Új privát üzeneted érkezett!

Hátha csak egy kis múló náthácska, vagy még az sem.... nyugi Antekirt!!!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


De miért csak alváskor volt ez a macskaszerű öklendezős köhögés?
Mindenesetre várom már a hét órát, igaz aggódom egyrészt a köhögés miatt, másrészt mert a betegrendelésre kell lemennünk, bár így is hátsó ajtón kell bemennünk de a rendelőben akkor is ott van a baci. Remélem nem kapunk el semmit.

Ma csak egyszer volt köhögés de az is háton. Viszont azóta már kétszer is aludt és nem köhögött. Lehet száraz a levegő? De akkor máskor is köhögne nem?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Winnie
Ha egyertelmuen kikopi a cumit akkor tuti nem ehes.Bele fog jonni,meg te ishogylasd mennyi kell neki. :wink:

Timi
Ok eprsze hogy van AIDS szures,de csak egyszer,utana meg..de ezen mar nem parazok...
En is osztom azeszt aki idegekskedik a grammokon,de en sme vagyok ulonb. Leon 6 dkg hizott az elmult hetn meg elotte is.Es tegnap 10 szopi sem volt mar eleg,meg lenyomott este 90tapit.Lenyeg hogy hizzon,nekem mar ez is eredemeny hogy 4.5 honapos es eddig nem igen kelett kapnia.

Antekirt
Talan tenyelg szaraz a levego,a hidegparasito csodakat tesz ilyenkor.

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Antekirt: én is erre gondoltam, hogy lehet hgoy a száraz levegő miatt volt. Kisgyerek koromban ugyan ezt produkáltam, a száraz levegő miatt ugatósan köhögtam minden éjjel. Volt olyan roham, hogy a szüleim bevágódtak velem a kocsiba, és lementek a legközelebbi tópartra, és ott sétáltak velem az éjszaka közepén, hogy jobb legyen. Na most már ezek helyett vannak ezek a jó párásítók. (utána szüleim is vettek egyet)

Nincs állat a lakásban???

Méretek: Kenguru: nagyon kicsi méretek, abból mi kapásból kinőttük az 56-ost, most Kenguru 68 van!!! :shock: ja, és szerintem elég drága termékek.
C&A, nagyon jó minőség, desing, méret. Szívesen vásárolok ott. Onnét jó a 62 jelenleg. És jók az árak! Ja és ott is volt most két body 800 ft-ért!
Kika body: na jól betankoltunk abból az akciós 3db/csomag. Vettünk egy 50/56, és két 62/68 csomagot. Már jó a nagyobb méret, csak az a baj, hogy nincs fent gomb, így jól ki kell tágítani a fejénél, és ezek után kint vana baba egész nyaka. Szóval ha kika body van rajta, mindig teszek neki kis kendőt, hogy ne fázzon meg. Hát ezt megszívtuk! :evil: De nagyon olcsó volt!
Tesco: jó az új kollekció babaruhában, jó a minőség, az ára is tükrözi hogy nem tesco gazdaságos ruháról van szó! :? Most vett anyukám Ákosnak hálózsákot, és nagyon klassz!!! Kakikifolyás miatt kell a váltózsák! Nagyon jó, mert Ákos állandóan lerugja magáról a takarót!
Vendég
 


Kataa, de akkor miért csak alvás közben köhög ha száraz a levegő? Meg most is alszik és nem köhög.
Eddig próbáltuk a sógyertyát. Azt mondták, hgoy jó ez is.
Ti használtok párásítót?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Na elkiabáltam köhög :-(

Kép

Kép
antekirt
 
 


Antekirt:
A krupp nem macskaszerű öklendezős, hanem kutyaszerű ugatós. Nekünk gégegyulladásunk volt, ami ua. a tünet, éjszaka mélyről, harsogva, ugatva köhög, fulladozik.
Nem lehet, hogy ugyanúgy, mint nálunk, lecsorog a garatba a váladék és valóban öklendezve köhög, ha felülteted, megnyugszik?
A száraz levegőtől valóban köhincsélhet, kaparja a torkát. Mi használunk párásítót, ultrahangos hidegpárásító. csak jót tudok mondani róla. Mióta a fenti gégegyuszija volt a Nagyfiúnak másfél évesen, azóta minden télen használjuk és abszolút bevált!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Tinu, mi is ma voltunk oltáson :( nagyon sírt a kisangyal, úgty sajnáltam. Lehet, hogy ő isa lefogástól ijedt meg, de akkorát sírt, alig akart levegőt venni, és tök nehezen nyugodott meg :( :(

Viszontnem mérték. Pedig érdekelne a hossza.
Védőnő is beállított reggel, váratlanul, nem a legjobbkor, elég rohanásban voltunk....

Mandula, én sem a kajálást mérem, de mivel nem szopizik a drága, és cumisüvegből etetem, így pontosan tudom, hogy mennyit adok neki, és épp ezért kérdés, hogy elég-e. Mivel odlgoznia nem kell érte, benyelni benyeli....

Ante, mi újság? reméljük, nincs baj...

Na, megyek, apának még dolgoznia kell, így kevesebb az esti netszabadidőm, megyek babázni, ált ő babázik ilyenkor este pancsiig :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szilvi
Szerintem neked is kruppos rohamaid lehettk,plane ha a folyoparton ment a seta,mert ugye akkor meg nem volt hideg parasito.

