Új privát üzeneted érkezett!

Egyszer küldtem a Kismamába egy fotót. Szerintem mókás. Nem írtak vissza, én meg annyiban hagytam. Azért Nektek felteszem:
Kép

tjuca
 
 


Tandika: de jó, hogy jelentkeztél, hiányzol ám a csapatból :) !
Szegény Kíra, szerintem a foga lehet, nem hiszem, hogy ismét előjött volna a hasfájás. Marcinak sem kell szerintem már sok, hogy kibújjanak a felső fogacskák, nagyon meg van már duzzadva az íny.

Pucér fotó: nekem sem jutott ilyen összefüggés eszembe, mint amit Kimi írt, de igaza lehet. Én is tettem már fel Marciról pucér fotót.

Juca: édibédi kicsi tündér Kinga. Na és a sérója :P ! Csak egy kicsit van elernyedve :wink: !

Katus: ha már úgy érzed, hogy nem bírod, akkor ülj le a babanet elé és majd mi felvidítunk :) :) :) ! KITARTÁS!!!

Oriandyval most váltottunk egy sms-t. Kérdeztem, hogy hogy vannak, mert amikor ott voltunk náthás volt Dani. Azóta kiderült, hogy mandula és középfül gyulladása van szegénynek :( ! Mindehhez társul 39,5 fokos láz :( ! Az új gépük csak húsvét után lesz meg, úgyhogy addig nem tud jönni, de majd bepótolja. Puszil mindenkit és gondol ránk ezerrel :lol: :lol: :lol: !

Képzeljétek, olyan jó napom van ma. Összefutottam az egyik volt évfolyamtársnőmmel, akivel nagyon kedveltük egymást. Éppen anyukámmal sétáltam és mondtam neki, hogy milyen aranyos az a baba, akit az anyukája kenguruban vitt. Erre odajön hozzám a csajszi és kiderül, hogy ismerjük egymást, nemis akárhogy :) . Ami még csúcs, hogy ő ugye mosonmagyaróvári és a nővéremékkel párhuzamos utcában laknak :lol: :lol: :lol: . A nővérem is ismeri, úgyhogy máris nem lesz olyan elhagyatott. Még annyit mondott, hogy ott abban a kertvárosi lakóövezetben egy csomó kismama van, úgyhogy majd együtt bandáznak :) :) :) ! Ez megnyugtat egy kicsit. Na meg rájöttem (ismét), hogy milyen kicsi a világ!!!
Egyébként 2 hónappal fiatalabb az ő kisfia Marcinál és Bencének hívják. Nagyon tündérke volt!!!

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Eni, igazad lehet. Tuti, hogy a munkám miatt vagyok ilyen bizalmatlan. Láttam már csúnya dolgokat és sose lehet tudni...
De nem akartam senkit megsérteni, bocs bocs, tényleg ne haragudjatok.
Juca, sajnálom ami történt, de mindazonáltal megértem. Aki már egyszer megégette magát ugye... Én pénz soha nem adok kölcsön senkinek. Volt olyan, hogy egy nem túl közeli ismerős kért, de mondtam, hogy nem adok. Kérdezte, hogy miért, nincs? De, mondom, van, de nem adok. Elment és többet nem kért. Ez elvi kérdés nálam. Én sem az utcán, a földről szedegetem össze.

Gabi: ebben a pempers kódban sajna nem tudok segíteni, mert semmi pempers cuccot nem használunk.

Ex: jó a kép!

Juca: csúcs ez a kép!!! :D

Tandika: sajnálom a nyügit. Kíra babát puszilgasd meg helyettem, kis cukifalat, csípem. :)
Vendég
 

 
 

Kimi!

Ebben nem ez volt a pláne, mert adok kölcsön, hanem ezzel azok esélyét vette el, akik normálisak. És nem a pénzen volt a fő hangsúly, nagyon sok más "fontosabb" dologban is hazudott. Ember nem él vissza például betegséggel, terhességgel, vetéléssel... Van olyan szitu, amikor az ember rászorul, ne adja Isten Te szorulsz rá más segítségére hogyan esik, ha elutasít. Ezért nagyon szar az érzés, mert most valamit nem hittem el, azaz kellett a bizonyíték.
Erre a képre azért vagyok büszke, mert én csináltam, kb. 2,5 hónapos volt itt Kinga. Elaludt békaugrás közben. Akkor azért volt hajmeresztő, mert a kezét hátracsapta, a fenekét felnyomta, és tolta magát, miközben végigszántotta az orrával a földet (jelen esetben az ágyat). Később ugyanilyen stílusban kezdett mászni olyan 5 hónaposan, de hálka az égnek két hét múlva már használta a kezeit, rá egy hétre pedig normálisan mászott. Különben ma már nem lenne orra. :wink: :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Reni, tényleg mi a baj a P.C. kocsival? A bnőm most kapott egy Pikolót, ő azzal van megáldva, hogy annak az első kerekei bolygókerekek...és eddig nekik mózeskosaras, nagy kerekes kocsijuk volt. :o
Tudom, hogy Peti még szopik, de az én gyerekem már félévesen falta a babapiskótát. Szóval szerintem senki nem ájul el.

Wawel, nagyon ügyes a fiad! Petinél most az megy, hogy pár másodpercre már megáll, aztán persze keresi a kapaszkodási lehetőséget, de annyira imádom, ahogy próbálkozik.

Gabella, ezt a figurát a mostani CarStylingon lehetett beszerezni...hogy most hol lehet, azt passzolom.
Hm, Mesi jó dolgot szemelt ki magának. :D Vonalkódügyben nem tudok segíteni, mi nem használunk, csak diszkontpelust.

Juca, nem konkurálunk, egyébként sok babanetes baba van fent, BR. Adélja, Veráska Dávidja, Szgoron Renije, és még talán többen is.
Én erről a versenyről tegnap estig nem is tudtam, csak egy bnőm írt, hogy szavazzak a lányára...és ma reggel úgy gondoltam, hogy az esélytelenek nyugalmával felteszem Peti képét is.
Kingának nagyon édes a képe. Én majd májusban küldöm be Peti képét a Baba Magazinba, hogy bekerüljön a horoszkópos részre. Nem vagyok elfogult...

Kitti, épp a mostani Nők lapjában van egy iromány, egy apuka írt be az egyik szakértőnek, hogy mit tegyen, mert a lányukra az anyukája rá akarja erőltetni az ő gyerekkori álmát, és mindig hurcibálja különböző castingokra, stb. Na én ezt nem tenném!
Tudod, olyan ez, hogy minden héten feladjuk a lottót, hogy hátha, aztán ha nem, akkor is feladjuk a köv. héten, és ha jönne valami nagyobb nyeremény, annak örülnénk, mint majom a farkának. :D

Kimike, én értem, mire gondolsz, viszont megérteni nem tudlak. Szerintem a rosszindulatú embereknek nem kell, hogy az a fotó meztelen legyen, másrészt ha nem ide teszed fel, a kevésbé jószándékú emberek máshol is találhatnak gyermek- és egyéb fotókat (képtár, blog, iwiw, és társai). Ez a mostani "internet-alapú" világ (hátránya).
Jól tudod, innen egy hsz-t elég nehéz töröltetni, egyékbént a moderátornak kell azt hiszem e-mailt írni...
A pénz nálam megint más kérdés, nálam összegfüggő és persze jól megnézem, kinek mennyit adok, ha épp tudok. Mert van olyan, hogy van, de másra kell.

Tandika, sajnálom, hogy így teltek az utóbbi éjszakák nálatok. Szvsz nálunk is ez lenne, ha a férjem nem tenné ki hozzánk a gyereket. De sok helyen olvasom, hogy pl. a kiságyat teszik a szülők ágya mellé, hogy azon az oldalon leveszik a rácsot. Tetszene az ötlet, csak nálunk a helyhiány miatt kivitelezhetetlen...

Katus, nálatok ilyen "sportszabi" is van?! Érdekes, amit írsz, a tesómnak és a bnőjének már a műtét napján kötelező volt járkálnia, még ha nem is ment simán, ráadásul a majdnem-sógornőmnek mindkét térdét műtötték. :o

Marcy, Oriandyéknak ezúton is sok gyógypuszi!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok.

Na megjöttem én is, voltam dolgozni, aztán a Tescóban, ma az apukája fürdeti Ádit úgyhogy addig tudok írni.

Katus, de örülök, hogy írtál. Jó neked, hogy pancsa már ilyen szinten beszokott a bölcsibe, Ádi még mindig hazajárós délben mert nem hajlandó aludni és mire megszokná hogy jár addigra mindig újra lebetegszik.Most is itthon van hétfőig.

