Új privát üzeneted érkezett!

Kata, Anita, én komolyan mondom ha nem lenne a szopi, nem tudom hogyan altatnám vissza Ádit.:-(
Nálunk csak ez segít éjszaka, se simi, se cumi, semmi...

Móni mi van Veletek, ma még nem is jelentkeztél!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Képzeljétek, ahogy pakoltam be a mosógépbe hallottam, hogy Pancsi felsír. Bejöttem a szobába és legnagyobb meglepetésemre a Kisasszonka a komód alól pislogott vissza rám:)

Igaz még csak hátrafelé bír mozogni, de azt elég gyorsan teszi:)

meteor
 
 


Anita!

Most kaptam kölcsönbe egy könyvet, Anette Kast-Zahn és Dr. Hartmut Morgenroth: Minden gyerek megtanul aludni!
Ebben van jó néhány olyan infó, amit eddig nem tudtam az alvásról, meg ötlet, hogy bizonyos problémákat hogyan lehet elkerülni vagy orvosolni.
Most próbálom elkülöníteni fejben, hogy Maki ébredései milyenek - van, amikor egyértelmű, hogy fájdalom verte ki az ágyból, de van, mikor sejtésem szerint vagy a megszokás (ilyenkor fel szoktam kelni néhány percre, sírok, anya megnyugtat és alszunk tovább), vagy pedig valami apróság, csak éppen alvásciklus végén van, könnyebben felébred. És gondolkodom, hogy mivel lehetne javítani a helyzeten...

Sajnos nálunk az ilyen éjjeli megszokásba simán belecsúszhatunk, mivel a fogai rengeteget fájtak, fájnak, meg a rázósabb kajáktól a gyomra szokott kiakadni, így a sírások egy része nálunk tutti indokolt. Viszont ez kialakíthat egy szokást is az éjjeli ébredésre, sírásra, felriadásra...
Elég tanácstalan vagyok, csak azért írtam ezt le, mert ez a könyv tudott nekem újat mondani, miközben már jó néhány könyvben, netes cikkben egy ideje nem találtam új infót.

Kata

ui: én is gyakran gondolok éjjeli ringatásnál vagy hosszúra nyúlt elalvás előtti helyzetnél arra, hogy így is szeretem Makit, és igyekszem nagyon türelmes lenni, néha sajnos nem sikerül... :cry: :cry: :cry: :oops: :oops: :oops:

Kép
wkata
 
 

 
 

Rita!

Gratula a gyorsuláshoz! :lol:

Nekem talán az volt a legviccesebb, mikor Misi kb. 2 hétig még csak hátrafelé tudott kúszni, és ilyenkor néha elfogyott a terep. Egyszer pl. behátrált a dolgozószoba sarkába egy szekrény és egy álló számítógép közé, és rettentően kiabált, hogy mentsük meg :D

Kata

Kép
wkata
 
 


Lányok!

Mióta írtam nagyjából rend van éjjel, kivéve, mikor hajnalban éhen akar halni, de ez egy héten egyszer ha van.
Megszokás: amikor percre pontosan óránként kel, értsd minden óra 42-kor, akkor én azt megszokásnak nyilvánítottam. És az utolsó felkelős időkben, mikor már túl voltunk a nehezén bizony Kofa ment. Neki nem volt teje, és csodák csodája elfogadta Kinga, hogy ő nem tud kajával szolgálni. Kofa dörgölte a hátát, megarapli esetén kivette és megmutogatta, hogy minden alszik házak, lámpa, kutyák, fák, madarak..., alszanak a cickók is, egyszer kimentek a fürdőbe, hideg víz, jött a tigris (Kaláka), és utána visszaaludt a lány. Az igazság, hogy így 9-10 hónap táján van egy korszak, amikor az arra hajlamos gyerekek elkezdenek aludni, de néhánynál "segíteni" kell, mások három éves korukig is kukorékolnak. Félreértés ne essék itt most nem a hasfájásról, vagy a fognövesztésről van szó, mert az ha fáj, jogos a segélykérés, hanem a kényelemi szokásokról.

tjuca
 
 


Én nem tudok elég hálás lenni, hogy megszűnt az éjszakai műszak, mert bizony 9,5 hónapos koráig Kinga 1 éjszakát SEM aludt át, legtöbbször 5-6 alkalommal kelt, fognövesztéskor óránként negyed órát volt fenn. :cry:

tjuca
 
 


Sziasztok,

Marci alszik, Isti elment tankolni, úgyhogy most van egy kis időm :) .

Alvás, elalvás: hol jobb, hol rosszabb és ez így lesz még egy darabig.
Elalvással kapcsolatban éppen ma beszélgettem egy csajjal. Ő már nem tud szoptatni, mert végigment rajtuk is az a 3 napos vírus és mivel akkor nem szoptatott és nem is fejt, ezért elapadt neki a teje.
Mondtam neki, hogy nekem ez a rémálmom, ha nem tudom este szoptatni Marcit hogy fog elaludni.
Amíg nem apadt el a teje, addig ő is álomba szoptatta a babáját, azóta sok simogatás, ringatás, babusgatás az esti műsor.
Kiváncsi leszek nálunk hogy alakul, de biztosan megoldjuk :) .

