Új privát üzeneted érkezett!

Edi,Bettus...Hol vagytok??? :shock: :shock:
Vendég
 


Sziasztok!
Megvagyunk, de most 2 extra nyűgös napon vagyunk túl, amit valószínűleg ez a "jó" kis front okozott. Már elkezdtem visszaolvasni és örömmel fedeztem fel a régiek írásait. Lehet, hogy ma már nem tudok írni, de holnap majd bepótolom. Nagyon boldog vagyok, hogy újra írogattok és ezen felbuzdulva lassan egy talit is lehetne szervezni a régi tali helyszínére, hogy lássuk mennyit fejlődtek a mi kicsikéink (lehet, hogy egyesek után már futkosni kell :lol: ). Megpróbálok utána nézni és időpontot kérni, de ha más szeretné intézni abban is benne vagyok.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Hozzátápi!

Mi ugye már elég régen elkezdtük 4 hós koruk után. Mostanra két főzelék van naponta a fenmaradó 3 pedig tápi.
Felváltva eszünk bébiételt és én is főzök nekik. Ha húslevest csinálok akkor abból turmixolok nekik husit és zöldséget meg levet össze.
A védőnénink azt mondta, hogy nem kell biozöldséget vennem, de adott egy tippet, hol vehetek megbízhatóan zöldségeket és azóta oda járok.

Spenótot is szoktam főzni és egy pár napja mini kenyérkatonákak is adogatok, egyenlőre üresen.

Tina73!

Marvin gyönyörű és ez a hajkorona........!

Beuka!

Köszönöm a hiányolást. Igen nagyon betegek voltunk de most már mindenki megint egészséges! Az influenza leterítette az egész családot!

Krisszi!
Jó téged ujra olvasni, nekem is nagyon hiányoztak a hozzászólásaid! Tegyél fel légyszi Ricsikéről képet, olyan kíváncsi vagyok rá!!

KépKép
napraforgo13
 
 

 
 

A Képek lemaradtak! Kép Kép Kép

KépKép
napraforgo13
 
 


Hali

Napi,jajj de aranyosak az ikrek!Izgat ez a répa téma,te főzél már nekik?Én is úgy tudom ahogy Jubi hogy a két végét kell levágni.

Sue,Vikinek is klassz a profilja :wink: én is olyan nagynak látom a szűlésznő kezében,mekorra volt?

Beuka,klassz Boti birodalma is,nekünk nincs járókánk,helyette az ülőgarnítúra van kihúzva(jó nagy)és azon van a rengeteg kacat meg a Laura :lol: K vitami: 2 hete adtam oda az utolsót,már nem írt fel a doktornő,hisz kb 2 hete eszik gyümit.Gondolom addig kell míg csak szopik.

Tina,Laura SEM szereti a tápot!!!!Nektek milyen kajákból áll egy nap??Nálunk:reggel szopi,tízórai szopi,ebéd főzelék+szopi,uzsi gyümi egy kis sinlaccal(nem sokat gyarapodott Laura azért írták fel,meg a tápot is)este szopi néha egy kis "maradék " főzelék.
Meddig lesz Marvinnak ilyen nagy haja?Huncut a sapiban :wink:

Ferde fejtartás:igazából babaúszáson az oktató vette észre először,aztán hétfőn voltunk Egerszegen és ott megerősítették.Én nem látom ferdének,talán egy kicsit arra az oldalra lejebb tartja a fejét, de tény amikor tornásztatni akarom nem tetszik neki .Hát remélem alakul majd és szépen fogja tartani :)

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Egy pár kép mikor Beukával taliztunk Keszthelyen:

Kép

Kép Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!


Csak egy gyors bekukk :roll: :roll: :roll:


Tina!


Nagyon édes a kisfiad :lol: :lol: Megveszem Dórinak :lol: :lol: :lol: !


Linda!


Látom szerencsére van akkor elég tejcsid :lol: :lol: Laura nem szokott hajnalban kelni? Végigalussza az éjszakát? Mi is így eszünk egy nap, csak annyit különbség van, h még én nem adtam neki se gyümit, se főzeléket. Majd mostanában. Jó lehetett az a tali :lol: :lol:


Gesztenye!

Túl vagytok a nyűgös napokon? Nálunk is ez volt
:cry: :cry: Engem ez teljesen kiborított tegnap :cry: Semmi nem volt jó. Egész nap nem tudtam elaltatni, én meg nagyon kivoltam már borulva. Sőt! Ilyenkor kibújik belőlem a :evil: Ezt te, h éled meg?




Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!
Vigyázat maratoni leszek :lol: !

Sz_Kata!
Hogy vagytok? Peti még mindig éjszakázik? Jobb lett az alvókája vagy még mindig olyan kis huncut, hogy inkább rajtad csüng :lol: ?.
Milyen volt Páhokon?

Krisszi!
Ricsi hogy van, mi történt veletek mostanság? Dorkával találkoztatok? Anno én is lementettem a sinlacos recepteket, amit feltettetek. Hamarosan már én is hasznosítani fogom. Sajnálom, hogy Ricsinek ilyen érzékeny a bőre. Nálunk is volt 2-3 kisebb száraz folt, de szerencsére kenegetésre (testápolóval) pár nap alatt elmúlt. Bíztasson az a tudat, hogy a legtöbb gyerkőc kinövi vagy legalábbis enyhébb lesz nagykorára.

Bujka!
Ezek szerint most már egyedül is fel tudja fedezni a nagyvilágot, úgy látszik, hogy ez hiányzott neki igazán. Hogy álltok a házzal?

Jadey!
Igazad van ez a mi topikunk és az is marad, ha úgy akarjuk. E-mail címem: szehunkukacfreemail.hu

Jubi!
Jó hallani felőletek. Jazi milyen kis dumás lehet. Barni is nemrég kezdett el olyanokat kurjantani. Szerintem is selejtes a csomag, így egy próbát mindenképp megér. Nem hinném, hogy ilyen a szabványos pelusuk :roll: .

Tina!
Marvin már kúszik? Hogy bírod az iramot?
Gyurival egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett, mert ő írta msn-en, hogy a 4 nap alatt találkozhatnánk, de ez hozzám már nem jutott el (akkor szopiztattam és létezik, hogy nem figyeltem rá eléggé, később pedig nem említette). Biztos, hogy bepótoljuk a közeljövőben. Majd egyeztetünk egy időpontot.

Manka!
Újra üdv köztünk. Milyen nagy lett Luca. Esetleg rakhatnál fel régebbi képet is, hogy lássuk miről maradtunk le. A túlsúly szerencsére már nálam lement, de bőröm még mindig lötyög, mintha legalábbis 60 éves lennék :roll: . Úgyhogy én a feszítő gyakorlatoknak fogok nekilátni, ha vége a szopinak és lehet, hogy a futást is újra elkezdem (bár a legszívesebben fociznék hobbi szinten, de lánycsapatot nem találtam, viszont a fiúk már nagyon durvák). Most jut eszembe a fallabdázást is fel kéne frissíteni, mert az aztán tényleg jól megdolgoztat :lol: .

Hettie!
Ne hagyd magad a keresztelővel kapcsolatban. A ti gyermeketekről van szó és jó ha ezt mindenki az eszébe vési. Mi sem nagyon engedünk beleszólást, de az időpontot azért egyeztetjük az általunk meghívottakkal :wink: .

Anita!
Jobbulást Máténak! Küldöm a gyógypuszikat.

Sue!
Boldog 6 hós fordulót (utólag is). Milyen krémet használsz a pofira? Barninak is vannak apró pöttyei az arcán, de azok nem pirosak, csupán csak kiálló pöttyök (20-30 apróság). Igaz, hogy a járókába nem tettünk semmit alá. Lehet, hogy az alján lévő műanyag húzattól van? Lehet, hogy tesztelem pár napig egy takaróval.
Viki nagyon édes a képeken.

