Új privát üzeneted érkezett!

Zsani!

Bocsi egyébként, hogy mégsem tegnap lett belöle:
A párom dolgozott, és ugy döntöttem, hogy nem ülök itthon egyedül. Ugyan nagyon hideg volt reggel, de mindig amikor kiszálltunk a kocsiból, Nátánt alaposan bebugyoláltam.
Eltöltöttünk egy "görbe délelöttöt" a két fiúval hármasban.Kép Nátán kapott rucit (a Camponában a la Halle-ben még mindig leárazás van, és itt találtam neki való rucikat), én könyvet (Aludj jól, gyeremekem, még melegében el is kezdtem olvasni, aztán rájöttem, hogy sok dolog mellett, ami hasznos tanács, van egy adag, amivel nem tudok egyetérteni), aztán a Benit befizettem egy játszóházba, legalább kiugrálja magát: a hölgy, akinél "jelentkezni" kellett, kérdezte, hogy jár-e bölcsibe, oviba (merthogy ott akartam hagyni), mire azon aggódott, hogy nem fog-e félni vagy el lesz-e a gyerekek között? Az én fiam félni? Hát öt nem kéne szoktatni az oviba!KépKépKép Nagyon jól elvan más, akár idegen gyerekek között is. Most ezt nem tudom, hogy jónak kell-e értékelni, mert hallottam olyan véleményt, hogy az a gyerek nem fél és nagyon nyilt, akinek a rendes emberi kapcsolataival baj van (pl. intézetben élö gyerekek)... És akkor nekem most illene megijednem!KépKép Csakazért sem!Kép

Ja, Nyuszi képén van még egy dolog, ami nagyon hasznos lehet idövel: a kád szélére rakható játéktároló. Hát nálunk elötte mindig iszonyú rendetlenség volt a kád szélén, mert Beni játszott velük fürdés közben. Aztán valahol láttam ezt a dolgot, és megvettük. Nagy szolgálatot tett, azóta egész rend tud lenni a fürdökád szélén.Kép És még azt is meg lehetett tanitani neki, hogy saját maga, figyelmeztetés nélkül rakjon rendet.KépKép

Gumicukor!

Megy a drukk!KépKép

Most ennyi, majd jövök késöbb!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zsani

Mi a Brendonban vettük a kádülõkét, ha jól emlékszem 5ezer pénz volt.

Judy

És szeret is a párod vásárolni?Kép Mert nálunk ugyan egész ügyes Apa, de elõbb könyörögni kell neki, hogy nekiinduljon. Úgyhogy mi Besztiékhez hasonlóan hétvégén szoktunk egész hétre nagybevásárolni, hármasban. Hétközben meg csak max. kenyeret veszek séta közben a Manóval.

Kataa

Mi még nem használtuk a fürdetõszéket, mivel Emília még nem tud egyedül ülni. Azért majd én is megnézem, amit Pucur írt.


Forti, Macsek

Az én lányom is fel-felkel éjjelente kisebb-nagyobb megszakításokkal kb. már egy hónapja. Tegnap nem kelt fel, most éjjel megint.Most éjjel a párom szerint 2 körül is felnyaffant, de azt nem hallottam.
Mint korábban már beszéltünk róla ez vagy fejlõdési ugrásnak tudható be, vagy pedig abban a korban van, amikor kezd rádöbbenni hogy õ egy különálló személy és hogy mennire függ Anyától és ettõl néha szorong. Bár ez inkább Forti nálatok valószínû szerintem. És ehhez kapcsolódik ,olvastam valahol, az is, hogy kezd félni az idegenektõl. Egyébként nekem is az a tapasztalatom, ogy ilyenkor nem igazán éhes, mert ált. a cici felénél visszaalszik. Szerintem ha üres cicit adnánk neki az is jó lenne.Kép
Vagy mégegy oka lehet, a fogzás. De nálunk még mindig semmi.Kép


Nyuszi és a holnap 29 hetes Emília

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Kataa: nem a mundért védem (bocsi), de tápszert és akármi mást nem irhat fel más doki. Az más kérdés, hogy én ált. addig udvarolok a másik dokinak amig megcsinálja, de hivatalosan ez nem okés.

macsek: lehet hogy csak szomjas. Nem tudom milyen fütés van nálatok, de nálunk én is taplószáraz szájjal ébredek mindig. Juli is fel szokott min. egyszer ébredni még a kaja (4-5 között) elött, és olyankor ki se veszem csak megitatom, és már alszik is tovább.

Pszi: de örülök, hogy itt vagy KépKép A biopiac a IV. ker-ben van, a Baross u.-ban. Ilke már volt ott, jobban tudja hol van Kép

Beszti: dehogy baj a tábla, igy is nagyon köszönjük Kép Szerintem hülyeség, hogy félnie kéne Beninek. Csak azt kell majd neki valahogy megtanitani, hogy "egészségesen" féljen, azt mondják, hogy ez a nyitott gyerekeknél nagyon nehéz :=(

zsani
zsani
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Elõször is jó munkát és kitartást a Dolgozó MamiknakKép

Zsani! Boldog szülinapot Juli babának!Kép

Nyuszika!
A kádülõke nagyon jól néz ki. Hol lehet kapni, és mennyibe kerül? Biztosan szeretnek benne a babák!

Brokkoli!
Fürdés: Napsugár sem szerette pici korában a fürdést, neki is állandóan ökölben volt a kis keze, sõt néha bömbölt is, de 3 hónapos korára megszerette, és már imád fürdeni. Már ha vetköztetjük nevet, rugdos nagyokat. És mi sosem fûtöttünk be csak azért mert fürdetés lesz, nálunk a lakásban ált. 22-23 fok van.

Vásárlás:
Mi elõszõr 3-4 hetesen vittük a Napsit a Tescóba, nagyon élvezte, nézelõdött ameddig bírt, utána végig aludt. De a mai napig imádja ha visszük valahova, már az is elég neki ha az autóban ülhet!Kép Mi mindig a bébihordozóját tettük rá a bevásárló kocsira,igy jól el tudott nézelõdni.
Ja, és nekem szerencsém van, mert a férjem is szeret vásárolni, még nekem is tud venni egy-két ruhát.

Nyálzás:
Napsinak is állandóan folyik a nyála, fõleg akkor ha jól el van mélyülve egy játékkal... És mostanában harapja a kezünket, dörzsöli az inyét, de hét hónapos létére még mindig fogatlan. De látom rajta hogy esténként nagyon szenved, akkor bekenem neki az inyét Dentinox géllel, és hamar elalszik.

Sasha!
Még mindig vannak füszernövényeid? Olvastam valamelyik topikban/ legalábbis úgy rémlik hogy te voltál, ha nem, akkor bocsi! / hogy te szoktál magról " keltetni " növényeket. Nekem is van bazsalikom magom, el is ültettem, de nem kelt ki. Van még egy csomó magom, mit csináljak vele hogy ki is keljenek? Áztassam be õket?

Ildikó
ildikó
 
 


Kataa,
Az új lakásból a kilátás biztosan gyönyörû lesz. Egyébként eddig nálunk is úgy volt, hogy Budapesten kívülre megyünk, de aztán addig filóztunk rajta, míg végül úgy döntöttünk, hogy inkább egy kertvárosi részt választunk és nem megyünk olyan messze. Hasonló megfontolásból, mint ti isKép.
Nekem már szerencsére megállt a hajhullás, jó 2 hónapig tartott.
Nekünk még elég 80x80-as fürdõlepedõ, de lehet nagyobbat is kapni.
Az igaz, hogy a víz szárít, de úgy kompenzálhatod ezt a hatást, hogy kicsivel hidegebb vizet készítesz. Nem hideget, csak langyosabbat kicsivel, mi is így szoktuk, mert Lilinek is elég száraz a bõre. Mindig vannak rajta száraz, pirosodó foltok, hol több, hol kevesebb. Mi olajozzuk a fürdetés elõtt, és olajos Eucerin fürdetõt használunk, aztán még krémezünk és mégis. Kb. nálunk 10 percig tart a locsi. Azért abban bízom nagyon, hogy ezt az extra bõrszárazságot kinövi Lili és akkor késõbb a fürdés is tovább tarthat majdKép.

