Új privát üzeneted érkezett!

Daninak elindítottam a paffot és csöndben hallgatja, egyébként nekem is ez volt a kedvencem, mopst meg van cd-n a válogatás 25 legismertebb 100 folk celsius dal, imádom. Sajnos én pl Halász juditot nem is ismerem emiatt.

Van mindkettőnek dala a Kishercegről, de nekem a 100 folkos jobban tetszik, mint a juditos.:)

Már nekünk is csandaen megy a kakálás, de én még mindig megismerem a különbséget a puki és a kaki közt.

Daniról még nincs szájbatömködős gép, de majd csinálok....

Nekünk Dani nagyon akaratos, bármi baja van nyöszörög, sír, ordít. Attól függ mi baja.:)

csernusn
 
 


A mi szájbatömködős képünk:
Kép Nyami:) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


hát ezzel nem tudom mi van, nem lehet méretet váltani.... :(

Mi sem pelusozunk éjjel attól kinyílna a csipája. Panna, ha tiszta kaki, akkor is vígan elvan a pelusában, szóval oda kell figyelnem, mert ilyen téren nem jelez.:) Kis igénytelen :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Kép a kocsimatricánk [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: nagyon klassz a matrica, de azért nem semmi az ára! jó üzlet az tuti!
Niki: van 100fok celsius válogatás? És rajta van a paff? Hát ezt megveszem húsvétra! Remélem lehet még kapni! Én Halász Juditot is nagyon szeretem, de a paff a befutó!

Puki-kaki hang nálunk is megkülönböztethető, az utóbbinak igazi robbanás hangja van, az első meg durrog! De szegény úgy belevörösödik ahogy erőlködik. ami tuti bevált, az a torna reggel-délben-este. CSak úgy lövöldözi ki a puskaport! Megkönnyebbül, ellazul utána és akkor minden ok.

Éjjel jófej volt Ákos, kettőkor ébredt, és annyira magához tért, hgoy nem akart visszaaludni. Egy idő után a cumit is kiköpte, és csak nézegette a macikat az ágya fölött, hát fél óra elteltével ott hagytam, aztán fél óra múlva visszanéztem hozzá, úgy aludt minta bunda. Ilyen még nem volt, eddig mindig vagy a cici vagy a cumi ringatta álomba. Aztán reggel hétig húzta. Nagyon tetszik neki ez a zenélő-forgó játék. Követi a szemével meg a fejével a macikat, már majd kitörik a nyaka, néz utána!Tök édi!

Bablevesnek a levét sem lehet megenni? Nagymamám ma azt főz és imádom (nekem külön csinál paradicsom levest), és úgy belekostolnék, de csak ha Ákost nem kínozza meg!

Antekirt: férjem szerint a keresztszülőknek meg kell hogy legyenek keresztelve. De ő sem tudja pontosan, ezért legjobb ha bementek a plébániára, és ott megkérdezitek, mert szerintem lelkészek között is van szigorúbb, és engedékenyebb!
Vendég
 


Szilvi, nagyon köszönöm, hogy megkérdezted. De az az igazság, hogy szánom-bánom bűnömet de fogalmam sincs, hogy hol van a helyi plébánia. :oops: :-D De majd megtaláljuk.
Hogy szokták amerikában, majd Washington segít? :wink: :lol:
Remélem azért enyhébb szívű lelkészt fogunk majd ki.

Az újjabb tudomány szerint azt ehet az ember amit akar. De egyébként ha nem puhatolja ki az ember, hogy mit ehet mit nem sosem fogja megtudni. Sok babának megsem kottyan, hogy mit evett előtte anyuci. Én pl megkóstoltam nemrég egy kis székelykáposztát és nem vettem észre változást, viszont a parilevestől meg fájt Lidi pocija.
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=24016 itt levannak írva a tévhitek a kajcsikról is.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre, Bunny még rám is skype-ozott hogy hova tűntem :D

