Új privát üzeneted érkezett!

Antekirt,
Internetről letölthető az irfanview program, abban te állítod mekkorára kicsinyíted a képet.

Lányok, hát nálunk is 2008 szeptemberére lehet már csak előjegyezni bölcsibe a gyerekeket:( Most próbálkozom apa kerületében maj a munkahelyemében.

csernusn
 
 


Tinu
Hat ha nem siros az nem olyan gaz.Ha fent van engem nem zavar csak ne sirjon olyan keservesen.
Nalunk most ma az van, :shock: de mar meg sem lepodom,mert mindig ha elutazunk az elso itthon toltott nap igy megviseli.Most is reggel fel 10 ota fent van,es mar 5szor evett.De alig van mar tejem az allando szopitol,most eppen itt ringatom a babakocsiban.

Ante
Hat igen nekem elsore alig maradt,pedig minden csodaszert bevetettem.Most azert remelem maskent lesz,eszem a vitamint ezerrel.
Cuki a lanykad!

Niki ,
nem semmi ez a bolcsi dolog,addig meg van masfel ev :shock: .Gondolom te ez ev oszre keresel.
Akkor ez mar tuti? Vagy csak a biztonsag kedveert?

Kép
Kép
kataa
 
 


Antekirt: ó, már mindent megpróbáltam az altatással. A rajtam hason volt az első. :D Mert úgy én is tudnék aludni. Van, mikor még mindig bejön, ha fáradt és éppen nem bántják annyira a szelek. A popópaskolás az tuti, azzal szoktam altatni az ágyában.
Nagyon helyes Lidi! :lol: Hihetetlen édesek a kis hurkácskái!!!!

Kata: az a baj, hogy egy idő után - mikor már unja a banánt -, akkor persze sírni kezd. Szóval nincs el ébren egész nap, az még nem az ő műfaja. De ilyenkor nem a hasa miatt sír - szerintem. A hasa miatt csak szteppelni szokott.

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Kata,
Hát be kell biztosítani magunkat, főleg, ha ennyire foglaltak a bölcsik.
Hát van még egy pár lehetőség, de az is az egyik.:( Elvileg a főnököm azt mondta anno, hogy bedolgozhatok itthonról, hát erre kíváncsi leszek. Meg a szülők vannak még, de nem tudom elképzelni, hogy apukám itt lakna velünk anyu nélkül.Anyu viszont még dolgozik...
Vagy itthon maradok és kész.

csernusn
 
 


Sziasztok!

Mágnes! Később Kata!
Már hogyne lenne értelme a szopinak!!!!
Minden korty, amit anyatejből nyel le a babád az tápanyagösszetételében a lehető legjobban, személyesen rá beállított táplálék. Ha anyamellből jut hozzá, vagy frissen lefejt tejből, akkor élő és nem élő immunitás van benne, ami teljes értékűen részt vesz a baba jobb immunitásának előidézésében. Ha fagyott, vagy előtte hűtött, esetleg sterilizált anyatejet kap, akkor is személyesen babagyomorra, babaagyra való táplálék, csak kihaltak belőle az élő immunanyagok (ellenanyagok még aktívak....) Az időként tápis babáknak nincs extra védőréteg a bélfalán, de a vérükben a fehérvérsejtek és az ellenanyagok többen vannak, mint a szín tápis társaiknak. Csak azért írtam le újra, hogy mit jelent a tápi adás, hogy mindenki emlékezzen rá, hogy sajnos mesterségesen nem vagyunk képesek olyan profi kaja előállítására (sose is leszünk!), mint az élő, mindig mgújuló, gyermekreszabott anyatej. És hogy ha szükség is van esetleg időnként kiegészítésre tápszerből, akkor azzal csak akkor elégedjünk meg, ha már minden más lehetőséget kiepróbáltunk. Mert a heti két etetésnyi tápszert anyatejre váltani is megéri! Kérjen mindenki segítséget, ha egyedül nem sikerül. Nem feltétlen tőlem, bár én is szívesen segítek akár itt a fórumon, akár priviben, vagy telefonon. Mert érdemes azt a pár etetést is lecserélni!

Szopi-fejés együtt:
Egyik karomban a baba bölcsőtartásban, mellre helyezés, biztos rácsatlakozáskor fél kézzel másik mellet kibont, odakészített egykezes mellszívót ráhelyez (nekem Aventem van, de Harmonyval, mini electrikkel, chicco egykezessel is megy), tejleadóreflexkor mellszívóba is dől, amikor már csak kicsit jön, akkor mellszívó levesz (ha nem készítek alát pelust, akkor valamennyi a tölcsérből kifolyik, grrrrr :evil: ). Mellszívó biztonságba helyez,. Mikor gyermekcse abbahagyta a szopit, akkor magam mellé letesz parkolópályára, magasabban lévő fejjel, mellszívó visszatesz arra a mellre, amelyikben tapintás alapján több van és a nyitott tejcsatornákon keresztül lefejem amennyit még tudok másik kezemmel masszírozva a mellemet. Amikor nem jön, mellszívó biztonságba helyez, gyermeket büfipozícióba helyezni és a hűtő felé sasszézni a tejjel.....

Tejszaporítás baba segítségével: minden éhségjelre mellre tenni, ha nem éhes akkor is 1.5 óránként mellre tenni. Kifogyónak tűnő mell esetén oldalt váltani. Akár többször is, amíg a baba érdeklődése fennmarad. Ezt pár napig folytatni.
Ha hozzátápira van szükség azt lehet SNS-ből adni, így a fizikai kontaktus pótláskor is megvan a baba szája és a mell között (ami segít a tejtermelésben).
Ha a baba nem ilyen érdeklődő, akkor
a)lehet, hogy nincs szüksége pótlásra
b)baba helyett a mellszívót kell a mellre helyezni 1.5 óránként.... :D

ESTÉRE MINDENKINEK KEVESEBB TEJE VAN! Ez így van jól. Mert a gyerekek esténként gyakrabban kérezkednek mellre. Ez is így van jól. Ilyenkor gyakrabban igénylik azt a belsőséges hangulatot. Ezért kevesebb tej kell nekik egy alkalomra, az viszont jó zsíros, tápláló.

NEM ATTÓL LESZ TÖBB TEJÜNK, HOGY TÖBBET VÁRUNK KÉT ETETÉS, FEJÉS KÖZÖTT!!!! ettől kevesebb tejünk lesz. Bár átmenetileg úgy tűnik, hogy ez segít. Tejszaporítás ld fenn.