Kitti: nem csodálkozom, hogy pipa voltál a gondozónőre :evil: .
Egyébként eszembe jutott most vmi a bölcsivel kapcsolatban. A kolléganőm mesélte, hogy ahova ő viszi bölcsibe a kislányát itt Szhelyen, ott ha nem ér oda időbe (reggeli vagy tízórai, nem tudom hogy hívják), akkor addig nem viheti be a babát, amíg a többi baba be nem fejezi a kajcsit, mert az megzavarja a gyerekeket.
Én ezt megértem, nem tudom, hogy máshol ez hogy működik.

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Ma nem voltunk itthon, aztán pedig nem volt net. Első felindulásomban felhívtam a szolgáltatót, hogy már megint miért nincs net, de mindent tagadtak. :evil: Aztán kiderült, hogy most kivételesen tényleg nálunk van a hiba.

Eni: de örülök, hogy el tudtok jönni, már alig várom, hogy megismerkedjünk! :)

Kitti: a fodrász elérhetőségét nagyon szeretném!!! Köszönöm előre is! :D
Amit a bölcsiről írtál, az durva. Én egy időben - séta közben - kukkoltam a bölcsik udvarát. Nagyjából ez a jellemző egyébként, amit Te is írtál, ketten-hárman beszélgetnek, a gyerekek pedig azt csinálnak, amit akarnak. Lehet, hogy már egy ovis el tudja magát foglalni, de egy bölcsisenek még meg kellene tanítani, hogy kell pl. labdázni stb. Kiteszik a játékokat, aztán pedig összeszedik őket úgy, hogy senki nem játszott azokkal. Szomorú.

Méz: Julcsikának biztosan jó lesz a családi ház. Végülis ha nem jön össze, akkor max visszaköltöztök. Szóval szerintem semmit nem veszítetek a dologgal. Merre lakik Apósod? Jól értem, hogy egyedül él?

Meteor: nagyon ügyi Pancsi! :-) Milánt már képtelenség tisztába tenni. Nem képes 2 percig a hátán megmaradni. Eleinte le tudtam kötni a figyelmét a kedvenc tárgyaival, de mára átlát rajtam. Hasra vágja magát és le akar mászni a pelenkázóról.

A garázsos történet főszereplőjének a keresztneve Andi, és a sztori címéből rá lehet jönni, hogy ki is Ő konkrétan. Kivi vagyok kitaláljátok-e. :lol:

És még egy fontos téma fiús szülőknek: Voltunk ma tanácsadáson. Előhozakodtam azzal a bizonyos krémmel, amit Eni védőnője ajánlott. Nem arattam túl nagy sikert, de valahol meg is értem. Nem ismerik ezt a krémet és a használatával elért eredményről sem hallottak még. A krém Magyarországon nincs forgalomban. Így ki az az orvos vagy védőnő, aki be meri vállalni, nem ismervén az esetleges következményeit. Szóval mi azt hiszem maradunk a hagyományos módszernél. Azt tanácsolták, hogy már a nyáron célszerű lenne elvégezni ezt a manővert. Ugyanis utána 3-4 napig fáj a picinek, főleg pisiléskor. Ha 2 éves kor utána csinálják, akkor már feléri ésszel, hogy ha nem pisil, akkor nem fáj. (2 évesen kezdik el általában a szobatisztaságot is bevezetni, mert akkorra érik meg rá a gyermek.) Így félő, hogy a visszatartott vizeletnek szövődményei lehetnek. Hát ezt tudtam meg ma. Nem állítom, hogy feltétlenül ez a helyes, ami ők mondtak, csak gondoltam leírom, hogy ez is álláspont.

Hosszú lettem. Megyek is, elteszem magam holnapra. Jó éjt!
Vendég
 


Helló.

Juca, Ádi is lassan 9,5 hónapos és még mi sem aludtunk át egyetlen éjszakát sem. :(
Ezért vagyok állandóan fáradt, néha kevésbé, néha jobban.de ezt is meg lehet szokni. Sajnos rászoktam a kávéra. A SOK kávéra. :evil:

Móni, küldök privit a fodrász elérhetőségével. Én fel nem érem ésszel egyébként hogy miért érdekesebb story magazint olvasni hármasban, az udvar csücskében a gondozónéniknek, mint az édesnél is édesebb kis bölcsisekkel játszani.
Móni én határozottan tudom, kire gondolsz - mármint az énekesnő. Van neki egy béna kiskutyája is, amit öltöztet, rózsaszín és fehér giccsesa rucikba.:-)

Eni, a mi bölcsinkban ilyen téren lazák, akkor viszem a gyereket amikor akarom, csak minél előbb vigyem is haza! :twisted:
Holnap kettőig benn kell hagynom, muszáj, dolgom van, kirúgnak ha nem csinálom. Ma ugyanis nem tudtam elmenni az interjúra mert Ádám bevágta a hisztit délután.

Kata, én akkor szoktam elvesztenia türelmemet altatás ügyben, amikor két és fél órán át küzdök azért hogy elájuljon, aztán félóra múlva felébred...olyankor van hogy kiabálok vele, férfiasan bevallom. Az ilyen esetekben Tomi szokta elaltatni végül.