Bringa,
Fürdetés elõtt a nagykádat Frosch tisztítóval szoktam kimosni, ez amolyan környezetbarát termék. De szerintem sem kell túlzásba vinni a fertõtlenítést. Hamarosan a padlón fognak csúszni-mászni, akkor aztán mindent összeszednek majd, edzõdniük kell lassan. Nekünk is a kádba folyik a mosógép vize, szerintem ne aggódj miatta.

Brokkoli,
Ha jól emlékszem Lili 3 hetes volt, amikor kifogytak az itthoni készleteink és megcéloztunk egy hiper-szupert. Tök jól viselte, persze nem voltunk ott sokat.
A fokozott nyáladzás lehet attól, hogy kezdenek leereszkedni a fogak az ínyben, nálunk is viszonylag hamar kezdõdött. Lilinek is 2-3 hónapos korától ömlött a nyál a szájából a fogai pedig csak most kezdenek el kijönniKép.
Szerintem elég a 26 fok a fürdéshez, nálunk olyan a klíma a fürdõben is mint a lakásban. Ha kihoznám a nagyon meleg fürdõbõl a hidegebb szobába, akkor félõ, hogy megfázna. Mert az öltöztetés, tisztogatás az a szobában zajlik már.

Beszti,
Ismerõs ez a férfi vásárol szitu. A párom nekem is néha olyan dolgokat tud megvenni, amiket az életben nem használtunkKép.
Hát én is egybõl a játéktartóra figyeltem föl a képenKép. Nálunk is már egy zsáknyi fürdõjáték van. Azt szoktam csinálni, hogy minden este 2-3 darabot kiválasztok és azt adom oda Lilinek, így minden nap mással játszik és ezt nagyon élvezi.

Zsuzsaa,
Nektek is ilyen bulizós szomszédotok volt? Minket is csak megerõsített abban, hogy minél elõbb költözzünk.

Bringa,
Nagyon édes Hanna!

Zsani,
Látom tetszett Julinak a tortaKép. Elõre is köszi a bogyós segítséget! Juli miatt ne izgulj, az apuja biztosan ügyes lesz. Látom a te párod is tud alakítani a vásárlást illetõen. Ezekrõl az esetekrõl könyvet lehetne írniKép.

Nyuszi,
Már sokkal jobban vagyokKép, de azért este még írok, majd, hogy mi a helyzet. Köszike a képet, nekem szimpi ez a szék, az a játéktartó is hozzávaló?

Forti,
Levi ilyen gyakran ébred éjjelente? Hát akkor most nem könnyû, gondolom a foga, ugyi?

Gumicukor,
Hát én is ezen csodálkozom, hogy szedek vitcsit, eszek sok gyümit, aránylag vigyázok is magamra és mégis elkap minden nyavaja. Jobbulást neked!
A film nagyon jó volt (Jókat nosztalgiáztunk, mert nekünk is görög katolikus esküvõnk voltKép, és a szitu is hasonló volt, mert a párom nincs megkeresztelve, így az én vallásom szerinte házasodtunk össze.), azért látni kellett volna minket, ahogy apával ott ültünkKép, mindkettõnk kezében a telcsi, hogy érezzük ha hívás van, mert ugye némán volt. Szerencsére nem ébredt fel Lili míg távol voltunkKép.
Ügyi vagy, hogy meg tudod oldani az otthoni munkát.
Én nem hinném, hogy a szauna káros lenne a tejcsitermelésre, persze mértékkel alkalmazva. Sõt azt mondják, hogy a meleg úgy egyébként segíti a tejelválasztást.

Csics,
Hogy van Petike?

Macsek,
Próbáld ki, hogy hagyod még kicsit forgolódni, lehet, hogy visszaalszik magától. (szerintem nem az éhség lehet az oka, mert akkor többet enne) Lili is szokott néha ilyet csinálni. Persze ha nem akkor én is gyorsan etetek, aztán zsupsz vissza kiságybaKép.

Pszi,
A biopiac Újpesten van, ha érdekel akkor megadom a pontos címét. Én már vásároltam ott, de végül úgy döntöttem, hogy bolti gyümit is fogok Lilinek venni, fõleg, hogy múltkor találtam az almán apró kék pettyeket, mintha permetes lenne. Ez egy kicsit (na jó eléggé) kedvemet szegte.

Bocsánat a hosszú levélért.
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Hát elkezdtem a munkát, de. 9-14ig kell elérhetõnek lennem és gépközelben. Dani most aludt el, addig itt körülöttem akciózott. Dogloznék, de még nem mûködik a cég felé a biztonsági kapcsolatom, persze mindig ez van... már szétküldtem ezer mail-t, hogy tudjak legalább haladni.

Zsani
Ilyen fürdetõ ülõkét láttam a KIKA babaosztályán is. Sõt, ha babával mész kapsz ajándékba szilikonos sarokvédõt is. Az eladó a Dani kezébe adta, õ meg úgy örült, hogy elkezdte lóbálni és széthajigálta a 2 csomagot. Kép
Egyébként Te mi és hogyan dolgozol? Ha jól értettem bejársz a melóhelyre?

Vásároló férj:
Hát nálunk sem a szívügye a vásárlás. Én már mindent úgy írok fel, amikor nagybevásárlást tartunk, ogy szinte kívülrõl tudom, melyik sor, hol van, így nem kell tekergõzni annyit, vagy visszamenni az egyik pulthoz. A ruhavásárlás neki pedig külön szám. megnéz egyet és az már jó is, nincs válogatás, persze én mndig erõsködöm, így néha belemegy. Mert mindig azt mondom, hogy egy közül nem lehet választani. Kép


Sasha
Minden percben várom a postást!!! Kép

Kataa
Köszi a drukkolást! Még emlékszem, mert nagyon beleástam anno magam a témába és még szerettem is, nameg jártam be néha danival a melóhelyre és megkérdeztem, hogy haladnak nélkülem, így maradt meg azért valami. Egyedül a nyelvtudás kicsit stagnál, és ráadásul mennem kell majd Bécsbe is tavasztól 1-1 napra, ahol nekem kell németül pofázni. Bár szakmai anyagot nem nehéz, ott kevesebb a szókincs.

Ezt Halacska küldte mailben neked:

Kataa-nak írd majd meg légyszi, hogy imádom! Tényleg nagyon kedves lány. Már
pocakosan is mindig volt hozzám 1-2 jó szava. Én is puszilom és így utólag
is nagy gratula Alexhez. Megnéztem a profilját és nagyon helyes kisbaba!

Halacskáról mindenkinek:
Annának van egy új szokása, ami persze nem meglepõ hiszen minden napra
egy mese. Szóval oldalt fekszik és az egyik kezére felkönyököl, néha nyomja
is magát és a másikkal pakol meg rendezkedik a járókában. Már próbálja
felhúzni magát de ehhez még gyenge, látom rajta. Egyébként meg minden kell
neki ami a mi kezünkben van. A tükörképével meg csókolózott a napokban!
Imádja meglátni magát a tükörben. Szerintem Ilke Lili babájának is azért
örült annyira mert elõjött neki ez a tükör effektus. Énképe még nincs ilyen
korban.

Anna eddig nem ette a fõziket ill. csak az édesesket. Ezen a héten próbáltam
bevezetni a burgonyát. Almával már méltóztatott elfogadni. Egyre csökkentem
az almát a krumpli rovására de észreveszi ám. Egyébként meg annyira szeret
szopizni hogy csak na!

Remélem nem veszi rossz néven halacska, hogy közzétettem, de annyian kérdeztétek mi van velük.

Macsek
Nálunk is pont ez volt, hogy 6 hetes korától kb. 4 hónapos koráig végigaludta az éjszakát Dani, aztán 1-2x mindig felkelt az éjszaka folyamán, szintén csak mocorgás, de én vártam és nem aludt vissz. Akkor cicibõl megetettem, de szinte aludt és közben csak szívott le mindent rólam, aztán vissza a kiságyba és aludt tovább. Elkezdtük a fõziket, de ugyanúgy felkelt éjjel is. Most kezd 7 hónaposan aludni 8-tól 5-ig, aztán 8 felé kel ismét. Lehet nálatok is ez van. Ha jól emlékszem, Ilkééknél is uez volt.

Pszi
Nagyon optimista vagy édesség ügyben. Én nem a kilók miatt szoktam szüneteltetni, hanem a megjelenõ ragyák miatt, de olyat még nem tapasztaltam, hogy nem kívántam volna, met én mindig kívánom, nem tudok lemondani róluk.

