mennyiséget próbálsz neki adni? Pl ha sajtból Nati eszik egy kb kisujjnyi darabot, úgy könyvelem el, hogy aznap evett sajtot. Jobhurtból sem eszik többet, mint egy-két teáskanál és nem neki adom, hanem én eszem és abba mászik bele.
Tojást főzve szereti, de csak a fehérjét, a sárgát szépen kiválogatja vagy a számba nyomja. Azt én sem szeretem, ezért nem örülök neki túlságosan.
Zöldséget sokat eszik, ahogy én is. Amióta meg tudja fogni marokra a dolgokat, egyben kapja, több félét, azután válogat. Eleinte a párolt cukkini, majd a brokkoli, most a borsó a kedvenc. Ritka fellángolásoktól eltekintve kb egy evőkanálnyi az adagja. A répa nálunk is nagyon menő.
Kalács nálunk az édesség kategóriában van, azt nem veszek.
Kenyeret én sem eszem, nem szeretem, Natinak időnként eszembe jut adni, eddig egyszer volt, hogy egy egész szelet vajaskenyeret megevett. Akkor ő szólt, hogy éhes. Ilyen is csak egyszer volt eddig. Ha pont a megeszi szakaszt éljük és még eszembe is jut adni, akkor egy tenyérnyi vékony szeletnél kisebbet eszik vajasan, mondjuk uborkával.
Virslit nagyon szereti, ritkán kap. Általában Sága (?) virslit veszünk, azt csomagolásban lehet főzni és nem robban szét. Lehet, hogy ez csak annyit jelent, hogy még egy virslit sem vagyok képes rendesen megcsinálni, de ez van :wink: Abból 1-2 megeszik, nagyon pici kenyérrel.
Felvágottat kap, de nem szeretem adni, mert tele van sóval, vizes és sok benne a tartósítószer. Apuci élelmiszertechnológus, elég sok dolgát én is megnézegettem. Az olyan fogalmak, mint pl ipari szalonna, elvették a kedvemet az ilyesmitől.
Gyümölcsöt imádja. Ha Mirtill eszi, ne aggódj a folyadék miatt, elég a gyümi. Meg kalória is sok van benne, a gyümölcscukor könnyen emészthető, remek kalóriaforrás.
A narancs utalhat arra, hogy kicsit kevés a gyomorsav. Nem egy orvoslandó probléma. Megeszi a maga narancs adagját és kész. Az alma is elég savas.
A tészta teljesen helyettesít minden más szénhidrátot, mint pl kenyér.
Ha húst, gyümölcsöt, tésztát eszik, teljesen normális a kajálása. Szerintem.

Kép KépKép
lorca
 
 


kukk!

Hát én teljes mértékben megértem Ildikót, mert én is sokszor aggódok, hogy eszik-e eleget Nándi. Az is igaz, hogy én is elég gebesz voltam mindig. Elnézve az eddig leírt adagokat, Nándi étkezési mennyiségei egy kismadáréval vetekszik. :shock:
Ébredés után (6 körül) 1 dl tápi, aztán 8 körül reggeli, ami vagy 2 pohár joghurt, amibe sinlacot teszek "felturbózásként" vagy kis kalács. Ezután 11 körül van "előebéd" az ebédből egy kicsi kaja, vagy valamilyen gyümi (ha nem kapok észbe és még nincs kész az ebéd) ébredés után ebéd, ami nagyon sokféle lehet, a tökfőzelék, a johurtos-halas bébiétel és a sóskás palacsinta a favorit, de mindenféle tésztát, főzeléket, egytálételt (pl sajtos-sonkás brokkolit) eszik, ha éppen van kedve. Nándorom ugyanis igencsak heurisztikusan eszik, ha olyanja van, mindent eszik, ha nem, akkor a fentebb irt kedvencek (na még kiegésziteném a derelyével és a barackos griznudlival) sem csúsznak le :oops: :roll:
MOst épp azon aggódok, hogy kevés husit eszik... Bár rengeteg tejterméket eszik: joghurtot, túrót, sajtot, igy talána fehérjeforrás megvan.
Uzsi-vacsi: gyümölcsös túró, vagy kefir, vagy gyümi+daráltkeksz, vagy ha van kedve, eszik velünk, de az nagyon ritkán van.
Fürdés után pedig 1 dl tej+ 1,5 dl tápi keveréke.
Inni pedig rengeteget iszik, babateát vagy csak sima vizet, nagyon ritkán higitott Kubut. Mennyiségekről nem tudok irni, mert tök változó. De 3 pipicombot még én sem tudok megenni, a gyermekem pedig gyanitom, hogy kb féllel megbirkózna :lol:

