Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hát nálunk visszatértek az egyszeri felkelős éjszakák :-).
Lidi lefeküdt kilenc körül, de már előtte is aludt így apával betudtunk ülni egy kicsit a kádba és tudtunk dumcsizni, majd aludt kettőig, egy kis kajcsi majd félhétig aludt megint majd kis kajcsi és játék és fél nyolc óta alszik. Én 10-kor keltem. Úgy érzem kipihentem magam. :-)

Kezdek aggódni eddig ma csak kétszer evett.

Kataa, homeos bogyót 5 napig lehet csak szedni utána egy kis időre szüneteltetni kell. Mi a hőemelkedésre is homeos bogyót adunk és mikor 3 hós szurit kapta akkor beadtunk neki egyet és fél óra alatt levitte 37-re a 37,5-ről. Annak belladonna a neve szintén a C30-as potenciából. Egyébként a kettőt is lehet egyszerre adni egy kiskanálban.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Tinu, nálunk sem reklamál Lidi, hogy éhes. Mindig nekem kell rátennem, hogy egyen mert magától nem szólna ám. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


marslakócska: a múlt héten 130 g-ot hízott, aztán azóta (csütörtök óta) még csak 60-at. :? Változó, hogy hányszor eszik, kb. 7 és 9 között. Hol két óránként, hol 3,5 óránként, ja, fürdés előtt és után mindig (vagyis az 1 óránként).

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

antekirt: nálunk sincs soha sírás, hogy éhes, mert az eltelt időből már tudom, hogy kb. mikor eszik legközelebb, sosem várom meg, hogy ő szóljon. Csak este fürdés után türelmetlen.

tinu: de hát ez teljesen jó!

Heti 13 dkg x 4és fél hét=585 gr, majdnem 600 gr! Ennyi az átlag havi gyarapodás! Gondolj bele, ha mondjuk heti 200-at hízna, az havi 800 gr. 5 hónaposan már gurulna a gyerkőc!
Nálunk pont ennyi volt a max. heti/havi gyarapodás!
A lényeg, hogy Tündike jól érzi magát, a súlya meg pont megfelelően alakul!
Ne idegeskedj, mert nem tesz jót a tejcsinek!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Hahó!
Olyan 2 nappal ezelőtt azt írtam, hogy még nem nyúlkálunk tárgyak felé, csak nézgelődünk. Örömmel közlöm, hogy mostmár nyúlkálunk is! :) Külön-külön és mind a két kezecskéjével egyszerre is.
Ma reggelre pedig teljesen önállóan oldalra vágta magát, most is oldalt fordulva, két kézzel fogva a rágókáját játszik és dönnyög.
De nagy boldogság! :D :D :D

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Vettem DM oko pelenkat,Alana a neve.N gondoltam ha mar nemmosom a pelenkat legalabb olyat hasznaljak ami kevesbe szennyezi a kornyezetet.
Na erre ma a 3.ora vegen szo szerinta kezembe jott belole a pisi ruhan kerestul....pedig nem olcsobb,majd egy arban van a Babyloveval.

Marslakocska
Hat akkor ezek szerint igaz az hogy korabban kezdodo fogzas jobban megviseli oket.Alex 9 hosan kezdte de eszre sem vettuk.Most is kiegyeznek ilyennel :wink:

tinu
A minimal hizas azert megvan,ugyhogy aggodni nem kell.Lehet hogy O ilyen kis filigran alkat lesz.Mennyi kg is?
En mar azert nem aggodok annyira,mert ugyan O 6.25 most de csak 2.56al indult,tehat magahoz kepest szepen halad.Meg mi sem vagyunk nagy darabok,en alapbol 50 kg 8) Ugyhogy szerintem azert az atlag 9-10kgt el fogja erni 1 evesen igy is.
Lanyoknal ez 8-9kg.

Szilvi
Szuper a foto!!!

Kép
Kép
kataa
 
 


Marslakocska, nálunk tegnap óta nyúlkál Lidi a tárgyak felé tudatosan :-). Én is úgy örültem neki mikor megláttam, hogy pl a csempét kaparja a fürdőszobában fürdés után meg a játszószőnyegen a felaggatott cuccokat ütögeti. Eddig csak nézte.

Akkor végül is egy napos eltéréssel de egyformán haladnak a babáink :-). Mivel Dorci 6-án született, Lidi meg 7-én.

Húú ezekszerint Lidi gurulni fog 5 hónapos korában? :-) Mert eddig egy kilót hízott egy hónapban. Most egy kicsit visszavettünk hat kiló felett. :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kata: 4,5 körül van és 3,25-tel született. Hát mi annyira nem vagyunk filigránok a férjemmel, bár kifejezetten nagy darabok sem. Olyan közepes.

Marslakócska: gratula a gyerkő fejlődéséhez! És köszi a megnyugtatást. Közben már a védőnő is megnyugtatott, mert pont ma volt kint.

Jelentem, egyelőre megnyugodtam. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Cic,hol vannak a képek?

Mági,
ügyi vagy a fejéssel. :D hogy oldottad meg végül is anyukádnál?


Szilvi,
nagyon édi az egyenruhás kép! :D
tesóféltékenységet kérdezted.... :? hát....eddig nagy volt a szerelem a baba iránt,de pár napja azt vettem észre,hogy odacsap,persze megpróbálok közbeavatkozni,hogy ne történjen semmi komoly,remélem csak átmeneti,mert eddig nagyon jól megvoltak. :( hát hiába csak kicsi még ő is,így akarja a figyelmünket kisajátítani:(

Azok a tappancsok....

Viki,bocsika én voltam,aki kérdezte,de akkor ezek szerint leírtad :oops: valahogy kimaradt,de akkor majd visszaolvasok alkalom adtán.

Kata,kis puffancsnak néz ki Réka,de csak 5300g volt 3 hósan,Dávid ekkor már 7290g volt :D
Nagyon ügyi vagy,hogy gondolsz apára is :wink: na meg tényleg a mi lelkünknek is kell a feltöltődés :D

ökópellus :evil:

Winnie,Réka nagyon helyes! És az kis sapis kép...
HátmassszásKép

Antekirt,jó a kitámasztós sorozat:)

Snoopy,Hanga baba nagyon kis tündér!

Mot,látom nálatok is nagy sláger a Micimackó :wink:

Marslakócska,látod nem kell aggódni,belejön Dorci is a nyúlkálásba :wink:


Hízás:(
Ez nem ér...rajtam 10-15 kg pluszocska van...


