Új privát üzeneted érkezett!

Hali.
Beszti, engem légyszíves vegyél ki a táblából. Köszi
Zulu
Ps: szerintem sokkal korrektebb lenne, ha már most szólnátok a frissmamiknak, hogy ne ide jöjjenek. Kicsit szarul esik az embernek, mikorr már az X-edik valaki írja, hogy átugrálja az írásait. Erre nekem sincs idõm.
Akire nem vonatkozik, attól elnézést kérek, de már nem nagyon van kedvem ide írogatni.

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok

Még 1x mindenkinek köszi a gratulákat a félévességhez. Kép

Brokkoli
Azért nem kell túldramatizálni a dolgokat. Nem utál ki titeket senki. Ha arra célzol amit valamelyik nap írtam, akkor ha jól emlékszem nem kiutáló célzattal írtam, csupán csak megemlítettem, leírtam azt amit gondoltam, mert azért van ez a fórum. Ha jól emléxem a friss kismamikban is voltunk együtt igaz nem sokat, és ott is leírtuk minden gondolatunkat.
Ha a másik témára gondolsz, szerintem azt már lecsócsálta mindenki, remélem végleg. Kép

Bringa
Hát igen, rohan az idõ! Öregednek ezek a gyerekek.
Szerintem is jó hogy csinálja a "kutyázást", Levi is most kezdi, nagyon emelgeti a popsiját hason és rugózik közben. Zabálni való!

Sasha
Köcci az infót.

Ági
Örülök hogy haladtok az alma-banán evéssel.

Viki
Kép Kép Kép Szép méretei vannak a pici pocaklakódnak. Drukkolok hogy minden rendben legyen a tapadással. Amúgy melyik másik topikra gondolsz?

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


mikorr=mikor

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

 
 

Szia Ági!

Én a fagyasztott babaételbe csak a felengedés után teszem bele az anyatejet! Már csak azért is, mert abba is fagyasztott anyatejet teszek!
Én is így gondoltam (terhesség+szoptatás), ezért már nem fejek, és Levi a fagyasztott tejcsit kapja, ameddig kitart.

Jó, hogy minden oké a rákszûrésen, és örülök, hogy a következõ terhességrõl ugyanazt mondta a dokid, amit az enyém. Biztos hallottad, régebben azt mondták, érdemes évekig várni császár után az új terhességgel. Most az én dokim is azt mondta, a következõ szülés módjára (sima v. császár), vagy a baba életkilátásainak szempontjából nincs jelentõssége, hogy mikor leszek újra terhes.

Kövezzetek meg érte, de csak leírom: egyik kolléganõm kislánya 15 hónapos, õ is sokáig akarta szoptatni a babát. Sikerült is, ma ott tartanak, hogy reggel-este szopi, egyébként rendes kaja. És hónapok óta rászokott a kisasszony, hogy éjjelente 4-5 alkalommal felkel éjszaka, hangosan kiabálva, hogy: cici-cici, és csak úgy hajlandó visszaaludni, ha bekaphatja anya cicijét. Ha megpróbálja kivenni, mielõtt elég mélyen elaludna a gyerkõc, kezdõdik minden elölrõl. Az anyuka már teljesen kivan, hónapok óta nem volt egy nyugodt éjszakája sem, és fogalma sincs, mit tehetne. Nincs szíve sírni hagyni a gyereket. Egyébként nagyon jó anyuka, amolyan "mártír"-anya típus, de már megbánta, hogy nem választotta el elõbb a gyereket.
nem vita-témaként írtam le, csak hogy lássátok: ilyen is van.

Viki
vikici
 
 


Szia Forti!
Az Anyaságról-on belül van a Szoptatás-kitõl ne fogadj el tanácsokat címû topic. Gondolom, nem illegális, ha idemásolom a hozzászólást, ami elindította lavinát. Virág ezt írta

"Lányok, Pele azt mondta tegnap, hogy a 2. osztályban a topiclakók (a Gyermekek témában) gyümölcsözik, tápszerezik a babáikat, csak Sasha nem. Szerintem többünknek be kéne ugrani, és a Szopitopic felé hessegetni õket. Nonszensz, hogy pár kattintásra innen már nem tudják, hogyan termelõdik több tej...

Virág"

Gondolom, ezek után jött, hogy jól kiossza az ittenieket. Mert valaki mondott valamit. És az már egybõl úgy is van. Azért elgondolkodtató tovább is olvasni, amik ez után következtek azon a fórumon. Én csak jól felidegesítettem magam függetlenül attól, hogy nem is érzem érintettenek magam a témában.

Viki
vikici
 
 


Zulu!

Nem veszlek ki!!!!!!!
A topic cimébe befértek, igy csináltuk, nektek ugyaugy jogotok van itt lenni, mint nekünk.
Eddig nem irtam semmit, de most már tessék ezt abbahagyni, mert ugyanugy megmérgezi a topicot, mint a hétvégi vita. És ezt mi csináljuk! Akit zavar, az ugorja át a kisbabás irásokat! Én elolvasom mindet! Nagyon unalmas lenne a topic, ha örökké csak a mi problémánkon rágódnánk.
Persze, megértem, a gyerek mellett sokkal kevesebb az idöje mindenkinek, de engem határozottan érdekel, hogy mi van másokkal. Ezt a topicot elovasom, de egyáltalán nem biztos, hogy a másikat is tudnám. Vannak emberek, akiket még a baba fogantatása elöttröl ismerek ("ma megint..."), jó itt velük találkozni.
Egyébként az élet is ugyanilyen, sokaknak van nagyobb és kisebb gyereke is, természetesen nem ugyanazok a problémák! Vagy most én már meg se szólalhatok, ha Beniröl van szó? Hisz ö már 3,5 éves, köze nincs ezekhez a dolgokhoz!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ez annyira bent akart lenni, hogy duplán ment el, javitottam!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


SziasztokKép

Velünk most semmi rendkívüli nincs. Gergõ napok óta csak eszik meg alszik, és csak néhány órát van fent. Nem is gondoltam volna, hogy tud ez ilyen is lenniKép Ja, és az éjszakákat végigalussza (6-7 órákat), de most már nem aggódom.