Angel!
Jó, hogy újra itt vagy. Gondolom nem unatkoztál az utóbbi időben :wink: . Örülhetsz a fogacskáknak és annak, hogy nem szenvedett vele túlságosan Gergő.
A fejeden szokott kiszáradni a bőr, viszket is? Az lehet psoriasis is, legalábbis a nagyimnak 19 éves kora óta ez van. A gond csupán az, hogy ez jelenleg még gyógyíthatatlan, de van egy klubbuk, ahol szívesen adnak tanácsokat egymásnak.

Timi!
Búcsú a mérlegtől :lol: . Mi három hós koráig méregettük és én is azt hittem nehezebb lesz tőle megválni, de szerencsére akkorra már egész ügyesen szopiztunk, így nem hiányzott később :wink: .
Még mi is csak szopizunk! Sőt, ha jól sejtem akkor Sz_Kata is lelkesen ciciztet :lol: .

CzMelinda!
Remélem hamar helyrejön az a kis nyakacska és nem lesz vele gond. Később is kell majd mennetek ellenőrzésre?

Melódia!
Hiszti a köbön nálunk is működött az utóbbi napokban, csak nem átadtak valamit egymásnak ezek a kis lurkók a talin :lol: . Biztos jól megbeszélték, hogy most kicsit kikészítenek minket. Az anyunehagyjittegyedül sőt inkábbvegyélfel műsor kimeríthetetlennek tűnt, de most talán kicsit elviselhetőbb. Azért 7 kilósan már ő sem pehelysúlyu és nekem is végesek az energiáim (vagy mégsem :?: :wink: ).

Napraforgó!
Milyen nagyot nőttek a fiúk! Igazán édesek és biztos nagyon huncutok is :lol: . Szeretnek együtt játszani, jól lefoglalják egymást?

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Timi!
Ha nagyon ki vagyok már akadva a sok nyügitől, akkor az esti órákban lepasszolom Barnit az apjának, aki ilyenkor eljátszadozik vele, míg én feltöltődöm. Néha viszont mindkettőnket akar és csak úgy nyugszik meg, ha körülötte forog mindenki. Iszonyatosan akaratos tud lenni néha :roll: . A szülők szerint erről mihamarabb le kell szoktatni, de nincs szívem sírni hagyni 10-15 perc után. Talán én vagyok túl gyenge vagy a szülők túl szigorúak?

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Czmelinda!
Igen, én már főzök nekik répát is meg brokkolit, krumplit karalábét ilyesmit. Főthusit is teszek bele, mert most már naponta kell nekik a fehérje miatt. A répának én eddig is levágtam mind két végét, ha magamnak főztem is, úgyhogy most is mindig levágom.

A nyolchónapos kortól adható bébiételek között sokban van már tészta és rizs is. Azt is nagyon szeretik de ezt még csak bébiétel formájában mertem adni, én még nem főztem se rizst se tésztát.
Ezek már darabos kaják, de tetszik nekik!

Avédőnénink azt mondta, hogy a bio sem mindig bio, mert ha én a kertemben bio zöldséget termesztek, de a szomszéd vegyszerezik akkor úgyis átjut asaját kertembe a vegyszer. Úgyhogy ne törjem magam, hogy csak bio terméket vegyek. Én ehez egyálltalán nem értek, mert világ életemben városban laktam, de hát hallgatok rá!

És állítólag 1 éves koruk után nyugodtan kaphatják azt, amit mi eszünk, úgyhogy ideje lassan hozzászoktatni őket minnél több ízhez!

Jók a sétás képek édesek a babócák együtt!!


Gesztenye!
Igen, nagyon huncutok a fiúk, mászkálás van ezerrel. A cumirablás a kedvencük. De ebben inkább Zsombika a zseni. Ha a Krisz játszik és cumi van a szájában, Zsombika odamegy, kiveszi a szájából, a sajátját kiköpi és beteszi a szerzett cumit. A Krisz meg csak néz és mosolyog.....
De azért ő is rabol, csak nem olyan gyakran!

KépKép
napraforgo13
 
 


Beuka
Nincs kint Luci mellbimbócskája.
A hormonok tényleg bekavarnak, ugyanis mikor Luci meszületett pár napig vér csordogált a punikájából.

Juborka
Köszi, megnyogtattál!

Tina
Az én lányom sem szereti a tápot, de a tejpépet és a tejbedarapépet imádja.
Én 56,2 voltam ma reggel és ha végre egyszer megjelenne az a nyomorult 54 a mérlegen kiugranék a bőrömből.
Nagyon jó fej Marvin, a kiscsajszik megőrülnek majd érte! És mekkora haja van!

Gesztenye
Front: Szintén zenész! Egész nap játszani kell vele.
Én az edzőterembe szeretnék eljutni, de nincs szivem elszakadni Lucitól arra a másfél órára sem. Persze ez csak duma, mert moziba és vásárolni minden gond nélkül le tudom adni anyunak.

Napraforgó
Nekünk is olyan etetőszékünk van! :)
A fiaid mint két tojás! Jó lehet nekik, hogy nem egyedül vannak, Lucinak nagyon hiányzik a babatársaság, szereti a babákat. Jobb hilyán a tükörben nézegetjük magunkat és nagyokat sikongat. Ha tanácsadásra viszem mindig a legnagyobb tömegben megyünk, hogy lássa a többi babát, de most már oda is csak 2-3 havonta kell menni. :(

Etetés: Luca reggel tejpépet eszik gyümölccsel, ebédre főzeléket, uzsonnára gyümölcsöt gabonával, vagy műzlivel, vagy sütőtököt valamivel és vacsorára tejbedarapépet. Éjszaka alszik reggel nyolcig.
Két héttel ezelőtt még 2X szopott nappal és 2X éjszaka. Most már csak egyszer szopik délután. Amióta áttettem a vacsorát 6-ról 1/2 7-re már nem szopik este lefekvés előtt és éjszaka sem ébred fel.

Korábbi képek: Kép Kép Kép Kép

Az első képen egy napos,
a másodikon 1 hetes,
a harmadikon 6 hetes,
a negyediken 2 hónapos

KépKép
manka22
 
 


Napraforgó!
A cumirablás édes lehet :lol: . Ebből is látszik, hogy a másik játéka, cumija mindig jobb és az kell nekik.

Manka!
Jó kifogás, sosem rossz :wink: . Miért nem edzessz Lucával? A súlyemelés már meglenne :lol: . Nagyon aranyos a régebbi fényképeken is. Ahogy elnézem régebben ő sem rajongott a fényképezőért vagy legalábbis akkor nem mosolygott, ha fényképeztétek. Régen Barni is ilyen volt, de most már szerencsére nem néz úgy a fényképezőre, mintha ufó lenne.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Az éjjel manó 9-től fél 9-ig aludt, egy 10 órai villámszopival. igy reggelre ugy megtelt a jobb mellem, hogy 180ml-t lefejtem belőle. :shock: bárcsak estre is ennyi lenne, de akkorra már mindig kevesebb.

H Timi, Beuka
Hékás :!: :!: Engem nem kihagyni az áprilisi taliból! :lol: :lol: :wink: Majd szóljatok, mert én itt vagyok helyben. ugyhogy nekem jo bármikor.
Timi én is szoptatok még, ugyhogy csak két hét és megkóstoljuk az almalevet.

Tina
De jó neked hogy csak 54kg vagy én olyan 66 lehetek.

Vigantpol és k vitamin: mi szedjük naponta, a k vitamint viszont csak 2 hetente.
megyek, mert befossintott, nehogy olyan legyen minden..

