Sziasztok!
Jó nagy csend van itt. Igaz, én sem írtam, csak be-bekukkantottam néha olvasni, de nem nagyon volt mit... Na most írok jó sokat
A
Spektrumon volt ma egy jó kis film, Az embergyerek címmel, csecsemők fejlődéséről szól 6 részben pl.: mozgás, gondolkodás, érzelmek, kötődés, beszéd. Nagyon érdekes. Ma volt a második rész, hétfőn és csütörtökön ismétlik, jövő szombaton lesz a harmadik része, ha érdekel valakit.
Remélem mindenkinek jól telik a hosszú hétvégéje!
Mi csütörtökön az Állatkertben voltunk, kihasználva a gyönyörű időt, ki tudja, hányszor lesz részünk benne idén tavasszal. Meglepetésemre alig állt pár ember a pénztáraknál, pedig el voltam készülve a kígyózó sorra. A titok nyitja az lehet, hogy a hosszú hétévége miatt sokan elutaztak a városból. Így most jól jártunk, nem volt tömeg, mindenhová jól oda llehetett férni. A Nagyszikla és környéke sajnos le van zárva, átépítik, így több állat más állatkertben van elhelyezve pl. a páviánok is, pedig azok amilyen virgoncak, biztos tetszett volna Annának. A majomketreceknél viszont olyan hangosan rikoltoztak a majmok hogy a hang miatt nem mertünk odamenni, még messziről is olyesztő volt. Azért Annának tetszett az Állatkert, már amikor nem aludt éppen. A távolabbi állatokra még nem figyel, csak ami egész közel volt, pl. az Állatsimogatónál, azt nagyon élvezte
Ma itt voltak a vidéki nagymamiék, csak nézték, milyen sokat fejlődött 2 hét alatt a kis Tündérem mióta nem látták. Már meg sem marad háton, ha leteszem rögtön átfordul hasra és nézi, mit kaparinthatna meg! Már ügyesen halad előre is 1-2 métert ha valamit nagyon meg akar szerezni. Kedvence a popsitörlős doboz,
, vagy az utántöltős zacskó, azért egyszerűen meg van őrülve. Aztán négykézlábra áll, hintázik, előbbrehuppan, s így tovább míg meg nem szerzi. Persze a felnőttek cseles módon mindig hátrébb húzzák a célt...
Melcsi
Nem foglakozom zenével behatóbban, de az Óvónőképzőben tanultunk szolfézst. Ott az ének komoly tantárgy, talán viccesen hangzik de még érettségizni is kellett belőle
A, B, C tétel formájában: zeneelmélet, éneklés/furulyázás, illetve ismeretlen kottából lapról éneklés volt a 3 részfeladat. A Főiskolán már nem tanítanak erről semmit, csak elvárják, hogy tudja az ember. Így aztán aki gimnáziumból került a Főiskolára, bajban volt nagyon. Egyébként nagyon szerettem volna zongorázni gyerekkoromban, de sem pénzünk, sem helyünk nem volt zongorára... a szomszéd gyerektől kértem kölcsön gyakran a pici játék fa zongoráját, azon kalimpáltam sokat hallás után, aztán az első keresetemből vettem egy 4 oktávos kis szintetizátort, saját élményű klimpírozásra, 2 ujjal... Épp ma vettem elő, hogy Annát szórakoztassam. Holnap ki is próbálom. Kíváncsi vagyok, mit szól hozzá.
Jó a konyhaszekrényes story, jót nevettem ahogy elképzeltem Pörikét amint komolyan kopogtat
A fényképezőről az Intézőn keresztül is fel lehet tölteni a képeket a gépre, és a Windows saját képnézegetőjével megnézheted akkor is ha a gép saját programja nincs feltelepítve.
Fanny
A gyorshajtással kapcsolatban muszáj volt valamit kitalálniuk, mert mindenki arra hivatkozik hogy nem ő vezette hanem családtag stb., az is aki ezt csak kifogásnak használja. Persze megértem hogy bosszant a dolog. Majd írd meg, hogy sikerült elrendezni.
Melinda
Köszi a beszámolót és a képeket, nagyon szuperek és Benji édes mint mindig, de élőben még sokkal édesebb! Egyre jobban vonz a hely, de nem hiszem hogy a férjemet meg tudom fűzni rá, mi az olcsóbb nyaralási formákat szoktuk igénybe venni...
Mandula
Hogy bírta Mesike az oltást? Nem lázasodott be?
Nagyon szép baba, s már negyed éves
a nagylány!
Mi is voltunk hétfőn agyhártyagyulladás elleni oltáson, pici sírás, mikor már ki is húzták a tűt. 10-kor indultunk, bebuszoztunk, aztán vásárlás itt-ott, du. 3-ra értünk haza, közben Anna aludt egyet a babakocsiban. Mikor már majdnem otthon voltunk, akkor aludt el ismét, így aztán nem mentünk még föl, hogy ne ébredjen fel ha kiveszem a kocsiból, kőröztem vele a ház körül egy órát. Csak én már majd’ éhen- szomjan haltam, a folyó ügyeimről nem is beszélve...
Újabban mindig ez a séták vége: 2-3 óra nézelődés után akkor alszik el Anna mikor már épp föl akarnék menni vele. Milyen jó is lenne egy kertes ház, ahol csak betolnám a kertbe a babakocsit és abban maradhatna míg alszik