Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Katica, küldtem mailt!

Tüccs, nekünk van kenguru, és nagyon korán elkezdük használni, kb 2 hónapos korban. És teljesen egyetértek Vernával, valóban azt mondják, hogy akkor amikor már tud ülni a baba. de mire Szonja stabilan tudott ülni több volt mint nyolc kiló, és megszakadtam ha hosszabb útra mentünk, belerokkant a hátam. Mikor picike volt nagyon jó volt, mert nem szeretett babakocsizni, viszont szeretett hozzám bújni, nekem nagyon bevált. Ő sosem volt egy fekvős baba, viszont Katicának igaza van a hordozókendőben fektetni is lehet
Mérlegelj, és dönts belátásod szerint! Nem lesz könnyű :wink:

thenus

Nem akarok senkit megbántani, csak szólok, hogy Pipacs nem szoptat, tápszeresek, szóval a zöldes kaki tutira nem a sok előtejtől van náluk. Bocsi, hogy beleszólok, de gondoltam lelírom. Én nem tudok ebben tanácsot adni neki, de ha valaki így is tud, akkor írjon még neki!

Tüccs!
Nekem hordozókendőm van, és szerintem nagyon biztonságos. Én nagyon szeretem, mert több féle módon lehet benne a babát vinni, fektetve, ültetve, később a hátadon is, stb. Szóval én csak ajánlani tudom. Nekem még az is számított, hogy a kenguruknak eléggé vékony a vállpántjuk, így (bár nincs tapasztalatom, javítsatok ki ha nem így van!) szerintem hosszútávon nyomhatja az ember vállát. A kendőt viszont a válladon olyan szélesre is ki tudod húzni, amennyire neked kell, és akkor az egész válladon van a súly, nem nyom.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nekünk is van zöld kaki néha, állítólag a táptól van!
Én úgy hallottam, a dokinéni mondta.
Ez nálunk is előfordul néha attól függ mennyi tápot kap pótlásnak!

Szantre gratula akisfiadhoz!!!
pekom

hm én is pont most gondolkodom a kengurun, főleg itthon. És persze teljesen tanácstalan vagyok :roll:
Lehet ki is próbálom egyáltalán tetszik-e neki. Nagyon kellene valami, mert az utóbbi időben fél órákat alszik utána fölháborodva követel. Kicsit még szoknom kell mert a 2-3 órás alvásokhoz vagyok szokva :) szinte semmit nem tudok tőle csinálni.

Kép
murphyke

verna: Lili is állandóan taknyos. jobban mondva rengeteget tüsszög :( már a kórházban is így volt. mindenki azt mondta, h ez természetes. hát nem tudom sztem nem az. majndem annyit tüsszög mint én, viszont én nagyon allergiás vagyok. Gondolom ő is nagyon érzékeny a porra, és sajnos a hálóban is és az ő szobájában is szőnyeg van, amit elég nehéz rendesen kitakarítani.
nekem egy csomószor nem jön ki a cucc az orrából, olyankor hallomis, h teljesen hátul van neki, és azt nem oldja föl az orrspray.

verna: most nézem, h pont két hét van a csajaink között :D

pekom: akkor gondolom nálunk is azért váltakozik a kaki színe mindig :lol:

tiop: hol vagy? ilyenkor már itt szoktál lenni :wink:

csajok nekem annyira fáj a derekam, majd besz... :cry: úgy mint mikor 8 hónapos terhes voltam és alig bírtam kimászni reggel az ágyból. nem tudom mitől lehet.

voltam tornázni múlt héten. hát mit ne mondjak majd meghaltam, olyan izomlázam lett utána, hogy csak na. de tök jó volt, igaz kicsit kemény, úgyhogy valami könnyebbet kell választanom nehogy az a kis tejem is elmenjem ami van. ez volt az első alkalmam Lili nélkül. kicsit izgultam de nagyon jól viselkedett :D

na megyek mert a kisasszony nyügi. hogy mikor fogok ebédet csinálni az rejtély.

üdv mindenkinek
murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Tegnap óbudán voltunk a mamámnál,Levente végig aludta az utat!
Sajnos nagyon beizzadt a hordozóba,pedig amikor beszálltunk a kocsiba levettem róla a sapkát és a kabátot!Mire odaértünk tiszat víz volt!
De az ablakot nem merjük lehúzni,nehogy huzatot kapjon,a klímát meg azért nem merjük bekapocsolni,nehogy megfázzon! :roll:
Nem tudom mi lesz nyáron,mert már most is volt vagy 30 fok a kocsiban!

Kaki,
Levinek is elég sűrűn volt zöld kakija amikor csak 2-3 hónapos volt,de az csak akkor,amikor több tápszert adtam neki!

Képzeljétek!
Most hozta nekem is a postás a Panadolos figurát!
Mi rozmárosat kaptunk,nagyon aranyos! :lol:

Nekünk is van kenguru,már használjuk egy jó ideje és Levi nagyon szeret benne lenni!
Csak az a baj,hogy már nehéz és alig bírom,majd leszakad a vállam 20 perc után! :wink:
Kép Ez a hátsó kertben készült,megnéztük a papát,ahogy Bálint gazda nyomaiba lép! :wink:

Kép
mano83

Kép
Sziasztok!
Na látom azért nem állt meg az élet itt sem!