Ildikó
Lehet a magokat nem a megfelelõ idõben ültetted? Uis vannak olyanok, amelyeknek kell egy kis állási idõ a földben, hogy meginduljanak. Mondjuk nem tudom, ez a fûszernövénykéknél is így van-e, de sok más viárgnál, fõleg a hagymásaknál és magosoknál igen.

Na, pusz:
gumicukor és Dani aki tegnap volt 7 hónapos és most 8340 gramm.

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sasha,
Ne törõdj a beszólókkal! És szerintem amíg szoptatsz, ne fogyózz! Utána majd lehet ezerrel…
Én is mindig is hízásra hajlamos voltam, úgyhogy én csodálkoztam a legjobban, amikor nem lettem kétajtós szekrény a terhesség alatt és után. Úgy látszik, hogy hormonálisan kedvezõ irányba tolódtam el…
Örülök, hogy lesz új lakásotok!!!!
Gabibabának gyógyulást!

Beszti,
Persze hogy hozd Benit!!!!

Kataa,
Gratulálok a majdani új lakáshoz és irigyellek a Dunára nézésért! Nem tudom, melyik részen vagytok, de én mindig is a Lipótváros Dunára nézõ részén (Szt. István park, ilyesmik) szerettem volna lakni…
A hajam nekem is iszonytatóan elkezdett hullani néhány hete. A fodrász A-vitamint javasolt, de nem tudom, hogy a szoptatás mellett tanácsos –e. Majd megkérdezem a védõnõt.
Jöttök a talira? Már nagyon kíváncsi vagyok rád és Alex babára!

Zsani,
Gratulálunk Julinak!

Brokkoli,
Szerintem 2 hónaposan már nyugodtan viheted Zsófit. Az IKEA klassz, mi is most voltunk. Tényleg van pelenkázó, mozgólépcsõ, ilyesmi. A szoptatós helyet nem figyeltem, de biztos az is van, ha mondják…

Ilke,
Gyógyulj meg!!!!

Pocok,
Nagyon tetszik az Ajsa név! Honnan jutott eszetekbe? Nekem az egyik kedvenc nótám Khaled „Aisha” c. száma….

Tali: Mi Solymival ott leszünk, ha csak nem üt be valami… Már nagyon kíváncsi vagyok rátok meg a babákra!

A CORA-ban nagy babacucc-akciók vannak!!! Holnap megyünk a sógornõmmel megnézni, majd beszámolok.

Üdv:
Zita + Solymi
parazita
 


Zsani!

Jó ötlet ez a topicfogyókúra! Én bennevagyok. Amúgy is nagyon várom a jóidõt és akkor nyakunkba vesszük a várost. Mármint Margit-sziget, városliget, állatkert stb. A séta is sokat számít mozgásügyileg!

Kata007!

Nekünk még egy fogunk sincs, de nagyon szenvedünk vele. A drnéni 4 hónapos kora óta mondja, hogy jön a foga. Na de mikor lesz már kinnt????????????? Már a felsõk is jönnek!
Egyszerre lesz sok fogunk?????????

Ilke!

Hát tényleg irígylésre méltó: fodrász, mozi, szoli? HmmmmKépKépKép

Brokkoli!

Mi Dórit 2 hetesen vittük elõször a Corába. Nem volt vele semmi gond, végigaludta az egészet. Igaz, hogy õ nyáron született. Sanos elkerülhetetlen volt, hogy én ne menjek. Azóta is együtt járunk vásárolni és nagyon élvezi. Van, hogy úgy megbámul egy-egy embert. Van, hogy azért mert tetszik neki van, hogy azért mert nem tetszik. Aki szimpi, arra mosolyog, de ha nem, akkor olyan durcás pofit tud vágniKép Most télen más a helyzet a sok baci miatt, de ha hétfõn mentek, akkor mindenhol sokkal kevesebben vannak. Nálunk a hétfõ a bevásárló nap.

Pucúr és Dóri
pucúr
 
 


Nyuszi: akkor én mondtam még egy okot KépKép

Azért jöttem vissza, hogy boldog névnapot kivánjak a Balázskáknak.

zsani
zsani
 


Sziasztok!

Csics!

Jól emlékszem hogy te adtál, adsz Petikének tejpépet? Leírnád hogy te hogy vezetted be? Pl rögtön az 1-es tápszer után adtad, vagy elõbb áttértél a 2-es tápszerre? és gyümölcsöt már evett amikor tejpépet kapott, avgy elõbb volt a tejpép? És milyen tejpépeket próbáltál? Peti HA tápot evett, vagy nem? Mert a doktornõ nekem azt mondta hogy elõbb a HA-rõl át kell térni a nem HA tápra, és utána jöhet a tejpép. Emma 5x eszik már 200 ml-t, ez szerintem elég sok, ezért gondoltam valami laktatóbbra.
Köszönöm a választ

Manó +Emma (16 hetes+4 naposKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Zsani,
Köszönjük a névnapi gratulációt. A fiatalúr ennek alkalmából ma a kedvencét kapta, azaz sütõtököt almával.

Ilke,
Érdekel a biopiac címe, és ha tudod, akkor a nyitvatartása is. Én úgy tudom, hogy a bio nem jelent teljes vegyszermentességet, csak erõsen le van korlátozva, hogy miket lehet használni. De ha nem jól tudom, akkor majd biztos akad valaki, aki kijavít Kép .

Gumicukor,
Én már egyszer csináltam hasonló "édességtilalmat" és úgy tapasztaltam magamon, hogy kb. 2 hónap teljes megvonás után már nem kívánom annyira. Szóval simán ellenállni tudok neki.
De ez biztosan személyenként változó.

Pszi
pszi
 
 


Hali!Kép

Sasha,
Annának sem jött semmi eleinte az orrából, de most már szerencsére megindult. Sterimart, fiz. sót próbáltad? Szerintem mutasd meg dokinak, biztos ír fel köptetõt, az felszakítja a váladékot.

Kataa,
merre lesztek az I.ker.-ben? Mi a XII.-ben lakunk, de az közel vanKép.

Költözés: Telkiben van egy telkünk, ha elkészülnek a közmûvek, elkezdünk építkezniKép Már nagyon várom!

Macsek,
annyi oka lehet, hogy újra felébred! Fogzás, frontok,vmi kis nátha, stb., ami egyszer megborítja a rendszert, aztánfÉn is boldogan vigyorogtam, mikor a fiam pár hetesen átaludta az éjszakákat, aztán tessék. Többszörös visszaesõ lett belõleKép.

folyt. köv. késõbbKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Ildikó!

Én simán elvetettem õket... jó sokszor kell locsolni, mert igen vizigényesek, meg egy kis fény sem árt. Lehet, hogy majd csak a napfény fogja kicsalogatni õket. Nekem tavaly volak (idén még csak snidlinget ültettem), de jött a baba a hasfájósságával és kihalt az összes, mert nem locsoltam meg õket, a páromnak meg eszébe sem jutott. Na meg nekem sem az volt az eszembenKép Az elsõ 6-8 hét alatt szinte alig tudtam mással foglalkozni mint a gyerkõc, de már belerázódtam az anyaságbaKép

Zita!
KösziKép Hát én nagyon csodálkoztam, hogy "kétajtós" szekrény lettemKép Az új házunknak én is örülök, majd ha már ottlakunkKép Addig is még várunk, hogy a vevõ megkapja a hitelét ami kb 3 hónap, utána meg várunk egy megfelelõ telekre, mert ikerház lesz rajta. Szóval lehet, hogy csak 1 év múlva lesz meg és addig anyósnál nyomorgunk egy szobában, ahova még a kiságy sem fog beférni, de úgy gondolom megéri a kert, megéri a nagy konyha...stb.

Gumicukor!
okéKép

Pszi!
Had kívánjak én is boldog névnapot Balázsnak!Kép
Kép

puszi
KépKépKépKépimage{a}Kép

Kép
sasha
 
 


Ehh elrontottam a végétKép(((

Szóval Pszi Balázskájának:
Kép

puszi
KépKépKépKépKép

Kép
sasha
 
 


Sasha!

