Hello Csajok!
Voltunk Polettékkel csavizni, és szert tettem néhány homokozós göncre jó áron, ugyanis Enyémkét mostanában teljesen elvarázsolja a homokozó. Hétvégén indulunk homokozó szett beszerző körútra, most ruhákat vettem az ügyhöz, ne a szép ruháiban csússzon- másszon. Ja, és amióta kitört a homokozó láz, azóta az egész lakásban csikorog a talpunk alatt a padló, már kevés a napi egy felmosás
. Na lesz ez még így se...
Ja, és mostmár anya vagyok, nem mamma. Tök érthetően mondja, hogy anya.
Annyira jó érzés.
Ranpo: De jó, hogy jelentkeztél te kis eltűnt.
Én csak megnyugtatni és biztatni tudlak. Szerintem nem vagytok elkésve. Barátnőm kislánya 9 hónapos és most kezdett el mászni és most is nagyon ritkán hajlandó csak rá. Ráadásul ő négykézlábra állni is pár hete kezdett. Minden gyerek más és más, más a fejlődési ütemük, más az egyéniségük, vannak mozgékonyabbak, lustibbak. Amivel tudod őt segíteni, ha sokat teszed hasra. Illetve gyakoroljátok, hogy hasra rakod, alá nyomod lábijait térdelő pózba. Én mikor vigyáztam Flórára (fent említett kislány) mindig ezt csináltam, és eredményes volt. Flóra sokat hisztizett, ha hason volt, mert nem szerette,de aztán megszokta. Felülni pedig akkor fog magától, ha már bizton áll négykézláb, mert abból könnyen ül le. Bálint is akkor kezdett egyedül ülni, mikor már négykézlábazott, hátraült a kis lábiját kifordította, elég érdekes módon kezdte.
Az evés miatt se izgasd magad. Enyémke se egy Arnold, egyszerűen ilyen típus, hosszú és vékony. Pedig eszik mindent rendesen. Ha egyébként jókedvű és semmi baja, akkor nincs gond. Bálint is egy darabig csak üveges kaját evett. Nem csoda, azokban van só, cukor, ízesebbek, mint amit mi készítünk, mert ugye mi törekszünk arra, hogy elhagyjuk belőle a bűnös elemeket. Amióta megkóstizta, amit mi eszünk, azóta ha csinálok neki kaját, elfogadja. Pedig ő is nagy üvegeskaja faló volt. Illetve Ágiboszi javasolta, hogy amit csinálok neki azt tegyem bele egy kimosott bébiételes üvegbe, mert neki ez Daninál bevált. Na én nem próbáltam, mert közben megoldódott a dolog. De próbáld ki, hátha csak tetszik neki az üveg...
Amit még tudsz csinálni, hogy ha van valami zöldség - egy dolog - amit szeret és megeszik, akkor azt tenni mindenbe, amit csinálsz. Én sütőtökkel turbóztam minden kajáját, és így jutottunk el oda először, hogy csak minden második nap evett üvegeset.
A dokinő meg kapja be. Egyrészt hogy lehet ilyet mondani egy gyerekre? A másik meg, hogy 8 kiló nem hiszem, hogy kevés egy 7 hónaposnak. Ha megnyugtat Bí sem volt több és a mi dokinőnk azt mondta, hogy remekül néz ki a gyerek.
Gabek: Örülök, hogy bejött a sajt.
A tortát még nem csináltam meg, így gyakorlatban nem tudom szétesik-e, de a barátnőm már kétszer is csinálta mindkét gyereke első szülinapjára és neki egyben maradt, ahogy a képeken is látszott. Állítólag finom is. Én megsütöm Bí szülinapjára, két héttel előttetek leszünk, szóval majd megosztom Veled a tapasztalataimat.
Úti tippek, ahol már jártunk és nagyon szeretjük a teljesség igénye nélkül (kikapcsolódós helyek): Mátraszentimre, Eger-Egerszalók! (favorit) , Sopron, Parádsasvár, Sárvár, Szeged...
Aktívan vagy passzívan akartok pihenni? Gergőt is vinnétek?
Mi májusban készülünk egy hétre valahová. Remélem apa el tud jönni szabira.
Gondoltunk Alsópáhokra a bababarát hotelre, de barátaink voltak ott, és azt mondták, hogy olyan tömeg volt ott, hogy lépni nem lehetett, na én nem ilyen helyen szeretnék kikapcsolódni.
Na megyek, megcsinálom a padlizsán krémet, annyit padlizsánoztatok itt, hogy megkívántam.
Üdv.
Lilla