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Sue, ne aggódj, ha még nem kéri a pépes kajákat Viki, várj egy hetet, vagy akár többet is nyugodtan. most még inkább szopizna, nem marad le semmiről. Én is vártam volna márc. 15-ig, a 6 hós fordulóig, de a doki azt mondta, hogy vérszegény, és az a 10 nap már nem számít...úgyhogy pár kanál almalével kezdtük délelőtt, másnap picit többet, 3. nap már 3 kanál reszelt alma, most meg már almás-barackos pürét eszik. (max. 50 gr-ot), utána szopi. Előtte akartam, de ha Gergő egyszer teleszopizza magát, akkor én a világ legjobb gyümölcspüréjével együtt mehetek melegebb éghajlatra...úgyhogy szopi előtt van a gyümölcs, és nem csökkent a tejem, aminek nagyon örülök. Megeszi az adagját, és utána még annyit szopizik, hogy 2 csíkban folyik a tej a szája sarkán, és keresztbeállnak a szemei... :D

Manka, teszek fel fotókat, a kábel meglett, de friss fotók még nincsenek. Ma csinálok, és holnap felteszem.

Timi , a viziló nagy kedvenc, azzal alszik, néha magyaráz neki, és ha a tanítvány nem érti, akkor jól megrázza, és eldobja a járóka sarkába.. :D

Beuka, ne haragudj, nem jó adatokat adtam meg...boooocs....3 hónaposan volt 5770, négy hónaposan 6080, 5 hónaposan nem mértük, és 6 hónaposan lett 6490...a centik változatlanok.
tegnap öt, azaz 5 percet aludt, úgyhogy elkiabáltam a dolgot...ma aludt fél órát, de én hülye bementem, hogy leszedjem az arcáról a majmot, hogy kapjon levegőt, erre felébredt....
milyen a járóka? beválik? Etetés: a hordozóban, jobb híján, van eteőszék is, de még nem tud ülni...ölben meg nme lehet, mert ahogy ő eszik, akár a katasztrófavédelmet is lehetne riasztani hozzá...barackos almához berakja a lábát, az ökleit, majd a nyálas-gyümis mancsaival megsimogat, és úgy vigyorog a 2 fogával, hogy meg kell zabálni... :D menetrendszerű az átöltözés, mosakodás-mindekettőnknek. és ez csak napi egy kaja...mi lesz itt későb??? :D :D
A fluort 6 hós kortól adom, összetöröm a tablettát, és a gyümölcsbe keverem.
Amióta a banánt barackkal randiztatom, azóta nem okoz gondot. Almával nem szerencsés, mert az is hasfogó.

Oxitocinos tampon???te jó ég...minek kellett?
Boti nagyon édes!!!!


Jubi, ez a víznap nagyon-nagyon rosszul hangzik...tarts ki...kalapot emelek előtted, én még sosem diétáztam....pedig most kéne...74 kg vagyok, tavaly ilyenkor 67 voltam...(igaz, 179 cm vagyok, de akkor is....)

Tina, nálunk is szeretnék érdekes dolgokkal megetetni Gergőt...én odaadtam nekik a csecsemők szakácskönyvét, na azóta visszavettek egy kicsit...Megőrülök Marvin hajáért!!!

Napraforgó, a cumirablás haláli!!! nagyon szépek a srácok! A bioról uezt hallottam én is.

Gesztenye, sziaaaaaa! azóta is áldom a muffinreceptedet, a nyait is megtanítottam rá, imádja...pedig 80 éves, nem hittem, hogy ennyire lelkesedik az újdonságokért. A múltkor királytortaformában csináltam, de úgy kellett neki vagy 35 perc, de így is finom lett!
Gergő is kurjongat, sikít, és hörög, hol úgy, mint egy grizzly, hol úgy, mint egy c kategóriás horrorfilm sztárja...
Fociztál? ez tök jó! én kosaraztam, minden más labdajátékhoz hülye vagyok...de a vbket, ebket nézem, ha fociról van szó!!!
Nem psoriasis, hanem vmi hormonális izé lehet, néha előjön, néha nem...samponfüggő is.

megyek, mert hason van és hörög..(grizzly-üzemmódban...) és portalanítanom kell vagy 100 cd lemez tokját....1 hó felújítás után 2 hó takarítás...hurrráááááá!!! :D


Puszi, Angel
(vissazolvasni nem tudtam....de azért nem adom fel! talán alszik ma még....)
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltüntem, de Manóm nagyon beteg. Tegnap délután kellett visszavinnem a saját dokinkhoz, aki azonnal írt egy beutalót a kórházba, két gyógyszeres inhalálást kapott. Rettentően fullad, kapott egy csomó gyógyszert. Ma délelőtt visszavittem az orvoshoz, kicsit jobban van, de azért holnap is vissza kell vinnem. Félrekezelték az ügyeleten, merthogy köhögés csillapítót írtak neki hurutoldó helyett. :( Háromszor egy nap kell nekünk itthon inhalálni, ha meg befullad irány a kórház. Még jó, hogy itt van egy saroknyira. Most viszonylag szépen lélegzik, de néha borzasztóan sípol, ahogy szedi a levegőt.

Bocsi, de nem olvastam vissza, mihelyst meggyógyul Manóm azonnal jövök rendesen.

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy
 
 


Volt dokibá, és azt mondta hogy elkezdhetem a kóstoltatást, vagyis a főzeléket.ugyhogy holnap almalé kóstolás lesz, kivi leszek nagyon. le is filmezzük majd és feltesszük a honlapra.

Angel
Tök jo hogy irod,hogy hogyan kell elkezdeni a hozzátápit, mert én nem igen tudom. akkor először csak az alma leve, majd a püréje. és utána ezt meddig kell? mikor jöjjön a főzelék? (krumpli) mert doki azt mondta hogy már adhatok neki főzeléket is. de sztem kell előtte szoktatni valmivel, pl almával, és csak utána jöhet a főzelék.

Goodfairy
gyógyulást manódnak!!

Beuka
5 hós adatok: 7840gr és 73cm.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Hettie, azt olvastam, hogy vagy gyümivel, vagy főzelékkel kell kezdeni. ha gyümölcs, akkor először csak 2-3 kiskanál lé (ezért az almával célszerű kezdeni), másanap egy picivel több, 3. nap megint. aztán lehet már a pépet is adni, és ezzel lassan eljutni a teljes adagig, ami 50 gr. nekünk ez 4-5 nap volt. aztán jöhet az új íz, pl. a barack (őszi). Először a megszokott almájához keverj 1-2 kanálkával (arányosan kevesebb almával), másnap egy picit többet, és így tovább, amíg a teljes adag tisztán barack lesz. persze fontos, hogy szereti-e, nincsenek allergiás tünetek, kaki állag, stb. A banánnal óvatosan kell bánni, erős hasfogó, célszerű barackkal adni, mert az meg picit "hashajtósabb". almát banánnal nem szívesen adok, mert mindkettő hasfogó, de az alma-barack-banán trió jöhet. A főzelékre úgy fogok áttérni, hogy répával startolunk, valszeg az almájához fogom keverni, vagy a barackhoz, ugyanígy, fokozatosan. A répa után jön a krumpli, amit almalével, barackkal higítok (meg olyanokkal, amiket már ismer).
A főzelék attól főzelék, hogy nem gyümölcs -erre nemrég jöttem rá... :D eddig azt hittem, hogy jaj, a főzelék, na az egy megabonyolult ügy, holott szimpla főtt krumpli (meg répa)...elvileg mindegy, hogy főzelékkel, vagy gyümölccsel kezded-e a hozzátáplálást, lényeg az alapanyagok sorrendje, és a fokozatosság. Az a vicc, hogy se a védőnő, se a doki nem segített ebben, azt mondták, hogy "lassan el lehet kezdeni a gyümit meg a főzit (így), szép fokozatosan!" de hogy mit, mennyit, mikor, arról egy szót sem szóltak. A doki 2 szopi között javasolta, az LLL (meg én is úgy gondoltam) szopi utánra javasolja, az egyik könyvem szopi előttre...prsze tudom, hogy elválasztásnál kell előtte, elválasztódásnál utána, de nekünk nem jött be...