Rita, Pancsika nagyon ügyi, Ádi amikor 7,5 hónapos volt még csak ülni meg felborulni tudott de azt nagyon.:-)Már azt gondoltuk sosem mozdul meg. :roll: Most meg ő a szobatorpedó. :twisted:

Na megyek fürcsizni és keresek valami jó kis DVD-t.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Gombi, ha már laktatok együtt apósoddal, akkor szerintem nem túl nagy a rizikó, mert tudjátok, mit vállaltok. Nyilván ha nem lenne több a pozitívum benne, mint a negatívum, akkor nem költöznétek vissza.

Anita, kétszer is leszünk Ajkán. Most pénteken, és húsvéthétfőn. És lehet, hogy kedden is. Neked valamelyik jó lenne? Azért csináljuk ilyen bonyolultan, mert egyrészt így könnyebb utazni. Kírának könnyebb Ajkára és Ajkáról utazni, mert csak kétórás utat kell kibírnia, nem hármat. Másrészt anyósom szülinapját ünnepeljük vasárnap, tehát akkor muszáj Szombathelyen lenni.

Eni, a kúszás-löködésből nálunk is egyik napról a másikra lett mászás. Nekünk amerikai konyhás nappalink van, a nappaliban szoktam letenni Kírát a szőnyegre, amíg én a konyhában tevékenykedem. És egyszer csak azt hallom, hogy valami csattog. Hát Kíra keze a parkettán, mert lemászott a szőnyegről, és egyszer csak meg is jelent a konyhában. A már sokat emlegetett cirkuszi ló lépésben odacsattogott hozzám. :-)

Ha publikus, akkor valaki írna több infót a visegrádi kirándulással kapcsolatban??? Időnként ilyenekről lemaradok :oops:

Reni, ez az üvegasztalos sztori nagyon tetszik. Kíra ma a fürdőszoba ajtaja előtt ült le, és visított, hogy nem tud bemenni (nálunk nyitva szokott lenni az ajtó, csak akkor csukom be, amikor megy a mosógép). Egyébként nálunk most az a menő, hogy a kisasszony az étkezőben bemászik a szék vagy az asztal alá, és ott telepszik le valami játékkal.

Kata, most Kíra sem hízott. Az utóbbi hónapban csak 5 dekát. Szerintem ebben a korban normális, hogy lelassul a súlyfejlődés.
Bárcsak már mi is ott tartanánk, hogy el tud aludni egyedül! Nálunk csak akkor van nyugis elalvás, ha a cicin sikerül elaludni, és úgy becsempészem az ágyába.

Erről jut eszembe: képzeljétek el, ma, amikor jöttünk haza babaúszásról, Kíra elaludt, de gyakorlatilag már itt, a parkolóban. Olyan mélyen aludt, hogy végigaludta, ahogy kirángattam a hordozóból, kivettem az autóból, felcipeltem a lakásba, levetkőztettem, és becsempésztem a kiságyba (gondoltam, most végre egyszer nappal is alszik az ágyában, mert soha nem szokott, csak a teraszon a babakocsiban hajlandó napközben aludni). Persze, abban a pillanatban, ahogy leért a feje a kiságyban, már ki is pattant a szeme, és rögtön felült. :evil: Egyszerűen nem tudom, miért van ez, hogy az ágyában nem megy neki… Ráadásul utána ébren volt fél 4-ig, pedig reggel 7-kor kelt, és fél 10-kor aludt egy órát. Ennyi volt mára az alvásigényünk. :-( De nem panaszkodom, egész jól viselte magát. Én úgy érzem, könnyebb vele, mióta tud mászni, mert egyfolytában talál valamit, amivel le tudja kötni magát. Persze, jobban kell rá figyelni, de nekem ez akkor is könnyebb időszaknak tűnik.

tandika
 
 


Anita, éjszakákra én nem akarok panaszkodni. Vannak extra sz@r éjszakáink, olyankor szoktam nektek mindig panaszkodni, de ezeket leszámítva általában mi egy-két ébredéssel megússzuk a dolgot, bár nálunk a simogatós-ringatós-visszaaltatős módszer nem szokott működni. Mindig megpróbálkozunk vele, de többnyire eredménytelenül. Végül cici… :roll:

Kimi, reggel, képzeld ugyanígy jártam: én is elkezdtem szidni a szolgáltatót, hogy nincs net, de ráadásul egyik percről a másikra szállt el, aztán kiderült, hogy kicsúszott a kábel, de nem a gépből, hanem a másik vége a modemből. Ilyet még sose csinált. Eltartott pár percig, mire rájjöttem!! :-)

Bölcsi, ovi: ahova én jártam bölcsibe (jó régen volt ugyan), ott a gondozónőkkel nem volt probléma, figyeltek a gyerekekre, viszont a közvetlen mellettünk levő oviban elég gyakran előfordult, hogy egy-egy gyerek hazaszökött! Szerintem ez nagyon durva. Volt egy ismerősünk, aki 3 műszakban dolgozott, és éjszakás héten egyszer arra ébredt délután, hogy csengetnek. Kinyitotta az ajtót, és ott állt a négy és fél éves gyereke. Könyörgöm. Még jó, hogy ott laktak közel, jó, hogy a gyerek hazatalált, és hogy nem kellett átmenni úttesten
:evil:

tandika
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :-)

Sehol senki???? :shock: Akkor majd később még benézek.

Ha van kedvetek, írjátok már le, hogy ki mit főz ma, nekem már semmi ötletem sincs.

