Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Egy gyors bekukk, de látom én voltam tegnap az utolsó. És én vagyok a mai napon az első. Akkor mindenkinek szép napot kívánok :lol: :lol: !


Anita!

1/2 éves hófordulóhoz gratulálok :lol: :lol: ! Most már Máté baba remélem teljesen meggyógyult :wink: :wink:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Rohanok, csak a hajvágáshoz: én mindhárom gyerekemnek levágtam (géppel) 8 hónapos kor körül (Jazinak hamarabb), és semmi bajuk nem lett. Ez csak babona, ne dőljetek be neki :wink:

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Gesztenye, ígértem, hogy jelzem hogy tudunk-e menni a talira. Hát most még semmi biztosat nem tudok.
Sajnos betegek vagyunk mind a négyen.
Annyi "HA" van a dologban, hogy szerintem a jövő hét elején még mindenképpen megírom, hogy éppen hogyan is áll a helyzet.

Bálintnak mandula és torokgyulladása van. ha meg is gyógyul, akkor sem biztos, hogy jó neki az utazás.
Ha mégsem sikerül most találkoznunk, akkor azért még mindenképpen csináljunk egy szépidős Margit szigetes talit. Nekem az lényegesen közelebb van és a nagyfiam is élvezné.

csengo
Vendég
 

 
 

Sziasztok!
Nem tudok mostanában jönni sajnos,nincs semmi baj,csak elvagyunk mindenfélével,Ha lesz időm mindenképp jövök és azért próbálok olvasni is.

Timi,
ma megkaptam a leveledet köszönjük szépen.Kipróbálom és szólok mi jött be.Ja és nekem az a zöld visszajelző nyíl nem hozza vissza az irományomat,pedig pénteken is írtam de elszállt,majd legközelebb már mentek Én is többet ne szívasson meg.Megyek,mert Viki ma még csak fél órát aludt :shock: és kivan,no meg én is

sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, elolvastalak Benneteket, de reagálni már nem tudok, nagyon fájnak a szemeim :( (rosszak a lenycséim :()

Jól vagyunk de nekem sincs időm jönni. Ebben a szép időben csak enni jövünk be + ma hozzákezdtem a húsvéti angytakarításhoz.

Csak egy gyors kérdés: miért kell tejpépet adni?

CSENGŐ MIelőbbi jobbulást Nektek!!!!!

Ja és mi sajnos nem tudunk menni a talira :(

puszi: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Jó estét!

Timi, köszi a gratut. :D
A keresztelőn pesze minden úgy lesz, ahogy én akarom, végül is az én gyerekem keresztelik.

Gesztenye, Manó nagyon szereti a hordozókendőt, persze én is, tök sok helyre el tudok így menni, ahova babakocsival nem (pl. TB, APEH, Polg. Hiv.).

Angel, nekem van három nagynéném + kerenytanyám + nagyanyám (sajna már csak 1), ja meg anyukám! Képzelheted mi megy itt! :evil: Tegnap is megkaptam, hogy kegyetlen vagyok a gyerekhez, mert hagyon sírni. Erre én közöltem anyummal, hogy ha nem két kezet csináltak volna, akkor nem kellene a járókában hagynom sírni, amíg megmelegítem a kajáját. Azt, hogy milyen kaját mikor adok a gyereknek nálunk is örök vita, ez a szakkönyv elolvastatás nálunk is megvolt, erre megsértődtek, és közölték, hogy okostojás vagyok. :evil: Erre közöltem, hogy akkor sem fogok húst adni a 3 hónapos gyerekemnek, ha fejreállnak sem. Fogyás, passz, csütörtökön megyünk mérésre, majd kiderül, de szerencsére már szedi össze magát, és eszik is rendesen.

Bettus, nekem ezt egy fodrász mondta, hogy nem lehet egy éves korig vágni a babák haját. Állítólag a hajhagymái nem elég erősek még.

Beuka, tejpépet nem kell adni, én kértem a gyerekorvost, hogy írja fel, hogy változatosabb legyen Manóm étrendje. És nekünk nagyon bejött, ma is azt uzsizott.

Manó evett husit tegnap és ma is, nagyon ízlett neki. Csak nem tudom a "sorrendet", mikor milyen húst lehet adni. Azt tudom, hogy csirkével kell kezdeni, de mikor lehet adni pl. vadat vagy halat.
Tegnap átfordult a hasáról a hátára, többször is (egyszer a pelenkázón :oops: ), ma pedig mikor lefektettem a hátáról a hasára. :D Úgyhogy megmondhatom a védőnőnknek, hogy nincs visszamaradva a fejlődésben a gyeremekem. Merthogy szerinte igen. :roll:

Na jóccakát megyek, megpróbálom megnézni a Szulák show-t, bár elég álmos vagyok már.

Üdv
Anita

Ui.: Csal a vonalzó, Manó ma 6 hónapos nem pedig 6 hónap + 1 napos.

goodfairy
 
 


Csengo!
Jobbulást és vigyázzatok magatokra. Azért én még bízom benne, hogy esetleg el tudtok jönni, de ha mégsem, akkor viszont szívesen taliznék veletek valamikor a Margitszigeten egy séta keretében :wink: . Ha már jobb idő lesz, akkor a többiekkel akár egy pikniket is rendezhetnénk :lol: .

Beuka!
Tejpépet nem kötelező adni, de a kicsik nagyon szeretik, viszont tényleg hízlal, így csak módjával szabad adni.

Anita!
Inkább a védőnő visszamaradott egy csöppet :? . Arról még nem hallott, hogy nem minden gyerek fejlődik ugyanúgy :?:

Timi!
Kitartást a tornához és sok sikert a fogyáshoz.

Nózi!
Küldtem neked privit, remélem megkaptad.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok,
Húúú de nagy erre a nyugi mostanság.
Azt hiszem Angel kérdezte az együttfürdést: nos igazából egyszerűen csak alaposan lezuhanyzom előtte, picim imádja, no és úgy ficánkol, hogy tiszta izomból kell tartanom:-)

Beuka,
hogy vagytok kinn egész nap? Járókában? Babakocsiban? Tud mozogni a sok ruciban (persze ez most egyre kevesebb..)
Én is kimennék vele most többet, de úgy lenne jó, hogy közben sokat tud mozogni. A takaróra még nem merem kirakni, hátha hideg a föld, járókát meg mindig kivinni. Persze lehet, hogy kell egy másik..
Ezt jól megbeszéltem magammal:-)

Hozzátápink szépen halad, ma kipróbálom a sárgarépát is -szigorúan bio-, kiváncsi leszek nagyon.

Lányok,
látom, hogy többen jártok az állatkertbe. Érdemes ekkora babával? Tudja értékelni vagy inkább Nektek jobb séta, mint a betonon. Annyira meglepett, évekig laktam a közelében, de soha nem néztem ki, persze akkor nem is voltam anyuka:-) Az ottani játszóházba hány éves kortól lehet vinni babát?

Mentem, hivatnak:-)

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk...
Tegnap este sz@arul éreztem magam, fájt a torkom, ma reggel meg még roszabbul voltam. Mondtam Katának legyen el mellettem az ágyban, úgy is volt. Én meg 3takaróval betakaróztam és kicsit izzadtam. 9felé keltünk, Kata ment a kiságyba én meg mostam, mosogattam és készül az ebéd. Most jobban vagyok. C vitamint vettem be.

Tegnap volt dokkernéni. Azt mondta Katának még 2hóig nem lesz foga. Gyurinak is 9hósan jött.
Ehet husit, májat, halat, brokkolit, borsót...mindent. (babot, zöldbabot meg káposztát még nem adhatok) Tegnap már őszibarackot kapott pulykahússal. Megette (50g). Ja és azt mondta a doki, ha kevés mennyiséget eszik ebédre, akkor délután is nyugodtan adhatom a másik felét a főzinek. Minden nap kell husit adnom a fehérje végett. A köv. a sütőtök lesz pulykahússal. Élvezem. :D

Na megyek, jön anyukám, még főzök aztán sétálunk. Nagyon jó az idő, tetszik.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Beusa!
Most még inkább csak mi élvezzük az állatkerti sétát, de azért Barni is előszeretettel nézegette az állatokat, virágokat, csobogókat és mindent, ami mozgott (még az árnyékunk is nagyon érdekes volt számára :lol: ). Ilyenkor még hamar elfárad a sok új dologtól, de azért érdeklődik. Ahogy írtam mi is 3 ismerős párral találkoztunk és már csak ezért is érdemes volt kimenni.