Kép

Körkérdés:
Hány cm a babáitok?

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Termés az volt bőven. :)

Centi:
Fanni 64 centi. A 68 as rucik is már olyan passzentosnak tűnnek a pelus felfog sokat. Jajj mi lesz itt? :shock: :D

Végre jó az idő és mehettünk sétálni. Már ránkfért. :lol:

Fogzás: Én is attól tartok, hogy esetleg hamarabb jön. Ínye kissé fehéres, ő pedig sokat nyűglődik és gyömöszöli a kis öklét a szájába. Na majd meglátjuk.

D vitamin: szájba csöppentem

K vitamin: kiskanállal ala natúrban. Vágja a pofikat, de nem köpte még ki.

Minap nagyon örvendtem, mert fanni egy ciciből 220 at evett. A másik meg igazán már nem kellett neki. Jóllakott az egyikből is. Hurráá!!! :D

Ilgya: Névadó az "majdnem" olyan, mint a keresztelő, csak nem templomban végzik. Névadó ünnepségnek hívták anno a mi időnkben. Ezért kérdeztem, hogy esetleg valaki tervez -e ilyet is vagy csak templomi keresztelőt?

Mágnes: nagyon jó az autós matrica.

Akik mostanában töltötték ki azt a panadolos kérdőívet. Hozott a postás már csomagot?
Mennyit kell rá várni?

A babás képek nagyon aranyosak.

Fotózás: Fanni addig mosolyog és magyaráz, míg meg nem pillantja a masinát. Amint észreveszi olyan érdeklődő és csodálkozó nézést vet be, hogy "csak" olyanokat tudunk elkapni. Nagyon meg kell harcolni egy-egy mosolyért vagy mimikáért. Annyira lefoglalja a masina nézegetése, hogy elfelejt mosolyogni, pedig tud ám nagyokat!

Szilvi: végülis melyik pelus vált be?

Alvás: Fanni éjjeli bagoly. 11 és éjfélnél előbb nem alszik el. Egyszer kel fel hajnalban, mondjuk olyan 3-5 között. Ez változó. Aztán cicin beájul és durmolunk tovább együtt. :lol:

Fürdésre sem álmosodik el, inkább felélénkül. Hallottam ismiktől, hogy az ő babájuk füri után azért elpilled. Nos Fanni nem ebbe a csoportba tartozik.

Cumi: néha beválik altatási módnak, de ha ő nem akarja kiköpi. Nem lett szerencsére cumifüggő és a cicizésben sem zavarta meg.

Igaz a cumi mellé néha még az öklét is be akarja szuszakolni. Akkor aztán jön a köhögés, mert ugye a kettő együtt nem igazán megy. :lol:

Édesség: terhesség utolsó idejében napi szinten kívántam a csokikat, gesztenyepürét.
Meglett Fanni gesztenyepüré elmaradt, de a csokik azóta is megvannak.

Kilók:
Tinu: Terhesség végén 74 kiló voltam és most 56 vagyok. versenysúlyomhoz mérten 5 kiló van rajtam. A tipikus 5 kiló ami a legnehezebben megy le az emberről.Csípőben egy kicsit erősebb lettem, de már rámjönnek a régi gatyák is. Igaz, mindet még nem próbáltam csak kettőt hármat, de azok feljöttek. A kisebbekkel még nem próbálkozom. :lol:

Kozmetikus: Mivel egyik szakmám ez, hát én magamat szoktam gyötörni, meg generálozni. Ugyanakkor hiába vagyok kéznél magamnak így sem jut néha időm semmire.
Ahogy Szilvi is én is esténként szoktam valamit alkotni a búrámon. :lol:

Folttisztítás: nálunk a DM-es zöld kisvödörben lévő por vált be. Kicsit beáztatni a cuccot, majd mosógépbe vele. Olyan jó kiszedte a foltot, hogy még a ruha színét is kifakította. :lol:

No megyek, műsor van!

Szép napot mindenkinek!
ZSUZSI

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!
Tegnapi nap:
Este Panna szopizott 40 ml-t, aztán elkezdett fájdalmasan ordítani, gondolom a foga miatt, a cicit nem fogadta el. Nyugtatgattam, próbálkoztunk cicivel többször is. Gyerek át Anyunak, én meg mentem fejni, hogy akkor úgy megkapja. Lejött 20 ml tejcsi. Leányzónak oda, aki utána ordít, hogy éhes. És ekkor jön a táp, mivel nekem ritka az, amikor felesleg van. Fejek minden etetés után, iszom a teát, a löttyöket, most rendesen eszek. Értem, és tudom, hogy nem jó a táp, mindent megpróbálok, hogy ne kelljen adnom, és már ezen stresszelek,mert mindenhol csak azt látom, hallom, hogy a jó Anya szoptat, és tápmentesen eteti babáját. Kezdem magam rossz Anyának érezni...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági,ne hűlyéskedj.....nem ettől jó egy anya! :?
ilgya1
 
 


Mági: az ember annyi mindentől érezheti magát rossz anyának. Hagyd a fenébe! Én azért szoktam magam annak érezni, mert "csak" bimbóvédővel tudok szoptatni. De ha rendesen tudnék, akkor meg más miatt érezném... :lol: A lényeg az önbizalom. :wink: Már írtam, hogy anyukám 2 hónapos korom után nálam is pótolt tápszerrel. Az eredmény: egy igazi, pufók bébi... :lol: , de aztán nem lett semmi bajom felnőtt koromra. Az igaz, hogy gyerekként asztmás lettem, de szerintem ennek semmi köze a tápszerhez. Viszont ma már szökőévenként vagyok csak beteg, az allergiám tünetmentes, nem lettem elhízott egyáltalán és még 3 diplomám is van. :D A legjobban azt teszed Pannával, ha nem stresszeled magad (és őt), hanem inkább jól megszeretgeted és megeteted azzal, amit elfogad.

Kép
Kép
tinu
 
 


Még mindig koszmó téma: én ma kentem be először olajjal Tünci fejét és vakargattam. Aztán fürdésnél jól leöblögettem a fürdetőkrémes vízzel, de totál olajos maradt. Ezek szerint ilyenkor kéne megmosni még babasamponnal? Vagy ti hogy szeditek le az olajat a hajáról?

Kép
Kép
tinu
 
 


grrrr, írtam egyet, és elszállt, no meg közbeb behalt a babanet is....

no, majd holnap.

