Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olyan gyönyörű volt ma az idő, hogy szinte be sem jöttünk a kertből. Laura jókat szundizott a napon.
Pipacs Laura tápszeres már szinte a kezdetek óta. November 14-én született és karácsonyra el is fogyott az a kevés tejem is ami volt. Tápirecepttel jöttünk haza a kórházból, ki is váltottam és másnap este már pótolni kellett.
Mindenhol folyamatosan azt hallottam, hogy szoptatni, szoptatni, szoptatni! Nekem ez nem ment, úgyhogy át is bőgtem egy hetet emiatt. Rettentő lelkiismeret furdalásom volt, aztán rájöttem, hogy más gyerekek is felnőttek tápszeren (Sára is, csak akkor még nem jött a csapból is, hogy szoptatni KELL!!!). Adtam neki az anyatejet amíg volt és pótlásnak ment a tápszer.

Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a K vitaminos tanácsokat, tegnap este a vendégsereg távozta után végül anyatejjel kapta meg. Ichtus tanácsa nagyon tetszett, az injekciós fecskendős megoldás.. :D

Pipacs, én vagyok az élő példa, hogy sikerült tejcit varázsolni Dóri 2 hetes korára. Mi is recepttel jöttünk el a kórházból, de a dokinéni azt tanácsolta mindig tegyem cicire, mégha nem is látni, hogy jönne belőle. Hagyni kell küzdeni azért a pár cseppért is, aztán jöhet a pótlás. Végül a pótlásból már egyre kevesebbet kért... Próbáld meg a bimbóvédőt is elhagyni és ne add még fel!!!

Dórit kicsit megviselte a tegnapi vendégsereg, ráadásul olyan mohón eszik, hogy a tej megfekszi a gyomrát. Büfizni meg nem büfizik. 2 hét alatt 2x büfizett igazit, a legtöbbször csak csuklik szegény. Így a pocakját is megviseli estére a sok lenyelt levegő. Nincs vmi tippetek mit lehetne tenni ?

KépKép
tüccs
 
 


Tami,

a Barátság u. 9/a lakom pont a sarkon , anyósomék a Cica u. 18-ba, szívesen találkoznék veled!

Lányok tényleg mikor lehet legkorábban levegőre kivinni egy újszülötett, tegnap vendégek voltak nálunk 3 hetes babával, nem korai az még eg kicsit? :?

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 

 
 

Hahó!

Pipacs, ha tápszer, akkor tápszer. Nekem a gyermekorvosunk mondta először, megelőzendő az anyai idegbajt a "nincs tejem, rossz anya vagyok" gondolatok miatt, hogy ne csináljak belőle lelkifurdalást. Ugyanolyan JÓ ANYA az is, aki kénytelen tápszert adni - ráadásul csillagászati összegeket kell kifizetni érte! Nálunk Bogi 3 hét elteltével nem tudott anyatejet enni, mert egyszerűen nem volt egyszerre csak 10-20 milliliternyi mindkét ciciből összesen, azelőtt is előfordult, hogy hozzá kellett pótolni, mert enni azt aztán tudott! De a tápszernél legalább azt tudhatod, hogy mennyit eszik egyszerre, nem hullik ki a hajad az idegességtől, hogy hány grammot szopizott, nem rakod óránként a mérlegre (ami egyébként is hülyeség, bőven elég hetente egyszer megmérni a súlyát)... Az sem mellékes, hogy a tápszerből minden nap kiegyensúlyozottan megkapja a számára szükséges mennyiségű vitamint és ásványi anyagokat, és nem függ a minősége attól, hogy Te épp mit ettél, esetleg beteg vagy, stb. Ráadásul a tápszeres babák szinte nem is betegszenek meg (nátha, stb.), amíg kapják a tápit. És van még egy nagyon fontos, a szülők számára nem elhanyagolandó szempont, hogy a tápszeres manók sokkal hamarabb alakítanak ki normális napirendet, és akár már két hónaposan végigalusszák az éjszakát!!! Bogi 9 hetesen, keresztfiam már 6 hetesen este 10-től reggel 6-ig durmolt!!!

A lényeg az, hogy szereted a gyereked és adsz neki enni. Senki nem szabad, hogy lelkiismeret-furdalást okozzon benned a tápszer miatt!

Ha kell tanács bármilyen tápszeres kérdésben, nyugodtan írj, szívesen válaszolok a tapasztaltaim alapján.

(A fentiekkel természetesen nem kívánom isteníteni a tápszert, akinek van teje, szoptassa a babáját amíg tudja, hiszen az van számukra "rendszeresítve és kitalálva".)

üdv: Andi
andibab
 
 


Tami rosszul Írtam Cica u 21-be laknak anyóék :oops: !

Lányok most dugtam még csak ki az orromat az teraszra gyönyörű idő van,nagyon élvezem, mindenki menjen ki ha teheti.

Andi nagyon tetszett ahogy leírtad a tápszeres dolgot én már most parázok mi lesz ha nem lesz tejem stb..., de tényleg egy a lényeg hogy mindent megtegyünk a babáért.

lányok lenne még egy kérdésem, érdemes kórházba bevinni kézi mellszívót?

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Sziasztok!
Megoldódott az éjszaka: lefejt tejet kap Loló! Rájöttem, hogy azért nyammogott másfél órát a cicin, és utána felkelt egy óra múlva, mert nem volt elég neki a tejem! (Nem csoda, 110-130 grammokat eszik meg üvegből, és fejni ilyenkor már csak 50-60-at tudok.)
Szóval ismét egy ébredéssel megvan az éjszaka, ráadásul hamar letudjuk az etetést, max. negyedóra. :)

Tegnap végigjártuk az összes nagyit, ücsörögtünk a kertben ebben a szuper időben. :)

Pilla: lehet, hogy ma átugrok, de hívlak előtte!