Edit!
Jobbulást és vigyázz magadra (a first nagyon jó torokfájásra is!).
Mi még csak tegnap kezdtük a sárgarépával, de az alma jobban ízlett neki. Azért kitartóan próbálkozom, hátha ma már jobban csusszan :lol: . Milyen jó, hogy már ennyi mindent ehet Kata baba. Mi a favorit nálatok?

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Bár én nem vagyok olyan rámenős, de a kezdetektől veletek vagyok és sok mindent megéltünk már együtt. Éppen ezért örülnék neki, ha ezentúl hozzám fordulnátok, amennyiben aloe-val kapcsolatos kérdésetek lenne, netalán katalógust, ismertető füzetet, termékmintát vagy terméket szeretnétek. Akit érdekel megkereshet priviben és ott egyeztethetjük az elérhetőségeket. Előre is köszönöm a bizalmat. (Ez volt a reklám helye, mostmár rátok bízom a döntést).

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!!

Látom nem csak én használom ki a jó időt hanem Ti is!!
Persze mindenki akkor írjon mikor éppen ráér :wink:
Laura nekem is rengeteg időmre igényt tart,néha nem is birok mozdulni mellőle :roll: de azért nem panaszkodom,egy picit ,kb fél órát el van egyedül,utána meg szorakoztatni kell:énekelni,játszani ölbecipelni,dobálni,ülve fogni.....de gondolom ez mindenkinek ismerős :lol:
Most pont alszik ,s gondoltam akkor írok pár sort,meg akarok tojást is festeni,meg vasalni.... :? a vacsit már előkészítettem:húsik nyárson,fokhagymás uborkás tejföllel :lol: ma fehérje napom van és jól bírom, a tejcin sem vettem észre hogy nem lett volna elég :D
Szóval volt a védőnő és leírom az ő javaslatát hogyan is kéne táplálnom Laurát:reggel tejci,tízórai tejci,ebéd sok főzelék(Laura már egy egész üveggel megeszik:ma cékla -krumpli volt)utána víz,uzsi kevés főzelék+tej,vacsi tejpép+tej.Közbe meg gyümi.Ez nem sok egy kicsit szerintetek???? :roll: Délig okés a menet,délután maradok a gyüminél este meg csak szopi,tejpép nélkül.Egyenlőre elég neki,szépen átalussza az éjszakaát :P
Na most legalább lesz mit olvasni nektek,remélem nem voltam uncsi. :wink:

Bettus,milyen kis mozgékony Kitti!!!Nagyon kis ügyi-baba :wink:

Timi,Dóri is édesen tolat!Előre nem is tud?Hajrá torna,de a diéta is menne csak akarni kell!!!!

Edi,jobbulást!Örülök hogy Kata is belejött az evésbe 8) Ja ,tényleg nekem is mondta a védőnő a husit:csirke vagy pulykacicit először :wink:

Beusa,én nyuszira a Laurának olyan műanyg habszivacsos oriáspázl veszek,ha érted mire gondolok,szerintem majd azt le lehet rakni a földre kint is ,mert nagyon jó szigetelő.

Gesztenye,rendi vagy hogy megszervezted a talit a csajoknak:mi nem tudunk menni :( :wink:

Beuka,jó levegőzést,azért írj néha :wink:

Laura holnap lesz fél éves!!!!!!Jönnek majd a fotók!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Gesztenye, sztem bele fog jönni a sárgarépázásba is! Sőt, majd a sütőtökbe is...én nem hittem volna, hogy egy ekkora baba, mint Gergő, így tud falni...lenyeli az aktuális falatot, és máris tátja a száját, és cuppog, meg hamm-ozik..és még a homloka is sütőtökös...
Meg az őszibarack is nagy favorit lesz, az az érzésem...Tényleg, sikerül szopi után adnod, vagy előtte kapja?
Húsvét hétfőn nagyimék jönnek hozzánk, úgyhogy sajnos nem jó nekünk a skanzenes séta.

Apa vitte kenguruban Gergőt, élvezték nagyon...viszont tegnap nagy esemény volt: KIPRÓBÁLTAM A HORDOZÓKENDŐT!!!! ÉS SZUPER!!! kisebb korban nem jött be, de ERGŐ TEGNAP IS ÉS MA IS ELALUDT RAJTAM ÚTKÖZBEN!!!
kapott egy barna kockás baseballsapkát, amit persze ellenzővel hátrafelé raktam a fejébe...az összes idős néni odajött és olvadozott, mert persze a nőcsábász fiam mind a 2 fogával és az összes gödröcskéjével vigyorgott... :D :D


Timi, köszi a tejes infót! Van mérlegünk, de már nem nagyon használom, mert lelóg róla Gergő, és úgy ficánkol, hogy 70 dekás eltérések is vannak...
Gratula a tornakezdéshez!

Csengő, jobbulást kívánok Nektek!!

Anita, teljesen átérzem a helyzetedet...nálunk a nagynéni a legrossszabb, aki egyben a keresztanyám is...
tegnap elújságoltam, hogy fél üveg barackot evett Gergő, erre közölte, hogy túletetem a gyereket. Amikor mondtam, hogy még kért volna, csak nem mertem egyszerre többet adni, felsikoltott, hogy éheztetem a gyereket...Természetesen neki nincs gyereke (férje, barátja se)...nyeltem hármat, és a béke kedvéért nem küldtem el sehova... :evil:
A keresztelőtől én is félek, ugyanazon okok miatt...de nem hagyom magam/magunkat.

Husi-sorrend kismama-magazin szerint:
7. hónap: csirke, pulyka
8-9.hónap: marhahús, sertéshús, csirkemáj (ez utóbbit max. heti egy alkalommal)
10-11. uezek
12. hónap: édesvízi és tengeri halak.
a vadakról nem láttam semmit...
A védőnő van visszamaradva, nem is kicsit....
Boldog féléves hófordulót!!!!

Beusa, köszi a fürdetős infót!

Edi, jobbulást!
Szuper, hogy már ennyit ehet Kata, ráadásul jó az étvágya, ahogy látom.
A husit hogyan készíted el neki? nem tudom, mivel tudnám profi módon pürésíteni. a botmixer ilyen kis mennyiségnél nem jött be már a banánnál sem. Villával csak összetörni tudtam, de olyan jó püré állagúra csak úgy sikerült elkészítenem, hogy még szűrőn is átnyomtam.


Laura, sztem egy kicsit soknak tűnik, amit a védőnő mond kaja-ügyben...csináld úgy, ahogy szerinted a legjobb Laurának. Amit leírtál, az sokkal szimpatikusabb.
milyen céklát adsz neki? én üvegesből céklát még nem is láttam, pedig nagyon keresem. A védőnő lelkemre kötötte, hogy azt is meg répát is csak üvegeset adjak 1 éves koráig. A répa okés, de céklát nem találok sehol.

Megyek, nyavalygás van (hasra fordult a kék zsiráffal, úgy látom)


Puszi, Angel
Vendég
 


Angel!
Vágd bele a turmixgépbe, remek püré lesz belőle :wink:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


ilyen még soha nem történt, amióta megszületett...

ELALUDT HASON.... :shock: :D :shock: :D :shock: :D


Jubi, köszi, kipróbálom! csak az a gond, hogy másfél literes a gép, és féltem, hogy a falára több ragad, mint amennyi a babatálba kerülne.. :D De kipróbálom!
levelet csütörtökön feladjuk! mi ma kaptuk meg a zörgős virágot, teljesen bezsongott tőle, most azzal aludt el.. :D

Puszi, Angel
Vendég
 


Sziasztok!