Én nem olvasom a szopis topikot, úgyhogy csak homályos sejtéseim vannak arról hogy mi történhetett, de egy biztos, hogy aki névtelenül és durván kritizál, azzal nem kell törõdni, és fõleg nem annyira hogy emiatt elmenja netrõl! Nélküled nem is lenne az igazi.Kép Egyébként rajtam is van plusz 10-15 kiló, és sajnos még csak nem is fogahatom a terhességre, mert elõtte szedtem össze. Szerintem ez alakti kérdés. A terhesség nálam csak annyiban játszott szerepet, hogy hiábs vagyok ugyanannyi kiló mint elõtte, sokkal nagyobb a pocakom, és sajnos a mellem is.Kép Remélem majd még alakul. Pedig én nem is tudtam sokáig szoptatni. Egyébként ezzel kapcsolatban volt egy rossz élményem a kórházban: Az egyik fõorvos amikor mondtam neki hogy már nincs tejem, vagyis csak minimális, végignézett rajtam, és közölte hogy biztos pszichés gondjaim vannak, mert egyébként nekem kéne hogy legyen tejem. Mintha a mell méretétõl függne, hogy valakinek van e teje! Tök rosszul esett. És pont egy orvostól.Kép

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Elhiszem, hogy rosszul esett egy doki szájából.Kép Kánya rúgjon bele! Amit nem tudsz az az, hogy egyik topikos társunk ismerõse irta a sértést mégpedig azért, mert az a bizonyos társunk nem merte leirni! Vagy nem akarta nem emlékszem. A szoptatás kitõl ne fogadj el tanácsot c. topikban van az anyaságon belül, de szerintem már az archivban. Azt nem tuodm alkati kérdés e nálam, mert én vagyok az egyetlen a családban aki úgy néz ki mint egy húshgombóc, bár a nagymamám sem épp nádszál, de ráfoghatjuk arra, hogy már idõs...Kép De a régi képeken õ sem kövér. Szóval nem tudom. 16 évesen 1 év alatt fogytam 15 kg-ot, mert nem értem rá enniKép Azóta folyamatosan hízom vissza, sõt, már túl is haladtam jócskán. Mindig csak a fiúk, meg a bulik, meg a csavargásKép Régi gondtalan idõkKép Naponta egyszer ettem az iskolában, utána mentem csavarogni és sokszor nagyon késõn értem haza és a szüleimet nem akartam zavarni a csörömpöléssel, igy is mindig be kellett settenkedni a lakásbaKép

Gabi már fél 11 óta alszik. Alig akart elaludni, de most nagyon húzza a lóbõrt. Nagyon ritkán szeretném idõ elõtt felébreszteni, de most szivesen megtennémKép Ma még nem szoptattam a jobb cicimbõl és majd meg pusztulok úgy fesziti a tejci. Kõ kemény és sajog. Nem baj, mert ha ennyit alszik utána úgyis nagy étvágya van a fiamnakKép Van egy-két kép amin úgy néz ki mint egy hörcsög akinek tele van maggal mindkét pofazacskójaKép

sasga

Kép
sasha
 
 


Pocok,

Ezer bocsi, nem tudtam, hogy másik Pocok is van...Kép...Akkor Te nem is írtál a Friss Kismamákba ezek szerint?

A postás nálunk is gyakran csinálta ezt régebben. Mostanában felcsenget. De szerencsére nekem 10 perc séta a Mogyoródin a posta és napközben soha sincsenek sokan.

Gumicukor, Zsani

Hajrá dolgozó Anyukák!Kép

Ilke

A játéktartót nem adják a fürdetõ ülõkéhez, de szerintem sem rossz ötlet beszerezni egyet. Majd megnézzük a Megatoysban!Kép Én már az apróbb játékainak is vettem egy narancssárga mûanyag vödröt, mert nem fért el a gyerek a járókában tõlük.KépÉs mint Te , mindig másik 5-6 játékot húzok elõ, hogy ne unja meg õket.
Ma nem tudom mi van vele, de mint a mormota, annyit alszik. Délelõtt már aludt 2 órát, ami igen ritka, és most megint szundizik....Kép...valami front van megint?

Pszi

Boldog névnapot a kisfiadnak!KépKépKép


Jut eszembe, az unokaöcsém is Balázs...Kép
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Éppen most jöttünk meg a sétálásból, hát szerintem ne nagyon menjetek ki mert nagyon hideg van. Mi is csak fél órát voltunk kinnt, de csupa piros lett az arcunk, és nagyon fúj a szél is. Legalábbis errefelé.
Most meg annyira belejöttem az olvasásba, hogy a konyhába már olyan pára van hogy csak na... Ugyanis ott felejtettem a gázon a forralni való vizet, ami csak forr, csak forr...


Gumicukor, Sasha!

Köszi a magos válaszokat, majd elvetek még egy sorozatot, különben lehet hogy az volt a baj hogy nem nagyon locsoltam, csak néha ha eszembe jutott, lötyintettem rá egy kicsit.

Fogyizásról:
Igaz, nekem csak 2 kg-ot kéne leadnom, de az elõbb majszoltam be két vajas-lekváros kenyeret. Jó sok vajjal, mert azt nagyon szeretem. De ma megrendeltem a Joy magazint, és ha elõfizetek kapok ajándékba egy fitness kazettát! Igaz, egy évre kell elõfizetni, ami majd ötezer forint...

Manó!

Igaz, nem engem kérdeztél, de én is adok a babámnak tejpépet. Szerintem laktatóbb mint a tápszer, és csak feleannyit eszik belõle. Mi is HA péppel keztük, de nagyon rossz ize volt, /igaz, a HA tápnak is rossz az ize.../ és nem nagyon ette. Most Milupa pépeket eszik, de gluténmenteset, amibe csak kukoricadara vagy rizslisz van, pl. milupa gyermekálom tejbedara. Õ csak két hónapos koráig evett HA tápszert utána AR-eset a bukására. Szerintem, ha még HA-s tápot adsz neki, akkor próbáld meg elõször a HA pépet, ezt receptre fel lehet íratni. De Csics is biztosan tud majd segíteni neked!


Ildikó
ildikó
 
 


Sziasztok
Alex ma tobbszor is mondta hogy MA.Most ne mtudom ez a mama elotagja va gya mi napra vonatkozott: )))
Ja es egyre jobba nnyomja ki magat hason olyan edi mint egy kis kcsa ahogy nyujta a nyakat.De Ti ezt mind tudjatok,ezek a percek amik megedesitik a napunkat: ))

Beszti
Az a jo ha nem felos hanem baratsagos egy kisfiu,abban viszont Zsaninak gaza van hogy meg kell tanulnia ki a rossz ember akiben nem lehet megbizni.Talan az egyetlen modja ennek ha aszulo folyamatosan mondogatja hogy barhol van meg ell varnia az anyukajat ,senkivel ne menjen el.

Zsani
Hat persze ,tudom es eleg is lett volna atapszzer delutanig,csak a hidegben ma nem viszem ki Alexet a ferjem meg csak reggel tud a reciert menni.Nem is inkabb a mondani valoval hanem a stilussal volt a baj.
Pocok
Ismeros a postas eset,velem is all ezt csinalja pedig tudod en aztan nem emeleten lakom.

Ilke
Koszi ,akkor veszunk furdolepedot nagyban is.Hat igen ,gyerekkel az ember mindig mashogy merlegel,bar mi nem panelban lakunk de a szomszed meg igy is meglep neha a zenejevel.Mar soxor szoltunk hogy talan ejjel 2-kor mar melloze a hangerot de szerintem kabitos a kiscsaj mert ez sosem alszik ja es megsuket is olyan hangeron hallgatja az enet heti egyszer.Alex bore nem szaraz csak az arca vol neha a sok tejkiutestol,A viz mindig az OK alatt vn a homeron hogy ne csak a meleg vizet szokja.
Vasarlo ferj tema
Hat az enyem imad vasarolni,ja es ruha ugyben is eleg kritikus,en megmondom oszinten neha a piacon es nagykerben is veszek ruhakat,mert a butikok nagy tobbsege is onnanszerzi be,aztan nekem is jol jon a nehany ezres kulonbseg.A ferjem ezt ruhelli es csak markas cuccokat vesz,persze nem surun de ha igen az eleg huzos osszeg tud lenni.
A kajaban meg nagyon egyetertunk miota tudom mre finnyas a lelkem.Szoval tipikus pasi de en IMADOM!!!

