Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi, nálam is ez volt, hogy anno a régi doki rakta fel. De igaz más lehetőség nem volt. :-(. Nekem is mini volt és most a normálisat javasolta. Engem egyszer egy doki lehülyézett, hogy maga nem akar gyereket?, szült már vagy miért van fent spirál. Hát soha többet nem mentem vissza hozzá. Igaz sztk-s volt.
Ennek ellenére hála könnyen összejött Lidi.
A fájdalomtól én is félek, ha felrakják majd a spirált megint. Én pl alig tudtam utána ülni annyira hülye érzés volt mintha csíptek volna belül.

Mandula a spirálban amit felraktak neked nincsen hormon?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Szilvi!

Nekem egyáltalán nem fájt, pedig szélsőségesen alacsony a fájdalomküszöböm! Kicsit kellemetlen volt, de nagyon ügyesen,
gyorsan feltette.
Én is úgy tudom, hogy csak már "szült" nőknek teszik fel.

KépKép
mandula35
 
 


Mandula mikor szokott enni Mese este?
Lidi eszik azonkívül, hogy bármikor éjjel félháromkor szokott enni meg fél hatkor. Viszont most három napja fél11-kor tudom letenni aludni és még ilyenkor is adok neki különben nem alszik el hanem fent játszik. Így meg legalább elfárad és bealszik a cicin.

Kép

Kép
antekirt
 
 

 
 

Mandula, már nem csak szült nőknek raknak fel. Mert kialakítottak egy mini méretet azoknak akik nem szedhetnek fogit.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante!

Kb. 2-kor meg fél 5 körül. Este 8 körül szopik utoljára.

KépKép
mandula35
 
 


Jó az akkor. Úgy mint Lidi csak hamarabb fél órával. :-)
Egyébként állítólag ez még több lesz majd a fogak miatt. Elején mi egyszer keltünk éjszaka mostmár kettőnél tartunk.
Eddig Lidi is nyolckor evett utoljára és aludt de mióta átállítottuk az órát egyszerűen nem akar. Igaz egésznap alszik kb délután 5-ig mostanában.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ilyen kék a gyermek szeme :)
Kép

Snoopy: mi itt mind isszuk a szavaidat, úgyhogy nem kérdés, hogy írj-e. :wink: Viszont bár igazad van abban, hogy az információt meg kell adni, mégis az információátadásnak úgy kéne mennie, hogy közben senki ne érezzen bűntudatot, hogy ő nem tökéletes anya. Hiszen itt MINDENKI szoptatni akar.

Fogamzásgátlás: nekem a nőgyogyi nem is mondta a spirált. Csak tablettát és injekciót. De egyiket sem vettem igénybe. :oops: Bízom a szoptatás védőhatásában.

Mandula: szerintem fél 5 már nem éjszaka. :wink: NÁlunk is hasonló a helyzet esti szopizás körül, mint nálatok.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!

Gyönyörű szemek!

Ááááá, nekem a fél 7 is éjszaka még :mrgreen: !

KépKép
mandula35
 
 


Tinu, nagyon szép szemek :-).

Amit találunk azt ma a szánkba tömködjük Kép :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden, de elmondom nagy ábnatomat, felháborodásomat, képzeljétek, lenyúlták a babakocsinkat :( :( :(:(:(
a második emeletről, kint a folyosóról, de a fszen, elsőn is áll kinn babakocsi, és innen nyúlták le :( annyira felháborító, és lelketlen dolog, egy babakocsit ellopni ?!?!?!?!?
:cry: :cry: :cry: majdnem bőgtem, felöltözve mentünk volna sétálni, erre kocsi sehol... :( maradt az erkély babócának, dhát az nem olyan...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ante, háthogy szerintme inkább barna, mint kék :) vagy nem tudom, hogy érted :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Húú Winnie, ez nagyon durva. Mekkora bunkóság ilyet csinálni. Nem lehet, hogy valaki betolta onnan valamelyik lakásba? Fúú de felvagyok háborodva. Nekem is anyum azt mondja, hogy amíg felviszem Lidit az emeletre addig nyugodtan lent hagyhatom a kocsit nem viszi el senki. Mert úgye én úgy csinálom, hogy az emeletről cipelem le és fel a kocsit és benne Lidit mivel nincs lift a házba. De én nem merem lent hagyni a kocsit pláne ezek után.
Nagyon sajnálom ami történt veletek. :-(

A szemében látszanak barnás erezetek ilyesmire gondoltam :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


snoopy, tudtam, h ez lesz belole, ha leirom a velemenyemet. nem akartalak bantani, minden tiszteletem a tied es tenyleg sokat segitesz nekunk. De sztem te, aki 2,5 dcl tejet adsz le naponta el sem tudod kepzelni, h milyen az, ha vkinek nincs elegendo teje, barmit is csinal, amiket tanacsolsz, akkor sincs tobb. en mindet vegigjatszottam es semmi sem segitett.
amikor magnest olvasom, olyan, mintha a sajat elmenyeimet latnam viszont. 3-5 percig szopik a gyerek, aztan uvolt, csapkod, ehes es te nem tudsz tobbet adni neki, es ettol te is sirsz, mert rossz anya vagy, nem tudsz szoptatni, csapnivalo no vagy, stb. es nezed a gyereked kinszenvedeset dagadtra sirt fejjel, es ez megy naponta tobbszor, honapokon keresztul. es emiatt nem tudod megelni az anyasag szepseget, gyonyorkodni a gyerekedben felhotlenul. nincs tejed es ez az egyetlen tema, es mersz, es fejsz (en max 10 ml-t szopas utan), es iszod literszam a teat, szeded a homeos bogyokat es akkor sem tortenik valtozas. es a gyereked csak a minimumot hizza meg, aztan mar azt sem, es kozben mindenki azt mondja, h ne adj tapszert, mert azzal megmergezed a gyerekedet. na nem. az en velemenyem az, h ilyen esetben adni kell tapszert. amiota adom, a gyerek kikerekedett, jokedvu, kacag es dalol, es vele egyutt en is.
aki nem ment ezen at, fogalma sincs arrol, h milyen azt olvasni, h masok gyereke egy het alatt 30 dkg-t hizik a tied meg egy honap alatt produkalja uezt. h masok sutit sutnek, neked meg hajat mosni sincs idod, mert mire a vegere ersz a szoptatasi ceremonianak a fejessel egyutt, mar ujra uvolt a gyerek es kezdheted elolrol. igen, mindenki szoptatni akar, de vannak, akiknek ez nem megy es nem hiszem, h felelos gondolkodas azt mondani, h kinozzak a gyerekuket es sajat magukat tovabb, mert tapszert adni bun.

KépKép
felixanyul
 
 


gyors kérdés, megint a bukáson parázom....
nektek is van olyna, hogy úgy bukik, hogy az orrán is jön? azzal együtt hogy láthatóan őt nem zavarja, de engem nagyon.
meg most is kaja után kb fél perc, és mega nagyot bukott, végig a pólómat....
a védőnő azt mondta, hogy amíg hízik nem gáz, és hogy lehet, hogy addig bukni fog, míg nem kap szilárdat....
de ne hívjam fel a dokinénit is hétfőn?
meg valahol hallottam, hogy létezhet csecsemő reflux. ez az, vagy az milyen? vagy tényleg ne parázzak?
csak annyira ijesztőek ezek a bukások, szinte minden kaja után azon izgulok, hogy most vajon lesz-e...
most este pedig figyeltem, és szerintem nem is próbálta kiköpni a cumit. benyelte, és jött ki egy csomó...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Felixanyu, Tinu!