Topic-témához (mint érintett): Most már tényleg jó lenne eldönteni, hogy mi legyen a sorsunk. Nekem sem kellemes azt olvasni, hogy persze mindenki szívesen lát, meg maradjunk nyugodtan, de azért feleslegesen növeljük itt a termést. Akit nem érdekel, az ugorja át az írásainkat, szerintem ez nem vesz senki életébõ olyan észveszejtõen sok idõt. Egyébként meg addig megy ez a huza-vona, míg lassan már minket is a hozzátáplálás fog érinteni.

PandaKép
Mindíg elfelejtek válaszolni. Szóval, persze, hogy emlékszem. Gondoltam is Rád, de úgy gondoltam, hogy Neked még biztosan nem lehet 2 gyereked. (Úgy rémlett, mintha nemrég lettek volna azok a találkozások, pedig jó néhány éve volt).

ÁgiKép
Írtam Neked e-mailt a profilodban levõ címre! Tudnál segíteni?

Na, megyek etetniKép

Tüni és a holnap 4 hetes Gergõ
tüni
 
 


Macsek
Minden elismeresem a tied,nem lehet egyszeru,egy sima cumisuvegezes sem az de nalad nagyon lenyeg hogy meg is kapja gyogyszert.Sajnos nem tudok megoldast a problemadra de drukkolok Nektek!!!

Bringa
De hulye vagyok erre nem is gondoltam,veszek egyilyen szerkentyuk aztan kiprobaljuk.Koszike nagyon!!!

Viki
Ugy irigyellek es szurkolunk neked hogy minden Ok elgyen.De miert nem szabad hogy a sebednel tapadjon?Es ez akkor is kerdes ha evek mulva lesz az ember megint babas?Tudod en is erdekelt vagyok a temaban.

Zulu
Ne maaaaa!!!!Pont azert lett ez az ido intervallum hogy a frissbol es jojjenekazok akiet meg onnan ismerunk.Gyere mar lecci : )))
En amugy mindent elolvasok merthat en sem vagyok meg oreg anyuka es ki tufja mi merul majd fel a kovi babanal.

Beszti
Igazad van,nehogy mar itt idegen megrontsak a mi kis beke szigetunket!!

Viki
Hat abbol a 15 honapos kisalnybol esz az aki meg ejszak is a cumisuveget fogja kerni ,megszokasbol ha mar nem lesz cici.Ezt csak drasztikusan lehet megoldani,de kinek van hozza szive.
Az en kolleganom ugyanebben a cipoben jar,csak az O lanya mar 2 eves es mivel megint babas nagyon nehezen viseli az ejszakai nem alvast.

Na pusz mara vegleg
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Kataa!
A császáros hegen nem tud megtapadni a lepény és így elmehet a baba sajnos. És azt hiszem, hogy késõbb is okozhat problémát, ha "odamászik" a lepény, leválhat, vagy valami ilyesmi.
De hülyeséget nem akarok mondani, ha legközelebb megyek a dokihoz, majd részletesebben kifaggatom errõl, jó? Csak most annyira lefoglalt a szívhang, hogy el is felejtettem ilyen apróságnak tûnõ dolgokról faggatni.KépKépKép
Ez sajnos a két terhesség között eltelt idõtõl függetlenül okozhat problémát, mert a heg az 10 év múlva is ugyanott lesz, mint most.
Puszi, szép álmokat!
Viki
vikici
 
 


Kisbabisok: Zulu, Tüni, Kakukkfü és mindenki más
Én elolvasom, amit írtok, mert érdekel. Cserébe én is inkább más topicokból olvasok kevesebbet, de itt MINDENKIT végigolvasok!!!!!!!!!!!!!!

pussz
bringa
bringa
 
 


Szasztok!

Ne tudom, mi lett az én kis manókámmal: nappal eddig ha álmos volt, simán elaludt, most meg a mai 3 alvásból 2-nél oltári hisztit csapott. Cicin nem alszik el, csak az a jó, ha fölé hajolok és puszilgatom. De lehetõleg az egész alvása alatt, különben visít, mint a kismalac. Nem vagyok ehez hozzászokva.

De. az Auchanban vásárolgattunk a fiúkkal, Máté imád vásárlás közben nézelödni. Készítettem egy hadseregnyi sütõtökpürét, a fagyasztóban várják sorukat.

Fõzõcskézõ lányok,
krumpli nélkül tegyétek a fagyasztóba a zöldségpüréket, krumplit frissen fõzzétek hozzá, mert a fagyasztóból kivéve-felengedve olyan furcsa állaga lesz.

Kataa,
lehet, hogy Alex még nem forgolódik, viszont éjjel alszik! Mi keltünk 1-kor, 4-kor, 6-kor, brr. Az orrszívót használd bátran, elõbb a spré, vársz picit, aztán jöhet a porszi.

Csics,
hogy bírtátok a mai napot? Elég fárasztó lehetett! Mit szólt Petike a tornához?

Gumicukor,
én is D.újvárosba jártam fõsulira, de csak 1 évig. Annyi elég volt belõle :-).

Bringa,
a négykézlán hintázás ebben az életkorban természetes, a mozgásfejlõdés fontos eleme. Baj csak akkor van, ha ingerszegény környezetben élõ baba ezt alkalmazza önmaga szórakoztatására, megnyugtatására, lásd csecsemõotthonos kisbabák. Szóval nyugi.

Erika,
maradj!!!

Többi kisebb babás mami, mindenki maradjon légyszilégyszilégyszi!

Zulu, én mindig elolvaslak, ÍRJÁL!!!!!!

