Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Először is édesek a gyerekek!

Valaki kérdezte hogy mi a helyzet a kórházzal még múlt csütörtökön, bocs hogy nem tudom hogy ki!

Hát tegnap beszéltem a Klinikás dokimmal!
és ő mondta hogy a terheseknek nem kell napidíjat fizetni a kórházban, és a jelenlegi állás szerint ő fog írni egy papírt a körzetinek hogy nekem miért pont a II-es klinikán kell szülnöm, hogy adjon beutalót, és akkor nem kellessz a szülésért fizetnünk. Az hogy délelőtt munkaidőben vagy este fogok szülni majd még kiderül, de én majd megkérem hogy ha lehet akkor az ő munkaidejében ha lehetséges, de azért felkészülünk mindenre anyagilag.

Tegnap is láttam a Pici Bogárkánkat és nagyon vert a pici szíve, csak azt sajnálom hogy a következő találkozásig 3 hetet kell várni.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Muzsu
Én nyíregyházán és Miskolco nvégeztem. Szerintme most is Miskolcra fogok járni, mert ott levelezős a képzés, meg olcsóbb is!
A könyvre előjegyeztem, én szerettem.
Nekem sajna kezd a függőséggé alakulni ez a netezés, vásárlás. Az antikváriumból is, és más könyves oldalról is rendelek! Most is váro ma futárt! Egyébként 24 órán belül ott kell lennie a könyvnek!
De a karácsonyi ajándékot is így rendeltem meg!
Szóval ha lehetne, a bolti vásárlást is így oldanám meg, persze csak azokra a termékekre, amiket ismerek!

Azért nehéz is lhet a három gyerkőccel! Bár,ahogy írod az ebéd eseményeit, azért látom ám, hogy csillog a szemed!

Már megint hol a banda????

Erika
Nagyon jó is,amikor látja az ember azt a kis indexet!
:lol:

Kaja szédületes lett: savanyúkáposzta megdinsztelve betéve a tepsibe, rajta elősült husi, hagyma és kolbász!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a szülinapi jókívánságokat! Sanyika annyira nagyon nem élvezte a tortát, nekem jobban ízlett. :)
Kicsit szétmarcangolta, de nem különösebben örült neki. A gyertyalángtól pedig kifejezetten meglepődött, szinte megijedt.

Anid, Muzsu! Csak csodálkozom, hogy hogy van időtök ennyit olvasni! Nekem valahogy nem sikerül rá időt szakítani. Valamit biztos rosszul csinálok.

Angyalka! Örülök, hogy már rendeződnek nálatok a dolgok és szépen lassan kialakul a kétgyerekes (biztosan nem egyszerű) napirendetek. Janka milyen kiscsaj? Mennyit alszik?

Timiban! Biztosan nem egyszerű a nagy családot elköltöztetni. Vannak ún. áthidaló hitelek, azok nektek nem lennének jók? Vagy arra is ingatlanfedezet kellene?

Az otthon szüléssel nekem is ugyanazok az aggodalmaim, mint az előttem szólóknak: mi van ha valami gond lesz szülés közben? Bár szerintem ebben szinte mindannyian egyetértünk, mivel ezt a klinikát is azért választottuk, mert a babáinkat itt láttuk a legnagyobb biztonságban.

Lilla! Tök jók lettek a képek!
Hihetetlen hogy nőnek ezek a csöppségek, mindjárt itt a kamaszkor! :)
Anid! Jó kis kaját hoztál össze! Saját fantázia alapján ment? Korgott is egyet a gyomrom…

Megyek is, megtámadom a hűtőt…

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Móni!
Én már csak este/éjjel olvasok magamnak! Napközben gyerekeknek + ebéd után sajtó, de az már nem minden nap! Nálam ez gyerekkorban alakult ki, olvasás nélkül nem tudok aludni. Persze egy jó buli után megy az olvasás nélkül is...... :wink:
Anid!
Te ilyen jó kajákról írsz, én meg koplalok. Bár ma csaltam este egy melegszenyával! :oops:
Akkor holnap megkapom a könyveimet?????? Király! Úgy is szülinapomra kértem! Én április bolondja vagyok! :lol:

Amíg délután írtam, addig Pannika kirúzsozta magát a lila rúzsommal, a szemét meg egy szájfénnyel körbemaszatolta!!!!!! Igazi lány!!!!
Elég volt a mai napból!!!! Ráadásul úgy elvágtam az ujjam, hogy csak na!!!!!
Hősöket nézitek??????
Jó éjt!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Erika!
Tök jó, hogy kitetted a vonalzót!!!!
2 kismama van most????
Puszi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Hol vagytok csajok??????????

Móni
Nekem meg néha azért van lelkiismeretfúrdaláspom, mert itt lógok anetten (ezt most direkt írtam egybe), meg olvasgatok és valamit rosszul csinálok!
Az az igazság, hogy Katám rengeteget alszik (dé. 2óra, du.1.5 óra, aztán este 8-tól alvás) Emellett eszik is rendesen és néha elvan magának. Szóval jó gyerek, amennyi nyüg volt vele az első 3 hónapban, annyira megváltozott most! de ez is elmúlik majd bizti.

A kajáról: mvel nem volt hozzá krupli,meg más köret, így degeszre eheted magad, és semi bűtudatot nem lesz! (norbis kaja), de a holnapi is ilyen lesz:
- Alma, hagyma felkarikázva, jénaiba belerakva és rajta mellfilé!!!
Nagyon ragaszkodóknak lehat krumplit is belerakni! :lol:

- Mai kaja: spenót, krumplival, tükörtojással.

-Vasárnap: fácánleves,kivajazott jénaiba afrikai harcsfilé+ paradicsom karikákkal +mozarrela sajt szintén rákarikázva.

