Új privát üzeneted érkezett!

Beusa:

Én is odaírtam az elejére: "ha tényleg rám céloztál"... Igaz, odaírhattam volna azt is, hogy ha nem, akkor viszont sorry és hamut szórok a fejemre. :wink:
Miattam nem kell távoznod, a félreértéseket meg szerintem 1,2,3 diplomával, vagy anélkül is meg lehet beszélni :wink:

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!


Sue!


Boldog hófordulót, és persze képeket is kérünk :lol: :lol: :lol: :lol:



Bujka!


Most látom, h Benedek is hófordulós :lol: :lol: :lol: :lol:




Majd még jövök.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Akkor, nem csak én olvasgatom a topikot "fű alatt"? :D De jó!!!! Bár én nem írogattam gyakran - csak ha valamihez konkrétan hozzá tudtam szólni -, de hosszú idő után ma reggel éreztem újra valami kis "otthonos" érzést olvasás közben. Szóval azt kell, hogy írjam a régieknek: "welcome home"!!! :D

Mi jól vagyunk, Jazi csak nő, már túl vagyunk a 9 kilón és közeledünk a 80 cm-hez (ezt most csak saccolom). Szopik + főzelékezik + gyümölcsözik. A lustasága megmaradt (bár megmutatta, hogy igenis meg tud fordulni, ha akar, csak ritkán akar), egyre ügyesebben üldögél, viszont a szája be nem áll. Egyfolytában dumál, egészen hosszú körmondatokra képes. Mi meg dőlünk a röhögéstől, olyan cuki, ahogy formázza a kis szájával a "szavakat".

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 

 
 

Sziasztok lányok!
Örülök hogy látom a régi neveket.Én is csak a háttérböl követtem már a dolgokat és titkon reménykedtem hogy felbukkan majd egyszer a régi csapat.Szerintem is fátylat a multra.Én személy szerint nagyon örülök itt mindenkinek.Ujjaknak is régieknek is.De valojában már tényleg azért nem volt kedvem irni mert hiányoztak a régiek. Velük együtt vártam a babámat eggyütt izgultunk mikor-hogy -miért, eggyütt szoritottunk egymásnak ha baba érkezés volt várható.Én nagyon sokat köszönhetek nektek.

Nekünk elég sürü hetünk volt.A 4 napos ünnep alatt végig vendégeink voltak a Lányomnak táncversenye volt a Lurdyban.Marvinnak még foga nincs de viszont elkezdett kuszni.Elég érdekessen adja elö a kis lábával tolja a fejét elöre ..A kaja nálunk érdekessen alakult.Napközben csak kanálal eszik este van csak cumisüveg..
röviden ennyi..
Képeket kérünk mindekitöl..Majd még jövök.Sziasztok.. :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Itt ülök a gép előtt, és vigyorgok!!!! :lol:
ÚÚgy örül a szívem, hogy benéztetek "régi csajok"!
(persze van egy kis üröm is az örömömben, nem tudom Beusát mikor bántottam meg ennyire :oops: :oops: nem akartam)
remélem nem csak egyszeri alkalom volt! mármint hogy írtatok! Ígérem megbombázlak benneteket olyan de olyan kérdésekkel :D
na de most komolyan, maradjatok, és beszélgessünk szép, jó, és fontos dolgokról! És mi az hogy egy baba képet sem látok????

na de nem tudok sajna most többet írni, mert Boti ébredezik!

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Szuper jó reggel volt,látom benéztetek hozzánk,Úgylátszik mégis hiányzunk egy kicsit a többieknek,ha majdnem mindenki írt,Ahogy egytől-egyig Nekünk is hiányoztok.

Beusa,
ahogy olvastam a régiek hszit,úgy vettem ki a szavaikból,nemigazán jönnek,csak vhogy most beleolvastak és hozzászóltak a dolgokhoz.Nemértek azzal egyet ,hogy nem jösz,hiszen akkor megint 1 embert elveszítünk ami megint csak az ittmaradtak szívnak és 10ból márcsak 9en írnánk,ami előbb vagy utóbb tényleg a topic befuccsolásához vezetne.
Én szeretném ha maradnál,de Te döntessz természetesen ,mindenkinek a hszát és döntését tiszteletben tartjuk.
És nem is értem ezt a teltházas dolgot,itt mindig,mindenki előtt nyitva van mindig az ajtó.

Beuka,
szerintem Beusát nem bántottad meg,csak kérted az egyik hsz-ben,hogy ne hozzunk fel a múltat,Ő csak próbálta finoman megjegyezni be is fejezte azokkal a mondatokkal. :)

Timi,
köszi a hófordulót,este rakok fel képeket,csak nem töltöttem le a fényképezőről és párom elvitte a kiskütyüt.

sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok Csajok!

Hát én aztán veterán vagyok a javából! Annak idején Csengővel az elsők között voltam aki megalapította a fórumot a "Fogamzás->hőmérőzés" topikokból átminősülve fiatal anyakezdeményekként.
Aztán volt egy kis idő (gyenge 6-7 hónap), amig nem tudtam jelentkezni, ugyanis még a baba születése előtt átköltöztünk frissen felépült házunkba, ahova most sikerült beköttetni az internetet.
Igy most újra itt vagyok és ragyogok! :D
Luca Sára 25-én lesz 7 hónapos 6,67kg és 67cm és így néz ki: Kép Kép Kép

KépKép
manka22
 
 


SZiasztok!

Most talán lesz egy kis időm igy a reggeli szopi után, mert később egész nap felvan.
Bocs, hogy nem is válaszoltam senkinek, de most olvasok vissza és válaszolok is.
A hosszú hétvége sok munkával telt, és ráadásul itt volt a férjem hajcsár nagyanyja is, ugyhogy egy percet nem tudtam még pihenni sem. Állandóan piszkált, hogy csináljam ezt-meg azt, meg kioktat, mintha én teljesen hülye lennék.

Edi 78

A pizzára jo sok mindent szoktam tenni, pl. halat, kukoricát, sajt, gomba, hagyma, sonka, meg lehetne még zöldségeset is, de azt nem nagyon lehet. De én szeretem még azt is, ha a szósz helyett tejföl van és abba vagy kapor van keverve vagy kakukkfű. A szószt amugy eltett paradicsomból csinálom, beleteszek fokhagymát és oregánót, meg néha még egy konzerv paradicsomot.
Dehogynem vagyok tiszta ideg ha odamegyek, főleg akkor ha apos is otthon van. De tegnap meg a férjem öccse nyult bele a szájába, ugy hogy a wc-ről jött kézmosás nélkül.
Utólag is gratulálok a 6 hónaphoz! Nagyon más lett a kis pofija, igy a képek alapján.

Sue
Nekem is csinálja szopi közben a bohóckodásokat, de csak a vége felé. Rámnéz, meg vigyorog, magyaráz, de csak nemrég. Meg most már zavarja minden evés közben, ugyhogy csendben kell lennem, és tényleg senki sem jöhet olyankor be, mert rögtön felfigyel.
Most látom ti is 6 hónaposak vagytok, gratulálok!

Goodfairy

Látom Te is meg vagy áldva az apóssal. Nálunk meg a nagyszülők izélgetnek hogy mikor lesz már a keresztelő? Majd akkor ha jobb idő lesz és tudunka kertben is lenni, mert bent nem férnénk. Meg még a férjem nagyanyja is beleszól mindenbe, nem tudom neki mi köze van hozzá hogy én koit hívok meg. Mert keresztszüleimet is meg akarom hívni, mert még nem is látták, erre ő beleszól, hogy nem kell. Hát majd azt én tudom hogy kit hívok és késssszz!!!

Melinda
Itt vagyok csak hát nem sikerült jönnöm a fentebb irtak miatt. Arti még csak szopizik, de kb 2 hét mulva megkóstoljuk az almalevet. Nem tudom hogy fog izleni neki. Már nem alszik semmit napközben, ugyhogy megy a nagyüzem. Forogni még csak most próbálkozik, de még nem megy neki.

Beuka
Köszi. Botival nagyon aranyosak vagytok! Hol voltatok? Lehet hogy írtad, bocs ha nem figyeltem. Milyen jol tartja a fejét, nekem még Arti nemigazán. Nálunk is van a lábcsapkodás álomban, d eilyenkor nem veszem ki. Lassan összeszakad a kiságy.

