Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Manó!
Jobbulást!

Viki!
Nekem két császárom volt, és mindkét esetben a mellsõ falon tapadt meg a lepény. Tehát akkor a hegen. Jól gondolom? Nem mondta senki, hogy baj. Pedig az elsõ császárnál hosszában vágtak.
Kivánom, hogy minden rendben legyen nálad.

Djeszter
djeszter
 
 


Gumicukor! Köszi a dícséretet! Dani is nagyon helyes abban a "kis" kalapban. Kép
Én úgy tudom, hogy a vaj nem savanyított termék. És csak 1 éves kortól szabad adni. Én is inkább az olajat ajánlom, mint a Delma Lightot, de szerintem végszükség esetén, még mindig jobb, mint a vaj.

Zsani! LLL tag vagyok, de nem vagyok vezetõ. Még csak az szeretnék lenni, ezért olvasgatok, járok szoptatós baba-mama klubokba (LLL-esbe.) Azért mail jöhet, ha gondolod.

Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Manó!

Reméljük jobban van már Emma! Nagyon rossz lehetett megélni, hogy ilyen pici baba beteg! De honnan kapta el a hasmenést? Én is mindig félek, hogy Ádám beteg lesz, mert az apja hivatásos katona, a laktanyában õ képzi a kiskatonákat és mindig tartok attól, hogy hazahoz valami nyavaját. Erõsen gondolkodom azon, hogy ezt a vírusos agyhártya gyulladás elleni oltást be adatom Ádinak, még ha 3* szúrják is meg.

Viki!

Hogyan tudtad meg, hogy újra babát vártok?

Nálunk apja mindenáron a mikroprocesszor szót szeretné elõcsalogatniKép De csak 'agu' meg 'ege' vanKép De olyan kis okos, ha csak úgy szimplán beszélgetek hozzá, akkor csak vigyorog. De ha elkezdem mondogatni neki, hogy 'a gumi'akkor egybõl mondja õ is , hogy 'agu'. Tisztára, mint egy kis papagájKép Azért hívom Guminak, mert mindenbõl elõnyben részesíti a gumiból készült dolgokat(cumi, cumisüveg)

Egyébként én is szoktam olvasni sok más topicot is, igaz írni ritkán írok. De ezt mindig elolvasom, mindenki írását. Ha nem reagálok, az azért van, mert én sem tudom a választ, én is csak tõletek okosodom! De aki eddig írt, az írjon, kérdezzen nyugodtan, biztos vagyok benne, hogy kap választ!

Csics!

Mennyire kínzásosak ezek a tornák? Mit kell csinálni Petikének? Vagy vele Neked?

Dió!

Szia!Kép

Beszti!

Akkor még ide annyit, hogy én adok le tejet.

Zsuzsa!

Jól látod a dolgot a csecsemõsökkel kapcsolatbanKép De szerencse, hogy rengeteg tejem van, naponta 2 litert fejek. Pedig azzal is riogattak, hogy csak a fejéstõl el fog apadni a tej, ha nem szopik a baba. Hát nálam nem hogy elapadt volna, sõt!

Lányok!

Ádám az utóbbi két-három napban közel egy liter tejcit bedörgöl. Bár csak a jövõ héten lesz 3 hónapos, de ez lenne az a bizonyos fejlõdési ugrás?

Sziasztok!

Betti és a holnap 12 hetes Ádám

Kép

Betti
fodbetti
 
 

 
 

Sziasztok!Kép
Kaptam Cebiont végre!!!Kép
Táblához: Anna csak anyatejes, és adunk tejet egy másik babának is. Meg láttam, hiányzik Malacka szül. dátuma is, 2000.09.30.
Bocs, hogy ilyen kivonatos vagyok ma, de Dávidon kitört a dackorszakKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Beszti,
Akkor a táblázathoz az adatok:
Lili most 6 és fél hónapos, pont 5 hónapig adtam le tejet az Anyatejgyûjtóbe (több mint 30 litert), ezen kívül két tejtesója van Lilinek.
Egy Manka nevû kislány, neki kb. 9 liter tejcsit tudtam adni Lili születését követõ hónapban.
Forti Levikéje akinek 5 hétig tudtam adni, sajnos tovább nem, mert most pont elég Lilinek a tejcsi.
Lili soha nem kapott vizet, teát, szóval semmit az anyatejcsin kívül és most se kap.

Lili 6 hónapos és 1 hetes volt amikor elõször kapott egy kanálka almát, ez ment 1 hétig, de most ezzel leállunk egy idõre, nem tudom ez mennyire számít már a hozzátáplálás elkezdésének.
Egyébként kipróbáltam, hogy kajcsi elõtt vagy után fogadja-e el jobban a gyümit és meg kellett, hogy állapítsam, hogy ha éhes akkor csak cici kell nekiKép. Szóval nálunk már nem kérdés, hogy hozzátáplálok majd vagy elválasztokKép. Viszont érdekes, hogy szopi után, amikor látszólag jól lakott, õ engedi el a cicit, akkor tök szívesen ette az almát. De elõtte totál elutasította.

Bocsi ha kicsit kifejtõsre sikeredett, de olyan jó volt visszagondolni az eltelt hónapokra. Boldog és büszke is vagyok, hogy a mellett, hogy Lilinek megadhattam azt amit szerettem volna, még másoknak is tudtam segíteni, fõleg egy olyan kisbabának (Manka), is aki még egy mûtéten is átesett.

Zulu,
Csak nem képzelted, hogy csak úgy hagyunk innen kisétálni!Kép

Dió,
Szia, emlékszel a frissbe együtt voltunk kismamikKép? Pont egy idõsek a babáink, Peti mikor is született pontosan?

Betti,
Lilinél is elõbb jelentkezett mindig a fejlõdési ugrás. +- 1-2 hét szerintem belefér.

Voltunk ma szemészeti kontrollon. Azt mondták, hogy Lilinek nincs különösebb baj a szemével, csak egy kicsi szemtengelyferdülése van. De állítólag ezt a babák 90 százaléka kinövi 24 hónapos korára. 3 havonta kell kontrollra járni, egyébként nincs semmi teendõ.

Forti,
Hogy van Levi az oltás után?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke!

Hogy történik a babák szemészeti vizsgálata? Mert ugye azt nem lehet mondani nekik, hogy nézz ide, vagy nézz oda?! De az jó, hogy nincs gond a szemecskévelKép

pussz

Betti

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Sziasztok!

Beszti, 4 hónapig volt csak szopi, utána szopi+hozzátáplálás 5,5 hónapig, most 1x anyatej, 2x tápika, 1x fõzi, 1-2x gyümi. Tejet nem adtam le, csak a fagyasztóba.

Dió, de jó hogy idetaláltál, mi majdnem egyszerre szültünkKép

Manó, jobbulást nektek! Nekem a nagyobbik volt 3 évesen több napig kórházba kiszáradás veszélye miatt, össze is szedett még egy mandulagyulladást, de saját felelõsségre kihoztam,miután a kiszáradásból jobban lett, mert még azzal is bent akarták tovább tartaniKép és akkor még nem lehetett bennt lenni az anyukának. Mégegyszer jobbulást!

Brokkoli, Tüni, Zulu és a többi pár hetes anyuka! én mindig elolvasok mindenkit, csak idõm nincs sokszor írni. De megigérem, hogy többször fogok a gép elé ragadniKép

Csics, a suli megvár, de Petikének most kellesz a legjobbanKép

Hétvégén megyek a megatoysba, hirtelen kinõttük a 68-as méretet, remélem egy huszasból megúszom az új ruhatárat.

Forti, drukkolok az oltáshoz, nekünk most múlt el a duzzanat az elõzõbõl, legközelebb 15 hónaposan lesz olti, hurráKép

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Zulu
Hat nem is hagyunk: ))))
Igazad van vannak fontosabb dolgok is az eletben es a legnagyobb ajandek megiscsak egy egeszseges baba.Azt hiszem attol aztan lenne depressziom ha nem lenne az ,de attol hogy nincs tobb tejem nem erzem magam vesztesnek.

Zsani
Te szegyentelen ??Es mi volta fogaddal?Fajt vagy csak ellenorizteteni mentel ??

Dio,
De johu idetalaltal,En is melekszem rad a frissbol meg!!!!!

Zsuzsa
Remelem Elod hosszasan aludt es te is tudtal pihenni.

Betti
De jogy meg tejet is tudsz leadni fejes mellett.Hat igen mindenben vannak kivetelek.

Zulu
Megmondanad hol vetted a cebiont???

Ilke
De jo hogy Lili szeme OK!!

Ma elmentunk setalni merthogy sut a nap de mire kiertunk mar nem sutott es 20 percen belul szemergett az eso ugyhogy usgyi haza volt a program de legalabb vettem egy nagyobb teli sapit mert az elozot mar kinotte Alex.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Manó

Örülök, hogy már jobban vagytok, fõként a kis Emma. + köszi az infót errõl a járványról, én nem is tudtam róla. És hogyan lehet elkapni, nem mintha ezt áhítanánk, de az elõvigyázatosság miatt. Mi heti 2 alkalommal járunk babás közösségbe, esetleg kicsit szüneteltessem?

Zsuzsa
Mintha a hugom szólt volna belõled, az õ szava járása a csoffadt Kép Majd beáll és pont jó lesz! jobb, mitha kidurranna, ,hiába szép látvány, hogy nagy, de nekem speciel marha kényelmetlen, mikor reggelre felgyûlik.