Alvás, elalvással kapcsolatban: a múltkor volt nálunk a biztosítótól egy ügyintéző és hozta az ovis kislányát is. Mesélte, hogy alig bírja legyűrni a gyereket este 9-kor, hogy aludjon. És a kislány csak úgy alszik el, ha anyja simogatja a hátát. Szóval messze még a vég, de egyszer minden megoldódik magától. Kamasz korába szeretnénk mi simogatni, puszilgatni, de akkor már nem fogja hagyni. :wink:
Vendég
 


Móni!

Nálunk bolognai spagetti lesz. Makinak is :-) (gluténmentes, tojásmentes tészta, házi paradicsomszósz és pulykahusi)

Elvileg (a tegnap emlegetett könyv szerint) az ovis kislányt pár nap, hét alatt át lehet állítani önálló elalvásra. Az alvásidejét valszeg már nem lehet növelni, de a 9-kori elalvás amúgy nekem nem tűnik rossznak.

Most Misi alszik, én főzök, aztán ha felkelt, elmegyünk lófrálni :-)

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Bocsi, jól eltűntem, vissza se tudok olvasni, mert ezer a dolgom, a gépünk 2 napig vegetált, újra kellett telepíteni. Amúgy se tudtam volna jönni, vasárnap Mesivel ügyeleten voltunk. Belázasodott éjjel, és a panadolt kihányta, aztán még mohóskodott vasárnap is, akkor egy egész adag kaját kihányt. Szerencsére a láz már nem jött vissza, de még mindig köhécsel, a dokinéni még tegnap is hallott zörejeket nála, Lackónál már nem. Szóval nagyon lassan javul a csajszi.

Minden gyerekről nagyon jók a képek, bocsi, hogy nem részletezem!

Juca! Kösz a reagálást a blogra. Oda is lusta vagyok írni.

Rita! Remélem, jobban van a lábujjad, nem sürgős a ruci, de majd csörrentesz, ha mégis ottvagytok! Arra gondoltam, hogy egy kis csini nagylányos tavaszi kabátka jól jönne, nem túl drága... Csak hogy nagyjából tudd, mit keress!

Debrecen jó hely, bár a pancsizós környékek a páromnak nem nagyon jönnek be. Most nekem se, mert ronda hájas a hasam. Május első hétvégéjén megyünk mi is Db-be, egy nőklapjás topicon megismert barátnőmékhez, lesz valami Mihály-napi vásár, azért akkorra időzítettünk. Én imádnék strandolni, de a párom nem... Kár.

Most megyek, öltöztetem a csemetéket, és megyünk a boltba, sétálunk egyet, mert állítólag délutántól megint jön a hűvös meg az eső...

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Móni: paradicsomleves és rakottkrumpli a menü nálunk :) !
Marcinak ma sütőtök lesz az ebéd :) !

Tandika: Visegrádi kirándulás: múltkor Kitti és Móni találkoztak és folytatni szeretnék ezt a jól sikerült sétát egy nagyobb kirándulással, amihez ha minden igaz Juca, Rita és én is csatlakozunk :) . Jó lenne, ha ti is el tudnátok jönni. Húsvét utáni hétvégén lenne, feltételezem szombaton :) !

Wkata: én amikor kisebb volt Marci próbáltam leszoktatni az éjszakai kelésről nem sok sikerrel, pedig többfajta módszert is kipróbáltam. Most nem "kínzom" szegénykémet az elméleteimmel, mert jön a foga, talán majd később.

Móni: jó hogy megkérdezted a krémet. Valószínű, ahogy te is írtad abból adódik az ellenkezés a krémmel szemben, hogy nem ismerik és itthon nem lehet kapni. Mivel mi a határszélen lakunk (kb. 10 km) ezért több információ eljut hozzánk és az orvosok is nyitottabbak a kérdésre. Bár az is lehet, hogy csak az én gyerekorvosom, nem tudom.
Abban lehet valami, hogy egy nagyobb gyerek már esetleg vissza tudja tartani a vizeletét, ha tudja milyen következményei vannak annak, ha pisil :( .

Megyek, mert Marci még nem tízóraizott, mert aludt, de most már eszi a kezét :lol: !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Móni!
Nálunk maradék sült csirkecomb, párolt rizs és párolt zöldség az ebéd. Peti most valami üvegeset fog enni.

Itt is vacakol az időjárás. Nem tudja, hogy süssön vagy beboruljon.

Most nekünk is 3X kelős éjszakánk volt, ami 3 szopival járt. Újabban Peti hasra vágja magát, 180 fokot fordul, beékeli a fejét a sarokba, aztán felnyüszögi magát. Olyan lett, mint egy ringlispír!
Anyukám szerint a foga. De már mindent arra fogunk rá és mégsem akar kibújni, de lehet, hogy ez Peti szerencséje, mert az ínyével is jó nagyot tud harapni a cicimen!

Na, megyek teregetni, mert lejárt a 3. adag ruhával a mosógép.

