Új privát üzeneted érkezett!

Manóci :)
De, az istvánban szeretnék szülni, csak 9 nap híjján pont beleesek a pénzfizetős rendszerbe, és nem kis pénzről van szó. Csak érdeklődtem a Jánosról, nem valószínű, hogy váltok. Most azon gondolkodom, hogy átjelentkezem anyósomékhoz a Ráday utcába, és szülés után vissza, csak elég átlátszó. nem tudom, nem lenne-e következménye.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,
még semmi nem biztos állítólag. Ma hallottam a rádióban délben, hogy nem fogják tudni kivitelezni a reformokat a gyakorlatban ápr. 1-től, leghamarabb nyáron fog ez a dolog működni. Én továbbra is úgy gondolom, hogy mi megússzuk ezt a szivatást.
Egyébként ezen az átjelentekéses dolgon én is agyalok, de szerintem az ideiglenes semmit nem fog érni, mert akkor egész Mo. vándorolna. :lol: Az állandót fogják tutira nézni, ami pl. a mi esetünkben az építkezés miatt lehetetlen, hogy variáljam. :roll:

Jól bevásároltam Marci bébinek rugikat. :) És a lány, akinél a babarucikat vettem teljesen elképedt, hogy csak május elejére vagyok kiírva, szerinte (is) tökre leszállt már a hasam. :shock: :) Pedig még maradhatna és áprilisban már jöhetne. Na mindegy,majd kiváncsi leszek este mit mond a baátnőm, mert kb. 1 hónapja találkoztunk utoljára. :D

Vikit meglegeltettem a kertben 2.5 órát mászkált kinn az új cipőjében, meg labdáztunk, jól elfáradt, remélem alszik egy jó nagyot. Este meg megyek a barátnőmhöz traccsolni, férj lesz a bébiszitter. :wink:

Jaj, annyira szép idő van, scak maradjon is így a hosszú hétvégén, elmennénk kirándulni valami jó kis helyre családostul.
Vendég
 


Sziasztok!

Megjött a CD, úgyhogy tudom végre feltenni a képeket :lol:
Marcika :lol: :
Kép
Készül megenni a lábát :lol:
Kép
Olyan kis édi :lol:
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

Timi, ez a gyerek tiszta anyja! Az első kép szerintem nagyon hasonlít :)

Szylvi, üdv!

Dóri, tegnap kérdeztem az uzsokis főnővért az ápr. 1-ről... nem tudott róla.

Én ma voltam ismételt uh-n, mert a korábbin mindkét keze az arca előtt volt. Sajnos most is nagyon vigyázott nehogy véletlenül megkukkanthassuk :(
Ellenben befordult és letekerte a nyakáról a köldökzsinórt. Ügyes gyerek!

Olyan szívesen sétálnék, de egyedül nincs kedvem. Igazán lakhatna egy kismama a környéken! Továbi szép napot mindenkinek!

Csilla
Vendég
 


Csilla: először az UH-os nőci is azt mondta, hogy tiszta anyja, aztán javította, hogy tiszta nővére :lol:
Máté is nagyon ügyes, hogy leszedte a köldökzsinórt a nyakáról :lol:

Mi is voltunk ma csavarogni :lol: . Apa ment állásinterjúra az Árpád-hídhoz. Minket is elvitt. Úgy döntöttünk, hogy metrózunk a Duna Plaza-ig :lol: . Livike még nem ült metrón, nagyon tetszett neki :lol: . És képzeljétek, az ellenőr nem engedte, hogy lyukasszak jegyet, azt mondta, inkább vegyek belőle a gyereknek lufit :lol: . (ilyet se láttam még). A Duna Plazaban meg mozgólépcsőztünk jó sokat, aztán sétáltunk. Olyan jó idő van, hogy szinte még a pulcsi is túlzás...

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Nagyon fárasztó napom volt ma, a lábam mintha kőből lenne alig érzem, ezért vacsira gyors bedobtam hurkát és kolbászt szépen sülöget, aztán pihi.

Dóri!
A posta Orosházán is pont ugyanúgy működik, mint nálatok, nyilván ezeket az embereket direkt így képezték ki.
Nagyon szépek a gyermekeid, a pocid jó nagy, nem lehet könnyű vele mászkálni. A tesókkal is ilyen méretű volt? Van aki azt mondja, hogy két terhessége alatt más méretű volt a pocija, nekem idáig nem sok különbség van a kettő között.

Nelli!
Én is hallottam ma a sláger rádióban , hogy a újra fogják a kórházlistát vizsgálni, mert problémák vannak vele /csak tudnám akkor , mivel tölti a minisztériumba a sok okos a napját?/
Első körben január volt, hogy választott helyen, vagy választott orvosnál, szülésznőnél fizetni kell a kórháznak, de szerintem is egy ideig még tologatni fogják az időpontot, legalábbis én is nagyon remélem.

Timi!
Milyen aranyos a kislányod! :)
Mi is voltunk 17 hetesen 4D UH -on, de elég pici volt még a picurom, de mivel itt Orosházán már kétszer végtaghiányos baba született amit nem vettek észre az orvosok, így látuk jónak, hogy a genetikai Uh előtt megnézetjük mással is.
Nagyon szépek lettek a képek, hol voltatok?
Biztos tetszettél az ellenőrnek és azért nem kellett lyukasztanod! :) :)

Szia Csilla!
Úgye te az első babádat várod? Az én környékemen sincs kismama, legalábbis én nem látok , ellenben úgy tűnik mindenki megszült a télen, mert rengeteg a babakocsis anyuka.