Remélem, segítettem! Az a "legjobb" az egészben, hogy csak REMÉLEM, hogy jól csinálom, biztosra nem merem mondani...Egyelőre Gergő visszajelzése pozitív. Valószínüleg neked is kialakul majd a saját tempód, lehet, hogy a sorrend is más lesz, mert Artúr felülírja a dolgot. Azért a biztonság kedvéért nem árt beszerezni egy csecsemőszakácskönyvet...(nekem 2 van, egyet Devics Józsefné írt, cím: Csecsemők szakácskönyve, a másik Holló kiadós, cím: Főzzünk a babának- ezt Gesztenyééktől kaptuk :D :D )

Puszi, Angel
Vendég
 


Felteszem Luca első képeit, de csak ti nézhetitek meg mert itt még nagyon nagyon intim volt a pillanat :oops:

Kép Kép

Kicsi Jodácskánk az első képen 5 perces, a másodikon 10.

KépKép
manka22
 
 


Halihó!

Gesztenye!


Az az igazság, h Nekem sincsen szívem Dórit sírni hagyni, úgyhogy én mindig felveszem. Még régen csináltam olyat, h este letettem a kiságyba, és hagytam sírni. Azt mondták ez csak hiszti, és 1 nap 20 percet sír, 2. nap 10 percet, 3. nap már nem fog sírni amikor leteszem lefeküdni. Én megcsináltam kb pár percig bírtam. Nem bírtam tovább, és bementem Dórihoz aki csurom vizesre leizzasztotta magát. Akkor azt mondtam, h SOHA TÖBBET NEM LESZ ILYEN. Szóval ez nem gyengeség vagy szigorúság kérdése. Barátnőmmel azt szoktuk mondani, h MINKETEZÉRTFIZETNEK :lol: :lol: :lol: :lol:


Hettie!

Természetesen Neked is ott a helyed :lol: :lol: :lol: Azért büszke lehetsz, h ennyit aludt Arti :lol: :lol: Most nálunk is nyugi volt éjjel. Nem csodálkozom mivel tegnap egész nap fent volt. Cefet egy napom volt tegnap :( A talira meg úgyis visszatérünk :lol: :lol: :lol:


Angel!


Nálunk Dóri a vizilónak a csomóit szereti rágni. Biztosan jót tehet az inyének. Még neki nincsen foga :cry: :cry: Most meg én vagyok előnyben :lol: :lol: :lol: 75 kg. 62 kg voltam :( :( Most várom a heti menüsort(Bettus írja nekem), és kezdem én is hamarosan.


Anita!


Gyógyuljatok meg. :lol: :lol: :lol:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Angel
Köszi a tanácsokat, akkor igy fogom kipróbálni. Nekem sem mondta egyik sem hogy hogyan mennyit, csak azt hogy délben adjam. A szakácskönyvek címét is köszi, majd utánanézek a könyvtárban is hátha megvan ott. Ne aggódj, biztos jol csinálod, hisz ő alakította ugy ahogy most csinálod, és a babák tudják legjobban hogy mi a jo nekik.

Manka
Ujra eszembe juttattad az én kismanómat is, hogy akkor milyen volt, ugy sajnálom, hogy mi nem tudtuk igy lefényképezni, mert nem volt nálunk semmi, se mobil, vagy fényképező. Majd legközelebb már lesz. Ő is nagyon sokat változott, nagyon szép kislány lett.
AZért voltam télen sokat egyedül, mert a férjem szeptembertől december23-ig túlórázott, ez mindig ilyen időszak, ugyhogy az 12 órázást jelent, plusz 2 óra az ut. Ugyhogy csak aludni jött szinte haza. :cry:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Eléggé lila volt a drágám, ugyanis úgy született meg, hogy a keze a feje mellett volt, fogta a fejecskéjét :)

Mivel ebből is kimaradtam nem baj, ha leírom a születés történetünket?
Szóval Luca Sára augusztus 25-én 13:20-kor született. (Ja akkor nem is jól írtam a képekhez az időpontot)
Az egész azzal kezdődött, hogy azon a héten nyaralt a dokim és aznap éjjel jött haza, tehát azt a napot még ki kellett volna bírnom.
24-én délután már furán éreztem magam, főleg azután, hogy felcaplattam az emeletre, lehajoltam egy dobozhoz keresni valamit, akkor, ott mintha történt volna valami. Egész este már fájdogált a hasam. Éjfélkor feküdtünk le és aztán egész éjjel úgy aludtam, hogy minden fájásra felébredtem, de csak félálomban és hajnal 4 óra volt mire eljutott a tudatomig, hogy a fájások ismétlődnek. Kimentem a wc-re, véreztem (2 napja), visszafeküdtem, de mértem, hogy hány percenként jönnek a fájások. Akkor már 6 perces fájásaim voltak. Na itt már azért megijedtem egy kicsit és küldtem egy sms-t a dokimnak, aki szerencsétlen egész éjjel vezetett. Egy perc sem telt el és jött az sms, hogy azonnal húzzak a kórházba.
Felébresztettem a férjem és egy órát még itthon totojáztunk, aztán indultunk 1/2 6-kor. Köd volt.
Én még a kocsiban is azt hittem, hogy ez biztosan nem az és majd jól leégetem magam és jöhetünk haza.
6-ra már a kórházban voltunk (Siófokról Székesfehérvárra!)
A férjem akkor már azt mondta, hogy bejön velem, pedig egészen addig nem akart ott lenni a szülésnél.
Az ügyeletes doki megvizsgált és azt mondta 2cm-re vagyok tágulva, hívta a dokimat és azt mondták 11-re meg lesz a baba.

Holnap folytatom, mert már nem látok.

KépKép
manka22
 
 


Halihó!


Megint én :lol: :lol: :lol: :lol: !

Egy gyors kérdés, remélem tudtok válaszolni. Barátnőm ma azt vette észre, h a 2 éves kisfiának az első két foga között lyuk van. Tud valaki egy jó gyerek fogorvost? Vagy ilyen esetben mit lehet csinálni? Hiszen még szinte csak éppen, h kibújt a fogacska. Tisztára kivan szegénykém, h most mit csináljon. Mondjuk ezek tejfogak úgyhogy kiesik. De én sem lennék feldobva :( :( :( :(


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Timi:
Ha jol értem akkor hézag van a fogai között.Szerintem ne izguljon mond meg neki hiszen annyira pici még a gyerek és ugymond még a kis arccsontja nöni fog.Sokat fog változni..Mercinek is nagyon csunya volt kicsinek.Miután kihullott akkor meg nem fértek el a fogai elöl takarták egymást most már szépen helyre igazodott..mondhatnám azt is hogy nött a szája.. :lol: :lol:
De ha ez megnyugtatja vigyel el fogdokihoz bár a tejfoggal nem sok mindent csinálnak..
Vendég
 


Manka:
Naggyon nagyon jok a képek.Olyan jo látni és visszaemlékezni.. :roll: :roll:

Hettie:
Igen de az 54 kg-hoz 160 centi társul.. :? :?

Napraforgo:
Milyen kis rosszcsontnak tünnek a fiaid.A szemük sem áll jol.Szerintem lesz itt csintalanokdás.Nagyon aranyossak.És milyen ügyessen ülnek már a kompban.Miota használjátok??

Anita:
Jobbulást a kisfiadnak.Gyogypuszik uton vannak.. Kép

Gesztenye,Beuka:
Nos a kuszást kicsit tulzásba vittem.A kis seggét felcsucsositja a lábát maga alatt kinyujtja és a fejét tolja elöre .Érdekessen néz ki de zabálni valo.