Lorca :)
Most, hogy irtad ezt a narancs dolgot, Nándi meg tök sok savanyúubit eszik, lehet, hogy neki is kevés a sava és igy rendezi? :shock: Mostanában azt mondják, hogy 2 éves korig jobb tápit vagy babatejet adni, (ez elvileg a 3-as táp, én is ilyet veszek) Én azért favorizálom, mert igy még egy kis plusz energiát és ásványi anyagokat adok neki.

pusz mindenkiinek!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Én már többször is jeleztem, hogy Anna nagyon jó evő kislány (szerencsére!!), de most a nagy melegben neki is megcsappant az étvágya.

Reggeli: gabonapelyhek vagy szendvics, de a kakaó az minden reggelihez kell (már úgy ébred, hogy kéri). Ha van kedvem, sütök neki bundáskenyeret, azt nagyon szereti.

Délelőtt folyamán nem igen szokott enni, max. gyümölcsöt, mert mi korán ebédelünk (11.30-kor, gyakoroljuk a bölcsis napirendet).

Ebéd: bármi csak sok legyen!! Nagy kedvenc a spenót főtt tojással, a rizsfelfújt mazsolával és a tejszínes gombapaprikás nokedlivel. A csemegeuborkát bármihez szívesen rágcsálja (akkor is ha nem passzol).

Uzsonna: egy pohár gyümölcsjoghurt vagy puding, gyümölcsök (körte, banán,alma, sütőtök a kedvencek)

Vacsi: fürdés előtt velünk eszik pár falatot bármiből, majd utána 1,5 dl tápival megy aludni.

Inni általában szentkirályi ásványvizet kap, ill. ha koraestig nincs széklete (nagyon ritka) akkor adok neki őszilevet. Időnként, de csak a délelőtti órákban adok neki bébiteát.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Sziasztok!

Hát Mirtill soha nem evett ennyit.

Reggeli:1/2 8-8 körül 180ml tápszer(Humana3 almás)

Délelőtt szinte nem eszik semmit mert akkor semmit nem ebédel.

EBÉD:1/2 12 körül vagy van vagy nincs.Ma jól evett.Evett egy kisebb tányér levest répával,krumplival sok tésztával utána még egy kis tányér tejszínes csirkemellet kukoricás rizzsel.De ez ritkaság mert pl.tegnap semmit nem evett de akkor egész nap.
Amúgy a tésztát megeszi hússal,májjal,paradicsomosan.Főzeléket amit én főzök nem eszi meg de bébiételből szereti(te)a brokkolit,minden paradicsomos dolgot,borsót,lencsét.De mostanában szinte egyiket sem eszi.
Ha a bölcsiben vagyunk játszani ott nagy ritkán eszik főzit és a kelkáposztát,karfiolt is megette.

Délután 4kötül megkínálom az ebéddel ha nem kér eszik egy tejszeletet van amikor virslit(Sága)de kenyér nélkül.
Aztán megyünk le a játszótérre oda is viszek gyümölcsöt és egy kismackót vagy valami ehhez hasonlót.

Este 8-kor szokott vacsizni ami 200ml tápi.Van amikor még utána eszik vagy egy fél szelet kenyeret felvágottal vagy virslit de mostanában ez sem jellemző.

Inni napközben teát szokott de csak a Hipp narancs és alma teáját issza,egyszer kap Vitatigrist mert nagyon tetszik neki,hogy tud szívószállal inni.Este fogmosás után és éjjel csak vizet kap Óbudai gyémánt babás vizet.

Hát ennyi.
Tegnap a tápin kívül semmit nem evett ma nagyon ügyes volt de ma már adtam a citromlevet.Én is arra gondoltam,hogy azért eszi a savanyú dolgokat mert kevés a sava.

Én azért adok tápot mert Minyuhoz hasonlóan úgy gondolom,hogy az dúsítva van ásványi anyagokkal,vassal és ha ennyire nem eszik valamennyi csak jut a szervezetébe.
A másik pedig az,hogy amikor pár hónapos volt sokat ment a hasa és nem igazán merek még tehéntejet adni.

Orsi!
Én nem kaptam privit!

Sziasztok!

Kép
ildikó-74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?