Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zita, én is a csomagtartóban tartom a babakocsit, hogy a lakásban ne foglalja a helyet, de sajna akkor is elfelejtem kivenni, ha vásárolni megyek, így a hátsó ülésre meg az ülés elé pakolokKép

Macsek, kösz a Cora ötletet, bár nekem nagyon messze van. De annak idején amikor a törökbálinti megnyílt pár éve gyakran jártam. Emlékszem a nagyobb lányom még beleült a bevásárlókocsiba és kitaccsolt a sorok között, annyit kellett oda autókázni, hogy felkavarodott a gyomra.

Kata007, boldog 8 hónaposságot!Kép

Kataa, vasárnap én is végignéztem az üres polcokat a pesterzsébeti tescóbanKép

Conti Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Beszti!

Jó lett! Hátha a többiek is elõkerülnek és ki lehetne egészíteni a hiányzó részeket!

Betti

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Menta
Válaszoltam, olvass kicsit vissza, ha mégsem szólj ésszólok én is Kép

Macsek
A tejet fõzikhez , anytejberizshez használhatod fel. Milyen bogyeszt szedsz? De gondolom mellette szoptatsz, nem árt a babádnak?

Pocok
Én mondjuk normál úton szültem, de én is jártam a MÁV-ba kismami tornára, most pedig baba-mama tornára. Aki tartja, szerinte a szülés utáni 6. héttõl kezdve nagyon óvatosan el lehet kezdeni totnázgatni. Én úgy rendesebben Dami 4 hónapos korától kezdtem el. Eleinte a babúszáson voltam teljesen kikészülve, pedig nekem csak tartani kellett a gyereket. szerinem még várjál pár hetet a tornázgatással, a méh is a 6. hét tájékára szokott teljesen viszahúzódni. De ha Forgács Katohoz jártál a MÁV-ba tornázni, akkor õt nyugodtan megkérdezheted, vagy én holnap úgyis megyek oda tornázni a Danival, akkor megkérdezhetem neked.
Mikor mentek Jb-be? mi most 7végén, hacsak nem esik nagy hó addigra.

Judy
Dani már 7 hónapos lesz, mégsem forog csak a hasáról a hátára, és kúszik minden felé, de a hátáról a hasára fordulni esze ágában sincs. Te se aggódj még emiatt, minden babánál más és más ez a fejlõdés.

Betti
De jó neked, hogy csak 3 havonta jön a védõnõd! Az enyém havota, de abból az pont elég.

gumicukor és dAni (31hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 

 
 

Betti!

Köszi, még estig várom a hiányzó adatokat (azért hagytam benne a régóta nem jelentkezöket, hogy tényleg teljesen tiszta legyen a kép), aztán beleteszem a szomszéd topicba is, mert tényleg le kéne zárnunk ezt az egészet.

Aztán többet nem beszélünk róla.KépKépKépKépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok Csajszik!

Sajna héfõ este óta nincs netünk, nem tudtam elolvasni, mit írtatok, így reagálni se tudok semmire. Igyekszem mihamarább bepótolni. Ezt is a párom rakja fel a munkahelyén.

Ma nagyon nyugisak voltak a fiúk, hála az égnek. Máté séta közben egyre többet nézelõdik, van úgy, hogy el se alszik a babakocsiban, csak sasol. Nagyon ügyesen fog, és persze amit megkaparint, azt viszi a szájába. Viszont ma 3x kakilt, és pont ilyenkor nincs net, amikor szükségem lenne a tanácsaitokra. Én még ilyen kakit nem láttam, nem a megszokott napsárga, hanem zöldes-barnás-sárga, mint a libaf.s. Találkozott valaki hasonlóval? Holnap megyünk tanácsadásra, de addig is jó lett volna vmi okosat hallani.

Gumicukor,
nem a suli nehézségeivel volt gondom, hanem a tartalmával, nem nekem való a mûszaki. Ezt elõtte is tudtam, kalandos a története, hogy keveredtem mégis oda. Mikor végeztél?

Zulu,
nem tudom, írtál-e azóta, de én nagyon szeretném, ha itt lennél, és lenne kivel megosztani a kis korkülönbséges tesók örömeit!

Nem tudom, csinálunk-e táplálkozós táblát, de ha igen, akkor: Máté szopizik. Krisztián szopizott 9 hónapig, 4 és fél hónaptól kapott tejpépet, 5 hótól gyümit, 6 hótól fõzit. Túlélte Kép.

Nagyon hiányoztok, remélem mihamarább tudlak olvasni Benneteket!

Sziasztok!

Mona&Máté
Mona
 


98-ban végeztem mérnöktanár-informatika német nyelvi szakirányon. azóta az informatikai vonalon tevékenykedem, ami így elég idiótán hangzik, de így van.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Beszti,

Elli csak anyatejet kap. Bár refluxos, és szopi elott kapja a suritot, de azt is lefejt tejciben keverem el neki. Nem tudom, hogy akkor ez most minek számit, de tápszert nem kap, meg semmi mást sem. Csak szentjánoskenyerfamag port.
Egyszer kapott teát, de azt is csak egy vizsgálat miatt.

macsek
macsek
 


Macsek!

Ha jó láttam, a kizárólagos szopit jelöltem meg (az van rózsaszinezve), ugye? A refluxot csak azért irtam oda, mert volt szó itt is róla, hogy hogyan kapja meg azt az izét (mert nem akarja megenni), és nem akartam, hogy valaki erre emlékezve azt irja, hogy nem kizárólagos szopi. Természetesen szerintem is az, mint ahogy az is az lenne, ha valaki egyéb betegség miatt kellene pluszban valami gyógyszert szednie (pl. antibiotikum).
Nem baj, hogy benne van? Vagy vegyem ki?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti
A tábla fantasztikus!!!! Kösz önjük szépen a fáradozást.Szóljá, mikor tetszed be a másik topicba.
bringa
bringa
 
 


Sziasztok!
Ígérem, írok majd mindenkinek választ, csak most rohanok.