Angel!


Dóri is rugkapál állandóan, és tudom milyen nehéz. Egy nagyot rug a lábával, és oda a mérés :x Ez a hordozókendő kényelmes? Könnyű a használata?


Linda!

Csak hátra tolat. Előre nem indult még el. Most ide-oda ringatja magát. Nálunk pont ma volt a védőnő. Szerintem ha 3 védőnőnek a javaslatát meghallgatnánk a táplálkozással kapcsolatban, akkor nem nagyon igazodnánk ki. Én most úgy vagyok, h amit a védőnőnk mondott azt lesz most a "SZENT". Mert ha nem fogadom el akkor csak ide-oda kapdoshatom a fejemet. Laurának ha jó ahogy táplálod, akkor ne változtassál szerintem rajta. Átalussza az éjszakát, gyarapszik a súlya, kiegyensúlyozott,stb...akkor nincs miért gondolkodóba esned.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


CzMelinda!
Szerintem is most még egy kicsit sok, amit a védőnő mondott, de meglátod pár hét múlva már épp ideális lesz :lol: . Sajnálom, hogy ti nem tudtok jönni a talira. Mi idén Balatonboglárra tervezzük a nyaralást és ha sikerül megvalósítani, akkor szívesen találkoznánk veletek egy kis eszmecserére :lol: .
A habszivacs tényleg jó ötlet, nekünk is az van.

Angel!
Nálunk ma Barni homloka lett répás, mert ügyesen belenyúlt a szájába és felkente magának :shock: . Mi szopi után szoktunk eszegetni, mert szerencsére nálunk így is elfogadja. Sőt azt vettem észre, hogy a du szopival már gyorsabban végez, mintha tudná, hogy most jön a második fogás :lol: . Én is sajnálom, hogy nem tudunk talizni, de majd bepótoljuk. Örülök, hogy ilyen sikeres volt a kendő használata. Könnyen meg tudtad kötni?
A nagynéni hozzáállása elég tipikus, mert amit csinálsz az biztos nem jó és általában még önmaguknak is ellentmondanak :roll: .
Szerintem a húsos pépeknél (meg másoknál is) csinálj nagyobb adagot egyszerre és fagyassz le kisebb adagokat, így időt is megspórolsz és nem kell a kis adagot kikanalazni a turmixból (már ami marad belőle :) ). Te milyen üveges répát adsz Gergőnek? Általában melyik terméket használod gyakrabban?

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!



Linda!


Laura 1/2 éves NAGYLÁNY gratulálok :lol: :lol: :lol:



Tina!


Marvin eddig is nagyon NAGYFIÚS volt, de most, h 1/2 éves lett mostmár vigyázni kell rá :lol: Boldog hófordulót :wink:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Angel!

Nekem akkor nem tapad a turmixgép falára, ha teszek az alapanyagokhoz egy kicsi forralt vizet.

Még egy ötlet: veszek egy csirkemellet, kb. 3x5 cm-es kockákat vágok belőle (később nagyobbakat fogok, ha nő az adagja Jazinak), és külön-külön lefagyasztom. Így amikor csinálom neki a napi adagot, csak egy kis kocka husit kiolvasztok a zöldségek mellé, megfőzöm, és már kész is a finom kajcsi.

Jaj, el is felejtettem írni: tegnap előtt kibújt a második fogacska is. Az elsőt szinte észre sem vettük, ezzel viszont eléggé megszenvedett.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert Manóm nagyon nyügi. Bár most épp a cumijával játszik. Kiveszi-berakja, néha fordítva, akkor morog, mint egy kiskutya. :lol:

Gesztenye, tegnap a párom is közölte, hogy szerinte is le van a gyerek maradva, és ez azért van, mert én nem fordítom napközben hasra. Ezen aztán jól összevesztünk, merthogy igenis hasra fordítom, de csak addig, míg jól érzi úgy magát. Ő akkor sem fordította tegnap este vissza a hátára, mikor már zokogott a gyerek, merthogy hagy erőlködjön. Meghogy, majd ő megkérdezi az ismerősöket, hogy az ő gyerekeik mikor fordultak át, erre közöltem vele, hogy pont ezért szoktunk veszekedni a rokonokkal, meg barátokkal, mert összehasonlítgatják az ő gyereküket a miénkkel, és engem nem érdekel, hogy a barátaink gyerekei mit, mikor csináltak, különben is lehet, hogy fele sem igaz, sokan közülük tudom, hogy túloznak, csakhogy azt mutassák az ő gyerekük szupergyerek. Úgyhogy most kicsit mosolyszünet van. :cry:

Angel, grat, köszi. Ehhez a táplálási leíráshoz képest én korán kezdtem, hisz Manóm még csak 6 hónapos. De valahol mintha azt olvastam volna, hogy a pulykát meg a csirkét lehet egyszerre adni.

Linda, féléves hófordulóhoz gratula. A kaja mennyiség szerintem sok. Manóm reggel (6 körül) eszik tápszert, délelőtt (fél11-11 körül) főzelék+tápszer (a kettő együtt kb. 180 gr.), délután (fél4-4 körül) gyümi+tápszer vagy tejpép magában, este 8 körül tápszer. Neki ennyi az adagja. Persze van olyan gyerek, aki ennél sokkal többet eszik, de ugyebár a gyerekek ebben is különbözőek. Szerintem akkor és annyit adj a babónak, amennyi jólesik neki, és azt amit Laura szívesen fogad. Én most próbálom a délutáni tápszerről leszoktatni, fokozatosan emelem a gyümiadagot, és így szépen lassan elmarad a tápi.

Na megyek, mert pólót kell cserélnem, Manóm kicsit visszabukott és elég büdi, hányás szaga van.

Ja, jut eszembe, nektek sikerült végül a Panadolos kérdőívet kitölteni. Mi kaptunk egy tök jópofa nyuszit, amit az autó üvegére lehet feltenni, Manómnak nagyon tetszik, tök jól elvan vele, mikor autózunk.

Szép napot mindenkinek

Anita

goodfairy
 
 


hi

Goodf: valóban ne rágódj ezen a fejlődéses dolgon. Nézd meg Jubi Jaziját: 7 hónapos 3 hetes és ül. Az én Kittim 7 hónapos 2 hetes és mászik, de még 1* sem ült meg biztosan. És ugye neked fickód van, akik mint tudjuk egy kicsit lustibbak :wink: Úgyhogy ne izgulj, fél évesen még mi se másztunk stb.

Na megyünk piacolni: Betti

Kép
bettus79
 
 


Hahó!

Ma voltunk usziba nem hétfőn.Nagyon ügyi volt Laura nem is bömbizett,szépen merült :P az óra végén meg jót pancsiztunk.
Készült kép meg felvétel(az oktató csinálta)fennt lesz egy honlapon,ha megtudom a pontos címét feltétlen megírom nektek és ha kiváncsiak vagytok megnézhetitek hogy zajlik Páhokon a babauszi 8) persze egy csomó kisbabáról készült kép,nemcsak Lauráról.
Ma jött meg a gyedes papírom :? olyan izé ez a TB,már március 20-án lejárt erre csak most küldik ide :x mikor lesz ebből lové???

Köszi mindenkinek a hozzászolást a kaja ügyben 8)

Ma megyünk tanácsadásra ,most megtudom pontosan Laura féléves súllyát, este lesznek nagy fényképezések,aztán majd jön az összehasonlítos kép,meg a kis lábikójáról is csinálunk lenyomatot(újszülöttként is van) :wink:

Jubi,én is így tettem a husival :D Ja megnéztem a Liberós honlapot ott azt írták hogy várjam a levelüket :roll: jött is egy ,de abba nem volt szó a nyuszik gyüjtéséről ,csak megköszönték hogy kitöltöttem a kérdőívüket :roll: Na mindegy,nyuszkókat tovább gyűjtöm s majdcsak jön a várva várt levél is :P

Betti,szívesen piacolnák :wink: veletek,imádok én is boklászni!Babakocsival vagy kenguval mész?Netán Timiékkel?


