Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom nem nagyon pörög ez a topic :( !

Paga! Gyorshajtás?? Ejnye-bejnye :lol: !
Én nem szeretem a disznóölést, de a kolbászt igen!! Ti fogtok tölteni is?

Melcsi drága! Mond már meg légyszi Máténak, hogy képeket akarunk Emeséről!!!! :lol:

Az én Mese babám elég nyűgös mostanában. Illetve csak akkor ha nincs vele foglalkozva. Többször szopizik is, szerintem keveset, aztán belealszik és rövid idő múlva megint.... Nem tudom mi lehet ez, séta közben is alszik egyet, de már fél óra múlva felébred és ordít. Remélem nem tart sokáig ez az állapot!!

Na, mennem is kell....

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Paga!
Gyorshajtás :shock: :lol: :?: :?:
Mi a mult héten a parkolási társaságtól kaptunk 1 olyan dörgedelmet, hogy 2 :!: évvel ezelőtt parkolódij nélkül itt és itt, és fizessünk! Semmi kép vagy más persze, és csak 1 sima levél bedobva! A szomszédok, az alkalmazottunk, meg 1 csomó ismerősünk is kapott hasonló papirt. Ugy döntöttem, ez csak átlátszó pénzbehajtás, aki megijed, az fizet. Mi nem fizetünk, bizonyitsák be és küldjenek tértivevényes, dokumentálható levelet, ha akarnak valamit :evil: :evil:
Mandulácska!
Majdcsak megnyugszik a kislányka! Hiszen már kezd nagylány lenni! :wink:
Nagyon mérges vagyok Mátéra, ráadásul 1 csomó virus is van a gépen (biztos Ő szerezte :wink: ), és a viruskereső programunk is lejárt, és ez a hapsi csak kocsikázik meg csajozik minden szabad idejében, ahelyett hogy feltenné azt a vacak programot. A gépen lassan betelik a memória is!

Ma facér vagyok! A férjem elvitte Pörikét a nagymamához (180 km), hogy én nyugodtan henyélhessek. De nem tudok nyugodtan lenni, mert ugy hiányzik! Szerencsére estére hazajönnek. Ja és Máté vezet.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Lányok, mi van itt :?: Mindenki tavaszozik?
Találtam 1 internetes könyvrendelő céget, ahol megtalálható az Állatkerti utmutató, ráadásul leporellóban, kemény lappal. Márc. 10- ig ki is szállitják, és a postaköltség összesen 399 Ft, mindegy hogy mennyi könyvet rendelsz.

melcsi1967

Sziasztok!

Igen, nagyon jó idő van, de én munka közben tudnék netezni, ha a gép is úgy gondolná. Pár napig vacakolt, lelassult, úgyhogy el is ment tőle a kedvem. Ma végre rendesen működik.

Szombaton felvételizni voltunk Ádámmal a közeli hatosztályos gimiben. Izgultunk, főleg, hogy nem volt maximális a vitt pontszám (40-ből csak 37,5), de az írásbelit és szóbeli szereplést is könnyűnek itélte gyermekünk és ezen a héten már lehetett is telefonon érdeklődni az eredmény után. 53 jelentkezőből 30-at vesznek fel. Ádámnak sikerült, a középmezőnyben teljesített. Az iskoláról nagyon jó benyomásunk van, akik odajárnak ismerősök mind dícsérik. És Ádám sem megy egyedül, 3 másik barátot/osztálytársat is felvettek.
Szintén múlt héten Évivel nyílt napon voltunk a leendő iskolájában. Most már második alkalommal. Egy nagyon kedves, tüneményes tanító nénihez fog kerülni és neki is találtunk ismerősöket a leendő osztályában.
Úgyhogy ez az év a változás éve nálunk. Mindkét gyerek másik közösségbe kerül. Ha pedig a sors úgy hozná, igazán nagy változás és nagy öröm lenne, ha egy kis jövevény végre hozzánk költözne. És anyagi téren is váltanunk kell, mert most igen rosszul áll a szénánk. De erről nincs is kedvem írni és nem is akarnék semmit elkiabálni. Majd utólag. (Nyugtával dícsérd a napot.)

Paga
Gyorsahajtás :( :( :( Együttérzek.
Tudom, nem vigasztal, de pár éve én is pont így kaptam levelet. El nem tudtam képzelni, hogy mit ír nekem a rendőrség. És sokára esett le, hogy hol is "rosszalkodtam". Nekem akkor tizenöt ezer volt a bünti. Nagyon nem esett jól. De a férjem azt mondta, hogy ha nem vagyok olyan figyelmes, hogy észre vegyem az amúgy könnyen kiszúrható trafipaxos kocsit, akkor inkább ne menjek gyorsan. És sajna nincs érzékem észrevenni őket. Úgyhogy másodszor is megtörtént a dolog, mert nálunk faluszerte 40-es táblák vannak kitéve és én 55-tel száguldottam. Viszont akkor el lehetett intézni helyben. (úgy utálom az ilyesmit)

Disznóvágás: én hallani sem szeretem. Persze másnap már jó. A szüleim mindig vágtak, én utáltam és többnyire elmenekültem otthonról. Ezért a hozzáértésem a nullával egyenlő. De én legalább enni sem szeretem annyira.

Icus
Nagyon jókat írsz ovis dologban. Kicsit sajnálom, hogy nem haramarabb beszéltünk a farsangról, mert egy-két tippet talán be tudtunk volna vinni a mi ovinkba is.
Ma egyébként cirkuszba mennek az ovisok, ebéd után különbusz viszi őket és este 6-ra érnek haza. Hétvége óta számoltuk a napokat, annyira nagy volt a várakozás...
regina3

Regina!
Ennyi változás után biztos még következik 1 nagyon örvendetes! Különben is szerencsés évszám a 07, lévén primszám (nekem mind szerencsét hoznak)
1x minket is gyorshajtáson kaptak, Trabanttal mégpedig :lol: :lol: Akkor jött be az a szabály, hogy a vasuti kereszteződésben 30-cal lehet menni. Mint utóbb kiderült. Mi is ugy 50-nel száguldottunk át, a rendőr meg üldözőbe vett. Férjemnek le volt járva az orvosi engedélye, ami a cukra miatt mindig macerás kicsit, és teljesen be voltunk pánikolva, vagyis én nagyon. A közeg megállitott, nekünk fogalmunk se volt, miért. Végignézte az összes papirunkat, csóválta a fejét, hogy lejárt az orvosi, majd megmondta, miért lettünk megállitva :lol: Elintéztük helyben... De ez kb. 13-14 éve lehetett.

melcsi1967

Akkor igaz a dal:
"Trabanton szállni élvezet"....
regina3

Rengeteget énekeltük utközben akkortájt, Máté imádta :D És különben jó kocsi volt, sose hagyott cserben, és a legnagyobb hóban is vigan felpöfögött a dombra, ahol laktunk.

melcsi1967

Sziasztok!

Képzeljétek, nőnapi vacsorán voltunk egy étteremben a kolléganőimmel. Előre meg volt rendelve az étel, 6 körül mentünk, és 8 előtt pár perccel hozták ki. :evil: Én addigra már otthon akartam lenni, ugyebár fürdetés, szopi... már nagyon izgultam mi lesz, mire megyek haza, lesz-e nagy sírás stb. De a párom olyan ügyesen megoldotta, egyedül megfürdette Annát és már melegítette a fagyasztott tejet hogy megetesse :lol:

Mandula
Ez egyre inkább így lesz. Mármint hogy egyre inkább igényelni fogja Mesike a foglalkozást.
Anna is félórákat alszik újabban.
Pár napja nagy nyűglődés volt éjjel, de tegnap reggelre kibújt az első fogacska :!: :lol: így most már végre aludtunk is. :lol:

Melcsi
A kottában az előjegyzéseknek a logikáját kell megérteni és úgy már könnyű. Amíg mechanikusan memorizáltam hogy mikor hol a dó, én sem tudtam. Mikor elmondták hogy van benne logika, mindjárt könnyebb lett. Te tudod, hogy mindig az utolsó # fölött egy kis szekunddal, illetve az utolsó előtti „b” helyén van a dó :?: Csak a # és a „b” nevét kell megtanulni sorban ( fisz, cisz, gisz, disz, illetve bé, esz, ász, gesz) és innen már könnyű.
Máté egyedül kocsikázgat, vagy apja szárnyai alatt? Bár a mai vagány fiúk biztos nem olyan mulyák, mint én voltam mikor megkaptam a jogsimat.
Csatlakozom a Pörike képeire várók táborába. Milyen program kell a gépre? A fényképezőről nem tudod feltölteni, vagy nem tudod kicsinyíteni? Mert ha az utóbbi, abban tudok segíteni, ha átküldöd.
Megérkezett a könyv? Szép a grafikája?