Táblázathoz:
Levente 6 hónapos és 3 hetes koráig csak anyatej (koraszülöttsége miatt az elején kellett spec. tápszert kapnia, de nem azért, mert nem volt tejcsi, és összesen 2 hétig, egyharmad arányban, úgyhogy ez szerintem nem számít)
6 hónapos és 3 hetes korától hozzátáplálás, de mellette csak anyatej. 2 tejtesó is volt, õk tõlem vittek rengeteg tejet (most már nem).

remélem, segítettem, csak azért akartam megírni, mert azt hiszem, javítjuk az arányt!
Amúgy szupi a táblázat, késõbb jobban áttanulmányozom.

Bocs a kapkodásér, sziasztok:

Viki
vikici
 
 


Kapkodásér= kapkodásért. És még annyit, hogy Levente inkább csak cumisüvegbõl ette, de az enyémet.

Pusz!
vikici
 
 


Macsek!

Ne aggódj, mi a László kórházban voltunk, a fertõzõ betegségekkel ide viszik a gyerekeket. Gondolom ti nem ide mentek. Ne haragudj, de még nem olvastam mindent vissza így nem tudom hol voltatok.

Brokkoli!

Emma októberi, és én is nagyon nehezen szántam rá magam mindíg a kivitelre, de a doki néni mindíg gyõzködött hogy az a jó ha hozzászokik a levegõzéshez. Ha szép száraz hideg idõ van, akkor feltétlenül menj ki vele. Én Emmára mindíg ráadok egy olyan jogging félét, plusz az overálját, egy cérnasapkát és rá a téli sapiját, és így viszem ki ilyen - 5 fokokban. És még majdnem hogy melege szokott lenni.

A táblázat szuper, nálunk még annyit hogy 3 hetes korától Emma a tejet is üvegbõl kaptaKép Addig szopizott, de nem ment túl jól, és Kataa én voltam aki bevalotta hogy nem biztos hogy elég kitartó volt, pont erre értettem, mert lehet hogy ha úgy csinálom ahogy te, hogy kitartóan szopizatatom minden tápis evés elõtt, akkor nem apad el egyre jobban a tejem, d emivel nagyon kevés tej jött ki egy evésre,a mellbimbót se tudta rendesen bekapni, Emma meg a mai napig a kajáért rettenetesen tud hisztizni, ha pl elfogy mikor õ még enne, ezért fejtem neki , és ez így utólag megitélve nem volt túl jó megoldás. Azóta mikor már nagyon apadt el a tejem próbáltam mellre tenni de már teljesen elfelejtette, és csak üvöltött.Kép( A fagyasztott tejet is próbáltam, azt sem issza meg.Kép

Valaki kérdezett a légzésfigyelõrõl, lehet hogy már jó régen, de én most láttam ahogy átfutottam hogy mi történt amíg nem voltunk:

Szóval nekünk is baby Controll van, mint Vikinek, aminek 2 érzékelõ lapja van, és még sose volt vele gond, nem volt riasztás. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy Emma nagyon lusta baba, tulajdonképpen ugyanott találom reggel a kiságyban aholvá letettem, legfeljebb a fejét fordítja el, meg a karjával aés a lábával rugkapál.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Beszti!

Dorina még nincs két hetes, és csak szpoizik.
Bencét meg majd elmesélem, ha több idõm lesz, mert jelenleg mindkettõ extra nyûgös.

Majd még jövök!

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

Ha vki latja a februari babamagazint, benne vagyunk ketszer is a papaval. (Meg pocakosan)

Beszti!

Mi is csak szopizunk,

Udv
Kakukkfu, Emma 3 es fel hetes
kakukkfu
 
 


Lányok!

Betettem a másik topicba a táblátKépKép, bocs, ha valakinél még valami pontatlan maradt. Remélem, ami irtam mellette, az sem fog zavarni senkit!!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kakukfû!

'Kivédhetjük a stresszt', 'Az apaszív rejtelmei'? Tök jó! Hogy kerültetek bele?

pussz

Betti és Ádám(12 hetes)

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Jo estét Kép
Macsek
ne aggodj a babád pont jo sulyban van és ugy látom eleget eszik Kép 180-190 nagyon szép 1 evésre Kép mi is csak a Dentinoxot hasznájuk petike fogára és mi sem kérdeztük meg elöbb a dokinénit mert hogy karácsonykor nem is rendelt igy én is csak beszaladtam a patikába és kértem valami fogzás könyitöt .én beadatom petikének mert mi naponta járunk közöségbe és apukája is olyan helyen dolgozik ahol sok bacilus,virus van.de majd csak akor ha meggyolul a lábuja és ami most szörnyen nézki és végre beadhatja a dokinéni az 5 hónapos oltást és csak otána lehet beadni az agyhártya eleni oltást .

Ági
petike ma is megevett egy üveg alma-banán-csirke kombinácioju bébiételt Kép

Beszti
a tábla klasz de szerintem a másik topic akor sem fog elhalgatni mert ugye nem mindenki adot kizárolagosan szopit a babájának ök meg azal dicsekedtek hogy az ö osztályukban mindenki csak szoptatot . de a Tábla TÉNYLEG NAGYON jO Kép ügyi vagy Kép

Kata007
Dorinak boldog hó fordulot Kép

Lányok
át jött a tesom a párjával meg az uncsitesoval és tökjol elvoltunk igy nem éreztem anyira egyedül magam de azért még az éjszakát egyedül kell átvészelnem .

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Betti!

