Új privát üzeneted érkezett!

Csak próbálkozom az új vonalzóval :?

Timi
Kép
Kép
czakoca30

bocsi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

a fényképeket egyenlőre nem tudo még feltenni hozzá :cry:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Köszi Henus, Kati a hiányolást, tényleg ottthon voltam, ahogy Tiop írta. Anyáztam egy kicsit, anyukám meg unokázott. :D A férjemnek el kellett utaznia, így mi hazamentünk Sárikával. Jó volt, de mondtam a férjemnek, miután hazajöttünk, hogy nélküle nem megyünk sehová még egyszer ennyi időre.

Henus, Szonja nagyon édes-hurkás a képeken. Hasonlítanak a leánykáink husi ügyben, na meg Sára is cicifüggő, cumisüvegből nem hajlandó inni. Így a színház nálunk is kizárt még egy ideig. De hát olyan hamar megnőnek, és ez az idő nem jön vissza többet!

Andibab, gratulálok a kislányotokhoz!!!

Tiop, egy kis hős fiad van! :wink:

Az óraátállítás minket is megvisel, borul a napirend...

szép éjszakát mindenkinek!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Timi, köszönöm a tippet! :D

Verna, neked is! :D Tudom, tudom én az egy évet, de hát olyan nehéz!!! És nem akarom megvárni, hogy totál depis legyek, aztán már pszihés ok miatt ne sikerüljön…Ezért gondoltam olyan dokira, aki “komolyan vesz”, ha nincs semmi gáz, akkor megnyugszunk és próbálkozunk tovább, ha meg van valami, akkor derüljön ki minél előbb…
Én 2 évet nem bírok ki lelkileg, most úgy érzem, persze próbálok türelmes lenni, és még mindig pozitívan állok a témához, mert hiszek abban, hogy ez nagyon fontos. :lol:

LH-t próbáltam még az elején két hónapig, pozitív is lett, de baba nem lett belőle sajna. :(

Tiop, Andi, köszönöm Nektek a privit! :D

Nektek egyébként mennyi idő után sikerült a baba?

Üdv,
V.

Kép
vickybabe

Sziasztok!
Még benéztem egy kicsit!
Tök jó megint vissza állt a rend,már majdnem itt van mindenki! :lol:

Mano!
Örülök,hogy nem kaptál hambi mérgezést!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Képeket pedig várom msn-en! :wink:
Velem is szokot ilyen történni a póstán!!!!! :cry: :? :oops:
Sajnálom!! :cry:

Andibab!
Nagyon jó a kép!!!! :wink: :)
Mi is szerettünk vólna mindég ilyet csak valahogy mindég lecsúsztunk rolla!!! :cry: :oops: :? Gretula!!! :wink:

Czakoca!
A képeket ha nem megy feltenni csak szólj.és segítek!!! :wink:
De a vonalzók jók lettek! :wink: :)

Henus!
Üdv újra itthon! :)
Köszi szépen a Roland nevében is! :)

Viki!
Nekem nagyon gyorsan jött mind a három gyerkőc!
Mindegyik babóra csak 1-2 hónapot vártunk!Szinte egyből terhes lettem velük!Én nagyon szerencsésnek érzem magam!
De te se add még fel,hiszen nem rég óta próbálkoztok!Nem szabad olyan görcsösen akarni!Nállunk is az vólt,hogy már a harmedik hónapban ne is gondoltam rá és akkor fogant meg Anett!!!!!!
Sok szerencsét!!!!! :wink: :)

Hólnap teszek fel képet az én bátor fiamról és a két rosszcsont lány
kámról!!!! :wink: :D

Sziasztok jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Anyatejes babáknál hány napig normális, ha nem kakilnak?
Lilinek ez lesz a második napja, nem idegeskedek emiatt még! Ráérünk, csak azért kérdezem, mert neki eddig minden nap volt kakija, többször is egy nap.
Köszi!

Kép
Kép
giga1

Jó kis pofát vág a kiscsaj, mi?
A kis fancsali... :lol:

Kép
Kép
giga1

Giga!
Pont a múlt héten kérdeztem rá a védőnéninél a kaki dologra és azt mondta anyatejes babáknál az is normális ha minden nap van kaki és az is ha csak 3 naponként. Az anyatej állítólag majdnem 100%-ban tud hasznosulni. Szerintem csak a 3. nap után kezdj aggódni.

Andi!
Nagyon jó ez a kép a kicsiről! Én is mindig szerettem volna egy hasonló 4d-s képet Dóriról, de kibabrált velünk és mindkét alkalommal mikor 4d-n voltunk csak alig mutatta magát.

KépKép
tüccs

Sziasztok,

giga, nálunk ugyan ez van most, igaz Lelle kap most pár napja tápit és gondolom azért is, de nálunk is kimaradt egy nap, igaz bepótolta másnap reggel, úgy, hogy fürdés lett belőle.

tiop, Lelle kislány :D nem kisfiú.

szerintetek mikortól szabad a kisbabukákat kicsit felemelve félig ülő helyzetben sétáltatni már? Lelle nem élvezi már a mózesben való sétákat, tegnap is fél órát aludt utána meg csak nyafizott, aztán a háta mögé tettem egy plédet, így kicsit félig ülő helyzetben volt, az nagyon élvezte, hogy lát engem és még más dologkat is, de nem merem még kicserélni a mózest a sport kocsira. Én azt olvastam, hogy akkortól, amikor már tud ülni, de az még nem most lesz, viszont így már nem merek nagyon nagy sétákra elindulni, tegnap is fél 12től fél 5ig voltunk úton. De ennek a 2/3-án sírt, mert napközben nem alszik és fáradt is volt és gondolom zavarta, hogy nem lát mást, csak a kupola fehér belsejét.
A hordozóján vannak nagyon édes játékok, és azokkal jókat játszik, de itt el sem éri őket. Hmm, kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit is csináljak. De még korainak érzem, hogy félig ülve babakocsizzunk.

