Új privát üzeneted érkezett!

Petra: az a lényeg, hogy minden rendben van :lol:

Fogínyvérzés: nekem most azt vált be, hogy extra soft fogkefét vettem, és azóta nem vérzik. (Colgate 360°-os)

Kép
Kép
timóca
 
 


Ja, és nekem van olyan kismamaövem, bár nem a kismamából rendeltem, hanem a C&A-ban vettem, de nagyon szeretem. Így tudom hordani a régi gatyáimat, nem kell újakat venni :lol: (bár Liviről van 1-2 darab, de azok főleg nyáriak)

Kép
Kép
timóca
 
 


Petra, csak a szokásos összehasonlítás kedvéért :lol:
Nekem ma (pont 30):
BPD (fej): 79 mm
Thorax (mellkas harántátmérő): 79 mm
Femur (combcsont): 59 mm

ezt találtam most a babanet rendelőjében (eszerint pont jók vagyunk :lol: ):
A terhességi korra fejátmérő (bpd) az idő legnagyobb részében jellemző, tipikus értékei: 12 hétkörül 20 mm, félidőben kb. 50 mm, a 30. hét körül 80 mm. A THQ, avagy mellkas átmérő a bpd-vel 1 cm-en belül "együtt fut"; a combcsont hossza (FL pedig átlag a bpd 2/3-a.

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

Dóri!

Tudom, hogy nem örökletes és nem lesz semmi probléma, a legrosszabb esetben megműtik és utánna tud teljes értékű életet élni.
Számomra azért nagyszerű, hogy vállaltok még egy babát, mert sajnos ha valahol betegség üti fel a fejét, nem is akarnak hallani egy másik babáról, még egészséges gyerekek esetén is a harmadik babát nagyon kevesen vállalják be.
Erre gondoltam, amikor írtam neked az este. Remélem nem bántottalak meg!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szilvi,
én ezt nem tartottam soha olyan betegségnek, amitől elrettennék a továbbiakban. Erre azt mondják a sebészek is, hogy plasztikai műtét. Szerintem a legszörnyűbb (pl.egy rosszindulatú daganat) esetén sem jutna eszembe, hogy mi lesz a másik babával. nyilván emberfüggő dolog ill. hozzáállás ez..
Nem bántottál meg.

MÁS, AMITŐL ELSZÁLLT AZ AGYAM MOST REGGEL!!!!!!! :evil: :evil:

A HÜLYE TERVEZŐNK!!!!
NEM KÉPES OLYAN HÁZAT TERVEZNI 120NM-BEN, AMIT KÉRTÜNK TŐLE ÉS FOLYAMATOSAN AZ Ő ELKÉPZELÉSÉHEZ RAGASZKODIK. ÉN MÉG ILYET NEM LÁTTAM, NEM Ő FOG OTT LAKNI, HANEM MI!!!!

KINEK A FÉRJE VOLT ITT TERVEZŐ??? :?: MERT HA A MAI EMAILEMRE SEM REAGÁL ÚGY, AHOGY KÉNE, AKKOR KELL MÁSIK TERVEZŐ, DE S.O.S.!!!!!!!!!!!!!!!!

ÉS A LEGJOBB, HOGY MEGSÉRTŐDÖTT!!! :!: :?:

KOMOLYAN NEM NORMÁLISAK AZ EMBEREK, RÁADÁSUL SEMMI EXTRÁT NEM KÉRTÜNK.. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Kórház: anyósomék a TV-ében látták a nyilatkozatot. Nem kérdeztem melyik adón. Remélem, inkább Nektek lesz igazatok, bár én így is úgy is beleesek :(

Szilvi :)
Csak erősíteni tudom, hogy a tágulat és a vizeletvisszafolyás elég gyakori betegség, de jól gyógyítható, és ez nem befolyásolja több gyermek vállalását. Nálunk is hasonló a helyzet, de jön a 3. baby :lol:

Dóri :)
Én azért drukkolok Nektek, hogy megússzátok a beavatkozást!
Én is izgulok, mennyire sikerült Domcsinál! Jó lenne már azt a fránya AB-t elhagyni.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Dóri, az enyém! :)

Ha gondolod, priviben megbeszélhetjük a többit!

De addig se idegeskedj!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita,
írok mindjárt. :) Megemberli talán magát ma estére és holnap megyünk tárgyalni, ha nem képes az elképzeléseinket megvalósítani, akkor viszlát. csak azért lenne fontos személy, mert Fóton dolgozott az önkormiban, és az építési engedélyt nagyon hamarra garantálja. :roll: Ez az egyetlen haszna, semmi több.
Férjemnek nagyon elege van abből az emberből.. már 3 hete kotlik a nagy semmin.. :evil:

teszek egy-két mai képet a pogievésről Vikivel. Azt csak a konyhapulton lehet. :? :lol:
Kép Kép
Vendég
 


Találtam egy méricskés oldalat, eddig ezt nem simertem.Remélem az alábbi linkről bejön:

http://64.233.183.104/search?q=cache:QI ... lr=lang_hu

Aztán van egy másik, nem magyar oldal is, ha valakit érdekel (tudjátok, mániákus vagyok :) )

http://9monate.qualimedic.de/Sono_daten.html

Sziasztok:petra

Kép
Kép
petra78
 
 


sziasztok

bocsánat hogy ritkán jövök, de nincs sok időm :(
voltam Pesten hétfőn, szerencsére nem fogtak benn rögtön. majd 2-n kell befeküdnöm, de nem vagyok feldobva, mert nem tudják hogy indítanak e, ill most már a szülés módja sem biztos :roll:

a képek negyon jók, nekem már hatalmas a pocakom, mindenki azon szörnyülködik..