Melinda,Beuka:
Tök jo hogy tudtatok talizni.Nagyon jok a képek.

Kaja:reggel 6-7ig 100 táp,10 kor egy adag izesitett tej/gabona pép,13-kor kanállal fözelék(általában háromnegyed üveggel bevág 16-kor egy adagtej/gabonapép+gyümivel keverve(fél doboz frutapura),20-kor 150gr tápi+fél üveg fözelék.
Igy reggel 6-7 ig alszik.

Linda:
Sajnálom a haját levágni.. :wink:
Vendég
 


Halihó!


Tina!


Ezt sajnos elírtam :( :( A két fog között nem rés van, hanem a két foga között úgy látta a barátnőm, h kivan lyukadva :( :( :(


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Jó reggelt!



Beuka, Beusa!



Boldog Névnapot kívánunk Dórival!




Timi [KÉP]

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Beusa,Beuka!


Mi is boldog névnapot kívánunk!

Viki és Zsuzsi

KépKép
suezika
 
 


Beuka,Beusa:
Boldog névnapot! Kép



Kép
Vendég
 


Angel!
Csak hobbi szinten fociztam és még anno fiúkkal, de ők már nagyon durván játszanak és féltem a kiálló testrészeimet :lol: . Örülök, hogy így bevált a muffin recept, ha lesz egy kis időm felteszem a receptek közé.
Eleinte nem tudtam, hogy most örömében vagy bánatában kurjongat, de most már egyre egyértelműbb, hogy csak próbálgatja a hangját és előszeretettel teszteli az új hangokat (rajtunk) :lol: .

Anita!
Jobbulást Máténak!

Hettie!
Szülésnél nálunk a kocsiban maradt a fényképező, így csak akkor fotózott a párom, amikor Barni már kibújt. Így utólag nem bánom, hogy nagyon véres képek nem lettek, de azért még a pocimon is le lett fotózva :lol:.

Beátáknal boldog névnapot kívánunk.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok,
Timi, Zsuzsi, Tina,
nagyon köszi a névnapos köszöntést:-) meg hogy gondoltatok ránk. A férjemnek még úgysem esett le:-) persze ebben az életkorban már fontosabb, hogy egyébként jó apuka:-)

ha már itt lebuktam, hogy rendületlenül olvasgatok.....:

képzeljétek csatlakoztam az ekcémás táborhoz én is...

hozzátápi ügyben kérdeznék: szeretném, ha minnél tovább a tejcsi lenne a fő tápláléka és a kevés lelkesedésből, ahogy a kanalas almát, majd alma-sütőtököt fogadta,valószínüleg nem is lesz ezzel gond. De akkor most csak egyszer adjak neki mondjuk szopi után? vagy tizórai vagy uzsonnára?
A másik, hogy mostanában egyre többet van ébren éjjel, lehet, hogy éhes?


Manka, fantasztikusak a képek:-)

Beusa
Kép
beusa
 
 


Jó Reggelt!

Akkor folytatom a beszámolót.
Amikor beértünk már hívtam a barátnőmet, ugyanis vele volt megbeszélve, hogy bent lesz velem, ő Veszprémből jött és el lógott a munkahelyéről.
1/2 8-ra ért oda hozzám, akkor már a szülőszobán voltam, de még mindig röhögtünk, annyira nem vltak durvák a fájásaim, a nővér be is szólt a szobába, hogy amíg még röhögünk, addig nincs baj.
8-kor megjött a dokim, szegénynek eléggé gyűrött volt a feje. Burkot repesztett, később tudtam meg, hogy a burokrepesztés nem fáj, én viszont azt hittem, hogy kiszakad az egész méhem, ugyanis tágított is és ezt attól kezdve óránként megismételte. Nahát így már nem volt olyan vicces és 1/2 10-kor már sírtam, ha jött a fájás és rettegtem amikor feltűnt a doki és "megvizsgált".
Közben újra visszakerültem a vajúdóba, ugyanis valakinek sűrgősebb volt és át kellett adni a helyet
kb. 1 órát áltam a tus alatt is és az jó volt.
Sokat labdáztam is, de szólt a doki, ha úgy érzem, mintha nagywc-re kellene mennem, akkor szóljak, mert nem akarjuk a vajúdóban megszűlni a gyereket, én szóltam, hogy akkor mehetünk is, mert már egy ideje úgy érzem. Na erre elrohant, hogy azonnal üritsenek ki egy szobát, de vagy 10 perc volt míg visszaért én addig csak sírtam és féltem, mert minden fájásnál úgy éreztem, hogy ott lent szorul valami.
Végre bejutottunk a szobába, hogy a gyerek feje már nagyon lent van, viszont nem tágultam eléggé, így aztán a doki megint "besegített" egy kicsit.
Ezután még sétálgattunk kicsit kint a folyosón, de miután hánytam egy jó adagot, fölfektettek az ágyra és rákötöttek az oxitocinra. Ez délben volt és a következő egy és negyed órában csak az járt a fejemben, hogy én ezt többet nem akarom és nem bírom végig csinálni, de még abban is kételkedtem, hogy akkor végig tudom csinálni. Alig tudtam beszélni, mert annyira letaglózott a fájdalom. Próbáltam visszafogni magam a barátnőm miatt, mert ő még nem szűlt és most akarnak babát, és előtte megfogadtam, hogy ordítani sem fogok és gondolni fogok a babácskámra, mert ő neki sokkal rosszabb, de abban a pillanatban semmi sem érdekelt. Ordítottam, de azért nem sokat és nem nagyokat, mert erőm sem volt. Nem volt elég maga a fájás, még eközben is tágított a doki, mindig szólnom kellett, ha jön a fájás, de már csak nyüszíteni tudtam. A barátnőm fantasztikus volt, ha nem lett volna velem, hát el sem tudom képzelni, és örülök, hogy nem a férjem volt bent.
A doki és a szülésznő is megdicsérték a barátnőmet, mert mindenkit túlkiabált, úgy biztatott és próbált rávenni a légzésre is, és azt hiszem sikerült is neki.
Aztán végre megérkezett Luca Sára 13 óra 20 perckor 3240g-al és 54 cm-el és úgy hogy a keze a feje mellett volt, de abban a percben fel sem fogtam, csak a megkönnyebbülés volt, hogy végre vége. Ránéztem a barátnőmre és ő csak zokogott és szólni sem tudott, féltem, hogy megijedt, de azt mondta gyünyörű volt és megkértem, hogy legyen Luca keresztanyukája.
A hasamra tették a kislányomat és emlékszem hogy a kis popsikáját fogtam és arra gondoltam milyen furán puha. Aztán elvitték őt megmutatni az apukájának, aki fel volt rá készülve, hogy majd csúnya lesz, mert minden kisbabát csúnyának látott, de a saját kislánya gyünyörű volt számára és később amikor bejött hozzánk a szülőszobára, olyan fény volt az arcán, olyan boldogság, hogy hihetetlen és rögtön elsírtam magam és mondtam, hogy ez nagyon rossz volt.
Visszahozták a kislányunkat is szoptatnom kellett és akkor néztem meg őt először és olyan jó volt, hogy ott voltunk hárman összebújva és már család voltunk. Kicsi batyu elégedetten cupogott a cicimen és teljesen hozzám volt símulva.
Hát ennyi. Utólag kicsit szégyenlem magam, mert ha belegondolok, csak az az utolsó óra és az óránkénti tágítások voltak elviselhetetlenek és van olyan nő aki napokat szenved és már ereje sincs kitolni a babát. Nekem mégis jó egy hónapba tellett mire azt mondtam, hogy talán lesz második baba is, de akkor majd biztos megint azt mondom, hogy nem voltam normális, hogy bevállaltam.

