Új privát üzeneted érkezett!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1175362690.28.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1175362708.01.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


dóri!

máris megyek,de ezeket muszáj voltam megmutatni....

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 

 
 

Lányok!
Köszi a kedves fogadtatást!

Timóca
Szerintem senki nem ijedt meg! :lol:

Köszi, hogy beteszel a táblába, az adataim:
Móni,
születés várható ideje: 2007.06.20.,
babám kora: 28 hét (a vonalzóm nem tökéletes),
neve: Sebestyén,
kórház: Flór Ferenc, Kistarcsa
testvér nincs,
lakhely: Pécel.

Móni

Kép
móni30
 
 


Gabi,
jó a kollekció. :) Asszem nálatok sem lesz ruha hiány.. :wink: Ismerős a szitu. :oops: :D

Móni,
tudom, még a tápival kapcsolatban akartam írni, hogy Viki is fél éves koráig csak anyatejes volt, és én is fokozatosan vezetgettem be a főziket, gyümiket szerencsére elég nagy sikerrel. De aztán volt egy megtorpanás nyáron a nagy kánikulában, amikor megint csak anyatejet volt hajlandó fogyasztani (9-10 hónaposan :oops: :oops: , még a vizet sem itta meg, semmit), aztán olyan 13 hónaposan leszokott teljesen rólam :lol: meg amúgy is beköltözött Marci a pocakomba.

Mivel Viki semmilyen cukros lötyit nem kap (teát s társait) gondoltam kéne a víz helyett/mellé vmi más folyadék is, így jött a képbe a tápi. Sinlacot se eszi :( , tényleg mindent kipróbáltam, egyedül azt a hülye Milupa vaníliás HA-s tejpépet hajlandó kanalazni, de emellé is vizet iszik. :shock: :shock: Rendes tehéntejet nem adnék neki (valahogy nincs bizodalmam hozzá nekem magamnak sem), amúgy minden mást eszik, kivéve csokifélék beleértve a túrórudit is. Danonino is nagy kedvenc pl. :)
Vagy próbáljam a rizstejet :?: Tesómék gyereke azt issza.. De a tápi próbálgatást bevégeztem az tuti. :evil:

Bocs lányok az off-ért :oops: :oops: Aki első babás kismama, majd megtudja micsoda mizéria tud lenni a kajáltatás! A nagy ütközőpont. :roll: :lol:
Vendég
 


Két mai kép. Viki lenyúlta Gergő botját, és azzal hadonászott - ahogy a tesójától látta :)

Kép Kép
Vendég
 


sziasztok

bocsánat hogy eltűntem, de sikerült 1 hét kórházi vendégszeretett nyernem..:( bár azt hittem már csak 2 ben jövünk haza mégse így történt :(

1 hete iszonyú fájásaim lettek, a derekam hétfőn már pokolian fájt, így du-n bementünk itt Fehérváron a kórházba.. ahol megállaíptották hogy a fájások elég rendszertelenek, ill 1 ujjnyira nyíltam csak :( az éjjelt a szülőszobán töltöttem hol fájtam hol nem... majd de-t csináltak egy uh-t amit sikerült megint baromira elcseszniük :twisted: :twisted: uis szerintük a baba mindkét veséje beteg ill még a belei is, így azonnal mentő vitt Pestre.. ahol kiderült hogy továbbra is csak a jobb veséjével van gond.. (itt megnyugodtam hogy akkor mégsem életképtelen a baba, mint itt mondták..) de mivel 2 ujjnyira nyitva vagyok, meg a baba szívhangja is beszükült nem engedtek haza.. :(
dokit nem láttam csak másnap du-n akkor is egy fiatal soki rohat végig a szobákon, így csüt-ig semmi infóhoz nem jutottam hogy akkor most szülök vagy nem..
ekkor az osztályos doki közölte hogy nem annyi hetes vagyok mint ami a papírokon van.. (eddig mindig idősebbnek nézték a babát, ezért az eredeti dátum lesz a kiindulási pont.. / ezzel spec nagyon nem értettem egyet, mert annál tuti idősebb a baba... így ápr 13-n kell befeküdnöm , és 16-n császároznak meg.. ) feléve ha addig nem szülök meg, uis már 3 ujjnyira nyitva vagyok, minden nap 4-8 órán át vannak rendszeres fájásaim, és a nyákdugó is távozik kedd óta... Amit nem értek hogy ha tudják hogy normál utón nem tudom megszülni a babát (uis a sok magzatvíz miatt nem tud beilleszkedni..) ill már most 4 kg ra becsülik, akkor minek kell nekem még 2 hetet vajúdnom... már most fáradt és nyűgős vagyok hiszen napi szinten 2-3 órákat tudok aludni :(

a pocakos képek nagyon jók, legalább nem vagyok egyedül hogy bálnának érzem magam...
de legalább a nevet sikerült eldöntenünk.. :lol: Péter lesz...:)