Timi,igen ma fél éves a kis Édivirág:főztem neki finom főzeléket ebédre :lol:

Tina,Marvinnak is nagy nagy hipp hipp hurráááááááááá :wink:
Képet majd nyomassál felfelé!

Angel,a céklát a zöldséges csákónál vettem a sarkon :wink: s magam főztem meg.Ma meg is volt az eredmény:olyan színű volt a kaki :? :P Leírnád annak a mosószappanak a nevét és hogy hol vetted?A narifoltok nem tágulnak.....
Laura csak hason alszik,na jó a babakocsiban nem :roll:
Kendő kényelmes?Nem félsz hogy szécsússzan??Bocsi :oops:

Gesztenye és Bárki aki errefelé jön nyaralni,kirándulni és ráér:azzal szívesen talizok én is :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!
Linda Laurának is Boldog Féléves szülinapot!
Holnap mi elutazunk mamázni Komlora ,kedden meg viszzafelé beugrunk a másik mamához Dujv-ba.Alig várom..

Anita:
Mi is kaptunk nyuszit nagyon aranyos.. Ne engedd hasonlitgatni a gyereket.Az én két porontyom is teljessen más..Nem hogy egy idegen baba..


Fogkrém???Tejföl... :lol: :lol: :lol:

Csengo:
Jobbulást nektek.Én nagyon örülnék ha el tudnátok jönni..

Edi:
Vége a szökésnek.. :( Ha tudtok gyertek ti is ..

Hajvágás:
Én már 3.-szor vágtam Marvin haját elöl..

Bocsi mennem kell még pakolászok.
Itt vannak a fotok:

10 percesen..
Kép

Tegnap az udvaron..

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk,olvastam kicsit vissza,látom mindenki a hozzátápit meséli :)

Nálunk ez nemigazán jön össze,fogalmam sincs mit csináljak vele,pépet egyeltalán nem eszi,csak léket iszik és álandóan vizet inna,de így van is pisis pelus rengeteg.Eddig mindig fekve evett csak ma kipróbáltam ,beleraktam az etetőszékbe eléraktam 3om kanalat 2 poharat kistányérba pürét és úgy etettem közben vártam.Sikerült megennie 30got,de elkezdett sírni nagyon, tolta el a kaját majd miután kivettem szopizott ezerrel.Már a 6.hete próbálkozom de nemigazán akarkja elfogadni a dolgokat.Ma felírom napközben hányszor eszik,éjjel 4x szopizott,nem tudom miért ,tejpépet sem fogadja el.Valamelyikőtöknek van ilyen tapasztalata vagy csak az Én gyermekem ilyen cicifüggő?
Na most megyek mert felébredt,ja és napközben alig alszik már de nagyon fáradt mindig.
sue

KépKép
suezika
 
 


Tina és Linda,
Boldog félévet Nektek. :lol:


Anita,
Mondd meg párodnak,Viki elmúlt 6hós mikor elkezdett forogni,viszont azóta flyamatosan azt csinálja már az egész ágyon végig tud menni forogva :)
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!
Bocsi most csak Sue-nak írnék gyorsan aztán majd este folyt köv. :D

Sue!
éjszaki kelés+etetés: hasonló cipőben járunk. Kata ma evett: éjfél, 3, 6...este meg 8 felé. Kivettem a kiságyból be a cumi, de nem nyugodott meg. Aztán 3/4 3kor újra sírás, de megnyugtattam, de rá 15percre megint felkelt. Na meg kellett etetnem. Most az a taktika, hogy este megetetem és amikor sírdogál nem csak elaltatjuk, hanem még ráetetek. Ha elfogadja kivi leszek mikor kel fel. Ma lesz a próba :shock:

Hozzátápi:nálunk is kezdetben 30g-okat fogyasztott Kata. Sőt ma gyümiből de. 20g-ot. Azt hittem a 80g banán-őszi produkció után beindul a dolog, de szerintem ez nap függő, kedv meg mennyire éhes...Tegnap ebédre nem kellett neki a husis kaja, ezért délután zöld főzeléket kapott, megevett 50g-ot, ízlett neki. Na erre ma kimértem 80g-ot és 45g alig ment bele. De nem adtam fel, megvártam amíg igazán éhes lesz (3,5órát vártam a déli főzi+szopi után) és megevett kb. 100g-ot. Úgyhogy én kivárok amíg igazán éhes lesz, és akkor talán megeszi :shock:
Na ezek az én taktikáim.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Timi, nekem a kendő kényelmesebb, mint a kenguru, és nagyon biztosan tartja Gergőt. ráadásul ha picit rosszabb az idő, teljesen be tudom burkolni vele, csak a buksija van kint. Nagyon peckesen ül benne! :D A használata is könnyű, ha begyakorolja az ember. A súly jobban eloszlik a hátamon, mint a kenguruban.

Gesztenye, könnyű használni a kendőt! Az állítható csomós megkötés nekem ugyan nem megy, én minden alkalommal újrakötöm, de az már pillanatok alatt megy. A kajafagyasztás már nekem is bevillant, husit fogok porciózni, és azt fagyasztom. üveges répából a kecskemétit adom, sőt, igazából mindenből azt, mert árban messze a legkedvezőbb. és a Hipp gyártja, ez a legnagyob poén az egészben... :D Persze párszor kapott Nestlét, igazi Hippet is, de ízben uaz volt, úgyhogy marad a kecskeméti.
Répás homlok... :D :D

ma ülésbe húztam fel Gergőt fekvésből, és állásba nyomta ki magát... :shock:

Jubi, pont ma gondoltam a csirkefagyasztásra! Apa ma hoz csirkemellet, meg pulykamellet is, trancsírozok, kockázok, fagyasztok... :D végül ma mégis a botmixerrel játszottam, és teljesen jó volt. Egy bögrébe beleöntöttem fél üveg sütőtököt, meg a megfőtt, apróra cincált pipit, és olyan gyönyörűen leturmixolta a gép, hogy csuda. Úgyhogy a nagy turmixgép megúszta a dolgot...de köszi a tippet, elraktározom! :D Gratula a fogacskához! :D

Gergő baba úgy benyomta a csirkés-tökös ebédet, hogy csak néztem... :D :D

Anita, tegnap épp egy szopis könyvet olvastam, és az volt benne, hogy 4-6 hó között hetente 85-140 grammot híznak a szoptatott babák (átlagosan), a 6. hó után pedig hetente 45-85 grammot. Majd holnap írd ám, meg, mennyit mértetek! drukkolok!
nincs értelme hasonlítgatni, minden gyermek más és más, sztem ne aggódj. Máté pont olyan, amilyennek ebben a korban lennie kell. Gergő idősebb, se nem ül, se nem mászik, nem is áll, és teljesen rendben van. csak mediterrán lélek a drágám..."minek úgy kapkodni, ráérünk még..." :D :D :D

Mi egy hónap alatt kb. 100 grammot ha híztunk, és akkor felfelé kerekítettem...de Gergő élénk, nyúlik, gömbölyű, izeg-mozog, úgyhogy nem lehet gond. Mindenesetre mától minden nap lesz husi is...meg majd tejpép is pár hét múlva, de csak este, mert picit azért hízhatna... egy hónapja már hozzátáplálok, és súlyban semmi foganatja. Tudom, hogy pont én mondtam, hogy ilyenkor másra megy el az energia, de azért egy picit csak hízhatna...remélem, a husi segít.