Gumicukor
Hizott a majam,uzenem Halacskanak !!!!
Hat igen a nyelvtudas az tud kopni ha nem hasznaljuk.Nekem a legjobb prezim akkor sikerult kulfoldon amikor a noverem eppen szult a vilag masik vegen.Szoval az a hatalmas idegesseg kihozta belolem a legjobbat.

Zita
Ha megtudsz valamit az A vitamrol,szolj mar lecci mert engem is erint : (
Hat sajnos nem az bar a facvroit nalam is az elnne de ott majdnem 70e-el tobb volt nm-e.Ez a Petofi hidnal lesz.
Remelem egyek a talira ha valaki elvisz a csaladbol mert nekem a tomegkozl babakocsival nem megy ,hordozoba meg nem birom el : (

Pszi
Balazskanak boldog nevnapot!!!!

Mano
Emmanak van etvagya: ))Ugy irigyellek mert Alex meg csak 120-at eszik a szopi utan tapbol.

Zulu
A Zsolt udvarban leszunk a Hegyalja ut mogott.
Hu Telki az nagyon kiraly,bar az arak ott nem embernek valok de ha van telketek akkor tudjatok.Nekunk van egy baratunk ott es mindig racsodalkozom hogy lehet a palotakat meg fokozni : )))

Pusz
Kataa es a honap 17 hetes Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Ildikó!

Köszi, meg fogom próbálni a HA pépet! Meg tudnád mondani mi a neve? A doki nénink most akar majd áttéríteni minket a nem HA tápra, de olvasva a szopis topikot, amirõl Sasha írt, elbizonytalanodtam-lehet hogy ha már nincs tejci legalább a HA táp mellett kitartok 6 hónapos korig.

Sasha!

Tényleg nagyon durva amit neked írtak, én ezen nagyon felháborodtam, mert épp az ellenkezõ oldalról látom mint te, én se vagyok sovány alkat a 68 kilómmal, és 50 kilósan is inkább a mellméretem nagyságával volt gondom, nem az ellenkezõjévelKép, és mégse jött össze a szoptatás. Felháborít, hogy egyenes összefüggést látnak sokan a méret és a tej között! És ez egy teljesen elterjedt tévhit!
Amúgy most tényleg nem tudom hogy mit csináljak Emmával etetés ügyben, napi 5X eszik 200 ml tápot, és még szívja az üvegbõl amikor elfogy, bár beletörõdik hogy csak ennyit kap. Viszont bukik is vissz a belõle, nem rögtön, hanem szép folyamatosan. Ugyhogy úgy tûnik hogy nem lakik jól ennyivel, de nem fér több a pociba.lyenkor mit lehet csinálni??? Mi a kisebb rossz, ha elkezdek gyümit, zöldséget etetni vele, vagy a tejpép? 3 óránként sûrûbben nem nagyon akar enni, mert evés után kb 2 órával szokott elaludni, és alszik 1 órát. Viszont érdekes hogy éjjel alszik kb 11-reggel 9-ig. Lehet hogy mégse éhes? Nem tudom mit csináljak.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok
Ilke
hát a lába továbra sem javult meg igy a sebészetröl átküldtek a börgyogyászatra ott meg ahogy megláták a lábát rögtön ott akarták tartani de én azt mondtam hogy nem szeretném meg hogy nekünk minden nap kell a petöbe járnunk délelött és nekem az is fontos mert mostmár kezd fejlödni és nem szeretném ha ki esne a gyakorlatokbol igy aba maradtunk a doktörnövel hogy felveszik a korházba de nem tartják ott mi olyan bejáros betegek leszünk .

Mano
petike az 1 tápszer melett kapta a tejpépet de a gyümit elöbb evett mint tejpépet petike kapot HA tejpépet,hipp tejpépet , és tojás,és szoja mentes rizspépet is a HA tejpép nemtetszet neki a Hipp tejpépjétöl meg fáj a hasa mert nagy valoszinüségel tejérzékeny igy nem kap semmi olyat amiben tej van most tej és szoja mentes riszpépet kap és a tápszere is tejmentes vagy csak minimális tejet tartalmaz a 2tápszert csak 6 honapos kortol adhato igy petike is csak most fog majd 2 tápszert enni ne aggodj petike is most már 200ml tápszert eszik ugy napi 1x-2x +1üveg bébiétel+150ml rizspép napi 2x még sem hizik töle gyorsabban .

Pszi
boldog névnapot Balázskának Kép

Gumicukor
boldog hófordulot Daninak Kép

Édeség tilalom
én is megtudom állni ha kell ha nincs édeség akor nem kell de ha van ithon akor muszáj ennem Kép

Mano
nekem is nagyobb a mellem sajna igy melltartot kell viselnem amit utálok soha nem szeretem de nem is kelet de ha nem akarom hogy megnyujanak és tetszeni akarok a páromnak akor muszáj viselnem Kép

Lányok
engem is elkapot valami nátha féleség bár még csak most kezdödik de igy lehet hogy nem tudok talizni veletek sajna
Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Mennyi beteg baba van. Lekopogom a Petra még nem volt beteg, sõt még megfázva sem volt.

Ma voltam beiratkozni a suliba. Vittem a Petrát mert nem tudott rá senki vigyázni. Mindenki megcsodálta.
Hogy milyen bunkó emberek vannak senkinek nem jutna az eszébe, hogy átadja a helyet. Ezt azt hiszem már írtam egyszer csak ezen mindig megbotránkozom.
Vasárnap voltunk az anyukáméknál és annyian voltunk, hogy a Petra egésznap csak nyügizett.
Most meg már három órája alszik.

Du-i alvás: nem tudom idáig nem volt baj az alvással mindig elaludt magától most meg kb. egy hete csak a kezembe alszik el. Ha lerakom a nagyágyra és mellé fekszem, ha a saját ágyába teszem le, ha tejcsit kap akkor sem jó neki és nem alszik el pedig már annyira fáradt. Ma is éppen, hogy felemeltem és álló helyzetbe már be is csukódott a szeme.

Találkozó: beszéljük meg akkor, hogy ki jön!

Manó
Köszi a tájékoztatást de úgy tudom, hogy az sem baj ha anyatejdarabok vannak a kakiba.

Panda
Merre vagy? Csak nincs valami baj?

Gumicukor
Csak azért kaptam ki a kádból a Petrát mert olyan hülyén vette a levegõt. Tudod úgy mint mikor lefröcskölöd és még egy ideig utána nem vesz levegõt (búvárreflex). Így utólag tudom, hogy nem kellett volna csak eléggé megijedtem.

Pocok
A Petrának is nagyon vékony volt a lába, semmi húsi nem volt rajta. Nyáron mikor nagyon meleg volt akkor csak bodyba és zokniba volt és mikor felvettem a zoknija egybõl a parkettára esett pedig a lehetõ legkisebb zokni volt rajta amit kapni lehetett.

Nyuszi
Milyen a fürdõszék? (most értem oda)
Emiliának akkor már teljesen rendbejött a csipõje?


Pocok
Jó lehet a poráz!

Forti
Gratulálok Levinek a forgáshoz!

Ilke, Nyuszi
Én még a kiskádba fürdetek. A nagykádba csak velem együtt fürdik, egyedül meg akkor fog mikor már ülni is tud.
Ilke sajnos nekem nem minden fürdetésre ér haza a férjem.

Beszti
Milyen hülye kérdés már, hogy zavarna Beni. Nyugodtan hozzad õt is, legalább megismerjük.

Macsek
Ha már a macskának sem kell a Mildipép akkor biztos nagyon szar lehet.

Tejpép:
Megkérdeztem a védõnõtõl és olyan tejpor van benne mint a tápszerbe.

Zsani
Boldog félévességet Julusnak!

Sasha
Merrefelé szeretnétek költözni?

Nyuszi
Ezek a pontakciók ilyenek, hogy lehetetlen összegyüjteni. Én a pelusoknál néztem.

Ági és Petra
petra2
 
 


Ági!

Tali:

Akkor én...KépKép
(Valakinek el kell kezdeni.Kép)
1. Ági és Petra
2. Beszti és Nátán (meg lehet, hogy Beni)
3. Ilke + Lili
4. Zita + Solymi
...

Bövitsétek!KépKép
(Én egyébként hozok cukrot meg citromot megint.)

Pandának irtam mélt, és azt válaszolta, hogy rossz a számitógépük, és majd jelentkezik.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Manó!