Macsek,
szerintem fõzõcskézz és tegyél el a fagyasztóba kajcsit. Nagyon jó lesz majd, hogy nem kell majd akkor pepecselni. Egyébként érdemes szerintem kevesebbszer nagy adagot megcsinálni, és lefagyasztani. Persze nagyon jók az üvegesek is, de fõ a változatosság :-) Na meg anyagilag se mindegy.

Sziasztok, jó éjszakát!

Mona&Máté
monamáté
 
 


Jo estét
jelentem megérkeztem Kép és most már nem megyek el Kép csak egésznap nem voltunk itthon mert a Petöbe kellet menünk ,sebészet és házidokinénihez és utána még bevásárolni most is csak azért tudok irni mert a párom is netezik Kép igy én is leültem egy kicsit netezni .

Brokoli,Zulu
a topic mindekié tesék viszajöni én is minden irást elolvasok és ha tudok akor segitek de ha nem tudok akor inkább halgatok Kép

Lányok
képzejétek minden nap kell menünk mostmár a Petöbe intenziv tornára nem rossz mert van egy csomo kortársa ott is ugy mint itt Kép viszont igy sajna a sulit aba kell hagynom mert mindketö délelöt van pontosaban a suli egésznap a Petö meg délelöti elfoglatság mert 2óra torna,játszás 1-1 ora az utazás mindennap igy nem maradna idö a sulira .de petike mozgás fejlödése fontosabb nekem .

Képzejétek a párom megigéte hogy a hétvégén elvisz valami meglepi helyre Kép de adig még majd ki kell nélküle birnom 30-40 órát mert elutazik Németországba igaz nem 3-4 napra hanem csak ugy hogy szerda reggeltöl csötörtök estig nem lesz itthon valahogy csak ki hozom azt az idötöt

fejlödés
Petike háton tud mászni és nyelvét szereti kidugdosni Kép

Ági
én is csináltam tegnap petikének almát megete ma pedig alma+banán volt a deszert este és majdnem az egészet megete remélem ha holnap is csinálok neki akor is megeszi Kép

Na mára ennyi elég belölem Kép
Pusz mindenkinek Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Pucur: szia, de reg talalkoztunk-beszeltunk.Kép Mar en is itt vagyok, Kislacko ma 4 hetes. Remelem majd osszefutunk talikonKép

Jut eszembe: Lacko 140 grammot hizott most egy het alatt. Ez eleg gyarapodas?

Viki: gratula a pocaklakohoz, nem semmi, batrak vagytokKép

orsoly
orsoly
 


Ja, és Pocok!
Jó, hogy itt vagy végre. Hol található a születéssztorid?

bringa
bringa
 
 


Kata007: nagyon szép a kis "dagid" KépKépKép

Köszi a válaszokat a nyügialvással kapcsolatban. Nem próbáltam most a Dentinoxot, mert valahogy eszembe se jutott... pedig van itthon. Álmos vagyok a változatosság kedvéért. Mindegy, holnap megpróbálom. Meg Viburcol kúpot is szoktam, vagy Chamomillát (mindkettö homeopátisás szer). Hogy ezekmért nem jutottak eszembe délelött... mégilyet KépKép

Juli a súlyát kb. 4,5 hónapos korára duplázta meg, éés most az utolsó hónapban csak fél kilót hizott. Olyan szép lányos az alakja KépKép

zsani
zsani
 
 


KépSzia Orsoly!Kép

Gratulálok a Éacko babátokhoz!KépKépKép
Nem késõbb kellett volna szülnöd? Meg voltál elégedve a dokinénivel? Milyen volt a szülés? Lehet, hogy ezeket már írtad valahol, de én le vagyok maradva, mert nem volt netem hónapokig. E-mailben is írhatsz!

Mikor lesz tali?

Pucúr
Pucúr
 


Lányok!

Homeopátiás szereket hol lehet kapni? És az eladó vajon ért hozzá? mert én nem. Vagy van itt a neten valaki aki vágja ezt a témát, mert én max. az adózásban tudnék segíteni.

Pucúr
Pucúr
 


Viki! Én úgy tudom, hogy a rizs nem tartalmaz glutént még a bolti kiszerelésben sem. Így aztán nem is allergizál, ezért lehet elsõ bevezetendõ étel is. Vagy rosszul tudok valamit?
Menta
menta
 
 


Picibabás Mamik

Már bánom, hogy õszintén leírtam hogy nincs mindig idõm végigolvasni Titeket. Csak gondoltam inkább tudjátok mi a helyzet mint bunkónak gondoljatok, mert sosem méltatok válaszra senkit. Na jó, ez azért túlzás , néha szoktam válaszolni.Kép De a kifejtõsebb témákra nincs idõm. Biztos én csinálok valamit rosszul, de csodálom azokat, akiknek még más topikokban is van kalandozni idejük.Kép De tényleg!
Nekem csak akkor van, ha a Manó alszik, ált. délután 3-4 körül , vagy ilyenkor este, miután letettem. De ilyenkor meg hulla vagyok már.
Na mindegy. Szóval kérlek maradjatok, hiszen emlékszem még én is milyen tanácstalan voltam hajdanán!Kép

Viki

Én is beleolvastam most kivételesen abba a másik topikba.Kép Nem tudom ki végzett gyors mérlegelést, de nem hinném, hogy az újak közt több a tápszeres baba , mint köztünk "öregebbek" közt. És ha igen akkor mi van? Vagy én értettem félre valamit abból amit Virágék állítanak? Kíváncsi lennék, ha csinálnánk egy statisztikát a Beszti féle táblába arról ki meddig szoptat/ott mi jönne ki. Koránt sem olyan siralmas a helyzet mint õk állítják!
És aki tápszerezik sem azért mert olyan mint a történetben, amit Macsek leírt a másik topikban a nõ. ehhh tényleg elég már ebbõl a témából...
Én is császáros voltam.Ezzel a megtapadásos dologgal most jól beijesztettél...