Bocs, ha nagyon részletes és hosszú voltam, de jó volt újra átélni.

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok!

Húúú Manka nagyon szép volt. Volt is egéritatás rendesen :cry:
Amúgy én is aug. 25-én szültem a Kittit, szintén burokrepesztéssel :lol:
Luci miket csinál mostanában?

Lányok nálunk elkezdett mászni. Hmmm egyik szemem sír :cry: a másik meg nevet :lol:
Mikor hazajön az apja, meglátja, hörög neki és teper felé. Nagyon cuki.

Tina: Marvin még mindig cukifalat. Kittinek is szemébe lóg a haja, de én oldalra szoktam neki "nyalni". Mondjuk nekünk nem ilyen dús mint Marvinnak. Kúszik? Azt fincsi, főleg amikor kiterül mint egy béka :lol:
NÁlunk majdnem 2 hónapig volt kúszás, azt hittem sose fog megtanulni mászni, de most meg térdelni imád, és valamibe belecsimpaszkodni, és akkor felállna, de mindig borul :D

Napi: nagyon jó fejek az ikreid :wink: Cumilenyúlás, nagyon yooo :wink:

Meli, Beuka: jók a tali képek, látom jó idő volt, mert nem voltatok nagy bundában. Linda felvettelek msn-re nem baj? :?:

Timi: csinálom a fogyireceptet, csak győzd kivárni :lol: Sírni hagyás, tudod én se bírom, de ma direkt hagytam hogy nyüglődjön a szőnyegen, ott voltam mellette csak nem vettem fel. Egy idő után arrébbmászott és talált valami izgit, aztán csöndbe volt. Úgyhogy lehet hogy van benne valami :roll:

Angel: szerintem pontosan így kell csinálni a hozzátáplálás. Habár tudjátok nekem forradalmian új módszereim vannak :lol: de jelentem bevállt. Mondjuk nem úgy csináltam ahogy kellett volna, nem kóstoltattam vele egyenként a dolgokat. Lehet még csak a krumplinál tartanánk :roll:

Ja valóban BOLDOG NÉVNAPOT a "Bejáknak" :D

Bocsi ha nem írtam mindenkinek, de csak ezt az oldalt néztem.
Ja és teszek ide egy képet a múltkori usziról. Nagyon tetszett a kiscsajnak :D

Kép Kép
A háttérbe a leendő keresztfater.

Puszi lányok, felkelt a lányzóm.
Bettus

Kép
bettus79
 
 


Beusa!
Én inkább a fogacskára gyanakodnék, legalábbis nálunk azért szokott felriadni (belenyilal) vagy esetleg rosszat álmodik.

Manka!
Köszi, hogy megosztottad velünk a szüléstörit. Már rég olvastunk ilyet :lol: . Azért végül mégis megérte az a sok szenvedés, ugye?

FELHÍVÁS BABA-MAMA TALÁLKÁRA :!:
A Wekerlei gyermekházban ismét lenne lehetőség ingyenes talira (anno Sz_Kata rendezte és nagyon jól éreztük magunkat :lol: ). Érdeklődtem az időpontok felől és azt mondták, hogy április 2-től hétfőtől csütörtökig mindennap 12.00-15.00-ig szabad a terem. Már csak azt kéne eldönteni, hogy melyik héten és melyik nap menjünk (vegyétek számításba, hogy április 9 húsvét hétfő, tehát akkor nem jó). Jó lenne még ezen a héten lefixálni az időpontot, hogy biztos legyen hely. Várom a javaslatokat. Addig is nézzetek utána a www.kispest.hu/gyermekhaz címen. (1192 Petur u. 7.)

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Életveszély 1 napig nem jönni :lol: (de én ennek roppan ötülök!! már nem annak, hogy nem jöttem 1 napig :? )

most csak ennyit:

Timi, Tina, Zsuzsi, Gesztenye, Betti és a BABÁK!
Köszönöm szépen a névnapi köszöntést!!!!!!

Beusa: BOLDOG NÉVNAPOT NEKED IS! :lol:

megpróbálok olvasni, ha addig nem érnek ide a vendégek, írok is :)

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Nem voltam jó pár napja, látom termés van rendesen :lol:
Most csak ennyire jöttem:

Boldog Névnapot Beukának és Beusának!

Kata egész nap nyűgös, tegnap is, állandóan aludni akar, vagy a keze a szájában, mindent megrágcsál még jobban, mint eddig.
Hozzátápi szinte nulla 2 napja : nem fogad el semmit, ha a kanalat meglátja sír. :(
Majd valamikor jövök.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Beukának, Beusának BOLDOG NÉVNAPOT!

Anita, nektek jobbulást!

Manka, nagyon szép a születéstörid! Nekem is repesztettek, oxitocin is volt,a végén én is nyüszítettem csak...nem is a fájások voltak olyan rosszak, hanem a doki vizsgálatai közben...és mivel rajtam volt a ctg, még csak mozogni sem tudtam..de megérte, ezerszer-milliószor is...felőlünk akár jöhetne a köv. csemete is...

Timi, nálunk is a viziló csomója a nyerő... :D :D

Beusa, póbálj meg neki délelőttönként adni almát, őszit (Gergő megvadul érte, ha meglátja, kidülled a szeme, kalimpál, csámcsog, félelmetes :D ), ha szopi után nem megy, akkor várj nyugodtan egy hetet. A doki mit mondott, mennyire indokolt már a hozzátáplálás? ha már kellene a vitaminok miatt, akkor esetleg add neki szopi előtt.(egyszer már csináltam azt is, hogy felét szopi előtt, másik felét utána ette meg). Élettanilg szerencsésebb, ha szopi után kapná, de pl. ez nálunk nem jön be.

Bettus, az tök jó, hogy kúszik!!! tényleg, kajákban hol tartotok? nálunk Apa eléggé allergiás, úgyhogy muszáj vagyok lassan, egyenként haladni a kajákkal. már eszik almát, őszit, banánt, ma kapott meggyet, és hangosan csámcsogott... :D :D van ízlése... :D :D :D


jaj, rohannom kell, leszedte az oldalvédőt és engem akar, azonnal... :D

Puszi, Angel
Vendég
 


Sziasztok!


Manka!


Nagyon szép a szülési történeted :lol: :lol: Nekem gyönyörű szülésem volt, és nagyon gyorsan jött Dóri Baba :lol: :lol: :lol:


EDit!


Hurrrááááá, h látlak :lol: Nem lehetséges, h a fog az oka mindennek? Nálunk már nem volt hiszti, csak akkor amikor írtam.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Halihó!


Egy gyors kérdés. Minden kisbabának látványosan lüktet a kutacsa?




Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Újra a fedélzeten :lol:
Engem is érdekelne ez a 90 napos diéta. Tud vki küldeni erről anyagot? Köszke. Címem a profilban.

Chesti!
Balaton: mi veszünk kiscsónakot, teszünk bele csapvizet, megvárjuk, hogy megmelegedjen és abba ültetjük Katát, de lesz rajta még így is úzsópelenka, fürdőbugyi. Strandra is szeretnénk menni, lehet, hogy ott jobban kellene vigyázni, mint a balcsin... :shock:

Beuka!
Egyik nap jöttem meg sétából és a földszinti nénivel összetalálkoztam, beszélgettünk és se perc alatt megpuszilta egymás után kétszer a Kata kézfejét :evil:, remélem csak a ruhát érte, de meglepődni sem volt időm. Amúgy utálom ha a fejét puszilgatják és kezét vagy cumiját is megfogják.
K vitamint hozzátápi megkezdése óta nem adom.
Boti nagyon édes a járókában. Jó kis játékot talált ki magának. :) Vigyázzatok kemény felületen nehogy ledobja a fejét. Lehet, hogy mi is ilyen járókát veszünk, mint a tiétek. A görgőket lehet fixálni?