Regina
Milyen volt a cirkusz? Mi még sosem vittük az ovisokat cirkuszba, mert a különbusz árával együtt ez elég tetemes költség a szülőknek, nálunk legalábbis sok család berzenkedik a „húzósabb” programok ellen.
Mekkora lelkesedéssel készül iskolába a kisleány? Várja a sulit? Akkor nálatok most minden változik, ez izgi! Remélem jól fognak alakulni a dolgaitok, aztán majd mesélj!

Zsikemama
Mire beírtalak a táblába, eltűntél. Azért olvasol minket?

Bea
Voltatok már allergiavizsgálaton? Van eredmény?
Hogy alakulnak a hisztis kitörések Marcellnél? Ebben nem tudok tanácsot adni, de lassan nálunk is aktuális lesz a kérdés... Anna most már huzigálja a fiókot, meg az irattartó mappákat az alsó polcon, rángatja a földig érő függönyt, csupa kis rosszaság! És a csörgőket is sokkal érdekesebb a parkettán csapkodni, mint a takarón :lol:

Paga
Milyen lett a hurka, kolbász, kóstoltátok már?
Gyorshajtás??? Látom belejöttél a vezetésbe! :lol: Mennyivel száguldottál?

Itt van kép a kis Tündérkémről, amint betolat a kiságy alá. :lol: Egyenlőre csak rükverc van rajta, :lol: bár épp ma kezdett megindulni kúszva előre is, de csak picit. Meg négykézláb hintázik előre-hátra, sikerült lekapni a kis Pucérkát.
És íme, elkészült az utolsó kép a kiskádban. Tegnap óta a nagykádban fürdik, mint a nagyok :lol: Sokkal jobban lehet benne kergetni a halacskát, meg csapkodni a vizet :lol: ( Csak erről még nincs kép)

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Tündérkéddel nem lehet betelni! Nagyon husi! :D :D :D Micsoda huncut mosolyok!
A fiókokra javaslok zárat, aztán kinyitod Neki vagy sem, az már más ügy. De hosszan tart, nálunk kb. augusztus óta zajlik és még mindig nagyon érdekli a rámolás, ugyhogy megérte furkálni 1 kicsit.
Maga a fényképező telepitő programja nincs a gépen.
És a gyermek egyedül kocsikázik, pontosabban a barátaival, és Pestre is gátlás nélkül bemegy. Ebből majd profitálok hamarosan, mert osztálytalálkozónk lesz és be. ill. hazavitetem magam a fiatalemberrel.
Ez az amikor az ember gyerekként tanul, sokszor épp a lényeget nem érti, felnőttként vannak bizonyos dolgok, amik rögtön logikussá válnak. Szóval ilyen egyszerü? Te behatóbban foglalkozol zenével, vagy csak emlékszel korábbról?
Még nem jöttek meg a könyvek, márc. 10-i határidőre igazolták vissza (tehát holnap), de fent van a neten a cimlapja mindnek, és Radvány Zsuzsa rajzaival készültek (van is pár kihajtós könyvünk már ebből a sorozatból, szépek)
Étterem :evil: Biztos frissen lőtték a vadat :lol: Még jó hogy az urad ilyen találékony, az enyémnek a mai napig ki kell irni, mit csináljon, ha nem vagyok otthon :shock:
Mi is kaptunk virágot Nőnapra, Emese el volt büvölve, bár azt hitte, hogy a vörös rózsa is az Övé :D nemcsak az ibolyácska. Segitett elhelyezni a virágokat :D Csokit is kapott, bár számára szokatlan sziv alaku dobozt, de rögtön tudta mire való :lol:

Mit szóltok az "ünnepi" készülődéshez kormány, rendőrség, stb részéről? Mintha inkább háborura készülnénk...

melcsi1967

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:34-kor.
fanny01

Sziasztok!

Tegnapelőtt jöttünk haza Alsópáhokról. Nagyon- nagyon jól éreztük magunkat. Csak sajnos gyorsan elröpült ez a néhány nap. Közel 5 éve jártunk utoljára a Kolpingban. Akkor is szuper hely volt, de azóta rengeteget fejlesztettek. Gyerekeknek egy paradicsom. Építettek egy játszókomplexumot. Külön játszóhelyiség bölcsődés korú gyerekeknek, egy óvodai szoba és egy hatalmas játszóház, ahol még a nagy gyerekek is tombolhatnak. Szoptató helyiség kényelmes szoptatós fotellel, pelenkázó, sőt még altató szoba is van. Benjinek leginkább a mosdó tetszett, ahol kis WC-k voltak, de nem ám úgy, mint az óvodákban szokás, hanem mindegyik külön kis fülkében. Persze a kis mosdók ( mindegyik felett tükör) sem hiányozhattak. Mindehhez kapcsolódik egy kényelmes bőrkanapékkal berendezett olvasószoba, ahol a szülők kellemesen olvasgathatnak, miközben a gyerekek játszanak.
Külön térítés nélkül délelőtt 9-12 között szülők nélkül is az óvodában lehet hagyni a kicsiket. Persze nem azért mentünk együtt üdülni, hogy lepasszoljuk a gyereket, de kétszer egy-egy órára mi is igénybe vettük ezt a lehetőséget. Egyik délelőtt a férjem masszázsra ment, mi pedig Bencével elmentünk némi élelmiszert vásárolni, hogy délben is legyen mit enni. A másik alkalom pedig akkor volt, amikor már indulófélben voltunk haza és pakolni kellett az autóba. Mindkétszer sokkal jobb dolga volt Benjinek, hogy játszhatott és nem a vásárlás vagy pakolás kellemetlenségeit kellett elviselnie. Egyébként semmi gond nem volt vele, simán nélkülünk is elvolt, nem hiányolt minket. (Persze mind a két alkalommal elmondtam, hogy ő ott marad és mi pedig mit csinálunk addig.) Amúgy pedig hihetetlen közvetlen volt gyerekekkel, felnőttekkel egyaránt. Bár ebben a korban a kicsik még inkább egymás mellett és nem egymással játszanak, Benjire ez egyáltalán nem volt elmondható. A nagy játszóházban nem egyszer fordult elő, hogy ha nem tudott felmászni a következő szintre, akkor szólt a mellette levő gyereknek, hogy „Kislány (kisfiú) segíts!” Több anyuka is megjegyezte, hogy mennyire barátkozó és milyen gazdag már a szókincse.
A szabadban is vannak játszóterek. Egy a bébiknek és egy a nagyobbaknak. Ezenkívül sportpályák a még nagyobbaknak és a felnőtteknek.
Tartozik a szállodához egy fürdőrészleg is, amelyet most már bármelyik épületből zárt térben meg lehet közelíteni. Igaz, hogy így kicsit hosszabb volt az út, mintha a szabadban mentünk volna, de messze jobb volt, mert így nem kellett öltözködni, kényelmesen köntösben mehettünk. Benji a fürdést is nagyon élvezte, bár amikor a számára mély vízben úszómellénnyel és karúszóval próbálkoztunk, az először nem igazán tetszett neki.
Az ellátás fejedelmi volt Svédasztalos reggeli és vacsora volt, hihetetlen választékkal és minőségben. Természetesen az étteremben is minden a gyerekekről szólt. Rengeteg etetőszék, gyereksarok kis asztalokkal és székekkel, kicsiknek való ételválasztékkal.
A szállásunk is szuper volt. Két helyiséges apartman konyhasarokkal és kellő számú szekrénnyel.
Azért nem csak a szállodában tartózkodtunk. Jártunk Keszthelyen, Nagykanizsán és voltunk az egyik zalai településen (Zalavár), ahol a kis Balatont bemutató ház található. Az utóbbi helyen voltunk már 5 éve is, de Bencének annyira tetszett, hogy ő kérte, hogy menjünk el most is.
Szumma szummárum, annyira jól éreztük magunkat, hogy elhatároztuk, hogy nyáron is oda megyünk. Sok helyen megfordultam már, de ilyen helyet, amely ennyire ideális kisgyermekeseknek még nem találtam. Nyáron pedig egészen 18 éves korig vannak korosztályonkénti programok.
Teszek fel képeket is.

