Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nagyjából visszaolvastam,leht,hogy nem mindent.
Orvosos sztorim nekem is van,több is.Pl amikor Szilvi kisebb volt és nagyon köhögött én is bevittem Madarász utcai korházba,ahol meg sem akarták vizsgálni,mert szerintük pazarlás,hogy a körzeti doki is látta,és én még egy orvosnak megmutatom pazarolva ezzel az ő drága idejét,meg sem vizsgálta a gyereket,és közölte,hogy szerinte én négyszer annyit keresek mint ő.(akkor munkanélküli voltam)Szerinte az ilyenektől megy tönkre az egészségügy....Na végül egy másik orvos mgvizsgálta,azzonnal bent is tartottak három napra kruppos köhögéssel,ez tavaly februárban volt.Ja és el sem hitte,hogy a kedves kolégája,hogy beszélt velem.És az akkor 4 éves gyerekem végighalgatta,és értette...

A Szindi fülműtétével kapcsolatban is van egy sztorim amitől a hajam égnek áll,de ezt nem akarom nyilvánosságra hozni ha valamelyikötökt érdekli leirom priviben

Máténak jobbulást,milyen gyógyszert kapott az ügyeleten amitől rosszul lett?mi a neve?Remélem mostmár jól van!!Én úgy tudom köptető akkor kell ha a gyerek szárazon vagy félig meddig szárazon köhög,pont azért,hogy fölszakadjon...Ha már fölszakadt és tiszta hurut akkor már nem kell semmi,kiköhögi és kész
Pusz
Vendég

Zsuzsita,látom Balázst házimunkára fogtad... :D :D
Vendég

Sziasztok

Köszönjük a gratulációkat!

Noémi
szülés: fogalmam sincs, előszőr szeretnék túl lenni a 12. héten
és a rendes nőgyógyászhoz szerdán fogok menni, de szerintem ez a hogyan szülés kérdés még nagyon korai, előszőr azt szeretném tudni, hogy egyáltalán mehetek-e még a klinikára vérvételekre, UH-ra CTG-re, belgyógyászhoz és persze hogy miért és mennyit kell majd fizetnünk.
Ákos: szerintem még fogalma sincs a dolgokról, pedig már szoktam úgy hívni hogy Ákos bátyó, de szerintem mivel még nem lesz 2 éves a tesó érkezésekor lehet hogy csak akkor fog tudatosulni benne hogy van kistesója mikor már itthon lesz.
Zsebinek jobbulást, és küldjük a gyógymanókat!
hihetetlen ez az ellátás (UH - RTG) és még milyen lesz elsejétől! FÉLELMETES

Szélscső? az meg mi? Nekem Ákos lassan 14 hónapos lesz, de nekem fogalmam sincs mi ez a cső, eddig még nem is hallottamról. Habár azért azt hozzá kell tennem hogy szerencsénkre Ákos nem volt hasfájós!

orvosodi: hát szerencsére a saját körzetin kívül még nem találkoztam bunkó orvossal, pedig a gyereket 2x vittük jóformán feleslegesen a Heim Pálba, 1x kb. 4 hónaposan a lábával (mert sokáig magzati pózban tartotta) de mire időpontott kaptunk jóformán el is múlt - de ott sem néztek ránk csúnyán - csak kérdezte a dokibácsi hogy 1-ső gyerek?, és mikor ugyanide a szemészetre vittük - egy helyes 30-40-es dokinéni volt ő is megnyugatott hogy a gyereknek semmi baja, nem kancsi, csak széles az orrnyerge, és azóta jóformán nem is bandzsít még picit sem.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Erika!
Örülj neki, hogy nem ismered a szélcsövet. Kívánom, hogy a kistesónál se kelljen használni. Az egy vékony hajlékony műanyag cső, amit a baba popójába kell dugni kb. 1 cm-re, amikor nehezen pukizik vagy szorulása van, ez segít és beindítja a dolgokat. A csövön távozhat a puki és megindulhat az inger is a kakihoz. Sajnos nekünk elég sokszor kellett használni, majdnem 5 hós koráig Geszti nagyon hasfájós volt. Amióta megkezdtük a hozzátáplálást, mintha elvágták volna. Az elején még volt egy kicsit, olyan 2-3 hétig, aztán elmúlt.

Lányok, képzeljétek ma voltunk a keresztelő előtti "oktatáson" a leendő keresztapával (Párom dolgozik, nem tudott jönni...) nagyon szimpi volt az atya, teljesen normális felfogású, olyan 40 körüli, szóval nem egy vén... Mondjuk sok értelme nem volt a beszélgetésnek, mert amit elmondott én is tudtam, csak gondolom ez a szokás, hogy személyesen megismerje egymást a két fél. Húsvét után, 15-én lesz Gesztikém keresztelője. Vettünk már neki egy álomszép kis ruhát, képet nem teszek fel mert tudom, nem a ti stílusotok, (rózsaszín és fodros :wink: ) de majd a keresztelőről teszek fel utána képet, ha nem baj.

Kép
mamy

Sziasztok!
Jó reggelt,végr süt a nap!
Vendég

Sziasztok!

Most nagyon nem viszem túlzásba a reagálást, de este jövök.
Tényleg itt a szuper jóidő! Mármint a hét elejéhez képest. Mi megyünk nyúlnézőbe :lol: vennék neki nyuszit! Árfelmérést végzünk most, ketrec meg ilyesmi ügyekben!

Szélcső! Nekem sincs bár tudom mi az, de nekem azt mondták a kórházba hogy azt nem lehet csak úgy kapni! :shock:

Mamy engem érdekel a ruha!

Szindi fül minden részlete érdekel, a "bunkó része" is.

Erika örülök, hogy vagy és írsz. Kicsit rosszkedvűnek tünsz vagy úgy el vagy szontyolódva. Nem tudom érted e mit akarok! De nem jól érzem? Ha mégsem akkor bocsi.

Puszika mindenkinek!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

Nszoke,irtam privit!
Vendég

Sziasztok!

Noémi!
Édes vagy, ha érdekel a ruha, természetesen teszek fel képet, nem azért írtam ám, csak nem akarok mindenkit ezzel traktálni. De akkor majd holnap igyekszem lefotózni.
Zsebi jobban van már, ugye???

Bárány!
Engem is érdekel ám a fül sztori, meg a képek!

Kép
mamy

Sziasztok lányok!

