Csucsu,
2890/50 cm. Feje sem volt nagy, csak előredugta a kezét.
Elég zűrös volt a szülés, inkább az volt a gáz, hogy senki nem tudta, hogy szülök-e, én sem. Ctg, uh, doki mind azt mondták pár órával Szabi előtt, hogy totál állóvíz. Aztán amikor beindult, alig volt idő, hogy behívjam párom, dokim. Mindenről lemaradtam, még az ágyat sem tudták összerakni. Pedig pont az eda miatt mentem a Péterfybe. Ki sem tágultam rendesen, mikor kicsörtetett a baba. Doki nem sok hasznosat csinált a fél óra alatt, amíg ott volt
Szerintem neki "köszönhetem", hogy nem volt idő az edára, ami miatt ismét volt gátmeszés. Amivel jól megszenvedtem ismételten, mivel Szabi nagyon sárga volt, infúzió kellett, ami csak a koraszülött osztályon volt. És ott csak egy szék volt szoptatáshoz
Beszéd:
Nati 18 hósan kb 20-30 szót használt aktívan, max 2 szótaggal, néha 2 szavas mondatokkal. 21 hósan összeszedtük a magától mondott szavakat, már kb 170 volt és ezen kívül mindent ismételt, sokat értett, addigra az összes hangot ki tudta már ejteni. Mondatban, szótagban még nem lépett előre. Most, három héttel később, nincs szótaglimit. Megy a hintapalinta kicsit selypítve és sok más hosszabb szó is. Az aktív szavait nem tudnám megszámolni, mond olyanokat, amiket rég nem hallott, de eddig nem használt, pl csavar. Mondatban is sokat fejlődött, pl Ne vedd el remekül működik. Ragoz egyes szavakat, jelen, múlt idő. Ahogy kolléganőm mondta, eljött a hangrobbanás ideje.