Dóri a tervezőtök nem semmi..
lenne egy kérdésem feléd, Vikinek mikor kiderült a tágulat akkor ti kerestetek orvost? vagy hozzá irányítottak? mert most rákérdeztem hogy szülés után mi lesz a babával, de nem kaptam arra sem konkrét választ :( és ez most idegesít.

Petra neked :) :wink:

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

én ezeket használom :wink:

én most meg sem lepődtem hogy megint 1 hetet öregítettek... ezek szerint lassan szülhetek is :wink:
elég nagynak találta a doki, remélem téved, hiszen a két csemetém 3,5kg körül volt, a picurt meg most 3.5 kg nak saccolták.. ráadásul a cukrom is magas lett, bár mondtam a védőnőnmek hogy nyugodt nem vagyok.. (mert lehet az idegtől is magasabb..) már nem csinálnak vele szerencsére semmit, bár így többet gyarapszik a baba... :roll:

Vikinek drukk!!! a vizsgálatokhoz...
cintia2
 
 


Kriszta,
hát jó fejek, hogy nem mondanak semmit a ababával kapcsolatban, hogy miként alakul majd! :shock: :shock:
Nálunk a 6 hetes uh kontrollon derült ki, hogy gond van/lehet, és újpestiek lévén a Bethesda gyermekkórházba kaptunk beutalót a gyerekdokinktól erre a bizonyos szokásos hasi+koponya uh-ra. Az uh-ot végző főorvos irányított konkrétan a Szabó főorvoshoz (ő a nephrológus a Bethesdában), aki elrendelte a további teendőket, kontrolokat, és akinél gondozásban vagyunk. Gondolom nálatok is egy ilyen ellenőrző uh-ot fognak csinállni, de mivel ti eleve már tudtok erről a dologról, minden bizonnyal már a kórházi tartózkodás idején megcsinálják vagy a hazajövetelkor megmondják hová és kihez menjetek. Aztán magánszorgalomból kerestük fel a SOTE-n a Máttyus dokit még pluszban, többszálon futtatva az eseményeket, több szem többet lát alapon, meghát a remény miatt is nyilván, hátha a másik mást mond.

Nem csodálom, hogy idegesít, hogy akkor most mi lesz, addig szekálnám a dokikat, amíg értelmes választ nem adnak.

Megyek felmosni, csak megpihentem a porszívózás után, annyira tud fájni a derekam már tőle. :? Aztán irány a kertbe ebbe gyönyörű időben, aztán meg a telekre tujákat ültetni. :roll: Tegnap vettünk egy halommal.
Vendég
 


Sziasztok!

Rég jártam felétek...
Én is most végeztem a takarítással, és reggel meg elültettem 50 tő muskátlit az erkélyre. Már jó pár napja megvettük, de eddig kint ázott abban a sz... időben.

Egy ismerősöm el akarja adni a kiságyát, nagyon szuper (szerintem): bölcsőtalpat lehet rögzíteni az aljára. Bár a kiságyat csak az utolsó pillanatban akartam megvenni, most nagyon elgondolkoztam a dolgon, mert ha nekem nem kell, viszi más.

Korábban olvastam, ki hogyan szeretne szülni. Nekem olyan szerencsém van, hogy a családban van szülésznő és vállalta is hogy bejön velem. A férjem nagyon nem szeretne (ő még a Vészhelyzetet sem bírja végignézni), és én sem ragaszkodom a jelenlétéhez. Már csak szegény anyukám érzi úgy, hogy mellőzve lesz, szeretett volna bejönni ő is.

Na megyek, 1,5 kg husit kell bepaníroznom. Szép napot mindenkinek!
Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Olyan jó, hogy újra süt a nap, remélem jövő hét is ilyen lesz. :D

Tegnap délután férjem meglepett, mondta, hogy milyen régen mozdultunk ki itthonról és elmentünk mozizni, nézelődni. A moziban az S.O.S szerelem című filmet néztük, nagyon szórakoztató volt. Adri választotta ki a filmet, nagyon kamaszodik. Olyan furcsa, hogy már ilyen nagy. Múlt héten Az első csók előtti csók című könyvért könyörgött, mondván, hogy minden osztálytársának megvan. Ki is olvasta 2 nap alatt.

Dóri! Milyen aranyos a kislányod. Barátnőmnek is hasonló korú kislánya van. 2005 októberében született, nagyon okos, szép kislány. Tőle hallottam erről a társalgóról.
Kisfiad hányadik osztályba jár?

Csilla! De jó, hogy említed a muskátlit, jövő héten én is fogok venni. gondolom nem lesz már akkora fagy, hogy kipusztuljon.
Apropó szülésznő. Nekem mindenki azt ajánlja, hogy válasszak szülésznőt, de szerintem ha őt is be kell hívatnom a szülésre, akkor is kell a kórháznak fizetnem, szerintem nem csak a dokira vonatkozik.
:evil: :evil:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok,


Dóri,

Nagyon édes Viki :) és te is vele a képen :wink:
Tök furi nekem, hogy te + Cintia már ekkora kismamik vagytok :roll: Lassan tényleg megérkeznek a topikba az első babák :) izgi!
Cintia végülis akár 2 hét múlva is szülhet, az már jónak is számít.Mondjuk te még azért várj egy picit :wink:


Szylvi,

Asszem te kérdezted a foginyvérzésre az öblögetőt,szóval recept nélkül lehet kapni, nagy barna üveg, nem olyan drága 600 ft.-körül, így valahogy!Chlorhexamed a neve.
Le van írva a tájékoztatóban, hogy kell használni. :)

Csajok, jó, hogy leírtátok az UH eredményeiteket, mert lassan nekem is következik, és legalább majd hasonlítgathatok :wink:
Na, még lehet bekukkantok ma, de most mennem kell.Kész vannak a fürdéssel, és törölni csak nekem szabad a kisasszonyt :lol:
manóci
 
 


Sziasztok!
Aki jár már,miúta jár ctg-re?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi, elvileg a 35-36. héttől kell. De én Livivel is elkezdtem már a 30. héten - cukrom miatt -, és valószínű jövő héttől is megyek... (pénteken megyek a dokihoz, és mondta legutóbb, hogy már kezdődik a CTG-s, gyakori UH-os időszak)

Kép
Kép
timóca
 
 


Gabi,
ha panaszmentes vagy, akkor az utolsó hónapban kell hetente menni, azaz a betöltött 36. héttől.