En kerestem meg oket, mert szerettem volna, ha pocakosan vki jo kepet csinal rolam.
Egyebkent babakat is lehet vinni, a studio a Ponty u-ban van, I.ker. Neve: Boudo-art

pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok,
Brokkoli,
Gabó december elején született, mindennap vagy az erkélyen levegõzött a hordozóban, vagy sétálni mentünk. Persze, ha nagyon fújt a szél, vagy -5 fok alá süllyedt a hõmérséklet, nem erõltettem. Ennek lett egy mellékhatása: tiszta forróvérû lett, febr. végén már csak azokat a cuccokat tûrte meg magán, amit más áprilisban adott a babócára. Gyaran mentünk hordozókendõvel, ilyenkor melegítettük egymást, "bedugtam" a kabátom alá.Kép

Judy,
20 hetes korig ráér forgolódni kezdeni. Mókásan így tudod segíteni:
fektesd a babát a hátára, bal kezeddel fogd meg a térdénél, jobb kezedben egy csörgõ, vagy vmi ami felkelti a figyelmét, rázd meg oldalt, és közben fordítsd jobbra. Valszeg nyúl is érte. Utána feje felett balra át, aztán jobbra, így visszaérkeztek kiinduló helyzetbe. A másik oldalra is. Többx is lehet. Remélem érthetõ volt.

csak játékosan!Kép

Macsek,
írtunk még neked a bukásról, leírtam a tejet is, ha érdekel.
Ez a szauna dolog biztos jó a babának? Én nem tudom, csak érdeklõdöm.
Mi is hasonló dilemmában voltunk oltás ügyileg, hasonló cipõben is (uszi, stb.) végül nem adattuk. Semmi probléma nem volt eddig belõle. Kop-kop.

A Panadol sziruppal vigyázzatok, hozzászokhat a baba. Doki mondta. De néha nagyon jól jö.Kép

Pocok
Elõször is gratulálok a kislányodhoz, a profilban próbáltam megkuksizni, de csak a másik lánykát találtam. Édes õ is. A császáros mamáknak 8-10 hét általában az ajánlott idõ a mozgás elkezdésére. A doki a 6 hetes kontorollon majd úgy is megmondja mennyire rendezõdött a helyzet.

Bocsi, hogy nem idetartozóként írtam, de volt egy-kettõ, amit úgy gondoltam, talán hasznos lehet.
Jó babázást mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Kakukkfu, nagyon aranyosak vagytok!Kép

Ebben az újságban a 29. oldalon a következõket írják: Mivel tápláljuk a gyermeket?
részlet: "4-6 hónap között Ami kerülendõ: Legalább négy hónapos korig kerüljünk mindent, ami sós, magas zsírtartalmú vagy erõsen fûszerezett, tehát nem ajánlatos a szalámi, szalonna, sózott hal, sürített tej és tejszín."
Szerintem négy évet kellett volna írni hónap helyett, elég ciki, hogy egy baba magazinban ilyet írnak.

Beszti, nagyon ügyes táblázatkészítõ vagy!Kép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok

Ma egy csomot setaltunk es hat nem lehetett elmenni egy cuki mellett ugyhogy ne vegyek sutit : )))
Viszont a zoldsegest is kifosztottam ,mentsegemre legyen mondva : ))))Aztan hazafele mar eleg nehez volt a cekker,nem vagyok en hozzaszokva ehhez,mert miota Alex megszuletett sot mar babasan is a ferjem vasarol be.En elkuldom neki a listat emailen : )))
Hat hiaba a XXI.szazadnak is vannak elonyei!!!
Ma a ferjem vett az Auchanban 3 bodyt 390/dbert,es nagyon jo minoseguek,Kenguru Goldosak.

Agi
Hat igen az en trukkom is az hogy az utolso etetes mindig tapszer igy alszik 10-7ig.Igazad van a temaval kapcsolatban!!!

Fodbetti
Olvastam mit irtal amasik topicba,egyutterzek veled es sajnos nem csak egy ilyen korhaz van ahol nem segitenek hanem az a ritka ahol segitenek.Orulj hogy igyis egy csomo tejetd van,ebbol is latszik hogy vannak kivetelek.

Beszi
Szupi a tabla,halas koszonet erte.Viszont azt meg hozzatennem hogy Alex 3 hetes koraig csak szopizott,azt a keveset mert akkor meg eleg volt a 2.90 kg-janak.Nem is hizott semmit abbanaz idoben: ((((

Mona
Ne aggodj Alexnak is ilyen a kakija,bar neki a taposzertol szinjatszos.Bocsi lanyok,azbiztos nem baj a ha 3* kakil van aki irta itt hogy majd minden pelusban van valami.
Hianyoztal am Te is nekunk: ))!!!En mar Babanet fuggo vagyok minden nap le kell ulnom ide,de nem is baj mert legalabb nem pusztulunk meg a maganyba napkozben .

Viki
Tenyleg honnan tudtad hogy ujra lakik valaki a pocidban ha meg nem jott meg szules ota???


Mano
Jaj de edes vagy hogy szoltal!remelem nem bantodtal meg mert nem annak szantam,csak hogy lassak az nagyokosok hogy itt sokmindenkinek kuzdelem volt a tej,sajnos nem csak ugy feltort es kesz.Tudid mi nehez a cumisuvegezesben hogy sose tudom mennyire ehes,van hogy ordit az adagja utan is neha meg nem eszi meg aztan onthetem ki a tapszert ami azert eleg nagy pazarlas az arak mellett.Tenyleg mennyit eszik Emma,alkalmankkent most,az mar tudom hogy 5*.
Azex meg mindg csak 120tapit eszik a 30ml szopi utan,bar erdekes mert anyatejbol 140et eszik a szopi utan.Latszik mennyivel laktatobb a tapszer,ja es meg mindig 6* egy nap.

Lanyok
Alex mostanaban iszonyatos sikitasokat rendez,meg jo hogy irtatok hogy ez termeszetes es hogy csak a hangjat probalgatja.Nagyon edes ahogy magyaraz es sikongat.
Feltettem egy uj kepet rola!!!!
Pusz es jo ejszakat mindenkinek!!!
Kataa es a sikongato Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Beszti
tetszik az irásod a másik topicban Kép

Csics és Petike Kép
csics
 
 


Gumicukor!