Jó éjszakát!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy: egy kérdés - ha nem éhes a baba és mégis másfél óránként megszoptatom, akkor nem fogja túlenni magát? Én eddig, ha néha kicsit zöldes színű mellékterméket produkált, azzal magyaráztam, hogy túletettem.

Ma éjjel Tünde 7,5 órát aludt egyben. :shock: Mivel este nem fejtem - belezuhantam az ágyba és aludtam, reggelre már megváltás volt a szopi. :wink: Csak az a baj, hogy a nagy alvást a gyerek este 8 és hajnal fél négy közt produkálja. Megpróbálom egy kicsit később fürdetni és letenni estére, hátha kicsit el lehet tolni ezt az időt, mert jobb lenne később kelni. Utána már nem alszik olyan jól, mert jönnek a pukik és tornázik (rajtam). Egész nap csak a fél perces bóbiskolások maradnak számomra. :? Túl nagy az alvásigényem. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Talán van még, aki emlékszik rám, tavaly egy ideig írogattam ide, még a táblázatban is benne voltam, de aztán időhiányból és kedvhiányból kifolyólag - lelkileg eléggé megviselt a babavárás - örültem, hogy a törzstopikomban, a 2006-os uzsokisoknál meg tudtam maradni, innen lassanként "kikoptam". Azóta - dec. 17-én, 6 nappal a kiírás után - megszületett a kislányom, Léna, már elmúlt 3 hónapos és 6 kiló, gyönyörű, nevetős, nyugis baba, imádjuk!Rendszeresen olvaslak titeket, de írogatni a két gyerek mellett nem nagyon marad időm...

Tulajdonképpen azért ragadtam most billentyűzetet, hogy megköszönjem Snoopynak a sok jótanácsot, legfőképpen a ma hajnalit. Lénababa rendesen szopizik, nincs problémánk a tejjel, csak néha problémás napjaink egy-egy, de azért rendszeresen fejek, hogy legyen a mélyhűtőben biztonsági tartalék, ha bármi történne... Viszont a kisfiam mellett már az igény szerinti, sokszor félórás szopizást is nehéz megvalósítani, az utána következő fejésre már többnyire beóv. Így nagy örömmel olvastam ma a tippet, hogy fejjek szoptatás közben. Bevallom, ez már nekem is eszembe jutott néhányszor, de el nem tudtam képzelni, hogy a gyakorlatban is működhet. De a holnapi fejésnél (a main már túlvagyok) ki fogom próbálni! És mégegyszer köszönöm az ötletet!

Gratulálok az összes topikbabákhoz, gyönyörű mind, a szüléstörténeteket is elolvastam nagyrészt, mindenki nagyon ügyes volt, nekem ezek között is Snoopy vitte a prímet a majdnem otthon-majdnem kórházban szülésével!

Üdv mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Tinu, elvileg nem eszi túl magát a baba mivel ő tudja, hogy mennyire van szüksége. Én akárhányszor szoptatom Lidit mindig tud enni. Sosem sír, hogy éhes. Ha három órát várok, akkor sem sír a kajcsiért. Bár én az igény szerinti szoptatást preferálom.
Nálunk a zöldes kaksi az csak este szokott jelentkezni, de erre azt mondta a gyerekorvos, hogy vannak ilyen babák akiknek estére megváltozik a kaksijuk színe. Ő is mondta,h ogy túletetem de ez egy cseppet sem igaz ő is belátta.

Köszönöm Lidi nevében is a dícséretet :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok,

Persela, jó hogy írtál ám, és megtudtuk, hogy jól vagytok. a Léna név már akkor is tuti volt mikor ide írogattál, mert hogy van egy Lénánk (Mármint nem nekem, hanem Cicnek).

Tescos pelus: Nekünk egy nap után azt mondom bevált. Napközben nem gáz mert kb 3-4 óránként úgyis cseréled, de nekünk az éjszakát is kibírta nem nedvesedett át és nem folyt ki sehol a pisi, (Dani hason és háton alszik), az éjszaka nálunk 1/2 9-tól reggel 7ig tart. És kakilt reggel egy minimálisat, de ez nagyon kevés volt hogy ítéletet mondjak.Még hozzáteszem, hogy amióta a pamperset elhagytuk, nekünk semmiféle problémánk nincs a pelusokkal.

Dani két napja szopja a hüvelykujját, persze még nem rendesen, csak bedugja és az oldalsó inyét birizgálja vele.
(Most meg átkarolta a játszóálvány oldalsó támasztóját.)
És megtalálta a két kezét együtt. most ezzel foglalatoskodik:)

Viszont még nem fordult meg, szerintem még nem nőtt fel a feladathoz.:) ÉS lehet hogy a hátáról fog fordulni, mert azt már nagyon tekeri a pelenkázón, majdnem hídba homorít és a fejét is teljesen kitekeri. Szinte rossz nézni:)

Szóval lesz mit írnom a naplójába. Ti vezettek valami effélét????

csernusn
 
 


snoopy, egyébként lehet hogy én vagyok béna, vagy Dani nagyon fickándozós, vagy nagy a mellem (mármint súlyos), mert nekem tartani kell az egyik kezemmel Danit a másikkal a mellem, mert leugrik róla, vagy kicsúszik a szályából súlyánál fogva, illetve ha egyik sem, akkor meg a másik mellemet nem tudomszívni mert nekem ahhoz is két kéz kell:(

Egyébként ha szoptatok, akkor el kell kezdeni hozzátáplálni másféle kajákkal fél éves kortól? Nekem egy doki ismerősöm azt mondta, hogy már a gyereket nem fogja kielégíteni az anyatej.

csernusn
 
 


Niki, úgyan ezt csinálja Lidi is bár ő már lassan egy hónapja eszi mind a két kezét. Ráadásul tiszta nyál mindene ahogy rágja mindkét kezét és turkál a szájjában. :-)
A kitekeredés is megy már nálunk, kétszer az oldalára is fordult de azóta sem csinálja.

Én is már régóta gondolkozom a Tesis peluson de nem mertem eddig kipróbálni, mert a Pampers bevált eddig de a pelenkafutáros pelus nem és ebből indultam ki, hogy most itt van kb 150db pelenkafutáros pelusunk, amit már nem tudunk használni mert Lidi már nem 5 kiló és cska addig lett volna rá jó.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Niki, a doki jól mondta, fél éves korában már elkell kezdeni az alapokkal a hozzátáplálást.