Addig is, először nektek, aztán megyek a tavasziakhoz, szóval ha valaki élne Snoopy 3. megoldásával, és szükséges, szóval lenne 1 liternyi odaadandó tejcim, február eleji .Egyelőre....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szép jó reggelt!

Mágnes, ne érezd magad rossz anyának. Anyum pl hat hetes koromig tudott szoptatni és utána én nem kaptam tápszert hanem csak főzeléket. Ő sem rossz anya ettől csak ő nem akart tápszert adni nekem, és tessék kutya bajom nem volt. A húgomat 4 hónapig tudta szoptatni és neki mindenféle baja volt és van. Pl immunhiányos és még sorolhatnám mennyi baja van.
Tehát ez nem tápifüggő vagy anyatejfüggő ezek gének is. Tehát jó anya!!!!
Írok neked olyat, hogy egy ismerősöm (csaj anyukája mesélte mert ő is kivan akadva a lányától), hogy bánik a gyerekével és akkor belátnád, hogy te szupi anya vagy. Csak pár pl. a csaj beteszi a gyereket utcairuhástól a kiságyba rajta cipő minden és ő meg alszik. A gyerek izzad ezerrel.
Vagy egy másik, hogy a gyereknek nem tud kajátadni de magának megveszi a többezer forintos mobiltelefont.
Vagy, hogy a gyereknek kegyetlenül fájt a pocija és kiderült, hogy már vagy két hete nem kakilt mikor elvitték dokihoz.

Tehát milyen anya vagy? Igen, jó anya vagy helyes a válasz! :-D

Tinu, a fejecskéje olyan is fog maradni ha csak vízzel mosod le hiszen olaj. Kérdezd meg a dokitokat, hogy melyik az a szer aminél nem kell kapargatni hanem csak megmosod a buksiját és elmúlik a koszmó.
Ha gondolod én ma megkérdezem, mert megyek le a dokimhoz D vitaminért mert elfogyott.
Szerencsére nekünk nem volt még koszmónk.

Zsuzsi, én 75 voltam terhesség végén és a versenysúllyom az 54-55 kiló, de most 62 vagyok. Hogy csináltad, ilyen gyorsan mert ez tök jó? Én nagyon nehezen híztam bármikor is. Volt, hogy sokáig 51 kiló voltam és egy év kellett ahhoz, hogy 53 kiló legyek. Mostmeg alig tudom leadni, bár nem fogyózom.

Képzeljétek tegnap Lidi átfordult hasáról a hátára :-). Először fel sem tünt nekem hanem apa szólt, hogy mi történt. Mert úgye azt megszoktam, hogy Lidi hátáról az oldalára dől és ezért valahogy nem tudatosult bennem, csak mikor apa mondta.

Ez volt a kezdő pozíció fürdés előtt :-) Kép

Kép

Kép
antekirt
 
 


Gyorsan amig a mosogep le nem jar :? Hogy magatol miert nem tereget ki vajon??? :lol:

Tinu
Na akkor a lenyeg ,hogy megnyugodtal!!!Egy kislanynak pont jo ez a hizas :)

Ilgya
Drukk, hogy tenyleg csak atmeneti legyen a dolog. Ilyenkor legyen okos az ember ,lanya hogy ne mindig raszljon a csemetere.
Nalunk niincs ilyen,persze O mar nagyobb,de annyira jo hogy semmi feltekenyseg nem volt es nincs is a tesoja irant,csak hatartalan imadat :D
Leon kb 62 cm ,de mar kinotte a 62es ruhakat.


Zsuzsi
En ugy tudom mar nincs nevado,legalabbis Alex topicjaban errol mar volt szo es akik megkerdeztek ezt a valaszt kaptak.PErsze lehet hogyez is helyi onkormanyzat fuggo.

Magnes
Na en pont ebbe a hibaba estem elso babanal,es tudod pont attol nincs tejed hogy aggodsz .Tudom hogy konnyu mondani es kivitelezni meg nehezebb hogy ne aggodj,ugyhogy en azt mondom tedd magad tul ezen, hogy kell tapi es utana minden nap sutni fog a nap nalad is :wink: 8)
En ugyanigy csinaltam 6 hoig hogy minden etetes elott cici aztan tapi es a vegen fejes.Jo macera de mindent megtettem az ugy erdekeben,tobbet senki sem tud,max hamarabb fealdja mint en.
Alex a szopis babaknal is kevesebbszer volt beteg,2.5 kozossegi ev alatt pontosan 2* hianyzott :P

Antekirt
Gratulaa forgashoz!

Kép
Kép
kataa
 
 


Mágnes!
Napokig ostoroztam magam, amikor pótolni kellett tápival, de hidd el, semmi értelme a lelkifurdalásnak!! Nem ez dönti el, hogy jó anya-e valaki! JÓ ANYA VAGY! :!:
Élvezd a gyerkőcödet, szeretgesd, babusgasd, hidd el, soha nem fog reklamálni, hogy tejcsit kapott vagy tápszert. Élvezz ki minden együtt töltött pillanatot, mert hihetetlenül gyorsan telik az idő, secc-pecc felnőnek majd. Ne foglalkozz azzal, hogy van-e elég tejcsid vagy nincs. Eszik, amit kap. És imád téged, ez tuti!!! :D

tinu:
Nem javaslom a fürdetőkrémes hajmosást, mi pont ettől lettünk koszmócskásak. Tegnap voltunk bőrgyógynál a szemöldöke miatt is, s ő mondta, hogy a mosakodó a bűnös. Mellesleg valóban nem lehet leöblíteni az olajat vele. A Babé-nak van koszmó elleni hajsamponja, amit nagyon tudok ajánlani. 1630 ft a 200 ml, de borsónyi elég belőle és nagyon szuper!!! Hatásos és nagyon kellemes a baba fejbőrének. És nem kell hozzá plusz olajozni, elég csak ez a sampon.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Ma megvolt a Liberó2-ből való az első kifolyás. :D :evil: Szóval megyek Vanish szappanyér. :wink: Persze hogy tiszta fehérben volt a gyerek. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Nálunk a penny marketes pelus (Babytime, sárga, 3-as méret 3-9 kg, 1999,-ft/56db) eddig tökéletesen bevált. Még a 3 napig nem kakilás utáni óriástrottyot is megtartotta!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Basszus, tegnap írtam egy töki hosszú levelet, mindenkire válaszoltam, vagy fél órát írtam, erre elszállt a babanet!!! :evil:

Tinu: én is örülök, hogy kicsit megnyugodtál, és a védőnő is megnyugtatott! Na látod, én ezért nem használom rendszeresen a mérleget, mert nem akarok parázni a számok, adatok miatt, meg hogy mennyit is kéne ennie a nagykönyv szerint, és atya ég, nincs meg a mennyiség, és stb.....ha Tünde nyugodt, nem üvölt egész nap, nem sápadt, van motyó a pelusban, akkor nincs baj!!!! :) Különben meg a legjobb mérleg sem pontos mindig! Ha ficánkol a baba, akár 20-30 deka eltérés is lehet, na és én egy ilyen alkalommal dobtam félre a földre a (digi) mérleget!
Egyébként a nyuszitól melegítőt kértem itthonra, mert a mostani már olyan sittes állapotban van! :? Szóval most egy jóideig ez lesz a kedvenc ruhadarabom!