A Z ügynök nagyon tetszett!Kép

Zulu!

A Cebionnak nagyon örülök, bár most épp midenki nagyon jól van, de azt hiszem, veszek tartalékba!

Zsani!

Milyen tábla ne legyen rózsaszin? Remélem nem a másik topicba adandóra mondtadKép, mert ahhoz már késön olvastam vissza (igaz, nem az egész az).
Ha "sima" tábla van, akkor az ugyis szürke, te pedig rózsaszint szeretnél? Akkor majd "keverek" valami szépet!

Orsoly!

Zrikálás abbahagyva, most már piros hó is eshet!KépKép

Pucur!

A képet küld a fantasztikus Katánknak!KépKépKép

Kata007!

Szerintem nagyon jó lesz ugy a talisképeknek a topic, remélem most is lesz, aki fényképez!

Ilke!

Most elöre szóltam a férjemnek a tali miatt, remélem minden rendben lesz a kocsi körül!

Pocok!

Én viszont ugy tudom, hogy lehet (söt valamennyit kell is) császár után mozogni! A komolyabb mozgást csak 3 hónapos múlva, de finom dolgokat már most is (söt nagyon enyhe hasizomerösitést is). Mindenképpen kérdezz meg valakit, hogy mik a pontos gyakorlatok.
Ezt onnan gondolom (hogy lehet), mert engem már a kórházban is tornáztatott gyógytornász (a MÁV-ban)! És direkt kikérdeztem!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Pocok!


Igaz! Igaza van Besztinek csak már teljesen kiment a fejembõl. Én is találkoztam a MÁV-ban a gyógytornásszal.
Nem is volt rossz. Kár, hogy abbahagytam, ahogy haza értem.Kép
Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok

Ma rohangálós napom volt, úgyhogy csak most tudtam jönni.Kép

Kata007

Boldog hófordulót!Kép

Ági

Emília is még 3 óránként eszik, annak ellenére, hogy fele kajamennyiség már nem tejcsi.

Kataa

Megnéztem a pici fiadat...KépKépKép...nagyon aranyos...Kép
Egyébként nálunk is megy a sikítozás. Már a lépcsõházban is hallani a kisasszonyt, mikor igazán kiereszti a hangját.Kép

Beszti

Szuper a tánlázat. És tényleg elnézést kérhetnének legalább...KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációt! KépKépKép

Beszti!
Én nem gondoltam komolyan, hogy írd a táblázat végére amit írtál, de semmi baj. Csak Zsani is írta, hogy írd be külön, hogy még mindig fej, arrafel írtam én is. Kép
Ha az övét nem hangsúlyoztad ennyire ki akkor az enyémet sem kellett volna. Kép Így kicsit nagyképûnek tûnik tõlem az az utolsó sor. Mindegy, végül is ez az igazság, tényleg segítséget kértem, és nem szégyellem. Kép Fõképp, mert használt! Azóta a tejem újra a régi.
Sajnos most nincs idõm olvasni, de a hozzászólásodat azért végigolvastam. Minden sorát! Gratulálok!!!!!

Pucúr!
Dobhatod a képeket ha a többieknek is jó az új (talis) topicba rakni.

Kata és Dóri aki elkezdte a 9. hónapot Kép

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok

Még valami.
Eddig nem írtam babanaplót. Már kezdtem bosszankodni, hogy de hülye vagyok, hisz nem fogom tudni, hogy mikor mit csinált a Manó. Aztán most az elõbb, mikor olvastam Beszti írását odaát a Szoptatós topikban és ahhoz a részhez értem amiben archiv hozzászólásokra utal rádöbbentem, hogy dehát itt van az én naplóm a neten!!!!Kép Visszakerestem mikor is kezdtem én el a hozzátáplálást és elõtte mit filóztunk a kérdésen a többiekkel...Beszti, Áfonya ,Zsani... nov.29.-e körül.
Úgyhogy holnaptól elkezdek archiválni a vincsire és kinyomtatom a legfontosabb mérföldköveket a saját hozzászólásaimból.Kép

Na jó, nem merengek tovább...

Jó éjt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Hali!Kép

Zita, Conti
nekünk így lopták el a babakocsinkat. Az autóval együtt...Kép
DE holnap már meglesz az új, annyira örülök, végre nem leszek bebarikádozva a lakásba.|Kép

Mona,
nálunk most a féltékenység van terítéken, és pont most tört rá Malira a dackorszak, hát, néha kicsit elkeseredek, fõleg esténként, mikor Anna az éhségtõl ordít, Dávid meg azért, mert "csakazanya" fürdessen, etessen, meséljen,stb.
Arra gondoltam, talán nem véletlen, hogy Anna ilyen kis törpilla, talán bölcs természetõsanyánk tudta, hogy az elõbb felsorolt tevékenységeket kicsit macerásabb egy nagyobb babával végrehajtani. Remélem, mire Anna komolyabb súlyra tesz szert, addigra Malacka kinövi ezt a "csakazanya" korszakot. Ha nem, én leszek Popey nõi megfelelõje, már ami az alkaromat illetiKép.

Dió,
nagyon aranyos a kép!

Kataa,
nálan a netfüggés odáig fajult, hogy már bevásárolni is itt szoktam.Kép Mondta is apa, hogy milyen "jó", már ki se kell mozdulnom egy kis pénzszórásraKép.
Én anno bûnös tápszeres korunkban azt csináltam, hogy kiadagoltam a port kis dobozkákba, a forralt vizet kimértem az üvegbe, és mindenhova vittem a cumisüvegmelegítõt, ha nem volt áram, akkor a kocsiban melegítettem szivargyújtóról. Rövidebb utakra pedig amit valaki (azt hiszem, Zsani) mondott, forró víz, és pont kihül mire kell. Mindjárt megkuksizom Alexet, csak most offline vagyok.

pusz mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Megnéztem, nagyon édes, igazi kismanó ebben a sapibanKép.