Ági, tetszik a hasonlatod a lottóval kapcsolatosan.
:D Mi nem lottózunk, de nyerni azért persze szeretnénk.Egyszer csináltam egy interjút egy nénivel, akinek 4ese volt az ötös lottón kétszer is.Tomi is elkisért. Utána a néni sikerén felbuzzdulva mi is vettünk egy szelvényt és úgy éreztük most aztán tutira megütjük a főnyereményt. Még egy kettesünk sem lett...erről ennyit. :evil: Pedig olyan lelkesek voltunk.

Móni, kölcsön adás ügyben hasonlóan vélekedek mint Te. Nem szoktam pénzt kölcsönadni, de nem is kérek senkitől. És nem azért, mert sajnálom, vagy nem akarok segíteni másoknak. Egyszerűen csak sok a rossz tapasztalatom ezen a téren...és az anyagiakat egyébként sem keverem bele szivesen a kapcsolataimba. Mi csak a lakásunk megvásárlásakor fogadtunk el pénzt de tényleg csak a legközelebbi barátunktól, ez két hónapja volt és már a 80 százalékát vissza is fizettük azóta. Nem szeretek tartozni és törekszem annyira a biztonságra hogy nem csinálok magunknak kinntlevőséget. Persze, ennek az alapja a gyerekkoromban keresendő: szüleim mindig fűnek fának tartoztak és korán megtapasztaltam, ez mennyire rossz.

Juca, én már láttam Kingának ezt a fotóját az iwiwen és nagyon tetszett, a férjemmel jót nevettünk a kis rigaláncon.:-)

Vettünk a Tescóban úszópelust, méghozzá Liberó tipusút - 1500 Ft volt tíz db. Egyébként még sosem használtunk Liberót, na majd most. Kíváncsi vagyok Ádinak hogy fog tetszeni a víz.

Na kész vannak a srácok a fürdéssel, megyek Ádit altatni!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Csak nagyon gyors bejelentkezés, élünk és virulunk, de nekem 2 napig nem akart este működni a babanet... :evil: Ma is szórakázott velem, de aztán sikerült.

Köszönöm mindenkinek a dicséretet! :)

Reni!
Tej és liszt 8 hónaposnak? Nem gyors ez a tempó egy kicsit? :roll: Írtam privit!

Tandika!
:( Kiderült végül, hogy mi volt a baj?

Katus!
Gyógypuszi Pannának!

Bocs, hogy most csak ennyi, ma Győrben voltunk, K.O. vagyok... Kende is 7-kor már beájult, hja kérem, aki nem alszik napközben, csak egy órát... :P Rohanok zuhizni!

Puszi!

Kép
Kép
norwell
 
 


Juca: végülis nem ismerem a sztorit, így nem mondhatok véleményt sem. Így reagálni sem akarok, mert hülyén hangzana és úgy is csak elbeszélnénk egymás mellett. Meg utólag könnyű okosnak lenni, tudom. Amúgy tényleg sajnálom, hogy ez történt veled, pocsék érzés lehetett. Tudom, hogy nem csak a pénz miatt, hanem lelkileg is, hogy visszaéltek a bizalmaddal.
A hozzám közel álló emberek kértek már tőlem segítséget és kaptak is természetesen. De ők, akik tényleg fontosak nekem, ők még soha nem kértek pénzt, hanem mást. Pl. segítséget költözködésnél, 1 nap bébiszitterkedést stb. Nem sorolom.

Kitti: Rossz gyermekkorod lehetett, sajnálom. Büszke lehetsz arra, hogy ennek ellenére sikeres, boldog életet élsz egy szerető férjjel és egy tündéri kisbabával.
Vendég
 


Sziasztok!

Pénzkölcsönzés:
Én adtam, azóta nem is találkoztam a lánnyal :-( utólag sajnálom, mert a pénz is hiányzik, de jobban zavar, hogy nem tudom, mi van vele...

Kitti!
Anyukám is hasonló gyerekkorból tört ki, diplomázott, boldog családi életet élt, úgyhogy szerintem is nagyon ügyi vagy!!!

Juca!
Fotó édes nagyon!!! nekünk cicáink szoktak ilyen lükeséget csinálni kicsi korukban :oops: Maki katonai styleban nyomult, már amikor már hajlandó volt egyáltalán mozogni.

Gabi!
Mi nem Pampersözünk, mert Maki elég húsos combilag, és amikor kaptunk egy csomag Pamperst, abból gyakran kifolyt a termés a lábánál... azóta mi Liberot és Babylove-ot használunk általában.

Katus!
Sok erőt kívánok a több műszakhoz!!! Én egyszer ápoltam hetekig Gábort, mert térdszalag szakadása volt, de akkor még nem volt gyerekünk, nektek meg ugye kettő is... Bár akkor nekem az volt a legdurvább, hogy trombózis elleni szurit kellett adnom a hasába minden este két hétig...

Tandika!
Kírának jobbulást!!! Én most úgy érzem, hogy a fogzásnak vannak valahogy fázisai, és van, amikor az ínye duzzadt már, fog még nem jön ki, de ő már érez fájdalmat, kellemetlenséget, és emiatt nem tud aludni rendesen.
Szerintem mi is itt tartunk, egész éjjel fél óránként sírt fel, de ez most még lightos volt a két héttel ezelőttihez képest, mert meg lehetett nyugtatni, illetve rajtam cumizva vissza tudott aludni sokszor. Így én is tudtam valamit aludni.

Norwell!
Én sem merek adni gluténtartalmú meg tejes cuccokat, de most már néha arra gondolok, hogy túlparázom a dolgot... Ma tudtam venni gluténmentes, tápszeres "tejpépet", eddig Holle rizskrémet csináltam meg tápszerrel és friss gyümölccsel vacsira. Család kérdezte, hgoy miért nem veszem a kekszes, meg mit tudom én milyen tejpépet, én meg magyarázkodtam, hogy glutén, meg tej, izé... Fene se tudja, mi a jó...

Na, most megyek tisztálkodni, jó éjt mindenkinek!

Kata

Kép
wkata
 
 


Kimi!

Nekünk pölö a foglalót zsebből kifizette két barátunk (azaz egy, de ketten is megtették volna 1,4 milliót, tehát nem kis pénzt, de nekünk szinte 0 Ft készpénzünk volt, egy hónapos ingyenes pizzaellátmányért :twisted:), az volt az első, hogy amint a bank utalt, már nyomtuk is vissza a pénzt. Viszont ha ők nincsenek nem tudunk költözni. Tudod nagyon jó érzés, hogyha megszorulunk, akkor lenne valaki, aki segít. Igen azóta sem kértünk kölcsön, meg előtte sem. Viszont adni adtunk. A bébiszittelés, meg költöztetés, meg természetes dolog. Borzalmasan naív ember vagyok, és hiszek abban, hogy ha segítek, akkor nem csak annak jobb, akinek segítek, hanem nekem is. Mindig meggondolom, hogy nekem hogyan esne az ellenkezője. És nem csak pénzzel. Amikor Reni megakadt az ebay-jel meg sem fordult az agyunkban, hogy ne segítenénk (pláne, hogy még ludas is voltam). Érted. Ezek olyan pici dolgok. Remélem ez meg is marad bennem. A világ amúgy is túlzottan szekularizált, gyakran a családban sem segítenek, előttünk az ellenkező példa volt. Tudod az a tipikus: uncsitesómék négyen voltak tesók, de mindig ott lebzselt fél Sátoraljaújhely, plusz még mi ketten a húgommal (mert anyuék váltak, és a nagynéném elvitt minket két hétre), plusz még a plébánia kutyája. Tudod, egy kis lecsó, egy kis zsíroskenyér mintegy 10-15 főre naponta. Most már mind a négyen Pesten élnek, de tök hasonló a szitu. Bármikor mehetünk, mert +/- 3 fő meg sem kottyan. És ők azok, akik szemrebbenés nélkül segítenének, ha kellene.
És így vagyok a babaruhákkal, a bölcső sem kopik el, meg az övterelő sem, a könyvek sem fakulnak az olvasástól, és igen néha van, hogy valaki megakad és akkor kölcsön adunk. Ezért meg sem fordult a fejemben, hogy átvág valaki. Ismétlem nem ez volt a leggázabb, hanem, amikor olyanokkal dobálózott, hogy méhnyakrákja van. Ezek után minden kacifántosabb történetnél összeszorul a torkom. Most is, pedig most igaz volt, és tudtam is és mégis. Nehéz az emberekbe vetett bizalmamat visszaépítgetni, de kell. mert különben a magam szemében vagyok genya, és most az voltam. Ez überfos érzés. És most szó nem volt pénzről, sokkal nagyobb dologról sajnos. :-(
Másak vagyunk, máshogyan gondolkodunk, de ez így van rendjén. 8)

tjuca
 
 


Hali.