Kata007

Megnéztem a nagylányt a profilodban.Kép Tiszta mamája!Kép

Ági

A kásaleírás a januári Kismamában volt.Kép

Pocok

Mi az a Krowka?Kép
Az én párom is megint elutazta magát, de most csak 4 napra és csak ide nem messze.(Barcelona) Persze ha nincs itthon tök mindegy milyen messze van...

Zsuzsa

Kronométer...ez jó...Kép...mikor terhes voltam a kollégáim azt mondták az én gyerekemnek ezek lesznek az elsõ szavai... könyvvizsgáló, prezentáció...

megyek aludni...

Jó éjt!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Jajj

Brokkoli

Elküldtem a Konakion csomagot!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Menta
A teavajat a gyerekorvos tanácsára használom, akiben eléggé megbízom, a családunk is régóta ismeri, eléggé otthon van a babatémában.
A Delma Light is margarin, azt pont nem szabad használni, én inkább neked sem ajánlanám. Egyébként olvasd el, mi van a Delma Light-ban és társaiban... (ahogy Beszti is írta) A vaj pedig savanyított eljárással készül, hasonlóan a kefírhez, túróhoz, sajthoz, amit már lehet adni korábban is, mint 1 éves kor. Egyébként minden máshoz olivaolajat használok. Szépek vagytok a profilodban feltett képen!

Kataa
ez tök jó, hogy sikerült kiharcolnod, hogy kapjatok tejcsit! Honnan kaptátok a XIII. ker, Gyermek térrõl? Én ugyanis oda adtam le. Lehet tejtesók a bébijeink?

Ági
azért vigyázz a sok banánnal, nehogy baj legyen a kakival, fõleg alma párosítással.
Igen a védõnõ gyorsan elment, Dani pont fél órával azelõtt aludt el, mikor jött, ,így csak álmában láthatta. Ha-ha-ha Kép Majd jön 1 hónap múlva, mondtam neki, ha ébren is akarja látni, akkor jöjjön elõbb.
Tejberizst delelõtt csináltam 2 kis tálkában, azegyiket de, másikat du-án kapja. Az nem baj, ha megbarnul az alma, attól még a vitaminok benne vannak. Daninak nem lett semmi baja tõle. De másnap persze már nem adok neki, azt kiöntöm vagy megeszem én. Igaz a saját tejem van benne, de nekem sem árt, nem igaz? Visszaforgatom Kép

Viki
A risz gluténmentes, ez az elsõ gabonaféle, ,amit lehet adni. pl. ezzel lehet fõzit is sûríteni. Vaj ill. zsiradék azért kell, mert ezekben jobban felszívódnak a zsírban oldódó vitaminok, ,illetve a telítetlen zsírsavak miatt, ami szintén jótékony hatással van a szervezetre. Ez a babaszakácskönyvben, amit ajánlottam, nagyon klasszul ki van vesézve.

Jaj, nem is mondtam, Dani elkezdett szombat óta kúszni, így megy mindenfelé a lakásban, néha már a lábtempó is kezd összejönni. Amit kinéz magának, ahhoz odaevickél. ebbõl lehet hamarosan rendes mászás lesz?

viki
Én pont ilyen extrém esetek miatt nem szeretném 1 éves korán túl szoptatni a Danit. Apu mondta, hogy egyik rokonunkat 5 éves koráig szoptatta az anyukája, hát ez azért már szerintem túlzás. Elképzelem, ahogy any ölébe ül már majdnem isitáska is rajta van és szopik... Aki akar megvethet érte, de nekem ez már ízléstelen.

Képzeljétek! Holnap megyek elõször rendes tornára, ahová régen jártam. Kíváncsi vagyok, hogy megy majd, persze egyelõre még csak óvatosan csinálom. Addig apa vigyáz a gyerkõcre. Biztos hullán jövök majd haza, de már nagyon várom!

Hát ez elég gáz, ,amit bevágtál, hogy tápszerezik a babákat csak Sasha nem. Hát én igenis szoptatom a mai napig és csak 1 héttel kapott korábban gyümölcsöt 2 kiskanállal, mint a 6 hónap. Legalább olvasná el és tájékozódna, mielõtt valaki felett pálcát tör. Egyébként meg azt csinál mindenki, ami neki tetszik. Na, de ezzel nem akarok már foglalkozni, kérlek Ti se tegyétek, mert csak hergeljük tovább magunkat. ezek a lányok a "tipical mother" típusok....

Mona
Hát az elsõ év tényleg nem egy leányálom a dujvi fõsulin, de meg lehet csinálni, én nagyon szerettem oda járni, ,nagyon jó társaságunk volt, ,így a nehéz, szívatós napokat is át tudtuk vészelni.

Orsoly
14 dkg az tökéletes gyarapodás!

Zsuzsa
Akkor Te sem tudtad összezárni a cicijeid elõtt a kezed, mint a Cini? Kép

Pucúr
Rengeteg homeopátiás szer van, de nem biztos, hogy akinél bevált az egyik, az másnál is beválik. ezért van többféle, ami közül meg kell találni az egyénnek megfelelõt. Egyébként a legtröbb patikában már lehet kapni. Érdeklõdj a dokidnál, hátha tud segyteni, ha õ nem, talán ajánlhat valaki homeopátiás szakembert. Nekem szerencsém van, m ert a gyerekdoki 10 éve ezzel is foglalkozik.

na pusz, megyek alukálni, jó éjt nektek is!
gumicukor és Dani

Ilke
Te kis Hófehérke társam! Kép Velem is pont uezek a szindrómák vannak fehérbõrügyileg. 2 éve Siófok Beach House-ra lementünk, persze Gumicukor mint menrõautó, a sok feketére aszalódott csaj úgy nézett rám, mint a véres rongyra. De hiába, ha eddig nem sikerült lassan 27 év alatt semmilyen fortéllyal lebarnulni ezután sem fog. Nem baj, a férjem pont ezt szereti, hogy az ilyen bõr nagyon ritka Kép Ráadásul szeplõs is vagyok szépen, ,de õ ezeket is szereti. Kép

