Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

köszönöm a válaszokat... szóval semmi változás röpke 10 év alatt! Bár már az is nagy szó, ha van fürdő a szobákban!
Én jelenleg a 3. gyermekemet várom és kb. még 2 hónap van hátra!
És, ami a legfontosabb császáros lesz! Merthogy az előző kettő is az volt! Örzőről vmi infó??? Ill., tudja vki, hogy az epidurális érzéstelenítést ilyenkor ki adja be? A saját doki, vagy vmi speckó?
Látom elég összeszokott kismamik vtok... én már kijöttem ebből a kismama dologból, már nem annyira picik a gyerekeim (10, 8 éves csajszik!), úgyhogy azt hiszem egy kicsit megint tanulgatnom kell a témát! :D
De majd aktívan olvashatok, hátha tanulok vmi újat... feltéve, ha lesz elég időm idelátogatni! :?

Babyborn
babyborn

Sziasztok,

köszönöm a válaszokat... szóval semmi változás röpke 10 év alatt! Bár már az is nagy szó, ha van fürdő a szobákban!
Én jelenleg a 3. gyermekemet várom és kb. még 2 hónap van hátra!
És, ami a legfontosabb császáros lesz! Merthogy az előző kettő is az volt! Örzőről vmi infó??? Ill., tudja vki, hogy az epidurális érzéstelenítést ilyenkor ki adja be? A saját doki, vagy vmi speckó?
Látom elég összeszokott kismamik vtok... én már kijöttem ebből a kismama dologból, már nem annyira picik a gyerekeim (10, 8 éves csajszik!), úgyhogy azt hiszem egy kicsit megint tanulgatnom kell a témát! :D
De majd aktívan olvasgatok, hátha tanulok vmi újat... feltéve, ha lesz elég időm idelátogatni! :?

Babyborn
babyborn

Hoppá, kétszer küldtem el... :?
babyborn

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Üdvözlet az új pocakosoknak! Mindig öröm egy kismama a csapatban.

Nekünk horror volt a hétvége. :(
Imi nem volt hajlandó enni, inni csak ordítani. Csak a cicit fogadta el egészen vasárnap délig. Onnantól már azt sem. :? Nem tudom mi lehetett a baja. Adtunk Neki nurofent, akkor egy kicsit normalizálódott a helyzet és legalább evett. Szerintem az 5. foga kínozza ennyire. De már a 6-7. is duzzadt. :shock: :shock: :shock: :shock: Hát sose lesz vége???

Valakinek van valami magyarázata arra hogy miért nem kell neki a cici? eddig 1-2 óránként mindig cicizett egy kicsit, szomjoltásként. Tegnap délben már nem akart. és egész délután elfordította a fejét.(egyzser vette be a szájába, de akkor is ráharapott :twisted: ) Csak a lefekvés előtt volt hajlandó cicizni. Meg hát hajnalban 3x.
Pedig mi nagyon cicifanok voltunk ám.

Elnézést hogy most csak magunkról írunk, de már nem bír magával a fiatalember. De jövök még ma, és akkor megkapja mindenki a magáét :wink:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Na jó régen nem raktam már táblát (irul-pirul), úgyhogy íme:

Kép

Ha valaki szeretne bekerülni, javítandó adata van írjon privit! Köszi!

lilló

Na sziasztok!

A hanyag táblafelelős észbe kapott (irul-pirul).

A gyermekem annyira élvezi a jóidőt... (anyja fia) Hétvégén nagymamáztunk, egyfolytában a kertben nyomult. Imádta. Ma is egész délelőtt lent voltunk, ebéd után is rohanunk le a napra.

Rita üdvözöl mindenkit, nincs ideje írni, de majd valamikor visszatér közénk.

Manó: Sajnálom ezt a fogzásos dolgot, sajna mi most ugyanebben a cipőben járunk. Sőt mostmár így a tizedik fog környékén elmondhatom, hogy eddig minden fogzásunk más és más volt, más tünetekkel. Bosszantó, hogy ennyit kell a kis drágáknak ezzel a dologgal szenvedni, hülyén találta ki a természet.

Üdv az újaknak, érdeklődőknek.

Én kaptam kórházi hálóinget a szülésnél, és abban voltam. Mást mindent már leírtak a többiek.

Valaki kérdezett Gidai doktorról. Szerintem nagyon kedves. Nekem ő adta be az EDA-t és ő volt a fejemnél a műtétnél, és nagyon sokat segített, sok erőt adott az, ahogy bánt velem, pedig akkor látott életében először. Az egyik cimbinőm nála szült, nagyon meg volt elégedve vele ő is, ő szakmailag is dicsérte (ezügyben ugye én nem tudok nyilatkozni). Ha a saját dokimat nem szeretném, vagy valami történne vele (ne történjen!) akkor biztos őt választanám második lehetőségként. Nos ennyit tudtam ezügyben segíteni.

Babyborn: EDA-t az aneszteziológusok adják be, nem saját doki. Kérni kell. Illetve ha császár lesz, akkor megkérdezik, hogy mit szeretnél, aludni vagy nem.Őrzőről nem tudok infót, mert én a vajúdóban voltam műtét után, mert épp nagyüzem volt, mikor műtöttek.
A két csajszi után most pasit vársz? Tudod már, hogy mi lesz a harmadik babó neme?

Anid: Küldöm a recepteket.

Szép napot!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Tündi,
sajnálom a nem cicizést!Én csak tippelgetni tudok miért nem fogaja el Imi a cicit!Lehet a foga,vagy már kevés,vagy nem táplálja annyira és saját magát válassza el.Már kap tápit is a szopi mellé?Ha igen azt elfogadja?Ha még nem tápizik szerintem mindenképpen szerezzél be,mert valamit adnod kell helyette.Remélem megoldódik a gondod,és Imike újra kiegyensúlyozott baba lesz! :roll:

Babyborn,
az EDA-t altatóorvos adja be,nem a szülész.Ha a szülész dokinak van anesztes szakvizsgája,akkor ő is beadhatja!
Meglátod hamar belerázódsz majd újra a kismami szerepbe.Biztos a nagylányaid is sokat fognak majd segíteni! :wink:
Ha bármi kérdésed van mi szívesen segítünk.Biztos mindig tud majd valaki közülünk válaszolni!

Most intézem a banki dolgot,mert be tudjuk így is adni a hitelkérelmet,hogy egyenlőre nincs lóvénk.Aztán majd az értékbecslés után kiderül mennyi önerőre lenne szükségünk.Az lenne a legjobb,ha közben elmenne a házunk.
A családdal egyenlőre még nem beszéltem,máglátom mit hoz ki az értékbecslő!Majd akkor futok egy kört!

Tegnap este nagyon rossz volt,amikor apa elment!De azért lesz valahogy!Még jó,hogy a kórházi telcsit át tudtuk írni a nevemre,így megmaradt,tehát ingyen beszélünk! :wink:

Erika,
nagyon örülök,hogy sikerült és gratulálok nektek!Vigyázz magatokra!!!!!!!!!!!!!