Beszti
Én azért vagyok ebben a topicban, mert egyideõsek a gyerekeink. És mivel nem érzem magam tápszerezõ anyának, ugyanis még mindig szoptatok elég sokat, de mivel elmúltunk már 6 hónaposak ezsünk már mást is.
Szomorú, hogy mindezt a hátunk mögött teszik a másik topicban a "tipical mother"-ek, és néha még át is jönnek, hogy jól belénk rúgjanak. Semmivel sem különbek másoknál, ítélkezni meg pláne nincs joguk, ha azt sem tudják, ,mit miért kellett tennie néhányan közülünk. Majd megnézem én, kinek a gyereke lesz életrevalóbb.

Íme a szopi táblás adataink, ha majd mindenki meglesz, akkor légyszi nyomd át a másik topicba is, oks? Ne legyen már akkor a szájuk!
Szóval:
gumicukor csak szoptatás: 6 hónap, utána gyümölcs de. és du, + szopi, és másfél hete fõzelék délben és este + szopi, de megvan az éjszakai szopi és napközben kb. 6, néha 5. se tea, se víz. 3-6 hetes korában kapott napi 1 tápszert pótlásnak a mellgyulladás miatt, de a láz és fájdalmak ellenére is szoptattam!
szerintem azt is beleírhatjuk, hogy ki miért adott tápszert.+ adtam le tejet 3 hónapig illetve ezen kívül van még Daninak egy tejtesója is!

Most elképzeltem, hogy a másik topic kémei jelentést visznek, hogy itten készül egy szopis tábla és most fegyverkeznek. Kíváncsi vagyok Z ügynök mikor jelenik meg. Kép

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Beszti!

Peti 2002. július 10-én született. 5,5 hónapig csak anyatejet kapott, utána elkezdtünk barátkozni más ízekkel. Ez eleinte csak annyit jelentett, hogy a déli szopi elõtt gyümölcslevet kapott 20-30 ml-t. Aztán ezt sûrítgettem, emeltem az adagokat és hat hónapos kora után kezdtük el a fõzelékeket. Ma úgy néz ki, hogy négyszer szopik, délben pedig fõzeléket kap, akkor már nem szopik. Amíg csak szopott, nem kapott mást, azóta iszik vizet és gyümölcslevet. Tejet nem adtam le, amennyit még ki tudok fejni, azt elrakom Petinek.

Lányok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogy mozdultok ki a babáitokkal? Úgy értem, hogy súlyra Peti elég nehéz ahhoz, hogy kenguruba vagy hordozókendõbe rakjam, viszont a babakocsival elég korlátozottak a lehetõségek. Az apja pedig sokat dolgozik...Szóval, hogyan lehet messzebbre is eljutni? Illetve ti hová szoktatok menni? Csak séta a környéken, vagy valami konkrét program is van? Azt hiszem a tél, meg a nagy hó miatt kicsit bezártnak érzem magunkat, szeretnék menni, látni, emberek közt lenni, de nem tudom, hová, hogyan.

Én is nagyon örülök, hogy látom a régi "frisseket", most ki is használom, hogy Peti durmol, és olvasgatok.

Dió és Peti
Dió
 


Gumicukor!

Jót vigyorogtam az utolsó mondatodonKép Z ügynök! Ez jó!Kép

Betti

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Sziasztok

NNnaa.Legyártottam egy csomó kaját , Manó alszik és most itt vagyok.Kép

Csics

Hajrá, kitartás, szurkolok Neked és a kis Petinek, hogy használjon neki a sok torna.Kép

Manó

Húúú. Hát nem irigyellek. Rajtam két hónapja ment át valami gyomorvírus, a páromon meg a múlt héten.Kép Szerencsére egyiket sem vette át Emília. Remélem már jól vagytok!Kép

Dió

Szia, gondoltam ám rád még az elején, hogy hova tûntél... Majdnem egy napon születtek a Manóink!Kép Üdv és gyere minél sûrûbben...Kép

Beszti

Nem gondoltam volna hogy mégis elkészül ez a statisztika ... KépKépKép Emília ma 28 hetes.Kép Reggel és este csak szopizik és még napközben is kétszer kajcsi mellett, úgyhogy kb. 60%-ban még mindig anyatejen él. Kb. 4,5 hónapos korában kóstolta elõször az almalevet, amikor is kezdett nagyon nem elég lenni a tejem és már második hónapja csak 400g-t hízott.(én meg fogytam közben és egy hétig hasmenéses vírusom volt.) De mint ezt korábban már leleveleztük nagyon lassan váltódott ki egy egész hami, kb. 6 hónapos korára. Vagyis kb egy hónapig kóstolgatott és 80-90%ban tejcsizett.

Tényleg. Van egy kérdésem. Valahol olvastam hogy egy teljes szopi már védettséget a babának.Igaz ez? Nem azért kérdezem mert tovább akarom csökkenteni a szopit, csak kíváncsi vagyok.Kép

Tejet csak a fagyasztóba tettem ,le nem adtam, mert sajna sosem volt annyi.

most megyek mert megint fent van

puszi
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Na jó, nem vonulok el, gyere Zulu ne hagyj itt, mert mi közel állunk nagyon egymáshoz, mármint a lányaink születése!
Topicpárbaj elfelejtve, Különbenis van amikor én is átszaladok a hozzátáplálásos írásokon. Azért köszi mindenkinek, hogy így ragaszkodtok hozzánk is.

Kataa,
Hát igen, már szinte évek óta együtt topicolunk hol itt hol ott, már lassan találkoznunk kéne.

Zsuzsa,
Képzeld, az én férjem a "baba" szót mondogatja 100x a 7 hetes Zsófinknak, õ meg csak bámulja az apját, én meg jókat nevetek rajtuk.

Lányok,
Ti hogy szellõztetitek a babáitokat mostanság? Próbáltam a hordozóba kivinni Zsófit az erkélyre, persze a bundazsákjába becsomagoltam, amit nagyon útál, a sapkája állandóan a szemén van ha fordolódik, ez így nem túl jó, ja és ordít. Kézben sem túl jó, a babakocsit még nem akarom kivinni, mert nem minden nap tudnám toligálni mert soxor még túl hideg van. Már azon gondolkozom, hogy veszek egy kengurut. Az lehetséges, hogy magától a hûvös levegõtõl sír, hogy még furcsa neki, ez normális??????
HA TUDTOK Válaszoljatok, köszi!

Manó,
Ti szegények, remélem most már Emma baba és te is jobban vagytok!!! Gyógyuljatok minél elõbb!!!!

Csics,
Hát igen, a picurokért mi mindent meg kell tennünk, de ez a helyesKép

Zulu,
képzeld már le sem merem írni neked, Zsófi már a 68-as rugikat hordja, tulajdonképpen nem is duci,csak hosszú 62 cm és holnap fogjuk lemérni kb. 5200 gramm. Már lassan alig bírom el.Megnéztem Anna és Malacka képét nagyon aranyosak, holnap teszek fel én is képet Zsófiról.

táblához: Zsófi csak anyatejet kap, se tea, se víz, képtelenség a szájába tenni, még a saját kezére is fintorog, de egy idõ után cuppogtatja.

Nyuszika,
Köszönöm szépen, megkaptam!!


pusz

Brokkoli és a holnap 8 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok
Lányok köszönöm szépen a dicséretet Kép most hizott vagy 1kg a májam KépKépKép

Zsani
azt hogy aba kell hagynom a sulit tegnapi esti 20ora 44perckor küldöt hozászolásomba irtam meg Kép tényleg fora anyának leni egyrészröl jo mert van egy tündérien aranyos fiam másrészröl rosz mert már nem tudunk elmeni szabadon sehová mindent megkell szervezni ha elakarunk menni a páromal ketesben valahová akor megkel kérdezni a nagyit vagy a nagynénit hogy ráérnek-e akor petikére vigyázni és ha a páromal szeretnék összebujni akor elöbb petikét kell elaltatni de ezek a problémák eltörpülnek petike mellet mert öt nagyon-nagyon szeretem még akor is amikor egésznap nyügizik és sír egyszerüen IMÁDOM A FIAMAT Kép

Dio
üdv itt is Kép

Beszti
petike születésétöl kezdve szopi+tápi 4hönapos koráig sikerült szoptatnom is csak tápit 4hünapos kortol kap+pép+fözelék+gyümi de 4 hönapos korig mindig AZ ELSÖ A SZOPI VOLT ÉS CSAK UTÁNA A TÁPI. remélem érthetöen leirtam .

Ildiko
nem mondtam le a tanfolyamrol csak kicsit késöbre tetük át mikor már petikének joblesz a mozgásfejlödése Kép

Betti
nem nagyon de azért nem lehet petikének valami nagyon jo föleg a talicskázás no meg a térdelés ,gugolás mert ezek a gyakorlatok a torna végefelé vanak és ö akora már éhes ,álmos és akor csak sir és tiltakozik .

Lányok
petike megint fogyot ma ismét csak 6300gr volt pedig mult héten már volt 6400gr is ugy hogy most ebédre 1üveg tápszert evet+1üveg bébiételt almás banános csirkét ugylátszik akor eszik meg egy egész üveg bébiételt ha van bene valami édes Kép mert igy megete de elöte ugyangy csirkés menüt adtam neki csak rizsel és zöldség krémel és azt kiköpte Kép de a alma+banán+csirke kombinácio bejött neki Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Brokkoli
ha nagyon rossz volt az idö nem mentünk sehová Petikével bár most a torna miat muszáj még rossz idöben is menni de szerintem nyugodtan kiviheted zsofit egy 10percre csak jol ölteztesd föl .