Viszont most amit olvastam a fejéssel kapcsolatban elbizonytalanodtam, hgoy most én csinálom rosszul, mert én nem fejek egyáltalán és csak egy mellből szoptatok.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Antekirt, én sem fejek egyébként, csak azt akarom, hogy nagy hirtelenjében el kellene mennem, akkor apa tudjon már mit adni neki, mert eddig egyszer volt egyedül Danival és azt a kedves végigbömbölte, apa meg csak teát tudott neki adni.:(

csernusn
 
 


Niki, köszi a kedves szavakat! Az az igazság, hogy a lányom még meg sem fogant, amikor már tudtuk, hogy ha lány lesz, Léna lesz, csak én egészen a születése pillanatáig nem voltam hajlandó elhinni, hogy tényleg lány, és nem akartam addig lelőni a nevet, amig biztos nem lettem benne...:-)

Ha már így idekeveredtem, leírok még valamit.
Dec. 22-én jöttünk haza a kórházból, 23-án, szombaton délelőtt 10-kor kitaláltam, hogy a párom most azonnal szerezzen légzésfigyelőt és sterilizálót, mert anélkül nem mehetünk neki az ünnepeknek! Felhívtam egy üzletet a 3. kerületben (hol messzebb innen a Velencei tótól?:-) ), nagyon kellemesen elbeszélgettem az eladó lánnyal a különböző lehetőségekről, ki is választottam, mit szeretnék, majd közöltem vele, hogy akkor most a párom elindulna hozzá és remélhetőleg dél előtt oda is ér. Mondta, hogy ő ugyan csak délig van az üzletben, de ha zárás után érne oda a párom, akkor csöngessen be a tulajhoz, aki ott lakik, ő meg összekészít nekünk addig mindent, csak fizetni kell és már kész is. Nagyon szimpatikus volt az is, hogy nem akarta mindenből a drágábbat ránk melegíteni, így lett mikrós sterilizálónk a hálózatis helyett, és használt Baby Controllunk plusz egy lappal az új helyett. A párom végül 12 előtt pár perccel ért oda, tényleg minden össze volt már készítve.
Snoopy! Köszönjük, hogy ilyen flottul mehetett minden, nagyon szimpatikus volt az eladólányotok (nem tudom, ő alkalmazott vagy családtag), és az egész vásárlási menet!

Üdv!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Niki, én még nem merek elmenni sehova mert lehet hülyeség de azt gondolom, hogy hatásosabb ha Lidi szívja ki a tejet mintha fejnék. Sajnos én befürödtem a fejéssel mert nekem kézzel jobban megy mint a kézifejővel és feleslegesen vettünk egy Aventest. Gondoltam lerövidítem az időt amikor még az elején fejtem az első két hétben de azóta már nem fejem mert vált be a kézifejő. De nem is tudnék lefejni szerintem semmit vagy csak nagyon keveset mert már beállt a kereslet-kínálatra.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Fejés: Snoopy, nagyon klassz amit írtál, de számomra az én technikámat nézve ez kivitelezhetetlen. Ha Ákos szopizik (szopipárnán), akkor az cickót kell neki tartani, mert annyira ficánkol néha, hogy tuti elcsúszik a dolog, a másik kezemmel simizni szoktam a hátát, mert az megnyugtatja (na ez még el is hagyható), de ha fejek, az tuti két kezi művelet. /Avent kézi/ Nekem mindig kell egy papírtörlőt alá tartani, mert kicsöpög alul a tejcsi, meg állandóan igazgatni kell a didkót, hogy jöjjön belőle lé. Szóval jelenleg én biztos nem tudnám kivitelezni ezt a műveletet, lehet hgyo harmadik babánál már a kényszer nagy úr, és minden praktikát bevet az ember, a tapasztalatokból tanulva!

Tegnap Ákos olyan szinten éreztet ezt a hideg időt, hogy egész nap csak aludt meg szinte tömte magába a tejcsit. 120 alatt nem evett, sőt, uzsira 180-at kiszippantott fél óra alatt!
Ma viszont kipróbáltam, mennyire tud zaj mellett aludni. Nappaliban piheg, és kiporszívóztam mellette az egész lakást, erre mit csinál a lurkó?? olyan mélyen bealudt, hogy azóta is csak szuszog! Ez klassz, nem kell ezentúl két ember a lakás kitakarításához!
Liberó2-t tuti kinőtte, a sleep&play még nagy neki, úgyhogy szívás van még mindig pelus ügyben.
Jöhet a Libero 3! Van valakinek tapasztalata ezzel????? Gumis elől-hátul? Kijön belőle a cucc?

Antekirt: üdv itt a topicban, jó helyre csöppentél. Klassz kis csapat van, itt nincs anyázás, veszekedés, vita! Csak jó tanácsok, segítő kismamák-kispapák. Lidi nagyon aranyos.
Próbáld meg eladni pl a nyári topicban a mellszívót, ha csak áll a szekrényben!

Niki: de jó hgoy vezetsz ilyen naplót, én is akartam, de totál elflejtettem. Ákos szobájában van egy naptár, ahova írni is lehet, oda irogatok méreteket, első vigyor, első könnycsepp.....de még a kamerát is elfelejtettem már vagy két hete, pedig tegnap néztem viszsa a dolgokat, és annyit változott már most a legény, úgyhogyma kamerázni fogok. (Férjem elvitte a féynképezőket, így napközben kattogtatni nem tudok, este meg sötétben nem szívesen villogok-bár baja nem lesz, mert ha fényképezek a vakut indirektbe állítom, de akkor is)

Cic: jó hogy jelentkeztél, pláne hgoy képet is tettél fel a csemetékről. Nagyon aranyosak még mindig, ez a fotel tényleg klassz, lehet hogy mi si veszünk, mert Ákos már most nagyon szeret pancsolni, imádja ellökni magát a kád végétől, és néz rám közben hatalmas bogár szemekkel, egy hangja sincs, csak vigyorog!
Vendég
 


Tinu
Hat kivanom hogy a 3 ho utan jobban aludjon es te is tudj pihenni :wink:

Niki
Az otthoni munka lenne ugye a legjobb mindenkinek.Apukad ek gondolom kertesben laksnak,meg megis csak pasi,ugyhogy annyi turelme nem lenne am egesz nap mint nekunk :wink: Persze nem ismerem,csak tudom egyegy eves nagyon nyugos is tud lenni es egesz napos szaladgalast igenyel.Nem beszelve arrol hogy ha hazajossz akkor ugye apukad is eletek van este ,tehat nem a megszokott dolgok.Remelem talaltok egy jo bolcsit amiben megbizol majd :wink:
Koszi a velemenyt a pelusrol,talan kiprobaljuk.