Mágnes: hékás-békás, no para, te szuper anyuka vagy, és tudod miért??? Mert aggódsz a babád miatt, és azon vagy, hogy a legjobbat nyújtsd neki. Mindent megteszel, és azért ezt ám ő is érzi. Nem a te hibád, hogy nincs literszámra tejcsi. Az a pár csepp is valami. Örülj, hogy ennyi is van, a többit meg szépen tudod pótolni. Katának igaza van, ha nem stresszelsz, nyugi van, kisüt a nap, és minden rendben lesz! A rossz anya az, aki meg sem akarja próbálni szoptatni a babáját, mert félti a cickókat, vagy mert túl macerás neki!!!!! Fel a fejjel!

Hát szerintem ne kezdjük el hasonlítgatni a babák méreteit, mert ez annyira nem mérvadó, és nehogy elkezdjen ez miatt parázni bárki is. Minden baba más, és szerintem Ákos veri a mezőnyt a gyarapodásával! 5,5kg, 61 cm!!!!és 6 hetes! Tehát ő nem átlag, sőőőőőt!

Zsuzsu: Pelenka: eddig egyik sem vált be. A kis Liberó elfogyott, a Pampersből a kaki folyik ki hátul a háta közepéig, éjszakaiból is,a Midi Liberó most két napig bevált, de pont most ázott át megint a pisi! De látod, az öko pelus is használhatatlan! Szóval próbálkozunk tovább, de most elhasználom őket, mer tényleg tele a szekrény pelenkával!

Antekirt: tegnap volt a párom lebeszélni a keresztelőt, hozzáteszem, jól ismeri a lelkészt. Nem kerül semmibe, és részt kell venni az istentiszteleten. Az első ének után lesz a keresztelés. Tesómék katolikusok, sőt a barátnője spanyol, de nem probléma. Aztán mondja a lelkész, hogy akkor hozzunk teát a babának, ha elkezdene sírni.....de most gondoltam csak bele, hogy szegény gyerkőcnek ki kell bírni a hidegben 1 órát lehetőleg sírás nélkül, mit csinálok, ha rázendít. Teát még nem kapott, csak cuija van, majd azt nyomom a szájába! Remélem nem égünk be ott egy tucat ember előtt!
Remélem nektek is szerencsétek lesz, és egy kedves lelkészt fogtok ki! :)

Mot: Krisztina nagyon okos kiscsajszi lesz, olyan, mintha már most érteni a mese minden részletét, úgy fekszik melletted. Rendes apa vagy, tök jó hgyo így foglalkozol a kislányoddal! Sok baba megirigyelne téged, vagyis Krisztinát. Hozzáteszem, nekem sem lehet egy rossz szavam sem a férjemre! :P

Winnie: hát ez a bóbita sapka egyszerűen tündéri!!!

Kata: Leon is mekkora baba, nagyon édes a kis szőkeség. Alex is ilyen szőke volt kiskorában? De ti mindketten barnák vagytok, nem?
Köszi mégegyszer a szerkót, volt ám sikere a családban. Lehet, hgoy ez lesz a keresztelős szerkó is,nagyon csini benne. Van még egy ilyen mellény-ing kollekció, de az még kicsit nagy rá, de majd felpróbálom!

Na, Demcsák Zsuzsa visszalépett. Gondolom kicsit kikészült idegileg, és inkább a nyugalmat választotta.

Mit kaptatok a DM babalap visszaküldéséért? Milyen kuponfüzet jött?
Vendég
 


Mágnes nem ezen múlik hogy ki a jó anya. Pontossan azért vagy jó anya mert nem hagyod éhezni a babádat :) Ne aggódj sokan tápiznak és egészségesen felnöttek a gyerekek.Amíg tudsz adj tejet hogy minél tovább kapjon tejcsit is de ha kell a tép akkor ne aggódj és igenis add oda a babának hiszen nem éhezhet.
Én is megpróbáltam mindent és nekem is kell pótolnom tápival és bele is törödtem nem érzem magam rosszabb anyának emiatt.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok,

A nívea samponban is van koszmó elleni, és az olcsóbb egy kicsivel.

Örülök, hogy ennyit írtok, csak nehéz követni.:)

Kataa, hát az a pelus nagyon öko volt akkor, szuper gyorsan lebomló.:)

Lányok mi az már mindenkinek forog a babaája az enyém meg még csak tekereg. szerintem hátról hasrafordulás előbb lesz
Daninál, mert a mozdulat már megvan, csak a lendület hiányzik.:)Hasról hátra még semmi, inkább a két kezét összekulcsolja elől, vagy nyomakszik előre a játékok felé, de hogy megfordulna??? azt nem .:)

Viszont ma először eltekerte az elefánt lábán lévő telefontárcsázót. Úgy látszik ő a kis részletekre figyel:)Persze ez nem feltétlenül tudatos.

Ilgya,
remélem azért az "odacsap", nem olyan erős, és türelemmel meg figyelemmel visszafordítható. Én tisztelem azokat akik több kisgyereket nevelnek egyszerre, mert számomra órisi melónak tűnik, sok türelemmel és szeretettel.

Dani nekünk már 68 cm, és most pont olyan ruhákat is hord. Észrevettétek már, hogy a kengurus méret, az pont akkor jó, amikor pont annyi cm a gyereked. a C&A-s az inkább a kissebb méretszám a nagyobbra váltásnál jó. (pl 68-as az a 68-74 váltásnál). Sőt enkünk már volt olyan is hogy a 68-as ruha kicsi lett Danira, de az egy 3. márka volt.