Én azon kaják híve vagyok,amiknek az előkészítése max. 20 percet vesznek igénybe! (Lusta dög vagyok!!) NA jó,ez így nem igaz teljesen.

Képzeljétek szülés óta most először lettem 63 kg!!! Már csak +8 kg van rajtam!
Húsvét után méregtelenítés és aztán aerobik bérlet váltása! :P :P :P

Muzsu
Én is remélem,hogy ilyen elven rosszcsont csajszim lesz.
Aztán meg persze,ha sokat kell majd állni a szőnyeg szélén az iskplában, lehet hogy megbánom a kijelentésem! :P :P :P
Milyen zsűriben voltál?
Fogsz még tanítani?

Kép
anid

Sziasztok!

Olvaso uzemmodban vagyok, sajnos nem nagyon van idom irogatni, de olvaslak Titeket am!
Klassz lehetnek ezek a talik, kar, hogy nem tudok rajuk elmenni, na de majd jovore! Meseltem, hogy tervezzuk, hogy osszel hazakoltozunk?

Muzsu, itt Hollandiaban is sok gond van am az otthonszules rendeszerevel, majd egyszer meselek. Addig nincs semmi gaz, amig a szulessel minden okes, de ha valami komplikacio van..

Lanyok, igazabol egy gyors kerdessel ugrottam be. Most kinlodom a hozzataplalassal Micinel, es persze semmi nem megy. Anno a Lacko zabalt, a Micko mindent ramkop, kikapja a kezembol a kanalat es lengeti, kaja szanaszet. Nem egyszer at kell oltoznunk eves utan, neha mindkettonknek... :D
Szoval, tegnap vegre sikerult sutotokot szereznem (itt nem olyan trivialis), amivel szemben vermes remenyeket taplalok. Csak epp azt nem tudom hogy kell megcsinalni. Gondolom meghamozni, de utana? Megsussem? Megfozzem? Milyen sokaig kell? stb.
Lackonal egyszer probalkoztam meg otthon bolti uveges sutotokkel, de nagyon utalta, ugyhogy tobbet nem is vettunk. Szoval ezert vagyok jaratlan.
Legyszi segitsetek!

Na megyek is, ne tudjatok meg, mennyi melo van itthon, de azert majd probalok irni is.

Puszi nektek:
Panzej

Kép
Kép
panzej

Panzej

Sütőtök
Végy egy tepsit, béleld ki alufóliával (Sára most ne figyelj ide :lol: ),ez azért kell, hogy utána ne kelljen mosogatni jó sokáig az tepsit. Szóval tök feldarabolv, kimagozva, a héját hagyd rajta!!!!!
Addig sütöd,míg finom nem lesz, levet is fog emgedni kb. 1 óra, de sütő és tök függő!

Főzni is lehet: meghámozod, kimagozod és megfőzöd, pillanatok alatt megvan.
Én meghámozval,felkockázva lefagyasztottam a télen és ki van porciózva kis adagokba, miután kienged megfőzöm.
gyerkőc nagyo nszereti hússal, almával, krumplival, májjal, szóval mindennel!

Kép
anid

Anid! Koszike!! Mar rohanok is!
Csok:
P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok! :)

Sajnálom, hogy csak nyuszi hopp talin tudtam résztvenni, mármint hogy beugrottam és már mentem is tovább, meg amire végeztünk, addigra már ti is... de majd legközelebb úgy szervezem ,hogy teljes mellszélességben ott lehessünk (azért hagyok másoknak is helyett a mellszélesség mellett :wink: :oops: )

MEgnézték Danit, megállapitották hogy egy pici motorikus lemaradása van és ebből adódik a késői beszédfejlődés, valamint egyes magatartásbeli problémák, de nem hiperaktív (hála az égnek). Kaptunk egy jó kis tornagyakorlatot, amit minden nap kell csinálni és három hét mulva megyünk kontrollra, közben még logopédushoz is kell mennünk felmérésre, de egy ami nagyon fontos: hogy szeptebmertől ovoda kell neki, ez a legfontosabb a fejlődése érdekében.

Megnézettem Pepét is mozgásfejlődésileg, mert ő is nagyon hamar felállt, sőt egy hónappal előbb elindult mint a bátyja, de megnyugtattak, hogy nála nem látható semmilyen mozgásbeli lemaradás.

Küldtem nektek egy köremailt a zenék listájával, ha kell valakinek valami akkor szóljon nyugodtan, most készitem a további listákat, csak győzzétek böngészni majd :lol: :lol:

Bocsi az önzősködés miatt, de most nem maradt másra időm, csak hogy helyzetjelentsek. Minden babónak és mamijának kellemes napot, az új pocakosainknak nagy nagy gratula és kellemes babavárást.

puszi

Ági

Ui: egy két elveszett lelkünk jelentkezhetne még: Rita, Annamari, Csillah, Aygesül, Ranpo Évi elsőre hirtelen ők jutottak az eszembe, de még vannak sokkal többen ám akik továbbra is hiányoznak...

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Hello Lányok!

Végre kapok két nap után levegőt, úgyhogy ide is tudok jönni olvasgatni, talán írnom is sikerül, majd meglátjuk hogy felébred-e közben a Fiatalúr...

Tegnap itt voltak a barátnőim, akikkel tavaly együtt feküdtünk hetekig a pathológián, gyerkőcöstül persze. Annyira jó volt találkozni, nagyon jól sikerült a találkozás. A gyerekek is olyan jól elvoltak. Nekünk is volt témánk bőven. Tényleg fantasztikus volt, feldobódtam nagyon.

A képeket felraktam az oldalra, láttam volt már aki észrevette, a többieknek ma küldtem körmailt, hogy hol lehet elérni a képeket. Ha valaki nem kapta meg sikítson!