Mano!
Levi már nagyon nagy fiú lett és mekkora szemei vannak?
Szépek és nagyon aranyosak vagytok!!! :D

Heni!
Gratula a nyolcadik fogacskához! :D
Nekünk most fog (szerintem) a héten kijönni a negyedik! :lol:

Nircee!
Nagyon szépen növekedtek ti is és látom a húrkák nálatok sem maradtak le! :lol: Édes a pici fiad!!!!!! :D

Pipacs!
Te nem szoptatsz ugye???? :? :oops:
Nem írtál sokat a kaki állagáról!!!!! :? A zöldes kaki lehet,hogy egy nátha kezdete lessz,ha benyákosodik esetleg akkor valószínű.hogy az lessz!Kérd az órvos tanácsát,mert én csak szoptattam!Tápszert nem kaptak nekem a gyerekek!Roli is csak 8 hónapos korában kapott egy kicsit!! :) Sajna nem tudok segíteni,jobb ha megkérdezed az órvost, mert egy tápszeres csecsemőnél teljesen más mindenn!! :roll: :? De biztos nincsen semmi komoly!! :wink:

Murpyke!
A Normaflor az a bélflórának a helyes működését állítja vissza!
Mert ugye mindenért a bélflóránk a bűnös,ha az felborúl akkor jöhet székrekedés,hasmenés stb...!Jól le írták a lányok előttem már!!!! :D
A hurutos kaki pedig a náthától van ,amit ugye a babók lenyelnek szopi közben (váladékot)az így ürül a széklettel!Azért kell szívni és orcseppet használni!Az orcsepp az meg is állítja az orrfolyást,nem csak tisztítja az orrot!Gondolom ezt tudtátok! :wink: De a hurutos kaki lehet vírustól is!!!!(én úgy tudom)

Tüccs!
Én úgy tudom,hogy a kengurút 2 hónapos koruktól lehet használni !
De a kengurúnak is vannak nagyon sok fajtái!! :roll:
Tapasztalatom annyi,hogy sehogy sem akart Zsani megmaradni benne! :? Ez megint olyan téma,hogy ezt kikell tapasztalni!De én úgy tudom 2 hónapos kortól lehet vinni őket!(de lehet,hogy nem jól tudom) :oops: :? Nekem azért nem tetszik a kengurú (sem) mert olyan esetlenek szegény babák benne(még picik)!Mikor meg már nagyok ,akkor meg megszakadsz!! :shock: Hordozó kendős babát láttam a nyáron,de majd meg szakatt a szívem!Annyira elvólt benne gémberedve az a (1 hónaposnál nem vólt több)picurka baba,hogy eszméletlen látvány vólt!Véleményem szerint a babakocsiban a legjobb nekeik!Persze vannak helyzetek amikor jól jönne a kengurú,de hidjétek ell mindent meglehet óldani!Nekem kocsim nincsen én mindenhová busszal járok!!! :shock: De ezt megint csak mindenki maga dönti ell,mi a jó naki és persze a babának!!!!!!!!! :D :wink:

Tegnap vóltunk a Corában és vedtem Zsaninak bébikaját,egy új fajta Hipp -től a Jó éjt papi nevezetű tejbegrízt!(legalábbis nekem új mert most láttam először)Három fajta ízben vedtem:Bourbon-vanília,babakekszes,gyümis!Éltetek finomat!!!Megkostóltam(mindent megkostolok amit Zsaninak adok!)!Zsaninak is ízlett!Próbáljátok ki ,ha még nem vettetek!6 hónapos kortól lehet bevezetni! :P

szép napot mindenkinek!
Héten itt a husvét!Ti tartjátok még a régi szokásokat????? :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
Köszi! :lol:

Hogy boldogulsz a buszon a babakocsival?
Mert én már azzal is gondba vagyok,hogy hogy vigyem be magammal pl. egy boltba!
Sajnos nem nagyon tudom emelni,mert nagyon fáj a vállam már kb.1 hónapja,így ha boltba megyek mindíg hívok magammal valakit,így ketten simán beemeljük! :wink:

Kép
mano83

Murphyke!
Itt vagyok ragyogok,mint a fekete szurok! :lol: :lol:
Na jólvan!Köszi szépen jól esik a hiányolás!!!!! :D
Bocsika az előző hozzászolásomban elírtam a nevedet!!!! :oops: :?

Mano!
Az autós űllésbe próbálj betenni texsztíl pellenkát a háta mögé!
Hátha úgy jobb lessz!!! :roll:
Nyáron pedig nyugottan használhatjátok a klímát csak ne közvetlen rá menjen!!!!!!!!! :wink:

Szép napot mindenkinek!

Katica!
Héten ünnepelünk??????????? :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Mano!
:P
Hála az égnek a bólt előtt van babakocsi feljáró! :D De bent igen szűkös a hely! :(
Rallizok!! :lol: :lol: :lol:
A buszra meg úgy szálunk fel,hogy mindég "rászolok "valakire,hogy ugyan segítsen már,mert egyedűl ezt a fajta kocsit nem bírom feltenni!!!!! :( :shock:
Van aki beszól,de van aki csak néz rám bután és van aki magától segít!!Na ez a ritka!!Aztán vannak plyan buszok amikre nem tudok felszálni csak úgy ha összecsukom a kocsit!Az borzasztó!!! :cry: ,de mindég akad segítségem!! :wink: Nagyon nehéz,de én már rutinos vagyok!!!! :wink: Az elején nekem is nagyon rossz vólt,de rákényszerűl az ember,hiszen nem űlhetek állandóan ithon!!!!!De legtöbször azért a férjem is jön velünk!Sajna nekünk csak a férjemnek van egy tuti Robogója(amivel dolgozni jár)!Nehéz de rájön az ember,hogyan segíthet magán!!!! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Hú, köszi a rengeteg kengurus tapasztalatot. Kicsit elbizonytalanodtam, de úgy látom van még pár hetem eldönteni. Nekem csak a bevásárlásnál lenne óriási segítség. Na majd apával megtanakodjuk.