Szilvi,
Gergő másodikos most. És megdöbbentő a tanmenetük, a tanítónéni egy terroerista maximalsita nő.. mindenki más más sulikban tart a 2es, ill. 4-es szorzótáblánál, ők meg már 10-en felül szoroznak, osztanak, döbbenet.. Na jó, ne is menjünk bele, mert felforr az agyvizem attól a nőtől.. Egy kivételesen jóeszű, okos fiúnak is naponta másfél órát kelljen tanulni az egy marhaság szerintem, nem erről kéne, hogy szóljon egy 8-9 éves gyerek élete.. Hétvégén meg 4 órányi lecke.. és úgy, hogy Gergő nem napközis, együtt kimennek az udvarra játszani s a tanulási idő előtt elhozom fél 3-kor. A napköziben nem is végeznek természetesen. Szóval tudnék mit mesélni.. :evil: :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi!
Az én védőnőm is azt mondta, hogyha tünetmentes terhesség áll fenn, akkor a 36. héttől kell menni.

Dóri!
Tudom miről beszélsz. Adri már 6. os, de borzasztó mennyire le vannak terhelve. 5. osztálytól kezdve kisgimibe jár, bírja a tempót, de sokszor sajnálom, hogy mennyit kell tanulnia.
Öcsém Angliában dolgozik pedagógusként egy iskolában. Fele annyi anyagot tanulnak a gyerekek, mint itthon. Ami szerintem a legjobb, hogy ott azt nézik, hogy miben ügyes, kiemelkedő a gyerek és nem azt mi nem megy. Meséli öcsém, hogy ott minden gyerek szeret iskolába járni, a nagyok is, ami nem véletlen.
Na nem kesergek ezen, én is nagyon fel tudom húzni magam, de nem véletlen, hogy nálunk idő előtt kiégnek a gyerekek.

Szerdán megyek védőbe, aztán dokihoz is kellene mennem, de lehet, hogy oda csak a jövő héten megyek.

Manóci!
Köszi az öblőgetőt már vártam a jelentkezésed, holnap veszek is, mert már nem csak vérzik, hanem fáj is a fogínyem.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szilvi,
akkor Te is benne vagy rendesen. :? :roll:

Lányok!

Nekem intéznem kéne a TGYÁS-t lassan, nem? :shock: Mert Vikinél a munkahelyem intézte, semmit nem kellett tegyek ezügyben, de most.. :? Szóval jelenleg én GYED-en vagyok, és ha megszületik a babó, akkor mennék TGYÁS-ra. Nem? Vagy ezt csak akkor tudom intézni, ha megvannak a baba papírjai is? Mármint férj megy majd meghatalmazással, tutira nme én görcsölök majd ott.
Tudom, hogy a TGYÁS-t lehet igényelni szülés előtt pár héttel, de vmiért az rémli,, hogy a szülést célszerű megvárni, mert úgy mintha "jobban járna" az ember lánya..

Tud vki erről vmit? :shock:
Vendég
 


Sziasztok!
Elnézést, hogy betörök ide közétek. Egy másik topikba írogatok már több mint egy éve, ahova még a babavárás előtt csatlakoztam. Nagyon jól érzem magam ott is, hiszen azóta már többen is szültek, és onnan is kapok tanácsokat, de itt mintha konkrébattan lehetne a szülés előtti dolgokról beszélgetni.
Ha nem gond és még beférek a létszámba, akkor szívesen csatlakoznék hozzátok. Például Dórit és Gabit már "ismerem" egy másik topikból. Sőt, Gabival egy korházban is fogunk szülni, ha még lesznek ott ágyak májusban :roll:
Így a vége felé már bennem is sok kérdés fogalmazódik meg, el kezdtem foglalkozni a szülés gondolatával, és azt hiszem, egy kicsit el kezdtem félni a fájdalomtól (pedig elvileg magas a fájdalomküszöböm). Az orvosom sem valami közlékeny, így sokszor nem is tudom, hogy milyen vizsgálatok következnek, nekem kell megkérdezni, hogy akkor mikor is kell legközelebb jönnöm, és pontosan mi is lesz a következő lépés.
Vendég
 


Sziasztok!

Hülye kérdés, de normális sz, hogy egyre kijjebb jön a köldököm???? Úgy érzem lassan kifelé fog dudorodni...
Lehet tenni valamit ellene?

Egy hét múlva megyek uh-ra, már alig várom! :lol: :lol: :lol:

Szia Angie!

Csilla
Vendég
 


cscsi!

aranyos kérdés,jót nevettem...persze,hogy kifelé fog dudorodni,ez normális,nem tudsz tenni semmit,amint a baba kint lesz,visszamegy.

Angie34!
szia. tegnap voltam bent a szülőszobán,megijedtem,igaz,csak a hangoktól,szerintem nem gáz.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Szia Csilla!
Rengeteg pocakos kismamát láttam, és sokuknak kifele dudorodik a köldökük. Én úgy gondolom, hogy ez teljesen normális. Az enyém ugyan nem, de nekem alapból nagyon mély lyukacska, így inkább csak kiegyenesedett. Feszül körülötte a bőr, így néha kicsit érzékeny is.