Kencék: nekünk gyógyszertári kevert fürdetőkrémünk, popsikrémünk és testáplónk van. Én a fürdetés előtt mindig masszírozom Márkot, és akkor a fürdetőkrémet használom (jó puha, krémes, habos állagú). Utána aztán csak tiszta vízzel megfürdetjük.
A testápolót még sosem használtam, mert nem volt rá szükség.
Sampont szintén nem használtunk ennyit, de Márknak nincs is igazán haja :-)

Koszmós már valakinek a haja? Márknak most kezd előjönni, így tippeket várnék hogy hogyan smint kezeljem :shock:

Éjszakai peluscsere: én akkor cseréltem csak, amikor sokat kelt az éjszaka, akkor a biztonság kedvéért kicseréltem minden 2. etetésnél. Amióta ritkábban kel fel, azóta peluscsere sincs.
Így este 7-kor a fürdetésnél kap pelus, és sokszor reggel 8-9 körül kapja a következőt.

Snoopy, úgy szeretem a hozzászólásaidat!!! Már gondoltam hogy össze kellene gyűjteni a sok okosságot amit írtál, hogy ne felejtsem el a következő babánál sem :lol:
Te miért fejsz egyébként?
Az hogy este kevés a tej, de azért elég, azt én is megerősítem. Nálunk sokszor este 6-tól 9-ig szinte folyamatos evés van, és így elég a tej éjszakára, de kitartok, mert így mégiscsak anyatejet kap! Simán nyúlhatnék a tápszeres dobozért, és lehet hogy egyszerűbb lenne az életünk, mert több időm lenne esténként, és Márk sem nyűgösködne esetleg annyit esténként, de én úgy gondolom hogy inkább anyatejet kapjon, ezért kitartok!
A többi etetéssel szerencsére nekem semmi gondom, akkor van elég tej, csak a vacsora mennyisége szokott nehezen összegyűlni.

A Panadol kérdőívet én is kitöltöttem, én egy rózsaszín malacot kaptam :D

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Aki esetleg izgul a súlygyarapodás miatt, a babaszoba.hu-n vannak fejlődési görbék (fej-hossz-súly), ha regisztrálsz, akkor utána el is menti az adataidat.
Minden hónapban a mért adatot tudod rögzíteni, és megjeleníti a percentilis táblázaton, vagyis lehet látni hogy a "normális" értékekhez képest kinek hol tart a babája.
(én mint kis méregetős-jegyzetelgetős emberke érdekesnek találom)

Kép
szdorka
 
 


dorka:
"Simán nyúlhatnék a tápszeres dobozért, és lehet hogy egyszerűbb lenne az életünk". Szerintem ez babafüggő is. Én ugyanis dél körül (nekem akkor kevés a tejem) hiába hagyom rá az 50ml-t, fél óra múlva éhes lesz, de a cicim nem termel annyit, hogy ő akkor is tudjon szopizni. Ráadásul Panna pl. nem az a fajta gyerek, hogy a cicin sokáig marad. Ha nagyon nehezne jön, ő elfárad, és nem eszik,kiköpi, így nem serkenti túlzottan a tejtermelést. Én ispróbáltam már mindent, és mivel sajnos kénytelen vagyok neki tápszerrel pótolni, mondhatom, nem egyszerűbb az élet, hanem éppen, hogy macerásabb.Mérés előtte, utána, sterilezés, hűtés... Na de mi is haladtunk, ahhoz képest, hogy minden etetés után kapta az elején, mostmár napi 1-2 alkalom..:) Sőt! Két napja váltott ciciből eszünk, amit eddig nem csináltunk, mert nem volt elég neki egy cicivel.

Mikor küldik a Panadolos cuccot?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