Mi mostanában nagyon rosszul alszunk, tegnapelőtt éjszaka Kisember 3 órát volt fent (negyed 1-től negyed 4-ig) azt hittem befonom a szemöldököm. Apa is velünk virrasztott, ugyanis úgy üvöltött, hogy nem lehetett aludni. Ha sétáltam vele fel s alá és simiztem a hátát, akkor képes volt megnyugodni ideig óráig. Tegnap éjszaka jobb volt kicsit a helyzet, akkor csak egy órát volt fent, viszont sokszor sírt fel, és aludt tovább. De mostmár legalább látom az okát a dolgoknak, iszonyatosan be van dagadva a fogínye hátul, valószínűleg több rágófoga is jön egyszerre. Nagyon csúnya. Se chamomilla nem segít már (eddig jó volt), se dentinox. Hát most várjuk, hogy kibújjanak, jobbat tenni nem tudunk. Nappal nincs gond, akkor tök jókedvű, mondjuk aludni nagyon keveset alszik most nappal is.

Zsu: Nagyon helyes a családod!

Huncut: Boldog szülinapot utólagosan is az egyéves Sanyikának!!!

Angyalka: A lányoknak már meséltem a talin a költözködés motivációját, neked is megírom priviben, nem akarom itt ezzel offolni az oldalt.

Rita télleg nagyon eltűnt, mi lehet velük???

Zsu, Anid: Annyira irigyellek Benneteket, hogy van időtök olvasni. Én az újság előfizetésemet is a WC-n szoktam kiolvasni (nem röhögni, ez így van) részletekben. Pedig régen faltam a könyveket. Kinga szavaival élve, már lehet nem is emlékszem, hogy hogyan kell olvasni :)
De jó volt, hogy írtad az Albert Györgyi depressziós szarát. Azt hittem, csak engem irritál! De most azért visszanyertem a bizalmamat az emberekben általad... :)

Anid: Van pataki tálad? (Római, Römer...stb) mert akkor tudok neked küldeni olyan recepteket, amiket garantáltan 20 perc alatti idő alatt el tudsz készíteni, a többit a sütő megoldja...

Na megyek teregetni...

Puszi
Lilla

Ja, Sára de jó, hogy itt vagy újra! De kár, hogy nem tudtátok ,hogy ott vagyunk a talin. Beugorhattatok volna.

lilló

Sziasztok Kedves Anyukák!

Én még itt friss felhasználó vok, de érdekelne hogy itt mindenki a II. Klinikán szült? Vagy szülni fog? Én 11 éve itt szültem a lányomat és most májusra várom a ... nem tudom mi a pocaklakó neme, mert állandóan bújócskázik! :)
Szóval az élmények vagy negatívumok érdekelnének! Illetve, manapság hogy néz ki belülről a szülészet, a szobák... stb.
babyborn

Sziasztok

a képeken a gyerkőcök nagyon nagyon édik!!!!!!!!!!!!!!!

Babyborn
én tavaly januárban és idén október-novemberben is a klinikán szültem ill. fogok szülni, szerintem a kórtermek olyanok mint 11 éve voltak, de a vajúdó és a szülő szobák kinézete OK!!!!!!!

Panzej
hozzá tápi: nálunk Ákos még most is nagyon nagyon rossz evő, úgyhogy sajna én ebben segíteni nem tudok

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de annyira fáradt vagyok estefelé, hogy már nincs erőm géphez ülni.
Most is csak a segítségeteket szeretném kérni. Barátnőm kisfia nem itta meg a Humana HA 2 tápszert és elhozta nekem hátha Áronnak bejön. Igen ám, de kidobta a dobozt és a merőkanalat is. És az adagolást így nem tudta megmondani.
Nincs esetleg valaki közületek, akinek a gyerkőce ezt eszi? Megnéznétek hogy 90 ml vízhez hány gr tápszerpor kell?

Előre is köszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok

Indigó
HA2
nem g-ra írja hanem kanálra, de sajna nekem már csak nagy dobozos van és azon már csak nagy adagok vannak
180 ml víz - 6 kanál tápszer - 200ml kész tápszer
210 ml víz - 7 kanál tápszer - 230ml kész tápszer

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Szia Erika!

És a táblázat alatt sincs feltüntetve, hogy 1 kanál hány g-nak felel meg?
Sajna a kanalat sem kaptam meg. Látszik, hogy csak szoptatott a barátnőm nem jártas a tápszeres dolgokban. :)

Indigo

indigo

Indigo!

Nekem termékmintám van és az nettó 32grammos és ehhez 180 ml vízemennyiség szükséges.
Remélem tudtam segíteni.

Nálunk Imi nem issza meg. :cry: Pedig estére már nincs tejem, így most éjszaka 3x szoptatok.
Ötlet? Mit adjak ennek a nagy gyereknek, hogy ne kelljen fel arra hogy éhes???

Tünid és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Köszi Manó igen sokat segítettél. Így már meg tudom neki csinálni.
Semmilyen tápszert nem iszik meg? Milyet próbáltatok már? Áron az Aptamil HA prev-et issza. A védőnőm azt mondta, sok gyerkőc ezt szívesebben megissza, mint a többi HA tápszert. Esetleg ezt még kipróbálhatnátok.

Indigo

indigo

Indigo!
Lehet megpróbáljuk. És ezt a tápszert fel kell az orvossal receptre írni? Vagy anélkül is lehet venni?
Eddig csak ezt próbáltuk. Imi elég válogatós. Nekem pedig nagyon édes a tejem. Így nem szeret semmit, ami nem édes. :(

A tippet köszi szépen! :)

Nyugodalmas éjszakát!

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓ
(most rövid leszek,mert apa megkérdezte: Ja! még írsz is?)

MAnó
receptre olcsóbb!
Lilla
Jöhetnek a receptek!