Dóri!
Mi is sokat szenvedtünk a tervezőnkkel, de mivel nekünk ingyen csinálta (anyósom volt kolléganője), így tűrtem az akaratosságát, és addig csürtük-csavartuk a dolgokat, amígy 90%-ban olyan nem lett, mint amilyet mi (inkább talán én) elképzeltünk. A maradék 10%-ot pedig megbeszéltük a kivitelezővel, hogy csinálja másképp, mint a tervben van, és azt rögzítettük is a szerződésben. Ha nem a ház frontján van az eltérés, akkor nem fognak belekötni. Centissel sem fognak méregetni a lakhatási engedélyezésnél (legalábbis nálunk nem méregettek). Egyébként tanácsolnám nektek, hogy a kivitelezővel mindenképpen kössetek szerződést (tanúk előtt, ügyvéd jelenléte nem fontos, bár nekünk ott volt az ügyvédünk is), amiben rögzítetek mindent alaposan, határidőket, fizetési ütemezést, anyag- és munkadíjakat, és a KÖTBÉRT. Ha nincs ilyen benne, akkor hajlamosak elcsúszni. A miénk még így is elcsúszott másfél hónapot (mégsem fél évet, amiket hallok másoktól). Mi kegyesek voltunk vele, és mivel nagyon olcsón vállalta az építéts, nem szőröztünk a kötbérrel. De ha már nagyon gáz, és nem látjátok a végét az építkezésnek, akkor lehet vele "fenyegetőzni". Ja, és még ami nagyon fontos: tartsatok vissza 5%-ot garanciára egy évig (a jogerős lakhatási engedély napjától szokták számolni az egy évet). Ezt is bele kell írni a szerződésbe, és azért fontos, hogy ha valamitek elromlik az egy év alatt, akkor menjen is vissza kijavítani. A pénz nagy úr, így vissza is fog menni. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Bocsi lányok, hogy teljesen más témára foglaltam itt a helyet (ráadásul így újként :oops: )
Vendég
 


Szia Gabi!
Én is tervezek bemenni. Jó látni a helyszínt, ahol életünk egyik legnagyobb fájdalmát (de rögtön idetenném, hogy örömét is) átéljük, és hogy legalább amennyire lehet felkészüljön az ember lánya lélekben. Azzért az megnyugtató, hogy azt írod, hogy nem olyan gáz, hiszen, ha jól rémlik, neked ez a második szülésed lesz, és van már viszonyítási alapod. Milyen lehetőségek vannak a vajúdás könnyítésére? Van lehetőség választani fekve vagy ülve szülés között?
Vendég
 


Sziasztok!

Csilla: én már majdnem támadóképes vagyok a hasi dudorommal!Már kb2hete tülekszik kifelé, majd lassan-lassan ki is "vágódik" támadóállásba emlékeim szerint.De ez szülés után rendeződik hamar.

Angie: teljesen normélis, hogy van benned félsz.Én másodszor megyek és van itt olyan is aki többedszer, de szerintem minegyikünkben van egy kis para amiatt, hogy hogyan is fognak AKKOR és OTT alakulni a dolgok.Mondjuk én most inkább várom és izgalommal tekintek előre, de ahogy magamat ismerem jön még kutyára úthenger... :lol:
A fájdalomtűrő küszöbömet én alapból nagyon alacsonynak tételezem fel, de az első szülésnél (mivel császár előtt majdnem végig vajúdtam az egészet) meglepően tudtam uralkodni magamon.Mondjuk beöntés után a wc-n ülve, fájásoktól leámadva voltak fura gondolataim azt illetőleg, hogy vajh' milyen puha fából lehet az ajtófélfa mert akár bel is harapnék...még a csempéket is megfigyuztam, hogy hol lenne érdemes megkezdeni a leszedésüket...de nem volt annyira gáz.KOMOLYAN!!!!!Ezeken a dolgokon jót derültem akkor és utána is, de tény, hogy megfordultak a fejemben.A cérna akkor szakadt el amikor felfektettek az ágyra, rámrakták a gépet és nem járkálhattam...na az fájt és lehet, hogy még a hangomat is hallatom, ha nem visznek a műtőbe hamarost. A lényeg, hogy kibírható és mindenekelőtt:megéri!Most már a szép emlékeim között tárolom...

Jó sokat kotyogtam, megyek is sziasztok!petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra!
Köszönöm az üzidet. Most még csak lájtos a para és csak néha jut eszembe, hogy a nagy hasam "tartalma" valahol távozni is fog, de lesz ez még rosszabb is.

Lányok!
Ti vezettek még? És használtok övterelőt? Egyáltalán érdemes venni? (Nem egy olcsó dolog, ha arra gondolok, hogy már csak pár hétig kellene használnom. Hosszabb távon úgyis a férjem vezet - bár akkor is be kell kötnöm magamat).
Vendég
 


Sziasztok!

Angie: üdv itt :lol: .
A szüléstől elsősorban azért félek, mert nem szeretnék megint császárral szülni :roll: .
Petrával egyetértek abban, hogy az a legrosszabb, mikor az emberre rakják a CTG-t, és nem mozoghat. Én a beöntést megúsztam :lol:

Csilla: valóban, a legtöbb kismaminak kifelé dudorodik a köldöke :lol: . Szerencsére az előző terhességemnél megúsztam (pedig óriási hasam volt akkor is), de már kezd nekem is kisimulni :roll: (igaz, én még a piercingemet se vettem ki :lol: - lehet, hogy az nyomja vissza :wink: )

Dóri: a TGYÁS-t nekem a munkahelyem intézi (szerencsére), de tudom, régen is azért kellett a szülés után igényelni, mert így tovább kaptunk magasabb pénzt. A GYED összege maximálva van, a TGYÁS valamivel több - talán nem volt maximálva (legalábbis akkor több volt, mivel még dolgoztam. De most, hogy itthon vagyok - illetve Te is, lehet, hogy nem magasabb a TGYÁS sem a GYED-nél, utána kéne számolni.) Remélem, érthető voltam. De mintha régen lett volna itt a topicon valaki, aki jobban értett az ilyen dolgokhoz :lol: (már nem emlékszem, ki volt az), hátha ő megírja pontosabban :lol: .