dorka:
én is vezetem a babaszobán az adatokat, szerintem is tök jó, ráadásul naplót is lehet írni! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Két gyerkőc (6 és fél éves nagyfiú és 3 és fél hónapos kicsi lány) anyukája vagyok, s szívesen csatlakoznék Hozzátok. :roll: Visszaolvasgattam a beszélgetéseket, s rengeteg hasznos infóhoz jutottam.
Csatlakozom szdorka kérdéséhez, úgy tűnik, kicsi lányunk fejbőre kezd koszmósodni (nagy hajjal született, ami azóta is megvan). van valakinek tippje, tapasztalata?
Viszont egyébként nagyon érzékeny a kis bőre, a füle mögött és a szemöldökén kicsit halványsárgás, pörkös, száraz. Dokinéni írt fel Elocom kenőcsöt (0,1%), de elolvasva a tájékoztatóját, inkább várnék a használatával. Tele van mindenféle nemkívánatos cuccal.:cry:
A fürdetőkrémmel kapcsolatosan máris segítettetek, mert eddig mindig csak kínlódtunk, a hajáról leöblíteni meg aztán végképp macerás. Ma már ki is próbáljuk ezt a felhabosításos módszert! :idea:
Ja és még egy kérdés: többen írtok valami Panadolos kérdőívről. Az meg micsoda??
Előre is köszönöm a hozzászólásokat
Üdv :D
marslakocska
 
 


Dorka, bár nekünk nincs koszmónk de, hogy ne is legyen mi a babafürdetőkrémmet használjuk hajmosáskor. Próbáld ki hátha segít. Elvileg segíteni-e kell hiszen a fürdetőkrémek elvileg zsírosak és nem szárítja ki a bőrt.

Mágnes, akkor feltornáztátok a tej mennyiségét? Az nagyon jó :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


marslakocska:
üdv köztünk! Koszmó ügyben nem tudok segíteni, viszont látom, hogy van hasonló problémád: szemöldök ügyben. Nekünk is sárgás. Mit mondott rá az orvos? Ott is lehet koszmó?
Panadolos kérdőív: ezen az oldalon balra fent láthatod, ha kitöltöd, kapsz bab az autóban plüssfigurát.
Van képed a gyerkőcökről?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szia Marslakocska :-)
Próbáld ki a szárazságra a Sudocremet, hátha segít.

Kép

Kép
antekirt
 
 


antekirt:
naja.... homeos bogyó, laktoherb, ásványvíz, fejés, ez megy 3 hónapja, és mostanra kezdünk beállni... Iszonyatosan lassan sikerült... Ráadásul Panna megint sztrájkol pár napja, ez most külön jól jön.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes, igen ott is lehet koszmó.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Hú Mágnes, nem semmi de azért ez szupi, hogy ilyen ügyesek vagytok. Nekem nincs energiám fejni ezért abba is hagytam az első hónap után.
Nekünk is most volt egy kisebb esés tejügyileg de most elvileg feltornáztuk úgy néz ki. De mondjuk most valószínű, hogy a növekedési ugrás játszott szerepet.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Szilvi!

Szerintem próbáld ki a levest.
Én mindent megeszek, egyedül a csípőssel vigyázok, mert az úgy tűnk Simonnál nem jön be. A múltkor a nagynéném szabadkozott, mikor vendégségben jártunk nála, hogy ő bablevest csinált, mert elfelejtette, hogy én azt nem ehetek. Mondtam, hogy én bizony megeszem és még véletlenül se csináljon mást, pláne nem tojáslevest (brrr..)

Niki!

Igen, olyan hátrahúzhatós az autó. Nálunk ilyen (meg Lego is) alapból :D:D van itthon, Simonnak eddig csak 1 játékot vettünk karácsonyra (egy zörgös textilkönyvet).
A babakocsi is "örökség" :D, maga a kocsi és az autósülés még Nátáné volt, a mózeskosárrészt Hanna kapta hozzá. De vigyáztunk rá, így elég jó állapotú.

Tinu!

Igen, ügyesen fog Simon. De persze azért oda kell tartani elé, hogy utánanyúljon és még a kézkordinációja sem tökéletes. Nekem először a ruhámat markolászta meg a kezét nézegette, és ebből jött a tárgyakért nyúlás.
De pl. a mellette levő dolgokat még csak nézi.

Kataa!

Tipikus pasi? Hát lehet más? :D:D Az a szerencsénk, hogy ennyi fiú között Hanna nem lett az! Bár ő is autózik, mostanában nagyon mennek náluk a katasztrófaautózások (ütközés, baleset, tűz, légikatasztrófa, kórházbavivés, stb.) Legokkal.
De azért vannak "gondoskodós, lányos" játékok, mert előkerült újra (és most persze nagy újdonság ugye megint (eltettem, mert csak elől volt)) a babakocsi és a babatáska és lehet tologatni, meg bevásárolni, főzni.