Ági,
kösz a dumcsit, ma még felhívom őket!

Puszi nektek!
Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok lányok!

Először is Üdv. az újaknak. Megint vannak kismamáink!!!!!!!!!!!!!!!
Lillónál tessék jelentkezni a táblába, hogy lássuk ki hol tart!!!

:D

Köszönöm szépen a talis képeket! Nagyon tutik lettek. és milyen nagyok már a gyerkőcök.

Fogzás témában nagyon sajnálok mindenkit aki ezzel szenved, borzasztó lehet. Szerencsére nekünk semmi gondunk nem volt eddig vele. (kop, kop,kop). Nekünk most jön a szemfogunk a 2 felső, illetve az egyik alsó. csak úgy termeljük őket.

Timi- sok sikert a banki dolgokhoz. Biztos megértő a család és belemennek. (ennyi bizalmuk kell, hogy legyen irántatok). Apám is olyan volt, hogyha meghallotta a jelzálog szót, akkor már a válasz eleve nem volt, de aztán ő is belátta, hogy másképp nem megy. Na meg nem azért veszünk fel kölcsönt, hogy velük kicsesszünk.

Lilló! a jó idővel mi is ugyanígy vagyunk, egész nap kinnt az udvaron. 1 nap 2 garnitúra ruha a mosásba, úgy nézünk ki mint a bányászok. (sőt lehet, hogy felül is múljuk őket) . De nem baj! Éljen a jóidő!- és a sok koszos ruha :D

Luca sem akar mostanában rendesen enni, mindig le kell foglalni valamivel és csak akkor eszik. Néha már tök kivagyok ez miatt. Az alvás terén meg úgy állunk, hogy este 9-től reggel 9:30-10- ig alszik, napközben meg semmi. Na jó nagyritkán nyom egy háromneyed órás alvást aztán kész. De este már úgy ájul be az ágyba.

Mindenkinek szép napsütéses délután!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csáó

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok

Üdv az újaknak!

EDA: nekem Dr. Fontányi Zoltán csinálta, igaz nekem már jóval szülés előtt mondták hogy nem ajánlják az altatást, mert nekem beülti előtt volt egy laparos műtétem és ott I-II-es AV bolokkom volt, és jó is volt az EDA, főleg azért mert utána még 2-3 napig jött a dokibácsi és azon keresztül adta a fájdalomcsillapítót.

Timi
köszi a gratulációt

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Üdvözlöm az "új" kismamikat!

Tündi,nem lehet,hogy a ciklusod miatt nem akar szopizni?

Norbi is nagyon keveset eszik :cry:
Viszont állandóan a cicin akar lógni,azt hiszi fejőstehén vagyok.
Ha meg nem adok neki indul a hiszti :twisted:
Most kezdünk ott tartani,mint,amit Sára írt Vincusról,ugyan azok a tünetek.
Hiszti ezerrel,ha valami nem úgy van,ahogy a fiatalúr megálmodta.Lassan kezdődik a földhözverős verzió.Ott tartunk,hogy huzatja magát.
Alvás az ugyan olyan,valamikor csak 2-szer,valamikor meg sokszor kelünk :evil:
Ja, és mindenre azt mondja APA :wink:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!

Néha-néha bele szoktam olvasni a topicba, látom jókis összeszokott társaság van itt is, de idő hiányában nem vagyok aktív tagja, csak egy másik topicnak.
Van egy Fanni nevű nagylányom, akit a Sote II-n szültem és a mostani pocaklakót is itt fogom szülni.
Dr. Gimes a választott dokim, és anno Dömötör Margit volt a szülésznőm. Sajna nem indultak be maguktól a dolgok, így 10 naptúlhordással beindították a szülést: oxitocin, burokrepesztés, epidurál és 6 óra alatt megszületett a leényzó.
Mivel patológiás "beteg" voltam, a gyerekeágyon pedig túlzsúfoltság volt első éjszakánkat külön töltöttük.
Azóta úgy tudom lehet külön egyágyas szobákat kérni, persze pénzért. Tudna erről valaki bővebben nyilatkozni.
Illetve Anid írta, hogy ha van szülésznőm, akkor neki kell szólni hogy a 127,128-as baba-mama szobába szeretnénk kerülni. Mitől jobbak ezek, mint a többi 5ágyas? mit tudnak???

Előre is köszi a válaszokat!

Timka

Kép
Kép
timka76

Újra itt!

Imike alszik.Így most tudok írni.

Timi!
Örülök hogy haladtok a hitel dologgal. Bárcsak már mi is ott tartanánk... mert az azt jelentené, hogy hamarosan lesz kertünk,de még maradunk a 44nm-en :( erkély nélkül.
Tápit nem hajlandó enni a dárám. mert a cumisüveget úgy ahogy van születése óta nem szereti, nem is tudja használni. pedig leglalább 10 féle cumival kipróbáltuk. Na meg a tápit se szereti, de ezt a hétvégén már írtam.
Viszont már eszik elég sok mindent. Csak a folyadék pótlást kellene valahogy növelni.

Dorka!
A ciklusom nem hinném hogy a ciklusom a ludas, ugyanis már kétszer megvolt, és akkor nem volt gond.
Norbi is akkor egy erős jellem, ha ilyen "hisztis"?
Apa??? Fura hogy nem az anyát mondja. Mondjuk szerintem nálunk is hamarabb fogja mondani az apát, mert ha megjön a melóból mindig megyünk és köszöntjük, és mondom Neki, hogy nézd csak, megjött apa... Na apa soha nem mondja azt rám hogy anya, így szegény gyerek honna is tudhatná, hogy az én vagyok... :lol:

Boszti!
Hálóinget nekem sem adtak, még akkor sem amikor már az enyém elég koszos lett(szülés miatt) és apa még nem ért vissza a tisztával. Így maradtam a koszosban...

Prücsök!
Nagyon édes Blanka új képe!!! Igazi kis hölgy.

Anid!
Tegnap mikor Kata Nálatok már aludt, mi akkor indultunk át anyukámékhoz vacsizni! :) (én vittem a kaját 8) )
De 10-kor már Imi is ágyban volt. :wink:

Timka76!
Azért jobbak azok a szobák, mert Icanénihez tartoznak. És Ő a legaranyosabb csecsemős. Mindenben segít. De gondolom második babánál már van rutinod.
Egyébként nagyon édes a kép Rólatok!