Antekirt
Na mit mondott a doki?
Mi ebben a lakasbn nem hasznalnalunk,mert alapbol nem szaraz a levego,de a regiben amikor Alex szuletett kellet,minden ejjel ment.

Winnie
Azert a uvegbol is iszik,meg megtelik a gyomra,tehat nem nyel be tobbet mint ami belefer,hidd el.Amikortobbet adtam Alexnak,akkor egyerteluen kikopte az uveget es kesz volt.Az Avent cumikbol meg nem omlott a szajaba,mi vegig 1es cumit hasznaltunk, hogy dolgozzon erte.

Erdekes amit az oltasi lefogasrol irtok,nekunk nem fogja le a doki csak a labat tartja es gyorsan beadja.Olyan gyorsan, hogy eszre sem veszi :wink:
Elso babamnal meg a vedono fogta le amig a doki bedta,na ez akkor sem volt mar szimpi attol a dokinotol....Szerencsere idoben valtottunk..

Kép
Kép
kataa
 
 


Szép jó reggelt!

Marslakocska, tudod én már a legrosszabb verziókat futtattam át az agyamon. Lehet, hogy megint megfázott, bár nincs eldugulva az orra és a hangja sem náthás.

Szilvi, nincs kisállatunk.

Doki azt mondta, hogy a elvileg minden oké semmit nem lát, de azért figyeljem. Kérdeztem, hogy lehet, hogy száraz a levegő és ezért volt ezt és mondta, hogy igen lehet. Megkérdeztem a párásítót és mondta, hogy ő inkább nem javasolja mivel ő nem annyira rajong érte.
Lidi megint kétszer eljátszotta este lefekvéskor a köhögést, bár az egyik az még akkor volt mikor magamon próbáltam elaltatni és úgy nézett ki mintha félrenyelne, és attól köhögne így mert hason van ilyenkor.
Csak azt nem értem eddig miért nem nyelt így félre? Ráadásul csak lefekvéskor csinálja ezt amikor hason van. Éjszaka nem, hála az égnek.

Ti, hogy álltok szemszínileg? Még mindig kék?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Az oltással kapcsolatosan nálunk sem fogják le a babákat, csak a nagyobbakat akik már rugkapálóznak. Lidi még sosem sírt az oltás miatt csodálkozom is mindig. Pedig én még azt is rosszul viselem, hogy neki beadják és oda sem nézek ő meg egy kis hős és alszik utána miután megkapta.

Kataa, honnan lehet tudni, hogy száraz-e a levegő?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kata, Antekirt: én azért biztonságosabbnak érzem, hogy megfogják a lábát, mert mi van, ha akkor kezd rugdalózni, amikor épp benne van a tű? :shock: Jobb ez így.

Szem: kék, de olyan kék, mint az enyém, úgyhogy szerintem ilyen is marad.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, azért megfogják a baba lábikóját különben nem lehetne beadni de nem elszorítják, hanem olyan kedvesen fogják a kis lábikót. :-) Na ezt jól elmagyaráztam mi? :-D

Nálunk is még kék, de apa szeme barna és úgye általában a barna elszokta nyomni a kéket. Nekem kék a szemem de mintha Lidinek kivilágosodott volna a kékszeme, bár két éves koráig változhat. Tehát örülnék ha valamit tőlem is örökölt volna. :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Antekirt: ja, persze, itt se vadul szorította a védőnő, csak megtartotta két kézzel, de önmagában a mozgás korlátozása váltotta ki a gyerekből a sírást.
Akkor drukkolok a kék szemnek! :D Nálunk a férjem szeme zöld, de az nem tudom, hogy mikorra változik azzá esetleg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, akartam még írni, hogy nálunk is apukám szeme barna, anyukámé kék. Erre az én szemem kék lett, az öcsémé barna. Szóval simán maradhat Lidi szeme kék!

Kép
Kép
tinu
 
 


óóó nálunk anyum, apum, húgom szeme barna enyém kék. Jó mi? Én vagyok a kakukktojás. Ja és én vagyok egyedül szőkésbarna többiek mind barnák. Lehet örökbefogadtak? :-)
A férjemék családjában meg görögvér csörgedezik és hát ugye erős a barna haj és szem, és a kreollos bőrszín.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Tinu, tehát nem feküdt rá a kislábikókra a dokinő? :-) Hanem ott is kedvesen fogta csak le ezekszerint. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Antekirt, nagyon örülök, hogy a dokinéni nem talált semmit! :D
Nálunk sem száraz a levegő, de amikor valamelyikünk nátháska, bekapcsoljuk a készüléket. Sőt a nagyfiúnál még eukaliptuszolajat is cseppentek. Mi is betegek voltunk Apával, nálunk meg főleg sokat használt, csak néhány mély slukk a párásítóból és máris nem köhögtük tele a lakást bacival.
Dokinéni nálunk is lefog, Kicsilány meg ugye tiltakozik. 2 hós oltás után kis nyikk és semmi sírás, így a 3 hósra nagy bátran érkeztünk. Na ott jól mellétalálhatott a tűvel dokinéni, mert fél órán! keresztül üvöltött a csöpp és még 2 napig feltűnően ijedős és nyugtalan volt itthon.
Szemszín: úgy tudom, fél éves korra mondják, hogy véglegessé válik de ez szakkönyvenként változó. Nálunk mindenki barna, úgyhogy magyarázkodhattam volna, ha kék marad a szentem. De bebarnult :D