Úgy gondolom, hogy mindig úgy próbálok segíteni, hogy az senkinek ne legyen bántó. Mondjátok meg, ha valamit rosszul írok le. Nem akarok senkit bántani és biztosan van olyan, hogy akármit csináltok, akkor sem nő a tej mennyisége. És a gyerek semmiképpen nem éhezhet. Nyilván valamit adni kell neki, ha éhes, de amilyen információkhoz én hozzájutottam, azok eddig 100 %-ig bejöttek. Ha azt mondják a vizsgálatok, hogy 95 %nyi anya-gyermek párosításnak van lehetősége full szopisnak lenni, akkor miért ne kellene hinnem benne? És látjátok, van, aki ezért tart ki. Ami rosszul jött ki a számomra az az, hogy Mágnesnek azt írtad, hogy ha kell a táp, akkor kell a táp. Amikor éppen azt írta, hogy van tej, csak a ded ordítozik (Hanga ma végig jajongta a szopikat, leginkább a látvány hiányossága miatt, márhogy maga mögé nem lát közben). És komolyan sokat megtennék, ha nem lenne tejem, hogy anyatejet kaphasson a gyerekem mégis, ne tehénfehérjét.
Akinek éhes a babája szopi után, az mindenki fordult profi tanácsadóhoz? Ők sem tudtak segíteni? Vagy nagyon kivitelezhetetlen volt a tanácsuk? Ha nem jött be, amit mondtak, akkor visszahívtátok őket, hogy továbbléphessetek? A tanácsadók feladták? Ez egy teljesen véletlenszerűen összeválogatódott csapat, nem lehet tele tejmirigyelégtelen anyukákkal, nem szedhet mindenki olyan gyógyszert, ami tejapasztó, akkor miért van ennyi táppal hozzátápláló? Nem vagyunk százan, mégis vagytok öten legalább. Kiderült, hogy kinek mi az ok? Hány részben tápos baba van a csapatban egyáltalán? Segítetek összeszedni? Komolyan érdekel, hogy tényleg hány százalék és hogy ez valóban indokolt-e?

Winnie!
Hugi is orrán száján bukós, önmagában ez szerintem nem gáz. Ha nagy mennyiség, akkor érdemes megvizsgálni Rékapankát. Alváslaborban refluxot is néznek. Aggódó szülőket profin kezelnek! :D

Éjszakai szopi! Hogyne lenne természetes! Részemről amiatt vagyok ledöbbenve, hogy Hugi csak egyszer kel hajnalban. Ilyen gyerekem még egy sem volt!:D

Ezek a kék szemek!!!! :D :D :D

Mindenkinek tejcsiben és alvásban gazdag jó éjszakát!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


igazából az a reflux mi is, és mi köze az alváslaborhoz? :oops: :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Antekirt
Hat ereztem hogy szrad a borunk,onnan gondoltam hogy szraz,es amikor bekapcsoltuk a szobajabana parasitot egesz nas levego eltt mint a tobbi helysegben.Egy probat tuti meger.Nem tudom hol laktok de panelban altalban szaraz,az uj epitesuben meg inkabb nezdves a sok szigeteles miatt.'

Leon szeme ket szinu,de Alexe az volt,mar barna.Mi mindketten barnak vagyunk de a nagyszulok kekek.Hat majd meglatjuk. :wink:

Magnes
Ez nem szopi sztrajk nalatok? Vagy mar eszik rendesen?
Bocsi,de a 3 kereku babakocsin derultem :lol:

Marslakocska
Nekunk kaki sargas es sima allagu.Mar reg nincsenek benne darabok,tehat mindent megemeszt.

Snoopy
Na nalam megint van valami nem vart dolog.Tegnap elott egesz ejjel hanytam +lazas voltam es semmi sem maradt meg bennem,a viz sem..Ugyhogy jol legyengultem.A tejen is meglatszott,de szoptattam renduletlenul,kapott kiegeszitest,de a baratnom adott tejet,ugyhogyazt. Ma is fej nekem szerencsere.Nagyon remelem hogy par nap es vissza all a mennyiseg.Szerinted hany nap kell ehhez???Es hat fejni ugye nem tudok ugyhogy imatkozstam hogy baboca ne kapja el tolem...
Koszi a tanacsot,de en igyi s sokat szoptatom.Ejjel alszik 7 orat,akkor nem de a tobbi 17 oraban eszik 9szer,tehat kb masfel orankent.
na megi skaptam a hazi dokitol hogy azert vagyok betegesebb,mert ennyi szoptatom,de en ezen mar csak mosolygok,had mondja :wink:
En megertem Felxit is,voltam abban a cipoban mint O es nem tetszett ha megmondjak, hogy igenis tudnek szoptatni,pedig Alex is max 30at evett egy evesre. Nalam egyertelmuen a rossz kezdes meg segitseg hianya vezetett ide.
Azert voltam ilyen elszant most meg vagyok is ,hogy csak azert is szoptatok.
Engem beirhatsz az otbe aki ad tapszert ,igaz hogy csak napi 60ml-t este.Tehat 9 etetesbol fel tap. Es tudod hogy toled is meg van egy LLL tanacsadotol akit szoktam hivni tobbszor az elejen kerdeztem,ugyhogy most ugy erzem teljes a siker,azt a kis esti potlast nem elem meg tragedianak.Nalam talanaert nem no a mennyiseg mert nem tudok fejni geppel,vagyis nem lehet....
Ebbol nem szokja meg a cumit az tuti mert mar akkor lett volna belole problemank.En arra vagyok buszke hogy a napi mennisegnek ez csak kb 5%-a.DE enelkul este meg lennek leove,mert ket cicobl csak 60 jon le 6 ora utan hiba eszik orankent este 10 ig.Kb heti ket este van olyan, hogy nem kell neki tapszer.
Szoval nem emelem az adagot,pont azert hogy ne csokkenjen a tej es csak szopi utan kapja ezt is.

Szilvi
Nekem nem ajanlotta a spiralt, ket csaszi utan,gyoszert amr en sem akarok szedni,ugyhogy korlatozottak a lehetosegek :wink:

Winnie
Sajnkoma kocsit,ilyen lelketlen embereket :oops:

Kép
Kép
kataa
 
 


Winnie: ez tényleg nagy szemétség! :twisted: Annyira elkámpicsorodtam, ahogy olvastam. :cry: Hogy lehet ilyet csinálni egy kisbabával!!! :shock:

Felixanyul: nekem ugyan van tejem, mégsem tudok szopi után lefejni semmit. Nem hogy 10 ml-t, hanem semmit! Avent mellszívóval kb. egy cseppet. Úgyhogy én azért nem fejek. Mondjuk nem is nagyon kell. Ha meg kell, akkor megpróbálom éjjelre időzíteni, amikor nem szoptatok annyit.