Isteni idő van kint! Mi is voltunk császkálni. Elmentünk egy vásárló körútra. 10-14-ig. 8) 8) 8) 8) Vettem is egy új gatyót, mert az összeset kifogytam. :o

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Gyors kérdés velünk korú anyukáknak: Ki vett már esernyőkocsit? Van javaslat márkára/típusra?
Szeretnék egy könnyű és könnyen kezelhető kocsit a dög (bár imádott) Graco helyett, hogy a kocsiban is kisebb helyet foglaljon, meg ne azzal kelljen súlyzóznom.
És a gyerekülés vásár is a nyakamon... Hogy is volt az Isofix, nem Isofix dilemma...??? :roll:

Köszi,
Prücs

prucsok

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Timka
Bocsika, félreérthető voltam, azok a szobák is 5 ágyasak, ugyanolyan mindenyszioba.
Szóval a különbség (hogy is mondjam,csak,hogy ne moderáljanak ki) más a szobák összetétele.

Örző
Én vendégszerepeltem ott egy este, nekem semmi bajom nem volt ezzel, ha csak az nem, hogy gyerkőcöt nem láttam majdnem 24 óráig, én már 6kor mentem fürödni(ez túlzás,vonszoltam magam), hogy minnél hamarabb lekerüljek osztályra

Különszoba
Annak jó,akinek úgy bvan hozzátartozója, hogy ott tud lenni, míg ő pl. elmegy zuhanyozni, stb.
Nekem fel sem merült, mert rokon csak 300km-re,apa meg nem tudott ott ülni mindig, meg a gyerekkel sem tudtam volna mit kezdeni (első)!
Ja, és más emeleten van, mint a csecsemős nővérek, fürdéshez, miegymáshoz neked kell lehozni a ygereket!
Szóval macereás.
Mi azon viccelődtünk itt, hogy MArsiékat kell megkérdezni, velem együtt voltak benn! :lol:

Prücsök
Mi most vettünk nagyobb ülést, Maxi Cosi Tobi-t.
Isofix csak olyan kocsiba lehet tenni,amiben gyárilag megvan a hely, max. 5 évnél nem régebbiekbe azt hiszem!
Esernyős kocsit meg még nem veszeünk, bár nyaraláshoz lehez hogy jól jönne, mert még MAncinak feküdnie kell alváshoz!
Viszont van hátizsákos csővázos hordozónk, most hétvégén azzalé voltunk múzeumban (fotókiállítás- Nemzeti- tök jó) és nagyon élvezte. mondjuk már Sopronban azzal túráztunk!

Manó
Sajna Kata ilyen hamar kiüti magát! Ma játszótereztünk, megvolt ahinta, meg más gyerekek maxitaxija. Szóval ő ült nagy büszkén ezen a kis kocsin én meg rohangáltam égnekálló fenékkel körbe-körbe! :lol:
Vennünk kell valami ilyesmit!
Kinek van ötlete? Hol és olcsó legyen????!!!!!

Fogzás ügyben nincs ötletem, illetve cicvel semm.
Bár!! Kata akkor csinált így, mikor elválasztotta magát!
Üvöltött, mikor cicire került! Aztán tovagurult! :wink:

Képzeljétek tegnap a gyerek halat evett. Igaz, hogy csak kicsi menyiséggben, de cuppogot! :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Prücsök: Én esernyőkocsit is és autósülést is Pierre Cardent vettünk. Az esernyőkocsi jó szolgálatot tesz, mikor megyünk sétálni és nem kell a nagy dögöt fel-le cipelni a másodikra/ról. Ha messzire megyünk bkv-val akkor a régi kocsit viszem, mert csak kényelmesebb, csak jobb. Viszont ha autóval megyünk, jobban elfél a csomitartóban az esernyős. Az autósülés mellett meg azért döntöttünk, mert azt mondták, hogy a egy az egyben a Maxi Cosi másolata, feleannyiért, biztonságilag is ugyanolyan jó.

Manó: Nem biztos, hogy elválasztja magát Imi. Bí a mensim megjelenésekor csinált ilyet. De az is lehet, hogy a foga zavarja Imit, bár nálunk olyankor inkább több a szopi, mint kevesebb.

Anid: Kismotrot, maxitaxit én Csepelen vettem a bababoltban a HÉV végállomás mögötti lakótelepen.

Dorka: Az apa könnyebben kimondható, mint az anya, biztos azért mondja :)

lilló

Lilla
Hol az a bolt? Ha legközelebb kiemygek a sulimba, akkor onnan már csak egy ugrás!

Kép
anid

köszönöm az üdvözlést :)

babyborn: kb egy időben szülünk és közös pont még, hogy nekem is van egy 10 évesem, csak fiúból :)
most kislányt várunk, holnap megyek uh-ra

hálóing téma úgy látszik megoszlik, van, akinek jut, van, akinek nem adna. ebből tanulva viszek egy halommal, gombosat is és póló szerűt is, csak meg leszünk 4 napig :)

én nem szeretnék érzéstelenítést, kivéve a gátvágásnál. mivel a fiamat is így szültem, szerintem most is menni fog. aztán majd meglátjuk ;)
egyébként ezt már tudnom kell előre? vagy mondanom, hogy kérem? végül is nem látom akadályát, hogy a szülés közben kérjem.

lilló: a tábla biztos tuti, de nem tudom kinagyítani... :(

azt még elárulnátok, hogy mi az a patológia? nekem erről a hullaház jut eszembe, de azt nem a szülészet mellé teszik. :oops:

Kép

Kép
boszti

Sziasztok

Boszti
terhespathológia: ha szülés előtt bekerülsz bármi ok miatt akkor ide kerülsz, és utána megvan a babóca akkor a gyerekágyra raknak át.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok

Boszti
terhespathológia: ha szülés előtt bekerülsz bármi ok miatt akkor ide kerülsz, és utána megvan a babóca akkor a gyerekágyra raknak át.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

timka.
szió, ugyanaz a dokink és a szülésznőnk is:)
Az egyágyasok fent vannak a másodikon. én voltam ott, egyszer elkülönítettek, még amikor vártam Pannát. Jó, hogy külön vagy, de a babához nem jönnek fel a csecsemősök, neked kell levinned lifttel, vagy lépcsőn, márpedig elég huzatos a kórház. Szóval szerintem jobban jársz az 5 ágyassal. Az egyágyas most asszem 6000/ nap.

boszti:
nem árt tudni előre, hogy akarsz-e érzéstelenítést. ha mindenképen, akkor azért szeretik tudni, mert nem mindig van bent sz anesztes, aki beadhatja. Legalábbis nekem ezt mondták. Ha szülés közben kérsz, és éppen bent van, akkor szerencséd van. Én amikor már kértem volna, akkor már felesleges volt:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szép jó reggelt!

Ma is szép napunk lesz. Irány a szabad!
Mi is megyünk ki,csak várom h felkeljen a kis tökös.(tegnap fél11-kor aludt el. :(
Újabban éjszaka ordítva kelünk és nagyon nehéz megvígasztalni.