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Rég nem írtam, sajnos ennek az volt az oka, hogy betegek voltunk-vagyunk. 10 napja kezdõdött, Emmának véres hasmenése lett amivel azonnal beutaltal a László kórházba. Nem tudtak kimutatni semmit, de valószínûleg baktériumos fertõzés volt, amire kapott gyógyszert, 3 nap altt rendbe jött. Azt hittük túl vagyunk rajta, amikor 1 nap jól lét után elkezdett hányni. 1 napig 20 percenként itattuk, hogy ne kelljen infúzióra kötni, ugyanis 20 percenként 30 ml-ek benne maradtak. Utána megint jobban lett, de 1 nap múlva elkezdett iszonyú hígat, tul. képp vizet kakilni. Megint a fejünk felett lebegett az infúzió (amivel az ilyen kicsi babákat az ágyhoz kötözik!), 3 napig itattam éjjel is. Szerencsére nagy evõ, így még a legrosszabb napokban is elfogadta a tápját és az infúziós oldatot is. Kiderült, hogy ott a kórházban elkepta a Rota-vírust, aminek most járványa van. Ma engedtek haza, de még sajnos nem tökéletes az állapota, még kicsit nyálkás a kaki, de nem maradtam bent tovább, mert nem akarom hogy még valamit összeszedjen. Hab a tortán, hogy az utolsó éjszakánkat a kórházban én töltöttem infúzióval a karomban 39 fokos lázzal, mert én is elkaptam tõle a vírust.
Tanulság? Talán nincs, nem tudom mi a jobb. Mi bementünk amikor küldtek, mert hittük hogy ott lesz a legjobb a gyereknek. Aztán mikor 1 hét után betegebb lett mint volt akkor nagyon kiborultam. Viszont ha nem megyünk be és esetleg itthon kiszárad, súlyosabb állapotba is kerülhetett volna. Elég szörnyû 10 nap van mögöttünk és csak remélem hogy pár napon belül elmúlnak a tünetei. Amúgy jól van, nem lázas, mosolyog ezerrel, jó kedvû. Csak épp a napirendünk borult teljesen, tulajdonképp mindent kezdhetünk elõlrõl.Kép De a lényeg hogy rendbe jöjjön.

manó és Emma

Ui.: Még nem nagyon volt idõm visszaolvasni a topikot, majd pótolom. remélem más baba nem beteg, a kórházban telt ház van, iszonyú nagy járvány van, így kintrõl nem is tûnik fel. Átlag napi 5 babát hoztak, 1,5 évesnél egy se volt több, de a legtöbb 1 év alatti.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó
Jobbulást neked és Emmának is, gyógyuljatok meg minnél elõbb.

Viki
Olvastam! Ajánlom mindenkinek akit érdekel.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Bringa,
Szerintem semmi baj nincs ha négykézláb próbálkozik Hanna. Épp a napokban találkoztam egy kétgyermekes anyukával (ott már 4-5 éves körüliek a gyerekek) és pont a mozgásfejlõdésrõl beszéltünk sokat. Õ, pl. megfigyelte, hogy az a lánya, aki sokáig négykézláb közlekedett sokkal biztonságosabban jár, mint a nagyobb.

Ági,
Mi most pár napra leállunk az almával, mert Lili 4 napja nem kakilt, ma este láttam rajta, hogy nagyon szenved, ezért jött a lázmérõ. Hát ne tudd meg, hogy szenvedett, el is kezdett sírni, olyan nehezen ment nekiKép. Elvileg az alma megfogja a pocit, de eddig nem volt problémánk vele (az alatt a komoly 1 hét alattKép). Viszont most addig nem adok neki semmit, míg helyre nem jön a hasija. Kb egy negyed almát majszolgatott el naponta eddig.
A játszószõnyegrõl majd teszek fel képet a profilomba.
Vérvétel: Lilinek is elõször a fejébõl akarták, de aztán megnézték a kezét és végül onnan vettek vért.
Nekem a tej jégkockatartóban van lefagyasztva, több zacsinyi mennyiség van már. Én úgy tervezem, hogy majd ha készítem a kajcsit akkor belerakok majd egyet. Felolvasztani és újból lefagyasztani nem szabad.

Viki,
Olyan izgi lehet megint babásnak lenniKép.
Azt mibõl gondolod, hogy nem gluténmentes formában kapható a boltokban a rizs? A rizs nem allergizál, csak arra kell vigyázni, hogy ne kapjon túl nagy mennyiségben, mert megterhelheti a gyomrát a babának.

Zulu,
Ne haragudj, tudom én is megbántottalak. Nem akartam és nem ez volt a szándékom, akinek tudok mindig válaszolok és hidd el szívesen teszem.

Forti,
Képzeld, amikor hazaértem vigasztalásul, mert kicsit átfagytam, sütöttem egy nagy tál gofrit. Apuci legnagyobb öröméreKép. Du már a reszelõvel gyártottam az almát, de ez most megint kicsit darabosabb volt mint a centrifuga, így ezt is szokni kell Lilinek. De ahogy írtam Áginak is, most kicsit leállunk, mert nagyon megfogta a pociját szegénykémnek.

Viki,
Elolvastam a másik topicotKép. Én 6 és fél hónapos koráig kizárólag szoptattam Lilit (se víz, se tea) most is csak 1 hétig próbálkoztunk pici almával, de abbahagyjuk, akkor ez semmi? Bocsi, inkább oda írok.

Mona,
Én krumplival fagyasztottam a sütõtököt, hát most már mindegyKép.

Csics,
Sajnálom, hogy abba kell hagynod a sulit. Nagyon sok mindent megteszel Petike fejlõdéséért, õszinte elismerésem!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Zsani,
Lilinek is már szinte már látszik a formás derekaKép, annyira leállt a hízásban, csak nyúlik ezerrel. Már a 80-as body-kat veszegetem lassan, mert a 74-esek épp kényelmesek. Szerdán megyek méretni, nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerült-e valamennyit felszednie.