H Timi
Köszi neked is.

Melódia
Nagyon nehezen alszik el este, de most 2 éjjelt is ugy aludt végig hogy 10 órát egyben. Amugy nem ébred csak reggel, éjjel nem eszik, csak ritkán. De néha hallom hogy szöszmög, ilyenkor hagyom, nem veszem ki.

Most mennem kell, mert már nagyon nyűgi , pedig már több mint egy órája olvasok és irogatok, de nem végeztem, és jön apa is értem. Majd még jövök.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Jé és még a táblázatban is bennt vagyunk! Nagyon rendesek vagytok lányok, hogy nem felejtettétek el az öreglányt!
Hú most látom volt itt már balhé is, vissza fogok olvasni mindent, mig Luci nagyokat alszik majd.

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok Lányok!

Úgy gondoltam, hogy ezekért a könnyeket kicsordító hozzászólásokért a "régiektől" nekem is írnom kell!
Olyan szép, hogy azért mindenki olvasgatja továbbra is a topikot (köztük én is) csak éppen fű alatt!
Én is úgy néztem be mindig, hogy hátha jelentkezik valaki, de sajnos nem így történt, egészen ideáig! :lol:

Sokaknál a hozzászólásokat is megnéztem, hátha valahol máshol rájuk bukkanok de semmi.....

Még babafalvára is bekukkantottam, mert egyszer már a rendszer miatt volt egy költöszködés, de ott sem találtam senkit! :cry:

Nekem is nagyon hiányzik mindenki,m ezért nem írkáltam továbbra én sem!

És nagyon szeretnék én is képeket látni a gyerkőcökről, mert NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK MINDEGYIK BABÁRA EGYTŐL EGYIG!!!!!

Ákata!
A lánykáidat szemmel tartom ám mindig és hatalmasat nőttek, gyönyörűek lettek! Írtam neked e-mailt is a weboldalatokon, nem tudom, hogy meg kaptad-e?!?
Kb egy hete, még regisztráltam is, hátha fel tudom venni veled a kapcsolatot, de valami miatt a regisztrált nevemmel, ami egyébként ott is napraforgo, nem tudok belépni. :(

Szóval lányok én nagyon örülnék, ha újra írna mindenki!!!!

Puszi mindenkinek Naprafori

KépKép
napraforgo13
 
 


El kezdtem visszaolvasni júliustól. Igazából kimaradtam a lényegből, elindultunk együtt és a cél előtt magamra maradtam és nem tudtam átélni veletek a születéseket és nem tudtam megosztani veletek az élnényeimet.
Ahogy olvasok vissza az is eszembejut, mennyire sz.r volt itthon, egyedül 50 fokban, semmit sem tudtam csinálni egész nap. Be voltam zárva a meleg miatt és délután már a házban sem tudtam mozogni annyira vizes voltam és annyira nagy volt már a hasam és folyton azon gondolkodtam mennyire jó lenne, ha legalább az a nyomorult internet be lenne kötve és veletek lehetnék.
Aztán végre megszületett Luci, pontosan egy héttel előbb a vártnál, azon az esős hűvős napon, ami végre enyhülést hozott a forróságba. És ezt a gyönyörűséget sem oszthattam meg veletek, akikkel együtt indultam.

KépKép
manka22
 
 


Bocsi, nem tudom szó nélkül hagyni... Manka, ez annyira megható, amit írtál és olyan jól jön az ilyen hang ide....nyáron én is így voltam, vagyis még igyebbül, amikor előbb házat majd berendezést kerestem az 50 fokban..

Sue, nagyon köszi

Beuka, tényleg nem bántottál meg, részletek pü.ben.

Beusa
Kép
beusa
 
 


Hettie,
Brrr amit wcs kézről írtál,kiráz a hideg is.Hu az a pizza fincsi lehet nagyon annyi mindennel.

Manka,
sajnálom,hogy nyáron nem volt netetek,de remélem mostanában fogsz már jönni.

Beusa,
örülök,hogy benéztél.Remélem máskor is :D
sue

KépKép
suezika
 
 


Halihó!

Csak egy gyors helyzetjelentés: Manóm nagyon beteg, torokgyulladása van. :cry: Szombaton délelőtt rohantam vele az ügyeletre, azóta annyi változás, hogy láza már nincs. Rettentően köhög, néha annyira, hogy kihányja, amit megevett. Borzasztóan sajnálom szegénykémet, mert ráadásul fogzik is. Sokszor nem tudom, hogy a torka vagy az ínye fáj szegénynek. :cry:

Majd jövök még, de bocsi most csak ennyire futotta.

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!


Manka!


Sajnos én is vizesedtem :( :( Utáltam már járni az utolsó hónapokban, mert úgy bevolt dagadva a bokám, h nem jöttek rám a cipőim, papucsaim. Én átérzem ezt :x :x :x


Sue!


Milyen stádiumban van most a kajáltatás? Én még mindig lapítok ez ügyben. De most már tényleg itt az idő, mert a tej lecsökkent nagyon minimálisra, és tápszert adok még pótlásnak. Inkább rendes kaját kapjon ez a Drága :lol: :lol:


Anita!


Húúúúúúúúúúúúúúúú :( Gyógyuljatok meg :lol: :lol: :lol:



Hettie!


Ez a kéz téma a kedvencem :evil: :evil: Meg tudnék bolondulni amikor a kezét megcsókolgatják. Ilyenkor mindig mondom: inkább a fejét, vagy a ruháját, bármit csak ne a kezét :evil: :evil: A te ügyed meg méginkább bosszantóbb :evil: :evil: WC :evil: :evil:


Beuka!


1/2 éves adatok: 70 cm, 7660g



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Megint én :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csinálta valaki a 90 napos diétát?



A válaszokat előre is köszi mindenkitől :wink: :wink:

Muszáj lenne valahogy kinéznem nyárra :lol: :lol: :lol: :lol:




Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

BOCSÁNAT hosszú leszek!

Sue először is Boldog feledik szülinapot Vikinek! Nagyon várom a képeket!
Hogy vittétek be az Auchan-be? Kenguruba, vagy a hordozót a kocsira tettétek?
Ma voltatok dokinál a pöttyök miatt? Mit mondott? Hogy néznek ki ezek a pöttyök? (bocsi, ha már írtad)
Vikinek akkor már 3 foga kinn van?
Tényleg nagyon rendes a pap a keresztelővel!

Beusa Örülök, hogy nem haragszol :) köszi az alvás közbeni mocorgásos infót! Igen jó lenne még néhány ilyen babás hotel Mo.ra!

Gesztenye, Melódia de jó lehetett nektek a talival :) csináltatok képeket a fiúkról? Akkor tényleg egy „hullámhosszon” voltak

Ákata örülök Neked! Tényleg, a Te lányaid már nyáron 1 évesek lesznek! Ízlik már nekik az alma? Milyen zöldséget kapnak? Megszoptatod Őket rendesen és utána kapják a gyümit/zöldséget? Nincsenek akkor már túl jól lakva? Vagy nincs ilyen? Milyen napszakokban kapják?

Nózi igazad van! Hogy vagy egyébként?

Csengő Neked is nagyon örülök! „alom” :lol:
a férjem mindig azzal jön, hogy már biztos unja Boti az anyatejet, én meg mondom neki, hogy ilyen nincs! Na tessék! Akkor ezek szerint igenis előfordul, hogy belekóstol valami másba, és jobban megtetszik. Miket eszik már?

Ági sajnálom, ha úgí döntesz, hogy elmész :( de ilyet még viccből sem mondj, hogy nem éri nagy veszteség a topikot! dehogynem!

Krisszi Nektek is minden jót! Azért ha olvasol bennünket és tudsz segíteni várunk ám! Most pl nekem lenne egy kérdésem, amiben Te lehet, hogy tudnál segíteni. Lent majd leírom.

Bujka Melinda bevallom én is meglestelek egy másik fórumon, és szomorúan vettem tudomásul, hogy nem írsz már ide, Nagyon megüröltem, amikor láttalak újra itt! Boldog hófordulót Beninek!!
Nem mondod, hogy már kúszik a szobában! De jó!