És lehet hogy mi is beléptünk a kevebbet gyarapodók táborába, mert most 10 nap alatt 190gramot híztunk. eddig 250 körül mentünk, bár megint kevesebbet iszok, ere mindig figyelnem kell, mert elfelejtek inni.

Sziszike jól eltűntél, mi a helyzet veled?

Korena, ha olvasol minket nyugodtan gyere és írj, jó hallani mindki felől.


Én már biztosan túllendültem az álom határomon , én szülés után kevesebb voltam mint teherbeesésem előtt, erre most megint hízok.(biztosan a sok édesség meg az állandó evéskényszer teszi.)
Tegnap szinte csak édeset ettem és estére megundorodtam az édességtől, szerintetek meddig tart???:)


Na megyek valami látványos munkát végezni, ha már Danikám ilyen jól bealudt.:)

csernusn
 
 


Jaj Niki, hát nekem is kéne ilyen komolyabb feladatokat végezni, mint ablakpucolás, galambszar-takarítás a teraszon (egy nap alatt befészkeltek a gerenda alá, észre sem vettem! most tiszta fos az egész, de elüldöztem őket...bocsi állatvédők!)

Mágnes: Nika is jól írta!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!
Hát köszi csajok,nagyon aranyosak vagytok, kicsit jobb, megpróbálok beszélni a fejemmel...Azóta persze még kevesebb a tejcsi, de éjjel Pannus beérte 80 ml-vel is, azóta is 70,80-at eszik. Na sebaj..

A fogacska változatlanul jön.. Lökdösi, cuppog, duzzadt is az ínye. Általában késő du-n fáj neki , akkor nayon keservesen tud sírni. Hát majdcsak túl leszünk rajta..Próbáltam hűtőrágókát a szájához tartani, miután fogni még nem tudja, de nem tud még vele mitkezdeni. Apa azt mondta, rakjam a cumit pár percre a hűtőbe, az segített!

Mi 62-es méretet hordunk, igazság szerint a hosszát már kb. 3 hete nem mértem.
Lánykánk nem nézegeti még a kezét, de a játékai után már nyúl, ha oldalt vannak. Tegnap felvette karkötőnek a csörgőjét, és Palkót (egy hülye fejű csörgő babát) is fellökte, így Palkó hamarabb kidőlt este, mint a lány...

Éjjel szopinál hallom, hogy nyom, de nem éreztem büdit, így beraktam az ágyba. 10-ig aludt, mikor kibontottam, ott volt a kuglóf. Hajnal öt óta benne feküdt,nem zavarta, a pelus meg bírta! Babylove! Mikor kibontottam, meglepődtem, mondom: óóóóó! Erre ő is, mintha utánozna: óóóó! :D

deszilvi:
DM babalap: mindenféle babás pempőhöz van kupon, négyféle pelushoz, níveához, johnsonshoz, és van benne cumi, bébiital, szopistea kupon, amiért ingyen kapod meg a terméket. A pelusokat 500,ill. 250 ft-tal olcsóbban veheted.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Marslakocska
Szerintem hajmosast eleg vizzel ,nem kellra semmi,pont akkor nem elsz koszmos ha nem mossuk csak vizzel.

Tinu
Kifolyos nap van,nekunk is..ebbol az Oko csodabol,ma meg probalkozom vele aztan kuka...

Szilvi
Szuper hogy ebjon a cucc,nagyonnagyfius lesz Akos benne a keresztelon.
Alex most is szoke,vagyis telen sotet szoke ,nyaron meg nagyon szoke :lol: En is szoke voltam gyereknek,bar apa nem.Szerintem kesobb fognak bebarnulni 8)
En is tunok latvanyosan teregetni,ja ez mar a masodik adag :)

Niki
Leon sem forog meg hatrol hasra,es csak neha hasrol hatra,de en nem aggodom,mindenki szerint raer meg :)
Ugy latszik Dani nagy telefonalo lesz :lol:
Rolam meg most kezd vegre lemmeni a pocak,nem nagy mert csak 2 kg,de latvanyos a cingar alakomhoz kepes,kb mint egy 4 hos kismami.Apa meg is jegyezte ,hogy kezdem viszanyerni normalis alakom :lol: Egyebkent erdekes mert en nem kivanom az edesseget,es nalam igaz az hogy a szopi vesz el a kilokbol,mert kulonben nagy zabagep vagyok krumplibol meg tesztakbol :lol: 8)

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Mágnes! A többiek elmondtak már mindent. Azért még annyit, hogy én mióta belenyugodtam, hogy kell tápi azóta nem is kellett. Igaz én kb 3x adtam csak Mesének. De ha kell akkor fogok adni és nem stresszelek többet, mert azzal csak ártok. Örüljünk annak ami van, és ha megteszünk mindent akkor nem vagyunk rossz anyák!

Pelus: nekem eddig a tescos vált be a legjobban.

Súly: sajna rajtam is van még 6-7 kg, sajna én is az édességnek köszönhetem :lol: . A múlt héten nem ettem csokit, nagyon rossz volt :lol: .

Ante! Nagyon ügyes Lidi!

Ma megyünk tanácsadásra Én is kíváncsi vagyok Mese súlyára, hogy mennyit hízott két hét alatt. Én is visszaadtam a mérleget, mert mindíg csak felbosszantott!

Szilvi! Jó, hogy volt türelmed újraírni!

Niki! Az én lánykám is csak oldalra fordul még!

Gyönyörű idő van újra, végre tudunk nagyokat sétálni!

Na, mennem kell.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Ja, azt nem is írtam, hogy én milyen rossz anya voltam éjjel. :? Hajnal kettő után felébresztettem a csajom (már több, mint 6 órát lenyomott akkor), mert iszonyúan feszült a mellem, fájt és nem tudtam visszaaludni. Nagyon mélyen aludt a szentem, simire meg se rezzent. Kivettem az ágyikójából, felébredt és olyan keservesen sírt... :cry: Soha többet nem ébresztem asszem. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Próbáltam az utolsó oldalt visszaolvasni, mert sajna többre most még nincs időm.

Általánosságban fogok írni most nektek.

