Sziasztok,
De jó sokat írtatok, alíg győztem a végére érni
Tegnasp nem tudtam jönni, itt volt végre anyukám,tök jó volt!
Szylvi,
Milyen hamar megjártad a védőnőt, az igen akkor te is még jól állsz súlyilag!
Én is tegnap voltam reggel védőnőnél, és jelentem 2 kg-ot híztam!
Hallgattunk a kis kütyüjével szívhangot is, Esztinek is tetszett nagyon, én meg elérzékenyültem!Olyan jó volt hallani a kis drágát odabent
Fogöblögetőt nagyon szívese, remélem neked is használ majd!
Kórház, szerintem igazad van minden kórházban mást, és mást kell vinni.
Csilla,
Köldök dudorodás, ez édes volt
nekem is már jön kifelé, de ez is valóban alkat is. Olyan mint a terhességi barna csík a hason alul.Van akinek kijön tök erősen, és a szülés után is megmarad egy picit, nekem pl. se az elsőnél, se most a csík nem jelent meg.
Szülőszobát, szerintem is menj nyugodtan nézni magadtól is, ha bent jársz a kórházban.Dórinak igaza van, én is úgy mentem még Esztinél.Eszembe jutott, hogy megnézném, és vizsgálat után szóltam a dokimnak.Ő mondta, hogy mivel most rendel nem tud velem feljönni, de feltelefonált, és egy szülésznő várt aki nagyon kedvesen szívélyesen körbevitt!majd 1/2 órát voltam akkor bent
Mindent elmondott mi kell, meg persze kérdezhettem amit akartam.
Dóri,
A TGYÁs-sal kapcsolatban én pl. most kérni fogom előbb!Sajna nekem is magamnak kell mindent intéznem, mert az én munkahelyem sem kifizetőhely
Így kérdezz csak, baromi jártas lettem a dolgokban, és van is már az OEP-nél egy csaj akivel tök jóban lettem, és nekem is ő segített, hogyan járnék a legjobban.
Ki kell számolnod. Nekem azért más a helyzetem, mert én már GYES-en vagyok ami ugye fillérek, tehát én minél hamarább szeretném már a magasabbat kapni.Ezért nem a szülés utántól igénylem, hanem a tervezett szülést megelőző 28.-ik naptól lehet.
Én így ugyebár sokkal jobban fogok járni.Sőt az Eszti után járó szabim felét is ki fogom venni, mert akkor többet kapok a második baba után
Ugyhogy jövő hónaptól megyek vissza állományba,de csak a szbi idejére!
A TGYÁS 75%, a GYED pedig 70%.A TGYÁS nincs maximálva azta fizud után kapod, a GYED viszont igen.Tehát hiába a 70%, ha valakinek elég magas volt a bére akkor nem azt veszik figyelembe, hanem a mximált összeget kapja!
Na, egyenlőre ennyi, de ha valami még érdekel szívesen adok választ!Persze, ha azért tudok
Viszont csajok, ami nagyon fontos és ez mindenkire vonatkozik!!!!
Ezt is a lánytól tudom, ugyhogy biztos infó!
Szóval bármilyen igénylést kell is beadnotok akármilyen juttatásra mindent nagyon időben adjatok be, ugyanis hoztak egy olyan törvényt, OEP-éknál, hogy visszamenőleg senkinek nincs megtérítve semmi!!!!Ez nagyon szenyaság, és durva, de ha pl. valaki mondjuk úgy ad be valami igényt, hogy késve ,akkor eddig az volt, hogy megkapta visszamenőleg is, mivel az járt neki.Viszont most már nem.Tehát amennyit késtél azt elbukod,legyen az a GYED-ed vagy bármi más!
Timi,
Pircing
jó fej vagy!!
Gabi,
Mit csináltál?Pocival ugye nincs baj?
Angie,
Üdv itt
Elárulok egy nevetséges dolgot!Én az első szülésemnél nem féltem inkább csak az ismeretlemntől volt bennem izgalom!
Viszont most a másodiknál esküszöm jobban félek.Nemtom mért, de pár napja gondolkodom, hogy vajon ez milyen lesz itt mi fog történni stb.lehet ez azért van, mert nekem Esztivel annyira jó élmény volt minden a fájdalmakkal együttvéve is, hogy minden mozzanatára csak jó szívvel emlékszem vissza.
tehát most bennem van egy kicsit a félsz, hogy itt is sikerüljön minden ilyen jól!