Zsuzsa,
Örülök, hogy gyógyulsz már. KronométerKép? Ez kb. olyan amikor Lili 1-2 hetes korában apa odaállt elé és elkezdte mondani, hogy apa, anya, Lili, mondjad szépen kislányomKép. Lili meg csak pislogott nagyokatKép.

Nyuszi,
Én sem nagyon olvasok másik topicokat.

Gumicukor,
Tök jó, hogy Dani már mászik.
Majd mesélj, hogy milyen volt a torna.

Manó,
Szegény Emma és szegény Te. A lényeg, hogy jobban vagytok, ugye?

Puszi,
Na mostmár tényleg megyek alukálni.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Jo reggelt
gyorsan benézek mert ma megint megyünk tornázni elöte még beugrunk az SZtkba a laborba leadjuk Petike kakimintáját mert a hétvégén nagyon roszul volt fájt a hasa és szerintem kicsit nyulosat kakilt és ma megint megyünk házidokinénihez méreckedni bár most tudom hogy ujbol semmit nem hizott Kép igy valami jobb tejmentes tápit kérünk .

Pocok
köszönöm szépen a dicséretet Kép

ILke
köszi szépen a dicséretet Kép remélem hogy hatásosak ezek a tornák és akor talán ha felnött lesz nem is fog emlékezni ezekre az ugymond "kinzásokra " Kép

Pucok, Nyuszi
igy járnak azok a feleségek akiknek okos jolkeresö párjuk van néha egyedül kell lenniük még éjszaka is Kép mert hogy nincs otthon a másik felük Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Tegnap valahogy átfutottam azon, amit Viki irt, hogy hogyan bukott ki ez az egész a másikban. De ma elolvastam. Nem kellett volna.Kép
Ugyanis most szégyellenem kellene magamat, mert ennek a topicnak a lakója vagyok, a csúnya nem szoptató anyák táborát növelve, aki tápszer és gyümölcsöt adnak a gyereküknek.
Csak azt tudnám, hogy akkor tegnap Nátán mit is evett, és miért is kelltem fel éjszaka????KépKép
Ehh... Hagyjuk a témát, de oda azért még lesz egy-két szavam.Kép
Viszont, ha senki nem bántódik meg rajta, akkor szivesen megcsinálnám soron kivül azt a táblát, amiben megnézzük, hogy ki és meddig szoptat/ott, mikor kezdte a hozzátáplálást. Nagyon kiváncsi lennék az eredményre.
Benne vagytok?
(Igya akár pozitiv az eredmény, akár nem, legalább látnánk, és nem csak az jönne ki, hogy csak Sasha szoptat...)

Manó!

Kép és Kép. De most már teljesen meg fog gyógyulni.!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Bocsi, most visszaolvasva én is bántó lehettem! Nem volt direkt, természetesen nem tartom "csúnyának" az esetleg nem szoptató mamákat (csak a másik topicban vagyunk mindannyian kb. igy megjelölve), de ugye ezt ti tudjátok!KépKépKép

És Zsani és Csics nehogy megint elmenjetek, részemröl a téma 100 %-osan lezárva (csak a táblázatot csinálnám még meg), majd oda kidühöngöm magamat, ha addig le nem nyugszom!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Jó reggelt

Beszti
Én is kiváncsi vagyok, nekem is eszembe jutott hogy megkérlek rá, de nem tudtam a többiekbõl mit vált ki.
De Tõlem mehet a dolog.

Nemsokára megyünk oltásra + megmérik végre Levinek a súlyát és remélem a hosszát is.

Ilke
Úgy látszik Lilinek fogékony a pocija. Levinek nem volt ilyen gondja soha. Sajnálom.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Beszti,
Én is támogatom a táblázatot.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok,

en is tamogatom a tablazatot.
Elli (ha jl szamolom) 19 hetes es csak szopik. Plusz a surito. Je es egyszer kapott teat, a nyeleteses vizsgalaton, aban volt a kontrasztanyag.

macsek
macsek
 


Sziasztok!

Sajnos nincs idõm most a másik topicban keresgélni amirõl beszéltek, de elárulná valaki melyik napon volt ez a téma? Engem is érdekelne.

A táblázatban én is benne vagyok minden további nélkül, bár szerintem az mosakodik aki bûnös, nem???
Én nem értem miért kell állandóan ezen a szopi-tápszer témán lovagolni. Miért kell állandóan megbántani aki tápszerezi a babáját? Én már többször leírtam, de megteszem most is. Szerintetek melyik anyának könnyebb? Aki reggel félálmosan bedugja a cicit a gyerek szájába, vagy aki vizet forral, tápszert kever, és hût???? Ez nem két perc! Õk is szívesen szoptatnának, de ha egyszer nem megy, akkor akasszák fel magukat? Én éppolyan jó anyának tartom õket, mint bárki mást!!!!

Friss anyukák!
Csatlakozom Nyuszihoz! Nagyon lelkiismeretfurdalásom van amiért leírtam, hogy én is sokszor átugrom az írásaitokat. Tényleg bunkónak tüntünk ezzel. Ezennel megígérem, hogy többé nem teszem, csak ne hagyjatok itt minket! Tényleg igazatok van. Itt van nagyobb pörgés, természetesen ide írjátok a kérdéseiteket is. Tényleg ne haragudjatok!
Szépen kérlek írjatok!
Zulu! Fõleg Te, hiszen téged annyira bántott, hogy a táblázatból is ki akarod vetetni magad. Ne tedd kérlek!!!
Be fogjuk bizonyítani (gondolom megígérhetem a többiek nevében is), hogy igenis olvassuk az írásaitokat és igenis reagálunk rá, ha tudunk megoldást az esetleges problémákra.