Hízás: Eleinte én is aggódtam, mert azt hittem hogy minden baba 200-250 grammot kell hogy hízzon hetente. Aztán a doktornénink mondta, hogy a 100 g is elég ha csak szopik a baba. És hogy tápi nem kell egészen addig amíg a baba folyamatosan hízik. Szóval én akkor meg is nyugodtan, egyébként nem is tudom ki írta már, de én ais kivágtam a mérleget(diogit) 2 hónapos korában, mert össze-vissza mértem vele, és nem akartam idegeskedni rajta, hogy megint kevesett szopott. Azóta úgy csinálom, hogy megvárom,míg éhes lesz és akkor szopik, amennyi kell neki. Eleinte kifejtem a maradékokat, ez csücsül most a fagyasztóban, de mostamában nincs időm rá. Ja és aztán a gyerek van amikor szinte óránként szopott és volt, hogy úgy elaludt, hogy 5 óra lett belőle. Én nem aggódtam mert gondoltam, ha éhes, majd jelzi, És ez így is volt. Mostanában saját magát állítgatja be 4 órás evésekre.

Mágnes! Ne is gondolj ilyenekre, mhogy nem vagy jó anya. A többiek már tök jól leírták, hogy miért. Nem ismételem őket.
És soha nem szabad feladni. Próbálj 4 liter folyadékot inni, főleg cukormentes gyümileveket, és én még szedtem az elején két homeobogyót: Az egyik az előbb említett Urtica, a másik a Ricinus. Ezt a dokinőnk ajánlotta. Mindkettőből napi 2szer 5 szemet elszopogatni. Ez is sok tejet csinál. De ami a legfontosabb, hogy nem szabad stresszelni.

Pelenka: Én mindenfélét kipróbáltam már, éjjel van csak ázás, arra még nem tudom mi lenne a jó. Egyenlőre a pampers 3-ast rakom éjjelre.

Kakifolt: Én nekem semmi nem hozta ki, ezért mosás előptt kézzel vanish szappannal kidörzsölöm, és úgy rakom be a mosógépbe.

Forgás: A Danim még nem forog, csak oldalra, de egyszer már megtörtént, hogy hasról valahogy visszafordult a hátára, de azóta sem. Biztos véletlen volt.

Fogzás: A Daninak 1 hónapja csorog a nyála és turkál a szájában, érik az ínye. Ettől függetlenül méág nem biztos, hogy hamarabb fog kibújni a fogacskája. Persze rág mindent és állandóan a nyelve alatt kotorász. Még a cumit is kiveszi a szájából és a nyelve alá rakja vissza.

Na ezt most gyors elküldöm, aztán megnézem még mi volt a téma, hiába a memóriám...

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Testsúly: Én 62 lettem terhes, 20 kilót híztam a végéig. Szülés után 5 kiló ment le, aztán a kórházban még egy hét alatt 3. Most még 7 kiló van rajtam, de nem érdekel egyenlőre. És nem jönnek még rám a régi cuccaim, vettem 3 gyatyót a piacon és kész. Ja és a cicm nyom vagy 1,5 kilót főleg ha tele van. Amúgy semmit nem fogyózom, mert inkább szoptatni szeretnék. Majdnem annyit zabálok, mint terhesen. És a kilók ígyis mennek szépen lefelé.
Csoki: Eddig sem voltam édesszájú, most sem kívánom az édességet. max fagyit, de ahhoz még hideg van. Ja és a Palacsintát.

Gyerek méretei: Egy héttel ezelőtti adatokat tudok: 5750g, és 63 cm.(született:3500g 56cm)

Na puszika mindenkinek, majd megpróbálok én is friss képeket felrakni. Mennem kell, mer éhes.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Tinu, nálam is volt ilyen, hogy 6-8 órát aludt Lidi egyhuzamban és nekem meg már annyira fájt a mellem, hogy nem tudtam sehogy aludni mert megmozdulni is borzasztó volt, és felébresztettem. Bár ő nem ébredt fel hanem félálomban evett. :-)

A koszmós csodaszert nem tudtam megkérdezni, mert csak a védőnő jött ki és eléggé sietett, ráadásul nem is az én védőnőm volt.

Szilvi, na most megijesztettél, hogy hideg van, meg tea stb a babának a templomban. Lehet, hogy a végén nem lesz keresztelő mert most nagyon elbizonytalanodtam. :-)

Ti észrevettétek a babáknál a növekedési ugrást? Valamilyen formában? Nem ruhára gondolok :-), hanem tej vagy ilyesmi?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Nálunk a gyerek adatok két hete volt 6150g és 62 cm. Lidi született 3040g és 55 cm.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Bocs, lányok, hogy megint csak felbukkanok, csak azért, hogy aki fogra gyanakszik az nem biztos, hogy téved. Rékának már 2 db foga van - és igen szépen harap.... Brrr. :roll: :) További jó babázást.

Kép

Kép
vizimano
 
 


Vizimanó, hát ez nem semmi :-) huha.
Ezekszerint a dokik is mondhatnak hülyeséget.
Beszéltem egy anyukával és neki a dokim azt mondta, hogy nemsokára foga jön ekkor három hónapos volt a gyerkőc aztán most hét hónapos és még nincs kint a foga csak fehéredik az ínye.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Koszmótéma:
kataa: Dokinénitől többször rákérdeztem, kell-e a mosakodó a fejcsire hajmosáshoz (lévén hosszú a haja, s gyanítottam, a gyerkőc nem fog türelmesen 5-8 perceket várni, míg öblítés címszó alatt levakarászom az olajat meg a krémet a fejéről), de ő rendre azt mondta, hogy kell. Na nekünk pont emiatt kell mostmár a sampon.
Viszont meg kell hogy mondjam, tegnap este mostuk vele először, s nem hittem a szememnek! Koszmó 80 %-a eltűnt! Hogy hova, nem tudom, de nincs ott! S illatos, pihe-puha babahajcsi lett az eredmény 1 perces villámhajmosást és öblítést követően! :D

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Hasonlítgatás: Hanga a legutóbbi mérés szerint még nem érte el a 6 kilót. Cirka naponta1 dkg a hízás. Eleget pisil, kakil, nem fogy. Aggódónak látszom? Nem. Prücs 4 hónaposan már megkétszerezte a születési súlyát- egy évesen pedig nem háromszorozta meg. Leküzdötte magát a 10-es percentilig. Láttátok a képét? Életben maradt. Ránéztem a gyerekre: nőtt, volt egy-két hurkája, vigyorgott és evett, amikor szeretett volna. Mérlegre nem tettem.

Mindenki elég jó anya, aki itt megfordul. Recept a házi gyerekorvostól anyatejre?