Dóri Viki édes a bottal :)

Gabi látom ruhahiány nálatok sem lesz :)

üdv az újaknak..:)

megyek megpróbálok kicsit pihenni, bár a pocakom baromira fáj :( :cry:
cintia2
 
 


Kriszti,
nem semmi mi történt Veled, és megint ez az ijesztgetés Fehérváron.. döbbenet. :( :evil:
4 kilós? :shock: :shock: Tényleg hatalmas babád van! :)
Hogy miért hagynak még vajúdni, ha tudják, hogy tuti császár lesz belőle - én arra tudok gondolni, hogy megvárják, míg teljesen beindul a spontán szülés illetve oké, hogy idősebbre becsülik a koránál, de azért csak jobb még, ha a pocakban van. Aztán fene tudja.. ha tényleg enyire fáj és rendszeresen is, akkor jelentkezz megint szerintem.

Vigyázz magatokra!!!
Vendég
 


Cintia: nem semmi, amiken keresztül mész :cry: . Nem igazán értem, hogy 3 ujjnyi tágulással hogy tudtak hazaengedni :evil: . Főleg ha már ilyen szép nagy a baba, illetve a kora is jó, akkor miért hagynak így szenvedni...
Az meg végképp felháborító, hogy ijesztegetnek itt, hogy életképtelen a baba...
Lenne egy kérdésem is hozzád, a SOTE-n hol szülsz? Az I-esben? Csak mert lehet, hogy én is oda kerülök. Kíváncsi vagyok, neked milyenek az ottani tapasztalataid.

Kép
Kép
timóca
 
 


Gabi!

Nagyon édesek a kisrucik, nekem nincs még szinte semmim, de mondjuk még nem is vagyok elkésve vele. Néha olyan hihetetlennek tűnik, hogy lesz egy kisbabám. :D Adri egy kiskamasz, na meg egy pici baba, azért remélem megtudok birkózni a feladattal. Kicsit aggódok!

Kriszti!

Elképesztő, ami veled történik. Számomra is érthetetlen, hogy 3ujjnyi nyitottság mellett hazaengedtek, nagy merészség volt ez a doki részéről, ráadásul a nyákdugó távozása miatt nagy a méhen belüli fertőzésveszély is. Nem tudom mire várnak, hisz a baba súly is megfelelő, minden érv a császár mellett szól. Én már attól kész lettem, hogy olvastam mi történik veletek, átélni, hát nem lehet egy egyszerű feladat.

Lányok!

Mi a tapasztalatotok, melyik a legjobb pelenka? Annyi féle van, nehéz dönteni. Persze mindegyik márka a sajátját tartja a legjobbnak.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szilvi: pelenka gondolom függhet a baba nemétől is (lányok-fiúk máshogy pisilnek :lol: ), méretétől is... Nekünk mindenesetre (a lányommal) a Pampers vált be. Annak idején emlékszem, kaptunk csomó termékmintát, így szinte mindent kipróbáltunk, de nekünk az a jó kis anyatejes kaki mindből kifolyt, kivéve a Pampersből...
Kíváncsi vagyok, a többiek mit írnak :wink:

Kép
Kép
timóca
 
 


sziasztok!

én meg pamperst nem vettem,nekünk meg nagyon nem vált be...én a libero newbornre esküszöm.

én popsitörlőt nem tudom,milyet vegyek...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Házassági anyakönyvi kivonatról: MÁV-ba 1 évnél nem régebbi kell, most kérdeztem meg a szülésznőmet.
Vendég
 


Sziasztok!

Moni30
En is junius 20-ra vagyok kiirva.Nekem kislany lesz Yamin :D .

Tudna vki tanacsot adni, nagyon sokat bekemenyedik a pocim, pedig mar 1 honapja magneziumot is szedek. Nem kibirhatatlan, csak hat elegge kellemetlen :? .Sajnos novemberben az ideg is becsipödött a derekamban es azota nagyon faj. Ugy kelek fel a fotelbol mint egy 80 eves nagymami :wink: . Az orvosom azt mondta,hogy jelenleg nem tud mit tenni vele,majd a szüles utan kezeli, de hat meg csak most kezdett el nöni a pocim, akkor mi lesz meg ezutan.
Minden tanacsot ötletet nagyon megköszönnek...
spiekersinn
 
 


Sziasztok!

Gabi: mi popsitörlőből is pamperst vettünk.

Dóri: hétvégén én is megtaláltam a régi kórházas listámat (amit annak idején kaptam), és azon is 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot írnak. (bár az már közel 3 éves lista)

Spiekersinn: üdv. köztünk :lol: . Az idegbecsípődésre nem tudok mit mondani :( , elég vacak lehet. A keményedést mások is írták már, ők biztos adnak tanácsot, kinek mi vált be :lol:
Hol fogsz szülni?