Jadey tudom, nem nekem szólt, de rbea@emitelnet.hu

Jubi örülök Neked is! Te jó ég Jazi már ilyen nagy!

Tina Marvin kúszik?!?? De jó! Nem semmi! Nincs Róla képed? Nagyon kíváncsi lennék!

Manka én elolvastam az első oldalakat, és láttalak :) csodálkoztam is, hoyg hova tűntek onnan az emberkék :) nagyon szép a Kislányotok!

Hettie nagyon durva lehetet a párod nagyanyja. Hogy képzeli? Na és Wc-s kéz! Fujj!
Látod Botinak megy a hasonfekvés, meg a fogás, Ő viszont még nem hajlandó átaludni az éjszakát :(

Napraforgó örülök, hogy Te is jöttél! Hogy vagytok? Amikor legutóbb írtál betegek voltatok. Képeket Tőled is várunk ám!

Anita jobbulást Máténak!

Linda :?: :?:

Néhány körkérdés:
Ekcéma: akinél van/volt ilyen tulajdonképpen hogy néz ki? Nekünk 2 hónapja észrevette a gyerekdoki, de ott ahol akkor volt már nincs (a gyógyszertári krémmel kenegettük) de most a kezén van valami + az arcán, de ez utóbbi lehet, hogy a nyáltól lehet. Le tudná írni valaki pontosan hogy néz kis az ekcémás bőr, és mivel kezelhető?

Másnál is ropognak a bébik csontjai?

Nem kell vinnetek a babákat fél évesen vérvételre? Itt hallottam egy kismamától, hogy majd kell vinni, de erről nem tudok semmit.

Köszi! Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Timi!

Én március 6-án kezdtem a 90 napost, és a két hét alatt eddig 3 kilót fogytam. (tornázok is mellette). Már "csak" tizet kell...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Hettie,
Az előzőben lemaradt,köszi a hóforduló.

Anita,
sok-sok gyógypuszi Manócskának. :)

Timi,
Kajálással,ma haladtunk egy lépést előre,fagyasztott őszibarackot kapott,kiengedve,átpaszírozva és csak 1/4ed volt,szerintem fagyasztott íze volt,de Viki díjazta nagyon,eddig ez a gyümi volt amire nem fintorgott,holnap már kap két kis gerezdet. :)
Talán a tejcsi ügyben ,ha többet pihizel és cicire raknád többet,lehetséges lenne visszajönne a tejcsimennyisége.Próba cseresznye,de szerintem is jöhetnek a fini gyümik és zöldségek ,imádni fogod ,ahogy fintorog,meg cuppog.:)90en napos diéta,tavalyelőtt csinálta párom,Neki bejött,most anyukám csinálja utálja, de lement már 8kilo 40nap alatt.Én is ezt fogom kipróbálni,ha már nem szoptatok,nehogy elapadjon a tejcsim a diéta miatt.Czmeli vagy Edi csinálta ha jól emlékszem,remélem jönnek nemsokára.

Beuka,
köszi a 6hós megemlékezést Neked is ,holnap vagy este rakom a képeket,ugyanis Gergő elvitte azt a kütyüt ,amivel átrakom a gépről a képeket.
Egyébként az adatok:
66cm és 7600g
Auchanba,most autós ülésbe volt végig,de kiszedtem abból a meleg cuccból teljesen és volt egy csörgő a kezében,a pénztárnál kérdezték is saját? :shock: :oops: Nem is gondoltam erre és a táskám tele volt játékokkal. :oops:
Pöttyök,dokihoz elmentünk, benéztem, kijöttem,hazamentünk :lol:
ugyanis volt bent 20 köhögős gyerek.Nem tudom mit csináltak a 4 nap alatt :cry: Viszont anno, még decemberben volt egy piros folt a pofiján amire azt hittük ekcéma,és ha már itt tartok,elmondom, anno a doki azt mondta,hogy nincs a kisbabáknak ekcémájuk csak a dokik szeretik rámondani gyorsan és le van tudva.Az ekcéma 2-3om évesen jelentkezhet először egy gyereknél.És ezt Osoa is tudja bizonyítani,mert Ő elvitte Zsombort 3om dokihoz is és 2en ekcémát mondtak a 3.mást és végül kiderült nem is ekcéma.Esetleg priviben megkérdezheted Tőle.Hogy is volt ez anno,szóval megtaláltam azt a krémet,ma már 3x bekentem a pofit és a hónaalját és már múlik is.Pici apró ,rengeteg, hatalmas foltnak látszó tűhegynyi pöttyök.Ilyen a miénk kedd óta.
Vérvételről nem hallottam eddig még,csontropogás,igen Vikinek is van és hétfőn mikor kint volt gyerekdoki,anyukám erre rákérdezett,mert ezt anno Nálam nem vélte és mondta a doki ez nem baj,majd belenő a helyére.
sue

KépKép
suezika
 
 


Beuka,
megkaptad a 2. privimet is?
sue

KépKép
suezika
 
 


Halihó mindenkinek!!

Itthon vagyunk, sikerült végre bekötni a netet, penésztelenítve, festve, átalakítva a háló!!! és takarítok, még mindig, mindennap, hihetetlen....

dióhéjban rólunk: Gergő almát, barackot, banánt eszik tízóraira, utána (és előtte, meg úgy egész nap :D ) pedig tejet kap.
van 2 fogunk!!! nem sír tőle, az éjszakát is átalussza, kezdem gyanítani, hogy kamaszkorban visszakapom még ezt csőstül... :D :D :D

súly 6490, hossz 71 cm

ja, azóta még egyszer megjött, 6 hétre, képzelhetitek, mennyi tesztet csináltam addig...


remélem, mindenki jól van, holnap kezdem a visszaolvasást!

Puszi mindenkinek!!!
Vendég
 


Jubi!


Van Neked heti menüsorod is? Igazából az lenne a jó, ha több étel között tudnék válogatni. Tudom interneten van egy csomó, de ott ide-oda kell kattingatnom, h valamit kiírjak. Jó bevált menű az lenne a tuti :lol: :lol: Nekem csupán 15 kg feleslegem van.


Sue!

A tejcsim az a legelső naptól fogva nehézkesen ment. :( Örülök, h eddig is kihúztam, h mindennap tudtam neki adni. Én mindent megtettem,h eddig is kihúzzam. Elég sokat van Nekem cicin. Hajnalban kb 2*, reggel, délben, d.u, este. Még a mai napig így megy nálunk. És sajnos a legelejétől úgy megy nálunk, h anyatej+mérés+tápszer. Sajnos nem tudtam lemondani a mérlegről.Itt az idő, és a mérlegnek is búcsút kell intenem :cry: :cry: Kissé hozzám nőt. Én azt hallottam, h a 90 napos diétával a tejcsi nem apad el. Azt vettem észre, h azért ha egy etetést csak tápszerrel oldok meg, akkor a következő etetésnél bizony140-160g tejet tudok adni Dórinak. Úgy örülök ilyenkor :lol: :lol: :lol: Ez is gyönyörű dolog,h eddig is tudtam neki adni tejet :lol: :lol:

Lányok megint majdnem egyforma adatokkal rendelkeznek :lol: :lol:



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Timi!

Heti menüsorom nincsen, magamnak találom ki, hogy mikor mit eszek. Ma pl. keményítő nap volt, így rizses lecsót ebédeltem.
És én is igazolhatom, hogy nem apad el a tej...legalábbis az eltelt két hétben nem tapasztaltam változást ezen a területen. Csak néha nagyon nehéz fáradtan éhezni :D

Jó éjszakát!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi,
tutti ezer millio,billo,hogy nem csökkent a tejed?
Akkor jöv héttől én is elkezdeném,de eddig nem mertem,Nekem 11kilo felesleg van.

Timi,
Ügyi vagy tejcsivel,akkor nem is írtam semmit,Én is addig csinálom majd amíg lesz és kell Vikinek.