Snoopy: szerintem a nagy világmegváltó hevületed miatt lehet, hogy időnként bántásként csapódik le azoknál, akik nem tudnak olyanok lenni, mint te. :wink: Ez olyankor szokott lenni, ha valaki nagyon hisz valamiben és szeretné mindenáron a környezetét is megváltoztatni abban a dologban. (Tényleg nem akarlak én se megbántani egyáltalán, mert nagyon hasznosakat írsz és ezt mindenki tiszteli, elismeri stb.)

Na képzeljétek, ma este a gyerek több, mint 8 órát aludt. :shock: Nem baj ez a tejtermelésnek? (Snoopy?) Egyébként napközben egész délután duracellnyuszit játszott és nem nagyon akart aludni. Az a baj, hogy nekem az a 7 óra, amit éjjel aludtam, továbbra is kevés. Tényleg. :oops: És utána már nem lehet visszaaltatni órákra, úgyhogy 5 óra óta megy a szopi - tisztábatétel - próbálkozás az altatással - szórakoztatás körforgása.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jóreggelt MIndenkinek!
Winnie27:
A reflux egy olyan jellegű gyomorbetegség, inkább elváltozás, hogy nem zár jól a gyomorszáj, ezért a lenyelt táplálék egy része visszafolyik a nyelőcsőbe ami öklendezéshez, bukáshoz vezet.
Pár hónapos korra kinövik a babák, vagy esetleg egy icuripicuri kis műtéttel orvosolják a dologokat, ha mégsem. De ki szokták nőni. Mi is kinőttük Rolanddal. Csak arra figyeltünk nagyon, hogy emelt volt az ágya, és oldalra tettük le mindig az egész testével, hogy ha nem vennék észre a bukit, akkor is ki tudjon folyni. Jól emlékszem még, milyen rémisztő tud lenni, amikor visszajön a tejcsi. Viszont a gyerek meg vigyorog utána,mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Snoopy és Felixanyu:
Nagyon jó hogy írsz Snoopy, nehogy elmenj innen!!
Viszont szomorúan kell mondanom, hogy bár elméletben 100%-ig értem amit mondasz és hiszem is, mégis egyet kell értenem Felixanyuval, márcsak azért is, mert egy cipőben járunk. Két hét totál mélységes depi után (nem szülés utáni depi, hanem mert éreztem csökken a tejmennyiség, illetve nem elég a picurnak) a férjem már nem bírta tovább, ő keverte be a tápcsit. A gyerek nem hízott és láthatóan éhes volt. Nem lehetett szó olyasmiről, hogy egyik cici, aztán a másik, aztán megint az egyik, és így tovább órákig. Ha egyszer éhes volt, kérte (volna) az adagját. Miután 3-4 esténk úgy telt, hogy a gyerek szerint 5-6 cicim volt, mert ide-oda pakolgattam, közben testhelyzetet is váltottam, hátha be tudom csapni, hogy ez egy újabb cici és ő nagy reménnyel kezdte szopni a már kiürültet, és persze visított a csalódástól meg az éhségtől, s végül totál elfáradtan belealudt a sírásba, úgy döntöttünk, nem kínozzuk tovább. S ahogy felixanyu is írja, egyik napról a másikra a nyűgös, folyton síró, cicit követelő kismacskából egy kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós baba lett, aki nem szokott le a szopiról, csak mostmár bizalommal áll a dologhoz, mert tudja, ha nem lenne elég, nem fogom éheztetni. A tápszer bevezetésével járó lelki válság még két hétig eltartott, így összesen mintegy 4 hetet töltöttem azzal, hogy magamat rossz anyának tartva elhanyagoltam minden mást és mindenkit. A férjem már frászt kapott, mert állandóan, de ezt úgy képzeljétek el, hogy ÁLLANDóAN arról tudtam csak beszélni, hogy nincs elég tejcsim, meghogy épp milyen praktikát vetettem be, ami nem jött be. Egy nyűgös, tiszta ideg nő voltam 1 hónapon keresztül, egyfolytában ROSSZ ANYAként titulálva magamat. S tudjátok, mit? NEM vagyok rossz anya! Mert a gyerekeimnek igyekszem a tőlem telhető legjobbat nyújtani! S ezt vissza is kapom tőlük százszorosan, meg ezerszeresen! Hogy ez a tápszer segítségével történik? Mostmár letojom. Persze hogy mindenki álma, hogy szoptasson, ameddig csak bír. Én is szoptatok, de már nem bírom a keresletet követni. És akkor mi van? A gyerekem így is imád, én meg végre lenyugodtam. Tápszergyártók bevételei? Mert a pelenka az nem hasonló dolog? Miért is nem mos az ember napi 8-10 pelenkát? Ja hogy idő. Meg mosószer. Szóval mindenre rá lehetne húzni valamit. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az is rengeteg pénz, amit Laktoherbre, Urticára költünk, hogy legalább az a meglévő szopimennyiség fennmaradjon......

Egy szó mint száz: ez a fórum pont azért jött létre, hogy megbeszélhessük egymással a tapasztalatainkat, kérdezhessünk egymástól, bátorítsuk és okosítsuk egymást. Már a tény, hogy itt vagyunk igazol minket, hogy igenis törődünk a babáinkkal, és igyekszünk jó anyák lenni. Senki ne ítéljen el és ne bántson meg senkit! Inkább támogassuk egymást, segítsük a másikat ügyes-bajos dolgaiban!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Ja, és akartam írni, hogy szerintem megszűnt a hasfájás. A napközbeni nemalvás már nem erről szól, hanem arról, hogy nem _akar_ aludni. :roll:

Winnie: szerintem se aggódj a bukás miatt. HA tényleg hízik, akkor nem lehet akkora gond, mert több marad bent, mint amennyi kijön. Ha sugárban hányna és nem hízna, akkor már elgondolkoznék én is az orvoson.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hova tűntek Jeepék? :?:

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó hétvégét mindenkinek!

Én szoptatás ügyben szerencsésnek mondhatom magam, mert még soha nem kellet tápszert adnom. Én megértem mindkét oldalt, és csodálom azokat akik mindent megtesznek azért hogy szoptatni tudjanak, de sajnos sok olyan ember is van, aki 1-2 dolgot kipróbál, aztán úgy dönt hogy sokkal egyszerűbb a tápszer, és ezért elég hamar tápos lesz a babája. Ismerek sok ilyen embert. Ők általában a 2. babánál aztán már rájönnek hogy mit csináltak rosszul az elejétől fogva, és aztán a 2. babát már végig szoptatják. Nem változott meg semmi, csak az ő hozzáállásuk.
Én más fórumokat is olvasgatok, és elmondhatom hogy Snoopy miatt szerintem itt sokkal több az anyatejes baba (vagy részben anyatejes) mint sok más fórumon. Köszönjük!!!
Szerintem ő rengeteg jó tanácsot adott már itt, amelyek vagy bejöttek valakinek, vagy nem, de biztos hogy segítettek!
Valamiért az emberek szerintem félnek szoptatási tanácsadót felhívni, ő pedig ezt helyettesíti nekünk amennyire így weben keresztül lehetséges.
Egyébként nekem az a tapasztalatom (legalábbis ismerősi körben) hogy aki nem olvas netet, azokban fel sem merül az, hogy nem tudnának szoptatni, és az ő körükben sokkal több az anyatejes baba. Ők esetleg elolvastak 1-2 könyvet, abban benne van hogy az ember képes szoptatni, aztán úgy gondoják hogy ez így természetes, az agyukat is erre állítják rá, és valahogy megy is nekik. (persze ismerek olyat is, akinek nem megy, de arányaiban több a problémamentes szoptatás)
Nem olvassák a többi aggódó anyuka írásait, nem vetítik ki magukra, és eszükbe sem jut ilyesmin parázni.
Nekem a dokim mondta, hogy a kismamákat is le kellene tiltani az internetről, mert csak rossz amit ott olvasnak. Lehet hogy ezt kellene a szoptatós kismamákkal is csinálni? :lol:

Én úgy gondolom hogy aki úgy érzi hogy ő mindent megtett azért, hogy a babáját szoptassa, és nyugodt szívvel adja a tápot, az adja. De azért jó tudni hogy még milyen lehetőségek vannak. De aki segítséget kér, annak nagyon jók Snoopy tanácsai. Nekem is rengeteget segített már, és mindig az ő írásai lendítenek ki 1-1 holtpontból, amikor este már másfél órája lóg a cicimen Márk, és még mindig nem lakott jól...

És tényleg azért jók ezek a fórumok, mert az ilyeneket meg lehet beszélni :-)

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Winnie, bukások nálunk is voltak anno és én szóltam a dokinőnek és ő mondta, hogy figyeljem mert ez nem jó. Ha sokat bukott volna tovább akkor kapott volna elvileg minden kajcsi után egy pici megkötő tápit. Ja meg akkor ha az sem segít akkor szokták kivizsgálásra küldeni.
De szerintem még egy kicsit várjál hátha elmúlik úgy mint nálunk. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Dorka: nekem inkább segített a net, mint ártott. Ugyanis szerintem pl. - bár sokszor deklaráltan anyatejpárti az egészségügy - az orvosok túl gyorsan írják fel a tápszert stb. Így legalább el tudtam olvasni más nézőpontokat is, és nem fogadom el kapcsiból azt, amit mondanak. Végiggondolom, meghallgatom mástól is, utánaolvasok a neten, megkérdezem tőletek és utána döntök.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na itt van az elso vitatema,hiaba ez minden forunom elojon,de orulok, hogyitt kulturalt modon. :P

Tinu
Azert bizzunk benne, hogy csak megszokod a napi 7 oras alvast.Gyerek elott en sem tudtam volna elkepzelni10-11 oranal kevesebbet.Pedig elos babam is jo alvo volt :wink: Most mar csak rohogok a gyerektelen baratokon akik 9kor telefonalva megkerdik, hogy fent vagytok mar? :shock: Mondom ja pontosan 3 oraja. Persze nem Leon miatt hanem Alex az aki kel mar 6-kor,es mar delutan sem alszik. viszont este a BK-elott mar tuti agyban van. :wink:

Marslakocska
Igen igazad van teljesen,en is ateltem ezt Alexnal,es igen tenyleg van olyan ember akinek azert a napi 700ml-ert kemenyen kell megszenvedni,nem csak ugy van es kesz.En is koltok mindenre amirol hiszem hogy segit:sor,tea,Urtica,More Milk kapszula es iszom annyit, hogy mar nem is elvezem...csak mindig a mennyisegeket nezem, hogy meg legyen a napi 3 liter felett.
Szoval jol megfogalmaztad, ez alakti kerdes.En is szoptatom oranket ha kell aztan emgsem lakik jol.Lehet hogy ejjel is ezt kene tennem es szoptatni ket oranket es nem kene az kis tapszer amit adok,de akkor nappal lennek olyan faradt, hogy az a csalad tobbi tagjanak lenne rossz.Teszme ezt ugy hogy most tenyelg kiprobaltam es ateltem ember feletti fajdalmat a szopi elejen,mas mar reg feladta volna mindenki szerint,de en nem.Ugyhogy a lenyeg mindent megtenni de csak a sjat hatarainkon belul,azon tul mar nem lehet.....
Egyebkent ez is olyan, hogy kinek sikerult elsore a baba,vagy kinek csak orvosi segitseggel .Ezt sem dorgoljuk egymas orra ala,mert a lenyeg egy egeszseges utod :P

Dorka
Egyetertek Tinuval,nekem is segitett a net,mert elso babanal nem olvastam meg el mindent a szopirol,sot alig,mert voltam olyan naiv, hogy hittem ez termeszetes dolog es menni fog....csak kar hogy nem mindenkinek olyan egyszeru.

Kép
Kép
kataa
 
 


Szép jó estét,
itt vagyunk Tinu, csak elromlott a gépünk és mire Apa hazaér a dolgozós laptoppal én már kidőltem :)

Bukás: nálunk is egyre töbször van és elég ijesztő, de szépen gyarapszik. Ma pl. szopi közben jött orrán száján :( láthatólag őt nem zavarta :)


Ádám egyébként délután 4 és 8 között nyügi,de rendszeresen :)

Én is kb. 5 órát alsziűom egy nap :)

Viszont sajnos nem sikerült elmulasztani a streptoccocusomat a szülés óta, ezert Dalacint irt az orvos, mert penicillin érzékeny vagyok. Szerintetek milyen hatással van a babára, esetleg a tejre ? Másrészt a Kismamában pont most van egy cikk, h a baba 4 hónapos koráig fertőződhet, uhogy most frászban vagyok :(

Kedden megyünk uhra. Vki volt már ilyenen? Csipö, koponya és has.

Ma Jeep favorit müsor a Spektrumon, 20:55 Az embergyerek :) :!:

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: örülök, hogy megvagytok! :)

Nálunk a mai nap úgy telt, hogy két hosszabb alváson kívül (amiből az egyik alatt vasaltam, a másik pedig a séta volt) Tündérünk alig-alig aludt, viszont a fentlétel következményeképpen óránként, másfél óránként szopizott. Persze szinte semmit, mert közben 10 perc múlva bealudt, amely tartott kb. a következő 10 percig, majd felébredt és nem akart visszaaludni. Aztán most lefekvés előtt végre bepótolta a napi adagot (remélem, mert nem igazán hízik), 3/4 órát szopizott (úgy, ahogy, de legalább időnként nyeldekelt).
Ez van. Reménykedek, hogy mégsem hal éhen a tejjel teli cicimen. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Itt vagyok én is, csak időközben vége lett a szabadságnak és újból dolgozom (határidő, minőség, teljesitmény, stb. a sláger)

Van is egy kérdésem. Hogyan lehet megkötni kendőt, hogy tigrispóz legyen? Lásd:
http://gillich-csikos.hu/index.html#adam30

Más...