Snoopy
Ertem en hogy mit mondasz es egyet is ertek,de en mar mindent kiprobaltam es delutan szinte egesz vegig a cicimen van Leon,pedig el tudod kepzelni nem egyszeru ez egy nagymellett,de estere lathatoan annyira ehes hogy elaludni sem bir ha ilyenkor nem kap tapit. Nekem mar ez is nagy eredmeny hogy eddig meg csak egy doboz tap fogyott el,anno Alexnal ilyenkor mar vagy a tizediknel jartunk....
Szoval megvan az igeny szerinti etetes,sot a masfel orankenti is 8) Iszok sort,meg vagy 3 liter folyadekot,pihenek napkozben rendesen, homeopatia.Milyen otleted van meg ezen kivul?Tenyleg erdekel.

Persela
Udv ujra,varjuk a kepeket a lanykadrol.

Kép
Kép
kataa
 
 


Szilvi
Nekunk Libero 3 van most,de csak hatul gumis,eddig nem folyt ki semmi :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Kérdés: mivel jön ki az anyatejes aranysárga kakker a ruhából? Ákos egy törölközőt telenyomott fürdés után, meg egy pizsi háta tiszta sárga (színes ruha!!!!)
Vendég
 


Szilvi,

Én a Libero-ról csak jót tudok mondani!!! Bár most bepróbálkoztam a huggies pelussal, de az sajnos nem jött be, nem illeszkedik valami jól :( Szóval én abszolút ajánlani tudom, egyébként igen, gumis a dereka...S igazat kell adjak Bunny-nak, valóban érdemes az alsó súlyhatár alapján választani pelust - mi már akkor a midit használtuk, amikor megközelítettük az 5kg-t, ugyanis addigra a miniből már elkezdett kifolyni a cucc.

Kép
Kép
szana80
 
 


Szilvi
Nekem a kaki jol kijon a Wanish szappannal,dozsolni kell de sikeres lesz a muvelet :wink: :D

Snoopy
Az elozobol lemaradt:Probaltam delelott is masfel orankent eteni a babat,de akkor csak sziv parat es kikopi,szoval nem ehes,mert akkor kap eleget.Ha meg eszik is akkor jol visszabukja a felet :? Szoval csak estere van ez nalnuk....

Kép
Kép
kataa
 
 


hali
bal kézben gyerek,jobbal írok, ami nehéz,tekintve,hogy balkezes vagyok...

snoopy:
köszi a szopiról írtakat,kissé megnyugodtam. én mindig azt hittem,hogy majd tejet fogok eladni,annyi lesz,erre tessék.... :?

pelus.
a pampers 3-6 kg az én 5 kilós lányomra nem jó, olyan hurkás,hogy vágja a kis combját. babylove 4-9 kilósunk van,az most nagyon jó! nem kell valakinek a megmaradt pampers? eladó.

na nem is rossz teljesítmény tőlem ez az írásmennyiség jobb kézzel! :D (igaz, volt vagy negyed óra...) :roll:
majd jövök még gyerekmentesen

Ági

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szilvi, igen azért szerettem volna én is csatlakozni mert ahogy olvastalak titeket láttam, hogy szinte bármilyen kérdéssel lehet hozzátok fordulni.
Én Cloroxot használok a sárga kaksira. Nálam bevált. De egy kis ideig hipót is használtam de jobb a clorox.

Szia Mágnes, mi is így jártunk a pelusokkal nem csak, hogy maradt pelenkafutáros de maradt pampers is. Nekünk is ez volt a probléma, hogy vágta Lidi hurkáit és nem fért be a lábaközé a pelus. :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert ki tudja, meddig alszik Simon.
Ma voltunk 3 hónapos oltáson, emg méricként is, most 36 dkg-t hízott egy hónap alatt, ami ugyan nem túl sok, de az előzőekkel együtt még így is 6180 g, ami viszont rendben van. Hosszt nem tudok, azt születése óta nem mérte senki, egy biztos, kinőtte az 56-osokat, a 62-esek még jók, de már a 68-asok sem nagyok.

Bcg oltás: nem mindenkinél látszik annyira egyértelműen és nem is mindenkinek gennyesedik és fakad ki. Nálunk Hannánál nagyon kétséges volt, hogy milyen (nem pirosodott, csak épphogy látszott a szúrás helye, most sem látszik neki, míg Nátánnak hegesedve gyógyult és van egy pukli), minket a helyi védőnő a területileg illetékes tüdőgondozóba küldött el egy olyan védőnőhöz, aki ebben illletékes (persze olyan időpontban kellett mennünk, amikor babákkal foglalkozik és külön helyre, nem a tüdőgondozottakhoz). Ő meg megállapította, hogy ugyan laikusnak (nekünk) nem sok látszik, de szerinte volt oltási reakció és beírta a kiskönyvébe is, nem kellett újraoltani.

Persela!

Én emlékszem rád (meg még a másik topikból is, hisz Márk majdnem egyidős Hannával).
Simon dec. 18-án született!
Miért viselt meg lelkileg a babavárás?

Niki!

Mindenképpen meg kell próbálni a kóstoltatást 6 hónapos korban, ugyannakkor nem kell meglepődni, ha esetleg még nem fogadja el. Akkor pár hétig lehet várni, aztán megint próbálkozni. Én nem hiszem, hogy az anytej nem fogja kielégíteni, hisz az első kóstolgatások idején gyakorlatilag minimális az a táplálék, amit így megeszik, akkor is a fő táplálék az anyatej (azért nem gondolnám, hogy pár kanál almapép kalóriadúsabb lenne, mint az anyatej).
És mint írtam, bőven előfordulhat, hogy nem fogadja el, Nátán 7,5 hónapos koráig nem volt hajlandó anyatejen kívül mást enni (minden próbálkozást szoros száj fogadta, be se lehetett tenni a szájába), Hanna meg 10 hónapos koráig. Igaz, Hannánál én is jóval kevésbé ösztönöztem, nem érdekelt, ha kimarad 1-2 hét a próbálkozások között, mert szoptatni lényegesen egyszerűbb, mint babahamit főzicskézni.
Ja, és ma mindeketten jó evők, szóval ez nem befolyásolja a későbbi szokásokat (Ezt azért írtam, mert szokták azt is mondani, hogy ha nincs elkezdve, nem eszik rendesen, akkor később se fog rendesen enni. Egyáltalán nincs velük gond, nem válogatósak.)

Antekirt!