Először is Erika: nagyon gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nagyon örülök, és szorítok!!!!!!
Kicsit régen jöttünk, a lényeg, hogy Elcsóval elkezdtünk okosbabázni, és kialakult a napirend, ami persze egy rohanás... na mindegy, élvezem.
jelentem, van 1,5 fogunk, és elkezdtünk hízni is, amióta virslit és sajtot is eszünk. :lol:
Útálom az óraátállítást, annyira felborítja a napunkat!!!!!!!
Nekünk is van szélcsövünk, bazi drága, de csak 2x használtuk. :D
Szerintem nem rossz találmány, inkább ez, mint bármilyen orvosság. viszont nekünk nem használt, ergo nem hasfájástól sírt akkor (éppen) Elcsó. Elteszem a kistesónak. :lol:
Kicsit le vagyok maradva, többiek hogy álltok kistesóprojekttel???
Ja, vannak alternatív világmárkás parfümjeim, ha valakit érdekel, priviben írjon, és küldök terméklistát!!! A bolti ár 5-ödéért. nagyon jók, én is használom őket. van gyerekparfüm is, de Elcsó még nem használja. :lol:

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni nem volt net.Örömmel olvasom már a betegek javulnak mi is meggyógyultunk .Még a szálcsőröl nem hallottam nekem ez új biztos kellemetlen egyrészt másrészt jó a babának ahogy irjátok,hogy mit ki nem találnak.
Bárány engem is érdekel a sztori ha nem gond ird meg légyszi.
Erika nagyon nagy gratula vigyázz magatokra hiszen olyan sokat tettetek érte.
Mamy stilus ide vagy oda abba öltözteted amit ti szerettek ne foglalkozz senkivel mi a véleménye bizti nagyon szép a ruci amúgy is egy ilyen eseményhez szépnek kell lenni ,hogy emlékezetes legyen mindig,örömed leld benne ha később visszanézed ja meg persze ő is ha nagyocska lesz.
Egyébként jó idő lenne csak ez a bolond szél ne fújna majd le viszi az ember fejét de húsvétig valahogy kibírom akkorra megáll ezt a népszokást álltalában betartja az időjárás.
Nem tudom mi van de a nagy fiaim mostanába sirnak reggel nem akarnak oviba menni.Gondolom a jóidő is közrejátszik szeretnének minél többet itthol lenni és a szabadban tölteni, olyan kis ártatlanok de sajna még eltart egy darabig az ovi.Nálatok noncs ilyen Bárány.

Kép

Kép
Kép

évi
anyuci3

Sziasztok

köszönjük szépen továbbra is a gratulációkat!

Noémi
rossz kedv: az idő, és izgulok nagyon hogy minden OK legyen picurkával - vagyis hogy jövő héten és utána is az UH OK legyen és persze a 12. héten a géndiagnosztikás is és utána is, Ákosnál is ilyen gyagyás voltam, mindig vártam az UH-ot mint a Messiást, hogy láthassam hogy minden OK babócával, a szívével a végtagjaival a veséjével mindenével. Mert olyan hihetetlen hogy itt van velünk, és hogy már 4-en vagyunk. És hogy egyik karácsonykor még 2-en voltunk, a következőn már 3-an, és most 4-en leszünk! Hihetetlen!

Nálunk a reggel elég csúnya volt, de már süt hétágra a napocska!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!
Ok majd megírom!Képzeljétek ma már láttuk a fülét,Szindinek,bár még nem vett ki varratot ,de a kötést levette,és megmutatta.Most egy hálót tett rá és a fülére gézlapot,de természetesen már egy kicsit levettük itthon,és megnézegettük.(lelkünkre kötötte,hogy le ne vegyük,még egy másodpercre sem).De ki bírja azt ki???
Vendég

Sziasztok

Bárány
és tetszik?????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!
Erika,ha őszinte akarok lenni,nem tökéletes...Az eggyik fülének a flső sarka egy kicsit eláll,jobban mint a másik.Nem azt mondom,hogy nagyon de van külömbség.Remélem még egy kicsit alakul,mert a végleges forma 6 hét alatt alakul ki.Már ma is levettem neki a kötést,Még duzzadt,és a sok kötéstől ki van neki pállva,sebes..
Vendég

Sziasztok Csajok!

Húúúú, olyan történt, amit az elmúlt hónapokban még nem, fél nyolcig aludtam. :D No persze közben háromnegyed 6-kor megetettem Manót, de kihasználtam, hogy a sötét miatt azonnal visszaaludt. Merthogy amióta világos volt reggelente, amikor felébredt kajcsizni nem volt hajlandó visszaaludni. Mondaná nagyanyám, hogy milyen anya, az ilyen... :twisted:

Mamy, nem adtatok Gesztinek infacol oldatot? Nekünk még mikor megszületett Manó javasolták a klinikán, és ő szinte abszolút nem volt hasfájós. Csak akkor fájt a hasa, amikor az anyatejgyűjtőből hoztunk tejet, és valószínűleg az a mindenféle keverék tej nem volt jó neki.

Noémi, Zsebi hogy van? Nem akarok beleszólni, de a nyuszival nagyon vigyázzatok, sok fertőző betegség forrása lehet. Persze édesek nagyon, nagynénémnek is volt, és imádtam őket gyerekkoromban.

Bárány, engem is érdekel a sztori.

Erika, ne izgulj, bár ezt könnyű mondani, meg persze én is így voltam, mikor Manómmal pocaklakós voltam. Főleg azután, hogy kórházba kerültem, mint a katonák leszerelés előtt, majdhogynem vágtam a centit. :D

Klauszka, engem érdekel a parfüm, bár nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, nekem azt mondták, hogy amíg Manó ilyen kicsi, addig ne használjak.

Anyuci, a sógórnőm ugyanerre panaszkodik, hogy a kicsi nem akar oviba menni, pedig imádja az ovit, és sokat kinn is vannak a szabadban, mikor az idő engedi. Szerintem ez az állandó fronthatás is teszi. Manót is nagyon megviseli. Tegnap olyan hisztis volt, amilyen még sose. Pedig ő tényleg az az igazi jó kisbaba. Most is itt van mellettem a járókában "beszélgetünk" miközben én írok, és nagyokat nevet.

Képzeljétek, ki kellett dobnom Manó cumiját, mert elszakadt, és az újat abszolút nem fogadja el. Már harmadik napja cumi nélkül alszik el (ő csak akkor cumizik, mikor aludni akar). Lehet, hogy le fog szokni a cumiról, őrülnék neki nagyon.

