Sziasztok!
Hû, micsoda termés!
Beszti!
Ágci tök jól leírta
Szóval feltételeztem, hogy szándékosan nem halasztaná magát éhen a gyermekem
, és ha éhes lenne, enne
Éjszaka átalvásával abszolút nem volt kapcsolatban egyik gyerekemnél sem a hozzátáplálás. Szilárd kajától teljesen függetlenül aludtak/alszanak.
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy nem attól lesz rossz evõ egy gyerekbõl, hogy sokára fogadja el a szilárdat, hanem attól, hogy akkor is tukmálják, amikor nem akar enni. Persze azoknál a gyerekeknél nagyobb erre a kísértés, akik kevesebbet esznek, de jól evõ gyereket is el lehet rontani ezzel.
Fogyira a Callanetics tényleg jó!
Snoopy!
Virrasztás
Reméljük, Mazsi azért jobb belátásra tér!!
Sasha!
Lehet, hogy valami rossz élménye volt? Nálunk Bálint akkor csinálta ezt, amikor rendszeresen a pelenkázón szívtuk ki az orrát. Így ha már letettük a pelenkázóra, akkor is, ha csak fürdés elõtti vetkõztetéshez, rögtön zokogni kezdett,amíg föl nem vettük. Bizony jónéhány napba beletelt, amíg elfelejtette az ellene elkövetett merényletet
Szóval lehet, hogy egyszer szoros volt a pelus, kényelmetlen a ruha vagy más rossz élmény érte. Az is lehet, hogy már nagyon fáradt, és rosszul esik neki az öltözéssel járó macera. Napközben is sír a pelusozásnál? Nem sebes a feneke?
Brokkoli!
Annyit fejjél csak, hogy ne feszüljön nagyon a cicid. Ha nem akarsz tejet leadni, akkor többet nem érdemes, mert csak fölborítja a kereslet-kínálat egyensúlyát, és az elõtej-hátsótej arányt. Meg nem is biztos, hogy a babád meg fogja inni az eltett tejecskét, vagy elfogadja fõziben. A következõ szopinál pedig arra a cicire tedd, amelyikbõl az elõzõnél nem evett.
Tárolás kérdésében csak csatlakozni tudok a többiekhez. Én bébiételes üvegeket használtam arra a pár decire, amit valaha is összegyûjtöttem.
Áfonya!
Korai hozzátáplálásban igazad lehet. Valójában a mi korosztályunknál asszem már volt GYES, csak épp nem volt divat igénybe venni, mindenki nyomult vissza a munkahelyére.
Kakukkfû!
A félálomban szoptatás tuti megoldás!! Semmi gond nincs azzal, ha 4x váltotok mellet egy szopinál! Megpróbálhatod Te is, hogy C-fogásban nyomást gyakorolsz a cicire, amikor elkezd dühösködni, ezzel extra tejlöketet adsz a babádnak. Lehet, hogy így könnyebb fönntartani az érdeklõdését. De azért szerintem nincs ok az aggodalomra
Ha éhes lenne, biztos többet enne. 60-90 gr nem kevés! Ha aggódsz, kevésnek találod a pelusok számát vagy a heti átlagos gyarapodást, akkor megkínálhatod többször is a babád. Nálatok ez hatékonyabb lehet, mint a fejés, hiszen a Te babád nem eszik olyan gyakran.
Kata!
Nagyon figyelj, hogy ne nyomja a cicit a melltartó, és hogy pihenj eleget! A szopikat kezdheted a fájó cicivel, amennyiben csak az egyik fáj.
Szopik között lehet hideg borogatást is tenni a fájó részre. És nagyon jó hatású a pozíciók váltogatása (a baba álla mutasson a fájó rész felé).
Vivien!
Tök jó, hogy megindult a gyarapodás!!
Ha hízik a babád, akkor bizonyára hozzájut a hátsótejhez! Próbáld meg a cicire nyomás gyakorlását, mielõtt elkezd sírni. Azt gondolom, hogy a mérésed alapján azért jó sokat eszik ebbõl a "nemszeretem" cicibõl is. Lehet a szopisztrájk egy formája is, ez esetben jó hír, hogy el fog múlni
Orsoly!
Szuperül hízik a babád!!! Szinte MINDEN baba órákig cicizik esténként. Ez azért van, mert estére mérhetetlenül kifáradnak, és a cicin találnak megnyugvást. Erre nem lehet rászoktatni, mert ahogy érik, fejlõdik, egyre rövidül majd ez az esti nyûgös idõszak. Most viszont arra van szüksége, hogy az anyukája megnyugtassa. Én azt gondolom, hogy ha fáj a cicid, akkor még mindig nem tökéletes a pozícionálás.
Ami a Te kimerültségedet illeti: sokaknál beválik, hogy délutánra-estére már nem terveznek tennivalót, hanem bevackolnak a kanapéra-ágyba szopizni. Közben lehet olvasni, TV-zni. A másik, ami be szokott jönni, az a hordozás. A mama testközelsége, a ringatás elcsendesíti, elaltatja õket. Ha elalszik a kendõben, nem szükséges letenned, és közben csinálhatod a dolgod. És hamarosan vége lesz ennek az idõszaknak!
Marcipánka!
Teljesen normális, hogy csak szopizik a babád! Sok-sok ilyen korú, sõt idõsebb szopizó babának vannak ilyen napjai, hogy csak tejet fogadnak el. Föntebb írtam, hogy a másfél évesek pont igen érzékenyek ilyen szempontból. Tedd magad mellé, ha eszel, szelíden meg is kínálhatod, aztán ha éhes lesz, fog majd enni. A fogacskák is bezavarhatnak. Lényeg, hogy ne kötõdjön az evés erõszakhoz, tukmáláshoz.
Teherbeesés: Hannám 1 éves volt, és még 8-10x szopizott egy nap, amikor Bálint fogant, méghozzá rögtön az elsõ próbálkozásra
Szóval nem törvényszerû, hogy a szopi miatt ne essen teherbe az ember. Viszont tudok olyan anyukáról is, akinek csak akkor jött ösze a 2. baba, amikor a napi 1xi szopit is elhagyták.
Anita!
Gratula a szopihoz meg a szép nagyfiúhoz!
Tényleg nem kell aggódnod, van olyan baba, aki egy éves koráig sem fogad el semmit, aztán meg egyszerre megtáltosodik. A tejecske még mindig fedezi a tápanyagszükségletet. Bízzál a babádban, ha szomjas vagy éhes lenne, bizonyára elfogadná a kaját/innivalót.
Pele