Koszmó: Simonnak elég csúnya volt a fejecskéje, de sikerült megbirkózni vele, azóta nem jött elő nagyon. Én először fürcsi előtt jóval beolajoztam (fellazítja, felpuhítja), aztán később egy erősebb fürcsiszivaccsal megdörzsöltem. Sajnos finom simogatással nem jön le, kell azért a dörzsi (persze igyekeztem, hogy ne okozzak neki fájdalmat). Másnap még olaj nélkül fürdetőkenőccsel is eljátszottuk a dörzsit és azóta nem jött elő olyan mértékben, csak egy kicsit, de az a dörzsi nélküli fejecskemosással is karbantartható.

Szájbatömős kép:
Félszeg mosollyal:
Kép

Kétkézzel is lehet! :D:D
Kép

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Mágnes,

Nem tudom mikor küldik, nekem a héten jött meg, de nem emlékszem már mikor töltöttem ki a kérdőívet.

Én arra írtam, hogy egyszerűbb lenne a tápszerért nyúlni, hogy nekem így nagyjából 2,5 órám elmegy este szoptatással, míg ha bekeverném a tápszert, az gondolom max. fél óra lenne. Nálunk a menet a következő: 6 körül etetek elöször, aztán jó esetben kibírjuk a fürdetéssel 7-ig, rosszabb esetben nem. Ha már nagyon nyűgös irány a fürdő, ott megnyugszik. Fürdés után rögtön kaja (már az öltöztetésnél sír a kaja után), akkor kieszi a korábban evettből a maradékot, illetve a teljes másikat. Innentől kezdve aztán mellváltogatással telik az idő, hiszen amíg az egyikből eszik addig a másikban termelődik egy kicsi. Vagy ha egyikben sincs, akkor próbálom hurcolgatni és nyugtatgatni, hogy azzal is menjen az idő. Jó esetben egyszercsak belefárad és bealszik a kajába. Aztán sokszor fél óra múlva újra felébred, hogy ő még éhes, és akkor újra kap, mert addigra megint van egy kevés. Aztán egyszercsak úgy dönt, hogy már elég, és alszik reggelig.
Nem egyszerű eljutni eddig a pontig, de nem adom fel!
Egyébként lehet olyat, hogy csak arra az egy étkezésre növelni a mennyiséget? Sajna gondolom nem...

Kép
szdorka
 
 


Tündériek vagytok, hogy már válaszoltatok is! :D

mágnes:
A dokinéni a fejcsijére (koszmó), a füle mögé (szárazság) és a szemöldökére (sárgás) is ugyanazt adta, az Elocom-ot, itt a tájékoztatója, ha érdekel: http://www.hazipatika.com/drugs/prod?pid=385
Számomra nem világos, hogy ha 6 hónapos kortól lehet használni és 1ébként is hormontartalmú, miért írják fel egy 3 és fél hónaposnak? Na és 3 különböző tünetre?
Már úgy jöttünk haza a kórházból, hogy ilyen kis sárgás volt a szemöldöke, amikor vakarózik, akkor még ki is pirosodik meg pörkösödik, lehet, hogy viszket neki? A fejbőrünk meg totál száraz volt, hámlott, itthon fürdés előtt olajoztuk, aztán 1szerre csak ilyen koszmócskás lett (lehet, mert sűrű a haja?)
Köszi a panadolos linket! :wink:

beszti:
Dörzsi szivacs? Nem sérti fel a kis bőrét? És a kis lágyrésze a buksin? És 1x vagy többször is csináltátok ezt a módszert, hogy eltűnjön a lerakódás?