A streptoccocus mellett most azon aggódunk, hogy büdöset kakil (állag, szin maradt) és fehér a nyelve közepe. Még nem vittük be az ügyeletre :wink:

KépKép
jeep
 
 


Sziasztok!

na, ma kicsit kevesebbet buktunk. illetve sokszor, de kevesebbet... és nózin nem jött :)

ma kicsit egyedül hagytam apjával, áltisk oszitali volt, ő etette, meg tisztába tette, kakilt neki egy olyan brutálisat, hogy megint kifolyt, öltözés lett belőle, hát mélyvíz volt apának, jót nevettem, mikor hazaértem :D

tejci: már felhívtam az eszterláncot, de még nem jelentkeztek. Szóval még áll az ajánlatom, jó tuodm, rizikós így idegentől elfogadni, vagy nem is tudom, én mit tennék, de ha valakinek segíthetek, tényleg szóljatok, írjatok privit, mert én meg tényleg nem tudom már hova pakolni...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Tinu, ötk jó, hogy múlik a hasfájásotok!!!!
Nekünk sajna nem, szegényke sokszor sírva ébred, hogy fáj a pocija, tekereg, durrog, bukik... :(

Még erre a refluxos dologra visszatérve, én úgy gondoltam, leglábbis ezzel nyugtattam magam, hogyha valami nagy gáz lenne szervileg, akkor az a hasi UH-n kijött volna, nem?
én a cumisüvegezéssel magyarázom a sok bukást, 10-15 perc alatt benyelni 130-140 ml-t, megterhelheti a kis gyomrát... és ez már jobb, volt ez 5-10 perc is...

Kiscsió, hogy derült ki, hogy még van streptod? nekem nem is nézték, rákérdeztem, azt mondta a dokinő, hogy nem gáz igazából, ha nagyon akarom, majd nézhetjük...
Mi voltunk UH-n, a hasi meg a koponya nem gáz egyáltalán, a csípő sem igazán nekünk, de volt aki nagyon sírt, lehet, hogy ott mást is néztek. Ott mondjuk oldalt be kell fektetni egy ilyen öntvénybe a babócát, de nem vészes egyáltalán... nálunk nem volt csípőtekergetés...

Büdös kaki: hát az mindig büdi :) :) :) vagy ez most másfajta bűz?
meg érdekes, pukizni is milyen büdit tudnak.... olyan igazi nagypapásat :) meg a kocsmai büfikék... :)

Jeep, mennyi szabid volt? vagy ez már nen az apaszabi volt, hanem azóta sima szabi?

ja, és nekem is ötk jó hogy van net, meg lehet osztani az aggodalmakat, meg tanácsokat kérni, és látni, hogy másokkal is megesik ugyanaz, ami velünk....

Orsi, Te merre vagy? Te is rég voltál...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt!
Antekirt, hogy álltok a köhögéssel?
A fülbevalótéma megoldódott?

Többen írjátok a kakikifolyást.Nekünk csak a Liberóbó meg a Pampersbőll történt ilyen, többször is, de mióta a Babytimeot használjuk a Pennyből, egyszer sem. Pedig akkorákat trotyizik, hogy még a patent is cuccos lesz! De tartja a pelus rendületlenül!
:D

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Jó reggelt,
vmi van a levegőben, Ádám nagyon nyügi :(

Winnie: Tudtam, h vmi nincs rendben , mert viszkettem, ami elmult, de maradt a folyás. Sajna, szakértő vagyok már :(
Igy vett kenetet a dokim.

A terhesség kezdetén is volt, akkor elmult, aztán az utsó vizsgálatnál megint volt, de annak az eredménye sajnos csak már a szülésnél derült ki. Kaptam antibiot, Ádám szerencsére nem fertőződőtt. Viszont csupa kiütés lettem a Semicillintől. Lehet, azért nem mult most el. :(

Te is biztos éreznéd, ha nem lenne rendben vmi szerintem :)

Kaki szaga más, igazából a szine nem. A GW is csinál egy kicsit folyósabb kakit, talán attól van.
Tényleg nem lehet a GWt 5 napnál tovább adni? Ez van a papirján :( Én adom még neki. Meg kipróbáltam tegnap a Chaomilla nevü homeos bogyót is, bár a Lycopodium kellene neki szerintem, de az nem volt a gyógyszertárban.

Ismeritek a Homeopátia napjainkban c. könyvet? Nagyon jó a gyerek része, patikában 350 ftert lehet kapni.
Egyébként ez az:
http://www.libri.hu/hu/book/egeszseg_te ... apjainkban

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Winnie: az oltásnál a dokinéni megtekergette Tünde csípőjét és eléggé sírt közben, úgyhogy kicsit félek a jövő heti ortopédiától. :( (Jaj, ne felejtsem el, basszus, most jutott eszembe, hogy menni kell. :o )
Érdekes, hogy a kisjány a kórházban pukkantgatott büdit, de mióta itthon van, egyáltalán nem. Illetve egyetlen egyszer volt büdi, tegnap előtt. Gondolkodtam is rajta, hogy mit ettem előtte levő nap. :lol:

Jeep, Kiscsikó: a nyelven lévő fehér cucc elvileg lehet szájpenész. Nekünk nem volt, de akinek volt, annál rákérdeztem, hogy azt honnan ismerem meg, és azt mondta, hogy vastag fehér lepedék lesz a nyelvén. A kaki szagára nincs tippem, szerintem kérdezzétek meg a védőnénit. :wink: A GW-t szerintem csak akkor nem kell adni 5 napnál tovább, ha azt látjátok, hogy semmi hatása. Én így értelmeztem a leírást. Egyébként mi értelme lenne a bazi kiszerelésnek, ha nem lehetne adni 5 napnál tovább? :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


[quote="winnie27"]J írta:winnie27eep, mennyi szabid volt? vagy ez már nen az apaszabi volt, hanem azóta sima szabi?

2,5 hétig voltam otthon, ebből 5 nap volt apanap, a többi sima szabi volt.

KépKép
jeep
 
 


Tinu már kérdeztem a védőnőt és ő a száj két oldalán mondta a szájpenészt, de majd rákérdezek mégegyszer.

GWvel kapcsolatban nekem is ez jutott eszembe :)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Tinu rákerestem, lehet, h szájpenész :(

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Szájpenész:Lehet szájon és két oldalt, azt mondták, ha egy gézlappal megtörölgeted, akkor lejön, de van rá az az ecsetelő, amit szerencsére nekünk nem kellett használni.

Szopi nem szopi:

Snoopy, te nagy segítség vagy nekünk, bár szerencsére nekem van tejem és Dani is rendesen eszik. Úgyhogy "osszd továbbra is az észt.":)

egyébként nem tudom már ki írta, a világmegváltó stílust, de a nővérem a környezetvédelem elkötelezett híve, a cégmonopóliumok, a profitvadászat, globalizáció ellenesség mellett, a mindenféle gyógyszerezés és egésszégkárosítás ellen van, és kb 10 perc alatt ki tud borítani amikor ilyenekről beszél.:) De mi úgy vagyunk hogy mindennap egy új nap.:) Ja és ráadásul ő nem viseli el,ha a nem hagyjuk meg őt a vitapartik győztesének, sőt ő abszolút nem meggyőzhető. :)Ennek ellenére szeretem és a maga környezetében meg is valósítható, amit vall.
És Snoopy közel sem jön ehhez:)))

És át tudom érezni azok helyzetét, akik szeretnének anyatejet adni, de már úgy érzik nem tudnak.