Beszti,
naggggyon jól sikerült az a bizonyos hozzászólás!

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Pocok
Igen a Katihoz jártam/unk, majd holnap Rád kérdezek Kép
Én júliusban szültem, és kb. márciustól egészen a szülés elõtti hétig jártam hozzá kismami tornára, jelenleg Dani 4 hónapos kora óta járunk baba-mama tornára. Lehet találkozunk, ,mert most is a nagyokkal vagyunk egy csoportban.

Nyuszika
Én folyamatosan írom a babanaplót Daninak, egészen onnan, amikor megtudtuk, hogy õ lakik a pocimban. Benn van minden, terhes naptár, melyik héten mije fejlõdik a babának, még rajzoltam is, amikor a 12. uh méreteit megtudtuk, pálcikaemberkének rajzoltam és kicsike fütyikét biggyesztettem oda, mert vmit már akkor láttunk. Miket érzek, hogy telt a nap, mekkora a pocim kerülete, fényképek, hogyan készültünk fórumok hozzászólásai, emailek, ,szüléstörténet, egyszóval mindent. annyira jó vissazolasni, ,mindig megkönnyezem. És direkt kézzel írtam, ,csak a mailek és fórumos cuccok vannak beleragasztva.

pusz nektek
gumicukor és Dani (31 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Na istenbizi nem írok már többet ma, csak még ezt.
Annagyerek megkapta a 2 hónapos oltást+ a másik agyhártya ellenit, nagyon dühös volt, de aztán elmentünk sétálni, és kialudta a bánatát. Dokinéni nem aggódott a 10 deka hízás miatt, úgyhogy elhatároztam, én se fogok. Már csak azért sem, mert hétfõn nemhízikagyerek felkiáltással egész nap etettem, szegény már meg se mert nyikkanni, mert rögtön jött a ciciKép, na, az eredmény az lett, hogy egész nap pelenkáztam és öltöztettem...
Jóéjt!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Beszti
Nagyon király, amit csináltál táblicskut!!!! Te aztán nagyon alapos vagy! Minden elismerésem! ez is megy a babanaplóba, nagyot néz majd Dani felnõttkorában! Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Hogyan lehet a még korábbi archívokat elõcsalogatni? Mondjuk a tavaly júliusiakat?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Pocok, Beszti,
én a rendes tornára gondoltam (persze fokozatosan), természetesen a Kegel-gyakorlatokat, meg amit a gyógytornász mutatott, minél korábban annál jobb.Kép

Gumicukor,
a lap tetején, ha rákattintasz vmelyikre, akkor bejön. De mivel itt a lányok december elején indították ezt a topicot, nincs korábban.Kép
Jó éjt:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Judy:
Elõször bukogatott a gyerek, s keveset ehetett 5-10 ml-ket. S ezt se adták anyatejbõl mert azt gondolták attól bukik, hogy az anyatejben van valami bacika...
S aztán bevizsgálatták.
Természetesen nem volt semmi baja...de mire eljutottunk erre: " a végre tudják nem bacis az anyatej" eltelt több mint két hét- közben tüdõgyuszit kapott a gyerek...
Majd mikor a Sote II. - ról átkerültünk a Rókusba ott aztán semmit nem kérdeztek anyuka tegye mellre. Mondtam, szép szép, meg én fejegettem is bár a sok idegességtõl volt nap, hogy elapadt teljesen, de a gyerek még nem igazán szopizott csak az elsõ napokba.
Aztán szépen minden baj nélkül cicizett a Lányka csak hát nem volt elég. S sajnos a mai napig felesben megy..tejcsi, tápi..
Picus
Picus
 


Sziasztok!

OFF
Gumicukor!
Írtam neked választ a Szoptatás- Kitõl ne fogadj el tanácsot! topicba. Biztos megnézed, de Bocs, hogy külön szólok, de nagyon szeretném, hogy olvasd el! Ha a válaszom nem érzed teljesnek vagy kérdésed merülne fel, megtisztelsz, hogy kérdezel.

Szia, Phaedra
phaedraa
 
 


Conti: ez a 4 hós korig nem ajánlott szalámi tényleg durva Kép Azt nem irják, hogy 6 hónaposan már ehet szalonnát zsirral és hagymával??? Mwegmondom öszintén, hogy a Baba magazin elöfizetést nem hosszabbitottuk meg idénre, mert sok ilyen "apróság" volt benne, amivel nagyon nem értettem egyet.

Beszti: a szoptatós tábla nagyon szuper. Én a szokásos táblára gondoltam, hogy ne legyen rózsaszin Julinak, mert a rózsaszintl már hányingerem van KépKép Vasárnap lesz ám 6 hónapos, azért magyarázok itt a tábla szinéröl.

Zulu: én is szoktam a neten vásárolni Kép

Tegnap este jutott eszembe, hogy volt pár dolog amire nem válaszoltam még régebbröl. De mostanra csak egy van amire emlékszem :=(
ilke: a filmben láttam azt mikor a lábánál fogva lóbázta a gyereket a mama, pont az volt az a rész amit én is emlitettem. Szerintem ez egy példája volt annak, hogy mit meg nem tesz az anya a gyerekéért (úgy értem, hogy most biztos rossz volt a babának, de abban a természeti környezetben erre a masszirozásra valóban szükség van erre az életben maradáshoz).

zsani
zsani
 
 


Zsani!

Képzeld, nekem már teljesen magától jelzi a gép, ha valakinek a babája féléves, ugyhogy nem feletkezek el róla. Akkor a rózsaszin kilöve!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Ma elõször etetés nélkül zajlott az éjszaka! Este fél nyolckor feküdt le Betti, fél háromkor teázott egy kicsit és fél hatkor reggelizettKép Remélem ez már így is maradKép

Zsani, vannak még elég érdekes dolgok a cikkben, pl. 6-8 hónapos korban már ajánlott a máj, fõtt tojás, szárított sárgabarack áztatva (többek között) Ez utóbbit nem is értem, mi értelme van szárított sárgabarackot adni?
Ja és vajas kenyeret lehet adni, minimális vajjal? Nekem ezektõl borsódzik a hátamKép

Nyuszi, ez tök jó ötlet, hogy az arhivumból csinálsz babanaplót, ezt én is megejtem, mert eléggé el van hanyagolva Bettié is.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Conti: gratula az éjszakához. Nálunk 3-kor volt egy visszaforditás, aztán csak fél 6-kor szólt hogy éhes.