Képzeljétek Lelle vándorol éjszaka a kiságyában. Általában fél 5kor amikor már megaludta a 8 óráját arra ébredek, hogy forgott 180 fokot és a kis lábai kilógnak rácson, beszélget, rágcsálja a kezét és lóbálja a lábait. Olyan kis édes ilyenkor. Aztán eszik és húzza még reggelig, de akkor is már más helyzetben van. Úgy félek, nehogy a takarója alá másszon be. Ma elhozom a zsákját a lakásból, de abban soha nem szeretett aludni, de hátha abban nem tud ennyire vándorolni. Vagy mit lehet ilyenkor csinálni???

Na még egy, most, hogy tápizunk is kicsit, azzal az a gáz, hogy nem szívesen issza, persze nem csoda a fincsi anyatej után, így folyton fejek, hogy még 3× naponta anyatejet kapjon, vagy hagyom jól megtelni, hogy tudjon szopizni egy rendeset, szóval vissza a tápszerre, nincs jó íze, már a második félét próbáljuk, de az sem ízlik és így az evést egy 10 perces sírás előzi meg, míg rá tudom venni, hogy egyen belőle. Tápszerből nagyon kis adagokat eszik, a max az 100 ml. Anyatejből viszont van, hogy 180-200at(ez hajnalban van, 8 óra alvás után).
Akinek a babája kap tápszert milyet kap? Vagy melyik a "legjobb" ízű??? Mi a Beba HA-t és a Milupa HA-t próbáltuk, most majd ír a doki másikat, a Humana HA-t. Ajjj, olyan rossz, hogy már nincs sok tejem, francba.

Szép napot Mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Kép

sziasztok!

Giga!
Nekem mindég azt mondta a doki is és a védőnő is,hogy 4-5 napig ha nincsen kaki (kizárolag csak akkor ha anyatejet kap)az még nórmális!Ti pont most vagytok abban a korban mikor a kaki elkezd majd normalizálódni!(2-3szor lessz egy nap Most van az az időszak amikor mindenn babánál legalább egyszer jelentkezik a széklet kimaradás!(de lehet,hogy töbször is jelenzkezni fog)Ha a babónak semmi baja(nem látod,hogy feszengne stb..)akkor nem kell aggódni 4-5 napig!Azután mindenképpen fog jelentkezni kaki! :) Ha nem akkor jöhet a torna egy kicsivel melegebb fűrdővíz(ellepje a hasát is)!Ezek álltalában segíteni szoktak! :)

Roli ma nagyon nyűgösen indúlt suliba(össze is vesztünk!) :oops: :cry: :?
Anettéknál ma van fényképezés az oviban!Olyan jó ilyenkor mindég izgulok,hogy milyen lessz!!Csini vólt reggel nagyon! :lol: :D
Zsani már megint előadta magát az éjjel!Élyfélkor aludt csak ell normálisan és utánna 1-kor már fent is vólt de utánna szépen alludt(hála az égnek)5-ig és végleg fél 7-kor kellt fel!Most megint alszik 9-től! :D

Itt vannak a képek az én drágáimról!! :D Ezek a képek tegnap este fürdés után készűltek!(Roli még nem vólt megfürödve,mert most őt is én fürdetem az ujja miadt)
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpoka!
Szörnyen sajnálom,neharagudj rám :oops: tisztára bolond vagyok!!!! :oops: :oops: :? Teljesen abban a hitben vóltam,hogy kisfiad van!!!! :oops: :? :roll: Ez a teljes neve?Vagy csak a bece neve? :roll:
Lehet,hogy ennyire maradi vagyok de én még nem hallodtam ilyen kislány névről! :? :oops: :roll: Mégegyszer ezer bocs és egy anyamedve!!!!!!! :oops: :oops: De tök mindegy akkor is nagyon szép a babócskád! :lol:
Mondjuk nekem a Rolandra egészen addig azt hitték,hogy kislány amíg le nem kerűlt a sapesz! :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, semmi baj. Trifonov Lelle Hanna a teljes neve. A Lelle nagyon ritka, pedig ez egy régi magyar név. A Lehel női párja. Nekünk nagyon tetszik és a jelentése pedig lélek. A beceneve pedig "Rozi" így szoktuk hívni, de már visszaálltunk a Lellére, mert jobban figyelt a Rozira, mint a saját nevére. :D

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka!
Örülök,hogy nem haragszól rám!
Nagyon szép jelentése van a kislányod nevének!Nekem is tetszi a Lelle név (most már ,mert eddig tényleg nem is hallodtam ) :oops: !Szégyen de utánna fogok nézni!!!!! :roll:
Mégegyszer bocsi!
Legyen szép napotok!

Persze mindenkinek ezt kívánom!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

giga1: ha nem zavarja - csakis akkor - 6-7 nap is normális kaki nélkül. Ha zavarja, akkor viszont 3 nap után érdemes beavatkozni. Múltkor azt olvastam, mint trükköt, hogy három nap után érdemes úgy szoptatni, hogy sok előtejet kapjon - tehát egy rövid szopi után gyorsan áttenni másik cicire, mert az meghajtja őket. Ha nem, akkor jönnek az egyéb trükkök, hőmérőzés, cukorszirup, stb.