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Tényleg, Angie, mit új itt nálunk, Te mit tudsz erről a kórházmizériáról :?: . Hátha neked van olyan infod, amit még nem hallottunk :lol: .
Egyik barátnőm azt írta, hogy azt mondta neki az ő orvosa, hogy ha nem abban a kórházban szülsz, ahová tartozol, akkor kell fizetni a kórháznak, illetve ha az orvost is választod, akkor + az orvosnak is (meg a kórháznak is). És ráadásul már április 1-jétől :evil:
Már várom, hogy péntek legyen, akkor megyek a dokimhoz, és meg tudom kérdezni.

Kép
Kép
timóca
 
 


Angie, én mindennap vezetek és nálam is aktuális probléma az övterelő. Találtam egy bababoltot, ahol lehet ilyet kölcsönözni, az alábbi feltételekkel:
"Elvitelkor 10.000 Ft letéti díjat kell fizetni. Bérleti díj nincs. Visszahozatalkor a letéti díj teljes összegben levásárolható!"
Nem tudom hasznos Te tudod -e hasznosítani az infot, de 10e Ft-ot nem olyan nehéz elvásárolni (szerintem). A bolt címe http://www.minimano.hu esetleg nézz körül (nincsenek olyan elszállt árak).

Timi, piercing??? :shock: Azt a vagyány mindenedet, ki sem néztem belőled :D

Dóri, szülőszobába én is benéznék! Nem tudod hogyan lehetne bejutni? Most épp nincs felkészítő tanfolyam sem... És mikor kivel lehet érdemben beszélni a szobákról, és hogy pontosan mit kell vinni és mit adnak?

Csilla
Vendég
 


Timóci :)
Ez ugyanaz az infó, mint amit korábban írtam. Ha van ideiglenes lakcímed az adott kerületben, akkor csak az orvos miatt fizetsz.
Viszont ma beszéltem a dokimmal erről, és azt mondta, hogy még bármi lehet. Az is, hogy ez már ránk nem fog vonatkozni, meg lehet, hogy az OEP "elnézi", hogy ezt a pénzt nem fizeti ki a kismama. Tehát még ők sem tudják, és lehet, hogy a kórházak alá sem írják a szükséges szerződéseket.

Babával minden rendben, csak szemérmes a drága még mindig. Volt UH, igaz kis gépen, de nem mutatta magát, pedig sokat nézte a doki.
Szabira Jún. 6-12 között és júl. végén megy. Én júl. 9-re vagyok kiírva. Remélem, nem szülök 1 hónappal előbb, vagy 2-3 héttel később :lol:

Angie :)
Üdv itt!
Teljesen természetes a félelem a szüléstől. Első babánál azért, mert nem tudod, mire számíthatsz, többediknél azért, mert már tudod :lol:
Nekem alacsony a fájdalomtűrő képességem, de kibírtam, és mikor odateszik a hasadra a picit, minden fájdalom elmúlik, és egy mennyei érzés marad. És akkor lehet, hogy azt mondod, többet nem szülsz, de aztán már egy-két nap múlva megint megtennéd :lol:
Ne hallgass meg rémtörténeteket, ez nagyon fontos. Mindenkinek más a szülés, nem szabad nagyon megijesztened magad előre.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi,
Te otthon vagy Livivel? Ha igen, akkro hogy tudtad elintézni, hogy a munkahelyed intézze a mostani TGYÁS-os témádat? :shock:

Angie,
üdv itt. :) Áááh, ezek a tervezők csak ilyenek, de most kivertünk belőle egy tervet, amire árajálatokat kérünk. Most végeztünk ma du. eggyel, hétvégére adja írásba mi mennyi pontosan.
Szerződés: ez ternészetes, másként nem is megy, és kötbér is van mindenhol- legalábbis a komoly cégeknél, de egyébként ezek a kivitelezők úgy állapítják meg a határidőt, hogy egy hónapot pluszba rászámolnak bizti, ami bizti alapon.

Csilla,
szerintem nem ekll ennek akkora feneket keríteni, mármint a szülőszoba nézésnek. :D Egészen egyszerűen menj be, amikor neked jó, és kérje meg egy szülésznőt hadd kukkantass be, semmi extra. Ha gondolod keresd a Kassai Magdit, ő biztosan segít (hivatkozhatsz rám is), de az összes lány kedves és segítőkész ott. :wink: Vagy kérd meg a Lukit hadd menjél be vele egyszer, amikor pl. ügyel. Szobákat is ugyanúgy megnézheted, ha megkérsz egy szülésznőt, vagy a dokidat. mit adnak témában pedig egy csecsemőst, vagy kérdezz engem. :) Végülis kettőt szültem ott. :lol:
Vendég
 


Ja még azt akartam mondnai Neked Csilla,
hogy annyira jó lehet, hogy bemegy veled a szülésznő családtag. :D Én úgy örülnék egy ilyen segítségnek, aki "civilben" van jelen és nem a "fogadott" szülésznőm. Ő Gyöngyösön dolgozik, ha jól emlékszem, nem? Irigyellek ám! :wink:
Vendég
 


Dóri: a mh-em TB kifizető hely, tehát mindent elintéznek :lol: (egyébként most táppénzen vagyok)
A születési anyakönyvit a kórházban megcsinálják lakcímkártyával együtt, úgyhogy nekünk csak a TAJ-kártyáért kellett bemenni.