Icus!
A képek szuperek! Anna is milyen nagy lány már! Pedig most született.

Melcsi!
Megjött a könyv? Én Radvány Zsuzsa rajzait nagyon szeretem.

Regna!
Gratulálok fiadnak a szép eredményhez!

Paga, Fanny!
Én még nem hallottam erről, hogy adatközlés megtagadás miatt fizetni kell. Úgy tudtam, hogy a nem nyilatkozással el lehet kerülni a büntetést. Erre a gyakorlatban is tudok példát.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Melinda
fermel

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
fermel

Kedves Druszám!
Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet a Kolping Hotel iránt! Azt mondd meg légyszives hogy ez a fejedelmi szinvonal milyen áron érhető el?
Benji nagyon hasonlit Bencére, most látom ahogy együtt vannak.
A játszótér meg a bölcsi is nagyon tetszik, Emese pont abban a korban van, hogy nagyon értékeli az ilyesmit (járunk mi is 1 EU konform játszótérre). Arra gondoltam, ha meglesz a baba, 3 hónapos kora körül elmennénk mi is pl. ide. Mostmár a szülés előtt nem utazunk, főleg nem ilyen messzire, ez biztos.
Sajnos kaptam 1 emilt, hogy késnek a könyveink, remélem azért ideérnek a közeli jövőben :cry:
Fanny!
Kár hogy vacak időtök volt, pedig Esztergom annyira felfedezni való, romantikus kis hely.
Párkány fejlődésnek indult? Legutóbbi ottjártunkkor elég lepusztult álmos kisváros volt, bár mi is fantasztikusat ebédeltünk 1 hidhoz elég közeli helyen.

Emesét megtanitottam, hogyha be van csukva 1 ajtó és kopogunk, akkor (jó esetben) kinyitja aki bent van. A kis drágám ma reggel áll az egyik konyhaszekrény zárt ajtaja előtt, és kopogni kezd :lol: Kinyilt persze :D

melcsi1967

Melcsi!

3 éves korig 2000 Ft éjszakánként. Nagyobb gyerekeknek korosztályonként (18 éves korig) változó az ár. A gyerekárak egész évben állandóak. A felnőtteknek szezontól függő árak vannak. Ami nagyon pozitív, hogy létszám szempontjából a pici gyerekeket is figyelembe veszik. Azt az apartmant, amiben mi voltunk 4 főre tervezték. Ha ennél kevesebben veszik igénybe, akkor apartman- felárat kell fizetni. Ha két gyerekkel mentek (akármilyen picik is) már nem kell felárat fizetnetek. Ha pedig Máté is menne, ő is kényelmesen elférne veletek.
Ha öten mentek és még kényelmesebben akartok lenni, akkor lehetőség van ilyen apartmanokat összenyitni egy kétágyas szobával, illetve vannak eleve két hálószobás un. nagy apartmanok. Ekkor viszont (mivel ezt 6 főre kalkulálták) általában felárat kell fizetni 2500-3500 Ft-ot éjszakánként. (összesen, nem személyenként) A pontos személyenkénti árakról, meg az egész szállodáról a www.kolping.hotel.hu alatt mindent megtalálsz. Főszezonon kívül előfordulnak akciók. Mi most négy éjszaka árát fizettük öt éjszakáért.
A fényképeken, amiket feltettem, legfelül az óvodai rész látható, alul meg a nagy játszóház. Ezenkívül van egy kisebb, un. bölcsődei helyiség. Az is nagyon szuper!
Biztos, hogy ennél jóval olcsóbban is lehetne itthon nyaralni, de úgy gondolom, hogy még mindig olcsóbb (legalábbis nem drágább) egy külföldi nyaralásnál. Nem beszélve arról, hogy ha tudtok üdülési csekket venni, akkor még kevesebbre jön ki.
Éppen ma reggel a Főtér című (M1) műsorban zalai látnivalókról volt szó. Kaptam is néhány ötletet, hogy nyáron mit érdemes majd megnézni. Szerintem gyönyörű az a vidék.

A konyhaszekrényes eset nagyon tetszik. Szinte látom magam előtt, ahogy ott áll a kicsi és várja, hogy kinyíljon az ajtó. Apropó, most már tényleg szeretnénk képeket.

Ma voltunk a Művészetek Palotájában, mert Levente Péter lépett fel. Mint mindig, most is nagyon jó volt. Benji volt a színpadon a kis vakond. Utána kimentünk a Nemzeti Színház előtti részre. Benji összebarátkozott 2 fiatal párral, akiknek volt egy kis kutyájuk. Az alábbi kép ott készült.

Melinda
Kép
fermel

Sziasztok!

Melinda!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:35-kor.
fanny01

Keressük az Év Bábáját!

Az Országos Bábaszövetség keresi az év bábáját.
A díjat a kismamák javaslatai alapján szeretnénk odaítélni.
Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Kérjük, javaslataikat küldjék el a következő címre:
Országos Bábaszövetség, 1038 Budapest, Ráby Mátyás utca 28/b.
vagy emailben: endomed@t-online.hu

Szülésznő neve:………………………………………………………………………………….

Kórház neve:…………………………………………………………………………………….

Kismama és babája neve:………………………………………………………………………..
nováky_rita

Sziasztok!

Reménykedem, hogy alszik még egy kicsit Mese és tudok írni pár mondatot!

Icus! Gyönyörű ez a kiscsaj :lol: ! Azok a csodás szemek! El vagyok ájulva! Gratula a fogacskához :!: :!: Nagyon ügyes a párod, hogy így feltalálja magát!
Talán megfejtettem a sok nyűglődés okát. Szerintem álmos a lánykám, de azért megpróbálja ébren tartani magát. Most az a taktika, hogy ha nyűgös akkor berakom a kiságyba és betámasztom egy pelussal a cumit a szájába ( :oops: :) ) Egyenlőre bevált...

Melcsi! Milyen fura, hogy Máté már ilyen nagyfiú, hogy egyedül kocsikázik! Alex is mindjárt itt fog tartani pedig még most született. 9 nap múlva 14 éves lesz, el sem hiszem!!
Kopogtatás :lol: , édes lehet!
Az ünnepi készülődéssel kapcs. nekem is az a véleményem, hogy elég háborúsnak tűnik. Főleg a több száz izraeli katonával akik a zsinagógát jöttek "védeni" :shock: , illetve a "zsidó érdekeltségeket"..... Ááá, mindegy nem politizálok!

Fanny! Sajnálom, hogy nem sikerült túl jól a hétvége, de legalább kimozdultatok egy kicsit. Erről az adatközlési kötelezettségről még én sem hallottam!

Melinda! Szuper lehetett a "nyaralás"! Nagyon jók a képek, Benji igazi kispasi! Tünemény!

Olyan gyönyörű idő van! Remélem már így is marad! Azért félve indulok el Mesével a sok nyügi miatt, de menni fogunk sétálni!
Holnap megyünk a 3 hós oltásra, remélem most nem fog annyira sírni. Kittit muszály vagyok elkérni az utolsó 2 óráról, hogy el tudjon jönni velünk, nem akarom, hogy sírjon egész úton míg hazaérünk!

Sheila, Bea és a többiek, írjatok!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Kép
Kép

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Te se panaszkodhatsz szépség terén, ez a pici Mese napról napra gyönyörübb!
Nahát az izraeli katonákat nem is hallottam! Mindenesetre az a véleményem, hogy az üzenet lényege: mindenki maradjon otthon, ne menjen semmilyen megemlékezésre, nehogy baja essen! De persze a rendőröknek csak lábra szabad célozni :evil:
Remélem nem fogja megviselni Mesét az oltás.
Kedves Druszám!
Megnézem majd az oldalt, köszi!
Megjöttek a könyvek, a várt minőségben, az Állatkerti utmutató ebben a formátumban 8 versszak, de nagyon örülök annak is.
Fanny!
Valszeg az lesz, már unom a fiam lustaságát.

melcsi1967

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:35-kor.
fanny01

Fanny!
Gyönyörü virágaid nyiltak! Nem is láttam még fehér ibolyát.