Majd elolvasom a cikket, nemsokára érkeznie kell az újságnak (márciusig még járKép). Már többször fontolgattam hogy irok nekik, de mindig elhalasztottam. Lehet, hogy ezen végleg bepöccenek és lekiabálom a hajukat? KépKépKép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Pocok! Látom ide írogatsz! Még nem volt alkalmam gratulálni második kislányod születéséhez, úgyhogy akkor most itt megteszem: GRATULÁLOK! KépKépKép és nagyon sok boldogságot a lányokhoz és jó egészséget mindannyiotoknak!Kép

Kati emlékszik Rád, éppen múlt kedden beszéltünk Rólad, Rita (kisfia Kristóf) érdeklõdött, hogy megszültél-e már. Annyit tudtam, hogy megszületett a baba, de még részleteket nem tudtam. Majd ma elmesélem, mert ahogy Gumicukor is írta, most egy kicsit össze vagyunk vonva, és mi is ma megyünk!

Puszi,
Zafi
zafi
 
 


Gumicukor!

A tavaly júliusi hozzászólásokat keresd az Anyaság/Elsö napok, hetekben... Akkor még ott voltunk, csak decemberben döntöttünk ugy, hogy átköltözünk, mert azt kinöttük.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Szia Beszti,

persze, hogy nem baj, hogy beirtad a refluxot, en voltam figyelmetlen. Kép Nevezetesen gozom nem volt rola, mit jelent a rozsaszin.

Mano,

mi a Heim Palba megyunk. De mar az osszel is ott volt egy elég beteg kislány, benn a csecsem?szobában és persze sorban elkaptak a tobbiek is. De mi szerencser kulon szobaban leszunk, csak furdetni kell odavinni Ellit.

Csics,

meg nem adtam neki Panadolt, mire apja hazaert a gyogyszertarbol, a gyermek elaludt. Mert olyan keservesen sirt, hogy elszalajtottam ugyeletre. Dentinox volt, azzal be is kentem is neki de mar attol is sirt, ha hozzaertem az inyehez. Ezrt gondoltam, hatha nem lesz eleg.

Ti hanyszor hasznaljatok a Dentinoxot egy nap? Az oldatot, mert eddig csak az volt, tegnap vettem gelt is.

Nem igazan aggodom a sulya miatt, inkabb meglepodtem, hogy ennyit benyomott egyszerre. Bar ebben a honapban csak 410 grammot hizott, ami azert elegge az also hatar. A doki neni szerint fel kilot kellene. De jo kedvu (kiveve, ha leteszem vagy ha valamit csinalnom kellene, mert akkor hisztizik, hogy csak vele foglalkozhatok.), mar eleg ugyesen forog, beszelget, szvsz nincs semmi gond.

Mi nagyon kihasznaljuk a hordozokendot, van, hogy egesz nap rajtam log, mar sokszor aldottam Lisel nevet, nem tudom mit csinalnek a kendo nelkul. Kulonben szinte mindenki szerint nagyon el van kenyeztetve, szerintem (meg szerencsere a ferjem szerint is) ez igy jo. Meg aztan mikor lesz meg egyszer akkora szuksege ram? Tenyleg, ti hogy vagytok ezzel?

Agci,

hat lehet, hogy kiprobalom a tejdietat. Mondjuk eleg nagy szenvedes lesz nekem, mert szerintem szinte a fo taplalekom a tejtermekek. Mar az is nehezemre esett, hogy a tejfogyasztast levigyem napi ket bogrere (de ugye mindent a gyermekert! Kép ), de eleg sok joghurtot, kefirt, turot meg sajtot eszek.

A szauna meg babaszauna, csak 45 fokos, inkabb csak melegedo. A babak nagyon elvezik.

Kepzeljetek, az ejjel 4-kor felkelt enni, amit mar eleg regen nem csinalt. Ennek eredmenyekeppen 9-ig aludt reggel, igy viszont mar nem volt itthon apuci, amikor kelt. Pedig maskor mindig o adja be neki a gyogyszert es siman otthagyja az agyban. Elli meg meg jo felorat dumal a racsvedonek meg az egerenek, amivel alszik. Na ma en mentem, beadtam a gyogyszert es meg az ajtoig sem ertem , amikor mar jelzett, hogy ot biza ne tessek itt hagyni. Biztos kitaktikazta, hogy velem siman el lehet jatszani a dogot.

most menenm kell, mert Elli jelezi, hogy nagyon szuksege van ram. Kiabal ertem, es ha nem vagyok eleg gyors, akkor elkezd sirni. Azt meg nem varom meg.

macsek
macsek
 


Sziasztok

Beszti
Nagyon ugyes es alapos vagy nem gyozlek dicserni.
Szerintem az a bizonyos nevtelen nem kozunk valo mert irta hogy azert nevtelen mert nincs regisztralva csak valamelyikunk valakije,vagy en ertettem felre?Na mindegy szerintem ez a topic nagyon jo es addig amig nem szolt be valaki illetektelen anem is volt osszeveszes.Pedig neha ovasgatok mashol es ott aztan megy az egymas szidasa boven : ((((
Itt senkinek nem negativ elmenyekre van szuksege hanem megosztani a gondolatait a mamkkal,nem??