Norwell, nálunk is volt olyan, hogy Peti alig aludt napközben, de minderre rátett egy lapáttal, amikor csak este 11 után altattuk el, és addig egy nyekket nem produkált. A fene se érti...

Juca, na ezt szépen megfogalmaztad! De tényleg, kalapot le előtted.

Wkata, mi mások vagyunk, de hidd el, ha egy gyerek érzékeny valamire, az anyatejes korában is kijöhet... Peti kezdetek óta tejalapú tápit kap, és a dokinőnk a legutóbbi tanácsadást megelőzően (legutóbb nem mentünk be hozzá, csak lemérettem a drágámat), hogy 9 hós korától nyugodtan adjak neki tejterméket, ha eddig nem volt baja.
Ahogy írtam, ő már félévesen kapta a babapiskótát, most meg épp kaláccsal tömöm a fejét.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Juca, szeretlek, még az éteren keresztül is, azért, mert ilyen vagy. :D

Lányok most nagyon dolgozom, este jövök s akkor reagálok mindenre!


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Wkata,
szerintem nem túlparázás. Én is minél később akarok majd neki lisztet, tejet és cukrot tartalmazó ételeket adni.

Ági,
szerintem mások vagyunk, máshogy gondolkodunk a témában. Szerintem pölö a kiskorban kialakított étkezési szokásos nagyban befolyásolják, hogy mit fog szeretni a babó idősebb korában. Én pont ezért nem akarok neki babapiskótát adni, mert ilyen édes rágcsák helyett inkább majd egyen gyümölcsöt.
A kalács más tészta (és tényleg :) ) reggelire egy-egy szelet az jó. De én azt is csak idősebb korában fogok Panni gyereknek adni.

De mint írtam mások vagyunk és szerintem minden gyereknek az a legjobb, ahogy az ő saját anyukája eteti.

Képzeljétek nálunk meg javul az alvásszitu. Mostanában fürdetés előtt kap Pancsi tejpépet. Már egyre többet megeszik belőle, pedig az elején iszonyat szájhúzás volt :)
Fürdés után cici, aztán alvás és amikor megébred éjszaka akkor ha látom, hogy félálomban van, akkor csak cumit nyomok a szájába és csak ha nagy nyügizés van akkor kap cicit is.
Ezzel a módszerrel tegnap két ébredés volt: hajnali egykor egy 20 perces cicizős, aztán fl ötkor egy cumis. Ma volt 11kor és 1kor egy-egy cumibenyomós és fél öt felé egy 5 perces cicizés, aztán 8ig aludt :)
Annyival, de annyival kipihentebb vagyok :)

Viszont azt álmodtam tegnap, hogy szilveszter van és én épp szülni megyek a kórházba. Aztán felébredve gyorsan ki is számoltam, hogy ahhoz most kellene teherbe esni, mondtam is Gusztinak, hogy akkor nagyon vigyázzunk, mert én egyenlőre nem szeretnék ketteskét. Vagyis nem szilveszterre, hanem úgy április-május körül.

meteor
 
 


Sziasztok!

Végre sikerült idejutnom hozzátok. :)
Julcsit kicsit bezavarta az óraátállítás, így két éjjel felkelt, és kb. egy órán keresztül tök éberen fent volt, játszott, mint aki teljesen kialudta magát. Az elmúlt éjszaka végre jól aludt.

Voltunk szemészeten, szerencsére minden rendben Julcsi szemével, nem kancsal egyáltalán. :) Kicsit ciki volt, mert azt sem tudtam megmondani, hogy melyik szemére vélte kancsalnak a háziorvosunk, a szemészen meg láttam, hogy azt gondolja, inkább a dokinknak kellene hozzá jönnie. :lol:

Mindenkinek köszönjük a hófordulós köszöntést! :)

Kimike, igen, 90 napos diétázok, már 6 kg lement, még ugyanennyit szeretnék leadni. Júliusban megyünk esküvőre, addigra szeretném formába hozni magam. :)

Ex, nagyon tetszett a kép! :lol: Tegnap vett a férjem Julcsinak újra húzható fogkefét, fogkrémmel, mert szerinte mindjárt itt a foga, és hát nehogy felkészületlenek legyünk... :lol:

Preni, nekünk bejött a P C kocsi...

Wawel, nagyon ügyes már Kornél, és tényleg nagyot nőtt! :)

Katus, örülök, hogy jelentkeztél! Kitartás, és ha dumcsizni szeretnél, tudod, hol találsz! :wink:

Tjuca, én betettem volna a képet a Kismamába, szerintem nagyon jópofa! :) Én is írtam még anno a Kismamának egy szívhez szóló levelet, mikor terhes voltam, a hónap kismamájára jelentkeztem, de szintén válaszra sem méltattak... :(

A segítségkérés-nyújtással kapcsolatban nekem is eszembe jutott valami... A mi családunkra jellemző az összetartás, ahol tudunk segítünk egymásnak, pl. szinte az összes babaholmit a nővéremtől örököltem, alig kellett vennünk valamit. Ez nagyon nagy segítség volt, ugyanis mikor 3 hónapos terhes voltam, kirúgtak a munkahelyemről, a férjem még tanult, tehát a kevéske megtakarított pénzünkön kívül nem volt semmink. Akkor nagyon kétségbe estem, de a nővérem teljes mértékben mellettem volt, megnyugtatott, mondta, hogy amíg ők vannak, meg anyuék, ne aggódjak, ennél nehezebb dolgokat is megoldottunk már. A férjem családjára viszont már kevésbé jellemző ez a hozzáállás. Mikor megtudták, hogy terhes vagyok, padlót fogtak, hülyének tartottak, hogy ilyen anyagi háttér mellett gyereket vállalunk (hozzáteszem meglepi baba volt), és miután kirúgtak, már úgy éreztem egyenesen utálnak. Elég rossz érzés volt ez, soha nem azt látták, hogy az unokájukat hordom a szívem alatt. Mellesleg, ők sokkal jobban állnak anyagilag, mint az én családom. Miután megszületett Julcsi, már végképp rá kellett jönnöm, hogy csak magunkra számíthatunk. Amikor Julcsinak 3 hetes korában lágyéksérve lett, ott álltunk teljes kétségbeesésben, egyrészt kölcsön kocsival vittük Szegedre a klinikára, és örültünk, hogy tankolni tudunk bele... Ekkor mondtam, hogy azonnal költözzünk vissza Pestre, úgy voltam vele, itt könnyebben eljutunk bármelyik kórházba. A sógorom költöztetett fel bennünket, egy nap alatt lezavartuk a költözés mellett a gyerekszoba berendezését is. Nem volt egyszerű, de akkor csak az érdekelt, hogy Julcsi jól legyen. Másnap már vittük a Bethesdába, hogy kiderüljön, mi lesz a sérvével. Akkor még úgy tudtuk, hogy leghamarabb is fél éves korában fogják megműteni, előbb csak akkor, ha vészhelyzet van, és kizáródik, akkor azonnal, azaz 6 órán belül műteni kell. Az volt a szerencsénk, hogy a férjemnek még volt egy hete a munkakezdésig, így el tudtunk menni a kórházba BKV-val is, ketten már tudtuk emelni a nagy babakocsit. Közben végig rettegésben voltam, állandóan az járt a fejemben, mi lesz, ha a férjem már dolgozik, és akkor jön ki újra Julcsi sérve, hogy jutok el vele egyedül a kórházig... Szerencse, vagy szerencsétlenség... ma már az előbbinek gondolom, hogy abban az időszakban kellett azonnal bevinni a kórházba, míg a férjem itthon volt, ugyanis egyik este kizáródott Julcsi sérve. Amint rájöttünk, hogy nem lehet visszatenni, elkezdtük gyorsan számolni, kb. mennyi ideje lehet neki kint, mennyi idő alatt BKV-zunk be a kórházba, meg lehet-e még menteni a petefészkét... A férjem rögtön telefonált az apukájának, hogy vigyen be bennünket kocsival (kb. 10 percre lakik tőlünk autóval), mert sürgősen be kell vinni Julcsit a kórházba. A válasz az volt, hogy már ivott sört, nem vezethet... A hideg zuhany után rögtön beugrott, hogy az anyukája is épp Pesten van a bátyjáéknál, hívjuk fel őt, neki is van kocsija. Hát, csodák-csodájára ő is épp ivott egy konyakot, ő sem fog vezetni... (Hozzáteszem, soha nem láttam anyósomat inni.) Teljesen padlót fogtunk, láttam, hogy a férjemben egy világ dőlt össze. Anyósomék kimondatlan álláspontja tehát az, hogy a mi gyerekünk, mi problémánk, oldjuk meg mi... Ezután gyorsan hívtunk taxit, mázlink volt, mivel Julcsi félegyházi baba, így kaptunk az önkormányzattól 40 ezer Ft támogatást, aznap kaptam meg... Tehát volt pénz taxira, beviharzottunk, és éjfélre meg is műtötték Julcsit. Sokszor eszembe jut, hogy anyósomék vajon tudtak-e abban az időben teljesen tiszta, nyugodt lelkiismerettel aludni...
Utána még kétszer kellett mennünk kötözésre, volt, hogy hordozóban cipeltem (2 hétig véreztem után a megeröltetéstől), volt, hogy taxiztam, de megoldottam.
Azóta mindig van itthon nálam pénz, soha nem tudhatom, hogy mikor kell gyorsan valahová eljutnunk.
Nagyon sokat tanultam az esetből. Azóta tudom, csak magunkban bízhatunk. Azt is megfogadtam, hogy ha majd Julcsi nagy lesz, elmesélem neki ezt az estetet, úgy érzem joga van ahhoz, hogy tisztán lássa, milyenek a nagyszülei. Mert lehet, hogy azóta már nem gondolok erre az esetre, és valamelyest normalizálódott a kapcsolatunk a férjem szüleivel, úgy érzem, Julcsit is szeretik, de hogy elfelejteni soha nem tudom, az biztos...