Az is lehet, hogy azért szopizza tovább a cumisüveget, mert komofortszopizna. Jól esik neki még nyammogni. Gabi is van hogy már rég nem éhes, de azért még cumizik.
Ha van elég pisis-kakis pelusa és jókedélyü, akkor elég neki.

mennem kell

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Hol lesz a tali es mikor?
Ha nincs tul messze, mi is mennenk.
pusz
Kakukkfu
Emma, ma egy honapos Kép
kakukkfu
 
 


Gumicukor,
Ha írsz Halacskának, megírnád neki, hogy üdvözlöm õketKép. Köszike.

Pszi,
Boldog névnapot BalázskánakKép!
Édességekrõl lemondani??? Még elképzelni is rosszKép.
A BioPiac csak szombatonként van nyitva 8-12-ig, de a címét sikerült elkevernem, mert sehol sem találom. Holnapra megpróbálom kideríteni. Igen tudom, hogy a bio, nem teljesen bioKép, csak olyan kiábrándító volt a látvány. Már nagyon várom, hogy kicsit legyen jobb idõ és a nagyiéktól tudjunk hozni majd ilyesmiket.

Nyuszi,
Úgy néz ki, hogy javulok, ma voltunk is lent, megszereltettem a babakocsit, így már nem nyikorog. Akkor tudunk talizni holnap, nektek mikor lenne jó és hol?

Kataa,
Jó lenne, ha el tudnátok jönni a taliraKép!

Csics,
Sajnálom, hogy Petike lába nem javul, hogy tudott így begyulladni? Az jó hír, hogy segít a torna. Jobbulást neked!

Beszti,
Egy kis sütit én hozok majd a talira.

1. Ági és Petra
2. Beszti és Nátán (meg lehet, hogy Beni)
3. Ilke + Lili
4. Zita + Solymi
5. Nyuszika + Emília
6. Forti + Levi
7. Zsani + Juli
8. Kataa + Alex?
9. Gumicukor + Dani?
10. Pszi + Balázska?

A többiek nem tudom, hogy el tudnak-e jönni. Majd írjatok lányok!

Kakukkfu,
Persze gyere nyugodtan! Az idõpont ezen a héten csütörtök 2 órától 5-fél 6-ig. Helyszín a Mikkamakka Játéktár V. ker. Honvéd u.27.
Boldog 1 hónaposságot!Kép

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ági!

Én nem mondtam hogy az baj, ha van benne emésztetlen tej darab, azt mondtam hogy ha minden kakija csupa emésztetlen golyóból áll, az jelent(het) bajt. Legalábbis Emmánál így kezdõdött. És a nyálka is olyan, hogy sokszor magától is elmúlik, ezt is írtam, de ha hosszú távon és minden nap van, akkor azért az is jelez valamit. Bocsánat ha félreérthetõ voltam.

Csics!

Akkor azt hiszem én is maradok egyenlõre a gyümik bevezetésénél, abból is csak azokat amiket a szopis babáknál is ajánlanak fél éves kor után. És megpróbálom azta HA pépet, nem szeretném ha nálunk is baj lenne. Csak azt nem tudom, hogy a váltást hogy szokták megoldani, mert ugye 6 hónapos korig írják fel a HA tápot, aztán csak a normált. és gondodlom nem lehet egyik napról a másikra váltani. De mikor kell elkezdeni fokozatosan bevezetni a nem HA tápot? Nehéz dolgok ezek.Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Rossz volt a gépünk, azért nem jelentkeztem... Holnap megy szervízbe.

Szóval mi is szeretnénk menni a talira, csak nem tudom, hogy szoktátok, mit vigyünk?

És nem baj, ha nem érünk oda kettõre? Peti szeret ebéd után szundítani egy kicsit.Kép

Na, minden jót mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Pocok,
Vicces, hogy így beletrafáltam. Sajnos csak mp3-ban van meg az Aisha, és kb. 4 mega, de majd megoldjuk. Felirom CD-re, vagy ilyesmi... Ha érdekel, van még több Khaled-szám is.

Kataa,
A Petöfi híd is klassz, mert lényeg a Duna! Én hordozóval viszem Solymit, de szerencsére csak trolin kell utaznunk, és ott le tudunk ülni. Hosszabb távon már én is berosálok a gyermek súlya alatt...

Sasha,
Nálunk érdekes a felállás: apai ágon mindenki kövér, anyai ágon meg sovány. Én valahol a kettõ között ingadozok (bár igazán sovány sose voltam). Persze a szerelmi bánatok legtöbbször fogyást eredményeztek Kép A bulizás mint fogyasztó nekem nem jön be, mert ha iszom (és a pia eleve rengeteg kalória), akkor elkezdi marni a gyomromat és még baromi éhes is leszek. Aztán uccu haza, és hajnali 2-kor egy jó nagy karéj párizsiskenyér be a szervezetbe...

Jóéjt mindenkinek,
Zita
parazita
 


Ilke,

Holnapra havazást mondanak....Kép...úgyhogy szerintem a délelõtti hami után elindulnánk, ha az jó nektek. Majd írok SMS-t, vagy hívlak, de úgy legkésõbb 11 körül. Ha nem esik a hó délután is jó.Kép
Én is sajnálom hogy Halacska nem jön, de megígérte, hogy a jövõ héten meglátogat.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok,
Manó a HA tejpépet felírja a doki 6 hó után is, legalábbis nálunk nem csinált belõle gondot. Milupa vaníliás van, ez egész finom, illetve a Sinlac nevû, ami szentjánoskenyér kivonatot tartalmaz (és receptre olcsóbb!). Ez teljesen natúr, állítólag nem vmi biztató az íze, de van olyan baba, aki ízesítés nélkül megeszi. Mi a vaníliásat próbáltuk, kis idõre megoldotta a vacsi dolgokat. Gabó, amúgy nem volt egy nagy tejpépes, ezért mondom, hogy kis idõre, a barátnõk jól jártak.Kép
A HA tápot, ha nem írja fel késõbb, bár ez is dokifüggõ, akkor bemész sûrûbben a dokihoz egészségges rendelésre, mondod csak receptért jöttem, és spájzolsz egy kicsit. Nem kell azt tudni a dokinak, hogy nem fogyott még el teljesen az otthoni.Kép
Sziasztok
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok

Zita
Már kérdeztem, de biztos átsiklottál felette:
Milyen kuponos dolog van a Mildiéknél????

Ilke
Gyógyulgassál!!!!

Zsani
Milyen volt az elsõ munkanapod? Juli jól bírta a bébiszittyóval???

Megyek mert álmos vagyok Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Mi ilyen korán fenn kukorékolunkKép

Nem maradtam ki a sorból, tegnaptól én is újra nagylány lettem. De szép is volt ez a 16 hónap betétek nélkülKép

Szomszéd: Én 29 évig laktam lakótelepeken, de a legdurvább az utolsó volt a 8. ker-ben. Képzeljétek, kínaiak laktak felettünk (közel volt a piac) és egyszer kilógatták az egyiket az erkélyen, a lába a mi erkélyünknél kalimpált. Még a rendõrséget is kihívtuk, olyan durva volt a szitu. Ki is jöttek, de csak benéztek hozzájuk.

Lányok, ömlik a hó, ma is lesz "helyzet" az utakon.

Conti Betti 6,5hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Jo reggelt
Ilke
azt sajna nem tudjuk hogy tudot igy begyuladni Kép de most már talán renbejön és apja vigyázni fográ .

Mano
nem kell átváltani normálra ha nem akarod azt hiszem hogy a HA tápot még féléveskoron tul is felirják de ezt Zsani jobban tudja öt kérdez meg és anak is van 2 számuja és csak anyiban különbözik az 1 töl hogy laktatobb több bene a kaloria .

Lányok
sajna én nem tudok menni a talira mert beteg vagyok és nem akorom másnak is át adni .

pusz Csics és Petike
csics
 
 


Csak gyorsjelentés Kép

Forti: jó volt a munka, de annyi beteg volt, hogy a végén a dokinéni elrohantában rámvigyorgott, hogy majd ma beszélgetünk, mert 2 szót nem tudtunk magánügyekben váltani (ennyit a rendelési idöben pletyizö orvosokrólKép).
Juli jól elvolt, este az apja fürdette, altatta. Kapott fagyitejet a hütöböl, tiszta háváj volt Kép De azért mikor hazaértem és megálltam az ágya mellett, akkor felnézett, bibii KépKép
A hó miatt szerintem pár napig kimarad megint a détika :=(

Kataa:az én férjem is utálja ha nem normális üzletben veszem a babacuccokat. Mindig azt mondja, hogy ez áfacsalás, és törvénytelen, és különbenis KépKépKép Én meg jókat derülök rajta. De én is imádom KépKép

Csics: sajnálom hogy betegek vagytok. Lábujj ügyben nemtom hogy irtam-e már, hogy kenjétek fekete nadálytö kenöccsel, az direkt a nehezen gyógyuló sebekre van.