Egyáltalán nem gond a szopitok. Én sem fejek és egy mellből szoptatok. Nálunk ez így egyenlőre elég. Ha látom, hogy még kell neki, akkor adom a másikat is.
Nálunk inkább épp az szokott a baja lenni, hogy túl sok, illetve nem is feltétlenül sok, csak nagyon erős a tejleadó reflexem (Cic :D), és emiatt akkor sem könnyű nyelnie, ha nincs annyira tele, de ha picit több van, akkor nem bírja az iramot! :D:D Ha ilyenkor elengedni, akkro több sugárban spriccel.
A fejés egyébként tényleg kevésbé hatékony, mint a szopztatás. A kézi fejéssnél présel az ember, a gépinél pedig szív (értem ez alatt a kézi fejőket is, amik nem elektromosak). A baba viszont présel és szív egyszerre. Ezért jó esetben a baba sokkal hatékonyabban ki tudja üríteni a mellet, ami ugye a tejtermelés alapja.

Elmenés: nálunk ebből még nem volt gond. Én előtte megszoptatom, és akkor a távol töltött időt kibírja (persez nem egész napra kell iskolába mennem, az más helyzet,de 2-3 órát simán). Úgyhogy én nem is szoktam itthon lefejt tejet hagyni.
Ha meg már több lenne az idő, mint amit kibír, akkkor ő is jön, és útközben ahol adódik, szopizunk (pl. nekem teljesen jó hely az autó is). Ma már ez sokkal megszokottabb, mint régebben (mikor Beni született, akkor még olyan nagy bababoltokban, mint pl. a Brendon sem volt szopishelyiség, próbafülkében szoptattam :D:D).

Pelus: én még mindig próbálkozom. :D:D Most éjszakára már Liberó 4-est kapott (nálunk van itthon alapból Hanna miatt, aki azt használja). Nappalra most Pampers megy, eddig az megfogta a kakit. Ha elfogy, akkor kap egy esélyt a Babylove.
Egyébként én azt megértem, ha a baba a súlyhatáron van, akor lehetnek balesetek, ilyen a többi gyerekimnél is volt (ebből tudtam, hogy méretet kell valószínű váltani), de az annyira nem, hogy még akkor, amikor bőven benne van, akkor okozzon gondot. Simon pelenkáival, amikor hazahoztuk a kórházból, akkor is gondjaim voltak, igaz a newbornt használtuk (2-5 kg), de ő még csak 3,5 kg volt.
És arra sem emlékszem, hogy korábban ennyi gondunk lett volna (aztán persze csak lehet, hogy vissza kellene olvasnom pár éves írásaimat :D:D), pl. hogy egy éjszakát nem bír ki a pelus.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Mágnes!

Jó lesz az a kimaradt pelus a második kiscsibésznek :-)

Szilvi!

Vanish szappan, meg Dr. Beckermann folttisztító..

Niki

Máté már javából eszi a gyümiket, zöldséget. Tejpép ott csücsül a szekrényben, még nem adtam neki... Szépen fejlődik, 8100 gramm és már le is hagyta a szomszéd időre született kisfiút súlyban. Mozgásban is előrébb van!!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


deszilvi: nekem az jött be hogy wenish szappannal átdörzsölni és utána rendesen kimosni teljesen kijött mindenbQl

nika70
Salgótarján
 
 


Beszti, a pelusprobléma az adódhat abból is, hogy minden baba testfelépítése más. Gondolok itt arra, hogy van amelyiknek esetleg a pocija nagyobb és a combija vékonyabb, vagy a csípője szélesebb, keskenyebb stb. ebből adódhatnak a pelusgondok. Pl Lidi nyugodtan hízhatott volna mert nem volt a határon még hiszen hat kilóig jó lett volna a pelus és mégsem tudtam ráadni a hurkák miatt és akkor még 5 kiló sem volt. Egy hónapja a 3-as Active Babys pamperst használjuk.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Antekirt:igen, ez a kulcs-mondat: minden baba más, más a testfelépítése, és ezért nem passzol mindenkire mindegyik pelenka. Ákosnak vékonyak a combjai, de széles a csípője, ezért szívok szerintem az oldalával. Most hozatok Libero3 pelust, próba cseresznye.
Mágnes: nekünk itt hevesr s szekrényben egy alig használt pempers1, pempers2, sleep&play2+3, és egy fél csomag Libero2!!!!!! A felét kinőtte, a feléből kijön a cucc!

Én vanish folyékony folttisztítóval próbálkotam, az nem jött be, de lehet hoy frissen kellett volna beáztatni, de csak most vettem a "balesetek" után.
Vendég
 


szilvi

szappan jó

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Magi
Enyem is ma kezibaba,vagyis ma is,tegnap ota 8) Na ma be is figyelt a masfel orankenti szopi,ugyhogy kivancsi vagyok az estere,ma mar negyszer evett.
Eni s balkezes vagyok de jobbal tartom Ot :wink: Mast nem is igen tudok csinalni ,ezert ulok itt.

Beszti
Leon is pont ennyi sullyal bir :)
En isk et szopi kozott szoktam elmenni,persze csak nagy ritkan,de szerintem csak szopos babanal szinte lehetetlenseg a hosszabb tavollet.

Szilvi
Nekem a 2 napos folt is kjott a szapppannal,a folyekony Wanish nem annyira hatekony szerintem.

Kép
Kép
kataa
 
 


Szilvi, próbáld ki a Cloroxot nagyon kicsi kell belőle és tuti hatásos. Színes ruhákra is van.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kataa, én is balkezes vagyok de én meg csak a bal oldalamon tudom tartani. De jobbkézzel csinálok nagyon sok mindent de valahogy nem tudom a jobb oldalamra tenni Lidit mikor felveszem automatikusan baloldalra rakom. Jobbal tartom a popót én is :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Antekirt: és hogy használod a Cloroxot? Milyen módon?

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki: én kétféle naplót is vezetek (próbálok). Az egyikben csak röviden (mikor jön a védőnő, első séta, szopik ideje stb.), a másikban meg hosszasan ecsetelek, de azt nem mindennap írom. Tegnap Tündi kis segédlettel a hasáról a hátára fordult. Az történt, hogy altatni próbáltam, vagyis hasra fektettem. Viszont ő kinyomta magát. Közelítettem a szájához a cumival, mire ő nyomta hátra a fejét, tiltakozván. ENnek lett a következménye, hogy egyszercsak a hátán találta magát. :lol: Máskülönben én is észrevettem, hogy néhány napja már nem csak hadonászik véletlenszerűen, hanem sokkal ügyesebben a szájához viszi a kezét és szopizza. Eddig ilyen nem volt. Olyan ari ilyenkor. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Még mindig nem sikerült visszaolvasnom :cry: , de most tudok képet feltenni.
Csak annyit láttam, hogy volt az előttem szólótól, hogy balkezes. Képzeljétek, a NG-on volt az Élet az anyaméhben: ikrek, és ebben volt, hogy az ikrek önmaguk tükörképei, gyakran előfordul, hogy a baba jobbkezes, az ikertestvére pedig balkezes, mert ugye tükörkép, és akik balkezesek, de nincs ikertestvérük, azoknak valszeg elhalt a tesó a pocakban. Hogy igaz e, azt nemtom.