Linda, Laurának boldog féléves szülinapot!
A céklát nekünk nem engedi a doki, csak üveges formában..olyan meg nincs...röhej. A szer nem mosószappan, hanem egy dr. Beckmann's nevű por, kimondottan gyümölcsfoltokra. A barackkal egész jól elboldogult, de a meggyel nem vált be. A kendőnél én is féltem, de olyan a kötési technikája, hogy nem tud kicsúszni a baba-persze ha jól van megkötve a kendő. úgy ül benne, mint egy nyeregben, és jól tartja a hátát is. még nincs fotó, de bármilyen kendős weboldalon meg tudod nézni. Elől ültető pozíciónak hívják. újszülöttkorban nagyon nem jött be, de most nagyon jó.

Tina, boldog féléves szülinapot a gyönyörű hajasbabának! (illetve a kész férfinak, aki a kertben támaszkodva nézi a csajokat! :D :D )
Mióta áll Marvin? lehet, hogy már írtad, de elkerülte a figyelmem... :oops: :oops:

Sue, ne aggódj, úgy tűnik Viki még szopizni akar egy darabig. Vannak babaák, akik 6 hónaposan még nem akarnak mást enni. Esetleg csak gyümölccsel próbálkozz egy darabig, az őszit merem ajánlani, általában eszik a babák. Zöldségnek esetleg próbálj pár kanál sütőtököt, nagyon édes, hátha bejön. Minden kanálnak örülni kell, aztán úgy belejön majd, hogy rá sem ismersz! :D

Edi, kíváncsi vagyok a próba végeredményére!megy a drukk! :D

nem tudom, meddig tudok még szoptatni...ISZONYÚAN HARAP SZOPI KÖZBEN!!!! nem merek felkiáltani, nehogy megijedjen,pedig néha közel vagyok hozzá, inkább visszatartom vhogy...már szóltam neki, hogy nem szabad, ez fáj anyának (állítólag ez használ), de nem vettem észre változást. Persze nem direkt csinálja szegénykém, csak hát ott a foga, azt nem tudja arrébb tenni...ma hoz Apa bimbóvédőt, hátha az segít vmit. Este főpróba... :roll:
valakinek van még ilyen gondja?

Puszi, Angel
Vendég
 


Edi,

köszi amiket írtál,Én mindig ráetetek amikor felébred és így is sajna felkel,de remélem Nálatok jobb lesz a helyzet majd írd meg.
Mi az a zöld főzelék?Saláta? :oops: Ma írtam szopikat,3/49től 1/210ig szopizott majd 12.30kor kapott alma-sütőtök pürét 33g ment le neki utána szopi,aztán 15.45kor megint kért majd félötkor majd 6kor.Kevés lenne a tejem?Pótlásra gondoltam vagy inkább ciciztessem?Doki és védőnő tápszert mondana tutti,de ha eddig ciciztettem nehogy már most adjak neki tápszert.

Angel, :twisted:
jaj de szuper ,már bocsánat ,hogy örülök,de nekem már kékszínű is volt nem is egyszer úgy megharapott.Nagyon rossz érzés ,de szólj Rá komolyan emelt hangon,igaz Viki ekkor kinevetett,de utána már alig csinálta,minden nap 1x azért megharap.Bimbóvédő neki nem kellett öklendezett először majd be se kapta,akkor inkább éhezett.Én már majdnem feladtam a szoptatást annyira durva volt,ja és próbáld meg azt ,hogy amikor bekapja a cicit,akkor te is jól bedugod a szájába így nemcsak a bimbót kapja be és szippant rá.Nekem először megharapta majd elkezdte szívni,de ezt a módszert kipróbáltam és azóta csökkent a harapás.Egyébként alma -sütőtök pépnél tartunk az alma -sütőtöklét meg is itta,de a pépekkel gáz van.Majd holnap keverek bele krumplit is.Nekem egyeltalán nem írta fel a gyerekdoki a húsokat,pedig csak május 2. felében találkozom Vele ,ha addig nem lesz gond.remélem akkor már mindent ehet majd szépen lassan és akkor jobban fog neki tetszeni a választék.
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Marvinnak és Laurának nagyon boldog feledik születésnapot!!!!

Tina nagyon jók a képek!! Nasszus tök nagyfiú már Marvin! Hihetetlne, hogy már így áll! és a séró!

Linda biztos jól elfáradtál ma, és nem volt már időd képeket rakni, de nagyon várom (bár az egyiket láttam már :) :wink: )
mi volt a dokinál?

Én még mindig takarítok, de már látom a végét.
NAgyjából beleolvastam a maiba, nagyon sok okosságot írtok a hozzátápival, mi meg még sehol nem vagyunk. (na ezt jól megmondtam :? )
De így ugye ennyi mindent nem tudok megjegyezni, de majd jaj nektek, ha odakerülök! :lol:
(egyébként apa szeretné, ha már hétvégén almáznánk, én meg szeretném is meg nem is :shock: :? :shock: )

Sue szegény, Ti jól megszenvedtek akkor a kajcsival. VAlami nagyon jó lehet a Te tejcsidben!

Jubi gratula az újabb foghoz!

Angel harapás :( :(

Bocsánat, hogy most csak ennyit reagálok, még lehet, hogy jobban visszaolvasok.

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok, Lányok!

Gesztenye,
csak most olvastam vissza, és láttam a tali időpontját. Én egyelőre még nem tudok mit mondani, de igyexem időben szólni...

Régebben többször téma volt a hemangioma, és emléxem, vmelyikőtök tanakodott azon, hogy nyáron kell-e vmi különleges védelem. Nemrég voltunk Lilivel a dokinál, aki fagyasztással gyógyitja - már ha kell - a hemangiomát. Rákérdeztem, hogy napsütésben mi a teendő. Azt mondta, hogy semmi különös, fényvédőt lehet rá tenni, ill. ha fejen van, sapkát.

Lányok,
H. Timi feljebb az alábbiakat irta a tejről:
"Onnan tudod, h mennyire elég a tejed, h egy kicsit lefejsz, és hűtőbe teszed. Majd később kiveszed, és megnézed, h elég zsíros-e vagy sem. Mert lehet, h van még tejcid, de már nem annyira zsíros, mint régen. Ilyenkor ha zsíros a tej, akkor az átlátszó poháron(azon jobban látszik), látod, h a zsír a pohár szélén lerakodott."

Gondolom, Timi, ezt nem április elsejei tréfának szántad. Ezért korrigálnék picit, mint veterán (nyolc hónapja) fejő anyuka. Ha az elsőtejet fejed le, az jóval vizesebb, zsirtartalma kisebb. Ha a végét - ami sűrűbb -, az zsirosabb. Plusz: a zsirtartalom napszakonként változik. De a teteje (és a pohár oldala) mindenképp zsiros lesz, mert a hig tej az aljára kerül - főleg, ha a hűtőben áll. Ezek azonban apróságok. A lényeg: nem a tejed zsirosságától függ, hogy elég-e a babádnak. A tej milyensége - összetétele - a baba életkorával együtt változik, nyolc hónapos kortól pedig valamivel csökken a tápértéke is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy "nem elég". Ha korábban nem voltak problémák, és a hozzátáplálás mellett a gyerek szopik is eleget (mármint olyan gyakorisággal, hogy a tejtermelés nem csökken), a tejed elég lesz.

Kis kiegészités: nyolc hónapos ikrekreim változatlanul naponta hatszor szopnak, igaz, rövidebb ideig, de erőteljesebben. Emellett háromszor kapnak napjában gyümölcsöt-főzeléket-pépet. Hajnalonta fejek, pótlásnak. És a tejem ugyanolyan zsiros, mint két, négy, hat hónapja volt.

Puszi - Kata

ákata2
 
 


sziasztok,
Linda,
boldog hófordulót! Habszivacsosat én is kerestem, találtál olyat, amiben nincsenek kicsi, lenyelhető darabok? Lenyomatot a Brendonban vettétek? Csak vízzel kell keverni a gipszet vagy van más hókuszpókusz is vele??? (Az angol leírás a belső és a külső részen teljesen ellentmondó...)