PÁÁÁ

Kép
anid

Ma is volt élményünk,de majd holnap elmesélem! :P :P :P :P :P :P
A velünk mindig történik valami esete forgog fenn! :P :P :P :roll:

Kép
anid

Sziasztok,

Az én gyrekem is jól alszik, időm is lenne olvasnék-írnék is, de valami nem stimmel, ugyanis az én gépemen critikal errort jelez a babanet. Vagyis nem tudom megnyitni a társalgót, de hogy napok óta nem megy az már gyanús volt, ezért rákattantam az uram laptopjára, no de az enyémen miért nem megy??? :twisted: :evil:

Anid
Én nagyon szerettem a Mester és Margaritát, én a gimiben még magyarfaktos voltam és imádtam. :D
Netfüggőségem van nekem is, én már a ruhákat is onnan rendelem, mert hát gyerek mellett kinek van ideje shoppingolni.
Tévét se nézek, csak az Indexet olvasom és olyan jól el lehet bóklászni mindenfelé.

Timi
Azta… gyorsan felbútoroztok :shock: Ha jön egy vevő akkor beszéljétek meg vele, hogy a ti lakásotok első részlete pont annyi legyen, mint amennyit itt kellene első részletért fizetni, aztán szépen kiköltöztök és odaadják a többit és ti pedig kifizetitek a maradékot. Mi is így csináltuk az én lakásom első részlete lett az új lakás foglalója, a második részletet is úgy intéztem, hogy reggel megkaptam a pénzt és délután fizettem is be az új lakásba. És közben pedig lehet a hitelt intézni, papírokat gyűjteni hozzá, na ez sem kis macera. :roll:

Angyalka
Mesélj milyen a kétgyerekesek kezdeti élete, engem nagyon érdekel ez a téma :wink: :P

Indigo
Merrefele laktok? Nekem van Humana kanalam ha akarod elküldöm, vagy küld el érte a férjedet. Egyszerűbb lenne, mint mindig méregetni.

Panzej
A kaja miatt ne aggódj, majd belejön a Mici is. Lehet, hogy azért nem szereti, mert amik most vannak gyümölcsök azk ugyebár nem frissek, hanem sok hónap óta állnak valhol, de majd ha lesz új alma azt már csípni fogja.

Nekem egy barátnőm otthon szült, Hollandiában. Annyit erőlködött, hogy másnapra lement róla az összes felszedett kiló. Több, mint 4 kg lett a babája és azt vallja, hogy a következőt is otthon szülné. Én nemmerném :oops:

No de mit is akartam még?? A hosszú olvasás alatt kiment a többi a fejemből…

Valószínű ritkábban jövök, mert a technika kibabrál velem, pedig én semmit sem változtattam...

Gabek

Kép

Kép
gabek

Manó, az Aptamilt és minden HA tápszert csak vényre lehet kapni. De ha a babócát az édeset szereti, akkor nehéz dolgod lesz a HA tápszerek alapban kesernyések. Ha jól tudom van olyan tápszer is, ami banán ízesítésű. Csak azt nem tudom mikortól lehet azt adni. Kérdezd meg a védőnőt ő biztosan többet tud majd mondani.

Gabek, édes vagy, de én mindig digitális mérlegen mérem a tápszereket, így sokkal jobban megbízom abban, hogy jó mennyiség megy a vízbe. A kanalazással mindig gondba voltam, amikor még nem volt mérlegem, hogy igaz, hogy csapott kanállal kell rakni, de nem mindegy, hogy milyen tömörségűen kanalazol. Nem tudom érted-e?

Indigo

indigo

Hao!

Azota sem sikerült bepotolnom a lemaradasomat....

Kinga, mi ujsag Veled? Remélem javulnak a dolgok nalad és hamar rendbejössz. Egy ideje fel akarlak hivni, de mindig hülye idöben jut eszembe.

Timi, ezek aztan a nagy tervek!! Ha Pestre költöztök jobban jartok anyagilag? A hazra van mar érdeklödö?

A tali képek nagyon jok lettek, Robikat rég nem lattam, nagyon aranyos kisficko lett. Mar ö is abszolut kisfiu, meg kell zabalni!
Imi is rengeteget valtozott szerintem, mostmar ö sem annyira baba, "komolyodik", édi! :lol:
Volt 2 ismeretlen arc a képeken, én hülyültem meg vagy ez normalis?

Lilla, remélem hamar tul lesztek a fog mizérian...
En is nagyon szivesen talalkoznék azokkal a lanyokkal, akikkel 1 szobaba kerültem a klinikan, de sajna valamiért nem volt telefonszam csere, pedig jo kis banda voltunk, igy alakult, mindegy! Mindenki tulsagosan örült, hogy végre leléphet.

Agi, ovival hogy alltok, talaltal helyet? Ugy rémlik a multkor azt irtad, h nem egyszerü azoknak a mamaknak, akik otthon vannak. A doki nem ad papirt, h vegyék fel Danit AZONNAL?? :D

Olvasas: én is olvasassal alszom el, de miota megszületett Vince atlagban egy oldalt sikerül elolvasnom naponta (néha rajövök, hogy ötödszörre olvasom el ugyanazt, utaaalom). Szoval a tempoval van gondom.

Babyborn, szia! A szülöszobak nemrég lettek felujitva, egyagyasak, nagyon szépek, modernek, van külön fürdöszoba zuhanyzoval, wc-vel. Az agy allithato. Mindegyik szobabol ki lehet menni egy vajudo folyosora, ott lehet fel-ala sétalni, ha az jol esik.
Szoval csili-vili. A gyermekagyas osztaly az mas piskota, no csili-vili :roll: 5 agyas szobak, de mostmar van minden szobaban külön wc és zuhanyzo (lehet, hogy egyben nincs, nem tom). Most ennyi jutott eszembe. Kérdezz nyugodtan. Hany hetes a babad?
Ha teheted menj el szülöszoba latogatasra! A felkészitö tanfolyam keretében szerveznek ilyet (a telefonszamot sajna nem tudom). Vagy, ha van szülésznöd ö megmutat mindent allitolag (nekem nem volt).