Kép
Kép
timóca
 
 


angie!

megemeltem magam,ezért voltam ctg-n,tehát nem kifejezett szülőszobalátogatáson,de nem láttam a hagyományos dolgon kivül semmit,bár lehet,hogy van külön vajúdó?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi,
hogy hogy megemelted magad, akarom kérdezni mivel? Görcsölni kezdtél vagy pocid fájdult meg?
Vendég
 


Dóri, igen, a szülésznő a gyöngyösi kórházban dolgozik. Én is nagy szerencsének érzem, hogy ilyen kivételes helyzetben vagyok. Biztos vagyok benne, hogy az uzsokis szülésznők is nagyon kedvesek, de egy ismerős talán más, ő tényleg teljes figyelmével és segítőkészségével rám tud koncentrálni.
Már most elkezdtük a felkészülést :) vajúdó légzést kell gyakorolnom.

A mit adnak témában ezúton kérdezlek Téged: mit adnak, és mivel készüljek? Bár ez talán nem olyan fontos még, de elkezdeném beszerezni a csomagbavalókat.

Köszi, Csilla
Vendég
 


Csilla,
a babának mindent adnak (köldökkezelő, pelenka, textilpelenka, ruha, popsikrém), amit vinned kell, az egyedül a popsitörlő. Én vittem saját kis plédet is, amivel betakartuk. Hazahozós ruháit ráérsz majd behozatni akkorra.

Amit az anyukáknak adnak az a betét (bár asszem spórolósan mérik), én vittem tenát, hozzátartozó szépséges neccbugyit :lol: , normál betéteket, hálóingeket (felét összevérzed, másik felét összetejezed, baba lebukja, ill. beleizzadsz), a szüléshez adnak egy kincstári pöttyös hálóinget. Vajúdáskor ihatsz, ehetsz is. Én szőlőcukrot ettem, étvágyam nem igen volt. :D

Nem akarok okoskodni itt listával meg ilyesmivel :oops: , de ha van kérdésed, akkor várom. :) Erről jut eszembe, én elkezdtem összecsomagolni a cuccaimat, a szokásos probléma, hogy a köntös elfoglalja a táska 3/4 részét, pedig az kell nagyon.
Vendég
 


Sziasztok!

Már meg is jártam a védőt, korán ébredtem így el is mentem és az első voltam.
Híztam idáig 3 és fél kilót, a vérnyomásom továbbra is alacsony, de minden rendben van, 2 hét múlva kell cukorterhelésre mennem.

Nagyon le vagyok tőletek maradva, ti már a csomagokat pakoljátok, én meg még csak a cukorterhelésre készülök.

Szia Angie!
Üdv közöttünk, remélem jól fogod magad érezni velünk, én is pár hete kapcsolódtam be a lányok közé, mindennap ha hazaérek a munkából első dolgom, hogy megnézzem ki mit ír, kivel mi történik. Idáig úgy néz ki, hogy én fogok szinte utolsóként szülni, de legalább sok tapasztalatott átveszek majd tőletek.

Én is beszeretnék menni a napokba a szülészetre, egyrészt megbeszélem a szülésznővel, hogy nála szeretnék szülni, másrészt, hogy mit kell nekem vinnem a kórházba és mit adnak ott. Szerintem nagy eltérések vannak az intézetek között.
Mennyi hálóing és alsónemű kell a kórházba, ami biztos elég lesz?

Még egy kérdés, ti egy kórterembe szeretnétek lenni a babával szülés után?

Nelli bárcsak igazad lenne, hogy ne kelljen a kórháznak is fizetni, de én is úgy gondolom, hogyha van kiskapu az orvosok megfogják találni. Jövő héten én is megyek az orvosomhoz és megkérdezem, hogy itt mi a helyzet. Minél több helyről származik az infó, annál többet tudunk.

Timi! A piercinggel tényleg jól megleptél engem is!

:lol:
Nem fájt amikor betették? Eddig csak a fájdalomtól való félelem tartott vissza, hogy én is betettessem, mert különben nagyon tetszenek.

Csilla! Mikor olvastam a köldök mizériád, Rubint Réka ugrott be, hogy neki is, hogy ki volt dudorodva a köldöke, pedig nem is volt nagy pocija.
Nekem nem jött ki, de nekem is mély a köldök "lyukam". :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szilvi,
ne izélj mááár! :lol: Te is csomagolhatsz nemsokára. :wink: Persze, Te is kérj infót, minnél többet hallunk, annál jobb. Bár lehet egyik verzió sem lesz. :evil: Ki tudja.. :?

Piercing :D Én a fülembe lövettem plusz 1-1 lyukat még, amikor Vikit vártam, és erősen gondolkozom újabbakon. :oops: :D Terhesen jön rám az ilyesmi.. :lol:

Állítólag du-tól jön a borús idő.. :evil: Mindjárt megyünk el, Viki olyan jól eljátszik a Milupa instant szopisteától, amit kilopott a kórházas cuccomból. :lol: Azt rakosgatja, és közben megy a Kaláka..
Vendég
 


Szilvi :)
Azért hozzám képest még nem nagyon vagy lemaradva. 3 hét van közöttünk :lol:
Én is a napokban megyek cukorterhelésre.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli!

Igen hozzád képest nem vagyok "lemaradva", :D .Írod, hogy most mész cukorterhelésre, pedig már elmúltál 25 hetes. Nálunk egyáltalán nem ilyen rugalmasak, ma is elmondta a védőnő, hogy 24 hetet betöltöm azonnal menjek, mert ezt akkor kell megcsináltatni. :roll:

Dóri! Hát tényleg nem sokár csomagolhatok, mert idáig is úgy eltrepült az idő, igazából nagyon jó kismamának lenni, de közben olyan türelmetlen is vagyok, mert úgy szeretném már látni, fogni a kis békucit. Kíváncsi vagyok milyen kis törpét hoztunk össze férjecskémmel. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szilvi :)
Én a 3. gyereknél már maximálisan megbízom a dokimban :lol: Nekem soha nem a 24. héten csinálták, hanem később. És a 12. UH sem azon a héten volt, hanem a 13-on.
Szerintem inkább a dokidnak hidj, és ne aggódj!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok,


De jó sokat írtatok, alíg győztem a végére érni :)
Tegnasp nem tudtam jönni, itt volt végre anyukám,tök jó volt!