Esernyő kocsi, gyerekülés:
Igaz, mi még csak 7hónaposak vagyunk, de már van mind a kettő.
Esernyő kocsit alig talátunk. Se a brendonban, se a mária nagykerben. Végül a mini manóban talátunk egy top rider-t. De nekem annyira nem jön be. Imi nem szereti
Gyerekülés: Mi Concord trimax-ot vettünk. Imi nagyon imádja.
Nem tudom, hogy emlékeztek e, hogy ordított a kocsiban. Na ez addig fajult, h ha már betettük akkor ordított, két utcát nem lehett vele menni. Ekkor elmentünk a legközelebbi gyerekboltba és megvettük a gyerekülést. Azóta IMÁD kocsikázni.
Egyébként nekünk az eladó rengeteget segített. Ott voltunk min. egy órát. Megnéztünk egy csomó ülést, belepróbáltuk Imit, megmutatta hogy kell bekötni. És tényleg az Iminek a legkényelmesebbet taláta nekünk az eladó, nem a legdrágábbat, vagy pont a legolcsóbbat.

Hát a mi kis Emberkénk ilyen válogatós, nem ül álm el akármiben. :wink:

Új tudomány: Ha mérges, akkor elkezd kutyázni. :roll: :roll:
És tépi azzal a négy kis fogacskájával a kiflit, na meg mindent, amit a szájába adok.

Megyek reggelizek, mert Imi még mindig alszik.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Lányok!

kis szünet után ismét itt vagyok! Bedöglött a gép, a párom tegnap lehelt bele némi életet, de ma reggel megint kezdte a bosszantásomat.... na mindegy, remélem sikerül ismét belerázódnom a topic-életbe! :)
Végig olvaslak benneteket, most csak rövid ideig hallatom a hangom, mert mennem kell a gyerkőccel logopédushoz. Csak jelzem, hogy még élek..... :)
Szakítottam a dokimmal a sotén.... érzékeny búcsút vettünk, bár ő még szerintem gondolkodik abban, hátha megváltozik a véleményem. Most amolyan nyitott kérdés a dolog, nem zártuk le, de sztem váltok. Megyek a Vermeshez a Mávba. Már ha fogad. 16-án megyek hozzá, akkor okosabb leszek.
Pletykálok egy jó hírt aztán futok.....
Voltam 18 hetes UH-on és..........

[b]EGÉSZSÉGES KISLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY![/b] :) :D

Puszi mindenkinek, legyen jó napotok lányok! Annyira szépen süt a napocska! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. Én is a Sote II: Női Klinikán szeretnék szülni. Orvosom még nincsen, viszont Meltzer Zsolt dokit ajánlották nekem. Hallott valaki róla, vagy esetleg szült nála valaki?

Segítségeteket előre is köszönöm.
További szép napot mindenkinek.
Jenny
jenny

Sziasztok!

Először is üdv az új kismamiknak, kérdezzetek bátran, valaki biztosan tud rá válaszolni, tanácsot adni.

Mandala! Gratulálok a kislányhoz!!! :) :) :) Tudjátok már, hogy mi lesz a neve? Remélem 16-án meg tudod beszélni Vermessel a dolgot és minden rendben lesz!

Gyerekülés: nekünk is Concorde Trimax van és nagyon szeretjük. Mármint szerintem tök jó, dönthető, jó anyaga van stb, Sanyika szerint pedig kényelmes, sokat szokott benne utazni, hosszabb távokon is. Nagy előnye, hogy később ülésmagasítóként is használható. Esernyőkocsink sajna nincs, cipelem a nehéz nagykocsit. :(

Fogzás ügyben nem tudok segíteni, mivel Sanyikának még mindig csak kettő van és még nem vagyok elég tapasztalt ebben a témában. :oops:

Dorka! Szerintem mondogasd Norbinak, hogy éppen mit csinálsz és minden mondatodban legyen benne az „anya” (na jó, elég minden másodikban is). Így hallja azt is és könnyebben megtanulja. :)

Az én kis drágám most aludt el, elég sokat alszik napközben, így este csak későn, 9 és 10 között alszik el. Szerintem ez egy ekkora gyereknél későn van, próbálom valahogy visszaszoktatni a 8-9 órás elalváshoz.
A tápszert egyáltalán nem akarja meginni cumisüvegből. Már próbáltam Maci kávéval is, de úgy sem jön be neki. Ha Holle pépet és banánt teszek bele, akkor kanállal megeszi, csak így nem eszi meg a kellő mennyiséget a tápszerből. Van valami ötletetek, hogy mibe keverjem bele, hogy többet megigyon belőle?
Sanyika már csak naponta 1-2-szer szopizik, akkor is csak keveset, szerintem már nem sokáig lesz tejem…

Timi! Sikerül a hitelt elintézni???

Megyek, vár rám egy-két feladat míg a csepp alszik.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Jó reggelt!

Anid: Ha elmész a csepeli HÉV végállomására, akkor ne a főút felé menjél ki, hanem hátul, ott van egy lakótelep. Az egyik ház aljában van a bolt. Nem túl nagy, de nagyon sokminden van, ki vannak pakolva még az utcára is. Elég jó áron dolgoznak. Polették ugyanolyan autósülést, mint mi a Minimanóban (ami szintén nem a legdrágább hely) 5000Ft-tal olcsóbban vettek.
Van honlapjuk is, megkérdezem Polettet mi a címe és belinkelem.

Lilla

lilló

Sziasztok!
Csajszim alvás közben vetkőzik!! :) Mutatom!

Kép
Kép
Kép
mágnes

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1175586543.63.jpg[/img] Szriptíz alvás közben :) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

http://gportal.hu/gindex.php?prt=68278

Anid: Ez a bababolt elérhetősége

Mágnes: Nagyon drága a kis vetkőződ! :lol: Enyémke mindig felülről vetkőzött, mostanában tért át az alsó ruhadarabokra :lol:

lilló

HALIHÓ :cry:

Jenny én vagyok a te embered, nála szültem, 7 éve az orvosom!
Mire vagy kíváncsi?

Kép
anid

Szia Anid!

Egyik kolleganőm ajánlotta, és mivel személyesen még nem találkoztam vele bármilyen infó (milyen emberileg, anyagiak..stb.)érdekelne vele kapcsolatban. Ma szeretnék időpontot kérni tőle a magán rendelésére. Ha gondolod, írhatsz a gyongy30@yahoo.com email címemre. Várom mielőbbi válaszod.
Köszike :D .
jenny

Sziasztok!

Tündi: Norbi tényleg egy "erős" jellem.
Nem gond, hogy apát mond, végülis tényleg nem magamat emlegetem,hanem az apját napközben.
De ez jó ötlet! Mostantól egoista leszek és majdnem minden mondatba megemlítem magam :lol:

Prücs:köszi a cipős infót,de sajna oda most nem tudok elmenni.
Mi esernyős kocsit még a börzén vettünk,Pierre cardent.De azt csak tényleg utazásokhoz használjuk,mert kicsik a kerekei és ez nekem nem annyira jön be.
Autósülést mi az Auchanba vettünk Fox Kids,vagy valami ilyesmi.A célnak megfelel.