Lenne mégegy kérdésem. Dóri kezd hurkásodni :D és a nyakánál lévő hurkákból elég nehéz kimosni a redőket. Ma pedig felfedeztem pár piros pöttyöt is, szerintem nem levegőzik neki. Mit lehet ezzel kezdeni ? A hintőpor segíthet a nedvességet felszívni ?

KépKép
tüccs

Tüccs,
Igen,a hintőpor segít a nedvességet felszívani,én is be szoktam hintőporozni a hajlatokat minden fürdés után!

Tiop,
Le a kalappal előtted! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Kenguru,
én szerettem volna venni, és még anno a Brendonban mondták, hogy bár rá van írva némelyikre, hogy újszülött kortól, azonban mindegyiket csak 2 hónapos kortól lehet használni. Akkor meg már olyan nehéz volt Marci, hogy apa azt mondta, már ne vegyünk kengurut arra a pár hónapra, mert lassan úgysem tudjuk majd vinni, olyan nehéz lesz. Így hát nincs, és már nem is lesz. Mi babakocsiba visszük Marcit mindenhova, és mivel apa itthon dolgozik, ha megyünk, mindig ketten megyünk, még babamasszázsra is (!), úgyhogy nekem ez nagy segítség, ha valahova fel kell emelni a kocsit. :D

Tiop,
Köszi! :D
minden elismerésem!!!! Ismerem magam, én az első alkalommal hisztit kapnék a bkv-n! A szememben hős vagy!!!! :shock:

Hajlatok,
Marcika nyaka is tiszta piros volt (kis tokás a lelkem!), de én sosem használtam még hintőport, mert az száríthatja a bőrt, hanem dr. Theiss körömvirág kenőcsöt használok mindenre! Már popsikrém helyett is azt használom, nagyon kevés kell belőle, de szuper! (Még terhesség alatt vettem, és még mindig csak a felénél tartok!)Mikor ki volt marva a kik popsija, több, a dokinéni által felírt krémet használtunk, de semmi nem segített, így próbáltam ki a körömvirágot, és 2 nap alatt elmulasztotta a piros foltot!!! Nem olcsó, de mondom, nagyon kevés kell belőle!

Murphyke,
hát igen, Lili már abban a korban van, hogy nem marad ott, ha leteszed, játszani akar, egyre többet lesz aktív, és egyre többet kér belőled! Ezért is tudok kevesebbet jönni én is. Nekem is sokkal több szabadidőm volt, míg Marci újszülött volt, aztán most alighogy elkezdek csinálni valamit, már sír. Most szerencsére alszik, de ez nem tart tovább 15-20 percnél. Szóval készülj fel, hogy ezentúl nem fogsz annyit ráérni, hacsak nem akarod úgy nevelni, hogy nem veszed fel állandóan, de akkor meg számíts pár napos sírásra. :?

Megint gyönyörű az idő, megyek, kiteregetem a ruhákat.

Kép
Kép
nircee

A babahordozóba mi is beizzadtunk a Kristóffal is, nyáron egyszerűbb volt mert ha odaértünk valahova megtörölgettük és átöltöztettük száraz ruhába. A textilpelenka a hátahoz jó megoldás nyáron az is kevés volt. Főleg a fejéről ömlött a víz.

Lucának is van egy kis tokája, amikor fürdünk hátulról megemelem a fejét, egy kicsit hátradöntöm neki és így ki lehet mosni a redőket. A hintőpor szerintem is kiszárítja a bőrét.

Kép

Kép[/img]
pekom

Kép

Kép

Ilyen haja volt a Kristófnak, most is ilyen lenne, de levágattuk neki, mert mindenki lánynak nézte!
Kép
Kidőltünk!
pekom

Sziasztok!
Gyorsan megköszönöm az elismeréseket!De csajok ennyire ne dicsérjetek mert elbízom magam!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mano!
Nagyon szívesen!Remélem jó lessz a pellus!!
Köszi neked is,tök jól esik a dicséret,mert néha teljesen rosszúl vagyok mikor elkell indúlni valahova,de mikor dícsérnek akkor abból erőt merítek!Anyuék is szokták mondani mindég,hogy ők el nem indúlnának három gyerekkel!!!A mama még eggyel sem!Mindég dicsérnek ők is!Kell ez a lelki világomnak!

Tüccs!
Én fürdés előtt olajoztam minden hajlatot,így könyebb tisztítani és nem fog kiszáradni!A hintőpor ugyan felszívja a nedvességet de egyuttal ki is szárítja a bört!!!(teljesen mindegy,hogy Johnson vagy nem )Én is mindég kicsit megdöntöttem a fejecskéjét hátúl és úgy könnyebb megtörölgetni!Utánna kend be neki Sudokrémmel!Nagyon jó mindenre!De a lányok itt írtak sok jó ötletet,próbáld ki neked mi válik be!! :wink:

Nircee!
Nehogy azt hidd,hogy én nem szoktam néha hisztizni,főleg az emberek (tiszteletlensége Bunk.-ga)szokott ki akasztani!Köszi szépen!! :)

Pekom!
Tündériek a gyerköcök!Milyen göndör haja van a nagy fiúnak!!
A picurit meg egyszerűen megzabálnám,főleg a kis nyakánál!Imádom a nyakukat!!! :D :D :D :l: :lol:

Na megyek leellenörzöm a Roli háziát!Megint hozott egy 5-öst és egy 4-est! :D
Szép délutánt nektek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Mano