Ma beszéltem Jutkaval (aki nem kapta meg a mailt a talirol :() és szegény Bence streptococcus (?) bacit (?) kapott el, 3 napig korhazban volt nagyon magas lazzal, rendesen aggodtak érte a dokik, hogy Jutkaékrol ne is beszéljek :(. Szerencsére mar otthon vannak... Olyan brutalisak ezek a gyermekkori betegségek :( :( :(

3 napos csempe marathont nyomtunk le és ma VéGRE meglett az összes az uj hazba, éljen!
Ha valakinek kell info csempe ügyben szoljon, voltam vagy 15 üzletben, kicsit maximalista vagyok.... :oops:

Amugy jol vagyunk, Vincének mar vannak kedvenc ruhai, ujabban az AUTO a sztar szo, mindenre felmaszik igy sikerült tegnap leesnie a biciklije tetejéröl (mert hüje anyja nem figyelt), homlok pont épitökockara esett, szép 90 fokos minta van rajta :?
Es véééééééééééééégre megvan a -2 kilo, tadam! Kép. Még jo, hogy hétvégen lemegyek anyukamékhoz, biztos visszaszerzem mindkettöt. :lol:

Jo éjt!

Sára

Kép

Kép
saara

Kedves II. női klinikás Mamák!

dr. Várbíró Szabolcsról szeretnék infót kapni, elég SOS lenne, mert van egy 6 hetes pocaklakóm, dokim viszont nincs... És esedékes lenne lassan az első vizsgálat...
Megköszönném, ha tudna valaki segíteni!

Még 1 dolog: volt felújítás az elmúlt 2 évben, vagy minden változatlan...? (Szép vajúdó, meg szülőszobák, de kissé lepukkant pathológia, és mama szobák...?)

Köszönöm!
üdv,
Mira
v.mira

Szia Mira :)

Ugy tudom az utobbi 2 éveben nem volt felujitas. A többi stimmel azt hiszem :)

Varbiro dokit nem ismerem csak latasbol, de biztos lesz, aki segit!

Gratula a kismanohoz!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok, szintén sote II-n fogok szülni, köszönhetően az átalakításnak. Már megbékéltem a gondolattal, hogy az ügyeleten kötök ki, remélve, hogy spontán szülés lesz, a természet teszi a dolgát és nem pedig tanácstalanul állok majd a betegfelvételen 40 héten túl, hogy most mi a fene legyen.

Kérdéseim vannak, vissza is olvasgattam.

Ebben a kórházban a babával együtt hazaadják a születési a.k-ot, vagy azt külön kell inzézni az önkorminál?
Szüléshez mit adnak? pl saját vagy kórházi hálóingben szülünk?
Házassági a.k mikori legyen? 30 vagy 300 napnál nem régebbi?

Hírtelen ennyi, de ha eszetekbe jut valami fontos, vagy jó tanács, szívesen veszem :)

Kép

Kép
boszti

Saara: engen járólap érdekel, azt is néztél? narancsos vagy sárgás színre gondoltam, nappaliba és konyhába, valami színes mintával. az összeg, amit rá tudok szánni, behatárolja a lehetőségeke, 3000ft/nm. Tudsz ajánlani vmi jó helet?

Kép

Kép
boszti

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓ

Szóval a tegnapi események:
Elmentün ksétálni apával, kikapcsolódtunk, a kocsit a rakparton hagytuk a parlamentnél. A séta után fél tíz magasságában, visszatértünk és addigra leeresztett a jobb első kerék. kereket kellett cserélni, ami azért volt érdekes,mert az a kocsi,amivel apa járkál mostanság csak ideiglenes míg a peugeot sebváltóját megcsinálják!
Szóval könyv elő és kiolvasni,hogy egyáltalán hol is van kocsiban a pótkerék. Szóval nagy röhögések közepette kicseréltük a kereket, aez egy nem tervezett kiállás volt, ahogy a forma1-ben mondják! :lol: :lol: :lol: :lol:
Sitysuty ment az egész! Igaz én inákk feltartottam apát,mert mindeig kérdeztem,hogy ez mi? Miért így kell?
Eddig csak elméletben tudtam kereket cserélni,mert anno,amikor éve jártam vezetni tanulni,még csak így könyvböl volt műszaki oktatás! :lol: :lol:

Kórház
Érdemes minden fontosabb papírt összekészíteni és amikor emgvan aygerek anyakönyvi papírjának kitöltése apa egy fél nap alatt meg tudja csináltatni a VIII.ker. önykörmányzatnál (Baross utca), és már másnap a TAJ kártyát is megcsinálják!Valahol a TeVe utca környékén, ott figyelni kell, mert zegzugos az ügyintézős hely, s ha nem figyesz gyorsan tovalépnek rajtad a sorszámmal! De egyébként gyors az is! Mi már úgy jöttünk el, hogy minden megvolt agyereknek!
-as szobákba akarsz kerülni, nem mindegy!
,Érdemes a szülésznőddel( ha van) megbeszélni, hogy te a 127,128-as szobákba akarsz kerülni,nem mindegy!
Születési anyakönyvi kivonat:300napnál nem régebbi, van akinek jut hálóing van akinem nem!

Boszti
Hol szültél korábban?
Miért már aII.-esen,hosz rád még a régi rendszer vonatkozik, mert aki jan.1-je előtt lett terhes,az más lapra tartozik,mint aki idei terhes?