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Timóca!És abból a sensitive jobb,v.a másik?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Most már 3 fajta van, a sima, a sensitive, meg egy (a simához hasonló) ugyanolyan zöld alapon lilásabb (naturals) - az illatát annak szeretem a legjobban (levendulás). De amíg pici volt Livi, a sensitivet használtuk. De szerintem egyformán jó.

Kép
Kép
timóca
 
 


Timoca[/b]

Mar 6 eve itt elek Nemetorszagban, ugyhogy itt fogok szülni is. Mar nem hiszem hogy otthol lehetne ra lehetösegem. :cry: Ma este megyek megnezni a korhazat ahol valoszinüleg szülni fogok. Kicsit kivancsi vagyok ra milyen az a hely. :D
spiekersinn
 
 


spiekersinn: örülj annak, hogy nem itthon vagy, itt most elég nagy a fejetlenség :evil: . Szülés előtt 2 hónappal még fogalmam sincs, mi lesz velem (és ez nem egyedi helyzet) :evil:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timoca

mire erted azt hogy nem tudod veled mi lesz? Kell meg otthol fizetni szüleskor az orvosoknak? Epp olvastam az elöbb hogy van aki meg ad halapenzt. De miert halalkodnak, az orvosok azert kapjak a fizijüket...
Annak örülök hogy itt ilyen nincs igy azt a penzt is ratudom költeni a picimre. Ennyiböl jobb, de amugy miben mas otthol mint itt?
spiekersinn
 
 


spiekersinn: ezek szerint nem hallottál az itthoni kórházreformokról... A lényeg, hogy megszűnik egy csomó kórház, és április 1-jétől fizetni kell a kórháznak is, ha nem a területileg illetékes kórházban szülsz, illetve ha az orvost választod, neki is fizetni kell (illetve a kórháznak), ha éppen nincs ügyeletben, és miattad jön be - mindezt azért, hogy így megszüntessék a hálapénz rendszert... Ezzel az a fő gond, hogy nem minden kórházban egyforma az ellátások színvonala, és ha az a kórház, ahová tartozol nem megfelelő számodra, akkor bizony szépen fizetni kell. Meg hát sajnos itt Magyarországon az orvosok sem egyformán állnak a dolgokhoz, nem mindenki űzi hivatásszerűen a hivatását... Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy az orvos, akinél éppen szülsz, hogyan viszonyul hozzád, mennyire kedves, figyelmes, illetve mennyire bunkó veled (és esetleg elveszi a kedved a további "utódgyártástól"). Hallottam én is, hogy külföldön más, az éppen ügyeletes is rendesen foglalkozik a betegekkel, akik éppen bekerülnek hozzá. De itthon ez sajnos nincs még így.
Az én kórházam pl. megszűnik (de az is lehet, hogy magán lesz, még nem tudni), így valószínűleg nem szülhetek annál az orvosnál, akihez már 10 éve járok, és akinél a nagylányomat is szültem. És aki ismeri minden nyavalyámat... Hanem mehetek egy vadidegenhez, egy vadidegen helyre...

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok Lányok!
Jól eltüntem, lehet, hogy nem is emlékeztek rám. Otthon sajnos nincs gépem, és a mobilomról nagyon nem szeretek pötyögni. Csak olvasgatlak inkább. Ma dolgozom utoljára, úgyhogy csak a szüleimből tudok írni. Amennyiben nem veszitek zokon, hogy hetente csak egyszer tudok jönni közétek, úgy szívesen maradnék, és a táblába is szeretnék bekerülni.

Gabi!
Tesség többet pihenni, nem a gép előtt ücsörögni. A ruhák nagyon tutik. Hol vásárolgatsz? Az én pocim is kb akkora, mint a tied.

Timi!
Táblához adatok:
Szülés várható ideje: május 20
Magzat kora: lásd vonalzó
Korház: Szabolcs utcai
testvér: nincs
baba neve: születésig titok :)
Szép nagy hasad van. Csini vagy nagyon.

Spiekersinn!
Az én hasam már a 18. héttől keményedik nagyon sokat. A dokim azt mondta, hogy ha nem jár görccsel, vérzéssel, akkor nem kell aggódni. Nekem is kellemetlen érzés, de már nem aggódom. Júni 20 gyönyörű dátom. Én is akkor születtem :D :wink:

Dóri!
Édesek a lurkók. Hárman még cukibbak lesznek :)
Alakul a tervezgetés?

Most rohannom kell. Igyekszem még jönni. Vigyázzatok magatokra és a pöttömökre.
Vendég
 


Timoca!