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Nem az a leggázabb, amikor a fog áttöri az ínyt, hanem, ahogy előtte mozog. Nem tudhatod, hogy egyszerre hányat fog kinöveszteni. Kingának kinn van a hetedik, de felül jön a két szemfoga és azokkal nagyon kínlódik. Olyan a feneke, mintha felkelés lenne rajta élő seb. Nem is ragozom. Irtózatos nem kívánom senkinek. Ha mégis, előfordul nekünk még leginkább a Dr. Theiss körömvirágrém jött be, esetleg Canesten, de az csak akkor ha van hám. Neogranormon, Bepanthen, Sudocream, Boraxos mind lófütty :-( Ja és csak zuhany, mert a törlőkendő felmarja azt a vékony hámot, amit a körömvirágkrém nagy nehezen csinált. Van, hogy gyerek remeg, én meg bőgök, aztán olyan is van, hogy Kinga üvölt, és csak ketten tudjuk pelusozni. Ilyenkor a trutyieltávolítás után kap 20 perc kimenőt, amúgy csak pár percet, meg fújom a popóját.

tjuca
 
 


Szegény kis Kinga baba!

Ez a popsis dolog nagyon brutálisan hangzik!!!! Minden fogánál ilyen gázos a sejhaja?

Reni
Kép
prenata
 
 


Kimike!

Légy szí, adjál még támpontot a garázsos vörös loboncú korunk énekesnőjével kapcsolatban, mert idáig dunsztom sincs, hogy ki lehet, de az odalam már majdnem kilyukkadt!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca: nagyon sajnálom Kingát (és téged is), én még ilyet nem is hallottam :cry: . Elhiszem, hogy nem sok kedved van semmihez...

Ha ilyen sebes a kis feneke, akkor hogy működik a séta a babakocsiban??? Védi annyira a krém és a pelus a popóját, hogy ne fájjon neki az ülés???

Eni

Eni
marcy
 
 


Atya ég! Mennyi fog! Mesinek még mindig csak az a kettő van!

Drága szívem, megint reggeli után úgy elkezdett köhögni, hogy az egész kaját kihányta... Inni se akar... Most alszik kint. Asszem, visszaállunk a nappali szopira is, amíg beteg, mert még a végén kiszárad. Kész vagyok idegileg.

Nincs egy összefoglaló táblázatotok az ide járó babákról, mamákról? Vagy már kérdeztem? Ha van, megkaphatom? Esetleg frissíteni lehetne? Vagy csináljak újat?

Sima üveges bolognait főzök, Mesinek van csirkemell, leveszöldség, remélem, az bennemarad. Drukkoljatok!

Ja, és rendeltem a rossmanntól, kíváncsi leszek, mikor hozzák ki!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Jesszus, szegény Kinga! Biztos nagyon fájhat neki! :(

Szerencsére nálunk nem ilyen érzékeny a csemeték bőre. Bár Mesi most kiütéses, vagy a betegségtől, vagy a Klacidtól, de már alakul. És csak a kis pofiján van...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Itthon vagyunk mert Panna beteg.A szokásos orrfolyás, köhögés, piros torok.Nem idegeskedem rajta mert nincs értelme.

Juca!
A helyedbe ha ilyen popsi problémánk lenne én biztosan kipróbálnám a sima disznózsírt.Régen ezt kenték a babák popsijára és az rendbe hozta.Egyszer tesómék fiának is ilyen problémája volt, minden létező krémet kipróbáltak és csak a zsír segített.
Szerintem egy próbát megér.Az biztos, hogy nem engedi majd át a nedvességet.esetleg még hajszárítóval száríthatod hátha az is használ.

Marci!
A mi bölcsinkbe sem lehet zavarni a gyerekeket evés közben, meg kell várni még befejezik és csak utána lehet badni és elhozni a gyereket.

Kitti!
Ez felháborító, hogy a gondozókoda sem figyelnek a gyerekekre.Szeretném azt hinni, hogy nálunk ilyen elő sem fordulhat, de hát ugye mi sem látunk mindent.

Sajnos nem tudtam visszaolvasni ezért többre nem tudok reagálni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Reni! Marcy!

Csak akkor gáz, ha viszem, mert betrottyantott, már meglátja a pelenkázót, és ellenkezik. Most éppen jobb, csak csúnya, de van bőr. Nem, eddig nem volt ilyen soha. Dokinő sem tud mit kezdeni, szerinte ügyesek vagyunk, ő sem tudja jobban rendbehozni. Érdekes, mert amúgy meg nem látszik, hogy baj van, aktív, zúz, vigyorog. Ez a Theiss tud valamit. Mondjuk felkelésekre meg égési sebre van. Más körömvirágkrém sem jó. Olyan kacifántos bőre van a lánynak, amivel nagyon nehéz bánni.
Remélem senkinek sem lesz ilyen, de akkor legalább tudjátok, hogy a körömviri csodákat művel. Szerintem a szemfogak a ludasak.
Meg most inkább bolti kaját adok, mert kevesebb bennük a fűszer, talán egy hajszálnyit segít. Meg amikor csak tudom csupaszon hagyom. és akkor olyan, mint egy béka, trappol a lakásban meg csaffog :-)
Hát ilyesmiről nem nagyon beszélnek a színes szagos babakönyvek :-(

Kimi!

A múltkori mokesz elmúlt. Én úgysem fogom kitalálni nem vagyok járatos a celeb világban, csak a legutáltabbakat ismerem, de ott sem mindig tudom azonosítani a nevet az arccal. Bár ha jól sejtem a szolicica arca szoli és smink nélkül csak alig beazonosítható.
Én csak a vizipólósokat ismerem. Gimis koromban popó alapján is rátrafáltam, hogy melyik ki, most már ennyire nem izgatnak. Megnézem a popójukat, a fejük, nevük már kevésbé izgis. Pl. ezért nem érdekel a forma 1 semmit sem látni a pasikból. :-)

Kitti!