Üdvözlöm megint az újakat!
Sajna doki ügyben nem tudok segíteni.

Mandala gratulálunk a kislányhoz!

Mágnes:aranyos a kis sztríptízes!

A Norbi már a pelust is leszokta néha magáról varázsolni, igaz ébren.

Kérdés: tudnátok homok ügyben segíteni????
Szeretnék a Norbinak homokozót,de nem tudom honnan vegyek homokot.Ami nem "koszos".

A napsütést mi is élvezzük már egész jó a színünk.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!

Jó régen jártam már erre, igazából csak olvasni szoktam néha, azt sem mindig.
Ilyen szép időben inkább sétálunk a nagyfiúval:-)

Gratulálok minden pocakosnak, akik várják a babócákat. Könnyű terhességet kívánok!

Látom többen is költöztök. Kitartást, és sok szerencsét kívánok Mindenkinek, aki ebben a cipőben járdogál:-)

Mi jól vagyunk, szépen nő, gyarapodik Ákos. Két hét alatt 700 grammot hízott, hát néztek is ránk tegnap az orvosnál :oops: :oops: :lol: :lol: Dehát mit csináljak? Ha már nem kell neki kaja, kiköpi a cicit. Ha még éhes, akkor üvölt, szóval nem akarom levenni ciciről. Majd nem lesz ilyen mohó, ahogy növekszik szerintem:-) Vagy tévedek? Van valakinek ebben tapasztalata?

Ti meddig fejtetek szopik után? Már lassan teli lesz a mélyhűtőnk tejcsivel..

Most, hogy megyünk sétálni, már irigykedve nézem a pocakosokat:-) Már kezdeném is előlről az egészet, annyira jó élmény volt!!

Őrző: hát a nővérkék nem igazán kedvesek, sőt.. Tőlem az egyik úgy vett vért, hogy még mindig meg van a helye, és lassan egy hónapja lesz, hogy szültem. Morogtak, h hányan vagyunk császárosok, biztos nem is akartunk rendesen szülni, ez így lett megbeszélve a dokinkkal.. Hát nem tudom, azért felkelni másnap a varrattal.. Nem volt leányálom. És akkor közölték hajnali fél 6kor, hogy menj fürdeni. Alig segített valamit....

127, 128: én a 128-ba voltam, és Ica néni tényleg nagyon nagyon rendes volt. Segített, biztatott mindenkit, és sok hasznos tanácsot kaptunk tőle.

Hálóing: nem adtak szüléshez, nekem kellett vinni. De mivel a vége császár lett, így mindegy volt....
Érzéstelenítés: nem mindig van a kórházban Eda, azért sem tudnak mindig adni. A spinális érzéstelenítésnél is gond volt, aki utánam jött a műtőbe, őt már altatták.. Szóval nem csak az anesztesen múlik, hanem a készleten. (Nekem Börzsönyi doki volt az anesztes, nagyon rendes, a gyerekágyon többször meglátogatott, megnézte a szúrást, a gerincem, szóval tényleg figyelmes volt).

Na, megyek, lassan eszünk:-) Aztán sétálunk még egyet, mert ma már voltunk délelőtt ebben a szép időben!

Puszi Mindenkinek!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Hát ez a topic aztán pörög rendesen....
Köszi mindenkinek a választ szobaügyben.

Én anno pénteken szültem, szombaton kerültünk össze a 123-as szobába, és kedden mentünk haza. Akkor épp influenza járvány miatt látogatási tilalom volt, ráadásul a csecsemőosztályon nagy felfordulás volt, mert az intenzív osztály átalakítás előtt állt, így az ottani babókat kiköltöztették a csecsemőkhöz, azokat meg bapaterolták az anyukák mellé, és ha valaki esetleg leadta oda a gyereket elég csúnyácskán néztek rá.
Ica néniről én is csak jókat hallottam, de nem sikerült vele találkozni, sajnos, pedig első gyerekes anyukaként rám fért volna pár jó szó.
Most azért vacilálok a külön szoba mellett, mert oda bejöhetnének a hozzátartozók is, így az elsőszülött is, aki gondolom rettenetesen fog hiányozni.
Szülésznőm korábban mondta,hogy ha egy mód van rá ő lebeszélne a különszobáról épp az általatok említett dolgok miatt.
Úgy gondolom második gyerekkel már van egy kis rutinom és bevállalhatom,de a szerencsére is bízom,hogy lesz-e ott hely.
Meg aztán én nem hallottam akkor még erről a 127,128-as szobákról, de megkérdezem a szülésznőmet is, tud-e ott ágyat intézni nekünk, ha mégse cuccolok a másodikra.

Köszi még egyszer a válaszokat!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok !!!

Jó,hogy így pörög ez a topik sok hasznos infót lehet töletek ellesni !!! :D Mert írni nem mindig van időm !

Timka:én is a 123-as szobában voltam 2 éve és pénteken is szültem :wink: !!!! A te pénteked is febr. 25.-e ???

Örző: nekem kellemes tapasztalatom van róla !!! Mindenki nagyon segítőkész és figyelmes volt velem!!!!
A férjem akart adni pénzt nekik de nem fogadták el (a csecsemősök se) pedig nagy volt az örület a kórházban !!!!

Jó babázást és jó babavárást mindenkinek !!!!

Üdv.: Judit
babi24

Sziasztok!

Mágnes
nagyon édes a pici lánykád!

Örző: én tudtam hogy milyen az ápolónő, mert már volt előző év márciusában szerencsém hozzá ugyan ott egy műtét során, úgyhogy én nem is vártam tőlle sokat, de azért hajnalban segítőkészen kikísért a mosdóba és segített is megmosakodni, csak az volt rossz, hogy a kézfejemben lévő infúziót úgy zárta le hogy a legkisebb fecskendőt helyezte bele és azt leukoplasztal leragasztotta, néztek is nagyot a gyerekágyon hogy mi az! és gyorsan kiszedték!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Én is ritka vagyok erre mostanában, mint a fehér holló. De végre eljutottam idáig. Azt nem is nézem, hány oldalt kéne visszaolvasnom. Úgyis lehetetlen.

Új kismamiknak mindenestre üdvözletem!

Láttam, hogy lemaradtam egy taliról, de sebaj, a következőre majd már összekapjuk magunkat. Ha marad ez a jó idő, lehet újra szabadtérit szervezni! Csak hogy a kis vakondok kiélhessék magukat.

Máté egyébként szépen fejlődik, még nem megy, de szerintem nem sok van vissza. Néha elfelejti magát, és nem kapaszkodik, úgy áll. Meg nagyon szeret sétálni, ha fogja valaki a két kezét. Van 5 foga, és most szenved a 6. -tól. Kezd kinyílni az értelme is, már tudja, hogy mi hol van, megmutatja a baba szemét, orrát, meg ilyenek. Apukám megtanította fújni is, ami nem nagy öröm, mert néha kaja közben is csinálja. De lassan talán elfelejti. :) Hát, kb ennyi van vele.