Szilvi
Vendég
 


Jaj csajok, bár igazatok lenne, és megúsznánk ezt a fizetős dolgot! Nagyon drukkolok!

Dóri, én is tartok attól, hogy az ideiglenes nem lesz elég, az állandót nem lehet megváltoztatni.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok,

Fú, annyira jó idő volt ma, hogy mi már kabát sapi nélkül sétáltunk, vagyis bicajoztunk kint :wink:
Engem meg, ahelyett, hogy pihentem volna elkapott a kertészkedési hév!Ültettem, meg homokozót takiztam, meg randet pakolta, meg mindenfélét csinálgattam kint a gyönyörű időben!Aztán a délutáni kapuccinómat már leülve a teraszon ittam, mert azért kicsit megfájdult a sok hajlongástól a hasam alul! :) De remélem nem lesz gond, mert olyan jól is esett!

Nelli,

Értem, hát én is ilyen cipőben járok, mert ugye az én kórházam az jó messze van tőlünk.De, én úgy vagyok vele, hogy úgyis adnék a dokinak, és ha fizetős lesz addig, akkor kapja a számlás hivatalost, és nem a borítékost!Mert annyi nekünk sincs, sajna, hogy 2x is adjak!Állítólag ugyanis azt az orvos kapja meg!A szülésznőnek meg mindenképp adunk, ugyhogy ott mindegy is!De azért szeretném ÉN megHÁLÁLNI a dokinak, ugyhogy remélem én is, hogy még nem esünk bele ebbe a kavarodásba!


Dóri,


Örülök, hogy eljutottál Ágihoz, és sikerrel is jártál :) Én is szeretnék valamikor, csak tőlem naon messze van!De úgy ígértem neki, hogy ha megyek a dokihoz valamikor, akkor elnézek hozzá is :wink:
Boltja amúgy tök ari, képeket láttam róla.Élőben biztos jobb volt :wink:


Timi,

Nem akartam hülyeséget írni, de tök jó, hogy Csilla már megírta előttem :lol: :lol: :lol: ami ezek szerint nem is hülyeség, hogy tiszta ANYJA!Én is egyből úgy láttam, hogy te vagy :lol: csak miniben!De mondjuk LIvi is hasonlít nagyon rád, így őrá is lehet mondani!
Elfogadtalak tegnap :wink:


Na, mennem kell mert Eszti már vacsizni akar, ami érthető is :)
manóci
 
 


Sziasztok!

Először is:

Timi,

nagyon édes a Marci fiú, és valóban hasonlít Rád, mi lesz élőben, ha már így az uh-on kiderült! :?: :lol:

Másodsorban, amiért szar kedvem lett, de nagyon:
írtam megyek a barátnőmhöz, felköszöntöttem (márc.5-én volt a szülinapja), és ő is megköszöntött engem utólag, mert most volt rá időnk kölcsönösen. (Szép ezüst fülbevalót kaptam, amit mindig dícsértem neki, annyira különleges darab és beszerzett nekem egyet :) ).
Szóval olyan fél 5-kor mentem el anyuéktól, otthagytam Vikit meg gergőt neki, és férj 5-kor ért haza, és most puffogott, hogy talán Szegedről jöttem vagy mi a fene..mi tartott idáig. :? :? :? miért nem oldom meg napközben.. :? :shock: :shock: :? Annyira elszarta a kedvemet és tök mogorva meg sértődött, holott mondtam neki du is, hogy este jövök. Ja, és 9-kor itthon voltam. :shock: Magyarán mire kiértem Csepelre az egy óra volt a dugóban, dumáltunk pár órát és jöttem, ő meg itt ült sértődötten. Ezt annyira utálom és idegesít, hogy így gondolkodik. A hülye neveltetése... na jó, ne mnejünk bele a család(ja) témájába, mert attól csak méginkább felmegy a pumpám. :? :evil: :evil: :evil: :evil:
Bocs, nem rontom itt a közhangulatot, inkább megyek letusolok és nézem a Vészhelyzetet.. :?

Szilvi,
nem tudom.. mindig nagy hasam volt, de most mintha tényleg nagyobbnak tűnne valóban. :shock: :)
Vendég
 


Köszönjük a sok dícséretet :lol: . Anyja fia lesz :lol:

Ez a has dolog alkati kérdés is lehet, nekem mindkettő már korán el kezdett látszani. Lehet, hogy azért is, mert elég alacsony vagyok, és belül nem fér el, így rögtön kifelé dudorodik :lol: .
A másik, hogy szokták mondani, ha valakinek a hasformáján látszik, hogy fiú v. lány a gyerek. Nekem szerintem ugyanolyan a hasam mindkét terhességnél. Mikor a lányommal voltam terhes, találkoztam egy ismerősömmel, kérdezte, hogy fiú lesz, mert olyan fiús a hasam :lol: . Most meg múlt héten egy másik ismerősömmel futottam össze, ő meg azt kérdezte, hogy lmegint ányom lesz, mert olyan lányos a hasam :lol: . Úgyhogy ez nagyon nem jön be :lol:

Csilla: nekem már kezdődnek a vizsgáim, szombaton megyek jogból :shock:

Reggel utazunk el, Livike dédijéékhez + keresztszüleihez. Péntek este jövünk, de azért még próbálok ott is benézni ide :lol: .
Livike nagyon várja már :lol: . Remélem, végig ilyen jó idő lesz, mert akkor jól ellesz kint a kertben :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Jó hajnalt!