Megertem a felhaborodasod, a baratnöm 1,5eve szült Miskolcon amivel meg volt elegedve. Most megint babat var es epp a minap meselte,hogy bezartak ezt a korhazat es hogy mennie kell egy masik helyre... Viszont nem gondoltam volna,hogy az egesz orszagban ilyen rossz a helyzet. A halapenzt teljesen elutasitom, mert nem ertem hogy lehet vki-t az alapjan "segiteni" vagy epp "elhanyagolni" epp a szülesnel,hogy mennyit fizet.
Es most akkor hogyan tovabb, mar neked sincs sok idöd, mikor tudod meg hogy hol fogsz szülni?Hogy szeretnel szülni?
Nem tudom,hogy ez az uj rendszer amit bevezetnek jobb lesz e, de kivanom neked,hogy ha tenyleg uj orvoshoz kell menned akkor kellemes csalodas erjen, es hogy minden jol alakuljon.
Hogy nekem milyen lesz a szülöorvosom meg a korhaz majd meglatom ma este. Itt van minden honap elsö hetföjen nyitott kapu, tehat a szülöszobaba is belehet nezni es bemutatjak a lehetösegeket. Holnap mar en is okosabb leszek :D
spiekersinn
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy nem ide való a kérdésem, de hátha valaki tud nekem segíteni. Szóval férjem nyüstöl, hogy készítsek neki csoki tortát, de mindenképpen főzött krémből készüljön, ne vajasan. Végig böngésztem az interneten, de semmi használhatót nem találtam. Ha valakinek lenne egy jó kis receptje nagyon megköszönném.

Spiekersinn!


Üdv! Mi a keresztneved?
Kérdezted a keményedést, ami egy természetes velejárója a terhességnek , szervezetünk megkezdi a felkészülést a szülésre. Braxton- Hicks összehúzódásnak nevezik ezeket a fájdalommentes keményedéseket. Addig nincs gond, amíg nem jár görcsöléssel vagy vérzéssel.
Ha van a közeletekben mindenképpen tanácsos lenne gyógytornászt felkeresned, ha ilyen mértékű a fájdalom a derekadban. Lábadba is lesugárzik a fájdalom? Gyógytornával nagyon jól rendeződne a problémád amit kismamaként is végezhetnél.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Spiekersinn!

Örülök, hogy te is ugyanakkorra vagy kiírva! Néztem a táblázatban ki áll hozzám a legközelebb időpontilag.
Ezek szerint nem is tudod még, hogy ki lesz az orvosod? De gondolom ott is ugyanúgy kell járni vizsgálatokra a terhesség idején, mint itt.

Manóci!

Lenne még egy kérdésem hozzád, remélem nem baj! Nem értem ezt a szülési szabadságot sem... Azt tudom, hogy 4 héttel a kiírt időpont előtt lehet kivenni, és 24 hétig jár, úgy, mint a tgyás. A szülési szabit azt gondolom a munkáltató fizeti, a tgyást pedig a tb. Azt hallottam, de az illető nem tudta biztosra mondani, hogy ha a szül. szabit nem 100%-ban fiztetik ki, hanem 70%-ban, akkor igényelhetem mellé a tgyást is. Hát ez nekem túl jól hangzik!!! :?
Vagy nekem az is nagy segítség lenne, ha megírnád, hogy hol/kitől kaphatnék erre választ. Még egyszer bocsi, hogy ilyennel fárasztalak...

Móni

Kép
móni30
 
 


Sziasztok!

Voltam uh-n... kicsi fiam visszafordult, most megint faros. Vidáman rágcsálta a lábujjait, és ártatlanul pislogott. Nagyokat ugrált örömében, hogy sikerült ilyen jól megtréfálnia minket.

Spiekersinn, üdv. Németországon belül merre? Én is éltem kint egy ideig München mellet, de honvágyam volt.

Szylvi, kirohantam a konyhába a kedvenc főzött csokikrém receptemért, de sajnos ebben is van vaj :(
Azért közzéteszem, hátha... hidd el, nem az a tömős sűrű vajas krém, hanem igazán finom! Szóval:

1/2 l tejet és
7 ek lisztet folyamatosan kevergetve felfőzni jó sűrűre. Ha kihül, bele kell dolgozni
1 Rama-t,
2 ek kakaóport (fekete kakaót, ne a cukrosat),
kevés rumot v. rumaromát,
cukrot ízlés szerint (én mindig kóstolgatom közben :)), és a végén 1/2 - 1 dl tejszínt lassan adagolva.

Sima piskótatésztát szoktam megkenni vele, gyorsan kész van, és mindenki szereti.

Képzeljétek, elmentem a kinézett babakocsimért és kiderült, hogy nem fér bele a csomagtartóba! Pedig ezt a legfontosabb szempontok között tartom számon :(
Most kezdhetek másik tipust keresni...