Dio
mi babakocsival megyünk minden hová mert petike nem tudja megtartani normálisan a fejét igy a kenguru kizárva mi mostanába naponta járunk a Petöbe igy nekünk most mindenap megvan a sétánk amugy meg a iteni lányokal havonta 1x talizunk ha van kedved és itt laksz Pesten vagy pestkörnyékén akor gyere el gondolom senkinek nem lene kifogása az elen hogy te is csatlakoz hozánk Kép

Gumicukor
légyszi ne ilyesztges Kép

na mostmár tényleg megyek Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a doktor néninél egy kis mérlegelésen. Hát Marci nem vittel túlzásba ez elmúlt 19 napon. Összesen 2 dkg-t hízott és 1 cm-t nõtt. Azt mondta a védõnéni, hogy nem baj.
Úgy néz ki, hogy mi is beneveztünk valami virusos nyavalyára. Elég csúnya Marcinak a kakija. Megjártuk az ÁNTSZ-t is, mert itt az a szokás, hogy mindent kitenyésztenek. Hétfõre kiderül, hogy mi a baj. Lassan már törzsvendégek leszünk az ÁNTSZ-nél.

Megkérdeztem a védõnõt, hogy ehet-e Marci banánt. Azt mondta, hogy max. csak 1-2 kávés kanállal, és inkább úgy, hogy almával keverve, mert ha nagyon rászokik a banánra, akkor esetleg kihagyhat egy teljes szopit is, Így aztán a banán egyenlõre elfelejtve.
Ti tapasztaltatok ilyet?

Képzeljétek Marcinak nagyon megtetszettt egy kislány a rendelõben. "Ültek" egymással szemben, Marcinak járt keze lába, és hatalmasat sikkangatott. Zengett tõle az egész váróterem. Olyan jó kedve lett, hogy még a doktor néninél is folytatta.

Tegnap este nem volt kedvem pépit csinálni (kicsit lusti voltam), és Marci 1/2 9 - 1/4 6-ig aludt. Nem akartam elhinni.

Beszti!
A táblába:
Holnap leszünk 27 hetesek.
Marci csak szopott: 25 hétig (6. hónap elõtt egy héttel)
Azóta pépi 4 alkalommal este szopi után (20-30ml), gyümi 6 alkalommal két szopi között.
Anyatej csak a fagyasztóba, mert állandó gyógyszert szedek.
Most újra csak szopi lesz a rossz kaki miatt.

Djeszter
djeszter
 
 


Hali!Kép

Manó,
Ez szörnyû lehetett, remélem, már jobban vagytok.

Kataa,
Cebiont a Gyöngyösi sétányon vettem, ott, ahol a Kenguru Gold is van. De szerintem már máshol is lehet kapni, új csomagolása van, azért volt fennakadás. Végül is, tényleg pont a legjobbkor...

Dió, Brokkoli
mi eddig csak segítséggel tudtunk sétálni, úgyhogy sajnos elég sokat kuksoltunk bent a lakásban. De mostantól végre megint van autónk, úgyhogy azzal tudunk kimozdulniKép.
Anna is visított eleinte, de már megszokhatta a levegõzést, mert ahogy ráadom a zsákját, elájul. A babakocsiba vettem egy bárányszõrt, az van alul, aztán jön a kölök zsákostul, egy kistakaró, és végül a kocsinak a saját takarója. Én -5ig kiviszem, csak akkor nem, ha ködös trutyi idõ van, de a hideg száraz kifejezetten jót tesz a légutaknak, és mikor Anna beteg volt, a gégészeten parancsba adták, hogy hidegszáraz idõban mindig vigyük ki. Kengurut most nem használom még, mert nem tudom belegyömöszölni Annát, de kendõvel megoldható lenne ez is, mert ott nem gond a sok ruha.

Brokkoli,
nagyon szépen fejlõdik Zsófibaba, nyugodtan dicsekedj csak veleKép. Anna is gombócka, csak rövidKép. De már csak 3db 56-os rugi megy rá! Az én kicsikém is személyes sértésnek vette, ha cumival próbálkoztam, úgyhogy feladtam.

Na pusz, azért regényt nem írok, megígéremKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Gumicukor
Huha Z ugynok ezek szerint itt olalkodik : )))
Igazad van pedig aztan te tenyleg szoptatasz megis magadra vetted a gyanusitgatasokat hogy megvedj minket szornyu anyakat akik tapszereznek : )))))
Ezert jo itt lenni mert osszetarto a csapat.
Egyebkent talan egy valaki volt a tapszeresek kozul aki beismerte hogy nem volt eleg kitarto.Nem emlekszem ki volt de le a kalappal elotte az biztos!

Dio
Hat ez a kimozdulas eleg razos igy telen,mondom is hogy a legkozelebbi babam tavaszi lesz: )))
Mi csak setakra megyunk a hazban lako kismamakkal majd minden nap.NE eldtam a kocsimat nemreg es bar veszunk egyet tavasszal de nem is tudom hogy fogom megszokni azt hogy a baba mellettem ul,mert eleg parazos voltam terhesen is.

Nyuszi
Valaki itt korabban irta hogy napi 120ml eleg a vedettseghez.En csak orulok mert nem sokkal van tobb.

Brokkoli
Remelem fogunk is.Ja igen kepzeld Gombocnak megszuletett ma Zsombor !!!!!A kengurut csak akkor lehet hasznalni hamar ul a baba .Szerintem a babakocsi az egyetlen jo megoldas mert kezben eleg faraszto egy ido utan.

Mona
Azt hiszem Te irtad hogy Zerazettat szedtel aztan abbahagytd.ha esetleg van kivaltott adagod en szivesen atveszem,lassan iratnom kene mar es igy mindketten jol jarnank : )))
Tali
Tenlyeg aki mar volt ott az meg tudja mondani hogy van-e ott mikro mert hat ugye nekem mint lusta anyanak melegitenem kene majd a vizet ha eljutunk a Mikkamakkaba.Kulonben meg amint odaernenk fordulhatnank vissza a kovetkezo kajcsira.
Nem nagyon jo melegen szallitani a tapszert,legalabbis mindenhol azt olvasom,hogy ha megcsinaljuk a tapszert azt jo minel hamarabb elfogyasztani.

Jaj ma nagyon raerek mert Alexnek alomkorja van megint,meglesz meg nennek a bojtje.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa: csak egy ötlet a tápszerre. Én úgy szoktam, hogy ha megyünk valahová, akkor viszem a port+ a vizet jóóóóó forróra felmelegitem, és akkor amig utazunk, szépen kihül olyanra, ahogy Juli szereti.

Beszti: köszikösziKépPedig annak idején töled is megkaptam ám a magamét a szopi miattKépKép Arra viszont nagyon büszke vagyok, hogy Juli még mindig szopik, pedig már 6 hónapos lesz vasárnap (ez enyhe célzás a táblicsku szinére- pliz, ne rózsaszin legyeeeeen).

Fodbetti: ha a férjed katona, akkor szerintem adasd be az oltást. Pár éve is ott bukkant fel elöször az agyhártyagyulladás a sorkatonák között. Jobb félni...

Brokkoli: én simán kiviszem Julit a legnagyobb hidegben is, és sokszor 2 óránál is többet sétálunk. Eddig még nem volt beteg ám (koppkopp).

Kenguru: attól kezdve lehet használni, hogy a fejét tartja, vagyis kb. 3,5 hónapos kortól. Viszont Julit már nem birom el kenguruban. Ma voltunk, de hazafelé már alig birtam. Szó szerint majdnem leültem a lépcsöre KépKép

Csics: én is nagyon szeretem a lányom, és úgy el tudok lágyulni töle, mert aranyos, okos, ügyes, és mert az enyém Kép

zsani
zsani
 
 


Azért nem láttam Csics hozzászólását, mert a tegnap nap archivumát csak 16:55-ig látom, holott 22 után zárták le. Baromi jó. De legalább mégse én vagyok a hülye Kép

Közben eszembe jutott valami.
Csics: nem baj az, ha van a föziben egy kis gyümölcs. A lényeg hogy megegye, és késöbb majd fokozatosan ki lehet belöle hagyni.

zsani
zsani
 
 


Zsuzsa,
Remélem, már jobban vagy. Én is sokat kínlódtam a mellgyuszikkal...

Brokkoli,
Én mindig leviszem a gyerkõcöt, ha nem esik az esõ vagy nincs tényleg borzasztó hideg. Beöltözés, takaró, arcra Nivea, bele a textil-mózeskosarába, le az udvarra, babakocsi kivesz az autó csomagtartójából (ott tartom), és már megyünk is.
Tömegközlekedni, ügyintézni csak hordozókendõvel szoktam, persze amíg bírom hátizommal... Ha ilyen tempóban növünk, már nem sokáig...

Viki,
Nagyon örülök nektek! Vigyázz magadra!

Táplálás táblázat: Solymi egyelõre még csak anyatejet szopizik (lassan 5 hónapos), nagyon ritkán kapott babateát.

Üdv mindenkinek:
Zita és Solymi
parazita
 


Sziasztok!

Végre sikerült megszerkesztenem a profilomat, tettem fel Petirõl képet. Ha van kedvetek, nézzétek meg!

Puszi: Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok!

Olvasgatlak Benneteket de hozzá szolni nem mindig van idõm. Látom a táblázatos oldalra kell egy két adat.
Andi anyatejet és tápszert is kap már a harmadik héttõl addig sajnos nem engedték hogy szoptassak. De legalább valamennyi fent maradt a cicbõl is és a gyerek egyre jobban szeret cicizni. Teát is kap most szedünk vascseppeket s azokat azzal vesszük be.
Pusszantás Picus és Andika 10 hetes és 5 napos
Picus
 


Beszti
Levi 3,5-4 hónapig csak szopizott, utána szopi+anyatej Ilkétõl 5hétig, most pedig 1x 2x szopi+tápszer vagy tápszer+fõzi, gyümi. De a mai napig igyekszem kisajtolni magamból legalább 1 adagnyi (200-220gramm) tejcsit, hogy az minden nap meglegyen neki. Ja és este ha tudok még fejek is, gyûjtöm neki reggelre. Kép

Ilke
Hála istennek nagyon jól viseli, ott sírt egy kicsit, de már kint amikor öltöztettem nem volt semmi baja.
Képzeld tegnap amikor jöttünk haza, a metrón áramszünet volt, a városkapunál dekkoltunk kb. 20 percet. Levi már nagyon éhes volt, alig vártam hogy hazaérjünk. Kép
Örülök hogy minden rendben tejtesó szemével.