A jó idő eljöttével megint játszóterezünk, és meglepve tapasztaltam, hogy Pöri 1 hónap alatt akkorát fejlődött, hogy minden játékra felmászik gond nélkül, nekem csak a fenekét kell támasztanom, nehogy hátrabillenjen. Ezért már nem is kell emelgetni, egyedül a rugós sárkányra nem tud még felmászni. És elkezdett homokozni is :D
Ma este a tente baba után megfogta 1 hajtincsemet és odatette a saját hajához, közben göcögött nekem :D

melcsi1967

Sziasztok!

Elég döbbenetes dolog történt velünk. Tavalyról van egy kis áfa elmaradásunk, amit ebben a hónapban akartunk rendezni. (Lényegében nemrég zártuk le az előző évet) De érdekes módon a apeh hétfőn levont a lakossági számlánkról egy adagot az ott lévő pénzünkből és zárolta a bankszámlát. Ez azért érdekes, mert a munkával kapcsolatos ügyeket a vállalkozói számláról intézzünk, ők pedig a lakosságihoz nyúltak. Ráadásul onnan ment egy-két fontos átutalás, ami így elakadt és most el kell rendezni más módon, hogy minden időben a megfelelő helyre kerüljön. És az a döbbenet,hogy se értesítés, se semmi, egyszerűen elveszik, ahonnan tudják. :shock: :( A pénz az úr mindenek felett! :evil: A multikkal kéne ugyanezt tenni, akkor rögtön helyre billene az államkassza. De mindig a kisembert nyúvasszák. (A könyvelőnk szerint most nagy behajtások vannak, nagyon oda kell figyelni.)

Az ünnephez annyit, hogy ekkora rendőri készültség mellett teljesen értelmetlen gerjedni, jó vége nem lehet és nem is hiszek az erőszakban, viszont most már elég nagy a közfelháborodás. És nagyon úgy tűnik, hogy robogunk valami katasztrófa felé, legalább is nemzeti értelemben, mert így előbb-utóbb szolgák leszünk saját hazánkban. Igaz nem vagyok ennyire pesszimista, de most nem sok pozitívumot látok magam körül.

Még egy érdekesség a kuruc.info-ról, amit nem tudom, hogy a hírekben bemondanak-e (nagyon ritkán nézek tv-t):

Egy száz-százötven fős nemzetközi megfigyelő csoport képviselőit hívta meg Magyarországra a Civil Jogász-bizottság (CJB). Morvai Krisztina, a bizottság társelnöke szerint a szakértők főként az utcai eseményeket kísérik majd figyelemmel március 15-én.
......hogy egyfajta civil kontrollt gyakorolhassanak a rendőrség felett.

Ez is nagyon érdekes:

http://www.kuruc.info/reszletes.asp?Mai ... irID=10215

Elég hosszú, de érdemes elolvasni. Néhol igen meredek, de szerintem sok igazság van benne. Én olvastam régen Orwell könyvét és mostanában sokszor eszembe is jut, hogy tényleg állandó megfigyelés alatt állunk, csak más technikai eszközökkel, mint az ő könyvében. Szóval bevallom, hogy egy ideje érzek némi üldözési mániát magamon és időnként arra vágyom, hogy egy kicsit "régimódian" éljünk, legalább pár hétig: se telefon, se tv, se szg, se auto. Úgy, mint gyerekkorunkban, mert nekünk akkor még nem volt telefonunk, autó sem jódarabig és tv volt, de adás alig.... De ez legfeljebb egy hosszú nyaraláson sikerülne.
regina3

Szia Regi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:36-kor.
fanny01

Regina!
Lakosságihoz nyultak? Ez azért durva!
Tavalyelőtt nekünk is inkasszáltak, de a vállakozói számláról, mindenféle értesités nélkül, mert az OTP szerint elmaradás volt az ÖNKÉNTES nyugdijpénztár befizetésével. Be volt fizetve, mégis inkasszáltak, ráadásul nem is utalták vissza.
Azóta gondosan ügyelünk, hogy minimális összeg legyen a számlán, ha valami jön, máris utalom tovább, és semmilyen más bankszámlánk, bank-vagy hitelkártyánk nincs és nem is lesz, és semmilyen banki ügyletbe nem bonyolódunk. Nálunk nincs modernizálás pénzügyi téren. inkább sorbaállok a postán, de az a pénz a miénk ami a kezünkben van!
Valamiért semmilyen emotikon és kép nem jelenik meg a gépemen.

melcsi1967

Sziasztok!

Jó nagy csend van itt. Igaz, én sem írtam, csak be-bekukkantottam néha olvasni, de nem nagyon volt mit... Na most írok jó sokat :lol:

A Spektrumon volt ma egy jó kis film, Az embergyerek címmel, csecsemők fejlődéséről szól 6 részben pl.: mozgás, gondolkodás, érzelmek, kötődés, beszéd. Nagyon érdekes. Ma volt a második rész, hétfőn és csütörtökön ismétlik, jövő szombaton lesz a harmadik része, ha érdekel valakit.

Remélem mindenkinek jól telik a hosszú hétvégéje!
Mi csütörtökön az Állatkertben voltunk, kihasználva a gyönyörű időt, ki tudja, hányszor lesz részünk benne idén tavasszal. Meglepetésemre alig állt pár ember a pénztáraknál, pedig el voltam készülve a kígyózó sorra. A titok nyitja az lehet, hogy a hosszú hétévége miatt sokan elutaztak a városból. Így most jól jártunk, nem volt tömeg, mindenhová jól oda llehetett férni. A Nagyszikla és környéke sajnos le van zárva, átépítik, így több állat más állatkertben van elhelyezve pl. a páviánok is, pedig azok amilyen virgoncak, biztos tetszett volna Annának. A majomketreceknél viszont olyan hangosan rikoltoztak a majmok hogy a hang miatt nem mertünk odamenni, még messziről is olyesztő volt. Azért Annának tetszett az Állatkert, már amikor nem aludt éppen. A távolabbi állatokra még nem figyel, csak ami egész közel volt, pl. az Állatsimogatónál, azt nagyon élvezte :D

Kép

Kép

Ma itt voltak a vidéki nagymamiék, csak nézték, milyen sokat fejlődött 2 hét alatt a kis Tündérem mióta nem látták. Már meg sem marad háton, ha leteszem rögtön átfordul hasra és nézi, mit kaparinthatna meg! Már ügyesen halad előre is 1-2 métert ha valamit nagyon meg akar szerezni. Kedvence a popsitörlős doboz, :shock: , vagy az utántöltős zacskó, azért egyszerűen meg van őrülve. Aztán négykézlábra áll, hintázik, előbbrehuppan, s így tovább míg meg nem szerzi. Persze a felnőttek cseles módon mindig hátrébb húzzák a célt... :wink: :lol:

Kép

Kép

Melcsi
Nem foglakozom zenével behatóbban, de az Óvónőképzőben tanultunk szolfézst. Ott az ének komoly tantárgy, talán viccesen hangzik de még érettségizni is kellett belőle :shock: A, B, C tétel formájában: zeneelmélet, éneklés/furulyázás, illetve ismeretlen kottából lapról éneklés volt a 3 részfeladat. A Főiskolán már nem tanítanak erről semmit, csak elvárják, hogy tudja az ember. Így aztán aki gimnáziumból került a Főiskolára, bajban volt nagyon. Egyébként nagyon szerettem volna zongorázni gyerekkoromban, de sem pénzünk, sem helyünk nem volt zongorára... a szomszéd gyerektől kértem kölcsön gyakran a pici játék fa zongoráját, azon kalimpáltam sokat hallás után, aztán az első keresetemből vettem egy 4 oktávos kis szintetizátort, saját élményű klimpírozásra, 2 ujjal... Épp ma vettem elő, hogy Annát szórakoztassam. Holnap ki is próbálom. Kíváncsi vagyok, mit szól hozzá.
Jó a konyhaszekrényes story, jót nevettem ahogy elképzeltem Pörikét amint komolyan kopogtat
A fényképezőről az Intézőn keresztül is fel lehet tölteni a képeket a gépre, és a Windows saját képnézegetőjével megnézheted akkor is ha a gép saját programja nincs feltelepítve.