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Apropó, most 10 óra 17 van, 2 óra késésben van a fórumos időpont!! :roll:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!
Még mindig szenvedünk a szopival. A mérleg Anyuéknál maradt, így úgy érzem magam, mint egy félkarú óriás...nem hajlandó bevenni a cicit a szájába, csak ordít. Aztán ráharap, szív kettőt, és megint ordít....Én nem tudom mi van vele, pedig tejem van bőven, még csak megerőltetnie sem kellene magát...

Tegnap kiesett út közben a babakocsi jobb első kereke, három kerékkel jöttünk haza.. Mondtam Apának, hogy szerettem volna háromkerekű babakocsit, de konkrétan nem ilyenre gondoltam...

Szemünk zöldeskék, ami még bármi lehet, mert Apának züld vagy szürke, vagy barna, hangulatától függően, nekem pedig sötétbarna..
na rohanok, megyek a kolleganőmhöz, legalább elvonom a figyelmem a szopinehézségekről...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes!
Na tessék, mit meg nem tesz az ember (legfőképpen aggódik, meg gyötri magát kajával, innivalóval, fejéssel) a tejcsiért, erre a kismanók meg hangulatváltósak lesznek! :roll:
Bár ha Apának meg a szeme hangulatváltós.... :D

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Kakival kapcs. körkérdésem lenne: kinél milyen? színre, állagra, "illatra" gondolok. :oops:

Mert nálunk olyan főzelékállagú, zöldes-sárgás.barnás, mikor milyen, néha még hígabb is, mint mondjuk egy joghurt. Ez belefér a normális kategóriába??

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Oltás, l
ányok én annyira Danira figyelek a szuri beadásánál, csak a szemébe nézek Daninak és beszélek hozzá, szóval azt sem tudom mi történi lenn. Tudom, hogy ott van a védőnő a dokinő, tehát biztosan egyik megfogja a másik szúr. LEgközelebb erre is figyelek.


Szemszín,
Azok vannak kelepcében akinél mindkettő kékszemű, mert ott semmi más nem lehet csak kék szem, egyébként felmerülhet a gyanú..... :lol:
Nálunk pont ez a helyzet szóval csodálkoznék, ha Dani nem kék szemű lenne.:) Ugyanis valami hiánya okozza a kék szemet és két semmiből mint köztudott nem lehet valami.
a többi esetben pl, anyu barna, apu zöld, én kék lettem, mert bejátszanak a nagyszülői szemszínek is. És ott volt kék.


Most tömegközlekedtünk másodszor Danival, és el vagyok hűlve, azt még hagyjám, hogy pont most szerelik a mozgólépcsőt és a cipeléstől beakadt a kabátom a babakocsiba és varrás mentén elszakadt, de hogy milyen bűdös van mindenhol!!!!!!! Borzsasztó, és akkor vigyem a gyereket levegőzni. Állítom itt a 7. emeleten az erkélyen jobb neki...

csernusn
 
 


Marslakocska,

Ez belefér az átlagba, néha darabok benne, stb... Egyébként pont ebédelek a gép előtt:)

csernusn
 
 


Csernusn!
Ezer bocsánat! :D
Csak már aggodalmaskodtam, mert a "nagykönyv" szerint illene mustárállagúnak és -színűnek lennie...... még1x sorry!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Marslakocska: az Anyák lapjában van egy egész oldal a kakik színéről, állagáról. Ha szeretnéd, begépelem neked. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Winnie!
Hogyne lennél jó anya! :D Azt a munkát, amit a fejésbe fektetsz!
Aki szoptat, annak sokkal egyszerűbb!
Rékapanka azért fordítja el a fejét a cumisüvegtől, mert teli a hasa. És azért tátog, mert szopizna még, feltűnően nem tejet. Például cumit, az ujját, a tiédet, esetleg cicit????
Mikor eszik eleget?
Jányok. Még egyszer leírom, hogy a gyerkőcök mikor esznek eleget: ha maguktól abbahagyják az evést, ha mindig kapnak, amikor kérnek.
Ekkor naponta 5x3 evőkanál pisit termelnek legalább és kakilnak is. Az azt jelenti, hogy elég folyadékhoz jutnakés kikakilható salakanyaguk is van. Mivel folyadékhoz csak tej árán jutnak, ezért az elég folyadék elég evett mennyiséget is jelent. Az, hogy elegendő fel is szívódik a megevett tápanyagból az abból derül ki, hogy ha a baba meghízza a hetente elvárt mennyiséget, ha nem volt beteg, nem tanult új mozgásformát, nem nőtt a hossza sokat. Ezen esetekben annyi az elvárt, hogy ne fogyjon. A heti súlygyarapodást elegendő 3 hónapos korig HETENTE EGYSZER mérni, utána pedig HAVONTA EGYSZER mérünk, és elosztjuk a hetek számával abban a hónapban. A mennyiségek, ami a havi átlagos gyarapodásra vonatkoznak:

elsö 3-4 hónapban hetente 115-220 g
negyedik hónaptól 85-140 g
második félévben 45-85 g