Conti
Én is örülök hogy nem lesz most több szúrás, a 15 hó pedig még odébb van azért. Kép

Gumicukor
Kép Kép Kép Z ügynök!! Hehe

Brokkoli
Szerintem mivel Zsófi már elmúlt 6 hetes, ilyen idõben mint ami ma is volt (tehát nem mínusz 10 fok) nyugodtan mehettek sétálni. Jól öltöztesd be, ha úgy érzed hogy kevés akkor tegyél rá plédet is. Amúgy nem hiszem hogy a levegõ miatt sírna. Lehet hogy egyszerûen csak kényelmetlenül érzi magát a vastag ruciban.
Zsanihoz hasonlóan mi is mindig megyünk, csak pár nap volt kihagyva a betegség miatt amíg láza volt, de ahogy elmúlt már róttuk is az utakat.

Dió
Megnéztem Petit. Édes pofa! Kép

Csics
Sajnálom hogy abba kellett hagynod a sulit.
Remélem Petinek használ majd hogy minden nap mentek tornázni.
Levi is csípi az alma+banán+csirkét, igaz eddig csak 1x evett olyat, azóta én fõzök neki.

Djeszter
Megkérdezhetem milyen a rossz kaki? Nem kell itt kefejteni, emilcímem a profilomban.

Mint Ilkének már írtam túl vagyunk az 5 hónapos oltáson (így 6 hónaposan), Levi végig vigyorgott mint a tejbetök, még a doki mondta neki hogy ne vigyorogj ilyen boldogan mert megszakad a szívem hogy meg kell szúrjalak. Na akkor törött el a mécses, de utána ismét vigyor ezerrel. Nem is kellett borogatni, csak kúpot kapott.
Megmérték, most 8,07 kg a hosszát sajna nem nézték, de majd én holnap lemérem valahogy.

Zsani
milyen volt a tali? Holnap már egymáséi lehetünk??? Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Hali!

Gabi tegnap és ma megahiperszuper nyügös! Ráadásul berekedt a sok sírástól, jobbanmondva visitástólKép Másfél hete meg amúgy is sokat bukik, sokkal többet mint eddig és sugárban jön kifele. A föld, a gyerek ruhája, az én ruhám csupa trutyi. Ez már nem normális, úgyhogy levittem az egészséges rendelésre ahol a doki megállapitotta, hogy nem állapitott meg semmitKép Vagyis a gyerek nem fogzik a torkával semmi baj, és naponta csak 5x adjak neki enni, mert azért bukik. Na de könyörgöm 2 hete mért bukott sokkal kevesebbet? 2 hete még csak a partedli lett olyan, ma meg egy textilpelus fele átázik akkorát bukik! Büfög 2-3-at és utána, mikor azt hinnéd, hogy büfi megvolt, most már minden rendben. Ráadásul ezzel az ötszöri kajálással is felbosszantott, mert ma egész délután nem birtam vele, csak ha a cicin volt! Másfél órát birtam húzni csak az idõt, mert különben nyüszi volt. Remélem nem lesz betegKép Mert én már az vagyok megint. Fáj a torkom, kótyagos a fejem.
Egyetlen jó hirt mondott a doki, hogy a sok bukás ellenére is iszonyatosan hizik. 19 nap alatt 580 grammot hízott!!! Holnap lesz 16 hetes és már 8380 gramm! Nem egy könnyü eset az biztosKép

Táplálás Táblicskuba: Anyatej és néha sima tea

sasha és a holnap 16 hetes Gábris

Kép
sasha
 
 


Jajj és azt elfeljtettem mondani, hogy a dokinéni megnézte az ínyét is, és azt mondta hogy az alsóknak még 1-2 nap kell hogy áttörjenek, a felsõk pedig szépen jönnek lefelé.
Ilke, Levinek is olyan az ínye fönt amit mondtál. Gombócos! Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Pucur! Jajj, el is felejtettem irni, hogy Monchyeknak nagy gratula es drukk, hogy minden rendben legyen. A szulesrol: januar 7-re voltam kiirva, es dec 30-an szuletett meg Lacko, szal nem sokkal jott korabban. Dokinenivel es szulesznovel is nagyon meg voltam elegedve, bar mondjuk a letezo legegyszerubb szulesem volt, az elso fajastol szamitva 6 ora alatt, spontan burokrepedessel, nulla erzestelenitessel. De vegig velem voltak, hagytak ugy vajudni ahogy akartam, szal ok volt minden, meg a parocskam is megjegyezte, hogy nala szuljuk a kovetkezot is.Kép Mar nagyon kivancsi vagyok am ratok, hogy elrohant az ido, Dori mar kesz nagylany. Mikor legutobb talalkoztunk, meg a pocidban volt..Kép

Mano jobbulast neked is es Emmanak is!

Beszti: Tablazat szerintem is ok, nekem is eszembe jutott mikor tegnap este elolvastam az ominozus topicot. Mi a kemeny 4 het+1napunkkal csak anyatej.Kép

Ja es szerintem hagyjuk mar abba ezt az egymas zrikalasat a masik topic latogatoival, engem nelkuluk is erdekel ez a tablazatKép Ja es az is erdekelne, hogy az altaluk emlegetett masik 2 osztaly tenyleg 100%ban anyatejes volt-e...

orsoly es Lacko (4het+1nap)
orsoly
 


Sziasztok!

Beszti!
Hogy boldogulsz a táblával? Kíváncsi leszek az eredményre.

Sasha
Nem semmi méretekkel rendelkezik Gabi! Gergõ holnap lesz 13 hetes, a mai mérés szerint 5840 gramm. Szóval 2,5 kg-val könnyebb, pedig babakocsival együtt már így is elég lépcsõzni vele.
Gergõ is bukik néha, de csak kicsit, kb 1-szer egy nap. Inkább akkor, ha rosszul fogom meg.
Megnéztem az ajánlott oldalt, azt nem értem, hogy azt írja a babám 2 hónapos és 29 napos és alatta, hogy 4 hónaposan miket kéne tudnia. Mondjuk azokat csinálja is, kivéve a forgást. mikor kell ártfordulni? Gergõ max az éjszaka leple alatt produkálja, mivel, ha oldalt fekve altatom, reggelre mindig hanyatt, vagy hason fekszik. De nappal még nem mutatta be a dolgot, csak egy kicsit oldalra hajol. Akkor ez most gond?

Kataa
Én az új baba-lexikonban olvastam, hogy napi 150-200 ml anyatej esetén megmarad a biológiai védettség.
A tápszert szerintem se készítsd el elõre, vidd el külön a port cumisüvegben, meg a kimért forralt vizet termoszban. De az újságpapír (jó sok réteg) is jól tartja a hõt, ha abba csavarod az üveget a vízzel. Hát ennyit a tápszerezés kényelmérõl, igaz?

Dió
Aranyos a kisfiad!

Betti
Én is gondolkodom az oltáson. A helyedben beadatnám, most is katonáéknál volt ilyen megbetegedés. Vagy azt más okozta?
Nagyon irigyellek a napi 2 liter tejcsiért, nagyon ügyes vagy!

Sétálás
Én is viszem ki az udvarra a gyerkõcöt minden nap még ha csak félóra-óra akkor is jó, szokja csak meg az idõjárás különbözõ változatait. Kivétel az esõ és a nyálkás ködös idõ, vagy a farkasordító hideg.

Picus
Miért nem engedtek szoptatni az elején?

Jó éjt mindenkinek
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Hali

Most csak röviden mert iszonyú fáradt vagyok.

Sasha

Ma nálunk is meganyûgösség volt.Kép Biztos front....amikor nem sikonyált, mert egész nap skálázott, mint egy operaénekes, akkor kiabált hogy áááááá.....

Ilke

Mikor is lesz a tali?
Lehet megfûzöm Halacskát, hogy csatlakozzon, úgyis randink van a jövõ héten.
Olvastam a tejprodukciódat...hát öregem, nem semmi....Kép
Tök jó, hogy rendben van Lili Manó szeme. A tengelyferdülést meg biztos kinövi majd, meg lehet hogy nálunk is van egy pici... néha keresztbe áll a szeme, mikor nézi amit éppen a szájába tömött...Kép

Dió

Megnéztem a fiatalurat...Kép...nagyon jókedvû...Kép

Brokkoli

Szívesen.Kép Remélem nem tört össze egy ampulla sem.

pusz

Nyuszi és a 28 hetes Emília

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Mano
Nagyon gyors, nagy jobbulast Nektek!KépKépKép

Beszti
A tablahoz:Rebecca hat honaposan es ket naposan kezdte el kostolgatni a mas izeket:repat.(De persze elöször a szopas es utana a par kanal repus) Addig csak anyatej,semmi viz vagy tea.

Csics!
a lenyeg Peti,bar a suli is fontos,de az var, es Peti meg nemKép)

Sasha
Szerintem ez nem fog vigasztalni,de azert talan megis :
Mindket gyerekem allati sokat bukott,hamizas utan ha sikerült felallnom,akkor nem a fotelba,hanem a ruhamra az övere es a padlora folyt.Mostanaban fejlesztettem ki egy technikat,hami utan rohanas a mosogatohoz,ha beletalal,legalabb nem kell a padlot törölgetni!Kép
Bar ez mar születes ota van nalaunk.Itt Ausztriaban eleve azt szoktak mondani,hogy az a gyerek,amelyik sokat bukik,az különösen jol fejlödik-ha megprobalom leforditani.Ez nalunk nagyon igaz is!
Szoval,ha mas baja nincs,csak bukik,talan azert nem kell annyira izgulnod.