Kata! Egyelőre nincs okos ötlet, mi lenne, a tejgyűjtő kagylót használnál délelőtt a szopikor?

Keresztelő: Prücs ezerrel végigordította. Tudjátok, a csecsemők sírnak. Pap bácsinak el lehet mondani, hogy 6 hónapos korig kizárólag anyatej. Viszont keresztanya az azt követő ünnepségen sem adott lányának cicit amikor vernyogott, csak teát. De nem is szopott a leányka egy éves koráig sem. Anyukának ez egyébként nem is volt fontos. Csak csodálkozott, hogy Prücsöt 3 évesen beszéltem le... :wink:

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Mandula,
tenyleg igaz,amint nem erdekel annyira a tej tema,maris tobb lesz :) :)

Tinu
En is ebresztettem par hete meg,es O is csk fel alomban evett.PErsze semmi villany csak babakikap az agyboltes cicire,igy meg hangja sem volt mert belealudt az evesbe.

Viki
Te 4 l-t iszol?En 3korul de ez is nagy kinszenvedes aran.En ugy tudom az sem jo ha sokat iszik az ember,persze ha neked ennyi a kapacitasod az csak jo :wink:

Szilvi
Ha egyebkent sem adsz akkor ne is probalkozz teaval a templomba ,ugysem inna meg.Szerintem elega cumi vagy vegszukseg eseten a kabat alatta cici.

Marslakocska
En a fejet mindig csak vizzel mostam.Teny hogy nem olyan baba illatu,de en szeretem mert az O illata.'

Vizimano
Jaj..hat ezt en emg nem varom.Es ez tenyelg mindenszopinal faj vagy csak ha direkt harap?

Snoopy
Hat a gyujtokagyloval az a bibi,hogy nekem meg az elejen is max 20 gylut csak ossze,tobb nem :oops: Most meg mar nem is kell meg tortlo sem ala ,elega melltarto betet.
Alex kapott anyatejgyutobol tejet,receptre.Ne tudd meg mit harcoltam erte,mert az akkori sokink szerint nem jar neki mert nem beteg vagy koraszulott.Aztan latta ,hogy nem hagyom magam es felirt 700ml-t ketnaponta.Persze nem volt eleg ,a tobbi volt a tapszer de en ennek is orultem.
Persze volt hogy fajt tole a hasa,de azert hordtuk 5 hos koraig.
Most viszonta vedono mondta, hogy O nem adna mert hogy az AIDS szures nincs ,vagy nem tuti az sem ha egyszer elmegy???Na jol be is paraztatott,nem Leon miatt hanem visszamenoleg.....

Ja tegnap egy szomszed anyuka kerdezte hogy szoptatom-e a babat?Mondtam igen,erre O :Mert hogy neki a baba tejcukor erzekeny lett a tejetol ezert kapott tapszert!!!!!!!! Hat jo butiska a lelkem az mar egyszer tuti..... De hogyehhez egy gyerekorvos is asszisztal.....Elozmeny ,meg hogy anno a nagyobb gyerekenel szoptatott es megvetoen mondta, hogy O bizony nem tapiztatna...akkor ez jo rosszu esett.
De voltam most olyan urino, hogy nem dorgoltem az orra ala ezt ....

Kép
Kép
kataa
 
 


sziasztok!

MÁgnes, akkor én már nem szólok, ötk jó, hogy megnyugtattak.... bár néha engem is elfog a frász, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudom szoptatni... de aztán megvigasztalom magam, hogy a tejcit megkapja...

Kilók: mi sem hízunk ezerrel, Rékapanka 3510-zel született, vasárnap 4540 volt, tehát ő sem nő ezerrel, főleg az első hónapban hízott kevesebbet, most az utóbbi hónapban heti 150 g felett volt. Mi mindig vasárnap és csütin mérünk :)

Cm-t én nem tudom, születés óta nem mértük, holnap megyünk oltásra, talán a rendelőben memgérik, ha megkérem. De már főleg 62-eseket hord. Niki, ja, nekünk is feltűnt, hogy a Kengurusok kis méretek, abból pont jó a 62-es, C&A-splból meg még 56-os is jó....
és a Bodykat előbb kinőtte, mint a rugikat. És hosszban, érdekes, a karok meg még szinte hosszúak is voltak....

Kül én meg még mindig azon parázok, hogy eleget adok-e enni. MOst 130-akat eszik, néha már adok 140-et, és néha olyan mintha kevés lenne. Ugyanakkor még mindig napi több kaki van, sokat fáj a hasija, tök sokat kibukik, hízik.... Meg tök sokszor csinál olyat, hogy kiköpi a cumisüveget, majd úgy néz, tátog, mint aki még tök éhes, de ha visszarakom a cumisüveget, akkor meg kiköpi / öklendezik. Na most ekkor éhes, vagy nem éhes?!?

Voltunk ma csípőuh-n, az szerencsére negatív, így már csak éjjelre kell a terpeszpelus :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, kifolyás: tegnap előtt nekünk is volt.... Babylove-ból.... de csak egyszer...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt Csajok!! :)

Kedvesemnek szombat hajnalra felment a láza, begyulladt a melle, ügyelet, antibiotikus (Cadex) öt napig, ma veszi be az utolsó bogyót!!

Normális, hogy teljesen meghülyült a tejci mennyiség, két cicizés van és ráfejés, hogy a gyulladt mell mindig üres legyen!!!

Remélem napokon belül visszaáll a régi rend és az esti fürdés utáni cicit alvás fogja követni!!!

Ez a napokban sajna nem következik be!!!

És ez a hülye óraátállítás!!!!

:)
mot
 
 


Szivli :)

Köszi a kedves szavakat, de azért néha nagyon türelmetlen vagyok és rosszul viselem ha nem"menetrend" szerint alakulnak az esték!!! :(
mot
 
 


Sziasztok!

Élünk mi is, csak kicsit káosz van az agyamban. :roll:

Lányok jól vannak, és nagyon jó gyerekek!

Csenge már második estéje eszik tápszert két cici után. A múlt heti mérésnél az jött ki, hogy fogyott. Bár ezt erősen kétlem, szerintem előtte rosszul lett lemérve, de így most hetente vinnem kell mérni. A héten már hízott. Egy hét alatt 40g-ot, ami nem sok. Nem sír, hogy éhes, de az esti két cici után benyom még 80ml tápszert. Ellustult a drágám, csakaddig hajlandó szopizni, amíg folyik a tejcsi magától. Utána, mint aki jól végezte dolgát, elkezd nézelődni, pedig még lenne mit enni. :(

Kata!