No megyek, mindenkinek szép napot, nálunk egész kellemesnek ígérkezik.

Anita

goodfairy

Godf,neked is ment a privi,majd leirom Maminak is.

Nszoke,abszolult igazad van,mostmár én is tudom...
Vendég

Sziasztok!

Tegnap este óta nem volt netünk... :evil:
Nem tudom, mi a fene történt, de most van.
Már tegnap is fel akartam tenni a keresztelő ruháról a képet, most pótolom.
Kép

Hát ebben lesz a kislányom, remélem hogy szép idő lesz!!! (Persze viszünk kardigánt is, ha hűvösebb lenne.) Remélem, jól látható. Nagyon szép kis ruha, utolsó darab volt, mázlink volt vele. A kis blúz alatta nem volt "tartozék" az itthon volt, én tettem hozzá, mert amúgy ujjatlan a ruha. Remélem, jó idő lesz, de azért kell alá egy kis blúz. Fehér harisnya és fehér cipő lesz még rajta. Ez utóbbiakat még meg kell venni.

Klauszka!
Virslit és sajtot is eszik már Eliza? Melyik fajta virslit adod neki, és milyen sajtot? És mióta? Bocs a kérdésekért, csak érdekelne, előre tájékozódom. :lol: Mi volt előtte, gondolom nem rögtön virslivel kezdted a húsevést. Amúgy a virsliről az ember olyan sok rosszat hall, hogy mikkel van tele, nem tudom mennyi igaz belőle, de nem félsz neki ilyesmit adni?... Biztos tele van E-betűs adalékanyaggal is.... Nehari hogy ezt írom, csak én félek az ilyesmiktől. Geszti szigorúan hipp bébiételeket kap, és néha házi húslevest turmixolva, (sárgarépa-burgonya-csirke mellhús, pici lével és vízzel).
Gratula a fogakhoz, nekünk is kibújt már az alsó kettő, de még nőniük kell, mert még csak a kis csipke látszik. Elég lassan nőnek...

Bárány!
Gondolom, Szindi most már türelmetlen, hogy lekerüljön a kötés, és remélem a kis különbség is eltűnik majd.

Anita!
De igen, mi is használtuk az Infacolt, de emellett néha sajnos kellett a szélcső is... Geszti nagyon hasfájós volt, egészen kb. 5 hós koráig. Nagyon kellett figyelnem, hogy mit eszek. Az Infacol egyébként jó volt, de a végén szerintem már immunis lett rá, úgy vettem észre hogy már nem nagyon használt. Igaz, csökkentettem is az adagot, már 4 hós kora után nem adtam minden kajáláskor, hanem csak esténként. Mivel egyszer úgyis le kell vele állni, gondoltam hogy ne hipp-hopp hagyjuk abba, hanem szép fokozatosan. Végülis bejött, mert lassan megszokta hogy nincs Infacol és elmúltak a hasfájások. Hálistennek!

Nem tudom ma mi van, front vagy mi a fene, de Geszti annak ellenére hogy nyűgös, ma már másodszor alszik mint a bunda... :roll: Délelőtt aludt 10-től 12-ig, most 4 óra óta alszik megint.
Kihasználom és megyek mosni...
Este még jövök!

Kép
mamy

Sziasztok!

Hát elég ritkán tudok becseppenni-mármint az eddigiekhez képest.
Megy ugye a suli, Zsebivel egész nap foglalkozom és mostmár dolgozom is. Minden este 9től hajnal 2ig!
Itt a közelben egy műanyag csomagolónál, nem egy menő állás de legalább tuti pénz van belőle, nem hitegetés mint egyéb otthonvégezhető és más internetes munkahelyek.
Lassan indulok is!

Zsebi már jól van, de egy kicsit megváltozott az étrendje, másképp eszik, mást eszik. Lényeg hogy kevesebbet és rendetlenül. :?

Mamy!
Szerintem vannak nagyon jó virslik. Én is azt adtam eleinte Zsebinek, meg sonkát és csibe mellét. Én sosem voltam híve viszont az üveges maszlagoknak. Igaz könnyebb "előkészíteni" az evéshez, mint nap mint nap friss hazait főzni a gyereknek. De én tutira esküszöm a házi kajára és az üvegesek nem a legjobbak...szerintem.

Bárány várom a fülképeket!

Anita és többiek!
A nyuszinak adnak egy oltást, az nem véd eléggé? Mer tigazából sejtésem sincs, de nem szeretnék vele többet ártani mint használni.

No megyek, mert készülődök.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nszoke

Ja Mamy!
A ruha nekem most tetszik! Tudod ezt csak azért mondom mert én nem ilyen csajszis vagyok viszont Anyucinak igaza van ne törődj vele kinek mi tetszik, mert a gyerekedet ugy öltöztesd ahogy neked tetszik!

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!
Nszöke ,ez nagyon kemény!!!Hajnal 2???Amúgy én egy hasonlóan kvalifikált munkát csinálok :D :D De ez van,lényeg,hogy legyen az embernek egy pár forintja :?
Mami,majd küldjél képet,hogy áll a ruha Gesztinek!!
Holnap lefényképezem a Szindi fülét és felrakom,de ez még nem teljesen a végeredmény
puszi mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Noémi!
Nem semmi, 9-től 2-ig?... Minden elismerésem, hogy a napi teendők után (Zsebi nevelése után) még van energiád éjjel dolgozni. Ráadásul ahogy a szavaidból kivettem, ez fizikai munka, igaz? Hát nagyon ügyes vagy. Sajnos, az ember rá van kényszerülve az ilyesmire, annyira kevés a pénz...
Üveges bébiétellel kapcsolatban igazad van, mármint abban hogy sokkal jobbak a házi kaják, ez való igaz. De én még nem adhatok túl sok mindent Gesztinek, viszont amit igen, azt megkapja házi kajában is. Amint írtam, finom husilevest, de nem ám bolti csirkéből, hanem piacon vett szép házi tyúkból és kacsából. A zöldségekre is odafigyelünk ám, nem primőrt vettünk hanem igazi "öreg" répát. Csináltam már neki külön párolt répát is, azt is ette, igaz nem túl nagy lelkesedéssel... Azt vettem észre, hogy üvegesből is már azt szereti, aminek van íze. És íze csak a 6 hós kortól adható kajáknak van, ezt tanúsíthatom. Mert a 4 és 5 hós pépek teljesen natúrak, persze nem rossz az, csak egyforma mind. Geszti nem is nagyon rajongott értük, (pl. sütőtökpüré vagy sárgarépapüré önmagában). Viszont most már olyanokat eszik hogy pl. zöldséges-sonkás-tészta, vagy paradicsomos tészta cukkinivel, vagy zsenge zöldségek borjúhússal, ezeket én ugye itthon nem nagyon tudnám megcsinálni ilyen kis adagban. Néha egy-egy étkezéskor megeszik egy egész üveggel... :roll: Ezekben már van némi só és fűszer (bazsalikom) is. Igaz, nem olcsóak sajnos, de én úgy vagyok vele, hogy Gesztin nem spórolok. Inkább magamon... :roll:
Örülök, hogy tetszik a ruha, én nagyon szeretem az ilyen stílusú rucikat, nagyon lányos anyuka vagyok :wink: de azért persze van neki pár nem rózsaszín vagány cucc is a szekrényben... :wink:

Jó éjt csajok!

Kép
mamy

Sziasztok!!!

Hazaértem!!! :shock: :shock: :shock: :D :lol:
Nem vészes csak az a gáz hogy nem bírok aludni annyira pörgök még, pedig ugye azért nem egész éjjel csinálom hogy hazajöjjek aludni mert Zsebi viszont reggel ugyanugy kel és tojik rá hogy én mit csináltam éjszaka. :?
De ez van. A gyed lejártáig minimum jó lenne ha csinálnám és akkor nagyon kint lennénk a kátyuból (nov.14.) gyes mellett pedig tudok menni már rendesen dologzni, nem baj ha bejelentenek sem.
De szeretnék majd kiprobálni más területeket, mármint munkahely. Ha jön a családi+gyes+valami mellékállás, akkor ebből jön annyi pénz hogy probálkozzak az autó és ingatlanértékesítéssel. Csak mire idáig eljutok itt is "megszűnnek" létezni a nagy pénzek, pedig azért mennék, na de mindegy.
Utálom a gazdag embereket akiknek az a legnagyobb problémájuk, hogy mire költsék a valag pénzüket!!! :evil: :evil: :x

Mamy!
Ahogy jónak látod ugy cselekszel, mármint gondolok itt az üveges bébiételre. Én kaptam akkoriban egy kicsi edényt -Zsebiedény,a neve- kb3decis mint egy bögre akkora, a mamámtól, s amikor anyu főzött kivettük az elején a főttételt, amíg ő is ehette, ha pedig bableves volt, akkor neki 5perc alatt kutyultunk valamit a kisedényébe. Pl.imádta(még imádja is)tök, spenót, sóska, borsó, zöldbab, paradicsomos kápi, pari húsgombóc, szóval ezerfélét tudtunk neki adni és főként főzeléket -mert azt 7-8hónaposan jóformán minden zöldséget gyümit ehet+húsit, s lassan jön a lisztespl.tészta, pékáru, keksz, aztán a tej, tojás és végül mindent ehet! :lol: már csak pár hónap, de már szerintem így is elég színes a skála egy 7-8hónapos babánál. amikor ennyi idős már könnyebb azt megjegyezni amit nem kaphat: tej, tojás, gomba, eper, tejszín, füstölt dolgok, erősen fűszeres illetve minden egyéb amit anyuka szerint nem képes megrágni, vagy szétnyáladzni(na ezt nem tudtam hogy írjam) mert itt gondolok kifli ill.kekszre. Amúgy meg mindent kaphat. Ha valamit kihagytam nyugodtan javítsatok ki!

Bárány várom a képeket!

Erikám!
Nyugodj meg, legalábbis igyekezz megnyugodni, mi szurkolunk neked és tuti hogy a sors így akarta,mert tudja hogy nem adatik több lehetőség és segít nektek abban hogy megszülessen a kisbabátok és 4esben legyetek boldogok. Ebben biztos vagyok és tényleg nap mint nap gondolok rád! A férjemmel szoktam beszélgetni rólatok (a többi babanetesről is) és hát tietek minden elismerésünk, az hogy tesztek, szóval erősek vagytok nagyon!!!

Akartam még valamit de elfelejtettem! :oops:

Na akkor jó éjt nektek!

Kép
Kép
nszoke

Ja tudom!

Állítólag a héten kapjuk levélben a lakáspályázat eredményét!!!
Már kivagyok teljesen, mert ha nemleges a válasz akkor még itt rohadhatunk megint évekig az tuti.
PEdig ha sikerülne az a nagyobb lakás akkor Zsebinek is lenne saját szobája és már ki is néztük a bútort!!!
Ugyhogy remélem hogy jól döntöttek!!!

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!

Noémi!
Megtennéd nekem, (ha még emlékszel rá :wink: ) hogy leírod, így 7 hónaposan miket és hogyan adtál Zsebinek? Igazad van, könnyebb megjegyezni, hogy mit nem szabad. Csak én valahogy még "félek" annyi mindent adni neki. Tudod sajnos elég pocifájós volt jó sokáig, 5 - 5.5 hós koráig sűrűn előfordult, bár mióta kapja az egyéb kajákat (üvegest és házit) csökkent, és mára már szinte teljesen megszűnt, hálistennek. De azért igyekszem még maradni a babakajáknál. Kivétel a húsleves, ahogy írtam is. Van aki ilyen korban már sajtot is ad a babának a főzelékbe, én nem merek... Pedig már eszi a tejpépet is, amiben ugye van teljes tej, igaz hogy babának való, de akkoris tej. Ezektől hálistennek nem fáj a pocija. Hát nem is tudom, néha úgy elbizonytalanodom. Az üvegesekben megbízom, de hozzátartozik hogy csak hippet és abból is biót veszek, persze ez a legdrágább, de Gesztin nem spórolok. Van itt a közelben egy bio-üzlet, ott vettem egyéb márkájú bio kajákat, meg kölespépet, azt is eszi, de az még drágább mint a hipp, szóval abból kevesebbet tudok mindig bespájzolni. Most hogy jön a tavasz, szeretnék én is azért több mindent csinálni neki házilag. Ezért kérdezem, hogy te mit adtál Zsebinek, mert úgy látom te merészebb voltál, és talán meg is van az eredménye, hogy Zsebi ilyen jó étvágyú és megeszik szinte mindent. Én sem szeretném, ha Geszti nagyon válogatós lenne...
Köszi előre is.
Szorítok a lakáspályázattal kapcsolatban!!!