Szylvi,

Milyen hamar megjártad a védőnőt, az igen akkor te is még jól állsz súlyilag!

Én is tegnap voltam reggel védőnőnél, és jelentem 2 kg-ot híztam! :lol: Hallgattunk a kis kütyüjével szívhangot is, Esztinek is tetszett nagyon, én meg elérzékenyültem!Olyan jó volt hallani a kis drágát odabent :)
Fogöblögetőt nagyon szívese, remélem neked is használ majd!

Kórház, szerintem igazad van minden kórházban mást, és mást kell vinni.

Csilla,

Köldök dudorodás, ez édes volt :) nekem is már jön kifelé, de ez is valóban alkat is. Olyan mint a terhességi barna csík a hason alul.Van akinek kijön tök erősen, és a szülés után is megmarad egy picit, nekem pl. se az elsőnél, se most a csík nem jelent meg.
Szülőszobát, szerintem is menj nyugodtan nézni magadtól is, ha bent jársz a kórházban.Dórinak igaza van, én is úgy mentem még Esztinél.Eszembe jutott, hogy megnézném, és vizsgálat után szóltam a dokimnak.Ő mondta, hogy mivel most rendel nem tud velem feljönni, de feltelefonált, és egy szülésznő várt aki nagyon kedvesen szívélyesen körbevitt!majd 1/2 órát voltam akkor bent :) Mindent elmondott mi kell, meg persze kérdezhettem amit akartam.

Dóri,

A TGYÁs-sal kapcsolatban én pl. most kérni fogom előbb!Sajna nekem is magamnak kell mindent intéznem, mert az én munkahelyem sem kifizetőhely :( Így kérdezz csak, baromi jártas lettem a dolgokban, és van is már az OEP-nél egy csaj akivel tök jóban lettem, és nekem is ő segített, hogyan járnék a legjobban.
Ki kell számolnod. Nekem azért más a helyzetem, mert én már GYES-en vagyok ami ugye fillérek, tehát én minél hamarább szeretném már a magasabbat kapni.Ezért nem a szülés utántól igénylem, hanem a tervezett szülést megelőző 28.-ik naptól lehet.
Én így ugyebár sokkal jobban fogok járni.Sőt az Eszti után járó szabim felét is ki fogom venni, mert akkor többet kapok a második baba után :wink: Ugyhogy jövő hónaptól megyek vissza állományba,de csak a szbi idejére!
A TGYÁS 75%, a GYED pedig 70%.A TGYÁS nincs maximálva azta fizud után kapod, a GYED viszont igen.Tehát hiába a 70%, ha valakinek elég magas volt a bére akkor nem azt veszik figyelembe, hanem a mximált összeget kapja!
Na, egyenlőre ennyi, de ha valami még érdekel szívesen adok választ!Persze, ha azért tudok :wink:

Viszont csajok, ami nagyon fontos és ez mindenkire vonatkozik!!!!
Ezt is a lánytól tudom, ugyhogy biztos infó!
Szóval bármilyen igénylést kell is beadnotok akármilyen juttatásra mindent nagyon időben adjatok be, ugyanis hoztak egy olyan törvényt, OEP-éknál, hogy visszamenőleg senkinek nincs megtérítve semmi!!!!Ez nagyon szenyaság, és durva, de ha pl. valaki mondjuk úgy ad be valami igényt, hogy késve ,akkor eddig az volt, hogy megkapta visszamenőleg is, mivel az járt neki.Viszont most már nem.Tehát amennyit késtél azt elbukod,legyen az a GYED-ed vagy bármi más!


Timi,

Pircing :lol: jó fej vagy!! :wink:

Gabi,

Mit csináltál?Pocival ugye nincs baj? :shock:

Angie,

Üdv itt :) Elárulok egy nevetséges dolgot!Én az első szülésemnél nem féltem inkább csak az ismeretlemntől volt bennem izgalom!
Viszont most a másodiknál esküszöm jobban félek.Nemtom mért, de pár napja gondolkodom, hogy vajon ez milyen lesz itt mi fog történni stb.lehet ez azért van, mert nekem Esztivel annyira jó élmény volt minden a fájdalmakkal együttvéve is, hogy minden mozzanatára csak jó szívvel emlékszem vissza.
tehát most bennem van egy kicsit a félsz, hogy itt is sikerüljön minden ilyen jól!
manóci
 
 


Sziasztok Lányok!
Először is köszönöm a szívélyes fogadtatást :) :) :)
Én sajnos csak a munkahelyemről tudok egyelőre netezni, így az esti társalgások kimaradnak az életemből. Májustól, ha minden igaz, otthon is lesz netünk. Még jövő szerdáig dolgozom, utána pedig a szüleimtől fogok tudni írni, de a mobilomon is el tudom olvasni az írásaitokat, viszont írni csak korlátozva lehet.

A szüléstől csupán annyira félek, mint ahogy az ismeretlentől fél az ember. Rémtörténeteket már nem hallgatok meg. A barátnőim mind elmesélték a "fájdalmukat", de a végére odatették, hogy mindennel együtt megérte, és már alig várják, hogy újból átélhessék. Ez nekem elég is vigasznak. Ha valaki újból akarja, és vállalja, akkor annyira szörnyű nem lehet, hiszen csodálatos a "végtermék" (fúj de csúnya ide ez a szó).