Rég nem aktiváltam magam, csak passzív szemlélőként voltam jelen.

Timi: nagyon tündéri a kép, én is jövő7en megyek elvileg egy bekukk-ra remélem, nálunk is ilyen szépen megmutatja magát a kiscsajszi.

Dóri:megnyugodtál kicsit? A férjek néha már csak ilyenek.Mintha elkalomadtán eggyel több gyerekkel rendelkeznénk a kelleténél, legalább is én olyankor (amikor kitör a 30-on túli dackorszak vagy mensi nélküli premensi szindróma náluk) úgy érzem. :)

Manóci: tegnap akkor hasonló indíttatásunk volt...Férjem és egy másik apuka előző nap lehozták padlásról a kerti bútorokat -mondván, hogy mindjárt nyár!(erre én: -nekem addig még van egy szülésem hahó! :shock: ).A téglákkal kirakott helye az enyhe télben "kissé" bezöldült, így nekihasaltam...Majdnem szó szerint, mert guggolni pocak és visszerek miatt nemtok, így maradt a kisszék :oops: .Jól néztem ki na!Apa homokozóban cserélt homokot, gyermek intenzíven vakolta magát a homokkal, sóderrel, földdel és nyúzta a macskát (aki valamilyen okból, naon nem akart hintázni :roll: ).
Tegnap óta a törzsi indián nevem egyébként "gyógyharisnya" úgyhogy lehet a nick-nevem is meg kéne változtatnom...Megkaptam ugyanis (600ft vizitdíj ellenében) a receptemet erre vonatkozólag.Szexxxxi a cucc :wink: !(Volt csipkés változatban is, de nem tudom, hogy egy ilyen szuszpenzor viselése kiben gerjeszt olthatatlan vágyat a hancúrra)

Ti hogy álltok az étvággyal?Én nekiálltam szénhidrátot pusztítani minden mennyiségben.Most éppen csokifagyi az álmom...Eddig plusz 8-nál tartok, de félek, megugrik az, de hamarost...!

Felébredt elsőszülöttem, és így hogy az ölemben ébredezik, negyon nem megy az írás, be is fejezem!
Sziasztok és szép napot (hasonló verőfénnyel mint tegnap!) ki, mi jót tesz a long weekenden?Kirándulni kéne....

Kép
Kép
petra78
 
 


Timóca: Most olvastam a jog-dolgot! Egy kalappal hozzá!Én is túlestem anno pár kisvizsgán és egy szigorlaton ebben a témakörben, és csak részvételni tudok! szorítok, hogy simán menjen a dolog és ne kössenek bele hangyafaroknyi dolgokba!Pihenj rá előre is.

Kép
Kép
petra78
 
 


Dóri :)
Sajnálom, hogy a párod ennyire nem volt megértő. lehet, csak rossz napja volt. Egy kis kiruccanás a nőnek is jár, szóval ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Majd csak megbékél!

Petra :)
Étvágyam az van :lol: És én már most + 7 kg-nál járok :lol: 59-ről indultam. De nem érdekel!

Manóci :)
Én meg órákat voltam tegnap talpon, mert a férjemnek névnapja volt, ajándékért kajtattam, utána a gyerekekkel játszó, este a szokásos dolgok. Nekem is fájt egy kicsit a hasam alja, de szerintem ettől még baj nem lehet. Ilyenkor utána próbálj többet pihenni.

Timi :)
Jaj de édes ez a baba! És milyen szép lesz, mikor kint lesz :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Timi, ezek a félvzáró vizsgáid? JÓ neked, hogy elkezdődtek. Náluk csak május 20-a körül :shock: az nekem kicsit késő lesz... kértem elővizsga lehetőséget. Egyedül fogok szóbelizni a tanároknál, ilyenkor engedékenyebbek vajon???

Szylvi, első baba :D ebben a topicban én vagyok az egyetlen kezdő.

Dóri, nehogy emiatt elrontsd a kedved! A pasiknak is lehet szar napjuk, duzzoghtnak is (Te is szoktál, nem?) Ma már biztosan megint az a helyes, kedves, türelmes férj aki eddig volt :)

Képzeljétek, este a kisbékám többször is kidugta a talpacskáját egy kis simogatásra :lol: :lol: :lol: Olyan furcsa, hihetetlen, elmondhatatlan érzés...

Csilla
Vendég
 


Na jól van kiderült a miértje a dolognak.. fáj a foga. :? ezért nyűglődött a kedves... úgyhogy ha kibírja holnap reggel 8-ig, akkor az lenne a legjobb, vagy mehet éjjel is, csak akkor nem a saját dokink rendel. Itt is rendelt a szomszéd utcában, de kiderült, hogy határzatlan időre nem rendel itt. :? úgyhogy csak a Király utcában fellelhető egyenlőre, pedig életem legjobb fogorvosa..

Csilla,
de jó neked! :) nekem egyszer sem csinált ilyesmit egyik sem. :? vagy csak én nem vettem észre.. :cry:

Petra,
jó korán keltetek! :shock: :shock: :lol:
Vendég
 


sziasztok!

elolvastam mindent,de már azt sem tudom,mit.......