Pimpoka: 8 óra? Irigyellek! Nálunk eddig 6 és fél a maximum, de már előtte "jelez" a drágám fél-egy órával, hogy ideje megmelegíteni a kajcsit. Lolo is éjjel eszik legtöbbet, bár nálunk 150 a maximum, annál többet egyszerűen nem bír el a kis gyomra (már az utolsó kortyokat is csak nagyon óvatosan nyeli).
Egyébként én is találtam már Flórát keresztben az ágyban, szerintem ezt minden baba eljátssza. Mondjuk nem aggódom, mert nagyon könnyű kis takarója van - én úgy altatom, hogy egy vékony pamut, hosszúujjú rugi fölé adok egy vékony (!) ujjas hálózsákot, és egy nagyon könnyű paplankája van - így garantáltan nem tud belegabalyodni! :)
A séta nálunk is nézelődéssel telik, de eddig még szerencsére leköti Lolot, ha a babakocsiból bennünket lát és hall, ha nem süt a szemébe a nap, akkor hátra is szoktam hajtani a babakocsi tetejét, hogy érje levegő - na most ettől olyan barna a kicsi lány, mint egy kis négerbaba, nem hiába apja lánya! :) Komolyan mondom, a levegőtől is barnul, mert nap nem éri, nem is szereti, ha a szemébe süt! Hát nem az én fehér bőrömet örökölte, az tuti! :)
Amúgy látom, Lelle is szeret bandzsítani! :)

Tiop: nagyon szépek a gyerkőceid! :) Milyen nagyok, te jó ég, belegondolok, hogy Lolo is nemsokára ilyen óriási lesz! :)

vickybabe: megértelek, tényleg, én is minden hónap végén bőgtem már, amikor megjött, de hidd el, nem nagyon tudsz mit csinálni! Maximum annyit, hogy a párodat elkezdik vizsgálni, azzal el lehet kezdeni. Azért nem szoktak egy év alatt elkezdeni vizsgálódni, mert a meddőség okát nagyon nehéz kideríteni - egy év alatt nem is lehet meddőségről beszélni. Ha normális ciklusaid vannak, akkor nem valószínű, hogy egy "szimpla" hormonprobléma, amit gyógyszeresen kezelni lehet.... Ha nincs rendezett ciklusod, akkor nyilván fordulhatsz már most nőgyógyászhoz, de gondolom, ezt említetted volna. Viszont minden más nőgyógyászati probléma (pl. petevezeték-elzáródás, endometriózis, PCOS) csak műtéti úton diagnosztizálható és kezelhető, tehát ahhoz, hogy azt mondják neked, hogy minden ok, kb. 2-3 műtétet kellene rajtad elvégezni, aminek gondolom nem szeretnéd feleslegesen alávetned magad...
Na most biztosan találsz olyan dokit, aki hajlandó minden kivizsgálás előtt "siettetni" a teherbeesést, hormon adásával - de tudd, hogy ezzel lehet, hogy több kárt okoznak, mint hasznot! Tudok olyanról, aki a felelőtlen hormonozás következtében úgy becisztásodott, hogy évekre visszavetette a babaprojektet a dolog! Szóval szerintem várd ki az egy évet mindenképp - hiszen már csak három hónap van hátra - és utána forduljatok a pároddal együtt meddőségi szakemberhez!
Az, hogy kicsit depi vagy, az meg természetes! Mondom, én minden hónapban bőgtem, még akkor is, amikor már Lolo a pocakomban volt, csak kicsit korán teszteltem! :) Le is mondtam arról a hónapról, aztán mégiscsak volt babó - most itt szuszog mellettem! :)
Vendég

Zsani még mindég alszik!(9-enc óta) :roll: Már mindjárt mennünk kell! :?

Verna!
Köszi szépen!
Tényleg nagyok és nagyon hamar eljött ez az idő! :( :)
Azért szoktam írni,hogy használjátok ki nagyon ezt az időt míg ilyen picik,mert hamar al telik!!! :D :( !Imádom most is mind a hármat de amíg olyan picik,akkor a leg aranyosabbak!Igaz Zsani még kicsi(még csak most jön a java)Ez is egy szép kor szak amiben most vagyunk!Nemsokára elindúl magától stb.......!Egész nap benem áll a szálya (tá-tá:közben integet,baba,kaka:mikor teszem tisztába,akkor a a járokában mikor játszik ,a két kezébe vesz valamilyen játékot és össze szokta ütögetni-akkor is Tá-tá-zik!)Megtudnám zabálni néha!!!!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Pimpoka, Sárika is bemászott egyszer a takarója alá, már elaludt este, és nagyon keserves sírásra mentem be hozzá, az egész gyerek eltűnt a takaró alatt. Nagyon meg volt ijedve, annyira sajnáltam. Az után odatettem a lába végébe egy hengerpárnát, hogy ne tudjon behátrálni a takaró alá. Pár éjszaka így altattam, az óta nem volt ilyen "baleset."

Cukorfalat, küldtem privit.

Tiop, nagyon szépek a gyerkőceid!!Még mindig :wink: :lol:

szép napot mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Köszi a segítséget!
Miközben itt olvasgattam az írásaitokat hallottam a nagy rotyit, vagy éppen csak pukit Lili alól, úgy hogy ő a másik szobában van. Szóval megyek is megnézem, hogy mit termelt. Meg már egyébként is kajás kezd lenni, hallom ahogy eszi a kezét.
Na hali!