Képeke akkor,ha apa elment dolgozni.
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Beuka!
Sajnos ekcéma témában nagyon gyakorlott vagyok :( Marci születése után iszonyatosan nézett ki, neki a teljes testfelülete vörös volt, majd kipróbáltunk rá pár krémet és nálunk csak a szteroidos (nem kell tőle annyira megijedni, mint ahogy ijesztgetnek vele) krém, Elocom jött be. Természetesen erősen felhigított változatban, testápolóba keverve.
Mostanában (bár egyre ritkábban) száraz, rózsaszínes foltok alakulnak ki a bőrén. Nálunk így jelentkezik az ekcéma, elsősorban téli időszakban, esetleges betegségek idején, amikor az immunrendszere jobban meg van dolgoztatva.
Beninél a pelenka gumis részénél van kis pöttyös, piros foltocska, amit nem garantáltan neveznék ekcémának, viszont a dokinőnk :? annak mondta. Én ezt sima gyógyszertári testápoló krémmel kenem.
Viszont ha nagyon ódzkodtok a szteroidtól, akkor van egy lightosabb krém is, Elidel a neve. Húzós az ára, de ha nem nagyon gyulladt a bőr, akkor ezzel kezelhető.
Féléves vérvételről nem hallottam. Minek szúrkálni szegény babákat, ha semmi bajuk???!!! :shock:

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Jó reggelt!

Remélem nem jön már több viharfelhő :?

Tegnap Egeszegen jártunk,Laurát vittem neuró kontrollra,szépen tornászott,kiegyensúlyozott baba volt aki mindenkire mosolygott :D de egy kisfoku bal oldali fejkényszertartást állapítottak meg.Arra egy újabb specíális nyaktornát mutatott a gyógytornász.Eggyel több vagy kevesebb már mindegy,2 hónap múlva megint menni kell.
Mikor elindultunk csak az eső esett,kertvárosba havaseső,Zalacsánynál meg már a hó szakadt...nagyon fincsi volt úgy vezetni,ráadásul az ablaktörlő lapátja is nyikorgott :? De minden rendben volt,Laura is élvezte az utat,odafelé aludt,visszafelé magyarázott és a nyálát csorgatta a biztonsági övre. :roll:

Ekcéma,Laurának is volt a kis nunija felett :( piros volt a kis bőre egy jó 2 centis helyen,Elocom krémet írtak rá,4 nap után el is tünt,pelusmárka váltás is volt,hátha az okozta:DM-es helyet most Liberó van,azthiszem marad is.

Hajrá fogyizók!!Azért ebben a rossz időben nehezebb lesz,mikor az ember egész nap csak bent van és úgy enne valamit...pláne a gyümi napon.... :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok Régi Csapat!

Manka, jéééééééééééééé :wink: de jó újra látni! Angel, Tina - titeket is :wink:

Beuka, sajna ekcémában én is otthon vagyok. :cry:

Szóval először csak száraz, rózsaszínes foltok voltak Ricsin. Kitaláltam, hogy kétnaponta fogom fürdetni - szigorúan gyógyszertári fürdetővel - és akkor el is múlt.

De jött a hozzátáplálás, dokink nem írta fel a Sinlacot, hanem csak a Milupa HA pépet: Ricsi bőre ISZONYATOS LETT tőle. Égővörös, száraz foltok, elborították az egész hátát, karját, lábát...Mert sajna a HA pépben is van tej, csak hidrolizált.
Először kaptunk egy gyógyszertári A-vitaminos testápolót - kb annyit ért, mint halottnak a csók :wink:
Akkor ajánlották a csajok :wink: a Linola fettöl fürdetőt - ez tényleg nagyon jó és használ is, de sajna nekünk még a szteroidos kence is kellett ahhoz, hogy elmúljanak a foltok. Ja, és persze: SINLAC. :wink:
Nagy nehezen felírta a dokink. Az a szomorú, hogy Ricsi hetek óta szenvedett, pedig már a hozzátáplálás előtt szóltam, hogy tutira baj lesz a bőrével.
egyébként úgy tudom, hogy atópiás dermatitisz a hivatalos diagnózis, keress rá a google-ben, hátha látsz még valami hasznos tippet.
Az tuti, hogy nem szabad dörzsölni a bőrt, csak szépen itatgatni róla a vizet, illetve, ha esetleg nem fürdeted mindennap, az sem árt, sőőőőt. :wink: Mi úgy csináljuk, hogy egyik nap 'macskamosdás', sőt, inkább alváz- és arcmosás :wink: , másik nap fürdés.

Remélem, elmúlik! Drukkolok!
Vérvételről nem hallottam, nekünk nem volt.

Tina, bejött nektek a Zapp? :wink:

Sziasztok,
Krisz

ui: diétázóknak ajánlom: www.cityfood.hu. 4 féle fitnesz-menüjük van, olcsó (az e heti ebédem 2600 ft volt) és finom.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Laura megkapta az első kiscipőjét.A barátnőm hozta Londonból.
A háttérbe éppen tornászik :lol:

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Beusa, anno ilyen hangokkal volt tele a topic. Ezért szerettük. :lol:

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Szép napot, mindenkinek!!

Csak hallkan jegyzem meg, hogy 3 napja öröm olvasni a topicot! :wink: Pssszt! Nem szóltam! :wink:

Szíjjjaaaaaa krisssziiii!!

Örülök neked, banyesz!! :lol:
Sajnálom, hogy ilyen gondok vannak Ricsi bőrével, anno fatinál mi is küzdöttünk vele eleget!! :cry:
Sajnos ez a bőrártalom, hozza magával az allergiát, vagyis pont fordítva!! Vagyis az allergiák előfutára az ekcéma! :cry:
fati örökölte, mint az ekcámát, mint az allergiát!! Most értünk el 8 éves korára arra a szintre,. hogy úgy-ahogy tünetmentes, de nyáron, még mindig foltos, száraz az arca!
Nekünk az Apulain kenőcs, krém jött be, van, mind a kettő belőle, higítva, mosdatókrémmel!! ez szteroidos, de sajna más nem segített!!És arra kell törekedni, hogy a bőr soha ne száradjon ki, tehát bőrgyógyász által felírt zsíros krémet kell használni!!

Amúgy mizujs veletek? Ricsike mekkora már, miket csinál? :wink:

Nálunk most ezerrel megy a hiszti, 2 napja, front van! :roll:

Linda!!

Király a cipő!! Nagyon tetszik ez a képbeállítás!! :wink:

beuka!!

A csontropogást említs meg a dokinak, lehet, hogy szükség lenne átmenetileg a D-vitamin adagjának emelésére! Az elején Pistikének is ropogott, de mostanában nem észlelem!!

Gesztenye!! Kérjük a közös képeket!! :wink: Mizu veletek??

Örülök mindenkinek névnélkül, akki jött, csak így tovább, de mennem kell, mert bömbi vaaaan!!! :wink:

puszka!! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Micsoda hülye szél van már megint! :evil:
Azt mondta reggel a fickó az rtlelen, hogy ne is számítsunk mostanában olyan időre, mint ami múlt héten volt :cry: :cry:

Sue nemrég olvastam pont egy kismamában, hogy meghurcoltak egy anyukát az Auchan-be, mert babakocsival volt benn, meg táskával, és átkutatták. Nagyon durva volt. Azért látom Nálatok is rákérdeztek.
Jól tetted, így hogy nem maradtál ott a dokinál. Nálunk más fajta foltok vannak. Olyan pici pattanásszerű kemények a nyakán szoktak lenni, nem túl pirosak, én azt hintőporozom, mert úgy gondoljuk, hogy befülled.
Köszi a csontropogásos infót, megnyugodtam.

Bujka, Sue, Krisszi köszi hogy leírtátok az ekcémás tapasztalatokat. Nálunk először a fülénél volt, amire a dokink egyből rávágta, hogy ekcéma, de utána hozzátette, lehet, hogy a sapka alá befülledt.
Most mindkét felkarján szinte ugyanott van egy-egy folt, ami ilyen sárgás, nagyon száraz felületű, néha kipirul. Kenem a gyógyszertárival, a pirosság elmúlik, de ugyanolyan száraz marad. Bujka Te írtad, hogy Marcinál is ilyen száraz mostanában. Akkor az lehet, hogy az :( a szájánál gondolom kicsit a nyál kikezdte a cumi alatt
De úgy látom nálunk azért nem olyan durva a helyzet, mint Marcinál, és Ricsinél.
Holnap megyünk beadatni az agyhártyagyuszi elleni 2. Vakcinát, majd rákérdezek, hogy az-e, meg a krémekre is.
Akkor ez a vérvételes dolog úgy néz ki nem volt igaz, reméltem is.