A 4d-n kiirt idöpont teljesen egyezik a doktornö idöpontjával,és ez tök jó.

Az új kismaminak üdv.köztünk.

Szénhidrát:én minden mennyiségben cukros epret eszem,lefekvés elött is,ébredés után is,napközben is,tehát napi egyszer,de reggeltül estig.nem is lenne gond,ha plusszban még nem nyaldosnék el adagonként utánna min.20dkg kristálycukrot...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Csilla: igen, nekem ezek már az évvégi vizsgáim :lol: . Igaz, most csak 1 lesz, de lesz áprilisban is, ill. május elején a többi, remélem, azokra még el tudok menni. Ha nem, akkor legfeljebb néhányat halasztok a következő félévre :lol: .
Biztos engedékenyebbek lesznek, és mivel egyedül mész szóbelizni, lehet, hogy kevésbé szigorúak is :lol: . (múlt félévben nekem is volt 1 vizsgám, amire egyedül mentem, ráadásul be a SE-re - ott is tanít a tanárnő, így tök rendes volt. Sajnálkozott, hogy csak 4-est tudott adni :lol: )

Dóri. férjednek jobbulást a fogára. Látod, hogy nem is rád volt mérges :lol: .
Jövő pénteken nekem is randim van a barátnőimmel, remélem, apaka jól fogja bírni hiszti-Livivel :lol:

Gabi: nem írtál semmit, mi volt 4D-n. Pl. méretek... ezek szerint ott már nem "elefántnak" tippelték :lol: :?:

Nelli: az én férjemnek is névnapja volt tegnap :lol:

Étvágy: ha én valamiről le vagyok tiltva, az a szénhidrát :shock: , úgyhogy én nem falhatok kedvem szerint. (napi 155 g szénhidrát a megengedett, azt se mindegy, mikor mit :roll: ) Na jó, most itt vendégségben azért lazábban veszem :lol:

Jó idő van, Livike most épp kint homokozik :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Timóca!
A 4d-n szokás szerint mást mértek.
A kiirt időpont stimmel.
BPD:7,47
AC:24,25
FL:5,18
HC:27,39
OFD:9,17

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok lányok!

Biztos hülyeséget kérdezek, de az én vonalzomón a kisgólyám még mindig nem mozdult el. Ez természetes, vagy valamit nem jól állítottam be?!

Csilla írtad, hogy érzed a kis talpacskáját a pindurodnak, tényleg nagyon jó érzés. Igaz, hogy nekem ez a második babám, és én még csak 20 hetes vagyok, de már olyan mozgásokat érzek, amit a lányommal soha. Adri kifejezetten lusta béka volt a pocimba, sokat is aggódtam miatta, és irigykedtem azokra akiknek nagyon mozgott a babájuk. Hát most megkaptam, el sem tudom képzelni, ha nagyobb lesz mit fog művelni a kis drágám.

Lányok elveszek ebben a babakocsi vásárlásban. Olyan sok féle van és nem tudom melyik a praktikus. A kicsi, a nagy, a hordozós, a több funckciós, a mózeskosaras? Ti milyetek vettetek vagy vesztek?
Szilvi
Vendég
 


Jó reggelt!

Kissé kiakadtam már korán reggel, mert fiam fél öt óta nem hajlandó aludni.Ez nem lenne olyan nagy baj, mert képes csendben maradni amíg jóanyja feleszmél, de sajnos tudom, hogy ennek egyenesági következménye az, hogy 11 magasságában már nem lehet bírni vele.ma pedig vendégek jönnek...így előre felhergeltem magam a várható dolgokon.Nem vagyok normális, ugye?

Gabi:
Ugye neked is császáros volt az első babád?A dokid mit jósol, mennyi esélye van másodszorra is ennek?Nem is tudom,hogy ilyen preparált hasfallal mit szeretnék most már jobban...Te hogy vagy vele?A mostani UH-n már reálisabb eredményeket mértek neked ahogy láttam, ugye?Most mennyinek saccolták a babót?

Ma reggel felvettem a visszerekre rendelt gyógyharisnyámat, de már nincs rajtam...Valami nem jó, mert zsibbadtam tőle és meleg érzése volt a lábamnak.Nem akarom, hogy elszorítsa a keringésem (pedig megf.a méret) így inkább levettem.Majd megkérdezem dután a házi védőnőmet, mi a véleménye.

Szilvi: mi nagy babakocsit (asszem Roan) vettünk, nem bolygó kerekeset hanem nagy pumpálhatósat mert itt igen ramaty a járdák minősége.A nagy kocsi kellett is végül a méretes babához, de mivel kertes házban lakunk nem is okozott gondot a tárolása és a közlekedés sem vele.Mondjuk nem mózeskosaras, de átfordítható és sportkocsivá alakítható. 2004-ben volt 40párezer forint, de nagyon szerettem.

Ma nem kezdődik már olyan verőfényesen a nap mint tegnap...állítólag jövő7-en néhol a hó sem kizárt.Ez ám a szivatás!

Jó pihenést mindenkinek!
petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Jó reggelt!

Szilvi,
vonalzód tegnap is 20+2-t mutatott? Ha igen, akkor vmi nem jó.. de nem tudom mi lehet, gyártsd újra, aztán kiderül.

Nekünk babakocsi arzenál van, mert egyrészt vettünk, másrészt meg kaptunk egy csooó fajtát barátoktól, ismerősöktől.