Sára
Milyen csempét választottál?
Gratula a-2 kg-nak! :lol: :lol:

Kép
anid

Boszti, szia :)!
Ilyen arban szerintem a Zalakeramia a nyerö (2300 és 2500 körül forog), de érdemes körülnézni. 3 boltot tudok ajanlani: Geröcs Kft, itt megtalalod a cimüket, arban tök korrekt és nagy valasztékuk van (nem csak zalakeramia): http://www.zalakeramia.hu/index.php?mid=3&megye_id=1
A masik jo az Acrokeramia, 1117 Bp, Budafoki ut 70., 206-1914 a szamuk. H-P: 8-17.30, Sz: 9-16, 10-14.
Van még a Bepa impex, 1095, Soroksari ut 106-108, 216-8117. Ez egy kicsit dragabb, de mi pl kinéztük ott, mert nagy a valaszték, de mashol rendeltük meg olcsobban.

Most rövden ennyi, huzunk vidékre :), kb 1 hét mulva leszünk ujra.

Sziasztok!

Sára

Kép

Kép
saara

Boszti
Anid bizonyára azt akarta írni, hogy 300 napnál nem régebbi házassági kivonat kell és nem születési anyakönyvi kivonat :lol: :lol:
Hálóinget nekem spec nem ajánlottak fel, a szülésznő azt javasolta, hogy bő pólóban szüljek, mert hát az nem jó ha túl hosszú, ha pedig esetleg császár lenne, akkor úgyis lekerül rólad minden.

Anid
Nekem is kellett kereket cserélnem, de én akkor terhes voltam. Bank előtt fordultam volna ki és egy pasi beszólt, hogy ilyen kerekkel nem menne sehova. Na jó vissza, még szerencse, hogy velem volt egy munkatársam és együtt mentünk volna dolgozni. Persze ő is lány, gondolhatjátok :wink: . Elméletben tudtuk hogyan kell kereket cserélni, elővettük a pótkereket, emelőt, átbeszéltük hogy is kellene. Az emelő valahogy nem esett kézre és kiderült, hogy fordítva csináltuk, mivel nem voltunk nagyon hatékonyak, ezért inkább segítséget hívtunk :roll: Aztán jó kis késéssel sikerült beérni :shock:

Saara
Én is anno végigjártam rengeteg csempés boltot, érdemes körülnézni, néha 1000 Ft különbség is van.
De jó, hogy alakul a házatok :)

Mira
Várbírót én sem ismerem:-(

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabek
Köszi :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Én kérdezni szeretnék! Most vagyunk a 14. héten és szeretném tudni hogy az afp-re kell-e beutaló, mert a dokim azt mondta hogy nem viszont a védőnőm úgy tudja hogy igen! Tud valaki nekem ebben segíteni?

Köszi

Ui.: egyébként tud valaki valamit dr. Gidai Jánosról?
huncutka00

Sziasztok,

mág új vagyok itt, a segítségeteket szeretném kérni.
Kiderítettem, hogy az új kórháztörvény kapcsán területileg a II.számú Női Klinikához tartozunk.
Mivel most kezdjük tervezni a babát, nem ártana tudnom a kórházról infókat és egy normális orvost is találni.
Tudnátok nekem segíteni?
Bele olvasgattam már a topikba, és még fogok is, de szeretném, ha a jelenleg kisbabás mamik is ajánlanának, illetve mesélnének.
Előre is köszönöm :wink:

Reni
reni29

Sziasztok!

Megint mennyi új kismamink van! De jó! :D
Üdvözlet mindannyiótoknak és jó pocakosodást. Amúgy felújítás az alagsorban volt tavaly - rá is fért már alaposan. :)

Csempe ügyben nálunk anno 3 favorit volt: Bóna a Könyves K. körúton (van több helyen is), Zalakerámia a Budafoki úton, és a Bartók-Karolina sarkán a benzinkút utáni udvarban egy hely, aminek nem tudom a nevét. + az Erős nevezetű hely (talán Fehér út... X. ker.), de az elég drága, viszont nagy a választék. Ezek után a burkoló persze a Bricóban vásárolt legolcsóbb gres lapra mondta, hogy a legjobb minőség. :) , szóval érdemes a barkácsáruházakban is körülnézni.
Akinek lesz terasza, javaslom, hogy térkővel burkolja le, mert én rájöttem, hogy a legnagyobb állatság teraszt felmosogatni... :? Soha többet. :roll: (Főleg a kutyák mellett.) De mivel részben felfagyott, lehet, hoyg pár éven belül térkövesítjük... nagyra értékelném.

Muzsu,
Milyen aloés terméket adsz a gyerkőknek? Blanka anyatejes voltához mérten elég sokszor volt taknyos a télen, bár semmi komoly. De most is nehezen lábalunk ki belőle, pedig hét eleje óta kezelem... :?
És Lázár Ervinnek van egy "100 pettyes katica" című novellája a Tuvudsz ivígy kötetben. Abban Heliticának és Katikopternek nevezi a kislánya a katicát és van benne egy Punk Tata is. :lol: Én imádom. Nemrég olvastam újra.

Tündi,
Próbáld meg a Sinlacot vacsira Iminek. Anno nekünk is azt javasolta a doktornő vacsira, de csak receptre kapható gyógyszertárban. Rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép. Olyan íze van, mint a natúr puffasztott kukoricapehelynek, édeskés. :wink:

Dorka,
CD ügyileg egálban vagyunk, mert egy üreset és egy téli zeneovit adtál. :)
Cipő ügyben tudom nektek nem esik túl közel Érd, de ma hívott a barátnőm, hogy ott az egyik boltban minden Siesta és Asso cipő 50%-kal le van értékelve a készlet erejéig. Hétfőn megyek is és veszek plusz cipőt Bklankának.