Kepzeljetek!Szombat ota kostolgatja Rebi a repat,bar nincs tulzottan oda erte,de nem is fintorog.Es edesen tatja a szajat.Bar eddig meg többet nem kapott mint ket-harom evökanalnyit (persze nem azzal etettemKép)
Azert vartam meg ket napot a 6 ho-n tul,mert szerettem volna,ha a papa is jelen van a nagy esemenynel.
A következö a sütötök lesz,talan utana krumpli es aztan a spenot.De ez meg a jövö zeneje.
Es mar olyan edesen hempereg,persze nagyon sokat gyakorolja.
ES atallt a napi 2X-i alvasra.Ha delutan 5 utan alszik akkor tuti nem lehet nyolckor lerakni.Ma epp jol jött ki a lepes.
Rebinek meg nincs egy foga sem,de ha akarja ,a cicit mar nagyon jol tudja összeszoritani az inyevel.DE ugy tünik,mar azert tudja,hogy mit jelent a nem,mert ha ezt mondom neki,akkor abbahagyja.

Mostanaban allati sok utanajarni valom van:Ittartozkodasi engedelyek a gyerekeknek es magamnak.Nagyon undorito dolog.Szegeny Rebecca nagyon türelmes volt,pedig a rendörsegen legalabb haro orat kellett varakozni.Kivancsi vagyok,holnap mi lesz....De hat aki külföldi....BAr remelem,most aztan mar hatarozatlan idöre kapom meg.a gyerekek meg tuti nem.Kép
Ez az ara annak,hogy nem akarok lemondani a magyar allampolgarsagrol...Kép

Haaaat akkor sziasztok,Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Mi a 6. hónap betöltése elõtt 3 nappal kezdtük el a fõzelékezést. Mostanra (holnap töltjük a 8. hónapot) napi 4 x szopi, délben fõzelék, du. egy kis gyümölcs, vagy tejpép (vagy piskótatallér Kép). Tejet nem adtam le, hanem lefagyasztottam.
Ja, és ha már a többiek is viccesen fogják fel a dolgot, akkor nálam is írd be légyszi, hogy 36 évesen 3. babával, én szégyentelen nem átallottam a szopi topicban tanácsot kérni, hogy mit csináljak, mert úgy éreztem kezd kevés lenni a tejem. KépKépKép És az utóbbi pár napban nem is négyszer, hanem 6-7-szer szopizunk, hogy visszajöjjön az elegendõ mennyiségû tejcsi.

Betti!
Nem irigyellek! Kép
Én a középsõ lányommal 6 hónapig fejtem a tejet. Õ nem tudott szopizni mert fájt a szívástól a pocija, de a tejcsi kellett neki. Szerencsére elfogadta cumisüvegbõl. Szóval veled érzek, mert most Dóri után tudom, hogy mennyivel könnyebb lett volna ha anno Dancsi is tud szopizni.
Neked nem mondta még senki, hogy miért kinlódsz a fejéssel ha nem szopik a gyerek? Nekem ez az agyamra ment akkor. Mindenki ezzel jött. Mindenki azzal riogatott, hogy milyen ronda lesz majd a mellem a sok fejéstõl. Nem lett igazuk! KépKép

Bera, Forti!
Köszi, elolvastam.
No comment!!!!

Dió!
De jó, hogy idetaláltál!!!! KépKép
Üdv köztünk!!!!!! KépKépKépKép
Peti paraméterei csodálatosak és nagyon ügyes is. Ha van egy kis idõd, olvass vissza itt. Meglátod, hogy egyeltalán nincs lemaradva! Kép Az én Dórim is nagyon lustácskán kedte, de most már mászik, egyedül feáll ha van mibe kapaszkodni és körbe-körbe járja a kiságyat. Kép
Megnéztelek ám benneteket! Szépek vagytok. Peti azokkal a göndör fürtökkel egy tünemény!

Csics!
Én is nagyon sajnálom, hogy nem jön össze a tanfolyam, de igazad van! A kicsi fiad az elsõ!!

Manó!
Jobbulást és sok Kép nektek!

Gumicukor!
Z ügynök??? Haláli vagy!!!! KépKép

Brokkoli!
Hogy lásd tényleg olvaslak benneteket, válaszolok is bár nem mész vele sokra. Kép
Mindhárom lányom május-júniusi, szóval a télre már kissé megerõsödtek. Viszont Dóri edzõdik rendesen, mert minden reggel visszük a tesót suliba. Õ sosem sírt, hanem inkább meglepetten nézett ha nagyon hideg volt. Reggel mindig kenguruban viszem, de délután ha már enyhül kicsit az idõ, akkor babakocsiban.

Djeszter!
Szorítok, hogy ne legyen semmi gond.
Dóri már egy egész banánt megeszik délután, de nem vettem ilyet észre. Sõt, úgy látom, hogy neki inkább egyre több tejcsi kellene.

Pucúr!
Látom nem írt senki, semmit a képre.
Ha elküldöd felrakom nektek, de hová?
Nyissunk egy új topicot rögtön ezután a talis képeknek?????????????

Hát mára röviden ennyi. Kép

Kata és Dóri (aki fél óra múlva betölti a 8. hónapot Kép)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Jo reggelt
a mi esténk ,éjszakánk is nyüglödésel telt és csak nagy nehezen aludt el Petike Kép .

ma megyünk tornázni megint és holnap pihizhet petike .

Lányok
ma reggel elment a párom és csak holnap késöeste jon meg Kép de megigérte hogy hoz petikének valami olyan játékot vagy ruhát amit itthon nem lehet kapni Kép

pusz csics és petike
csics
 
 


sziasztok

Brokkoli: Én mindennap kiviszem a manót babakocsival. Nagyon szereti ahogy berakom a kocsiba már csukja is le a szemét és alszik mind a bunda. Olyan félóra háromnegyed órát szoktunk kint sétálni. A védõnéni is azt mondta nyugodtan vigyem, le is szidot mert egy napot kihagytunk.

A táblázathoz: Márk is csak anyatejet kap mostmár. az elsõ két hétbe kapott tápszert de utána beindult a tejem és azóta csak anyatej.

na most csak ennyi
pusz
Andy és 35napos Márk
andy78
 
 


Kata007!

Garatulálok Dórihoz! Mi még csak próbálgatunk mászni, de ha leültetem, akkor sokáig eljátszik magában. Egyedül még nem ül fel.

Csics!

Tényleg klassz, hogy mit meg nem teszel Petikéért! Jogosan hízlalod a májad!KépKépKépKépKépKép

Orsoly!

Én is úgy szültem mint te, csak nekem 36 órát tartott!

Beszti!

Dóri 6 hónapig csak szopi, most is csak egy kis gyümit meg almás-krumplit kóstolgat. Tejet már 6. hónapja adok le. Egyébként még most is elõfordul, hogy kizárólag csak tej kell neki.

Ilke!

Akkor most mit csinálsz a fölössel? fagyasztod? vagy már nincs?

Pucúr és Dóri

Ja: és ma nyugodtan aludt, amit lehet, hogy a germicid kúpnak köszönhetünk.
Pucúr
 


Jó reggelt

Kata
Gratulálok Dórinak a 8. hónaphoz.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Forti!
Mail ment.

Kata007!
Köszi.
Banán: Ez jó hír. Ha rendbe jöttünk lehet, hogy majd megkóstoltatom vele, de most kizárólag csak szopi van, amíg nem tudjuk az eredményt.

Úgy látszik csökken egy kicsit nálunk is a tejci, mert 1/2 9-ig már háromszor szopizott ma Marci. Most alszik mint a bunda.

Djeszter
djeszter
 
 


Betti,
A szemészeten úgy vizsgálták Lili szemét, hogy a dokinéninél volt egy kis világító szerkentyû, és azt tartotta a saját szeme elég. Így próbálta Lili tekintetét elkapni. Hát néha sikerült néha nemKép, de nagyon ügyes volt a dokinéni és nagyon kedves. Megnézték a szemfenekét is szintén egy hasonló mûszerrel, csak ahoz le kellett fektetni Lilit 1 percre, de szerencsére ezt is teljesen jól viselte. Nagyon örülök, hogy nincs semmi komoly baj. Köszi mindenkinek, hogy velem örültökKép.

Gumicukor,
Én is jót mosolyogtam Z ügynökönKép.

Dió,
Mi babakocsival (sajnos már nem tudom felemelni) csak a gyalog elérhetõ helyekre szoktunk menni. Ha valami miatt nagyon nem megoldható a kocsi akkor kenguru, de már én sem bírom csak kb. 1 órát cipelni Lilit, így azt csak végszükség esetén használom. Egyébként apucival szoktunk szervezkedni, ha távolabb kell menni, hogy vigyen el.

Nyuszi,
Jól olvastad, már napi 1-2 deci tejcsi is egy elég magas védettséget ad a babáknak. Nem beszélve a tejcsiben lévõ emésztõenzimekrõl, ami óvja és segíti a pocijuk jó mûködését.
A tali jövõ héten csütörtökön lesz 2-tõl. Nagyon jó ötlet, hogy Halacska is jöjjönKép! Szerintem mindenki örülne neki, majd szólj, hogy jó-e neki az idõpont.
Lilinek is néha összecsúszik a nézése, de azt mondta a dokinéni, hogy azt kell mindig figyelni, hogy a szemén a két fénypontocska ugyanarra a helyre essen. Ezt fõleg fényképeken lehet jól csekkolni. Én nem nagyon akartam hinni neki, de mutatott képeket olyan gyerekekrõl, akiknek nem ott volt a fénypont és meg kellett, hogy állapítsam, hogy Lili szeme jóKép.