Azt kell eldöntened szerintem, hogy hogyan használod a kocsit (utazgatás, közlekedés, cipekedés, kirándulás stb), a mózesosak nehezebbek, meg azt egy idő után nem használod, vagy át kell, hogy alakítható legyen, vagy kell ,ajd egy sportkocsi, vagy mindez az egyben. :)

Amit 9 éve vettünk, esküszöm az a legjobb. :) Ez egy Peg Perego mózeskosaras (levehető a vázról), ill. egy idő után, ha a gyerek kora igényli sportüléssé alakítható. Rugózása messze ennek a legjobb, nagy kerekei vannak és a vázszerkezete is máshogy van kialakítva, mint a többi kocsinak, mert szuper a rugózása. Vikit a mai napig ebben szeretem tolni. Ami hártánya ennek, hogy nem egy könnyű darab, tehát cipekedni, tömegközlekedni vele nem lehet egyszerű, de én csak sétálásra használom. De ez már régi, vannak újabbak is, én mindenképp erre a márkára szavazok, magasan a legjobb. :wink:

Nekem valahogy az újabbak közül nem szimpatikus, aminek autósülés részében tolod az újszülöttet, mindneképpen legyen vízszinntesig dönthető, és nem egy kagylóformában aludjon/sétáljon a gyerek. Persze praktikus biztosan, de nem cserélném le a kényelmet a praktikumra.

Na jó, nem osztom az eszet erről többet, nekem ez a véleményem, aztán lehet másnak egészen más. :D

Petra,
nyugi. :lol: bár a kora hajnali kelés engem is kiborítana.. :oops: :lol: Nem bvaj, hamarosan mindannyiunk (újra) élvezheti a hajnali ébredéseket, éjszakázásokat egy üvöltőgéppel. :lol: :lol: :lol: Lehet páylázni a ki a legszebb zombi címre. :lol:

gyönyörű idő van, mindnekinek szép napot! (Viki már idehozta a cipőjét és felhúzta a sapkáját :shock: :shock: )
Vendég
 


Szilvi, mi is jó sokat kipróbáltunk már (babakocsit), most a negyediknek egy PP Veneziát vettem, viszonylag könnyű, de vízszintesig dönthető, használható ülve is (bár amikor már stabilan ül, én biztos sportkocsira váltok, mert nagyon sokat bkv-zunk).

Ez a Peg perego nekem is nagyon tetszik, megbízható márkának tűnik.

Ja, még egy: használtan vettem, a babaszoba.hu-n (25000-ért !!! :)), szerintem érdemes ott körülnézni!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Szilvi: babakocsik közül én mindenképp a kisebb, könnyebb fajtára szavazok, amit könnyű tolni (Chiccot láttam olyat), úgy vagyok vele, hogy a lányom mellett még egy babakocsit tolni egyébként sem egyszerű... Így talán picit könnyebb lesz...
Még mi sem vettünk, így talán jövő héten ránk vár a nézelődés...
Mindenképp könnyűt szeretnék, ami újszülöttnek is jó. Illetve nem kell hozzá hordozó - autósülés, mert pl. az van (mostanában szinte csak olyan kocsikat láttam mindenhol, azért meg minek fizessek többet, mikor úgyse kell).
Peg Peregoban is van kisebb?

Petra: nálunk ma dettó ugyanez a helyzet :evil: . Lányom fél 7 óta fent van, és egyfolytában nyafizik valamiért :evil: . (most már kint homokozni se akar, sőt, semmi se jó)

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Petra: én is császárral szültem az elsőt. Az én orvosom ilyen szempontból elég konzervatív, ő ilyenkor biztonsági okokból az újabb császár mellett van. Bár még nem nagyon volt téma a szülés, mivel még sok van hátra, bármi lehet addig... De bízom abban, hogy meg tudom győzni, hogy próbáljuk meg "normálisan" :lol:. Én nagyon nem szeretnék megint császárral szülni...

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Remélem egyikőtök sincs az utcán ilyenkor :)!

Délben megkívántam a krumplinudlit :shock: , 100 éve nem ettem, a nagyim csinált ilyet. Nekiálltam gyúrni, sodorni... aztán rájöttem, hogy miért ilyen régen szerepelt az étlapon... és szerintem újabb 100 évig nem is fog újra rákerülni!!!
Amúgy nagyon finom volt, de nincs egyenes arányban az élvezeti értéke és az elkészítéséhez szükséges munka mennyisége.

Szylvi, babakocsi ügyben nekem is főtt a fejem rendesen! Szerencsére egy jó barátomnak babaáruháza van, így átbeszélte velem a kérdést. Nagyon hasznos volt, mert olyan kérdéseket tett fel amik eszembe sem jutottak szempontként. Mondott vásárlói tapasztalatokat, gyártói hibákat, szóval végre úgy érzem, hogy megtaláltam a ránk szabott modellt. Ez pedig a Top Rider 923.

Csilla
Vendég
 


petra! A doktornő teljesen normál szülésre számit,remélem én is,hogy menni fog.A múltkori 1600g után most 1235g-ra becsülték,ez már barátibb.