Sue!
Ne aggódj, hogy Viki sem eszik meg fél üveg pépet. Kata sem. Nálunk is egyik nap megy a dolog, másik nap nem. De a csőrös pohárból szépen iszik. Majd fog nekik is menni. Türelem rózsát terem (remélem legalábbis…) Amúgy nem tudom ti hogy vagytok, de nálunk de. gyümi, ebédre főzelék próbálkozás és emellett szopi 8-9x ugyanúgy megvan. :D Ma csak 7x volt szopi, de többször is próbálkoztam a gyümivel és főzivel.
Viki nagyon ari az első képen, ahol éppen csak kibújt. :wink:
Amúgy nagyon szép kislány ő is, a szőke búrája nagyon bejön (Katának is ilyen a haja)

Manka!
Üdv. Mi még nem ismerjük egymást, tavaly júliusban csatlakoztam. De ha időm engedi visszaolvasok amikor még jelen voltál.
Luca kislányod szép. :)
Mellben csomó: Katának mindkettő cicije duzzadt, védőnő, doki is azt mondta rendben. De olyan furcsa.

Anita!
Jobbulást Máténak!!!

Angel!

Na végre sikerült neked is bejelentkezned, már nem tudtam mi van, azt hittem te is eltünőben…, de Gesztenye biztosított minket, hogy csak a ház miatt vagy távol. Örülök, hogy rendben van a keco. Gratula a fogacskákhoz. Milyen tünetekkel járt?
Fluort miért kell Gergőnek adnod?
Én azt olvastam a neten, ha a baba megeszik egy adag gyümit, akkor jöhet a főzelék bevezetése…Mekkora egy adag? :shock:

Linda!
Ari nagyon a kiscipő. Pár napja Kata is megkapta az első kocsicipőjét, farmer kis topánka. :)

Juborka!
Jazi szép méretekkel rendelkezik, nagyon hosszú. Teszel majd fel képet? Milyen tejbepapit kap, érdekelne?

Na megyek, mert álmi vagyok ezt elküldöm aztán még ennek az oldalnak visszaolvasása hátravan…
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Edit!
Jazi Milupa HA-pépet eszik. Ez a dokinéni szokta nekünk felírni, allergiára veszélyeztetett csecsemők számára készült. Azért ajánlotta az orvos, mert már többször is volt hurutos köhögése, ami allergiára való hajlamot is jelenthet, ezért biztos ami biztos alapon ezt eszi. Mondjuk Beni hörghurutos volt kicsi korában, de semmire sem allergiás, és normál tejbepapit evett.

Én is inkább szabad vízbe vinném Jazit, mint a strandra. Mi is a Balcsira készülünk júliusban.

Timi!
Jazinak is lüktet :D

Bettus!
Kitti nagyon édes kis sellőlány! Nem semmi, hogy már mászik! Jazi még mindig nem próbálkozik ilyesmivel, viszont nagyon stabilan ül. Gyakorlatilag már csak akkor fekszik, amikor alszik.

Teszek fotókat. Az első ma reggel készült, suli/ovi indulás előtt, a többi pedig tegnap.
Kép

Kép

A haja azért ilyen kis tüsi, mert bő egy hónappal ezelőtt megnyírtuk géppel. Olyan kis össze-vissza haja volt, kicsit rendbeszedtük :D De most már növeszti :D

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


lemaradt:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok,
Beuka, boldog névnapot Neked is, a tegnapi rohanásban elfelejtettem.

Edit,
Hozzátápi ügyben nálunk tegnap a barátnőm nálunk 10 nappal idősebb babája hozott áttörtést. Ő már nem tud szopizni és profin eszik kiskanállal. Ez olyan motiválóan hatott ránki, hogy 6 kemény kiskanál alma-sütőtök pürét elfogyasztott a lányom. NAgy lépés a 2 kanál után.


mennem kell nyüszi van, még jövök

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Timi még én sem adok semmi mást Botinak csak anyatejet, na jó, igaz Ő még csak jövő géten lesz 5 hónapos. Igen, néha látványosan lüktet.

Jubi hogy bírtad a víznapot? Nagyon jók a képek!! Annyira jó, amilyeiken mindannyian (kivéve apa) rajta vagytok! Nagyon szép Jazi!

Tina nagyon jó volt a fürcsi! Tavaszi szünetben nem tudtok elmenni valahová? Ha Marvin ennyire élvezi a vizet, tuti nagyon jól érezné magát! Nagyon szép fiúcska még mindig!!!
Állatkert :( köszi a micimackót nagyon édes!

Napraforgó húú akkor a fiúk már szinte mindenféle jót esznek! Látszik is rajtuk! Tök nagyon már! És most már aztán tényleg látszik, hogy különbözőek! Annyira aranyosak!
Cumirablás :lol:

Linda köszi, hogy feltetted a képeket, és hogy elküldted! Biztos, hogy Laura szépen fogja tartani a fejét! Főleg, hogy mindig lelkiismeretesen tornáztatod!

Manka igen, már emlékszem én is, hogy a kórházban felhívták a lányos anyukák figyelmét, hogy ne ijedjenek meg, ha vérezgetnek picit odalenn. Jó, hogy tettél fel régebbi képeket Lucáról! Nagyon édes!
És az 5 és 10 perces kép! Nagyon jó, hogy így is lefényképeztétek!
Nagyon tetszett a szüléstörténeted! Megkönnyeztem. Egy történet most kellett szerintem mindannyiunknak, hogy újra felidézzük mi is! ( egyetértek a „kézi tágítás” borzalmas). Ráadásul Neked akkor a fejkörfogatot, még a pici keze is „nagyította”

Hettie úgy néz ki Arti rákapott a szunyókálás ízére :) de jó! Hát hogy a fenébe hagynánk ki a taliból :)
hogy sikerült a kóstolás? Hatalmasat nőtt Arti!

Angel vetted az almalét, vagy facsartad? Ha ez utóbbi, azt hogyan?
Átírtam az adatokat!
Az etetőszéketek nem dönthető? Úgy sem tud benne ülni? Szerinted mikor tudod majd belerakni? (Csak azért kérdem, hogy kb mikor érdemes vennünk). Húú akkor jó nagy maszatolás mehet a kajánál!
Bevált a járóka! Szeret benne lenni! De egyelőre még csak a fölötte lévő forgóval, vagy tornázóval játszik, vagy hason nézelődik. Még nem forog. Egyszer már el is aludt ott. Gergő régebben azért aludt nappal is nem? Akkor kented már dentinox-al, amikor érezted, hogy dudorodik a fog?
Az oxitocinos tampont az orromban volt, a kórházban, mert megduzzadt egy mirigyem a hónaljamban, a tejtermelés beindulásával hozták össze. A fluort nektek dokinéni mondta?
Húú Te jó magas vagy!
Ezzel a főzelék dologgal én sem voltam tisztában. Jó, hogy írtad!
Köszi a köszöntést!

Anita jobbulást Máténak!!!

Betti gratula a mászáshoz!!! Gondolom apa majd kiugrik a bőréből, amikor teper felé!
Látszik rajta, hogy élvezi a fürcsit! Micsoda rucija van!

Gesztenye nagyon ügyi vagy, hogy megkérdezted a tali helyszínt. Olyan jó lenne nekünk is elmenni, de én ugye vidéki vagyok :(

Edi köszi a köszöntést! Én komolyna nem értem hogy gondolják idegen emberek hogy puszilgatnak egy babát! Igen a járóka két kerekét lehet fékezni, de kövön semmit nem ér. Szőnyegen igen. Viszont a kerekeket nem muszáj belerakni. Lehet, hogy Kata inkább a tejért van oda még mindig.