Szerintem, ha Te anya úgy érzed mindent megtettél azért, hogy anyatejet kapjon a babád, és mégsem megy, attól még jó anya vagy, és tégy belátásod szerint.

Tényleg erről jut eszembe, hogy nektek tetszik, hogy mindenhol anyának hívnak a orvosi szférában? Nekem tök fura volt az elején, hogy anya tegye így, anya csinálja úgy, stb... De mára már tökre szeretem.

csernusn
 
 


Sziasztok!
Hát először is szopi kontra tápi téma..
Drága Snoopy: :) Én, mint tejcsivel küzdő, nyugodtan kijelenthetem, hogy nekem rengeteget segítettél. Higgyétek el, ha nem adtatok volna tanácsot, lehet, hogy már rég nem lenne tejem. Emlékezzetek, amikor Panna nem szopizott, Snoopy adott tanácsot, és vissza tudtam szoktatni cicire. Engem egyáltalán nem bánt, és nem érzem kioktatónak a stílust, higgyétek el, van akkora szám, hogy megmondanám ellenkező esetben. Igen, néha elkeseredem, hogy miért pont én, de nem fogom feladni, úgy érzem, ami tőlem telik megteszem. A tanácsokat pedig mindig szívesen fogadom, ha ezzel csak egy nappal is el tudom húzni a szoptatást, akkor már megérte:) Azt is elfogadtam már, hogy sajnos nem tudunk minden nap elleni táp nélkül. Persze meg tudom érteni, hogy van, akit bánthat a stílus, de tényleg szerintem snoopy lelkes, és ezért jön ennyire bele a témába :D
Egyébként rájöttem, hogy mi a gond szopinál. Az én lánykám olyan türelmetlen, és annyira azonnal kell neki minden, hogy ha esetleg leállok a melltartómmal babrálni, vagy a D vitamint csöpögtetném a cicre, úgy feltúrázza magát, hogy őrjöng, és észre sem veszi hisztijében, hogy ott a szájában a tápanyagforrás..:) Fenékpaskolással, és speed üzemmóddal meg tudtam oldani:)

mandula:
mostanában Panna is visszaállt a 3 óránkénti evésre, szerintem most nő a kajci igény, és ezért..

fogamzás gátlás:
nálunk nincs, és nem is lesz. Ha ott fent úgy akarják, akkor jön egy kistesó.. tudom, hogy nehéz lenne, de az én problémás fogamzásommal nem szeretnék semmilyen módon védekezni. Majd a 4. gyerek után talán..:)

winnie:
felháborodtam ezen a babakocsi lopáson! :twisted: Én sem merem kinthagyni sehol, a védőnőnél is fájó szívvel. Száradna le a keze!!

[b]niki:[/b
Mi egy hetesen voltunk először orvosnál, kardiológián. Ott szólítottak először Anyának, mondták: Anya üljön ide... én meg álltam,és nem mozdultam, mert nem jöttem rá, hogy nekem szóltak.. :D De nagyon jó érzés, mostmár szokom :)

tegnap annyira fájt a fejem, hogy szegény gyereket majdnem lehánytam...Etetés után lefeküdtem aludni, és átaludtam a fürdetési időt a gyerekkel együtt. Fürdés nem volt, átöltöztettem hányingerrel küzködve, aztán orrszívás, a fejemnek külön jó volt a porszívó és az ordító gyerek kombinációja. ..

Na megyek, felébredt, eszünk és séta:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Marslakocska, hát elvileg még néha mókázik a kishölgy a félrenyeléssel de mostmár egy kicsit nyugodtabb vagyok. :-)

Hát fülbevaló még nem oldódott meg. Az az igazság, hogy nagyon macerás most ez az örökös fel és le vetkőztetés :-) így valahogy inkább most kerüljük az ilyen helyeket.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Gripe Water
Mi adtuk 1 hétig,elmúlt a hasfájás, nem adtuk tovább. Aztán egy hét múlva visszajött 2 napra, megint adtuk 1 hétig, megint elmúlt, visszajött, s végül végig adtuk kb. 2,5 hónapos koráig. Minden szopi közben 1 kévéskanálkával. Egyébként folyamatosan kell adni,csak mi hülyéskedetük el összevissza,reménykedve, hátha nem kell,de kellett.
Bevált!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Kiscsiko!

A baba első szűrésénél negatív lett a strepto-ja? Mert én úgy olvastam, csakk akkor lehet gond nála, ha nem. (Ja, látom írtad utóbb, hogy neki negatív...)
Van egy "Streptococcus B" topik itt a Bneten, nagyon informatív, olvasd el (én nem vagyok érintett, csak érdekelt a téma).
Megtaláltam: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... sc&start=0

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Gyönyörű idő volt hétvégén, jó sokat tudtunk sétálni és még belefért a kertben egy grillezés is :lol: . Nagyon szeretem az ilyen időjárást, azt hiszem tavaly nem is volt igazán tavasz!

Winnie! Ez tényleg szemétség!! Akkor most újat kell vennetek gondolom.... Az árakat ismerve nem egy nagy öröm!

Szopi témához: már írtam, hogy két hétig én is küszködtem, mindent megtettem, és amikor ennek ellenére sem volt elég akkor nagyon elkeseredtem! És bevallom haragudtam mindenkire aki azt mondta, hogy mindenki tud szoptatni :oops: . Aztán meg azért nem adtam fel pont, met Snoopy azt mondta, hogy a nők 95%-a tud szoptatni, gondoltam akkor én is! Végül úgy döntöttem, hogy ha kell tápi akkor adok, belenyugodtam, és ahogy megnyugodtam azóta nem is kellett (kopp-kopp).
Én is azt gondolom, hogy ha valaki meg tesz mindent és akkor sem lesz több, akkor örülni kell annak ami van, a többit meg ha muszáj hát pótolni. De ettől még senki nem lesz rossz anya!!!!

Szájpenész: ha jól emlékszem a fiamnak még rózsamézzel kellett kenegtni. Hamar elmúlt.

Bukás: Emese is szokott úgy bukni, hogy szinte az egész kaja kijön belőli sugárban, orrán száján. Aztán boldogan eszik mégegy adagot. A doktornéni azt mondta, hogy nincs gond ilyen előfordul.

Na mennem kell.