Brokkoli,
Lili még mostanában is szokott néha sírni ha hideg van és erõsebben fúj a szél. Elõször elkezdi kapkodni a levegõt, aztán elege lesz belõle és akkor jöhet a panaszkodás. Én a legnagyobb hidegekben is levittem Lilit sétálni, de ilyenkor rátettem az esõvédõt, így nem érte annyira a hideg és a hó sem lepte beKép. Szerintem jól bugyoláld be és 15-20 percre nyugodtan menjetek le. Lili gyakran szokta csinálni, hogy picit magyaráz, esetleg kicsit sírdogál (de ezt én csak nyekergésnek nevezem) és aztán pár perc és már alszik is.

Djeszter,
Tök jó lehetett ahogy Marci becsajozottKép.

Forti,
Örülök, hogy Levi jól viselte az oltást. 20 percet kellett várnotok? Pedig tudom, hogy nagyon sietõs lett volnaKép. Legközelebb mi utazunkKép! Levi már 8 kg? Ez nagyon szép, mi ma megyünk méreckedni. Remélem a múltkori 6 dekás hízásunkat túlszárnyaljuk.
Tök jó akkor Levi is hamarosan fogas leszKép!

Sasha,
Gabi nagyon mohó babaKép.

Kryss,
Jó hallani rólatok.

Dió,
Nagyon édi Petike.

Kata007,
Gratulálok Dórinak a 8 hónaphoz!

Csics,
Kedves a párodtól a meglepi.

Pucúr,
Mostanában csak nagyon kevés tejcsi jön össze estére. 40-50 grammnál nem több, azt pedig már Lilinek fagyasztom le jégkockatartóba a majdani fõzikhez. Ügyi vagy, hogy még mindig tudsz leadni tejet!

Puszi,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Gumicukor!
Nekem nem válaszoltál a vajjal kapcsolatban. Kép
Menta
menta
 
 


Sziasztok,

tegnap voltun uszason és merultek a babak. Hat, meg kell mondjam, Ellinek nem nagyon tetszett, sirt egy kicsit, miutan feljott a viz alol, aztan meg panaszosan kiabalt. De azt aztan jo hangosan. Talan majd legkozelebb jobban megy majd. eddig nagyon elvezte a vizet, csak ez nem jott be neki. Pedig apaja demonstralta neki, hogy is kellene csinalni. Nagy levego, benn tartani aztan merules. Na a kisasszonynak a benntartani(apa arca felfujva) nagyon tetszett, vigyorgott 1000-rel. Aztan apa eltunt a viz alatt, akkor meg nezett nagy szemekkel, hova tunt. De amikor o merult, hat... Kép A vegen meg a levegot is kifujta az apja a viz alatt, akkor meg kacagott.
De a szauna az igazan nyero meg mindig. Elterul, mint egy kis beka es magyaraz. Most megkinaltam meg ott egy kis tejcsivel, aminek nagyon orult, de csak par kortyot ivott (aztan jott a nagy bukta oltozes kozben, de ez mas tesztaKép ), utana meg szinte elajult.
Egyebkent az uszas kapcsan rajottem, ha az ossze tejet kevernem neki a suritovel, akkor szinte nem bukna. Csak mert elso alkalommal a hagyomanyos modon (surito, aztan szopi) csinaltam, es bukott ket hatalmasat. Szerencsere egyet amikor meg zuhanyoztunk, egyet meg a medence szelenel es konnyu volt lemosni. Azota lefejem neki ilyenkor az egesz adagot (plusz kiegeszitem az hajnali tejcsibol, mert fejni nem nagyon sikerul 120-130 ml tobbet egyszerre delutan) es az egeszet keverem a hasznalati utasitas szerint. Csak igy egy kicsit olyan, mintha tejbegrizt szivna az uvegbol. Es sajnalom, hogy akkor meg mit iszik... Na, igy sikerult elerni, hogy alig bukott tegnap peldaul. Vagyis csak teljesen normalis keretek kozott.

Szerintetek mennyit kellene ennie egy negy es fel honapos , 6,4 kg koruli babanak? Mert merni nem szoktam, hogy mennyit szopizik de tegnap benyomott 180-190 ml suritos tejet (gondoltam, ennyi tuti eleg lesz), aztan meg keresett es nyalogatta a polomat. Bevallom, adtam neki par kortyot, hadd igyon, de sokat nem mertem, a bukas miatt. Igy viszont kicsit hisztizett. Szerinetetk ehes maradhatott?

Ha viszonte ennyit eszik, akkor mostanaban miert nem hizik rendesen? NA jo, ez mar csak koltoi kerdes volt.

macsek
macsek
 


Sziasztok,

Mar megjartam a fodraszt es Alex elegedetten szemlelt ugyhogy nem lehet olyan rossz : )))
Mi nem erztunk frontot pedig aztan hiper erzekeny ra,sot tegnap is szepen elaludt 10-kor ahogy szokatt pedig napkozben is mormota volt.

Zsani
Koszi, mar probaltam eddig meg ez jott be de csak ha dokihoz mentunk ahol nem lehet melegiteni,mashol mindig bekeredzkedek a konyhaba.

Zsuzsa
Az jo ha nem nyugos,nalunk mar kialakult napirend szerint az ejszaka utan alszik meg fel 11-ig utana viszont alig valamit viszont nem nyugos csak nezelodik es dumalgat.

Dio
Nagyon edes Peti baba!!!!

Sasha
Ha a doki szerint rendben van akkor tenyleg csak moho es kijon a felesleg,foleg ha sokszor eszik naponta.

Judy
Koszi az ujsagpapiros otletet.Szoval 150-200,na meg az is ok egyenlore : ))

Olyan jo hogy sut a nap,ma lemegyunk a Duna partra setafikalni.

Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Csics,

nekem is egyetemre kellene jarnom, gondoltam csak egy fel evet halasztok, es akkor most vegre befejezhetnem, de ezzel a maceras etetessel nem merek belevagni. Igy is aggodok, hogy esetleg egyszer csak nem kell majd neki a cicko, hat meg ha nem allnek neki allandoan rendelkezesre. Kép Szoval en nagyon megertelek, elso a gyermek. Ugyis csak ez a par honap amikor ennyire kellunk (marmint ilyen intenziven), tanulni meg barmikor lehet.

Mano,

most egy kicsit megijesztettel. Nekunk ket het mulva megint be kell fekudnunk a korhazba, kontrollra. Most akkor lehet, hogy ott elkap valamit? Hat az csodas lenne Kép Ti is a belgyogyaszaton voltatok? Marmint gyerekbel. Emma mar meggyogyult, ugye?

Beszti,

tejet nem adtam le, mert gyogyszert szedek, de mar tele van a fel melyhuto. ) Hogy mit fogok vele csinalni? Kép

Conti,

uj ruhatar: mi hetvegen voltunk a Coraban (Torokbalint) es eleg jo bodykat vettunk, nagyon olcson. Tiszta pamut, eleg jonak tunik az anyaga is, csak kicsit el vannak meretezve. Mintas, es egyszinu osszecsomagolva. De nem voltak rondak. PL amire ra van irva, hogy 18 ho, az meg egyici-picit nagy Ellire. Viszont 5 db hosszuujjunak volt az ara 1290 ft.

aztan volt kettes csomagolasu, az 390-ert , ezek is hosszu ujjuak , es meg a meret is jo volt. 68-asat vettem es csak az ujja hosszu egy picit.

aztan volt ujjatlan 195 ft-ert darabja. Volt meg valai mas is, de az annyira szuknek tunt, hogy a ferjem megkerdezte, hogy ezt most vajon etiopoknak gyartottak?

Es eleg sok babacucc van viszonylag jo aron. En meg vettem terningnacit meg flanelinget ellinek.

A rugdalozokat nem neztem , azt nem nagyon adok ra, csak alvashoz. Halozsakot szinten nem neztem, mi ezeket kaptuk, kolcson van boven belole.

Brokkoli,

mi mindennap megyunk szinte setalni, kiveve a kodot, meg a -5 fokot. Esoben rahuzo a kocsira az esovedot es kesz. Na jo, ha nagyon szakad, akkor azert maradunk. De nem tul sokaig, mert Elli utal a kocsiban lenni es kb haromnegyed ora multan visit. Nem sir, hanem hisztizik. Mostanaban le szoktam engedni a babakocsi tetejet, hadd nezelodjon, igy meg 10 percet ra tudunk huzni. Ha vaalmit intezni kell, akkor kenguru, hordozokendo vagy auto es autosules+babakocsi. Aban imad lenni. Es en a napkozbeni alvasnal feloltozetem, jol betakargatom(kispled, baranybor, nagypled attol fugg, milyen hideg van) es ranyitom az ablakot. Minden nap. Csak 10-15 oercenkent megnezem, nem maszott-e ki a takaro alol es rajta van-e a satyek. Meg arra figyelek, hogy a levego ne nagyon menjen 15-16 fok ala.

Igy alatta van a legzesfigyelo es tud hason fekudni. Es nagyon jokat szunyal.

Agyhartya gyulladas elleni oltas. Szerintetek ha jarunk uszni, meg hetvegenkent egyutt csvargunk mindenfele, akkor indokolt a dolog? a doki nenink huzodozik tole, de rank bizta, dontsuk el.