Tami: pont tegnap voltunk, de a párommal, és nem sétáltunk, de majd hívlak, ha egyedül megyek és belefér a séta. :)
Vendég
 


Kép

Pipacs!
Mindenek előtt nyugi!!!!!!!!! :P Még semmi nincsen veszve hiszen tényleg az elején vagytok még!!Beindúlhat az a tejcsi még csk türelem és kitartás kell hozzá!De ha mégsem indúlna be????Puff neki!! :wink: :P Az a lényeg,hogy szerezsd a babódat és megadj neki mindent ami tőlled telik!!!Nekem tapasztalatom nincsen tápszerrel(mondjuk a fiamnál kiváltodtam mert úgy éreztem 8 hónapos korában ,hogy nem elég neki a tejcsi,aztán meg is bántam mert úgy ahogy vólt elhagyta a cicit)Én csak este adtam neki pótlást(de az sem kellett vólna)Ez csak az én tapasztalatlanságom miatt vólt!!!Én is csak azt tudom tanácsolniu,hogy ne add még fel,amikor csak lehet tedd cicire a picit!! :wink: :P

Timi!
Semmi gond nem haragszom!!! :lol: :lol: :lol: Mindenkinek vannak tapasztalatai és véleménye!!! :wink: :wink:

Tüccs!
A babák ilyenkor még sokat csuklanak!A büfisztetéssel kapcsolatban meg azt tudom neked mondani,hogy nehagyd a babódat mohón enni mert akkor nyelnek le sok felesleges levegőt!Szóval mindég időben tedd őt cicire!(Nem azt mondom ,hogy nemteszed időben cicire)Ne várd meg mindég a legutolsó pillanatot!Lehet,hogy még nem jelzi a babód azt,hogy éhes de te már tudod,hogy itt az ideje,akkor nyugottan tedd a melledre és meglátod nemfog olyan mohón enni!A büfi meg sajna nem mindég jön egyből!Lehet,hogy csak rá egy órára fog büfizni a pici!Sokan ezért is kelnek fel és utánna mikor büfiznek egy nagyot édesdeden vissza alszanak!Remélem tudtam segíteni!Ja és nem sértettelek meg semmivel! :wink: :? :P Ja még annyit,hogy nem tudom hogyan büfizteted?Szoktad egy kicsit a hátát "ütögetni"? !Ezek ugye mind finom mozdulatok!!!
Én szoktam vele egy kicsit rugózni!(régen)Most már nem mert magától jön már a büfink!Remélem érthető vóltam! :oops: :? :?

Barbi!
Én tegnap már írtam,hogy mi a Rolandot (télen)2 hetesen kivittük a levegőre!Nemtudom nektek a védőnő mit mond de a levegő nem árt a gyerekeknek!!Főlleg ha ilyen jó az idő! :P :wink: Zsanit is hazahoztuk hétfőn és csütörtökön már kint vóltunk a levegön!(nyár vólt)Nem hosszú időre először csak 20 percre és utánna fokozatosan növeltük az időt! :P :wink: Ne parázz attól.hogy nem lessz tejcsid mert akkor tényleg nem lessz!!!!NYUGI!!!!!!! :P A korházba vihetsz melszívót mert jól jöhet mikor a tejcsid belövel és a babód még nemszívja rendesen a cicit!Avval tudod enyhíteni a duzzanatot(mert kifejed a pangó tejet)!!!!!!!!!És nem fog begyulladni a cicid!! :wink: :wink:


Mindenkinek!


Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop, köszi a tanácsot és persze, hogy nem bántottál meg. Megpróbálom "hamarabb" cicire tenni , hátha beválik!

Ma megyünk először a levegőre!! :D :D :D

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok :!:

Köszönöm a válaszokat, nagyon jol esik a biztatás.Az az igazság mikor hazajötünk a korházbol betegletem nagyon megfáztam napokig felkelni is alig tudtam ,valoszinü ez is közre játszik a tejcsi ügyben :? De azért probálkozom :!:

Olyan szép idö van ,alig várom hogy nagyobak legyünk és sétálhasunk nagyokat :D
Ma az egész délelötöt végig nyüglödtük nem akart aludni csak sirt, már nem tudtam mit tegyek,cicire tetem ,megetetem, ringatam,....nagy nehezen most aludt el :( Nem tudom mi a baj :?:

Na gyorsan csinálok ebédet :!:
Mindenkinek szép napot :!:

Kép
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Nemrég értünk haza Cegléről,az OEP-nél voltam GYED-et igényelni meg a Mák-nál GYes-t lemondani.
Katasztrófa ami a MÁKnál van! :twisted:
Akkora város és csak 2 ügyintéző dolgozik,persze nincs is hely többnek,ráadásul már nem is kaptam sorszámot,mert azt mondták,hogy ma már úgy sem kerülnék sorra. :twisted:
Így hazajöttünk és telefonon 15 perc alatt elintéztem amit akartam,átfaxoltam a papírt és ennyi!

Levike jól van,nemsokára megyünk sétálni.
Úgy néz ki,hogy Zoriann-nal fogunk majd találkozni,de még nem írtam vissza neki,nem volt rá időm! :oops:

Megyek is,mrt mire elkészülök,addigra lemegy a nap... :wink:

Kép
mano83
 
 


sziasztok!

pipacs: én is nagyon sokat szenvedtem a szoptatással mivel Lili nem tudott rendesen szopizni (még most se), úgyhogy teljesen ki voltam készülve. tiszta totálkáros voltam tőle, minden szoptatás szinte rémálom volt. de mostmár belenyugodtam, h szopik amennyit szopik a többit meg kapja tábszerből. ő is nyugodtabb meg én is. persze kaptam én is a jótanácsokat mindenhonnan, h szoptatni mindenáron (úgy h lilinek le volt tapadva a nyelve, azért nem ment neki).
nehéz lesz földolgozni ha tényleg odakerül a sor h csak tápszer, még én se vagyok teljesen túl rajta, de arra kell gondolni, h ha te nyugodt vagy akkor ő is az. sokkal rosszabb, ha szenvedés minden etetés mindkettőtök számára, mert tiszta ideg vagy h nincs tejed, és ettől ő is az (tapasztalatból mondom :( )
mi úgy csináljuk, h mindig megcsinálunk 60g tápszert, és eszik amennyit eszik belőle szopi után.
szóval fel a fejjel!

tegnap Lili is kint volt egész nap, kicsit le is pirult az arca meg a homloka, úgyhogy most árnyékban van.
képzeljétek annyira hozzászokott a kintléthez, hogy már reggeli után se hajlandó bent aludni, ha nem rakom ki akkor hiszti van. a kiságyát meg lassan meg se ismeri, olyan ritkán van benne :(
én is kivittem Lilit kéthetesen nagyon élvezte, és semmi baja nem lett tőle. pedig azért akkor még jóval hűvösebb volt.