szdorka:
A fiamnál ugyanezt "játszottuk" végig esténként, de aztán a sok idegeskedéstől nemhogy megjött volna, hanem még kevesebb lett a tejem. Aztán mikor már nem is gyarapodott eléggé, mégis jött a hozzápótlás. S lám, onnanstól olyan szépen alukált éjszaka, addig meg többször felkelt, hiszen csak keveseket tudott szopikálni. Minden tiszteletem, hogy bírod az erőpróbát! :!:
A kislányomnál is elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, ameddig csak bírom, szoptatom. Aztán volt egy időszak, amikor szükséges volt a pótlás, mert láttam, hogy éhes, de nem bírtam cicivel. Lelki válságként éltem meg, hetek kellettek, hogy belenyugodjak. Amint megnyugodtam, újból több lett a tejem. Ma ott tartunk, hogy bár kap pótlást is, de a napi adagjának mintegy 80%-a anyatej, aminek nagyon örülök, főleg, hogy már alig volt.
Szóval kitartás!!
marslakocska
 
 


Sziasztok,
nehéz éjszakáink vannak mostanában, de azért követünk Titeket:-)
Emelkedik a légnyomás:-)

Tinu, mi van az ekcémáddal? Bejött a krém?

Mágnes: Bárhogy keresem én nem találom azt a Panadolos kérdőívet:-( Melyik oldal bal felső sarkában van?

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Jok a keztomos kepek :lol: Nkunk si igy csinalja,erdekes mert nekem Alex hogy cumis volt nem produklat ilyet soha.

Antekirt
Nem szoktam ejjel pelust csereni,kibirja reggelig,de akkor mar jo nehez :lol:
Furdes elott nekuni solyan megkonnyebbulten nevetgel a vetkozoesnel Leon,szinte tudja, hogy vegre tobbet nem maceranak ma :lol:

Szilvi
En sem tudok lemondania bablevesrol,kevesebb babbal mint egyebkent,mert akkor megall benne akanal :lol: Nem volt meg tole rossz napja a babanak.

Ante
Nekun is lesz keresztelo,katolikus.A pap kicsit furcsloota hogy nem volt tempomi eskuvonk.Azota is mindig kerdezi hogy mikor lesz :lol: ,de szepen elmondtam neki, hogy szerintem orulni kell ha valaki a mai vilagban megkereszteli a gyermeket, ughogy aztan amr nem csinalt belole gondot.Ja meg jol ismeri a nagyszuleimet, talan ezert is :wink:

Dorka
Hat en is ellent kell hogy mondjak.Az en estem is csak a szopirol szol ugy este 7tol 10ig,szoval hiaba adom neki oda 10 kor a tapit attol meg nincs nyugisabb estem hidd el.Nekem meg a nagy is itt van ,szoval el lehet kepzelni.Nalam kitartasbol nincs hiany,aki itt ismer regebben az tudja,plane egy tapos nagyobb utan. Nem tartom tragedianak azt hogy a napi 8 etetesbol egy fel tapszer,mert az a 40-60ml ugyan nem sok,de jobban jol lakik tole es vegre el tud aludni,mert olyankor mar irto faradt es konyorgoen nez ram.Napkozben nekem sincs gondom,reggel ,delelott 160at is tud enni :D

Magnes
Egyetertek,en foleg azert akartam szoptatani,persze az a legjobb a babanak cimen,de az orokos mosogatas,fertotlenitesbe belefaradtam egyszer.Ezt csak az hiszi egyszerunek aki nem csinalta.

Beszti
Ahogy monod,nalunk is a tuzoltos,mentos,jatekok a favoritok :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Marslakocska
Bocsi elfelejtettelek udvozolni,gratula a babakhoz.Es plane ahhoz hogy most neked is sikerult a szopi foleg.
Jol megfogalmaztatd,elsonel en is nagyon kivoltam hogy nincs,most mashogy kezdtem, orultem annak ami van.Nalun 95% a tej egyenlore,de en extran megszenvedtem erte az elejen.Mellgyuszi,bimbo gyulladas,baci,arra antibiotkusm...stb.