Akinek egy héten 30dkg-t gyarapodott a babája, az se rémüljön meg, mert ezek átlag gyarapodások és az anyatejtől nem lehet elhízni. Akinek kevesebbet (pl Hanga) az se rémüljön meg, mert ott a lehetőség a kivételekre: betegség, mozgás, hossz (Hanga megtanult fogni)

Kaki: sokféle lehet, a szülők (különösen a kezdő szülők) sok-sok különbséget látnak két szakember számára igen hasonló kaki között. Minden kaki megfelelő, ha nem nyálkás, vagy véres, vagy nem masszív sötétzöld tartósan (tartósnak a hónapok óta folyamatosan ilyen kaki számít, ami megfelelő gyarapodás mellett még mindig nem gáz)
Ha aggódunk vigyük a gyermekorvoshoz a pelenkát. Már olyat, amiben a kérdéses kaki van. Amit érdemes tudni, hogy az aranysárga kaki is bezöldül, ha sokat áll a pelusban.

Hasról hátrafordulás: a gyerekek tudatosan hátról hasra tanulnak meg megfordulni. A hasról hátra engem csak Zsombinál vert át. Akkor azt gondoltam, hogy kis zseni. Pedig csak előbb tudta magasra emelni a fejét, minthogy az egyensúlyát megtartsa. Hugi már felnőtt a feladathoz, úgyhogy ő már nem fordul hasról hátra, pedig hogy lelkendeztetek, amikor írtam...

Kata!
Nem lehet ez növekedési ugrás? Valóban, átmenetileg kevés a 10 szopi. Adj neki többször pár napig, ha tudod, akkor szopiztasd lépten nyomon (van akinek a tejtermelés növeléséhez átmenetileg vissza kell költözni a babával az ágyba), a cumisüveget, meg szerintem jó messzire dugd el, mert különben ő is, Te is hozzászoksz, hogy pótolni kell. A tej pedig egyre kevesebb lesz. Minél több kiegészítést adsz, a melled annál kevesebbet termel. Ez mindenkinél így működik.

Mágnes!
Leírtad egy átlag 3 hónapos szopi közbeni viselkedésmintáját. Hagyd a mérleget! Sünike már nagy ló hozzá. Nem lesz a kedvedért hajlandó éhen halni. Azért ordít, mert

a: túl erős a tejleadó reflex (szopiztasd úgy, hogy a manó minél inkább függőleges, vagy úgy, hogy háton fekszel és a manót a hasadra hasra fekteted, hogy a tejnek felfelé kelljen szökőkutazni)

b: nem bír egyszerre szopizni és a szoba előtted lévő részét áttekinteni, és ez borzasztóan felháborító (szoptasd hangszigetelt sötétkamrában, vagy tarts készenlétben kifolyó tej elleni védelmet és sok türelmet)

c: nem ízlik épp a tejed,( pl sportolás, mellgyulladás után sós, menzesz és várandósság esetén kicsit más ízű), megoldás a félálomban szoptatás és a türelem.
Ismét leszögezném ha egy gyerek eleget eszik, akkor...ld fenn. Illetve tejbővében lévő anya csecsemője önként nem fog éhenhalni, kiszáradni, fogyózni!

Szemszín: apa barna, anya kék, Zsombi barna, Prücs kék, mostanában kicsit zöldes, Hanga kék, szürke, egyik szemében barna cikkellyel...

Megyek, mert erősen nyafog játékhelikopter ide, vagy oda.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


A mennyiségek, ami a havi átlagos gyarapodásra vonatkoznak:

Ez egy elrontott mondat. Természetesen heti gyarapodásról van szó utána.

Amit elfelejtettem mondani: Tök jó, hogy már csak éjszakai terpeszpelus van!!! Ügyesek vagytok!

Antekirt!
A párásító lehet jó ötlet. Nyáron ritkán kell. Ha sok a párásítás, akkor a penészedésre kell figyelni.

Mellemen gyerek, alva (végre!)

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


jól vagyunk csak lakást intézünk és azért nemtok ide is irni.meg napközben csak úgy alszik a törpi ha lenn vagyok vele.már majdnem 6 kiló és 62 centi.
teszek fel képeket mutogatóba. Kép Kép Kép Kép Kép Kép


meg még teszek.ezek közül van pár régi is asszem mert most nincs időm megnézni mindet miellőt felrakom.de igyekszem ujjakat is rakni
kismama18
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kismama18
 
 


Snoopy, köszi!
Ja, ezt én is próbáltam, hogy na akkor ilyenkor cicre tenni, mondván, ha akar valamit, akkor dolgozzon érte, :) na ebből az lett, hogy a hirtelen vízszintes miatt jött a bukás.... mire kivárjuk a 15-20 perc függőlegeset, addigra meg elfelejti, hogy szopizni akar... :)
én is örülök az éjszakai terpeszcuccnak, eléggé nem szerettem ;)
és megint köszi a tök hasznos infókat!!!

Kismama, jó nagy a babóca!!! Merre költöztök? új lakás?