Krisszi azt azért nem értem, hogy miért nem írják fel a Sinlac-ot még ilyen helyzetben sem??? vagyis csak noszogatásra :evil:
Rá fogok keresni a dermatitisz-re, köszi! Jó hogy írod a dörzsölést! A fürdetést egyenlőre még nem hagyjuk ki, de ha súlyosbodik a dolog, akkor igen.

Angel végre! Örülök, hogy itt vagy! Takarítás :? kitartás, legalább nálatok már meglesz húsvéti + tavaszi nagytakarítás. Hogy viselte Gergő a nem otthonlétet? Ilyen csendben kibújtak a fogak! Ez igen! Ezek szerint még sokat szopizik! A banán hogy tetszik neki? (csak mert olyan ellentmondó vélemények vannak róla)
Már Ő is elmúlt fél éves! még nagyon hiányoznak a Ti adataitok a táblából, megírod majd (4 5 és 6 hós súly + hossz) amit megadtál az a 6 hós?
Tesztek :) jaj szegény gondolom milyen izgatott voltál!

Timi ügyes voltál a tejjel! TE mikor államvizsgázol?

Linda ketten voltatok csak a kontrollon? Ezt a fejtartást látni is lehetett? Hóesés :(
cuki a cipő! Meg Laura hátsója is :lol:

Melódia meg fogom említeni a ropogást. A D vitaminról jut eszembe, egyszer Á.Kata írta azt hiszem, hogy 3 havonta cserélni kellene a Vigantol olajat? Tudsz erről valamit?

Kép
Kép
beuka
 
 


ne makartam kettőt írni, csak véletlenül elküldtem az előzőt :oops: :oops:

Lányok! aki már elkezdte a hozzátápit (akár még csak almával is) már elhagytátok teljesen a heti K-vitamint???

Tegnap katam postán 2 Libero Midi mintát. Egész jó! Bár mi még mindig minit használunk, habár a súlya már felette van, de még mindig jó rá, és a nagyobból kifolyik a kaka.
ja és Pempers-t, pedig nagyon ellene voltam ,de már megszerettem, mert olyan pici, nem akadályozza annyira a mozgásban. no meg persze Huggiest.

na jó, ha senki nem akar fényképet feltenni (max egy cipőcskéről, meg egy popóról :lol: bocsi Linda), én elkezdem.

Nálunk motanában az a játék, hogy hasra teszem, majd beletemeti az arcát a párnába, utána felnéz, és vigyorog.


Kép Kép

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok! :lol:

Linda!
Nagyon menő a cipő! Én is vettem már Jazinak, bár nem ilyen cuki, de átmenetileg megteszi. Gyorsan kellett - lekerült az anorák -, hosszútávra majd nézek valami jobbat. De cipőben már olyan "nagylányos" :D
Képzeld, nekem a gyümölcsnap telik a legkönnyebben. Jövő héten lesz az első víznapom, hát, attól azért tartok...Sokszor eszembe jut, hogy ha most nyár lenne, milyen jóllakhatnék gyümölcsnapon egy fél görögdinnyével :D

Sue!
Szerintem nem csökkent a tejmennyiség, de tutti biztosat azért nem tudok mondani, hiszen nem mérem, hogy mennyit szopik Jazi... Ha még nem adnék hozzátápit, akkor nem mertem volna belevágni a fogyókúrába, így nem olyan nagy a kockázat. Szerintem próbáld meg, és ha úgy érzed, hogy változott valami, akkor gyorsan hagyd abba...

A múlt héten azt mondta a védőnőm, hogy nyugodtan adjak narancsot Jazinak :shock: Csodálkoztam, hiszen a citrusféléket nem ajánlják egy éves kor alatt. Erre az volt a válasza, hogy ez igaz, de narancsot mégis adhatok. Megkérdeztem: az nem citrus féle??? Válasz: de, az. Egy kissé ellentmondásosnak tűnik a dolog, így inkább hanyagolom...

Szeretném megkérdezni azoktól, akik már esetleg használtak DM-ben kapható Baby Soft és Babylove márkájú pellust, mennyire elégedettek vele? Holnap megyek a DM-be, és vannak kuponjaim. Érdemes venni, vagy csak pénzkidobás?

Még lenne egy kérdésem azokhoz, akik Liberót használnak. Nálunk a kezdetektől bevált, de amióta az aktuális csomagot használjuk, éjszaka menetrendszerűek az átázások. Megnéztem, hogy mi lehet az oka, és azt láttam, hogy a comb közötti gumírozás melletti külső fodor felemás méretű. Nnna, inkább megmutatom:
Kép
Ez "normális", vagy egy selejtes csomagot fogtam ki? Megnéznétek? Köszi!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Beuka!
Nálunk a K-vitamint csak az első négy hétben kellett adni :shock:

Aranyos Boti, ahogy játszik!! Nagyon huncut arcot vág :)

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Krisszi, de jó, hogy megint itt vagy!!!!! :D :D :D
Vizsgáid?
Szkata, Tina, Nózi, Bujkamelinda, Csengő, Jadey, Ákata nagyon örülök, hogy itt vagytok! :D :D :D ( bocs, ha kimaradt valaki!)

Szegény Ricsi, rémes lehetett ez az ekcéma dolog...jó, hogy javult a helyzet.
A dermipsor cégnek van ilyen problémára testápolója, samponja, krémje, én a sampont használom és jó. Bár attól félek, hogy kisbabáknálmég nem használható. De a biztonság kedvéért nézd meg a honlapjukat.

én ma döntöttem el, hogy nem eszem több szalámit, felvágottat, mert dugig van mindegyik adalékanyagokkal, nitrites cuccokkal...nekem a fejemen vannak ilyen ekcéma szerű izék, a csikoval már rég leálltam, most a többi édességet is tiltólistára teszem. Na meg ezeket a gyorsérlelésű dolgokat. (szalonna marad!!!!)

lehet, hogy mostanában csak napi egy benézésre lesz időm, mert újabban az az általános, hogy csak a szopizások idejére van időm leülni...az meg már csak 10 perc per alkalom...régi szép idők, amikor még másfél óra volt egy szopi....napi ötször szopizik, délelőtt van csak gyümölcsidő, persze szopival kombinálva. éjjel nem kel, viszont a nappali alvást hírből sem ismerjük..ja, és az almát legjobban úgy zsereti, ha mellé be tudja tömni mindkét (!) lábát is..hát igen, az alma sajttal a legjobb....

fotót majd rakok fel, csak tudnám, hol a kábel hozzá... :oops:
(végül is 2 konténernyi sitt és szemét lett, 8 köbméter... a négynapos ünnep alatt ajtókat festettem, szóval kipihentem magam. :wink: )

Beuka, én is örülök, hogy itt vagyok!!!hiányoztatok...
Gergő jól viselte a dédiék kényeztetését, viszont ők megsiratták, amikor hazajöttünk...majd megszakadt a szívem értük...
A fogakkal tényleg nagy mázlink van, összvissz 3-szor vetettem be a dentinoxot. A baánt is szereti, de max. egy 2 cm-es darabot pépesítek a barackjával, mert ha többet kap, akkor nagyon szorulása lesz. Az őszibarack nagy kedvenc, ha meglátja, már hajol is előre, kalimpál, gagyog, és csak nyeli. egyelőre még csak ezt a három dolgot eszi, de lassan jön a répa is.
RÉPÁVAL KAPCSOLATBAN: A VÉDŐNŐ ÉS A DOKI IS SZIGORÚAN A LELKEMRE KÖTÖTTE,HOGY EGY ÉVES KORIG RÉPÁT ÉS CÉKLÁT CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BÉBIÉTEL FORMÁJÁBAN (ÜVEGESEN) ADHATOK.
Ebben csak az a vicc, hogy pl. egy barátnőm erről nem is tudott...az indok asszem az, hogy ezek a zöldségek tovább megőrzik a méreganyagokat, és ebből a szempontból még a bio sem megbízható. Nem tudom, mennyire helytálló a dolog, de inkább nem kísérletezek...

apropó, fluort rajtunk kívül kell még adnia valakinek?