Pocok,

Erdekes mert Alex csak ugy akar enni ha majdnem fekszik,ha probalom feljebb tenni a fejet hisztizni kezd es nem eszik.
Hat a derekadon a bor alatti dolgot inkabb nem reszletezzuk : )))Nekem is ugyanez volt pedig tudod milyen vekony vagyok egyebkent,ugyhogy siman elmentem Etiop ehezonek : ))

Nyuszi
Koszi : )))Hogy te milye zseni vagy mert en sem irok babanaplit csak van egyElso eveim konyv azt toltogetem,de az nem olyan erezletes.Majd en is nyomtatok akkor ki.

Zulu
Es mit szoktal ott vasarolni,ruhakat vagy elelmiszerti s.Mert egy fiu haverom azt csinalja,hat tipikus informatikus agglegeny a lelkem : ))
En mindig azon nevetek hogyegyszer majd megallit a rendor es azt hiszi kabitoszert szallitok a kiadagol kis porokra ; )))
Igen tenyleg mano feje van : )))

Conti
Hajra az alvashoz : )))

Lanyok
Ugy orulok ,kepzeljetek egy baratnom az Usa-bol vegre mo-ra jon es meglatogat engem is,mar 2 eve nem talakoztunk.Csak attol felek kicsit hogy mit szol majd Alexhez mert nekik sajnos 10 evi kuzdelem es 30e dollar aran sem sikerul a baba project,pedig annyira megerdemelne egy szivbol kedves lany !!!
Hat igen az elet igazsagtalan neha,en mar csak tudom : (((

Pusz
Kataa es a hetalvo Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Beszti!

Ez aztán nem semmi munka volt! Gratulálok!Kép Az írásodhoz szintúgy, bár sajnálom, hogy meg kellett születnie, de egyetértek veled.

Lányok, képzeljétek, éjjel riasztott a bébiõrünk! Még mindig elkezd remegni kezem-lábam, ha rá gondolok. Én ugrottam azonnal, gyereket megpiszkáltam, hála Istennek semmi baja nem volt. Nem tudom, téves riasztás volt-e, az tény, hogy elmászott az ágyában, és olyan helyen aludt, ahol eddig még nem. Szegénykém jól megijedt, hogy mit akar anya, de egy kis szopival gyorsan meg lehetett nyugtatni, és aludt tovább reggelig. Szegény apja meg azt sem tudta hol van, õ egy kicsit nehezebben ébredt, de szintén nagyon megijedt. Volt már egyszer egy riasztásunk, Peti két hetes korában, azt sem tudjuk, hogy igazi volt-e, akkor is kikaptam az ágyból a gyereket, csak elhúzta a száját, de fel sem ébredt.

Lányok, a taliról mit lehet tudni? Lehet csatlakozni? És ha igen, akkor mikor és hol szoktatok találkozni?

Még egy kérdés: a ti babáitok csinálnak olyat, hogy ha szóltok hozzájuk nem mindig reagálnak? Úgy értem, hogy Peti néha azonnal odafordul, néha viszont egyáltalán nem hajlandó odanézni, ha szólunk hozzá. Az apukája izgul, hogy nem jól hall. Vagy egy ekkora gyerek még nem tudja, hogy õ Peti?Kép

Egyébként most durmol ezerrel, nagyon rendi, hagyta anyát tornázni. És tegnap óta próbálkozik a felüléssel. Még nem megy, de nagyon igyekszik.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, biztos ugyanígy, de én annyira szerelmes vagyok a fiamba! És annyira nagy élmény ilyen õszinte szeretetet kapni tõle! Ahogy rám mosolyog, és tudom, hogy neki tényleg én vagyok - meg persze apa - a világ közepe. És látni rajta, hogy boldog, elégedett, kiegyensúlyozott. Nem is tudom szavakba önteni, hogy milyen nagy boldogság õ nap mint nap. De hát ezt ti mindannyian pontosan tudjátok, ugye?Kép

Na, nem ömlengek tovább, inkább megyek fõzeléket gyártani.

Dió és a (Beszti jóvoltából mostmár tudom) 29 hetes Peti
szabotimi
 
 


Kataa!

Igen, én is ugy gondoltam, hogy a névtelen nem közülünk való, csak hozzátartozó, de aztán, mivel mindenki ugy irta, hogy közülünk való, azt hittem, hogy én értelmeztem rosszul a hozzászólását.

A barátnödnek biztosan tetszeni fog AlexKépKép, és ugyan biztos bántja, hogy nincs gyereke, nem hiszem, hogy rátok haragudna amiatt, mert nektek van.
Igazságtalannak csak akkor érzi az ember azt, hogy másnak van gyereke, neki meg nincs, ha ugy érzi, a másik nem érdemelte meg (mert nem ugy bánik vele).
Söt azt hiszem, hogy nagyon szép óvatosan, de beszélgetni is próbálhatnál róla (persze ez csak az én véleményem), mert jól eshet neki, ha nem "beteg"ként kezelnéd, és esetleg ki tudná önteni a lelkét. Persze nem azt mondom, hogy mindenáron, de ha ö hozná fel a témát, akkor ne érezd magadat kinosan, hanem próbálj vele gondolkodni, figyelni arra amit mond, öszintén elmondani a véleményedet. Akkor biztosan nem fog ennyikötöket sem semmi kellemetlenség érni. Aztán persze lehet, hogy rosszul látom...

Kata007!

Bocs!Kép Akkor félreértettelek.Kép (Egyébként Zsani is ott van...)

Picus!

Nem vagyok biztos benne, hogy helyesen járt el a kórház, amikor nem engedett szoptatniKép azért, mert bukott a gyerek.
Viszont, amit itt most már elég nehéz feszegetni: én hiszem azt, hogy ebböl a helyzetböl még lehet kiut a csak szopi felé. És komolyan kérlekKép, ha nem unod a témát, és esetleg megpróbálnál még tenni valamit a dolog érdekében és nem jártál arrafelé, akkor menj el az Anyaság/Szoptatás topicba, meséld el a történetedet és kérdezz rá náluk!
Persze, ha már jártál ott, vagy ez már kényes téma, és nem akarsz vele foglalkozni, akkor bocsi!KépKépKépKép

Dió!