Hú, csajok, ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lettem, és untattalak benneteket... Szerintem Juca írásának a hatása, hogy előtört belőlem. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Lányok,

Gombi: bár mi régóta (attól függ, mihez képest) ismerjük egymást és emlékszem is a kálváriára (bár azt hiszem, akkor nem fejtetted ki ennyire) annyira felhúztam most magam, hogy hogy képesek emberek ilyenek lenni, hogy halál komolyan sírni tudnék. Ha azokra nem számíthatunk, akik közel állnak hozzánk, akkor mit várjunk a többi embertől????????
Egy kicsit rossz passzban vagyok, biztos ez is teszi, hogy érzékenyebben érint ez a dolog, nagyon sajnálom, ami veletek történt!!! Halál komolyan, majdnem sírtam, amikor olvastam...

Örülök, hogy nincs probléma Julcsika szemével!

Eni

Eni
marcy
 
 


Juca: kicsit olyan érzésem van, hogy a mételyed miatt belém törölgeted a lábad és kisarkítod a dolgokat. Ezt ne légyszi! Semmi közöm ahhoz, hogy mi történt veled, csak célozgatsz dolgokra, amiből messzemenő következtetést nem lehet levonni. Érzem, hogy nagyon bánt a dolog, viszont akkor ezt nem rajtam kellene levezetni, hanem megbeszélni az érintettel. Én személy szerint nem szeretem a veszekedést és mindíg kerülöm is az ilyen helyzeteket. Úgyhogy ezt a témát kérlek zárjuk rövidre!
Vendég
 


Kimi!

Hát ezt most nem értem, semmi célzást nem írtam, és semmi hátsó gondolat sem volt a soraimban. Veszekedni meg eszembe sem jutott. Én csak azt írtam, ami ránk, a családunkra jellemző. Szóval nem értem. Tényleg zárjuk rövidre. Ja és emlékszem egyszer már felkerült itt a téma valamilyen más vonalon, talán anyóskérdés, és ugyanezt le is írtam. A két dolog nem összekeverendő. Megbántottam valakit, amit bánok is, de ahhoz, és a kölcsönadásnak az égegyadta világon semmi köze. (nem tartozik ide, de akkor legyen tiszta víz a pohárban. Konkrétan elég kanyargós út után végre babát vár egy lány, és Tamás módjára bizonyítékot kértem, mert kb. fél éve volt egy másik csaj aki végigszívatott egy másik fórumot történetesen, hogy rákja van, és "többször volt terhes", és habként a tortán kért kölcsön két embertől, az egyik én voltam. Azóta bennem van a para, és mindig elgondolkodok, hogy valaki talán tégla. Ennyi. Ha valakit megszivat egy hazudozós, utána nehezebben hisz a nem hazudozósaknak, és ezzel történetesen bántja a másikat, és magát is. Tudom, hogy igazat mond, és mégis kételkedek. Valahogyan nem indít mindenki tiszta lappal. Itt a hiba BENNEM van, nem bízok úgy az idegenekben, mint egy évvel ezelőtt.)
Semmi bántó nem volt a soraimban, kétszer is elolvastam. Mint mondtam ahány ház annyi szokás. Nem adsz kölcsön, oka van. Értem. Mi adunk. Ennyi.
Úgy látszik valami van a levegőben :-( Kíváncsi vagyok hányan értették még félre amit írtam :cry:

Gombi!

Hajmeresztő. Ilyen legvadabb álmaimban sem fordulna meg a fejemben. :cry:
Kingának van egy nagyon pici köldöksérve. Dokinő azt mondta, ha változik, nől, akkor azonnal vigyük, de addig nincs vele teendő. Erről tudsz valamit? Örülök, hogy szemkérdés tökéletesen megoldva.

tjuca
 
 


Kimike,
szerintem Juca egyáltalán nem rád gondolt, hanem egy másik topikban volt egy félreértése valakival.

A bizalom pedig tényleg nagy kincse az embernek és nagyon rossz lehet, amikor elveszi valaki. Remélem azért Juca is szépen lassan visszanyeri!

Gombi,
ez a sztori tényleg felháborító!!!! De annak viszont örülj nagyon, hogy a Te családodra számíthatsz.
Egyébként a mi családunkban is ilyen volt a helyzet az én születésemkor: apunak volt egy nővére, aki szerintem féltékeny volt apukámra. Amikor születtem az ő kisfia már 9 éves volt. Megmondta nagyanyámnak, hogy azért ne feljtse el ki az első számú unoka! A nagyim pedig nem felejtette :( Akkoriban ő járt ki Hollandiába -nem tom hogy csinálta, hizsen elvileg csak 3 évente lehetett - az unokatesómnak hozta az ajikat nagy zsákkal, nekem akkor hozott bármit is ha anyuék adtak rá pénzt.
Aztán amikor a 14 éves koromban meghalt apukám, akkor csak akkor találkoztunk ha én hívtam és kerestem őket. Volt egy időszak, amikor nagyon magam alatt voltam és nem hívtam, ekkor 6 évig nem találkoztunk, csak amikor én ezen túljutottam és újra megkerestem őt.
A nagyimnak 6 évig nem hiányzott a kettes számú unokája :(

Talán pont ezért én szeretném ha a mi családunk nagyon összetartó lenne! A tesómmal és a barátnőjével ez meg is van, Guszti tesójára is számíthatunk ha van valami nagyobb dolog: költözés stb., de azért ott érezhet a 140 km távolság. Velük sajnos sokkal ritkábban találkozunk!

Juca,
remélem a métely oszlik majd hamarosan és közülünk senki nem próbálja elvenni a bizalmad!
Szóval csak azt akartam írni, hogy "szeretünk barbi :)" és maradj olyan amilyen vagy: tisztaszívű és ami a szíveden az a szádon típus!

meteor
 
 


Igen, szeretünk Juca! És mindenkit szeretünk itt a topicon!

Én Ritát szeretem a legjobban, mert segít nekem babarucit venni!

Kimike! Téged is szeretünk, és Juca se bánt, én se láttam bántót a hozzászólásában!

Hm...

Palacsintát sütök, futás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Egyébként én is segítek mindenkinek, igaz, pénzzel nem tudok segíteni. Amíg nem muszáj, nem is kérek, inkább családon belül oldjuk meg. Szerencsére mindig segít a család, ha anyagiakról van szó, akkor is megoldjuk...

