Sziasztok!
Az, hogy vagyok mostanság, sajnos nem tart sokáig, mert holnap visszakapom az irodalmi részem, és a vizsgálatoknak is neki kell esnem, hogy ápr./máj. végére kötve legyen a dolim.
Hatalmas energia felhőket kérnénk PLEASE!
Bala teljesen lepepésedett, Zsóka szavával élve.
Ma egész nap csak feküdt, s nyüszizett vagy aludt. Nem evett, s alig ivott. Csak azért nem volt magas láza, mert 3x kapta a Nurofen lázcsillapítót.
Kegyedtlen csúnyán köhög és ezerrel ömlik a taknya.
Úgyhogy nem tudom hogy lesz nekünk így hosszú hétvégénk Sopronban (P-Sz-V), de holnap egy kis csodára vágyok, hogy legalább a láz elmúljon. Ha nem, akkor storno a pihinknek, maradunk itthon valszeg.
Voltunk dokinál azt mondta min. egy hét, de lehet, hogy makacsabb kórság. Ha nem javulunk egy hét alatt, vissza kell menni hozzá.
Szegénykémnek az alvás is nagyon nehezen megy most, folyamatosan fel-fel sír, így elvek ide vagy oda, de most itt fog aludni köztünk.
Zsófi!
NAgyon ügyi Samu pohárivászatban és mozgásban is!
NAgyon tetszik a sulitok! Már csk ezért is nagyon várom a talit, hogy közelebbről lássam a sulitokat is.
Zsóka!
Marcus álldogál
Látod, Ő is behozza a lemaradását. Hipp-hopp és Ő is szaladni fog! Hidd el!
Reni!
Grat Niki elindulásához!
Az üvegpohárral nagyon vigyázni kell! Az öcsém nem eldobta őket anno, hanem elharapdálta. Mai anyai fejjel belegondolva frászt kapnék, ha BAla roppantaná a poharakat. Mondjuk pont ezért ritkán kap üvegpoharat a kezébe, s ha igen, akkor is csak jó masszívat.
Mircike!
Annyira jó, hogy ilyen jó bölcsit találtatok, s hogy minden ideális.
Én amúgy nem tudom miért (valszeg a kihagyásom miatt), azt hittem, hogy már a teljes otthagyásnál tartotok, s azt viselte teljesen zökkenőmentesen Mirkó.
A poharazás témához: Anno, mint nagyon lelkes Anyuci, már a kórházban, hallgatva a szobatársamra (aki az 5. babáját szülte), én már ott megitattam Balámat a felfogott tejcsivel az Avent kupakból. Nem ment valami tökéletesen, de megitta
Kata!
Szegény Lizu
Remélem gyorsan kilábaltok, s nem belemásztok mint mi.
A 2x/hét szuri is haladás nem?
Meg az is, hogy tudtok járni tornára. (Hideg teremben
Brrr...) Egyszercsak LazaLiza lesz a becenevetek!
Az új gyógyszerhez is nagyon drukkolok.
Műtét? Milyen? A buksiját műtenék?
A kocsitéma tényleg nagyon gáz. MÉg jó, hogy nálunk is van bennfentes a családban, ha úgy adódna.
Húh. Ez a szemuh nagyon megrémisztett, ahogy írtad, de ezek szerint nem volt olyan vészes. Mi is voltunk szemészeten, de mondjuk nekünk nem volt semmi komoly okunk menni, csak annyi, hogy nekem igen magas a dioptria számom, s Apa is szemcsés, így az optikusunk felhívta mlég pocakosan a figyelmem, hogy ha 1/2-1 éves kora körül szeretné, ha a Picúr szemét látná egy doktornő. Hála Istennek semmi gond Balánál, bár az meglepett, hogy nekik még alapban ilyenkor -2,0-es a szemük.
Én meg ott pánikoltam, amikor a 2,0 dioptriás lencsével nézte Mackó szemét. Látta rajtam a döbbenetet, s rögtön megnyugtatott, hogy semmi gond. Ha gondolod, megkérdezem az optikusunk, hogy mennyire javasolja a doktornőt az esetetekre. Nekem nagyon szimpi volt a nő.
ÜbiKati!
Tündéri Roland!
És halgass ránk! Gyere nyugodtan csak úgy, reagálások nélkül, s mesélj magatokról! Azt hsizem egy ideig én is csak ilyen üzemmódban leszek.
-bébikomp:
nekünk volt, bár nem vettük, hanem kölcsönkaptuk. Nem sokat használtuk, de néha jól esett beletenni Balát, könnyebb volt felügyelet alatt tartani pl. a konyhában
- etetőszék:
kis konyhába, meg amúgy is szerintem bőven megteszi egy fa etetőszék. Nekünk van mind a kettő (egyik itthon, másik Anyuméknál). A műanyag etetők hatalmasak. Fából nekünk a szék+asztal egymásra helyezhető variációja van, amit mostmár szédszedve használunk, s nagyon szereti Bala. Pedig az elején óckodtam tőle. Az viszont igaz, ha korán akarod elkezdeni az etetőszékezést, akkor egy modernebb műanyag produktum jobban megtámasztaja a Mazsolát.