Jubi,
A husi darabolás jó ötlet, köszi. Igaz, hogy husis étrenddel brutális a pelustartalom szaganyaga?? Nekem amúgyis olyan hihetetlen, hogy 7 hónaposan már ehetnének husit.... Itt mit ajánlottak: üveges kaja, vagy megbízható a sima bolti husi?

Betti, Goodfairy,
Szerintem sem szabad aggódni a mozgásfejlődésen, mindenki az egyéni tempójában fejlődik. Ha vki nagyon gyanús, az úgyis feltűnne a dokinak, vagy védőnőnek. Aggódós elsőbabás anyukaként mi is elmentünk a korai fejlesztőbe, ahol megnyugtattak. Viszont van szuper csoportos "tornájuk", ami nagyon vicces és Picim imádja.

Tina,
nem mondod, hogy Marvin áll.... mondd, hogy igazából fekszik, csak mögé fényképezted a többit...:-) Mi még csak hason emelgetjük a popónkat, horgunk, tolatunk és hasizmozunk. Boldog hófordulót!

Sue,
Ne aggódj, azt olvastam, hogy nem szabad eröltetni a hozzátápit, csak amennyit kér. Ha semmit, akkor semmit. A védőnőnk szerint van olyan baba, aki 1 éves koráig nem fogad el semmit, utána viszont olyan lelkes, hogy 1 hónap alatt utoléri a korán evőket. Szomszédunknál mindhárom baba 9 hónapos koráig kizárólag szopott, semmi mást nem fogadtak el. 11-12 hónaposan viszont már nem is szopiztak.
AZ EVÉS NEM VERSENY!! (nem én vagyok okos, idéztem a Kismama receptkönyvet :wink:

Angel,
mi kaptunk babakajához (és szószokhoz) való mini turmixot, a Philips Cucina gyártja. Praktikus, teteje is van, így szállítható a kész kaja, nem kell áttölteni. Mivel ajándék volt, nem tudom az árát, de nekünk nagyon bevált.

Gesztenye,
Picimnek a szeme, szemöldöke és haja is kajás szokott lenni, rettentő gyorsan tudja a szájáról felkenni :D :lol:

Sue,
mi is kb. ilyen gyakran szopizunk. Védőnőnk - akit mondjuk ritkán látunk - mindig jól megdícsér, hogy milyen szépen fejlődik lányom. Múltkor mondtam neki, hogy nyugodtan mondhatja, hogy dagi.
Én úgy vagyok vele, hogy annyiszor egyen amikor kér (éjjel is) Amúgy ha visszaolvasod ez a kajarend nagyjából megfelel a reggeli - tízórai - ebéd - uzsi - vacsinak.
Különben is: egészségesebb többször keveset enni még felnőttként is..

SZiasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Angel! Csak gyorsan reagálok a harapásra. Ugyan azt mondják, hogy nem szabad felsikitani, mert megijed a baba és nem szopizik tovább, de én a a nagynál és mostsem bírtam ki. 8) Ugyanakkor azt jo tudni, hogy szopizás közben nem tud harapni, hiszen a nyelvével a szájpadláshoz nyomja a bimbót. Tehát ha harap, akkor nem szopizni, hanem rágcsálni akar. Ezt nem hagyom. Sajnos nekem félálomban okoz problémát :oops: Szóval én nem javaslom a bimbóvédőt, mert ha harap, abban sem jó, ha meg nem harap, akkor könyebb úgy szopiznia. Az tényleg jó, ha "megbeszéled " vele, hogy ezt nem szabad.
Bocsi, ha más a probléma :roll:

Tina, Nem mondod, hogy Marvin már igy játszóterezik?
Bálint mégcsak épphogy forgolászik.

Sue, nálunk B most a negyedik fogával kinlódik és 2 napig sírt pár kanál kaja után. Szerintem az inyéhez érhetett. Pedig puha a kanál. Ekkor ő is inkább cicizgetett. HA kevés lenne neki a kajcsi (cici+hozzátápi), akor éjjel is gyakran cicizne. Legalábbis mindkét gyermekemnél ez volt.

Gesztenye, még semmi nem dölt el. Ma voltunk dokinál, még kellenek a gyógyszerek de jelentős a javulás. Viszont a labor eredmények még nincsenek meg.

Bocsi, ha kihagytam bárkit is, nem direkt volt.

Zsiros tej: úgy tudom, ahogy Ákata mondja és mint aki már 2 évet szoptatott :lol:

csengo
Vendég
 


Sziasztok!

Én a 2006. nyáriaktól vagyok. Szoktalak benneteket olvasni. Bocs, hogy írok, de látom téma volt a húsi turmixolása. Én úgy szoktam, hogy 2-3 csirkemellet megfőzők. Eleinte vízben, mostmár darabokra vágva, pici olíván píritva, majd vízzel felengedve és párolva. Petrezselyemzölddel, egész hagymával, fokhagymával fűszerezve. ( A hagymákat egészben és a végén nem turmixolom hozzá) Ezt a mennyiséget leturmixolom, majd jégkockatartóban lefagyasztom. 1 kocka kb. 1 napi adag húsi. A főzeléket minden nap frissen csinálom, a húsit pedig a jégkocka tartóból felengedem hozzá.

Mégegyszer bocsi, csak egy ötlet volt!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!


Ákata, de jó, hogy itt vagy!!!!
ugye jössz gyakrabban?

eszembe jutottál mostanában gyakran, s nem csak az ikrek iránti kíváncsiságból, hanem mert úgy néz ki, le kell szigetelnünk a házat...és emlékszem, hogy nagyon elégedett vagy a tiétekkel.
Hogy vagytok?

Sue, köszi az infót, és a privit is!!! :D
végül nem kellett a bimbóvédő, rájöttem az okra: az elején sosem harap, hanem amikor már végezne az egyik mellen, akkor villámgyorsan elengedi, visszaharap, na és ekkor látom a sok-sok csillagot...egyébként a belinkelt oldalon pont ez szerepelt. Jó, hogy nálatok is javult a helyzet!

megyek, reggel korán kelünk, aludni kellene...


Puszi, Angel
Vendég
 


Csengő, örülök, hogy javul az állapototok!

pont az volt a probléma, amit leírtál...csócsált a drágám...most már résen vagyok, és ma este nem is volt gond. A bimbóvédő jó lesz emléknek... :D szopi közben nem fáj, csak ha visszaharap...brrr...nehéz csendben megállni...

megnéztem a szopis könyvet, speciel pont a fogzásra nem írt semmi használhatót, csak azt, hogy szóljunk a babára (persze finoman). Mókás volt délután, ahogy egy félig lenyelt halálhörgés után elhaló hangon kértem Gergőt, hogy ezt talán nem kellene rendszeresíteni...ártatlan kék szemekkel nézett vissza rám, és vigyorgott... :D :D

Viszont ezt a zsír-kiválást tényleg nem említi a könyv (mármint a tejnél). A kakis-pisis pelusok mennyisége a döntő, meg a súlygyarapodás mértéke. Hozzátáplált babáknál gondolom változnak az arányok, de erről nem találtam semmit. A gyarapodás az elmúlt hónapban kb. 20 gramm volt. (ha a mérleg megbízható, bár a ficánkolás miatt kétségeim vannak).
A napi 6 szopi nálunk is megvan, sőt, néha 7 -8 is.

Kata, a lányok miket esznek már?

Puszi, Angel
Vendég
 


Sziasztok!

Jubi!
Na akkor tök jó lesz a nyaralásotok és nagyon olcsón. Mi 2éve voltunk Egerben és a 3 nap sajnos nagyon kevés volt. Mi első nap rögtön a várba mentünk, mert tizenx éve voltam uccsó.
Gratula a fogacskához. :)

Angel!
Tök jó, hogy te is még tudsz kenguruzni. Mi kb. 3-4x használtuk. :( Most tudnám kihasználni, HA Kata nem lenne ilyen nehéz (8500g :shock: ) Amikor 7kg volt, már az nagyon nehéz volt, bár egyszer 2órát sétáltam vele.
Hozzátápi: az, hogy a doki mit mond az egy dolog. Én is a kismama szerint haladok nagyjából. Holnap sütőtök pulykahússal lesz. Elvileg a sütőtök, répa kedvenc.
Ja és csak üveges kajcsit kap Kata egyelőre, de én is turmixolni fogom a husit.
Cékla: nincs üvegesben úgy tudom.