Niki, ebéd ;)
nálunk is van, hogy tök híg, ilyenkor jön, hogy mégha függőlegesben is volt, azalatt, hogy leteszem tisztába tenni, már folyik is ki fent..... meg túrós is szokott lenni, meg zöldes...

Szemszín: enyém barna, apáé zöldes, babóca barnul

Oltás: én sem tudom, mi történt lent a lábánál, mert a fejét néztem, nekem a kezét kellett megfogni, és dokinéni mondta, hogy ő fogja a lábát, úgyhogy én sem hiszem, hogy túl nagy lefogás volt :)

Ante, tök jó, hogy nincs gáz!

Ági, 3 kerekű babakocsi ;) hajrá a szopival!!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


más: nincsenek valamelyikőtöknek Halász Judit dalszövegei már letöltve?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie:onnan ahol most lakunk kb 150 méterrel odébb.használt panel 2 szoba halos.

KÉRDÉS:ma 9 napja vaok beteg és 5 napig rendesen ömlöttem.volt már valaki így???normális ez szülés után??????dokival beszéltem ha nem mulik holnap kell visszamennem ha nem mulik.de elléggé bevagyok sz...va!!!HELP,HELP,HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!
kismama18
 
 


ja és képzeljétek Patrik manó észre se vette a szurit.utána még mosolygott is a doki nénire :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de nekünk nem fogták le :wink: meg bese lázasodott :lol: alig hiszem el hogy most alszik,pedig fürcsizni kéne :shock: de legalább van időm pötyögni picit :wink:
kismama18
 
 


magnes,

nalunk is sok baj volt/van a szopival es lassan novekszik a gyerek, most 4,8 kg korul van, kisebb mint panka, pedig oregebb asszem 2-3 hettel. en akkor kezdtem el tapozni, amikor 2 het alatt csak 8 napi mennyiseget hizott. azota volt, h bevert 4 dcl-t egy nap, de olyan is, h csak 1,5ot.

mar nem aggodom, engem megnyugtat a tapszer. nekem is keves tejem van, de 3 es fel honapig csak szoptattam es azert az is vmi. azt tanacsolom neked, h ne aggodd magad halalra, ha kell a tap, add neki, attol te is megnyugszol es lehet, h a tejed is tobb lesz.

tudom, h snoopy a mi megmentonk, sokat segit, de egy kicsit LLL-izu amiket ir. nem lehet annyira rossz dolog a tap, gondolj bele, egy generacioval ezelott az volt a trend, h a tapszer jo, jobb, mint az anyatej es anyaink boszen toltak a tapot a gyerekeik szajaba, es tudomasom szerint nincs semmi kimutathato baja ettol a mi generacionknak. en is tapos voltam, a parom is, es meg sokan.

a merleget meg sztem se hasznald mar minden evesnel, egyreszt sokan irtak, en is tapasztaltattam, h a digit merleg egyaltalan nem pontos, ha 3x teszem ra, 3x mutat mast, van, h 100 gr kulonbseggel. ezzel is csak idegesited magad.

egy a fontos, h te is es panka is jokedvu legyetek, kacagjatok, jatszatok es elvezzetek a percet. ha ez megvan, akkor mindegy, h mit eszik es tudsz-e szoptatni, szerintem. sok sikert, drukkolok neked, ugy is, mint sote2-osnek:)

KépKép
felixanyul
 
 


Sziasztok!

Snoopy, tök jó ötlet ez a vitamin mellre cseppentés! Nekem eszembe sem jutott, hanem mindig a szájába próbáltam cseppenteni több-kevesebb sikerrel :lol:

Mot, párodnak jobbulást!!! Viszont ha mellgyulladása van, akkor az tudtommal azt jelenti, hogy nem szívta ki a teljes mennyiséget a gyerkőc. Akkor meg minek az UU?
én is 3*5 golyócskát tudok nyelv alá rakva, hogy elolvadjon. Előtte utána fél óráig ne igyon (na nekem itt buknak meg a homeopátiás bogyók általában, hiszen ha meg akarom inni a napi 3 liter folyadékot, akkor nem tudok 3 órát kihagyni ivás nélkül...), és a mentolos dolgokat tényleg kerülni kell, illetve azoktól időben minél távolabb érdemes bevenni.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Éjszakánk jól telt viszont Lidi három napja fél11-kor hajlandó lefeküdni. Szerintem ez az óra át állítás nagyon bezavart mert azóta van, hogy későn alszik el.

Winnie, tudom hülyekérdés, de honnan látod, hogy Rékuci szeme barnul?

Flexianyul, azt írtad, hogy egy generációval ezelőtt tömték a gyereket tápival. Én akikkel beszéltem idősebbek azok is ha lehetett nem adtak tápit a gyereknek. Pl írtam korábban, hoyg anyum csak 6 hetes koráig tudott engem szoptatni és utána nem akart tápit adni, hanem főzelékeket kaptam csak. Ezzel most nem elítélem akik tápit adnak csak azt akartam ezzel kifejezni, hogy akkor is megvolt a tápinak a hiedelme.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Bocs, elírtam : koromig nem koráig :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!
Snoopy:
Megint megnyugtattál kicsit.:) Kösziköszi! Éjjel olyan ügyesen szopizik Panna, hogy csak na! Tegnap voltunk a klleganőmnél, 2 héttel fiatalabb a fia, mint Pannus. Ott sóvárogtam, hogy milyen szépen szopizik, és milyen sokáig hajlandó cicin maradni, bezzeg az én lányon 10 perc után kiköpi... Olyan jó volt nézni.. Erre ma éjjel nekem is megadatott ez kétszer is, 30 percet szopizott mindenféle nyűglődés nélkül. :D Szóval vannak jobb és rosszabb napok..
Tény, hogy mérleg nélkül könnyebb a helyzet, csak nekem még olyan hiányérzetem van. Hiába, megszoktam. De azt hiszem nem fogom méregetni minden etetéskor ezentúl. Csak észreveszem ha éhes! Ti hogy méritek? Naponta, vagy hetente?