Mi az hogy hernyózni?

tjuca
 
 


Katus!

Ez a Theiss körömvirág disznózsírban van elkeverve, ezért jó. Hűtőben kell tárolni emiatt. Meg gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. De emlékszem, és próbáltuk volna, csak a klubban mondta ezt egy gyógyszerész csaj, hogy még ezzel érdemes egy kísérletet tenni.

Régen volt egy Vitamerfen nevű hámosító krém, de kivonták a forgalomból. Az volt még jó, de az elfogyott. Elméletileg a neogranormon van helyette, de az a vitamerfen jobb volt. Azt kisebb égésekre adták, más az állaga és az összetétele is.

Ugye nem vagytok betegek? Akkor szoktál írni! Örülök, hogy vagy, de remélem nem Pancsával vagy a nagyobb lányoddal van baj!

tjuca
 
 


Vendég
 


Sziasztok!

Juca: Te egy tündéri csaj vagy! :lol: Ezt a hernyózást én is akartam kérdezni! Lehet, hogy ez összefüggésben áll azzal, hogy 22 évesen mit csináltunk és hogy a babóknak mekkora haja van? :D

Tandika: előre láthatóan szinte minden nap jó. Nekünk is a vasárnap esik ki, mert akkor valószínűleg mi is utazunk. De sajna csak egyedül tudok menni, ha benn a városban találkozunk, mert a párom dolgozik, hétfőn meg húsvét örömére horgászni megy! Úgyhogy már csak egyeztetni kell. Péntek du megyek kozmetikushoz, de összesen ennyi az elfoglaltság. Szombat esetleg? Séta, fagyi?

Gabella: gyógypuszi a leányzónak. Szegényem tényleg lassan gyógyul.


Katus: Pannának is gyógypuszi!

Itt ma is remek az idő! Sétáltunk, most egy szösszenetnyi szünet, aztán délután szerintem megint megyünk ki.

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Juca!

Nekem alapvetően kreol bőröm van, de ha nagy ritkán kiszárad én körömvirággal kenem. Tavaly télen, amikor repkedtek a mínuszok, akkor nagyon száradt a hidegtől a lábamon a bőr, na akkor is elég heti egyszer bekenni magam. Anyukám naptej helyett használja nyáron. De ha "bajra" kell a körömvirág, akkor csakis a házi gyártmányút használjuk, és azért csak olyankor, mert nagyon átüt a disznózsír szaga. :lol:
Nekem apukámban egy javasasszony veszett el. Ő állandóan a határban és az erdőben kóborol. Gyógynövényeket gyűjt. Bár, speciel a körömvirág tenyésztett kerti. De van a kiskertben vérre hulló fecskefű is. Szintén gyakori használatban van nálunk!

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca!

De betegek vagyunk én is és Panna is, de ezzel kezdtem a hsz-emet :D .
A körömvirág is csodákra képes pláne ha disznózsírral van keverve.
Egyébként az is jó - ahogy írod - , hogy csupaszon van a popó.

Délelőtt azért beszaladtam a yardra kihallgatni egy ügyfelet mert hát senki nem csinálja meg helyettem, addig a "féllábú" férjem őrizte Pannát.

Kép

Kép
katus73
 
 


Oh, yesss! Kimike! Rá nem gondoltam!!!

Anita!
Párom tegnap is horgászott. 3 kilós ponttyal jött haza! :wink: :wink: :wink:

Reni
Kép
prenata
 
 


Katus!!

Örülök, hogy jelentkeztél! Gyógyuljatok meg mielőbb! Diétát csinálod még?

Reni
Kép
prenata
 
 


Szegény Kinga, szörnyű lehet :(

Gabella,
a héten mindenképp megyek, mivel jövő héten indulunk és addig még Pancsinak is kell vásárolni. Már jobb a lábujjam, szóval vagy holnap délelőtt szánom rá magam, vagy pedig szombaton.
Ha megvan a cucc, akkor azon melegében fel is adom postán, szóval max. a jövő hét közepére már remélem meg is kapjátok.
Az még belefér remélem!

Én nem tudom mi lesz nálunk ma kaja, de valami pulykamelles, mivel az van itthon.
Van még ezenkívül mirelitt brokkolim és borsóm, némi tejszín és paradicsomszósz, szóval valami ilyesmi lesz. Még ki kell találnom :)

Pancsinak az előbb akartam brokkolis krumplit csinálni, de közben nagyon benyügizett, így cicizés lett a belőle a brokkolis-krumpli meg közben kicsit odaégett, aztán én ettem meg :)

Ma valahogy bénának érzem magam, ne tőlem kérjetek főzési tanácsot :) :) :)

meteor
 
 


Mi ez a Velvet izé? Bocsi, tényleg nem tudok visszaolvasni... Hogy jön most ide ez a Fresh csaj?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Képzeljétek az egyik ismerősöm 29 hetesen megszülte a kislányát 980 gr-osan.Valamilyen vírus fertőzést kapott az anyuka és attól indult be a szülés.
Szerencsére úgy néz ki jól van a kiscsaj de még elég sokáig kórházba lesz.