Sasha,

a nagyanyam nekem mindig azt mondja, hogy a bukos gyerekek fejlodnek szepen, hiznak a legjobban. Hat nalunk ugyan nem jott be, ugy nez ki nalatok igen. Ha semmi mas baja nincs, akkor a mi dokink szerint ez csak tiszta ruha kerdeseKép

A fogfajasra. Ellinek is johet a foga, mert bar meg nem latszik semmi, de neha nagyon keservesen sir, latszolag ok nelkul es ha sikerul megszerezni valakinek az ujjat, akkor ragja nagyon. De ha veletlenul a sajatja is bekerul a szajaba egy felnott ujj melle, akkor nyusszog. Gondolom, az mar faj neki. Probaltuk a Dentinoxot, neki eddig eleg volt.

De a ferjem ment le a patikaba valami fogzas elleni szerert es adtak neki Panadol baby szirupot. Hat en meg nem adtam be neki, de talan ez is egy otlet. Ja es meg a dokit sem kerdeztem meg rola, majd jovo heten.

Van neki mindenfele ragokaja, de legjobban a nagykanalat szereti ragcsalni, gondolom, az jo hideg.

Kryss,

ismeros a foldon taccsanos dolog, ez a mosogato jo otlet. Legkozelebb kiprobaljuk.

A repa is ugyanigy visszajon? Akkor en mar elore felek a hozzataplalastol Kép Foleg mi lesz a spenottal? Kép Kép

most mennem kell, ebredezik ...

macsek
macsek
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat, remélem meggyógyultunk. ma 2X kakilt, de már egész "normálisat". A baktériumos hasmenésre azt mondta több orvos is egymástól teljesen függetlenül, hogy a nyers csirkehús terjeszeti, legtöbbször arról kapják el valahogy a babák. Azt hogy a csirkétõl hogy jut el a babáig sajna elképzelni se tudom, mert én pl nem is fõzök, jó, mondjuk a férjem meg anyukám igen, úgyhogy volt itthon nyers csirke, de mindíg kezet mosunk, fõleg nyers hús után, úgyhogy ez egy csomó kérdõjel. Valami nagyon nagy szerencsétlen véletlen során juthatott csak el a babáig, de így utólag már képtelenség kitalálni. Egy biztos, hogy mégegyszer nem mennék vele be rögtön kórházba, hanem itthonról kitenyésztetném, csak mivel véres volt a kaki, és 1X hányt is, beküldtek, a kiszáradás veszély miatt. A vírust azt mi a kórházban szedtük össze, de arra azt mondták hogy cseppfertõzéssel terjed, ráadásul pár napig lappang, úgyhogy kivédeni szinte lehetetlen, bárhol el lehet kapni. Nyilván közösségben nagyobb rá az esély, de azért burokban tartani mégse lehet a babát.
.Amúgy a kórházban alapvetõen kedvesek voltak a nõvérek, sõt az orvosok is, de azért vannak felháborító dolgok: 1.Csak az kaphat térítésmentesen baba-mama szobá, aki szoptat, aki nem szoptat az csak napi 3100 Ft-ért, és csak ha van hely. Ezt persze a felvételen nem mondják, én is megmondtam hogy nem szoptatok, erre már fent az osztályon mondták a nõvérek hogy miért nem mondtam, hogy napi 1X igen. Most hazudnom kell azért, hogy a néhány hónapos babámmal maradjak, csak azért mert történetesen nem tudom már szoptatni????? A nõvérek jóindulatából (épp a késõbb is legaranyosabb nõvér volt akkor bent) aztán mégis kaptam szobát ingyen, mert leszóltak hogy mégis szoptatok napi 1x, és szerencsére akkor még üres szoba is volt, de ne tudjátok meg hány anyuka ücsörgött éjjel-nappal pár hónapos babája mellett egy kényelmetlen széken éjjel. Ezzel nem megint a szopi-táp témát akarom feszegetni, remélem tudjátok, de szerintem nem csak ez alapján kéne eloszatni a szobákat, hanem a kort is figyelembe kéne venni.
2. A tápszert nem én készítettem el neki, mert az ugye fertõzésveszélyes (ennek ellenére megfertõzõdött), ezért volt olyan hogy fél órát üvöltött mire végre hozták neki, hiába szóltam jóval az etetés elõtt. El tudjátok akkor képzelni hogy az egyedül ott lévõ babákat hogy etetik.
3. Ez aza osztly hasmenéses-hányásos betegségekre és légúti betegségekre van specializálódva. Jó párosítás, nem? És hiába vannak egyágyas szobák, a nõvérek-orvosok járkálnak, a babákat kiviszik vizsgálatokra, minden reggel mérésre.

Emmát egyébként így nem viselte meg annyira a kórházi lét, hogy ott lehettem, mert egész nap én láttam el, így sikerült minimálisra csökkenteni a rossz élményeket, bár így is volt 4 vérvétel, és 10 napig nem tudta kialudni magát, mert állandóan felkeltették hajnal 1/2 6-kor, utána 7-kor, és 10-kor újra. Az infúzió ami igazán megviseli a babákat, ez ellen én kûzdöttem, és végül is sikerült megúsznia. Megjegyzem, hogy ha nem feküdhetek be vele 2x kötötték volna infúzióra, mert ,melyik nõvér itatta volna fél napig 20 percenként 30 ml-el? És utána melyik itatta volna 3 napig éjjel is 2-3 óránként, és nappal minden etetés között?
Persze én tudom hogy az infúzió nem kínzás, és hogy van olyan eset amikor nem lehet elkerülni, akár ott az anyuka, akár nincs, de azért én örülök hogy kimaradt az életünkbõl a vele járó ágyhoz kötözéssel és a baba benyugtatózásával együtt.
Na ennyit a rossz élményekrõl, szerintem engem jobban megviselt, mint Emmát, szerencsére fájdalmai nem voltak és végig jókedvû volt, kivéve a hányós napon amikor diétáztatni kellett és csak infúziós oldatot ihatott, abból is csak keveset egyszerre. Na akkor fel volt háborodva az én zabagép kislányom, aki szerencsére a hányás ellenére is jó étvággyal rendelkezett, csak épp semmi sem maradt bene.Kép

Viki!

Gratulálok, nagyon bátrak vagytok! Biztos sok örömötök lesz a két kis lurkóban.

Szopi-táp: Látom megint fellángolt a vita.Kép Csak azt nem értem hogy olyanok akik nem ebbe a topikba tartoznak milyen alapon osztogatnak kéretlen tanácsokat? na mindegy, nem szeretnék ezzel foglalkozni, én nagyon szeretek veletek beszélgetni függetlenül attól hogy ki szoptat, ki ad tejet üvegbõl és ki tápszerezik. Ha feltétlenül akartok errõl táblázatot én nem bánom, bár én ilyen szempontból rontoma statisztikát: Emma 3 hetes korától kap tápszert, elõször csak napi 1X kapott, és fokozatosan sajnos egyre növekedett az adag, de pontos dátumokat nem tudok. Az biztos hogy most 3,5 hónapos korára jutottunk el oda hogy sajnos csak tápszert kap. Teát iszik (most azt mondom még szerencse a kórházi dolog miatt, így megitta az infúziós oldatot is teának elkészítve, pedig bûn rossz ízûKép) Gyümit már kóstolt, de csak 2 hónapos kora körül hashajtásra, amúgy még étkezés kiváltásként nem eszik semmi ilyesmit, de 4 hónapos korától majd kezdem kínálgatni.

Manó +Emma (16 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Macsek
En a Tescoban vettem ruhakat,de nem itt pesten mert itt csak az uers polcok voltak mar,de tenyleg jok a Cora arak.A Panadol szirup adhato nyugodtan,a tesom gyerekeinek csak ez segitett ha nyugik voltak fogzaskor.

Mano,
Hu hat nem egyszeru a korhza az biztos.Meg jo hogy segitettek a noverek,es nem egy szeken kellett toltened az ejszakat.
Nekem a Tuzoltoutca sebeszeten amikor korulmeteltek Alexet es egy napig voltunk bent sem volt tul rossz elmenyem.Bar ott a par hetes babak egyutt vannak a nagyobbakkal.Azok nezik tevet hangoskodnak es az zavaro volt.A noverek nagyresze kedves volt de volt olyan eset hogy a nover sarokba allitotta a ket napja vakbellel operalt fiucskat mert rossz volt.Hat nem altam meg szo nelkul!!!
Viszont nem neztek jo szeemel higyegesz nap ott vagyok,de nem ertemmiert hagyjam ott a 3 hetes babamat????Na mindegy csak korhazba ne menjen az ember!!!
Orulok hogy joban vagytok,egyebkent en ketnaponta adom neki a szololet es kakil rendesen mar: ))))
Nekunk a dokineni mondta hogy a tapszresnek is eleg az utolso 5.hos oltas utan kezdeni a kajcsikat.

Na megyek mert hiszti van

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Pocok!

Én is csaszival szültem, nekem azt mondta a doki, hogy 6 hétig nem szabad tornázni. Pedig nekem is mozoghatnékom volt. Türelem.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok
Most olvastam vissza a hétvégét hát volt egy kis kalamajka.

Tejpép: tejpép ide vagy oda nekünk csak az jön be. Már az alma-banán kombináció sem jó. Lehet, hogy túl hamar elszóltam magam. Kipróbáltam, hogy ha a Petra kap tejpépet vacsorára akkor 21-tõl alszik reggel 7-ig ha nem akkor meg felébred éjjel. Szóval én adok neki. Az a tejpép az rizspép csak én mindegyiket így hívom. És anyatejjel csinálom neki és duplán jól lakik így tõle.

Viki
Nagyon - nagyon gratulálok a kistesóhoz!!!!!! Szurkolok neked nagyon, hogy most minden rendben legyen. Különben neked szoptatás alatt megjött már?