Kép
mamy

Sziasztok!
Jó reggelt!

Akit nem érdekel a hozzátáplálás ne is olvssa :D

Mamy!
(archív)
Azt hiszem tudom mit érzel! Az hogy kezd gyorsütemben fejlődni, illetve felnőni az eddig oly féltett kisbabád nem könnyű dolog. Elfogadni és megérteni azt hogy ez az élet rendje, egyre önállóbb lesz, egyre szófogadatlanabb, egyre nagyobb, egyre többfélét ehet és egyre inkább elszakad tőlünk, má kitágul neki a világ. Több mindent ismer és többmindenkit ismer. Ez nagyon nehéz és nekem sem volt egyszerű ezen túl lépni- már félre értés ne essek nem valami pszichológus akarok lenni aki megmondja mi bajod van, de nekem a fent írtak nem voltak könnyű dolgok, de átláptem rajta és tudtam, hogy haladni kell a gyermekemmel, ugy engedni hogy neki is jó legyen, nem zárhatom el a külvilágtól, mert ő az én kisbabám...
Na de kanyarodjak is vissza eredeti témánkhoz:kaja! :lol:

linkelek be neked 1-2jó helyet:

http://freeportal.hu/babakonyha/

http://w3.mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=12300
ez jó oldal bár kevés recepttel.

hirtelen ez a kettő. Van két jó kis táblázatom, majd megkeresem s elküldöm azt is!

De ha most adsz neki jó sok főzeléket meg gyümölcsöt akkor nem lesz nagy gond a későbbi evéssel. mindenbe tehetsz neki pici husit, hetente 2szer sajtot, többi napon husit, s majd együtt is lehet. én naponta 2szer adtam neki főzeléket, és kétszer gyümit, ami egyben desszert is. Eleinte mindent robottal majdnem tejföl állagúra kevertem, aztán már egyre kevesebbet kevertem bele, aztán jött a villával összetöröm idő, utána a katonák és végül a darabos, most meg már 1kilo kenyeret is adhatsz neki! :wink: :oops: :lol:
ami szerintem fontos még a hozzátápláláson kívűl, hogy igenis tessék egyre darabosabbat neki adni még ha nem is tetszik neki, mert máskülönben lusta lesz nem fog rágni, így nem tudja az izeket igazán érezni és nem tud majd rágni(vagyis ő majd azt hiszi, meg az anyuka is, pedig tudna csak lusta, mert 1éves koráig zúzzuk a kajáját-nem kell)
Utolsó: kezd el szépen a hozzátápit egyre fokozatosabban haladj a majdani darabos felé-és eleinte a könnyebb kajákat kezd majd az egyre tartalmasabbat. Ha egy új ízt adsz neki 2-3 napig adjad egyre többet, s legközelebb pár nap múlva ismételd meg, de nem adj csak 5-7 naponta új ízt, mert be fog kavarodni, egy végszó: azt hogy mit mikor adhatunk neki, bár vannak rá táblázatok, de a legjobb táblázat a saját kisbabád, ha kap 1új ízt és 2-3órán belül kiütéses lesz, akkor ne adj neki 2hónapig legalább, mert az tuti hogy neki nem kellett volna, de semmi baja nem lesz mivel pont ezért is kell kis mennyiséggel kezdeni. Nekünk 7hónaposan a körte volt ilyen-még a hasa is fájt tőle, pirospöttös volt 1 hétig, na azóta kb.2hónapja kapott újra-de mostmár jó! :P imádja!
Mamy nagyjából kimerítettem a témát s bocsánat hogy ilyen hosszúra sikeredtem. A többiektől is, mert nem bizti hogy mindenkit érdekel!

Kép
Kép
nszoke

Noémi!

Nagyon köszi az infókat! Szerintem nem kell mentegetőznöd, hogy hosszú lettél és esetleg a többieket nem érdekli, ez egy babás fórum, ahol mindenről lehet szó, többek között a hozzátáplálásról is. És hát kihez is fordulnék tanácsért, mint a nálam tapasztaltabb anyukákhoz, pl. hozzád? Nagyon ari vagy, köszi a linkeket, megnézem mindjárt.
A darabosabb kajákkal kapcsolatban én is gondolkodtam már, hogy már nem csak pépeket kéne ennie, na majd igyekszem erre is odafigyelni. Igaz, rágni még nem tud, mert nincs mivel, a két kis alsó foga is csak félig van kint, de ha darabosabbat érez majd a szájában, szerintem önkéntelenül is csócsálni kezdi az ínyével, és hozzászokik, mire foga lesz, már nem lesz gond. :wink:
Érdekes, a körtét Geszti sem szereti túlságosan, igaz nem lett kiütéses, de nem nagyon ette, fintorgott hozzá. Pedig nem volt olyan savanyú, az alma sokkal savanyúbb, azt meg eszi simán. Én is tapasztalom, hogy legjobb tanácsadó az élet maga, és Geszti maga, igaz még szavakkal nem tudja elmondani mit szeretne és mit nem, de jelzi, csak meg kell érteni.
Köszi mégegyszer!

Kép
mamy

Mamy!

Ez így igaz! Mármint amit leírtál!hogy Geszti szabja az irányokat.
Eleinte a darabosat valószínűleg kiköpi, aztán ahogy rájön az ínycsócsálás, alkalmazni fogja míg végül, ha lesz foga azzal már simán rágni fog!

Bárány ma van az urad szülinapja?
S hogy telik?

Lányok kinél, hogy zajlik a húsvét? Kaja, család, locsolkodás, kirándulás? Vagy mit csináltok?

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!Nszöke,tényleg ma van a szülinapja,vettünk neki tortát,meg egy két apróságot.És ittunk egy kis pezsgőt,vagyis ők mert nekem valahogy nem ment.
Semmi extra.
Ma kivették Szindinek az összes(12)varatot. :D :D
Vasárnap hajatmoshatunk!!!Akkor fogok fényképezni is!!
Húsvét:ajtó ablak, bezár!!!!No locsoló!!!Csak a férjecském,és a fiacskám!!!
Bocsi most nem olvastam vissza mert barátok közt van..
Jó éjt
Vendég

Sziasztok!