Csilla
Vendég
 


Csilla: ha ragaszkodsz a babakocsihoz, az is jó, ha nagyobb autót veszel :wink: :lol:

Most azt olvastam a Kútvölgyis fórumon, hogy megmarad a kórház magánnak, és 130e lesz egy szülés. Remélem, holnap hív a dokim. Kíváncsi vagyok, mi van ebben benne (pl. kell-e külön fizetni a terhesgondozásért - eddig ingyen volt, ill. UH-okért, vérvétel, stb... ill. benne van-e a kóházi benttartózkodás díja)

Angie: beírtalak a táblázatba. Majd később felteszem.

Kép
Kép
timóca
 
 


Ja, Csilla, nem semmi, hogy visszafordult :? . A lányom végig faros volt, most megnyugodtam, hogy Marcika jó pozícióban fekszik, de ezek szerint még ez se biztos :shock: . Remélem, Máté is behelyezkedik fejjel lefelé amíg még elfér :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Kép

Angie, Gabi, a Szabolcs utcai nem szűnik meg?

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Spiekersinn,
szia itt. :) Tényleg hogy szólíthatunk? Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én nem bírom, ha vki a nicknevén szólítja a másikat. De lehet, hogy ez csak engem zavar. :oops: :wink:

Szilvi,
Csokitorta receptem nincs sajna, de mintha anyumnak lett volna egy tuti jó Stahl, esetleg keresd meg a honlapján, hátha..

Angie,
köszi az érdeklődést. :) Árajánlatunk van kettő, kicsit maszkírozni kell még a terven és akkor tuti jó lesz. Remélem férj tud hatni a tervezőre, hogy 2-3 napon belül virítson vmit. De sajna csak ősszel lesz kész a ház, és hát azonnal nem is jó beköltözni állítólag.. :evil: :cry: :cry: Pedig annyira szeretnék már menni!! :cry:

Gabi,
én Nivea párti vagyok, de teljesen jól bejön a DM saját márkája (Baby Love), most abból vettem egy rakatot.
Johnsont gyűlölöm, mert a rohadt dobozból egy kézzel nem lehet kiszedni a törlőkendőt, mert beragad folyton. :twisted:

Csilla,
nyugi! Nekem Gergő és most Marci is (Viki tudta mi a dolga, hogy kell csücsülni a pociban, hogy ne hergelje anyukáját :P ) a fenekén ült 33 hetesen is, és akkor fordult meg, pedig előtte fejjel lefelé volt. :shock: Visszafordul biztosan, még van helye bőven pörögni. :lol:
Vendég
 


Hello mindenkinek akivel meg nem beszeltem!

Engem Aginak hivnak. Teljesen eszakon lakom a Baltik tengernel ami igazan gyönyörü es erre fele van a legtöbb napsüteses orak szama(ami meg igaz is)tehat panaszkodni nem nagyon lenne okom. A honvagy temaba inkabb nem mennek bele, mert akkor jönnenek a kerdesek, meg hogy te valasztottad(szerintem felesleges).
Az haziorvosom sajnos nem enged gyogytornara sem, az egyetlen amit tehetek estenk melegitöparnara kellene feküdni(sajnos ez sem segit :cry: ).
3 hete elkezdtem terhessegi uszasra jarni, ami el kell mondjan eszmeletlen jo es nagyon kellemes. Utana mindig jol erzem magam es a kis pocilakomnak is nagyon tetszik. Viszont sajnos ez csak egyszer egy heten van. Most megprobalom ugyanazokat a gyakorlatokat uszodaban is hatha segit. :)
Egyebkent az en maszatkam sem fekszik rendesen. Keresztben!!!
Ilyet meg soha nem is hallottam. Neha olyan erzesem van mintha beszorult volna es csak erölködik, de nem tud fordulni. Szerdan lesz az utolso nagy ultrahangom majd akkor kiderül fog e meg fordulni es hogy minden rendben van-e. Akkor majd megkerdezem hogy szedhetek e több magneziumot.Majd meglatjuk...
Ma is kemenyedtem rendesen szerintem kb 3 orat egesz nap.
Raadasul most voltam megnezni a korhazat ahol szülni fogok. Eszmeletlen. Teljesen boldog vagyok, szep, uj, a növerek orvosok szimpatikusak. Nem is mennek masik helyre. Remelem minden rendben lesz. Volt egy oras elöadas ahol mutattak kepeket meseltek a szülesi lehetösegekröl, rizikokrol.Utana fel lehetett menni az emeletre es a szülöszobakat meglehetett nezni, a kortermek szinte egy alom. Örülök neki, hogy most jön a baba nem tavaly, mert alig par honapja lettek kesz vele.
Termeszetesen ahogy lennie kell az en pici lanyom pont akkor volt a legaktivabb amikor az elöadas volt. Neha nevetnem kellett,hogy hogy lehet olyan poziciokat felvenni ahogy ö engem rugdalt szinte lehetetlen :D
Timocatetszik nagyon a tablazatod ügyes vagy.
Most megyek mert reggel koran kell kelnem es var ram 11ora melo...
Szep almokat nektek!!! :wink:
spiekersinn
 
 


Sziasztok,

Kicsit le vagyok maradva, így lehet lesz akinek nem írok, pedig akartam :oops: bocs!