Anid,
Nekünk minden kötelezőt szigorúan kötelező volt elolvasni a középiskolában, mert a magyar tanárunk képes volt hetekig röpdolit iratni belőlük, míg végül már a főszereplők bugyija színét is tudtuk. :? Így Bulgakovon is átrágtam magam, és bár nem lopta be magát a szívembe túl előkelő helyre, de azért volt rosszabb. :lol: :lol: :lol: Például Kaffkát a magam részéről rosszabbul viselem. :oops:

Timi,
Nagy gratula a férjednek a Telki álláshoz! :) Tök jó, hogy közelebb lesztek!!! :) :) :) A gyerekek hogy fogadták?
Hitel ügyben nincs ötletem, de Áginak és Saranak is van/volt valami tanácsadója, aki szakértő pénzügyekben és körüljárja a témát, aztán meg tudja mondani a tutit. Hívd fel őket, hátha nektek is tud segíteni az emberük.

A nap híre: Blanka ma többször is megállt magától kapaszkodás nálkül pár másodpercre! :D
A pénteki nap híre: átaludtuk az EGÉSZ éjszakát. (nincs még minden veszve :wink: )

Hát most ennyi.
Mindenkinek gyönyörű napsütéses vasárnapot és jó pihenést!
Prücs

prucsok

Sziasztok!

Üdv mindenkinek, bocsii de mostanság olvasó üzemmódban vagyunk.

Kérdeztétek a narancssárga csempét. Itt találtható: http://www.pamesa.com/english/default.html a 2006-os részben vannak sárga és narancssárga csempék. Mi a Csempe XXII. kft-től vettük, rendelésre hozzák Spanyolországból, kb. 2 hét. Elég sok helyen lehet rendelni, a mintás csempe, ha jól emlékszem 4300 ft/m2, a járólap és a fehér csempéje olcsóbb. A csíkos db.-ja 1100 ft.

Kép

Cipő:
Az Astoriánál a Magyar u. elején van egy Melánia cipőbolt, a nagylánynak is ott vettem annak idején a cipőit és a kicsinek is ott fogom, mert fele annyiba kerül, mint a plázákban. Tavasszal egy ismerősnek ajánlottam és nagyon köszönte, remélem azóta nem szűnt meg.

Meglestem a tali képeket, tündériek a gyerkőcök.

Jó hétvégét és a kismamiknak üdv.

Andi

Kép
andusz

Sziasztok

Először is nagy-nagy gratula az újdonsült anyukáknak.
Sajnos ezer éve nem voltam és nagy a lemaradás, de valahogy igyekszem pótolni.
Beszúrok egy linket, elég jó dolgokat lehet letölteni, talán hasznát veszitek.

http://www.mp3portal.hu/index.php?name= ... torder=asc

Mindenkinek kellemes napsütéses hétvégét!

Hédi
gyurmanó

Anid, azt hiszem, hogy te írtad az ünnepek utáni méregtelenítést....érdekelne a menete. :) Soha nem csináltam ilyet és némi mentális javulást várnék a dologtól. :lol: A fáradtság és a szellemi leépülés a tetőfokára hágott nálam. :lol:

Hédi
gyurmanó

Muzsu,

Talán te írtad nemrég, hogy utána kéne járnod a zsűriztetésnek kezed ügyeskedésének eredményei okán. :) Tesóm miatt én is utánajártam és pont most aktuális.
Info a http://www.bkk.hu/invitation.php?cim_in ... wsid%5D=29
honlapon.
Ha kell, átküldöm mailben. Elárulod miket csinálsz?

Prücs

prucsok

Sziasztok kismamik!

Kérdezzettek és akkor konkrétabban tudunk segíteni!

Afp-ben ha jól emlékszem kell a beutaló,ráadásul vérvétel eredményével kell menni UH-ra!

Hédi
Méregtelenítésre sok fajta ötlet van:
a)édes káposzta levele átnyújtófázva,majd estére a talpadra kötöd,bebugyolálod-elvileg reggelre színesednie kell a levélnek
b)jó sok zöldség, gyümölcs és napi liter víz,no kávé,cukros lötyi, cigi, hús, min.- napig, utána is kíméletes étrend,mintha nagyon beteg lettél volna(szintén 3-4 napig)
c)eheti Nők Lapjában rengeteg variáció
d) mozgás társítása
e) felkészülni a 2.naptól jelentkező megvonási tünetekre
f) ha nem vagy vese,cukor,beteg akkor gyógytea (vesére vigyázni)
g)ha nagyon szarul kezdesz lenni abbahagyod

Prücsök
Na az ilyen tanároktól mentsen meg az ég! :roll:
Húú, előre félek, hogy a gyereknek nehogy ártsak,ha megláto ma kollega mentalitását!
Nálam mindeig szabadon választott kötelző van, van egy korszak, megadok5-10 könyvet, és lehet választani. A több is lehetséges,de 1 minimum!

Ma azuram már háromszor átvert, pedig már a második alkalom óta figyelek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

huncutka
Valóban ahogy anid is írta kell beutaló az AFP-re, sőt számíts rá, hogy nem másnapra fogod megkapni, hanem jóvalkésőbbre, tehát hetekkel előtte jelentkezz be. És igen, csak akkor mehetsz az UH-ra, ha már kezedben a vérvétel papírja. Még egy nagyon fontos, ne keseredj el, ha nem pont az az érték lesz, aminek ki kell jönnie, mert az csak akkor lenne ha napra pontosan csinálnák.
Én ismerem a Gidai dokit, amikor szültem akkor ő tartott szóval, merthogy császáros voltam és a műtőben 2 doki vágott-varrt kivette a gyerekemet és ő adta be az érzéstelenítőt, majd viccelődött is. Mondta, hogy most nyáron volt (akkor még tervezte) az esküvőjét és nagyon remélte, hogy aznap nem rendelik be szülésre. Én akkor láttam először, tényleg odafigyelt rám és nagyon rendes volt, részben neki is köszönhetem, hogy nagyon pozitív élményként éltem meg a szülést. :D Utána még meg is látogatott. De ha jól emlékszem valaki szült vagy szül is nála.