oltás:
kedden megyünk a másodikra. Nálunk a védő néni fogja a lábát, a doktor néni pedig beadja, én a kezét fogom, és közben dícsérgetem. Odanézni nem merek..:)

Reggel óta nyűglődik a kisasszony, ha kézben van, minden oké, de ha az ágyába teszem, akkor semmi sem jó. Meg is elégeltem, hagytam kicsit sírni. Ez arra volt, jó, hogy így már el tudtam altatni, annyira elfáradt..

mot:
igaz, márt írtam, de urticából én 4*5 golyócskát raktam nyelv alá. Bár nem én vagyok a bőséges tejjel rendelkezők legjobb példája... :?

fogzás:
nem tudja valaki, hogy homeos bogyeszt fogzsára mennyi idős kortól lehet adni?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


felixanyul:
köszi a bíztatást neked is! nincs fénykép a gyerkőcről? Rég láttam!most melyik kórházhoz tartoztok? Én hála az égnek a sotéhoz! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes, hát nálunk ezt a kisasszony tegnap este játszotta el. De úgy sikítozott, hogy a fülem fájdult meg tőle. Kézben okés volt neki, ha letettem akkor dobhártyaszaggatás. Aztán megelégeltem a dolgot mert már fürdenem is elkellett mennem valamikor így odaraktam tv-zni. Na csitt volt, míg megnem jött apa. :-) Ja odatettem neki a távirányítót is ha esetleg el akarna kapcsolni, mert nem tetszik neki a műsor, de úgylátszik tetszett neki mert nem kapcsolt el :-).

Kép

Kép
antekirt
 
 


Mági: én mindennap mérem fürdés előtt. De szerintem bőven elég lenne hetente egyszer. Kevesebb lenne az idegeskedés. :D

Képzeljétek, ma voltunk nagy "túrán". Elmentünk kozmetikushoz. Na ez azért túra, mert 1. nincs kocsink, 2. kb. 1 órányi BKV-zásra van a lakhelyünktől, ahova járok és egy átszállás. Tündért beraktam az erszénybe, apa hozta az autós hordozót. Aztán mikor odaértünk, akkor apa vigyázott az gyermekre, míg engem festettek. Így aztán lett az egész egy 3 órás program. Mikor hazaértünk, etetés. De állítólag - apa szerint - Tündi úgy "mutatványt" tud - már nyúl a tárgyak felé. Én még nem láttam. 8)

Kép
Kép
tinu
 
 


Jelentem, egy órája kamerázom a gyereket, ugyanis elkezdett ő is nyúlni a játékai után! :D Amikor kikapcsolom a kamerát, tuti akkor produkál valamit:) A csillangója fenekét harapdálja, nyalogatja.. Még jó, hogy nem talpnyaló...

Ja! A D vitamint én is kipróbáltam cicivel adni, simán beszlopálja, de az elején nem tudom rácsöppenteni. Akkor ugyanis olyan éhes, hogy, ha rögtön nincs cici, felhergeli magát, és nem hajlandó utána már szopizni... Így, ha hami közben kiesik a szájából a cici, én már készenlétben állok, és cseppentek is..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok,

egy kérdés: mindenki fog.gátló tablettát szed szülés után? Ajánlotta valakinek a dokija a spirált???????
(migrén miatt én nem szedhetek antibébit)
Vendég
 


Szilvi, én csak spirált használtam előtte is. Nekem megint azt ajánlotta, de én mondtam, hogy nincs értelme felrakatni két évre mert akkor szeretnék nekiállni a kistesónak. Így hüvelygyűrűt ajánlott. De addig nem míg szoptatok mert pici hormontartalma van.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Nekem a májam nem bírta, még 7 éve és azóta spirált használtam.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Mágnes!
Tudom, hogy nem vagyok egy követendő példa, de én akkor mérem a gyereket, amikor oltásra kell vinni. Azaz havonta. Ez ritkulni fog, amikor az oltások ritkák lesznek. Egy plusz védőnős mérést akkor iktattam be (máshol van a dokink és a védőnőnk), amikor 2 hétig méregzöldet kakilt Hanga.
Ez botrányos! :D (gondolom), de az idő engem igazol. Van két már csecsemő és szopóskorból kinőtt gyerekem, akik életvidámak, egészségesek és koruknak megfelelően fejlettek. (Zsombit asszem még mértük hetente az első 3 hónapban, utána kb havonta.) És nincs bennük és bennem sem semmi különleges. Másnál is így lenne ez. Mert ez a természet rendje. Ha a gyerök éhes, adjunk neki enni. Ha van mit, akkor annyit fog enni, amennyire szüksége van.