Jössz holnap tanácsadásra ? Nekünk muszáj most lesz a három hós oltás.
Kép Kép

KépKép

Kép
zoriann

Zoriann,
Holnap nem megyek,de elsétálhatunk arra Levivel,ha írzs egy kb.időpontot,hogy mikor végeztek és találkozhatunk!
Jázmin még mindíg gyönyörű! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Giga, én kijavítanálak, mert nekem van tapasztalatom kenguru ügyben :D A miénknek kifejezetten vastag puha a pántja, mint egy jobbfajta hátizsáknak, úgyhogy ez nem mérvadó, de a többiben igazad van :D

Tiop, neked is igazad van, hogy a legjobb helyzet a babakocsiban van, de pl nekem sosem maradt meg Szonja a kocsiban, folyton ordított, és nekünk bejött a kenguru. Bevásárláskor tényleg a legpraktikusabb :wink:

Én ma ablakot, függönyt mostam, és közben sütöttem is szezámos rudacskákat, úgyhogy sűrű volt a nap, főleg, hogy Szonja is "segített" :lol: NEki mindig a hosszú poroló, vagy a partvis kellett, vagy a teli vödör víz, és ezerrel kompozott az eszközök körül :lol: Aztán egyszercsak eltűnt, és a hosszú csönd alatt míg távol volt, kipakolta az előszobában a cipősszekrényt kézmagasságban. :lol:
Úgyhogy hulla vagyok 8) Még holnap folytatom a nagytakarítást, és virágokat is ültetek majd át.

Tiop, mi Húsvétkor azt a több tízéves hagyományt tartjuk, hogy elutazunk néhány napra :wink: :D Most sem lesz ez másként, a Mátrába megyünk 3 napra! Első hosszabb túra lesz Szonjástól...Kíváncsi leszek, hogy viseli majd :roll:
Egyébként előtte napokban én szoktam magam tartani a hagyományokhoz, böjti kaja van (savanyú tojás leves, pl.) és csak szombat estétől a sonka, tojás, stb...

Na megyek még megfejelem a napot egy kis vasalással :?

thenus

Kép

Sziasztok!

Heni!
Igazad van a kengurúval kapcsolatosan,Zsani sem maradt meg sokáig babakocsiban(mára már nagyon szeret bemme utazni,hála az égnek!)Nagyon sokat kínlódtam vele,de a kengurúban sem érezte jól magát! :( Lehet,hogy nem tetszett neki az a fajta,vagy nem tudom!Lehet,hogy egyszerűen csak olyan hisztis vólt,hogy sehól sem vólt jó neki!!Persze vannak olyan helyzetek,hogy elkerűlhetetlen a kengurú(le is írtam)!De nekünk nem jött be!Se nekem,se a Zsaninak!
De attól még másnak jó lehet! :D :wink:

Húsvét!
Leírom én is,hogy nállunk mi a szokás!
Nállunk Böjt az nincsen!!!! :oops:
De sonkát szombaton mi is eszünk,tojással és fincsi tormával!(már alig várom)Szoktam kalácsot sütni,amivel hétfön a locsolókat megkínálom!(persze mi is eszünk belőle)Anettal tojást festünk szombaton,amit szintén a locsolók kapnak Anettól!Gyerekeknek nállunk a nyuszika szokott ajándékot hozni(nem csak a fiúk kapnak)! :D
Roland is elmegy apukájával locsólkodni,de csak a szomszédokhoz!!!!
Mi nem megyünk ell ithonról!! :D
De Henus nektek jó pihenést kívánok!!!!Reméljük Szonja is jól fogja bírni!!! :D :P :P :wink:

Takarítás az nállunk folyamatos munka(mindenn nap egy kicsi)De hétfőre tuti,hogy meg lessz mindenn! :lol: :lol: :lol: Sajna a három gyerkőctöl nem nagyon tudom szét kapni a lakást ,egyedűl!! :( :oops: :?
De lehet,hogy én vagyok tehetetlen???????? :roll: :?

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tudtok termelni, az biztos... :lol:

Szantre, gratulálok a pici fiúhoz!!!

Tüccs, a kenguruval kapcsolatban csak azt tudom írni, hogy nagyon jó, ha a baba szereti, akkor iszonyúan megkönnyíti az életed! Mi vettünk hordozókendőt is, de Bogi abban teljesen kiakadt, és nagyon sírt. Aztán vettem kengurut, Chicco (így kell írni???) márkájút, kicsit drága volt, de az a fajta, amibe már újszülöttet is lehet tenni, mert egyvállra véve el lehet benne fektetni a babát, van hozzá a fejrészen egy "kupola", és teljesen olyan, mintha a karodban fektetnéd a picit. Bogi nagyon szerette! Aztán kb 7-8 hetesen már kukucskálni akart, így jött az "ülés" és így bármikor hozzámbújhatott, vagy akár nézelődhetett is. Nekem meg szabadok voltak a kezeim. Rengeteget csavarogtunk így, elöl a kiscsaj kenguruban, hátamon a kishátizsák a "túlélőcuccal"-pelenka, innivaló, stb. A vállpántja meg éppen eléggé széles volt, és egyáltalán nem vágott! Volt, hogy főzni is úgy tudtam, hogy beleraktam mert nagyon sírt, aztán együtt dolgoztunk a konyhában. Ráadásul amikor már kifelé fordítva csücsült benne a nagylány, akkor néha kifejezetten követelte, volt, hogy addig mutogatott, míg rá ne jöttem, hogy ő most kenguruzni akar, és menjünk már valamerre. Van hozzá egy "nyálkendő" is, amit le lehet patentozni, és mosható, így nem téged és a ruhádat nyálazza össze a fogzó baba. Persze nagyobb korában már inkább apa hurcolászta, :wink: de kb 8-10 kg testsúlyig nyugodtan lehet használni, a baba fejlődésétől függ, hogy mikorra mondod azt, hogy már nem bírod... :wink: Viszont a barátainknak olyan fajta kengurujuk van, amiben még a 13 kg-os srácot is vígan vitte az apró termetű anyukája, annyira kényelmesen van kialakítva, még hátul is van egy extra párnázott "deréktámasz", hogy maximálisan kényelmes legyen a felnőttnek.