MAi menü: padlizsános csirkeragu rizzsel. (Csak hogy idegesítselek titeket :lol: ). Megyek, mert mindjárt leég.Üdv,
Rita

Ui. Jutka, jársz még erre? Egyszer csinálhatnánk újra minitalit!

Kép

Kép
rita81

Sziasztok,

Voltam az excégemnél és újra megjavult a gépem :-) Viggyázzatok, megint gyakrabban jövök :-)

Prücsök
Az esernyős babakocsi nálunk is folyamatban van, én még csak a neten nézelődtem, mert elmenni még nem volt időm, de aztán rájöttem, hogy ez így nem jó, mert tologatni keell, kipróbálni stb. Erre én is várnám, hogy kinek milye van, és hogy az miért jó vagy miért nem jó.
Autósülés nekünk is MaxiCosi Tobi van.
Isofix vagy nem kérdés kapcsán nálunk az egyik kocsiban van, a másikban nincs. Lehet a kocsidba rakatni is, mert akkor ugyebár a kocsihoz rögzül az ülés és nem a biztonsági öv tartja. De az én kocsimban (és ügye én járok vele többet) van valami biztonsági öv stop (vagy mi a fene) és így azzal sem tud elmozdulni az ülés. Mert ha nem izofix fan, akkor a biztonsági övvel rögzíted az ülést. Jó ha tudod, hogy az isofixesek minimum 20ezerrel drágábbak.
Szóval mi maradtunk a nem isofixnél.
Nagyon tetszik Blanka új képe.

Jó éccakát,

Gabek

Kép

Kép
gabek

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Mágnes
Édi a kiscsaj! Sztriptíz mi?? Na szépen vagyunk!

Szilvi
Szépne fejlődik Ákos is, van akkor étvágya rendesen!

Örző
nekem szerencsém volt, mert pont egy kicsit nyügösebb lánnyal voltam, és mivel én rendes páciens voltam keresték, hogy hol is tudnának segíteni! A csajszinak minden baja volt, hajnalban még konzultációt is összehívtak, mert amikor köhögött fájt a sebe és annyit veszekedett az ápolónővel, hogy csak ajaja! Végül mikor mondták neki reggel, hogy akkor átviszik a Kútvölgyibe, hegogy trombózist kapjon akkor a csaj még jobban veszekedett, hogy őt itt le akarják rázni ,meg tűpárnának használják, mert a mocsok ápolónő adott neki fájdalomcsillapítós injekciót, meg a vérnyomásmérő mandzsettát túl szorosra húzták direkt, s hogy nekem bizots van valami protekcióm, mert nincs semmi bajom és bizots nekem jobb az ágyam, vérnyomásmérőm stb..
Így én extra gyorsan ki akartam kerüln ionna, mert nem hagyott pihenni.
Aztán végül annynira bebánikolt, hogy el akarják venni tőle a babát, hogy a vérrnyomásmérő összev-vissza jelzett, aztán megint jött egy sereg doki és akkor pszichiáter is jött. Két nappal később engedték le a gyermekágyra, de még akkor sem mosdott meg. NA mindegy, mindenki máshogy türi a fájdalamt és a helyzetet!

Én is pólóban szültem eleinte, aztán császárnál kaptam szép zöldet!

Rólunk:
Újabb két fog akar jönni, pedig már mondtam acsajszinak,hogy Lassan járj,tovább érsz!
Plusz náthás is. Szóval van most minden: láz, nyüszi, takony-nyál csorgás, doki néni háznál , anyósék pedig már egy hete itt vannak!!!

Szóval mindenféle gyógymanót kérek, mert el akarun kmenni húsvétolni Szatmárcsekére (Isten háta mögé)!!!

A szomaki itthon szült, már tegnap előtt lent volt az udvaron a két nagyobb (5,3 évesek) és bicikliztette őket! csodálo maz erejét! Ja és nem látszik a három gyerek rajta. Mármint az alakján!
Én,ahogy visszaemlékszem még hetekig húztam a belem!
Mindenkinek mást osztott a gép!

Mai menü: hurka,kolbász!! :lol:

Kép
anid

" A szomszéd,aki..."
Még nem vagyok fenn igazán!! Robotpilótám segítségével intéztem el a reggelit!

Kép
anid

Szia Anid
A nyálcsorgás egy darabig kb. 1 éves koráig tuti marad, mert valamikor valamilyen fogacska biztos ki akar bújni.
A többiben nem tudok tanácsot adni, mert nálunk még nem volt láz. Az orrfolyásra pedig az orrszívó, vagy én azt is szoktam csinálni, hogy jól megnevettetem, vagy kicsit küzd és akkor erőlködik és jobban fújja a levegőt ki és több takony kijön.

Mit csináltok Szatmárcsekén, mi van ott?

Ki hova tervezi a nyaralását belföldön? Kíváncsi lennék az ötletekre, mert mi egy hétre szívesen kimozdulnánk, de nem tudom hova. Van ami valakinek bevált?

Újra aktív lettem :-)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Rita,
de jó,hogy előkerültél!Máté milyen szépen fejlődik,nagyon ügyi baba! :lol:

Gabek,
neked is nagyon örülök,jó,hogy megint aktív vagy! :lol:

Esernyőkocsi:Nekem Pierre Carden van.Szerintem jó.Ennek a márkának csak ez a kocsi fajtája sikerül a legjobban.A többi nem nagy szám,de ez tényleg jó,és az ára is elfogadható.Könnyű össecsukni,több fokozatban dönthető,van teteje,még lábzsákot is adnak hozzá.És elég jó a színválasztéka is.Nekünk barna-drapp van,még Zsoltikáé volt,Hanna örökölte.De Rebinek is ilyen volt anno.Tolni is könnyű,stramm kocsi.A gyereket is jól be lehet kötni,mert a vállaknál is el kell vezetni az övet.(asszem ezek az 5 pontos övek)Aki ezt válassza szerintem nem bánja meg!Nyilván a Perego Pliko könnyebb,de semmivel nem tud többet ennél,viszont a pénztárcát eléggé megrövidíti.

Pussz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

KISMAMÁK :!:
Maradt kb. 30 db Elevitem, aki igényt tartana rá, légyszi küldjön mailt és megbeszéljük hol adhatnám oda.

Prücsök
Mi is kipróbáltuk a kifli, a kenyér után a kalácsot is, és tényleg nagyon ízlik. :P Lehet, hogy a tojást is kipróbálom, készülve a születésnapra. Margarint tettél alá? és utána rányomkodtad a kenyérre, vagy hogy?