Ez a család hosszú téma, majd egyszer leírom...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella,
köszi :D

A sok szomor sztori után egy jó hír: a múlt heti kiakadásom után (tudjátok eltűnős barátnők téma) szombaton végül átjött a legjobb barátnőm és végre egy nagyot dumáltunk. Jó volt!
Viszont éreztem rajta, hogy valamit nem mond el, de nem akartam nagyon feszegetni, mert tudtam, hogy próbálkoznak a gyerek témával és úgy voltam vele, hogyha valami rossz hír, akkor addig nem feszegetem, amíg magától nem mondja.
Aztán tegnap este felhívott és kiderült 13 hetes terhes :) :) :) Csak babonából nem akarta senkinek se mondani előb.
Szóval éjjenéjjenéjjen!!!!!!! És picsogtam a telefonban mint egy hülye :) Annyira, de annyira örültem nekik!

meteor
 
 


Mindjárt indulunk sétálni. A időjárás jelentőnk 22 fokot mutat, de olyan hihetetlen, nem is süt a nap, de attól függetlenül persze lehet meleg a levegő :) .

Kimi: meg kell védenem Jucát, én nem éreztem ilyen felhangot a mondandójában, eszembe sem jutott. Persze néha én is így vagyok, ha valaki reagál valamit az irományomra lehet, hogy én másképp értelmezem, mert én vagyok az érintett :lol: !
Spongyát rá :lol: :lol: :lol: :lol: !!!

Eni

Eni
marcy
 
 


Szavazzatok megint! :oops:
http://www.bastiano.hu/index.php?todo=s ... rszam=1403


Eltűnt barátnőm nekem is sok van, előkerülő meg nagyon kevés... Magányos vagyok...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


gabella
 
 


Sziasztok!

Gombi!
Nagyon mélyen megérintett, amit írtál, pedig még emlékszem anno, bár akkor még csak olvasó üzemmódban voltam itt. Én szerintem szóba sem álltam volna anyósékkal ilyen "segítség" után. Az én anyósomra nem számíthatok, mert a kedvenc unoka lefoglalja "mindennapjait", de tudom, hogy ha baj lenne rohanna (legalábbis remélem!!!) és alapvetően egy nagyon jó szándékú ember!
A PC kocsival már kezdek megbarátkozni. Csak azok a jó nagy
kerekek hiányoznak, amik a másik kocsin vannak!!! :lol: :lol:
Fogkefe! :shock: :lol: Peti is fogatlan papóka még! De már én is vettem fogkefét!

Kimike!
Én sem értem! :shock: Valamit félreérthettél!

Én is írok 1-2 gondolatot a segítségnyújtásra. amikor megnyertem az ebay-en a rucikat, akkor döbbentem rá, hogy a kártyám nem dombornyomott (sem a férjemmé), így nem tudok fizetni az interneten keresztül a paypal rendszerben. Persze az én hibám, mert előbb tájékozodni kellett volna és aztán belevetni magam a licitbe! :oops: Jucáék voltak olyan rendesek, hogy felajánlottak, mint rutinos ebayezők, hogy segítenek és kifizetik nekem. Persze előre elutaltam nekik az összeget! Elvileg ezt megtehettem volna az amcsi csajnak is, csak ő nem ment bele, hogy közvetlenül neki utaljak. Magyarul nem volt bizodalma, hogy megadja a bankszámlaszámát!

Nekem van egy nótorius köcsönkéregető nagynéném. Eleinte rendszeresen kölcsönadtam, most már simán tudom azt mondani, hogy nincs. ( Van, hogy tényleg nincs!) Otthagyta a férjét és két gyerekét. Összeállt egy pasival, akinek szült még két gyereket ( amit nem lett volna szabad, mert súlyos beteg, erős gyógyszereket szed, mindemellett cigizik. Mindkét gyerek korababa lett és 1kg alattiak), mindketten rokkantnyugdíjasok. Minden hó végén eljátsza, hogy jaj, nem tud a gyereknek pelenkát, bébiételt stb. venni. Na, egyszer csak megelégeltem, mert először is nem nekem szülte a gyerekeit, másodszor mindketten erős dohányosok. Legalább hó végén döntse már el, hogy mi a fontosabb a gyereke vagy a cigije. Én nem finanszírozom az ő passzióját. Azóta utáll is, de nem érdekel.


Norwell!
Kende mozgásfejlődése hipergyorsaságú!!!! Nagyon ügyi a fiatalúr!!!!
( Csak én iyenkor kezdek beparázni, hogy Peti mozgás fejlődése milyen lassú!)

itt is süt a nap (bár fúj a szél). Peti durmol. Ha felkel kajcsi, és irány a séta!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Hú mi minden történt itt, mióta reggel elmentem!
Hirtelen most köpni - nyelni nem tudok. :shock:
Gombi, :( én is nagyon sajnálom ami történt Veletek és örülök hogy széphajú Julcsi szeme rendben van!

Juca, Móni, ne perlekedjetek! :D

Most megyek és befejezem a cikkem, mielőtt felébred Ádi.

Puszi mindenkinek:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Lányok, mindannyian aranyosak vagytok! Tényleg. :) Én azt tanultam az iskolában, hogy ha valaki valamit félreért, az általában az adó hibája, nem a vevőé. Egyértelműen, a lehető legegyszerűbben kell kommunikálni, hogy mindenki értse, még én is. :wink: Na de spongyát rá, ahogy Eni mondaná. :D

Méz: ez a történet hátborzongató! Nagyon felnőtt gondolkodásra vall, hogy túl tudtad magad tenni az eseten. Le a kalappal.

Gabi: egy kis palacsintát küldhetnél, nyami nyami, nyitom az ablakot. :lol:

Meteor: akkor Nálatok nemsokára baba lesz? Ez nagyszerű és nagyon izgalmas. :)

Kitti: áruld már el, hol vettétek Ádámnak azt a szuper cipellőt! Már megőrülök, hogy Milán állandóan lerúgja a lábáról az övét, egyszerűen felesleges rá adni. Úgyhogy holnap el is megyünk, veszünk másikat.

Mézgombi: megleptél a fogyókúrával. Pedig nagyon csini csaj vagy. :wink:
Vendég
 


Kimike,
nem-nem. Félreértettél:) Most a barátnőm terhes. Én csak álmomban szültem.
Mi majd nyár végén akarunk elkezdeni ismét próbálkozni. Én azt szeretném, ha jövő tavasszal érkezne Ketteske:)

Cipőügy: mi tegnap a barátnőmmel kint voltunk aGL outletben és a Sportmania boltban voltak tök jó kis gyerekcipők: én egy Converset vettem 2500-ért, de voltak járni tanuló babaóknak Nike-k is. Ált. 2500-6000 között voltak, amik Siesta plusz egyéb cipő árakhoz képest annyira nem is vészesek!

meteor
 
 


Meteor: :lol: :lol: :lol: Dehogy értettem félre. Értem én, nem sokára, jövőre, bő 1 év múlva születik ketteske nálatok. És most pedig a barátnőd terhes. Szuuuuuuuper!!!!!!!! :lol:
Vendég
 


Meteor: hol van ez az outlet? Budaörsön?
Vendég
 


Reni!

Mondjuk részedről nagyobb bátorság volt láttatlanban átutalni a pénzt, Tiéd a pont. :twisted:

Kimi!

Most erre mit mondjak. Nem vagyok egy ultrahang generátor.

Gabella!

A tali után együtt mértük fel a terepet Ritával. Mondjuk én elvesztem a technikában, én ott megakadtam, hogy hogyan tudsz láttatlanban távvásárolni, de Rita vágta a témát. Biztos csinkók lesznek a ruhák. :wink:

Norwell!

Két hónappal ezelőttig még Kinga pariban volt Kendével, de azóta Kende elhúzott, mint egy üstökös.

Mennem kell gázártámogatást intézni. Holnap van az utolsó nap, mikor fel lehet adni, úgy, hogy visszamenőleg is megadják.

tjuca
 
 


Nem akartam itt depi hangulatot csinálni, csak ma kikívánkozott belőlem... Amikor történt, azért nem írtam meg, mert akkoriban csak az érdekelt, hogy Julcsi rendbe jöjjön, és hát, nem is voltam túl büszke apósékra...
Ma már csak akkor jut eszembe a szitu, mikor pl. após nálunk vacsizott, és megivott két felest, meg két pohár bort, utána meg simán hazavezetett... Olyankor mindig megfogalmazom magamban a kérdést, hogy vajon, most nem zavarja, hogy alkohol fogyasztás után vezet. De aztán gyorsan elhessegetem a gondolatot. Semmi kedvem már mindig ezen rágódni egyrészt, másrészt, a megbocsájtást tartom az egyik legnemesebb emberi tulajdonságnak. Mindig arra a gondolok, hogy ők a férjem szülei, és valahol őt is megbántom azzal, ha haragszom rájuk.
Hozzá kell még tennem, hogy apósék a maguk módján azóta "igyekeznek", pl. apósom eddig mindig vigyázott Julcsira, ha megkértük, és anyós is meg szokta Julcsit lepni valamivel, ha hazamegyünk.
Mi alapvetően optimista emberek vagyunk a férjemmel, azt szoktuk mondani, minden gond, probléma csak erősít bennünket.