Ha jól tudom, akkor a jövö hét csütörtökön lesz tali, Bp., V. ker. Balaton (Honvéd) utca, Mikamakka játéktár. A Nyugatihoz van közel. (Ilke, még mehetünk oda?)

Hallás: szerintem e nevüket nem feltétlen ismerik a babák, amire feltétlenül figyelnie kell, azok az erösebb zajok (pl. ha tapsolsz a háta mögött). Keress utána, valahol olvastam a neten, hogy hogyan lehet "házi" hallásvizsgálatot csinálni. (Persze csak ugy magunknak. Ha felmerül az, hogy esetleg tényleg lehet gond a hallásával, akkor mindeképpen orvos kell hozzá. Ja, a háziorvost amugy is megkérdezhetnédKép, biztos megnézi!Kép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem tudom, mi van a gépemmel, tegnap nem olvastalak benneteket,és ha most megnyitom az utolsó archívot, nekem az utolsó hozzászólás 28.-dikai, tehát ki van maradva a tegnap délelõtt+délután. Lehetséges ez? Igy, ahogy olvaslak benneteket, lemaradtam a táblázat megnézésérõl, de szerencsére a másik topikban rátaláltam.
Beszti!
Gratulálok a táblához, és a hozzászólásodhoz a másik topikban. Most már tényleg beláthatják, hogy mennyi szopis baba-mama van. Csak én rontom a statisztikát...Kép
De hogy pontosak legyenek az adatok:
szopi+tápszer: 1 hó/ nagy szenvedések árán/
csak tápszer:1 hótól
tápszer+hozzátáplálás:4 hótól /az orvos javaslatára, hátha kevesebbet bukik a sürûbb kajától, de nem jött be.../

Képzeljétek!
Tegnap voltunk egy másik babát megnézni, Õ 10 hónapos, és nagyon tetszett Napsugárnak. Olyan ritkán találkozik a tükörképén kívül más babával, hogy nagyon érdekes volt neki igazi, mozgó babut látni. Igaz, az elején kissé megijedt, nem az otthoni környezetet látta, de ksõbb már jól érezte magát.
Áfonya!
Merre vagy? Már olyan régen olvastam az írásaidatKép


Ildikó+ Napsugár
ildikó
 
 


Igen Áfonya! Nekem is feltûnt, hogy egy ideje nem írsz! Remélem jól vagytok!

Betti és Ádám

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Gratu a táblához és a szöveghez is. nem semmi melõ lehetett összehozni.
Sajnos én rontom a statisztikát. Így visszagondolva és elolvasva a történeteket, mélyen magamba nézve, lehet, hogy nem tettem meg mindent én se, de nem sikerül megszabadulni attól a napi 2-3 dl tápszertõl.

Dió
Én is így gondolok a kisfiamra. Annyi örömet okoz nekünk apával. Esténként csak nézegetjük, gyönyörködünk benne, és egy-egy mosolya-öröme csudajó érzés. ezért érdemes élni, az az élet értelme.

Köszi a megnyugtatásokat a forgásra és az ötleteket is, ki fogom próbálni.

remélem most már tényleg összejön a keresztelõ. csak ne essen a hó hétvégén, mert a szülõk kocsival érkeznek vidékrõl.

Jövõ héten mi is felkerekednk. Ez lesz az elsõ hosszú út, pár napra megyünk a szülõkhöz Sopronba. Még bálba is megyünk a párommal, hát kíváncsi leszek.

Kataa
Ti vagytok még nagy utazók, igaz? Hát én elõre félek, annyi cucc kell majd hármunknak a pár napra.

szép napot mindenkinek
judy és Gergõ, aki ma 3 hónapos
Judy (fodroczy)
 


Dio,
Meg jo hogy csak teves riasztas volt.
Tudom mire gondolsz,em is ugy vagyok vele hogyegesz nap csak puszilgatnam,imadok mindent amites ahogy csinalja.Igen ahogy ramnez es hozzambujikaz olyan oszinte!
Ja es barki barki mond az igazi anyai szeretet es feltes kialakulasa es elmulyulese hetekbe telik de akkor mar visszafordithatatlan !!!

Beszti
O ,ezen mar tulvagyunk,mindig beszelunk ,pontosabban emilezunk a temarol ,mert sokaig probalkoztak mindennel es beavatott a reszletekbe is.Aztan gondolkozott az orokbefogadason de tul bonyolult ez Amerikaban is es azt nem tartja etikusnak hogy csak ugy vegyen egyet kulfoldrol penzert, es meg is ertem ot.
Helyette serult gyerekeket taboroztat nyaron,telen meg nover egy oregek otthonaban.Tudom hogy nagyon orul Alexnak csak gondolom nem egyszeru ez neki igy eloben.
Amig nekem nem volt Alex,ciki nem ciki irigykedtem (persze jo ertelemben )azokra akiknek mar volt babajuk.


Ildiko
En is rontom a stataisztikat : ))))

Pocok
Hat igen ez nem egyszeru,tegnap beszelgettem egy anyukaval errol a temarol.Te tolod a babakocsit +van egy rohangaszo nagyobb ,hat az nem egyszeru.Fogalmam sincs hogy lehet ezt megoldani ,de talan kell egy szofogado nagyobb gyerek,de neked Mankad ilyen ugyhogy ne aggodj.
A noverem ugy csinalja az ikrekkel hogy amig nem mentek elobb kivitte az egyiket aztan a masikat,most hogy mar mennek megfoga a kezuket es egyutt mennek a kocsiig.Amig az egyiket becsatolja a masikat is berakja a kocsiba nehogy elszaladjon.
De ezt itt Pesten nehezebb kiviteltezni foleg egy babahordozos kicsivel.Ja es hat nem mindenhol lehet a babaulest a kocsban hagyni sajnos: ((((

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?