Timóca!
Szerintem ezen a mai egészségügyön senki nem tud kiigazodni, még az sem, aki a szabályokat írja. Mi az, hogy bejelenti a kedves szóvivő asszony, hogy bizony minket MINDENKI félreértett. Hogy lehet az, hogy egy egész ország, benne a nem tudom hány ezer orvossal összhangban félreértelmez egy sorozat szabályt. Egyszerűen gáz, ami a kormányban folyik, és amilyen átgondolatlansággal kezelik az egészségügyet. Érti azt valaki, hogy április 1-vel életbe lép egy könyvnyi korházszabály, de a korházak még meg sem kapták ezeket a szabályokat. Létezik ilyen bármelyik üzletágban? ENNEK NEM SZABADNA ÍGY LENNIE, de úgy látszik, hogy mi egy ilyen nép vagyunk, hogy velünk bármit meg lehet tenni.
Egyébként én írtam az egészségügyi minisztériumnak, hogy akkor tájékoztassanak már pontosan, hogy milyen szabályok vonatkoznak rám. Vissza is írtak, hogy egy kis türelmet kérnek, mivel annyira sok levél érkezik be hozzájuk, hogy nem tudnak rögtön válaszolni. Így most várok 2-3 hetet, aztán ha semmi, akkor írok újból (Már korábban is leveleztem velük, akkor kaptam választ).
Ha mond a dokid valami újat, akkor azt légyszi oszd meg velünk.

Dóri!
Az OGyK-ban azt mondták, hogy pelenkát is vinnünk kell, mert egyre nehezebben tudják beszerezni, és mire én szülni fogok, lehet, hogy egyáltalán nem fognak már kapni. Popsikenőcsöt, ruhát, és minden mást adnak a babának.
Én vettem egy vékony köntöst (2000 forintért), mert nekem is az volt a gondom, hogy a meglévő elfoglalta teljesen a táskát. Egyébként is májusban már remélhetőleg elég meleg lesz egy vékonyabb köntöshöz.
Sok sikert az építkezéshez. Jó helyen fogtok lakni. Én imádok anyuéknál lenni, bár nem nagyon keveredtünk a helybéliekkel.

Gabi!
Jaj! Vigyázz az emelgetésekkel! A barátnőm, aki mellesleg szülésznő, félidőt ágyban töltött, mert megemelte magát.
Na majd én jól körülnézek a szülészeten, és mondom, hogy mire lehet számítani. Vajúdó szerintem már mindenhol van.

Szilvi!
Én is voltam 22 hetes, nem is olyan régen. Repül az idő, meglátod! És hát igen, te már sok-sok tapasztalattal fogsz rendelkezni, mire rád is sor kerül. Egyébként 33. hetesen mi még csak a kiságyat vettük meg. Nem sietjük el a dolgokat :)
Nekem egy szülészeti gyermekorvos azt javasolta, hogy az első 1-2 éjszakánál ne ragaszkodjak a kétágyas szobákhoz, és hogy bent legyen a baba, mert akkor nagyon fáradtak az anyukák, és mindenkinek az a legjobb, ha az anyuka kipiheni magát éjszaka. Utána már lehet kérni az áthelyezést. Lehet, hogy én megfogadom a tanácsát, de még nem döntöttem el véglegesen.

Csilla!
Sajnos nekem nagyon kiesik a Minimanó, és a cuccokat biztos máshol fogjuk megvásárolni. Azért nagyon köszönöm az ötletet. Lehet, hogy lemondok róla. Abban a 20 km-es körzetben, ahol én vezetek, remélem nem történik semmi a hátralévő időben.

Nelli!
Köszönöm a nyugtató szavaidat. Hány éves gyereked van? Kislány, fiú?
Vendég
 


Angie :)
Nagyobbik lányom 8 éves, a kisebbik 3 :lol:
Most meg még nem tudom a baba nemét. De mindegy.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

egy táskával emeltem meg magam,pontosabban nem megemeltem,hanem cipeltem...
ne tegyetek ilyen,megrövidült a méhszájam,kezd nyildogálni,most cordaflexet kell szednem 3szor 1et naponta,hogy ne akarjon kibújni,rajtam van a para,pihizek!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


mai uh:

bpd 83mm
thq 77mm,
fl 60mm
megkevesbedett magzatviz,hólyag látható
norm.flow.

ja,és mint aki érezte,hogy kell,elintéztük reggel az apaságit.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi!

Vigyázz nagyon magadra, jó lenne ha Brendon még egy pár hetet bent nővögetne a pocidban.
Én is sokat cipekedek, de most azért én is parázok, pedig a párom mindig mondja, hogy ne hősködjek. Ezentúl lehet megfogadom a tanácsát.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Gabi,
ajjaj... :shock: :? pihenjél és szedd a gyogyit! Nyugi.. már amennyire lehet, tudom, könnyű azt mondani, de csak magadra koncentrálj és ne törődj semmivel. :!: Nagyon korai lenne még a kijövetel. :roll:

Belegondolok és egy 10 kilós "táskát" cipelek nap, mint nap le-föl IV. emeletről, kiságyba, be-ki.. úgy látszik a szervezetem hozzáedződött kezdetektől fogva,m hogy ez van. :? :D

Móni,
nem semmi a tudásod, asszem kérdezni fogok. :) Szerintem akkor nekem is érdemesebb a TGYÁS-t intéznem hamarabb. AZt hanyadik héttől lehet szülés előtt? Vmi 36-37 rémlik..
Holnap kell hívnom a dokimat a tenyésztésről - remélem minden negatív és nincs vmi kis gombám vagy strepto. :roll:

Na, én is megyek pihizni (lehet, hogy még aludni is egyet :oops: ), Gergőért csak fél 4-re kell menjek, és Vikici is tentél. Ezt már szeretem. :lol: [/b]
Vendég
 


Dóri,

A tervezett szülés időpontot megelőző 28.-ik naptól :) lehet igényelni!

Viszont lányok, azt meg tudná valaki mondani, hogy a Házassági A. kivonat hány napnál nem lehett régebbi?
Mert ezt meg én felejetttem már el, hogy annó mikor voltam intézni :oops:
manóci
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?