Dóri,

Értem, akkor elég nehéz :( nekem az volt a jó, hogy Esztinek nagyon bejött a Sinlac, így nem kellett abszolút semmin gondolkodnom.
Viszont neked azért nehezebb.passz :?
Szóval házassági "nálunk" 300 napos jó?Mert akkor lehet nem hagyom az utolsó pillanatra,legyen meg!
Amúgy nincs valami új híred a kórházzal kapcsolatban?Hogy most mi lesz?Én mondjuk jövő hét pénteken megyek, és rákérdezek, de addig is had izguljak valamin :roll: :cry: Már annyi újat hallottam, hogy tényleg azt se tudom hol áll a fejem, ez ügyben!
De az tuti,hogy az embernek elveszik/tték/ a kedvét ettől a csodálatos dologtól, hogy gyermekvállalás, és szülés!
Szóval én többet biztos nem szülök, főleg egy ilyen :twisted: országban!!!!!


Móni,

Dehogy baj, kérdezz nyugodtan, bár kicsit megkavarodtam, mert nekem teljesen új amit kérdezel!Az én ismeretem szerint ugyanis a szülési szabadság az amikor te úgy döntesz, vagy a dokid, hogy már nem dolgozhatsz, és akkortól lehetsz a gyerek megszületéséig.De az táppénzen lévő állomány!Tehát engem az kavart meg, hogy mi az ,hogy 24 hétig tart????? :roll: Ezt nem értem.Addig tart amíg megszülsz, mert ha nem igényelted a szülés ellőtt akkor onnan kezdődik a TGYÁS!A táppénz alatt pedig valóban az a munkáltatót terheli még, de a fizud 70%-át kapod!
Magyarán az egész olyan mintha betegácsiban lennél a szülésig!
Szülés utántól, vagy ha előbb igényled a TGYÁS-t akkor onnan a munkáltatódnak egy fillérjébe sem kerülsz :wink:


Gabi,

Nagyon cukik azok a ruhácskák :) Csini vagy a képen, valóban csak pocira gyúrsz :wink:
Örülök, hogy jobban érzed magad, de azért pihizz sokat!

Szilvi,

Használod az öblögetőt?bejött?
Pelenka: nekünk pont az ellenkezője mint Timinek.Én is kipróbáltam mindent, szintén a sok mintadarab miatt, de nálunk meg a Liberó volt az egyetlen amiből nem folyt ki!A legelején én is Pamperst vettem, de hátul a kis dereka, háta örökké kakis lett :( Aztán rájöttem, azért mert a Pampersnek nem gumis a derka!/legalábbis a régi nem volt, azóta lehet újítottak/mindegy, én akkor áttértem a Liberóra, és azóta is csak azt használjuk!Bár hála istennek már csak az alvásokhoz kell, mert tök jók vagyunk a szobatisztasággal :wink: De a picinek majd a legelejétől azt fogok venni!
popsitörlő:Azt használtunk már szintén többet!De ott bejön minden olyan ami nem papírvékony.Azt úúútálom.Jó szerintem a Pampers, Huggies Nivea!ezeket használom általában felváltva, és jó is az illatuk!Én a sensitívest nem szerettem, mert az illattalan :(


Timi,

Tök jó a kép :) Kórházad :( hát azért ez se a legmegnyugtatóbb!Azért elég húzós az a 130e. :shock: és szerintem tuti nincsenek benne a vele járó vizsgálatok!
Ha nekem kell is fizetni, azért a 30e-et könnyebben kifizetem, mint egy 100-assal többet!Bár sajna kezdek beletörődni, hogy úgyis kell, és a legrosszabbul fogunk kijönni ebből az egész hercehurcából :cry: :cry: :cry:


Ági,Hencsi,

Üdv itt :)
manóci
 
 


Cintia,

csak kihagytam amit még akartam :oops:
Nagyon megilletődve olvastam soraidat :( szerintem is elég durva, hogy mért nem csasziztak már meg!ráadásul nem is Pesti vagy :shock: Azért nem kis felellősség volt attól a dokitól aki hazaküldött!!!
Vigyázz nagyon magatokra, és megy a drukk nektek!Pihizz sokat :wink:
manóci
 
 


Móni,
nincs újabb hírem kh-al kapcsolatban. Csütörtökön este megyek a CTG-re a szülésznőmhöz, majd jól kifaggatom. A Gulyás továbbra is azt mondja no para. Hát azért bennem van a félsz az az igazság. :?