Az sem mellékes, hogy rengeteget lehet fogyni, akár a kendőben, akár kenguruban cipeled a gyereket, és nagyokat kirándultok! :D

Húsvétozás most nem nagyon lesz nálunk, nem megyünk haza egyik nagyszülőkhöz sem, vasárnap elmegyünk kirándulni az unokatesómékkal Veresegyházra a medveotthonba, tök jó, ti voltatok már? Hétfőn meg valószínűleg a érjem ébreszt szokásához híven egy nagy bögre hideg vízzel, nem győzöm neki magyarázni, hogy valami finom parfümnek jobban örülnék... Bogit meg valószínűleg a spriccelős flakonnal kergeti meg a lakásban, azt nagyon élvezi mind a kettő. Valószínűleg, ha majd nagyobbak lesznek a gyerekek, komolyabb lesz a húsvétozás is, bár én szívből utálom az egészet a pacsuliszagtól kezdve az illuminált látogatókon keresztül a "kötelező" pénzadásig (a piros tojás max a 4-6 éves kissrácokat bírja lekötni, de csak akkor, ha csokiból van belül)... Én már kb 17 éves korom óta nem töltöm otthon a húsvétot, általában elutaztunk a barátnőimmel 2-3 napra, és jókat kirándultunk.

Jók legyetek!

Üdv: Andi
andibab

Sziasztok!

Tiop,
Én még Levi mellett is tehetetlen vagyok,pedig aztán van segítségem bőven! :wink:

Hozzánk most Húsvétra jönnek rokonok,így rengetegen leszünk!
Ráadásul öcsém haverjai mindenh évben eljönnek meglocsolni minket,így készülnünk kell!
Szerencsére a sütikkel nem lesz gond,mert öcsém barátnőjének 3 házzal arrébb cukrász üzemük van,így tőlük rendelünk már lassan 7 éve minden alkalomra! :lol:

Szombaton bográcsozni megyünk,délután visszük Levit is,hiszen csak pár házzal arrébb lesz az egész!
Estére haza hozom,fürdeni,aludni,és mi még vissaz megyünk egy kicsit,így megint lesz egy szabad estém! :lol:

Szerencsére most olyan jó alvó lett,hogy hajnali 4 óránál előbb nem nagyon ébred!
És ha felébred,akkor sem eszik,csak vissza kell adnom a cumit a szájába és már alszik is tovább reggelig! :lol:
Azt hittem sosem jön már el ez a pillanat!

Kép
mano83

Sziasztok!

Úgy látom jó kis téma lett a kenguru. :D
De én örülök ám , sokat lehet tanulni tőletek.
Andi , köszi neked is a leírt tapasztalatot.

Húsvétkor mi csak anyuékhoz megyünk, de a locsolkodás most kimarad. Képzeljétek nálunk még mindig szokott jönni néhány rokon. Nekem ez lesz életem első kihagyott locsolkodása. :shock:
Sosem szerettem, jó lett volna meglépni otthonról, de a szokás ugye nagy úr ---> volt. :lol: :wink:

Szép napot nektek!

KépKép
tüccs

Sziasztok ezen a szép napon!

Húsvétkor mi már nagyon rég óta elmegyünk valahová a családdal, szüleimmel és a nagyszüleimmel. Így a locsolkodást is mindig megússzuk. :D Először csak én mentem velük, majd az aktuális barátaim, aztán a férjem, most meg Marcika is jön velünk. :lol: Idén Noszvajra megyünk. Marci már hozzá van szokva a hosszabb utakhoz, így nem hiszem, hogy baj lesz. Ott meg úgyis sokat pihenünk, tekintettel a 80 éves nagyszüleimre. Képzeljétek, a férjem még sosem látta az Egri várat, így azt biztos elmegyünk megnézni! Hogy visszük-e Marcit (és akkor Anyut is), vagy csak mi ketten megyünk, és Marcit Anyuékkal hagyjuk, az még kérdés.

Na, megyek teregetni.

Kép
Kép
nircee

Nálunk a húsvéti hagyomány már több éve, hogy a baráti körrel kirándulni megyünk, kisgyerekes családok többnyire. Útközben valahol piknikezünk egyet, a gyerekek megejtik a locsolkodást.
Már jeleztem, hogy olyan helyre menjünk, ahol tudunk babakocsival is közlekedni, mert mi is szeretnénk.
Lehet, hogy nekünk is a veresi macifarm lesz, meg esetleg a vácrátóti arborétum...

Ezen kívül nálunk hagyomány az is, immár két éve, hogy teherbe esek. :oops: Na ezt idén nem tartjuk! :wink:
Vendég

Szép jó napot Mindenkinek!

Húsvét téma:
Nálunk mindig megvolt a hagyományos locsoló-várás. Én ezt imádtam, mert nálunk nagy a család (anyuék 8-an vannak tesók). Egy csomó nagybácsi, uncsitesó jött ilyenkor. Jókat beszélgettünk, és rengeteget kajáltunk. Szóval én nagyon szeretem ezt az ünnepet. :D
Viszont amióta a férjemmel vagyok ezek kimaradnak. Igazából a kirándulós húsvétokat is nagyon szeretem. A lényeg, hogy jó idő legyen. Idén még nem tudom, hogy mi lesz. Lehet, hogy átmegyünk Lilivel anyuhoz, és megint várjuk a locsolókat, de az is lehet, hogy elmegyünk valamerre kirándulni hármasban. Most láttam a tv-ben Hollókőt. Ott még úgysem voltam.
Hát, gondoltam megosztom veletek én is a húsvétot. :-)

További szép napot Nektek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Cseh Erika doktornőről kaphatnék információt?