Kép
Kép
giga1

sziasztok!

Giga: nálunk meg most pont fordítva van, eddig 3-4 naponta volt kaki, és olyan kenőcsös, most viszont vagy két-három napja naponta többször is van és olyan folyósabb mint az elején. kérdezni is akartam, h mikortól számít hasmenésnek a dolog, mert most így nem nagyon tudom mi a helyzet. (igaz Lili kap tápszert is).

Pimpoka: mi a Humana HA1-et adjuk Lilinek, sztem förmedvény íze van de Lili bepuszilja. még nem is próbáltunk mást. de tuti azért nem szereti mert eddig anyatejet kapott, én teljesen megértem. 200gr-ot is megeszik? Az nem semmi!. Hát én nem tudom Lili mennyiket eszik, de pótlásként olyan 70-80 gr-ot szokott max enni és sztem nem szopik 50-60-nál többet, sőt sztem van hogy kevesebbet. Igaz ő nem egy nagy darab a maga 4 kilójával :lol:

Tényleg azt akartam még kérdezni, hogy mit lehet csinálni olyankor, ha Lilinek piros és hámlik a hónalja meg a combhajlata? mindig jól megtörlöm fürdéskor és most hintőporozom, de tökre fájhat neki mert sír olyankor. és nem tudom mi lenne rá jó :(

Képzeljétek a mi védőnénink mióta mondtam neki, h gyerekorvost váltottunk, felénk se nézett. pedig előtte jött hetente. ennek kb 1 hónapja. nem mintha hiányozna, de azért ez fura egy kicsit.

Andibab: nagyon édes a picúr, tök jól látszik a képen! Jó hallani felőled!

Alvás: Lili meg állandóan kitakarózik. ha meg a zsákot adom rá, abból nem szoktam kibontani az éjszakai etetésnél, h ne ébredjen nagyon föl, de olyankor meg mindig lebukja :( szóval néha én is tanácstalan vagyok. Ja és még olyat szokott csinálni, h amikor felém fordulva alszik, reggelre tejlesen odamászik hozzám, persze ő is majdnem keresztben van :D

Tiop: nagyon szépek a gyerkőcök! A két kiscsaj hasonlít rád!

na megyek mert evés idő van, remélem most nem kell kaki után fürdetnem, az elmúlt napokban min kétszer kellett.

üdv mindenkinek

murphyke

Kép
murphyke

Murphyke!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de szoktad olajozni Lili hajlatait fürdetés előtt? Ha nem, akkor lehet, hogy azért van, ha igen, akkor fogalmam sincs... :oops: :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Végre van egy kis időm! :lol:
Képzeljétek,Levit az óra állítás annyira nem viselte meg,hogy tök jól alszik esténként!
Már nem is szopizik este,csak kéri a cumiját és alszik is,kb.1×-2× ébred 1-1 percre! :lol:
Tegnap például csak reggel 8-kor kelt föl! :shock:
Szóval most én is tudok pihizni (KOPP-KOPP) :wink:

Ja,és már egyedül iszik a cumisüvegből 2 napja! :lol:
Kép

Sajnos tele van a teste apró piros pöttyökkel,már megint! :twisted:
Ó,mennem kell...felébredt! :wink:

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
mano83

Sziasztok!
Heni!
Köszi szépen!

Giga!
Mi a helyzet kaki vólt??? :D

Murphyke!
Köszi szépen tényleg rám hasónlit mind a kettő lány!!! :D
A Roli meg tiszta apja!Ugyan úgy áll a haja mint az apjának ennyi idősen! :lol:
Kérdezted a kakit!:Ha naponta töbször van híg kaki,ami ki is folyik a pellenkából,akkor beszélünk hasmenésről!De ha mellette van olyan kaki is amiben van szilárd rész is(túrós,anyatejes)és nincs minden pelusban!Akkor nem hasmenés!!!!De azt hallod is,mert nem trottyog hanem lövel!!!!(recseg roppog,)Figyeld ,hogy nem -e lessz hurutos!(zöldes,nyálkás,esetleg vér csíkos)Amelyik csecsemőnek hasmenése van előfordúl vér csík is a kakijába!!
A pirosságra én mindég Sudokrémet kendtem,a hámlásra is jó,de kérjél direkt erre a célra való krémet a dokitól!Hagyd annyit szabadon amennyit csak teheted!!!

Alvás mizéria!
Nállunk is vólt olyan,hogy reggel arra riadtam fel,hogy nem látom a Zsanit!(kb 2 h-pos vólt)Nagyon megilyedtem!!Egy kis könnyű plüss pléddel vólt betakarva!Azóta nem használom azt a plédet,hanem helyette rendes gyerek takarót használunk,azt nem tudja magára húzni és nem tud alá kecmeregni!Maga alá szokta tűrni ,meg szopni szokta a csücskét! :lol:
Reggel álltalában úgy kel fel ,hogy keresztben van a kiságyban és a lábai a rácson lógnak ki!!De kelt már négykézlábra állva is! :lol:
Nagyon édesen tud felkelni,megtudnám olyankor zabálni!!! :lol:

Mindenkinek jóéjszakát!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Giga, 3 nap után sem kell aggódni! már egyszer asszem írtam, de még egyszer is mondom: a szopis klubban volt róla szó, hogy a csúcs 20 nap volt!!!!!!!!!! de persze az orvos mindig látta a babát, és nem volt felpuffadva, jókedvű volt stb. azért 1 hét után már szólnék én az orvosnak, de 3 nap az semmi.... :lol:

K.
Kép
klauszka

Sziasztok mindenki!