mi amíg adtuk a k vitamint kiskanállal adtuk. egyszer véletlenül beleraktuk tejcsibe, és nagy botrány lett belőle, ki is köpte azonnal.

na megyek mert mindjárt ébred és még nem ebédeltem.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


sziasztok!
Most jöttünk haza a sétából Zsani evett és most durmól! :lol:

Tüccs!
Remélem beválik a tippem!! :P :wink:

Mano!
Mi is ugyan ezt intéztük a múlt héten csak nekem már december óta folyt az ügy és még csak most jöttek rá,hogy elcsesztek valamit!Nekünk is csak egy papírt kellett elfaxolnom !Most már csak a pénzt várom! :roll: :? Örülök,hogy Levike jól van!Én még reggel telefonáltam Zsani eredményei miadt és azt mondták,hogy minden allergia tesztje negatív lett!!!!! :lol: :lol: :lol: Kopp-Kopp!! :wink: Nagyon boldog vagyok ezmiatt!!!!Azóta nincs is semmi baja!!!! :lol: :P :wink: Kopp-Kopp!!! :?

Na megyek mert megkell írni a Rolandal a lecót!!!! :)

KépMindenki!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Hát én fordítva tudom: Az anyatejben van a legtöbb természetes ásványi anyag és vitamin amire a babának szüksége van, és nem a tápszerben. És azt is fordítva tudom, hogy az anyatejesek a védettebbek a betegségekkel szemben. :roll:

thenus
 
 


Henus!
Jóóóóóóóóóól tudod!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :P :P :roll:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Ja és még annyit,hogy a tápszeres babók jobban hajlamosak a tejalergiára is!De ettől még ugyan olyan babók ők is!!!!!Ezt én egy orvostól hallodtam! :roll: :? Ne ilyedjen meg senki ez nem feltétlen van így!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Pipacs, nagyn szép a kisfiad!!Ne add fel a tejcsit, még beindulhat! De ha mégsem, akkor se keseredj el, sok baba nőtt fel egészségesen tápszeren! :lol:

Henus, igazad van az anyatejjel kapcsolatban. És szerintem az éjszaka átalvása sem függ feltétlenül össze a tápszerrel, mert Sára 8 hetes kora óta alussza át az éjszakát. Andibab, félre ne érts, nem megbántani akartalak, csak a saját tapasztalatunkat mondtam el.

Képzeljétek, voltunk ma szopis baba-mama klubban, itt Pécelen. Átjött Csilla is Isaszegről, tőle tudtam meg, hogy létezik ilyen klub, mert ugyanaz a hülgy tartja, mint náluk. Így Csillával is találkoztam, meg Gáborával(nagyon szép fiúcska) :lol: , meg megismerkedtem más péceli mamával. Móni, ha olvasod, és lesz kedved eljönni, a legközelebbi alkalom máj. 14-én lesz. Kismamák is voltak, szóval ha van kedved, gyere!!Meg mindenkinek mondom, aki a közelben van, nyugodan jöjjön, nem "városlakókhoz" kötött. :D

Én is nagyon örülök a jó időnek!! :lol: A doktornéni, mikor rákérdeztem, hogy milyen fajta és hanyas faktorú fényvédő krémet vegyek Sárának, azt mondta, semmilyet, mert nem érheti nap. :shock: persze én sem délben, a tűző napra gondoltam, hogy kiteszem, hanem séta közben akarva, akaratlanul érheti napsugár. Nektek erről az "egyáltalán nem érheti nap a gyereket még délelőtt, és délután sem" felfogásról mi a véleményetek? Használtok vmilyen napvédő krémet babának?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!
Végre sikerült visszaolvasnom!

Thenus
Én is ismerem a férjedet de csak látásból. Mutattam a páromnak amit írtál és mondta, hogy persze, hogy tudja, hogy ki vagy. Nem olyan nagy az a Kartal... :-)

Katus02
Bár már elég rég kérdeztél, de csak most van időm írni. Igen, az orvosom fogadott volt, de a szülésznő nem. Mikor mi szültünk teltház volt, így velem nem nagyon volt ideje foglalkozni a szülésznőnek. Sokszor a tanulók jöttek be szívhangot mérni meg megnézni, hogy állunk. Így visszagondolva nekem elég is volt ennyi. A férjem velem volt és ha szükségem volt valamire ő segített. De, hogy őszinte legyek nekem leginkább egyedül volt jó. Magamban próbáltam átvészelni a fájásokat.
Szóval így utólag én nem bántam meg, hogy nem választottam szülésznőt.

Pekom
Gratulálok a babóhoz és a szuper gyors szüléshez! :-)

Tüccs
Nagyon örülök, hogy beindult a tejcsi! Csak így tovább!!!
Mi kiskanálból adjuk a vitamint. Zsófi simán beszürcsöli.

Pipacs
Szerintem se keseredj el a pótlás miatt! Rengeteg baba nő fel tápszeren.

Mi ma már 1 órát voltunk kint Zsófival sétálni. Múlt hét hétfőn volt itt a védőnő és azt mondta, hogy kötelezően menjümk levegőzni. Akkor még kicsit sárga volt a kiscsaj így mondta, hogy kicsit napoztassam. Szerencsére azóta már elmúlt. Viszont Zsófi nagyon jókat alszik séta közben és után. És persze nekem is jó kicsit mozogni. Direkt megyek néha egy-egy meredekebb utcába is, egy kis mozgás nekem sem árt! :-)

Szerencsére most már Zsófi is egyre ügyesebben szopizik. Most már nekünk se kell tejcsit adni szopi után mert látszik rajta, hogy jól van lakva.
Viszont a szopit azért még néha kiváltom cumisüveggel. Úgyis mindíg van lefejt tejcsi a hűtőben, nekem meg néha annyira fáj a mellem, hogy nem bírnám újra szoptatni.
A védőnő azt mondta, hogy ez majd jobb lesz és nem fog ennyire fájni, de nem tudom, hogy mikor jön el ez az idő.
Lehet, hogy valamit rosszul csinálok és azért fáj, de néha úgy tudja szorítani, hogy utána csillagokat látok.

A fürdetés idejével egyelőre mi is vacilálunk. Mikor hogy jön ki. Még annyira össze vissza eszünk, hogy minden nap máskorra esik a fürcsi.
Holnap megyünk mérekezni, kíváncsi vagyok mennyit hízott a kiscsaj.