Most ahogy beléptem, láttam hogy rossz az időbeállítás, 2 órával mutatott kevesebbet a "pontos idő" mint amennyi van. Gondoltam, beállítom a profilban. Szerintetek miért kellett Bagdad, Kuvait, Moszkva, Rijád, Szentpétervár szerint +3 órát beállítani ahhoz, hogy most pontos időt mutasson a babanet órája?... :roll: :roll: :shock: :? Na erről ennyit.

Noémi!
Húsvétkor mi megyünk apósomékhoz, és duplán ünneplünk, mert akkor lesz anyósom szülinapja is (márc. végén volt de most tartjuk). Semmi különöset nem csinálunk, leszámítva az irtózatos zabálást, :lol: , jó kis beszélgetéseket, és sütkérezést a napon, ha az idő engedi. Locsolkodás nálunk nem nagyon van, mármint szűk családi körben igen, de szomszédok, távolabbi rokonok nem jönnek hálistennek. Nagyon jó hangulat szokott lenni, (egyébként mindig), nagyon szeretek ott lenni.

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy, nálam biosabb kajálást nem hiszem, hogy bárki is csinál a gyerekénél. még a banánt is bioboltban veszem... tehát a virsli és a sajt: szigorúan Ebetű nélküli forrásból valók. A virslit házilag készítik itt, persze más íze is van, mint a boltiaknak, nagyon fincsi!!! még szója sincs benne. a sajt pedig bakony gyártmány, ez kapható a boltokban, de nincs benne E!!! sokáig tartott, mire rátaláltam ezekre, de megéri. ma már Elcsónak biojoghurttal csináltam a sóskát. szerette. 7 hónaposan azért én még csak óvatosan adtam dolgokat, pl. krumpli, sárgarépa, alma, körte - mind bio... és lassan jött a husika, csakis házi csirkemell. aztán fokozatosan a karalábé, kelbimbó, (brokkolit csak azért nem, mert nem volt bio, de ha tudsz szerezni, az is nagyon jó!), aztán sóska, spenót pici karfiol, zeller, és a krumpli helyett rizsalap is már.
Anita, priviben írok.

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!
Irigyellek titteket,hogy ilyen bió cuccokat adtok a gyerekeknek,nekem soha nem volt rá pénzem ,kapacitásom,türelmem stb.Pedi tuti,hogy jó dolog nem megenni azt sok mérgező sz@rt.
Egyébként mennyibe kerül pl egy kiló banán a bio boltban?

Mondjuk az oviban bölcsiben meg még annyira sem figyelnek az ilyesmire,még a magánbölcsikben sem...
Pedig egy átlag gyerek 3-szor ott kajál napona...
A szülőnek esetleg a bio vacsi marad,otthon,este...

Szép napot mindenkinek,a rossz idő ellenére :D
Vendég

Sziasztok!

Hááát!
Jó jó ez a bio dolog, de ez sem mindig túl igaz!
Szerintem nagyon drága és azok között sem minden bio-bio, de mivel nem vagyunk minőségellenőrők vajon melyik is a gagyi? Háát én nem tudnám megmondani, meg ugye annyit nem is keresek, hogy a gyerekemnek ill.az egész családnak biot adjak!!! Így mi a sima bolti cuccokat esszük és mindig is azt ettük, de abból a számunkra jót, mert ugye nem biztos hogy mindnekinek ugyanaz ízlik mint nekünk, de még élünk! :wink:
Tehát jobbnak tartom már most hogy a gyerekem is azt egye amit az életben amúgy is fog, mert sem ovódába, sem iskolába, sehol nem fognak neki biot adni.

Azért én a Szindit nagyra becsülöm, hihetetlen a bátorsága. Ciki ide vagy oda én már tavaly ősz óta nem bírok elmenni egy vérvételre, pedig amikor terhes voltam azt hittem hogy hozzászoktam, de ahogy jött a nyári vérvételek időpontja egyre nehezebben is vették tőlem a vért. Több olyan élményem van amikor csak tartják-tologatják bennem a tűt, de vér meg sehol. Szerintem a beutalóm sem jó már! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok

Noémi
hogy bírod a sulit - éjjszakázást - tanlulást - gyereknevelést - háztartást egyszerre? Én már most ki vagyok néha, pedig hozzád képest ez még semmi.

Tegnap voltam dokibácsinál és megkukkoltuk Pici Bogárkát, ezerrel vert a kicsi szíve, sajna csak 3 hét múlva látom legközelebb.

Én nem tudom hogy miért de tegnap óta olyan vagyok mintha kiütöttek volna, kész vagyok agyilag és testileg is, olyan jó volna simán végig aludni és pihenni néhány napot!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!
Erika,én is folyton álmos voltam a terhességeim alatt,szerintem ez így van rendben :D Pihenj amennyit csak lehet,Ákos mellett..

Nszöke,ez tényleg hihetetlen,hogy félsz a vérvételtől,én ha kéne naponta 2szer is elmennék,sőt nem hogy a Szindi nem fél tőle de Szilveszter sem :D :D
Szindi a műtéttől sem félt,utólsó éjszaka is jól aludt,reggel alig lehetett fölkelteni,és nevetve szökkelt föl a korház lépcsőjén,én meg alig bírtam menni az idegtől,kalapált a szivem,ezerrel kapkodtam a levegőt.
A doki is megjegyezte,hogy Szindi felnőtteket megszégyenítően,jól bírta,és a varratszedést is...
Vendég

Sziasztok!

Alapvetően igazatok van a bio cuccokkal kapcsolatban. Az is igaz, hogy nem ehetünk egész életünkben bio ételeket, és úgysem tudjuk, melyik bio és melyikre mondják hogy az. Ez benne van sajnos a pakliban, hogy kétszeres áron eladják hogy bio, és közben nem az. Nem tudunk mit tenni. Én úgy vagyok vele, hogy amíg megengedhetem magamnak, mindenből a legjobbat igyekszem Gesztinek venni (kajában) legalábbis az első évben mindenképpen, amikor megalapozzuk az étkezési szokásokat. Természetesen most sem minden bio, amit eszik, de a 90 %-ban igen. Amúgy mi is a párommal sima bolti kaját eszünk, és ezután is azt fogunk, és ha Geszti nagyobb lesz, ő is azt fog kapni.