Kimike, aranyos vagy, de szerintem keversz valakivel, van még mit leadni. :wink:

Meteor, gratula a barátnődnek! :)
Hát, ilyenkor jön az a mondás, hogy a rokonok azok, akiket nem válogathatja meg az ember... :?

Juca, Julcsinak is van egy kis köldöksérve, de azzal nem csináltak semmit, azt mondták, kb. két éves korára rendbe jön neki. Ha nem nagy a köldöksérv, akkor általában nem szoktak semmit csinálni vele, ahogy nő a gyerek, erősödik a hasfala, úgy rendbe is jön.

Marcy, itt olyan borús idő van, nem is volt még hangulatom kimenni... Pedig össze kéne kapnom magam, Julcsi lassan kezdi hiányolni a szokásos délutáni hintázást. :)
Tök aranyos vagy, hogy így együtt éreztél... :)

Na megyek mert a csajszi itt áll mellettem, és hallom lelki füleimmel, ahogy mondja, hogy "anya, irány a játszó!" :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Miután feljöttünk, Julcsika úgy gondolta, rendet tesz a cd-ék körül... :lol:
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Juca! A látatlanba vásárlás nekem úgy jött, hogy annyit tudok, hogy a C und A ruhák szépek, jó minőségűek, és bízom Rita ízlésében, még így ismeretlenül is, szóval ronda ruha tuti nem lesz! :D Az összegben meg megegyeztünk, úgyhogy még jó is lesz egy kis meglepi! :D

Nem akarok mániásnak tűnni, de ma a babaszobán is indult egy nyereményjáték!

Szavazós izé, ha gondoljátok, kukkantsatok be!

Mesi albuma: http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=25230

Jó éjt mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!
Mostanában nem olvaslak titeket, minden napra van valami, ablaktisztítás, tegnap egész nap a barátnőméknél voltunk, akinek 2 gyerkőce van, 2 és fél éves és egy 7 hónapos, ma meg a házban csináltunk babatalit 3-an.
De remélem hamarosan visszatérek, addig is puszi!!!!

Mári

Kép
mári
 
 


Üdv.

Meteor, lehet, hogy igazad van, de pl. én kicsinek kávéspohár számra ettem a natúr kristálycukrot, és NEM vagyok édesszájú, sőt, rühellem a tömör édes dolgokat. Számomra ez az elmélet nem helytálló. Főleg, hogy a saját életemből az ellentétjére is tudod példát: kicsinek utáltam a borsófőzeléket (volt olyan egyszer, hogy az anyukám emiatt a fejemre is borította), és lőn, most meg imádom.
"De mint írtam mások vagyunk és szerintem minden gyereknek az a legjobb, ahogy az ő saját anyukája eteti." --> ezzel viszont maximálisan egyetértek.
Az álmod nagyon jó. Néha én is nagyon szeretnék újra babás lenni, de ahhoz dolgoznom kéne, mert nem szeretnék még egyszer csak GYES-t kapni. :o
Az alvás szitu javulásához gratula.
Az unokákról számomra nagyon érdekes, amit írsz. Nálunk is van "kivételezés", nálunk én vagyok egyeske, viszont ajándékozás terén sosem tettek köztünk különbséget!
A bnődnek ezúton gratula...csak volt oka, hogy átment hozzád, biztos tudni akarta, milyen anyának lenni. :) JÓ! (Igaz, néha macerás...)

Gombi, képzeld, Petinek már látom a két alsó fogát. Igaz, recéje még nincs, de látszik a két fogacska teteje. :D Én ilyen fogkefét nem veszek, én bőszen fogom törölgetni nedves textilpelussal. Aztán ha több fogacskája lesz, majd veszek, persze, habár szvsz először inkább játék lesz, mint használati tárgy. :)
Hm, nem is tudom, hogy anyósodékról mit írjak...talán jobb lesz, ha semmit. Egyébként vicces, hogy a bnőm ma pont ugyanezzel jött, hogy neki se hagyott otthon a párja egy kanyit sem, és se telefonja (vagyis nincs rajta pénz), se semmije, hogy mit kezdene, ha épp akkor válna szükségessé?!
Ja, és jó, hogy nincs gond a kis menyasszonyunk szemével! Látom, nagyon egyformák...Peti is imádja az adathordozókat.
Fogyizni nekem is kéne, de a nagyi főztje mellett egyszerűen lehetetlen vállalkozás...majd ha lesz külön konyhám, na majd akkor (majd gurulok addigra).

Kimi, én sem értem, hogy Juca mi rosszat írt... :o Szerintem sincs benne semmi bántó másra vonatkoztatva. Az adó hibája??? Azt hiszem, akkor mindenki jóban-rosszban lenne mindenkivel. Szerintem nagyban függ ez attól, hogy az író-olvasó épp milyen kedvében találtatik. :)

Juca, nem tudom, lányoknál van-e különleges bánásmód, de Petinek is volt (van?) pici köldöksérve, mikor vittük csípőszűrésre, ezt akkor mondtam a sebésznek, aki azt mondta, hogy 3 éves koráig alap helyzetben semmit nem csinálnak vele.
Nem kapkodtátok el ez a gázáras témát. :D

Reni, érdekes rokonaid vannak...mondjuk én is ismerek ilyen embert, a bnőm párja, szóval tudom, miről beszélsz. Annyi a különbség, hogy nálunk a bnőm nem pénzt kér, hanem épp pelust vagy tápit. Persze mindig visszaadja, és nem is sűrűn kér, de azért röhej, hogy egyes emberek nem egészen "normális" a preferencia rendszerük.

Gabella, na mindjárt megnézem. Nekünk elég ez az egy. :)

Mári, várunk!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, rávettem magam és voltam kocogni! Hipp-hipp-hurrá!
Igaz, 3 km után kidőltem, de ahhoz képest, hogy két éve nem kocogtam, jó teljesítmény, legalábbis számomra. Ja, és biciklivel megyek a sportpályára és haza. Szóval, van bemelegítés és levezetés is! Viszont a derekam azóta le akar szakadni.

Amióta Peti el kezdett aktívan előre kúszni nagyon résen kell lennem. Ma tejles erővel neki kúszott a szekrénynek. Akkorát koppant a feje, de ő meg sem nyikkant. Én meg alig kaptam levegőt!!
tök jót sétáltunk ma is. Amióta jó idő van elhagytuk a délutáni szopit, mert akkor még rendszerint kint vagyunk. Viszünk az útra kölesgolyót vagy túrórudibelsőt és le van tudva az uzsi. A vízivást is feltornáztuk már napi 1,5 dl-re.

Ex!
Szavaztam Petire!

Gabella!
Mesi még nem jött össze, de próbálkozom!

Rita!
Gratula a barátnődnek!!!

Cipő: nekem is kell venni Petire. Kaptunk egy 18-ast, de alig megy bele a lába. Szerintem veszek egy 20-ast, de egyelőre a kínai is megteszi, mivel csak azért kell, hogy séta közben legyen valami a lábán. Majd ha el kezd járni, akkor veszünk komoly cipellőt!!!

Rakok fel friss képeket Petiről:

Kölesgolyó evészet:
Kép

Ma ráültetük a mérlegre, nagyon tetszett neki:
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Hát, igen későn értünk ma haza és Ádi is csak fél tizenegykor volt hajlandó elaludni. Én is nemsokára fekszem le, hulla vagyok.

Móni, a szupercipőt a Visegrádi utcában vettük Ádinak. Az üzlet egy nagy babadiszkont, normális árakkal és szerintem jó minőséggel, épp a Balzac utca és a Visegrádi utca kereszteződésében van.És nagyon sokféle cipő van, biztosan találtok az "elnyűhetetlen gyereknek" :D egy cipőt amit majd jól elnyű, de nem rúg le! :D

Ági, juhé!!!Akkor lassan Petike is tud majd harapni!:-)De izomból. :twisted: Gonoszkodtam csak. :D

Húhh, elolvastalak benneteket, de már nem vagyok fókuszban úgyhogy megyek elteszem magam holnapra. Délelőtt igérem írok valami értelmeset is!