Kép

Kép
katus73
 
 


Juca, Wavel,

szerintem heroin. Mármint ha Arabellás komment kapcsán kérdezitek.

meteor
 
 


Reni!
Különösebben most nem fogyókúrázom mert beteg vagyok.Nincs is nagyon szükségem rá mert miótadolgozom azóta magától is mennek le a kilók. Egyrészt nem nagyon jut eszembe az evés (azért mindíg ebédelek és vacsizok), ha pedig eszem akkor kb a felét annak az adagagnak mint amit a szoptatás alatt ettem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus: Pannának mennek a gyógypuszik. Férjed javulgat???

Meteor: én átlagban egy kajcsit 3-szor futtatok ki a villanytűzhelyre, mert vagy nagyon forr, vagy egyáltalán nem és kapcsolgatom, közben pedig elfeledkezem róla... persze mindig akkor, amikor a legmagasabb fokozatra állítom... :oops: .

Wawel: látom ti is jó sokat sétáltok. Mi csak délután, de akkor jó hosszút. Tegnap fél 1-től fél 5-ig voltunk levegőn. Na jó, közben intézkedtem is :) .

Én is akartam írni, hogy valószínűleg kábítószerre gondolt...

Eni

Eni
marcy
 
 


Gabella: Mesinek is mennek a gyógypuszik, remélem segítenek :) . Mi is visszatértünk a délelötti szopihoz a gyümölcs mellett, Marci igényelte :) . Kis cicifüggő :lol: :lol: :lol: !

Eni

Eni
marcy
 
 


Katus!

A munka fogyókúrás terápia? Nem rossz!
Én 5 kg mínusznál megtorpantam. Remélem előbb-utóbb beindul a fogyás a rendszeres kocogástól!

Reni
Kép
prenata
 
 


Marcy!
A férjem javul leszámítva, hogy a varratszedést követően azonnal kinyílt az egyik seb a lábán.
Szerencsére kaptam egy sebösszehúzó tapaszt a háziorvosunktól és én "megműtöttem".Most éppen a virágmagokaat szórja kint a kertünkbe.Úgyhogy remélem mostmár megmarad.
Ma kapunk kölcsön egy szobakerékpárt terápiás céllal és azon fog majd tekerni valamint gyógytornára is fog járni 7 héten keresztül.
A szoba bicit én is kipróbálom, remélem csonttá fogok soványodni tőle.

Kép

Kép
katus73
 
 


Nekem ez a heroin hihetelen!!! Tudom, hogy a művészvilág teljesen más, de akkor is!!! Nem hiszem el, még a Buciról sem!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Julcsána kisasszony iszonyatosan pörög mostanában, így szinte semmit nem tudok tőle csinálni... Mindenhol feláll, már a gatyámba csimpaszkodva is, aztán meg megy a rinya, ha valahová el szeretne jutni. :) Kíváncsi vagyok, mikor jön rá, hogy a kis csülkeit pakolgatni is lehet, és még haladni is tud. :) Eddig esetleg egy-két pici lépést tett, ha valamit nagyon el akart érni.
Most letettem aludni, legyen ereje a játszóterezéshez.

Katus, örülök, hogy hallok felőled! :) Jobbulást a családnak!
Csandy Gergője még kisebb súllyal született, mint a barátnőd babája, és szerencsére teljesen jól van!

Alvás: nálunk nincs már szopi, este gyorsan elalszik kaja után az ölemben, odabújik, kicsit mormog, simogat, én meg puszilgatom, és 10 perc után durmol. Éjjel általában végig alszik, ha megébred, akkor általában elég a cumit berakni a szájába, vagy ha nagyon felébred, akkor ki kell venni, kis ringatás, esetleg éneklés, és alszik tovább. Nappal is így teszem le aludni, a karomban alszik el, általában éneklésre, és utána teszem be az ágyába. Lehet, hogy nem jó módszer, hogy nem az ágyában alszik el, de nálunk ez nagyon bejött, ha már a karomba veszem, bújuk, tudja, hogy alvás lesz, nem kell sok idő, hogy álomba szenderüljön. Remélem azért majd sikerül rászoktatnom az egyedül elalvásra, mert kezd súlyos egyéniség lenni, nem túl kellemes beemelni az ágyikójába...
De ezt leszámítva én nem panaszkodhatok, mert Julcsi 6 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, ritkán csinál nekünk műsort. :) Egyébként nálunk nem volt szopival visszaaltatás, mindig csak ringattam, az elég volt. Nekem nem volt sok tejem, nem lehetett éjjel "pocsékolni", gyűjtöttük reggelre. :)

Már nem emlékszem ki kérdezte, mert nem volt időm még egyszer visszaolvasni... Szóval, apósomék elváltak, ő egyedül él, ill. van egy barátnője, de nem laknak együtt. 16.kerben, Sashalmon van a háza, szóval nem mennénk messzire, de nagyon jó, kertvárosi környezetbe, ami az egyik legjobb egy kisgyereknek. Főleg ez motivált bennünket, hogy visszaköltözzünk.

Én rögtön vágtam a "hernyót", de nyugi, nem személyes tapasztalatból, hanem mert épp azon a bünti előadáson bent voltam, amin a kábszerekről volt szó, így nagyon kiművelt vagyok a témában. :) Szerintem ez az Arabella nevű akárki egy szánalmas béna, ostoba, unatkozó valaki...