Csajok, el se tudtam képzelni, hogy ilyen kevés alvással ennyi energiája lehet az embernek. Néha azért beiktatok egy kis alvást én is délután.

Azt szeretném kérdezni, hogy egy kis náthára szoktak valami gyógyszert adni ilyen piciknek? Néha hallom, hogy szörcsög szegénykém. Kiporszívózom neki az orrát attól kicsit jobb, de éjszaka is hallottam, hogy nem kap rendesen levegőt és ettől nagyon nyűgös volt szegénykém. Attól félek, hogy ráragadtunk, mivel én a kórházból jöttem haza megfázva a férjem meg most van benne. Holnap mindenesetre megkérdezem a védőnőt. A doktornénihez nem akarom vinni, ott csak még betegebbek lennénk a váróteremben.

Jó éjt mindenkinek.
Puszi
Márti
Vendég
 


Márti!
Ha csak szörcsög és nem lázas, nem köhög, akkor elég leszívni, és esetleg orrcseppet adhatsz neki. Mindig szopi előtt szívd le és jobban fog menni a hami... :lol:

thenus
 
 


Ichtus!

Természetesen olvasom, amit írtok. Örülök, hogy említetted a baba-mama klubot, pont hétvégén emlegette a férjem, hogy létezik ilyen Pécelen. Viszont arra nem is gondoltam, hogy baba nélkül is mehetnék... Felírom a naptáramba a máj. 14-ét, előtte megbeszélhetnénk, hogy pontosan hol és hány órakor lesz. Azért is nagyon jó, mert akkor már csak egy hónap lesz hátra, hogy nekem is megszülessen a kisfiam!!! :lol: Jó lenne, ha találkoznánk, még alig ismerek valakit itt Pécelen.

Móni

Kép
móni30
 
 


Én ma vettem elemes orrszívót, mert nagyon szörcsögött folyton a kiscsaj, és a szopiban is zavarta... mikor már éjszaka is porszívózni kellett, akkor úgy döntöttem, beruházok egy elemesre... még szokjuk...
Ja, és ha nem szívja ki, akkor Stérimár spray - ez tengervíz - szegénykém nagyon utálja, de azóta nem nyákos a kakija, mióta használjuk!!!!

Nircee: milyen volt a masszázs?

Pilla: hát, nem jutottam el hozzátok, orrszívóért voltam, meg Auchanban vásárolni...
Vendég
 


sziasztok!

A szörcsögés nem biztos, hogy feltétlen nátha...nekem Szonja másnap, hogy haza hoztuk kezdte, teljesen kétségbeestem, hogy náthás...aztán kiderült, hogy tejcsi jut fel valamiért az orrüregbe...szívtuk és megemeltük az ágyát fejnél így könnyebb volt neki...pár hétig tartott, mikor kicsit /gondolom/ növekedett a feje és változott az arcüreg akkor megszünt./védőnőtől vagyok ilyen okos/
szóval hátha nem nátha...
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Henus, Verna, Becsi
Köszi a szörcsögős tanácsokat! :-)
Szóval szerencsére nem lázas a kiscsaj és nem is köhög kopp, kopp, kopp... Néha van pár hapci, de szerintem az még nem vészes.

Viszont abban van valami amit mondasz Becsi!
Mikor szívom az orrát mindíg olyan tejcsi szerű jön belőle. Meg mikor bukik, akkor van, hogy orrán-száján jön szegénykémnek. Én is gondoltam rá, hogy lehet, hogy a tejcsi ragad bent valahol és azért szörcsög.
Mindenesetre én is megkérdezem holnap a védőnőt.

Nem tudom, hogy ti hogy voltatok vele de én állandóan ehetnék vagyok! :oops: Biztosan a szoptatás miatt lehet, de félek, hogy ezzel a sok nassolással vissza fogom szedni szépen a kilókat. Pedig úgy örülök,hogy olyan jól lement a hasam és a terhesség előtthöz képest csak 4-5kg plussz van rajtam. De hallottam már nem egy olyan esetet, hogy szoptatás alatt hízott el az anyuka.

Jó éjt!
Márti
Vendég
 


tusi: ugyanez van nálunk is, Flolo bukós, és fehér trutyi van az orrában - de bizony azt is szívni kell!!! Tengervizes orrsprayt nektek is érdemes ám venni, nekünk egy hónapba telt, mire kitalálták, hogy ez kell, és tényleg segít. :)

Kajálás: hát nekem erre azt mondták, hogy "ez nem a fogyókúra ideje"! :) Most a gyerek az első, és nyilván nem az a cél, hogy elhízz, de ahhoz, hogy legyen tejed, három dolgot kell: enni, inni, pihenni. Mindegyikből sokat. :) Én iszonyat mennyiséget eszem, mondjuk hízni nem hízok, de nem is fogyok. Viszont ha egy-egy nap kevesebbet eszem vagy iszom valamiért, az sajnos azonnal meglátszik a tej mennyiségén. Ma meg pl. jól bevacsiztam anyuéknál, és kétszer annyit tudtam fejni, mint máskor! :)
Vendég
 


Szia Verna,

Ezt a tengervizes orrcseppet hol lehet venni?
Esetleg patikában lehet? És így kell kérni?

Köszi
Márti
Vendég
 


Márti,
Lehet gyógyszertárban kapni, a Sterimart. :)

Hízás: Nem gond, ha van étvágyad, úgy van ahogy Verna mondja majd fogyizol, ha nagyobb lesz a babód. Nekem például egy hónapig semmi étvágyam nem volt, kb egyszer ettem egy nap. Ha anyu nem noszogat, hogy egyek, egyek, tőlem el lehetett volna a kaja... De ez nem jó. Azóta visszatért a régi rend. Mostanában sokat nassolok, de nem hízok, bár nem is fogyok :? Sok fehérje, gabonaféle, és a szopik között nass, nyugodtan... jah és sok folyadék....

thenus
 
 


Helló Henus,

Köszi a tanácsot! :-)
Akkor nyugodtan eszem amennyi jól esik. Elég sokat iszom, arra odafigyelek. Csak eléggé kívánom az édességet. :oops: De gondolom ennek is biztosan megvan az oka. Azért igyekszem változatosan enni. Minden nap eszem gyümit, meg főtt kaját is rendesen.
bár Zsófinak nagyon jó érzéke van hozzá, hogy akkor ébredjen fel amikor leülök enni. :D

Köszi neked is Verna! :-)

Olyan jó, hogy ti már ilyen tapasztaltak vagytok és jó tanácsokat tudtok adni a kezdő anyukáknak! :D

Márti
Vendég
 


Jó reggelt!