Én is aadtam le tejcsit, és van aids szűrés. Sőt, még a tejet is külön bevizsgálják, meg szűrnek még sok más dologra.

Megyek, leviszem a lányokat biciklizni, játszani!

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


És még a koszmóhoz!

Mi is a BAbé koszmó ellinijét használjuk. Tényleg drága, de tényleg nagoyn kevés kell belőle, sokáig elég, és nagyon hatásos!

Na, tényleg megyek már! 8)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


winnie27:
Ne aggódj, ha szépen gyarapszik és nem nyűgös. Mi 2 hónapos kor körül 80-100-akat ettünk, elvétve 120-at - kevesebb, mint az "előírt", de Dorcimanónak pont elég volt.

mot:
Mielőbbi gyógyulást nektek!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap annyira megijedtem mosogatás közben, hogy még a kezemet sem öblítettem le úgy rohantam be Lidihez a szobába mert egyszer csak olyan hangokra lettem figyelmes mintha egy kismacska öklendezné fel a füvet (bocs a hasonlításért, de máshoz nem tudom hasonlítani) . Száraz köhögés és olyan erőltetett, rohantam be Lidihez mert ő aludt, kitéptem az ajtót de még arra sem kelt fel és az ágyban békésen aludt és a köhögésére sem ébredt fel. Pedig van légzésfigyelője is de valahogy nem bízom benne. Ezt este is eljátszotta és most annyira parázok, hogy ne legyen semmi baja. Már gondoltam olyanra is, hogy nehogy kruppos legyen stb., és még ezernyi lehetőségre, hogy mi lehet.

Kataa, én is napi 4-5 l folyadékot megiszom. A dokim azt mondta, hogy nap 3-4 litert igyak. Hát betartom. Eleinte nehéz volt mert nem sokat ittam de mostmár igénylem is.

A ruciméretekkel kapcsolatosan, én azt vettem észre, hogy pl vettünk Brendonba bodykat azokat, most alig tudom ráadni már Lidire, viszont a Kengurusokat meg jobban rátudom adni. Viszont a rugik amik Kengurusok azokban meg benne van Lidi teljesen de a Brendonosokban még van hely, pedig mind a két helyről cérnarugikat vettem csak. Plüsst nem szeretem mert nagyon kopik, szöszölődik.
Viszont nem tudom, hgoy ti vettetek-e a Kikában bodykat, na ott volt olyan akció, hogy hármat lehetett kapni 1200ft-ért anno. Na azok pl két méretesek 62-68-ig. Viszont a 62-es méretre még nagy ujjban.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Mot: az antib-vel vigyázni kell, csak akkor hatásos, ha végigcsinálod a kúrát! Az uccsó bogyón már nem múlik semmi, csak nehogy ez miatt visszaessen Kriszti. - én legalábbis így tudom, de Snoopy szerintem jobban ért hozzá!

Kata: hát ha üvölt, akkor inkább kimegyek vele sétálni, vagy a kocsiba. Az tuti, hogy előtte jól beetetem. Én sem ott próbálnám ki a teát először! Szegény tesóm kicsit parázik, hogy fogja majd tartani Ákost, mert még soha nem tartott babát a kezébe, a múltkor beteg volt, akkor nem tartogatta, most meg szombat este érkeznek, sok idő nem lesz gyakorolni! :o

Hát, nálunk védőnéni 2 hetes korában látta utoljára Ákost! -most 7 lesz- Mivel nem vagyok "problémás eset", nem jött ki! :roll:

Ákost napok óta alig tudom tisztába tenni, annyira kitekeri magát és nézi a macikat a falon!tegnap hümmögött is nekik! Nagyon édes, csak kifordulnak lassan a szemei a drágámnak!
A hason fekvés viszont nagyon nem megy. ÚÚÚtálja, és egy perc elteltével keservesen elkezd üvölteni. Most cselezek. Felveszem a mellkasomra, és szép lassan hátradőlök. Na ezt pár percig akkor viseli.

Tegnap itt voltak a szomszédok egy fél éves babával, Ákos úgy nézte...olyan aranyos volt.Hát ilyet még nem látott!

Sziszit már én is hiányolta! Gondolom elfoglalt a négy gyerkőccel. Remélem jól vannak! Meg Kismama is!
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk ma volt meg az első oltás. :? Szerintem én rosszabbul viseltem, mint a gyerek. Igazából csak akkor és azért üvöltött, mert lefogták. Sajna kétszer szúrták meg, mert a kötelező mellett beadattuk a menningococcus ellenit is. Na a második után már nehezen nyugodott meg, gondolom, sok volt a két macera egymás után. Az első szuri után kb. 10 másodperc múlva már mosolygott. :)
Megmérték a gyereket, és kevesebbet mértek, mint a születési hossza. :lol: Na ja. Akkor vajh miért nőtte ki az 56-os méretet? :shock: Bár lehet, hogy csak kihízta és hosszban még jó lenne... :roll: Csak nem visszafelé nő ez a gyerek! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Voltunk tegnap méretkezni, nagyon örülök, mert arra számítottam, hogy nem hízott semmit, mert kevés volt a tejcsi (lehet, hogy nem is volt kevés csak rosszul értékeltem a jeleket?!), a pótlás meg nem nagyon szerette. De két hét alatt 30 dkg-og hízott :lol: !
Vasárnap óta megint nincs tejcsi problémánk, nem értem mitől lehetett. De azért kopp-kopp :) .

Ante! Nem kérdezted meg az orvost, hogy mitől lehet? Nagyon ügyesen támaszt Lidi!

Mot! Jobbulást! Remélem hamar túl lesztek rajta!

Winnie! Én meg pont ezért távolítottam el a mérleget! Nem akarok a számok rabja lenni, meg idegeskedni. Fogalmam sincs mennyit eszik Mese egyszerre, de szerintem nem is ez a fontos, hanem, hogy fejlődik rendesen.

Na megyek ebédeltetni a nagyokat!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula, ma visszük le a dokihoz este hétre Lidit. Remélem nem lesz semmi baja. Nagyon aggódom. :-(
Ráadásul ma is mikor aludt köhögött csak nem hason volt hanem háton most.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Olyan sokára van még 7 óra. Én meg tűkön ülök, hogy na vajon mi a baj.

Kép

Kép
antekirt
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?