Ilke
Tényleg nem haragszom.

Zsani
Rendbe jött a szopizás. Nem tudom, hogy mi volt a baja de most már szerencsére eszik rendesen.

Nyuszi
A Petra is félõs lett és ha idegenek szólnak hozzá bizony neki is görbül a szája.

Beszti
Szoptatás: nekem is ugyanez a problémám. Szerintem ez azért van mert túl van ragozva a szoptatás. Még jó, hogy vaj tejem mert különben tuti lelki beteg lennék. Mindenhol az ember ez látja, az újságokban is ez szerepel „szoptass, szoptass, szoptass” És tényleg mit csináljon az akinek nincsen teje vagy kevés neki. Nem bujdokolhat el csak azért mert nem tud szoptatni, attól õ még maximálisan adhatja a gyermekének a legjobbat.
Különben én is csak szopizás után adok neki gyümit. Lehet, hogy azért nem kell neki mert már jól tele van a bendõje. Csak bennem is az van, hogy ne a gyümivel lakjon jól, hanem a tejcsivel. Akárhova megyek apósomék, doktornõ mindenkitõl csak azt hallom, hogy miért nem adok neki már rendes kaját. Szerintem az kell, hogy mindenki bízzon abba, hogy amit tesz az igen is jó a gyermekének.

Gumicukor
Nagyon aranyos lehet Dani ahogy ugrik a vízbe. Kiváncsi leszek, hogy milyenek lesznek a fényképek.

Nyuszi
Szakácskönyv: nekem is van egy az a címe, hogy „csecsemõk szakácskönyve” (Dévics Józsefné) Elég jó a szoptatásról is van benne, különbözõ italok, gyümölcs turmixok, fõzelékek receptjei és az is, hogy melyiket hány hónapos kortól. Az is le van benne írva, hogy melyik szopit kell elhagyni elõször és hány hónapos korba, hogy senkit ne viseljen meg lelkileg.

Forti
Boldog félévességet Levinek!

Menta
Helena 10 hónapos koráig gyümit sem kapott? Az én kislányom is csak szopizik mert nem annyira kedveli a gyümölcsöt. Tényleg elég neki csak a tej mert én minden nap erõltetem belé a gyümit és lehet, hogy így meg is fogja utálni. Különben nekem sem nyüg itthon lenni. A Petra 6és fél hónaposan is még 3 óránként eszik.

Zsuzsa
Hogy hogy begyulladt a melled? Nem eszik rendesen Elõd? Képzeld el nálunk sem tudom, hogy mi van mert reggel alig tudok már megfordulni úgy be van durranva a mellem. Egész nap csöpög már megint használhatom azt a hülye melltartó betétet. Most elkezdtem megint este fejni, hogy ne legyen gond éjjel.

Ági és Petra
petra2
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentekztem, de tegnap 2-kor elvesztettem a netemet, és csak most jött vissza (nem is olvastam végig ezért a topicot). Tükön ültem!KépKépKép
Köszi midnenkinek az adatokat, már tegnap is folyamatosan töltöttem föl a táblát, ma megpróbálok valami mintát mutatni belöle, csak hogy hátha van valami javaslat hozzá.
Természetesen megy a másik topicba is.

Akkor most megint eltünök egy picit, hogy aki irt, annak beletegyem az adatait.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Brokkoli!

Én is csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz! Vidd ki nyugodtan Zsófit! Ádám is mindig nyafog, mikor öltözünk, fõleg a sapkát utálja nagyon, de mire rakom a babakocsiba, már csukja is a szemecskéjét és alszik. Pedig nálunk se egyszerû a séta, mert az ötödiken lakunk, lift nincs. Mindig csak segítséggel tudunk lemenni(Apa, nagyi)mert egyedül nem tudom vinni a gyereket, plédet, ajtót zárni, babakocsit elõszedni. Szóval mindig meg kell várni, míg apa hazaér és együtt megyünk boltba, meg egy kört a ház körül. Azért várom a jó idõt, mert akkor már nem kell ennyi cucc és egyedül is boldogulnék.

Dió!

Nagyon cuki Peti!Kép

Sasha!

Nem kéne akkor másik dokonál utánajárni a bukás miatt? Szegény GabiKép

Judy!

Ádám se forog! Nehogy aggódj még ez miatt!

Kata007!

Szerncsére nem mondta senki, hogy ha nem szopik ne is fejjek neki! De nekem se fordult meg soha a fejemben. Ameddig csak tudok, anyatejet fog kapni! Egyébként írtam a 'Szoptatás-Kitõl ne fogadj el tanácsot' topicba, akit érdekel olvassa el! Egyébként nekem tényleg elég csoffadt (ahogy Zsuzsa írta vmelyik napKép) lett a cicim, de lehet, hogy a szopitól is az lenne. Nem is érdekes, apának így is tetszikKép és boldog 8 hónaposságot Dórinak!

Képzeljétek, ma volt itt a védõnõ! Amikor hazajöttünk a kórházból, akkor volt itt, azóta sem. Nem mintha hiányzott volna. Ádám éppen aludt. Nem is maradt sokáig, miután mondtam, hogy minden oké, nincs semmi problémám. Nekem jó így, ha csak 3 havonta jön.

Na megyek, mert ébredezik a manócska.

Betti és a ma 12 hetes Ádám

Kép

Betti
fodbetti
 
 


sziasztok Csajszik!

hát sasha tényleg jó nagy Gabika! Dani most 31 hetes, bár majd vasárnap a hófordulókor mérem, de kb. õ is 8 kg, és így is mindenki azt mondja rá, hogy milyen nagy, pedig nem kövér. Hiába jó a tejcsid!

Judy, Beszti
Én is gondolkodom az oltáson, mr csak azért is mert sokszor megyünk babák közé és hát az ördög nem alszk. De az nekem mindig furcsa, hogy pont kiskatonáéknál van ilyen járvány, máshol más emberek nem kapják el? szerintem van itt vmi susmuss.

Levegõztetés
Én, hacsak nincs nagyon hideg, mindig kiviszem 1-2 órára levegõzni, bár a mi babakocsink is bazi nehéz, de akkor is viszem, mert nekem is jól esik egy kis séta. Mi a Városligetben szoktunk sétafikálni, vagy ha van vmi program a környéken, akkor odababakocsizunk. BKV-t még nem próbáltuk ki csak kenguruban, de így beöltöztetve elég derékroncsoló, így most inkább babakocsizunk.

Pucúr
És itt jövök én, aki most letol, ahogy annak idején engem is letoltak, amit zokon is vettem, de azóta beláttam, többek között a gyerekdr tanácásra is, hogy: addig nem szabad ültetni a gyerkõcöt, amíg maga nem csinálja, nem jó egyáltalán a gerincnek, hiába látszik, hoyg cövek egyenesen ül. Nálunk is igy volt Danival, lazán eljátszott ülõ helyzetben 5-10 percekig, jobbra balra nyúlt a játékokért, hátraforgolódott a fejével, mégsem dõlt el. Mivel elég puhácskák ilyenkor a csontok, ezért jobb az óvatosság, ugyanez vonatkozik az álltatásra is. Tudom ,hogy cuki ilyenkor, de én azóta nem ültetem. Most viszont már egyre ügyesebben fókázik, amit kinéz magának ahhoz oda is "megy", és már kapaszkodik fel, éppen arra, ami a keze ügyébe kerül.

Tegnap nagyon-nagyon jól esett a torna. Olyan furi volt, hogy nemrég még nagy pocakkal is elmentem 1-1 lightosabb erõsítõ órára. annyira nem is voltam béna, mint gondoltam. Hiába, gumicukor ügyi! Éééés, utána egy jót szaunáztam, aztán irány haza, mert végig nagyon hiányzott a kis buksija Gumimacikának, akire Apuci vigyázott. Úgy tervezem, hogy kedd délutánonként fogok járni heti 1x + ott van mellette a csütörtönkénti baba-mama torna is. Szombat pedig a szomszéd utcában lévõ uszi, ami max másfél órai elfoglaltságot jelent, így Apu is kiveszi a gyerekfelügyeletbõl a részét.

Sajna nekem a csüt. 2 sosem jó, mert akkor van baba-mama torna, pedig nagyon szívesen mennék a talira.

pusz
gumicukor és Dani (31 hetes)

ma megkóstoltuk a tököt (sima, nem sütõtök) krumplival, anynatejcsivel összezutyulva. Hát Dani úgy bekajálta, hogy csak na, aztán pukkadásig teleszopizta magát.

Drukkoljatok, mert hétfõtõl kezdem a melót itthonról, holnap írom alá a módosított munkaszerzõsésem.


pusz

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Ági! Azért néha elfogadott 1 kiskanálnyival. Kb. hetente 1x. Kép Szóval ezért írtam, hogy addig csak szopizott. Kép

Gumicukor! Nem "lovagolni akarok" a témán, hanem a többiek miatt is írom, hogy utánanéztem ennek a teavajas dolognak és tényleg nem savanyított tejbõl készül, ezért nem szabad adni 1 éves kor elõtt. Az számít savanyításnak, ha bizonyos baktériumokat (élõ flórákat) raknak a tejbe, tejszínbe és attól simább álagú lesz, ill. ami a lényeg, hogy a tejfehérjék egy része aminosavakra bomlik. A teavaj, vaj pedig nem így készül.

Fodor Betti! Tényleg nem semmi amin átmentetek! Szomorú, hogy van még ilyen kórház!
Menta
menta
 
 


Kész vagyok, nem tudom mennyire lesz érthetö, van, aki még hiányzik belöle (olyan is, aki azért idönként itt van).
Remélem érthetö lesz, kéretik hozzászólni!

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?