Éljen, hogy Hajni jobban van!!!!
Annamami!
Neked gyors gyógyulást kívánok! Ez nem hangzik valami túl jól...a hócipőm tele a megfázással, taknyival, köhögéssel, gondolom Neked is!
Benianyu!
Tényleg nagyon vidám képek, a sanyán én is jót nevettem volna!
Lili meg ezt mondta nekem egyik nap (véletlenül): banyu! És nem igaza van?????
Kuha!
Bár a recept vajjal szól, én margarinnal csinálom. Próbáltam vajjal is, mondhatom semmi különbség a két íz között. DE mindkettőre vonatkozik, hogy nagyon enyhe tűzön, kevergetve szabad csak pirítani ill párolni, különben nagyon gyorsan szénné ég.
Jansen Úr megkísértése (most egy kicsit utánanéztem, igazából Jansson, a Jansen így belegondolva a norvég oldalág lehet, mindegy, nálunk már ezen a néven fut
)
Hozzávalók:
80 deka krumpli
2 fej vöröshagyma
2 deci tejszín
1 doboz füstölt sprotni (vigyázat, a dobozra az legyen írva, hogy sprotni olajban, ne az, hogy pástétom)
petrezselyem
zsemlemorzsa
kevés margarin
só, bors
Margarinon (Stahlhívőknek vajon) puhára kell fonnyasztani 2 karikákra vágott vöröshagymát, összekeverni 80 deka hasábra vágott krumplival, sózni, borsozni. A sóval finoman kell bánni, mert a sprotni önmagában is sós. A felét kivajazott tűzálló tálba fektetem, elrendezem rajta a sprotnit (a farkát le szoktam vágni), betakarom a krumpli másik felével, leöntöm 2 deci tejszínnel, megszórom zsemlemorzsával, margarincsipetet
teszek a tetejére. Egy órán át sül úgy 180 fok környékén, a sütőből kivéve megszórom apróra vágott petruskával. Valami friss íz kívánkozik mellé, ez nálunk paradicsomsaláta szokott lenni.
Azért is szeretem ezt az ételt, mert elég olcsó, a sprotnit előre be lehet tárazni (olyan 200 ft körül van egy doboz), nálunk szokott lenni biztos, ami tuti alapon petrezselyem is, úgyhogy csak a tejszínre kell odafigyelni és gyakorlatilag, a "nincs itthon semmi, mit is főzzek" kategória.
Rólunk
A hátam sokkal jobb lett és ígéretet kaptam egy ma esti újabb masszázsra is
Felolvasták egy sms-em a Kossuth Rádióban. Az volt a téma, hogy 124 ország közül, Mo. a 100. helyen áll vendégszeretet tekintetében, mi lehet az oka, amikor mi azt hisszük magunkról, hogy vendégszerető népek vagyunk.
Engem nem lepett meg az eredmény, már régen tudom, hogy nem vagyunk azok.
Ezt írtam: Mi magyarok sem vagyunk udvariasak egymással, ez mutatkozik meg a vendégekkel való kapcsolatunkban is.
(kedvenc témáim egyike a Bunkóország, tudjátok)