Felixanyu!
Nagyon sajnálom, ha ez az LLL-es szerű kitétel negatív. Nem vagyok tagja az LLL-nek de azért elég sokat tudok róla. Az LLL-es tanácsadó amennyi munkát befektet, azt önkéntesen, tagsági díj befizetése mellett teszi. Semmilyen anyagi érdek nem fűzi ahhoz, hogy bármi az ő tanácsa szerint történjen. Tanácsot kéretlenül nem osztogathat, külön tréningen tanulja az anyukák segítését. Cseppet sem lehet fölényes, vagy lekezelő, vagy erőszakos. Az információi csak tudományosan alátámasztottak lehetnek. Kifejezetten jók a tudományos kutatások, amikre támaszkodnak az információk. Amik egyébként teljesen természetes folyamatokat magyaráznak meg, csak azért védik magukat a tudomány oldaláról is, mert a tápszergyártók mindig tudományosan bizonygatnak ezt-vagy azt, hogy eladhatóvá tegyék azt a terméket, amire az anyák és gyermekek 95 %-ának nem lenne szüksége.
Mindezt azért, hogy a gyermekeink a lehető legjobban induljanak az életben. Az anyatejet mindenki a saját babájának termeli, nem az LLL-es adja el neked. És akárki akármi mást mond, nincsen igaza, hogy a tápszer JOBB mint az anyatej, vagy akár csak ugyanolyan is. Mert ez nem igaz. Mindenkiben éljen az az információ, hogy az anyatej a legjobb a gyermekének. És hatékony segítséggel (ha szükség van rá) próbálja meg ellátni a babája igényeit, és csak akkor, ha ez a megfelelő segítséggel, praktikákkal és bármi egyéb módon nem lehetséges, akkor forduljon tápszerhez. Ami egy pótlék, egy legjobb tudás szerint összerakott mesterséges valami, ami ha nincsen más, akkor a lehető legjobb módon teszi túlélhetővé a baba számára azt az időszakot, amíg hatékonyan nem bír másfajta tápanyagot megemészteni. Ha pedig bármi miatt az anya úgy dönt, hogy mégis tápszert ad a gyermekének, akkor megfelelő információk mellett döntsön így. Tudja azt, hogy a tápszer mennyiben nem tudja azokat a dolgokat, amit az anyatej igen, és azokat az infókat is tudnia kell, hogy hogyan tud elegendő tejet termelni a gyermekének. És ha mindent megtett, amit képes volt ezért, de ez nem elegendő, akkor nyugodt lelkiismerettel tegyen amit a szíve diktál. A döntés az anyáé. Az LLL-es és minden szoptatási tanácsadó az összes infót megpróbálja megadni, hogy az anya dönthessen felelősen. De nem fogja azt mondani, hogy a tápszer ugyanolyan jó, mint az anyatej, mert ez nem igaz. Abba az irányba igyekszik hatni, hogy a babának a lehető legjobb legyen. Ez a megfelelő táplálékon kívül sok mást is jelent. Kiegyensúlyozott anyát és egy jelenlévő apát is. Nagyon sok esetben az anyuka megnyugtatása már sokat számít, többet, mint ha azt mondja, hogy nyugodtan etesse tápszerrel. Van olyan extrém szituáció, hogy apa, vagy szoptatás. Ilyenkor a szoptatás veszít.
A szoptatás azonban egy neurotikus téma. Akiknek valami (legtöbbször információhiány) miatt nem úgy sikerült a szoptatás, mint ahogyan szerette volna, azok különösen érzékenyen reagálnak a témára (szerncsére olyanok is vannak, akik legközelebb infók birtokában ismét nekilendülnek és egyébként is problémafeltárás irányába mennek, ahelyett, hogy sajnálkoznak az előző alkalom miatt!- Kata! :D) és olyan dolgokat is mondanak, amik sokat rontanak a környezetükben lévők szoptatási esélyein.

És még mindig a csecsemők ideális életkezdete a cél, semmi más.
Mit akar a tápszergyártó? Egészséges babát? NEM. (azt csak azért, mert akkor ha nem az lesz a vége, akkor meglincselik) BEVÉTELT. És ezért kb bármire képes. És mivel ez egy piszok jó biznisz pénze is van. Arra, hogy konferenciát szervezzen, hogy reklámajándékkal lássa el a gyermekorvosi rendelőt és a védőnőt, hogy termékmintát adjon az anyukáknak, hogy mindenhol ott legyen. Miért hirdetik a babateákat már 3 hónapos kortól? Mert a tudomány azt mondja hogy erre van szüksége a babának? NEM, a babának fél éves korig csak anyatejre van szüksége. EZT modja a tudomány. Viszont ha félévesen kezded hozzátáplálni, teával itatni, akkor 3 hónap bevétel nélkül telik el a gyermeked életéből. Bármit amit a gyermekednek ajánlanak, akkor gyanakodj. Profit áll mögötte? Akkor a pénzedre fáj a foguk, nem a gyermekednek akarnak jót. És ők egymással is versenyeznek egyre keményebb promóciókat bevetve, akkor milyen esélye van a természetes és evolúciós anyatejnek?
A józan ész. Mi kell egy csecsemőnek? Bennem is kislánykorom élményei alapján a cumi, cumisüveg, rácsos gyerekágy és profi babakocsi képe jelent meg. Ez a fogyasztói társadalom. Egy csecsemőnek megfelelő hőmérsékletre, kajára és mindenekelőtt a családjára ebből is ezerrel az anyukájára van szüksége!
Ha a gyerekágyban jól érzi magát, akkor szerencsés vagy, ha mást szeretnél csinálni. Ha viszont nem, akkor gondold végig, hogy arra van valójában szüksége? Nemigen. Sokkal inkább a Te kézzelfogható szeretetedre. Ölelésre, szívdobogásra, anyatejre, összebújásra. Nyilván van, amikor ezt éppen nem tudod megadni, mert a nagyobbik ágyát húzod át, vagy ne adj isten pisilni kell, de attól még, hogy ilyenkor oda teszed, mert ott biztonságban van, attól még ő téged akarhat. És ha megkap, akkor nem fog toporzékolni, hogy ő háromkerekű babakocsit és Nike overállt akar.