Kép
Kép
kataa
 
 


Kiscsikó: sajna a Sudocream nem jött be, aztán a körömvirágkrém sem. Aztán megkérdeztem egy netes bőrgyógyászt, aki ajánlott egy olyan krémet, amit nem tudtam beszerezni. :shock: Végül van még egy tipp, amit még meg kell rendelni. Szégyellem, de tegnap már nem bírtam tovább és bizony bekentem a szteroidos kenőcsömmel. Mára fényévekkel jobban van a kezem. Pedig nagyon-nagyon vékonyan kentem és csak háromszor. Ma csak kétszer fogom. AZtán lehet hogy holnap már nem is. Meg beszerzek egy antiallergénes kézmosót, hátha nem újul ki.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: Hmm, kár, azért remélem vmi beválik:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Marslakocska, szerintem próbáld ki a Sudocremet a szemöldökére a kislányodnak. Bevallom töredelmesen nekem előjött ez a kiskori bőrbetegség és most nagykoromban szenvedek ettől ami most a kislányodnak van. Egyébként nálam főleg idegeskedésre jön elő, de ez mindennapos és szinte széttudnám vakarni magam sokszor.
Nálunk is folytonos az idegeskedés már másfél éve sajnos. De szerencsére a tejre nincs hatással, legalább is eddig nem volt kopp-kopp
Ja meg hallottam valami aloe verás dologról ami lehet,h ogy használna. Kérdezz rá a védőnődtől.

Kataa, nálunk sincs peluscsere éjszaka Lidi úgysem kakil bele. Éjszaka mikor felkelek kajcsiztatni akkor annyira nehéz szokott tőle lenni és hát úgye mivel egy ideig nem emelgettem így jobban feltűnik a súllya. :-D Aztán mikor reggel leveszem róla a pelust akkor kicsit könnyebb már. :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Na újból megpróbálom a szopis képet....hátha..
Kép Panna lefetyel...:)

A sudocrem jó arcra is??? Nem is gondoltam... ÉS akkor másik popsikrém is jó?

dorka:
értem én, hogy nem arra gondoltál, hogy a tápszereseknek könnyebb a dolguk, de tényleg gyerekfüggő. Én sokat stresszeltem az elején, mert minden "szakirodalomban" az áll, hogy szoptatni mindenki tud, meg, hogy akkor vagy jó anya, ha tápszer nélkül él a gyereked. Aztán befejeztem a stresszelést, én is vagyok olyan jó anya, mint bárki más, vagy legalábbis próbálok. :) Aztán, hogy tényleg jó vagyok -e, majd eldől 18 éves kora körül :)

kiscsiko:
ezen az oldalon van a panadol, bal oldalt fent, egy kis mozgó ablak,töltse ki panadol kérdőívünket,stb..:)[/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes, hát végül is a Sudocremre rá van írva, hogy ekcémára stb-re is jó. Megkell próbálni. Egyébként lehet furcsa de én kipróbáltam magamon és huhh egyből nem viszketett a szemöldökömnél a piros folt és halványult. Pedig szét tudnám ilyenkor vakarni az arcom.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Nagyon édes Panna ahogy zabizza a kezét :-). Szépséges kislányod van nagyon :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Mági: csodás a kép! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Marslakócska!

Nem a szivacs dörzsi :D, az egy fürcsiszivacs, hanem azzal kell dörzsölni neki, mert csak úgy jön le (írtam, hogy persze fájdalmat igyekeztem nem okozni, de azért a bőre kicsit piros lett, természetesen nem sértettem fel a bőrét és a pirosság is hamar elmúlt).
Neki elsősorban a fejtetőn volt, a kutacsánál csak kisebb mértékű és ott persze óvatosabb voltam.
Hát nem tudom, én ezt a krémet nem alkalmaznám... Nekem úgy tűnik, elég veszélyes és kérdés, hogy a ti problémátok indokolja-e a használatát.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ti raktatok be a kislányotok fülébe fülbevalót?
Mi rakattunk be még a kórházban csak azt vettem észre, hogy a fülbevaló először kicsit piros volt ahol érte a füle most meg már szinte feketésbe megy át a piros. Lehet nem igazi aranyat vettünk? Vagy oxidálódott ennyire mert egy hétig alcohollal tisztítottuk és az így bezavart?