Szép estét

KépKép
mandula35
 
 


Most már tuti szájpenész, láttam a golyócskákat két oldalt :( Peti el is rohant boraxért, gézzel benyúltam a szájába. Csak azt nem tudom, h mennyire hatékony, h mindent le tudok e szedni, mert ha nem sir, nem látok bele jól a szájába. A Szoptatásért Liga honlapján azt olvastam, h minden szopi után kell, éjjel érdekes lesz, de mindegy, harcolunk.Meg a cicimet is be kell kenni, meg külön törcsi mindenhová, meg óriás hőfokon mosás.
De hátha még vkit érint:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _problema3
Minden napra jut egy kis izgalom :)

Beszti, köszi, elolvasgatom majd a streptos topikot.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


felixanyul.:
el is felejtettem reagálni, de teljesen egyetértek veled abban, hogy amióta nem stresszelem magam a szopi téma miatt, és elfogadom, hogy bizony nem az a fajta vagyok, aki fagyasztani tudja a rengeteg tejet, szóval azóta élvezem az anyaságot. Előtte ment a stressz, hogy vajon eleget evett-e, jajj, csak ne kelljen táphoz nyúlni. Az etetés után már a következőn járt az agyam, tapogattam a cicim, hogy elég tejcsi van-e benne. Mondjuk szerintem az is hozzátesz a nyugalmamhoz, hogy nem tudom mérni sem a leányzót a héten..:)Megjegyzem, nem azért nem akarok tápot adni, mert az olyan rossz, hanem, mert van annál sokkal jobb, az pedig az anyatej. És én, mint mindenki a legjobbat szeretném adni a babámnak.

képzeljétek, ma megnéztük dvd-n, amit felvettünk Pannáról. A csajszi meg volt zavarodva, mert hallotta Anya hangját, de nem arról, amerről Anyaáll..:) ja és leállt beszélgetni saját magával:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

hát vettünk új babakocsit, ugyanolyat, illetve nem volt bordó, úgyhogy kéket :( ez is szép, de az a bordó olyan szép volt.... de most hordozó nélkül került annyiba, mint annó hordozóval akciósan... :evil: :cry:
holnap debütál az új kocsi, már várom, most két napig nem volt séta. de ma voltunk vele először vásárolni, hordozóval, elég jól viselte, végigaludta jóformán az utat, legközelebb szerintem megyünk nagybevásárolni is, ezt eddig apa egyedül csinálta, de már nekem is mehetnékem van :)
Ti hogy oldjátok meg? együtt intézitek az ilyen bevásárlós dolgokat? babástul?
és kicsilány fájdalomdíjul, hogy ellopták a kocsiját, kapott egy rucit. első szoknyás ruhácskája :) már van harisnyája is, szerintem húsvétkor felveszi :)

Niki, nekem is tök furi ez az "anyuka" hívás. nekem még azvolt furi, amikor megkérdezték, hogy anyja neve? én meg mondtam a saját mamámét :) aztán már megszoktam, hogy az én vagyok :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Én is imádom a tavaszt,olyan szépen rügyeznek a fák,sőt virágoznak....és a virágok is...
ezt nézzétek:
Kép
Olyan szépek a virágok....




Zsuzsu,mi templomi keresztelőt tervezünk,de csak karácsony táján.
Tudsz már valamit névadó ügyben?
Jó hosszú Fanni baba :D

Kata,
[quote]H írta:ogy magatol miert nem tereget ki vajon???
Kép
Egyelőre nagyon figyelem a reakciókat féltékenység ügyben,arra jöttem rá,hogy akkor akar "csapni",mikor Réka sír,és ha ő is nagyon fáradt és nem tudja mással elvonni a figyelmemet :? ,szerencsére az akarat is már egyre ritkább,mindig megfogom a kis kezét,és elmagyarázom,hogy ő még nagyon pici,és vigyáznunk kell rá,és,hogy őt is felvettem,mikor ilyen pici volt...és meséléssel elvonom gyorsan a figyelmét.Persze sokszor nem könnyű egy ordító csecsemővel az ölemben,de próbálkozok...(persze,ha apa itthon van könnyebb helyzetben vagyok,de délelőtt azért hárman vagyunk....)
Nagyon szerencsések vagytok,hogy Alex ilyen aranyos :D

Mi csak 60cm körül vagyunk,és 54 -el születtünk.

Tinu,ez így szokott lenni.... :D miért ne a gyönyörűfehér ruciba folyon ki a kaki???És kijött legalább? :D

Ez jó,visszafelé nő a baba.... :D

Nem tudom másnál hogy alakul a kaki,de nálunk nincs mindennap,általában kétnaponta vagy háromnaponta kakilunk,és akkor se olyan nagy extra mennyiséget :oops: ruhát egyszer kellett kakimentesíteni,amúgy nem folyt ki sosem. Pisi is csak egyszer,de lehet,hogy bénán tettem rá a pellust,vagy mocorgás közben elmozdult éjszaka,mert nem volt tele mikor átcseréltem.
Mi most Liberót használunk,majd kicsit később áttérünk a Pampers-re,mivel az vékonyabb egy kicsit,igaz a hátul nem gumirozott,de nekünk így is kényelmes, Dávidnál is így vált be...sokmindent kipróbáltam,de vagy kicsípte a fenekét,vagy kifolyt valahol,hiába az ár tükrözi a minőséget :shock:

Szilvi,tudom,hogy minden gyerek más és más genetikailag,de úgy mégis érdekelt volna,hogy mekkorák már a babók a születésükhöz képest.
Én viszont úgy érzem,hogy ez az egész forum (Babanet) egy nagy összehasonlítgatás(és ez így van jól :D ),akkor a méreteket miért ne lehetne :roll:
Remélem nem ad parára okot ez a fajta felvetésem. :(

Kika body :( :( :( szerintem iszonyatos....mi is betankoltunk(vagyis két csomagot vettem csak, szerencsére egy 50/56-os és egy 62-est),de a válla az valami csúcs,ahogy kinyúlt. :x nem lehetett rá adni egy mosás után...mondjuk ez a kendő tényleg jó megoldás :D

Mi is éjszakára zsákot használunk,egész mini kora óta,ezáltal is próbáltam segíteni megtanulni az éjszaka és a nappal közötti különbséget....

Pont ma vettem még egyet neki a Kenguru-ba,mert kezdenek melegek lenni a régiek...hiába itt a tavasz:) :wink:

Jó,hogy felvetetted a fogamzásgátlás témát,nekem is el kellene gondolkodnom,hogy mi legyen,igaz most szedem a Cerazette-t,de később valami biztosabb módszert szeretnék,ami nem biztos,hogy tabi lenne.....


Niki,a forgás miatt ne aggódj (ez is egy össszehasonlítgatás,az egyik már forog,hopszi az enyém még nem :( ) vannak lustább babók,Dávid is későn kezdett el mindent csinálni,mégis 10 hónaposan elindult,azóta is megállíthatatlan...

Én is sok anyukától hallottam már,hogy többet hízott szoptatás alatt,mint terhesség idején :D az édességnek nem lehet ellenállni :( :( :( és most jön a húsvét....meg a sok fini csoki
Most a divatbemutatós képed ugrott be :wink: :D


Tényleg ti készültök húsvétkor?Úgy értem a kisfiúk mennek már "locsolkodni?" A lányok várnak lócsólókat? :wink:

Vizimanó,nem semmi az a két fog...
Mi van veletek?

Mandula,neked mekkorák a "nagyok"?

Antekirt,remélem nem lesz semmi komoly Lidi köhögésével...
mi használunk párásítót,mert Dávid mikor 4 hónapos volt elkapott egy csúnya hörghurutot,ami szintén köhögéssel jár ,és a doki bácsi javasolta,azóta éjjel nappal megy :? és azt vettem észre,hogy nem is iszunk éjszaka egyáltalán annyira nedvesen tartja a levegőt,és az orrom is el szokott dugulni,ha száraz a levegő,de amióta van párásítónk azóta nem.