Pusssz! Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Juli behozza a tegnapi nemalvást, mert éjjel kétszer ébredt ugyan (mire odaértem már megint aludt), de reggel 7-kor a férjem motozására ébredt fel végleg. Most meg megint álomba duruzsolta magát.

Zsuzsa: milyen ... vagyok, hogy nem kivántam jobbulást :=( Szóval remélem mára már oké a cici Kép
Az én férjem Julival a "köbgyök"-öt akarja mindig kimondatni. A csaj meg jól kiröhögi inkább KépKép

Pucúr: a homeos szereket a patikákban árulják, és a gyógyszerész (nem eladó) ált. valamennyire ért hozzá. Úgy érdemes menni, hogy azért tudod mit akarsz, mert ált. ajánlani nem nagyon tudnak (legalábbis az átlag patikákban). Már nagyon sok helyen tartják a gyakoribb szereket, úgyhogy próbáld meg a közeli gyógyszertárban.

gumicukor: gratula a fókázáshoz KépKép
Én is csatlakozom a fehérbörüek ligájához, bár azért kicsit szoktam barnulni. Mindig mondom, húdejóbarnavagyok, a férjem meg röhög KépKép

Menta: Te LLL-es vagy? (ezt nem kötekedésböl kérdem, csak ha igen, akkor irnék nekd mailt)

Manó: nagyon sajnálom, jobulást kivánok!!!!!

Vérvétel: Ági: akkor szokják a fejéböl venni, ha a kezében nem nagyon látnak szúrható vénát. Hidd el, hogy a babákat nem zavarja jobban a fejböl való vérvétel, csak a mamáknak szörnyü látni.

ilke, Forti:ti csak úgy sutyiban találkozgattok??? Ééééééééééééééééés ééééééééééééééééééééén??? Miiiiiiiiiii:=(

Csics: biztos hülyén hangzik, de tök büszke vagyok rád, hogy mennyi mindent megteszel Petikéért. Sokan azt gondolják, hogy ez természetes, de azért az ember sokszor érzi hogy nehéz. Fura dolog anyának lenni, nem? Én imádok Kép

Beszti: nem a téma zavart, inkább a stil. Juli kezdettöl kap pótlást (elöször 20 ml tejem volt), de még mindig szopik (reggel, este), a hozzátáplálást 4,5 hónaposan kezdtük, most 2 szopi, 1 tápszer, 1 pép, 1 fözi van. Remélem mindent leirtam ami kell.

zsani
zsani
 
 


Beszti!

Jó ötlet a táblázat! Bár Ádámnak fejni kell, mert szopizni nem tanult meg (hosszú történet, majd egyszer a 'szoptatás-Kitõl ne fogadj el tanácsot' topicba leírom), de csak az én tejcimet kapja semmi mást, se teát, se vizet.

Betti és a holnap 12 hetes Ádám

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Jo reggelt!!!!

Viki
En ezt nem is tudtam,remelem neked sem oda fog tapadni.Nekem Alexnel a hatso falon tapadt remelem jad a kistesonal is ott fog.

Mona
Alex is imad nezelodi,a hetvegen a TESCOBAN 2 orat nezegetett es rotyogott mindenkire,imadtam hogy ilyen kis nyugi baba.

Csics
Sajnalom hogy ne megy a suli de igazad van Petike az elso es hidd el a Peto torna segiteni fog.

Zsuzsa
Nehogy mar atmenj.Pontazert van ez a topic hogy csak egyet kelljen olvasni,szerintem mindenkinek csak akkor van ideje ha amano alszik.En csak ezt olvasom mert hat ugye ebben vagyok erdekelt.Drukk hogy a fogacsak kibujjon minel elobb.

Gumicukor
Igen onnan de kihozzak a keruletbe,csak eleg messze van gyalog az a rendelo intezet mert mi nem oda tartozunk.Sajnos nem hiszme hogy tejtesok a babaokm ert en is kerdeztem mar Ilket es Agit regebben a szamukrol aztan rajottem hogy hulye voltam ert Alex csak az vele kb egykoru babaktol kap tejet.
Jo tornat.!!!

Mano
Ezt megolvasni is rossza.Eskuszom ma akartam irni hogy hol vagy mert eltuntelde akkor meg volt az oka.Jobbulas nektek.Hat igen a korhaz sose jo de van amikor elkerulhetetlen.

Beszti
Ok a tablazat.Alex sajnos 3 hetes koratol kap tapszert+anyatejet a gyujtobol.Tea es egyeb nuku.
JA es meg szoptatok 6* egy nap de a kezdeti 30ml-nel sajnos nincs tobb egy etetsenel
Pusz
Kataa es a ma 16 hetes Alexander

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata!
Innen kezdve olvasd:
Virág (fiore) 2003 Január 25 szombat - 05h 33: Edit

bera
berka
 
 


Hali!Kép
Na, micsoda topic, nem elég, hogy tápszereznek mint a gép, még jól megsértõdni se hagyják az embert!KépKépKép
De azért viccen kívül, tényleg jól esett. Az igazság az, hogy tegnap nem ide néztem be elõször, hanem a szopitopicbaKép, na ettõl híresen alacsony vérnyomim az egekbe szökött, utána jöttem ide... De errõl már nem is írok semmit, bár néha nehéz megállni
Táblázat jó ötlet, nekem is eszembe jutott.

Csics,
én is nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen Anyukával lehetek egy topicban. És amit Te bevállalsz Petikéért, az sokkal több annál, mint hogy kap-e körtés cuccot vagy sem.
na most mennem kell, majd még visszakukkantok
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Kata007
2003 Január 25 szombat - 05h 33:
stb. stb.

Zsani
Tehetek én róla hogy Te fogorvosnál voltál??? Kép Annyira egyedül éreztem magam. Kép Kép
Kép

Forti
ui: na most már tényleg megyünk oltásra

Kép
Kép
forti
 
 


Forti: ma indexes tali van, de holnap mehetünk sétikázni, ok? Ha Levi is oké lesz az oltás után.

morr-morr-zulu: ha megbántottalak, én se akartalak. De szerintem is jobb ha az ember tudja, hogy nem bunkóságból nem válaszolnak -esetleg-, hanem mert nagyon nincs idö.