Noémi!
Vérvételi rossz élmények nálam is vannak... dettó ugyanaz, tologatják-húzogatják bennem a tűt, és vér sehol. A terheléses cukornál (amikor óránként vesznek vért) a nővér már amikor meglátott a második vérvételnél, szólt a kolléganőjének, hogy ő vegye a vért tőlem, mert belátta hogy ő béna és neki nem sikerül.... Az tény, hogy mélyen van a vénám, de azért nem ennyire... Félni én nem félek, csak utálom ha ilyen pancserek döfködnek tök feleslegesen.

Erika!
Teljesen érthető, hogy álmos vagy... Gondolom nem vagy meglepődve... :wink: Én is állandóan aludtam a terhességem elején, annyira jó volt...
Nagyon aranyos az új vonalzód, Pici Bogárka... :)

Kép
mamy

Akartam feltenni egy képet, és elfelejtettem...
Na akkor most.
Gesztikém a legújabb kedvencével, a labdájával: :lol:
Kép

Kép
mamy

Sziasztok

Álmosság - fáradtság: nem vagyok meglepődve, csak az a baj, hogy Ákos nem igazán van el egyedül, ha a géphez ülök megbolondul, és szét akarja szedni, az elmúlt napokban pedig nappal alig alszik max 1 órát, az meg még arra sem elég hogy a lakás nézzen ki valahogy, nemhogy még ebéd is legyen, este meg mikor elalszik már én is a nagy semmittevéstől is hulla vagyok, az éjjszakák sem a régik már megint, mert felkell és sír míg oda nem veszem magunkhoz, de az ágyról viszont jóformán letúr, minden tagom fáj, nem tudom még éjjszaka sem úgy ahogy kipihenni és kialudni magam, úgyhogy az elmúlt két napban már kész vagyok!

Sziasztok

Erika

Ja és a gyerkőcök nagyon édik!

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

ha jól emlékszem, 4-5 db banánért fizettem 300 Ft-ot a bioboltban. nem olcsó, de annyi mindenre kidobunk ennyi pénzt az ablakon. ez pedig 1 heti banánadagja volt Elcsinek. én nem vagyok nagyon bepalizható, kértem a bolt tanúsítványát, hogy igazolják az áruk eredetét. ezen kívül sok minden megterem nekünk itthon a kertben, az meg aztán bio-bio.
Mamy egyetértek, én is amíg megtehetem, mindig a legjobbat veszem Elcsónak. pláne 1 éves koráig, amíg a kis szervezete még a tehéntejet sem képes feldolgozni, nemhogy a mérget... de mi emellett sokat foglalkozunk az egészséges kajákkal (na nem Norbi, azt nem, köszönöm :x ), hanem pl. hogy házi cuccokat eszünk. házilag készített kolbászt, túrót, tejszínt, tejet, kenyeret, biozöldséget a kertből. nagyon kevés élelmiszert veszek a boltban, inkább csak lisztet, cukrot (helyette legtöbbször háziméz), vajat (igazi vajat, nem margarint), olivaolajat stb. persze mi is eszünk pl. édességet is, de hogy milyen tejszínhabot vegyek a gesztenyepüréhez, azt az E betűk száma dönti el.
én a magam részéről nem gondolom, hogy ha én mérgez(t)em magam, akkor a gyerekemet is ehhez kell hozzászoktatni. Elcsinek nassolni almát, joghurtot és más gyümit adok, és szereti. szerintem szoktatás kérdése az egész.
aztán hogy mit adnak az oviban 3-4 év múlva, az majd a jövő zenéje.

K.
Kép
klauszka

Klauszka!
De jó neked, hogy van lehetőséged ilyen házi kajákat venni! (Túró, tejszín, kolbász stb.) ha tehetném, én is csak azt venném! Húsféléket mondjuk apósoméktól kapunk néha, amit ő saját kezűleg csinál, és ő nagyon tisztán készít mindent. De házi tejet és tejterméket nem tudom, honnan szerezzek?... Persze ezt még nem kap Geszti, ezt mi imádjuk nagyon, és majd 1 éves kora után szeretném ha ilyennel kezdené, nem a bolti tejjel, mert az minden csak nem tej.
Összefoglalva a témát azt hiszem, az ember a saját lehetőségein belül mindig a legjobbat adja a gyerekének, de ettől még nem kell búra alatt nevelni, később úgyis hozzászokik mindenféle kajához. De amíg kicsi, addig kapjon meg minden földi jót. Szerintem ezzel minden anyuka így van.

Zsutita!
Nem voltunk ma sétálni, csak leugrottunk vásárolni. De amint több időm lesz és megyünk, hívlak!

Na eldugulok egy időre, majd este próbálok jönni.

Kép
mamy

Sziasztok,

csak még egy gondolat: érdemes körülnézni, ma már egyre több helyen létezik biopiac!!!!! és az olcsóbb, mint a biobolt.
Na ennyi. Jó éjszakát minden babónak!

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!

Igazából az jutott eszembe hogy ez a bio dolog nem is olyan drága, csak éppen még elég elérhetetlen így "lustaságból" sem foglalkozunk ezzel. Én pl.2naponta veszek a piacon banánt, mindenki kedvence-és egy darab(kb8db) az 670ft volt a múltkor is. Olyan 300-360között van kilója. Bár egy utcával odébb van egy mini biobolt, de azt sem tudom mit árulnak benne.
De sajnos ahogy Mamy is mondta, hiába óvjuk őket annyira sajnos ugysem kerüli el a "bajokat"(és itt mindent értek) a későbbi életében. Nyilvánvaló én is a legjobbat adtam neki meg még adom is, a gyermekemen soha nem sporóltam és nem is fogok. De mint mondtam mindenkinek mást jelent a "jó".

Munka: nem rossz, mármint ahhoz képest amit most (gyed) mellett vállalhatok. Időben is jó, mert napközben nem tudnék menni és ami még jó, hogy igazából akkor mehetnék amikor akarok, és ha 1órát dolgozok akkor 1-et ha 10et akkor meg annyit, tehát ritka az ilyen munkahely. Nem álmaim munkahelye, de plusznak mindenképpen jó, egy biztos pénzforrás.
Erika!
Én bírom igazából, keveset alszom amúgy is, meg mondhatni hiperaktív vagyok, pörgök állandóan, egyszerűen fáradhatatlan vagyok, nem nagyképűségből mondom ezt, mert néha szeretnék egy jót pihenni egy nagyot aludni, de nem tudok. Én pl.nappal még életemben nem aludtam kivéve amikor éjszaka buli-pia volt(hajdanán :lol: )
De ha nem kéne annyira a pénz akkor nem csinálnám! viszont jelenlegi anyagi helyzetünket tekintve és ahhoz hogy minél gyorsabban kilábaljunk ebből, jó lenne ha ezt még vagy 2évig csinálni tudnám! Akkor is ha rendesen megyek melózni. Mert olyan munkahelyet ugysem találok ahol annyit fizetnek amennyit szeretnék! :(

Mamy!
Neked azt szerettem volna mondani, ahogy így nézegetem a Geszti képét azt látom hogy a kiscsajszikád egy "örömbaba" = mindig mosolyog, ezt hogy csinálod? Nekem nincs szerintem olyan képem amin mosolyogna a Zsebi :oops:

Kép
Kép
nszoke

Erika!