A kajáláshoz csak annyit, hogy tegnap reggel 6-kor szopi után rántotthússal kezdtem a napot. Én is mindig éhes vagyok de sajnos a kilók mennek le rólam. Én elég sovány típus vagyok, örültem a terhesség alatti +15kg-nak.
Most már csak +5-nél járok. :(
Tudom sokan irigyelnek, én meg szívesen fogadnék pár kilót bárkitől.. :wink:

Kicsit visszatérnék a kakis témához, előre is bocs de nálunk ez a legfőbb téma mostanság. :oops: Szóval van olyan nap, hogy sárgás-zöldes színű és van, hogy egészen sötét olaj-zöld színű. Ez mitől lehet ?? És melyik szín a normális ?

KépKép
tüccs
 
 


Én örülök, hogy úgy tudok édességet zabálni, hogy nem hízok tőle.. igaz, van rajtam jópár kiló felesleg, én ugye 30 kiló felett híztam terhesség alatt, abból 15 lement a szüléssel, viszont 15 maradt... és már a terhességet is túlsúllyal kezdtem... szóval kb. 20-25 kilót kéne leadnom... valamikor. :) Egyelőre örülök, hogy nem hízok tovább. :)

Tusi: Thenus megválaszolta, mi is Stérimart használunk.

Kaki: én a zöldes kakira már többféle verziót hallottam, hogy túleszi magát a baba, meg hogy a hígabb előtejből eszik sokat, attól van... Azt próbáld meg, hogy ha egy-másfél órán belül kér szopit, akkor arra a cicire tedd, amiből utoljára evett, és akkor nem előtejet kap. Amúgy normálisnak normális a zöldes is. :) De a szép sárga, kenőcsös, nyákmentes kaki az igazán egészséges. :) Márminthogy anyatejes kakiból.
Vendég
 


Csajok, most volt téma a k-vitamin beadása, én be tudom adni kis tejben, üvegből, de nincs valami jó tippetek az ampulla kinyitására? Én már sokadszor vágom el vele a kezem - csúnyán! Ha meg belerakom egy törülközőbe, vagy valamibe és úgy nyitom fel, akkor meg szilánkosra törik és le kell szűrni, hogy ne legyenek szilánkok a tejcsiben...
Vendég
 


Sziasztok!

Most meg én lettem beteg,de Levi is elkapta vagy nem tudom mi lehet,nemsokára jön az orvos.
Hajnali 3-5 ig üvöltött,mint akinek nagyon fáj valami,de nem tudtam rájönni,mi lehet a baj. :( :roll:
Bekentem az ínyét dentinox géllel,mert először a fogára gyanakodtam,de tévedtem.

Ma nagyon jó a kedve,de jobbnak láttam kihívni az orvost.
Amúgy is este óta köhög.
Én is nagyon rosszúl vagyok,alig bírom őt megemelni,szerencsére anyu itt van,ő segít sokat!

Ma találkoztam volna Zoriann-nal,de le kell mondanom,mert még itt a hátban is nehezen közlekedek,olyan,mintha éjjel jól megvert volna valaki!

Túlsúly:
hát az még rajtam is van,de már nem érdekel.
Én is 30 kilót híztam (80-nal mentem be szülni) mostanra 60 kg vagyok,bár gyáltalán nem fogyózok,elég sokat nasizok! :wink:
És szerencsére nem hízok tőle.
Mondjuk nekem is ilyen az alkatom, 50kg-nál nem nagyon voltam több sosem.

Csilla,
ma délután felhívom a dokit és akkor holnap valamikor felhívlak téged is,hogy mikor járunk arra!
Mikor leszel msn-en,mert szeretnék kérdezni pár dolgot!?

Kép
mano83
 
 


Verna,
én az K vitaminos ampullát mindíg a fiúkra bíztam,mert elég béna vagyok! :wink:
És ők egy kés segítségével törték fel valahogy,de majd estére megkérdezem,hogy kell csinálni!
Ja,amúgy tőled akartam kérdezni,a cigiről:
régebben te írtad,hogy cigiztél,azt akartam kérdezni,hogy így szülés után sem hiányzik?
Mert én mostanában úgy rágyújtottam volna,de mindíg bennem volt,hogy azért még Levi szopizik,nem szabad.
Így most mindíg veszek 1-1 doboz Orbit Drops-ot és amikor mrgkívánom a cigit,akkor bekapok egy cukorkát.
Csak félek,hogy ha már Levi nem szopizik,nem fogom tudni megállni,hiszen a környezetemben mindenki bagós,kivéve anyut és az anyósomékat!
Nem akarok vissaz szokni,mert drága,bár én amúgy is drága cigit szívtam(600Ft) :twisted:

Kép
mano83
 
 


Kép

Sziasztok!

Katica!
Én semejik gyerkőcnek nem kentem napvédővel az arcát ilyenkor!Igaza van a dokinéninek(vagy védőnő mondta?)Mindegy!Amennyi nap meg éri őket annyi kell!!!! :P
Nyáron meg ha kimentek pl:vízhez akkor is árnyékban kell lennetek de ott viszont már bekell őt kenni legalább 30-as védőkrémmel!!Napra csak mértékkel szabad őket vinni! :wink:

Márti!
Csak csatlakozni tudok az előttem szólokhóz!Nem mindég nátha miatt szürcsögnek a babók,és ha nincsen láz -köhögés ,akkor elég csak a Sterimár(az tényleg jó)!A tüsszögés meg attól van ,hogy a tejcsit felszippantják az orrukba és az iritálja őket! :wink:
Na meg ők még tisztúlnak!!!Nekik még annyira egyben van az arcüregük mindennel(orr,fűll,stb.),!Evéssel kapcsolatban annyit,hogy enni egyél rendesen igyál nagyon sokat de viszont a nasival csínnyán bánny mert tényleg megihatod a levét (ha hajlamos vagy rá)!Nem azt mondom,hogy néha egy-egy csoki v valami édes tilos csak ne vidd túlzásba!Én már csak tudom a fiam után fél év allatt vissza híztam 65-ről 82-re!!!!!!Egyépként kell is az édesség ,azért kívánjuk az édeset mert a babó nagyon sok cukrot elvesz töllünk és így pótolja a szervezetünk az elvesztett cukrot!(Nem én találtam ki)!Egyél nyugottan csak mértékkel!!!! :wink: :lol: Ja és még annyit,hogy amit 9 h allatt felszedtél az 9 h allatt fog le is menni! :lol: :wink: Ha nem több 10-15kg-nál!Mondjuk a 10-es az szülés után két héttel eltünik!De vissza is jön valamennyi a nasi miatt!De a szoptatás egyépként is fogyaszt!!!! :lol: :lol:

Tüccs!
Akkor én szívesen adok neked 5 kg-ót!! :lol: :lol: :lol:
Na komolyság!!Kaki téma!Nyugi normális a kakitok!Nekem a védőnő mondta és olvastam is,hogy aki kizárólag csak szoptat annak a babójának a kakija lehet aranysárgától kezdve a méregzőldik csak az a lényeg,hogy mindég krém állagúnak kell lennije!Szóval ha elkezd folyósodni és nyálkásodni akkor az már hurutos kakira utaló jelek! :wink: :roll:

Mindenkinek szép napot!!!!! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Mano!

Sajnálom,hogy betegek vagytok!
Cigi témába beleszólhatok?


Verna!
Lehet,hogy az én véleményem már nem érdekel de azért leírom,hogy az ampullát azt én hogy nyitottam ki!
Van az ampullán az a fehér kis pötty na az legyen feléd és az ellenkező irányba kell kinyitni!De lehet érezni,hogy merre enged jobban! :wink: Sok szerencsét!!!! :? :wink:

A mi éjszakánk sem vólt valami kellemes Zsani 2-től óránként kelt fel!Most meg háromnegyed 9-től alszik!Kopp-Kopp! :lol:

Remélem minden rendben lessz Levivel !!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Mano: sajnos iszonyúan hiányzik a cigi, és szinte biztos, hogy vissza fogok szokni szopi után... jó lenne, ha a terhesség előtti napi 2-3-4 szálat tudnám tartani, mert azzal ellennék... aztán úgyis jön "ketteske", remélhetőleg, aztán majd újra le kell szoknom. :) Most már legalább tudom, hogy le tudok. :)

Köszi az ampullás tippeket, próbálkozom! Szerencsére csak hetente egyszer kell...
Vendég
 


Katica!
Megnéztem a képeket !Nagyon aranyosak vagytok!! :lol: :lol:
Szép mennyasszony vóltál nagyon!
Sajna én nem tudok feltenni az esküvőről képet mert nekünk nem digivel lett készítve!!!!De majd megpróbáljuk át szkennelni!(lehet,hogy nem jól írtam le!)Kicsit romlani fog a minőség de majd meglátjuk!

Kati!
Megnéztem a tiéteket is!Nagyot nőtt Levi baba!!!Milyen kis divi!!!!!!

Tedtem párat én is fel!!De majd kell fényképezni újjakat!Majd most a hosszú hétvégén!Remélem most mind a 4 nap a miénk lessz!

Zsani még mindég alszik!Kialussza az éjszakát!!!! :lol: :lol: Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Azért leírom én is a cigivel való történetemet!

Én mielőtt terhes lettem Rolival cigiztem,ahogy megtudtam letettem!
Aztán mikor Roli megszületett akkor kb 1 éves vólt mikor vissza szoktam(mindenki cigizett körülöttem)!Mikor Anettal lettem terhes megint letettem és ugyan úgy mint a Rolinál kb 1 éves vólt Anett is mikor vissza szoktam,akkor már vólt 1 mg-os multi!Ez vólt nyáron és rá egy évre szeptemberben a férjemmel eggyütt leszoktunk a dohányzásról végleg!!!Kopp-Kopp! :lol: :lol: Azóta egy szállat sem szívtunk ell!!Így Zsani már úgy fogant,hogy nem dohányoztunk !!!! :lol: :wink: Nagyon sok akarat erő kellett hozzá és kitartás!Azóta már öcsém is leszokott a dohányzásról!!Sokkal jobb a közérzetem és most.hogy mi nem dohányzunk és lemegyünk apósékhoz,egyből megérzem a ruhánkon hajunkon a cigi szagot ha hazajövünk!Rettenetes!Visszagondolok arra amikor mi már nem szívtuk de még lent laktunk apóséknál,hogy milyen lehetett a szagunk állandóan!Ugye akkor nem éreztem mert egész nap ott vóltunk egy légkörben!Sok -sok akarat erőt és kitartást kívánok mindenn leszokno kívánó anyukának!!És persze nem vissza szokni akaró anyukának! :lol:
Ezt jól megaszontam!
Na felkelt Zsani megyünk enni és séta!!!!!!!! :P :wink: Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Verna,
Sajnos Levinek egy jó darabig nem lesz tesója,mert apukája egyenlőre nem akarja.
Azt mondta,hogy majd 5-6 év múlva! :twisted: :roll:
Mondjuk igaza van,legalább addig össze szedjük magunkat egy picit!
Szóval nekem addig meg lesz a kísértés! :wink:

Tiop,
Köszi! :lol:
Amúgy most fogok új képeket rakni iwiw-re,auokat amiket mondtam msn-en,hogy kicsinítek.

Katica,
Én is láttam az új képeket,tök jók!
Nagyon jó az első kép,ahol ketten vagytok Sárikával! :lol:

Kép
mano83
 
 


sziasztok,

ne aggódjatok a tejcsi miatt, amennyi van azt adjátok oda nekik. Én gyűjtött tejen éltem az első hetekben , aztán tápon, mert sajna anyum beteg volt, mégis felnőttem, és a fiam meg simán szoptattam. Ja, és nem vagyok semmire érzékeny és allergiám sincs, a fiamnak sincs.

gyönyörü az idő, nálunk már a tavaszi kabi került rá
üdv ZSó

Kép
Kép
kispraga77
 
 


Sziasztok :!:

Köszönöm a sok hozászolást,tápszerel kapcsolatban :D
Lenne egy olyan kérdésem hogy igy kéthetesen hányoránként kell etetni :?: És mikor lehet az éjszakát etetés nélkül ki huzni, vagy csak egy etetést kihagyni :?:
Ma délelöt mi elég nyügösek vagyunk, azt hiszem fáj a pocija :(
Az éjszaka viszont nagyon nyugis volt :D De nem kiabálom el :?