Beuka, adataim 6 hónaposak, 5 hónaposan 6080 volt, 4 hónaposan 5770. A hosszt nem tudom, mert akkoriban ahányan mérték, annyiféle lett...
K vitamint az első szilárd kaja adásától nem kell adni-legalábbis nekünk.

Jubi, én mindkét dm-est szeretem, anno a babysoftnál reklamáltam egy selejtes csomag miatt, és egy hónapra rá küldtek 8 csomag "kárpótlást"...azok persze jók voltak. A babylove is jó, kicsit szélesebb a lábközti rész, mint a Liberoé, de nem rossz. én most Liberózok, és igyekszem a nagyobb kiszerelést megvenni, úgy olcsóbb a darabár. A kép alapján ez egy selejtes csomag lehet...írj levelet a gyártónak, mellékeld a rossz pelust, sztem tuti neked is küldenek. (csak a külföldinek írj, azok inkább hajlandóak ilyesmire)


puszi mindenkinek, ha tudok, még jövök ma, most főzök...

Angel
Vendég
 


Sziiiiijaaa Bujka, Krisszi!

De örülök nektek!

Lányok köszi az együttérző szavakat és köszönöm a bókot Luci nevében is!

Időjárás: Luca két napja depis, mindenen egyből kiakad és visít, folyton szórakoztatnom kell (most épp a kutyákkal kommunikál az üvegen keresztül), lehet, hogy hiányzik neki a séta is, de ilyen időben kinek van kedve sétálni.

Fogyókúra: még vasárnapig tart a 2 hetesem, eddig 3kg, de már jövő hétre is megrendeltem a Norbi kaját. Kipróbálom, aztán lesz ami lesz.
Az az érdekes, hogy csak 5 kg maradt rajtam, de többnek látszik. A karomat egy konyhásnéni is megirigyelhetné és a bőröm mindenhol olyan mintha bárányfelhőcskéket dugtak volna alá :D

Jaaaajaaj! Elmentek a kutyákok az ablaktól. :(

Akkor megtanítom kiscsajszit netezni :)

Betegség? Lucának egy hónapja csomót találtam a bal mellében. Doktornéni azt mondta figyeljem, ha nő azonnal vigyem be, ha nem egy hónap múlva megnézi tanácsadáson. Nem nőt, de nem is múlt el, beutalta uh-ra, mire mentünk elmúlt, uh-n nem találtak semmit, csak, hogy az a melle duzzadtabb és 2mm-el nagyobb mint a másik. Ez múlt héten volt, tegnap megint találtam csomót , de most mind a kettő cicijében. Doktornéni azt mondta az uh-n nem találtak semmit, akkor nincs is semmi baj, valószínűleg az én hormonjaim vicceskednek nála. Csakhogy alig szopik már, van hogy egész nap nem.
Hallott már valaki ilyenről, vagy van valakinek tapasztalata?
Nem vagyok ugyanis teljesen nyugodt.

KépKép
manka22
 
 


Angel!

OK, már meg is jártam a postát, remélem engem is kárpótolnak a Liberosok :wink:
Köszi, hogy leírtad a tapasztalatod a DM-es pellusokkal kapcs., akkor holnap veszek.

A répáról én azt olvastam, hogy a két végét le kell vágni, mert ott gyűlnek a méreganyagok. PErsze én is csak üveges merek adni, biztos, ami biztos.

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Angel
Mióta Luca megszületett egyáltalán nem kívánom a szalámikat és felvágottakat, nincs is itthon soha, a férjem sem vesz, pedig azelőtt mindig azt ettünk.

Répa: alig van olyan bébiétel amiben nincs répa, ezért Lucinak tök sárga az orra, vagyis most már nem, mert odafigyelek rá, hogy ne olyat kapjon, de alig van választék.

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok!

Manka, utánanéztem egy gyerekdokis könyvben a mellduzzanatnak, de semmi....nem lehet esetleg nyirokcsomó?
Azt hiszem, az endokrinológia foglalkozik belső elválasztású mirigyekkel, esetleg erre lenne érdemes elindulni. De ha az uh negatív, akkor sztem sincs baj. Jó, hogy megint velünk vagy!!! és nagyon szép a kislányod!

Jubi, ezt találtam uabban a könyvben:

"déligyümölcs (narancs, banán) csak 6 hónapos kortól javasolt." eszerint lehet...egyébként őrjítő, hogy ahány doki, védőnő, annyi tanács...
4 hónapos volt gergő, amikor a doki azt mondta: ugye, anyuka, akkor 6 hónapig csak szopi? mondtam, hogy naná. Másnap kijött a védőnő, és közölte, hogy el lehet kezdeni a gyümölcslevek adását, hogy szokja az ízeket a gyerek. Persze nem kezdtem el semmit, csak az agyam szállt el...

Krisszi, jól emlékszem, te akartál levelet írni az illetékeseknek egységes csecsemőtáplálási protokoll ügyben? rájuk férne...

Körkérdés: mikor kell/ajánlott/szabad a második étkezést is gyümölccsel, főzelékkel kiegészíteni?

merthogy most megy délelőtt a gyümölcs, lassan a répa meg a krumpli jön, de a többi 4 étkezés az tejes. Mikortól jöjjön a köv. fázis?

Gesztenye, hogy vagytok?

Győzelem!!!!!ALSZIK!!!!NAPPAL!!!!A FIAM!!!! CSODA!!!!

Puszi, Angel
Vendég
 


Sziasztok,
Akkor felrakok,pár összehasonlítós képet.Ezzel még adósotok vagyok tegnapról :)

Kép
pár percesen
Kép
Másnap a kórházban
Kép
itthon 3om naposan
Kép
Kép
És itt már fél évesen
sue

KépKép
suezika
 
 


Angel!

Nekem azt mondta a védőnő, hogy egy ilyen korú és súlyú gyereknek (7 hónap, 9 kg) napi két főzelék és egy gyümölcs az adagja. Mi még itt nem tartunk, nekem kicsit soknak tűnik...

Nálunk a következő a menetrend: éjszaka egy szopi, reggel tápszer, délben főzelék, délután 2-3 óra körül egy szopcsi, 5-6 körül tejbepapi gyümölccsel, fürdés után szopcsi+tápszer.

Örülök, hogy alszik Gergő :D

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

De jóóó hogy visszajöttetek, Krisszi, Bujka, Ákata, Angel, Jubi, Napraforgó, és Manka. (ha vki kimaradt, akkor elnézést!)

Beuka
Nekem is van ekcéma a kezemen. még 10 éves koromban kezdődött, elmúlt, és néha előjön, de most nagyon. fáj, éget és viszket, nagyon száraz és hámlik, meg bereped és vérzik is, meg vannak olyan kis hólyagok is rajta. anyukám munkatársa kevert régen rá krémet, de már nem dolgozik, így sajna nincs rá elég jó szer. attól meg elmúlt rögtön. a lényeg az hogy nem szabad vakarni, meg dörzsölni, mert azzal terjed. arti is betemeti az arcát ha hasra teszem.

Melinda
jó ez a kiscipő, én is vettem Artinak egyet.

én is akarok majd fogyni, de nem a kiló a lényeg, hanem a centik, mert sztem én már nem leszek 49kg, meg nem is szeretnék. combról, fenékről meg hasról szeretnék majd fogyni.

Manka
nem lehetett könnyű neked sem, én i vizesedtem. de a tél az még rosszabb volt hogy nem tudtam menni sehova, és egyedül voltam.

megyek, mert már nem bír magával..

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Na akkor most írok is :)
Hu most nézem betöltötte a Viki képei az oldalt
Kisebbre kellett volna kicsinyítenem :oops:

Beuka,
Micsoda játékdzsungelja van Botinak,:)
K-vitamin Nekünk a 16. hétig kellett szednünk.Amit Krisszék írtak ekcémáról elszomorított,hiszen akkor mégis létezik bébiknél az ekcéma?Vagy ez is olyan ahány doki annyi féle diagnózis?Vigantolról majd megkérdezem,de akkor miért van odaírva ekkor csinálták és eddig jó?Vagy esetleg felbontatlan állapotában jó csak?