Katica, örülök, hogy megkerültetek :)

Mano, Levi az egyetlen szerintem akire pozitív hatással van az óraátállítás. Mindenesetre továbbra is maradjon meg ez a jó szokása! ;)

Képzeljétek voltunk ma bent az oviban, egy mesejátékon. Az óvó nénik adták elő, A háromágú tölgyfa tündére c. mesét. Nagyon tetszett a gyerekeknek, de még az én nyolc hónapos Szonja lányom is élvezte. Ahányszor megjelent egy-egy szereplő a színen ő mindig bőszen integetett neki (hátulról, mert nem mertem vele közel menni, mivel a múltkorin sírt, most meg folyton óbégatott és nem akartam zavarni) és ahányszor megszólalt a zene annyiszor "énekelt" ő is :lol:
Hááát, nagyon írigy voltam, hogy én nem lehetek köztük, de majd legközelebb...A jelmezeket és a díszletet szerintem bármelyik színház megirigyelhetné. Szóval ezzel az élménnyel gazdagodtunk ma. :D

Tiop ahányszor meglátom Zsanit állni csak hümmögök. Szonja???!!!, még négykézláb sem tudja magát megtartani, sőt kúszni is csak hátra fele tud :(
De ma délután az autóban levettem róla a pulcsit és a rövidujjúban olyan alkarja volt, mint akinek 4 cérnát kötöttek el rajta :oops:
Mégis mivel tartaná magát a lelkem, a hurkákkal??? :D :roll: :wink:

thenus

Sziasztok,

egyszer szó volt a Rota-vírusról itt. Csak azoknak írom, akik gondolkodnak a Rota elleni oltásról, hogy a babának 6 hónapos koráig meg kell kapni mind a két védőoltást!!!

Meg van egy ilyen is teljsen más téma, hogy meddig lehet az anyatejet tárolni, sajnos nekem ez nem volt fontos, mert sosem volt annyi tejem, hogy eltegyem, a lefejt tejcsi még aznap elfogy...

http://www.iboly.hu/faq_storing_milk.htm

verna, nálatok is megy még a bandzsítás? Jah már régen akartam írni, hogy neked volt igazad és a komplex nőgyógyászati vizsgálat citológiával együtt 10000.
Mi sem alszunk vastag takaróval, mert a pizsi alá én egy hosszú ujjú badyt adok rá.

murphyke, mi is Humana HA1et kaptunk most, most este ki is próbáltam és megevett belőle 110 ml-it. Eddig tápiból ez a legtöbb. Ez ilyen kis darabos neked is, vagy csak én csináltam rosszul??? Nekem eddig a Beba volt a legrosszabb, az nagyon büdös.

További szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Sajna nem tudok sűrűn jönni! :( Örülök, ha olvasgatni tudlak néha titeket, de írni már nem mindíg van időm.

Tüccs, Pipacs
Nagyon boldog 1 hós fordulót (utólag is) Dórikának és Ádámkának!

Cukorfalat
Írok privit!

Tiop
Gyönyörűek a gyerkőceid! :)

Tüccs
Én hétfőn kérdeztem a védőnőt, hogy minket fognak-e valahová küldeni UH-ra, de azt mondta, hogy nem szoktak. Majd csak ortopédiára kell mennünk később de az is csak itt Aszódon lesz.
Azt mondta, hogy csak akkor küldenek UH-ra ha a doktornéni valamit nem talál rendben. Szóval itt nincs olyan, hogy alapból elküldik a babákat. Mondjuk ezen meglepődtem, azokután, hogy olvastam, hogy a legtöbben voltak ilyenen.

Tiop, Thenus, Verna, Nircee
Nagyon köszi a szopis tanácsot!!! :D
Pár napja úgy csinálom ahogy tanácsoltátok. Reggelente szopi után mindíg teljesen kiürítem mindkét cicit és így szinte egész napra jól megkönnyebbülök. A tejcsit teszem be a fagyóba, még biztosan jól fog jönni! :)

Jó éjt mindenkinek!
Márti
Vendég

sziasztok!

tiop, tudom, mindenki ezt mondja, hogy nem szabad akarni görcsösen. Én nem is görcsölök, de az nem megy már sajna,hogy nem gondolok rá. Egyszerűen mindenről a baba jut eszembe, és ezzel nem tudok mit csinálni...

Verna! Sokat gondolkodtam azon, amit írtál, és azt hiszem, nagyon is igazad van. Nem nagyon hiszek az eü-ben, és a tortúrához sincs kedvem, főleg ha felesleges az egész...A hormonokat és mindenféle gyógyszert nagyon utálok, már évek óta a fog.gátlót is ezért hagytam abba, megijesztett, hogy beavatkozok a hormonjaim működésébe...

A ciklusom tökéletes, órát lehet igazítani hozzá, felmegy a hőm, amikor kell, működik az LH, a pé-t még érezni is szoktam. És soha nem volt semmilyen betegségem vagy tünetem, ami súlyosabb dologra utalna...

Éppen e hónaptól vezettünk be egy-két életmódbeli változást, ami talán pozitívan hat a páromra is. Ezek hatása is csak 6-8 hét múlva lesz meg, mert annyi idő a kisfickók újratermelődése...

Arról nem is beszélve, hogy a 9 hónapban volt legalább 2-3, amikor távol voltunk, mert valamelyikőnk külföldön volt, szóval esélyünk nem volt. És az egész időszak nagyon stresszes volt, költöztünk, munkahelyi gázok voltak stb.