Fanny
A gyorshajtással kapcsolatban muszáj volt valamit kitalálniuk, mert mindenki arra hivatkozik hogy nem ő vezette hanem családtag stb., az is aki ezt csak kifogásnak használja. Persze megértem hogy bosszant a dolog. Majd írd meg, hogy sikerült elrendezni.

Melinda
Köszi a beszámolót és a képeket, nagyon szuperek és Benji édes mint mindig, de élőben még sokkal édesebb! Egyre jobban vonz a hely, de nem hiszem hogy a férjemet meg tudom fűzni rá, mi az olcsóbb nyaralási formákat szoktuk igénybe venni...

Mandula
Hogy bírta Mesike az oltást? Nem lázasodott be?
Nagyon szép baba, s már negyed éves :lol: a nagylány!
Mi is voltunk hétfőn agyhártyagyulladás elleni oltáson, pici sírás, mikor már ki is húzták a tűt. 10-kor indultunk, bebuszoztunk, aztán vásárlás itt-ott, du. 3-ra értünk haza, közben Anna aludt egyet a babakocsiban. Mikor már majdnem otthon voltunk, akkor aludt el ismét, így aztán nem mentünk még föl, hogy ne ébredjen fel ha kiveszem a kocsiból, kőröztem vele a ház körül egy órát. Csak én már majd’ éhen- szomjan haltam, a folyó ügyeimről nem is beszélve...
Újabban mindig ez a séták vége: 2-3 óra nézelődés után akkor alszik el Anna mikor már épp föl akarnék menni vele. Milyen jó is lenne egy kertes ház, ahol csak betolnám a kertbe a babakocsit és abban maradhatna míg alszik :roll:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Valóban nagy itt a csend, de talán érthető egy ilyen hosszú hétvégén.
Mi alapvetően itthon voltunk, csak ma ruccantunk ki picit messzebbre. Csütörtökön a közeli játszótérre mentünk el családostul. Ma pedig nosztalgiáztunk. Annak idején Bence két éves korában néztük meg a Misi mókust a bábszínházban. Most elvittük Benjit is. Tetszett neki. Benji azt hitte, hogy itt is fel lehet menni a színpadra, mint a Levente Péter műsorában. Az elején közölte , hogy akkor ő most felmegy oda. Szerencsére tudomásul vette, hogy ezt most nem lehet.
A műsor után földalattival elmentünk a Vörösmarty térre. Nem is tudtam, hogy most is kirakodóvásár és műsor van, mint karácsonykor.

Icus!
Anna képeitől teljesen el vagyok ragadtatva. Mindegyik kép nagyon jó és Anna is gyönyörű, de nekem a piros masnis, nagy szemekkel néző kép tetszik a legjobban.
Sajnos a Kolping valóban nem a legolcsóbb hely. Nekünk annyival jobb, hogy teljesen legálisan a családtagok számára veszünk üdülési csekket a cégben és ez adómentesen adható juttatás fejenként a minimálbér erejéig. Többek között ezért is jobban megéri nekünk itthon nyaralni, mert ezeket a csekkeket csak belföldön lehet felhasználni.
Egészen véletlenül a Spektrumon tegnap én is láttam az említett filmet. Nagyon érdekes volt. Volt ami engem is meglepett. Ugyanakkor megerősítettek abban a hitemben, hogy a számlálás, számolás illetve a számok felsorolása még nagyon messze vannak egymástól. A gyerekek nagyon hamar el tudnak számolni 10-ig, de ez messze nem azt jelenti, hogy tudnának számlálni ,s főképp számolni. Nem véletlen, hogy ha jól emlékszem nagycsoportra is még csak a 6-os számkörben kell tudni gondolkodni.
Benji a hétfői játszóterezés óta köhög és kissé taknyos. Lehet, hogy kissé lazára vettük a figurát, volt amikor a melegítőnadrághoz csak egy hosszú ujjú body volt rajta. Ilyenkor még nagyon csalóka az időjárás. Bár én azt sem tartom jónak, ha túlöltöztetnek egy gyereket.

Mandula!
Az oltással minden rendben van? Nem lázasodott be a kicsi? Csak csatlakozni tudok a többiekhez, olyan szép a kicsi lánykád!! Imádnivaló, amikor a picik ilyen békésen alszanak.

Fanny!
A virágok nagyon szépek. Voltatok végül valahol a hétvégén?

Teszek fel néhány friss képet.

Melinda

Kép Csütörtökön a játszótéren Kép Ma a Vörösmarty téren
fermel

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:36-kor.
fanny01

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket!
Csak egy hirtelen ötlet volt a piros masni, de nekem is tetszett :D Annának kevésbé, ahogy gumiztam a haját :shock: szóval ebből még nem lesz rendszer... Amúgy is csak a fejtetőn van olyan hosszú haja amit gumizni lehet, meg két oldalt 1-1 tincs, az a szexepilje :lol:

Melinda
A 6-os számkörben középső év végére kell tudni tájékozódni, nagycsoport végére pedig 10-es szk.-ben. Ez azt jelenti hogy tudni kell megszámlálni, párosítani, hozzátenni, elvenni, ugyanannyivá tenni, valamennyivel többet - kevesebbet létrehozni, pótolni. A két utolsó művelet sokszor gondot okoz.
Teljesen igazad van, a számnevek felsorolása nem egyenlő a számfogalommal, de ez sokszor megtéveszti a szülőket. Számfogalom akkor alakul ki ha a felsorolt műveletek elvégzése ( nem fejben, hanem rakosgatással) nem okoz gondot.
Benjinek küldök gyógypuszit! :D Én sem vagyok a túlöltöztetés híve, szemben anyámmal aki nyáron a 40 fokban is folyton öltöztetni akarta Annát :shock:
Kár, hogy nekünk nincs lehetőségünk üdülési csekkre :cry:

Fanny
Jobbulást a férjednek! Valami vírus?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Fanny!
Csak nem komoly a férjed betegsége :?: Mivelhogy nincs kedved irni...
Icus!
Annád olyan gyönyörü! És én is a masnis képre szavazok, irigykedve néztem :D Pöri nem tür semmi macerát a fején, a hajvágás 2 napig tartó katasztrófa, fésülködni is csak hosszas rábeszélés után tudunk :roll: Látod, csak megtanul mászni az a lányka! Nem tudom mi olyan vonzó a popsitörlős dobozon, de nálunk is az a sláger, csak már leveszi a polcról, feláll rá és a polcra akar mászni róla :shock: Na igaz, a miénken van 1 baba, azt imádja folyton.
Lelomboztál. Emese kettőig tud már számolni, mikor pakolja a lépcsőn a lábait, mondja hogy egy-tettő :lol: És ha megkérdezem, hány lába van Emesének, akkor is megszámolja őket. A multkor meg be akartam palizni, mondom Neki, hány orra van Emesének? Megfogta az orrát, és nagy elánnal elkezdi: egy-te, és megállt és csak nézett, nem mondta ki hogy kettő.
Én is akarok már az állatkertbe menni, amig tudok, de ezen a hétvégén nem mertünk elindulni a tömeg miatt. Mi hétköznapot céloztunk meg, akkor tuti nincsenek sokan. Kint vannak már az állatok? Láttátok azt a pici majmot, aki felnőttkorában is csak 1 arasznyi? És megvan még a kisebb majmoknak az a kötélmászós majdnem szabad helye?
Kedves Druszám!
Az üdülési csekk engem is érdekelne, meg is néztem a magyarország.hu oldalon, de őszintén szólva olyan érzésem lett, hogy nekünk nem jár. Esetleg le tudnád irni közérthetően, hogy ki és hogy juthat hozzá, és ez mennyibe kerül a munkáltatónak? Sajnos nem egyértelmü a tájékoztatás.
Benjid nagyon aranyos! Remélem nem komolya megfázás!