Krisszi,Bujka,
ez az ekcémás dolog nagyon rossz lehet gyerekeknek,mivel az még viszket is ráadásul.Nekem doki azt mondta csecsemőnél ilyen nincs,de akkor mégis létezik :(
akkor mostmár ugye jöttök töbször is ha van időtök és kedvetek?

Angel,
De jó tudtál jönni ,már nagyon hiányoztál,ideje volt befejezni a felújítást :)
Alma-láb-sajt :)
Gyorsan találd meg azt a kábelt,mert várjuk a képeket Gergőről.
Hozzátápit, ahogy vártam anno ,most olyan marha tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban,mikor kell adni,mennyit?Vikibe alig lehet valamit belepréselni,most rájöttem arra,ha almalevét csőrős pohárból adom megissza mindet,de kanállal nemigazán eszi.péptől öklendezik,répa tetszett neki almával,most meg az őszitől fáj a pocalja.Úgylátszik olyan lesz mint én,nem lehet neki őszit adni majd.Ja és 3om hete próbálkozom vele,de 10 mokkáskanálnál többet nem kért.Cicizik ezerrel.Főzelék ,hogy mikor fog nálunk terítékre kerülni , :oops:

Jubi,
Én eddig dmes pelust használtam,csak marha pipa vagyok ám rájuk,amikor nekem kell pelus soha nincs pont az a fajta.Múltkor 1 hetet vártam a midire,majd kértem rakjanak félre és telcsizzenek nekem ,mert gyerekkel nemtudok mindenap elmenni megnézni jött e áru,most kéne a maxi,hát persze,hogy nincsen,mert új csomagolást kap és nem tudják mikor jön,vettem ökopelust az nagyon durva volt az anyaga,most liberót vettem,ez is jó,de majd ha lesz dmes visszatérek hozzá.Ja és nekünk sem egyforma amit kérdezel,de nekünk azért nem annyira.Szerintem nem ez a külső fodor fogja fel a pisit ott valami más lehet a bibi,bár lehet nem.

Manka,
Nem lehetne úgy elvinni uhra,Lucát,hogy most itt érzem a csomot,gyorsan nézzék meg?Ez bejelentkezős ugye? :cry:
De ha az uh azt mutatta akkor szerintem sincs gond,akkor érezted a csomot mikor nézték?Nekem kb 5éve fedeztem fel a bal cicimben egy csomot,hu megijedtem marhára, rohantam dokihoz vele,2hétre rá kaptam időpontot majd amikor nézték majdnem sírtam mi lehet az a bigyó ott,erre közölte a doki,semmi baj az csak egy tejmirigy majd ha szoptatok elmúlik.Na most szoptatok és annyira fáj az a mirigy néha ,hogy csak na.Azért menj el más dokihoz is ha az megnyugtat.

Most mentem,mert visszük mi is Vikit dokibához ezekkel a pöttyökkel,tényleg megmutatom,szerintem lehet látni a kis pofiján
Kép
dugultam,megyek
sue

KépKép
suezika
 
 


Suezika
Nagyon szép a kisbabácskád. Az uh bejelentkezős, más dokihoz meg nem akarok menni, mert nagyon szeretem a doktornőt és bízok benne, csak na......De valahogy olyan nagyon hormongyanús nekem is tapintásra. Nem mintha sokat tapintottam volna ilyesmit csak valahogy tényleg olyan.

Hettie
Hogyhogy egyedül voltál?
Télen itthon volt a férjem, ugyanis ő kertépítő és sokat sétáltam télen is, Lucit jól bebugyoláltam a kocsiban, nem voltak nagyon minuszok sem.

Angel
Köszi hogy utánanéztél! Köszi a bókot. Raksz fel képet Gergőről?

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok!


VÉGRE ELALUDT DÓRI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ! Egész nap egy szem hunyást nem tudott Nekem produkálni. Éjjel is elég rosszul aludt :cry: :cry: :cry: Biztosan ez a szeszélyes időjárás. Csak kb 1 hónapja műveli ezt a rossz alvást éjjel. Dórim tegnap hátrafelé kúszott, és tegnap volt az első nap, h félig négykézlábra állt, és hintázott előre-hátra. Biztosan ezért aludt nyugtalanul éjjel, mert átélte a nappali tevékenységét. Ilyen van szerintetek????


Jubi!

Még egy alkalmas időpontot kell néznem, és kezdem a 90 napos diétát :lol: :lol:


Sue!

Gyönyörű Viki baba. Milyen szép kis haja van :lol: :lol: Remélem ma már tud valaki vmit mondani a pöttyökkel kapcsolatban. Tejcsi :cry: :cry: Ma 20 g volt. De nem adom fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Linda!

Nagyon nagycsajos lesz abban a cipőben :lol: :lol: :lol: Ez a nyaki dolog miben nyilvánul meg? Csak azért kérdezem, mert Dóri csak jobb oldalra fordul, és úgy is alszik este is. Bal oldalra nem fordul. Még régebben volt olyan is, hogyha felvettem csak a jobb irányba fordította a fejét, és hiába mentem át a bal oldalra, oda nem fordította a fejét. Persze PÁNIK :cry: :cry: , de Dr-nő azt mondta idővel ez megváltozik. Most ezzel nincsen már gondom :lol: :lol:


Melinda!

Az éjszakátok is ilyen nyügi volt??????


Beuka!


Pont ma akartam írni, h mikor jössz vizsgázni? Én szombaton megyek. Még nincs itt az államvizsga ideje. Még van egy teljes ciklusom. Remélem összefutunk egyszer :lol: :lol: Édesek a képek :lol: :lol: Nálunk pont ez abaj este, h Dóri így találja magát( arccal a szivacsnak), és ezzel nem tud mit kezdeni. Akkor jön asírás, és onnantól kezdve Nekem meg az altatás :cry: :cry: Én a Pampersre esküszöm eddig nekünk bevált. Lehet ha Dóri már nagyobb lesz akkor nem lesz jó. Mert hallottam olyat, h kifolyik a pisi amikor már izegnek-mozognak. Próbáltad már a active fittet? Tök jó :lol: :lol:


Angel!


A babáink között pontosan 1 nap korküli van a kisfiad javára :lol: :lol: Nálunk is kedvenc a kis papmers viziló :lol: :lol: :lol:







Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Jubi mi az, hogy víznap?? Csak nem az amire gondolok?? Az nagyon brutális lehet :?
valóban érdekes a pelus. Remélem sikerrel jársz!
Nekünk a K vitaminra azt mondták addig kell, míg csak anyatejet kap. Mi még adjuk.
Te nem raksz képet a hatalmas lányodról? Hihetetlen, hogy 80 centi körül van!

Angel Gergő nappal egy percet sem alszik?? Na de most olvasom, hogy végül elaludt! Mennyit sikerült? Ja vettünk olyan járókát, mint amilyen nektek van, csak kisebb.
Ha nem aludt volna mellettem Boti (épp a járókában ilyen sem volt még :))hangosan felröhögtem volna az alma+sajt poénon :lol: ! De cuki lehet! Miben eteted, hogy oda tudja húzni a lábát?
Úgy látom nagyon jó evő a kisfiad! Igen a banánt a szorulás miatt kérdeztem. De akkor vegyítve mehet.
A répa dolgot még én sem hallottam. De ha belegondolunk logikus lenne, hisz a gyökér vesz fel mindent a földből, és raktározza. Én is rá fogok kérdezni. Fluorról nem tudok! Mióta adjátok?
Köszi az adatokat! várom a képeket!

Manka elhiszem hogy nem vagy teljesen nyugodt. Azt tudom javasolni, hogy amikor érzed azonnal menjetek el újra UH-ra. Lehetséges ilyen, hogy a mama hormonjai bekavarnak?

Apropó mellbimbó, bocsánat, ha nagyon bugyuta a kérdés nálatok kinn van a babák mellbimbója?