Ja, pelenka: Gergővelvégig Pamperst használtunk, ezen felbuzdulva Vikinél is azt vettünkj, de neki is kifolyt a legeljén belőle a pisi, kaki. És a Libero newborn jött be neki, asszem 2-4 kilósig. Aztán visszaálltunk a Pampersre és aztán már nem folyt ki.
Most Liberoval kezdünk, aztán meglátjuk.
Vendég
 


Sziasztok!

Elfelejtettem tegnap írni, hogy megkérdeztem a dokimtól az április 1-jét...
Azt mondta, hogy ez a dátum valóban létezik, DE A SZÜLÉSRE NEM VONATKOZIK!!!! Érvényes minden kórházi nőgyógyászati esetre, kivéve magát a szülést.
Igaz, azt is hozzátette, hogy az orvosok is éppen annyit tudnak mint a betegek, ők is csak a hiradóból és a folyosópletykákból értesülnek a fejleményekből. Szomorú...
Azért megnyugodtam, ezek szerint nálunk nem lesz probléma a választott orvos :)

Csilla
Vendég
 


Csilla,
ez azért nem stimmel az én nézetem szerint, hogy az ápr. 1. a szülésre nem vonatkozik, mert csomó szülészet szűnik meg, és itt van pl. Timi esete a Kútvölgyiben, hogy neki máris más a helyzete, mint amit szeretne ill. lehetett volna, ha nem vezetik ezt be. :?
Én az Uzsokiról tudok nyilatkozni, mivel 2x szültem ott, és csomószor feküdtem benn az elmúlt 10 év alatt, és bizony egy-egy front esetén például igencsak teltház van, és ilyenkor hiába szeretne az anyuka a babájával lenni (még akár fizetne is érte) csak a nőgyógyászaton tudják elhelyezni. :roll:
Na most mi lesz akkor, ha egész XV. kerület, azaz komplett Rákos- és Újpalota beözönlik a szülészetére, merthogy az Újpesti Szülőotthon ápr. 1-től bezárt és nem fogadhatja a betegeit? Eddig is jópárszor volt káosz, mi lesz ezután? Én csak az ottani viszonyokat ismerem, de azt elég jól, gondolom ugyanez lesz majd pl. a MÁV-ban is, ahova meg a IV. kerületet utalják. :?
Vendég
 


Dóri,

Az tök jó lesz, kérdezd ki, hogy most mi van.Több helyről talán biztosabb lesz az info!Ja, meg ha nem baj kérdezd már meg azt is, hogy azért + kell fizetni, ha szülésznőt is választasz?Vagy csak a választott dokiért kell?Már abban az esetben, ha mégis fizetnünk kell!
Köszi előre is :wink: 2 hét múlva meg én faggatok :wink:

Csilla,

Te is megnyugtattál, valamennyire.Remélem igazad lesz :wink:
Viszont Timi esete valóban gázos.Mert amit bezárnak oda, már ugye hogyan menjen szegény?! :roll:
manóci
 
 


Móni, OK. :) Bár ez a pénz téma .. :? :? megfogadtam nem kérdezősködök, de ezt a "hivatalosat" azért igen, mert érintettek lehetünk sajna (bár remélem tényleg nem leszünk azok).
Engem rohadtul izgat még a gyerek kórházasdi, nagyon H.P. ellenes vagyok és ráadául rohadt messze van, kocsival odadugulni.. :evil: Bethesdába meg csütörtökön megyünk , majd ott is faggatok.

Nagyobb gyerekes program: megyünk pénteken a dínó kiállításra Természettudományi Múzeumba Gergővel. Engem is nagyon érdekel. :lol:

séta-time..
Vendég
 


Dóri: ez a dinó kiállítás jó lehet, lehet, hogy mi is elnézünk. Apának tetszene :lol:

Most mi is másik gyerekkórházhoz tartozunk, ami ráadásul messzebb is van... Hogy mi benne a logika? Mondjuk annyiból azért szerencsések vagyunk, hogy nem volt még rá szükség eddig, hogy be kelljen menni... Remélem, nem is kell soha.

Kép
Kép
timóca
 
 


Ja, és ha mondjuk az én orvosomhoz nem mehetek már, akkor meg már nem is választottam dec. akármeddig.... Így nekem mindenképp fizetni kell (kivéve, ha az ügyeletesnél szülök a területileg illetékes kórházban...)

Kép
Kép
timóca
 
 


Cintia :)
Nagyon megrázó, ami Veled történik! Nagyon remélem, nem lesz semmi baj!

Ági :)
Üdv itt!