Juca, Julcsinak is érzékeny a bőre, de azért nem annyira, mint Kingának. Szegényke, durva, hogy ennyire gáz a popsija... Az Alsolt próbáltad már? Nekem anyósom mondta, mikor nagyon csúnya volt Julcsi popsija, ez egy régi krém, de hatásos. Vagy a Bepanthen Plus.

Még a kölesgolyóval kapcsolatban már korábban is akartam írni, hogy Plusban is lehet kapni, én ott szoktam venni, Julcsi is nagyon szereti.

Nekem gyüminapom van ma, ilyenkor nem bírok főzni... Utálom ezt a napot, ilyenkor vegetálok. :) Julcsi pipimellett kap a fagyasztóból, a brokkolit már megfőztem hozzá tegnap.

Megyek, megmelegítem neki, mert mikor felébred, éhen akar halni. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Gabella, Julcsikával együtt küldünk Mesinek sok-sok gyógypuszit! :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok

Meghoztam a bölcsiből a nagyfiút, azóta játszunk meg uzsiztunk.Most kicsit elvan magával, addig írok.

Juca, hőn szeretett Arabellánk szerintem is a heroinozást érti a hernyózás alatt. Szerintem inkább ő drogozik, nagyon otthon van a kábszeres szlengben... :twisted:
Higyjétek el nekem, Attila tutira nem lőtte magát semmivel.

Katus, örülök hogy írtál bár annak nem hogy Panna megint betegecske. A mi bölcsinkben is ma 6an voltak a gyerekek 14 helyett.Múlt héten Ádi is itthon volt betegen. :evil: Majd csak kinövik egyszer.

Móni, este tényleg átküldöm a fodrászom, Adrienn számát, csak Tomi telcsijében van benne és ő most nincs itthon.Én egyébként évek óta hozzá meg az anyukájához járok és nagyon elégedett vagyok.

Jó az idő, ha Tomi hazajött megyünk mi is sétálni, habár ma zenenap van úgyhogy este egyedül leszek.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Kitti, ok, köszi nagyon. Már akartam Neked írni, hogy ha délben elhozod Ádit és délután még dolgod van, akkor nyugodtan hozd át, szívesen vigyázok a kis csibészre néhány órát! :wink:

Lányok, ki ez az Arabella?

Katus: sajnálom Pannát. Férjednek jobbulást! Az én férjem sem fogja megúszni a műtétet szerintem, de még nem mostanában szánja rá magát.

Gabi: küldtem privit!

Juca: szegény, szegény Kinga! :cry: Alapból is nehéz már őket pelenkázni, Milánt is, nem tűri a hanyat fekvést. Hát még ha fáj is szegénynek! A körömvirág, amiről írtál tényleg nagyon jó. Nekem a császáros vágásra ajánlotta a nőgyógyi.
Vendég
 


Móni, nagyon aranyos vagy hogy felajánlod, de általában azért úgy jön ki hogy meg tudom oldani. Az viszont jó lenne ha mondjuk csütörtökön vagy pénteken délután elmehetnénk együtt sétálni. Azért akkor mert hét vége felé már nincs sok melóm, csütörtök a lapzárta.
Hévvel simán kimegyünk Ádival és vissza is tudunk jönni. :) Hm?
Aztán legközelebb Ti jöttök.
:D

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Móni, ti merre laktok? Csak hogy hévvel kell menni hozzátok... Lehet, hogy majd közel lennénk egymáshoz, ha apóshoz költöznénk? :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Kitti: ok, szuper!!! :D

Méz: sajnos nem hiszem, mi Békáson lakunk, a III .kerületben. :(
Vendég
 


Méz!

Mire jó az Alsol? Majd ákérdezek a patikában.

Katus! Gabella!

Bocs kihagytam a felső sort. Pannusnak gyors gyógyulást Mesketével egyetemben.

Wawel!

Kiccsitt naívak vagyunk... 8)

Én most vesebabot főztem, de Kingának junkot adok. Lekopogom most szebb a popója. :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Juca: igen, én is azt hiszem, de már nem is változunk! 8)

Marcy: el is felejtettem. Köszönjük szépen a fánk növöget! Majdnem minden nap elsétálunk előtte, mert szinte pont szemben van a házzal. A mi fánk még megúszta, mert persze a huligánok ezeket sem kímélik. Van már akinek kitörték! :( Mire jó ez?

Ma megérkezett a mamáék nyuszija! Kapott a Kornél egy biciklit, olyat amin még nem kell tekernie, csak ül benne, és én tudom irányítani. Aztán később minden leszerelhető róla és lesz belőle egy 3 kerekű bicikli.

Rakok fel képet!

Kitti és mindenki más: köszi az infót. Csajok, meg lehet kövezni, de tényleg rá nem jöttem volna, hogy mi az a hernyózás. S mellesleg elhiszem, hogy nem csinálta. Egy ember, aki olyan szeretetteljesen tud a családjáról beszélni, egyszerűen nem tehette! Ez az én véleményem!

S jöjjenek a képek!

A húgom vett egy sapit Kornélnak!
Kép

Usziban (nem sok minden látszik :oops: )
Kép

S végül: ma kipróbáltam a biciklimet!

Kép

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?