Olyan jó az a vonalzó nálad! Tök jó!!!
És tényleg annyira gratulálok neked és csak halkan bevallom hogy egy kis irigységet is érzek, amiért kismamáskodhatsz és nemsokára szülhetsz, jaj de jó... :oops: :P :P :P
Ákoska szerintem ezt a kicsit hisztisebb korszakot éli, Zsebinek is volt, de mostmár egyre inkább elvan magába is és ez tök jó. A magába azt jelenti, hogy mindegy hol, mivel csak a lábam alatt lehessen. Konyhába mindig kajával, vagy fakánállal.ilyesmikre gondolok.
A másik a renddel és egyéb házimunkával csak annyit foglalkozz amennyit nagyon szükséges, főzzél és esetleg még azt csináld meg amit tényleg fontosnak tartasz, pihenj amennyit tudsz a kisfiad mellett! :wink: Pihenned kell mert az jó neked is és a kispocakosnak is, így fejlődik és te így tudsz a legjobb kismama lenni.

Kép
Kép
nszoke

Na hol vagytok? Mindenki kint van? Mikor itt vagyok sehol senki mi?! :twisted:

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!
Én itt vagyok!Tényleg kint voltunk,bicigliztünk eggyet,vagyis én ilyenkor futok egy kicsit,a gyrkek bicajoztak.Már a Szindinek is megengedtem,mi baja lehet?Végülis a fülét műtötték nem a lábát :D

Kajára visszatérve,ma a reggelibe láttam,hogy a búzacsíra mennyire egészséges,úgyhogy már vetettem is az urammal,és holnaptól indul a csíráztatás :D
Naponta egy kicsit kell belőle enni,remélem a gyerekek meg fogják enni..végülis nekik csinálom...
Vendég

De jó nem is tudtam, hogy ilyen egészség életmóddal is foglalkoztok, foglalkozunk. Jó hogy ilyen egészségesen próbálunk élni. Vagyis inkább próbáltok.

Nem a lábát műtőtték! :lol: :shock:
Te futsz??? Ez ilyen fogyis céllal vagy csak muszájból?

Kép
Kép
nszoke

Fogyis céllal,de muszály is mert Szilveszter minden erőfeszitésem ellenére még mindig nem tud egyedül bicajozni,úgyhogy farúddal tolom,vagyis tartom az eggyensúlyt,néha elengedem... :lol:

Nagyon be vagyok indulva a búzacsíra dologtól,csak Sanyi nem kapott búzát,és fingom nincs hol lehet étkezési búzát venni,nem bio,csak étkezési...
Ezt kérdésnek szántam,ha tudtok válaszoljatok,thank you
Vendég

Rég raktatok képeket(kivéve Mami),én most nem tudok mert ahoz a másik gép kell,az meg rossz :x
Vendég

Sziasztok

kép: én raknék fel csak lekéne kicsinyíteni és átmásolni hozzám, amit csak apjuk tud, ő meg lusta, inkább játszik a gépen stb.

Noémi
én is sokáig irigykedtem, de mondtam itthon apjuknak hogy én már most mennék a 3. gyerekért is :lol: , erre ő lelombozott :cry: hogy kész itt megálltunk (végülis ezt sem igazán akarta már) de azért ha nagyon nagyon lengén vagyok felöltözve akkor mindig rámszól, hogy öltözzek fel mert megfázom és a gyerek is megfázik odabenn :lol: (csak ennyire félti már most)
alvás: én nappal is simán tudnék aludni, mi apjukkal míg Ákos meg nem született volt hogy csak 9-10-kor keltünk ki az ágyból, vagy néha 1x - 2x az is előfordult hogy egésznap csak enni keltünk ki, de ez most mind kivitelezhetetlen, talán majd úgy 10 év múlva, mikor már a gyerkőcöket is úgy kellessz kirobbantani az ágyból hogy legyenek szívesek tanulni :lol:

Bárány
már nagyon kiváncsi vagyok a kicsi lányodra??????????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Noémi!
Örömbaba: :lol: ez nagyon aranyos! Hát igen, tényleg nagyon mosolygós csajszi lett Geszti, elég ha csak ránézünk a Párom vagy én, már fülig szalad a szája. :lol: Ha meg még hülyülünk is neki egy kicsit, akkor hangosan nevet. Annyira kis huncut, csibészke! :lol:

Bárány!
Én is kíváncsi vagyok ám Szindire (ha nem baj... :roll: ) hogy milyen volt, milyen lett, meg a sztorira.
Búzacsíra mire jó? Miért egészséges? És csíra formájában kell enni? Fura lehet.
Futás: én nagyon utálok futni, mindig is utáltam, még iskolás koromban is. Olyan fölöslegesnek tartottam, nem tudom miért. Mozgás terén jobban szerettem biciklizni. Most is megyünk majd, csak meg kell szervezni hogy addig nagyszülők vigyáznak Gesztire, meg el is kéne hozni a bicajt tőlük, igaz akkor meg nem tudom, hová tennénk, mert egy már van itthon, a Páromé... az is alig fér... a fene ebbe a kis lakásba. Alig várom már a költözést!!!!

Most megyek házimunkázni mert Geszti alszik, kihasználom az időt. Este még jövök.

Kép
mamy

Sziasztok!
Szindi megengedte,fölrakom majd az ilyen volt ilyen lett,képet!
De elötte át kell küldeni apámnak ,mert a gyerekek gépe nem jó,erről meg nem tudom miért nem engedi,szóval nem egyszerű.

Mami kezet foghatsz Szilveszterrel,ő sem szeret futni.
Búzacsíra:állitólag rengeteg minden van benne és nagyon sok betegséget megelőz.Én is a google-ban olvastam jobban utána.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?