Na, megyek reggelizni, mert mindjárt indulok melózni. Remélem beérek ebben a hóviharbanKép

zsani, aki irigykedik az otthon melegedö mamákra
zsani
 
 


Dió,
Okés, gyertek ti is a talira! Semmi gond ha nem értek oda 2-re, végül is 5-ig gondolom ott leszünk, addig bármikor lehet csatlakozni hozzánk. Hogy mit hozzál? Legfõképpen magatokatKép. Itt az a rendszer, hogy a termet óránként 2000.-Ft-ért béreljük, ez oszlik annyi felé ahányan ott vagyunk. Lehet szoptatni, pelenkázni ott. Tea készítéshez elvileg csak a hozzávalókat kell vinni. Csészét és ilyesmiket adnak.

Nyuszi,
El fogunk akadni ebben a hóbanKép. Reggel amikor kinéztem az ablakon, nem hittem el amit látok, minden totál fehér. Ha gondolod gyertek el hozzánk.

Forti,
Édes ez az álmos pofiKép.

Csics,
Kár, hogy nem jöttök a talira. Jobbulást!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

4 napja Nátán egyedül alszik el este (ébren teszem az ágyába)!Kép Ugyan tegnapelött volt egy kis megingás, mert a villany égve maradt kint, igy nem volt elég sötét, aztán alvás helyett sirásba ment át a dolog... És éjjel is csak egyszer kel fel, aztán alszik reggel 7-8-ig. Nálunk ez már nagy eredmény, haladunk az éjszaka átalvása felé!Kép
Tali: Benit valószinü mégsem hozomKép, mert a nagypapája pont a Westendnél van valami tanfolyamon, és utána tud vele foglalkozni (Beninek jobb igy). Volt egy kis kavarás, mert a páromnak beszerveztek egy pécsi utat (3 óra oda és ugyanennyi vissza), korán kell indulnia, és kellett volna az autó neki. De végül egy jó kis szervezéssel megoldotta, hogy nálam lehessen!KépKép

Zsani!

Csak egy tippKép: a szomorúfejet is csináld úgy, mint a mosolygósat, tehát : és ( közvetlenül egymás mellett, akkor lesz ez: Kép.
Jó, hogy ilyen jól sikerült minden!
Épp most nézegettem a havi költségvetésünket, és hát nálunk is beleférne az a plusz, amit én kapnék. Igy a páromnak kell különmunkát vállalnia...

Dió!

Magadat hozd meg a gyereket!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ja, egy kicsit lehet, hogy én is kések, emrt a tanfolyam 2-ig tart, át kell "szervezni" a gyereket (autósülés, instrukciók), aztán még oda is kell érnem. lehet, hogy 1/2 3 is lesz a dologból! De megyek!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Jo reggelt !
Na mar megintez a ho.Persze egyreszrol jo hogy nem kell most kimozdulni a hazbol,de igya seta is elmarad.Tegnap a hideg miatt ma meg a ho miatt.Ha igy megy tovabb akkor a talit is le kell mondanom mert a pu videkrol jar be dolgozni Pestre es ha ho van nem jon,szerencsere nem gond mert kotetlen a munkaideje.
Pedig mar jol megszervezte a dolgot.
Ha megyek akkor en viszont kb fel 2 fele megyek mert akkor eszik Alex es azt mar jobb volna ott letudni.Hamarabb is lehet menni vagy csak pont 2-re???

Mano
Szerintem add csak a Ha tapot amig tudod,en is ugy tudom hogyelobb a gyumiket kell adni aztan a tejpepet.Bar en azt hiszem nem fogok neki adni ilyet csak tejberizst tapszerrel,meg buzaizelet amit Nyuszi irt nemreg.
De majd meglatjuk hogy alalkul elore onnu beszelni : )))
En ugy tudom hogy kb 240-ig normalis ha csak tapot eszik a baba ugyhogy meg ne aggodj,nem eszik korosan sokat : )))
Tenyleg menni Emma sulya ?
Ha ejszak alszik akkor eleg neki amit napkozben kap.

Csics
Jobbulast neked es Petikenek gyogypuszi a labikojara.Szegenyek ilyen hoban is mennetek kell a Petobe.


Zita
Hat a regi szep idok amikor az ember lanya a bulik utan jol bekajalt otthon: )))Sot olyan is volt hogy semmit nem aludtunk ugy mentunk dologzni.Na ma mar ez nem menne J)))Hiaba oregszem !

Pusz
Kataa es a ma 17 hetes Alex aki most is durmol.Bar lehet hogyen is visszafekszem egy kicsit ! : ))

Kép
Kép
kataa
 
 


Ilke

Nagyon aranyos vagy ,de azt hiszem maradunk...Kép Reggel mikor kinéztem én is hasonlóképpen megdöbbentem. Örülök, ha majd a talira elevickélünk taxival. De megyünk!Kép APának mondtam reggel, hogy nyugodtan elviheti az autót.
Majd a talin dumálunk ok?
De azért a Megatoys nincs teljesen elfelejtve, mert vennem kéne egy csomó mindent.

Kataa,Zita

Hát igen, most jól belém bújtattátok a nosztalgiát... ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy lezárult egy korszak, nincs többé buli, illetve buli van, csak az ember ugye nem iszik ha szoptat. Meg kétszer is meggondolnám meddig maradjak, ha tudom, hogy reggel 7-kor riaszt a kis zabagép...Kép

Csics

Kár hogy nem tudtok jönni...Kép..gyógyulj meg minél elõbb!

Tegnap látogatóban voltunk egy 15 hónapos kisfiúnál. Hát ,megint elbizonytalanodtam, hogy lehet bírni kettõvel....Kép..az a nyüzsgés, amit egy ilyen kismanó lerendez! Majd megõrült, hogy játszhasson a lányommal, de persze vissza kellett fogni, hogy nehogy a maga kis hebrencs módján megüsse Emíliát, vagy rálépjen valamilyére. De vicces volt, mert ahogy ott sertepertélt körülötte, Emília sikkantott egy nagyot, a kisfiú meg úgy megijedt, hogy riadtan szaladt az anyjához....KépKépKép
Mi 2 év kökülönbséget tervezünk, nem tudom abban a korban mennyivel "megfontoltabbak" a gyerekek.Kép

Nyuszi és Emília, ma 29 hetes

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Lanyok!

Ti hagyjatok neha sirni a babat, vagy soha. Mert ha vegkepp nem tudom mi baja es semmi nem segit, akkor mi van?

Vagy egy honaposan meg korai hagyni? Eddig mindig felvettem, ma szornyu ejszakank volt.

Mondjatok vmit,
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Ágci!

Köszi szépen a neveket, holnap jön a diki néni, rákérdezek.

Kataa!

majd holnap dokinénivel megmérjük Emmát, most sajna nem tudom, merta kórházban fogyott, és nem tudom mennyi jött vissza. Az biztos hogy oda 2250 gr-al vittük be, és kb 2170-el hoztuk ki. Egyébként lehet hogy leáll errõl a nagy zabizásról, tegnap már nem mindíg ette meg a 200-at, lehet hogy csak a kórházi koplalást akarta pótolni.Kép De azért azt a HA pépet megkérdezem, végülis azzal nem árthatok, mert ugyanúgy HA és hátha szereti.
A mi doktornénink feltétlenül szeretné már a HA-rõl átállítani Emmát nem HA-re, úgy gondolta hogy elõször egy étkezésre adni neki nem HA-t, és így fokozatosan növelni hogy 6 hónapos korára átálljon. Hát nem tudom, lehet hogy ellenállok.Kép A gyümit meg a zöldséget is adatnák neki már egy hónapja, azzal az indokkal, hogy mire az egy-két kanáltól eljutunk odáig hogy egy teljes étkezést kivált az 1 hónap. Én azért eddig nem kezdtem el, és amíg nem lesz rendben Emma teljesen, nem is fogom.