Előre is köszönöm, Marjet77
marjet77

Na sziasztok!

Nemrég értünk haza reggel fél 9-enc óta kint vóltunk!
Zsani el is aludt! :D

Látom mindenkinél megvannak a saját kis szokások! :P
Veresen a macifarmon még csak a gyerekek vóltak,de nekik nagyon tetszett!Állítólag lehet őket mézes fakanálall etetni! :roll: :?
Jó élmény lessz aki oda készűl!!! :D
Mi mikor nem vóltak még gyerekek sok helyen megfordúltunk,de amióta megvannak nem sok helyre jutottunk még ell velük!Majd ha nagyobbak lesznek!!! :wink: Akkor már könnyebb lessz velük és tényleg élmény lessz , nem csak idegeskedés!!!!! :? Mert ugye azért ha elindulunk(még egy gyerekkel is)tuti,hogy elöbb vagy utóbb valamin kitörik egy kis" balhé"! :roll: :lol:

Mindenkinek kívánok nagyon jó kirándulást,és érezze mindenki jól magát ott ahól lessz,mert az a lényeg!!!!!! :D :wink:

Marjet77!
Sajna nem tudok segíteni,de ha bármi másban segíthetek(tünk)akkor csak írj!De biztos van itt a lányok között olyan aki tud neked infót adni! :wink: :)

Legyen szép napotok!
Kriszti!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Marjet,
Nekem rossz tapasztalatom van vele kapcsolatban,így inkább nem írok semmit legfeljebb priviben!
de ha jól tudom,Zoriann nála szült és jó véleménnyel van róla!

Kép
mano83

giga1: Hollókő bármikor szuper, de Húsvétkor iszonyatos tömeg van!!! Még parkolni se nagyon lehet - egyszer voltunk, de soha többet! Az év bármely más napján viszont érdemes! :)
Vendég

Kép
Ezt a két képet azért tettem fel,hogy lássátok ti is milyen huncut a kicsike!Csak rá kell nézni az arcára és látni lehet,hogy egy égetni való rossz csont!! :lol: :lol: :lol: (szerintem)
Kép
Így szoktunk mi a földön játszani!Nagyokat sikit amikor elakarom őt kapni!Próbál elmászni és közben nevet!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,

Zsani tényleg égetnivaló! :D :D :D Nagyon édes a kiscsaj!!!! :D És az a nevetés!!!!! :lol:

Giga1,
csatlakozom Vernához, Hollókő fantasztikusan szép hely, de NEM Húsvétkor!!! Mi egyszer el akartunk menni, és be sem jutottunk, több kilométernyire állt a sor vége a falu szélétől! Így akkor tovább mentünk Ipolytarnócra, na, az nagyon aranyos kis hely volt!
Bármikor máskor szívesen ajánlom Hollókőt, volt, hogy aludtunk is ott pár napot, tényleg megéri elmenni.

Marjet,
Üdv! sajna én sem tudok segíteni. :(

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Azért kerestelek meg titeket, mert dokit keresek a kistarcsai kórházban és ha jól látom, nagyon jól tájékozott fórumozók vannak.
Dr. Szabó Lászlót ajánlották már, véleményekre lennék kíváncsi róla, illetve nagyon örülnék, ha meg tudná adni valaki az elérhetőségeit, gondolom neki is van magánrendelése.
Remélem ilyenkor még bátran lehet orvost váltani - 12 hetes a babóka :D

Előre is nagyon köszi a segítséget.

Vercs
vercs

Verna, Nircee!
Köszi a jótanácsot. Akkor valószínüleg nem oda fogunk menni.
Asszem mondjuk húsvétkor megtelnek az ilyesfajta helyek (Szentendre, Ópusztaszer...). Majd meglátjuk hogy mi lesz a végén belőle.

Vercs!
Én Szabó dokinál szültem. Nekem vele kapcsolatban jó tapasztalataim vannak többnyire (a hazaindulásunkkor volt vele egy kisebb összezörrenésünk). Ha gondolod priviben írok róla neked!

Fantasztikus az idő odakint.
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1

Üdv!

Tiop, tényleg azt nem is írtam, hogy tojást én is minden évben festek, de asztali dekorációként funkcionál :D tojásfa, vagy fészek, mikor mi. Az idén nem csináltam mert tavaly készítettem szépeket, és sejtettem, hogy idén nem lesz idő ilyenekre a babó mellett. Egébként nálunk minden dekorációt én csinálok minden ünnepen. Kopogtatót, asztali díszt, stb... :lol:

Giga, Hollókőről nekem is megvan az a tapasztalatom mint a többieknek. Ugyanez Szilvásvárad :?