Mi mostanában lovakat nézegetünk, akik Pöri imádatának tárgyai. A közelben sok lovastanya van, igy ki tudunk mozdulni rövid utazással. Viszont étteremben enni egyelőre nem fogunk többet, mivel már 2x ráfáztunk, roppant izgága és nem akar enni olyankor. Megpróbáljuk a piknikezést lassan, ha már le lehet ülni takarón a földre.
Én se vagyok hive a tulöltöztetésnek, egyik gyerekem se birja a meleget (én sem), csak a férjem huhog folyton, Ő még nyáron se megy sehová pulóver nélkül (bármi történhet :wink: )
Szerdán megyünk megint orvoshoz, remélem nem nyiltam tovább. Az igazat megvallva nem pihentem annyit, amennyit kéne talán. De hátha mégse rosszabbodott a helyzet, mert emelgetni nem szoktam sokat azóta.

melcsi1967

Fanny!
Én is remélem, hogy férjednek nincs komoly baja. Délután csak a privát üzenetedet olvastam el, akkor a betegségről még nem tudtam. Jobbulást kívánok neki!!

Akkor írok bővebben az üdülési csekkről. (egyébként a www.udulesicsekk.hu- n találhatók a részletek, illetve letölthetők a szükséges nyomtatványok)
Előrebocsátom, hogy nem vagyok szakember a témában, tehát mielőtt úgy gondoljátok, hogy vesztek, előtte pontosan nézzétek meg a törvényt. (Úgy tudom, hogy az SZJA törvényben találhatók az erre vonatkozó rendelkezések) Az biztos, hogy egy magánszemély évente az aktuális minimálbér erejéig kaphat adó és járulékmentesen üdülési csekket. (beleértve a gyerekeket is) Van ugyanakkor egy másik korlát is. Ha egy munkavállaló a munkáltatójától kap magának és hozzátartozóinak is, akkor ez a munkavállaló szempontjából maximum évi 400000Ft-ig lehetséges.(ebbe a korlátba még beleszámít pld, az internethozzájárulás, iskoláztatási támogatás stb.) Ebből a szempontból azért adódik össze a hozzátartozó csekkértéke is, mert a munkavállaló révén kapta a hozzátartozó. Ha pld. a házastárs saját munkáltatójától kap, akkor az ő csekkértéke a férje (felesége) 400000Ft-jába nem számít bele.
Tudomásom szerint egyéni vállalkozó saját magának nem vehet, de az alkalmazottjának már igen. Ha nem változott tavaly óta, akkor a Bt bel- és kültagjának is lehet vásárolni és persze azok közeli hozzátartozóinak.
Ez eddig a gyakorlatban a következőképpen nézett ki. A netről letölthető megrendelőlapot kitöltve el kell faxolni. Erre egy- két napon belül érkezik egy visszaigazolás faxon , ami alapján a pénzt már lehet is utalni. Közben postán megérkezik a végleges számla. A pénz beérkezésétől számított 8 munkanapon belül elkészülnek a csekkek. Ezekért vagy be lehet menni vagy plusz költségért futárral kiviszik. Az üdülési csekkek legyártásáért felszámítanak kezelési költséget. Tavaly 5,5%+ÁFA volt. Persze a cég szempontjából ez is költség.
Remélem érthető voltam. Ha ezeken kívül van még kérdésetek, ha tudok, akkor nagyon szívesen válaszolok rá.

Ma a férjemmel voltunk az egyik biztosító rendezvényén, ami azzal zárult, hogy a Katona József Színházban megnéztünk egy Spiró György darabot. A címe : Koccanás. Ajánlom nektek, én nagyon jól szórakoztam rajta.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

A jelzett honlapra nem tudtok bemenni, ha az általam írtra klikkeltek. Figyelmetlen voltam ugyanis és a kötőjel elé nem tettem szóközt, így a gép a kötőjelet is beviszi. Leírom mégegyszer: www.udulesicsekk.hu Remélhetőleg így már jó lesz.
Melinda
fermel

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:37-kor.
fanny01

Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen ritkán jövök, de most is egykézzel pötyögök mert a Nőci az ölemben.
Köszönöm az érdeklődést nagy sírással, de megvolt az oltás. Nem lázasodott be, igaz este kapott egy kúpot.

Icus! Nálam is a masnis kép a nyerő! Látod nekünk van udvar, de Mese baba nem nagyon alszik fél óránál többet :roll: . Kpzeld megint úgy érzem csökken a tejcsi :( . Megint fejek és vettem homeos bogyót is megint. Remélem leszek én is olyan ügyi mint Te és visszaáll.

Regi! Fura, hogy a lakosságihoz nyúltak, én azt hittem nem lehet :shock: .

Melcsi! UH-ra is mentek? Biztos minden rendben lesz! Gondoltam, hogy Pöri mellett nehéz lesz pihenni.

Fanny! Jobbulást a férjednek! Szépek a virágok.

Rakok egy pár friss képet.

Kép
Kép
Kép

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Látom Mese nagyon jóétvágyu :lol: hogy már husevő is :lol: :lol: Olyan formás kis hurkái vannak!
A dokim mindig csinál UH-t, van 1 kis gépe. De megyünk majd 5-én 4D-sre is, bizom benne, hogy már az én vastag hasfalamtól is látható lesz a gyermek. Nagyon eleven, és reménykedem, hogy nem nyiltam tovább, holnap kiderül :shock:
Kedves Druszám!
Felmegyek majd arra a honlapra, ill. megkérdezem a könyvelőnket is. Nem tudod még azt véletlenül, hogy ez folyamatosan igényelhető egész évben, vagy egyszer csak elfogy a keret?
Fanny!
Jobbulást kivánok a férjednek, és örülök hogy azért viszonylag nem komoly a baj, azt hittem már valami szörnyüség derült ki.
Nálunk haláleset történt a bővebb családban, meghalt az egyik rokonunk rokona, aki még csak kb 55 év körül volt, májrákban mégpedig, és képezljétek, csak alkalomszerüen ivott néha 1-2 pohár bort. 4 hónap alatt végzett vele a rák, és az egész 1 rutin vérvételkor mért magas vérsüllyedéssel kezdődött. Azon filóztam, ha nem derül ki akkor, lehet hogy még mindig vigan élne, mert ugye jött a mütét, kemo meg miegyéb, és ez lett a vége.
Bizony ez van, ha nincs a főnök, akkor nem megy ugy a munka... :evil:
Eszembe jutottál mostanában sürün, az uram elkezdte mondani, hogy na akkor hol és mikor veszünk már valami nagy telket, és kezdjük el megvalósitani az állatudvarról szóló álmainkat, mert jönnek a gyerekek... :D

melcsi1967

Melcsi!

Mivel az általam leírt módon az üdülési csekket a munkáltató, illetve a gazdasági társaság veszi és nem az állam adja, így nem fogy el.( mi decemberben vettük a tavalyi évit és annak egy részét költöttük most el) A cégnek, amely értékesíti, a kezelési költségből haszna van. (akárcsak az étkezési utalványok, ajándékutalványok esetén) Lehet egyébként szociális alapon is üdülési csekket igényelni(idén nyugdíjasok, szakiskolások, fogyatékkal élők pályázhatnak), erre tényleg meghatározott keret van, ami hamar elfogy.
Szerintem van előnye annak, ha a gazdasági társaság vesz a személyesen közreműködő tagjainak, mert így teljesen legálisan, adómentesen lehet bizonyos összeget kivenni a cégből. (még a kifizetendő kezelési költség figyelembevételével is)
Persze mindez csak akkor igaz, ha amúgy is mennétek üdülni.

Fanny!
Utánanéztem a 2007-es SZJA törvényben az általad írt 450000Ft-nak, de én továbbra is csak 400000Ft-ot találtam korlátnak. Ugyanakkor, ahogy írtad, tételesen fel vannak sorolva a mellékletben, hogy mely természetbeni juttatások tartoznak bele. Én itt nem láttam felsorolva az étkezési utalványokat. Ezért én úgy értelmeztem, hogy azok értéke nem számít bele ebbe a korlátba. (ugyanezt gondolom pld. az évente 3-szor adható kis értékű ajándékokról is)
Te hol láttad ezt az összeget és ezeket a tételeket? Én a HVG mellékletében néztem meg és abban is konkrétan a törvényt olvastam el.
Férjednek továbbra is jobbulást kívánok!

Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Pont azért érdekel, mert szeretünk itthon utazgatni, és boldogult facérabb korunkban sokszor meg is tettük. Csak mióta folyton terhes vagyok, kicsit befékeztünk :D De ez teljesen legális költségleirás lenne, és pont az a lényeg, hogy pl. november-december körül már tudjuk nagyjából, hogy éves szinten hogy állunk, és nem vagyok hajlandó többet befizetni a semmire mint amennyit feltétlenül muszáj.
Mit gondolsz, vannak olyan szállodák, ahol az üdülési csekkeseknek van valami kedvezmény, vagy ez csak 1 álom?

Ma voltunk kukucskán. A bébim szépen egyenletesen fejlődik, dokim szerint Ő sem lesz kicsike. A méhszájam nem nyilt tovább, sőt ha lehet azt mondani, kicsit vissza is huzódott. Ennek 2 oka van: gyermekem a farfekvést választotta (hiába, Pöri közeli rokona :wink: ), és feljebb is került a méhszájamról, igy csökkent a nyomás. Ugyhogy most nagyon boldog vagyok, mert őszintén szólva az orvosi utasitást nem tudtam maradéktalanul betartani a több pihenéssel kapcsolatban. 100 % hogy császármetszés lesz, minden hercehurca nélkül, a 39. héten. Viszont nem lehet még tudni, mi módon kerülhetek az általam választott intézménybe, ugyanis ápr. 1-től én a Baross u-i SOTE-hoz tartozom! :evil: :evil: Állitólag (mai rádióhir) jun. 30-ig nem nyulnak a szülészetekhez orvosválasztás szempontjából, de biztosat nem tud a dokim. Olyat is hallott, hogy lehet hogy a háziorvos beutalhat :lol: :lol: engem szülni hozzá. Na szóval vicc ami itt folyik, csak az a baj, hogy ez a magyar valóság :evil: :evil: És én még örülhetek, mert rám csak juniusban kerül sor. Viszont az is ebben a bizonytalanságban van, aki szerencsétlenségére ápr. 2-ára van pl. kiirva.

melcsi1967

Melcsi!
Legjobb tudomásom szerint a Danubius lánchoz tartozó szállodákban az üdülési csekk 10 %-kal többet ér. Más kedvezményről nem tudok, de lehet, hogy van.
Ez nagyon jó hír, hogy nemhogy romlott, hanem inkább javult a helyzet nálad. Azért próbálj meg többet pihenni!
Én már hetekkel ezelőtt hallottam arról, hogy a kismamáknak adnak egy kis kifutási időt az orvosválasztással kapcsolatban. Persze, hogy az valóban, hogy lesz, majd elválik.

Melinda
fermel

Most hallom már én is, hogy marad a szabad kórházválasztás, háziorvosi beutalóval (igaza volt a dokimnak). Még jó hogy császár lesz, igy biztos akkor csinálja majd, amikor ő lesz az ügyeletes. Mivel orvosválasztás csak fizetés ellenében lesz :evil: Persze ez épp a mai álláspont, juniusig még sok viz lefolyik a Dunán...

Pöri egyre illedelmesebb. Ha tüsszent valaki, rögtön rávágja, hogy "happa", gondolom azt jelenti, egészségedre :D Ha szól a telefon, akkor meg azt mondja: haló.

melcsi1967

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:38-kor.
fanny01

Fanny!

Gratula a fiadéknak :lol: ! A legjobb az lenne ha egyszerre lennél mindkettő! :lol:

Szép napot!

KépKép
mandula35

Fanny!
Jobbulást! Férjed még mindig halódik?
Mama-mama :lol: Jó lenne ha mindkettő lennél egyszerre! Menyecske vigyázzon magára nagyon! És halk gratula!

Kezembe vettem a fényképező sorsát. Fel is töltötte program nélkül, meg is találtam hová tette be, de lekicsinyiteni nem tudom. Igy maradtok képek nélkül még 1 ideig, vagy ha valahogy át tudom büvölni, akkor elküldöm Icusnak.
Vagy tudja-e valaki, hogy van-e valahol kicsinyitő program?

melcsi1967

Fanny!

Én is jobbulást kívánok!
Fiadéknak gratulálok! Azért ne add fel!! Volt már olyan a világtörténelemben, hogy az unoka idősebb volt, mint a gyerek. Milyen jó játszótársak lehetnének.

Melinda
fermel

A tv-ben mükorcsolya-világbajnokság megy, mivel ez a kedvenc sportom, most állandóan be van kapcsolva a láda. Kislányom napok óta lenyügözve nézi, lelkesen tapsol a produkcióknak, rázza a fenekét az ütemesebb zenékre. Tegnap viszont Ő is "korcsolyázni" kezdett: emelgeti a lábát, karját, nézi a földet, vajon miért van egyhelyben, mikor a tévében siklanak a nénik-bácsik. Valamint: forog, sokáig, de csak egy irányba, aztán elszédül, rötyög nagyokat, elgurul, feláll, ugy lépeget mint a részegek, mert még mindig szédül. Irtó aranyos tud lenni :D

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi
Kicsinyítés: van 1 program ami biztosan van a ti gépeteken is, mert a Windows része. A neve Paint(brush)
Indítsd el a Startmenüből>>Programok>>Kellékek>>Paint
Válaszd ki a Megnyitásnál a képet, a fájltípust állítsd a "minden fájl"-ra mert különben csak a Bmp-ket mutatja meg.
A menüből válaszd ki a "Kép"-et, azon belül a "nyújtás/döntés"-t. Ott a nyújtás-nál állítsd be, hány százaléka legyen az új kép a réginek ( vízszintesen és függőlegesen ugyan azt a számot írd be hogy a kép arányai ne változzanak) Az hogy hány százalékra kell kicsinyíteni attól függ hogy az eredeti mérete mekkora pl. a mi képeinket 35 %-ra szoktam kicsinyíteni de ha a ti gépetek nagyobb képet csinál akkor kisebb értéket írj be.
Hogy az új méret jó-e, azt ellenőrizheted a "kép" menüponton belül az "attribútomok"-nál. Állítsd a mértékegységet "képpont"-ra, és nézd meg hogy az új kép szélessége és magassága 600 képpont alatt legyen, akkor jó. Ha ennél nagyobb, menj újra a nyújtáshoz és próbálj más számot beírni.
Ha a méret jó, mentsd el másként, JPEG formátumban és már teheted is fel nekünk a kis Művésznőt :lol: Édes lehet a kis Korcsolyabajnok :lol: szívesen nézegetnénk már édi képeket róla.

Fanny
Te leszel a topic első nagymamája? De izgi :lol:
Csatlakozom Melcsihez, halk gratula. Örülnek a fiatalok a babának ?

Paga
Hol vagy? Rég írtál :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Azt a majmos kötélmászós helyet most nem láttam az Állatkertben, de attól még lehet hogy meg van, nem jártunk be mindent, csak ahol könnyű volt tolni a babakocsit.
Ne légy lelombozódva, a valódi számfogalom amiről írtam, a műveletvégzés csak ovis korra alakul ki. De alapszinten már a babáknak is van mennyiségfogalmuk, erről is volt szó abban a filmben a Spektrumon, amiről írtam ( tegnap volt a harmadik rész, csak elfelejtettem megnézni, de holnap reggel ismétlik)
Szóval az 1-2-t a babák is felismerik, csináltak kísérletet: megmutattak a babának 1 figurát, betolták a paraván mögé, aztán még egyet betoltak a szeme láttára, de közben egyet el is vettek úgy hogy ezt nem látta. Mikor megmutatták a paraván mögött mi van, a baba nem értette miért csak egyet lát :shock:
Szóval Pörike tökéletesen tájékozódik a mennyiségek között :lol:

Anna most a fizikai törvényszerűségekkel ismerkedik. Nem nagyon érti, hogy az a játék ami kifért a járóka rácsán mikor kidobta, miért nem fér be mikor húzza vissza :shock: :lol: Persze a függőleges réshez vízszintesen tartja de ezt még nem érti szegénykém. Azért próbálkozik :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Kicsit bezsúfolódtak a mindennapjaink, azért nem jelentkeztem. A azon pár alkalommal, amikor meg írtam volna nektek nem működött a Babanet társalgója. Nem tudom, hogy casak az én gépemmel lehet valami, vagy ti is tapasztaltátok! A levelem zöme ezért a wordben várakozott, és már egy része aktualitását is vesztette!