Nagyon szép idö van ma is, remélem az is marad ,mert hétvégén már ki szeretném teni a teraszra levegözni :D

Mindenkinek szép napot :!:

Kép

Kép
pipacs80
 
 


Sziasztok!
A kaki témához hozzászólva , nekünk is sárga sőt citromsárga kakink van, de akkor ez jónak számít. Most megnyugodtam. Már a családból mindenkinek mutogattam, hogy normális szinű-e.
Az orrukba gyakran megy fel a tejcsi, attól sokat szoktak tüszögni és szörcsögni. Sajnos Luca elkapta a náthánkat, csúnya zöld váladék jön az orrából ha szívom, meg néha köhög szegény. A dokinéni szerint nem kell neki semmi csak a szemcseppjéből kell az orrába is csöppenteni, viszont a sterimart nem ajánlotta ilyen piciknek, hanem a gyógyszertárba adtak egy gyengébb sós oldatot azt kell használni. Amúgy ilyen tengervizes oldatból több fajtát lehet kapni, abban különböznek, hogy milyen a végük ahol kijön a víz.

További szép napot napozást séta közben mindenkinek!
Kép
Kép
pekom
 
 


Sziasztok!

Kati, Tiop, köszi a dícséreteket! :oops: :lol: Majd én is megnézem az új képeiteket.
Jobbulást neked, Kati! Remélem hamar átmegy rajtad a betegség.

Tiop, persze, tudom, hogy nem szabad a babákat kitenni a napra, csak az volt nekem furcsa, hogy a doktornéni azt mondta, soha-soha nem érheti nap. ezt azért furcsállom, mert a D vitaminnak kell a napfény a felszívódáshoz. És én is a kora reggeli, és délutáni napocskára gondoltam. Na, mindegy, direkt úgy sem fogom napon hagyni, nyáron meg kis sapi, kalap lesz a buksiján. (olyan édes nyári kalapot láttunk vmelyik nap, csak sajnos kicsi volt rá :cry: )

Verna, én is kézzel letörtem az ampulla tetejét, a pöttynél. Hátrafelé.

Délelőtt sokat sétáltunk, elmentünk apa elé az állomásra, aztán postára, fagyizni, két órát sétáltunk, és Sára nem aludt el a babakocsiban!Ilyen még soha nem volt. Aztán már olyan halálosan fáradt volt, mert 6-kor kelt, és csak 1-kor aludt el. És megy a hasa, meg hurutosat kakilt alvás előtt. Remélem, nem lesz komolyabb, a fogzástól lehet hasmenés, ugye? Bár még nem bújt ki.

A Stérimar orrspray tényleg nagyon jó, mikor meg volt fázva, mindig befújtam az orrába szippantás előt, és sokkal jobban kitisztította, mint anélkül.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Pekom, Kristóf hogyan fogadta Luca érkezését?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

A cigi-ügyben csak annyit tudok mondani, hogy mi is bagóztunk a párommal (napi fél doboz átlag) de szigorúan csak a munkahelyünkön, azt a stresszt és monotonitást ami a munkánk során ért, szinte csak így lehetett elviselni. Aztán amikor elhatároztuk a babagyártást, egyszerre tettük le a bűzrudat, és rá 2 hónapra fogant Bogi. Azóta én összesen egyszer gyújtottam rá, amikor a nagypapám meghalt a temetés után, de nem ízlett... azóta sem bírom még a füstjét sem. Apuci néha még elcsábul a munkahelyén (átlag 2 havonta egyszer), de nem éri meg neki azt a fejmosást, amit kap érte! :twisted: Ráadásul észrevettük, hogy ha cigifüstös szaga van bárkinek, Bogi nem hajlandó az illetőt elviselni maga körül!!! :wink: Egyébként a leszokás egyetlen módja az, ha valaki elhatározza, hogy vége. Lehet bármit "varázsolni", meg csodaszereket kipróbálni, de ez egyedül akaraterő kérdése. Ha valaki el akar csábulni, akkor el fog csábulni, és kész.

Pipacs, kéthetesen én Boginak 3 óránként adtam az előírt mennyiségű tápszert, általában reggel 6-7 között először, aztán végig a nap során 3 óránként. Éjszaka meg akkor evett, amikor felébredt. Az ilyen picuroknak még minimum 6-szor enni kell 24 óra alatt! Etetések közben viszont én adtam neki babavizet pár kortyot, mert a panellakás ugye meglehetősen száraz, főleg télen... :( Amikor hasfájós lett, akkor édesköményteát adtam a víz helyett. Egyébként majd észreveszed, hogy mikor fogja ő igényelni a kevesebb alkalmankénti evést, de akkor már persze többet fog enni egyszerre! Én mindig hallgattam a gyerek jelzéseire, és soha nem voltunk az éhenhalás szélén. :lol: Először majd az egyszerre elfogyasztott kaja mennyisége fog nőni, aztán amikor majd 4-5 hónaposan kap már gyümölcsöt, stb, akkor fog másként alakulni a napi alkalmak száma. (Bogi egyébként hiába már 17 hónapos, még igényli, hogy a napot meleg tejcsivel kezdjük és zárjuk le. Persze reggel a tejcsi után még megeszi a reggelim felét, este meg először megvacsorázik apával, aztán fürdünk, ezután tejcsit iszik, aztán megyünk aludni. De előfordul, hogy délben is kér kakaót vagy babakávét, mielőtt lefekszik pihizni.)

Hajrá, menni fog! :D

Üdv mindenkinek: Andi

ui: mit szóltok, ma voltam vérvételen az AFP miatt, és mivel elfelejtettem vinni a terheskönyvemet, ki kellett fizetni a vizitdíjat...
andibab
 
 


Ja, a kéthetes kori kajához még annyit, hogy persze csak akkor adtam a lányomnak tápszert, ha nem volt elég a lefejt tejcsi neki!!! először az anyatej ha van, aztán a tápi!!!
andibab
 
 


Sziasztok!

Olyan szép az idő, hogy nem jutok ide a géphez, mert egész nap kint vagyunk, ha meg bejövünk akkor csinálom a benti elmaradásaimat :wink: ma is vasaltam egy csomót és szárad a köv adag :evil: tényleg ti meddig vasaltátok a gyerkőc ruháit :?: mert valaki azt mondta nekem, hogy felesleges időpocsékolás, de én nem tudom úgy rájuk adni, hogy nem vasalom ki, jó az alsógatyót, zoknit meg a plüss rugikat azt nem vasalom, de minden mást igen.