A veresegyházi medvefarmon én voltam többször is. Legutóbb egy éve a csoportommal. Gyerekeknek kiváló hely, és babakocsizni is tudtok. :D Nem csak medvék vannak, hanem farkasok, őzek, és vaddisznók is. Azóta meg már lehet, hogy még több minden, mert akkor is épp bővítettek.
Vácrátóton kb 3 éve voltam egy zenei táborból szintén gyerekekkel. Az is jó hely, de ott akad olyan utacska ahol nem lehet jól babakocsizni.

thenus

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:
-van valakinek Gportalja?
Ha igen,hogy alakította kia menüt?
Mert már kezdek mérges lenni! :twisted:
Megvannak a menüpontok,de mindegyik alá csak 1 képet tudok felrakni,pdig mások oldalán 1 menüpont alatt van több kép is! :twisted:

Előre is köszi! :D

Kép
mano83

Sziasztok!
Heni!
Minden ünnepen én is saját kezüleg készítek dekort!Karácsonykor most vedtem először Adventi koszorút,mert Zsanitól nem nagyon ment!Tavalyról maradt meg husvéti dekor,azt már kitettem! :D
Nagyon szeretem kidiszíteni a lakást minden ünnepen!Karácsonykor legfőképpen! :lol: Ímádom!! :P

Mano!
Msn?????
Talán tudok segíteni!!!!

Szép estét mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee!
Köszi szépen!!! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
megyek,köszi!!! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Henus, köszi a mailt! Ha kell a telefonszám, csak szólj, és küldöm.

Tiop, jaja, ünneplünk a hvg-n :lol: Én húsvét vasárnap születtem, eddig kétszer esett a húsvét a szülinapomra, most meg egy nap híján :wink:

Az idén nosztalgia locsolkodókat várunk, a fiú testvéreim, meg a férjem meg nosztalgia locsolkodni mennek. Mi gyerekkoromban mindig festettünk tojást, vártuk a rokonokat, a fiúk meg nemtek locsolkodni. Most hazamegyünk, és nagymamámnál fogjuk várni anyukámmal, a hugommal, na meg Sárikával a locsolkodókat :D

Tiop, Henus, én is nagyon szeretek kreatívkodni, én is minden díszt saját kezűleg készítek :lol: Gondolom, az oviból jó sok ötletet viszel haza.

Vercs, Marjet, gratulálok a picúrkákhoz!!Sajnos nem tudok nektek segíteni, nem ismerem a dokikat. De ha bármi más kérdésetek van, és tudok, szívesen segítek!Jó pocakosodást kívánok nektek!! :lol:

Mindenkinek szép napot!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Katica,
Akkor téged nem is a gólya hozott,hanem a nyuszi? :lol:
Levit viszi az apukája és az öcsém locsolkodni! :wink:
Na,majd meglátjuk mi sül ki belőle,lehet,hogy majd Levi hozza haza a fiúkat! :wink:
Néztem Sárikát az iwiwen,még mindíg gyönyörű! :D

Tiop,
Már reggel 5 óta itt ülök a gépnél és rájöttem egy csomó mindenre,de már nagyon mérges voltam,hogy nem akarnak sikerülni a dolgok!
Viszont képzeld,eladtam az összes kismama ruhámat,már csak egy szoknyám maradt! :lol:

Tegnap sokat voltunk kint a levegőn és Levinek nagyon tetszett!
Csak sajnos nem akar a babakocsiban maradni,így ki kellett vennem,úgy már jól érezte magát!
Még szerencse,hogy csak az udvaron voltunk,nem pedig sétálni,mert az úgy elég érdekes lett volna!
Remélem ma is jó idő lesz,bár itt egyenlőre még nem úgy néz ki!

Vercs,
Én nem ismerem Szabó doktort,csak egyszer találkoztam vele,amíg a szülőszobán voltam.
Bejött az orvosomhoz és ő is megvizsgált,és még viccelődött is a tetkóimon! :wink:
Bennem nagyon jó benyomást keltett,de ez még nem jelent semmit!

Kép
mano83

Ja,elfelejtettem:

Levi azóta sem hajlandó szopizni,egyszerűen elfordul a cicitől,ha lefejem,akkor sem eszi meg!
Szóval most már nem fogom fejni,csak ha nagyon bedurran,hagyom szépen elapadni! :roll: :(

Kép
mano83

Sziasztok,

Volna 1-2 SOS kérdésem, de nem a kengurukkal kapcsolatban :)

Én 34. hetes terhes vagyok és a 2. babát várjuk. Az első még 2000-ben külföldön született, így itthon most szülök majd először. Megnéztem a Flór Ferenc korházat és gyönyörűnek találtam, úgy
hogy magával a hellyel nincs SEMMI fenntartásom.
DE! A mostani/itthoni dokim viszont kerek perec kijelentette, hogy ő csak 60ezer + szülésznő 40ezer Ft-ért jön be szülni! És mivel ő egy külsős orvos, így biztosan nem fog ügyelni, ezért az új rendszer miatt valószínű, hogy még kb. 25-50ezer Ft extrával készülnünk kell, hogy őt egyáltalán ügyeleti időn kívül beengedjék. :x

Férjemmel úgy döntöttünk, hogy SOS, még a szülés előtt orvost kéne váltanom, hisz így kiszámolva, terhesgondozással és mindennel együtt 225ezer (elég húzós) lenne a szülés ára!!

Van valakinek egy olyan dokija, aki 100ezernél kevesebbért is hajlandó bejönni szülni, ha kell? :oops: Vagy inkább csak szülésznőben gondolkodjak? Arra várok tippeket, mert sajna őket sem nagyon ismerem!

Köszi a válaszokat, +Alice+
+alice+

Alice!
Én a dokimnál (Dr. Szabó László) tavaly még bőven 100 alatt szültem. Ha gondolod pontos árat priviben megírhatom.

Szép napot Mindenkinek, a borús idő ellenére is!!!
Üdv.

Kép
Kép
giga1

Alice,
Én szeptemberben szültem és én is bőven 100.ezer alatt,úgy,hogy fogadott szülésznőm is volt!
Privibe írhatok többet is ha gondolod!
Kati

Kép
mano83

Kép
Sziasztok!