Kép

Kép
antekirt
 
 


itt van a kérdőív linkje:

http://www.vphone.hu/babanet/

Kép
szdorka
 
 


beszti, mennyivel előtte olajoztad be a fejét?
mindegy hogy milyen olaj? mandula vajon jó rá?

Kép
szdorka
 
 


Ante!

Mi Hannának 3 hónaposan rakattunk be, azóta is bent van (direkt még soha nem vettük ki, 1-2-szer magától kiesett (kinyílt a zárja)), most megnéztem, és nem feketült be.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


antekirt:
mi májusban rakatjuk, a kórházban elbénáztuk, nem tudtam, hogy berakják neki. Az otthoni védőnő pedig 5 kilónál nehezebb babáknak rakja be, és először csak lövi.

Azért szép leányzók terén ti sem panaszkodhattok:)
tinu: Tündinek is jó nagy hajacskája van! :) Te meg tudod fésülni, hogy ne álljon égnek?? Nekem nem megy!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Dorka!

2-3 órával előbb be lehet olajozni. Babaolaj is jó, én sima napraforgóolajat használtam :D:D, szerintem a mandula is jó.

Beszti
beszti
 
 


Mágnes én sem tudom Lidinek lefésülni a haját ami már jó hosszú ráadásul apukájától megörökölte, hogy egymás mellett hátul két forgója van így középen mindig olyan mintha punkos lenne :-).

Beszti, mi sem vettük ki egyszer sem mióta kijöttünk a kórházból és kifúrták neki de kezdek megijedni, hogy esetleg átvertek minket a boltban és nem aranyat kaptunk? Megpróbálom majd lealkoholozni hátha lehozza, de kivenni még nem merem neki mert akkor szerintem soha nem tudom visszarakni. Ha kivenném akkor szódabikarbónával talán letudnám szedni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Talán ezen látszik fent a kép tetején a kis antenna

Kép

Kép
antekirt
 
 


jaj a kép lemaradt :-) Kép

Kép

Kép
antekirt
 
 


Vagy talán ezen jobban látszik. Kép

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ja, én sem tudom fésülni a csaj haját. Nem is szoktam. Tiszta forgós a feje, mint az apjáé. :D Csak beletúrok, aztán kész.

Kép
Kép
tinu
 
 


antekirt:
ugyanolyan bodytok van, mint nekünk:)

na lányok akkor megnyugodtam, nekünk is forgó mindenhol..Nem is használunk fésűt, úgyis mindig feláll..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kisunokám Laurácska:
Kép Laura

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Mágnes, ha kinőttük oda adhatom :-D :wink: lesz méretpótlás is
Kengurus :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Jöttem amint tudtam és látommegint volt termés! :)

Marslakó, üdv a körben.

Ante: Ugyan ez a játszószőnyegünk, mint a tiétek. Középre én is beaggattam Fanninak még ezt azt. :)leginkább a kulcsok jönnek be neki.

Babafotók édesek!

Fülbelövés:
Én is meg fogom Fanninak csinálni. Most akartam, vagyis tegnap a 3 hónapos szülinapjára, de voltunk oltáson is és már nem akartam macerálni szegénykét. Majd egyszer gondolok egyet és belövöm.
Amúgy nagyon jól viseltük a megpróbáltatásokat. Egy kis nyiffantás és ennyi volt az oltás. Este sem volt semmi gond, nyugis éjjelünk volt.
Súlyunk 6530 gramm és a hosszunk pedig 64 centi. :shock: :D

Babakencék:
Fürdető először gyógyitári volt, azt célszerű vízzel habosra kikeverni és azzal, különben csomós és darabos.
Ha valamelyikőtöknek érzékeny az arc bőre ha felhigítja, akkor jó kis arctejet is tud csinálni magának. :wink:
2 in 1 ..Anyukának is és a babának is jó. :)
Igaz most áttértünk a johnsons fürdetőre, mert valahogy ez a gyógyis nem volt jó. Sok rosszat hallotam a J-ról, de eddig oké, és szép a bőre. Amint meglátok valamit, ami aggodalomra ad okot, abba fogjuk hagyni. Amúgy bespejzoltam még Níveát is.
Fejbőrre nem ajánlják a fürdetőkrémet még higítva sem nagyon, (védőnő és dokinő is mondta)mert nem lehet olyan jól lemosni, vagyis koszmó alakulhat ki.
Ja és hetente csak egyszeri samponos mosást ajánlottak nekünk, a többi nap csak sima vizest.
Ezt eddig betartottuk és egyenlőre kopp-kopp semmi bajunk nincsen.
Füri előtt meg sima napraforgó olajjal való kencézés van a hajlatokban.Muszáj, mert néhol olyan kis szárazka.
Most kaptunk gyógyitári testápolót, kiváncsi vagyok az jó lesz-e