A Lázár Ervin nem csupa gyerekeknek szóló dolgot ír, ti már azokat olvassátok? :roll: Nem ér az rá még később, majd mesemondáskor? :roll: Tényleg mikortól kell mesét olvasni? :shock:

Mi fog témában ismét előrébb léptünk, most éppen döntetelen az alsó és a felső fogsor csatája, ugyanis 4-4 lett az állás :D és 2 jött egyszerre. :lol: De jól viselte Berregő, volt egy nyügis nap, de aludt mindig, mint a kisangyal, sőt rászokott a fél 9-es kelésre.

Délután elmegyünk sétálni a rómaira, megmutatjuk neki a Dunát és remélem kint lesznek már a hekkesek is :P

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok

Indigó
Humana - van olyan amit recept nélkül is lehet venni és ugyan annyiba kerül ebből 900g, mint a receptesből 600g, és épphogy van eltérés,
én Ákosnak ilyet vettem pesten a Nyuagatival szembeni Kaiserban.

AFP-re a klinikán és szerintem máshol is kell beutaló!

Saját vélemény (szülés előtt 3 hetet voltam a patológián, úgyhogy egy pár orvossal találkoztam, szerencsére csak vizit formájában)
Dr. Gidai János szimpatikus
Dr. Várbíró Szabolcs nem szimpi

Reni
nekem egy harmadik a dokim, én tavaly januárban nála szültem Ákost, és most is hozzá járok Pici Bogárkával, igaz én nem vagyok területi de a biztonság a lényeg gyerek szempontjából
ha érdekel a dokim priviben leírom

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

anid: anno csepelen szültem, de az ugye már évekkel ezelőtt bezárt.
most a rókusban szültem volna, de az 16-ig fogad betegeket, ott már elkezdték az átalakítást.
mivel pest megyei vagyok, marad a sote II.
szülésznőm nem lesz és dokim sem. marad az ügyeletet. de nem bánom, mert ezt a pénzt így a gyerekekre költöm :)
születési a.k-ot ezek szerint érdemesebb apának utána menni. szerintem ez apám feladata lesz, legalább ő is részese lehet a teendőknek ;)

gebek: ez a bő póló megnyerő, valszeg én is ezt viszem a szülőszobára, tényleg praktikusnak tűnik. :)

Kép

Kép
boszti

saara: köszi a csempés tippet, megnézem a honlapot :)

Kép

Kép
boszti

andusz: nagyon szép a fürdőszobád, igazán irigylésre méltó :)

Kép

Kép
boszti

Gabek

Lázár Ervin írt novellát és regényt is. szerintem a mesék sem mindig csak gyerekeknek valók. Én nem Manókámnak olvasom, hanem magamnak! A múltkor a metrón olvastam,amikor elmentem a dokihoz a Négyszögletűt, hát vinnyogtam a röhögéstől. Mondhatom hülyének néztek rendesen!

Házak
Mi megint visszatértünka házvásárlásra. Most itt vannak anyósék (Kocsi marad :lol: ), de brrr az állalpot. Ja,péntekig maradnak!

Timi
Mire jutottatok a családdal?

Megyek, mert indul az esti program!

PUSSZANTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS

Kép
anid

Ez még mindig off-topic, de a csempéről eszembe jutott, hogy aki fürdőszoba "berendezés" előtt áll és lesz zuhanyzója, annak tudom ajánlani, hogy áldozzon "cseppmentes" zuhanykabinra. Rá van írva, hogy "anti calc" és az benne a tuti, hogy a vízcseppek ugyan meglátszanak rajta, de nem lesz átláthatatlanul szürke a rárakódó vízkőtől. A sógoroméknak olyan van és imádnám (főleg takarítani :) ), ha nekem is az lenne.

Mára ennyi, mert alvás ügyben erős pótolnivalóm van. Tegnap én hülye kólát ittam vacsira, aztán persze hiába jöttek az álommanók. :roll:

Anid,
Délutánra esett csak le mi az, hogy "az uram már háromszor átvert". :oops: Hiába, nem voltam ma túl friss.
Mi lett az eredmény a nap végére? :wink:

Szép estét!
Prücs

prucsok

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
GYerek tiszta, jól lakott és alszik :lol:

Prücsök
Leállt az átveréssel! :lol: Maradt a 3:0

Kép
anid

Sziasztok!
AFP:
Nekem az orvosom a kiskönyvemben bekarikázta a AFP betűcskéket, és odaírta az időpontot, hogy mikor kell menjek... Ha úgy vesszük ez is beutaló..:)
Azt hiszem én vagyok az egyik legfrissebb Anyuka itt, úgyhogy nyugodtan kérdezzetek:)

Mi jól vagyunk, Panna gagyog, és nyúl a tárgyak után:) Viszont még mindig nem fedezte fel a kezét! :? Képzeljétek, elindult a fogacskánk, de egy hét szenvedés után megállt... :?

Erika:
Naaaagy gratula a babóhoz!!! Remélem nekünk is megadatik majd egy kistesó...:) Mikorra is vagykiírva pontosan?

Kép
Kép
Kép
mágnes

boszti:
kórházi hálóing terén nem állnak túl jól, így sajátban, a legjobb a póló... Csak nehogy úgy járj, mint én, nem gondoltam volna, hogy szülök, így elég rövidke póló volt rajtam, úgy kellett a vajúdóból átosonnom hátul a szülőszobába, odatartott lepedővel.. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?