Puszi,Brigó

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép


Na, csak sikerül elküldenem 2 óra alatt :D :(

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó: jé, mennyire másmilyenek Jázi és Zsombor! És milyen nagy lett ez a fiú! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Beszti, én is emlékszem rád, de anno a 2004-es ősziektől is eltűntem, Márk születése után rengeteg dolog jött össze nálunk, nem volt sem időm, sem kedvem fórumozni. Akkor jöttem vissza, amikor a Lénát vártam.
Miért viselt meg a terhesség? A dokimmal azt beszéltük, hogy valószínüleg ez a hormonok tánca volt az idegeken, tény, hogy az elmúlt 2 évben rengeteg rossz és nehéz dolog történt velünk (szűk és tág) családi körben, és egyszer csak azt vettem észre, úgy a 8. héttől, hogy azokat a problémákat, amiket normálisan könnyedén kezelek, képtelen vagyok feldolgozni. Végig a terhesség alatt feszült voltam, rosszkedvű és ideges, nem bírtam aludni, folyton sírtam volna, alig vártam már, hogy a Léna megszülessen. Utána még kicsit rosszabb lett, 4 hetes volt a csajszi, amikor én úgy gondoltam, hogy a párommal szét fogunk menni, nem fogjuk kibírni a köztünk felmerülő (egyébként, utólag visszanézve, nem túl falrengető) problémákat. Aztán valahol a 6. hét után egyszercsak újra kisütött a nap, és azóta semmi bajom. Azért mondom, hogy valószínüleg a hormonok és akkorra rendeződött valami vissza a szervezetemben. Hát ennyi...

Na megyek, szeretgetem egy kicsit a lánykám, amíg a bátyja még alszik, mert utána már csak neki szabad:-)
Ja, Lénababa és Márk fotók itt találhatók, ha valakit érdekel: http://kep.tar.hu/persela

Üdv mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Hello!

Persala! Üdv újra itt, én is emlékszem rád :) Remélem most már könnyebb neked, és túl vagy a depin.

Niki! De aranyos a fiad! mamád is milyen fiatalos. Kis kokárdás :) Remélem azért ő nem ment ki csápolni a tüntetőkhöz :wink:

Antekrit! Üdv. szép neve van a lányodnak! Gyere gyakran!

Zsuzsi! De jó sok haja van a picinek! Irigy-irigy. A boxolós kép csúcs :)

Hajhullásra: Varga hajcsepp. Lehet szopi alatt is. Gergőnél használtam, javított a helyzeten, most még lusta voltam gyógynövényeshez menni :oops:

Snoopy! Hihetetlen vagy, hogy három kőc mellett még van időd tanácsokat is adni. Jó hogy vagy. szerintem sokat segítessz mindenkinek. Jelmezek tutik voltak, csak nem te csináltad mindet? Tudod mi jutott még eszembe? Mi lett a frankó kis szülésterveddel? :lol: :lol: :lol: A többieknek akik még nem voltak itt: olyan kis frankó szüléstervet írt, hgoy csak lestem: volt ott háborítatlan szülés, meg hogy gyereket nem el vinni, nem indítani, meg kis tükör a kibújásnál...erre megszült a mentőben a férjénél :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szilvi! Köszi :) a fotel meg tényleg klassz én ajánlom. Sárga kakker: én is Vanish-re esküszöm, a szappanra (forróvíz rafolyat, dörzsi, forró víz..., míg el nem tűnik. a lé nekem sem jött be)

Bunny! nagyoy ügyi akkor Máté! Kell még járnotok gyógytornára? Mennyivel is született?

Brigó! Édesek :)

Na még valami:

Lap közepén a View instructions-t megnyomni, majd a képek alatt a next feliratot. Csak hanggal!!!!!!!! És nem nagyon szidni! :wink: :wink:

http://www.winterrowd.com/illusions/

pussz, cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Hú, most nem panaszkodhatom, volt termés két nap alatt! :)

Vanish szappan, tök jó hogy szóba került, nekem is problémát okoz néhány kakifolt, amik nem annyira jöttek ki!!!

Kaki: Zöld, szóval lehet túletetés? Néha nálunk is előfordul, pl tegnap, meg ma. Mivel mi cumisüvegezünk, lehet. hogy túletetem? Most 700 körl eszik, elvileg nem, meg ha elég neki, akkor úgyis kiköpi, azátn ha még tátog, akkor kap még. Egy alkalommal 100-130-akat eszik, az elvileg nem olyan rengeteg. Szerintetek?

Napló: Én írok. Van egy babanapló, abba csek elvétve, viszont - egy előnye ennek a cumisüvegezésnek - minden nap írom ugye, hogy mikor mennyit eszik, meg mennyit fejek, fagyasztok stb, és ebbe a füzetkébe minden nap írok pár sort, mi volt, hogy volt. Így ennek tökre örülök, mert kiskoromban többször naplóztam, de mindig feladtam, de így mivel úgyis írom az adatokat, nem nagy megerőltetés írni pár sort :)

Anyatej: én lassan ott tartok, (8 liter van kb fagyasztva, telik a fagyasztó...), hogy lehet, hogy lehet, hogy majd az elejéből 1--2 dl-ket odaadnék, vagy megkeresem az Orsi által említett eszterláncot, vagy ha gondoljátok, hogy valakinek tudok segíteni, 1-2 esti tápit kiváltani, szóljatok.... :? nem tom, hogy megy ez...

Antekirt, üdv, én még nem köszöntöttelek!

A bababonuszra mennyi idő után jött a csomag, illetve füzet, vagy mi?