Kéztömködés:
Nálunk is van. Ez a legujjabb módink. :)
Nem a leg előnyösebb arcunkat mutatjuk... :)
Kép

Hogy vagytok a nyáladzással:
Netán ez már valamiféle fogzásra utal? Kérdeztem a dokinőtől, azt mondta túl korai volna még.
Vagy mégsem?
:?:

Hajfésülés: Nehezen megy nekünk is. Jó sok forgóval.

Kérdés :
Nálatok minden oldalon tartja a baba a fejét? értem ezalatt, ha alszik csak egy irányba fordítja? Én ezt vettem észre fannin, hogy akár hason van, akár hanyatt egyfelé fordítja legtöbbször a buksiját.
Vagy legtöbbször hanyatt van és egyenesen. Szegényt féltem attól, hogy lapos lesz a buksija ha ezt huzamosan csinálja. Hiába próbálom esetleg én irányítani, hogy merre tegye le, nem sikerül.

Szép estét!
ZSUZSI

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Csak egy kérdés: valakinek volt olyan,hogy fájt a pocija v. kihányta a baba a tápszert? Én 2 napja adok egy keveset pótlásnak, de most megivott belőle v. 15 ml-t és kijött sugárban egy csomó. Tegnap is kijött de kb 2 órával az evés után, igaz előtte sírt v. másfél órát.
Segítsen valaki! Mit csináljak adjak neki tápszert? Most sír mert éhes :( .

Szebb estét!

KépKép
mandula35
 
 


Roni nagyi: Laura gyönyörű!!!! Igazi bölcs tekintete van! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: örülök, hogy ma elsőre sikerűlt a képet feltenni, azért gondolj bele egy nagyinak ez nem kis dolog. Köszönöm a kedvességedet :!:

Volna egy kis problémám és a segítségeteket kérem. Sok órát töltöttem már el azzal, hogy az avatár képet az unokámmal együtt lekicsinyitsem. :idea:
Egyszerűen nem értem, hogy mit csinálok rosszul, hogy 80x60 kép méret Nálatok 5,6 kB. , nekem meg a 80x60-as képem 18,2 kB :roll:
Mit kell, és hol állítanom, hogy 6 kB-ba beleférjek?
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Mágnes: Panna egyszerűen gyönyörű és mekkora haja van.
Laura is megtalálta már az ujjait, olyan édes amikor nagyokat cuppog. Előgyakorlat fogzáshoz,mert akkor is örökösen a kis kezükkel dörzsölgetik a viszkető, és egyre feszesebb ínyüket. Cumit nem adott a lányom,mert idegenkedik tőle.

Antekirt: Lidi is egy tündéri hajas baba.
A katolikus kereszteléssel kapcsolatban én úgy tudom, hogy egyes plébánosok nagyon merevek, de vannak akik már modernebb felfogásuak. Tudok olyanról, hogy nem kereszteltek meg babát, mivel a szülök nem kötöttek egyházi esküvőt. Van ahol eltekintenek ettől csupán a nagyszülők hite szerint mégis megkeresztelték a gyermeket. Természetesen nem kell meglepődni, ha egész évre az egyházadót befizettetik. Nagyon pontosan előre mindent meg kell beszélni a keresztelő plébánossal, mert megleptés érheti a szülőket. Elnézést kérek, hogy ilyen őszintén írtam erről,de a családunkban volt és vannak lelkészek és sokat beszélgettünk ilyen dolgokról.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?