Jó éjt Nektek.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok.

Megint én.:-) Királyul bejön az oldal ma reggel, nem?

Csak köszönni jöttem, mert indulok be a munkahelyre onnan meg szinte egyenesen utazunk Bükfürdőre.

Jók legyetek, mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Juca, Kimike, még nem biztos hogy bevállalom a tévés munkát. Tegnap este megnéztem miről lenne szó és így is úgy kell sakkoznom az időmmel, hogy gyerek is munka is, férjem is beleférjen. Nagyon sajnálom de attól tartok nemet kell mondanom, mert ez a következő egy hónapban embertelen sok melót jelentene.

Puszi mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Valakivel párban? Persze Neked kell dönteni. Már a felkérés is megtisztelő.

Ma nincs kedvem kotyvasztani. (sem) De legalább az eső nem esik.

tjuca
 
 


Sziasztok Csajok,

látszik, hogy jóidő van, sehol senki :) !

Marci alszik, még itthon vagyunk, de aztán indulunk anyukámékhoz kajcsizni és Marcinak húsvétra ajándékot venni. Már kinéztem, de aztán majd meglátjuk.

Ma készítek először Marcinak brokkolifőzeléket, de azért teszek bele krumplit és sárgarépát is, hátha úgy jobban ízlik majd :) . Kiváncsi leszek!!!

Reni: mindegyik kép édes Petiről, de nekem talán a 2. tetszik a legjobban, olyan édes, ahogy a mérleget nézi :) !
Én még nem próbáltam a kölesgolyót. Egyébként hol lehet venni??? Herbária üzletekben vagy DM???

Futás terén akkor sorstársak vagyunk :lol: . Azért nem rossz szerintem a szabad levegőn egyet mozogni, bár én is nehezen indultam neki :) ! Ahhoz képest, hogy én 10 évig atlétizáltam és még számos sportágban tevékenykedtem :lol: :lol: :lol: , majdnem kiköptem a tüdőmet először ennyi kihagyás után! Na de majd belejövünk!

Ex: egyetértek veled azzal kapcsolatban, hogy szerintem sem határozza meg a gyerek későbbi ízlésvilágát, hogy mit kapott kiskorában. Sokmindent befolyásol az biztos: pl. későbbi elhízás, fogak egészsége stb., de a kaják szeretetét nem. Szerintem :lol: :lol: :lol: !

Úgy várom már a húsvétot, először is azért, mert Marcinak ez lesz az első. Másodszor pedig azért, mert mi minden húsvétkor férjem apukájával és barátnőjével elmegyünk 2 napra kirándulni. Az utóbbi 5-6 év húsvétja ennek a jegyében telt.
Idén csak az első nap csatlakozunk hozzájuk, de már nagyon várom.
Balatonparti nevezetességek, érdekességek a cél köztük Nagyvázsony, Keszthely, Balatonedericsen az Afrika Múzeum és szafari park. Szerintem ezt fogja Marci a legjobban élvezni :lol: ! Csak jó idő legyen!!!
Majd csinálunk sok képet és megosztom veletek :P !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok,

Kitti,
jó utat.

Juca,
a ruhaválasztás technikája úgy nézett ki, hogy két modell volt, ami méretben jó volt, készítettem róla képet és MMSben elküldtem Gabellának, ő meg ez alapján választott.
Remélem élőben is tetszeni fog. Szerintem mindkettő szép volt, bár nekem egy harmadik tetszett a legjobban, de abból sajna nem volt méret :(

Kimike,
megyünk ma úszásra 5re. Nem jöttök?

Képzeljétek két egész jó ejszaka után tegnap sikerült egy viszonylag vacakot kifogni. Este egyszeren nem bírtam Pancsit elaltatni, aztán negyed 11kor már azt mondta a férjem, hogy tegyem be kettőnk közé az ágyba. Na ott persze elaludt, szegény Guszti meg átcuccolt a kanapéra. Aztán volt egy fél 2es ébredése, akkor rövid cicizés és végre be tudtam rakni a kiságyba. Aztán következő ébredés fél 5kor és megint cicit követelt a Kisasszony.
Azért remélem haladni fogunk ezzel a leszoktatással és ez csak kis visszaesés volt.

meteor
 
 


Kitti: pihenjetek sokat és várjuk az élménybeszámolót :) !

Juca: ha nincs kedved kotyvasztani ne tedd :lol: ! Pihenj egy kicsit, szerintem nagyon pörögsz :lol: !!!
Legalábbis ahogy a blogban olvasom, program program hátán :P !

Eni

Eni
marcy
 
 


Rita: már akartam reagálni az alvással kapcsolatos tapasztalataidra, csak elfelejtettem.
Én is bevetettem már korábban a cumis variációt és kb. 2 éjszaka működött is, hogy egy-két cicit ki tudtam váltani vele, de aztán nálunk is jött a csapkodás a kézzel és a fej jobra-balra vetése, hogy még véletlenül se találjak bele a kis szájacskájába, ha pedig véletlenül sikerült, akkor ügyesen kipöckölte a kezével.
Ettől függetlenül úgy néz ki, hogy kevesebbszer kelünk. Ma éjszaka pl. este fél 12-kor, hajnali 4-kor és 6-kor, de aztán fél 8-ig visszaaludt. Ez viszont ritka :) !

Fogunk még mindig nincs fent, pedig minden reggel reménykedve nézek bele a kicsi szájába Marcinak :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Marcy!

De most nincs kajánk. Én meg nem ehetek Sinlac pépet! :twisted:
Ma is mentünk volna Pestre, de aztán mégse. Pihenőnapot tartunk. Mármint Kinga nem, mert most belelépett a zúzós korszakba. Mindent rámol, én meg vissza. Egyébként a hétvége megint pörgős lesz. :-)

Reni!

Három kilométer? Az nem kis teljesítmény pláne nem elsőre. Én úszkáltam, de rájöttem, hogy az izületeimnek nem tett jót. Azért reggel hatkor nyáron is hűvös van, és a 19-20 fokos víz is kikezdett. Persze ezt nem rögtön akkor éreztem, hanem télen :shock: kisakkoztam, hogy ez a baj, és tényleg. Futni is futottam, de csak lazán a Zagyva partján. Sportpályára nem merészkednék. 8)

Rita!

Hát ez jó!Én Kofával szoktam távvásárolni. Amikor Kinga megszületett olyan kicsi volt, hogy még az 56-os cuccokban is úgy nézett ki, mint egy homeless. Kofa beszerzett egy fehér szettet 50-est, gyönyörű, kár, hogy rajta maradt az ára. :lol: Úgyhogy remélem a többi lurkesz sem lesz ló, és majd rájuk lehet adni, és akkor fajlagosan jó vásár volt. :wink:

Ex!

Olyannyira elhamarkodtuk, hogy tegnap nem is tudtam befizetni a távhő számlát, mert az iroda nem csütörtökön, hanem pénteken van nyitva. Így legalább nem esek a kapkodás csapdájába :lol: Végülis március 31 11,59-ig nyerő vagyok. 8)

Sérvvel kapcs. mindenkinek köszi. A poén az, hogy Kingának bitang erős a hasa, már szinte születésétől kinyomja magát. Az a baj, hogy olyan, mint a perpétum mobile, meg nem áll, csak, ha lemerül az elem. De akkor meg fekszik. Újabban kaja közben is rugózik. :D

tjuca
 
 


Sziasztok!

Kitti! Én nem látom, hol írtad, mi ez a tévés munka???

Lusta vagyok, semmi kedvem nekem se kotyvasztani (se...) Szóval van tegnapi borsóleves, és kivettem a fagyasztóból egy hurka-kolbászt... (Bocs, Juca, adtam a böjti napnak! :oops: )

Fura, hogy újszülöttként is mennyi külömbség lehet a gyerekek között! Nekünk olyan volt, hogy ismerősnél vettünk 56-os hazahozós ruhát, de mikor meglett Mesi, 54 centisen és 4250 g-osan, úgy láttuk, kicsi lesz rá... Becseréltettük 62-esre, és érdemes volt, mert amit megtartottunk ugyanabból a típusból 56-osban, már az első napokban is passzos volt, 2 hétnél tovább nem tudtuk használni... :lol:

Ja, tök jót mosolyogtam magamban! Hétfőn Orosházán bóklásztunk, fűnyíró alkatrészt keresett a párom a város szélén, és megláttam egy boltot, ez állt rajta: Kofa ABC :D

Bocsi, mennem kell, Meske felébredt, és máris éhes!