Szóval próbálok türelmet eröltetni magamra :D
Aztán remélem hamarosan már pocilakóval, csatlakozhatom hozzátok :D

Szép napot Nektek!
V.

Kép
vickybabe

Tiop!
Sajna csak pukkancs volt. :?
De még ráérünk. Viszont olyanok voltak már, hogy pukival kijött egy iciny-piciny kaki, de gondolom ez nem számít, hiszen csak egy pöttynyi.
Ma van Kistarcsán babaruhavásár, akit érdekel jöjjön el!
Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga,
Levinél volt olyan,amikor még csak szopizott,hogy 5-6 napig nem kakilt,de aztán bepótolta rendesen! :wink:

Képzeljétek,2 napja nem hajlandó Levi szopizni!
Egyszerűen nem kell neki a cici!
Mondjuk nem hiszem,hogy a cumisüvegtől lenne,hiszen születése óta iszik cumisüvegből a pótlás miatt!
Szóval akkor már rég elő jött volna rajta acumizavar! :roll:
Az unokatesóm kislánya 10 hónapos és ő is 6 hónapos korában önként lemondott a ciciről! :roll:
Hát ez van!

Katica,
Örülök,hogy elő kerültetek! :lol:

Henus,
Bizos édes lehetett Szonja,ahogy az előadást élvezte! :lol:
Megnéztem volna,haláli lehetett!
Amúgy Levi most is alszik reggel 3/4 8 óta! :shock:
Éjszaka is csak 1× ébredt nagy meglepetésemre! :D
Remélem így marad!

Kép
mano83

Sziasztok!

Nekem sincs sok időm a gép előtt üéni, de azért szoktalak titeket olvasni, hozzászólni mér nem megy sajna, Luca most is nyűgös kicsit, a Kristóf már megint nincs oviba.

A kaki témához: nekünk naponta többször van kaki, de régen a svábhegyen max 3 napot vártak, azt is nagy kegyesen mert szerintük minden nap kell lennie kakinak, folyton kérdezték hpgy volt-e és ha nem már meg is hőmérőzték, vagy szélcsövezték a babákat. Erre nagyon odafigyeltek. Az lényegtelen volt hogy a gyerek mennyit evett, ha keveset ugye akkor kevesebbet is kakil, akkor is jött a hőmérő!

Ismeri valaki a sebészeten Dr. Szekeres Pál sebészt? Sajnos az epém nagyon sokat görcsöl, így a műtétet nem úszom meg, ő műtene kb 2 hónap múlva ha addig kibirom, de nem tudok róla semmit. Akinek van róla infója az írja le sehol nem találtam róla semmit! Köszi

Mi tápból a mildibét használjuk, volt előtte humana, de olyan darabos volt nekem is én azért nem szerettem. A Luca mindkettőt egyből elfogadta, így nem volt gond a pótlás. Bár naponta csak max: 60-at kell pótolni összesen.

mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
pekom

Sziasztok!

Csak gyorsan pár szót, mert Bogi épp szétszedi a szobát:

vickybabe: nálunk is kissé döcögősen jött össze mind a két baba (ráadásul a legelső terhességemnél elment a pici pár hetesen - csak rá egy évre :!: sikerült Bogit összehozni). Azt hiszem eléggé stresszes munkahelyem van, az nagymértékben gátolja a teherbeesést! Bogi úgy sikerült, hogy 4-5 hónap próbálkozás után sikeresen összeszedtem egy kismedence gyulladást, azzal egy hónapot voltam táppénzen, mert a dokim nem akart kockáztatni (nem igazán volt boldog a főnököm, de kit érdekel) utána meg kivettem egy hónap szabit - mert még így is át kellett vinnem következő évre egy csomót, nem igazán adták ki a szabikat - a szabi után meg elmentem egy hónap tanulmányi szabira (mondjuk ez se tetszett a főnöknek), és annak a végére sikerült annyira kihevernem a munkahelyem-kollégáim-főnökeim hülyeségeit, hogy összejött a törpilla. Egyszerűen rinocérosz-bőrt növesztettem, és cseszegethettek akárhogyan a munkahelyemről, nem érdekelt, otthon maradtam táppénzen, mert tudtam, hogy a babagyártáshoz kell a nyugi. A jelenlegi pocaklakóm szintén jó pár hónap eredménye, nála valószínűleg a kialvatlanságom az oka a hosszú várakozásnak. De ha pici gyereked van, akkor fáradt vagy, és kész. :lol: A fontos, hogy ne erőltesd, és még ha anyagi áldozattal is jár, 4-5 hétre kapcsold ki a pörgést! Menjetek el "nyaralni", jó messzire, minimum két hétre (a rövidebb felesleges, mert nem tudsz átállni a pihenésre, mire hazaérsz addigra kezdene épp pihenni a szervezeted), és a pihenés idejére kapcsoljátok ki a telefont, még a családdal se foglalkozzatok!!! Csak egymással és pihivel törődjetek, nagyon fel lehet töltődni egy ilyen "süttetem a hasam" nyaraláson (ne városnézés vagy körút legyen!!).

Hajrá!