Sue micsoda hatalmasnak tűnik Viki a szülésznő (?) karjában! Szép baba volt akkor is, de most! Csodálatosan szép! Annyira jó hogy ilyen szőke a haja!
Nem is nagyom a képek! Még jó, hogy nem kicsinyítettet le.
Játékdzsulgel: bevallom az össze kabala állat az enyém volt. Megörökölte, de már úgy örültem, hogy meglett a járóka, és el tudom rakni őket :) a rágókák, + a forgó az övé :) ja és a szélén vasalt ruhák vannak, az volt a legközelebbi pakolóhely .
Látod a K vitaminban sem egységesek az álláspontok, nem csodálnám ha az ekcéma is ilyen lenne :?
A vigantolt egyszer azt hiszem Kata írta, de más nem erősítette meg, holnap megkérdem.
Igen lehet látni a pöttyöket :( kíváncsi vagyok mit mond a doki!
Nekem szülés után duzzadt meg egy mirigyem a hónaljamban (lehet, hogy írígy lett :lol: ) a tejtermelés miatt, de elmúlt. (oxitocinos tamponnal az orromban :? )

Hettie fúú nagyon rosszul hangzik, amit az ekcémádról írtál :( szörnyű lehet.

Timi gratula a kúszáshoz és a négykézláb próbálkozáshoz! Nem tudom mikor megyek vizsgázni. Szerintem áprilisban. Azt már eldöntöttem, hogy muszáj lesz halasztanom (ez lett volna az utolsó félévem, de a diplomadolgozatot nem tudtam megcsinálni). Megcsinálok annyi vizsgát, amennyit csak tudok, és jövőre folyt.köv. éjjel kellemetlen lehet ha Dori „befordul” :(

Kép
Kép
beuka
 
 


Beuka!


Akkor áprilisban biztosan tudunk talizni :lol: :lol: :lol: Nálunk sincsen 1/2 éves vérvétel. K vitamint Nekem azt mondta a Dr-nő, hogyha több tápszert adok Dórinak, mint anyatej (több mint a felét), akkor már nem kell a Kvitamin. Most azt mondta ami itthon van azt már adjam neki oda 2 hetenként, és akkor vége. Igazából akkor már úgysem kell,mert jön a hozzátápi :lol: :lol: Ahogy elnézem már mindenki ad a picinek gyümit+levet+főzeléket. Ezek szerint csak én vagyok ilyen mazsola :( , h még nem kezdtem el Neki adni. Dr-nő, és védőnő nincsenek nálunk sem egy hullámhosszon :cry: Dr-nő már 4 hónaposan mondta adjak Dórinak gyümit, Védőnő meg azt mondta inkább én egyem meg 6 hónapos korig, sőt azután is anyatejet csak!!!!!!Ezt tényleg mindenki maga dönti el :wink:

Sue!

Neked ki volt a szülésznőd?



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Halihó!



Edit, Bettus mizu van :roll: :roll: :lol: :lol: ?




Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sue!
Vikinek nagyon szép szeme és haja van! A kettő meg együtt pláne :D Köszi, hogy megírtad a DM-es tapasztalataidat! Szerintem sem a külső, hanem a belső fodor fogja fel a pisit, de én csak ezt láttam a pelenkán a normálistól eltérőnek. Na majd meglátjuk :roll:

Manka!
Az esti fürdés előtt én is megtapogattam Jazi :D , és neki is van egy-egy kis csomócska mindkét mellében. A kórházban az egyik anyuka mondta, hogy ő a nagyobbik lányával jár így, és az orvosok nála is az anyai hormonokra fogták.

Timi!
Hajrá diéta!

Beuka!
Igen, a víznap azt jelenti, amire gondolsz :wink: Vagyis nem úszni fogok egész nap... :D Jaziról majd keresek fotót, csak most várnak a fiaim, hogy elvégezzük a lefekvés körüli szertartásokat :D

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok lányok!

Hosszu leszek hidegélelmet készitsetek.

Szkata:
Mi ujság veletek.Petike biztossan nagy fiu már.Birod még a kendöben cipelni vagy már babakocsiztok.

Jadey:
Aranyos vagy hogy hiányzunk.Bencus is szép nagy baba lett.8 kg hogy birod derékkal?
Ha tudsz képet dobj majd.Jadey-nak hogy megy a suli?

Gesztenye:
Nem jött össze a tali.Remélem azért valahogy összehozzuk hiszen tényleg itt lakunk egymástol nem messze.Talis képet várjuk..

Ákata:
Hatalmassak lettek a lányok.Én is szoktam az oldalatokra be-benézni.Nem jött még elö a feltékenység köztük?Nagyon ügyi vagy hogy még szopiznak a csajok.

Nozi:
Zsoltika nagyon kis vigyori hasonlit rád nagyon.Sokat nött.

Csengo:
Jo volt ujra látni a neved.Jol mondod nincs két egyforma gyerek.Ha nekem valaki annak idején azt mondja van olyan baba aki nem szereti a tápot kinevetem.Pedig van.Ez a gyerek az én fiam.de a kanalas kaját megeszi.Gyere sürübben ha tudsz.és képet rakj fel a srácokrol.a reklámosok azota sem hivtak.

Mamy:
örülök hogy azért megnyugodtál.Hogy alakult az evés Gesztinek.

Krisszi:
Nagggyon jooo.Végre itt vagy.Sajnálom Ricsit remée azrt valamit javul a helyzet.Ezt kinövi majd idövel?A Zapp-ot még csak egyszer probáltuk az auchan-ban:Nagyon lehet vele kavarni.Könnyü és fordulékony.Egy bajom van vele.Az öv ami a vállátol jön le nem állithao a magassága és igy a gyerek feje fölül indul.Át tud bujni alatta..Majd megprobálom valahogy lejjeb varázsolni mert olyan magassan van hogy 4 éves korára fog pont passzolni szerintem.Melyik autosülés mellett maradtatok végül??

Bujka:
Hát a srácaid olyanok mint 2 tojás.Meglestem Marcit a képeken miközben pelenkáz nagyon édes a kissrác.

Beusa:
Nehogy elmenj..


Timi:
Szerintem is akkor adj neki mást ha te gondolod.Védönénik dokinénik nem beszélnek egymással ezek szerint..

Manka:
A lényeg hogy most már itt vagy.Valoban nagyon kemény volt a nyár.kibirhatatlan volt a "semmitnemtudokmármegcsinálniegyedül".tényleg sokat segitett hogy itt voltak a lányok.A lényeg hogy most már itt vagy.Nagyon szép a kislányod.Nekem is emlitette a dokinéni még anno hogy ha csomokat észlelek akkor nem kell megilyedni mert az az én hormonjaimtol lehetnek.de nekem a füle mögöt meg a fején mondta..De azért biztos ami biztos nézesd meg.

Sue:
Viki nagyon édes.Sokat változott .Nem lehet hogy melege van és attol pöttyös??Vagy a tejedben van valami amit nem bir..Mit mondott a doki??

Hettie:
49..Nálam is ez a cél.de nem megy..Szombaton 54.7 voltam és ennyi az alja..Ez a ekcéma nem hangzik tul jol..

Angel:
Na végre itt vagytok.Megvan már a kábel??Én sem mertem még saját fözetet adni a gyereknek.Csak bébiételt.Pedig a mama már husvétkor levesrépával vár állitolag...

Jubi:
Nem használtam még liberot csak a probacsomagokbol, nálam a Huggies a tuti..De szerintem is megér egy levelet.A narancsrol én is hallottam hogy nem szabad söt a paradicsomléröl is.Pedig a parilét vettem kecskemétiben 4 hos kortol van és a fiam imádja.

Beuka:
Szuper jok a fürdös képek.Mi is készülünk de még nem tudjuk hová.Boti nem szeppent meg a nagy vizben?Marvin szerintem egész nap ellene kaja pia nélkül csak vizben legyen a segge.Imád fürdeni..Tök szupi Boti birodalma..K-vitamint nekünk 1 honapig kellet szedni de ne legyek mérvado hiszen mi nagyon keveset szopiztunk..

Melodia:
Képzeld mi is elindultunk az állatkertbe pénteken.de hogy a fenébe jutottatok be vagyis parkolot hol találtatok.Mi 2 kör kavarás után meguntuk,és a citadellára mentünk .

Linda:
Nagyon édes az a kiscipö..Nekünk is van már 2.Ezt balra fejtartást hogy vették észre?Mert Marvin is ilyen féloldalra billentve tartja a fejét.

Napraforgo:
Már 8 hosak a srácok.Gondolom van mászás ezerrel.Képeket dobjál toluk..

Kit hagytam ki??Remélem senkit.És itt a kép rolunk.

Bocsi a hibákért.. :oops:
Kép Kép
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?