Amúgy irigyellek a durmoló Alexért, Emmát itt ringatom a lábammal a foteljében, mert sehol máshol nem maradt meg, se a jáékaival, se az ölemben.Kép

Csics!

Én úgy tudtam 2-es tápból már nincs HA. Ezek szerint mégis van?:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kakukkfû!

Én néha próbáltam hagyni az Emmát sírni, de nem jött be! Volt olyan hogy du 1/2 3-tól hajnali 3-ig sírt, minimális megszakításokkal, mert próbáltuk rászoktatni, hogy a saját kiságyában aludjon. este 6-tól én is zokogtam vele. Többet én nem próbálkoztam, kb 8 hetes koráigh szinte állandóan ölben volt, kivéve éjszaka, mert akkor hajlandó volt a saját ágyában aludni. Viszont ha hagytuk nappal sírni, akkor úgy felhúzta magát hogy éjjel sem aludt, így nem érte meg. Aztán 8 hetes korában vettem neki egy olyan "sitter" nevû ringató bölcsõt (olyasmi mint az autósülés, ami hordozó is), na attól kezdve nem ölben volt hanem abban, és lábbal ringattuk. Ez már jelentõs könnyebbség volt. Aztán kb 12 hetes korától már egyre gyakrabban le lehet tenni az ágyra egy szõnyegre, felé a baby gym, mert azóta tud játszani kb. Akkor már csak aludni kellett a hordozóba tenni. Aztán most kb 1 hete már elõfordult hogy elaludt a játék közben az ágyon. (Bár ma épp jelentõs visszaesést mutat, mint az elõzõ hozzászólásomban írtamKép) Úgyhogy türelem!

Manó és a 17 hetes Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok

Zsani
Örülök hogy túlélted az elsõ napot, pletyizni majd ráértek. Édes lehetett Juli este. Kép

Ilke
Szerintem is a foga miatt csinálja ezt Levi, mert tegnap megint végig aludta az éjszakát, ma viszont 3-tól 5-ig ment a mûsor, utána alvás volt reggel 8-ig.

Kakukkfû
Én most csak a saját tapasztalatomat írom le, nem tudom másnál hogy volt. Levi amikor picike volt, igen néha sajnos kellett hagynom egy picit sírni, persze csak azután hogy végig zongoráztam mindet, hogy mi baja lehet. Éhes, anyás, melege van, fázik, fáj a pocija stb. stb. De volt amikor csak annyira fáradt volt, hogy az is idegesítette hogy felvettem vagy ott nyüzsögtem körülötte. Ilyenkor bizony kellett hagyni sírni egy kicsit, utána mivel õ cumizik (a pocifájás miatt, mert ez nyugtatta meg anno) cumit adtam neki, és már aludt is. Tehát van hogy a fáradtságtól van kibukva a gyerek.
Most hogy már nagyobbacska, nem szokott sírni, kiismertük egymást, tudom hogy mikor mit szeretne (nagyjából Kép ).

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Hali!

Talira most nem megyünk, Gabi csúnyán köhög. Az orra még mindig nem folyik szerencsére.
Szakad a hóóóóóóKépKépKépKépKépKépKép Happy snowKép

na pusz
sasha

Kép
sasha
 
 


Kataa!

Hülyeségeket írok, persze 6250 gr volt, és 6170 lett mire kihoztuk.KépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nem felejtettelek am el benneteket,de anyu epp itt van latogatoban es akor minden szabad percemet vele töltöm - olyan ritkan tudunk beszelgetni!Kép

Es igy olvasasra sem jut idöm,le is egne a pofamrol a bör,ha a gep ele ülnek amikor anyu itt van....

De azert majd megprobalok egy kicsit beleolvasni a törtenesekbe!

Kepzeljetek!
Rebecca tegnap agyrol legurulosat jatszott!
Mindig addig gurult,ameddig lepottyant az agyrol persze en a vegen vartam ra!Kép
De legalabb 10X eljatszottuk ezt!!!
MIndenkinek jo egeszseget!
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Hát, nem volt valami jó éjszakánk, Napsugár éjfélkor sírva ébredt, hogy hánynia kell... Utána átöltözés, szegényt úgy sajnáltam, látszott rajta hogy nagyon fázik..
Általában ez hetente egyszer elõfordul, ha késõn vacsorázik, és utána hamar elalszik. Gondolom,ilyenkor marad valamennyi levegõ a gyomrába, és nem tudja kibüfizni. De azért ha jövõ héten jön a doki, mondom neki hogy nézzessük meg a gyomrát UH-os vizsgálattal, hátha találnak valamit.

Manó!
Most néztem meg egy régi tápszeres ártájékoztatót, /2001-es/és abban láttam, hogy van Beba HA 2, és Humana HA 2 is, pedig én sem hallottam errõl, azt pedig nem tudom hogy lehet- e még ezeket kapni?
Én is ugy tudom, hogy a HA pépeket egy éves korig is fel lehet íratni, mi a Milupa vaniliás HA pépjét ettük, vagyis inkább csak én, édesség helyett...Az ára kb.500 körül van, receptre, ha nem iratod föl, a duplája!
Azt hiszem, a HA-s tápszereket is fel lehet aratni egy évig,de csak akkor ha igazoltan allergiás van a családban.

Csics!
Nagyon sajnálom, hogy Petikének még mindig nem gyógyult be a lába, jobbulást neki és neked is!

Lányok, olyan jó nektek, hogy tudtok találkozni egymással! Én sajnos 100 km-re lakok Bp-tõl, igy nem tudom lesz-e rá alkalmam, hogy láthassalak benneteket élõben is. A mi baráti körünkben nagyon kevés babás család van, ezért is olvaslak benneteket, és jó megbeszélni,hogy mi történik a babákkal, hogyan fejlõdnek stb.
Szóval, nagyon jó találkát kivánok Nektek!Kép Kép Kép

Ildikó
ildikó
 
 


Forti,

Ne haragudj, úgylátszik, tényleg elkerülte a figyelmem a kérdésed... Szóval a Mildis csomagban nekünk volt egy viszonylag nagyalakú, kemény lap, aminek az a fejléce, hogy "...és ez az én ajándékom!", meg egy hasonfekvõ nyuszi-rajz. Ha elolvasod, kiderül, hogy ezzel a lappal be lehet menni valamelyik Drogerie Markt-ba, és az ottani vásárlásod mellé ingyen választhatsz 3 üveg Mildi babaételt.

Remélem, csütörtökre eltakarítják a havat, és nem fagy le, mert ha csúszik, nem indulok el Solymival a nyakamban. Kép

Üdv:
Zita
parazita
 


Sziasztok Csajok!

Mi is megyünk a talira, lányos anyák, reszkessetek! Két szépfiúval fogok nyomulni, aki volt már ott, segítsen!!! A nagyot a tali idejére beviszi a tesóm a játéktárba, a terem meg ez egy helyen van?

Kataa,
légyszi gyere!!! Annyira jó lenne megismerkedni!

Ma kapja Máté a 4 hónapos oltást. Apuci egyelõre itthon lapátol, hátha megtalálja a garázshoz vezetõ utat. Kép Nem tudom, minek megy be, du. ugyis haza fogom rendelni, ha M. nyûglõdni kezd az oltás miatt. Olyankor rendszerint Krisz is cirkuszol, és akkor jajj nekem.

Csics, Sasha,
gyógyuljatok!

Kakukkfû,
ha mindent végigzongoráztál és semmi se jó, vagy vidd ki a levegõre, ott tuti beájul. Ha az nem megvalósítható, tedd ágyba, ott simizd, puszilgasd. Ha nem alszik el, nyugodtan hagyd ott, semmi baja nem lesz! Igyál valami finom teát, gyümilevet, lazíts, és 1-2 perc múlva simogasd meg, és újból nyugodtan hagyd ott. Próbálkozz! Persze, nem azt mondom, hogy üvöltse magát rekedtre, de ha túlpörög, és 1-2 /3-4/ perc bömbivel tud csak elaludni, nem lesz semmi baj!!!

Nyuszi,
egy kétéves már teljesen más! Én sem hittem volna. Rá már lehet hatni észérvekkel, sokkal megbízhatóbbak.

Ildikó,
kár, hogy messze laktok! Az éjszakáért nagyon sajnálom a kicsi lányt!

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?