Lilló
Miattad meg a sajtot próbáltuk ki, már kapott 3-szor is :-)

Mai újítás a padlizsán lesz :-) Párolva gondoltam, de ha valakinek van bevált módszere, az gyorsan írja meg, mert hamarosan készül az ebéd.

Jó dolog ez a tali, kapok egy csomó jó ötletet :-)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Újra itt! Jó régen írtam már. :oops: Most először csak gyors helyzetjelentés rólunk, aztán megpróbálok visszaolvasni. Bár tudjuk ekkora mennyiséget szinte lehetetlen.

Üdv az új kismamiknak! :D

Rólunk pár szó:
Ricsinek kibújt 2 alsó fogacskája nagy sírással és 1-szer leesett az ágyunkról. Tegnap voltunk súlymérésen, 8 kg és 69 centi. Gyümölcsöket szereti, zöldségekkel hadilábon áll sajnos. Sőt az általam elkészített kajákat sem csípi. Ennyire rosszul főznék? :roll: :oops:
A doki nénitől meg is kaptuk, hogy ezért olyan satnya a gyerek, mert nem eszik elég zöldséget. Azt se tudtam hova bújjak el erre a kijelentésére. :oops: Mivel tömjem ezt a szerencsétlen gyereket? Sinlacot próbáltam, de utálja. Milupás tejpépet egyszer kipróbáltam, de egyik babás barátnőm azt mondta, hogy azt ne adjam mert nem tesz jót a gyereknek. (nem lett semmi baja) Mondjuk pollenallergiám van. Van még valamennyi tejcsim, de szerintem az már csak szomjoltásra elég. Sajnos vissza is fogytam a kiindulási súlyomra. Tápszert úúúútálja.

Van valakinek ötlete? Lilla?
Még nem kúszik, szerintetek kezdhetek aggódni? Feltolja a fenekét, meg négykézlábra áll, de elindulni nem akar, és még nem ül max. ha kitámasztom, sőt még nem áll fel. Valami baj lehet?
Mikor kell ezeket a dolgokat produkálnia?

Na tessék, ennyi idő után bejövök és elkezdek panaszkodni. Ne haragudjatok, de úgy kitört belőlem. Nem igazán tudom mással megbeszélni ezeket a dolgokat. Párom este 8-9-nél előbb nem ér haza és akkor is fáradt. Már úgy várom ezt a húsvéti pár napot!

puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓ

Évi
Dokinő elmehet a sunyiban, na és ha 8 kg?
Kata is annyi, és akkor mi van?
A mi dokink meg pont azt mondja, hogy így jó,ahogy van!
Produkálnia nem kell semmit !Nyugi!
tesóm gyerek először feküdz stabilan a hátán úgy 9 hónapot, aztán ült stabilan még 6 hónappot, aztán felált és azóta rohan, most augusztusban lesz két éves! Senk ienm parázott, mondjuk azóta mindent csinál, csak fordított sorrrendbe: most kezdett el kúszni!
Szerintem semmi baja Ricsinek!
Azért vagyunk,hogy panaszkodjunk!
Gondold at,hogy apa meg állandóan otthon akar lenni veletek! CSak valakinek dolgozni is kell!

Gabek
Mi Lido di volano nevő olasz kis faluban nyaralunk, ha lesz hely a házban! Két éve is ott voltunk és nagyon bevált! Nincsenek túristák, csak olaszok! Nagyon nyugis, viszont Közel van Velence Rimini SanmArino stb.

Szatmárcsekén nincs semmi (na jó Kölcsey sírja,de nem ez adja az indítattás)
VAn 3-4 baráti házaspár az országban szana meg szét, és mindig elmegyünk valamerre!
Most ide!
PIHENÜNK, a lkaját előre megcsináljuk, útbaejtjük a nagyikat egy kis plusz finomságért(mindannyian szabolcsiak vagyunk) és csak melegítjük a kaját!:)))))))))
Nagyon bevált taktika!

Kép
anid

Szia Anid!

Oké, akkor nem parázok annyira. Bocs, nem jutott jobb szó hirtelen az eszembe, csak a produkálni. :oops: :oops: Ez tényleg ronda szó, nem így akartam írni, csak még nem térek napirendre a doki nénink felett.
Igazad van tudom, hogy valakinek melózni is kell, csak szép lassan kezdek begolyózni itthon, Ricsi folyamatosan nyekereg. Szerintem már mászna, de fogalmam sincs, hogy mi tartja vissza. Pedig már körbepakoltam őt a földön játékokkal. :roll:

Látom, volt tali. Remélem legközelebb már mi is ott tudunk lenni. :wink:

Bocsi, mennem kell. Ricsi üvölt.

Évi

KépKép
ranpo

Ranpó
Nincs semmi baj a Ricsivel, nekünk még anno (mármint az én gyrekorvosom) azt mondta az orvosunk, hogy az ajó, ahány hónapos annyi kiló, tehát ha Ricsi 7 hónapos és 8 kg akkor még túl is lépte a mércét. :lol:

A mozgás miatt se aggódj,a Gergő is csak háton volt hajlandó feküdni, pedig a kúszás ugyebár hasról indul el. Nálunk előbb volt forgás, mármint úgy közlekedett és így megbarátkozott a hasonfekvéssel is. Csináld azt, hogy kiteszed a nappaliba a földre ill. pokrócra és a játékait rakd köré, úgy hogy max. 10 cm távolságban legyenek és kicsit ficeregnie kelljen értük. Előbb utóbb erre rá fog mozdulni :-)

A kaja miatt se keseredj el, mert nem te főzöl rosszat, hanem lehet, hogy megszokta a bolti kaját, amiben van cukor is, és gondolom Te azt nem teszel bele. :roll:

Jó, hogy hallottunk rólad, gyere gyakrabban.

Gabek

Kép

Kép
gabek

Hello Csajok!

Voltunk Polettékkel csavizni, és szert tettem néhány homokozós göncre jó áron, ugyanis Enyémkét mostanában teljesen elvarázsolja a homokozó. Hétvégén indulunk homokozó szett beszerző körútra, most ruhákat vettem az ügyhöz, ne a szép ruháiban csússzon- másszon. Ja, és amióta kitört a homokozó láz, azóta az egész lakásban csikorog a talpunk alatt a padló, már kevés a napi egy felmosás :shock: . Na lesz ez még így se...

Ja, és mostmár anya vagyok, nem mamma. Tök érthetően mondja, hogy anya. :) Annyira jó érzés.