Más: kitöltöttem ezt a Panadolos kérdőívet, bár nem volt semmi tapasztalatom. és ma megjött a Baby on board állatka :) egy barna hód, vagy rozmár, vagy mi. És tök jó, mert tapadókorongos, apa nem akarta volna felmatricázni a kocsit :)

Nálunk a helyzet amúgy változatlan, hasfájások, bukások, kül tündérke a baba :) kezd fejlődgetni, tök jó, nap mint látni, ahogy egyre jobban figyel, ma pl sírásnál elhallgatott kicsit, amikor csak bementeb hozzá az ágyához, és meghallotta a hangom. Utána persze tovább sírt, de akkor is :) Mosolyogni nektek mikor kezdett el tudatosan? Nálunk már nagyon érik, 1-1 már talán volt jó indulattal, de olyan igazira még várunk... majd teszek fel képet, csak nekem is válogatni meg átméretezni kell. Meg egy része még nincsen áttöltve...

Ti mikor utaznátok el először a babával? gondolkodunk, hogy a május 1-i hétvégén lelépünk a Balcsira, akkor 3 hónapos lesz...

Még kérdés: körömvágás: nektek nem marad tök éles vágás után? meddig ál az, hogy csak egyenesen lehet vágni, és nem körbe? mert így marad éle, ezzel viszont kaparássza magát...

no, mi vlt még, visszalapozok az előző oldalra....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


igen, hogy én is balkezes vagyok :)

Szilvi, nálunk is a porszívó, ill az elektromos mellszívó tök jó altató :)

Niki, ez a bölcsihelyzet durva. Bunny, Zuglóban mi a helyzet, nem tudod? egyszer beleolvastam a Zuglói topicba, de nem volt még időm nagyon tájékozódni... :? :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie:
a bababónusz kábé egy hónap múlva jött meg. Állítólag ennyi az átfutás...

Mi Pannával 7 hetesen utaztunk először, akkor Anyuékhoz. Azóta már harmadjára vagyunk nálunk, és a kisaszonynak meg sem kottyan az utazás.:)

Na a panadolosat kitöltöttem én is, apa sem akar matricázni, de én rendeltem névre szóló baba az autóban matricát, Panna fényképével. Azt felrakja, mert tetszik neki:)

Lánykánk ma is nyűgi volt,alig aludt valamit, ciciből 10-20 ml-ket szopott, aztán ordított, hogy éhes.Most meg beájult, olyan álmos már...Hülye idő..remélem hamar vége a frontoknak!
Na megyek pancsizni, ez a nap fénypontja! :D

Ági

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Cic!
Köszi!
Szülési terv? Volt mindenkinél az első kórházlátogatáskor. Még tesóm illóolajat is hozott, végighalgattuk az összes CD-t amit hoztam. Aztán hazamentünk. Annak hatására nem forszírozták a szülésmegindítást. A mentőben ugyan tükörről nem volt szó, jó hogy nadrág nem volt rajtam :D , de a hasamon, mellkasomon szépen csendben, félhomályban ringatózott nem elvágott köldökzsinór mellett félórácskát és a doki nem beadta az oxitocint, amikor nem akart megszületni a lepény, hanem csak kitette a pultra.

Balkéz. Magam is azt használom írásra és minden másra. De megfigyeltem, hogy a jobbkezesek is baloldalra veszik fel a babákat. Gondolom a szívdobogás....

Zöld széklet: gyermekorvosi gyűjtés: éhezéses széklet, túletetéses széklet, védőnő: anya túl sok zöldfőzeléket eszik, stb.
Igazság: baktériumok által bontott laktóz a bélben. Oka: a) sok a laktóz, a bélrendszer enzimei nem bírják mindet megemészteni, b)a bélrendszer enzimjei átmenetileg lepusztultak, így a kevés laktózt sem bírják megemészteni
a) sok elsőtej jut a babába. Gyakran váltott mellek, túltelítődött mellek (hirtelen átaludt éjszakák, fejéssel feltupírozott termelés, először mindig a baba van mellen, fejés utána) a fejésből származó tej első részéből jut a babába sok (Winnie?)
b) felsőlégúti betegség után, esetleg Sabin csepp?, kivárás a megoldás

Baja nem lesz tőle. Hangának két hétig folyamatosan zöld volt. Még él. Lehet, hogy nem hízott akkor rekordot, merthogy jelentheti azt, hogy ha elsőtejből kap többet, akkor hátsóból kevesebbet, attól híznak csak igazán...

Kata! Hányszor szopik egy nap Leon? Hány mellből egy alkalommal? Hány percig mutat érdeklődést? Kakil, pisil eleget? A heti gyarapodása az átlagnak megfelel? Este hányszor szopik? A babák este ordítanak. Sokat, sokáig. Nem elsősorban tejhiány miatt. Mellen is kiabál? Ha ott jól érzi magát, akkor nem biztos, hogy kell neki bármi kiegészítés. Este nem lesz sok tej. Senkinek sincs, becsiszó. Amikor mellre teszed, akkor hallod, hogy az elején nyel? Van tejleadó reflexed? Márhogy este. Nap közben biztosan van, csak nem tudom, hogy érzed-e. Érzed?
Ha többet tudok Rólatok, akkor lehet, hogy tudok valami okosat mondani.

Sebészet előadás, teregetés....

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Persela!
Örülök, hogy Brigi ilyen kedves volt. Nem rokon, barát. Azóta már nem ő dolgozik ott, mert inkább intenzív osztályon ápol.

KépKép
snoopy
 
 


Jelmez: igen saját kezű alkotás. Nem gondolom, hogy valaha vásárolni fogok jelmezt. Többiek? Fogadjunk még nincs elképzelésetek arról, hogy milyen tornazsákja lesz az elsős gyermeketeknek, bár lehet, hogy az elsőbálos ruháját már megterveztétek a lányoknak.... :wink:

Ki hol tart a tervezésben?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


még két kérdés elalvás előtt :) mármint az enyém előtt...

Snnopy, szerintem elsősorban Te tudhatsz válaszolni.... szóval miért tud a baba még következő etetés előtt is bukni? :shock: :shock: azt értem, hogy ha előtte alszik, akkor gondolom az emésztés is pihizik, és ébredéskor indul be, bukik egyet. De ha nem aludt, vagy közben már volt ébren?

Másik: Ti milyen féle és típusú babaápolási termékeket haszmáltok? mi kell? fürcsikrém, sampon, egyéb olaj, krémek, stb?

Köszi, jóéjt

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Tinu, én úgy használom a Cloroxot, hogy ahol a folt van oda rácsöppentek egy kis Cloroxot és hagyom ázni, utána be a mosógépbe.