Üdv: Andi
andibab

Sziasztok!
Kép

Heni!
Nagyon aranyos lehetett Szonja amikor az előadáson vóltatok! :lol:
Meg lehet őket zabálni amikor annyira tetszik nekik valami,hogy megfeletkeznek saját magukról! :lol:
Az állás meg ne aggaszon mert ti olyan jó kis husik vagytok!! :D
Nem csoda,hogy még nem vólt ereje felhúzni magát!! :wink: De ami késik nem múlik!!!!!! :wink: Türelem Szonja állást terem!!!! :lol: :lol:
NYUGI!!!! :wink: :wink:

Tusi!
Köszi szépen!!!! :D
Kérdezz bátran bármiről,és ha tudunk segítünk!!!!Örülök,hogy tudtam segíteni!!!!Szívesen máskort is!!! :P Annak is örülök,hogy már helyre állt a rend!Továbra is jó szoptatást és sok-sok tejcsit kívánok!! :D

Viki!
Tudom,hogy nehéz nem rá gondolni(nem is úgy gondoltam)Csak ne mindenn gondolatod a baba legyen!Próbáljatok a pároddal" randizni"eggyet!Kapcsoljatok ki,menjetek el egy hangulatos helyre vacsizni!Aztán meg jöhet egy romantikus éjszaka,ami csak róllatok szól!!!!!! :wink: :) Sok sikert ,és mihamarabbi gyerek álldást!!

Giga!
Akkor már nemsokára jön a java is!!! :lol: :lol:
De ne aggódj!!! :wink:

Mano!
Mekkorát nőtt a pici fiad!!Szép nagy fiú már!
Nagyon szépen fogja a cumis üveget!! :wink:
Örűlj neki,hogy ilyen jól alszik !!!!!Tartsa is meg jó szokását! :D
A pöttyök nem azért vannak mert kimelegszik?????? :roll:
Vagy valamilyen mosószert nem váltottál?Vagy öblítőt? :roll: :?
A cici miadt ne agódj,mert Roli 8 h-pos vólt amikor eggyik napról a másikra elhagyta a cicit! :cry:
Reggel még cicizet de délben már nem kellett neki!!! :cry: :?
Uzánna mindég kifejtem és megkapta cumisüvegből!!Lehet,hogy valami nem tetszett neki(parfűm),vagy egyszerűen jobban ízlik neki már a rendes kajcsi! :D :roll:

Zsani egyépként most alszik már negyed 10 óta!
Éjszaka mostanába ő is csak 1x-2x kell fell pár percre szopizni!(igazából fel sem kell ,mert nem nyitja ki a szemét)!Napközben alszik 2x!Ilyenkor egy hosszabbat 2 és fél órát,és délután fél 4 felé egy másfél órát!Ez most beállt már egy hete!!!! :)
Nekem most jó ez a tempó!Lessz ez még így se!!! :lol: :lol:
Nállunk mindjárt esik az esső!Rossz idő lett már megint!!!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

pekom!
Lucánal boldog hófordulót!!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Már harmadszor írom újra a hozzászólást, mert Viki megnyomta az esc-billentyűt és eltűnt az egész... Nem igazán lehet tőle gépezni...
Visszaolvasni se tudtam, de remélem mindenki jól van!!!
Velünk minden ok. Múlt héten voltam dokinál, a kis Tibike jól fejlődik, szerencsére már meg is fordult a helyes irányba.
Ja tényleg, aki Erdélyihez jár... árat emelt, mostmár 8e egy vizsgálat. A szülésre nem kérdeztem rá, de gondolom az is emelkedett....

Ha valakit érdekel, van egy felesleges iwiw meghívóm.

Na megyek, mert most is hintázni akar.... :lol:
Kép

Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Anita!
Gyönyörű a kislányod!
Örülök neki,hogy mindenn rendben van a kis Tibikével!
Neked sincsen már sok hátra! :wink:
Gondolom akkor a szülés 80.ezer lett az Erdélyinél!Nálla szűltem mind a három babót!Mind a háromnál más vólt a tarifa!Tavaly még csak 60 .e vólt!

Mindenkinek szép napot!Zsani még mindég alszik! :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Úgy hallottam létezik gyermekvállalással kapcsolatos támogatás az Önkormányzatoknál.

Katica!
Pécelen működik ez? Te kaptál valamit?
Ja, egyébként már rájöttem, hogy múltkor félreértettelek, azt hittem májusban lesz már csak baba-mama klub pécelen, gondolom márciusra gondoltál, én holnap sajna nem tudok menni - gondolom délelőtt lesz, dolgozom, amíg tudok.

Móni

Kép
móni30

Mano!
Itt a régen meg igért kép!
Kép
Igaz itt nem lóg ki a nyelve de nagyon édes itt is!Be kúszott az ágy alá! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Megint lenne néhány gyakorlati kérdésem, ha nem bánjátok :roll:
A fogadott dokinak meg a szülésznőnek mikor szokás odaadni a pénzt? Rögtön szülés után? A saját orvosom szedi ki a varratokat, vagy az, aki épp ügyeletes akkor?
Bocs a hülye kérdésekért - jó lenne már csak a picivel foglalkozni..

Az normális , hogy este folyton keményedik a pocim - én már abban reménykedek, hogy nemsoká' jön a bébi - de ahogy elalszom el is múlik a keményedés és napközben sem jellemző :?:

Vickybabe! Babavárással kapcsolatban: nekünk előbb is jött a bébi, mint terveztük, pedig elég stresszes időszak volt, mert nekem vizsgaidőszakom volt és keveset is találkotunk a párommal - mégis baba lett belőle :lol: Szóval szerintem is próbálj türelemmel lenni, próbálkozzatok, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni és meglátod jönni fog a baba hamarosan! Drukkolok nektek! :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

szantre: én úgy tudom, varratszedéskor szokás a pénzt adni - legalábbis én akkor adtam, igaz, csaszis voltam, tehát kb. egy héttel szülés után volt.
A szülésznő más tészta, általában be szoktak menni, hogy rád nézzenek szülés után és akkor jó alkalom, hogy odaadd a borítékot, csak én pont nem voltam rá felkészülve, így később kellett alkalmat keríteni...