Beusa köszi! Na megy ez a kanalazás!

Kép
Kép
beuka
 
 


VOltunk szerdán dokinéninél.
Írattam K vitamint, nem szótak hogy már nem kell, még hetente 1× adjuk.
Szerencsére nem ekcémája van Botinak, hanem kiszáradt a bőre és valami sömör van rajta (gondolkodunk, hogy vízlágyító berendezést szerelünk be van valakinek tapasztalata ezügyben??)
kenegetni kell a gyügyszertári krémmel. + csak hidrofillal lehet fürcsizni.

viszont fél éves vizelet + vér vizsgálatra el kell mennünk. úgy néz ki a mi dokink ragaszkodik hozzá. Abból a szempontból nem bánom, hogy legalább meglátjuk ha valami nem ok, de azért sajnálom, hogy megint szúrkálás lez :(

na megyek, szép napot!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Bocsánat, megint én :oops: :oops:

undorító idő van errefelé :(
viszont az eső elnyomta a kisfiamat, alszik, mint a bunda...

Sue Mi volt a dokinál??

Bujka utólag NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT a pici fiadnak!!!

Chesti Boldog hófordulót Nikinek! (szintén utólag :oops: )


Kép

Előfordulhat, hogy Valaki adott meg adatokat, és nem, vagy nem jól írtam be. Ezért előre is bocsi!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok !

Csak pár sor,nálunk nincs baj a főzelék evéssel azt leszámítva hogy nem tudom mennyit kéne ennie egy alkalommal :roll: ma főztem krumplit és összeturmixoltam egy bébis sárgarépapürével ,így 2 bébiüveg tele lett.Ma ebédre fél üveggel melegítettem Laurának,mind megette, utána meg szopizott is.
Szóval mennyi egy adag??? :shock:

Jubi,szépek vagytok mindannyian!Mióta ül Jazi?Még mindig sokat alszik??

Beuka,az 5 hós adataink:64 centiméter és 6090 gramm a kis Édivirág 8)

Angel,jó hogy visszatértél :wink:

Timea,tejcim van,de nem bővelkedem,5x szopik Laura ,1xgyümi,1x meg főzelé,Azért mert nem elég attól még tovább szeretném szoptatni,Egy barátnőm,a 11 hónapos kislányát reggel és este még szoptatja,én is valahogy így szeretném. :)

Edi,leírom neked a 90 napos lényegét :wink:

Bettus,tök jó hogy mászik Kitti,mekkora távokat tesz meg?Vagy csak a szőnyegén mászkál?

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Szép napot, Lányok!!

Úgy röstellem, hogy nem jöttem eddig, pedig látom újra pörgünk! :lol: valami mindig közbejön, és elsuhan a nap!!
Ez a mai idő meg valami iszonyat!! :cry: Már megint fáj a fejem, a frontra!! De bevettem egy Algot, Pistikét rásóztam apára, és most itt vagyok! :wink:

Jelentem, átfordultunk a héten!! És hátról, hasra!! :lol: Igaz, csak kétszer, de így is nagyon örültem neki!!Azóta még nem kivitelezte, de szerintem már bármikor menne neki, mivel oldalra fordul, és onnan lendíti magát tovább!! :wink:
A másik, hogy mindig fel akar ülni a pihenőszékében, csakúgy vörösödik a feje!! :lol:

Beuka!!

A K-vitamint addig kell adni, míg kizárólag csak szopi van, ha kezdődik a hozzátápi, már nem kell!! Mondott valamit a dokinéni a csontropogásra?
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!! (bocsi a késésért)
Nagyon jók a taliképek!!

beusa!!
Neked is boldog névnapot!! Nem ismered Biatorbágyon a Cifra Krisztinát? Mostmár Törökbálinton laknak, de eddig Biatorbágyon laktak!Nagyon nehezen jött nekik össze a baba, 2. lombik után spontán teherbeesett!! Most 14 hetes kismama!!

Jubi!!
Tüneményesek a gyerekeid! Jázmin egy tündér!! nekünk is Jázmin volt a lánynevünk!! Jó, hogy írtad, a hajnyírást, olyan féléves kora körül mi is le akarjuk tolni a haját Pistikének, hogy egy szintben nőjjön, és erösődjön!! Már picit megnyírtam, a füle mögül kivágtam a hosszú "pajeszt", de még elég össze-vissza áll!! :lol:

Edi!!

Pistikénél is volt olyan, amikor nem volt hajlandó gyümit enni, amikor még kezdtük, akkor nem eröltettem, másnap visszatértem!! Lényeg a fokozatosság!!
Mi már napjában 3* eszünk mást:gyümideszeretm főzeléket, és tejpépet!! Most a sláger a banán, két nap egymás után bevágott egy egészet, csak pupilláztam! Nem pépesítettem, hanem reszeltem, így egy kicsit darabos, és imádta!!

Bettus!! Gratula a mászáshoz, most aztán már lesz nemulass!! :lol:
Nagyon édik vagytok!! :lol:

Gesztenye!!
Igaz, nekünk elég messze van Újpest, de valahogy mostmár elmennénk a talira!! a nyügi nálunk is folyamatban van, ma is, de bizti front!! :roll:

Manka!!
Még mi se "találkoztunk", örülök, hogy tudsz jönni!! Én augusztus óta vagyok, és amikor visszaolvastam, láttam, hogy te voltál a topcnyitó, és csodálkoztam is, hogy hol vagy!!
nagyon aranyos a kis Luca, és szép a szüléstörid!

Tina!!

Nem semmi, hogy próbál kúszni Marvin!! Mi meg mégcsak a forgásnál tartunk!! :lol: Mi villanyossal mentünk az

Kép
Kép
melódia78
 
 


Na, folytatom, csak hibát jelzett a gép, és azthittem elveszítem az irományomat :twisted: , ezért gyorsan beküldtem!!

... mentünk, de tényleg tele volt a parkoló, és az állatkert is, hát nem csodálom, fantasztikus idő volt, igaz azóta se!! :twisted:


Húsvétra ki mit tervez?? Mi a szentendrei skanzenbe szetenénk menni, tök jó programok lesznek!! :wink:
elötte meg kukoricavetést tábláztak be anyósék, hát nagyon örülök neki!! igaz, én tavaly óta fel vagyok menve, igazoltan, de apa nem :roll:

Mentem, mert összeférhetetlenség van!! :roll:

Tényleg!! Gesztenye!!
Próbáltok felrakni majd képet a taliról?? Meg nekem is küldhetnél belőlük, ha majd tudsz!!Puszi érte előre is!!


Üdv!!Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Linda!!

Nálunk sincs kialakult adag még a főziben, gyümiben!! Én még utána megszoktam kínálni egy kis tápszerrel, és általában elfogadja, úgyhogy szerintem te is kínáld meg mindig szopival, az csak jól jöhet utána, még akár szomjoltónak is!! :lol:

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Linda!

Hogy mekkora egy adag főzelék? Jó kérdés :wink: Ha olyan, ami nagyon ízlik Jazinak, akkor egy egész üveggel bevág, ha nem annyira csípi, akkor csak egy féllel.
Kb. egy hete ül ilyen stabilan, szinte egyik napról a másikra produkálta a dolgot. Nagyon élvezi, hogy kitárult a világ, más a perspektíva.

Edi!
Küldtem mailt a 90 naposról.

Melódia!
Hozzánk húsvétkor jönnek a sógórnőmék a három gyerekükkel, szóval sokan leszünk :D ...és még egy vidéki apóslátogatást is beterveztünk, még nem is látta Jazit :( Szeret minket, csak egy kicsit kényelmes...

Na, megyek hazahozom a suliból Benit! Sétálni sajnos ma nem lehet :cry:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?