Babakocsi:én már karácsonyra azt kértem Jézuskától,meg is kaptam.Symbaba.nagy a kereke,bolygós,teljesen vizszintbe dönthető,könnyű és jó nagy bevásárlókosara van,és a belseje is nagyobb az átlagosnál.Az internetről a startapróról vettem 20ezerért,de a kereke sincs megkopva.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok,

Szilvy, nekem Bergon nagykerekű, nagy belső terű,teljesen vízszintbe dönthető, sportkocsivá alakítható,mindkét irányból tolható, tolókarmagasság állítható, van!Mi nem is veszünk most újat, mert nagyon meg voltam vele elégedve, és teljesen jó állapotban is van :)
Amúgy én Dórivalvagyok egy véleményen, mózest, ill. babahordozós tolókást illetően!Nekem azok annyira nem jönnek be!
De valóban mindenki maga ismeri a terepet ahol használni fogja.Ahhoz mérten kell választani :)

Csajok, hétfőn megyek cukroslötyire :? Addig még jól bekajálok mindenfélét!
Megyünk barátokkal szombat este éttermezni, nem sajnálok majd semmit magamba nyomni :lol: :lol:
manóci
 
 


Sziasztok!

Látom, a hosszú7vége minenkit elrángat a gép mellől, ki a szabadba!Csak egy kérdésem lenne, mert naon furi a dolog.Nektek már beindult a tejelválasztás?!Így a 28.hétenm egy kicsit korainak tűnik az, hogy feszesebb cicikkel és kicsit tej-foltos pólóval ébredek...elsőnél ez sokkal később jelentkezett.Nálatok mi a helyzet e téren?

További jó pihit!petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Kiültem volna a kertbe napozni egy kicsit, erre egy rigó lepottyant a kertünkbe, és szerencsétlen ott vergődik, vmi gáz lehet a lábával és anniyra sajnálom. :( Mit lehet ilyenkor csinálni? :cry: :cry: Nincs szívem ott ülni és nézni, hogy mit szen ved szerencsétlen madár.. Persze anyuval ketten vagyunk itthon, fiúk a telken melóznak.. :(

Annyira sajnálom, itt fog a szemünk előtt megdögleni.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Petra,
most olvasom a tejmizériádat. Nekem egyik terhességem során sem volt ilyen, szülést követő kb.3. napon lett. És szerintem azt befolyásolja, hogy mennyi teje lesz vkinek, gondolok pl. itt magamra, akinek egy csomó volt, viszont terhesség alatt semmi ilyesmi. :shock: Szerintem ez is alkatfüggő. :D
Vendég
 


Petra,

Nekem sem volt a terhesség alatt sose ilyen!Megnőni ugyan megnőttek a melleim most is :shock: de nem jön belőle semmi!


Dóri, :(

Rigó, de gáz csóri!Hát én se mernék hozzá nyúlni, és azt se tudnám mit kell ilyenkor tenni.De beleszólt a nyugodt napozásodba az tuti!!
manóci
 
 


Jéé, most nézem a vonalzóm pont 100 napom van már "csak" hátra!!!! :) :)
manóci
 
 


Rigó meghalt.. elásta az apu. :cry: :cry:

Én meg kinyitottam egy üveg egri muskotályos fehér bort, meg is ittam egy pohárral. :) Szegény férjnek nagyon fáj a foga, be van gyulladva a gyökere, és antibiót kapott a dokitól, meg eszi a cataflamot. Még a végén a fogfájás ébreszti fel a Forma 1-re hajnali fél 4-kor.. Tényleg, Nálatok férj nem nézi a F1-et? Csak én vagyok ilyen "mázlista"? :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

2 napja nagytakarítást csinálok, kellőképpen el is fáradtam. Hajolgatni meg egyenesen rosszulesett, na de vége van és minden helységnek olyan finom illata van. Megérte a sok fáradozást. Sose értem, hogy tudok ennyi felesleges kacatot felhalmozni, persze ilyenkor kidobálok mindent.

Csajok köszönöm a véleményeteket babakocsi ügyben. Nem feltétlen akarok újat venni én sem, ha használtan látok jót ami nincs leamortizálva, akkor megveszem.

Petra
Nekem az elsővel is jelentkezett az előtej szivárgása. Tényleg alkati dolog, de nem túl kellemes. Én még nem vagyok csak 20 hetes kismami, még nem jelentkezett, de biztos vagyok benne, hogy egy pár hét múlva én sem maradok ki ebből a finomságból.
Nekem Adrival is rengeteg tejem volt, sokszor arra ébredtem, hogy mindent eláztattam, pedig volt berakva mellbetét duplán. Tényleg olyan voltam, mint egy fejős tehén. :lol: :lol: :lol:

Csilla
Arról a krumplinudliról van szó, amit mákkal kell leszórni?
Én palacsinta őrült vagyok, szinte mindennap eszem, mert annyira kívánom.

Szilvi
Vendég
 


Dóri!

Szegény Rigó, én is ilyen érzelgős tudok lenni.
Nálunk férjem sem a F1-et, de még csak egy sport műsort sem néz meg, persze én meg imádom nézni a sportműsorokat, még jó, hogy van több tévé a lakásban.
Vendég
 


Petra :)
Nekem nem volt ilyen tejszivárgásom a terhesség alatt, de nem egyedi eset. teljesen normális.

Ma babáztam Öcsémék 8,5 hós kisfiával. Olyan édes!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Petra: nekem sincs szivárgásom, igaz, Livi még mindig szopizik :roll: . (igaz, leginkább alváshoz)

Dóri: én férjem is nézi a F1-et, bevallom, néha én is kedvet kapok hozzá :wink: .

Most, hogy nem voltunk itthon 3 napig, én is ittam minden nap egy kis pohárka csokilikőrt :lol: .