Giga, jó, hogy mondtad a babaruhavásárt, gyorsan kocsiba vágtam magunkat, és átrohantam... vettem pár dögös cuccot, már 68-asokat!

Pilla, azért nem mentem amúgy, mert képzeld, elkezdtük kinőni a 62-est, legalábbis a bodykat, ezért nagyon már nem akarok beruházni... a 68-ast meg még ti is hordjátok, gondolom...
Tényleg, tegnap Te ingetegettél kocsiból? Nem láttam, de a férjem "személyleírása" alapján gondolom, Te lehettél! :)
Mentünk volna a dokihoz beutalóért, de millióan voltak...
Vendég

pimpoka: nagyon jó a táblázat!!!
Ja és igen, megy a bandzsítás, de azt olvastam, hogy 6 hónapos korukra tanulnak csak meg fókuszálni...
Vendég

Tiop!
Igazából nem idegeskedem a kaki miatt, majdcsak lesz, de azért várom már nagyon a barna macit... :lol:

Verna!
Örülök, hogy elmentél, én sajna most nem tudtam. Majd legözelebb.

Kép
Kép
giga1

Szantre!
A dokinak én is mindég varrat szedéskor adtam oda a pénzt!De én rákérdeztem még a szülőszobán tölle és akkor azt mondta nekem,hogy ne törödjek most avval,ráérünk majd késöbb vele foglalkozni!Akkor sincs semmi gond ha a 6 hetes kontrolon adod oda! :wink: De az az ideális ha a varratszedés után megköszönöd!Persze,hogy a saját dokid szedi ki a varratokat! :wink: :) A keményedések tök nórmálisak,jelzik,hogy készülődik kifelé a babóca! :D :wink:
A szülésznőnek én másnap bevittem a szülőszobára,mert nekem nem vólt fogadott szülésznőm!De egyépként így is bejött megnézni még aznap este amikor szűltem!!Meg is lepődtem rajta! :oops: :lol: Nagyon rendi vólt! :D De a szülőszobán is oda adhatod neki(nekem a férjem az (első két babónál)adta oda a pénzt)! :wink:
Úgy is adni fogja magát a helyzet!!! :wink: :)

Giga!
Nem is kell idegeskedni!!!!Pár nap és jön a kaki!
Nemtudom írtam már a kicsit melegebb fűrdővizet?(hasát is ellepje!)

Sziasztok szép délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, köszi a tanácsot!
Zsaninak boldog kilencedik hófordulót! :D

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
Köszi szépen Zsani nevében is!

képzeljétek most vettem észre ,hogy Zsaninak kijött a felső foga!Ez a második fogunk! :? Az alsó felett jött ki!Alúl még csak eggy van! :? Nem tudom de Rolinak is és Aninak is előbb az alsó kettő jött! :? :shock:
Na mindegy lényeg,hogy kint van!!! :lol: :lol:
Ja és úgy vettem észre,hogy csikorgatta uzsi közben!!! :? :lol:

További szép napot!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Móni, én nem tudtam erről, mi nem kaptunk semmit az önkormányzattól. :(
A babaklub, amiről beszéltem, májusban lesz legközelebb. gondolom, te arra gondoltál, amit a védőnők csinálnak, péntekenként. de ez egy másik, ez havonta van, szoptatást pártoló baba-mama klub(szopis klub)

Szantre, én is a varratszedéskor adtam oda a dokinak a pénzt.Tiszta izgi, mindjátr szülni fogsz!!Sok erőt, és gyors szülést kívánok!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop, boldog hófordulót Zsaninak!!!!!!!!csak most vettem észre :oops: Nagyon édes lehet a két kis fogacskával :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!

Nem maradtál le semmiről, azóta felhívtam a péceli Önkormányzatot, nem adnak semmit. Egy ismerősöm a XI. ker. Önkorm-tól 70.000 Ft-ot fog kapni. Na, mindegy, így jártunk...
Igen a védőnős klubra gondoltam, de a május az ok.

Móni

Kép
móni30

Istenem, annyira édik a babáitok!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Tiop, Szantre, Andi! Köszönöm a biztatást, meg a drukkokat :D

Hát igen, fura ez, hogy tényleg azt mondják, kell a nyugi, másnak meg akkor jön össze, amikor nem is igazán szeretné és nem is éppen nyugodt...

A nyaralás tervben van, és a munkahelyi "rinocérosz" stratégia is folyamatban :D

Kép
vickybabe

húú Szantre, most nézem, hogy mindjárt szülsz!!!!!!! Akkor most érted mennek a drukkok!!!!!!!! :D

Kép
vickybabe

Tiop! Boldog 9. hófordulót Zsaninak!!! :D

Szantre! Bár nekem felszívódosak a varrataim, de az utolsó napon bent a vizsgálatnál adtam oda én is a pénzt a dokinak. Egyébként ők kerítenek alkalmat a dolognak, emiatt ne aggódj. :wink:
A szülésznő viszont más tészta, neki érdemes a szülés után odaadni, ami leginkább a párod feladata lenne ( én nem tudtam magam szülés után még megmozdítani se.. ) . Utána már elég nehéz elcsípni őket.

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?