Mano!
Örülök,hogy megoldódnak a bosszús perceid!! :D
Zsanival mi is sokat vóltunk kint tegnap.de nekem nem engedi az egész napom,hogy kint legyek! :(
Na meg ezerrel szavazok Zsanira!Fél óránként lehet rá szavazni! :?
Ne bánkódj a szopi miadt!! :wink: Eleget szopizott már Levike.amit kellett azt kiszívta! :wink: :) Legalább nem lessz gondod az elválasztással! :D :roll:
Gratula a jó üzletért! :lol: Én is feltettem most a sógornőmnek a digi fényképezőgépét!!Remélem sikerrel járunk! :roll: :)

Katica!
Annó engem is a nyuszika hozott!! :lol:
Most vasárnapra esik a születésem!!! :lol: Már rég vólt ilyen!!!!!! :lol: még nem kívánok semmit!Majd hétvégén írok szépet!!! :lol: :wink: Örömmel hallom,hogy te is szeretsz kreatívkodni! :D Szerintem tök jó dolog ,és milyen jó utánna ránézni!! :D

Alice!
Én Dr Erdélyi Zsoltnál szültem három gyerkőcöt!Most is 100.000Ft-alatt válal szülést!nem köti ki,hogy legyen saját szülésznőd,de ha kéred akkor ajánl neked olyat akivel ő szokott szűlni!Gondolod küldök privit!Van képem is rolla!!

szép napot mindenkinekl!
Bár egy kicsit bevan borúlva! :(

Mano!
Msn-re mikor jössz??? :roll:
Mesélnék valamit! :o
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Én is 100 alatt szültem, szülésznőstül, DE április 1-től elvileg a kórháznak is (?) kell fizetni, ha nem az ügyeletesnél szül valaki, 25 és 100 ezer között, attól függően, hogy mennyire komplikált...
Nem tudom, a gyakorlatban hogy valósult meg, meg kell kérdezni dokitól, szülésznőktől...

Flóra sajnos nagyon benáthásodott, nem győzöm az orrát szívni, és brutál, hogy mi jön ki belőle.... :( Mondjuk láza nincs szerencsére. Úgy látszik, végigmegy rajtunk ez a nátha, Apa kezdte, utána én lettem taknyos, most meg szegény Lolo...
Vendég

Verna!
Flórának minnél előbbi gyógyulást! Kép
Anett is tiszta nátha!Tegnap már nem vólt megint oviba!! :( Doki nem engette ell! :( :? Tiszta sárga váladék jön ki neki!Rinatiolt kell adnom addig amíg fel nem szakad a váladék!!! :cry:
Már a Rolinak is kezdett tegnap fólyni az orra,de őt még elengettem suliba!Hólnap már úgysem megy!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna,
JOBBULÁST KÍVÁNOK FLÓRÁNAK!
REMÉLEM LÁZMENTES MARAD ÉS HAMAR MEGGYÓGYÚL!

Tiop,
kb.10 perc és megyek msn-re,Levi még alszik! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok,

hát mi még mindig nem tudtunk beköltözni a lakásban, itt dekkolunk az anyóséknál még. Így nálunk most nem lesz húsvéti mizéria és sajnos a lakást sem díszítettem húsvéti díszbe, még kopogtatót sem csináltam... pedig imádok ilyeneket csinálni.
Így idén elmegyünk valahová, lehet a füzéri várhoz, vagy Boldogkőváraljára a boldopgkői várhoz, a szülim Vizsolyban lakanak, ott még tartják a szokásokat és a férfiak bőszen járnak locsolkodni, de én soha nem voltam otthon, mert a falu vége felé lakunk és mire odaértek, addigra majd minden locsolkodó részeg volt. Szerencsére Miskolcon nem szokás, vagyis itt nálunk, csak a keresztfiam jön majd valamikor.

Lelle nagyon édes, kicsit kezd megzavarodni, hogy most mi is van. Eddig Gödöllőn éltünk, most két helyen Miskolcon. Azt sem tudja szegénykém, hogy épp hol ébred fel, ha elaludt.
Éjszaka még mindig jó alvó mindennek ellenére. Fürdés után (19 óra) alvás hajnalig, majd egy kaja és még 7-ig. De napközben már nem alszik, csak mini alvásokat rendez 15-20 perceseket és a séta varázsa is megszünt, már akkor sem alszik.
Viszont jól gyarapszik, még háromszor tudok neki cicikét adni, a többi sajna tápi. Már 64 cm és 6100 gramm.

Mi is iszunk teácsát egy pár hete, mi a herbária babamosoly nevezetű édeskömény teát isszuk, mert a mecsek teát ami kamillás rám fújta. De a sima édeskömény ízlik neki.

Miután már nincs sok tejcsim, várom, hogy bevezethessünk egy-két gyümölcsöt is, hogy ne egyen ennyi tápit se. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fogja fogadni. Majd ha elkezdjük, jövök és kérek a tapasztaltabb mamiktól tanácsokat!

És hoppá, mi is megkaptuk a panadolos rozmárt. De én csak akkor töltöttem ki, amikor itt írtátok először, hogy megkaptátok, még mi is belefértünk az első 5500-ba.

A notebookom még mindig rossz, de most amíg nem jön meg az alkatrész hozzá, lesz egy másik, viszont így sok-sok képem elveszett, a kórházasok is, amit nagyon sajnálok, tudnátok nekem a szülőszobákról(a 2-ben szültem) képet küldeni? Megköszönném, mert Lelle naplójába még nem tettem bele, és kéne. Meg nekem is.

Olvasgatlak benneteket, csak sok időm nincs most, úgyhogy ha van kicsi, jelentkezem.

Üdvözlünk mindenkit!!!

pimpoka

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?