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


reggelt!

Kicsit morc vagyok ismét, mert APA FELKELT A FORMA1-re és onnantól kezdve az egyébként rossz alvó gyermeket is alig lehetett ágyban tartani fél6-ig. :evil: Már csak abban reménykedem,,hogy ma is a tegnapihoz hasonló szép idő lesz és kint levezethetjük az energiáinkat.Tegnap kirándultunk egyet Dföldváron fagyiztunk, Szelídi tónál sétáltunk, nagypapát látogattunk (férjem szülei elváltak) é s végül kompoztunk egyet.Jó volt kimozdulni kicsit.Ma délelőttre egy tél utáni (és a jövőheti időjárást tekintve) és előtti grillezést csapunk barátainkkal, így gyorsan lesz ebéd :wink:

Tejci ma nem volt, de nálam ez semmilyen összefüggésben nem volt anno sem azzal, hogy szülés után mennyi lett, mert alig-alig tudtam 2,5hónapos koráig szopiztatni manót...Elpazarlom előre igaz?Ahogy emlékszem előzőleg bőven a 30.hét után jöttek a cseppek, ezért volt fura a dolog.

Szilvi: Úgy irigylem az energiádat!Nálunk a tisztaság igen kényes téma mostanában, amikor pormacska megszállás van és a gyorstakarítások korát éljük...Szeretnék én is újra nett és friss lakást!!!!!...de most csak pity-puty dolgokra van erőm.
Timóca: felpillantottam arra amit írtál, és a csoki likőrt én is elcuppognám akár így reggel is...Nyami :lol: !

Na jó, menek mert most apa igyekszik behozni a formula1 okozta alváshiányt (persze a gyereknek ez már nem megy) és pihizik a hálóban...nagyfiammal mi pedig tavaszolunk épp Zsebibabával, úgyhogy fontos teendőim szólítanak! :wink:

Sziasztok!Mára is szép napot!
petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Mázlisták, akiknek csak F1ezik a férjük, az enyém tegnap is, meg ma is dolgozik. :evil: Persze ma csak pár órára ment be, utána találkozunk az állatkertben. Ha még bírja addig az idő.

Tej: Nekem szinte soha nem szivárgott, szoptatás alatt sem, igaz, soha nem volt rengeteg, csak épp elég. :P Azt tudom, hogy nem szabad leszívni, mert az oxitocintermelődést okoz, ami meg ugye méhösszehúzódást.

Képzeljétek, nekem meg az utóbbi pár napban annyit mocorgott manó, hogy néha rendesen felsikítok, hogy lehet ekkorea ereje? És volt, hogy teljesen eltűnt a gyomrom környékéről, és a hasam aljában kuporgott, szerintem keresztben :twisted: . Biztos próbál megfordulni, legalábbis remélem, nem kell vele annyit izgulnom, mint Dorkával.

Timi, asszem beírhatod nekem kórháznak az Istvánt, a söfit ugye bezárják. :evil: 27-én megyek az új dokihoz, akit kinéztem, és aki elvileg el is vállal. Szerencsére sok jót hallottam róla, így egész nyugodt vagyok így a 30ik héten orvos nélkül. :roll: Voltam is már szülésfelkészítőn, inkább azért, hogy feliratkozzam szülőszoba látogatásra, de képzeljétek, tök sok új dolgot hallottam a tágulásról, szülésről. :P Dorkával 36ik hétig dolgoztam, így elég tudatlanul mentem szülni.:)

Szylvi, hajrá takarítás! Én ismostanság trevzetem, de a dokim a 22ik héten mondta, hogy felejtsek el mindenféle nagytakarítás tervet, ha terveztem.:) Most jó lenne vkit találni egy jó kis ház-áttakarításra, ablakpucolásra, hogy ne ebbe a kupiba jöjjön a baba. De még soha nem takaríttattam a saját dolgaimat mással, azt sem tudom, ogy kell az ilyenhez hozzáfogni.

Na megyek, mert Dokra már indulna az Állatkertbe.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Szilvi, hasonlókat érzek én is odabentről.Mindeddig nem tapasztalt, naon erős rúgások, ritmikus sportgimnasztika...miegymás.Van, hogy nekem is lent kaparászik a kiscsajszi, de van, hogy kitámaszt a bordáim tájékán.
A tejcit eszemben sincs leszivatni, épp csak pár csepp van esetenként,csak rágyúr a későbbiekre a szervezetem.
Sikerült az állatkerti randi?

Itt lassan de biztosan elbújt a napocska a felhők mögé, de még jó idő van.Grill megvolt, gyermek alszik, mosogatni való akonyhában tobzódik...de fog is még egy darabig asszem, mert fullos a pocak és nincs sok kedvem moccanni sem.

Jövő7 időjárása remélem nem fog nagyon kibabrálni kirügyezett lelkünkkel...

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Ebéd után úgy elnyomott ez az idő, hogy egy jó nagyot aludtam. Nagyon nagyon jól esett, de, hogy este, hogy fogok elaludni, az más kérdés.