Azt is mondja meg valaki, hogy mikor irta Csics, hogy abbahagyja a tanfolyást? Én már csak a reakciókat láttam, de magát a hozzászólást nem találom, pedig istibizti kerestem :=(

Na megyek, mert ma elörehoztuk az ebédet hogy tudjunk az indexes talira menni.

zsani
zsani
 
 


Ja, még táblázatba: Beszti: azt is ird oda, hogy még mindig fejek, hogy ne apadjon el a tej! Én, szégyentelen!
Bár tegnap fogorvosnál voltam, és annyira ideges voltam (Julit tegnap hagytam egész délutánra elöször egyedül a pótmamával), hogy elfelejtettem fejni. A fogdokinéni meg mikor hozzáért, aszittem kidurranKépKépKép

zsani, akinek szómenése van
zsani
 
 


Sziasztok!

Beszti!
A táblázathoz: Napsugár sajnos tápszeres baba, szinte a kezdetektõl, de már nagy nehezen beletörõdtem...
Reggel este csak tápszer, délben, délután fõzi és tejpép+ tápi.

Ildikó
ildikó
 


Sziasztok!

De örülök, hogy végre megtaláltalak benneteket! Hiszen itt van mindenki, akivel együtt voltam terhes meg elsõ napos kismama! Nem nagyon értettem, hová tüntetek, visszaolvasni a régi írásokat még nem volt idõm.

Rólunk csak annyit, hogy Peti már hat és fél hónapos, 8,5 kg körül jár, 70 cm, gyönyörû, egészséges kis örökmozgó. Mostanában kezdett el fõzelékeket enni, egyelõre egy evést váltottam ki, napjában még négyszer szopizik, ebbõl az egyik éjszakára esik, mert nappal csak négyszer eszik. Mivel este 8-tól reggel 8-ig alszik és négyóránként eszik, így az ötödik evés éjszakára esik, de én nem bánom, majd leszokik róla.

Minden érdekli, imád ülni és állni, persze egyiket sem tud, csak segítséggel. Tud már hátról hasra fordulni, de nem szeret a hasán játszani, így a mászásra sem jött még rá, illetve egész jól halad, de a hátán.

Na, most röviden ennyi, mostmár rendszeresen foglak benneteket olvasni meg írni, tényleg nagyon örülök nektek!

Puszi mindenkinek: Dió és Peti
Dió
 


Beszti
A táblába: Hanna csak szopik. A kórházban egynaposan sajna kapott teát (nem tõlem) - és akaratom ellenére - tápszert is (egyszer). Pedig volt elég tejem, s éjjel is mentem, hogy szoptatok, de nekik egyszerûbb volt így...
bringa
bringa
 
 


Mona, Ilke
Köszi a megnyugtatást! Kép

Manó
Kívánom, hogy hamar megygyógyuljatok. Hanna "csak" náthás, ez is szörnyû, látni, hogy álmos, de nem tud aludni, mert hiába szívom az orrát, tele lesz megint. Nagyon sok erõd lehet, hogy el bírtad viselni ezt a sok szenvedést. Gyógymososlyok: Kép Kép Kép Kép Kép

Zsuzsa
Örülök, hogy jobban vagy.

bringa és hanna
bringa
 
 


Apropó: milyen táblázatba lehet bekerülni?

Dió
Dió
 


Amit elfelejtettem:

Csics, nagyon sajnálom, hogy nem jön össze a tanfolyam, de látom neked /mint itt mindenkinek / a babád az elsõ!
De szerintem ne mondj le a tanfolyamról, ha rendbe jön Petike jelentkezz újraOKép


Viki!
Kicsit megkésve ugyan, de szeretnék gratulálni a babóhoz! Általad megint eszembe jutott az én terhességem is, jó emlékezni!
Manó!
Én is nagyon sajnállak benneteket, olvastam már a Rota vírusról/ azt hiszem épp itt a babaneten/ és remélem gyorsan jobban lesztek OKép

És ti pici babás anyukák!
Én minden hozzászólást elolvasok, igaz segíteni csak néha tudok, de írjatok bátran !!!

Ennyi, Ildikó
ildikó
 
 


Dió!

Üdv!KépKépKép
Van egy kis helyi táblázatunk, amiben benne vannak a babák (név, születési idö, mama adatai)!
(Most épp készül egy másik is, egy vita miatt...)

Zsani!

Épp a ti véleményetekre vagyok kiváncsi, mert azt hiszem, hogy azoknak kellemetlenebb, akik kénytelenek tápszert adni. Olvasgatással töltöttem a délelöttöt, és azt kell mondjam, nem kell szégyellnünk magunkat. Neked sem, mert csak mi tudjuk, hogy mennyi mindent megtettél azért, hogy még mindig tudj szoptatni.


Ami kéne mindekitöl:

Meddig szopizott kizárólagosan, mikor kapott vegyesen: szopi+tápszer, szopi+hozzátáplálás, csak tápszert önállóan, anyatejet adtatok-e le.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ja, és az is eszembejutott, hogy megint csak erröl szól a topic, de nekem az is nagyon jóKépKép, ha mélben külditek (akkor itt tudunk másról is beszélni):

beszti@vnet.hu

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Szerintem is nagyon jó ötlet a táblázat, védjétek csak meg a becsületet! Bár én rontom a statisztikát, mivel Gergõ 4 hetes kora óta kap tápszert is, mivel kevés a tej, kb 2/3-nyi anyatej, 1/3-nyi tápszer. mást nem kap. De ahogy olvasom, azért a többségnek sikerült a kizárólagos szopi, úgyhogy hajrá..

Manó!
Jobbulást nektek!

Üdv
Judy
Judy (fodroczy)
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?