Ranpo: De jó, hogy jelentkeztél te kis eltűnt.
Én csak megnyugtatni és biztatni tudlak. Szerintem nem vagytok elkésve. Barátnőm kislánya 9 hónapos és most kezdett el mászni és most is nagyon ritkán hajlandó csak rá. Ráadásul ő négykézlábra állni is pár hete kezdett. Minden gyerek más és más, más a fejlődési ütemük, más az egyéniségük, vannak mozgékonyabbak, lustibbak. Amivel tudod őt segíteni, ha sokat teszed hasra. Illetve gyakoroljátok, hogy hasra rakod, alá nyomod lábijait térdelő pózba. Én mikor vigyáztam Flórára (fent említett kislány) mindig ezt csináltam, és eredményes volt. Flóra sokat hisztizett, ha hason volt, mert nem szerette,de aztán megszokta. Felülni pedig akkor fog magától, ha már bizton áll négykézláb, mert abból könnyen ül le. Bálint is akkor kezdett egyedül ülni, mikor már négykézlábazott, hátraült a kis lábiját kifordította, elég érdekes módon kezdte.

Az evés miatt se izgasd magad. Enyémke se egy Arnold, egyszerűen ilyen típus, hosszú és vékony. Pedig eszik mindent rendesen. Ha egyébként jókedvű és semmi baja, akkor nincs gond. Bálint is egy darabig csak üveges kaját evett. Nem csoda, azokban van só, cukor, ízesebbek, mint amit mi készítünk, mert ugye mi törekszünk arra, hogy elhagyjuk belőle a bűnös elemeket. Amióta megkóstizta, amit mi eszünk, azóta ha csinálok neki kaját, elfogadja. Pedig ő is nagy üvegeskaja faló volt. Illetve Ágiboszi javasolta, hogy amit csinálok neki azt tegyem bele egy kimosott bébiételes üvegbe, mert neki ez Daninál bevált. Na én nem próbáltam, mert közben megoldódott a dolog. De próbáld ki, hátha csak tetszik neki az üveg...
Amit még tudsz csinálni, hogy ha van valami zöldség - egy dolog - amit szeret és megeszik, akkor azt tenni mindenbe, amit csinálsz. Én sütőtökkel turbóztam minden kajáját, és így jutottunk el oda először, hogy csak minden második nap evett üvegeset.

A dokinő meg kapja be. Egyrészt hogy lehet ilyet mondani egy gyerekre? A másik meg, hogy 8 kiló nem hiszem, hogy kevés egy 7 hónaposnak. Ha megnyugtat Bí sem volt több és a mi dokinőnk azt mondta, hogy remekül néz ki a gyerek.

Gabek: Örülök, hogy bejött a sajt. :)
A tortát még nem csináltam meg, így gyakorlatban nem tudom szétesik-e, de a barátnőm már kétszer is csinálta mindkét gyereke első szülinapjára és neki egyben maradt, ahogy a képeken is látszott. Állítólag finom is. Én megsütöm Bí szülinapjára, két héttel előttetek leszünk, szóval majd megosztom Veled a tapasztalataimat.

Úti tippek, ahol már jártunk és nagyon szeretjük a teljesség igénye nélkül (kikapcsolódós helyek): Mátraszentimre, Eger-Egerszalók! (favorit) , Sopron, Parádsasvár, Sárvár, Szeged...
Aktívan vagy passzívan akartok pihenni? Gergőt is vinnétek?
Mi májusban készülünk egy hétre valahová. Remélem apa el tud jönni szabira.
Gondoltunk Alsópáhokra a bababarát hotelre, de barátaink voltak ott, és azt mondták, hogy olyan tömeg volt ott, hogy lépni nem lehetett, na én nem ilyen helyen szeretnék kikapcsolódni.

Na megyek, megcsinálom a padlizsán krémet, annyit padlizsánoztatok itt, hogy megkívántam. :)

Üdv.
Lilla

lilló

Sziasztok,
mi a különbség a sote I és sote II között? azt tudom, hogy mindkettő oktató kórház, valamint a bejáratuk más-más utcából nyílik. de vajon szülés szempontjából itt ingyen választahok? vagy itt is van kijelölt kórház? vagy egy intézmény a kettő? teljesen tanácstalan vagyok, nem szeretnék 2 perces fájásokkal az épület előtt totojázni, hogy most ha ebbe jelentkezek be, akkor fizetnem kell? :roll:

Kép

Kép
boszti

Jó reggelt Mindenkinek!

Végre jó a gép!
Örülök, hogy néhányatokhoz most már arcot is tudok kapcsolni.
Csak felületesen tudtam visszaolvasni. Üdvözlöm az új kismamákat.

Képzeljétek! Anita az én általam készített hamit nem, de persze a boltit megeszi. Már tízóraira megeszik egy kis üveges gyümit.
Szegényke meg is szenvedte rendesen, 5 napig nem tudott produkálni, na de utána már jöttek a nyúlbogyik. Mondjuk számítottam rá, hogy meg fog változni a trotyi szokása, de azért kicsit aggódva néztem a pellust, ha nem volt benne termés.
És!!!!!!!!!! Mászik! Ül! Felül négykézlábról fél fenékre és támaszkodik az egyik kezével a másikkal meg kapaszkodik fölfelé.

Ranpo Évi! Jól emlékszem, te szültél Újvárinál? Voltál nála mostanában? Neked is azt mondta a 6 hetes kontrollnál, hogy fél év múlva kell rákszűrés, ellenőrzés?

Valamelyikőtöknek meg van az Álomszép c. CD?
A mostani Baba magazinhoz volt egy CD és azon van 1 dal róla. Nagyon tetszik. Szerintem sokkal nyugtatóbb és kellemesebb a zene rajta, mint a babzene CD-n.

Most sietek, mert vár a házimunka.
Lányok! Festitek a tojásokat? :lol:

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Én még nem írtam hozzátok, de már olvastalak titeket korábban, és persze sok hasznos infot kaptam tőletek. Én is a II. sz. klinikán szülök, remélhetőleg 2 héten belül.
Árp. 16-ra vagyok kiírva a kislányommal.

A dokim azt mondta a 38. hetes vizsgálaton, hogy nem szállt le még a babám, elég magasan van a feje, ha ez így marad, akkor automatikus császár lesz, de persze nem kizárt a hüvelyi szülés sem.
Zsoldosné Eta szülésznővel találkoztam kedden, de csak amúgy kutyafuttában, még egyeztetünk részletekről később.

Kicsit el is vagyok kenődve, hogy a császár is esélyes, jobban szeretnék simán szülni, de így a bizonytalanság miatt szülésznő kérdésben teljesen tanácstalan vagyok. Most akkor ha végül császár lesz, neki mennyi feladata lesz körülöttem?
Én biztosan szeretném, ha jönne és mellettem lenne, van akit fel lehet hívni, ha bármi van, ráadásul első babásak vagyunk, úgyhogy nagy az izgalom.

Volt valakinek olyan szülése, ami végül csaszi lett és ugyanakkor fogadott volt a szülésznő? Ilyenkor hogyan "háláljam" meg a szülésznő segítségét? Illő ezt előre megkérdezni tőle???? Vagy úgy egyébként a tarifát? :shock:

Előre is köszönöm a segítségetek,
Mindenkinek jó babázást:
Bea

Bea

KépKép
babzsak27

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?