Winnie, nálunk estére mindig zöld lesz Lidi kaksija, én megkérdeztem ebből kifolyólag a védőnőnket és ő is mondta, túletetjük. Mondtam, hogy az nem lehet hiszen elmondtam mennyiket eszik Lidi és mondta, hogy valóban nem lehet akkor. Aztán megkérdeztem a gyerekdokinkat és ő mondta, hogy vannak babák akiknek estére mindig zöld lesz a kaksijuk szóval nem kell aggódjak.

A mosoly nálunk kéthónapos kora után volt, ami tényleg huncut mosoly volt, előtte csak néha néha egy elmosolyodás de az nem bizti, hogy miattunk volt.

Ami a körmöket illeti a kaparászást meg kinövi ahogy nő. Nálunk már alapból úgy született Lidi, hogy tiszta karmolás volt az arca és hatalmas körmei voltak. A nagyon intenzív karmolászás tartott egy hónapos koráig majd egyre kevesebbszer karmolta meg magát mikor sírt. Mostmár abszolute nem karmolja meg magát ahogy kinőtte a pocifájást, pedig egyenesen vágjuk.

Bukáskor meg lehet, hogy nem jól záródik a gyomra a babáknak mert még ilyenkor gyenge de majd helyre jön és ezért bukhatnak. De erre figyelni kell ha nagyon sokszor és sokat bukik. Akkor szoktak adni megkötő tápit és azt szopi előtt kell adni a babának ez állítólag használni szokott.

Babaápolási termékek közül én nem szoktam olajat használni, sampont sem mert én azt a fürdetőkrémmel szoktam helyettesíteni.
A fürdőkrém az a naturlandos Unguentum hydrophilicum nonionicum nevezetű és nagyon jó még sosem száradt ki Lidi bőre, és mivel ezzel mosom a buciját még koszmós sem volt, bár ez lehet, hogy amúgy sem lett volna.
A popsikrém meg Unguentum Infantum Fono VII., a gyógyszertárit nem bírja Lidi popsija.


Snoopy, a párom például jobb kezes és mégis jobboldalra teszi Lidit. Anyum meg jobb kezes és jobb oldalra rakja Lidit.

Brigo, abban a műsorban amit te láttál abban az volt, hogy minden terhesség ikerterhességnek indul. Én is láttam a műsort és nagyon érdekes volt. Furcsa volt látni ahogy a dokik benyúlnak kivenni a piciket és közben látom a kezét a dokinak.

Kép

Kép
antekirt
 
 


winnie:
mi egy időben a gyógyszertári babaolajat használtuk, de az kamillás, és kiszáradt tőle a bőre. Így johnsons babaolajat használunk, abból a zselés nagyon jó, nem folyik össze-vissza...
Fürdetőből még a gyógyszertári van. Anyuékhoz nem hoztuk el, így itt Johnsons fürdetőnk van, de ettől szárad Panna bőre. Viszont testápolóval szépen rendbe tudom hozni.
A sampon születése óta Nivea, én arra esküszöm, popsitörlőben,popsikrémben is.:)

Érdekes ez, mert legtöbbször én is a jobb kezemben tartom a leányzót, pedig balos vagyok. Gondolom azért, hogy a használatban lévő kezem szabad legyen.

Tiszta hülye vagyok! Itt hüledezek fél órája, hogy mekkora köd van, közben csak párás az ablak.... :D
Na megyek, szerintem rakott egy kuglófot a pelusba.. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1174462895.67.jpg[/img] Első csajszis rucink :)
[/img] Kép Apa a minden..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Clorox: de az csak fehér ruhákhoz jó, nem? :shock: :?: Nálunk meg színesek lesznek olyanok többnyire. :?
Bár most a 4-es Libero egyenlőre jól vizsgázik éjszakára, nem volt átázás és az ébredés utáni kaki is bentmaradt. :)

Antekirt!

Snoopy írta, hogy nem túletetés, hanem a laktózban gazdag elsőtej is okozhatja a zöld kakit. Azaz pl. az, ha gyakran szeretne enni a baba és mindig másik mellet kap, nem tölt elég időt egy mellen.
Pelus: tudom én, hogy a babák alkatától is függhet a pelus, de írtam korábban, hogy mi többfélét is kipróbáltunk (Pampers, Pampers Sleep&Play, Huggies, Libero), de mindnek más baja volt. Az éjszakát eddig egyik se bírta a méretében. :(
Egyébként nem olyan hurkás, persze van combija.
Szerintem az Ung. hydr. Non. és Inf. Fono a "gyógyszertári", csak a Naturland is gyártja. Sok helyen viszont tégelyben adják, én azt jobban szeretem főleg fürdetőkrémben (könnyebb kezelni). Időnként a gyógyszertár kever mást is, pl. Hanna kedvence a vaníliás illatú :!: popsikrém volt.

Mágnes!

Nagyon aranyos a csajszis ruciban! :D :D
Én ezért szeretem, hogy van egy kislányunk is, egy fiút sokkal nehezebb öltöztetni, és kevésbé változatos.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Kezdem beadni a kulcsot. :? Komolyan sokkal fáradtabb vagyok, mint az első hetekben... AZ a baj, hogy csak 6 órát tudok aludni, az meg nekem nagyon kevés. Most már napközben nem tudok aludni a deddel, mert csak negyed-félórákat alszik, kivéve mikor babakocsizik, vagy erszényezik, azt meg ugyebár én működtetem. :roll: Ma is fél négykor keltünk. :? Azóta szinte semmi alvás. Csak nyügi, meg már vagy négyszer-ötször szopi azóta. :shock:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááálmos vagyok!!!!! :cry:
NA ennyit a sírásról.

Nekem sem az igazi a folyékony Vanish, de eddig nem próbáltam a szappant az ekcémás kezem miatt. Viszont mióta áttértünk a Liberó 2-re, azóta nincs is baleset. Igaz, hogy a kaki állaga sem olyan folyós már, inkább krémes. És nincs is olyan hangja a gyártáskor. :lol:

Nem használok semmiféle kencét a gyógyszertárin kívül, mert mindenki aszonta, hogy ne tegyem. Mivel allergiás, meg ekcémás vagyok, gondolom, az öröklődő hajlam miatt jobban is teszem.

Kicsit aggódom is, szokás szerint, mert TÜndi ezen a héten alig hízott. Eddig mindig az átlag 20 deka körül mozogtunk, de most kb. a felénél tartunk és csütörtökhöz fogom viszonyítani, vagyis két nap van még. :( De nem értem, miért, mert eszik, kakil, pisil, nem sír többet, mint előtte, vagyis nem látom, hogy baj lenne. Persze parázok azért, mert anya is kb. két hónapig tudott engem szoptatni, utána tápszerpótlás volt.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?