A Rékus szeme kék,apájé is.Enyém barna,Dávidé barna. :D

Mágnes,
háromkerekű babakocsi :D


Marslakocska,
kaki színe hasonló nálunk is,és ez általában két/háromnaponta....

Kismama,nagyon aranyosak a képek! Milyen kis fiatalok vagytok! :wink:


Winnie,ez felháborító!!!! :evil: :evil: :evil: sajnos ilyen világban élünk :oops: félelmetes,de lassan nem lehet kimenni az utcára,hogy valami kár ne érje az embert! :oops: szegénykéim!Én is nagyon sajnálom!

Dávid is sokáig bukott,a mi doki bácsink szerint azért volt,mert rendszerint túlette magát,vagy bele aludt a ciczésbe és a tejcsi megrekedt egy helyen (már ponotsan nem emlékszem)és amiatt volt,de nem kellett feljebb emelni az ágyacskáját és más dolgot se bevetni ellene,elmúlik magától egy idő után. De ha megnyugtat,említsd meg a dokitoknak is. :)

Snoopy,én szerencsésnek mondom magam szopi ügyben,de a tanácsaidat mégis sokszor megköszöntem,mert megerősítettél nem egyszer,szóval itt szükség van rád,hidd el. :wink:

Szdorka,osztom a véleményed!

Kiscsikó,mi is el akarunk menni has és koponya uh-ra.
csipőszűrésre csak most kaptunk időpontot,4 hónaposan. :oops:
Ti hova mentek?
Tényleg nem gáz, a babák sírnak,de nem fáj nekik,csak kellemetlen,hogy tekergetik őket jobbra balra :D

Cumizik Ádám?Én úgy tudom,hogy a cumizós babáknál fordul elő gyakrabban a szájpenész....már várom,hogy nálunk is mikor jön elő :oops: Dávidnál nem volt,de nem is cumizott. :shock:

Szia Beszti,hogy vagytok?

Na eldugulok,jó éjszakát kívánok Mindenkinek!

Roni nagyi? Mi újság van veletek?Nagyon eltűntél....

Ildikó
ilgya1
 
 


Winnie,biztos csini lesz Rékapanka abban a kis szoknyácskában...

Mi együtt végezzük a bevásárlásokat apával,babástól és Dávidostúl....ha anyósék itthon vannak,akkor néha babócát lepaszintjuk,de általában ez egy családi kirrucanás... :D
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Most volt időm a lemaradást behozni és elolvasni néhány oldalt. Üdv. az újaknak és Nektek is, hiszen annyi közös téma összeköt Benneteket.
Tinu: csoda szép kék szeme van Tündinek és már milyen nagy.

Szoptatási témához: Snoopy, nem is hiszed el, hogy az őszinte szavaid sokaknak (bár most még nem tudják) egy életre bevésődik. Emlékszel a szoptatás vagy tápszer kapcsán leírtam az én szélmalom harcomat. Igazat adok Neked mindenben és csak bíztatni tudlak, segíts tanácsaiddal, mert nem tudhatod kivel teszel jót! Lehet, hogy majd a mostani Anyukák, mint később nagymamák fogják tovább adni. Egyszerűen nem értem a mai értelmetlennek tűnő kérdést, rossz anya az aki nem tud eleget szoptatni? Talán le kellene ülni és kibeszélni magából a félelmét, szorongását? Olyan szépen leírtátok sokan, hogy amikor a feszültség oldódott, kezdett minden vissza állni. Snoopy, Neked is az az elved, ha nem megy spuri vissza az ágyba, pihenni, kellően táplálkozni, elég folyadékot inni, még azt a pici tejet is kifejni, amiről azt gondoljuk nincs is. Elég fájdalmas dolog valóban, ha nincs kellő mennyiségű saját anyatej, mert a pici baba fejlődése, immunrendszer erősödése és sok-sok élettani dolog csak ebből nyerhető.
A tápszer, mint tudjuk tehéntej alapú. A baba bélrendszere nem kapja meg azokat a védő baktériumokat, amire szüksége van. Vitathatatlan tény, hogy telítettséget, sőt látványos fejlődést produkál, ezért lehet a népszerűségére számítani.

Nagyon nem jó irány, ha arról beszélünk, ki mit tart jónak, hiszen szíve joga, vagy a kényszerűség ráviszi.

Kérlek Benneteket, eddigi kedves megbeszélős és egymást támogató, bíztató hagnemeteken ne változtassatok! Nekem, mint nagyinak higgyétek el, szükségetek van egymásra! Kell a biztatás, a problémák őszinte kitárgyalása! Aki meg az adok-kapok stílust kedveli , szeretettel győzzétek meg, hogy van más véleményt is tudjátok, megértitek.
Elnézéseteket kérem, hogy dolgaitokba bele avatkoztam, de egy kicsit elkeseredtem, mert nagyon jók vagytok!

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Tetszettek ezek az Anyanak hivasok.En is igy voltam anno,hogy kerdeztek anyja neve es mnodtam az anyukamet
:lol:

Kiscsiko,Jeep
Szajpenesz.A Boraxot a cicidre is kenni is kell minden szopinal,mert oda vissza ferotzhetitek egymast.Bocs, ha tudtad.
Az UH csak 10 perc,semmi extra,vinni kell pelenkat amire fekteted.Alaposan emgnezik a fejecskejet,hasikojat es a csipojet.Nekem nagyon megnyugtato volt ,hogy minden OK 8)
Strepptorol nincs infom,de a doki csak olyan antibiot irt fel ami nem art a szopinak,megkerdezted?.
Hat nelunk mindig budos a kaka,neke mez teljesen fura volt,tapszeres elsom utan,de mar megszoktuk :wink: Ugyelet :lol:

Winnie
Jaj az szep bordo babakocsi :roll: De a hordozo meg megvan ugye?
Nalunk apa a nagy bevasarlo Alexxal.Leon meg nem volt ilyen helyen,de mi egyebkent is keveset jarunk,inkabb marad a Kaisers.
En most is csak anyatejjel potolok barinom adja,de nem akarom ezzel sokaig terhelni,mert babaja az egyik cicit nem prefelralja es abbol kap Leon 8)Viszont a fagyasztottat nem itta meg,csak a frisset a kis finnyas,ezert nem tudom toled elfogadni,pedig jol jonne :roll: Az elmult napokban non-stop szoptattam hogy a gyomorrontasos virus utan visszajojjon a tej.
Refluxxal igazad van,az kiderult volna az UH-n.

Ildi
Hat igen,de Alex 2 evvel idosebb mint Davidod,az azert nagy elony.O epedve varta mar a kistesot,az isi szamit,erti, tudja mit jelent. Ami nekem nagyon tetszik, hogy a mai napig is buszken mutogatja mindenkinek az utcan :)
Alex megy locsolni az unokatesojaval mega batyammal.Ferjem nem akar :wink: Mar tud ket verset,nagyon figyelunk arra, hogy a rokonok ne adjanak penzt,csak kis edesseget,nehogy megszokja.

Kép
Kép
kataa
 
 


Bunny
Nagyon eltuntel!!!!

Tunde
Te is! Hogy vagytok?Zita megszokta mar Akost??? Remele meg megy a szopi :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?