- járássegítő:
szintén kölcsön volt/van, de BAla nem használta igazán. Inkább minket használt támaszként, illetve az elinduláshoz egy slagdarabot.
U alakban a háta mögött volt a slag közepe, a két vége meg a két kezében, s ezt teljesen biztonságosnak érezte, hogy márpedig Ő kapaszkodik maszívan valamibe.
- kocsicipő:
volt, de így utólag nem feltétlenül kell. Megteszi egy vastagabb zokni is. Illetve divatozásnak jó, mert olyan cukik benne.
Nóri!
Hajrá!!!
Julcsi!
iwiw: Istenem! Ilyenkor döbbenek rá, hogy nekem milyen mázlim volt a melóhelyemmel, azaz a kollégáimmal. Ilyen egy parasztokat. Amúgy tényleg vannak ilyen iwiwesek. Nem is kevesen.
Azt hiszem nem szívesen mennék vissza oda dolgozni. De hát a kényszer nagy Úr!
Panni!
Nagyon aranyos Márk!
Balcsin van telketek?
Alvás: Há igen. Lehet, hogy nálatok is eljött az az időszak, amikor a de és a du alvás összemosódik egy 12:00 körüli alvásra. Én nagyon bántam, de mára már megszoktam.
Cumi:
Bala most lett nagyon cumis. Eddig csak alváshoz kellett, most meg egész nap nyávog érte, hogy "Cucó!-Cucó!-Cucó!" S mindezt olyan édesen, hogy olvadozok tőle
Úgyhogy ebben is változnak idővel.
Szilvi!
Hatalmas gratula Nektek a "gyorsvonat" Ákoshoz és Üdv ideát!
Annyira jó volt olvasni a szüléstörténeted! Apának lelkendezve olvastam fel.
Marcsi!
Eü:
Mi a gond? Miért kell reumatológia?
Lolo tünemény!
AnaciNóra!
Szegény Flóra! Jobbulást neki!
Mit mondtak Emmáról az oviban?
Torna:
Nem tudom merre laktok (sorry, ha írtad már). Mi az óbudai A1-be járunk. Itt szakképzett óvónénik vigyáznak a gyerkőcökre. 6 hónapos kórtól lehet vinni őket és ingyenes. Ami még szupi, hogy az eronikterem és a gyermekmegörző egy üvegfallal van elválasztva, így rálátsz a gyerkőcre, miközben ugribugrizol. Mondjuk nálunk pont ez nem jött be, mert Bala akkor sírt, amikor észrevette, hogy Anya odaátvan, s nem mellette. De szóltak a lányok, hogy telepedjek át egy olyan helyre, ahol takarásban vagyok, s nem lát Bala. És így már le tudták kötni. Széles korosztályra vannak felkészülve. Rengeteg szupi játékkal, így minden baba megtalálja a kedvencét. Lehet vinni inni-enni valót, saját játékot, s átpelusozzák, ha gáz van. Plusz, ha minden kötél szakad, akkor szólank, hogy gyere, mert nagyon nagy az anya-hiány. Úgyhogy nekem nagyon szimpi, meg Balának is, csakhát a gyerekközöség kezdeti nehézsége, hogy összeszedünk minden nyavalyát. Azokat az anyucikat meg én is szívem szerint megfojtanám, akik betegen beadják egy ilyen helyre a gyerkőcöt. Én most Nagyival vagy Apával oldom meg átmenetileg, hogy el tudjak menni leizzadni.
De ugyanígy van szupi gyerekfelügyelet (csak azokat nem tezsteltük) a Fay utcai Oxygen-ben és az A1Material-ban a Hungárián.
Mangó!
Bende mosolya egyszerűen fantasztikus! Gyönyörű baba! És milyen fotogén!
Sugárzik róla, hogy kiegyensúlyozott babó!
Klári!
Szobatisztaság:
Az én elvem az lett, olvasgatva a szakirodalmat erről, hogy a gyerkőcnek meg kell érnie erre a dologra. Ha idő előtt kezdjük el, azzal csak elhúzzuk a dolgot, s kinlódás van belőle, ami se a Picúrnak, se nekünk nem jó. Azaz hiába kezded el mondjuk1-1,5 évesen, ha a gyerek nem érett rá, el fog húzódni a dolog mondjuk 2,5 éves koráig. Amúgy meg ha 2,5 évesen kezditek, akkor, ahogy Zsóka is írta szinte egyik napról a másikra átszoktatható a bilire. Sőt általában ilyenkor már a bili kimarad, srögtön a Wc-szűkítős Wc-re. Ezzel anyósomnál nem kis ellenkezést váltottam ki, s néha meg is pendíti, hogy Apa ennyiidősen már rég szobatiszta volt (ami azért kételek), na mindegy. De ez gyerekfüggő is.
Na azt hiszem jól kíírtam magam. Kaptam is már APától egy jó pár idevakkantást, hogy csucsázni kellene nekünk is. Ő is ám gép előtt ül, csak az ágyban és nem locsifecsizik vagy barangol, hanem dolgozik szegénykém.
Puszi mindenkinek: Timi
Ui.: Bocsi, de nem olvasok vissza, így elnézést, ha valami hülyeséget vagy helyesírásilag helytelenül írtam.