Bettus!
Ejha! Kittike nagyon ügyes, hogy felállt. :D Nem teszitek lejjebb a kiságyat?
Asszem te írtad anno, hogy mit javasoltak Neked, hogy Kitti átaludja az éjszakát?

Timi!
Hogy állsz a tornával? :lol:

Csengő!
Nektek mihamarabbi jobbulást!

Anita!
A tejpépet fel lehet íratni? Azt hittem csak bemegyek a drogériákba aztán megveszem…Nekünk HA tápszert írtak fel, hogy legyen itthon…
Nekem egy védőnő azt mondta, hogy 6-8hós korukban forognak igazán a babák.
Ne erőltessétek hason, csak mindig egy kicsit, esetleg a figyelmét lekötheted, hogy teszel elé egy mesekönyvet és mesélsz belőle és mutogatod benne a dolgokat stb.

Gesztenye!
Eddig Katának úgy látom a sütőtökös és répás dolgok jönnek be: sütőtök-alma, sütőtök-burgonya, répa-burgonya, répa-burgonya-borsó . A gyümiket annyira nem komálja, mint ezeket. Szerencsére a banán bejött neki. Azt nem szeretném, hogy besárguljon, úgyhogy gyümi+husikat is fog kapni felváltva a répa és sütőtökkel.

Linda!
Boldog Hófordulót!
Na akkor én nem panaszkodhatom, mert Kata sokat elvan/el lenne egyedül. Bár nem szeretem egyedül hagyni. Mostanában amikor mosogatok vagy főzök akkor a Katát kiviszem magammal a konyhába és beteszem a hordozóba, adok neki játékot és elvan. Közben mondom neki miket csinálok és tök figyel. Egy óra max. amit így vagyunk, de inkább 30-45 perc.
Fogyással hogy állsz? :lol:

Tina!
Boldog Hófordulót Nektek is! Nagyon ügyes Marvin, már ő is felállt? :shock: Nagyon szép kisfiú :D

Na holnap folytatom, mert hulla vagyok……
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Ime a képek:


34.-ik héten este 10-kor,2 és fél kilósan, ilyen gyönyörűen:

Kép


majd 6 hónap múlva,6 és fél kilósan:

Kép

és még egy szép ruhában:

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda!

Laura de aranyos! Nagyon jók az összehasonlító képeid - tényleg jól látszik mennyit nőtt. Milyen lyukas a térde, milyen szép husis baba!

A többi fórum babó is nagyon szép - a képek miatt mindig beugrok, ha van öt percem.

Tina - őrület Marvin milyen ügyes :) és annyira kispasis!

Bettus - Kittike is nagyon ügyes baba, nagyon csípem a mosolyát - hát képzeld, én hiába mondom nagy C-vel a cicát, és hiába rázom a zoknit - Zsoltikának nem vicces :lol: szóval rendesen töröm a fejem, hogy mivel lehetne megnevettetni - azt nagyon bírja amikor "megharapom" a lábát, egyébként a motorozásra (kimondom, hogy brrrrrrrrr jó nyálasan) szokott még nevetgélni. Amúgy a pénztárosnőkre mindig hatalmasakat nevet, imádja őket :lol:

Ciciharapás: Zsoltikának még mindig nincs egy foga se (bár a múlkor három napig iszonyú nyűgös volt, és hasmenése is volt, sőt a dentinox megnyugtatta, és mégse lett belőle fog, egyszerűen csak elmúlt a nyűgösség) de a múltkor kicsit fájt amikor "ráharapott" és felszisszentem: majdnem bokáig húzta a száját, és elkezdett hüppögni...
(eszméletlen milyen vicces fejet vágott :) ) viszont a szopi kedvét nem vette el. Nálunk is az van amúgy, hogy már elég rövid időket szopizik, de sokkal erőteljesebben, és mi is háromszor eszünk mást egy nap.

Melódia Gesztenye - jók a tali képek, nagyon tetszett, amikor a két kicsi fogta egymás kezét!

Hettie - neked nem kell várni a kardiológiára? Én (...............te jó ég, amíg ezt írtam, a hátam mögött felállt Zsoltika egy alacsony szekrénybe kapaszkodva!!!!!!!!!!!!!)
szóval egy hónapot kell várnom.... Mindegy mert amúgy jól vagyok, szerintem csak pánikroham, amit az hozott ki hogy az az őrült felettünk lakó terrorizált egy fél évig. Szerencsére már rég elment,de úgy látszik még ki kell pihennem :)

Csak szólni szeretnék, hogy a talira mennék mi is - de azért remélem addig lesz azért időm fórumozni :) nemsoká lefektetem Zsoltit, épp csak összedobom a rendet és visszaolvasok :D

Kép
nózi
 
 


Kép Kép Kép Kép

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

Ma több, mint 2 órát Katával sétáltam (egyszer feljöttem kis etetést beiktatni :lol: ). Hulla vagyok!!! Ennyit menni…

Tegnap este Kata evett 19.50 és 21-kor. Hason elaludt. Mostanában csak így tud :shock: (gondolom azért mert sokat altattam a hasamon reggelente)
Éjjel felkelt 2.40-kor, nem tudtam visszaaltatni, evett. Aztán 4.50-kor is felkelt, nem tudtam háton cumival visszaaltatni és nem tudom miért, de hasra tettem, és abban a pillanatban elaludt, 7.30-kor kelt. Tök örültem. :)
Gyümit 60g-ot partedli nélkül, gyönyörűen evett. Ebédre sütőtök-pulykahús csak 50g-ot. Próbáltam a szopit abbahagyni és utána kínálni a főzit, de nem kellett neki, sírt, mert cicit akart. Szopi után sem kellett neki a főzi. Holnap is ugyanezt kapja, nagyon kivi vagyok mennyit fog megenni.

Angel!
Szopi harapás nem lehet kellemes :( Katának még állítólag min. 2hó van vissza a fogacskákhoz, de néha az ínyével nagyon erősen megharap, na nekem ennyi elég belőle… :D

Sue!
Kerti vegyeszöldséget adtam Katának (borsó, répa, krumpli van benne). És amikor leírtam, hogy zöld főzelék, akkor erre gondoltam :shock:, de tiszta lökött vagyok, mert a színe narancsos :lol:

Beuka!
Majd gyere, mizus veletek? Szerintem várhatsz még az almával 2hetet. :wink: Most mekkora Boti? Miket csinál?

Ákata!
Nagyon szép, hogy még mindig szopiztatsz. Miket csinálnak a lányok? Mekkorák?

Beusa!
Kaki szag: hát…..én már a sütőtöknél kiakadtam. Eleve a sütőtöknek is szerintem büdi a szaga, hát még kakiban.
Te hogy állsz a hozzátápival? :lol:
Minna mennyiszer szopik egy nap?

Linda!
Nagyon jók a képek. Jó a képbeállítás. Szép volt Laura súlya. Szép formás baba :D
Amikor a szép ruhában :) van lefényképezve, a képen látok bal oldalt kettő kitüremkedést, drapp színben, az micsoda? :shock:

Nózi!
Nekünk sincs még fogunk. Nagyon ügyes Zsoltika, hogy felállt. Miket, mennyit eszik? Hát igen, ő is nagyon sokat változott. :D De látom már neki is nő a hajacskája. :D

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Halihó,
Nózi, Linda,
gyönyörűek a babák:-) gratula

Prenata,
részemről örülök más tapasztalatának...a jégkockázást egy barátnőm is csinálja, majd kipróbálom, ha oda jutunk.