A munkahelyen is ellazáskodtam a dolgokat, most meg sok lett hírtelen a feladat. És lám-lám, most is veletek levelezek, ahelyett, hogy dolgoznék. Ja azon pár alkalommal, amikor meg írtam volna nektek nem működött a Babanet társalgója. Nem tudom, hogy casak az én gépemmel lehet valami, vagy ti is tapasztaltátok!

Megjöttünk szerencsésen Krakkóból, és nagyon jól éreztük magunkat. Habár az idő nem volt olyan jó, mint idehaza, egyszer még a jégeső is elkapott minket. De szerencsére ettől az egy esettől eltkintve az esőt sikerült mindig elkerülnünk, és emiatt még programot sem kellett átszervezni. Az odafelé megnéztük a Zólyomi várat, meg megmásztuk az Árva várát is, ami után azért rendesen remegett a lábam, jól kifáradtunk, de ez az edzetlenségem következménye is, mert ma meg a tegnapi kertészkedés miatt van izomlázam. Az Árva várához csak csoportosan idegenvezetővel lehetett felmenni. És hát nem is Szlovákiában lettünk volna, ha nem csak szlovák nyelvű idegenvezetés lett volna, hozzáteszem a csoportban 12 magyar és 2 szlovák ember volt. És még egy magyar nyelvű tájékoztatót sem lehetett kapni!
Aztán estefelé megérkeztünk Krakkóba, és elfoglaltuk a szállásunkat. Ami egyszerű volt, de tiszta és felújított (régen munkásszálló). Mi négyen mentünk, kétágyas szobákban laktunk. A két szobához volt egy közös előtér és szintén onnan nyílt a két szobához tartozó fürdő is. Félpanziós ellátással rendeltük a szállást, amiben svédasztalos reggeli volt, ebben mindenki talált kedvére valót. A vacsoráknál a leves mindig valami lengyel leves volt, nekem a zsurek ízlett a legjobban, de a többi leves is nagyon finom volt. A második pedig mindig valami húsétel volt körettel, savanyúsággal, majd utána gyümölcs vagy sütemény volt. Ahhoz képest, hogy ez egy olcsó kategóriás szállás volt, várakozáson felüli volt minden a szállodában.
Másnap megnéztük a várost, idegenvezetéssel: a zsidóvárosrészt, a Schindler gyárát, a posztócsarnokot, a Mária templomot, és a Wawelt, minden tetszett, de az épületeik nem jobban felújítottabbak, közterek nem tisztábban mint nálunk, sőt... Szombaton délelőtt megnéztük a Wieliczkai sóbányát, ami nagyon-nagyon szép, érdekes sok szép sószoborról, sókápolnával, sós tavakkal több százados sóbányászati szerkezetek bemutatásával. Lefelé kb. 600 lépcsővel, amitől meg is ijedtünk, hogy hogy bírjuk majd felfelé, de visszafelé lifttel jöttünk, ami elképesztően gyors volt. Pár másodperc alatt fent voltunk. És igazából itt gondoltuk, hogy veszünk ajándékokat a családnak, de a sóbánya előtti bazár elég kiábrándító volt, jó kis kínai beütéssel. Most már sajnálom, hogy nem hoztunk legalább egy sótömb darabot, de sima zacskóba csomagolt fürdősókat lehetett kapni, ajándékba meg szép üvegbe töltöttet szerettünk volna hozni, és volt még a kínai piacokon kapható sólámpa, és hasonlók, csak persze 4-5-szörös áron. Hülyeséget nem akartunk hozni és nem is vásáolni mentünk, csak valami figyelmességet hoztunk volna az itthon maradottaknak. Délután elmentünk Auschwitzba meg Birkenauba, a koncentrációs táborokat néztük meg. Valamiért előzetes várakozásaimmal ellentétben nem volt sokkoló a látvány, inkább csak nyomasztó. Sokkal megrázóbb volt erről könyveket olvasni, dokumentumfilmeket nézni. Hazafelé csak Zakopanéban álltunk meg a sajtpiacnál, meg édességeket venni a gyerekeknek. Volt nálunk kölcsön egy GPS is, ami legalább annyi bosszúságot okozott, mint könnyebbséget, de ez valószínű a tanulópénz volt, legközelebb már ügyesebben fogjuk használni. Odafelé a férjem a legrövidebb utat állította be, aminek az lett az eredménye, hogy kis hegyi utakon mentünk, ahol a madár sem járt, a falukban úgy néztek ránk mint a földön kívüliekre, mert külföldi szerintem arra még nem igazán járt. Visszafelé a leggyorsabb utat választottuk, de valamiért akkor is egy kerülőúton mentünk, ahol külföldieknek nyoma sem volt. A térképen olyan egyszerűen el lehet oda jutni. De szerencsére jókat nevettünk ezeken. A agyvárosokban viszont nagy hasznát vettük, hogy egy 1 millió lakosú városban simán egy pillanat alatt elvezetett a szállodához, és a szálloda előtt közölte, hogy megérkeztünk, itt a cél. Jó móka volt, még eddig nem használtunk ilyen szerkezetet.

Melcsi!

Hogy repül az idő! Neked már nem egész három hónap múlva kezedben lesz a pici fiad! A te esetedben tényleg szerencsés hogy császárral szülsz, hiszen a te dokiddal szülhetsz! És ez sokat jelenthet neked is, hogy tudod, jó kezekben vagytok.

Talán te kérdezted, de nem voltam sem Új-Delhiben, sem berlinben, csak a képek aztán az érmeket postázták, és az Új-Delhi-i verseny után kaptunk egy könyvet, amiben benne voltak a nyertes képek, de az meg az anyukámnál maradt vidéken, majd egyszer, ha sok helyünk lesz, akkor a többi könyveimmel együtt hazadeponálom őket.

Pöri baba nagyon édes lehet, szeretem a vele kapcsolatos sztorikat, és magam elé tudom képzelni, de tényleg jó lenne fotókat látni róla.

Fanny!

Hol van az megírva, hogy egy nagymama nem lehet kismama? De persze a babázás kényelmesebb módja a nagymamaság. Ott nem igazán nevelni, inkább szeretni kell!

Regi!

Ádámnak gratula a felvételhez, remélem reményeitek szerinti lesz az új suli.

És hozzád hasonlóan száguldoztam én is, 59-cel. Hát majd meglátjuk mi lesz a „jutalma” a száguldozásomnak.

Mandula!

Újat nem tudok mondani, csak én is azt, hogy a Mese baba meseszép. Hogy telik az idő, milyen nagy baba lett ő is!

Icus!

Az első fogacskát követte már további is? Csodaszép Anna baba is. A kis masnis kép nagyon édes.

Melinda!

Örülök, hogy a nehezen összejött Alsópáhoki nyaralás jól sikerült. Benjinek csodás dolga volt, ez látszik a képeken is. De nagyobbaknak milyen volt? A nagyfiúknak is tetszett a szálloda? Érdemes nagyobbakkal is odamenni?

Benji is tündér a képeken! Mi is szoktunk menni gyerekekkel a Nemzeti Színház környékére. Főleg ha rokon gyerekek is vannak nálunk. Jókat szoktak ott játszani, nézelődni. Bár utoljára a csiga kilátó elég büdős volt. Egyes emberek nem kilátónak használják, hanem egyéb szükségleteiket végezték oda! Sajnos!

Hát tényleg ritkán jövök, de akkor sokat „beszélek”. El is dugulok most már. Majd jövök! Ha le lesznek töltve a nyaralás képei, akkor teszek fel egy párat.

Szép napot mindenkinek!

Kismamák, és mindenki aki teheti menjen sétálni, olyan szép napos idő van!

Gabi
paga

Paga!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:38-kor.
fanny01

Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Én egyedül feltettem a telepitő programot, ennek az eredményétláthatjátok! :D

melcsi1967

Kép
Kép
Kép