Miért kaptunk anno tápszert? Mert az akkori egészségügy azt mondta, hogy a tuti, ha 3 óránként, 20 percet eszik az a gyerök, egyébként teát kap, az adagja pedig ennyi és ennyi, ha nincsen, akkor pótold ki. Egy mellből. És 4 hónaposan átalussza az éjszakát. Ez azért gyakran tápszerre átszokást jelentett, de akkor anya hálisten be tudta adni bölcsibe a gyereket és mehetett dolgozni, ahogyan azt népköztársaságunk érdekei kívánták. Az orvosok, védőnők ezt teljesen jóhiszeműen hirdették. De még most is gyökereznek itt védőnői tanácsok és orvosi javaslatok. Azóta kiderült, hogy nem minden úgy működik, ahogy akkor képzelték.
A szaporodó allergiás betegek azért mutatnak valamit, nekem is 25 évesen tört ki a parlagfű allergiám és nem hirdetem fennhangon, hogy ennek semmi köze a tápszeres táplálásomhoz, mert nem tudom. Sok betegségről mutattak már ki statisztikai valószínűségváltozást tápszeres és anyatejes babák között.

Ráadásul sok-sok pénzt költ az állam és az összes tápszerrel tápláló anyuka ezekre a termékekre. Amire nincsen szükség. És ez nagyon gyakran CSAK az információhiányon, illetve a másik oldal erővel elárasztott információin múlik.

UFF! Szóltam.
Nyugodtan lehet utálni, ha valakinek úgy könnyebb az élete. Ha nem kellemes amit mondok valakinek, akkor szóljatok és akkor nem írok, OK?

Kata!
Alexnak tutira semmi baja nem lehet az anyatejtől. Magyarországon leszűrt anya, aki szoptat és fej nemigen tud HIV-hez hozzájutni. Ha mégis meglepetésszerűen akkor kezd vírust üríteni, amikor nem vizsgálják, akkor a sterilizálás tutira kidögleszti a tejből. A HIV már akkor feldöglik, ha valaki csúnyábban ránéz! :wink:

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Tinu! Nagyon ügyesek vagytok, mi még autóval is nehézkesek vagyuk.

Mágnes! Belejön Panna is a szopiba :lol: !

Ante! Az óraállítás óta Mese is nehezen alszik el, többször ébred.

Urtica: én szedtem az elején, nem tudom hatásos volt-e. De most újra kezdtem, attól vagy nem, de több a tejci :lol: . A védőnő és a gyógyszerész is azt mondta, hogy 2x 5 golyó. Szerintem ártani nem árthat.

Szilvi! Nekem spirálom van, kb. szülés után a 7. héten tette fel az orvosom.

Mese baba is nyúlkál már és amit megkaparint azt azon nyomban betömi a szájába :lol: . Szopi közben a pólómat markolássza-gyűrögeti. ja, és a szemét dörzsöli ha álmos :shock: .

Lányok! Normális, hogy Mese még éjszaka is 2x eszik?

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Antekirt: eddig nekem is mini volt, aztán most lehidalt a doki, mert első baba előtt nem szoktak feltenni, és ezt még a régi dokim dsinálta. Azt mondta szerencsém volt, hogy nem volt semmi gáz vele, no gyulladás, és ilyen könnyen összejött a baba! Most jöhet a standard méret, de gondoltam azért itt is kérdezősködök, hátha van más megoldás is.

Mandula: neked is baromira fájt a felhelyezés? Én anno majdnem elájultam miután feltette a doki. Jobban félek ettől most megint mint a szüléstől!
Vendég
 


Soopy!

Ezt jól megaszondtad :lol: ! Én egyetértek Veled, mostmár Én is úgy gondolom, hogy a két nagyobbat ( 3 ill. 8 hétig szoptak) pontosan az információ hiány miatt nem tudtam szoptatni sokáig!
Persze azt is megértem ha valaki mindent megtesz és mégsem megy. A múlt héten én is így éreztem, de hála Neked kitartottam, és mindíg az járt a fejemben amit mondtál, hogy a nők 95%-a tud szoptatni.
Egyenlőre nyetem :lol: :lol: .

Szép napot!

KépKép
mandula35
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?