Mano,
sajnálom, hogy betegek vagytok és remélem Levinek tényleg csak a foga jön nem valami komoly

Pipacs,
mi kéthetes korunkba 2-3 óránként ettünk napközben, este 11-fél 12 körül evett utoljára és csak hajnali4 tájékán ébredt ujra enni, aztán egy idő után magától beállt a 3 óránkénti kajcira, 4 hónapos volt mikor 4 óránként kezdtünk enni, de akkor már benne volt a tápszer, a gyümi meg a főzelékek és most 11-kor eszik utoljára és reggel csak 7-kor addig kibírja, egyszer ébred fel inni éjszaka :D

Képzeljétek, kitöltöttem ezt a panadol kérdőívet, de nem is gondoltam, hogy benne leszek abba az 5500 szerencsésbe aki kap egy figurát a kocsiba és tegnap meghozta a postás.


úgy örültem mint majom a farkának, még soha nem kaptam ilyenen semmit :D :D :D :D

Szép délutánt mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk!
Zsani végig fent vólt a séta alladt! :lol: Nem sírt!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Pipacs!
Ilyen piciket 3-om órámként kell etetni de nem baj ha csak 4 óránként eszik!!!!!!! :wink: :P De aszt te majd úgy is érezni fogod,hogy mikor kell neki enni!!!Én mondjuk nem néztem az időt akkor etettem amikor kérte!! :lol: Mondjuk én szoptattam! :oops: De szerintem a tápszernél is ugyan az a helyzet mint a cicinél! :? Gondolom! :roll: :? :oops:
Éjszakai szopit pedig majd a babód kialakítja,lehet,hogy csak egyszer fog felkelni de lehet,hogy kétszer de az is lehet,hogy átalussza majd egy pár nap vagy hét múlva az éjszakát!Ez olyan változó n állunk pl.Zsani újszülött korától kezdve átalludta az éjszakát(hajnalban kellt fel először 4-5 felé)aztán megváltozott és 5 h-os korától 2 -3-om óránként felkell!Sajna,de majd ez is változni fog ahogy eléri az 1 éves kort!(Remélem!)Egyszóval majd kialakúl idővel csak türelem!! :wink:

Katica!
Gondoltam,hogy nemteszed ki a tűző napra!!! :lol: :lol: :wink:
Csak leírtam ,hogy segítsek ha bizonytalan lennél!! :wink: Amit a dokik mondannak néha túlzás de azért sok az igaz benne!Tudod sokan kiteszik napra még az ilyen piciket is! :cry: Dokik meg elővigyázatosak! :? :roll:
Tudom én,hogy te tudod mi a helyzet! :lol: :wink:

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Timi!
Mi is megkaptuk a plüss figurát tegnap!Én sem gondoltam,hogy benne leszek az 5500-ban!A férjem még jól ki is nevetett!!Ti milyet kaptatok?Mi malackát,tök édes Zsaninak nagyon tetszik! :lol: :lol: Akartam már én is írni csak elfelejtettem!! :oops: Nem nagyon hittem benne! :lol:
Vasalás:Én kb.5 h-os koráig vasaltam a Zsaninak a ruháit!
Igaz a Rolandnak még majdnem 1 éves koráig vasaltam ,de ahogy jöttek a gyerekek sorban úgy fogyott az időm és az energiám is!!!Most is csak azért tudok írni mert Zsani alszik de mindjárt megyek mert nekem is lekell szednem a ruhákat meg egyebek!Csak néha benézek időnként,hogy mi a helyzet itt!

Kati!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Ja, nem is mondtam, tegnap mi is megkaptuk a Panadolos figurát. :)
Mondjuk ki volt bontva a boríték, csoda, hogy nem lopták ki - nagyon nem bízom a postában.

Megvolt a séta, de félúton Flolo felébredt és nem volt hajlandó visszaaludni, szerintem melege volt, úgyhogy szépen lekerült a kötött kiskabát (vittem helyette egy vékonyat), aztán azt is levettem, meg a sapit is, meg a kisnadrágot is, és csak az volt rajta, amiben itthon lettünk volna: kis rugi meg vékony pulcsi a body felett. Szerintem ott a kocsiban dögmeleg lehetett, ahogy hazaértünk, rácuppant cicire és csak ivott, ivott... megfogadtam, hogy máskor viszünk magunkkal teát!!
Most viszont bealudt a drága, szerintem most 2-3 órát aludni fog, még az is lehet, hogy én is melléfekszem. :) Az ablakot viszont kinyitottam, hadd jöjjön a friss levegő!!!!
Vendég
 


Pipacs!
Mi 3,5 óránként eszünk, Dóri magától állt be erre az időszakra. Mikor még tápi is volt akkor általában 4-4,5 óránként kért enni.

KépKép
tüccs
 
 


Na,itt vagyok! :lol:
Megjött Levi apukája,így most hozzá sem lehet férni a gyerekhez! :D
Mindíg ez van,mondván egész nap én vagok vele,hagyjam őket,játszani!
Szóval ilyenkor általában 7-ig szabad vagyok,mert fürdés után nekem kell felöltöztetnem! :wink:

Szerencsére Levi nek semmi komoly baja,csak tőlem elkapta a náthát vagy mit! :roll:
Kapott hurut oldót,de csak pár napig kell adni neki!

Voltunk délután az udvaron kb.2 órát,már minden bajom volt,de Levinek muszály a levegő,pedig még mindíg olyan vagyok,mint akit megvertek! :roll:

Tiop,
Délután végeztem a képekkel! :lol:

Verna,
Nem akarok bele szólni,de csalóka az idő!
Szerintem a sapka és egy vékony kabátka nem árt!
Nem okoskodni akarok,de én vagyok rá az élő példa,hogy könnyedére vettem a figurát,most meg alig élek,jól megfáztam.
Nekem a gyerekorvos pont ma mondta,amikor az öltözködésre kérdeztem rá,hogy ilyen piciknél nem szabad ilyen lazán venni a tavaszt mert fél perc alatt megfázhatnak,főleg a kis fejük,hátunk!
Én kis átmeneti sapit adok Levire meg kis vákony kabátot,de van amikor a pufi mellényét is ráadom!

Kép
mano83
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?