Kórház: én is aggódom, mert az István is fullon szokott lenni. És még fizetni is kell, nem csak nyomorogni :evil:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Dóri, az Uzsokiban megemelték a szülészet-nőgyógyászat ágyszámát, épp a XV. kerület miatt...
Szerintem az ápr. 1-jei fizetős dátum és a kórház-átszervezés között nincs összefüggés olyan szempontból, hogy amelyik kórházat bezárják oda nyilván nem lehet menni... de amelyik marad, ott fizetni kell a választott orvosért. És itt jön be a képbe amit az én dokim mondott.
Lényeg a lényeg szerintem aki már választott szülészt, arra nem vonatkozik! Ha másért nem, hát azért mert az orvosok nem fogják hagyni, hogy kifizettese a kórház a napidíjukat.

Csilla
Vendég
 


Csilla,
hová tették a szülészeti-nőgyógyászati ágyakat?? :shock: A legtöbb kórterem 4 ágyas, és nem tudom elkézelni hogyan emelték meg konkrétan az ágyszámot...
Vendég
 


Tegnap bent voltam Lukácsnál, és megkérdeztem, hogy nem nézhetnék -e be a szülőszobába. Nagyon kedves volt, ő maga kísért el, és közben elmesélte hogy a sebészetet elköltöztetik, és azt a részt hozzácsapják a szülészethez. 20 v. 30 ágyat kaptak plusszban ha jól emlékszem.
Nem nagyon figyeltem az átalakítási tervekre :oops: , fel akarják újítani az új részt is de ez biztosan 1-2 év ami engem már nem érint...
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Eladásra kerül a bébihordozó-autósülésünk, ami egyben travel system is!

0-13 kg-ig használható, mi összesen 5 hónapot használtuk, mert későn vettem meg, de így sem bántam meg! Megkímélt állapotban van, egy mozdulattal összerakható és szétszedhető.

Ár: 20000 Ft ( én 34000-ért vettem)

Ha valakit érdekel, írjon privit!

Mégegyszer bocsi a zavarásért!

Kép Kép Kép

KépKép
napraforgo13
 
 


Dóri,
majdnem elfelejtettem.... Írtad, hogy vettél pelenkázóalátétet. Ez hogy néz ki, mi van ráírva, hogy keressem?
Ma voltam dm-ben, és eszembe jutott hogy megnézem mi is ez. De nem találtam, igaz, nem is túrtam végig az összes polcot.
Ha tényleg hasznos, akkor veszek én is.
Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Csilla!

Igazán köszönöm a receptet, szerencsére nagyon egyszerűnek tűnik, így remélem boldogulok vele. Majd beszámolok az eredményről.
Nálunk is döntő szempont a babakocsi mérete, mert sokat járunk kocsival, így mindenképpen olyat szeretnék ami könnyen összecsukható és elfér a csomagtartóban.

Timi!

Elég durvának hangzik a 130 ezer forint, és szerintem a vizsgálatokért külön kell fizetned. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz tényleg ennek az egésznek a vége.
:x

Manóci!

Sokkal jobb a fogínyem. Már alig vérzik, a gyulladás meg teljesen levonult róla. Jól esett az érdeklődésed! :D :D

A lányom tegnap óta csupa nátha, mondja, hogy az osztály több, mint fele benne van. Remélem felétek minden rendben. Nagyon várja már a tavaszi szünetet, de elég rövid lesz, alig pár nap. :cry:

Holnap megyek a dokihoz, utánna mindenképpen jelentkezem, hogy itt Orosházán mi a helyzet. :?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Dóri,
még egy kérdés hozzád. Ha jól emlékszem Te írtad, hogy ismered és szereted a Peg Perego márkát. A Pramette babakocsit
ismered? Mi a véleményed róla?
Ez beférne a csomagtartóba, igaz elég húzós az ára...
Csilla
Vendég
 


Szilvi, :wink: Örülök, hogy akkor neked is bevált!

Dóri, :wink: OK. megdumálva, érdeklődünk ahol tudunk!

Csajok, úúúúgy izgulok.Képzeljétek ma de. Eszti lekapart egy barna anyajegyét :( nagyon megijedtem, kicsit vérzett is. bekentem neki Neogranormonnal, és megmutattam a védőnőnek.Ő azt javasolta vigyem el bőrgyógyihoz.Itt nálunk csak magán van, ebből a műfajból, de jelen pillanatban letojom a pénzt csak ne legyen baja!Annyira elkezdtem sírni, olyan ideges lettem, hogy tökre befeszült a hasam és nagyon fájt ma egész nap!Rossz kedvem is van, alig várom a holnap du-nt hogy menjünk.1/2 5-re kaptunk időpontot!Szorítsatok, hogy ne legyen baj :cry: :cry:
manóci
 
 


Manóci :)
Ismerem ezt a szívszorító érzést :( Nagyon sajnállak, remélem, nem lesz semmi gond! Drukkolok nagyon!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?