Sziasztok!
giga1: ha nem zavarja - csakis akkor - 6-7 nap is normális kaki nélkül. Ha zavarja, akkor viszont 3 nap után érdemes beavatkozni. Múltkor azt olvastam, mint trükköt, hogy három nap után érdemes úgy szoptatni, hogy sok előtejet kapjon - tehát egy rövid szopi után gyorsan áttenni másik cicire, mert az meghajtja őket. Ha nem, akkor jönnek az egyéb trükkök, hőmérőzés, cukorszirup, stb.
Pimpoka: 8 óra? Irigyellek! Nálunk eddig 6 és fél a maximum, de már előtte "jelez" a drágám fél-egy órával, hogy ideje megmelegíteni a kajcsit. Lolo is éjjel eszik legtöbbet, bár nálunk 150 a maximum, annál többet egyszerűen nem bír el a kis gyomra (már az utolsó kortyokat is csak nagyon óvatosan nyeli).
Egyébként én is találtam már Flórát keresztben az ágyban, szerintem ezt minden baba eljátssza. Mondjuk nem aggódom, mert nagyon könnyű kis takarója van - én úgy altatom, hogy egy vékony pamut, hosszúujjú rugi fölé adok egy vékony (!) ujjas hálózsákot, és egy nagyon könnyű paplankája van - így garantáltan nem tud belegabalyodni!
A séta nálunk is nézelődéssel telik, de eddig még szerencsére leköti Lolot, ha a babakocsiból bennünket lát és hall, ha nem süt a szemébe a nap, akkor hátra is szoktam hajtani a babakocsi tetejét, hogy érje levegő - na most ettől olyan barna a kicsi lány, mint egy kis négerbaba, nem hiába apja lánya!
Komolyan mondom, a levegőtől is barnul, mert nap nem éri, nem is szereti, ha a szemébe süt! Hát nem az én fehér bőrömet örökölte, az tuti!
Amúgy látom, Lelle is szeret bandzsítani!
Tiop: nagyon szépek a gyerkőceid!
Milyen nagyok, te jó ég, belegondolok, hogy Lolo is nemsokára ilyen óriási lesz!
vickybabe: megértelek, tényleg, én is minden hónap végén bőgtem már, amikor megjött, de hidd el, nem nagyon tudsz mit csinálni! Maximum annyit, hogy a párodat elkezdik vizsgálni, azzal el lehet kezdeni. Azért nem szoktak egy év alatt elkezdeni vizsgálódni, mert a meddőség okát nagyon nehéz kideríteni - egy év alatt nem is lehet meddőségről beszélni. Ha normális ciklusaid vannak, akkor nem valószínű, hogy egy "szimpla" hormonprobléma, amit gyógyszeresen kezelni lehet.... Ha nincs rendezett ciklusod, akkor nyilván fordulhatsz már most nőgyógyászhoz, de gondolom, ezt említetted volna. Viszont minden más nőgyógyászati probléma (pl. petevezeték-elzáródás, endometriózis, PCOS) csak műtéti úton diagnosztizálható és kezelhető, tehát ahhoz, hogy azt mondják neked, hogy minden ok, kb. 2-3 műtétet kellene rajtad elvégezni, aminek gondolom nem szeretnéd feleslegesen alávetned magad...
Na most biztosan találsz olyan dokit, aki hajlandó minden kivizsgálás előtt "siettetni" a teherbeesést, hormon adásával - de tudd, hogy ezzel lehet, hogy több kárt okoznak, mint hasznot! Tudok olyanról, aki a felelőtlen hormonozás következtében úgy becisztásodott, hogy évekre visszavetette a babaprojektet a dolog! Szóval szerintem várd ki az egy évet mindenképp - hiszen már csak három hónap van hátra - és utána forduljatok a pároddal együtt meddőségi szakemberhez!
Az, hogy kicsit depi vagy, az meg természetes! Mondom, én minden hónapban bőgtem, még akkor is, amikor már Lolo a pocakomban volt, csak kicsit korán teszteltem!
Le is mondtam arról a hónapról, aztán mégiscsak volt babó - most itt szuszog mellettem!