Sziasztok!
Megjöttem az endokrin dokinénitől! Csajok, az a nőci egy tünemény!!! Életemben nem találkoztam még ilyen jófej, pozitív energiát sugárzó orvossal!
Aszonta', hogy "csinálunk magának babát, ne aggódjon, teherbe tud esni".
Most is vett vért, a következőkre: FSH, LH, prog., teszt., DEA, SHBG, ADIOn, kortizol.
Jövő hét csüt-ön pedig be kell feküdnöm 3 napra az osztályra. Lesz terheléses cukor vizsgálat, meg még valami, amit nem értettem. A papíromra ezt írta: 12-én éhgy. rutin OGTT, overnight.
(Időközben azt megtudtam a netről, hogy az OGTT=oral glucose tolerance test). Az overnight-ra van valakinek ötlete?
Rejo, az idős doki bácsi a szegedi MÁV kórházban rendelt anno. A nevét most nem tudom, mert otthon van az a papírom, amin rajta van (én megy ugye a mh-en). És sajna azt sem tudom, hogy dolgozik-e még. Sőt, az sem biztos, hogy a szegedi MÁV Kórház megmarad (mer' ugyi egészségügyi reform...).
[Az eg.ügyi reformhoz még, adalékként: ma reggel a betegfelvételnél kész káosz volt! Aki nem Csongrád Megyéből jött, azt nem tudták felvenni kezelésre, mert ápr. 1-től nem ide tartoznak. Egy csomóan utaztak Bácsból, Békésből, évek óta a szegedi endokrinre járnak, most pedig lepattantak. Annyit tudott tenni a nővér, hogy 600 Ft vizitdíj ellenében bemehettek a dokijukhoz, de az nem írhat ki nekik sem vizsgálatot, sem gyógyszert, ha jól értettem. No commet magyar egészségügy...]