Edi,
Még mindig az alma, sütőtök, répa, krumplinál tartunk, Hippet és saját készítésű biot egyaránt kipróbálva. Holnap jön a cékla, gondolom krumplit adok hozzá. 2x kap, egy nap egy bébikajaüveg harmadát eszi meg.
Szopi igény szerint, kb. 8x,néha csak pár percre. Nyugtatóként és csuklás-múlasztóként is él vele :D Meg is látszik a kis ducimanón :lol:

Ma kertészkedtem....izgalmas volt, lányom túl sokáig nem bírta a járókában,aztán a hordozóban sem... így maradt a következő napokra is.

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Végre ide jutottam, bár tegnap reggel is elolvastalak benneteket, csak mire válaszolni akartam "lefagyott" a babanet. Aztán meg mennünk kellett tanácsadásra. Máté Manó méretei: 7700 gr és 66,5 cm. Doktornéni nagyon meg volt elégedve vele, szépen összeszedte magát a betegség után. Ja, és úgy "beszélget" a dokinénivel, ahogy senki mással, és akkorákat kacag neki! Hihetetlen! :D Képzeljétek, már 3 napja délután csak gyümit vagy tejpétek eszik Manóm, tápszert nem, tehát úgy néz ki sikerült leszoktatni a délutáni tápiról. Én örülnék neki. Kb. 160 gr. gyümit vagy ugyanennyi tejpépet eszik meg, bár úgy veszem észre, hogy hamarabb éhes, mint mikor fele ennyi gyümi+tápi volt az uzsi. Tehát mostanában hamarabb fürdünk kb. fél órával, de így is alszik reggel 6-ig.

Edi, a tejpépet is ugyanúgy fel lehet íratni, mint a tápszert. Egyrészt olcsóbb, másrészt írathatsz fel HA tápszert (Milumil), vagy én most pl. Sinlac-ot írattam fel, az tej és szójamentes. A Sinlac-ot 6 hónapos kortól lehet kérni, és akkor 90%-os térítésre írja fel a doki, merthogy az elvileg tejérzékeny babáknak van.

Tina, Marvin fantasztikus! :D

Beuka, táblázatba kérlek írd be Manóm adatait. Köszi.

Teszek fel képet, bár nekem sajna nincs olyan, ami közvetlen a szüléskor készült, ugyebár a császár miatt. :(

Kép
4 órásan az örzőben
Kép
6 hó 1 naposan a járókában maciszőnyegen
Kép
Ezt nem tudtam kihagyni. :D

Üdv mindenkinek, lehet, hogy csak kedden tudok jönni legközelebb, addig is mindenkinek kellemes húsvétot.

Anita

goodfairy
 
 


Találtam még egy képet, bár ezen "már" fél napos Manó, másnap délelőtt készítettem még az örzőben a telefonommal. :D
Kép

goodfairy
 
 


Edi - nem volt időm még visszaolvasni (egész nap úton vagyunk, megyünk ide-oda) de hirtelen beleolvasva láttam, hogy a tejpépeken gondolkoztál. A hippest nálunk is én ettem meg, tényleg műíze van. Viszont a sinlac igazán finom, és abban is megvan minden ami a tejpépekben van. Próbáljátok ki. (szóval nem olvastam még vissza, ezért bocsi, ha már próbáltátok!!!!)
Hajacska :lol: valamikor csak kinő nekik :lol:

Kép
nózi
 
 


Csak gyorsan benéztem, a fotókat szaladtam főleg át, egyik baba szebb, mint a másik!!!

(Angel! Megérkezett a leveled, köszi szépen!!!)

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Még nem sikerült olvasnom, ugyhogy csak röviden irok, mert ki sem látszom a húsvét előtti teendőkből.

Beusa
Ne haragudj hogy nem irtam. Majd ird meg a címed és akkor elküldöm a folttisztítót, mert igy egyszerűbb lesz. Megírhatod priviben is, vagy a freemailes címemre: hettie@freemail.hu. Elég lesz csak a postai költséget állnod, a tisztítót odaadom ingyen.

Arti ma már 24 kanál sütőtök krumplit benyomott, izlik neki :lol: Most meg kapott 10 kanál banán őszit kóstolóba, az is izlett. Evett volna még belőle, de többet nem mertem adni neki, mert az őszi most ujdonság.

Hétfőn voltunk védőnőnél persze hogy nem volt ott. és még babakocsi sincs itthon igy a kenguruval cipeltem a nagy melegbe. de bementem még a boltba és ott összefutottunk, igy szerencsére bement a kedvemért. Már 8250gr a kis dagi. :lol:

na visszaolvasok amig tudok.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Nózi

Nekem is sokat kell várni, pedig barát csinálná. Örülök hogy jobban vagy. Nekem is akkor szokott lenni ha valami megterhelő törtépnt velem lelkileg vagy fizikailag, ugyhogy neked is biztos az lehet a dologban amit irtál.

Utólag boldog félévet kivánok Mrvinnak, Lindának és Anitáéknak, remélem nem maradt ki senki.

Irtátok hogy a sütőtöktől sárga lehet a baby. Mi már hétfő ota esszük de semmi, és a kaka is uolyan. :shock: Meddig lehet enni egyhuzamban, vagy mindegy?

Most megyek, mert fürcsi lesz, előtte egy kis masszirka.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!
Ma is egy kicsit el voltunk havazva, mert a nagyimnál ünnepeltük a szüleim szülinapját, majd bevásároltunk.

Angel!
Nálunk is változott Barni alvási szokása, mert a kórházban oldalt aludt, itthon hason, majd 4 hónaposan a betegség alatt áttért a háton alvásra és most is így alszik a legszívesebben (ált. oldalt alszik be, de a hátára huppan, amikor bealudt). Nálunk még nincs fogacska, de már az ínyével nagyon erősen össze tudja szorítani a mellemet és ő is főleg a szopi vége felé csinálja. Mi lesz, ha a fogacska is kinő :shock: .

Jubi!
Gratula a fogacskához.

Anita!
Barni is nagyon nyűgi volt, amikor nálatok is állt a bál. Ne aggódj majd megjön a kedve a hason történő nézelődéshez, Barni is csak kb. 2 hete élvezi, ha úgy nézelődhet és azóta szinte mindig megpróbál megfordulni, de azért ha elfárad ő is nyügizik. Emiatt nem érdemes összeveszni.

Tina, Linda, Anita!
Boldog féléves fordulót nektek.

Edit!
Micsoda cselhez kell folyamodni szopi ügyben. Remélem bejön.

Beuka!
Nálunk is a párom (+a családja) szorgalmazta az almázást, de a végén kivártuk a fél évet.

Melódia!
Úgy néz ki, hogy nem tudunk menni hétfőn Szentendrére, mert az após kocsija már foglalt és bkv-val egy kicsit macerás lenne az út. Nagyon sajnálom, hogy nem tudunk talizni, de legkésőbb a babatalin összefutunk.

Valaki érdeklődőtt habszivacs puzzle iránt. Mi a lehel téri babadiszkontban vettünk egy 36 db-os, 320*320-ast, amiben nincsenek túl apró darabkák, mivel csak számok és betűk találhatók benne és kicsi figurák nem. Én is azért választottam ezt, mert féltem, hogy netalán lenyeli a kisebb darabkákat. Kb. 4.500 forintba került és szerintem megérte, már csak a mérete miatt is.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok,
Boldog húsvétot mindannyiótoknak!

Anita,
képzeld itt vagyunk Szegeden, idefelé láttam, hogy Hódmezővásárhely csak egy ugrás innen. Őszintén kicsit északabbra emlékeztem....
Ha nem húsvét lenne, akkor kezdeményeznék is gyorsan Veletek egy villám-talit :)

Beuka,
nagyon rég nem hallottunk...

MElódia, Gesztenye,
A csütörtöki talin mire számítsunk kb? Mi 10.30-ra biztos nem érünk oda, ha jól emlékszem 3-ig szabad a terem. Ti hogy tervezitek? Egy játszószobát kapunk vagy sima termet?

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?