Pusz mindenkinek, kellemes hétvégét, miegymás!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Kitti!
Érezzétek jól magatokat!!!

Eni!
Én egy noname gyógynövényboltban vettem a kölesgolyót, de szerintem Rossmannban és Dm-ben is kell, hogy legyen. Én nagyon szeretem azt a kis boltot, mert megrendelnek nekem mindent, amit akarok. Innen szoktam beszerezni teljes kiörlésű lisztet, búzakorpát, zabpelyhet, gyümölcscukrot stb. Múlt héten a férjem rántott csirkeszárnyát teljes kiörlésű lisztbe és a végén búzakorpába paniroztam be. Azt mondja, hogy ízlett neki és ezentúl panirozhatok így!

Juca!
Én állapotosan jártam úszni, de olyan 25-26 fokos vízben. A 8. hónapig szinte minden nap! Pedig előtte sem ártott volna, mert porckorongsérvem van, ami szerencsére visszahúzódott. Remélem a kocogás nem kezdi ki. Azért nem úszok most, mert a felöltözés-leöltözés- hajszárítás most nagy macera és időrabló. A kocogás jól leizzaszt, jobban fogyaszt és az idő sem utolsó tényező. Oda-vissza 5-5 perc kerékpározás és 30 perc kocogás. Egyelőre minden másnap, amikor a férjem itthon van, de megpróbálok majd minden nap, ha még később fog sötétedni.
Végig néztem Kinga februári képeit és megállapítottam, hogy a húgoddal, mint két tojás, úgy hasonlítotok egymásra. Az egyik képen csak abból jöttem rá, hogy a húgod, hogy neki világosabb a haja.

A húsvétot én kifejezetten utálom!!! Nem is nagyon akarok készülni (bár anyum szerint ugy sem bírom megállni)! Viszont 12.-én lesz anyukám 50. szülinapja és arra akarok tortát és sütit sütni. A kaja étteremben lesz ( korábban úgy volt, hogy én fogok főzni 15 emberre, de pont itthon lesz az amcsi nagynéném, aki gálánsan felajánlotta, hogy fizet, mint a katonatiszt :lol: , hááát, ezt nem lehet kihagyni!), a sütievészet és ivászat otthon lesz!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Katus, jó hogy jelentkezel néha! Nehéz lehet most Neked! Reméljük, hogy a férjed minél előbb rendbejön, és minden visszarázódik a régi kerékvágásba!!! Drukkolok!

Juca! Ez a kép! Felálló haj, arccal a földön (ágyon)!!! Nálam első díjas lett! Úgy néz ki, mint, aki előző este túlságosan felöntött a garatra! Nagyon édes !!! :lol: :lol:

Eni, ti hogy álltok azóta a foggal? Nálunk semmi… :(

Oriandynak üzenem, betegség miatt :-(

Kimike, drága vagy! Általad küldött puszikat Kírának átadtam! Tetszett neki!!! :P :lol: :wink:

Ex, én gyerek-külön-szobában-alszik párti vagyok. Ennek ellenére nyügis éjszakákon mi mindig magunk közé vesszük Kírát, de most ez sem segített. De szerencsére ez az állapot két nap egy éjjel tartott, és azóta (gyorsan lekopogom) úgy tűnik, rendeződtek a dolgok!

Norwell, nem derült ki, mi volt a probléma! Fog nem jött ki, egy kelbimbófőzelék miatti hasfájás meg csak nem tartana két napig? Mit gondoltok? :?:

Kata, én is úgy érzem, hogy a fogzásnak vannak fázisai! És már megállapítottam, hogy nem az a legrosszabb (legalábbis nálunk) szakasz, mielőtt kibújik a fogacska, hanem kb. két héttel előtte. Majd két hét múlva kiderül!!! :D

Kata, Meteor! Tejet, lisztet, cukrot még én sem adtam Kírának. Sőt, tejpépet sem. És még egy kicsit nem is akarok, szerintem nem hiányzik neki. De az is igaz, hogy szoktam a kezébe kenyércsücsköt adni, meg kiflit is, és a sógornőm le is szúrt, mondván, hogy azokban van liszt, illetve a kifliben van tej. Na, ennyire azért nem vagyok szigorú! Végülis nem 3 kiflit eszik reggelire!
Rita, barátnődnek gratula! Nekem is van egy babaváros barátnőm, bár ő előtte sem hagyott el engem. Velem nagyon rendesek voltak a barátnők, a nagyhasas időszakomban és azóta is ők jöttek mindig hozzám, méghozzá elég rendszeresen! Mostanában kezdtünk el már mi is járogatni hozzájuk, mert már én túlzásnak éreztem ezt.

Gombi! Szörnyű a sztori, amit írtál, nem is véleményezem, hátha hosszú és csúnya lenne. Inkább örüljünk annak, hogy Julcsi szeme rendben van, és nagyon édes, nagyhajú kislány! :)

Mári, jó Neked, hogy ennyi babatalis programot szervezel! Irigy-irigy!!! :o

Reni, 3 km kezdésnek szerintem tök jó! Én már az utcasaroknál nem bírom (50m). Hiába no. A futást mindig is utáltam. Helyette én intenzív babakocsi-tolok :-)
És Peti, ahogy leellenőrzi, hány kilót is hízott mostanság… :-) Édes pofa!

Kitti, jó utat! Kíváncsi leszek, mit szól majd Ádi a vízhez meg az úszógatyóhoz!

Gabella, Kíra is 54 cm-rel született, de mi használtunk 50-56-os ruhácskákat. 56-ból nem is keveset. Bár lehet, hogy születésekor kicsit elmérték, mert kb. 3 hetes korában még mindig nem haladta meg az 54 cm-t.

tandika
 
 


Ha nem haragszatok egy pár sor erejéig offolom a topicot!
Mivel az elmúlt napokban többször szóbakerült a fogyókúra és a sport téma, el szeretném mondani nektek, hogy néhány hónapja elkezdtem (férjemmel együtt) wellness-tanácsadással foglalkozni. Akinek a testsúlykontroll, sport, vagy egyszerűen csak egészséges táplálkozás témákkal kapcsolatban segítségre vagy információra van szüksége, fel tudok ajánlani egy ingyenes, internetes tanácsadást. Kb. 1 órát vesz igénybe. Mivel ez itt nem a reklám helye, nem szeretném a fórumban többet emlegetni. Ha érdekel valakit, írjatok privit.
Off vége. És bocsi! (Csak nem akarom, hogy utólag azt mondjátok, nem szóltam :wink: )

tandika
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk haza. Elmentünk vásárolni, sétálni, a férjem ma nem dolgozik, juhé, irtó jó volt hármasban csavarogni. :D

Kitti: nagyon jó szórakozást kívánok!!! A munkát pedig gondold még át. 1 hónap nem a világ, viszont lehet, hogy egy nagy lehetőséged hagysz ki. De okos kislány vagy, biztosan jó döntést fogsz hozni. Most már publikus, hogy miről lenne szó?
Mindjárt kilyukad az oldalam... :lol:

Juca: az Árkádban akartunk venni Milánnak cipőt, de nem találtunk. Ti melyik boltban vettétek a Siestát?

A C A-ban vettünk Milánnak egy kötött kardigánt, 86-os méret!!! 74-es ruhákat hord. Ez azért meglepő, mert ebben az üzletben általában lezserebbek a ruhák, mint az átlag konfekció, de a 74-es kardigánra még a férjem is azt mondta, hogy kicsi.
Gabi, biztosan szép rucikat küld Rita. Végignéztem, nekem szinte minden babaruha tetszett.

Rita: csak most olvastam az úszást, ezt ma kihagyjuk. Kicsit össze kell rámolnom, mert reggeli után indultunk, csapotpapot hátrahagyva. :wink:

Tandika: a tanácsadás érdekel, bár igaziból tudom mit kellene tennem. A baromi sok édességnek kellene a kukában landolnia, nekem pedig Reni, Eni és Kitti példáját követni. :D
Amúgy az feltűnt, hogy Te vagy a legvékonyabb közöttünk, szóval ezért! :wink: Na nem mintha a többiek kövérek lennének, szerintem mindenki szuper csinos kismama. Úgyhogy jobb, ha a papák felkötik a gatyát. :lol:

Egyébként mostanában a hátam fáj, nagyon görnyedt is vagyok. Az EDA helye fáj. Remélem egyszer megszűnik magától ez a probléma. Igaz, Milán emelgetése se tesz neki jót.

Mentem rendet csinálni, később még benézek.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?