Szilvi milyen volt az állatkert. Jó régen voltam már. Mikor gyerek voltam imádtam az állatkertbe járni. Nekünk vidéki gyerekeknek ez olyan nagyon dolog volt. A kedvencem a jegesmaci volt és mindig sajnáltuk nagypapival a nagy melegben, hogy milyen rossz lehet neki.
Olvasom ezt a kórház mizériát és látom nem könnyebb a helyzete annak sem aki Pesten lakik. Sőt megszokott egy orvost, most irány egy másik. Agyrém az egész. Persze Horváth Ágnes mindent megtud magyarázni. :evil: :evil:

Valóban tele vagyok energiával, ezért is fogtam bele ebbe a takarításba, a pocim még nem nagyott nőtt, könnyen is mozgok, de, hogy a baba születése előtt kifogja megcsinálni az nálam is kérdés.

Petra
Tök jó grillparti,alig várom,hogy jobb idő legyen és elkezdődjön a szezon. Szalonnasütés, grillezés. Ha valamit nagyon imádok akkor ez az. Mit grilleztetek?

A nap sajna nálunk is elbújt! :(
Vendég
 


Húú, de rossz idő lett.. :? itt tök hideg van, fúj a szép nagyon. :( Oda a tavasz.. :cry: :cry:

Petra,
mi lett a grillezéssel :?:

Elmentünk csapatolstul a Brendonba, vettünk Vikinek egy cipőt. Nagyon helyes, jó puha talpa van, és annyit ment benne ma du, hogy hullafáradt. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Mi is délelőtt vásároltunk apával. Livikét lepasszoltuk addig a mamához (anyósomhoz), mostanában olyan hisztiket rendez, hogy nincs kedvem elvinni (mindig csak hintázna, és nem akar bent vásárolni).
Szóval Livikének is vettünk végre ágynemű garnitúrát, rá 2 huzattal, hogy legyen váltás :lol: . Marcinak is sikerült szekrényt venni :lol: . Most már a szobafestés jön, és akkor lehet összeszerelni a szekrényt, meg a kiságyat is :lol: .

Sajnos itt is elromlott az idő :cry: . Pedig olyan jó volt ez a kis tavasz.

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Lányok,
hajkurászok egy könyvet, a kiadónál sem rendelhető, eladták mindet, én meg rá vagyok kattanva, régebben hallottam dolgokat belőle és nagyon szimpatikus volt, és most mindenráon megvenném.

Nincs meg valakinek? A neten sehol nem tudtam rendelni belőle.. :shock: :?

I.Stadelmann: A bába válaszol a címe
Talán már hallottatok róla.

Köszi, ha vki tud segíteni. :)
Vendég
 


Dóri: hallottam a könyvről, de nincs meg nekem sem :( . Néztem én is az antikvárium.hu-n, de ott sincs meg.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

készültünk Patrik névnap alkalmából grillezésre,a lakásba grilleztünk végül,olyan sz.r lett az idő.Voltunk vásárolni,megvettem a hiányzó dolgokat,már csak a kiskád maradt hátra.

Mozgás:már nem ilyen rugdosásos dolgokat érzek,inkább kifeszitést,kitámasztást,néha egy kis szadizmussal...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok Lányok!

Nálatok hogy lesz a szülés, apás, barátnős, dúlás? Nekem eddig apás volt, de most erősen gondolkodom azon, hogy ne legyen jelen.
Vendég
 


Dóri, miért???
Én nagyon nem szeretnék a férjem nélkül szülni! Ő képviseli a józanságot, higgadtságot azokban az órákban-percekben... :)
Most is vele szeretnék lenni... :) Csak tudnám HOL... :(

Gabi, minden megvan???? :shock:
Én még alig szereztem be valamit, bár ezt-azt kapunk, meg kocsi-hordozó-ágy van, de még sok minden kéne...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Dóri, nekem megvan a bába válaszol, tényleg jó, rengeteg homeos és gyógynövényes dolgo van benne. Többek között a keményedés elleni receptek, ami teljesen kiment a fejemből, hogy megígértem. :evil: 1-2 hétre kölcsön tudom adni, ha gondolod...
Bookline-t próbáltad? Vagy még az otthonszülőknél (Geréb Ági fordította)tudom elképzelni, meg könyvtárban.

Szokás szerint rohanok...

Puszi mindenkinek, és vigyázzatok a hidegfrontban, nekem extra kemény ma meg tegnap a hasam...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Dóri, nálunk apás egyértelműen :) Az elsőnél be se akart jönni, úgy indultunk neki, aztán csak bent maradt, és most már természetes lesz, hogy bejön!

De nálad mi az a ?-jel??
Vagy gondolom ő marad a gyerkőcökkel, vagy hogy lesz?

Nálunk anyós lesz riasztva, mert ő közel lakik a kórházhoz, és mobilis is, szerencsére :wink: Eszti imádja, így remélem tök jól ellesznek.
Anyu sajna messze lakik, idősebb is, és a nővérem gyerekére kell soxor vigyáznia.Tehát rá nem naon számíthatnék :(
manóci
 
 


Sziasztok!

Szülés: nálam az egész egy nagy :?: . Egyrészt lehet, hogy a Kútvölgyi szülészete is megszűnik :evil: . Másrészt a lányom is császárral született. Így nagyon nem is merem beleélni magam a normális szülésbe, de ha sikerül, akkor mi is apásat szeretnék :lol: .

Szilvi: a keményedés elleni homeos recepteknek én is örülnék. Nekem is napok óta úgy fáj a hasam, folyton keményedik :evil: . Lehet, hogy tényleg az idő miatt. Ráadásul Livike is extra hisztis napok óta, lehet, hogy ő is ezt érzi meg :roll:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?